ROBINSON CRUSOE AVONTUUR OP DE FILIPPIJNEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ROBINSON CRUSOE AVONTUUR OP DE FILIPPIJNEN"

Transcriptie

1 ROBINSON CRUSOE AVONTUUR OP DE FILIPPIJNEN PROGRAMMA ALGEMENE INFORMATIE PERIODE Kerstvakantie: zon 23/12 zat 05/01 FAMILIES LEIRS Geert, Cathy, Caroline, Zander (6j), Indra (7j), Dorien (12j) en Maura (13j) CANINI Gio, Ann, Ramona (14j), Vittorio (12j) en Lorena (10j) *Jullie hebben dezelfde vluchten met KLM. Het is misschien een idee af te spreken om na het inchecken elkaar te ontmoeten in de Grand Café Het Paleis (Lounge 1, Schiphol Shopping Centre) EEN WOORDJE VOORAF -Bedoeling van de vakanties van De Prins van Hola Pola is om samen met de kinderen het echte leven in de Filippijnen te ontdekken. Rustig en in alle vrijheid. -Wij zorgen voor begeleiding vanaf je aankomst op de luchthaven tot je terug huiswaarts vertrekt. We werken daarvoor samen met Bert Peeters. Bert Peeters, een Vlaming, woont al sinds 1989 op de Filippijnen. Hij heeft zich sinds 2000 volledig toegelegd op duurzame ontwikkeling, het beheer en de bescherming van de unieke Filippijnse natuur. Hij werkt met gemeenschappen op het eiland Mindanao, Palawan en Luzon. Hij spreekt de voornaamste lokale taal en kent door en door de plaatselijke culturen. Hij is gedreven door en voor mensen die behoren tot de inheemse bevolking, boeren en vissers. We zijn bevoorrecht dat Bert ons meeneemt op avontuur en laat kennismaken met de locale mensen, projecten en natuur. - Het kan al eens gebeuren dat door omstandigheden het programma lichtjes aangepast wordt, bijv. activiteiten die van dag verwisseld worden. Bert zal je dan tijdig verwittigen. -Tot slot, vergeet niet dat je in een ander deel van de wereld te gast bent. Er zijn andere normen, gewoontes en soms is er ook een andere logica om dingen aan te pakken. Een beetje flexibiliteit, geduld, begrip en wat humor en alles komt in orde.

2 WAT IS ER ZO BIJZONDER AAN DEZE VAKANTIE? Je wil de zee ruiken en koraalriffen zien. Je wil duiken of snorkelen in een paradijselijke zee. Je wil al even graag met een boot dobberen op een eindeloze zee in alle gradaties van blauw. Je wil een landschap ontdekken zo oneindig vreemd en anders. Je wil vulkanen beklimmen en zwemmen in een kratermeer. En bovenal wil je kennismaken met prachtige, supervriendelijke mensen in locale dorpjes. Dan stellen we je graag een pareltje voor : we nemen je mee naar de Calamianes Archipel op de Filippijnen, een schitterend mozaïek van baaien, bergen, eilanden en koraalriffen. Dit is een reis die avontuur verzekert van aankomst tot vertrek. Als een ware Robinson Crusoe proef je van verschillende eilanden die elk op het juiste moment hun geheim zullen prijsgeven. Ongelooflijke kleuren en geuren brengen je in bekoring, in dit land van de eeuwige glimlach en zijn prachtige mensen. LOGIES We kozen voor een interessante resort en enkele logies in locale gemeenschappen. We beginnen de reis in Bayleaf, een modern hotel met mooie kamers. s Morgens is het er genieten van een ontbijt met prachtig zicht over Manila. We zijn er één nacht te gast. Daarna brengen we 2 nachten door op Cabiokid, een domein van 15 ha waar gids Bert Peeters al 10 jaar lang duurzame ontwikkeling in de praktijk brengt. We slapen in een bamboo-huis met eenvoudig comfort. Sommige kamers zijn uitgerust met een stapelbedden voor vier personen en iedereen heeft een muskieten-net en handdoek. We komen terug naar Manila voor een tweede nacht in Bayleaf hotel. Daarna vliegen we naar Palawan, het grootste eiland van de Calamian archipel, we logeren er 4 nachten in Sangat Dive Resort op Sangat eiland. We slapen in ruime kamers met eigen bad, toilet en klein terras. Het resort heeft een gezamenlijke eetplaats met een gezellige bar. Het domein is groot en je kan je er gerust alleen voelen. Indien mogelijk slapen we in een villa met een eigen strand te bereiken via een wandelpad langs de kalksteen rotsen We trekken verder naar Calauit over land, een dorp en inheemse gemeenschap gelegen aan de meest westelijke tip van het grote Busuanga eiland en verblijven er 3 nachten in een huis, omringd door velden en natuur, waar apen en vogels onze buren zijn. Met veel geluk zullen we ook zebra s en giraffen ontmoeten, want er is hier een wildpark met Afrikaanse herbivoren. We slapen in een familiehuis,aangepast voor bezoekers en gelegen net buiten de drukte van het dorp zodat we ons kunnen onderdompelen in de rust en kalmte. Er is een eenvoudig maar comfortabel sanitair. De dorpelingen en eigenaars van het huis koken voor en met ons en laten ons proeven van allerlei lekkers dat enkel hier te eten is. Onze laatste nacht brengen we door in Coron, in Gateway hotel ten midden van de dorpskern, nabij de markt en tegenover de zee.

3 PROGRAMMA Dag 1 (23/12) : Vertrek in Amsterdam Dag 2 (24/12) : Aankomst Manila Plaats van afspraak : bij aankomst op de luchthaven, ga je naar buiten, loop je de straat over en wandel je langs de rechterkant naar beneden (arrival extension area), waar er wat meer drukte is. Bert zal jullie daar opwachten met enkele voertuigen. Na aankomst in de luchthaven van Manila rijden we in minder dan een half uurtje naar onze eerste verblijfplaats in de oude binnenstad (Intramuros). We krijgen er nog een kleine maaltijd met lokale lekkernijen Logies: Bayleaf Hotel Avondmaal: Bayleaf Hotel Dag 3 (25/12) : Intramuros Na een laat ontbijt beginnen we onze reis met een bezoek aan de hoofdstad Manila. We vertrekken om 10 uur en bezoeken het oude fort, kijken hoe de Spaanse kolonisator zijn stempel op de locale cultuur heeft gedrukt en wanen ons weer even terug in de tijd, daarna is het verder naar China town en de lokale markten. Je vindt er van alles, van groenten, fruit, vis tot zoetigheden en van helende kruiden tot religieuze spulletjes. We nuttigen er iets en rijden daarna terug naar het hotel om uit te checken. Twee minibusjes wachten ons op en op weg naar Cabiokid bezoeken nog even het grote Luneta park, waar op kerst een heerlijke drukte te vinden is Na een korte wandeling rijden we dan verder naar Cabiokid. De rit duurt ongeveer 2.5 uur en we komen aan net op tijd voor een gezellig avondmaal. We brengen de nacht door in plaatselijk gebouwde (eenvoudige) bamboe huizen. Logies: Cabiokid Ontbijt:Bayleaf Hotel Lunch :ergens in Quiapo (China town) Avondmaal : Cabiokid Dag 4 (26/12) : Cabiokid Vandaag worden we wakker op Cabiokid, een permacultuur boerderij, waar gids Bert nauw bij betrokken is. Na het ontbijt trekken we uit op verkenning op het terrein en zullen voedsel verzamelen voor lunch en avondmaal. We zien er inheemse planten en rijstvelden en de Filippijnse dieren die op Cabiokid wonen (apen, herten, wilde varkens, waterbuffel). Na de middag kunnen we op tocht met een bamboo fiets in en rond het dorp en voor wie die wil kan er een zwempartij in de vijvers van Cabiokid in de latere namiddag. We gaan proberen om een picknick te organiseren nabij het water, waar we verzusteren en verbroederen met de plaatselijke bewoners. Voor wie wil kan er nog een massage geregeld worden. Logies: Cabiokid Ontbijt: Cabiokid Middag- en avondmaal: Cabiokid Dag 5 (27/12) : Zwemmen in een kratermeer Vandaag beklimmen we de vulkaan Pinatubo. We beginnen de dag vroeg. Een rit van 1.5u per minibus en een stukje per 4x4, brengt ons aan de voet van de vulkaan. We beginnen met een korte maar stevige klim naar het kratermeer. We duiken in het prachtig turquoise water en genieten van het zwemmen op deze hele bijzondere plek. We lunchen op de vulkaan. Na terugkeer in Manila gaan we avondmalen in een restaurant

