SiberMongol Challenge

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SiberMongol Challenge"

Transcriptie

1 SiberMongol Challenge Zelf rijden door onbekende gebieden Mongolië is een van de laatste wildernissen in de wereld en Siberië spreekt voor velen to de verbeelding. Tijdens deze Challenge zie je beide, zeer verschillende, werelden. De enige overeenkomst is de uitgestrektheid. Ga mee op avontuur in een gebied dat nauwelijks door toeristen bezocht wordt! Creating stories...

2 Route SiberMongol Challenge N 5 31 O

3 etappe dag datum start finish land km dag 1 zondag 12 mei Amsterdam Vlucht dag 2 maandag 13 mei Vlucht Ulaanbaatar Mongolië dag 3 1 dinsdag 14 mei Ulaanbaatar Sukbaatar Mongolië 365 dag 4 2 woensdag 15 mei Sukbaatar Ulan Ude Rusland 265 dag 5 3 donderdag 16 mei Ulan Ude Listvyanka Rusland 515 dag 6 4 vrijdag 17 mei Listvyanka Irkusk 70 dag 7 5 zaterdag 18 mei Irkusk Tasjet 670 dag 8 6 zondag 19 mei Tasjet Krasnojarsk 400 dag 9 7 maandag 20 mei Krasnojarsk Novosibirsk 800 dag 10 rustdag dinsdag 21 mei Novosibirsk Novosibirsk 0 dag 11 8 woensdag 22 mei Novosibirsk Biysk Rusland 400 dag 12 9 donderdag 23 mei Biysk Aktash Rusland 400 dag vrijdag 24 mei Aktash Ölgi Mongolië 270 dag zaterdag 25 mei Ölgi Khovd Mongolië 220 dag zondag 26 mei Khovd Altaj Mongolië 440 dag 16 rustdag maandag 27 mei Altaj Altaj Mongolië 0 dag dinsdag 28 mei Altaj Bayanhongor Mongolië 390 dag woensdag 29 mei Bayanhongor Kahrkorin Mongolië 360 dag donderdag 30 mei Kahrkorin Ulaanbaatar Mongolië 380 dag vrijdag 31 mei Ulaanbaatar Amsterdam Route SiberMongol Challenge totaal 5945

4 Zelf rijden door niemandsland Een echt avontuur! Maar wel een avontuur met twee gezichten. Over de verharde wegen van Siberië en door het onherbergzame en onverharde Mongolië. Je vliegt naar de hoofdstad van Mongolië, Ulaanbaatar. De volgende dag neem je een 4x4 van het type Landcruiser in ontvangst en je zet koers naar het noorden. Een chaotische grensovergang naar Rusland volgt waarna je Siberië inrijdt. Alhoewel de meesten van ons Siberië associëren met koude en armoede is juist Siberië de regio waar veel grondstoffen gedolven worden. Grondstoffen die een bepaalde welvaart naar de streek hebben gebracht. En met het klimaat valt prima te dealen! De winters zijn streng en koud maar s zomers schijnt volop de zon. Eenmaal in Rusland bezoek je het Baikal meer en kom je in steden als Irkutsk, Krasnojarsk en de hoofdstad van Siberië, Novosibirsk. Dan volgt een prachtige tocht door het Altai gebergte naar het zuiden. Na 6 dagen Siberië steek je de grens met Mongolië over, helemaal in het noordwesten. Slechts weinigen hebben dit ooit gedaan. Je navigeert in een week door onherbergzaam Mongolië richting het einddoel, Ulaanbaatar. De weg door het Mongoolse land is onverhard en slechts heel af en toe kom je een nederzetting tegen. De uitgestrektheid van het land, de prachtige vergezichten maar zeker ook de cultuur laten een diepe indruk achter. De SiberMongol Challenge is een Challenge voor gevorderden. Voor mensen die van autorijden houden en kennis willen maken met dit onbekende gebied.

5 Van dag tot dag Dag 1, van Amsterdam naar Mongolië Vandaag vlieg je van Amsterdam naar de hoofdstad van Mongolië, Ulaanbaatar. In de meeste gevallen vlieg je via Moskou. Ongeveer 3 uur naar Moskou en dan ruim 6 uur door naar Mongolië. Dag 2, Ulaanbaatar s Morgens vroeg word je opgehaald op de luchthaven en naar het beste hotel van Mongolië gebracht, Kempinski in Ulaanbaatar. Vanavond om 7 uur wordt de auto geleverd en maak je ook kennis met de gids en met de mede challengers. Uiteraard krijg je uitleg en nadat je voor ontvangst getekend hebt ga je met de gids uit eten. Een goed diner als voorbereiding op een mooi avontuur. Dag 3, Ulaanbaatar - Sukbaatar Vanwege het verkeer laten we Ulaanbaatar vroeg achter ons. We zetten koers richting het noorden en passeren de tweede stad van Mongolië, Darhan. De uitzichten zijn prachtig, de weg is in prima conditie. Dit is een van de weinige volledige asfaltwegen in Mongolië. Vandaag hebben we genoeg tijd om af en toe te stoppen en te lunchen. Ons einddoel is een stadje 24 kilometer voor de grens met Rusland, Sukbaatar. De totale route bedraagt 365 kilometer, allemaal asfalt. Sukbaatar is geen bezienswaardigheid en ons hotel is zeer eenvoudig. De tweede nacht Mongolië is gelijk een kennismaking met Mongoolse hotels en Mongools eten. In ieder geval in schril contrast met de eerste nacht in Ulaanbaatar.

6 Van dag tot dag Dag 4, Sukbaatar - Ulan Ude (Rusland) We verlaten Sukbaatar en staan binnen een half uur aan de grens. Een bijzondere ervaring. Hier wordt geduwd en getrokken. Kooplui passeren dagelijks de grens met kleding en andere goederen om vervolgens dezelfde dag weer terug te keren. Iedere dag weer, iedere dag dezelfde mensen. De procedures worden echter niet aangepast en wachten is all in the game. Je ontvangt een nummer en uiteindelijk word je toegelaten tot het douaneterrein. Uiteraard is onze gids bekend met de procedures en loodst de groep met kennis en ervaring over de grens met Rusland. Een matige asfaltweg van ongeveer 250 kilometer volgt naar de levendige stad Ulan Ude. We slapen aan het plein waar de buste van Lenin alles overziet. Ulan Ude is een aangename stad met een promenade waar je zelfs op een terrasje kunt zitten. Dag 5, Ulan Ude - Listvyanka Vandaag een prachtige tocht langs de oevers van het Baikal meer. Als je af en toe de weg afrijdt naar de kust van het meer heb je super uitzicht over deze immense binnenzee. We trekken de bergen door ten zuiden van het Baikal meer en finishen in een bekend badplaatsje, Listvyanka. Vroeger een mondain oord voor de partijleden, tegenwoordig verre van mondain. Je vindt hier nog wel mooi traditionele huisjes en dichter bij het Baikal meer kom je niet. Hier varen de vissersboten uit en wordt gehandeld op de markt.

