Reglement inzake het gebruik van het Sport- en Ontmoetingscentrum Molendorp.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Reglement inzake het gebruik van het Sport- en Ontmoetingscentrum Molendorp."

Transcriptie

1 Reglement inzake het gebruik van het Sport- en Ontmoetingscentrum Molendorp. Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Het gemeentebestuur van Ruiselede stelt met het oog op de ondersteuning van het lokale sportgebeuren het Sport- en Ontmoetingscentrum gelegen in de Tieltstraat en in de Brandstraat ter beschikking. Artikel 2 De sportinfrastructuur wordt door de gemeente beheerd met het oog op sportparticipatie en gemeenschapsvorming ten behoeve van de lokale bevolking. Het Sport- en Ontmoetingscentrum bestaat uit: - Sportzaal (inclusief kleedruimtes en bergruimtes voor sportmateriaal) - Voetbalterreinen Ruiselede en Doomkerke(inclusief kantine, kleedruimtes, tribune, bijhorende lokalen) - Joggingpiste - Skatepark - Tennisterreinen (inclusief materiaalhok) - Petanqueterreinen (inclusief materiaalhok) - Schietstand staande wip (inclusief materiaalhok) - (Vergaderlokalen 28, 36 en 37) - Lokalen 30 en 31 - Lokaal 27 Artikel 3 Het gemeentebestuur van Ruiselede wordt voor het beheer van de gemeentelijke infrastructuur bijgestaan door het Beheersorgaan voor Gemeentelijke Infrastructuur, vanaf dit punt B.G.I. genoemd. Het BGI werd hiertoe aangesteld door de gemeenteraad in zitting van en adviseert over de concrete uitvoering van het beleid en over de praktische aangelegenheden inzake de verhuur, het gebruik en het onderhoud van de gemeentelijke infrastructuur. Artikel 4 De beheerders van het BGI en alle leden van het College van Burgemeester en Schepenen hebben ten allen tijde toegang tot de infrastructuur die ter beschikking gesteld wordt. Jaarlijks organiseert het BGI een gezamenlijk bezoek aan alle gemeentelijke infrastructuur. Artikel 5 Een vereniging die gebruik wenst te maken van de sportinfrastructuur kan een overeenkomst afsluiten. Deze overeenkomst wordt afgesloten voor een periode van 1 jaar te rekenen vanaf heden. Het gebruik wordt stilzwijgend verlengd telkens voor een periode van 1 jaar tenzij één van de partijen de lopende overeenkomst middels een opzeg per aangetekend schrijven beëindigt tenminste 3 maanden voorafgaand aan de verlenging. Artikel 6 De gebruiker machtigt het B.G.I. om schadebedragen rechtstreeks af te houden van eventuele borgsommen of van basis- en werkingstoelagen verschuldigd door het gemeentebestuur. Dit laatste dient per aangetekend schrijven te worden meegedeeld aan de vereniging.

2 Hoofdstuk 2 : Gebruik van de infrastructuuur 2.a Gebruikers Artikel 7 Volgende categorieën van gebruikers mogen gebruik maken van het Sport-en Ontmoetingscentrum: Sportinfrastructuur, voor sportieve activiteiten : Categorie A: Gemeentebestuur, gemeentelijke diensten, OCMW, adviesraden, BGI, gemeentelijke openbare instellingen (POB), onderwijsinstellingen uit de gemeente, politieke fracties uit de gemeenteraad. Categorie B: Erkende Ruiseleedse sportverenigingen (erkende sportverenigingen hebben voorrang op andere erkende Ruiseleedse verenigingen binnen de sportinfrastructuur). Categorie C: Niet-erkende Ruiseleedse sportverenigingen, vrije aanvragen (nietgeorganiseerde sport Ruiselede) Categorie D: Niet-Ruiseleedse verenigingen, vrije aanvragen (niet-georganiseerde sport niet- Ruiseledenaren) De categorieën zijn gerangschikt op basis van het voorrangsprincipe. Vergaderlokalen: Categorie A: Gemeentebestuur, gemeentelijke diensten, OCMW, adviesraden, BGI, gemeentelijke openbare instellingen (POB), onderwijsinstellingen uit de gemeente, politieke fracties uit de gemeenteraad (uitsluitend voor vergaderingen). Overheidsinstellingen, politie, Provincie. Categorie B: Erkende verenigingen van Ruiselede Politieke fracties (andere bijeenkomst dan vergadering) Categorie C: Particulieren woonachtig te Ruiselede en niet-erkende Ruiseleedse verenigingen. Mits grondige motivering aan het College/secretariaat van BGI Categorie D: Bedrijven en privé-instellingen gevestigd in Ruiselede. Mits grondige motivering aan het College/secretariaat van BGI Categorie E: Bedrijven, verenigingen, instellingen en particulieren van buiten Ruiselede. Mits grondige motivering aan het College/secretariaat van BGI Bij de categorieën C, D en E wordt steeds met gezond verstand beslist. De categorieën zijn gerangschikt op basis van het voorrangsprincipe. 2.b Aanvraag Artikel 8 Het regelmatig gebruik van de sportzaal door erkende sportverenigingen wordt voor het begin van elk sportseizoen (juni-juli-augustus) schriftelijk aangevraagd bij de sportdienst. De sportdienst stelt jaarlijks het uurrooster van de sportzaal op in samenwerking met de sportraad. Het uurrooster wordt bekend gemaakt bij de gebruikers. Sportdienst Dieter Hantson Tieltstraat, 8755 sport@ruiselede.be 051/ Artikel 9 Alle bijkomende aanvragen door erkende sportverenigingen dienen tijdig te gebeuren bij de sportdienst.