4 op het water en met zicht op het nachtelijke manila. Daarna trekken we ons terug in bayleaf hotel voor een laatste avond in de grootstad. Logies: Bayleaf Hotel Ontbijt : Cabiokid Lunch :lunchpakket op de vulkaan Avondmaal : Harbour view in Manila baai Dag 6 (28/12) : Op naar het eerste eiland Vroeg opstaan! Na een kort en krachtig ontbijt in Bayleaf, vertrekken we om 6:30 richting luchthaven. Na een korte rit en een uurtje vliegen landen we op Busuanga eiland, op de grootste ranch in Zuid-Oost Azie. Na een korte rit tot het dorp Coron varen we naar Coron-eiland en haar meren. Coron eiland is waar de eerste inwoners ooit hun nederzettingen bouwden. De torenhoge kalksteen rotsten boden een prima bescherming tegen rovers in een vroeger tijdperk. Het eiland telt een 12 tal meren waarvan enkele zoetwater bevatten. Het eiland wemelt van de kleine zwaluwachtige vogeltjes die hun nesten in de rotsten bouwen. Ze maken de fameuze vogelnestjes die zo gegeerd zijn in de Chinese keuken. We bezoeken 1 van de meren die open zijn voor het publiek. De andere worden streng beschermd door de inwoners en zijn niet toegankelijk voor toeristen. Bij aankomst aan de ingang van het meer maken we een korte klim en laten we ons onderdompelen in het meer. Het is heerlijk zwemmen tussen de rotsformaties in het helderblauwe water van het Kayangan-meer, het properste meer op de Filippijnen. Na een bootmaaltijd zetten we de tocht verder richting Sangat eiland. Langzaamaan zien we het prachtige rotsmassief opdoemen met een heldere streep wit onderaan : een paradijslijk blauwe zee, wit strand en prachtige natuur verwelkomen ons op Sangat. We checken in, genieten van het uitzicht en maken een korte verkenningswandeling in het resort. Logies: Sangat Resort Ontbijt: Bayleaf Hotel Middagmaal: op de boot nabij Coron eiland Avondmaal: Sangat Resort Dag 7 (29/12) : Kayak, snorkelen en/of duik-initiatie Net zoals Robinson Crusoe worden we s morgens gewekt door de vogels en het geruis van de zee... Na een heerlijk ontbijt trekken we erop uit met een kayak langs de rotsformaties van Sangat en gaan we op zoek naar een warmwaterbron. We manoevreren onze kayaks doorheen de mangrove bossen en houden ons rustig om de prachtig gekleurde ijsvogels te zien. We genieten van de stilte in een warm bad en keren rustig terug naar het resort voor de lunch. Na een korte siësta verkennen we de pracht van de zee. We kunnen kiezen : snorkelen of een duikinitiatie. Wat je ook kiest, je zal zien dat in de Filippijnen schoonheid zowel boven als onder de zee vertoeft. s Avonds luieren we in de hangmat of genieten van een drankje bij een prachtige sterrenhemel. Logies: Sangat Resort Ontbijt, middagmaal, avondmaal: Sangat Resort Dag 8 (30/12) : Eiland-school op Tending Na ontbijt worden we verwacht op de Tending eiland-school. We bezoeken het eiland en de school en gaan daarna samen op visvangst voor onze lunch. De lekkere visjes die we vangen barbecueën we op het strand. Samen met de inheemse schoolkinderen op Tending vieren we de (voor)laatste dag van het jaar. We zingen samen nog enkele liedjes uit eigen cultuur en luisteren naar Filippijnse liederen. Daarna varen we verder naar het dorp Culion, een vroegere melaatsen-kolonie en koloniaal dorp van de Amerikaanse heersers. We maken een rustige wandeling en klimmen op tot aan de kerk en vroeger Spaans fort voor een prachtig uitzicht. Na een kort bezoek aan een museum

5 blazen we de aftocht en varen terug naar Sangat waar een buffet met allerlei lekkers uit de zee op ons wacht. Logies: Sangat Resort Ontbijt, middagmaal, avondmaal: Sangat Resort Dag 9 (31/12) : Zee safari naar Black island/west Nalaut/ Bulalacao Vandaag verkennen we andere eilandengroepen van de Calamian archipelago. Afhankelijk van het weer en de plaatselijke omstandigheden maken we onze keuze. Het zal een trip worden van rotsen, witte stranden, blauwe zee en warme mensen die we ontmoeten. Samen maken we zo het laatste avontuur van het jaar mee. Na een dag van eilanden laten we ons drogen op de boot en keren terug naar Sangat voor opnieuw een lekker diner, maar deze keer in een speciale tuin-setting en met de nodige festiviteiten voor oudejaarsavond. Logies: Sangat Resort Ontbijt, middagmaal, avondmaal: op de boot en in Sangat Resort Dag 10 (01/01) : Land-safari naar Calauit Vandaag zeggen we vaarwel aan Sangat en na het ontbijt varen we terug naar Coron waar we in de auto stappen richting Calauit. Dit is het meest westelijk gelegen eiland van de Filippijnse archipelago. Na een rit van ongeveer 2 à 3 uur komen rond de middag toe in Calauit, waar we nog een korte oversteek met een boot richting centrum maken. Onze bagage sturen we rechtstreeks naar de plek waar we logeren. Zelf komen we toe te midden van het dorp waar we een gezellige gemeenschapslunch krijgen. We krijgen een woordje uitleg over de unieke en boeiende geschiedenis van Calauit. Daarna maken we een korte tour in het centrum en krijgen wat meer inzicht in de plaatselijke activiteiten. In de latere namiddag wandelen we een half uurtje richting Japnay, een gehucht net buiten het dorp, waar we logeren in een huisje te midden van de natuur. We laten ons omringen door vogels en andere dieren en we vinden een leuke plek om verhalen te vertellen over de Tagbanua en hoe die ooit op de eilanden zijn beland. Logies: Calauit Ontbijt :Sangat Resort Middagmaal : Calauit Avondmaal: Calauit Dag 11 (02/01) : Op verkenning in Calauit We nemen een lokaal ontbijt en gaan op verkenning in Calauit. We verkennen nabije gehuchten en proberen herten, zebras en giraffen te spotten. We maken een mooie wandeling door het wildreservaat waar we veel verschillende vogels, planten en unieke boemen zien. We nemen picknick mee. Op de terugweg kan er een boottocht geregeld worden al naargelang de route die we gaan volgen. Indien er nog tijd is, gaan we schelpen zoeken in de mangrove bossen en s avonds kunnen zij die willen nog hun geluk beproeven met een avondvangst op octopus en ander lekkers. Na zo n 2u komen we terug naar onze thuis op het eiland, hopelijk met een rijke vangst... Logies: Calauit Ontbijt, middag- en avondmaal: Calauit Dag 12 (03/01) : Zee-safari rond Calauit Vandaag gaan we op verkenning naar de eilanden van het clangebied rondom Calauit. Het clan-gebied is het geheel van eilanden en waters die door de overheid zijn toegewezen aan de inheemse Tagbanua-bevolking. Zo komen we terecht op een eiland met prachtige begroeiing en indrukwekkende natuur. We voelen ons alleen op de wereld. We verkennen een lagoon die uitpuilt van de vis en vinden er een haast sprookjesachtig landschap van heuvels en mangrove bossen. Het zal een avontuur worden met

