Belangrijke waarden voor een velg zijn de ET-waarde, de steek en de naafdiameter :

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Belangrijke waarden voor een velg zijn de ET-waarde, de steek en de naafdiameter :"

Transcriptie

1 Velgmaat De maat van een velg wordt weergegeven in inches. Een velg in de maat 6x14 is 6 inch breed en heeft een diameter van 14 inch. Wie zijn meetlat erbij pakt en de velgbreedte gaat controleren komt bedrogen uit; de meetlat geeft meer aan dan 6 inch. Dit komt doordat de velgbreedte wordt weergegeven over de binnenkant van de velgrand, zoals in onderstaande tekening is te zien. Als richtlijn geldt dat er aan beide zijden een halve inch moet worden opgeteld om de werkelijke breedte te verkrijgen. Voor degenen die een lesje wiskunde hebben gespijbeld: 1 inch = 2,54 cm. Belangrijke waarden voor een velg zijn de ET-waarde, de steek en de naafdiameter : * ET-waarde De ET van een velg, ook wel de offset of Einpress Tiefe genoemd, bepaald hoever een velg naar binnen of naar buiten steekt in de wielkast. Een ET van 38 wil zeggen dat het bevestigingspunt 38 mm aan de buitenkant van het midden van de velg ligt (zie schematische tekening). Steekt een velg te ver naar buiten met bijvoorbeeld ET 38, dan moet er een velg met een hogere ET worden gemonteerd. Bij ET 42 valt de velg 4 mm meer naar binnen. De regel luidt: hoe hoger de ET, hoe meer een velg naar binnen valt, en hoe lager de ET, hoe meer een velg naar buiten steekt. Fabrikanten produceren elke velgtype maar in een beperkt aantal fitments. Het kan dus zo zijn dat de velg die je gekozen hebt niet gemaakt wordt in een ET waarde die voor jouw auto geschikt is. Of de velg van je keuze ook daadwerkelijk past op jouw auto kun je het best navragen bij je plaatselijke velgenspecialist. Deze weet in welke fitments de velg geleverd wordt en zal je o.a. op basis van de ET-waarde adviseren de velg wel of niet te monteren. Hier is geen ijzeren regel voor. Natuurlijk zijn er per autotype bepaalde toleranties, maar ook persoonlijke voorkeur speelt een rol. De ene automoblist wil tot het uiterste gaan en is bereid de carrosserie iets aan te passen, terwijl de andere automobilist hier absoluut niets van wil weten.

2 * Steek De steek van een wiel heeft betrekking op de bevestiging. De steek wordt omschreven met 2 cijfers: het aantal boutgaten en de diameter van de denkbeeldige cirkel die door het hart van de boutgaten getrokken kan worden. Een steek van 4x100 betekent dus dat de velg 4 boutgaten heeft met een steekcirkel van 100 mm. Bij velgen met 4 boutgaten is het meten van de steekcirkel eenvoudig omdat de boutgaten loodrecht op elkaar staan. Je kunt dan een liniaal pakken en van hart tot hart meten. Bij velgen met 5 boutgaten wordt het meten wat lastiger. Je zult dan een denkbeeldige cirkel moeten tekenen, zoals in de tekening hieronder. Ieder autotype heeft zijn eigen steek. Vaak hanteren autofabrikanten voor meerdere modellen dezelfde steek. Echter, er zijn altijd uitzonderingen waardoor je niet kunt zeggen: "dat is een Opel dus die auto heeft steek 4x100". Zoals al eerder vermeld produceren de velgenfabrikanten elk velgtype slechts in een bepaald aantal fitments. Je plaatselijkse velgenspecialist kan je vertellen of de velg van jouw keuze ook gemaakt wordt in de toepasbare steek voor jouw auto. Personenauto's hebben over het algemeen een 4-gats en een 5-gats steek. Terreinauto's, SUV's en bestelauto's kunnen ook een 6-gats steek hebben. *Naafdiameter Om te zorgen dat de velg om de naaf van de auto past moet de naafdiameter van de velg exact dezelfde maat hebben ; deze naafdiameter wordt dan ook bij de velgmaat opgegeven. Eventueel kunnen centreerringen worden gebruikt, zie verder Wielconstructie De exclusievere merken hebben vaak 1 of meer meerdelige velgen in het assortiment. In de meeste gevallen gaat het dan om 2-delige velgen, maar ook 3-delig is mogelijk. Met 2-delig wordt bedoeld dat de velg uit 2 losse delen bestaat, die aan elkaar zijn gemonteerd. In vroegere tijden werden velgen veelal op deze manier gemaakt in een authentieke smederij. Hoewel moderne fabrieken nu veel gemakkelijker een 1-delige velg produceren, blijft er vraag naar meerdelige velgen. Meerdelig heeft een zeer exclusief imago. Daarnaast geven de boutjes waarmee de delen aan elkaar zijn bevestigd de velg een speciale uitstraling. Omdat niet iedereen een portemonnee heeft met een eindeloze bodem (meerdelige velgen zijn fors duurder dan 1-delige velgen) worden er ook "2-delige look" velgen geproduceerd. Hierbij plaats men sierboutjes in de velg zodat het lijkt of het een 2-delige velg is. Het gaat hier in het algemeen niet om goedkope imitatie. Fabrikanten zien het als een hoogwaardige oplossing om liefhebbers van velgen met boutjes een betaalbare velg aan te kunnen bieden.

3 Montage Bij de montage van de velgen op de auto is het van groot belang het juiste bevestigingsmateriaal te gebruiken. De originele bouten of moeren zijn niet altijd geschikt voor de montage van de lichtmetalen velgen. Als er bouten of moeren worden geleverd bij de velgen die je hebt aangeschaft, gebruik deze dan altijd in plaats van de originele bouten of moeren. Let bij het aandraaien van de bouten of moeren op de juiste aandraaivolgorde. Volg altijd een kruislings patroon, zoals in de schematische weergaven hiernaast. Zo voorkom je dat de velg scheef getrokken wordt en vroegtijdig vast loopt op de schroefdraad. Het vastzetten van de bouten of moeren dient met een momentsleutel te gebeuren. Het gebruik van luchtgereedschap (in werkplaatsen) is sterk af te raden. Als je wielen demonteert en je bent van plan deze op een later tijdstip weer te monteren, markeer dan de banden met een krijtje. Gebruik de afkortingen RV, LV, RA, LA voor respectievelijk rechts voor, links voor, rechts achter en links achter. Door de wielen bij montage weer op dezelfde plaats te monteren voorkom je verslechterde rij-eigenschappen (dit heeft te maken met de afslijting van het loopvlak van de band) Centreerringen Veel fabrikanten werken met een ringensysteem om een bepaalde velg op meerdere typen auto's te kunnen monteren. Dit heeft te maken met de naaf van de auto. De naaf is het best voor te stellen als het uiteinde van de wiel-as van de auto. Het naafgat van de velg (het gat in het midden) moet hier exact op aansluiten. Nu is het zo dat de diverse autotypes verschillende naven hebben. Naaf 60 (mm) en 56 zijn bijvoorbeeld 2 voorkomende maten. Normaal gesproken zou een velg met een naafgat van 60 mm niet gemonteerd mogen worden op een auto die een naaf van 56 mm heeft. Door een plastic of metalen ring in het naafgat van de velg te plaatsen kan de diameter worden teruggebracht naar 56 mm, waardoor montage wel mogelijk is. De centreer-ring zorgt er voor dat de velg netjes op z'n plaats wordt gehouden. Zonder deze ring zou de velg alleen door de bouten op z'n plaats worden gehouden en is de kans op onbalans veel groter.

