Solanum lycopersicum

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Solanum lycopersicum"

Transcriptie

1

2 phytophthora tolerant Sacher F1 Sacher F1 is een aantrekkelijke tomaat met een donkere huid en diep rood vruchtvlees. Het lycopeen gehalte van dit indeterminante ras is driemaal zo hoog dan bij normale tomaten wat de smaak ten goede komt. Sacher F1 is, vanwege de goede smaak, in Spanje en Italie al een echte specialty geworden. Het gewicht van deze mooie vrucht is tussen de 120 en 140 gram. Resistenties: HR: ToMV/Vd/Fol: 0,1,2, IR: Mi, (ISHI 4 Clavibactertest). Defiant F1 Defiant F1 is een recent ontwikkeld ras wat hoog tolerant is tegen Phytophthora. Deze determinante plant blijft kort en stevig. De vruchten (type vleestomaat) zijn stevig en goed van structuur en wegen gram. Bij goede groei omstandigheden kan dit ras in 70 dagen vruchten ontwikkelen. Resistenties: HR: Pi / V / Fol; 0,1. IR: As.

3 Alcala F1 Dit krachtig groeiende ras produceert intens rode vruchten van gram. Door de stevige schil van de vrucht blijft de tomaat mooi en lekker, ook als de vrucht te laat of te vroeg geplukt wordt. Dit ras zet, in tegenstelling tot veel andere rassen, ook vruchten bij sterke (nacht) temperatuurschommelingen. De plant heeft korte internodien en is erg stevig. Dit ras kan in de kas geteeld worden maar ook buiten doet Alcala F1 het goed. HR: ToMV / TSWV / Ff: A-E / Vd/ Fol: 0,1, IR: TYLCV /Mi (ISHI 4 Clavibacter test). TG 8843F1 Deze indeterminante tomaat is met zijn roze kleur een bijzondere verschijning. Het ras produceert 5 tot 6 uniforme clusters. Het vruchtgewicht licht tussen de 200 en 230 gram. De plant is zeer groeikrachtig. HR: ToMV / Fol: 0,1.

4 Antalya F1 Antalya is een tomaat die om twee redenen erg geschikt is voor de hobbyteelt. Ten eerste is de plant erg robuust en compact met zeer korte internodiën (eerste tros al op 20 hoogte). Een ander voordeel van deze indeterminante tomaat is de hoge productie die ook erg vroeg op gang komt. De stevige en robuuste plant is minder snel vatbaar voor ziektes en schade door weer/wind als slankere tomatenrassen. Resistenties: HR: ToMV, Vd, Va, Cf-5. IR: Ma, Mi, Mj

5 Everton F1 Dit determinante ras geeft pruim tomaten. De vrucht van Everton F1 weegt ongeveer 75 gram, is zoet, vlezig en heeft een hoog drogestofgehalte (vrijwel vrij van zaden). Door deze eigenschappen maken dit de ideale tomaat voor echte Italiaanse culinaire sauzen en soepen. Resistenties: HR: Pst:0/Fol:0/Va:0/Vd:0. Etnico F1 Deze geribde Italiaanse vlees tomaat (Type Couer de Boeuf) is een echte klassieker. De indeterminante plant is groeikrachtig maar wordt niet heel hoog. Dit ras heeft bewezen goed te functioneren in diverse klimaatypen. De vruchten zijn erg uniform en wegen tussen de 220 en 240 gram. Resistenties: HR: ToMV/ TSWV/ Ff/ Fol:0/ For/ Va:0/Vd:0 IR: Ma/Mi/Mj Majori F1 Majori F1 is een echte Italiaanse San Marzano tomaat met rode smaakvolle vruchten. De indeterminante plant is groeikrachtig maar wordt niet heel hoog. De vruchten zijn gram en rijpen van appelgroen naar helderrood. De vruchten kunnen het best als losse vrucht geoogst worden. Resistenties: HR: ToMV:0-2/ Fol:0/Va:0/Vd:0

6 Fyper F1 Fyper F1 is een ras met een zeer sterke robuuste plant. Fyper F1 is net als Alcala F1 goed bestand tegen het wisselen van temperaturen, ook bij sterk wisselende temperaturen maakt Fyper F1 bloemen aan. De pruimvormige vruchten wegen tussen de gram en hebben geen last van scheuren of barsten. De vruchten van Fyper F1 kunnen ook goed als tros geoogst worden. Resistenties: HR: ToMV / Vd / Ff: A-E / Fol:0,1, IR: TYLCV / Mi (ISHI 4 Clavibacter test). Floridity F1 Floridity F1 is een indeterminante tomaat met pruimvormige vruchten. De zoete tomaatjes hebben een brix waarde van 9.5 en wegen tussen de 15 en 20 gram. Floridity F1 produceert tomaten aan grote trossen die wel tot 35 vruchten per tros groot kunnen worden.

7 Golden Santa F1 Golden Santa F1 is een indeterminante gele pruim / cherry tomaat met vruchten van gram. De smaak van Golden Santa F1 is echt bijzonder door de Citrusachtige tonen en stevige vrucht structuur. De vruchten zijn wel zoet maar zijn goed bestand tegen scheurtjes. De diepgele kleur van deze tomaat is mooi te combineren met rode pruim tomaatjes De plant is lang en groeikrachtig, te telen in de kas maar ook buiten. Resistenties: HR: Fol 1. TZ 4111 F1 De TZ 4111 F1 is een indeterminante gele mini San Marzano tomaat. Het vruchtgewicht van dit ras is tussen de 20 en 30 gram. De vruchten zijn erg uniform en sterk en zeer zoet (brix > 9) Dit maakt de TZ 4111 F1 ook geschikt voor het oogsten van trossen. Resistenties: HR: ToMV.

8 Vesper F1 Vesper F1 is net als Defiant F1 een nieuw ras dat ontwikkeld is om Phytopthora te weerstaan. De indeterminante plant kan hoog worden maar blijft wel slank. Vesper F1 produceert goed smakende rode cherry tomaten die tussen de 10 en 15 gram wegen. Hoewel de vruchten wel erg zoet zijn hebben ze wel een stevige schil. Dit ras is alleen Organic beschikbaar. Resistenties: IR: As / SLS / Fol: 0,1 / Pi. Red Pearl Ook Red Pearl F1 is een nieuw ontwikkeld ras wat tolerant is tegen Phytopthora. Dit indeterminante ras produceert rode pruim tomaatjes van gram. De vruchten zijn sappig, zoet en vrijwel vrij van zaden. De vruchten zijn zeer geschikt om als trossen te oogsten. De plant lijkt qua groei op Vesper F1, hoog en slank. Dit ras is alleen Organic beschikbaar. Resistenties: HR: Fol: 1, 2. IR: Pi. Link F1 Dit indeterminante ras geeft zeer groeikrachtige planten die mooie rode pruim/ cherrytomaten produceren. De vruchten wegen tussen de gram, hebben een stevige maar dunne huid en smaken zeer zoet. De vorm van de vrucht is lang en dun waardoor ze goed te verwerken zijn in salades. De tomaten kleuren snel door en zijn daarom ook goed als (grote) trossen te oogsten. Resistenties: HR: Va / Vd / Fol: 0.

