VOOR EEN AANGENAME, GEZONDE EN WAARDEVASTE LEEFOMGEVING MURPROTEC VECHT TEGEN VOCHT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VOOR EEN AANGENAME, GEZONDE EN WAARDEVASTE LEEFOMGEVING MURPROTEC VECHT TEGEN VOCHT"

Transcriptie

1 VOOR EEN AANGENAME, GEZONDE EN WAARDEVASTE LEEFOMGEVING MURPROTEC VECHT TEGEN VOCHT

2 BEHOUD DE WAARDE VAN UW HUIS EN UW GEZONDHEID MET MURPROTEC Meer dan 50 jaar specialist in vochtbestrijding. Vocht in gebouwen is een groot maatschappelijk probleem. De bewijzen van die prikkelende stelling? Die vindt u in duizenden en duizenden huizen. De waarde van vochtige huizen en bedrijfspanden keldert en bewoners kunnen zelfs ziek worden van te veel vocht! Al meer dan 50 jaar vecht Murprotec tegen vocht in gebouwen in Europa. Met verfijnde technieken en hoogstaande producten die worden toegepast door de uiterst ervaren vochtspecialisten van Murprotec. Een goede vochtbalans en een gezond binnenklimaat? De vakmensen van Murprotec maken deze belofte al meer dan 50 jaar waar, óók bij u. Vocht in huis is een ongenode gast die zich opdringerig gedraagt. Murprotec wijst deze uitvreter voorgoed de deur! Al méér dan een halve eeuw! Meer dan 6000 projecten per jaar: een keiharde garantie voor ervaring én succes Murprotec heeft meer dan een halve eeuw ervaring met het oplossen van uiteenlopende vochtproblemen in gebouwen in Europa. Sterker nog: Murprotec voert maar liefst meer dan 6000 geslaagde anti-vocht projecten per jaar uit. Dankzij al deze tevreden klanten, mag Murprotec zich niet alleen specialist maar ook marktleider noemen. Want bij vochtbestrijding kan er maar één de beste zijn: Murprotec.

3 Even een misverstand rechtzetten. Vocht in huis is pas een probleem als er teveel vocht is. Vocht in een goede balans terugbrengen is vakwerk. En dat is precies wat u van Murprotec kunt verwachten. WETENSCHAPPELIJK ONDERBOUWD: KAN HET HOOGWAARDIGER? Murprotec werkt op basis van wetenschappelijk bewezen methoden. Ontwikkeld en intensief gecontroleerd in de researchlaboratoria van Murprotec zelf. In uitstekend uitgeruste onderzoekscentra onderzoeken specialisten de schadelijke effecten van vocht op uw woning en klimaat in huis. Voortdurend speelt Murprotec in op nieuwe ontwikkelingen in (bouw)materialen of -technieken, en worden de laatste technologische en chemische ontdekkingen ingezet voor maar één doel: het bestrijden van vocht. Een bron van innovatieve oplossingen die exclusief via de organisatie van Murprotec hun weg naar uw huis of gebouw vinden. Een extra reden om uw huis en haard aan de kwaliteiten en ervaring van Murprotec toe te vertrouwen. Murprotec werkt met de beste vakmensen Vochtproblemen oplossen vereist een specialistische vakkennis. Maar verkeerd toegepaste kennis leidt tot niets. Dus investeerde Murprotec jarenlang en permanent in een team van goed getrainde en uitstekend opgeleide vakmensen. Vochtspecialisten met een enorm gevarieerde bagage op het terrein van het oplossen van vochtproblemen. Met de beste methoden, materialen en ondersteuning vanuit Murprotec. Alert en adequaat gaan zij bij u aan de slag. Snel, deskundig en voorkomend klaren zij bij u de klus. Kortom, de specialisten van Murprotec komen in de branche hun gelijken niet tegen. U hoeft dan ook niet lang te wikken en wegen: kies voor Murprotec, de vechter tegen vocht!

