N211 Wippolderlaan. voorbereidingsfase. Een verbeterde bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio Haaglanden. Colofon

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "N211 Wippolderlaan. voorbereidingsfase. Een verbeterde bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio Haaglanden. Colofon"

Transcriptie

1 N211 Wippolderlaan voorbereidingsfase Een verbeterde bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio Haaglanden De N211 (Wippolderlaan) ontsluit samen met de N222 (Veilingroute) de zuidzijde van de Haagse regio en de gemeente met haar agro-logistieke bedrijventerreinen. De N211 is één van de drukste provinciale wegen in de Randstad en in de toekomst wordt nog meer verkeersdrukte verwacht. Dit heeft een negatief effect op de doorstroming van (vracht)verkeer van en naar de, Den Haag en het. Met diverse aanpassingen aan de N211 Wippolderlaan verbetert de provincie Zuid-Holland de bereikbaarheid en leefbaarheid en wordt de regionale economie versterkt. Colofon Dit is een uitgave van de provincie Zuid-Holland Directie Ruimte en Mobiliteit Projectteam N211 Wippolderlaan Antwoordnummer WB Den Haag Vormgeving en productiebegeleiding Bureau Mediadiensten Provincie Zuid-Holland Cartografie Bureau Datamanagement Provincie Zuid-Holland Tijdens de MIRT Verkenning Haaglanden zijn diverse bereikbaarheidsopgaven in de regio Haaglanden onderzocht. Hieruit volgde o.a. dat bij de N211 Wippolderlaan twee rijstroken per rijrichting en gelijkvloerse kruisingen met verkeerslichten niet meer toereikend zijn om het groeiende verkeersaanbod te verwerken. Daarom is besloten de N211 Wippolderlaan te verbreden van 2x2 naar 2x3 rijstroken en de twee kruispunten ongelijkvloers te maken. De provincie Zuid-Holland is verantwoordelijk voor het project N211 Wippolderlaan. In de huidige projectfase, de voorbereidingsfase, onderzoekt de provincie de ontwerpalternatieven voor de ongelijkvloerse kruisingen en de landschappelijke inpassing hiervan. (tabblad linksboven) september 2014 Locatie van het projectgebied in het wegennetwerk van de regio Haaglanden

2 Laan van Wateringse Veld Dorpskade Den Haag Korts- of Reynerwatering Kruising N211/ Laan van Wateringse Veld wordt ongelijkvloers E30 Dorpskade F Schaapweimolen Dulder Wateringen Amsterdam Wateringveldseweg Wippolderlaan N211 Lots- of Harnaschwatering 12 Peulwijk-West Harnaschpolder N211 N211/Wippolderlaan van 2x2 naar 2x3 rijstroken Peulwijk-Oost Harnaschpolder Rotterdam 12 Veilingroute N222 De Scheepswerf 10 Kruising N211 Zweth / N222 Veilingroute/ Wateringveldseweg wordt ongelijkvloers De Woudse Droogmakerij Den Hoorn m 14_1015 Het projectgebied: N211 tussen de aansluiting op de tot en met het kruispunt met de N222 (Veilingroute). Verbreden N211 Wippolderlaan van 2x2 naar 2x3 rijstroken Met het verbreden van de N211 Wippolderlaan naar 2x3 rijstroken vergroot de provincie de verwerkingscapaciteit van de weg. Hierdoor ontstaan er minder snel stremmingen en kan het verkeer beter doorstromen, ook in de toekomst. Ongelijkvloers maken van kruisingen N211 Wippolderlaan Door de twee kruisingen van de N211 Wippolderlaan ongelijkvloers te maken wordt het afslaande en kruisende verkeer van de N211 gescheiden van het doorgaande verkeer. Daarnaast hoeft het in- en uitvoegende verkeer op de N211 minder lang te wachten bij de verkeerlichten. Aan deze kruisingen worden voor diverse richtingen extra opstelstroken toegevoegd. Door alle maatregelen kan het verkeer van en naar de, Den Haag, Wateringen en Naaldwijk beter doorrijden. De voorbereidingsfase wordt afgesloten met een keuze door Provinciale Staten voor de uit te voeren voorkeursvarianten, door middel van een Uitvoeringsbesluit. De provincie streeft naar besluitvorming over het Uitvoeringsbesluit per eind Het is de bedoeling dat betrokken partijen tegelijkertijd een uitvoeringsovereenkomst afsluiten. De ontwerpalternatieven Voor het verbreden van de N211 Wippolderlaan en het ongelijkvloers maken van de kruisingen, zal er meer ruimtebeslag nodig zijn dan in de huidige situatie. Ook het zicht op de kruisingen zal veranderen. Deze effecten verschillen per ontwerpalternatief. Hoe de weg en de kruisingen er in de toekomst uit gaan zien, hangt af van de te maken keuze voor de (kruispunt) ontwerpen. In de volgende kaders lichten wij de ontwerpalternatieven per kruising toe. Voorbereidingsfase N211 Wippolderlaan Het project bevindt zich in de voorbereidingsfase. De provincie ontwikkelt verschillende ontwerpalternatieven (oplossingen) en brengt de kosten daarvan in kaart. In overleg met omgevingspartijen bekijkt de provincie welke oplossingen het beste passen binnen de scope en randvoorwaarden van het project, zoals verkeersveiligheid, functionaliteit (verkeerskundig oplossend vermogen), landschappelijke inpassing, natuur, milieu, omgevingsbelangen en beschikbare financiën.

3 Kruising N211 / Laan van Wateringse Veld Rijswijk Verschoven Haarlemmermeer Bij dit alternatief blijft de N211 op het huidige niveau. Het verkeer uit de richting van de (het oosten) kan vrij rechtsaf slaan naar de Laan van Wateringse Veld. Het verkeer vanaf de Laan van Wateringse Veld richting het westen kan vrij de N211 oprijden. De overige in- en uitritten worden aan de zuidzijde van de N211 gerealiseerd. Over de N211 wordt hiervoor een viaduct aangebracht. Er is ook een subvariant mogelijk waarbij de verbindingsweg waarmee het verkeer de N211 passeert (nu over een viaduct) onder de N211 door gaat (door een tunnel). Rijswijk Fly-over Bij de Fly-over kan het verkeer uit de richting van de (het oosten) ook vrij rechtsaf slaan naar de Laan van Wateringse Veld. Het verkeer vanaf de Laan van Wateringse Veld richting de passeert de N211 over een kunstwerk (de fly-over). Verkeer vanuit oostelijke richting naar de Laan van Wateringse Veld en in tegenovergestelde richting kan niet meer via deze kruising rijden en wordt over een aangepaste route over bedrijventerrein Wateringveldsche Polder geleid. Half Klaverblad Bij deze variant rijdt het verkeer via lusvormige ongelijkvloerse op- en afritten. Het verkeer vanaf de Laan van Wateringse Veld richting de en het verkeer vanaf de N211 (westen) naar de Laan van Wateringse Veld passeert de N211 middels een tunnel. Bewonersvariant Duijvestijn Het verkeer van de Laan van Wateringse Veld rijdt voor de N211 langs het TenneT-terrein en via de bestaande onderdoorgang van de verzorgingsplaats naar de. Verkeer van de naar de Laan van Wateringse Veld blijft gebruik maken van de huidige aansluiting. Verkeer op de N211 vanuit het westen richting Laan van Wateringse Veld in tegenovergestelde richting kan niet meer via deze kruising rijden en wordt over een aangepaste route over bedrijventerrein Wateringveldsche Polder geleid.