6 zwemmen, snorkelen, vissen en heel veel verkennen. We lunchen op het eiland en in de late namiddag passeren we nog nabij een kolonie hondsvleermuizen (de grootste soort vleermuis ter wereld) die bij zonsondergang hun magische tocht naar het grotere eiland beginnen. Daarna keren we terug naar Calauit voor een laatste gezellige avond met onze gastfamilie Logies: Calauit Ontbijt, middag- en avondmaal: Calauit Dag 13 (04/01) : Reis Calauit-Coron Na een verkwikkend ontbijt maken we ons klaar voor het afscheid. We keren terug naar Coron met een land voertuig. Onderweg gaan we even stoppen nabij een waterval en bij aankomst in Coron checken we in in een gezellig luxe hotel midden in het stadje. Na een korte wandeling door het dorp en de leuke achterbuurten bezoeken we Saragpunta, het kantoor van de Tagbanua-volkeren. We krijgen nog wat meer uitleg over de geschiedenis van de organisatie. Tegen de late namiddag trekken we naar warmwaterbronnen net buiten Coron om ons een uurtje onder te dompelen. Ons avondmaal is in een leuk en gezellig plaatselijk restaurant. Logies:Gateway hotel Ontbijt : Calauit Middagmaal : Saragpunta office Avondmaal: La Serenita of Coron Bistro Dag 14 (05/01) : Reis Manila-Belgie s Morgens beklimmen we Mount Tapias voor een prachtige zicht op de baai van Coron. We nemen wat broodjes en water mee voor wie al honger heeft, maar na de afdaling nuttigen we een lekkere maaltijd in een privehuis met mooie tuin en nemen op die manier afscheid van Palawan. Daarna keren we terug naar het hotel voor een laatste opfrissing en in de vroege namiddag trekken we dan naar de luchthaven om in te checken voor de vlucht naar Manila. Bij aankomst nemen we nog een korte taxi rit naar de internationale luchthaven voor onze vlucht huiswaarts. Ontbijt-brunch : Manang Vits Dag 15 (06/01) : Home Sweet Home INBEGREPEN Verblijf 2 nachten in een hotel in Manila 4 nachten in een resort op het eiland Sangat 5 nachten bij 2 locale gemeenschappen (eenvoudig, maar voorzien van alle noodzakelijk comfort). 1 nacht in een hotel in Coron Maaltijden en dranken Vol pension, behalve dranken. Activiteitenprogramma : Begeleiding door Vlaamse gids gedurende de hele vakantie en alle omschreven activiteiten en entréetickets. Transport Locaal transport gedurende de hele reis, per boot en minibus Vluchten Manila-Coron en Coron-Manila.

7 CONTACTGEGEVENS Bert Peeters (+63) (0) Je eerste logies Bayleaf Hotel Muralla corner Victoria streets Intramuros, 1002 Manila PRAKTISCHE INFORMATIE DOCUMENTEN Geldig internationaal paspoort (reispas), ook voor de kinderen. Vereiste geldigheidsduur van uw paspoort: ten minste 6 maanden vanaf de dag van binnenkomst op de Filipijnen. Voor een toeristisch verblijf van minder dan 21 dagen heb je geen visum nodig. TEMPERATUREN Lekker warm, rond 25 à 30 C. Normaal gezien zal er geen regen zijn in dit seizoen. WELKE KLEDING RADEN WE JE AAN? Lichte kleding en zwemgerief. Teensleffers en gemakkelijke schoenen (sportschoenen of katoenen schoeisel) Zeker geen bergschoenen meenemen. We zijn veel op of aan het water dus rubberen schoeisel is gemakkelijk. Neem niet teveel kledij mee meenemen. Kleine sneldrogende handdoeken (Tec Towel) zijn altijd handig. Let op, voor de binnenlandse vlucht met Airphil Express is slechts 10 kg bagage per persoon en per valies toegelaten met daarboven nog 7kg handbagage. Overwicht moet betaald worden, maar kan zeker mee op het vliegtuig. MUGGEN EN MALARIA Kleding met lange mouwen beschermt niet alleen tegen de zon, maar ook tegen de muggen. Vooral rond de schemering komen deze in grote getallen naar buiten al verschilt dit wel van gebied tot gebied. Zorg dat je muggenbescherming liefst met Deet meeneemt. Je kun bij veel winkels in de Filipijnen ook 'mosquito coils' kopen. Op de meest bezochte eilanden komt geen malaria meer voor. Het wordt over het algemeen niet genomen door toeristen. Het Tropisch Instituut is niet zo duidelijk in zijn advies, maar vermeldt dat toch vooral preventie (lange mouwen, muggenmelk) belangrijkste is. De mening van Bert is dat het beter is iets tegen de muggen mee brengen, maar die producten zijn lokaal ook te verkrijgen. Het is geen regenseizoen meer dus heel wat minder kans op muggen.

8 VARIA -Een of enkele drinkkannetjes! -Zaklamp!!! (ideaal met hoofdband, te koop in Decathlon of AS Adventure) -Zonnecrème, zonnebril, petje -Oordopjes -Toiletgerief (tandpasta, shampoo) -Dagrugzak -Opladers fototoestel, gsm GELD De munteenheid in de Filipijnen is de peso. 60 peso is ongeveer 1 EUR Bert kan EURO s wisselen aan een schappelijke koers. Op Sangat en in Intramuros zou je normaal gezien ook een credit card kunnen gebruiken. VALIEZEN Als het enigszins mogelijk is, zou je dan harde koffers willen vermijden. Ideaal zijn zachte valiezen (genre Eastpak). Zware valiezen zijn niet echt handig om in de boten mee te nemen. Verder heb je een dagrugzakje nodig voor persoonlijke spullen (paspoorten, zonnecrème enz). HANDDOEKEN Neem zelf enkele grote handdoeken mee! Ideaal zijn de TEK TOWEL handdoeken die bij AS Adventure te koop zijn. Die nemen weinig plaats in en drogen heel snel. ELECTRICITEIT & WiFi In Palawan is er geen electriciteit op de meeste eilanden, enkel in de hoofddorpen is er wel electriciteit (220V). Het zijn Amerikaanse stekkers, met 2 platte pinnen, dus een universele wereldstekker/adaptor is noodzakelijk. Bert heeft er ook altijd enkele bij in geval van nood. Oplaadbare ledlampen (te koop in Decathlon) zijn heel handig. Op Cabiokid, Sangat en Intramuros (=oude centrum van Manila) is er WiFi. In Calauit niet. HYGIENE Was altijd goed je handen met zeep voor je gaat eten!! Er bestaat (oa bij Kruidvat) een soort gel waarmee je je handen kan wassen zonder dat je water nodig hebt. Drink NOOIT water van de kraan, zelfs niet bij het tandenpoetsen, maar gebruik water uit flessen. FOOIEN & CADEAUTJES Fooien zijn niet echt nodig, Bert wil er geen gewoonte van maken. Je kan wel, in overleg met hem, een kleine schenking maken aan een locale organisatie. Geef kinderen nooit geld!! Geef ze ook geen snoep of cadeautjes. Anders leer je hen dat ze met bedelen bij toeristen heel wat kunnen krijgen en ondermijn je het ouderlijk gezag. Kleine spullen, zoals schoolgerief, zijn nuttig voor de kinderen op Palawan. Belangrijk is dat je het dan aan een leraar of aan de gids overhandigt. Niet zelf beginnen uitdelen!