4 VOCHT IN HUIS DRINGT ZICH OP VELE FRONTEN OP De gevolgen van (te) veel vocht? Die kent u maar al te goed; - schimmel - zwammen - doorslaande vochtplekken - verkleurde muren door vocht - condens op ruiten en in kelders - loslatend behang of stucwerk - ongedierte als zilvervisjes of stofluizen - muffe lucht - bolstaande vloeren - rotte plinten - een te hoge gasrekening (tot wel 30%!) - aantasting van meubilair - vochtgerelateerde ziektes als astma, - aantasting van kleding bronchitis, jicht, allergie etc. Vocht beïnvloedt uw leven op twee fronten. Het tast zowel de verkoopwaarde van uw huis aan als de gezondheid van u en uw medebewoners. Kortom, vocht laat materieel en immaterieel zijn negatieve invloed behoorlijk gelden. Laten we eens naar de onthutsende voorbeelden kijken. Vocht. De vijand van uw Vesting Vocht in huis is een ongenode gast die zich opdringerig gedraagt. Loopt u even denkbeeldig mee door uw huis? Uw kelder ruikt muf, wemelt van de mijt en schimmels en uw etenswaren in de kelder bederven. En in uw badkamer ontsiert een zwart en vochtig plafond uw interieur. Ondertussen vreten schimmel en zwammen aan uw vloerbalken en groeien er paddestoelen op uw stukwerk. Maar ook kost vocht u tot 30% aan warmteverlies. Een gevoelige post op uw financiële budget. Aan de buiten- én binnenkant bladdert uw schilderwerk af en laat uw behang met vellen tegelijk los. Bij een eventuele verkoop van uw huis is een onopgelost vochtprobleem een minpunt dat direct gesignaleerd wordt, met een negatief effect op de vraagprijs uiteraard.

5 Murprotec pakt het goed en grondig aan Vochtproblemen kunnen veroorzaakt worden door: - verborgen lekkages - doorslaande muren - optrekkend vocht - slechte ventilatie - bouwtechnische gebreken - watergebruik (wassen, douchen etc.) - en andere externe factoren Je hebt vocht en vocht, en in alle soorten bedreigen deze uw huis, haard en gezondheid. Murprotec pakt het vochtprobleem aan bij de kern, de oorzaak waardoor u in een te vochtig leefklimaat leeft. Een vochtprobleem heeft twee hoofdoorzaken, een bouwtechnisch mankement of een ventilatieprobleem. Echter, de vele deelaspecten en variabelen, die ieder een eigen aanpak vereisen, maken het oplossen van vochtproblemen zeer gecompliceerd maar nooit te ingewikkeld voor Murprotec. Bouwtechnische mankementen: oorzaak van veel ellende Bouwtechnische gebreken zoals koudebruggen zijn moeilijk te vinden, maar de gevolgen zijn desastreus en manifesteren zich in een hardnekkig vochtprobleem. Verandering van het grondwaterpeil, poreus metselwerk of hygroscopische zouten zijn vaak alleen maar door deskundigen vast te stellen. Het vereist vakkennis om het specifieke bouwtechnische mankement op te sporen, en een oplossing op maat om de problemen te verhelpen. Murprotec kent en verhelpt deze problemen al meer dan 50 jaar in elk land en elke streek. Voelt u ook al de waardevermindering van uw gezondheid? En dan hebben we het alleen nog maar gehad over de materiële effecten. Want met evenveel negatieve power tast vocht de gezondheid van u en uw medebewoners aan. In huizen wonen nu eenmaal mensen. Ook zij ondervinden hinder van een verstoorde vochtbalans in huis. Astmatische aandoeningen, chronische verkoudheden, jicht en stramme spieren en gewrichten kunnen het gevolg zijn van vocht in huis. Wetenschappelijke studies tonen aan dat 83% van de gevallen van astma, astmatische bronchitis en 87% van de gevallen van chronische neusverkoudheid voorkomen bij volwassenen die in te vochtige huizen wonen. Zo wijst het astmafonds terecht op de relatie tussen vocht in huis en astma. DE RELATIE TUSSEN VOCHT IN HUIS EN ASTMA VOLGENS HET ASTMAFONDS: Eenvijfde van alle mensen met luchtwegklachten heeft last van schimmels"