4 Bewonersvariant BOZ-nieuw Het verkeer van de Laan van Wateringse Veld richting de en van de N211 (westen) naar de Laan van Wateringse Veld passeert de N211 door gebruik te maken van de bestaande fietstunnel. Voor verkeer vanuit de richting Laan van Wateringse Veld verandert er niets. Dat geldt ook voor het verkeer vanaf de Laan van Wateringse Veld naar de N211 (westen). Bewonersvariant BOZ-oud Voor deze variant geldt hetzelfde wat betreft de verkeersafwikkeling als voor BOZ-nieuw. Het verschil zit hem in de vormgeving van de op- en afritten aan de zuidzijde van de N211. De afrit lijkt op die van de Half Klaverblad-variant. Kruising N211 / N222 (Veilingroute) Haarlemmermeer Bij dit alternatief blijft de N211 op het huidige niveau. Het in- en uitvoegende verkeer gaat over verhoogde inen uitritten en passeert de N211 middels een viaduct. Het kruisende verkeer op de viaduct wordt door middel van verkeerslichten geregeld. Er zijn verschillende subvarianten mogelijk, zoals een omgekeerde versie (verhoogde N211 en in- en uitritten op huidige niveau, verkeer passeert de N211 onderdoor) of een verdiepte ligging N211, met in- en uitritten en viaduct op huidige niveau. Haarlemmermeer/Half klaverblad Bij het Half klaverblad rijdt het verkeer (uit het westen) dat de N211 wil verlaten eerst onder het viaduct door alvorens het de weg kan verlaten. Het verkeer dat de N211 wil oprijden richting de (oosten) rijdt om het klaverblad heen. Het in- en uitvoegende verkeer aan de noordzijde gaat over verhoogde in- en uitritten. Het verkeer passeert de N211 middels een viaduct. Het kruisen van verkeer op dit viaduct wordt met verkeerslichten geregeld.

5 Planning De voorbereidingsfase wordt naar verwachting eind 2014 afgesloten met een besluit van Provinciale Staten over de uitvoering van twee voorkeursvarianten. Het is de bedoeling dat betrokken partijen tegelijkertijd een uitvoeringsovereenkomst afsluiten. Voor het verbreden van de N211 Wippolderlaan en het ongelijkvloers maken van de kruisingen moeten de bestemmingsplannen van de gemeenten Midden- Delfland en worden aangepast. De uitvoeringswerkzaamheden ten behoeve van het project beginnen volgens de huidige planning in De exacte planning is sterk afhankelijk van het verloop van de bestemmingsplanprocedures. Samenwerking Vanuit de MIRT Verkenning Haaglanden is de provincie Zuid-Holland verantwoordelijk voor het uitvoeren van het project N211 Wippolderlaan. In de projectgroep zijn ook Rijkswaterstaat, Stadsgewest Haaglanden en de gemeenten Den Haag, en nauw betrokken. Omgeving In de voorbereidingsfase spreekt de provincie met omwonenden en bedrijven in de omgeving van de N211 Wippolderlaan en de beide kruisingen. Tijdens keukentafelgesprekken en inloopbijeenkomsten praat de provincie met deze partijen over het proces, de varianten en de ruimtelijke inpassing ervan. De provincie weegt bij het maken van de keuze voor de ontwerpen de input vanuit de omgeving mee, rekening houdend met de scope en de randvoorwaarden van het project. Voorlopige planning Tot eind 2014 Voorbereidingsfase: onderzoeken ontwerpalternatieven en landschappelijke inpassing ervan december 2014 Uitvoeringsbesluit door Provinciale Staten 4e kwartaal 2016 Vaststellen bestemmingsplannen Uitvoeren project Bovenstaande planning is onder voorbehoud MIRT Verkenning Haaglanden In de periode hebben het Rijk, de provincie Zuid-Holland en Stadsgewest Haaglanden de verkeersproblematiek op de en de invalswegen van Den Haag onderzocht met als doel om tot maatregelen te komen om regio Haaglanden op lange termijn ( ) bereikbaar en leefbaar te houden. Ook de gemeenten Den Haag, en waren bij dit traject nauw betrokken. In 2012 is de MIRT Verkenning Haaglanden afgesloten door middel van een voorkeursbeslissing, welke is vastgelegd in de Rijksstructuurvisie Passage en Poorten & Inprikkers. Gekozen is voor het aanleggen van een verkorte parallelstructuur bij de (de passage) en een meer gelijkmatige spreiding van verkeer over de regionale wegen van de regio Haaglanden: de inprikkers, waarvan door capaciteitsuitbreiding en het ongelijkvloers maken van kruisingen de doorstroming sterk wordt verbeterd. Ook de aansluitingen van deze inprikkers op de (de poorten) worden verbeterd. Zie ook het figuur hiernaast. Het project N211 Wippolderlaan is het eerste onderdeel van deze voorkeursbeslissing dat nu in de voorbereidingsfase zit. Voor meer informatie over de MIRT Verkenning Haaglanden: Passage Poorten Inprikkers Hoofd-/parallelstructuur Capaciteitsuitbreiding Ongelijkvloerse kruising Verbreding aansluiting N211 Lozerlaan Erasmusweg 4 N222 Den Haag N211 3 N223 Prinses Beatrixlaan 7 5d Wassenaar Rijswijk 5e Rotterdamsebaan MIRT Verkenning Haaglanden, Passage en Poorten & Inprikkers Voorkeursbeslissing 1 5c Utrechtsebaan 1 Extra capaciteit in de vorm van een (korte) hoofdstructuur en een extra rijstrook tot afslag Den Hoorn 2 Ongelijkvloerse kruisingen op de N14 3 N211 tussen en N222 verbreden tot 2x3 rijstroken, met 2 ongelijkvloerse kruisingen 4 Ongelijkvloerse kruising N211/Lozerlaan-Erasmusweg 5 Capaciteitsverruiming van de volgende aansluitingen: a Op- en afrit -N14 van en naar Leiden b Afrit -A13 vanuit Den Haag Zuid c Afrit -Plaspoelpolder vanuit Den Haag Zuid d Op- en afrit -N211 van en naar Delft-Zuid e Op- en afrit -Prinses Beatrixlaan 6 Verbreden weefvlak A13 7 Extra capaciteit Prinses Beatrixlaan, met 2 ongelijkvloerse kruisingen (eerste fase) 5b 6 A13 Delft N44 N14 2 Leidschendam- Voorburg 5a Pijnacker-Nootdorp Voorkeursbeslissing van de MIRT Verkenning Haaglanden, zoals vastgelegd in de Rijksstructuurvisie Passage en Poorten & Inprikkers. A12

6 De Zwethzone De Zwethzone: 78 hectare groen en waterrijk gebied tussen Rijswijk en De Wollebrand in Naaldwijk. Dit gebied is aangelegd als groene verbindingszone tussen het stedelijk gebied van de regio Haaglanden en het open gebied van en om bestaande groengebieden in de provincie beter met elkaar te verbinden. De verschillende ontwerpalternatieven die de provincie in de voorbereidingsfase onderzoekt, hebben allemaal in meer of mindere mate effect op de Zwethzone. Naast ruimtebeslag hebben de alternatieven verschillende effecten op zicht op de weg en qua geluid- en lichtverspreiding. Deze en andere effecten op de omgeving brengt de provincie door middel van onderzoek zorgvuldig in kaart. Ruimtebeslag wordt 1 op 1 gecompenseerd. Daarnaast is landschappelijke inpassing een van de beoordelingsaspecten bij het maken van de keuze voor het uit te voeren ontwerp door Provinciale Staten. Ook is er een kans dat er faciliteiten moeten worden aangepast, zoals het verleggen van een fietspad. Hierover vindt dan nauw overleg plaats met alle betrokken partijen, waaronder de gemeenten. Project N211 Wippolderlaan biedt mogelijk ook kansen om eventuele onvervulde wensen binnen de Zwethzone te realiseren waarvoor voorheen geen ruimte was of middelen beschikbaar waren.