4 Spoorverbreders Spoorverbreders worden in het algemeen niet veel gebruikt,maar in verband met de volledigheid besteden we er hier toch aandacht aan. Een spoorverbreder is een "metalen schijf" die tussen de velg en de as van de auto gemonteerd wordt. Hierdoor komt de velg meer naar buiten te staan in de wielkast. In feite wordt hiermee dus de ET van de velg verlaagd. Het is van het grootste belang dat bij het gebruik van spoorverbreders het juiste bevestigingsmateriaal wordt gebruikt. De bouten die met de lichtmetalen velgen worden meegeleverd zullen niet lang genoeg zijn als er spoorverbreders wordt gebruikt. Laat het monteren van spoorverbreders bij voorkeur over aan de banden- en velgenspecialist. Een verkeerde montage van spoorverbreders is levensgevaarlijk. Enkele velgenfabrikanten werken standaard met spoorverbreders. Zij zullen bij de levering van de velgen rekening houden met jouw type auto en het juiste bevestigingsmateriaal meeleveren.

5 Bandmarkeringen 1. Merk 2. Profielaanduiding / Bandtype 3. Breedte van de band in mm 4. Verhouding van de bandhoogte/bandbreedte in % 5. Radiaalbanden 6. Doorsnee van de velg in inches 7. Kenmerk voor de draagkracht van de band 8. Snelheidscategorie 9. Tubeless (Banden zonder binnenband) 10. Productiedatum (XX = Week, X = Jaar, < = 9. Decade) 11. Slijtage index (Tread Wear Indicator) (1,6 mm) 12. Toegevoegd aan banden met een verhoogde draagkracht (Re-inforced) 13. Aanwijzing over toepasbaarheid in de winter (op winter- en all-year banden) De technische presentatie van een autoband is wettelijk vastgelegd. Voor personenautobanden geldt een Europese norm, ECE-R 30 genoemd. Deze normering geldt in het bijzonder voor de opschriften op de zijkant van de band. De norm zorgt ervoor dat de belangrijkste gegevens op de band te vinden zijn. De informatie geeft de automobilist uitsluitsel over alles wat hij of zij over de band wil weten. Dus niet alleen de naam van de fabrikant en het type van de band. Bandbreedte (3) : De breedte van de band wordt in millimeters aangegeven. (AG 175 mm). Bij de doorsnee personenautoband varieert de breedte van nominaal 125 mm (AG 125/80 R 12) tot ongeveer 335 mm (AG 335/30 R 19). De breedte gaat hierbij met stappen van 10 millimeter omhoog.

6 Bijzondere banden voor nieuwe velg-bandsystemen (AG TD-banden van Dunlop of de TRX- of TDX-banden van Michelin) hebben breedtematen in mm die hiervan afwijken. Hierbij varieert de breedte van 160 mm tot 240 mm. De werkelijke breedte wijkt van de nominale breedte af, door de gebruikelijke tolerantie in de productie Deze variatie zal in de praktijk per fabrikant wat variëren en niet meer dan enkele millimeters bedragen. Daarnaast hangt ze af van de velgbreedte waar de band op gemonteerd is. De normering van banden maakt het mogelijk om verschillende bandbreedtes op één soort velg te monteren. Het onderscheid in breedte kan ook tot gevolg hebben dat op bepaalde merken auto's alleen banden van een bepaalde fabrikant gemonteert kunnen worden, of uitsluitend in combinatie met bepaalde velgen. Dit, omdat in deze situaties alleen deze banden in alle omstandigheden met zekerheid (Dus ook bij diep door de vering gaan) "vrij blijven lopen". Ook kan het zijn dat u bij de toepasbaarheid van sneeuwkettingen aan bepaalde breedtes en fabrikanten gebonden bent. U kunt dit in uw informatieboekje naslaan. Hoogte/breedte verhouding/serie.../50, /60, /70, /80 (4) Het betreft hier de verhouding tussen de hoogte en de breedte van de banddoorsnee in procenten. Een /50 betekent dat de bandhoogte half zo groot is als de bandbreedte. Hoe kleiner het verhoudingsgetal, hoe kleiner de zijkant van de band en hoe sportiever hij lijkt. Uitzondering: Bij banden van de /80- en /82 serie was vroeger de ".../80" in de markering niet duidelijk - Het kan dus voorkomen dat in een instructieboekje van een oudere auto alleen "155 R 13" staat. Het betreft hier eigenlijk "155/80 R 13". Dit nummer dient u dan ook bij de aanschaf van nieuwe banden te vermelden. Bandentype (5) "R" betekend "Radiaal" (Vaak ook nog extra voluit vermeld). Het betreft de tegenwoordig veel toegepaste bouwwijze, waarbij de karkasdraden radiaal geordend zijn. Tot ver in de 60er jaren was de diagonaalband het meest voorkomende bandtype. Als dit bandtype in speciale gevallen nog wordt geproduceerd, (.AG voor oldtimers) staat in plaats van een"r" een "D" of "-". Aanwijzing: Er mogen uitsluitend banden van hetzelfde type gemonteerd worden. Het gebruik van Diagonaal- en Radiaal-banden op één auto is wettelijk niet toegestaan. Velgdoorsnee (6) De doorsnee van de velg wordt diagonaal van velgrand naar velgrand gemeten en wordt meestal in Inches ( " ) aangegeven. De meest gangbare maten variëren tussen de 10 en

7 20 inch. Bij TD- banden van Dunlop en bij de TRX- en TDX-banden of het PAX-Systeem van Michelin wordt de velgdoorsnede niet in inches maar in milimeters aangegeven. De meest gangbare maten daarbij lopen van 315 mm tot 440 mm. Kenmerk voor de draagkracht van de band (Load Index LI) (7) Dit getal is het kenmerk voor de belastbaarheid van de band. Elke LI waarde staat voor een bepaalde belasting van de band bij een bepaalde bandenspanning. De waarde is af te lezen in een tabel. Bijvoorbeeld "85" = 515 kg. De gemonteerde banden moeten in ieder geval minimaal de in de instructieboekjes vermeldde LI waarde hebben. Een hogere LI waarde is uiteraard toegestaan. Als er nog "Versterkt" of "Re-inforced" (12) vermeld staat, betekent dit dat de band nog extra draagvermogen bezit. (Bij transportbusjes, kleine personenbusjes, vans, etc.) Van doorslaggevende betekenis is ook hier echter de hoogte van het LI getal. Li kg Snelheidscategorie (GSY, ook "Speedindex") (8) Het betreft hier de categorie indeling, die de maximaal toelaatbare snelheid van de banden aangeeft. Hier volgt de GSY voor personenauto's. GSY km/u M 130 N 140 P 150 Q 160 R 170 S 180 T 190 U 200 H 210 V 240 W 270 Y 300 ZR >240