6 UW HUIS ÉN LONGEN HERADEMEN DANKZIJ CTA Vanuit haar focus op een gezond binnenklimaat ontwikkelde Murprotec het CTA-systeem: een afdoende oplossing voor vochtproblemen. Het probleem van vocht en slechte lucht lost u met de CTA in één keer op. Naast een goed uitgebalanceerd binnenklimaat heeft u zo ook geen last meer van allergieveroorzakende deeltjes in de binnenlucht en de verwoestende werking van vocht dat in huis blijft hangen. CTA maakt korte metten met vervuiling, allergenen en vocht. U geniet dus permanent van een gezonde atmosfeer. Het verband tussen vocht, een slechte ventilatie en luchtkwaliteit Sinds de jaren 70 zijn huizen steeds beter geïsoleerd. En dat is goed voor uw energierekening. Maar slecht voor de ventilatie van uw huis. Extreme maatregelen ter voorkoming van tocht, dubbele beglazing, muur- en dakisolatie belemmeren de natuurlijke 'ademhaling' van uw woning. Het resultaat? Vocht kan niet weg, condenseert op ramen, muren en veroorzaakt de bekende problemen als schimmel, loslatend behang en tast het uw gezondheid aan. Een effect dat helaas wordt verergerd als uw huis ook nog eens slecht is geventileerd. Maar ook zónder teveel vocht in huis heeft een slechte ventilatie een negatief effect op uw gezondheid. Want slecht geventileerde lucht wemelt van de dagelijkse vervuiling in de vorm van zwevende deeltjes. Zoals stof, schilfers, haren, pollen en gassen uit meubels en in huis gebruikte bouwmaterialen. Deze deeltjes kunnen door een slechte ventilatie niet afgevoerd worden en hebben zo een negatieve invloed op de gezondheid van de bewoners. Kortom, slechte ventilatie bedreigt via vocht én via zwevende deeltjes uw luchtwegen. WAT VINDEN HET RIVM EN DE GGD VAN VOCHT? Ook de officiële instanties zijn van de gevaren van vocht overtuigd. Zo stelde het Rijksinstituut voor volksgezondheid en milieu (RIVM) in een onderzoek vast dat: Door onder meer vocht en schimmels in de woning mensen diverse gezondheidsklachten kunnen krijgen. Zo zegt de GGD: Het verband tussen een vochtige woonomgeving en astma werd al vóór het begin van onze jaartelling door de Griekse arts Hippocrates gelegd." en: "Van kinderen die in een vochtig huis wonen heeft 25% meer gezondheidsproblemen dan kinderen in een niet vochtig huis.