3 Artikel 10 De voetbalterreinen staan ter beschikking van VV Groene Leeuwen; de tennisterreinen staan ter beschikking van TC Center Court; de petanqueterreinen staan ter beschikking van OKRA; de schietstand staat ter beschikking van de Sint-Sebastiaansgilde, de voetbalterreinen in de Brandstraat staan ter beschikking van de voetbal FC Doomkerke. De ingebruikname voor de reguliere werking door de respectievelijke sportverenigingen moet niet jaarlijks aangevraagd worden. Extra activiteiten buiten de reguliere werking dienen evenwel aangevraagd te worden bij de sportdienst. Ingebruikname door andere verenigingen dient steeds op voorhand aangevraagd te worden. Artikel 11 Voor het gebruik van de joggingpiste en het skatepark dient geen aanvraag te gebeuren, tenzij het gaat over een speciale organisatie waarbij de infrastructuur (joggingpiste/skatepark) voorzien wordt voor een selecte groep deelnemers. In dit geval gebeurt de aanvraag schriftelijk bij de sportdienst. 2.c Tarieven Artikel 12 Volgende prijstarieven zijn van toepassing binnen het Sport-en ontmoetingscentrum voor het organiseren van sportieve manifestaties: CAT A CAT B CAT C CAT D CAT E Sportzaal gratis gratis 5/u 8/u 8/u Lokaal 28,36,37 gratis gratis gratis gratis gratis Verlichting sportzaal 0,50 /30 minuten Het College kan altijd uitzonderingen toestaan. 2.d Gebruik Artikel 13 De gebruikers blijven steeds persoonlijk en hoofdelijk verantwoordelijk voor het doel en de manier waarop de ter beschikking gestelde lokalen aangewend worden en voor de activiteiten die er plaats vinden. Zij zijn gehouden tot het betalen van alle mogelijke taksen, belastingen, auteursrechten, enz die het gevolg zijn van de activiteiten die in de lokalen of hun onmiddellijke omgeving doorgaan en waarvan zij organisator zijn. Artikel 14 Het B.G.I. staat niet in voor de bewaking en bewaring van de goederen van de gebruikers en draagt daaromtrent geen enkele verantwoordelijkheid. Het B.G.I. of het gemeentebestuur kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor ongevallen opgelopen bij het gebruik van de lokalen. De vereniging moet zelf voor de nodige verzekeringen voor de eigen leden instaan, waaronder burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen en schade. Artikel 15 De sportzaal kan enkel gebruikt worden voor sportactiviteiten en sportmanifestaties en aangevuld met activiteiten zoals vermeld in art.33. Artikel 16 De lokalen 28, 36 en 37 kunnen gebruikt worden voor zachte activiteiten zoals vergaderingen, bijeenkomsten, voordrachten, lessen, demonstraties

4 Artikel 17 Lokalen 30 en 31 worden ter beschikking gesteld van de Heemkundige Kring. Artikel 18 Lokaal 27 wordt ter beschikking gesteld van Fotoclub Focidia. 2.e Sleutels Artikel 19 Het gebruik van de sleutels van de kleedkamers is geregeld in het reglement ter uitlening van de sleutels van de gemeentelijke sporthal (reglement sleutels in bijlage). Artikel 20 Er mogen geen sloten van deuren worden vervangen. Het is niet toegelaten om de sleutels door te geven aan derden die niet tot de gebruikers van de lokalen kunnen gerekend worden. Artikel 21 TC Center Court, VV Groene Leeuwen, voetbalclub FC Doomkerke, Sint-Sebastiaansgilde, OKRA, de Heemkring en fotoclub Focidia beschikken zelf over de sleutels van hun terreinen of lokalen. 2.f Voorwaarden Artikel 22 De gebruikers worden geacht het reglement te kennen en na te leven. Bij het niet naleven van het reglement kunnen de gebruikers het gebruik van de lokalen geheel of gedeeltelijk ontzegd worden. In geval van klaarblijkelijke en ernstige overtreding van het reglement kan het gebruik onmiddellijk ontzegd worden voor een periode van 3 maanden. Binnen deze periode moet de BGI een advies uitbrengen over het verder gebruik van de betreffende lokalen. Na ontvangst van dit advies zal een definitieve beslissing worden genomen. Artikel 23 Voor de ingebruikname van de gereserveerde ruimte wordt deze door de gebruiker geïnspecteerd. Bij onregelmatigheden, problemen of schade aan de lokalen is het de gebruiker of lokaalverantwoordelijke die de sportdienst verwittigt. Indien de sportdienst niet bereikbaar is, wordt het secretariaat van het BGI, de gemeentelijke technische dienst of de gemeentelijke overheid (Burgemeester of Schepen) verwittigd. De sportdienst zal de nodige maatregelen nemen om de schade zo snel mogelijk te laten herstellen. Indien de schade door de gebruikers werd veroorzaakt, zullen de kosten voor het herstel aan de gebruikers worden aangerekend (eventueel door inning van de borgsom). Indien bij de aanvang van de gebruiksperiode geen problemen werden gesignaleerd, dan wordt de gebruiker geacht de ruimte in goede staat te hebben ontvangen. Artikel 24 Het is aan de gebruikers verboden om zonder voorafgaandelijk schriftelijke toelating van het gemeentebestuur verbouwingswerken uit te voeren of de bestemming van het lokaal te wijzigen.