8 Looprichting : Vooral bij banden met bijzondere profielvormen zijn op de zijkant van de band namen als "Rotation", "Draairichting", "Direction", i.c.m. een looprichtingspijl aangebracht. Houdt bij de montage van de band rekening met de aangegeven loop- of draairichting. Tubeless ("Zonder binnenband") (9) Banden voor personenauto's zijn hoofdzakelijk tubeless. Het aanbrengen van een binnenband is niet alleen overbodig, het is op een enkele uitzondering na zelfs niet toegestaan. Vraag in twijfelgevallen de garage. Produktiedatum(10) Het tot gebruikte markeringssysteem: De laatste 3 cijfers van het zg DOT nummer laten de productiedatum zien. De eerste twee cijfers slaan op de productieweek, het laatste cijfer op het productie jaar. Bijvoorbeeld: 409 = week 40 van Dat het om de jaren 90 gaat, wordt nog zichtbaar gemaakt door een klein driehoekje, vlak onder het drie cijferig getal. Nieuwe markering vanaf : Nu een 4-cijferig getal, dus bijvoorbeeld : 0100 = week 1 van 2000, 1608 = week 16 van 2008 Slijtage index (Treadwear Indicator, "TWI") (11) Rondom op de zijkant van de band wordt herhaaldelijk het korte "TWI" (ook andere afkortingen zijn mogelijk) afgedrukt. Als u de pijl volgt, zult u zien dat op deze plaatsen het profiel niet volledig tot op de basis van de band gaat. Reden: Mocht de band tot op de wettelijke 1.6 mm afgesleten zijn, liggen deze plekken duidelijk herkenbaar aan de oppervlakte van de band. De slijtagegrens is bereikt. Zover zou u het echter niet moeten laten komen. Onderzoek wijst uit dat als onder de 3 mm het grip duidelijk afneemt, vooral bij natheid. M+S (Winterbanden/All-year banden) (13) Winterbanden worden met het "M+S", "M+S" (Mud and Snow) of een daarop lijkende markering aangegeven. Hierdoor zijn dit type banden niet alleen herkenbaar, als zijnde een bepaald bandentype voor een bepaald weertype, het heeft ook direct gevolgen voor de plaatsing in de snelheidscategorie. Uitzonderingsregels voor enkele Europese landen: Mocht in bepaalde landen winteruitrusting voorgeschreven zijn, dan wordt hiermee het gebruik van "M+S" gesymboliseerde banden bedoeld. In Oostenrijk bijvoorbeeld wordt hierbij een wettelijke minimale profieldiepte van 4 mm geëist. Banden met minder dan 4 mm profiel worden simpelweg als zomerbanden getypeerd. Hoewel deze regelgeving voor een aantal andere landen niet geldt, dient u bij deze banden toch rekening te houden met de sterk verminderde werking in de winter beneden de 4 mm profiel. Keurmerk "E": Het EEG-keurmerk wordt als een E of e op de band geplaatst. Het slaat op een stuk Europese wetgeving en normering. (EEG- R 30). Beeld 6: Het erbij geplaatste nummer

9 "12" duidt aan dat de band voor Oostenrijk getest is. Belangrijk: Sedert de productiedatum (40e week 98, vertelt ons het DOT-Nummer 408) is dit keurmerkje in de zijkant van de band verplicht. Aan een auto mogen derhalve geen banden gemonteerd worden, die, als ze na geproduceerd zijn, zonder dit merkje. Coverbanden Deze banden worden met een "R" gemarkeerd, "runderneuert", "retread" of "retreaded". De datum van de covering wordt op dezelfde manier als de productiedatum van de nieuwe band aangegeven. Regels: Belastingsindex LI: U dient een hogere lastindex band te nemen dan normaal gesproken om uw auto zit. Bijvoorbeeld: Nu 165/65 R T, dan: 165/65 R T. Winter-/all-yearbanden: De snelheidscategorie moet minimaal voldoen aan de voor zomerbanden in het instructieboekje gestelde eisen. Als de maximale snelheid van de band onder de maximale snelheid van uw auto ligt, dient u in uw gezichtsveld een sticker te plaatsen die u daaraan herinnert. P-Banden (Amerikaanse klassificering, Kenmerk bijvoorbeeld P 225/60 R 15...). Deze banden mogen toegepast worden, als ze uitdrukkelijk volgens de EEG-norm ( EEG-R30) gekeurd zijn. Dit wordt dan aangegeven in een bij de band geleverd informatieblad. Mocht de markering van de EEG-R 30 norm afwijken (AG geen Load-Index, geen Speed-Index), dan moet de bandenfabrikant een schriftelijke bevestiging met de band meesturen, die aangeeft dat de band wel aan deze normen voldoet. Deze schriftelijke bevestiging moet de autorijder ook altijd bij zich hebben.

De band. Blad 1. Loopvlak. Naam: Klas: Voor deze opdracht heb je nodig: Een autoband Een profieldieptemeter (afbeelding 2)

De band. Blad 1. Loopvlak. Naam: Klas: Voor deze opdracht heb je nodig: Een autoband Een profieldieptemeter (afbeelding 2) De band Blad 1 Een autoband Een profieldieptemeter (afbeelding 2) Loopvlak Het deel van de band dat de weg raakt, heet het loopvlak van de band. In het loopvlak zit een profiel. Dit zie je op afbeelding

Nadere informatie

Nog een eindexamen met veel vaardigheden Eindexamen Wiskunde A havo 2009-I 2 tabel 1 -getal Draagvermogen (kg)

Nog een eindexamen met veel vaardigheden Eindexamen Wiskunde A havo 2009-I 2 tabel 1 -getal Draagvermogen (kg) Nog een eindexamen met veel vaardigheden Eindexamen Wiskunde A havo 2009-I Autobanden Er bestaan veel verschillende merken autobanden en per merk zijn er banden in allerlei soorten en maten. De diameter

Nadere informatie

DN /12. (versie A) BANDEN WIELEN (VELGEN) F-04MC N van 13/04/2004 N versie A van 15/07/2011. Instructie Nr.: V3/43.

DN /12. (versie A) BANDEN WIELEN (VELGEN) F-04MC N van 13/04/2004 N versie A van 15/07/2011. Instructie Nr.: V3/43. 1/15 Instructie Nr.: V3/43.12/2012-09 1. REGLEMENTAIRE BASIS Het artikel 23 van het KB van 15 maart 1968 betreffende de keuring van voertuigen. Het artikel 34 van het KB van 15 maart 1968 betreffende de

Nadere informatie

BANDEN ONDER DE LOEP personenwagenbanden

BANDEN ONDER DE LOEP personenwagenbanden BANDEN ONDER DE LOEP personenwagenbanden Inhoudsopgave Slijtage- en schadebeelden Onderspanning 4 Slijtage in het midden van de band 5 Zaagtandslijtage 6 Onregelmatige slijtage 7 Remplek 8 Sporingsslijtage

Nadere informatie

Banden onder de loep. Personenwagenbanden

Banden onder de loep. Personenwagenbanden Banden onder de loep Personenwagenbanden Inhoudsopgave Slijtage- en schadebeelden Onderspanning 6 Slijtage in het midden van de band 7 Zaagtandslijtage 8 Onregelmatige slijtage 9 Remplek 10 Sporingsslijtage

Nadere informatie

www.mitsubishi-mobielplus.nl - 2014 MOBIEL+ BANDENSERVICE

www.mitsubishi-mobielplus.nl - 2014 MOBIEL+ BANDENSERVICE www.mitsubishi-mobielplus.nl - 2014 MOBIEL+ BANDENSERVICE MOBIEL+ BANDENSERVICE Niet alle meerwaarde van het rijden in een Mitsubishi is direct zichtbaar. Daarom biedt Mitsubishi u Mobiel+. Het Mitsubishi-label

Nadere informatie

Quick Guide B²B-Shop

Quick Guide B²B-Shop Quick Guide B²B-Shop 1 Index Quick Guide B²B-Shop... 1 Index... 2 Quick Guide... 3 1. Hoe starten?... 3 1.1 Registreer... 3 1.2 De webwinkel betreden... 4 2. Overzicht in de webwinkel... 6 2.1 Hoofdding...

Nadere informatie

Band plakken. AOC OOST Almelo Groot Obbink

Band plakken. AOC OOST Almelo Groot Obbink AOC OOST Almelo Groot Obbink 01-09-2020 De fiets met een lekke band. Als je een fiets hebt, krijg je wel eens een lekke band. Dan is het handig als je hem zelf kunt plakken. Controleer eerst het ventiel.