9 MAAG- EN DARMPROBLEMEN Verandering van eten, andere temperaturen maken je gevoeliger voor maag- en darmproblemen en diarree. Zorg voor een goeie reisapotheek en vraag advies daarvoor aan je huisarts of het Tropisch Instituut ( Vergeet natuurlijk je eigen persoonlijke medicatie niet. Wat wij persoonlijk doen om maag- en darmproblemen te vermijden, is het volgende : Preventief : - flessenwater drinken, nooit kraantjeswater; - regelmatig handen wassen, zeker voor het eten; - best geen rauwe groenten eten die gewassen zijn met leidingwater; - niet te veel suikers innemen, want de slechte bacteriën voeden zich hiermee, waardoor ze snel in aantal groeien; - yoghurt eten. Hier zitten goede bacteriën in, die slechte bacteriën opheffen; - - in de apotheek zijn ook probioticamiddelen verkrijgbaar (bijv enterol of lacteol), die gedurende een week op voorhand kunnen ingenomen worden ter versterking van de darmflora. - voor de volwassenen, een klein digestief na het eten (met minstens 40 alcohol) elimineert alvast een heleboel slechte bacteriën (goede helaas ook, dus zuinig zijn hiermee). Wij nemen altijd een klein flesje vodka mee in de valies (niet in de handbagage uiteraard). Als er dan toch maag- en darmproblemen en hinderlijke diarree optreden : - Belangrijkste is ervoor te zorgen dat je voldoende water en zout binnenkrijgt. Om het lichaam snel van de nodige mineralen te voorzien, is het raadzaam ORS zakjes te gebruiken. Die zijn overal verkrijgbaar in het buitenland. Maar het smaakt niet lekker. Een alternatief kan zijn : zoute chips, zoute stokjes of de locale gezouten nootjes. Beter geen cola of zoete dranken geven. - Motilium helpt voor maagproblemen, Immodium stopt de diarree, maar dit laatste gebruiken wij alleen maar om comfortabel een uitstap te kunnen doen (of wanneer je moet reizen), want uiteindelijk zorgt het ervoor dat de slechte bacteriën te lang in ons lichaam blijven zitten, terwijl ze er eigenlijk zo snel mogelijk uitmoeten. -Wij nemen ook altijd Buscopan mee tegen krampen. - Voor het geval het echt ernstig moest worden, hebben wij ook altijd een breedspectrum antibioticum mee. Voor kinderen : Bactrim siroop. Voor volwassenen : Azithromycine of Ciproxine. Meer informatie vind je op de site van het Tropisch Instituut voor Geneeskunde ( of bij je huisarts.

Kenia. De magie van Kenia. Groepsreis in internationaal gezelschap. Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid

Kenia. De magie van Kenia. Groepsreis in internationaal gezelschap. Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid Kenia Groepsreis in internationaal gezelschap De magie van Kenia Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid 13 dagen/10 nachten GROEPSREIS MET FRANSTALIGE GIDS IN KENIA Safari

Nadere informatie

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis Vertrek vanuit Chang Mai: woensdag en zondag met de dagtrein 3 dagen Vertrek vanuit Bangkok: dinsdag en zaterdag met de nachttrein Dag 1 U wordt opgehaald van Ban Bin treinstation per lokale open taxi.

Nadere informatie

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar 16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar Een voordelige manier om de nationale parken in Tanzania te bezoeken is door tijdens de safari de nachten kamperend door te brengen. Tijdens de Safari

Nadere informatie

Reisprogramma Oeganda 11-daagse reis

Reisprogramma Oeganda 11-daagse reis Reisprogramma Oeganda 11-daagse reis www.rafikireizen.nl info@rafikireizen.nl www.facebook.com/rafikireizen +31 6 106 381 82 Oeganda ligt in Oost-Afrika aan weerszijden van de evenaar. Oeganda wordt geheel

Nadere informatie

PROGRAMMA. Handelsmissie naar Curaçao en Bonaire 7 16 september 2005

PROGRAMMA. Handelsmissie naar Curaçao en Bonaire 7 16 september 2005 PROGRAMMA Vervoer van en naar Schiphol Op eigen gelegenheid. Handelsmissie naar Curaçao en Bonaire 7 16 september 2005 Vluchten Woensdag 7 september Amsterdam Curaçao (Hato) KL 735 13.05 16.40 uur Donderdag

Nadere informatie

! Vraag vrijblijvend een op maat gesneden offerte aan!

! Vraag vrijblijvend een op maat gesneden offerte aan! Prijzen vanaf 260,- 7 dagen inclusief ontbijt exclusief vlucht *laagseizoen Brochure 2014 Costa Blanca, dé bestemming om te genieten van een geweldige fietsvakantie Vraag vrijblijvend een op maat gesneden

Nadere informatie

INSPIRATIEREIS 2017/ DAGEN TANZANIA

INSPIRATIEREIS 2017/ DAGEN TANZANIA INSPIRATIEREIS 2017/2018 12 DAGEN TANZANIA 1 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld, en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie ontvangen

Nadere informatie

Reis De Blauwe Vogel SINGAPORE EN BALI

Reis De Blauwe Vogel SINGAPORE EN BALI Reis De Blauwe Vogel SINGAPORE EN BALI Dag 1 Vertrek per bus vanuit België naar Schiphol. We vertrekken vanuit Amsterdam met de KLM op de rechtstreekse vlucht naar Singapore. Het vertrek is voorzien omstreeks

Nadere informatie

Hoogtepunten van Indonesië.

Hoogtepunten van Indonesië. Hoogtepunten van Indonesië. Jippie wij gaan een rondreis maken door Java en Bali. Om iedereen te laten zien wat wij mee gaan maken hebben we alles uitgewerkt zodat iedereen een beetje kan meegenieten in

Nadere informatie

11-daagse reis Uganda:

11-daagse reis Uganda: 11-daagse reis Uganda: Dag 1: 09.50 uur van Amsterdam naar Entebbe Aankomst om 22.25 uur vliegveld Entebbe We worden opgehaald en slapen in Guinea hotel in entebbe voor 1 nacht. Dag 2: We worden om 10.00

Nadere informatie

16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar

16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar 16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar Bij een lodge safari brengt u de nacht door in huisjes of kleine hotels die van alle gemakken voorzien zijn. Veelal zijn deze lodges in typische afrikaanse

Nadere informatie

PROGRAMMA VIP. Istanbul, 1-3 augustus 2017

PROGRAMMA VIP. Istanbul, 1-3 augustus 2017 PROGRAMMA VIP Istanbul, 1-3 augustus 2017 PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: Identiteitskaart en E-visum. TIJDZONE: VALUTA: In Istanbul is het één uur later dan in België. Turkse Lira. ( 1 TRY = 0,2458

Nadere informatie

REIZENSYLVIE stelt voor

REIZENSYLVIE stelt voor REIZENSYLVIE stelt voor Groepscruise Oost-Middellandse Zee In samenwerking met : Periode : 05/06/2012-17/6/2012 Het begint met een tijdloze reis aan boord van een ruim, middelgroot schip. Het eindigt met

Nadere informatie

Privé Safaris in Afrika

Privé Safaris in Afrika Nederlandstalig begeleide Groepsreis 2016 Kenia 13 dagen / 11 nachten LOKROEP VAN DE SAVANNE 12 mei 2016 tot en met 24 mei 2016 Op 12 mei 2016 starten we met de zuidelijke route en eindigen we aan de Indische

Nadere informatie

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 1 Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie met een

Nadere informatie

BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN

BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN Tourcode: PMDJ-7D-Beperking Bali In samenwerking met onze lokale medewerkers te Bali hebben we voor mensen met een beperking een speciaal programma opgesteld. Vanuit

Nadere informatie

Fajã dos Padres Portugal Madeira Quinta Grande

Fajã dos Padres Portugal Madeira Quinta Grande Fajã dos Padres Portugal Madeira Quinta Grande 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Fajã dos Padres - (Portugal Madeira Quinta Grande) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Jongeren reis Senegal juli 2018

Jongeren reis Senegal juli 2018 Jongeren reis Senegal juli 2018 Praktische informatie Datum: Zaterdag 14 juli zondag 29 juli (datum kan, in overleg met de deelnemers, nog een beetje verschoven worden, afhankelijk van de vluchtprijzen.)