7 Murprotec verplicht zich tot een efficiënte en gegarandeerde oplossing van uw vochtprobleem. Alle medewerkers van Murprotec zetten zich iedere dag weer volledig in voor het bereiken van de doelstellingen van Murprotec. Gedreven, vakkundig en gemotiveerd. Murprotec staat voor: 1. Nauwkeurige gratis diagnose 2. Gratis advies 3. Technisch verslag 4. Nacontrole 5. Persoonlijke begeleiding 6. Permanent dubbele controle van onze activiteiten 7. Gedegen financieel beheer 8. Geavanceerde opleiding van ons personeel 9. De modernste technologieën Murprotec heeft als primaire doelstelling haar positie als marktleider in dit vakgebied te zijn en te blijven en is constant bezig met research in de modernste technologieën in de strijd tegen vocht. 10. De klant op de eerste plaats! De tevredenheid van onze klanten is ons voortdurend doel. Duizenden projecten die wij sinds meer dan 50 jaar met succes behandelden, zijn daarvan het beste bewijs! Murprotec verplicht zich tot een efficiënte en gegarandeerde oplossing van uw vochtprobleem. 30 jaar garantie op de behandeling tegen optrekkend vocht: een tijdperk aan zekerheid Stelt u zich eens voor: 30 jaar garantie. Dit tijdperk aan zekerheid geeft Murprotec u moeiteloos na een behandeling tegen optrekkend vocht. Deze zekerheid geeft aan hoe overtuigd Murprotec is van haar bewezen aanpak. Murprotec schuwt lapmiddelen en tijdelijke oplossingen. Murprotec gaat voor degelijke en adequate oplossingen die jaar na jaar hun vochtbestrijdende werking bewijzen. En bij een eventuele verkoop van uw huis, is het garantiecertificaat van Murprotec een uitstekend argument om geïnteresseerde kopers nog eens extra te overtuigen.

8 Murprotec is altijd bereid om bij particulieren en bedrijven langs te komen voor een gratis, professionele en altijd vrijblijvende vochtdiagnose. Een ideale graadmeter voor de vochtbalans in uw huis, kantoor of welk gebouw dan ook. Het is nú tijd om te handelen Vocht en een slechte luchtcirculatie zijn problemen met een chronisch karakter: deze lossen zich alleen met behulp van Murprotec op. Handel nú en ga de strijd tegen vocht en slechte lucht aan. Met Murprotec, de vechter tegen vocht. Heeft u interesse? Kijkt u dan op de website of bel 0800-MURPROTEC ( ) In Nederland: ROTTERDAM UTRECHT HEERENVEEN GOES TIEL WAALWIJK Murprotec in Europa Heeft meer dan tientallen vestigingen in België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk en Spanje In België: LEUVEN GENT BRAINE L ALLEUD In Luxemburg: ROESER In Frankrijk: St-LAURENT-BLANGY CHALONS EN CHAMPAGNE CAEN BREST VILLIERS LE BACLE PULNOY LE MANS LAGRANGE SAINT HERBLAIN PERIGUEUX CLERMONT-FERRAND LA TOUR DU PIN LE HAILLAN GARDANNE PORTET SUR GARONNE MER QUETIGNY MONTPELLIER In Spanje: VILADECANS MADRID

Vocht bestrijden, comfort terugwinnen

Vocht bestrijden, comfort terugwinnen Vocht bestrijden, comfort terugwinnen EFFICIËNTE EN DEFINITIEVE VOCHTBESTRIJDING Vocht in huis? Vraag professionele hulp voor het te laat is! Salpeter? Zwarte vlekken op het behang? Plinten die bol staan?

Nadere informatie

Ventileren. Antwoorden op de meest gestelde vragen

Ventileren. Antwoorden op de meest gestelde vragen Ventileren Antwoorden op de meest gestelde vragen Ventileren Antwoorden op de meest gestelde vragen Inhoudsopgave 1 Waarom deze brochure? 05 2 Ventileren van uw woning, een gezonde zaak 06 3 Feiten over

Nadere informatie

Duurzame plaagdierbeheersing grotendeels in eigen hand

Duurzame plaagdierbeheersing grotendeels in eigen hand Duurzame plaagdierbeheersing grotendeels in eigen hand Plaagdieren in uw pand kunnen voor enorme problemen zorgen. Bestrijding ervan wordt moeilijker door wettelijke beperkingen op gif. Daarnaast komen

Nadere informatie

Tips om productiviteit te verhogen. door effectief klimaatbeheer

Tips om productiviteit te verhogen. door effectief klimaatbeheer Tips om productiviteit te verhogen door effectief klimaatbeheer Inclusief stappenplan voor een productiever binnenmilieu Inhoud HOE BEÏNVLOEDT HET BINNENMILIEU DE PRODUCTIVITEIT?... 4 WAT IS DE MAXIMALE