Gelet op: Artikel Regeling projecten Zuid-Holland en art. 6A lid1 van de Financiële verordening;

Gelet op: Artikel Regeling projecten Zuid-Holland en art. 6A lid1 van de Financiële verordening; Voordracht aan Provinciale Staten van Gedeputeerde Staten Onderwerp Besluitvorming N211 Wippolderlaan Uitvoeringsbesluit PS 1 Ontwerpbesluit Provinciale Staten van Zuid-Holland, Gelet op: Artikel 2.2.1

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. De voorzitter van Commissie Leefomgeving DSO/ RIS janauri 2016

Gemeente Den Haag. De voorzitter van Commissie Leefomgeving DSO/ RIS janauri 2016 Wethouder Financiën, Verkeer, Vervoer en Milieu Tom de Bruijn Gemeente Den Haag De voorzitter van Commissie Leefomgeving DSO/2015.1245 RIS 290600 8 janauri 2016 Stand van zaken maatregelen aan inprikkers

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten. Provinciale Staten. Voortgangsbericht project N211 Wippolderlaan. Geachte Statenleden,

Gedeputeerde Staten. Provinciale Staten. Voortgangsbericht project N211 Wippolderlaan. Geachte Statenleden, Gedeputeerde Staten Contact ing C. Oud T 070-441 81 62 c.oud@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Provinciale Staten Datum Zie verzenddatum

Nadere informatie

Fiets als meekoppelkans in de planuitwerking

Fiets als meekoppelkans in de planuitwerking Fiets als meekoppelkans in de planuitwerking Fiets in MIRT Madelief Blok (Rijkswaterstaat) Don de Greef (Gemeente Leidschendam- Voorburg) Inhoudsopgave Aanleiding Inpassing kruisingen N14 Fietsambitie

Nadere informatie

Hoe verandert uw route naar de A20? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting A20 Moordrecht

Hoe verandert uw route naar de A20? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting A20 Moordrecht Hoe verandert uw route naar de? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat www.rijkswaterstaat.nl 0800-8002 (gratis, dagelijks 06.00-22.30 uur) maart 2014 cd0314ck001

Nadere informatie

De N211 Wippolderlaan in de Westland-variant

De N211 Wippolderlaan in de Westland-variant De N211 Wippolderlaan in de Westland-variant Een betere inpassing in de Zwethzone Focus op verkeer én leefomgeving In opdracht van Burgerparticipatie De Zwethzone Auteurs: Tjeerd Bandringa en Gerard Jansen

Nadere informatie

Burgerparticipatie De Zwethzone

Burgerparticipatie De Zwethzone Burgerparticipatie De Zwethzone Verbreding N211: Verdiept aanleggen haalbaar, met behoud van natuur en leefklimaat Oplegnota Vergelijking Burgerinitiatief N211 Aanvullingsrapport najaar 2017 Projectnummer

Nadere informatie

Aan de raad van de gemeente LEIDSCHENDAM-VOORBURG. Steelaan. 1. Waarom wordt de raad geïnformeerd?

Aan de raad van de gemeente LEIDSCHENDAM-VOORBURG. Steelaan. 1. Waarom wordt de raad geïnformeerd? Aan de raad van de gemeente LEIDSCHENDAM-VOORBURG Onderwerp Raadsbrief over varianten voor de kruispunten N14 met de Bernhardlaan en Van Steelaan Portefeuillehouder Wethouder Van Eekelen Behandeld door

Nadere informatie

Wat wordt de toekomst van de Zuidelijke Ringweg Groningen

Wat wordt de toekomst van de Zuidelijke Ringweg Groningen Wat wordt de toekomst van de Zuidelijke Ringweg Groningen 1 INHOUD Inleiding 3 Vijf oplossingen 4 Beoordelingskader 5 Vervolg 10 INFORMATIE EN CONTACT Voor informatie over de zuidelijke ringweg kunt u

Nadere informatie

GEWIJZIGD Statenvoorstel

GEWIJZIGD Statenvoorstel GEWIJZIGD Statenvoorstel Vergadering December 2018 Nummer 7136 Vergaderdatum GS: 14 december 2018 Portefeuillehouder: Vermeulen, F Uiterlijke beslistermijn: 19 december 2018 Documentnummer: PZH-2018-674216899

Nadere informatie

Toelichting vormgeving Laan van Hoornwijk/Rotterdamsebaan. Bijlage bij Uitvoeringbesluit Rotterdamsebaan

Toelichting vormgeving Laan van Hoornwijk/Rotterdamsebaan. Bijlage bij Uitvoeringbesluit Rotterdamsebaan Toelichting vormgeving Laan van Hoornwijk/Rotterdamsebaan Bijlage bij Uitvoeringbesluit Rotterdamsebaan Datum 1mei 2013 1 1. Vraag/aanleiding De Rotterdamsebaan krijgt een directe aansluiting op de Laan

Nadere informatie

NIEUWSBULLETIN-04 FEBRUARI 2016

NIEUWSBULLETIN-04 FEBRUARI 2016 NIEUWSBULLETIN-04 FEBRUARI 2016 Verkenning N307 Roggebot-Kampen bijna klaar De provinciale weg N307 verbindt Lelystad en Kampen en is ook nog eens onderdeel van een groter geheel: de N23 van A (Alkmaar)

Nadere informatie

A4 Haaglanden N14. Voor een betere doorstroming op de A4 en de N14, en de bereikbaarheid van de regio Haaglanden

A4 Haaglanden N14. Voor een betere doorstroming op de A4 en de N14, en de bereikbaarheid van de regio Haaglanden A4 Haaglanden N14 Voor een betere doorstroming op de A4 en de N14, en de bereikbaarheid van de regio Haaglanden Frans Loman, projectmanager 18 oktober 2018 Aanleiding Rijksstructuurvisie Voorkeursbeslissing

Nadere informatie

Notitie Nieuwe Westelijke Oeververbinding (NWO)

Notitie Nieuwe Westelijke Oeververbinding (NWO) Notitie Nieuwe Westelijke Oeververbinding (NWO) Verkeerskundige varianten- en effectanalyse Blankenburgtunnel/Oranjetunnel In het Masterplan Rotterdam Vooruit (december 2009) zijn twee tracés aangegeven

Nadere informatie

Projectscope: Voorkeursvariant dubbele overweg Tongersestraat Boxtel

Projectscope: Voorkeursvariant dubbele overweg Tongersestraat Boxtel Projectscope: Voorkeursvariant dubbele overweg Tongersestraat Boxtel Beschrijving van de Voorkeursvariant B14/B15 variant 6 die, op basis van de Variantenstudie dubbele overweg Tongersestraat d.d. 30 oktober