Nadere informatie

VANAF 1 OKTOBER 2012 ZIJN WINTERBANDEN VERPLICHT IN LUXEMBURG BIJ WINTERSE OMSTANDIGHEDEN

VANAF 1 OKTOBER 2012 ZIJN WINTERBANDEN VERPLICHT IN LUXEMBURG BIJ WINTERSE OMSTANDIGHEDEN VANAF 1 OKTOBER 2012 ZIJN WINTERBANDEN VERPLICHT IN LUXEMBURG BIJ WINTERSE OMSTANDIGHEDEN VAB zet de Europese wetgevingen op een rijtje Het Groot-Hertogdom Luxemburg verplicht vanaf 1 oktober 2012 het

Nadere informatie

Brutoprijslijst Industrie- / MPT- / EM-Banden. Continental / Barum. Geldig vanaf januari 2018

Brutoprijslijst Industrie- / MPT- / EM-Banden. Continental / Barum.   Geldig vanaf januari 2018 Brutoprijslijst 2018 Industrie- / MPT- / EM-Banden Continental / Barum Geldig vanaf januari 2018 www.conti.nl/specialty-tyres Inhoudsopgave Volrubberbanden Continental Super Elastic - Banden S20 SC20+

Nadere informatie

Aangepaste reglementering mbt de banden vanaf 15/04/2004

Aangepaste reglementering mbt de banden vanaf 15/04/2004 www.goca.be Personenvoertuigen Aangepaste reglementering mbt de banden vanaf 15/04/2004 M1 : voertuigen ontworpen en gebouwd voor het vervoer van passagiers met ten hoogste 8 zitplaatsen, die van de bestuurder

Nadere informatie

WIELEN EN BANDEN 11. Capri 11: Sektie 11-1. Januari 1974

WIELEN EN BANDEN 11. Capri 11: Sektie 11-1. Januari 1974 WIELEN EN BANDEN 11 Inhoud Blz. Algemene beschrijving 2 Onderhouds afstellingen en controles 3 Speciale gereedschappen-indentificatie 4 Onderhouds- en reparatiebewerkingen inhoud 5 Onderhouds- en reparatiebewerkingen

Nadere informatie

Alles Over Banden. ALLES OVER BANDENMATEN. Bandenmaataanduiding voor: Wij bevelen dit deel aan als u wilt kennismaken met de wereld van de autobanden.

Alles Over Banden. ALLES OVER BANDENMATEN. Bandenmaataanduiding voor: Wij bevelen dit deel aan als u wilt kennismaken met de wereld van de autobanden. Alles Over Banden Bandenkennis van Pirelli Dankzij meer dan honderd jaar ervaring op het vlak van bandentechnologie verenigt Pirelli veiligheid, duurzaamheid, comfort en aandacht voor het milieu in zijn

Nadere informatie

Eindexamen wiskunde A 1-2 havo 2009 - I

Eindexamen wiskunde A 1-2 havo 2009 - I Autobanden Er bestaan veel verschillende merken autobanden en per merk zijn er banden in allerlei soorten en maten. De diameter van de band hangt af van de diameter van de velg en de hoogte van de band.

Nadere informatie

Examen HAVO. wiskunde A. tijdvak 1 dinsdag 19 mei 13.30-16.30 uur

Examen HAVO. wiskunde A. tijdvak 1 dinsdag 19 mei 13.30-16.30 uur Examen HAVO 2009 tijdvak 1 dinsdag 19 mei 13.30-16.30 uur wiskunde A Dit examen bestaat uit 22 vragen. Voor dit examen zijn maximaal 85 punten te behalen. Voor elk vraagnummer staat hoeveel punten met

Nadere informatie

Installation instructions, accessories. Sneeuwkettingen. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Pagina 1 / 15 R

Installation instructions, accessories. Sneeuwkettingen. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Pagina 1 / 15 R Installation instructions, accessories Instructienr. 30664147 Versie 1.0 Ond. nr. Sneeuwkettingen R7700468 Volvo Car Corporation Sneeuwkettingen- 30664147 - V1.0 Pagina 1 / 15 Uitrusting A0000162 R7700458

Nadere informatie

HOU DE EMOTIE IN TOPVORM ALLES WAT U MOET WETEN OVER DE BANDEN

HOU DE EMOTIE IN TOPVORM ALLES WAT U MOET WETEN OVER DE BANDEN HOU DE EMOTIE IN TOPVORM ALLES WAT U MOET WETEN OVER DE BANDEN DE BANDEN: VEILIGHEID EN RIJCOMFORT De banden vormen het enige contactpunt tussen het voertuig en de weg. Het contactoppervlak van de band

Nadere informatie

Bulletin Service. Louwman & Parqui B.V. Alle Toyota-dealerbedrijven Paul van Rijswijk manager After Sales Service. Bandenmaten Garantie & Techniek

Bulletin Service. Louwman & Parqui B.V. Alle Toyota-dealerbedrijven Paul van Rijswijk manager After Sales Service. Bandenmaten Garantie & Techniek Louwman & Parqui B.V. Bulletin Service Aan Van Afdeling Alle Toyota-dealerbedrijven Paul van Rijswijk manager After Sales Service Datum Referentie 20-125 Bladzijde 1/14 Directie Administratie Verkoop Werkplaats

Nadere informatie

Winterbandenwetgeving

Winterbandenwetgeving Winterbandenwetgeving Oostenrijk Voor personenwagens, bussen met maximaal 8 zitplaatsen, lichte bedrijfsvoertuigen met een maximum toegestaan totaalgewicht t/m 3.500 kg en campers, geldt dat de voertuigen

Nadere informatie

MITSUBISHI BANDEN SERVICE

MITSUBISHI BANDEN SERVICE MITSUISHI NN SRVI MITSUISHI NNSRVI ZKRHI VN ORIINL ONRHOU Veiligheid, rijcomfort en betrouwbaarheid: dat zijn de basiskwaliteiten van elke Mitsubishi. Ontworpen en gebouwd voor vele jaren zorgeloos rijplezier.

Nadere informatie

Winterbulletin Autobedrijf M. Lijzenga

Winterbulletin Autobedrijf M. Lijzenga Winterbulletin Autobedrijf M. Lijzenga 2013 / 2014 Hoofdpunten: Informatie over winterbanden Regelgeving m.b.t. winterbanden Prijslijsten o Winterbanden o Sneeuwkettingen o Wisserbladen o Accu s o Vloeistoffen

Nadere informatie

VEILIG OP WEG met uw caravan, bagagewagen of trailer

VEILIG OP WEG met uw caravan, bagagewagen of trailer VEILIG OP WEG met uw caravan, bagagewagen of trailer BANDEN VOOR RECREATIEVOERTUIGEN VOLOP S In het voorjaar en de zomer halen veel Nederlanders hun caravan, bagagewagen, paardentrailer of boottrailer

Nadere informatie

Brutoprijslijst 2017 Industrie- / MPT- / EM-Banden. Continental / Barum

Brutoprijslijst 2017 Industrie- / MPT- / EM-Banden. Continental / Barum Brutoprijslijst 2017 Industrie- / MPT- / EM-Banden Continental / Barum Geldig vanaf mei 2017 www.conti.nl/specialty-tyres Inhoudsopgave Volrubberbanden Continental Super Elastic - Banden CS20 SC20 Energy+

Nadere informatie

VEILIG OP WEG met uw caravan, bagagewagen of trailer

VEILIG OP WEG met uw caravan, bagagewagen of trailer VEILIG OP WEG met uw caravan, bagagewagen of trailer BANDEN VOOR RECREATIEVOERTUIGEN VOLOP TIPS 2 In het voorjaar en de zomer halen veel Nederlanders hun caravan, bagagewagen, paardentrailer of boottrailer

Nadere informatie

Adviesprijslijst 1/2012. Banden. Personenwagen Bestelwagen 4x4

Adviesprijslijst 1/2012. Banden. Personenwagen Bestelwagen 4x4 Adviesprijslijst 1/2012 Banden Personenwagen Bestelwagen 4x4 Inhoud Afbeeldingen personenwagenbanden zomer 3 Personenwagenbanden zomer 4 Afbeeldingen personenwagenbanden winter 7 Personenwagenbanden winter