Nadere informatie

InnOVAtIEF 2013 FOR LIFE. www.bouwinnovatie.be. InVESt. Ethias Arena 1 tot 3 & 8 tot 10 feb

InnOVAtIEF 2013 FOR LIFE. www.bouwinnovatie.be. InVESt. Ethias Arena 1 tot 3 & 8 tot 10 feb Het Magazine van Bouwinnovatie met de officiële Beurscatalogus www.bouwinnovatie.be InnOVAtIEF 2013 In dit nummer: De hedendaags keuken (7) Vocht in huis (16) Invest for Life: luchtdicht bouwen (19) Isolatie

Nadere informatie

E info@landmanschoonmaak.nl Landman BV T 0512 517 206. Schoonmaakbedrijf. Het Anker 3. W www.landmanschoonmaak.nl F 0512 540 071.

E info@landmanschoonmaak.nl Landman BV T 0512 517 206. Schoonmaakbedrijf. Het Anker 3. W www.landmanschoonmaak.nl F 0512 540 071. Schoonmaakbedrijf Het Anker 3 T 0512 517 206 E info@landmanschoonmaak.nl Landman BV 9206 AL Drachten F 0512 540 071 W www.landmanschoonmaak.nl WELKOM BIJ LANDMAN De dames van de receptie helpen u graag

Nadere informatie

BEGELEIDINGSBOEKJE BABBELMOMENT OVER GEZOND WONEN. Praten over gezond wonen met senioren, maatschappelijk kwetsbare groepen of nieuwkomers.

BEGELEIDINGSBOEKJE BABBELMOMENT OVER GEZOND WONEN. Praten over gezond wonen met senioren, maatschappelijk kwetsbare groepen of nieuwkomers. BEGELEIDINGSBOEKJE BABBELMOMENT OVER GEZOND WONEN Praten over gezond wonen met senioren, maatschappelijk kwetsbare groepen of nieuwkomers. Uitgave 2014 Dit begeleidingsboekje is een uitgave van de Vlaamse

Nadere informatie

Brochure isolatie. oktober 2014. Oktober 2014 Woonstichting VechtHorst

Brochure isolatie. oktober 2014. Oktober 2014 Woonstichting VechtHorst oktober 2014 Inleiding Misschien staat u er niet bij stil, maar het is heel goed mogelijk om in uw bestaande woning uw muren, dak en vloeren te isoleren. Welk comfort deze isolatie met zich meebrengt vertellen

Nadere informatie

Vocht & ventilatie. Kluswijzer

Vocht & ventilatie. Kluswijzer Kluswijzer Vocht & ventilatie In deze Kluswijzer wordt beschreven waar vocht vandaan komt, hoe je het kunt voorkomen en hoe je vochtproblemen kunt bestrijden. Vocht Vocht in negatieve zin is een verzamelterm

Nadere informatie

ISOLEREN IN BESTAANDE WONINGEN

ISOLEREN IN BESTAANDE WONINGEN ISOLEREN IN BESTAANDE WONINGEN Vragen en antwoorden beantwoord door een expert in de markt isoleren-prijs.be NU OOK TE KOOP OP WAARDE 7 INDEX ISOLATIE 3 ISOLEREN: EEN NIET TE MISSEN KANS 4 RENOVATIE IN

Nadere informatie

Word X2com partner! Sterk in innovatie Kennis op hoog niveau Maximale ondersteuning

Word X2com partner! Sterk in innovatie Kennis op hoog niveau Maximale ondersteuning Word X2com partner! Sterk in innovatie Kennis op hoog niveau Maximale ondersteuning Baanbreke X2com X2com levert professionele telecom diensten aan bedrijven en instellingen. De organisatie is in 2008