Nadere informatie

Vrijleggen MerwedeLingeLijn Verkenning Spoorkruisingen in Tricht. Roland Jansen - ProRail

Vrijleggen MerwedeLingeLijn Verkenning Spoorkruisingen in Tricht. Roland Jansen - ProRail Vrijleggen MerwedeLingeLijn Verkenning Spoorkruisingen in Tricht Roland Jansen - ProRail Spoorontwikkelingen in omgeving Tricht Vervangen Lingebrug Nieuwe stationstraverse Spoorvernieuwing Proef Elke Tien

Nadere informatie

PLANSTUDIE N324 OSS-GRAVE Wegvak gemeente Landerd

PLANSTUDIE N324 OSS-GRAVE Wegvak gemeente Landerd Wegvak gemeente Landerd 1 AGENDA 2 - Inleiding wethouder Roelofs - Scope herijkte planstudie - Projectteam - Kansen - Vervolgproces & planning - Uitgangspunten - Resultaat - Beantwoording vragen SCOPE

Nadere informatie

N207 Passage Leimuiden. Samenwerken aan een gedragen oplossing

N207 Passage Leimuiden. Samenwerken aan een gedragen oplossing N207 Passage Leimuiden Samenwerken aan een gedragen oplossing Inhoud presentatie Corridorstudie N207 en maatregelen N207 N207 Passage Leimuiden Proces Varianten, verkeerseffecten Varianten, technische

Nadere informatie

Project A4 Delft- Schiedam

Project A4 Delft- Schiedam Project A4 Delft- Schiedam Plannen voor verbeteren bereikbaarheid Den Haag Rotterdam Handout 16 februari 2009 Vanavond Informeren over de onderzoekstrajecten van RWS Presenteren van de voorlopige uitkomsten

Nadere informatie

Verkeersafwikkeling nieuw restaurant McDonald s bij de knoop Leiden-West

Verkeersafwikkeling nieuw restaurant McDonald s bij de knoop Leiden-West Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Bijlage A: Variantenbeschrijving

Bijlage A: Variantenbeschrijving Bijlage A: Variantenbeschrijving 1 Variant A: Brug huidige locatie Figuur 1: Variant A Figuur 2: Ontwerptekening In deze variant wordt de nieuwe Steekterbrug op de bestaande locatie gerealiseerd (zie figuur

Nadere informatie

A13/A16 ROTTERDAM. Toelichting Deelgebied West. Februari 2015

A13/A16 ROTTERDAM. Toelichting Deelgebied West. Februari 2015 A13/A16 ROTTERDAM Toelichting Deelgebied West Februari 2015 TOELICHTING DEELGEBIED WEST Het gebied Het deelgebied West ligt binnen de gemeente Rotterdam. De A13/A16 sluit door middel van een (hoog) dijklichaam

Nadere informatie

Verdubbeling N33. Zuidbroek Appingedam

Verdubbeling N33. Zuidbroek Appingedam Verdubbeling N33 Zuidbroek Appingedam De provincie Groningen en de regio hebben zich gezamenlijk ingezet voor de verdubbeling van de rijksweg N33 tussen Zuidbroek en Appingedam. Dit moet een stimulans

Nadere informatie

Welkom. Fort aan de. Buursteeg. Utrech. Fort aan de. Heiveldweg. Buursteeg. Bedrijventerrein. Ede De Batterijen. Voorpoort.

Welkom. Fort aan de. Buursteeg. Utrech. Fort aan de. Heiveldweg. Buursteeg. Bedrijventerrein. Ede De Batterijen. Voorpoort. Re Onde Welkom w ns e ds ou w eg (N 22 4) Fort aan de Utrech Buursteeg t Klomperstee g (N418) Fort aan de Bedrijventerrein Ede De Batterijen Nieuw eweg Noord (N418 ) Buursteeg 4 Aanleiding: Project Aanpak

Nadere informatie

Reconstructie rotonde Tiendenplein

Reconstructie rotonde Tiendenplein Nieuwsbrief september 2017 Reconstructie rotonde Tiendenplein Met deze nieuwsbrief informeren wij u over de stand van zaken rondom de verbetering van de rotonde Tiendenplein. De gemeente is druk met de

Nadere informatie

Samenvatting van de verzamelde en gebundelde reacties op de plannen om de bereikbaarheid van Wageningen te verbeteren

Samenvatting van de verzamelde en gebundelde reacties op de plannen om de bereikbaarheid van Wageningen te verbeteren Samenvatting van de verzamelde en gebundelde reacties op de plannen om de bereikbaarheid van Wageningen te verbeteren Deelproject 1: Mansholtlaan verbreden naar 2 rijstroken per richting Toelichting op

Nadere informatie

Samenvatting Notitie reikwijdte en detailniveau MIRT Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel Gouda

Samenvatting Notitie reikwijdte en detailniveau MIRT Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel Gouda Samenvatting Notitie reikwijdte en detailniveau MIRT Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel Gouda Deze samenvatting bevat de hoofdlijn van de Notitie reikwijdte en detailniveau (NRD) van de MIRT Verkenning

Nadere informatie

MIRT Verkenning Haaglanden Vragen en antwoorden

MIRT Verkenning Haaglanden Vragen en antwoorden MIRT Verkenning Haaglanden Vragen en antwoorden De MIRT Verkenning Haaglanden is een brede, gebiedsgerichte verkenning. Het gaat over grote (infrastructurele) projecten die waarschijnlijk pas na een aantal

Nadere informatie

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK /

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK / Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1287-RBO

Nadere informatie

RAPPORT. A4 Haaglanden-N14. Scope-uitbreiding A4 Den Hoorn-Ketheltunnel. Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid

RAPPORT. A4 Haaglanden-N14. Scope-uitbreiding A4 Den Hoorn-Ketheltunnel. Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid RAPPORT Haaglanden-N14 Scope-uitbreiding Den Hoorn-Ketheltunnel Klant: Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid Referentie: T&PBF6604R007F02 Versie: 02/Finale versie Datum: 27 februari 2018 HASKONINGDHV NEDERLAND

Nadere informatie

Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat

Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat Nieuwsbrief november 205 Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat Met deze nieuwsbrief informeren wij u over de stand van zaken rondom de verbetering van het kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat.

Nadere informatie

Planstudie Ring Utrecht A27/A12 Opbrengstnotitie meedenkbijeenkomsten december Bijlage 2 Aansluiting Utrecht Noord april 2012

Planstudie Ring Utrecht A27/A12 Opbrengstnotitie meedenkbijeenkomsten december Bijlage 2 Aansluiting Utrecht Noord april 2012 Planstudie Ring Utrecht A27/A12 Opbrengstnotitie meedenkbijeenkomsten december 2011 Bijlage 2 Aansluiting Utrecht Noord april 2012 Rijkswaterstaat heeft voor de aansluiting Utrecht Noord een aantal mogelijke

Nadere informatie

Startbeslissing. Verbreding A4 Vlietland N14. Datum 12 september 2013. De Minister van Infrastructuur en Milieu, mw. drs. Schultz van Haegen.