Nadere informatie

Land van de gouden zon - Mexico 28 oktober - 05 november 2017 Vrienden Reis

Land van de gouden zon - Mexico 28 oktober - 05 november 2017 Vrienden Reis Land van de gouden zon - Mexico 28 oktober - 05 november 2017 Vrienden Reis Op de kaart Zaterdag 28 oktober 2017 Vertrek uit Dusseldorf richting Cancun Aankomst en vrije tijd met aansluitend privé avondmaal.

Nadere informatie

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek 1. Algemene informatie Eliza was here - Mr Dim - /turkije/_zuid-egeische_kust/gocek_/mr_dim.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Mr Dim - (Turkije Zuid-Egeïsche

Nadere informatie

onze gids en tolk kunnen we met ze praten. We overnachten weer in yurts.

onze gids en tolk kunnen we met ze praten. We overnachten weer in yurts. Dag 1: Bishkek De vlucht uit Amsterdam landt om 15:10 in Bishkek, waar jullie gids staat te wachten. We rijden naar Bishkek en checken in in een prettig 3* hotel, waar je je op kunt frissen. Daarna gaan

Nadere informatie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand Dag 1, Krabie Krabi, in Zuid Thailand, aan de kust van de Andamanse Zee vlakbij het Than Bok Khorani National park is bekend om zijn karst rots formaties

Nadere informatie

Herbronnen aan de stroom

Herbronnen aan de stroom Senegal Individuele privé strandvakantie Herbronnen aan de stroom Dakar Thies Sowene Langue de Barbarie Gandiol Potou Saint-Louis - Dakar Boottocht met een traditionele vissersboot naar het vogeleiland,

Nadere informatie

BOSKLAS BSGO De EIK Woensdag 27 mei, donderdag 28 mei en vrijdag 29 mei 2015

BOSKLAS BSGO De EIK Woensdag 27 mei, donderdag 28 mei en vrijdag 29 mei 2015 BOSKLAS BSGO De EIK Woensdag 27 mei, donderdag 28 mei en vrijdag 29 mei 2015 1 VERBLIJFPLAATS Dennenheuvel Mont de Pins 100 6941 Durbuy (Bomal-sur-Ourthe) Tel: 086212136 E-mail: colin.lagasse@unmn.be www.montdespins.be

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! REISSCHEMA 9-daagse reis DAG 1 ADDIS ABEBA-JIMMA Je wordt opgehaald bij het hotel of de luchthaven door de Engelstalige chauffeur en vertrekt richting het zuidwesten. De rit

Nadere informatie

Bijvangst: je laadt je accu op en komt uitgerust, gebruind en vol energie weer terug je legt waardevolle contacten voor de toekomst

Bijvangst: je laadt je accu op en komt uitgerust, gebruind en vol energie weer terug je legt waardevolle contacten voor de toekomst Spanjereis: Creativiteit als Hulpbron In de prachtig wilde omgeving van het Montsant gebergte in Catalonië ga je spelen, oefenen en experimenteren met creatieve en beeldende technieken en materialen. Je

Nadere informatie

Accommodatie Tijdens de reis zult u verblijven in onderstaande hotels of gelijkwaardig:

Accommodatie Tijdens de reis zult u verblijven in onderstaande hotels of gelijkwaardig: Voorlopig reisprogramma: Dag 1: Vliegreis Amsterdam Accra Dag 2: Accra Dag 3: Plan Ghana projectbezoeken Dag 4: The Lake Volta, van Accra naar Akossombo (120 km) Dag 5 en 6: Plan Ghana projectbezoeken

Nadere informatie

Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum. Béziers 20 t/m 25 mei 2012

Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum. Béziers 20 t/m 25 mei 2012 Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum Béziers 20 t/m 25 mei 2012 Zondag 20 mei 2012 Maandag 21 mei 2012 Dinsdag 22 mei 2012 7.30u Verzamelen voor Vertrekhal 2 Schiphol. Wees op tijd!

Nadere informatie

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje!

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje! Spanje Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje - Zonnig, bruisend en spectaculair *Spaanse keuken *Heerlijke tapas *Sprankelende Cava *Indrukwekkend

Nadere informatie

IJsland - Reykjavik, 4 dagen Stedentrip Reykjavik met Gullfoss, Geysir en Thingvellir, korte stopover op IJsland met Golden Circle excursie

IJsland - Reykjavik, 4 dagen Stedentrip Reykjavik met Gullfoss, Geysir en Thingvellir, korte stopover op IJsland met Golden Circle excursie Wandelreizen / Europa / IJsland Code 315030 LA individuele reis Niveau Accommodatie IJsland - Reykjavik, 4 dagen Stedentrip Reykjavik met Gullfoss, Geysir en Thingvellir, korte stopover op IJsland met

Nadere informatie

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging 16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging We beklimmen de Kilimanjaro via de Marangu Route, dit is de oudste route en ook de enige route waar u verblijft in hutten. Er zijn verschillende

Nadere informatie

10 daagse Safari The Migration Special

10 daagse Safari The Migration Special 10 daagse Safari The Migration Special De Serengeti, het gebied waar zoveel natuurfilms worden gemaakt, is ongetwijfeld het beroemdste wildpark ter wereld en is op geen enkele manier te vergelijken met

Nadere informatie

ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS

ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS De Blauwe Vogel 1609 Reisfamilie Carlier De Baai van Napels: zon, zee, natuur, cultuur en een heerlijke Italiaanse keuken. Enkele pareltjes in de streek zijn Capri,

Nadere informatie

singlereis wandelvakantie vanaf 1.054

singlereis wandelvakantie vanaf 1.054 Mallorca 8 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 1.054 Wandelen op wandelparadijs Mallorca Mallorca is één van de populairste vakantiebestemmingen in de Middellandse Zee. Hier vindt u werkelijk alles voor

Nadere informatie

Senegal bezocht van 10 tot 12 oktober 2015

Senegal bezocht van 10 tot 12 oktober 2015 Senegal bezocht van 10 tot 12 oktober 2015 Ligging Senegal ligt in West Afrika, aan de Atlantische Oceaan, omringd door Mauritanië in het Noorden, Mali in het Oosten en Guinea en Guinea-Bissau in het zuiden.

Nadere informatie

Masseria del Piano - Gargidicenere Italië Sicilië Collesano

Masseria del Piano - Gargidicenere Italië Sicilië Collesano Masseria del Piano - Gargidicenere Italië Sicilië Collesano 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Masseria del Piano - Gargidicenere - (Italië Sicilië Collesano) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Tanzania - Zanzibar, de Grote Trek

Tanzania - Zanzibar, de Grote Trek TANZANIA Tanzania -, de Grote Trek Privé rondreis met privéchauffeur/ranger Kant-en-Klaar - 11 dagen / 8 nachten REF: 194 REISBESCHRIJVING - - Lake Manyara - Karatu - Ngorongoro Krater - - Ngorongoro Conservation

Nadere informatie

Cressa Ghitonia Hotel & SPA Griekenland Kreta Sfaka

Cressa Ghitonia Hotel & SPA Griekenland Kreta Sfaka Cressa Ghitonia Hotel & SPA Griekenland Kreta Sfaka 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Cressa Ghitonia Hotel & SPA - (Griekenland Kreta Sfaka) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

Kenia & Tanzania Rondreis in internationaal gezelschap. Amboseli en Tanzania Exploration