9 Pixel Het ras Pixel F1 produceert smaakvolle, rode pruim tomaatjes in mooie trossen. De vruchten wegen ongeveer 30 gram en zijn goed van structuur. De indeterminante plant is erg groeikrachtig en doet het vooral goed als hij in de kas kan groeien. De tomaten kunnen als tros geoogst worden. Resistenties: HR: ToMV: 0-2/ Fol: 0,1/ Va:0/Vd:0. ISI De ISI F1 is van Italiaanse origine en geeft prachtige rode tomataatjes. De vruchtvorm is type Mini San Marzano, lang en dun en een vruchtgewicht tussen de 18 en 22 gram. De indeterminante plant is groeikrachtig en sterk, de vruchten zijn bij goede groeiomstandigen erg vroeg te oogsten. De prachtige vruchten komen het beste tot hun recht als ze als tros geoogst worden. Resistenties: HR: Fol:0/Va:0/Vd:0. Fol: 0,1 / Pi. Miller F1 Deze indeterminante cherry is een ras wat zich kenmerkt door een hoge opbrengst van zoete cocktail tomaten van gram. De vruchten zijn stevig en goed bestand tegen scheuren en barsten. Hierdoor leent Miller F1 zich ook goed voor de oogst van trossen. Resistenties: HR: ToMV:0-2/ Fol: 0,1/Va:0/Vd:0; IR: Ma/Mi/Mj. Minidor F1 Minidor F1 is een determinante cherry tomaat die veel gebruikt wordt voor de productie van cherrytomaten voor de supermarkten. De determinante eigenschap, die er voor zorgt dat de plant klein blijft, maakt dit ras ideaal als tomaat voor de volle grond zonder stokken. De productie van vruchten komt bij het ras Minidor F1 zeer snel op gang. De vruchten wegen ongeveer 15 gram. Resistenties: HR: Fol:0/Va:0/Vd:0. Mascalzone F1 Dit ras is net als Minidor F1 afkomstig uit de professionele teelt en wordt gebruikt voor de productie van cocktail pruim tomaten. Ook Mascalzone F1 is een determinant ras waardoor dit ras geschikt is voor de buitenteelt zonder stokken. Het ras heeft een uitzonderlijk hoge opbrengst. De vruchten wegen ongeveer 15 gram. Resistenties: HR: TSWV/ Pst:0/ Fol:0,1/ Va:0/Vd:0; IR: Ma/Mi/Mj.

10 Bombonera F1 Bombonera F1 is het kleine zusje van Sacher F1. Dit ras is qua eigenschappen, op het vruchtgewicht na, gelijk aan Sacher F1. De vruchten van deze indeterminante cocktailtomaat wegen tussen de 40 en 50 gram. Resistenties: HR: ToMV/Vd/Fol: 0,1,2, IR: Mi (ISHI 4 Clavibacter test). Tiger F1 Tiger F1 is een echte specialiteit in de groentetuin. De vruchten van dit indeterminante cocktail ras hebben een aantrekkelijke tijgerprint. Hierdoor zijn de vruchten goed te gebruiken als decoratie in salades met als voordeel dat ze ook nog eens goed smaken. De tomaten wegen tussen de 40 en 50 gram. Resistenties: HR: ToMV/Vd/Fol: 0,1,2, IR: Mi, (ISHI 4 Clavibacter test)

11 Gardenberry F1 De vruchten van Gardenberry F1 zijn echt uniek qua vorm. De hart of aardbeivormige vruchten van deze indeterminante plant wegen tussen de 15 en 20 gram, zijn erg zoet van smaak en hebben een aantrekkelijke rode kleur. De smaak heeft naast de normale tomatensmaak de bijzondere Unami smaak. Gardenberry F1 geeft een hoge productie van aantrekkelijke vruchten. Resistenties: HR: ToMV Suncherry smile F1 Suncherry Smile F1 is een zeer zoete cherry tomaat met een brix waarde van ongeveer 10 graden. De vruchten wegen ongeveer 15 tot 20 gram en hebben een prachtige glans die ook na de oogst zorgt voor een aantrekkelijk voorkomen van deze mooie tomaten. Het ras heeft als nadeel dat het lastig is om de vruchten te oogsten als tros, het is mogelijk maar wellicht iets voor de teler met ervaring. Dit ras is GSPP beschikbaar. Resistenties: HR: ToMV. Sungold F1 Sungold F1 is een ideaal voor in de achtertuin omdat hij in een hoog tempo een grote hoeveelheid zoete tomaatjes kan produceren. De vruchten wegen tussen de 15 en 20 gram en zijn zo smaakvol dat dit ras wereldwijd al diverse consumentenprijzen heeft gewonnen. De indeterminante plant groeit snel en is erg stevig. De vruchten zijn zoet maar ze wel snel kunnen barsten, op tijd plukken is een vereiste. Resistenties: HR: TMV / Fol: 0,1.

12 SunGreen F1 De vruchten van Sungreen F1 blijven na rijping groen en zijn, anders dan de groene kleur doet vermoeden, erg zacht zoet en smaakvol. De tomaat is dankzij de bijzondere kleur leuk te combineren met Sunchocolade en Sunpeach. De vruchten van deze indeterminante plant wegen tussen de 20 en 25 gram. Het ras is minder goed geschikt voor de oogst van trossen. Dit ras is GSPP beschikbaar. Resistenties: HR: ToMV. Sunchocola F1 Zoals de naam van dit ras doet vermoeden hebben de vruchten van Sunchocola F1 een chocola bruine gloed. Met een gemiddelde vruchtgrote van 25 gram zijn de vruchten een slagje kleiner dan Bombonera F1. Het ras heeft een goede productie maar is niet geschikt voor het oogsten van trossen. Sunchocola is GSPP beschikbaar. Resistenties: ToMV. Sunpeach F1 Sunpeach F1 is een zogenaamde Japanse cherry met een karakteristieke roze kleur. De vruchten van deze indeterminante plant wegen tussen de gram. De plant is krachtig van groei en productie maar niet geschikt voor het oogsten van tomaten in trossen. Dit ras is GSPP beschikbaar. Resistenties: HR: ToMV.

13 Type Vorm Vrucht Ras Gewicht (Gram) Kleur Groei Oogst (tros / los) Resistenties Vlees Tomaat Alcala F Rood Indeterminant HR: ToMV / TSWV / Ff: A-E / Vd/ Fol: 0,1, IR: TYLCV /Mi (ISHI 4 Clavibacter test). Sacher F Bruin Indeterminant HR: ToMV/Vd/Fol: 0,1,2, IR: Mi, (ISHI 4 Clavibactertest). Defiant F Rood Determinant HR: Pi / V / Fol; 0,1. IR: As. Antalya F Rood Indeterminant HR: ToMV, Vd, Va, Cf-5. IR: Ma, Mi, Mj TG 8843 F Roze Indeterminant HR: ToMV/Vd/Fol: 0,1,2. Coeur de Boeuf Etnico F Rood Indeterminant HR: ToMV/ TSWV/ Ff/ Fol:0/ For/ Va:0/Vd:0 IR: Ma/Mi/Mj Pruim Fyper F Rood Indeterminant HR: ToMV / Vd / Ff: A-E / Fol:0,1, IR: TYLCV / Mi (ISHI 4 Clavibacter test). San Marzano Majori F Rood Indeterminant HR: ToMV:0-2/ Fol:0/Va:0/Vd:0 Everton F1 75 Rood Determinant HR: Pst:0/Fol:0/Va:0/Vd:0. Mini San Marzano ISI F Rood Indeterminant HR: Fol:0/Va:0/Vd:0. TZ 4111 F Geel Indeterminant HR: ToMV. Mini Pruim Floridity F Rood Indeterminant - Mascalzone F1 15 Rood Determinant HR: TSWV/ Pst:0/ Fol:0,1/ Va:0/Vd:0; IR: Ma/Mi/Mj. Red Pearl F Rood Indeterminant HR: Fol: 1, 2. IR: Pi. Golden Santa F Geel Indeterminant HR: Fol 1. Cherry Vesper F Rood Indeterminant IR: As / SLS / Fol: 0,1 / Pi. Link F Rood Indeterminant HR: Va / Vd / Fol: 0. Suncherry Smile F Rood Indeterminant HR: ToMV. Minidor F1 15 Rood Determinant HR: Fol:0/Va:0/Vd:0. Miller F Rood Indeterminant HR: ToMV:0-2/ Fol: 0,1/Va:0/Vd:0; IR: Ma/Mi/Mj. Sungold F Oranje Indeterminant HR: TMV / Fol: 0,1. Sunpeach F Roze Indeterminant HR: ToMV. Sungreen F Groen Indeterminant HR: ToMV. Sunchocola F1 25 Bruin Indeterminant HR: ToMV. Pixel F1 30 Rood Indeterminant HR: ToMV: 0-2/ Fol: 0,1/ Va:0/Vd:0. Bombonera F Bruin Indeterminant HR: ToMV/Vd/Fol: 0,1,2, IR: Mi (ISHI 4 Clavibacter test). Tiger F Tijger Indeterminant HR: ToMV/Vd/Fol: 0,1,2, IR: Mi, (ISHI 4 Clavibacter test) Hartvormig Gardenberry F Rood Indeterminant HR: ToMV