7 Creating stories... Van dag tot dag Dag 6, Listvyanka - Irkutsk Een halve rustdag. Slechts 70 kilometer naar het centrum van Irkutsk. Een prachtige oude stad met brede boulevards. Irkutsk is de hoofdstad van oost Siberië. We slapen midden in het centrum van de stad en hebben genoeg tijd om door de starten te slenteren. Dag 7 Irkutsk - Tasjet Vandaag de eindeloze vlaktes van Siberië. Onderweg af en toe een dorpje waarvan de huizen langzaam wegzakken in de permafrost. In deze dorpjes is weinig verkrijgbaar. Voor een lunch ben je vooral aangewezen op de tankstations langs de route. Alhoewel er af en toe prima shaslick langs de kant van de weg wordt klaargemaakt. We slapen in Tasjet. Waarschijnlijk hebben maar weinig toeristen hier ooit geslapen. Dag 8, Tasjet - Krasnojarsk We vervolgen onze tocht door eindeloos Siberië. Ook vandaag zijn we aangewezen op shaslick of borsj. Ruim voordat we ons einddoel bereiken wordt het drukker en meer bewoond. Krasnojarsk zelf ligt aan de rivier Jenisej, de grootste rivier van Siberië. Langs de boulevard zijn veel eettentjes en bars gevestigd waar het op een zomeravond prima toeven is. Krasnojarsk is een drukke en grote stad met ongeveer 1 miljoen inwoners. We slapen op loopafstand van het centrum, net over de brug aan de andere kant van de rivier.

8 Van dag tot dag Dag 9, Krasnojarsk - Novosibirsk Een lange dag vandaag. Veel kilometers richting de hoofdstad van Siberië, Novosibirsk. De derde stad van Rusland gelegen aan de rivier de Ob. Deze rivier is met ruim kilometer de langste rivier van Rusland. In Novosibirsk slapen we in een groot Sovjet hotel dat recentelijk gerenoveerd is. Het restaurant van het hotel is prima en we genieten van een goede maaltijd na de lange etappe van vandaag. Dag 10, Rustdag in Novosibirsk Na 7 etappes tijd voor een rustdag. Wil je het centrum van de stad verkennen of geef je de voorkeur aan lang uitslapen? Het Opera en ballet theater van Novosibirsk is het grootste theater van Rusland en ook al ben je geen groot opera of ballet liefhebber, het bijwonen van een voorstelling is een belevenis. Dag 11, Novosibirsk - Biysk We verlaten Novosibirsk en zetten koers naar het zuiden. Het is veel drukker dan in het oosten van Mongolië en er is genoeg gelegenheid af en toe te stoppen voor een bezoek aan een dorp of markt. We slapen in het stadje Biysk, eigenlijk de laatste stad die we aandoen in Rusland. Biysk is voor onze begrippen best een redelijke stad maar in verhouding tot Krasnojars of Novosibirsk is Biysk maar een kleine provinciestad.

9 Van dag tot dag Dag 12, Biysk - Aktash Het landschap verandert compleet. We verlaten de vlakte en komen in het Altai gebergte. Hoge, met sneeuw bedekte toppen bepalen het uitzicht. Prachtige wegen met heel af en toe een kleine nederzetting. Echt boodschappen doen lukt niet meer, de laatste kans op inkopen doen was Biysk. We naderen de grens met Mongolië en ons finishplaatsje kent slechts twee hotels. Twee hotels die niet vooraf gereserveerd kunnen worden, twee hotels die beide geen restaurant hebben. Het wordt dus zelf koken vanavond. Dag 13, Aktash - Ölgi Vandaag een belangrijke dag. We leggen de laatste kilometers af naar de Mongoolse grens. Geen drukke overgang, geen geduw en getrek. Slechts een paar containers waar de beambten hun werk doen. Nadat de grens gepasseerd is komen we in niemandsland. Geen verharde weg meer en zelf navigeren naar het eerste plaatsje, Ölgi.

10 Van dag tot dag Dag 14 Ölgi - Khovd De hele dag klunen we door het Mongoolse land. We passeren diverse bergpassen en moeten een aantal rivieren doortrekken. De leegte is indrukwekkend. De hele dag komen we geen nederzetting tegen. Slechts een aantal rondtrekkende nomaden. Net voor Khovd wordt het groener. We overnachten in de gelijknamige hoofdstad van de provincie. Een provincie die twee keer zo groot is als Nederland met slechts inwoners. Dag 15, Khovd - Altaj Weer een onwaarschijnlijk mooie etappe. Langer dan de etappe van gisteren maar minstens net zo mooi. Slechts een nederzetting passeren we vandaag, Darvi. Hier kun je wat boodschappen doen en hebben we de gelegenheid de tank te vullen. We slapen vannacht in een mooi Ger-kamp, voor het eerst in een Gertent! Dag 16, Rustdag Altaj We houden een rustdag in ons Ger-kamp. We hebben de gelegenheid de was te doen, eventuele reparaties aan de auto s uit te voeren en Altaj te bekijken. Sinds Biysk is dit de eerste gelegenheid een internetcafé op te zoeken.

11 Creating stories... Van dag tot dag Dag 17, Altaj - Bayanhongor Ook weer allemaal onverharde kilometers. We blijven ons verbazen over de leegheid en de ruimte in Mongolië. Het rijden vergt veel concentratie maar hier wil je maar een ding, zelf rijden! Bij gelegenheid zoeken we onderweg een nomadenfamilie op en genieten van een kop echte Yakthee. Het landschap blijft veranderen en is geen 20 kilometer hetzelfde. Dag 18, Bayanhongor - Kharkhorin Vandaag komen we weer op het asfalt. Alhoewel je het nooit weet in Mongolië zullen we toch behoorlijk wat kilometers op een verharde weg afleggen. Ruim voor de oude hoofdstad van het groot Mongoolse rijk verlaten we het asfalt en rijden door een prachtige vallei naar deze plaats, Kharkhorin. We slapen in een bijzonder Ger-kamp waarvan de eigenaar wereldberoemd is. In ieder geval in Japan en Mongolië. Asa werd meerdere malen wereldkampioen shumoworstelen... Dag 18, Kharkhorin - Ulaanbaatar Vandaag naar de finish in Ulaanbaatar. De eerste 130 kilometer worden nog onverhard afgelegd om daarna over asfalt terug te rijden naar de hoofdstad. In Ulaanbaatar laten we eerst de auto s wassen waarna we zelf al het stof van de afgelopen week van ons afdouchen. We sluiten af met een goed diner en nemen afscheid van een bijzonder avontuur. Morgenochtend vertrekt onze vlucht. Terug naar het geciviliseerde Nederland.