Kenia & Tanzania Rondreis in internationaal gezelschap. Amboseli en Tanzania Exploration Kenia & Tanzania Rondreis in internationaal gezelschap Amboseli en Tanzania Exploration 10 dagen/7 nachten Nairobi - Amboseli - Ngorongoro Karatu - Serengeti - Tarangire GROEPSRONDREIS MET FRANSTALIGE

Nadere informatie

Kenia, Tanzania en Zanzibar

Kenia, Tanzania en Zanzibar Kenia, Tanzania en Zanzibar Begeleide privé rondreis Amboseli en Tanzania Exploration + Zanzibar Nairobi - Amboseli - Ngorongoro Karatu - Serengeti - Tarangire - Zanzibar 15 dagen/12 nachten PRIVERONDREIS

Nadere informatie

informatiebundel Groepsreis met individuele inschrijving 8-daagse Kroatië De Datum De prijs

informatiebundel Groepsreis met individuele inschrijving 8-daagse Kroatië De Datum De prijs informatiebundel 8-daagse Kroatië Groepsreis met individuele inschrijving Istrië met haar charmante badplaatsen, haar adembenemende archipel van Brijuni en haar Slavische, Romaanse en Germaanse invloeden

Nadere informatie

Programma Parijsreis 2013

Programma Parijsreis 2013 Beste ouders, beste leerlingen Met deze brief willen we jullie op de hoogte brengen van het programma van de boeiende Parijsreis die voor de deur staat Programma Parijsreis 2013 Uren zijn richttijden.

Nadere informatie

São Vicente & Santo Antão in alle vrijheid

São Vicente & Santo Antão in alle vrijheid KAAPVERDIË São Vicente & Santo Antão in alle vrijheid Privé rondreis Kant-en-Klaar - 9 dagen / 7 nachten REF: 178 REISBESCHRIJVING (São Vicente ) - Porto Novo (Santo Antão) - Cratère de Cova - Vallée de

Nadere informatie

Dag één: Dag 1: Aankomst Athene en bustransfer naar Stoupa

Dag één: Dag 1: Aankomst Athene en bustransfer naar Stoupa Dag één: Dag 1: Aankomst Athene en bustransfer naar Stoupa Aankomst op luchthaven Athene Griekenland waar u door mij zult worden opgevangen. Na het inladen van de bagage (en de eventueel meegenomen fietsen)

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

Reisverslag Sri-Lanka 2 juli

Reisverslag Sri-Lanka 2 juli Reisverslag Sri-Lanka 2 juli 25 December 2011 waren wij 12,5 jaar getrouwd en als verlaat huwelijksreis zijn wij met onze drie dochters naar Sri-Lanka vertrokken. Eerst lekker 3 dagen bij het zwembad rondhangen

Nadere informatie

FILIPIJNEN CABIOKID (LANG PROJECT) Periode: 27/9/2014 23/1/2014 Leeftijd: 21-30

FILIPIJNEN CABIOKID (LANG PROJECT) Periode: 27/9/2014 23/1/2014 Leeftijd: 21-30 FILIPIJNEN CABIOKID (LANG PROJECT) Periode: 27/9/2014 23/1/2014 Leeftijd: 21-30 Filipijnen Cabiokid (Lang Project) Ecologisch bouwen met en voor lokale bevolking, lesgeven aan kinderen Periode: 27/09/2014

Nadere informatie

programma dag 1 2013 Voor de lunch stellen we een typisch Spaans tapasrestaurant in het oude centrum voor.

programma dag 1 2013 Voor de lunch stellen we een typisch Spaans tapasrestaurant in het oude centrum voor. mallorca dag 1 2013 ochtend Bienvenidos!! Welkom op de luchthaven van Palma de Mallorca! Hopelijk heb je een goede vlucht gehad. Terwijl we een heerlijk uitgebreid ontbijt nuttigen tegenover de kathedraal,

Nadere informatie

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five.

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five. Oeganda Kerst 2016 Jij steekt samen met je team je handen uit de mouwen om van een dorpsschooltje in Nkokonjeru een nieuwe frisse school te maken. Samen met ouders en leraren knap je de boel op. Aan de

Nadere informatie

Welmanstudio Fotoreizen. Schotland 5 daagse reis in het voorjaar

Welmanstudio Fotoreizen. Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Welmanstudio Fotoreizen Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Welmanstudio Fotoreizen Programma Schotland, voorjaarsreis 2018 Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Glens, Beinns en Lochs in een ruig

Nadere informatie

Fietsvakantie 2015. De Schakel Uitwaaien op Texel. woensdag 24 juni 2015 t/m zondag 28 juni 2015

Fietsvakantie 2015. De Schakel Uitwaaien op Texel. woensdag 24 juni 2015 t/m zondag 28 juni 2015 Fietsvakantie 2015 De Schakel Uitwaaien op Texel woensdag 24 juni 2015 t/m zondag 28 juni 2015 Volg ons door tijdens de fietsvakantie elke dag ons verslag te lezen op: www.deschakelamstelveen.nl Het programma

Nadere informatie

Openluchtmuseum in de Middellandse zee

Openluchtmuseum in de Middellandse zee CITY TRIP DELUXE 4 EN 3 NACHTEN Openluchtmuseum in de Middellandse zee PROGRAMMA Dag 1 : België - Malta Vertrek vanuit Zaventem met de rechtstreekse vlucht van Air Malta. Aankomst in Malta en start van

Nadere informatie

Tanzania en Zanzibar 2017/2018

Tanzania en Zanzibar 2017/2018 1 Tanzania en Zanzibar 2017/2018 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie met een welkomstdrankje

Nadere informatie

Casa el Castanar Spanje Gran Canaria Fontanales

Casa el Castanar Spanje Gran Canaria Fontanales Casa el Castanar Spanje Gran Canaria Fontanales 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Casa el Castanar - (Spanje Gran Canaria Fontanales) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013.

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. In de zomer van 2013 is het plan geboren om met de racefiets een weekje te fietsen op Gran Canaria. 11 oktober is na wat voorbereiding de vertrek datum gevonden.

Nadere informatie

Informatie voor reizigers naar Nepal 2014 stichting-maya

Informatie voor reizigers naar Nepal 2014 stichting-maya Informatie voor reizigers naar Nepal 2014 stichting-maya www.mayafoundation.com Turkish Airlines en Etihad hebben op dit moment vluchten met korte overstaptijden De vlucht regelt ieder voor zich. Als

Nadere informatie

ONTDEK KENIA. Een 15 daagse privé safari Tourcode: LA-wonoken

ONTDEK KENIA. Een 15 daagse privé safari Tourcode: LA-wonoken ONTDEK KENIA Een 15 daagse privé safari Tourcode: LA-wonoken Gedetailleerd reisprogramma Dag 1: NAIROBI Diner Bij aankomst op Jomo Kenyatta International Airport wordt u opgewacht en verwelkomd door Woni

Nadere informatie

Praag. 1-1 - 2 0 1 2

Praag. 1-1 - 2 0 1 2 Praag. 1-1 - 2 0 1 2 Draaiboek Zondag 6 mei. 21.30 uur Koffers in de bus laden. paspoort/id-kaart check en instappen. 22.00 uur Vertrek vanaf Nederland naar Praag. Maandag 7 mei. 9.00 uur Verwachte aankomst

Nadere informatie

Bangau Eastern tours

Bangau Eastern tours Bangau Eastern tours Kvk: 57637032 Rotterdam Tour beschrijving: Maleisië, Thailand, Singapore, Medan Dag 1: Amsterdam Kuala Lumpur Vertrek van Amsterdam naar Kuala Lumpur Dag 2: Kuala Lumpur Aankomst op

Nadere informatie

Verslag fietsreis 2 Denemarken van 2 t/m 9 juli 2017

Verslag fietsreis 2 Denemarken van 2 t/m 9 juli 2017 Verslag fietsreis 2 Denemarken van 2 t/m 9 juli 2017 Keurig op tijd arriveert de bus in Tonden met hierin al de dames die in Zaltbommel zijn opgestapt. Na wisseling van de oprij-chauffeur en de koffers