Tomaat Catalogus 2019

Tomaat Catalogus 2019 Tomaat Catalogus 2019 Cees Kortekaas Sales M +31 6 5153 3891 E cees@axiaseeds.com Michel de Winter Sales M +31 6 5332 3190 E michel@axiaseeds.com Marco van Hasenbroek Sales M +31 6 5140 2973 E marco@axiaseeds.com

Nadere informatie

Wim van Krieken Product- and Market manager M E Cees Kortekaas Sales M E

Wim van Krieken Product- and Market manager M E Cees Kortekaas Sales M E Tomaat Catalogus 2018 1 Cees Kortekaas Sales M +31 6 5153 3891 E cees@axiaseeds.com Wim van Krieken Product- and Market manager M +31 6 1283 4890 E wim@axiaseeds.com Michel de Winter Sales M +31 6 5332

Nadere informatie

Specialties tomaten. www.deruiterseeds.nl CMYK WITH TAGLINE 15C 0M 68Y 39K 27C 0M 95Y 55K 20C 0M 100Y 19K 45C 0M 100Y 24K 43C 0M 14Y 21K 10M 33Y 72K

Specialties tomaten. www.deruiterseeds.nl CMYK WITH TAGLINE 15C 0M 68Y 39K 27C 0M 95Y 55K 20C 0M 100Y 19K 45C 0M 100Y 24K 43C 0M 14Y 21K 10M 33Y 72K 0C updated Specialties tomaten CMYK WITH TAGLINE 1 33Y 72K 27C 95Y 55K 45C 100Y 24K 20C 100Y 19K 15C 68Y 39K 43C 14Y 21K www.deruiterseeds.nl Tomaat Speciaal van De Ruiter De Ruiter beschikt over s werelds

Nadere informatie

Assortimentsbrochure High-tech tomaten. a World of Knowledge in every seed

Assortimentsbrochure High-tech tomaten. a World of Knowledge in every seed Assortimentsbrochure High-tech tomaten a World of Knowledge in every seed The Global Specialist Bayer is een betrouwbare partner voor het optimaliseren van de productie en marketing van onze veredelde

Nadere informatie

Tomaat. Maxeza Marvelleza (E15M.41172) Caroleza (E15M.4100) Annaïsa Tomagino

Tomaat. Maxeza Marvelleza (E15M.41172) Caroleza (E15M.4100) Annaïsa Tomagino 2018 2019 Maxeza Marvelleza (E15M.41172) Caroleza (E15M.4100) Annaïsa Tomagino Beste relatie, Het nieuwe teeltseizoen staat weer voor de deur. Tijd om de juiste rassenkeuze te maken. Zoals elk seizoen

Nadere informatie

TOMATEN, DAAR ZIJN WE GEK OP

TOMATEN, DAAR ZIJN WE GEK OP TOMATEN, DAAR ZIJN WE GEK OP De telers van Prominent telen het hele jaar rond de allerbeste tomaten rassen op hun familiebedrijven. In nauwe samenwerking met de natuur. Ze zorgen er met veel liefde en

Nadere informatie

Tomaat Tomaat

Tomaat Tomaat Tomaat 2011-2012 2 Tomaat 2011-2112 Tomaat 2011-2012 Tomaat 2011-2012 3 Inhoudsopgave Luisteren naar de markt 4 Kwaliteit en hygiëne 4 Weet wat de consument wil 5 Assortimentstabel 6 Kies uw eigen onderstam

Nadere informatie

RASSENPROEF TOMAAT VOOR VERWERKING IN TUNNEL

RASSENPROEF TOMAAT VOOR VERWERKING IN TUNNEL RASSENPROEF TOMAAT VOOR VERWERKING IN TUNNEL Proefcode: gb12tors02 Uitgevoerd in opdracht van: Provinciaal Proefcentrum voor de Groenteteelt Oost-Vlaanderen vzw Technisch Comité Karreweg 6 9770 Kruishoutem

Nadere informatie

PROEFVELDRONDGANG Proefcentrum PAMEL. 6 juni 2016 RESULTATEN AARDBEIENRASSEN

PROEFVELDRONDGANG Proefcentrum PAMEL. 6 juni 2016 RESULTATEN AARDBEIENRASSEN PROEFVELDRONDGANG Proefcentrum PAMEL 6 juni 2016 RESULTATEN AARDBEIENRASSEN Molenstraat 26 1760 Roosdaal 054-32 08 46 proefcentrum.pamel@vlaamsbrabant.be www.vlaamsbrabant.be/proefcentrumpamel *Resultaten

Nadere informatie

Tomaten boven 100 gram

Tomaten boven 100 gram Tomaten boven 100 gram www.deruiterseeds.nl Tomaat Prunus De meest productieve pruimtomaat met IR meeldauwresistentie. Segment: Pruim tros Gewicht: 85-115 gram en belicht HR ToMV:0-2/Fol:0,1/For/Va:0/Vd:0

Nadere informatie

Beschrijven van Rassen

Beschrijven van Rassen Beschrijven van Rassen Willem van Dooijeweert/Noor Bas Het beschrijven van rassen Geschiedenis Belangrijk om over te brengen hoe een ras eruitziet, beste groeiomstandigheden, smaak etc. Voor 1960: verhalend

Nadere informatie

Zaadhandel Hollandia nv Westkaai Merksem, België Telefoon +32 (0) Fax +32 (0)

Zaadhandel Hollandia nv Westkaai Merksem, België Telefoon +32 (0) Fax +32 (0) Rijk Zwaan Nederland B.V. Burgemeester Crezeelaan 40 Postbus 40, 2678 ZG De Lier, Holland Telefoon +31 (0) 174 53 23 00 Fax +31 (0) 174 53 21 63 sales@rijkzwaan.nl www.rijkzwaan.nl Zaadhandel Hollandia

Nadere informatie

Milaneza. Teeltrichtlijnen. enzazaden.nl. Raseigenschappen

Milaneza. Teeltrichtlijnen. enzazaden.nl. Raseigenschappen Teeltrichtlijnen Milaneza Raseigenschappen Resistenties: HR: ToMV/Ff:A-E/Va:0/Vd:0/Fol:0,1/For IR: On T:Si Vruchtvorm: rond, alleen in begin meer platrond Smaak: goed smaakniveau uit smaaktest PPO Grofheid