12 Accommodatie Tijdens de SiberMongol Challenge maak je kennis met verschillende vormen en kwaliteiten van accommodatie. We starten 5 sterren in het Kempinski in Ulaanbaatar. Hier brengen we ook de laatste nacht door. De overige hotels in Mongolië zijn niet in verhouding tot het Kempinsky. In Rusland is de accommodatie hwet beste wat beschikbaar is. In de grote steden 4 sterren, in Tasjet en Aktash zeer eenvoudig. Tijdens de doortocht door Mongolië slapen we aantal nachten in een Ger. Deze Ger is ingericht met twee één persoonsbedden. Sanitair is centraal. Alle Ger kampen zijn van goede kwaliteit. Het eten is van prima kwaliteit en dranken zijn goed verkrijgbaar. Voorbereiding en begeleiding Voor deze trip is geen ervaring met een 4x4 auto noodzakelijk. De begeleiding heeft veel ervaring met 4x4 rijden en helpt je waar nodig op weg. tweederde van de route is verhard, eenderde is onverhard. De omstandigheden kunnen dusdanig zijn dat het terrein te zwaar is om de dagafstand te halen. Een noodpakket voorzien van tent, slaapzakken, water, eten en een kooktoestel is aanwezig. De gehele Challenge wordt gezamenlijk gereden en de gids is zeer goed bekend met het terrein en de route. Wat is inclusief? - gebruik van de auto in Mongolië en Rusland - alle overnachtingen - ontbijt en diners - visa en vergunningen - organisatie en begeleiding met eigen volgauto - roadbook - cap en polo shirt Wat komt erbij? - vliegticket - brandstof (in Rusland +/- 0,65 en in Mongolië +/- 1,00 per liter) - persoonlijke uitgaven Wat heb je nodig? Een bijrijder en een rijbewijs Data Vertrek zondag 12 mei. Wat voor auto? Je rijdt zelf samen met je teamgenoot, dus zonder chauffeur, in een recente Toyota van het type Landcruiser. De auto s zijn uitgerust met noodzakelijke middelen om de trip goed te volbrengen. Prijs Prijs per persoon op basis van 2 personen per team die een kamer delen 4.950

13 Inschrijving en betaling heeft een innige samenwerking met Tiara Tours uit Breda. Tiara Tours is al jaren lang de Rusland en Mongolië specialist van Nederland. Zij verzorgen de visa, de vliegtickets, eventueel een reis- of annuleringsverzekering en de facturatie. Na inschrijving via onze website ontvangt u van Tiara tours een reisovereenkomst. De Mongolië Challenge wordt dus uitgevoerd onder de voorwaarden van de ANVR en SGR. Rijden in Rusland De wegen in Rusland zijn niet wat wij gewend zijn maar toch van redelijke kwaliteit. De route die gereden wordt is volledig veilig. Brandstof Overal langs de route kan getankt worden. In Rusland kan soms met creditcard betaald worden. In Mongolië gaan alle betalingen contant. In alle steden in Rusland zijn pinautomaten ruim aanwezig. In Mongolië is uitsluitend in de hoofdstad voldoende contact geld verkrijgbaar. Tegenover het hotel is een pinautomaat. Verzekeringen De auto s zijn volledig verzekerd. Iedere eigen schuld schade kent een eigen risico van 500,-. Voor ruitschade geldt een eigen risico van 250,-. Indien een band kapot wordt gereden en deze niet meer te repareren is, wordt per band 200,- in rekening gebracht. Aantal teams De SiberMongol Challenge wordt uitgevoerd met maximaal 5 teams. Begeleiding De gehele trip heeft Engels sprekende reisleiding. De reisleiding is volledig op de hoogte van de route, de accommodaties en de mores van Rusland en het ruige Mongoolse land. Vlucht Er zijn verschillende mogelijkheden om naar Mongolië te vliegen. Over Moskou, Beijing of Berlijn. Alle mogelijkheden hebben bepaalde beperkingen. Per trip zal Tiara Tours een voorstel doen voor de beste vlucht. Over het algemeen zal dit een vlucht over Moskou zijn. De prijs van het vliegticket is erg afhankelijk van de periode en schommelt tussen de 900,- en 1.200,- voor een economy class ticket. Rijden in Mongolië In de hoofdstad is het vooral heel druk en staat het verkeer vooral stil. Buiten de hoofdstad wordt het snel rustig. Na 80 kilometer asfalt ben je volledig overgeleverd aan de wildernis...

14 Zwaarte De SiberMongol Challenge is geschikt voor iedereen die avontuurlijk is ingesteld en van autorijden houdt. Tijdens de SiberMongol Challenge ontdek je Siberië en Mongolië op een unieke manier. Siberië en Mongolië kennen een ruig klimaat zodat weersomstandigheden invloed hebben op de zwaarte van de Challenge. Ook is in Mongolië niets vanzelfsprekend. Rivieren zijn soms te diep om door te rijden, hellingen onneembaar vanwege sneeuwval en producten en goederen zijn nauwelijks beschikbaar. Pech Dat kan dus voorkomen. Pech aan de auto, pech met je gezondheid. Iedere SiberMongol Challenge wordt begeleid door een gids die ook de verantwoording heeft voor de auto s. Neemt niet weg dat niet alles ter plekke en binnen de gewenste tijd kan worden opgelost. Geduld, improvisatie en handen uit de mouwen steken behoren tot basis ingrediënten tijdens een pechgeval. Het voorkomen van pech is dus een onderdeel van de Challenge. Vanwege het ontbreken van infrastructuur en auto-onderdelen kan een eenvoudig pechgeval uitmonden in een lange geschiedenis... Voor de gevolgen van gezondheidsproblemen dien je in het bezit te zijn van een goede (reis-) verzekering. Disclaimer We hebben deze brochure en de daarin aangeboden Challenge naar eer en geweten samengesteld. Desondanks kunnen de dagafstanden en routes wijzigen als de omstandigheden daar aanleiding voor geven. Iedere Challenge vindt doorgang bij een minimum aantal deelnemers. Het minimum aantal deelnemers varieert per Challenge. Zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mag niets uit deze brochure worden gekopieerd of gepubliceerd. Deelname aan een Challenge is altijd volledig vrijwillig en op eigen risico. Eemweg LC Eemnes +31 (0) Voor persoonlijk contact bel met Hendrik van Woerden. Hendrik is bereikbaar op +31 (0)

13 dagen. Mongolië Challenge. CarChallenge. CarChallenge

13 dagen. Mongolië Challenge. CarChallenge. CarChallenge Mongolië Challenge 13 dagen Zelf rijden door niemandsland Mongolië is een van de laatste wildernissen in de wereld. In dit land, ruim 4 keer zo groot als Duitsland, met minder dan 3 miljoen inwoners, vind

Nadere informatie

Desert Foxx gaat op avontuur naar Mongolië!

Desert Foxx gaat op avontuur naar Mongolië! Desert Foxx gaat op avontuur naar Mongolië! Ook dit jaar werken Wouter en Sigi van Desert Foxx en Jan Willem van weer samen. Jan Willem heeft zeker 7 keer zowel Rusland als Mongolië bezocht en heeft daadwerkelijk

Nadere informatie

Scotland in 5 etappes

Scotland in 5 etappes Scotland in 5 etappes Het lijkt ver weg, maar Schotland is zo dichtbij! Een totaal andere wereld aan de andere kant van de Noordzee. heeft de mooiste route voor je uitgestippeld en neemt je graag mee op

Nadere informatie

MINI Born in Oxford Challenge

MINI Born in Oxford Challenge MINI Born in Oxford Challenge Een waanzinnig avontuur door het Verenigd Koninkrijk. Op zoek naar de oorsprong van MINI Ontdek Engeland, Schotland en Wales op de MINI manier. Competitie, de mooiste routes

Nadere informatie

MINI Black Sea Challenge

MINI Black Sea Challenge MINI Black Sea Challenge Een waanzinnig avontuur door 22 landen. Samen met de nieuwe Paceman op zoek naar de Zwarte zee, op bezoek in Istanbul en langs de kust van de Adriatische zee naar Venetië. Ontdek