Nadere informatie

Natuur en Cultuur. Dag 1 Maun

Natuur en Cultuur. Dag 1 Maun BOTSWANA SELF DRIVES Natuur en Cultuur Dag 1 Maun U haalt de 4x4 op bij het vliegveld en krijgt een uitgebreide 1-2 uur durende overdracht van de auto, de uitrusting en de route. Er is volop gelegenheid

Nadere informatie

Reis De Blauwe Vogel SINGAPORE EN BALI

Reis De Blauwe Vogel SINGAPORE EN BALI Reis De Blauwe Vogel SINGAPORE EN BALI Dag 1-31-10-2015 Vertrek per bus vanuit België naar Schiphol. Afspraak aan de luchthaven in Antwerpen om 15h45, vertrek is voorzien om 16h00. We vertrekken vanuit

Nadere informatie

Dag 1 Katjapia naar Gecko Camp op de spreets mans hoogte pas 307 km ca 4,5 uur rijtijd

Dag 1 Katjapia naar Gecko Camp op de spreets mans hoogte pas 307 km ca 4,5 uur rijtijd Beschrijving trip highlights Namibië ca 9 dagen. Dag 1 Katjapia naar Gecko Camp op de spreets mans hoogte pas 307 km ca 4,5 uur rijtijd Vanaf Katjapia via Okahandja en Windhoek richting de zandduinen.

Nadere informatie

Maritim Hotel Galatzo Mallorca getest

Maritim Hotel Galatzo Mallorca getest Maritim Hotel Mallorca getest Galatzo Mallorca is voor mij best wel bekend moet ik eerlijk toegeven, daarom keek ik ook heel erg uit naar mijn tripje naar Mallorca in april dit jaar. Even een aantal dagen

Nadere informatie

BOSKLAS BSGO De EIK Woensdag 26 april, donderdag 27 april en vrijdag 28 april

BOSKLAS BSGO De EIK Woensdag 26 april, donderdag 27 april en vrijdag 28 april BOSKLAS BSGO De EIK Woensdag 26 april, donderdag 27 april en vrijdag 28 april 1 VERBLIJFPLAATS Relaxhoris Rue de l Eglise 4190 Xhoris Tel: 04/3692710 E-mail: relaxhoris@de voorzorg.be www.relaxhoris.be

Nadere informatie

SAFARI. zijn de olifanten altijd bedekt met een rode stoflaag tegen de zon en de Op ruim 3 uur rijden van Mombasa ligt

SAFARI. zijn de olifanten altijd bedekt met een rode stoflaag tegen de zon en de Op ruim 3 uur rijden van Mombasa ligt www.magicalkenya.nl SAFARI Ais je Kenia bezoekt, dan is een safari een must. Een safari door de bush maakt je vakantie in Kenia tot een onvergetelijke ervaring. Er zijn 50 nationale parken, soms zo groot

Nadere informatie

Cultuur en natuur van Ghana

Cultuur en natuur van Ghana Ghana Rondreis in groep Cultuur en natuur van Ghana Accra - Ejisu - Nkoranza - Boabeng - Laranba - Mole National Park - Kintampo Falls - Techiman - Kumashi - Bosumtwimeer - Axim - Nzulezi - Elmina - Kakum

Nadere informatie

Hier komt een hoofdstuk

Hier komt een hoofdstuk Boeing 777-200 Nicaragua Datum Vluchtschema Vlucht Van Naar Vertrek Aankomst Za 15 Nov UA 59 Amsterdam Houston 10:00 14:00 Za 15 Nov UA 1421 Houston Managua 16:05 19:25 Vr 28 Nov UA 1423 Managua Houston

Nadere informatie

14-daagse Avontuurlijk Suriname

14-daagse Avontuurlijk Suriname REIZEN - VOYAGES Tel.32-3-238.11.03 Fax.32-3-238.71.58 Bresstraat, 14 IATA : 08210381 2018 Antwerpen licentie : A 1275 BELGIUM www.coconuttravel.be/suriname/ info@coconuttravel.be www.coconuttravel.be

Nadere informatie

NZ Vakanties neemt je mee op ontdekking naar Andalousië! Een aangepaste vakantie in een veilige omgeving!

NZ Vakanties neemt je mee op ontdekking naar Andalousië! Een aangepaste vakantie in een veilige omgeving! NZ Vakanties neemt je mee op ontdekking naar Andalousië! Een aangepaste vakantie in een veilige omgeving! Verblijf in Care Hotel & Resort Sanyres Puente Romano 20/3 > 27/03/2017 Bezoek samen met NZ Vakanties

Nadere informatie

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Het is zaterdag 11 mei 2013. De wekker loopt af om 03.00 uur. Oei, wat is het vroeg.

Nadere informatie

Kenia, Tanzania en Zanzibar

Kenia, Tanzania en Zanzibar Kenia, Tanzania en Zanzibar Begeleide privé rondreis Amboseli en Tanzania Exploration + Zanzibar Nairobi - Amboseli - Ngorongoro Karatu - Serengeti - Tarangire - Zanzibar 13 dagen/10 nachten PRIVERONDREIS

Nadere informatie

Alcantara Resort Italië Sicilië Gaggi

Alcantara Resort Italië Sicilië Gaggi Alcantara Resort Italië Sicilië Gaggi 1. Algemene informatie Eliza was here - Alcantara Resort - /italie/sicilie/gaggi/alcantara_resort.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Alcantara Resort - (Italië

Nadere informatie

Namibië. 25 augustus 2015

Namibië. 25 augustus 2015 Namibië 25 augustus 2015 Verslag Namibië 27-6 tm 9-7- 2015 27-6 Vertrek vanaf Frankfurt om 20.10 uur. 28-6 Na een vlucht van 10 uur zijn wij aangekomen op Windhoek. Wat was het koud s,morgens vroeg om

Nadere informatie

Groepsafaris in Afrika. 4 landen beleving. Een 24 daagse groep safari (min. 4, max. 12 personen) (in internationaal gezelschap)

Groepsafaris in Afrika. 4 landen beleving. Een 24 daagse groep safari (min. 4, max. 12 personen) (in internationaal gezelschap) 4 landen beleving Een 24 daagse groep safari (min. 4, max. 12 personen) (in internationaal gezelschap) Inbegrepen: - Accommodaties en maaltijden zoals beschreven - Activiteiten vermeld in het programma

Nadere informatie

Ethiopië. Wilde stammen en ondergrondse kerken. Individuele begeleide rondreis

Ethiopië. Wilde stammen en ondergrondse kerken. Individuele begeleide rondreis Ethiopië Individuele begeleide rondreis Wilde stammen en ondergrondse kerken Addis Abeba Lake Langano Arba Minch Turmi Yabello Yirga Alem Bahir Dar Gondar Simien Mountains Lalibela Addis Abeba Op de koffie

Nadere informatie

Kamp groep 8 2014 14,15,16 & 17 april

Kamp groep 8 2014 14,15,16 & 17 april Kamp groep 8 2014 14,15,16 & 17 april Programma In vier dagen kun je veel doen. Hier lees je wat we elke dag ondernemen. Af en toe luieren doen we ook wel, maar niet te veel, want we willen het liefst

Nadere informatie

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona BARCELONA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Stad van Gaudi PROGRAMMA Dag 1 : België - Barcelona We vertrekken s ochtends met een rechtstreekse vlucht naar Barcelona. Aankomst voorzien om 08u20. Onder

Nadere informatie

WAAR GAAN WE NAARTOE?

WAAR GAAN WE NAARTOE? WAAR GAAN WE NAARTOE? De familie Janssens wil op uitstap. Maar vader, moeder en de kinderen hebben hun eigen wensen! Kan je de familie helpen? Bekijk de brochures. Welke uitstap is goed voor iedereen?