Nadere informatie

Rassenproef belichte teelt tussentype tomaten

Rassenproef belichte teelt tussentype tomaten Rassenproef belichte teelt tussentype tomaten 2016-2017 Proefopzet onderstam Maxifort (De Ruiter) onderstam Epundo DR 0141 TX (De Ruiter) planttype geënt-getopt zaaidatum onderstam 29/08/2016 zaaidatum

Nadere informatie

KWEEK ZELF DE LEKKERSTE TOMATEN EN ZUIDERSE GROENTEN

KWEEK ZELF DE LEKKERSTE TOMATEN EN ZUIDERSE GROENTEN KWEEK ZELF DE LEKKERSTE TOMATEN EN ZUIDERSE GROENTEN NOTITIES TOMATEN De tomaat (Lycopersicon Esculentum) is één van de populairste en meest veelzijdige vruchtgroenten. Ze behoort tot de familie van de

Nadere informatie

Tomaat Benelux 2014-2015. De specialist, dat zijn we samen

Tomaat Benelux 2014-2015. De specialist, dat zijn we samen Tomaat Benelux 2014-2015 De specialist, dat zijn we samen Tomaat Benelux 2014-2015 De specialist, dat zijn we samen Inhoudsopgave Inleiding 4 Assortimentstabel 5 Vleestomaten 6 Standaard tomaten 8 Trostomaten

Nadere informatie

Dé pruimtomaat voor de komende tien jaar

Dé pruimtomaat voor de komende tien jaar Red Egg: een verrassend De Red Egg-tomaat is een eivormige pruimtomaat van mediterrane afkomst, van het ras Romanella. Pruimtomaten, ook wel Romatomaten of Pomodori genoemd, zijn vaste tomaten met veel

Nadere informatie

Rassenproef fijne trostomaten (Segment Elite)

Rassenproef fijne trostomaten (Segment Elite) Proefopzet Proefrassen onderstam Maxifort (De Ruiter) Ras Zaadhuis Witziekte resist. planttype geënt-getopt Diamantino Enza Zaden X zaaidatum onderstam 4/11/2013 EZ 1324 Enza Zaden 0 zaaidatum te enten

Nadere informatie

Tomaten. Rijk Zwaan Nederland B.V. Burgemeester Crezéelaan KX De Lier Nederland T E I

Tomaten. Rijk Zwaan Nederland B.V. Burgemeester Crezéelaan KX De Lier Nederland T E I Tomaten Rijk Zwaan Nederland B.V. Burgemeester Crezéelaan 40 2678 KX De Lier Nederland T +31 174 532 300 E sales@rijkzwaan.nl I www.rijkzwaan.nl Rijk Zwaan Belgium nv Westkaai 8 2170 MERKSEM België T +32

Nadere informatie

Rassenonderzoek paprika. Onderzoeksresultaten groen rood geel 2007

Rassenonderzoek paprika. Onderzoeksresultaten groen rood geel 2007 Rassenonderzoek paprika Onderzoeksresultaten groen rood geel 2007 Gezamenlijk rassenonderzoek bij paprika In 2007 is gezamenlijk rassenonderzoek gedaan door paprikatelers (vanuit excursiegroepen van LTO

Nadere informatie

Maxeza. Teeltrichtlijnen. enzazaden.nl. Raseigenschappen

Maxeza. Teeltrichtlijnen. enzazaden.nl. Raseigenschappen Teeltrichtlijnen Maxeza Raseigenschappen Resistenties: HR: ToMV:0-2/Ff:A-E/Fol:0,1/For IR: On T: Si Vruchtvorm: vrij rond, alleen in begin iets platter. Kleur: egale kleuring naar donkerrood. Smaak: goed

Nadere informatie

Kanavaro. Teeltrichtlijnen. de kracht van Kanavaro de kracht van Enza Zaden

Kanavaro. Teeltrichtlijnen. de kracht van Kanavaro de kracht van Enza Zaden Teeltrichtlijnen Kanavaro Resistenties: HR: ToMV/Ff:A-E/Va:0/Vd:0/Fol:0,1/For IR: On/Ma/Mi/Mj Plantlengte: Normaal Kracht: Vrij sterk Planttype: Half open makkelijk bewerkbaar gewas Bladstand: Licht afhangend

Nadere informatie

copyright Proeftuinnieuws

copyright Proeftuinnieuws Thema: Tomaat Rassenproef trostomaten doorteelt 217 Eindelijk potentiële kandidaat voor Princess Na een jarenlange zoektocht naar een kwalitatief beter ras voor het Princess-segment dient er zich eindelijk

Nadere informatie

Nieuwe variëteiten getest op hun kwaliteiten als losse tomaat

Nieuwe variëteiten getest op hun kwaliteiten als losse tomaat Thema Rassenproef losse tomaten doorteelt 2006 Nieuwe variëteiten getest op hun kwaliteiten als losse tomaat Zowel voor het segment Baron als voor het segment Prince werden een aantal nieuwe variëteiten

Nadere informatie

Dubai. Krachtige prestaties, meer zekerheid. - Krachtig ras, ook voor getopte planten - Hoge potentiële opbrengst - Goede vruchtkwaliteit

Dubai. Krachtige prestaties, meer zekerheid. - Krachtig ras, ook voor getopte planten - Hoge potentiële opbrengst - Goede vruchtkwaliteit Dubai Krachtige prestaties, meer zekerheid - Krachtig ras, ook voor getopte planten - Hoge potentiële opbrengst - Goede vruchtkwaliteit www.deruiterseeds.nl Dubai Krachtpatser in opbrengst Dubai is een

Nadere informatie

Zomer- en herfsttomaten

Zomer- en herfsttomaten Zomer- en herfsttomaten Speedella www.deruiterseeds.nl Tomaat Prunus (los en tros) Gewicht: - gram Resistentie: HR ToMV:-/Fol:,/For/Va:/Vd: IR On - Hoog productie potentieel - Geschikt voor alle teelten:

Nadere informatie

Pluktijdstip blauwe pruimenrassen

Pluktijdstip blauwe pruimenrassen Pluktijdstip blauwe pruimenrassen 1 december 2010 Gerard Poldervaart Pluktijdstip blauwe pruimenrassen 1 Dit onderzoek is gefinancierd door het Productschap Tuinbouw PT-projectnummer: 14195 Uitvoerder:

Nadere informatie

Tomatenbrochure

Tomatenbrochure Tomatenbrochure 2018-2019 Inhoudsopgave Inleiding 3 Trostomaten 24 Assortimentstabellen 4-5 Tros Cherry 27 Vleestomaten 6 Cherry los 30 Standaardtomaten 9 Coeur de Boeuf 32 Pruimtomaten 12 Specialty 34

Nadere informatie

Gialte (E20B.0132) Teeltrichtlijnen. enzazaden.nl. Raseigenschappen

Gialte (E20B.0132) Teeltrichtlijnen. enzazaden.nl. Raseigenschappen Teeltrichtlijnen Gialte (E20B.0132) Raseigenschappen Lichtgeel geblokte paprika Tm:0-3 resistent Niet gevoelig voor gedegenereerde planten Vrij open, maar relatief compact gewas Eenvoudige zetting Uniforme

Nadere informatie

Tomaten onder belichting

Tomaten onder belichting Tomaten onder belichting Tourance belicht www.deruiterseeds.nl De beste tomatenrassen onder belichting Wanneer u tomaten teelt onder belichting stelt u hoge eisen aan de plant. Niet elk ras is geschikt

Nadere informatie

Er bestaat geen eerlijker vorm van liefde dan de liefde voor eten. George Bernard Shaw (1903)