Startbeslissing. Verbreding A4 Vlietland N14. Datum 12 september 2013. De Minister van Infrastructuur en Milieu, mw. drs. Schultz van Haegen. Startbeslissing Verbreding A4 Vlietland N14 Datum 12 september 2013 Status Eindversie De Minister van Infrastructuur en Milieu, mw. drs. Schultz van Haegen. Inhoud 1 Inleiding 1.1 Aanleiding 1.2 Afbakening

Nadere informatie

Bestemmingsplan. Bedrijventerrein Vorstengrafdonk - Oss bijlage 11 bij toelichting. Onderzoek ontsluiting Vorstengrafdonk december 2008

Bestemmingsplan. Bedrijventerrein Vorstengrafdonk - Oss bijlage 11 bij toelichting. Onderzoek ontsluiting Vorstengrafdonk december 2008 Bestemmingsplan Bedrijventerrein Vorstengrafdonk - Oss - 2013 bijlage 11 bij toelichting Onderzoek ontsluiting Vorstengrafdonk december 2008 Bestemmingsplan Bedrijventerrein Vorstengrafdonk - 2013 bijlage

Nadere informatie

Verkenning N65 Vught - Haaren. Informatieavond. 25 November 2015. 25 november 2015

Verkenning N65 Vught - Haaren. Informatieavond. 25 November 2015. 25 november 2015 Verkenning N65 Vught - Haaren Informatieavond 25 November 2015 25 november 2015 Opbouw presentatie Het waarom van de verkenning: wat is het probleem? Proces en bestuurlijke uitgangspunten (mei 2013) Tussenbalans

Nadere informatie

Brainport Park. het nieuwe samenwerken

Brainport Park. het nieuwe samenwerken Brainport Park het nieuwe samenwerken Positionering Brainport: Eén van de drie pijlers van de nationale economie Brainport als dé Toptechnologieregio van NL Sterk internationaal georiënteerd met belangrijke

Nadere informatie

Flessenhalzen A4 en A12

Flessenhalzen A4 en A12 Flessenhalzen A4 en A12 Doel De regio s Amsterdam-Den Haag/Rotterdam-Utrecht beter met elkaar te verbinden en de doorstroming op de A4 en de A12 te verhogen via de aanleg van extra rijstroken op die delen

Nadere informatie

Komen overeen zich in te spannen dat de volgende stappen genomen worden: 1. standpunt Bevoegd Gezag (ministers van VROM en VenW) 2009

Komen overeen zich in te spannen dat de volgende stappen genomen worden: 1. standpunt Bevoegd Gezag (ministers van VROM en VenW) 2009 1. A4 Delft-Schiedam doel Doel van het project A4 Delft-Schiedam is de problemen rond bereikbaarheid, leefbaarheid (inclusief externe veiligheid) en verkeersveiligheid tussen Rotterdam en Den Haag zo veel

Nadere informatie

Notitie Reikwijdte en Detailniveau m.e.r. A4 Haaglanden N14

Notitie Reikwijdte en Detailniveau m.e.r. A4 Haaglanden N14 Notitie Reikwijdte en Detailniveau m.e.r. A4 Haaglanden N14 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1 Achtergrond 3 1.2 Project-MER en Notitie Reikwijdte en Detailniveau 3 1.3 Aanleiding tot het maken van een milieueffectrapportage

Nadere informatie

MIRT-Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel - Gouda

MIRT-Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel - Gouda MIRT-Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel - Gouda Informatiebijeenkomst Inhoud De MIRT-Verkenning A20 Nieuwerkerk a/d IJssel - Gouda Drie alternatieven Voorlopig voorkeursalternatief Resultaten onderzoek

Nadere informatie

Ontsluiting ziekenhuis AZ ALMA Campus Eeklo in het kader van module 14. informatieavond - oktober In opdracht van VENECO, stad Eeklo

Ontsluiting ziekenhuis AZ ALMA Campus Eeklo in het kader van module 14. informatieavond - oktober In opdracht van VENECO, stad Eeklo Ontsluiting ziekenhuis AZ ALMA Campus Eeklo in het kader van module 14 informatieavond - oktober 2013 In opdracht van VENECO, stad Eeklo Visie gewenste ruimtelijke structuur R43 en de groene vinger VENECO-

Nadere informatie

Verslag op hoofdlijnen bijeenkomst nieuwe bouwlocaties d.d. 19 juni 2019

Verslag op hoofdlijnen bijeenkomst nieuwe bouwlocaties d.d. 19 juni 2019 Verslag op hoofdlijnen bijeenkomst nieuwe bouwlocaties d.d. 19 juni 2019 Etten-Leur onderzoekt mogelijke locaties voor de bouw van nieuwe woningen en de aanleg van bedrijventerrein buiten bestaand stedelijk

Nadere informatie

N223, Duurzaam Veilig Fase 3. Bewonersavond 9 november 2016

N223, Duurzaam Veilig Fase 3. Bewonersavond 9 november 2016 N223, Duurzaam Veilig Fase 3 Bewonersavond 9 november 2016 Agenda Doel van de avond Duurzaam Veilig Terugblik Onafhankelijk advies: conclusies en aanbevelingen Waar staan we nu? Vervolg 2 Doel van de avond

Nadere informatie

Presentatie SAA-project A9BAHO. Bedrijvenbijeenkomst Breikers Amstelveen. 27 september Kees Abrahamse Omgevingsmanager RWS. Inhoud presentatie

Presentatie SAA-project A9BAHO. Bedrijvenbijeenkomst Breikers Amstelveen. 27 september Kees Abrahamse Omgevingsmanager RWS. Inhoud presentatie Presentatie SAA-project A9BAHO Bedrijvenbijeenkomst Breikers Amstelveen 27 september 2018 Kees Abrahamse Omgevingsmanager RWS HB3600750 28-9-2018 Inhoud presentatie Voorgeschiedenis programma Schiphol-Amsterdam-Almere

Nadere informatie

M.e.r.-beoordeling Plus Aanpassing N211

M.e.r.-beoordeling Plus Aanpassing N211 Auteurs E. (Eveline) de Groot MSc T. (Tessa) Koene MSc Opdrachtgevers datum vrijgave beschrijving revisie goedkeuring vrijgave Ing. P. Kennes drs. T. Artz Inhoudsopgave Blz. M.e.r.-beoordeling Plus 2 1

Nadere informatie

Dick Veen April / mei 2008

Dick Veen April / mei 2008 Dick Veen April / mei 2008 Inhoud Wat is de Mastercase A59? Waarom een Mastercase? Deelnemers Resultaat: de gebiedsvisie A59 Baardwijkse Overlaat Engelermeer, Moerputten, Diezemonding Het vervolg Wat is

Nadere informatie

Voorontwerp Ongelijkvloerse Kruising Burg. Smeetsweg (spoor/n11)

Voorontwerp Ongelijkvloerse Kruising Burg. Smeetsweg (spoor/n11) Voorontwerp Ongelijkvloerse Kruising Burg. Smeetsweg (spoor/n11) Samenvatting Ontwerpnota 3 mei 2015 Voorontwerp Ongelijkvloerse Kruising Burg. Smeetsweg (spoor/n11) Samenvatting Ontwerpnota Samenvatting

Nadere informatie

5.1 Diependaalselaan - Zeverijnstraat - Kerkelandenlaan

5.1 Diependaalselaan - Zeverijnstraat - Kerkelandenlaan 5.1 Diependaalselaan - Zeverijnstraat - Kerkelandenlaan Beschrijving In de huidige situatie is hier een rotonde. De capaciteit van de rotonde wordt uitgebreid door het aanleggen van een bypass: er ontstaat

Nadere informatie

N280 Roermond. De belangrijkste oost-westverbinding in het Hart van Limburg

N280 Roermond. De belangrijkste oost-westverbinding in het Hart van Limburg N280 Roermond De belangrijkste oost-westverbinding in het Hart van Limburg Werken aan de N280 Roermond Goede verbindingen zijn belangrijk. Belangrijk voor de mensen die in Roermond wonen, werken en leven.