Nadere informatie

SNEEUWKETTINGEN. catalogus en prijslijst 2016/2017. Grip V 5117

SNEEUWKETTINGEN. catalogus en prijslijst 2016/2017. Grip V 5117 SNEEUWKETTINGEN catalogus en prijslijst 2016/2017 Grip op elke situatie! Sneeuwkettingen catalogus en prijslijst 2016/2017 INHOUD Sneeuwkettingen Personenwagen 4 Toepassingslijst Personenwagen 6 Prijslijst

Nadere informatie

Optima Canopy accessoires voor het ophangen

Optima Canopy accessoires voor het ophangen Optima Canopy accessoires voor het ophangen Accessoirekits - toepassingen vereisen altijd meer dan één kit. Bepaal zorgvuldig wat u nodig heeft. Itemnummer inhoud kit BPCS5450G Ophangkit voor de bouwkundige

Nadere informatie

Winterbulletin Autobedrijf M. Lijzenga

Winterbulletin Autobedrijf M. Lijzenga Winterbulletin Autobedrijf M. Lijzenga 2011 / 2012 Hoofdpunten: Informatie over winterbanden Regelgeving m.b.t. winterbanden Prijslijsten o Winterbanden o Sneeuwkettingen o Wisserbladen o Accu s o Vloeistoffen

Nadere informatie

SNEEUWKETTINGEN. catalogus en prijslijst 2017/2018. Grip V 5117

SNEEUWKETTINGEN. catalogus en prijslijst 2017/2018. Grip V 5117 SNEEUWKETTINGEN catalogus en prijslijst 2017/2018 Grip op elke situatie! Sneeuwkettingen catalogus en prijslijst 2017/2018 INHOUD Sneeuwkettingen Personenwagen 4 Toepassingslijst Personenwagen 6 Prijslijst

Nadere informatie

Ford Winterbandensets

Ford Winterbandensets Ford Winterbandensets Een uitgebreid aanbod voor alle modellen Kortere remweg en meer grip Minder kans op schade De Ford dealer, uw bandenspecialist Go Further Automodel Inch Soort Winterset velg 1 nummer

Nadere informatie

Hyundai Bandenservice. Een betrouwbare bandgenoot

Hyundai Bandenservice. Een betrouwbare bandgenoot Hyundai Bandenservice Een betrouwbare bandgenoot Banden zijn een belangrijk onderdeel van uw Hyundai. Ze vormen het enige contact met de weg en leveren een grote bijdrage aan grip en comfort. Het is dus

Nadere informatie

Montagehandleiding. Categorie Omafietsen

Montagehandleiding. Categorie Omafietsen Montagehandleiding Categorie Omafietsen Altec 2019 Inhoudsopgave Inleiding... - 3 - Voorwiel monteren... - 4 - Spatbord en voorverlichting monteren... - 5 - Stuur met vaste stuurpen monteren... - 6 - Zadel

Nadere informatie

Personenwagenbanden 2010

Personenwagenbanden 2010 o q Personenwagenbanden 2010 Zomer / winter GERMAN TIRES MADE AFFORDABLE. www.fulda.be www.fulda.nl Sinds meer dan 100 jaar maakt Fulda banden van hoge kwaliteit met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Voetenplaat. Monteren van de adapterplaat 1:1 6:1. Spatborden Taxifixatieset

INHOUDSOPGAVE. Voetenplaat. Monteren van de adapterplaat 1:1 6:1. Spatborden Taxifixatieset INHOUDSOPGVE Editie 1 2009 11 23 NL 1201-1 Monteren van de adapterplaat 1:1 Voetenplaat 6:1 Diepte verstelling zitunit Stoelverkanteling Verstellen van de duwbeugel Positionering van de wielen Positionering

Nadere informatie

Winterbulletin Autobedrijf M. Lijzenga 2016 / 2017

Winterbulletin Autobedrijf M. Lijzenga 2016 / 2017 Winterbulletin Autobedrijf M. Lijzenga 2016 / 2017 Hoofdpunten: Informatie over winterbanden Regelgeving m.b.t. winterbanden Prijslijsten - Winterbanden - Sneeuwkettingen - Accu s - Vloeistoffen Winterbanden

Nadere informatie

Winterbanden en sneeuwkettingen

Winterbanden en sneeuwkettingen en sneeuwkettingen zijn onmisbaar in winterse omstandigheden. Het enige echte alternatief is de auto laten staan. Het verschil tussen standaard banden en winterbanden zit in de rubbersamenstelling en het

Nadere informatie

Landbouwbanden Technische gegevens

Landbouwbanden Technische gegevens Landbouwbanden Technische gegevens Editie 2016/2017 www.mitas-tyres.com Landbouwbanden Technische gegevens Editie 2016 / 2017 De uitgebreide technische gegevens en andere informatie over banden en aanverwante

Nadere informatie

Alles wat u over banden moet weten. Weetjes en tips voor uw veiligheid.

Alles wat u over banden moet weten. Weetjes en tips voor uw veiligheid. Alles wat u over banden moet weten. Weetjes en tips voor uw veiligheid. Inhoud Het belangrijkste onderdeel van uw auto is niet de motor. Banden............................................ 3 Banden van

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR BANDENDE- EN MONTAGE- MACHINES MET HULPARM VOOR TPMS

HANDLEIDING VOOR BANDENDE- EN MONTAGE- MACHINES MET HULPARM VOOR TPMS HANDLEIDING VOOR BANDENDE- EN MONTAGE- MACHINES MET HULPARM VOOR TPMS Handleiding voor het de- en monteren van banden bij wielen met een draadloos druksensorsysteem (TPMS) versie 06-2014 1. Vereiste apparatuur

Nadere informatie

NIEUWE BANDEN KOPEN. Tip. Tip. Tips en weetjes

NIEUWE BANDEN KOPEN. Tip. Tip. Tips en weetjes TEHNIEK BANDEN s en weetjes NIEUWE BANDEN KOPEN Bandenfabrikanten investeren veel in het verbeteren van banden. De kosten zitten m dan ook niet in het rubber, maar in de ontwikkeling. Je mag er daarom

Nadere informatie

Bruto prijslijst 2015 Industrie- / MPT- / EM-Banden. Geldig vanaf april

Bruto prijslijst 2015 Industrie- / MPT- / EM-Banden. Geldig vanaf april Bruto prijslijst 2015 Industrie- / MPT- / EM-Banden Geldig vanaf april 2015 www.continental-specialty-tires.com Inhoudsopgave Volrubberbanden Continental Super Elastic - banden SC20 Energy+ SC20 Mileage+

Nadere informatie

Banden DE BANDENSPANNINGEN CONTROLEREN BANDVERZORGING VERKLARING OMTRENT DE BANDEN (ALLEEN INDIA)

Banden DE BANDENSPANNINGEN CONTROLEREN BANDVERZORGING VERKLARING OMTRENT DE BANDEN (ALLEEN INDIA) Banden BANDVERZORGING Rijd niet met het voertuig wanneer een van de banden is beschadigd, overmatig versleten of niet goed opgeblazen. Zorg dat de banden niet worden vervuild met voertuigvloeistoffen,

Nadere informatie

Europese Regelgeving voor Winter uitrusting op vrachtwagens en bussen. Winter 2013/2014

Europese Regelgeving voor Winter uitrusting op vrachtwagens en bussen. Winter 2013/2014 ALBANIË Sneeuwkettingen voor de aandrijfas dienen aan boord te zijn. Hun gebruik wordt BELGIË Geen plicht. Er wordt symmetrie vereist bij uitrusting met M+S of BOSNIË HERZEGOVINA Winterbandenplicht van

Nadere informatie

Landbouwbanden TECHNISCHE GEGEVENS EDITIE 13

Landbouwbanden TECHNISCHE GEGEVENS EDITIE 13 Landbouwbanden TECHNISCHE GEGEVENS EDITIE 13 INTRODUCTIE EN INHOUD Introductie De uitgebreide technische gegevens en andere informatie over banden en aanverwante artikelen op de volgende pagina s zijn

Nadere informatie

catalogus en prijslijst 2015/2016 Grip V 5117

catalogus en prijslijst 2015/2016 Grip V 5117 catalogus en prijslijst 2015/2016 Grip op elke situatie! INHOUD Sneeuwkettingen catalogus en prijslijst 2015/2016 Personenwagen 3 Toepassingslijst 5 4x4, SUV en bestelwagen 6 Toepassingslijst 7 Vrachtwagen,

Nadere informatie

Vriendelijke bedankt voor de aanschaf van de NRGBike loopfiets. We hopen dat het u verder brengt!