Nadere informatie

(DUIK)VAKANTIEVOORSTEL NAAR DE FILIPIJNEN. VAN MAANDAG 23 februari 2015 TOT DONDERDAG 12 MAART 2015. 18 dagen 17 nachten

(DUIK)VAKANTIEVOORSTEL NAAR DE FILIPIJNEN. VAN MAANDAG 23 februari 2015 TOT DONDERDAG 12 MAART 2015. 18 dagen 17 nachten (DUIK)VAKANTIEVOORSTEL NAAR DE FILIPIJNEN VAN MAANDAG 23 februari 2015 TOT DONDERDAG 12 MAART 2015 18 dagen 17 nachten Op maandag 23 februari brengt taxi Patrick ons van Veldwezelt naar de luchthaven van

Nadere informatie

Package 1. MamboViewPoint Basic 4 dagen - 3 nachten

Package 1. MamboViewPoint Basic 4 dagen - 3 nachten Package 1. MamboViewPoint Basic 4 dagen - 3 nachten Je wordt opgehaald met de taxi in Mombo of Lushoto. Kijk je ogen uit tijdens deze prachtige en af en toe hobbelige rit. Eenmaal aangekomen bij MamboViewPoint

Nadere informatie

Lotza's Studios Griekenland Santorini Finikia

Lotza's Studios Griekenland Santorini Finikia Lotza's Studios Griekenland Santorini Finikia 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Lotza's Studios - (Griekenland Santorini Finikia) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Wist je dat.. dan 70% van alle koraalsoorten ter wereld te vinden.

Wist je dat.. dan 70% van alle koraalsoorten ter wereld te vinden. Beleef.. Raja Ampat Wist je dat.. Je 48 jaar bezig bent om alle eilanden te bezoeken... Je bent 48 jaar bezig wanneer je iedere dag een ander eiland in Indonesië bezoekt! Indonesie bestaat namelijk uit

Nadere informatie

CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian

CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian 10 daagse groepsreis onder begeleiding van Chinakenner Ng Sauw Tjhoi 17 oktober 26 oktober 2013 China moet je niet alleen zien, maar

Nadere informatie

Buiten worden we opgewacht door Hazel de eigenaresse van ons appartement. We gaan met drie ruime auto s naar Lagos. Het is bijna een uurtje rijden.

Buiten worden we opgewacht door Hazel de eigenaresse van ons appartement. We gaan met drie ruime auto s naar Lagos. Het is bijna een uurtje rijden. Verslag SRG vakantie Lagos Donderdag om 14:00 uur verzamelen we met z n allen op Eindhoven Airport. Iedereen is mooi op tijd en kunnen we door naar de incheck. Dit gaat allemaal erg voorspoedig en ook

Nadere informatie

ONTDEK AFRIKA OP DE MOTOR. Beleef een comfortabele vakantie met onvergetelijke ontdekkingstochten

ONTDEK AFRIKA OP DE MOTOR. Beleef een comfortabele vakantie met onvergetelijke ontdekkingstochten ONTDEK AFRIKA OP DE MOTOR Beleef een comfortabele vakantie met onvergetelijke ontdekkingstochten Beleef een comfortabele vakantie met onvergetelijke ontdekkingstochten Kies uit diverse arrangementen waaronder

Nadere informatie

De Grote Trans-Afrikaanse Safari

De Grote Trans-Afrikaanse Safari De Grote Trans-Afrikaanse Safari Een 21 daagse groep safari In internationaal gezelschap Inbegrepen: - Accommodaties en maaltijden zoals beschreven - Activiteiten vermeld in het programma - Professionele

Nadere informatie

Finland: Beren, wolven en korhoenders 7-daagse fotoreis

Finland: Beren, wolven en korhoenders 7-daagse fotoreis Finland: Beren, wolven en korhoenders 7-daagse fotoreis In samenwerking met natuurfotograaf en Finlandkenner Maas van de Ruitenbeek (www.maasvanderuitenbeek.nl) Het grensgebied tussen Finland en Rusland

Nadere informatie

Studiereis Lanzarote & Fuerteventura. 21 september t/m 25 september 2008

Studiereis Lanzarote & Fuerteventura. 21 september t/m 25 september 2008 Studiereis Lanzarote & Fuerteventura 21 september t/m 25 september 2008 21 september 2008 s Ochtends in aller vroegte verzamelen we op Schiphol met 20 reisagenten voor de studiereis naar Lanzarote & Fuerteventura.

Nadere informatie

Alle wegen leiden naar...

Alle wegen leiden naar... ROME CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Alle wegen leiden naar... PROGRAMMA Dag 1 : België - Rome We vertrekken s ochtends voor onze rechtstreekse vlucht met Brussels Airlines naar Rome. We maken onmiddellijk

Nadere informatie

Peterhof, the Great Palace

Peterhof, the Great Palace Peterhof, the Great Palace 1. Inleiding 2. Route en parkeren Schiphol 3. Plattegrond Schiphol 4. Vluchtgegevens heen en terug reis 5. Plattegrond vertrekhal en aankomsthal 6. Programma canal gribojedova

Nadere informatie

V O O R B E R E I D I N G

V O O R B E R E I D I N G L E T L A N D R E I S E R A S M U S + N A I S P R O J E C T New Angels on Inclusion for all Students 22 APRIL t.e.m. 29 APRIL 2017 ZEKER NIET VERGETEN!!!! V O O R B E R E I D I N G Je Belgische identiteitskaart

Nadere informatie

Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar

Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Alahuar - (Spanje Alicante Vall de Laguar) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Stad van Gaudi PROGRAMMA Dag 1 : België - Barcelona We vertrekken s ochtends met een rechtstreekse vlucht Brussels Airlines naar Barcelona. Onder begeleiding van onze

Nadere informatie

Hotel & Bungalows Changa Turkije Turkse Rivièra Adrasan

Hotel & Bungalows Changa Turkije Turkse Rivièra Adrasan Hotel & Bungalows Changa Turkije Turkse Rivièra Adrasan 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel & Bungalows Changa - (Turkije Turkse Rivièra Adrasan) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five.

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five. Oeganda - Klussen Jij steekt samen met je team je handen uit de mouwen om van een dorpsschooltje in Nkokonjeru een nieuwe frisse school te maken. Samen met ouders en leraren knap je de boel op. Aan de

Nadere informatie

Stad van 7 heuvels...

Stad van 7 heuvels... CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Stad van 7 heuvels... PROGRAMMA Dag 1 : België - Lissabon We vertrekken s ochtends voor onze vlucht naar Lissabon. Bij aankomst bezoeken we met onze gids allereerst de

Nadere informatie

Hotel El Horcajo Spanje Andalusië Ronda

Hotel El Horcajo Spanje Andalusië Ronda Hotel El Horcajo Spanje Andalusië Ronda 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel El Horcajo - (Spanje Andalusië Ronda) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja Airco:

Nadere informatie

Yoga on Call. Valies-Uniek. Yogarondreis Marokko. Yoga to the People

Yoga on Call. Valies-Uniek. Yogarondreis Marokko. Yoga to the People Yoga on Call Yoga to the People Yogarondreis Marokko Valies-Uniek 2 Yogarondreis Marokko Zaterdag 19 november Zaterdag 26 november 2016 8 dagen yoga op uitzonderlijke plaatsen Dag 1 Om 17h40 komen we aan

Nadere informatie

Bezoek Watoto Informatie voor visit Africa Bouw teams

Bezoek Watoto Informatie voor visit Africa Bouw teams Bezoek Watoto Informatie voor visit Africa Bouw teams Bouw teams vanuit een kerk, organisatie of bedrijf Ieder jaar komen kerken, organisaties, scholen of bedrijven naar Oeganda om te bouwen aan gezinswoningen,

Nadere informatie