Er bestaat geen eerlijker vorm van liefde dan de liefde voor eten. George Bernard Shaw (1903) Er bestaat geen eerlijker vorm van liefde dan de liefde voor eten. George Bernard Shaw (1903) Methoni Pure Griekse Olijfolie De absolute top in olijfolie. Met een zuurgraad van slechts 0,35% behoort Methoni

Nadere informatie

Paprika. Maranello Mavera Gialte Kaite Frazier E20B.0263 Orbit E20B.0261

Paprika. Maranello Mavera Gialte Kaite Frazier E20B.0263 Orbit E20B.0261 2018 2019 Maranello Mavera Gialte Kaite Frazier E20B.0263 Orbit E20B.0261 Beste relatie, Na een pittige zomerperiode naderen we het einde van het teeltseizoen. Al diverse maanden is Enza Zaden bezig met

Nadere informatie

Pluktijdstip blauwe pruimenrassen

Pluktijdstip blauwe pruimenrassen Eindverslag met resultaten uit 2011 en 2012 1 juli 2013 Gerard Poldervaart Eindverslag met resultaten uit 2011 en 2012 1 Dit onderzoek is gefinancierd door het Productschap Tuinbouw PT-projectnummer: 14446

Nadere informatie

Flandriamail Professional Mei 2007

Flandriamail Professional Mei 2007 Flandriamail Professional Mei 2007 In deze aflevering: Waarom Flandria-courgettes zo succesvol zijn Losse tomaten: Flandria Prince en Flandria Prunella worden rood geoogst Marktvooruitblik en opportuniteiten

Nadere informatie

Bloeigedrag in courgette. Wat kunnen we doen om zoveel mogelijk vruchten te oogsten?

Bloeigedrag in courgette. Wat kunnen we doen om zoveel mogelijk vruchten te oogsten? Bloeigedrag in courgette Wat kunnen we doen om zoveel mogelijk vruchten te oogsten? Bloeigedrag courgette Hoe kunnen we zoveel mogelijk vrouwelijke bloemen laten uitgroeien tot een oogstbare vrucht? Wat

Nadere informatie

G e l e i d b e z o e k b e l i c h t e t e e l t t o m a a t

G e l e i d b e z o e k b e l i c h t e t e e l t t o m a a t G e l e i d b e z o e k b e l i c h t e t e e l t t o m a a t Lieve Wittemans 02/02/2015 1. Installatie en proefopzet 2. Verloop teelt 3. Sturing 4. Rassenproef trostomaten 5. Planttypes bij trostomaat

Nadere informatie

nog even nagenieten! mok gratis Suikermaïs Nederland Per stuk voordeel prijs Clipper Thee Diverse varianten Per pak 2.39-2.69 bij aankoop van 2 pakjes

nog even nagenieten! mok gratis Suikermaïs Nederland Per stuk voordeel prijs Clipper Thee Diverse varianten Per pak 2.39-2.69 bij aankoop van 2 pakjes nog even nagenieten! Aanbiedingen zijn geldig van 31 augustus t/m 13 september 2015 Clipper Thee Per pak 2.39-2.69 bij aankoop van 2 pakjes gratis mok Max. 4 mokken per klant Suikermaïs Nederland Per stuk

Nadere informatie

Rassenproef tussentype tomaten 2017

Rassenproef tussentype tomaten 2017 Proefopzet Rassenproef tussentype tomaten 2017 onderstam DR 0141 TX (De Ruiter) planttype geënt-getopt zaaidatum onderstam 5/11/2016 zaaidatum te enten ras plantdatum plantafstand 7/11/2016 3/01/2017 55

Nadere informatie

Waarom RedStar? Focus op smaak. Moderne teeltomstandigheden

Waarom RedStar? Focus op smaak. Moderne teeltomstandigheden Welkom bij RedStar, trendsetter in pure, verse smaaktomaten. Als totaalspecialist telen, verpakken en verkopen we jaarrond. Bovendien denken we mee met klanten. Bijvoorbeeld over marketingconcepten en

Nadere informatie

s 98 c-b Temperatuur- en gietproef bij herfstkomkommers. door: Ir.A.A.M.Sweep, Naaldwijk,1966. Z2J5.303I

s 98 c-b Temperatuur- en gietproef bij herfstkomkommers. door: Ir.A.A.M.Sweep, Naaldwijk,1966. Z2J5.303I c-b Bibliotheek» PROEFSTATION VOOR DE GROENTEN- EN FRUITTEELT ONDER GLAS, Naaldwijk È. TE NAALDWIJK. 1 s 98 Proefstation Temperatuur- en gietproef bij herfstkomkommers. door: Ir.A.A.M.Sweep, Naaldwijk,1966.

Nadere informatie

Celebrate the taste. With RedStar.

Celebrate the taste. With RedStar. sweet & delicious Celebrate the taste. With RedStar. Welkom bij RedStar, trendsetter in pure, verse smaaktomaten. Als totaalspecialist telen, verpakken en verkopen we jaarrond. Bovendien denken we mee

Nadere informatie

Gialte (E20B.0132) enzazaden.nl. Teeltrichtlijnen. Raseigenschappen

Gialte (E20B.0132) enzazaden.nl. Teeltrichtlijnen. Raseigenschappen Gialte (E20B.0132) Teeltrichtlijnen Raseigenschappen Lichtgeel geblokte paprika Tm:0-3 resistent Niet gevoelig voor gedegenereerde planten Vrij open, maar relatief compact gewas Eenvoudige zetting Uniforme

Nadere informatie

Tomatenbrochure

Tomatenbrochure Tomatenbrochure 2019-2020 Binnenkort hier, de tomaten van de toekomst...! Syngenta bouwt een nieuwe tomaten demokas. Meer info vindt u op onze website. Inhoudsopgave Inleiding 3 Trostomaten 26 Assortimentstabellen

Nadere informatie

Welkom op de Open Dag Tomaat!

Welkom op de Open Dag Tomaat! Welkom op de Open Dag Tomaat! PSKW 20/05/2014 Inhoud Verbetering van smaak bij trostomaten Lieve Wittemans Resistentiemanagement Els Berckmoes Rassenproeven Lieve Wittemans Onderstammenproeven Rebelski

Nadere informatie

Paprikabrochure

Paprikabrochure Paprikabrochure 2018-2019 Inhoudsopgave Inleiding 3 Assortimentstabel 4 Rode paprika s 5 Groene paprika s 8 Gele paprika s 11 Onderstam 14 Contact 16 Paprika van de toekomst Met trots stellen we u onze

Nadere informatie

Rijk Zwaan Nederland B.V. Rijk Zwaan Belgium nv

Rijk Zwaan Nederland B.V. Rijk Zwaan Belgium nv Tomaat Rijk Zwaan Nederland B.V. Burgemeester Crezéelaan 40 2678 KX De Lier Nederland T +31 174 532 300 E sales@rijkzwaan.nl I www.rijkzwaan.nl Rijk Zwaan Belgium nv Westkaai 8 2170 MERKSEM België T +32

Nadere informatie

Marletta (E20B.4541) Teeltrichtlijnen

Marletta (E20B.4541) Teeltrichtlijnen Teeltrichtlijnen Marletta (E20B.4541) Plantmateriaal uniform plantmateriaal niet gevoelig voor koploosheid geschikt voor alle gangbare zaaidata en teelt-/stengelsystemen resistentie: HR: Tm:0-3 open en

Nadere informatie

Verse markt. Milos. Hoge opbrengst

Verse markt. Milos. Hoge opbrengst Courgette 2017 Verse markt Milos Geschikt voor zomer en herfstteelt Sterk tegen virus Resistenties: IR: CMV / ZYMV / WMV / Gc-Px Open en overzichtelijk gewas, komt oogstsnelheid ten goede Mooie donkere,

Nadere informatie

Rasverschillen in het aantal gevormde trossen bij tomaat.