Nadere informatie

Mongolia CarChallenge. start 8 juli in antwerpen, finish 6 augustus in antwerpen. CarChallenge

Mongolia CarChallenge. start 8 juli in antwerpen, finish 6 augustus in antwerpen. CarChallenge Mongolia 2017 Na Amazonas 2016 nu op avontuur richting het oosten. Ongeveer 7.000 kilometer van ons vandaan ligt Mongolië, een van de laatste wildernissen in de wereld. Een wildernis die wel toegankelijk

Nadere informatie

NorCape Challenge 2013

NorCape Challenge 2013 NorCape Challenge 2013 Wie durft het aan? Wie durft zichzelf uit te dagen? Midden in de winter, op gespijkerde banden over sneeuw en ijs naar het noordelijkste puntje van Europa, de noordkaap! Maar wel

Nadere informatie

NorCape Challenge 2014

NorCape Challenge 2014 NorCape Challenge 2014 Wie durft het aan? Wie durft zichzelf uit te dagen? Midden in de winter, op gespijkerde banden over sneeuw en ijs naar het noordelijkste puntje van Europa, de noordkaap! Een Challenge

Nadere informatie

Topsport in de Alpen. CarChallenge 52 22 N, 5 31 O. 25 bergpassen rijden is leuk en spannend. Maar 25 bergpassen rijden in 5 dagen is bijna topsport!

Topsport in de Alpen. CarChallenge 52 22 N, 5 31 O. 25 bergpassen rijden is leuk en spannend. Maar 25 bergpassen rijden in 5 dagen is bijna topsport! Topsport in de Alpen 25 bergpassen rijden is leuk en spannend. Maar 25 bergpassen rijden in 5 dagen is bijna topsport! Wij dagen je uit om de mooiste passen van de alpen te bedwingen en het beste uit je

Nadere informatie

Topsport in de Alpen. CarChallenge 52 22 N, 5 31 O

Topsport in de Alpen. CarChallenge 52 22 N, 5 31 O Topsport in de Alpen 25 bergpassen rijden is leuk en spannend. Maar 25 bergpassen rijden in 5 dagen is bijna topsport Wij dagen je uit om de mooiste passen van de alpen te bedwingen en het beste uit je

Nadere informatie

21 dagen. Africa fly, drive & explore. CarChallenge 52 22 N, 5 31 O

21 dagen. Africa fly, drive & explore. CarChallenge 52 22 N, 5 31 O 21 dagen Africa fly, drive & explore Zelf rijden door veelzijdig Zuidelijk Afrika In 2013 organiseerde de Africa Challenge. Het beste uit deze Challenge hebben we gebruikt om een programma samen te stellen

Nadere informatie

Volg het spoor van de Transsiberië Express

Volg het spoor van de Transsiberië Express Volg het spoor van de Transsiberië Express 34 daagse reis per eigen classic car, 4x4 of motor van Amsterdam naar Peking Profiel Met uw eigen classic, 4x4 of motorfiets van Nederland naar China Vooral over

Nadere informatie

52 22 N 5 31 O. Topsport in de Alpen. CarChallenge N, 5 31 O

52 22 N 5 31 O. Topsport in de Alpen. CarChallenge N, 5 31 O 25 bergpassen rijden is leuk en spannend. Maar 25 bergpassen rijden in 5 dagen is bijna topsport! Wij dagen je uit om de mooiste passen van de alpen te bedwingen en het beste uit je zelf en je auto te

Nadere informatie

Singapore Challenge 2015

Singapore Challenge 2015 Singapore Challenge 2015 Van Amsterdam naar Singapore, maar dan met je eigen auto... Verder kun je niet, verder rijden zonder gebruik te maken van een veerpont kan niet. Meer dan 18.oo0 kilometer lang

Nadere informatie

52 22 N 5 31 O. Topsport in de Alpen. CarChallenge N, 5 31 O

52 22 N 5 31 O. Topsport in de Alpen. CarChallenge N, 5 31 O 25 bergpassen rijden is leuk en spannend. Maar 25 bergpassen rijden in 5 dagen is bijna topsport! Wij dagen je uit om de mooiste passen van de alpen te bedwingen en het beste uit je zelf en je auto te

Nadere informatie

In de winter naar de Noordkaap, best een uitdaging

In de winter naar de Noordkaap, best een uitdaging In de winter naar de Noordkaap, best een uitdaging het ultieme Land Rover avontuur Van Paramaribo naar Paramaribo, maar dan via de Amazone Jan Willem Koudstaal van CarChallenge organiseert al ruim 10 jaar

Nadere informatie

NorCape Challenge 2013

NorCape Challenge 2013 NorCape Challenge 2013 Wie durft het aan? Wie durft zichzelf uit te dagen? Midden in de winter, op gespijkerde banden over sneeuw en ijs naar het noordelijkste puntje van Europa, de noordkaap en via Rusland

Nadere informatie

52 22 N 5 31 O. Africa TopGear Challenge 2013 (kort) CarChallenge 52 22 N, 5 31 O

52 22 N 5 31 O. Africa TopGear Challenge 2013 (kort) CarChallenge 52 22 N, 5 31 O Africa TopGear Challenge 2013 (kort) Stel je voor, in je eigen auto tussen de giraffen op de eindeloze Afrikaanse vlaktes. Lang de prachtige Zuid Afrikaanse kust, over de zandduinen van Namibië. Vliegen

Nadere informatie

PROGRAMMA TRANSMONGOLIË GROEPSREIS (onder voorbehoud)

PROGRAMMA TRANSMONGOLIË GROEPSREIS (onder voorbehoud) PROGRAMMA TRANSMONGOLIË GROEPSREIS (onder voorbehoud) Dag 1 Vlucht naar Moskou. Na aankomst op de luchthaven wordt u naar het hotel gebracht. U verblijft 3 nachten in Hotel Cosmos; meer informatie over

Nadere informatie

VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING

VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING EUROCULT LITO VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING Postbus 13050 3507 LB Utrecht Wittevrouwenstraat 36 3512 CV Utrecht Tel: 030

Nadere informatie

Noord Challenge 2013. CarChallenge 52 22 N, 5 31 O

Noord Challenge 2013. CarChallenge 52 22 N, 5 31 O Noord Challenge 2013 Wie durft het aan? Wie durft zichzelf uit te dagen? Naar het noordelijkste puntje van Europa, de noordkaap en via Rusland terug? Een Challenge die je nooit meer vergeet, een Challenge

Nadere informatie

Zijderoute Algemene Informatie FULL ADVENTURE EEN DEEL VAN DE ZIJDEROUTE RIJDEN ZIJDEROUTE PART 1 ZIJDEROUTE PART 2

Zijderoute Algemene Informatie FULL ADVENTURE EEN DEEL VAN DE ZIJDEROUTE RIJDEN ZIJDEROUTE PART 1 ZIJDEROUTE PART 2 Algemene Informatie Zijderoute 2018 FULL ADVENTURE Vertrek in Nederland op 28 mei 2018 Finish in Beijing (China) op 31 juli 2018 65 reisdagen waarvan 22 rustdagen 13 te bezoeken landen gedurende de reis