Nadere informatie

Soil-ID Vochtwering: praktische oplossingen met een minimum aan overlast

Soil-ID Vochtwering: praktische oplossingen met een minimum aan overlast Permanent natte muren of vloeren? Soil-ID Vochtwering: praktische oplossingen met een minimum aan overlast Beperken, Beperken Beperken, Ons uitgangspunt Soil-ID Vochtwering en Bouwputlekkages is een volle

Nadere informatie

Saneren. Longgeneeskunde

Saneren. Longgeneeskunde Longgeneeskunde Saneren Inleiding Als u astma heeft, kunt u een aantal maatregelen nemen om klachten zoveel mogelijk te voorkomen. Heel belangrijk is het om prikkels te vermijden. Prikkels zorgen er tenslotte

Nadere informatie

De zorg: hoeveel extra is het ons waard?

De zorg: hoeveel extra is het ons waard? De zorg: hoeveel extra is het ons waard? Ieder jaar geven we meer geld uit aan zorg Waarom? Wat zijn de gevolgen? Is dat erg? Wat kunnen we hieraan doen? Een doorsnee gezin betaalt ruim 11.000 euro per

Nadere informatie

PUR schuim. Zeer goed isolatiemateriaal

PUR schuim. Zeer goed isolatiemateriaal PUR schuim Polyurethaan, of te wel pur, is een veelzijdige kunststof. We schilderen en lijmen ermee, we slapen en zitten erop. Ook in de bouw is pur niet meer weg te denken. Wat te doen met al die naden

Nadere informatie

krant Huis meer waard door hoger energielabel ENERGIEWINST HUIS INHOUD TE KOOP Februari 2015

krant Huis meer waard door hoger energielabel ENERGIEWINST HUIS INHOUD TE KOOP Februari 2015 Februari 2015 krant Huis meer waard door hoger energielabel Energiebesparende maatregelen aan je huis geven meer wooncomfort en lagere energiekosten. Maar is het handig om je huis energiezuiniger te maken

Nadere informatie

Vocht in de woning. Ventileren is gezond en bespaart energie

Vocht in de woning. Ventileren is gezond en bespaart energie Ventileren is gezond en bespaart energie We staan er meestal niet bij stil, maar de lucht om ons heen bevat vocht. Dat geldt natuurlijk ook voor de lucht in huis. Door transpiratie, douchen, koken en wassen

Nadere informatie

Ziektewetplan. Een zorg uit handen genomen

Ziektewetplan. Een zorg uit handen genomen Ziektewetplan Een zorg uit handen genomen 18 3 Ziekteverzuim is een financieel risico Voor u als werkgever is het van groot belang uw onderneming en uw medewerkers gezond te houden. Dit doet u onder andere

Nadere informatie

Comfortabel en energiezuinig wonen : Het Isover Multi-Comfort House, gebouwd voor de toekomst.

Comfortabel en energiezuinig wonen : Het Isover Multi-Comfort House, gebouwd voor de toekomst. Comfortabel en energiezuinig wonen : Het Isover Multi-Comfort House, gebouwd voor de toekomst. Klimaatbescherming wordt gezien als de grootste uitdaging van dit millennium. Het concept 4 Inhoud 17 De voorbereiding

Nadere informatie

Duurzame oplossingen die generaties meegaan

Duurzame oplossingen die generaties meegaan Duurzame oplossingen die generaties meegaan Isotechniek Nederland B.V. Segment 3 6921 RC Duiven Tel Fax Email 0313-42 24 22 0313-42 08 50 post@isotechniek.nl Bank nr. IBAN BIC 1295.88.830 NL66RABO0129588830

Nadere informatie

Nieuws en informatie over investeren in energiebesparing door beleggers in woningen, appartementen en bedrijfspanden.