5 Artikel 25 Met het oog op de veiligheid dient de inrichting van de lokalen op een verantwoorde manier te gebeuren. Alle materialen dienen ordentelijk te worden gestapeld en waar mogelijk in kasten te worden opgeborgen. Artikel 26 Het gebruik van de zaal en de lokalen wordt beperkt tot de aangevraagde en toegestane duur. Inbegrepen is het opstellen, afbreken en ordentelijk opbergen van de nodige sportmaterialen. De huurders van de zaal zijn eveneens verantwoordelijk voor het opruimen van alle vuilnis en afval in en rond de sporthal na afloop van de activiteit. Het gebruik van de kleedkamers is in de verhuur inbegrepen. Afval dient steeds in de vuilbakken gedeponeerd te worden. Artikel 27 Bij diefstal of inbraak moet de lokaalverantwoordelijke of degene die de feiten vaststelt onmiddellijk aangifte doen bij de politie en tevens de sportdienst of het secretariaat van het B.G.I. verwittigen. Indien deze diensten niet bereikbaar zijn, dient de technische dienst of een lid van het Schepencollege verwittigd te worden. Artikel 28 Wanneer de gebruiker in het kader van de activiteiten gebruik maakt van al of niet elektronisch versterkte muziek, verbindt hij zich er toe zich te schikken naar de vigerende wetgeving ter zake. Artikel 29 Verwarming, water en elektriciteit dienen zuinig gebruikt te worden. De gebruiker die het laatste het lokaal verlaat, dient zich er steeds van te vergewissen dat de verwarming en verlichting uitgezet zijn en dan het lokaal goed afgesloten is. Na het weekend en tijdens de schoolvakanties zal de sportfunctionaris alle lokalen hierop controleren. Enkele afspraken om zuinig om te springen met energie : - lichten niet onnodig laten branden, ook niet op de gemeenschappelijke plaatsen. - Bij het verlaten van de lokalen controleren of alle lichten uit zijn. - Deuren dichthouden als de verwarming aan is, ook de buitendeur dichtdoen. - Na de activiteit de elektrische toestellen en verwarming afzetten. - Lichten doven, deuren en ramen sluiten na de activiteit, ook de buitendeur. Roken in de lokalen en de kleedkamers is steeds verboden in het kader van het algemeen rookverbod. Het is ook verboden alcoholische dranken te nuttigen in de kleedkamers. Artikel 29 bis Van zodra men de speel- en supporterruimte (= op de onbedekte speelvloer en de tribune) binnentreed, zijn alle dranken en voeding verboden. Het BGI zorgt voor voldoende signalisatie om dit verbod duidelijk te maken. Artikel 30 In- en uitgangen mogen op geen enkele wijze belemmerd worden of gesloten worden tijdens de activiteit. Brandblusapparatuur mag niet worden ingesloten of aan het zicht worden onttrokken. De noodverlichting mag nooit uitgeschakeld worden. Het is ten strengste verboden de nooddeuren te openen wanneer zich geen probleemsituatie voordoet. Artikel 31 De fietsen van de gebruikers dienen in de daartoe voorziene fietsrekken te worden geplaatst en niet tegen de muren van het sportcomplex.

6 Hoofdstuk 3: Onderhoud Artikel 32 De gebruikers zorgen ervoor de gebruikte lokalen zo net mogelijk achter te laten. Ook de parking dient steeds netjes gehouden te worden. Hoofdstuk 4: Grote manifestaties (niet-sportieve) Artikel 33 De sportzaal kan ook gebruikt worden door de verschillend categorieën voor fuiven, grote manifestaties, feestelijkheden, enz. De aanvraag dient schriftelijk gericht te worden aan het College van burgemeester en schepenen. De aanvragen moeten 3 maanden voor de activiteit binnen zijn. De organisatie staat zelf in voor de opbouw en de opkuis van de zaal. Dit gebeurt na afspraak met de sportdienst. Bij de opbouw moeten steeds de daarvoor voorziene matten in de zaal geplaatst worden om de sportvloer te beschermen. Voor de opruiming krijgen de verenigingen tot minimaal 12u00 (van de daaropvolgende dag) de tijd om alles op te ruimen. Bij manifestaties van boven de 1000 aanwezigen zal er een Bijzonder Nood-en Interventieplan (BNIP) opgemaakt worden. Huur sporthal 400 Schoonmaak 50 Huur rubbermatten (andere 125 activiteit) Huur rubbermatten (fuif) 250 Waarborg 400 Hoofdstuk 5: Bekendmaking reglement Artikel 34 Dit reglement wordt opgehangen in de het sportcentrum. Aan elke sportvereniging die gebruik maakt van het sportcentrum zal een afschrift worden overgemaakt.

Reglement inzake het gebruik van de Jeugdlokalen Tieltstraat

Reglement inzake het gebruik van de Jeugdlokalen Tieltstraat Reglement inzake het gebruik van de Jeugdlokalen Tieltstraat Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Het gemeentebestuur van Ruiselede stelt met het oog op de ondersteuning van het particulier jeugdwerk

Nadere informatie

Bespreking BGI 20/11/2012 College 20/12/2012 Gemeenteraad 21/02/2013

Bespreking BGI 20/11/2012 College 20/12/2012 Gemeenteraad 21/02/2013 Reglement inzake het gebruik van de Zaal van Sport en Spel Hoofdstuk 1: Algemene Bepalingen Artikel 1 Het gemeentebestuur van Ruiselede stelt met het oog op de ondersteuning van het lokale verenigingsleven

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Algemene Bepalingen

Hoofdstuk 1: Algemene Bepalingen Versie dd. 06.05.2011 Reglement inzake het gebruik van het Gemeenschapscentrum Hoofdstuk 1: Algemene Bepalingen Artikel 1 Het gemeentebestuur van Ruiselede stelt met het oog op de ondersteuning van het