Vriendelijke bedankt voor de aanschaf van de NRGBike loopfiets. We hopen dat het u verder brengt! Inleiding Vriendelijke bedankt voor de aanschaf van de NRGBike loopfiets. We hopen dat het u verder brengt! Mochten er vragen zijn omtrent gebruik, onderhoud of reparatie dan verwachten wij dat deze handleiding

Nadere informatie

7 DAFTiucks BANDEN EN VELGEN

7 DAFTiucks BANDEN EN VELGEN 7 DAFTiucks BANDEN EN VELGEN W ER K P LAATSI N STR UCTI ES c Het zou te ver voeren om alles wat met banden te maken heeft in dit hoofdstuk te vermelden. Enkele zaken zoals opbouw van de band, hst verschil

Nadere informatie

Bevat de volledige geldige tekst tot en met: Supplement 8 op de oorspronkelijke versie van het reglement Datum van inwerkingtreding: 17 maart 2010

Bevat de volledige geldige tekst tot en met: Supplement 8 op de oorspronkelijke versie van het reglement Datum van inwerkingtreding: 17 maart 2010 30.9.2010 Publicatieblad van de Europese Unie L 257/231 Het internationaal publiekrecht hebben alleen de originele VN/ECE-teksten rechtsgevolgen. Voor de status en de datum van inwerkingtreding van dit

Nadere informatie

Montagehandleiding Luxalon Plafond Type: 300L

Montagehandleiding Luxalon Plafond Type: 300L Montagehandleiding Luxalon Plafond Type: 300L Voor een optimaal resultaat heeft u een aantal eenvoudige gereedschappen nodig: - Scherp mes, bijvoorbeeld een hobbymes (voor het op maat snijden van de lamellen)

Nadere informatie

Wielstanden controleren.

Wielstanden controleren. Wielstanden controleren. In dit artikel wil ik laten zien hoe je met eenvoudige middelen de wielstanden (uitlijning) van je auto kunt controleren. Het voorbeeld wat hier wordt behandeld is, hoe kan het

Nadere informatie

Maximale keuze. Minimale kosten.

Maximale keuze. Minimale kosten. MITAS_12/12 MITAS a.s. Alle rechten voorbehouden. De inhoud van deze publicatie is alleen bedoeld voor informatiedoeleinden. Ondanks de grootst mogelijke zorg die is toegepast bij de samenstelling van

Nadere informatie

Montage-instructies: Speed Triple (vanaf VIN ) - Speed Triple R - Street Triple - Street Triple R (vanaf VIN ) A en A

Montage-instructies: Speed Triple (vanaf VIN ) - Speed Triple R - Street Triple - Street Triple R (vanaf VIN ) A en A Nederlands Montage-instructies: Speed Triple (vanaf VIN 461332) - Speed Triple R - Street Triple - Street Triple R (vanaf VIN 471042) A9638059 en A9638060 Hartelijk dank dat u voor deze originele Triumph-accessoireset

Nadere informatie

Voertuigaanpassingen en hun invloed op weggedrag

Voertuigaanpassingen en hun invloed op weggedrag Voertuigaanpassingen en hun invloed op weggedrag Er rijden heel wat voertuigen op s Neerlands wegen rond, waar aan gesleuteld is. Ik heb het dan over andere velgen, verhogingen, verbredingen en verlagingen.

Nadere informatie

Actuele winterbandenverplichting in Europa

Actuele winterbandenverplichting in Europa Actuele winterbandenverplichting in Europa De regelgeving over de verplichting van winterbanden en sneeuwkettingen in Europa verandert continu. Om uzelf goed voor te bereiden op een veilige reis, vindt

Nadere informatie

Inhoud montage zakje. 1 x Monteersleutel. 2 x Kabelbinder 200 x 4,8 mm. 4 x Bout met schroef M6x25. 4 x Zelfborgende moer M6

Inhoud montage zakje. 1 x Monteersleutel. 2 x Kabelbinder 200 x 4,8 mm. 4 x Bout met schroef M6x25. 4 x Zelfborgende moer M6 1 Inhoud montage zakje A 1 x Monteersleutel B 2 x Kabelbinder 200 x 4,8 mm C 4 x Bout met schroef M6x25 D 4 x Zelfborgende moer M6 2 Montage van het frame 1 Plaats de 4 wielgoten zodanig dat de zwarte

Nadere informatie

catalogus en prijslijst 2013/2014 Grip V 5117

catalogus en prijslijst 2013/2014 Grip V 5117 catalogus en prijslijst 2013/2014 Grip op elke situatie! INHOUD Sneeuwkettingen catalogus en prijslijst 2012/2013 Personenwagen 3 Toepassingslijst 5 4x4, SUV en bestelwagen 6 Toepassingslijst 7 Vrachtwagen,

Nadere informatie

Zelf een trekhaak monteren

Zelf een trekhaak monteren Zelf een trekhaak monteren Is dit voor iedereen te doen? Dat is een vraag die moeilijk te beantwoorden is. Het zal er van afhangen hoe handig je bent, maar ook het juiste gereedschap is belangrijk.. Zonder

Nadere informatie

MONTAGE HANDLEIDING. MAXXGRIP Beadlock systeem; Hét beste beadlocksysteem voor Autosport, Off-Road, en zelfs geschikt voor op de openbare weg!

MONTAGE HANDLEIDING. MAXXGRIP Beadlock systeem; Hét beste beadlocksysteem voor Autosport, Off-Road, en zelfs geschikt voor op de openbare weg! MONTAGE HANDLEIDING MAXXGRIP Beadlock systeem; Hét beste beadlocksysteem voor Autosport, Off-Road, en zelfs geschikt voor op de openbare weg! De onderdelen van het MAXXGRIP beadlock systeem; START HIER:

Nadere informatie

Veiligheid- en gebruiksadvies voor Michelin banden

Veiligheid- en gebruiksadvies voor Michelin banden 1 Veiligheid- en gebruiksadvies voor Michelin banden Inleiding De band vormt het enige contactpunt tussen het voertuig en de weg. Gebruikers moeten er dus zorg voor dragen dat de kwaliteit en de prestaties

Nadere informatie

TYRE TRADING INTERNATIONAL. News. T.T.I Tyre Trading International (TTI) is een internationale groothandel in autobanden,

TYRE TRADING INTERNATIONAL. News. T.T.I Tyre Trading International (TTI) is een internationale groothandel in autobanden, News TYRE TRADING INTERNATIONAL T.T.I Tyre Trading International (TTI) is een internationale groothandel in autobanden, 4X4 banden, lichte vrachtwagenbanden en banden van motorfietsen. sailun atrezzo zs-r

Nadere informatie

Door de diverse stappen in deze montagehandleiding te doorlopen zorg je ervoor dat he in een handomdraai klaar bent met de montage.