Nadere informatie

Deze spectaculaire en succesvolle reis is al achter de rug en

Deze spectaculaire en succesvolle reis is al achter de rug en VorigeVolgende 12 Deze spectaculaire en succesvolle reis is al achter de rug en komt niet meer terug. Exclusief en eenmalig offroad in Mongolië. Mongolië GS Trophy Allroadreis Deze reis is eenmalig in

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! REISSCHEMA 15-daagse reis Ethiopië Lalibela trekking en Danakil Depressie Dag 1 Brussel-Parijs-Addis Abeba En route Vertrek vanaf Brussel Zaventem voor uw vlucht naar Addis

Nadere informatie

Trans-Mongolie Express inclusief Naadam Festival

Trans-Mongolie Express inclusief Naadam Festival Trans-Mongolie Express inclusief Naadam Festival Route - Ingeklemd tussen Rusland en China heeft Mongolië haar eigen cultuur weten te behouden. Een prachtige gelegenheid om hiermee kennis te maken is het

Nadere informatie

In de winter naar de Noordkaap, best een uitdaging

In de winter naar de Noordkaap, best een uitdaging In de winter naar de Noordkaap, best een uitdaging In één van Europa's laatste wildernissen, het noorden van Scandinavië, ontdekken we de echte kou maar ontdekken we ook het echte autorijden. Juist hier

Nadere informatie

Italiaanse dolomieten reis 2015

Italiaanse dolomieten reis 2015 Italiaanse dolomieten reis 2015 Op zaterdag 23 mei vertrekken we richting de dolomieten om daar 5 dagen te genieten van het geweldige berglandschap met wegen die daar op een indrukwekkende wijze zijn aangelegd.

Nadere informatie

Singapore Challenge. Van Amsterdam naar Singapore, maar dan met je eigen auto...

Singapore Challenge. Van Amsterdam naar Singapore, maar dan met je eigen auto... Singapore Challenge Van Amsterdam naar Singapore, maar dan met je eigen auto... Verder kun je niet, verder rijden zonder gebruik te maken van een veerpont kan niet. Meer dan 18.oo0 kilometer lang je jongens-

Nadere informatie

Fjäll-wandeling: Långfjället/Femundsmarka

Fjäll-wandeling: Långfjället/Femundsmarka Fjäll-wandeling: Långfjället/Femundsmarka 5-daagse wandeling in natuurreservaat Långfjället/ nationaalpark Femundsmarka, MiddenZweden/Noorwegen Grövelsjön is een meer in het noordelijkste puntje van de

Nadere informatie

OVERSTEEK GROENLANDSE IJSKAP 2012

OVERSTEEK GROENLANDSE IJSKAP 2012 X- PLORE OVERSTEEK GROENLANDSE IJSKAP 2012 06 aug 14 sept Groenlandse ijskap 35 dagen LIVING AND CREATING ADVENTURE Groenlandse ijskap oversteek In augustus vertrekt er een bijzondere expeditie naar Groenland.

Nadere informatie

Botswana met kinderen

Botswana met kinderen Botswana met kinderen Dag 1 Maun Jullie worden opgehaald van het vliegveld en naar een eenvoudig chalet gebracht, zo n 14 km buiten Maun. s Middags een korte introductie over het kamp waar jullie de komende

Nadere informatie

NorCape Challenge 2016

NorCape Challenge 2016 NorCape Challenge 2016 Wie durft het aan? Wie durft zichzelf uit te dagen? Midden in de winter, op gespijkerde banden over sneeuw en ijs naar het noordelijkste puntje van Europa, de noordkaap! Een Challenge

Nadere informatie

Fjäll-wandeling: Fulufjället

Fjäll-wandeling: Fulufjället Fjäll-wandeling: Fulufjället 5-daagse wandeling in nationaalpark Fulufjället, Midden-Zweden Tijdens dit avontuur wandelen we 5 dagen over de verlaten, woeste hoogvlakte die het nationaalpark Fulufjället

Nadere informatie

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five.

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five. Oeganda Kerst 2016 Jij steekt samen met je team je handen uit de mouwen om van een dorpsschooltje in Nkokonjeru een nieuwe frisse school te maken. Samen met ouders en leraren knap je de boel op. Aan de

Nadere informatie

Sneeuwscooteravontuur Three Countries

Sneeuwscooteravontuur Three Countries Fins Lapland: Sneeuwscooteravontuur Three Countries Individuele afreis (6 dagen/5 nachten) Avontuurlijke sneeuwscootertocht naar het drielandenpunt van Finland, Zweden en Noorwegen. De tocht brengt u in

Nadere informatie

Welmanstudio Fotoreizen. Schotland 5 daagse reis in het voorjaar

Welmanstudio Fotoreizen. Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Welmanstudio Fotoreizen Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Welmanstudio Fotoreizen Programma Schotland, voorjaarsreis 2018 Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Glens, Beinns en Lochs in een ruig

Nadere informatie

DE BESTE MEERDAAGSE SNEEUWSCOOTERSAFARIS IN LAPLAND

DE BESTE MEERDAAGSE SNEEUWSCOOTERSAFARIS IN LAPLAND DE BESTE MEERDAAGSE SNEEUWSCOOTERSAFARIS IN LAPLAND Op zoek naar een echt winters avontuur door de laatste ongerepte wildernis van Europa? Kies dan voor een meerdaagse sneeuwsafari door Lapland! NORTH

Nadere informatie

In de sporen van Marco Polo naar China

In de sporen van Marco Polo naar China In de sporen van Marco Polo naar China 40 daagse autoreis via de legendarische zijderoute Profiel Met uw eigen classic, 4x4 of motorfiets van Nederland naar China Vooral over verharde wegen en gravel roads

Nadere informatie

Botswana-Namibie Noord

Botswana-Namibie Noord Botswana-Namibie Noord Dag 1 Namibie De reis start in Windhoek waar u de 4x4 in ontvangst neemt. Na een uitgebreide overdracht van de auto en uitrusting, rijdt u naar een rustig gelegen camping niet ver

Nadere informatie

Een speeltuin voor grote kinderen met snelle sportauto s - Jeremy Clarkson

Een speeltuin voor grote kinderen met snelle sportauto s - Jeremy Clarkson 24 MEI - 29 MEI Een speeltuin voor grote kinderen met snelle sportauto s - Jeremy Clarkson 5 dagen genieten van de mooiste stukjes van Europa, ongerepte natuur en adembenemende rijderswegen. De Adriatic

Nadere informatie

NorCape Challenge 2016

NorCape Challenge 2016 T O EK NorCape Challenge 2016 EB Wie durft het aan? Wie durft zichzelf uit te dagen? Midden in de winter, op gespijkerde banden over sneeuw en ijs naar het noordelijkste puntje van Europa, de noordkaap!

Nadere informatie

VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING

VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING EUROCULT LITO VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING Postbus 13050 3507 LB Utrecht Wittevrouwenstraat 36 3512 CV Utrecht Tel: 030

Nadere informatie

Deze reis kan geboekt worden in de maanden december t/m april. Data zijn flexibel.