Nadere informatie

JEUGDLOKALEN DOOR DE KLJ

JEUGDLOKALEN DOOR DE KLJ REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET KLJ-LOKAAL EN DE POLYVALENTE ZAAL VAN DE JEUGDLOKALEN DOOR DE KLJ Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Het gemeentebestuur van Ruiselede stelt met het oog op de

Nadere informatie

Reglement voor het gebruik van het Chirolokaal door de Chiro

Reglement voor het gebruik van het Chirolokaal door de Chiro Reglement voor het gebruik van het Chirolokaal door de Chiro Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Het gemeentebestuur van Ruiselede stelt met het oog op de ondersteuning van het particulier jeugdwerk

Nadere informatie

Verhuurreglement Gemeentelijke sporthal

Verhuurreglement Gemeentelijke sporthal Verhuurreglement Gemeentelijke sporthal Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Dit reglement regelt het gebruik van de Gemeentelijke sporthal: Poletsestraat 59 9690 Kluisbergen Artikel 2 De infrastructuur

Nadere informatie

REGLEMENT INZAKE HET GEBRUIK VAN DE ZAAL VOOR SPORT EN SPEL. Hoofdstuk 1: Algemene Bepalingen. Artikel 1

REGLEMENT INZAKE HET GEBRUIK VAN DE ZAAL VOOR SPORT EN SPEL. Hoofdstuk 1: Algemene Bepalingen. Artikel 1 REGLEMENT INZAKE HET GEBRUIK VAN DE ZAAL VOOR SPORT EN SPEL Hoofdstuk 1: Algemene Bepalingen Artikel 1 Het gemeentebestuur van Ruiselede stelt met het oog op de ondersteuning van het lokale sportgebeuren

Nadere informatie

Gemeentebestuur Waasmunster GEBRUIKSREGLEMENT VAN GEMEENTELIJKE SPORTINFRASTRUCTUUR

Gemeentebestuur Waasmunster GEBRUIKSREGLEMENT VAN GEMEENTELIJKE SPORTINFRASTRUCTUUR Gemeentebestuur Waasmunster GEBRUIKSREGLEMENT VAN GEMEENTELIJKE SPORTINFRASTRUCTUUR INHOUDSTAFEL INLEIDING Deel 1: Opsomming van de ter beschikking staande lokalen en terreinen Deel 2: Algemene voorwaarden

Nadere informatie

Verhuur- en retributiereglement Gemeentelijke sporthal

Verhuur- en retributiereglement Gemeentelijke sporthal Verhuur- en retributiereglement Gemeentelijke sporthal Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Dit reglement regelt het gebruik van de Gemeentelijke sporthal: Poletsestraat 59 9690 Kluisbergen Artikel

Nadere informatie

4.2. De gebruikers zijn gehouden de lokalen, meubilering en apparatuur te beheren als een goede huisvader.

4.2. De gebruikers zijn gehouden de lokalen, meubilering en apparatuur te beheren als een goede huisvader. GEBRUIKSREGLEMENT VAN GEMEENTELIJKE SPORTINFRASTRUCTUUR ter advies goedgekeurd door de gemeentelijke Sportraad op 07/10/08 goedgekeurd door de Gemeenteraad op 1. Bedoeling: Dit reglement heeft de bedoeling

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTELIJKE SPORTHAL BELLEKOUTER HOOFDSTUK 1: INFRASTRUCTUUR. Artikel 1. Artikel 2 HOOFDSTUK 2: VERHUUR SPORTHAL.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTELIJKE SPORTHAL BELLEKOUTER HOOFDSTUK 1: INFRASTRUCTUUR. Artikel 1. Artikel 2 HOOFDSTUK 2: VERHUUR SPORTHAL. 1 GEMEENTE AFFLIGEM HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTELIJKE SPORTHAL BELLEKOUTER HOOFDSTUK 1: INFRASTRUCTUUR Artikel 1 De gemeentelijke sporthal Bellekouter bestaat uit: 1250 m2 sportzaal; 6 kleedkamers,

Nadere informatie

Artikel 2.- Het college van burgemeester en schepenen duidt in overleg met het beheersorgaan één of meerdere bevoegde contactpersonen aan.

Artikel 2.- Het college van burgemeester en schepenen duidt in overleg met het beheersorgaan één of meerdere bevoegde contactpersonen aan. Gebruiksreglement gemeenschapscentrum Neerpelt Artikel 1.- Het college van burgemeester en schepenen geeft opdracht aan het beheersorgaan van het gemeenschapscentrum (GC) om het GC te verhuren met voorrang

Nadere informatie

RETRIBUTIEREGLEMENT SPORTACCOMMODATIES

RETRIBUTIEREGLEMENT SPORTACCOMMODATIES RETRIBUTIEREGLEMENT SPORTACCOMMODATIES 2015 2019 Dit reglement werd verlengd voor de periode van 1 januari 2019 tot 31 december 2019 in de gemeenteraad van Sint-Amands op 12 december 2019 Art. 1. Met ingang

Nadere informatie

Verder heeft het BGI recht op informatie over alle beleidsbeslissingen van de inrichtende overheid betreffende de gemeentelijke infrastructuur.