Nadere informatie

28 oktober 2014 Corr.nr , WE Nummer 57/2014 Zaaknr

28 oktober 2014 Corr.nr , WE Nummer 57/2014 Zaaknr 28 oktober 2014 Corr.nr. 2014-42.895, WE Nummer 57/2014 Zaaknr. 530309 Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen over wijziging knoop N370 noordelijke ringweg westelijke ringweg

Nadere informatie

Statenvoorstel. Snelfietsroute Leiden-Katwijk

Statenvoorstel. Snelfietsroute Leiden-Katwijk Statenvoorstel Vergadering Januari 2018 Nummer 7066 Onderwerp Snelfietsroute Leiden-Katwijk Vergaderdatum GS: 19 december 2017 Portefeuillehouder: Vermeulen, F Uiterlijke beslistermijn: 31 januari 2018

Nadere informatie

Treinhalte HwKk. Varianten 1A en 4

Treinhalte HwKk. Varianten 1A en 4 Treinhalte HwKk Varianten 1A en 4 Bestuursovereenkomst Provincie ZH - Rijnwoude Spoorverdubbeling met 4 treinen /per richting/per uur op werkdagen tot 20.00u Ambitie niveau station is niveau R-Net Prov.

Nadere informatie

Ontwerp-bestemmingsplan

Ontwerp-bestemmingsplan Reconstructie N211 Wippolderlaan / Partiële herziening bestemmingsplan Harnaschpolder Noord, reconstructie N211 Ontwerp Toelichting Reconstructie N211 Wippolderlaan / Partiële herziening bestemmingsplan

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456

Nadere informatie

Conceptverslag. Ontwerpatelier N207 Zuid. Contact. Datum 21 juli 2014

Conceptverslag. Ontwerpatelier N207 Zuid. Contact. Datum 21 juli 2014 Conceptverslag Ontwerpatelier N207 Zuid Contact n207@pzh.nl Datum 21 juli 2014 Resultaten ontwerpatelier Verlengde Bentwoudlaan dd. 12 mei 2014 Project N207 Zuid: Verbeteren bereikbaarheid en leefbaarheid

Nadere informatie

Informatiemap m.e.r. Sloeweg (N62) Resultaten van de haalbaarheidsstudie

Informatiemap m.e.r. Sloeweg (N62) Resultaten van de haalbaarheidsstudie Informatiemap m.e.r. Sloeweg (N62) Resultaten van de haalbaarheidsstudie Inhoud Deel I Achtergronden... 3 Waarom deze m.e.r.-studie?... 3 Wat zijn de knelpunten op de Sloeweg?... 3 Welke stappen zijn

Nadere informatie

PHS Meteren-Boxtel tracédeel Boog Meteren

PHS Meteren-Boxtel tracédeel Boog Meteren Project Meteren-Boxtel Goederentreinen tussen Rotterdam en Venlo gaan via de tot Meteren rijden. Vanaf Meteren rijden de goederentreinen verder via s-hertogenbosch en Boxtel. Zij zullen dus niet meer over

Nadere informatie

ONTWERP- EN AFWEGINGSNOTITIE HOOFDWEG TEN BEHOEVE VAN BESTUURLIJKE AFWEGING GEMEENTE ZUIDPLAS GEMEENTE ROTTERDAM, ZUIDPLAS & CAPELLE AAN DEN

ONTWERP- EN AFWEGINGSNOTITIE HOOFDWEG TEN BEHOEVE VAN BESTUURLIJKE AFWEGING GEMEENTE ZUIDPLAS GEMEENTE ROTTERDAM, ZUIDPLAS & CAPELLE AAN DEN ONTWERP- EN AFWEGINGSNOTITIE HOOFDWEG TEN BEHOEVE VAN BESTUURLIJKE AFWEGING GEMEENTE ZUIDPLAS GEMEENTE ROTTERDAM, ZUIDPLAS & CAPELLE AAN DEN 12 januari 2016 078777435:A - Concept D03091.000024.0100 Inhoud

Nadere informatie

tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg

tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg Waarom zijn er plannen voor een tunnel voor alle verkeer bij de spoorwegovergang Paterswoldseweg? Wat zijn deze plannen? En wat voor gevolgen heeft dit voor uw buurt?

Nadere informatie

Variantenstudie kruispunt Bernhardweg - Sloeweg

Variantenstudie kruispunt Bernhardweg - Sloeweg Variantenstudie kruispunt Bernhardweg - Sloeweg Gerealiseerd tracé Sloeweg voor bouwvak 2016. Variantenstudie Besluitvorming voorzien Provinciale Staten van 15 juli 2016 Wegaansluiting Bernhardweg - Sloeweg

Nadere informatie

abcdefgh Aan Provincie Zuid-Holland t.a.v. de voorzitter van de adviescommissie IODS de heer M. Huls Postbus LP DEN HAAG Geachte heer Huls,

abcdefgh Aan Provincie Zuid-Holland t.a.v. de voorzitter van de adviescommissie IODS de heer M. Huls Postbus LP DEN HAAG Geachte heer Huls, abcdefgh Aan Provincie Zuid-Holland t.a.v. de voorzitter van de adviescommissie IODS de heer M. Huls Postbus 90602 2509 LP DEN HAAG Contactpersoon Doorkiesnummer Datum 16 juni 2006 Ons kenmerk DGP/WV/u.06.01301

Nadere informatie

Wat wordt de toekomst van de Zuidelijke Ringweg Groningen

Wat wordt de toekomst van de Zuidelijke Ringweg Groningen Wat wordt de toekomst van de Zuidelijke Ringweg Groningen Inhoud Zo wordt de keuze bepaald 5 De zes varianten 7 Overzicht resultaten 16 Zo geeft u uw mening 18 Zo gaat het verder / Planning 19 Beste lezer,

Nadere informatie

į) Ontwerp-bestemmingsplan

į) Ontwerp-bestemmingsplan a antea'group į) Ontwerp-bestemmingsplan Reconstructie N211 Wippolderlaan Į Partiële herziening bestemmingsplan Harnaschpolder Noord, reconstructie N211 Toelichting Ontwerp 7 december 2016 J antea'group

Nadere informatie

Ontwerp van aansluiting op A27 op enkele punten aangepast

Ontwerp van aansluiting op A27 op enkele punten aangepast Augustus 2016 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De

Nadere informatie

Afweging alternatieve tracés bouwweg Hofstad III, mrt 2015

Afweging alternatieve tracés bouwweg Hofstad III, mrt 2015 1 Afweging alternatieve tracés bouwweg Hofstad III mrt 2015 PROJECT EN ALTERNATIEVEN Het project betreft de legalisering en uitbreiding van een bouwweg die tot 2020 in gebruik zal blijven. In het voortraject

Nadere informatie

MIRT Verkenning Haaglanden Oplegnotitie NRD A4 Passage en Poorten & Inprikkers

MIRT Verkenning Haaglanden Oplegnotitie NRD A4 Passage en Poorten & Inprikkers Grote Marktstraat 43 Postbus 66 2501 CB Den Haag Telefoon 070 750 1578 Telefax 070 750 1501 MIRT Verkenning Haaglanden Oplegnotitie NRD A4 Passage en Poorten & Inprikkers Aan Betrokkenen MIRT-verkenning