Deze reis kan geboekt worden in de maanden december t/m april. Data zijn flexibel. 8-daagse skitocht 8-daagse ski-tocht door het winterse fjäll-landschap rond het meer Grövelsjön. De tocht leidt ons in 6 dagen rond het Grövelsjön-meer, met het begin- en eindpunt in het vakantiedorpje

Nadere informatie

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011 Ahrdal 24 t/m 27 maart 2011 Donderdag 24 maart Heel - Ahrweiler 140 km Het weerbericht voor de komende dagen geeft prachtig weer op dus pakken wij de camper in en gaan richting Duitsland. Het is alweer

Nadere informatie

Marokko Atlas Allroadreis Deze reis is vol, meld je evt. aan voor de reservelijst. Duur / tijden

Marokko Atlas Allroadreis Deze reis is vol, meld je evt. aan voor de reservelijst. Duur / tijden Deze reis is vol, meld je evt. aan voor de reservelijst. Marokko Atlas Allroadreis 2018 Duur / tijden Heenreis is op 14 april 2018, terugreis is op 20 april 2018. Verlenging van verblijf is natuurlijk

Nadere informatie

Singapore Challenge. Van Amsterdam naar Singapore, maar dan met je eigen auto...

Singapore Challenge. Van Amsterdam naar Singapore, maar dan met je eigen auto... Singapore Challenge Van Amsterdam naar Singapore, maar dan met je eigen auto... Verder kun je niet, verder rijden zonder gebruik te maken van een veerpont kan niet. Meer dan 18.oo0 kilometer lang je jongens-

Nadere informatie

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis Vertrek vanuit Chang Mai: woensdag en zondag met de dagtrein 3 dagen Vertrek vanuit Bangkok: dinsdag en zaterdag met de nachttrein Dag 1 U wordt opgehaald van Ban Bin treinstation per lokale open taxi.

Nadere informatie

Deze reis kan geboekt worden in de maanden december t/m april. Data zijn flexibel.

Deze reis kan geboekt worden in de maanden december t/m april. Data zijn flexibel. 6-daagse skitocht 6-daagse ski-tocht door het winterse fjäll-landschap rond het meer Grövelsjön. De tocht leidt ons in 6 dagen rond het Grövelsjön-meer, met het begin- en eindpunt in het vakantiedorpje

Nadere informatie

LUOSTO WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest!

LUOSTO WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest! LUOSTO WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest! 1. SNEEUWSCOOTERSAFARI NAAR DE WILDERNIS (16:30-18:30) di, wo, vr en zo De beste manier om de natuur te verkennen. Tijdens deze

Nadere informatie

Ghinggis Khaan Skating Challenge Op het Khuvskol meer in Mongolië. Prijs: 2.450,- p.p. In combinatie met het nomaden ijsfestival

Ghinggis Khaan Skating Challenge Op het Khuvskol meer in Mongolië. Prijs: 2.450,- p.p. In combinatie met het nomaden ijsfestival Ghinggis Khaan Skating Challenge 2015 In combinatie met het nomaden ijsfestival Op het Khuvskol meer in Mongolië Van 25 Februari t/m 6 maart 2015 Prijs: 2.450,- p.p. Na het grote succes van de Alternatieve

Nadere informatie

Praag. 1-1 - 2 0 1 2

Praag. 1-1 - 2 0 1 2 Praag. 1-1 - 2 0 1 2 Draaiboek Zondag 6 mei. 21.30 uur Koffers in de bus laden. paspoort/id-kaart check en instappen. 22.00 uur Vertrek vanaf Nederland naar Praag. Maandag 7 mei. 9.00 uur Verwachte aankomst

Nadere informatie

Marokko. 5 t/m 12 maart 2011

Marokko. 5 t/m 12 maart 2011 Marokko 5 t/m 12 maart 2011 Deze keer een heel andere vakantie dan we gewend zijn: een groepsreis (25 personen) met collega s van Wim naar Marokko. De reis is georganiseerd door zijn Marokkaanse collega

Nadere informatie

Spanje en F mei t/m 14 mei 2018

Spanje en F mei t/m 14 mei 2018 Spanje en F1 2018 5 mei t/m 14 mei 2018 De eerste buitenlandse reis van 2018. Een prachtige reis naar Spanje. Met als optie (geen verplichting) een bezoek aan de F1 van Barcelona. Met onze Max die het

Nadere informatie

10 daagse Safari The Migration Special

10 daagse Safari The Migration Special 10 daagse Safari The Migration Special De Serengeti, het gebied waar zoveel natuurfilms worden gemaakt, is ongetwijfeld het beroemdste wildpark ter wereld en is op geen enkele manier te vergelijken met

Nadere informatie

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 1 Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie met een

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! REISSCHEMA 9-daagse reis DAG 1 ADDIS ABEBA-JIMMA Je wordt opgehaald bij het hotel of de luchthaven door de Engelstalige chauffeur en vertrekt richting het zuidwesten. De rit

Nadere informatie

Woestijnreis Marokko 2017

Woestijnreis Marokko 2017 Algemene Informatie Woestijnreis Marokko 2017 IN T KORT Vertrek in Tanger op 16 september 2017 Finish in Tanger op 1 oktober 2017 16 reisdagen waarvan 5 rustdagen Maximum van 10 deelnemende teams ZWAARTE

Nadere informatie

Dossier voor deelnemers Niet-bindende informatie, mogelijk onderhevig aan latere wijzigingen.

Dossier voor deelnemers Niet-bindende informatie, mogelijk onderhevig aan latere wijzigingen. Dossier voor deelnemers Niet-bindende informatie, mogelijk onderhevig aan latere wijzigingen. 17 tot 24 otober 2015 TOEGELATEN VOERTUIGEN Deelname is toegestaan voor voertuigen met elk type aandrijving

Nadere informatie

Landelijk Brabant Langenboom De Lummel

Landelijk Brabant Langenboom De Lummel Landelijk Brabant Langenboom De Lummel 5 tot 12 juli 2019 Deelnemers; Rob, Ramona, Rob, Toon, Frank en Wil Samen met; Wilma, Frieda, Jack, Mathieu, Jannie Vrijdag 5 juli De eerste vakantiedag, een dag

Nadere informatie

Deze reis kan geboekt worden van 15 december t/m maart. Data zijn flexibel.

Deze reis kan geboekt worden van 15 december t/m maart. Data zijn flexibel. Winter-avontuur 5-daags winter-avontuur in Dalarna, Midden-Zweden Tijdens dit avontuur in de sneeuw kamperen we 5 dagen in de winterse bossen van Midden- Zweden. We slapen in een grote tipi-tent die verwarmd

Nadere informatie

IJSLAND 2017 ZOMER FOTO AVONTUUR. Welmanstudio Houtduif KR Schagen Fotocursussen en Fotoreizen welmanstudio.nl

IJSLAND 2017 ZOMER FOTO AVONTUUR. Welmanstudio Houtduif KR Schagen Fotocursussen en Fotoreizen welmanstudio.nl IJSLAND 2017 ZOMER FOTO AVONTUUR ZOMER FOTO AVONTUUR Ontdek bijzondere fotomotieven in IJsland Ga mee en ontdek We willen je met dit Foto Avontuur kennis laten maken met onze passie voor het fotograferen

Nadere informatie

Jongeren reis Senegal juli 2018

Jongeren reis Senegal juli 2018 Jongeren reis Senegal juli 2018 Praktische informatie Datum: Zaterdag 14 juli zondag 29 juli (datum kan, in overleg met de deelnemers, nog een beetje verschoven worden, afhankelijk van de vluchtprijzen.)