Rasverschillen in het aantal gevormde trossen bij tomaat. ob 1 Bibliotheek Proefstation Naaldwijk (\ o > k JL Rasverschillen in het aantal gevormde trossen bij tomaat. Ad de Koning Naaldwijk, januari 1990 intern verslag PTG nr.6. Rasverschillen in het aantal

Nadere informatie

Herkennen van ziekten en plagen in tomaat. Productschap Tuinbouw

Herkennen van ziekten en plagen in tomaat. Productschap Tuinbouw Herkennen van ziekten en plagen in tomaat Wageningen UR Glastuinbouw Wageningen UR Glastuinbouw Productschap Tuinbouw Virussen Pepinomozaïekvirus (PepMV) Tomatenbronsvlekkenvirus (TSWV) Tomatengeelkrulbladvirus

Nadere informatie

Assortiment seizoen Paprika

Assortiment seizoen Paprika Assortiment seizoen 2013-2014 Paprika Geachte relatie, Het nieuwe paprikaboekje voor teeltseizoen 2013-2014 is weer uit. In dit handzame overzicht vindt u alle rassen die ontwikkeld zijn voor de Nederlandse

Nadere informatie

copyright Proeftuinnieuws

copyright Proeftuinnieuws Thema: Tomaat Rassenproef trostomaten doorteelt 2015 Op zoek naar kwaliteit bij de trostomaten Hoewel er wel wat aanmerkingen kunnen worden gemaakt op de kwaliteit van Merlice, blijft het in het Princess-segment

Nadere informatie

Beste juffen en meesters, In week 12 ontvangen jullie navelsinaasappels, meloenen en komkommers. De verdeling is als volgt:

Beste juffen en meesters, In week 12 ontvangen jullie navelsinaasappels, meloenen en komkommers. De verdeling is als volgt: Beste juffen en meesters, In week 12 ontvangen jullie navelsinaasappels, meloenen en komkommers. De verdeling is als volgt: * Navelsinaasappel delen met 2 kinderen * Galia meloen delen met 8 kinderen *

Nadere informatie

Start pompoenentijd AGF NIEUWS / SEPTEMBER 2016

Start pompoenentijd AGF NIEUWS / SEPTEMBER 2016 Start pompoenentijd AGF NIEUWS / SEPTEMBER 2016 Pompoenen zijn echte herfstgroenten. Je kunt ze daarom nu in alle kleuren, soorten en maten aantreffen. Wist je dat pompoenen niet alleen mooi zijn ter decoratie,

Nadere informatie

Groot aanbod alternatieve paprika s voorhanden

Groot aanbod alternatieve paprika s voorhanden Groot aanbod alternatieve paprika s voorhanden J. Dewitte, J. Van Steenkiste en S. Buysens Foto: De rassen staan van links naar rechts en boven naar onder gerangschikt volgens de objectentabel hieronder.

Nadere informatie

TRADITIONELE TEELT KOMKOMMER

TRADITIONELE TEELT KOMKOMMER TRADITIONELE TEELT KOMKOMMER 2 e teelt 2014 Dit onderzoek is gerealiseerd i.s.m. Lava, ADLO, GMO & KBC Proefopzet Opkweekmethode Plantafstand Substraat steenwolpot 10 cm 1,5 planten/m² Steenwol Grodan

Nadere informatie

Gedroogde zuidvruchten. Waar gaat deze kaart over? Voedingswaarde van gedroogde zuidvruchten. Wat wordt er van jou verwacht?

Gedroogde zuidvruchten. Waar gaat deze kaart over? Voedingswaarde van gedroogde zuidvruchten. Wat wordt er van jou verwacht? Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over gedroogde. In deze kaart staat wat gedroogde zijn. Je leert welke gedroogde er zijn en hoe je ze moet bewaren. Wat wordt er van jou verwacht? Na het bestuderen

Nadere informatie

NESCAFÉ ALEGRIA 100% ARABICA BLEND

NESCAFÉ ALEGRIA 100% ARABICA BLEND 100% ARABICA BLEND NESCAFÉ Alegria 100% Arabica is een donker gebrande melange, met een volle smaak en verrijkt met fruitige wijnaccenten. Ideaal voor het bereiden van een heerlijke karaktervolle koffie.

Nadere informatie

s/ck ??^M^^ RASSENONDERZOEK TOMAAT Ob!

s/ck ??^M^^ RASSENONDERZOEK TOMAAT Ob! f Ob! 60 Proefstation voor loemisterij en lasgroente Vestiging Naaldwijk ruisbroekweg 5, Postbus 8, 2670 Naaldwijk Tel. 0174-636700, fax 0174-636835 RSSNONRO TOMT Éénjarig onderzoek: ronde tomaat stooktee/t

Nadere informatie

VINTAE DE BARDOS Romántica Verdejo :

VINTAE DE BARDOS Romántica Verdejo : Romántica Verdejo : Romántica Verdejo wordt gemaakt in het hart van Rueda. Dit is een wijn met een intens aroma van fruit met kruidige notities, zijn frisheid en elegantie munten uit. Prijs/st : 75cl.:

Nadere informatie

Kersen telen nu ook voor de amateurtuinder!

Kersen telen nu ook voor de amateurtuinder! Kersen telen nu ook voor de amateurtuinder! Wie lust ze niet? Dat is maar een enkeling, die vinden de pitten erin maar niks. Het eten van de kersen gaat menigeen goed af, maar het telen van de kersen is

Nadere informatie

Ton Berkers, Kees de Jong, Rudy van den Berg. Introducties Keessie RZ, Hein RZ en RZ

Ton Berkers, Kees de Jong, Rudy van den Berg. Introducties Keessie RZ, Hein RZ en RZ Ton Berkers, Kees de Jong, Rudy van den Berg Introducties Keessie RZ, Hein RZ en 35-1086 RZ 35-1086 RZ nieuwe introductie geel kwaliteitsras voor geel geblokt segment resistentie HR Tm:0-3 GVG ca. 5 gram

Nadere informatie

Kenmerken en mogelijkheden met nieuwe rassen op stelling

Kenmerken en mogelijkheden met nieuwe rassen op stelling Kenmerken en mogelijkheden met nieuwe rassen op stelling Junidragers & doordragers Studiedag Pamel 10 maart 2018 Katrijn Stoffels Overzicht Rassenonderzoek PCH Nieuwe junidragers Rassenproef doordragers

Nadere informatie

Aardbeien Nicole Gallace

Aardbeien Nicole Gallace Aardbeien 2016 Nicole Gallace Rassen junidragers Gewicht(g) Kleur vers Brix Stev vers (g/mm) StevNB (g/mm) Elsanta 25,9 5,6 7,0 345 225 Malling Centenary 27,36 (+5%) 5,3 6,8 386 242 Magnum 25,0 5,8 8,4

Nadere informatie

Resultaten proeven 2017/2018. Sonsation bijeenkomst 29 augustus 2018

Resultaten proeven 2017/2018. Sonsation bijeenkomst 29 augustus 2018 Resultaten proeven 2017/2018 Sonsation bijeenkomst 29 augustus 2018 Inhoud Monitoring: Trayplantopkweek 2017 Productie verse teelt 2018 Monitoring trayplantopkweek 2017 Monitoring Sonsation & Sonata Drie

Nadere informatie

Assortiment seizoen Tomaat

Assortiment seizoen Tomaat Assortiment seizoen 2016-2017 Tomaat Geachte relatie, Ook dit jaar ontvangt u van ons weer een nieuw tomatenboekje. In dit handzame overzicht vindt u alle rassen die ontwikkeld zijn voor de Nederlandse

Nadere informatie

Het heeft even geduurd maar hier heb ik wat informatie over de type wijnen die, denk ik, bij jou wel in de spaak vallen.