Verder heeft het BGI recht op informatie over alle beleidsbeslissingen van de inrichtende overheid betreffende de gemeentelijke infrastructuur. REGLEMENT INZAKE HET GEBRUIK VAN DE POLYVALENTE RUIMTE VAN HET JEUGDCOMPLEX Hoofdstuk 1: Algemene Bepalingen Artikel 1 Het gemeentebestuur van Ruiselede stelt met het oog op de ondersteuning van het lokale

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DE PUTTING

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DE PUTTING INLEIDING Dit huishoudelijk reglement is van toepassing op alle gebruikers en toeschouwers van sporthal De Putting. Het huishoudelijk reglement is een aanvulling op het GAS (gemeentelijk administratief

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE TURNZALEN SCHOOLSTRAAT KERKSTRAAT - VOORHEIDE

REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE TURNZALEN SCHOOLSTRAAT KERKSTRAAT - VOORHEIDE REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE TURNZALEN SCHOOLSTRAAT KERKSTRAAT - VOORHEIDE ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1: Elke gebruiker van de sportinfrastructuur gemeentelijke turnzalen Arendonk dient

Nadere informatie

Gebruiksreglement polyvalente zaal Serviceflatcomplex Duinenzichterf

Gebruiksreglement polyvalente zaal Serviceflatcomplex Duinenzichterf Gebruiksreglement polyvalente zaal Serviceflatcomplex Duinenzichterf Goedgekeurd op 27 juni 2012 door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Hervastgesteld op 26 februari 2013 door de Raad voor Maatschappelijk

Nadere informatie

RETRIBUTIEREGLEMENT OP HET GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE SPORTINFRASTRUCTUUR

RETRIBUTIEREGLEMENT OP HET GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE SPORTINFRASTRUCTUUR pagina 1 van 5 RETRIBUTIEREGLEMENT OP HET GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE SPORTINFRASTRUCTUUR ARTIKEL 1 Met ingang van 01 september 2016 en voor een termijn eindigend op 31 december 2019 wordt een retributie

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET DIENSTENCENTRUM Dekenskamp 22, 3680 MAASEIK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET DIENSTENCENTRUM Dekenskamp 22, 3680 MAASEIK HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET DIENSTENCENTRUM Dekenskamp 22, 3680 MAASEIK A. RECHT VAN TOEGANG 1. Het dienstencentrum wordt ter beschikking gesteld van organisaties die overdag of s avonds activiteiten

Nadere informatie

REGLEMENT VERHUUR TITEL I : ALGEMEENHEDEN

REGLEMENT VERHUUR TITEL I : ALGEMEENHEDEN REGLEMENT VERHUUR TITEL I : ALGEMEENHEDEN Art. 1. - Dit reglement regelt de verhuur van de volgende lokalen van Theater Krakeel Toneelzaal Teaterstraat 33, 9050 Gentbrugge Foyer Teaterstraat 33, 9050 Gentbrugge

Nadere informatie

REGLEMENT VERHURING GEMEENTELOKALEN

REGLEMENT VERHURING GEMEENTELOKALEN REGLEMENT VERHURING GEMEENTELOKALEN 1.Bepaling Artikel 1: Door het gemeentebestuur van Londerzeel wordt aan de plaatselijke, feitelijke verenigingen, VZW s en gelegenheidsgroeperingen, de mogelijkheid

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENSCHAPSCENTRUM DE VOLLE VAART (aangepast door de gemeenteraad in zitting van 20 januari 2009)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENSCHAPSCENTRUM DE VOLLE VAART (aangepast door de gemeenteraad in zitting van 20 januari 2009) HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENSCHAPSCENTRUM DE VOLLE VAART (aangepast door de gemeenteraad in zitting van 20 januari 2009) Artikel 1: Omschrijving 1. Het gemeenschapscentrum De Volle Vaart bestaat uit

Nadere informatie

Retributiereglement gemeenschapscentra Staden, vergaderlokalen

Retributiereglement gemeenschapscentra Staden, vergaderlokalen Retributiereglement gemeenschapscentra Staden, vergaderlokalen GEMEENTELIJK REGLEMENT GEMEENTERAAD 28 JUNI 2018 1 Inhoud Artikel 1 Tarieven... 2 Artikel 2 Uitzonderingen... 2 Artikel 3 Borgsom... 3 Artikel

Nadere informatie

Reglement verhuur gebruik gemeentelijke sportlokalen Onderdaele

Reglement verhuur gebruik gemeentelijke sportlokalen Onderdaele Reglement verhuur gebruik gemeentelijke sportlokalen Inleidende bepalingen Dit reglement regelt de verhuur van sportlokalen in eigendom van het gemeentebestuur Knesselare. Het bevat de na te leven voorwaarden

Nadere informatie

Dit gemeenteraadsbesluit behandelt de volgende onderwerpen: Inhoud

Dit gemeenteraadsbesluit behandelt de volgende onderwerpen: Inhoud Retributiereglement van de gemeentelijke sporthal en kantine te Sint-, de gemeentelijke sporthal te Watervliet, het multifunctioneel buitensportterrein te Sint- en de deelname aan sportieve organisatie

Nadere informatie

Gebruikersreglement gemeenschapscentrum t Torreke

Gebruikersreglement gemeenschapscentrum t Torreke Gebruikersreglement gemeenschapscentrum t Torreke Titel I : Algemene bepalingen Artikel 1: Elke persoon of vereniging die in het Gemeenschapscentrum een activiteit wenst te organiseren, ondertekent het

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORTHAL KERKEBLOKKEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORTHAL KERKEBLOKKEN INLEIDING Dit huishoudelijk reglement is van toepassing op alle gebruikers en toeschouwers van de turnzaal Kerkeblokken. Het huishoudelijk reglement is een aanvulling op het GAS (gemeentelijk administratief

Nadere informatie

De Ark. Huishoudelijk Reglement

De Ark. Huishoudelijk Reglement Gemeente Ardooie De Ark Huishoudelijk Reglement Melkerijstraat 2 a 8850 Ardooie 01.07.2005 Titel I : Algemene bepalingen Art.1: Accommodaties Bij het afhuren van de sporthal worden volgende accommodaties