Nadere informatie

Herinrichting Utrechtseweg Zeist. Slotsessie Ontwerp

Herinrichting Utrechtseweg Zeist. Slotsessie Ontwerp Herinrichting Utrechtseweg Zeist Slotsessie Ontwerp 18 mei 2015 1 Welkom Slotsessie ontwerp 2 Agenda Ontwerptraject tot nu toe 2 ontwerpen 2+1 varianten 2+1 2+1 en parallelstructuur 2+1 met groene noordberm

Nadere informatie

Memo. Concept

Memo. Concept Memo Aan Jan Bosman Van Carlo Murtas Datum 4 december 2014 Onderwerp projecten opstellen Uitgeest Telefoonnummer 06-52179016 E-mail Status Carlo.Murtas @ProRail.nl Concept Eigenaar Hierbij een korte notitie

Nadere informatie

Doetinchem, 31 mei 2017

Doetinchem, 31 mei 2017 Aan de raad AGENDAPUNT NR. 10.9 ALDUS VASTGESTELD 8 JUNI 2017 Verdubbeling Europaweg Te besluiten om: 1. Voor de doorstroming van de Europaweg het maatregelpakket onder 2 t/m 7 als belangrijkste opgaven

Nadere informatie

Samenvatting MER Aanpassing Marathonweg

Samenvatting MER Aanpassing Marathonweg Samenvatting MER Aanpassing Marathonweg Achtergrond De Marathonweg in Vlaardingen vormt de verbinding tussen de A20, afslag 8 Vlaardingen West, en de zuidkant van Vlaardingen (industriegebied Rivierzone)

Nadere informatie

Burgerparticipatie De Zwethzone Verbreding N211: haalbaar, met behoud van natuur en leefklimaat

Burgerparticipatie De Zwethzone Verbreding N211: haalbaar, met behoud van natuur en leefklimaat Burgerparticipatie De Zwethzone Verbreding N211: haalbaar, met behoud van natuur en leefklimaat Geachte gedeputeerde F. Vermeulen en wethouders P. Varekamp en H. Horlings, Afgelopen vrijdag 22 februari

Nadere informatie

Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg - Baarleseweg N639 Bijeenkomst 3 juli 2018 Stand van zaken

Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg - Baarleseweg N639 Bijeenkomst 3 juli 2018 Stand van zaken Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg - Baarleseweg N639 Bijeenkomst 3 juli 2018 Stand van zaken Inleiding Inleiding Wethouder Frank van Raak Dorpsstraat Reinier Gerritsen 1. Uitkomst reactieformulieren

Nadere informatie

Wat ging vooraf? Dit is gedaan aan de hand van het beoordelingskader uit de NRD (zie hiernaast).

Wat ging vooraf? Dit is gedaan aan de hand van het beoordelingskader uit de NRD (zie hiernaast). Proces en procedure Wat ging vooraf? Na de publicatie van de Notitie reikwijdte en detailniveau (NRD) in december 2017 zijn: Wegontwerpen gemaakt van de alternatieven Smart Mobility-maatregelen vertaald

Nadere informatie

ADVIES. Randweg ligt op het grensgebied met Noordwijk) en Noordwijkerhout. 1. Opgave

ADVIES. Randweg ligt op het grensgebied met Noordwijk) en Noordwijkerhout. 1. Opgave ADVIES Onderwerp: Advies aansluiting Noordelijke Randweg Voorhout en Leidsevaart op de provinciale weg N444 Datum: 27 mei 2013 1. Opgave In de Raadsvergadering van 13 december 2012 heeft de Gemeenteraad

Nadere informatie

Samenvatting van de zienswijzen

Samenvatting van de zienswijzen Samenvatting van de zienswijzen Trajectnota/milieueffectrapport (TN/MER) van de planstudie Betere bereikbaarheid door een robuust wegennetwerk in de regio Arnhem - Nijmegen Van 16 augustus tot en met 26

Nadere informatie

Memo start gebiedsgerichte regionale verkenning spoorkruising Guisweg

Memo start gebiedsgerichte regionale verkenning spoorkruising Guisweg Memo start gebiedsgerichte regionale verkenning spoorkruising Guisweg Voorgesteld besluit: 1. In te stemmen met het starten van de gebiedsgerichte verkenning Guisweg in Q1 2018 door de Vervoerregio, in

Nadere informatie

Aanleg aansluiting A27-N629 eind 2017

Aanleg aansluiting A27-N629 eind 2017 December 2016 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De

Nadere informatie

Knelpunten N237. Soestduinen. Amersfoort. Den Dolder. Bilthoven. Groenekan. Huis ter Heide. Soesterberg. De Bilt. Zeist. Utrecht. Austerlitz N237 N221

Knelpunten N237. Soestduinen. Amersfoort. Den Dolder. Bilthoven. Groenekan. Huis ter Heide. Soesterberg. De Bilt. Zeist. Utrecht. Austerlitz N237 N221 Knelpunten N237 Den Dolder Soestduinen 16 23 Amersfoort Bilthoven N238 13 14 15 N237 N221 Groenekan 10 24 A28 9 21 2 3 De Bilt 4 7 8 Huis ter Heide Soesterberg 17 18 19 20 22 1 N237 N412 Utrecht 5 6 A28

Nadere informatie

Verbreding N211 -Wippolderlaan. Informatieavond verkeer, luchtkwaliteit & geluid

Verbreding N211 -Wippolderlaan. Informatieavond verkeer, luchtkwaliteit & geluid Verbreding N211 -Wippolderlaan Informatieavond verkeer, luchtkwaliteit & geluid Welkom & Programma 18.30 Start inloopbijeenkomst 19.00 Eerste plenaire presentatie 20.00 Tweede plenaire presentatie 21.00

Nadere informatie

Projectnummer: B Opgesteld door: Josine de Boer. Ons kenmerk: :A. Kopieën aan: Frank Boom

Projectnummer: B Opgesteld door: Josine de Boer. Ons kenmerk: :A. Kopieën aan: Frank Boom MEMO ARCADIS NEDERLAND BV Mercatorplein 1 Postbus 1018 5200 BA 's-hertogenbosch Tel 073 6809 211 Fax 073 6144 606 www.arcadis.nl Onderwerp: Verkeerstoets Hooipolderweg 's-hertogenbosch, 12 maart 2014 Van:

Nadere informatie

Verzenddatum 2 4 SEP 201. Paraaf Provin

Verzenddatum 2 4 SEP 201. Paraaf Provin 5 -minuten versie voor Provinciale Staten HOLLAND ZUID Directie DRM Afdeling Ruimte, Wonen en Bodem Registratienummer 486315599 {DOS-2014-0004660) Datum vergadering Gedeputeerde Stalen 23 september 2014

Nadere informatie

Bijlage 2 Detailuitwerking NOG Beter tracés

Bijlage 2 Detailuitwerking NOG Beter tracés Bijlage 2 Detailuitwerking NOG Beter tracés Tracé Weerlaanbrug tussen Hillegom noord N205 De Weerlaanweg is een 2x1-rijbaansweg (80 km/h) vanaf het kruispunt N205 Getsewoud-noord. De Weerlaanweg kruist