Door de diverse stappen in deze montagehandleiding te doorlopen zorg je ervoor dat he in een handomdraai klaar bent met de montage. Gefeliciteerd met je nieuwe Highlander fiets! We hebben de fiets met veel zorg ontworpen, samengesteld en verpakt, zodat je veel plezier hebt aan je nieuwe fiets. Heb je een vraag over de fiets? Neem dan

Nadere informatie

Winterbanden en sneeuwkettingen

Winterbanden en sneeuwkettingen Rechtshulpwijzer en sneeuwkettingen zijn onmisbaar in winterse omstandigheden. Het enige echte alternatief is de auto laten staan. In deze Rechtshulpwijzer vindt u per land de regels voor het gebruik van

Nadere informatie

catalogus en prijslijst 2014/2015 Grip V 5117

catalogus en prijslijst 2014/2015 Grip V 5117 catalogus en prijslijst 2014/2015 Grip op elke situatie! INHOUD Sneeuwkettingen catalogus en prijslijst 2014/2015 Personenwagen 3 Toepassingslijst 5 4x4, SUV en bestelwagen 6 Toepassingslijst 7 Vrachtwagen,

Nadere informatie

Continental Brutoprijslijst Industrie-/MPT-/EM- banden Geldig vanaf april 2011

Continental Brutoprijslijst Industrie-/MPT-/EM- banden Geldig vanaf april 2011 Continental Brutoprijslijst Industrie-/MPT-/EM- banden Geldig vanaf april 2011 SIMEX De SC20 Met de SC20 generatie zet Continental een referentie neer wanneer het gaat om milieu en efficiëntie. Het innovatieve

Nadere informatie

Kies uit onze wintervelgen selectie! Nu tot 200,- combikorting. bij aanschaf i.c.m. winterbanden!

Kies uit onze wintervelgen selectie! Nu tot 200,- combikorting. bij aanschaf i.c.m. winterbanden! Kies uit onze wintervelgen selectie! Nu tot 200,- combikorting bij aanschaf i.c.m. winterbanden! Enzo & Hybridrad velgen Profiteer nu van onze seizoensaanbieding: tot 100,- combikorting op Enzo velgen

Nadere informatie

2017 BANDENASSORTIMENT 2018

2017 BANDENASSORTIMENT 2018 BANDENASSORTIMENT 2017 2018 HAAL MEER UIT UW POTENTIEEL MET DAYTON Wij bieden u essentiële prestaties en niets minder. Dayton banden, geproduceerd in Europa, komen met de standaard betrouwbaarheid die

Nadere informatie

Algemene informatie. Winterbanden:

Algemene informatie. Winterbanden: Algemene informatie Met het oog op het huidige Duitse verkeersreglement (StVO) heeft Vereniging VACO, na uitgebreid overleg met de collega s van het Bundesverband Reifenhandel und Vulkaniseur-Handwerk

Nadere informatie

Naar welke band bent u op zoek?

Naar welke band bent u op zoek? SUPER SPEED - 2 SUV SPEED Personenwagen (Ultra) High Performance Asymmetrisch SUV/4x4 Caravan/Aanhangwagen Bestelwagen Winter All season SUPER SPEED - A VAN SPEED 2 H-SPEED 2 All SEASON Naar welke band

Nadere informatie

Adviesprijslijst 5/2012. Personenwagenbanden Bestelwagenbanden 4x4 banden

Adviesprijslijst 5/2012. Personenwagenbanden Bestelwagenbanden 4x4 banden Adviesprijslijst 5/2012 Personenwagenbanden Bestelwagenbanden 4x4 banden Inhoud Personenwagenbanden zomer + afbeeldingen 3 Personenwagenbanden winter + afbeeldingen 5 Bestelwagenbanden zomer + afbeeldingen

Nadere informatie

3M Traffic Safety Systems. Diamond Grade Contourmarkering. Zichtbaar beter. zichtbaar veiliger

3M Traffic Safety Systems. Diamond Grade Contourmarkering. Zichtbaar beter. zichtbaar veiliger 3M Traffic Safety Systems Diamond Grade Contourmarkering Zichtbaar beter zichtbaar veiliger Alles over de invoering van ECE Reglement 48 vanaf 10 juli 2011 Retroreflecterende contourmarkering Minder ongevallen

Nadere informatie

Originele lichtmetalen wielensets

Originele lichtmetalen wielensets Q7 Originele lichtmetalen wielensets Klaar voor elke uitdaging met Audi Q7 originele wintersets De speciaal ontwikkelde Audi originele wintersets zorgen ervoor dat u ook in de winter in stijl kunt genieten

Nadere informatie

Door de diverse stappen in deze montagehandleiding te doorlopen zorg je ervoor dat he in een handomdraai klaar bent met de montage.

Door de diverse stappen in deze montagehandleiding te doorlopen zorg je ervoor dat he in een handomdraai klaar bent met de montage. Gefeliciteerd met je nieuwe Popal fiets! We hebben de fiets met veel zorg ontworpen, samengesteld en verpakt, zodat je veel plezier hebt aan je nieuwe fiets. Heb je een vraag over de fiets? Neem dan contact

Nadere informatie

Montagehandleiding Luxalon Plafond

Montagehandleiding Luxalon Plafond Type 300L Montagehandleiding Luxalon Plafond Voor een optimaal resultaat heeft u een aantal eenvoudige gereedschappen nodig: e Scherp mes, bijvoorbeeld een hobbymes (voor het op maat snijden van de lamellen)

Nadere informatie

EM-, MPT- & Industriebanden TECHNISCHE GEGEVENS EDITIE 12

EM-, MPT- & Industriebanden TECHNISCHE GEGEVENS EDITIE 12 EM-, MPT- & Industriebanden TECHNISCHE GEGEVENS EDITIE 12 INTRODUCTIE EN INHOUD Introductie De uitgebreide technische gegevens en andere informatie over banden en aanverwante artikelen op de volgende pagina

Nadere informatie

M O N T A G E - I N S T R U C T I E S D E U R E N

M O N T A G E - I N S T R U C T I E S D E U R E N MONTAGE-INSTRUCTIES DEUREN Inhoudsopgave Inleiding. Inleiding. Voorbereiding voor montage. Waterpas zetten. Vlakke deuren en paneeldeuren Deuren monteren Deuren stellen Paneeldeurrand verstellen Paneeldeuren

Nadere informatie

Brutoprijslijst. Bedrijfswagenbanden september 2011

Brutoprijslijst. Bedrijfswagenbanden september 2011 Brutoprijslijst Bedrijfswagenbanden september 2011 Lichte bedrijfswagenbanden Inhoudsopgave Lichte bedrijfswagenbanden Zware bedrijfswagenbanden Bandeninformatie 3 4 7 2 Lichte bedrijfswagenbanden M248

Nadere informatie

Hoe plaats ik een dievenklauw?

Hoe plaats ik een dievenklauw? Hoe plaats ik een dievenklauw? Met een dievenklauw kunt u uw woning op een gemakkelijke manier inbraakveiliger maken. Het is een mechanisme dat bestaat uit een bus en een stift die aan de scharnierzijde

Nadere informatie

TRAMAT.EU. Afdichting van stortpunten. Brochure 7.0

TRAMAT.EU. Afdichting van stortpunten. Brochure 7.0 TRAMAT.EU Afdichting van stortpunten Brochure 7.0 Seal Masterbars Seal Masterbars zorgen voor een vlakke, gelijkmatige bandondersteuning. Zo voorkomt u doorhanging van de transportband tussen de transportbandrollen,

Nadere informatie

Brutoprijslijst. Bedrijfswagenbanden. September

Brutoprijslijst. Bedrijfswagenbanden. September Brutoprijslijst Bedrijfswagenbanden September 2011 ContiBreakdownService Uw betrouwbare partner bij bandenpech. Nu met DriveOn Tijdgarantie! Onze service is: 365 dagen/24 uur bereikbaar Snelle identificatie

Nadere informatie

PLAATSINGSINSTRUCTIES DUOFUSE POORTJE

PLAATSINGSINSTRUCTIES DUOFUSE POORTJE 6/2013 NL PLAATSINGSINSTRUCTIES DUOFUSE POORTJE Aangezien het Duofuse houtcomposiet poortje duurzamer is dan een houten poortje, is een correcte plaatsing noodzakelijk om jarenlang te kunnen genieten.