Nadere informatie

Harriniva: Powder Pro

Harriniva: Powder Pro FINS LAPLAND: Harriniva: Powder Pro Individuele afreis (5 dagen/4 nachten) Ontdek Europa s laatste wildernis per sneeuwscooter. U kan niet authentieker en dichter bij de natuur staan dan tijdens deze unieke

Nadere informatie

2 7 februari 2019 Student Winter Trip 375 euro

2 7 februari 2019 Student Winter Trip 375 euro 2 7 februari 2019 Student Winter Trip 375 euro Doel? We laten de maatschappij even achter en trekken de wilde natuur in. Bedekt door een mooi laagje sneeuw wandelen we met sneeuwraketten helemaal waar

Nadere informatie

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Dag 1 zondag 2 oktober 2016 Eindhoven Athene Per taxibusje vanuit Genk / Houthalen

Nadere informatie

onze gids en tolk kunnen we met ze praten. We overnachten weer in yurts.

onze gids en tolk kunnen we met ze praten. We overnachten weer in yurts. Dag 1: Bishkek De vlucht uit Amsterdam landt om 15:10 in Bishkek, waar jullie gids staat te wachten. We rijden naar Bishkek en checken in in een prettig 3* hotel, waar je je op kunt frissen. Daarna gaan

Nadere informatie

Motorreis Noordkaap 2016 op Harley Davidson motoren

Motorreis Noordkaap 2016 op Harley Davidson motoren Motorreis Noordkaap 2016 op Harley Davidson motoren 22 juli t/m 02 augustus 2016 (12 dagen) Reisnummer: MR-2-16 Prijs pp: 1.555,- / 4.430,- De reis start en eindigt in Ballangen, in het noorden van de

Nadere informatie

BERG EN HUSKY EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND - UNIEK!

BERG EN HUSKY EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND - UNIEK! BERG EN HUSKY EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND - UNIEK! Beleef het ultieme winteravontuur tijdens een 6-daagse hondensledetocht in het uiterste noorden van Zweeds Lapland. Het traject van deze expeditie volgt

Nadere informatie

Finland: Beren, wolven en korhoenders 7-daagse fotoreis

Finland: Beren, wolven en korhoenders 7-daagse fotoreis Finland: Beren, wolven en korhoenders 7-daagse fotoreis In samenwerking met natuurfotograaf en Finlandkenner Maas van de Ruitenbeek (www.maasvanderuitenbeek.nl) Het grensgebied tussen Finland en Rusland

Nadere informatie

In de sporen van Livingstone

In de sporen van Livingstone In de sporen van Livingstone 40 daagse autoreis door Zuidelijk Afrika Profiel Met uw eigen vervoermiddel (classic, 4x4, motorfiets) of huurauto van Kaapstad naar Nairobi Vooral over verharde wegen en gravel

Nadere informatie

IJsselmeer sportief, 6 dagen

IJsselmeer sportief, 6 dagen IJsselmeer sportief, 6 dagen individuele fietsreis vanaf 485 Rondje om het IJsselmeer Nederlands meest bijzondere en populaire fietstocht is de 400 km tellende tour rond het IJsselmeer. Eén van de mooiste

Nadere informatie

INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK

INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK AAN QUILTFESTIVAL) 8 DAGEN N.t.b. oktober 2019 (derde of vierde week van oktober. Bekend uiterlijk in mei.) 799 EUR (exclusief vluchten) Highlights: Quiltfestival

Nadere informatie

8 14 februari 2019 Winter-Hike 455 euro

8 14 februari 2019 Winter-Hike 455 euro 8 14 februari 2019 Winter-Hike 455 euro Doel? We laten de maatschappij even achter en trekken de wilde natuur in. Bedekt door een mooi laagje sneeuw wandelen we met sneeuwraketten helemaal waar we willen.

Nadere informatie

Bliss Mobil North Cape Expedition 2019

Bliss Mobil North Cape Expedition 2019 Algemene Informatie Bliss Mobil North Cape Expedition 2019 THE ADVENTURE Vertrek in Oslo (Noorwegen) op 1 maart 2019 Finish in Rovaniemi (Finland) op 17 maart 2019 17 reisdagen 3 te bezoeken landen gedurende

Nadere informatie

WILDLIFE SHORTBREAK OP SPITSBERGEN - VERNIEUWD!

WILDLIFE SHORTBREAK OP SPITSBERGEN - VERNIEUWD! WILDLIFE SHORTBREAK OP SPITSBERGEN - VERNIEUWD! Ontdek het allerbeste van Spitsbergen tijdens een hondensledetocht en tweedaagse sneeuwscootersafari op zoek naar ijsberen en andere arctische dieren. Je

Nadere informatie

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari Winter 2013 Zuid-Frankrijk 5 t/m 16 februari Dinsdag 5 februari 2013 563 km Om negen uur vertrokken. Eerst naar Geldern omdat onze camperdealer een verkeerd aangesloten kabel van de koelkast nog goed moest

Nadere informatie

Culturele Yogareis Reis NEPAL 6-14 maart 2020

Culturele Yogareis Reis NEPAL 6-14 maart 2020 Culturele Yogareis Reis NEPAL 6-14 maart 2020 De Yogareis is van vrijdag t/m zaterdag. Het programma ziet er als volgt uit: Dag 1 - Vrijdag Aankomst Kathmandu. Transfer naar Boudha little Tibet Shambaling

Nadere informatie

Programma 2020 Ierland Rügen Corsica/Sardinië

Programma 2020 Ierland Rügen Corsica/Sardinië Programma 2020 Ierland Rügen Corsica/Sardinië Classic Car Travel Europe Juni Ierland 19 juni t/m 2 juli 2020 In Hoek van Holland begint deze wondermooie reis door Engeland en Ierland. Met de Ferry varen

Nadere informatie

Motorreis 2018: Rondje Nationale kustweg van de provincie Nordland

Motorreis 2018: Rondje Nationale kustweg van de provincie Nordland Motorreis 2018: Rondje Nationale kustweg van de provincie Nordland 19 Aug 2018 t/m 28 Aug 2018 Reisnummer: MR-1-18 Prijs pp: vanaf 1.265,- tot 2.765,-/ 2.915,- (zie informatie voor specificatie) We rijden

Nadere informatie

11- daagse studierondreis door Amerika

11- daagse studierondreis door Amerika 11- daagse studierondreis door Amerika Van San Francisco via Death Valley, Grand Canyon naar Las Vegas 8-18 februari 2014 Met onderweg bezoek aan o.a.: World Ag Expo, grote landbouwbeurs in Tulare Boerderijen

Nadere informatie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand Dag 1, Krabie Krabi, in Zuid Thailand, aan de kust van de Andamanse Zee vlakbij het Than Bok Khorani National park is bekend om zijn karst rots formaties

Nadere informatie

KYRGYZSTAN - 9 DAGEN Een échte beleving op kindermaat, om nooit te vergeten!