Het heeft even geduurd maar hier heb ik wat informatie over de type wijnen die, denk ik, bij jou wel in de spaak vallen. Hallo Irene Scipio, Het heeft even geduurd maar hier heb ik wat informatie over de type wijnen die, denk ik, bij jou wel in de spaak vallen. Ik heb niet specifiek merknamen genoemd maar meer landen, streken

Nadere informatie

Assortiment seizoen Tomaat

Assortiment seizoen Tomaat Assortiment seizoen 2015-2016 Tomaat Geachte relatie, Ook dit jaar ontvangt u van ons weer een nieuw tomatenboekje. In dit handzame overzicht vindt u alle rassen die ontwikkeld zijn voor de Nederlandse

Nadere informatie

Brood zoals Vroeger Catalogus 2017

Brood zoals Vroeger Catalogus 2017 Brood zoals Vroeger Catalogus 2017 Brood zoals Vroeger Brood zoals Vroeger onderscheid zich door een unieke bereiding waarbij alleen gebruik wordt gemaakt van 100% natuurlijke grondstoffen. Het resultaat

Nadere informatie

Eco Fields B.V. 0318 461344. 6733 JD Wekerom info@ecofields.nl

Eco Fields B.V. 0318 461344. 6733 JD Wekerom info@ecofields.nl Wilt u een origineel en smaakvol geschenk geven aan een relatie of een bijzonder kerspakket aan uw medewerkers? Van kleine bedankjes tot uitgebreide pakketten, alles is mogelijk. Graag denken we mee om

Nadere informatie

Uniek in ROOD. HR : Tm 0-3 IR : Lt Krachtig gewas. Stabiel vruchtgewicht door het jaar heen Dikwandig

Uniek in ROOD. HR : Tm 0-3 IR : Lt Krachtig gewas. Stabiel vruchtgewicht door het jaar heen Dikwandig GINA Uniek in ROOD Uniek in ROOD Belangrijkste raskenmerken HR : Tm 0-3 IR : Lt Krachtig gewas GEWAS Horizontale bladstand, open gewas Opvallende zettingscapaciteit in alle omstandigheden weinig licht/hoge

Nadere informatie

Productiegebied Uit de Coffele wijngaarden gelegen in het heuvelachtige gebied van de Soave Classico, 200 tot 320 m boven de zeespiegel.

Productiegebied Uit de Coffele wijngaarden gelegen in het heuvelachtige gebied van de Soave Classico, 200 tot 320 m boven de zeespiegel. Azienda Agricola COFFELE Soave Veneto Soave Spumante Brut DOC Droge wijn, met een frisse structuur, volhardend, evenwichtig, met een aangename amandel nasmaak. Een voluptueuze en sierlijke interpretatie

Nadere informatie

Rode bessen in de proeftuin

Rode bessen in de proeftuin Rode bessen in de proeftuin Bessen in the picture 8 maart 2017 Miet Boonen Rassen over de jaren Ras 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 Rovada x x x x x x x x x x x x x x x x JVT x x x x x

Nadere informatie

ARCHONTIKO: Mandilaria-Grenache Rouge. Fles: 75cl ( per 6 ) Alcohol: 12% Jaar: 2002

ARCHONTIKO: Mandilaria-Grenache Rouge. Fles: 75cl ( per 6 ) Alcohol: 12% Jaar: 2002 GriekseProducten Cair ARCHONTIKO: MandilariaGrenache Rouge Rood Fles: 75cl ( per 6 ) Jaar: 2002 Rode wijn van diverse wijnstoksoorten: Cabernet Sauvignon, Grenache rood, Agiorgitiko en Xinomayro met een

Nadere informatie

CLASICO. Viña Ventisquero Syrah Lijn: Druivenras: Herkomst: Proefnotitie: Viña Ventisquero Chardonnay. Lijn:

CLASICO. Viña Ventisquero Syrah Lijn: Druivenras: Herkomst: Proefnotitie: Viña Ventisquero Chardonnay. Lijn: Produktblad 1 van 61 Viña Ventisquero De wijngaard Ventisquero is het resultaat van een nieuwe uitdaging van Agrosuper, de grootste producent van verse voedingsmiddelen in Chili. Enthousiast over het idee

Nadere informatie

Platina. Ieder jaar dikkere peren

Platina. Ieder jaar dikkere peren Platina Ieder jaar dikkere peren Samenstelling Bladmeststof (stikstof N) op basis van tryptofaan, een plant-eigen aminozuur Verschil t.o.v. andere aminozuurbladvoedingen Enkelvoudig aminozuur (geen keten)

Nadere informatie

1. Ontstaan. 2. Eigenschappen en verschillen met het moederras

1. Ontstaan. 2. Eigenschappen en verschillen met het moederras ( 94-98) MORREN'S JONAGORED - NAAR DE TOP UITGEBREIDE VERSIE (NL) 1. Ontstaan In 1980 ontdekte Jos Morren in zijn Jonagold aanplant, in een top van een boom, vier bloedrode appels. Gefascineerd door dit

Nadere informatie

Bestuivingsinformatie

Bestuivingsinformatie Bestuivingsinformatie Aardbei Fragaria vesca Familie Ode: Rosales Familie: Rozenfamilie, Rosace. Geslacht: Frigaria Biotoop en bodem: De aardbei prefereert een zonnige standplaats op vochtige vruchtbare

Nadere informatie

Paprika. Rijk Zwaan Nederland B.V. Burgemeester Crezéelaan KX De Lier Nederland T E I

Paprika. Rijk Zwaan Nederland B.V. Burgemeester Crezéelaan KX De Lier Nederland T E I Rijk Zwaan Nederland B.V. Burgemeester Crezéelaan 40 2678 KX De Lier Nederland T +31 174 532 300 E sales@rijkzwaan.nl I www.rijkzwaan.nl Rijk Zwaan Belgium nv Westkaai 8 2170 MERKSEM België T +32 (0)3

Nadere informatie

SMAAKONDERZOEK TOMAAT VOOR THE GREENERV 1998

SMAAKONDERZOEK TOMAAT VOOR THE GREENERV 1998 Proefstation voor Bloemisterij en Glasgroente Vestiging Naaldwijk Kruisbroekweg 5, Postbus 8, 2670 AA Naaldwijk Tel 0174-636700, fax 0174-636835 SMAAKONDERZOEK TOMAAT VOOR THE GREENERV 1998 Project 1857

Nadere informatie

Welkom op de Open Dag Tomaat!

Welkom op de Open Dag Tomaat! Welkom op de Open Dag Tomaat! PSKW 26/08/2014 Inhoud Chloraat, een nieuwe contaminant Alternatieven voor ethefon in de tomatenteelt (Bart Van Calenberge) Rassenproeven Onderstammenproeven Rebelski en Foundation

Nadere informatie

"2,-72. QZ. 67 A 05 H 40. Invloed zaadzetting op houdbaarheid. door:f.v.d.helm K.Buitelaar H.van Esch int.verslag 7

2,-72. QZ. 67 A 05 H 40. Invloed zaadzetting op houdbaarheid. door:f.v.d.helm K.Buitelaar H.van Esch int.verslag 7 Bibliotheek Proefstation Naaldwijk A 0 H 0 BIBLIOTHEEK PROEFSTATION voor de GROENTEN- an FRUITTEELT onder GLAS te NAALDWIJK Proefstation Naaldwijk Invloed zaadzetting op houdbaarheid van tomaten, door:f.v.d.helm

Nadere informatie

2014 September. RZ Uitgelicht. Specialties

2014 September. RZ Uitgelicht. Specialties 2014 September RZ Uitgelicht Specialties Cubelli, complete lijn geblokte tomaten Aansluitend op de conveniencetrend ontwikkelden onze veredelaars het blocky tomatenconcept Cubelli. Deze familie telt al

Nadere informatie

4,54 inkoop 19,75 verkoop. Santa Caterina Chardonnay Igt Salento

4,54 inkoop 19,75 verkoop. Santa Caterina Chardonnay Igt Salento Santa Caterina Chardonnay Igt Salento De wijnstreek Puglia in Zuid- Italië is gespecialiseerd in de productie van rode wijnen. De hoge temperaturen lijken minder geschikt voor de verbouw van witte druivensoorten.