Nadere informatie

RETRIBUTIES ONTMOETINGSCENTRUM KASTERLEE Geldig van 1 september 2017 tot en met 31 december 2019

RETRIBUTIES ONTMOETINGSCENTRUM KASTERLEE Geldig van 1 september 2017 tot en met 31 december 2019 RETRIBUTIES ONTMOETINGSCENTRUM KASTERLEE Geldig van 1 september 2017 tot en met 31 december 2019 1. Lokalen Ontmoetingscentrum Kasterlee Binnenpad 2 bus 1 2460 Kasterlee ockasterlee@kasterlee.be Lokaal

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement & tariefreglement DORPSHUIS DE JUTTENEER

Huishoudelijk reglement & tariefreglement DORPSHUIS DE JUTTENEER Uit in Lier Verhuur infrastructuur & sport Eeuwfeestlaan 183-2500 LIER tel. 03 480 52 51 verhuurinfrastructuur@lier.be www.uitinlier.be Huishoudelijk reglement & tariefreglement DORPSHUIS DE JUTTENEER

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement voor het gebruik van de polyvalente ruimtes van het Gouden Leerhuys van de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk vzw.

Huishoudelijk reglement voor het gebruik van de polyvalente ruimtes van het Gouden Leerhuys van de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk vzw. Huishoudelijk reglement voor het gebruik van de polyvalente ruimtes van het Gouden Leerhuys van de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk vzw. Van toepassing vanaf 01/08/2019 Artikel 1 Toepassingsveld 1. Het huishoudelijk

Nadere informatie

Reglement voor verhuur zalen Dienstencentrum De Sleutel

Reglement voor verhuur zalen Dienstencentrum De Sleutel Reglement voor verhuur zalen Dienstencentrum De Sleutel 1. Algemeen OCMW Lubbeek is eigenaar van zalen die zij ter beschikking stelt van verenigingen, scholen en bedrijven die de ruimte en materialen kunnen

Nadere informatie

Reglement van interne orde.

Reglement van interne orde. Reglement van interne orde. Tijdens de gemeenteraadszitting van 29 juni werd het reglement van interne orde goedgekeurd. De huurders van de zaal dienen zich te houden aan dit reglement: Artikel 1 Beschrijving

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement voor het gebruik van de polyvalente ruimtes van jeugdcentrum Lousbergs.

Huishoudelijk reglement voor het gebruik van de polyvalente ruimtes van jeugdcentrum Lousbergs. Huishoudelijk reglement voor het gebruik van de polyvalente ruimtes van jeugdcentrum Lousbergs. Van toepassing vanaf 01/04/2019 VOORWAARDEN VOOR HET GEBRUIK VAN DE POLYVALENTE RUIMTES EN HET GEBOUW Uitgangspunt

Nadere informatie

BEKENDMAKING BESLUIT GEMEENTERAAD Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet

BEKENDMAKING BESLUIT GEMEENTERAAD Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet BEKENDMAKING BESLUIT GEMEENTERAAD Ingevolge artikel 186 van het decreet RETRIBUTIEREGLEMENT SPORTHALLEN KAPRIJKE LEMBEKE DATUM BESLISSING: 26 februari 2015 DATUM BEKENDMAKING: 2 maart 2015 Artikel 1: Sportief

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke sportcentra. 1. Algemene Bepalingen. Artikel 1

Huishoudelijk reglement gemeentelijke sportcentra. 1. Algemene Bepalingen. Artikel 1 Huishoudelijk reglement gemeentelijke sportcentra 1. Algemene Bepalingen Artikel 1 Alle bezoekers van de sportcentra zijn onderworpen aan dit gebruiksreglement en aan alle andere voorschriften uitgevaardigd

Nadere informatie

Reglement op het gebruik van de gemeentelijke lokalen

Reglement op het gebruik van de gemeentelijke lokalen Reglement op het gebruik van de gemeentelijke lokalen Zitting van 22 november 2012. Gewijzigd in zitting van 12 december 2013, 23 januari 2014, 20 februari 2014, 15 mei 2014, 16 april 2015, 17 december

Nadere informatie

RETRIBUTIEREGLEMENT SPORTHALLEN KAPRIJKE LEMBEKE

RETRIBUTIEREGLEMENT SPORTHALLEN KAPRIJKE LEMBEKE BEKENDMAKING BESLUIT Ingevolge artikel 186 van het decreet RETRIBUTIEREGLEMENT SPORTHALLEN KAPRIJKE LEMBEKE DATUM BESLISSING SSING 28 september 2017 DATUM BEKENDMAK KENDMAKING 29 september 2017 Artikel

Nadere informatie

Gebruikersreglement De Kronkel

Gebruikersreglement De Kronkel Gebruikersreglement De Kronkel ARTIKEL 1: De aanvraag tot het gebruik van de polyvalente zaal De Kronkel en de beachvolleyterreinen De Kronkel moet worden ingediend bij het College van Burgemeester en

Nadere informatie

Gebruikersreglement infrastructuur gemeentelijke basisscholen Haacht en Wespelaar

Gebruikersreglement infrastructuur gemeentelijke basisscholen Haacht en Wespelaar Gebruikersreglement infrastructuur gemeentelijke basisscholen Haacht en Wespelaar Dit reglement gaat in vanaf 1 maart 2018 Gebruikersreglement infrastructuur gemeentelijke basisscholen Haacht en Wespelaar