KYRGYZSTAN - 9 DAGEN Een échte beleving op kindermaat, om nooit te vergeten! Contact : Sarah Dhondt & Jessie Oosterlynck sarah@lupaplanet.be jessie@lupaplanet.be 0476 992 141 0471 222 711 KYRGYZSTAN - 9 DAGEN Een échte beleving op kindermaat, om nooit te vergeten! 1 Vluchten Naargelang

Nadere informatie

4 PEAKS CHALLENGE SCHOTLAND

4 PEAKS CHALLENGE SCHOTLAND SCHOTLAND 4 PEAKS CHALLENGE De uitdaging Deze uitdaging voert ons naar de Schotse ruige westkust, meer bepaald om de toppen te bedwingen van alle vier de kleine eilanden van de Binnen Hebriden, Europa

Nadere informatie

BACKCOUNTRY TOURSKI STAGE. KENAI & CHUGACH GEBERGTE (gevorderden)

BACKCOUNTRY TOURSKI STAGE. KENAI & CHUGACH GEBERGTE (gevorderden) BACKCOUNTRY TOURSKI STAGE Alaska KENAI & CHUGACH GEBERGTE (gevorderden) BEGELEIDERS: Rik De Clercq Rik.De.Clercq1@pandora.be tel. 0486.13.44.00 Dirk Van Daele Dirk.vanda@gmail.com Tel. 0478.95.95.13 PERIODE:

Nadere informatie

EXPEDITIE MET DE HONDENSLEDE OP SPITSBERGEN - NIEUW!

EXPEDITIE MET DE HONDENSLEDE OP SPITSBERGEN - NIEUW! EXPEDITIE MET DE HONDENSLEDE OP SPITSBERGEN - NIEUW! Ga op avontuur in de voetsporen van ontdekkingsreizigers als Fritjof Nansen en ervaar hoe het is om te leven in een wereld van sneeuw en ijs. Tijdens

Nadere informatie

Eurocult-Lito Reizen 2. - accommodaties - maaltijden - partners - optionele excursies - visa - overige documenten - grensovergangen - planning

Eurocult-Lito Reizen 2. - accommodaties - maaltijden - partners - optionele excursies - visa - overige documenten - grensovergangen - planning Eurocult-Lito Reizen Wittevrouwenstraat 36, Utrecht Lid ANVR/SGR/Calamiteitenfonds Moskou (2000); Bant to Beijing (2008), Tatra Trail (2011); Nordkapp (2014); Indian Trail (2014); Oodnadatta Challenge

Nadere informatie

Hotel El Horcajo Spanje Andalusië Ronda

Hotel El Horcajo Spanje Andalusië Ronda Hotel El Horcajo Spanje Andalusië Ronda 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel El Horcajo - (Spanje Andalusië Ronda) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja Airco:

Nadere informatie

Het mooiste van Zuid-Afrika

Het mooiste van Zuid-Afrika Het mooiste van Zuid-Afrika 22 daagse rondreis door Zuid-Afrika (ca. 3.000 km) Profiel Self drive of begeleid Compleet beeld van Zuid Afrika Deels Malaria risico gebied / deels Malaria vrij gebied Safari,

Nadere informatie

LEVI WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest!

LEVI WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest! LEVI WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest! 1. SNEEUWSCOOTERSAFARI NAAR DE WILDERNIS (15:00-17:00) elke dag Ervaar de kraakheldere winterdag tijdens een rit per sneeuwscooter

Nadere informatie

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei Voorjaar 2011 Midden-Frankrijk 21 april t/m 7 mei Donderdag 21 april 2011 191 km Na het avondeten op weg. Even voorbij Vianen ontdekten we dat we de autopapieren vergeten waren. Teruggereden en weer opnieuw

Nadere informatie

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Dag 1 zondag 2 oktober 2016 Eindhoven Athene - Delphi Per taxibusje vanuit Genk

Nadere informatie

INSPIRATIEREIS 2017/ DAGEN TANZANIA

INSPIRATIEREIS 2017/ DAGEN TANZANIA INSPIRATIEREIS 2017/2018 12 DAGEN TANZANIA 1 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld, en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie ontvangen

Nadere informatie

Sever Ceska 8 dagen. singlereis wandelreis vanaf 695. Winterwandelavontuur in het noorden van Tsjechië

Sever Ceska 8 dagen. singlereis wandelreis vanaf 695. Winterwandelavontuur in het noorden van Tsjechië Sever Ceska 8 dagen singlereis wandelreis vanaf 695 Winterwandelavontuur in het noorden van Tsjechië Tsjechië is een perfect wandelland: vanwege de combinatie van natuur en klimaat, de overzichtelijke

Nadere informatie

Dag 1 Katjapia naar Gecko Camp op de spreets mans hoogte pas 307 km ca 4,5 uur rijtijd

Dag 1 Katjapia naar Gecko Camp op de spreets mans hoogte pas 307 km ca 4,5 uur rijtijd Beschrijving trip highlights Namibië ca 9 dagen. Dag 1 Katjapia naar Gecko Camp op de spreets mans hoogte pas 307 km ca 4,5 uur rijtijd Vanaf Katjapia via Okahandja en Windhoek richting de zandduinen.

Nadere informatie

Geachte Porsche Club Holland leden,

Geachte Porsche Club Holland leden, Geachte Porsche Club Holland leden, In ons jubileumjaar mag een mooie meerdaagse buitenlandreis natuurlijk niet ontbreken, het bestuur is dan ook bijzonder blij met het initiatief van de organisatoren.

Nadere informatie

The Garden tour in South Africa 11 dagen / 10 nachten Aankomst 10/11/2012 Ervaring vereist er wordt af en toe off-road gereden

The Garden tour in South Africa 11 dagen / 10 nachten Aankomst 10/11/2012 Ervaring vereist er wordt af en toe off-road gereden The Garden tour in South Africa 11 dagen / 10 nachten Aankomst 10/11/2012 Ervaring vereist er wordt af en toe off-road gereden Hier wat meer informatie over de reis. Wij bieden u avontuur, samen met een

Nadere informatie

Golden Eagle Trans-Siberian Express (westwaarts)

Golden Eagle Trans-Siberian Express (westwaarts) Golden Eagle Trans-Siberian Express (westwaarts) Route - De Trans-Siberië spoorlijn is zonder twijfel s werelds meest beroemde en aansprekende treintraject. Het spoor slingert als een ijzeren lint van

Nadere informatie

13 dagen door Kirgizië Dit is een beschrijving van een reis die wij ontworpen hebben voor een groep van 14 personen. Laat je erdoor inspireren!

13 dagen door Kirgizië Dit is een beschrijving van een reis die wij ontworpen hebben voor een groep van 14 personen. Laat je erdoor inspireren! 13 dagen door Kirgizië Dit is een beschrijving van een reis die wij ontworpen hebben voor een groep van 14 personen. Laat je erdoor inspireren! Dag 1: Bishkek city tour (30 km, 40 min, 700 m) De vlucht

Nadere informatie

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging 16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging We beklimmen de Kilimanjaro via de Marangu Route, dit is de oudste route en ook de enige route waar u verblijft in hutten. Er zijn verschillende

Nadere informatie

Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014

Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014 Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014 Excursie vanuit Delhi. Vanuit Srinagar kunt u terugvliegen naar Delhi of uw reis per auto voortzetten naar Leh waar u aan kunt

Nadere informatie