Nadere informatie

Hybride aardappel, versnelling van veredeling en vermeerdering

Hybride aardappel, versnelling van veredeling en vermeerdering Hybride aardappel, versnelling van veredeling en vermeerdering Pim Lindhout Jaarcongres Nederlandse Akkerbouw Vakbond De Schakel, Nijkerk 28 februari 2018 Solynta oprichters Theo Schotte, veredeling Hein

Nadere informatie

FSTATION VOOR DE GROENTEN- EN FRUITTEELT ONDER GLAS, De invloed van het enten op vruchtgrootte en opbrengst van twee tegen de

FSTATION VOOR DE GROENTEN- EN FRUITTEELT ONDER GLAS, De invloed van het enten op vruchtgrootte en opbrengst van twee tegen de àv Bibliotheek Proefstation Naaldwijk A 06 T 21 FSTATON VOOR DE GROENTEN- EN FRUTTEELT ONDER GLAS, i'aaldwjk. De invloed van het enten op vruchtgrootte en opbrengst van twee tegen de bladvlekkenziekte

Nadere informatie

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Tussen hoop en vrees. Nummer 2, maart 2015. Ondernemend Paprika

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Tussen hoop en vrees. Nummer 2, maart 2015. Ondernemend Paprika Inhoud Inleiding Thijs Jasperse 1 Testbedrijven gezocht voor e-learning module P8 2 Rapportage Spanje Paprika - Nummer 1 2 Marktinformatie Israël 3 Kom in de Kas 4 Colourfultaste op nieuwe shirts voetbalteam

Nadere informatie

Fairglobe Cabernet Sauvignon Merlot

Fairglobe Cabernet Sauvignon Merlot 1 Hoe moet ik kiezen? Denk je nu welke wijn moet ik kopen voor bij mijn diner? Hier hebben we een paar wijnen op getekend de je kan kopen bij C1000, AH, Aldi, Plus en Gal&Gal. Natuurlijk kan je naar een

Nadere informatie

Bijlage VMBO-KB biologie CSE KB. tijdvak 1

Bijlage VMBO-KB biologie CSE KB. tijdvak 1 Bijlage VMBO-KB 2012 tijdvak 1 biologie CSE KB. KB-0191-a-12-1-b Glastuinbouw informatie Lees eerst informatie 1 tot en met 5 en beantwoord dan vraag 38 tot en met 46. Bij het beantwoorden van die vragen

Nadere informatie

In dit magazine. informatiemagazine over biologische frites

In dit magazine. informatiemagazine over biologische frites informatiemagazine over biologische frites In dit magazine De biologische wereld van McCain Biologisch verantwoord genieten Knoop gelooft in biologische toekomst Speciaal aardappelras biologische frites

Nadere informatie

werkkalender Gemaakt door Paul en Joep voor stichting Groeituinen in april 2014

werkkalender Gemaakt door Paul en Joep voor stichting Groeituinen in april 2014 werkkalender Gemaakt door Paul en Joep voor stichting Groeituinen in april 2014 1 e en 2 e week maart: Rode peper, pompoen, peterselie, basilicum, bloemkool en pastinaak: zaaien. 3 e en 4 e week maart:

Nadere informatie

De milieu-impact van al deze overbodige kilometers verschilt van voertuig tot voertuig. Dit komt omdat niet elk voertuig evenveel CO 2

De milieu-impact van al deze overbodige kilometers verschilt van voertuig tot voertuig. Dit komt omdat niet elk voertuig evenveel CO 2 Groenten en fruit van het seizoen Wie door de groenten- en fruitafdeling van de lokale supermarkt loopt, krijgt vaak het gevoel dat de wereld aan zijn voeten ligt. Je vindt er boontjes uit Kenia, tomaten

Nadere informatie

Appels/Pommes. 1. Cox s Oranje Pippin

Appels/Pommes. 1. Cox s Oranje Pippin Hard fruit Appels/Pommes 1. Cox s Oranje Pippin Platronde, middelgrote appel. Groengele schil met een rode blos. Knappend witgeel vlees. Sappig met een zachtzuur aroma. Van september tot maart. Nederland,

Nadere informatie

Vinificatie Fermentatie op inox vaten onder gecontroleerde temperatuur. Kleur Strogeel met groene reflecties

Vinificatie Fermentatie op inox vaten onder gecontroleerde temperatuur. Kleur Strogeel met groene reflecties Azienda Agricola ORSOLANI San Giorgio Canavese Piemonte Erbaluce di Caluso DOCG Een wijn voor elke gelegenheid, met een fris karakter en levendige zuurtegraad. Zowel de druif als zijn wijn zijn uniek in

Nadere informatie

Komkommer 2015. Topspin (E23L.2215) E23L.2245 Kostas E23L.2221 Dee Lite (E23L.2246) Kurios

Komkommer 2015. Topspin (E23L.2215) E23L.2245 Kostas E23L.2221 Dee Lite (E23L.2246) Kurios Komkommer 2015 Topspin (E23L.2215) E23L.2245 Kostas E23L.2221 Dee Lite (E23L.2246) Kurios De kracht van kwaliteit Seizoen 2015 is voor komkommertelend Nederland een seizoen vol hoopvolle verwachtingen.

Nadere informatie

Kaite. Teeltrichtlijnen. Raseigenschappen. de kracht van onze paprika s de kracht van Enza Zaden

Kaite. Teeltrichtlijnen. Raseigenschappen. de kracht van onze paprika s de kracht van Enza Zaden Teeltrichtlijnen Raseigenschappen Geel Snel kleurend Geblokt Gemiddeld vruchtgewicht ca. 190 gr Stabiel vruchtgewicht door het seizoen heen Zeer goede stevigheid Tm:0-3 resistent Niet gevoelig voor koploosheid

Nadere informatie

Smaakonderzoek komkommer aan Nederlands en Spaans product

Smaakonderzoek komkommer aan Nederlands en Spaans product Smaakonderzoek komkommer aan Nederlands en Spaans product M. Kersten, L. Voorbij en W. Verkerke Praktijkonderzoek Plant & Omgeving B.V. Sector Glastuinbouw april 2002 PPO nr 420029 2002 Wageningen, Praktijkonderzoek

Nadere informatie

natuurlijke oorsprong

natuurlijke oorsprong PALMOLIE Palmolie is de meest gebruikte plantaardige olie in de wereld en een belangrijke bron van vetten in onze voeding. Palmolie is een ingrediënt in margarines, koekjes en ijs, maar ook in non-food

Nadere informatie

Maldonado biedt continue groei

Maldonado biedt continue groei peppernews News from the Enza Zaden pepper crop team 1 juli 2016 Maldonado biedt continue groei In Velden staat een van de drie locaties van paprikakwekerij Litjens B.V. Op 5,5ha teelt Marc Litjens hier

Nadere informatie