Nadere informatie

Herinrichting t Goylaan. Presentatie 22 april 2015

Herinrichting t Goylaan. Presentatie 22 april 2015 Herinrichting t Goylaan Presentatie 22 april 2015 Opbouw presentatie Waarom is het nodig? Wat stellen we voor? Wat zijn de verkeerseffecten? Wat zijn milieu-effecten? Wat bereiken we ermee? Hoe gaat het

Nadere informatie

Onderwerp préverkenning Internationale Ring Den Haag

Onderwerp préverkenning Internationale Ring Den Haag Wethouder van Verkeer, Binckhorst, Binnenstad en Milieu P.W.M. Smit Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Aan de Voorzitter van de Commissie Verkeer, Milieu en Leefomgeving Uw

Nadere informatie

: Projectteam N345 Rondweg De Hoven/Zutphen Datum : December 2016 : Nieuwe ontsluiting De Hoven op Kanonsdijk Zaaknummer :

: Projectteam N345 Rondweg De Hoven/Zutphen Datum : December 2016 : Nieuwe ontsluiting De Hoven op Kanonsdijk Zaaknummer : NOTITIE Uitvoeren Werken Van : Projectteam N345 Rondweg De Hoven/Zutphen Datum : December 2016 Betreft : Nieuwe ontsluiting De Hoven op Kanonsdijk Zaaknummer : 2011-017681 Inleiding De provinciale weg

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten kiezen voor voorkeursalternatief Bundeling Noord

Gedeputeerde Staten kiezen voor voorkeursalternatief Bundeling Noord Juli 2016 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De provincie

Nadere informatie

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem Vraag en antwoord Algemeen 1. Waarom wordt deze Schakel Achterhoek - A1 aangelegd? De gemeente Lochem en de provincie hebben besloten een rondweg aan te leggen

Nadere informatie

M.e.r.-beoordeling Plus

M.e.r.-beoordeling Plus M.e.r.-beoordeling Plus concept Understanding today. Improving tomorrow. M.e.r.-beoordeling Plus concept revisie Auteurs E. (Eveline) de Groot MSc T. (Tessa) Koene MSc Opdrachtgevers datum vrijgave beschrijving

Nadere informatie

Plan-MER A4 Passage en Poorten & Inprikkers

Plan-MER A4 Passage en Poorten & Inprikkers Plan-MER A4 Passage en Poorten & Inprikkers Plan-MER A4 Passage en Poorten & Inprikkers Hoofdrapport Milieuonderzoek Kansrijke Oplossingsrichtingen Passende Beoordeling Hoofdrapport Plan-MER A4 Passage

Nadere informatie

Concept Bestuursovereenkomst Prinses Beatrixlaan Rijswijk

Concept Bestuursovereenkomst Prinses Beatrixlaan Rijswijk Concept Bestuursovereenkomst Prinses Beatrixlaan Rijswijk Bestuursovereenkomst Prinses Beatrixlaan Rijswijk 1 Ondergetekenden, 1. De Metropoolregio Rotterdam Den Haag, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN. telefoonnummer

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN. telefoonnummer Ring West Cor Staal De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN telefoonnummer 3 6756224 Geachte heer, mevrouw, In oktober 2017 hebben wij u per brief geïnformeerd over de stand van zaken

Nadere informatie

Studie eindbeeld Oostelijke Ringweg Groningen

Studie eindbeeld Oostelijke Ringweg Groningen Kardinge/Ulgersmaborg - Beijum-Zuid/Hunze-Beijum-Noord/Hunze-Groningerweg Studie eindbeeld Oostelijke Ringweg Groningen Donderdag 10 april 2008 Programma Opening + aanleiding Provinciesecretaris Bolding

Nadere informatie

Tracéstudie A2 Ladonk Kapelweg (TALK) 8 september 2011

Tracéstudie A2 Ladonk Kapelweg (TALK) 8 september 2011 Tracéstudie A2 Ladonk Kapelweg (TALK) 8 september 2011 Programma opening en welkom door wethouder Van der Zanden toelichting door projectleider van Duren pauze en gelegenheid voor vragen beantwoording

Nadere informatie

N280-WEST, WEGVAK LEUDAL. Openbare informatiemarkt 10 april: Toelichting concept Definitief Ontwerp (DO)

N280-WEST, WEGVAK LEUDAL. Openbare informatiemarkt 10 april: Toelichting concept Definitief Ontwerp (DO) N280-WEST, WEGVAK LEUDAL Openbare informatiemarkt 10 april: Toelichting concept Definitief Ontwerp (DO) Agenda Waar staan wij nu? Nadere toelichting CONCEPT definitief ontwerp Vervolgstappen na vanavond

Nadere informatie

28 oktober 2014 Corr.nr. 2014-42.108, WE Nummer 58/2014 Zaaknr. 510307

28 oktober 2014 Corr.nr. 2014-42.108, WE Nummer 58/2014 Zaaknr. 510307 28 oktober 2014 Corr.nr. 2014-42.108, WE Nummer 58/2014 Zaaknr. 510307 Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen voor het beschikbaar stellen van krediet ten behoeve van de

Nadere informatie

Scopebeschrijving Zuidelijke Ringweg Groningen Fase 2

Scopebeschrijving Zuidelijke Ringweg Groningen Fase 2 Bijlage III Scopebeschrijving Zuidelijke Ringweg Groningen Fase 2 21 oktober 2014 pagina 1 van 6 Bijlage III: Scopebeschrijving Zuidelijke Ringweg Groningen Fase 2 Probleembeschrijving/-definitie: De Zuidelijke

Nadere informatie

Werkzaamheden zuidelijke ringweg starten in zomer 2017 Oude Winschoterdiep kan open blijven en meer bomen blijven behouden

Werkzaamheden zuidelijke ringweg starten in zomer 2017 Oude Winschoterdiep kan open blijven en meer bomen blijven behouden Persbericht Datum: 26 oktober 2016 Werkzaamheden zuidelijke ringweg starten in zomer 2017 Oude Winschoterdiep kan open blijven en meer bomen blijven behouden In de zomer van 2017 gaat de ombouw van de

Nadere informatie

14 Trajecten provincie Zuid-Holland

14 Trajecten provincie Zuid-Holland 14 Trajecten provincie Zuid-Holland Traject 1. N206C De N206C loopt van de kruising met de A44 hm 15.0 (ten westen van Leiden) tot de kruising met de N444B bij hm 24.5 (ten oosten van Noordwijk aan Zee).

Nadere informatie

Gemeente Purmerend. Corridorstudie CAH 18 december 2018

Gemeente Purmerend. Corridorstudie CAH 18 december 2018 Gemeente Purmerend Corridorstudie CAH 18 december 2018 2 Stand van zaken Corridorstudie Kader De 4 varianten Effect Purmerend - Beemster Besluitvorming en afstemming Relaties Purmerend 2040 (10.000 woningen)

Nadere informatie

Jan Jaap van Dijke en Aart van Bree zijn de projectleiders N237. Jan Jaap van Dijke is verantwoordelijk

Jan Jaap van Dijke en Aart van Bree zijn de projectleiders N237. Jan Jaap van Dijke is verantwoordelijk Aanleiding De N237 tussen Utrecht en Amersfoort is een oude rijksweg. Na de aanleg van de A28 in 1986, verplaatste het verkeer zich van de N237 naar de A28. In de loop van de tijd is het op de A28 zo druk

Nadere informatie