Nadere informatie

catalogus en prijslijst 2011/2012 Grip V 5117

catalogus en prijslijst 2011/2012 Grip V 5117 catalogus en prijslijst 2011/2012 Grip op elke situatie! INHOUD Sneeuwkettingen catalogus en prijslijst 2011/2012 Personenwagen 3 Toepassingslijst 5 4x4, SUV en bestelwagen 6 Toepassingslijst 7 Vrachtwagen,

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING Bedankt voor het vertrouwen in onze rolstoelwielen! Het is ons doel om alle actieve rolstoelgebruikers het gemak van lichte Magnesium Wheels te laten ervaren. Lees voor gebruik eerst

Nadere informatie

Montagevoorschrift/ gebruiksaanwijzing TRADITIONAL CK

Montagevoorschrift/ gebruiksaanwijzing TRADITIONAL CK VOORDAT U DE TWINNY LOAD INSTALLEERT De verlichting van de Twinny Load is bestemd voor een 12V installatie. De Twinny Load is geschikt voor het vervoer van twee fietsen. Let op de maximaal toelaatbare

Nadere informatie

Originele lichtmetalen wielensets

Originele lichtmetalen wielensets Q5 Originele lichtmetalen wielensets Zomerse performance in stijl met Audi Q5 originele lichtmetalen wielensets Audi originele lichtmetalen wielensets zijn speciaal ontworpen voor úw Audi. Niet alleen

Nadere informatie

Lichtmetaal onder uw Audi. Continental DirectSet 2014/2015

Lichtmetaal onder uw Audi. Continental DirectSet 2014/2015 Lichtmetaal onder uw Audi Continental DirectSet 2014/2015 DirectSets De voordelen van DirectSets DirectSets kennen zeer aantrekkelijke prijzen doordat u actieve inruil van de af fabriek gemonteerde wielen

Nadere informatie

Originele lichtmetalen wielensets

Originele lichtmetalen wielensets Q7 Originele lichtmetalen wielensets Zomerse performance in stijl met Audi Q7 originele lichtmetalen wielensets Audi originele lichtmetalen wielensets zijn speciaal ontworpen voor úw Audi. Niet alleen

Nadere informatie

W inch Geplaatst door Charl - 27 apr :06

W inch Geplaatst door Charl - 27 apr :06 W115 16 inch Geplaatst door Charl - 27 apr 2017 18:06 Ik zag vandaag een leuke W115 met 16 inch velgen...dat wil ik ook! Misschien is de auto wel van een clublid. Wie weet welke maat ik kan hanteren? Zag

Nadere informatie

Lichtmetaal onder uw Audi. Continental DirectSet 2014/2015

Lichtmetaal onder uw Audi. Continental DirectSet 2014/2015 Lichtmetaal onder uw Audi Continental DirectSet 2014/2015 DirectSets De voordelen van DirectSets DirectSets kennen zeer aantrekkelijke prijzen doordat u actieve inruil van de af fabriek gemonteerde wielen

Nadere informatie

Catalogus. najaar 2013 / voorjaar 2014 @PROMOBINL. Werkplaats-, plan- en marketingproducten voor het autobedrijf. verkoopprijzen voor de eindgebruiker

Catalogus. najaar 2013 / voorjaar 2014 @PROMOBINL. Werkplaats-, plan- en marketingproducten voor het autobedrijf. verkoopprijzen voor de eindgebruiker 2013-02 Werkplaats-, plan- en marketingproducten voor het autobedrijf Catalogus najaar 2013 / voorjaar 2014 verkoopprijzen voor de eindgebruiker VOLG ONS NU OOK OP TWITTER EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET

Nadere informatie

Fig Veiligheid

Fig Veiligheid 3.4.2 Crankstel; bij inrijden van een nieuwe skelter Na een gebruiksperiode van enkele dagen (bij intensief gebruik) tot twee weken (bij normaal gebruik) dienen de bevestigingsbouten (zie Fig. 3) waarmee

Nadere informatie

Voorstel voor een RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD

Voorstel voor een RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD NL NL NL EUROPESE COMMISSIE Brussel, 11.3.2011 COM(2011) 120 definitief 2011/0053 (COD) Voorstel voor een RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD betreffende banden voor motorvoertuigen en aanhangwagens

Nadere informatie

Inleveren van uw leaseauto

Inleveren van uw leaseauto Inleveren van uw leaseauto LEASEAUTO INLEVEREN Het is zover U gaat uw leaseauto inleveren. Wij hopen dat u de afgelopen tijd fijne en vooral veilige kilometers heeft gemaakt. In dit innameprotocol leest

Nadere informatie

Montage van de zijspan carrosserie.

Montage van de zijspan carrosserie. F. Montage van de zijspan carrosserie. Opmerking: indien de bovenschaal nog gespoten/geschilderd moet worden, is het meestal handiger om dit eerst te (laten) doen voordat er verdere montagewerkzaamheden

Nadere informatie

Goede banden. Goede deal.

Goede banden. Goede deal. Barum staat voor: Geproduceerd door ontinental Europese band van hoge kwaliteit Brede range in zomer- en winterbanden Duurzame banden voor de slimme automobilist Barum. A brand of ontinental. De Barum

Nadere informatie

Algemene LPG-tank installatie instructies

Algemene LPG-tank installatie instructies Algemene LPG-tank installatie instructies Inhoud Introductie LPG-Tank installatie... 1 Disclaimer:... 1 RDW Regelgeving gasinstallatie inbouweisen... 2 Primaire algemene LPG-tank installatie instructies:...

Nadere informatie

CARAVAN & CAMPER FOLDER 2015

CARAVAN & CAMPER FOLDER 2015 CARAVAN & CAMPER FOLDER 2015 WWW.BANDENEXPRESS.NL UW BANDEN- EN WIELENLEVERANCIER MET EEN GERUST HART OP WEG! BEZOEK OOK ONZE CARAVAN BANDEN EN WIELEN WEBSITE WWW.CARAVANBANDEN.INFO LEGENDA A/T C/V CVW

Nadere informatie

Lichtmetaal onder uw Audi. Continental DirectSet 2014/2015

Lichtmetaal onder uw Audi. Continental DirectSet 2014/2015 Lichtmetaal onder uw Audi Continental DirectSet 2014/2015 DirectSets De voordelen van DirectSets DirectSets kennen zeer aantrekkelijke prijzen doordat u actieve inruil van de af fabriek gemonteerde wielen

Nadere informatie

MOTORFIETSBANDEN IN BEELD. Vereniging VACO, Bedrijfstakorganisatie voor de Banden- en Wielenbranche

MOTORFIETSBANDEN IN BEELD. Vereniging VACO, Bedrijfstakorganisatie voor de Banden- en Wielenbranche MOTORFIETSBANDEN Vereniging VACO, Bedrijfstakorganisatie voor de Banden- en Wielenbranche Postbus 33, 2300 AA Leiden Archimedesweg 31, 2333 CM Leiden 7 Telefoon (071) 568 69 70 Fax (071) 568 69 71 IN BEELD

Nadere informatie

Inbouwhandleiding ALUCA Dimension 2

Inbouwhandleiding ALUCA Dimension 2 Inbouwhandleiding ALUCA Dimension 2 Voorwoord: U hebt gekozen voor een aluminium bedrijfswageninrichting van ALUCA, een goede keuze. Hartelijk dank voor het vertrouwen in ons veilige en moderne product.

Nadere informatie