Nieuws en informatie over investeren in energiebesparing door beleggers in woningen, appartementen en bedrijfspanden. Energielijn voor verhuurders 0900-0170 EnergieKrant Samen energie besparen Nieuws en informatie over investeren in energiebesparing door beleggers in woningen, appartementen en bedrijfspanden. 03 Het ministerie

Nadere informatie

Doorbreek je belemmerende overtuigingen!

Doorbreek je belemmerende overtuigingen! Doorbreek je belemmerende overtuigingen! Herken je het dat je soms dingen toch op dezelfde manier blijft doen, terwijl je het eigenlijk anders wilde? Dat het je niet lukt om de verandering te maken? Als

Nadere informatie

Albert Sonnevelt. minicursus leven zonder stress: deel 1. 1 minicursus: leven zonder stress. deel 1

Albert Sonnevelt. minicursus leven zonder stress: deel 1. 1 minicursus: leven zonder stress. deel 1 Albert Sonnevelt minicursus: leven zonder stress deel 1 1 minicursus: leven zonder stress STRESS inleiding 2 STRESS Het lijkt of je het voortdurend van iedereen die je kent hoort: Ik ben ZO gestresst!.

Nadere informatie

lage rente geld lenen

lage rente geld lenen lage rente geld lenen Aan een lage rente geld lenen, is dat niet wat we allemaal willen? U zou maar gek zijn om voor een hoge rente te kiezen en u blauw te betalen als het ook met een lage rente kan. Toch

Nadere informatie

Succesfactoren voor een gezonde onderneming. Winstgevende tandartspraktijk_210x210_v3.indd 15 19-06-2009 14:38:17

Succesfactoren voor een gezonde onderneming. Winstgevende tandartspraktijk_210x210_v3.indd 15 19-06-2009 14:38:17 2 Succesfactoren voor een gezonde onderneming 15 Winstgevende tandartspraktijk_210x210_v3.indd 15 19-06-2009 14:38:17 De winstgevende tandartspraktijk 2.1 Succes laat sleutels achter Succes is het vermogen

Nadere informatie

www.maat.nl Voor elke situatie een MAAT-advies

www.maat.nl Voor elke situatie een MAAT-advies www.maat.nl Voor elke situatie een MAAT-advies Met MAAT Adviseurs staat u er niet alleen voor Of u nu particulier of ondernemer bent: u wilt een verzekeringspakket dat op úw wensen en situatie aansluit.

Nadere informatie

Cognitieve gedragstherapie bij het leren omgaan met lichamelijke klachten

Cognitieve gedragstherapie bij het leren omgaan met lichamelijke klachten Meer informatie Bij de VGCt zijn meer brochures verkrijgbaar, voor volwassenen bijvoorbeeld over depressie, angststoornissen en alcoholverslaving. Speciaal voor kinderen zijn er brochures over veel piekeren,

Nadere informatie

De sleutel tot gelukkige medewerkers en maximale resultaten

De sleutel tot gelukkige medewerkers en maximale resultaten Bart De Bondt & Ron Maes De sleutel tot gelukkige medewerkers en maximale resultaten Copyright 2014 The Happy Wave Uitgever: HR-Productions, www.hr-productions.be Auteurs: Ron Maes & Bart De Bondt Layout:

Nadere informatie

Zelfmanagement, wat betekent het voor de patiënt?

Zelfmanagement, wat betekent het voor de patiënt? Dit rapport is een uitgave van het NIVEL. De gegevens mogen worden gebruikt met bronvermelding. Zelfmanagement, wat betekent het voor de patiënt? Monique Heijmans Geeke Waverijn Lieke van Houtum ISBN 978-94-6122-248-0

Nadere informatie

VAN WONING TOT WOONWIJK

VAN WONING TOT WOONWIJK SPOUWMUURISOLATIE MET ZEKERHEID! Isoprofs is een multidisciplinair isolatie- en vochtbestrijdingsbedrijf met ruime ervaring in zowel de particuliere als zakelijke markt. Al onze processen worden continu

Nadere informatie