Nadere informatie

STEDELIJKE SPORTHAL LEOPOLD III LAAN IEPER REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE

STEDELIJKE SPORTHAL LEOPOLD III LAAN IEPER REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE STEDELIJKE SPORTHAL LEOPOLD III LAAN IEPER REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE Algemeen De stedelijke sporthal is gebouwd in het belang van de sportbeoefening. Met het mogelijk maken van een verantwoorde, veilige

Nadere informatie

RETRIBUTIES ONTMOETINGSCENTRUM KASTERLEE Geldig van 1 mei 2017 tot en met 31 december 2019

RETRIBUTIES ONTMOETINGSCENTRUM KASTERLEE Geldig van 1 mei 2017 tot en met 31 december 2019 RETRIBUTIES ONTMOETINGSCENTRUM KASTERLEE Geldig van 1 mei 2017 tot en met 31 december 2019 1. Lokalen Ontmoetingscentrum Kasterlee Binnenpad 2 bus 1 2460 Kasterlee ockasterlee@kasterlee.be Lokaal / verdieping

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR GEBRUIK SPORTCENTRUM CALAND.

ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR GEBRUIK SPORTCENTRUM CALAND. ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR GEBRUIK SPORTCENTRUM CALAND. 1. Definities: SCC: Eigenaar: Gebruiker: Gebruiksovereenkomst: Seizoen: Seizoensgebruik: Sportzaal: Sportvloer: Veld: Zaal: Stichting Sportcentrum

Nadere informatie

Verhuurreglement wijkhuis Rosmolen Goedgekeurd in de gemeenteraad van 5 maart 2012

Verhuurreglement wijkhuis Rosmolen Goedgekeurd in de gemeenteraad van 5 maart 2012 Verhuurreglement wijkhuis Rosmolen Goedgekeurd in de gemeenteraad van 5 maart 2012 Wijkhuis Rosmolen, gelegen te Pettendonk 37, 2500 Lier Iedereen die het wijkhuis Rosmolen betreedt, wordt geacht dit reglement

Nadere informatie

Dhr. / Mevr... Adres... Postnummer:... Gemeente... Tel. en of GSM... E-Mail:... Nr. identiteitskaart... Datum activiteit:... Activiteit:...

Dhr. / Mevr... Adres... Postnummer:... Gemeente... Tel. en of GSM... E-Mail:... Nr. identiteitskaart... Datum activiteit:... Activiteit:... 1. Identiteit van de gebruiker (Moet meerderjarig zijn, Hierna gebruiker genoemd) Dhr. / Mevr.... Adres... Postnummer:... Gemeente... Tel. en of GSM... E-Mail:... Nr. identiteitskaart... Vertegenwoordig(st)er

Nadere informatie

PUNT 9 : AANPASSING HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE SPORTZAAL TE ALVERINGEM

PUNT 9 : AANPASSING HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE SPORTZAAL TE ALVERINGEM GR 23122004 PUNT 9 : AANPASSING HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE SPORTZAAL TE ALVERINGEM Overwegende dat de gemeente eigenaar is van een sport/polyvalente zaal te Alveringem, genoemd

Nadere informatie

Uit in Lier. Huishoudelijk reglement & tariefreglement wijkhuis Herderin. Hoofdstuk 1: : Gebruikersgroepen. Categorie A.

Uit in Lier. Huishoudelijk reglement & tariefreglement wijkhuis Herderin. Hoofdstuk 1: : Gebruikersgroepen. Categorie A. Uit in Lier Verhuur - Infrastructuur Eeuwfeestlaan 183-2500 LIER tel. 03 480 52 51 verhuurinfrastructuur@lier.be www.uitinlier.be Huishoudelijk reglement & tariefreglement wijkhuis Herderin Wijkhuis Herderin,

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20 JUNI 2012

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20 JUNI 2012 1/7 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20 JUNI 2012 GEBRUIKSREGLEMENT JEUGDLOKALEN GROENSTRAAT Toelichting Het gebruiksreglement (bepalingen voor vast en occasioneel gebruik), het

Nadere informatie

Huize Bruyneel Gebruiksreglement

Huize Bruyneel Gebruiksreglement Dienst Secretariaat 03-410 16 44 secretariaat@zandhoven.be Huize Bruyneel Gebruiksreglement Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 11 september 2008 1. Aanvragen tot gebruik 1.1 Enkel verenigingen

Nadere informatie

BIJLAGE ONTMOETINGSCENTRUM HOFSTADE

BIJLAGE ONTMOETINGSCENTRUM HOFSTADE De zaal van het Ontmoetingscentrum Hofstade is ongeveer 385 m² groot. De huur van het Ontmoetingscentrum Hofstade omvat de volgende ruimtes; inkom, vestiaire, zaal, bar, berging bar, ingerichte keukenruimte,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement & tariefreglement wijkhuis Zevenbergen

Huishoudelijk reglement & tariefreglement wijkhuis Zevenbergen Huishoudelijk reglement & tariefreglement wijkhuis Zevenbergen Wijkhuis Zevenbergen, gelegen te Peter Benoîtlaan 6, 2500 Lier Iedereen die het wijkhuis Zevenbergen betreedt, wordt geacht dit reglement

Nadere informatie

Gebruiksvoorwaarden ontmoetingscentrum Ermenrike Kieldrecht

Gebruiksvoorwaarden ontmoetingscentrum Ermenrike Kieldrecht Gemeente Beveren Gebruiksvoorwaarden ontmoetingscentrum Ermenrike Kieldrecht geldig vanaf 1 januari 2014 GEBRUIKSREGLEMENT POLYVALENTE ZAAL ART. 1: Het gemeentebestuur stelt volgende lokalen in het ontmoetingscentrum

Nadere informatie

Huurvoorwaarden Sporthal De Sophiahal

Huurvoorwaarden Sporthal De Sophiahal Huurvoorwaarden Sporthal De Sophiahal Artikel 1 definities In het hierna volgende artikelen wordt verstaan onder: a. Sporthal: de beide sporthallen die bekend staan onder de naam Sporthal De Sophiahal

Nadere informatie

REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE VOOR HET GEBRUIK VAN DE S P O R T H A L

REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE VOOR HET GEBRUIK VAN DE S P O R T H A L REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE VOOR HET GEBRUIK VAN DE S P O R T H A L Art. 1. PRIJZEN, PRIORITEITEN EN AANVRAGEN. A. 1. De huurprijzen voor de sporthal worden door de gemeenteraad vastgesteld voor de duur

Nadere informatie

INWENDIG REGLEMENT BETREFFENDE DE SPORTHAL TER BEKE

INWENDIG REGLEMENT BETREFFENDE DE SPORTHAL TER BEKE INWENDIG REGLEMENT BETREFFENDE DE SPORTHAL TER BEKE A. UITBATING Art. 1 De sporthal Ter Beke is gevestigd in de Bekestraat 16 te Oudenburg en staat onder het beheer van de v.z.w. Sport en Recreatie Oudenburg.

Nadere informatie

Politiereglement Evenementen

Politiereglement Evenementen Politiereglement Evenementen Gelet op de artikelen 19, 26 en 27 van de Grondwet; Gelet op de artikelen 112, 117 t.e.m. 119ter en 133 t.e.m. 135 van de Nieuwe Gemeentewet; Gelet op het Milieuvergunningsdecreet

Nadere informatie

De verhuurder kan niet aansprakelijk gesteld worden voor gebeurlijke ongevallen of diefstallen binnen de accommodaties en bijhorende terreinen.

De verhuurder kan niet aansprakelijk gesteld worden voor gebeurlijke ongevallen of diefstallen binnen de accommodaties en bijhorende terreinen. Artikel 1 Huishoudelijk Reglement Gemeentelijke Sporthallen : De Kommel, Olympialaan 4 3630 Maasmechelen Schietskuil, Poelsweg 14 3630 Maasmechelen Sportzaal gem. basisschool Boorsem, St. Jorisstraat 11

Nadere informatie

Artikel 1 Dit reglement regelt het uitlenen van het materiaal door de gemeentelijke jeugddienst Sint-Pieters-Leeuw aan:

Artikel 1 Dit reglement regelt het uitlenen van het materiaal door de gemeentelijke jeugddienst Sint-Pieters-Leeuw aan: Artikel 1 Dit reglement regelt het uitlenen van het materiaal door de gemeentelijke jeugddienst Sint-Pieters-Leeuw aan: - categorie A: de erkende Leeuwse jeugdwerkinitiatieven en Leeuwse scholen (aanvraag

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Gemeentelijk Sportcentra Langemark Gemeentelijke Sporthal Den Tap Klerkenstraat 37 Gemeentelijk Sportcentrum - Boezingestraat

Huishoudelijk reglement Gemeentelijk Sportcentra Langemark Gemeentelijke Sporthal Den Tap Klerkenstraat 37 Gemeentelijk Sportcentrum - Boezingestraat Huishoudelijk reglement Gemeentelijk Sportcentra Langemark Gemeentelijke Sporthal Den Tap Klerkenstraat 37 Gemeentelijk Sportcentrum - Boezingestraat 51 A 8920 Langemark Poelkapelle Tel 057/200 547 Fax

Nadere informatie

Gemeentebestuur Wortegem-Petegem

Gemeentebestuur Wortegem-Petegem Reglement op het gebruik van: de polyvalente zaal met kitchenette en aanpalend terras in de gemeentelijke sporthal Beschrijving van de infrastructuur Art.1. Dit reglement is van toepassing op het gebruik

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Vergaderzalen De Route

Huishoudelijk reglement Vergaderzalen De Route Huishoudelijk reglement Vergaderzalen De Route Artikel 1. Algemeen Het huishoudelijk reglement bepaalt de specifieke gebruiksvoorwaarden per zaal. Definitie van de gebruikte termen: Aanvrager: Persoon

Nadere informatie

Reglement verhuur Glazen zaal

Reglement verhuur Glazen zaal Departement Interne Zaken Reglement verhuur Glazen zaal Inhoud 1. Toegelaten activiteiten... 2 2. Aanvraag... 2 3. Annulatie... 2 4. Prijzen... 2 4.1 Waarborg... 2 4.2 Huur... 2 4.3 Verwarmingsvergoeding...

Nadere informatie

verhuurreglement infrastructuur voorstel GR 28 april 2015

verhuurreglement infrastructuur voorstel GR 28 april 2015 ALGEMENE VOORWAARDEN 1. Het stadsbestuur van Izegem geeft aan de verschillende diensten de opdracht om de beschikbare infrastructuur te verhuren en het volgens de voorwaarden opgenomen in dit reglement,

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE SPORTINFRASTRUCTUUR SPORTPARK HEIKANT

REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE SPORTINFRASTRUCTUUR SPORTPARK HEIKANT REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE SPORTINFRASTRUCTUUR SPORTPARK HEIKANT ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1: Elke gebruiker van de infrastructuur gelegen op sportpark Heikant (met uitzondering

Nadere informatie

GEBRUIKSREGLEMENT SPORTHAL COLOMBA Wijngaardstraat Kortenberg

GEBRUIKSREGLEMENT SPORTHAL COLOMBA Wijngaardstraat Kortenberg GEBRUIKSREGLEMENT SPORTHAL COLOMBA Wijngaardstraat 1-3070 Kortenberg A. Doelstelling Sporthal Colomba wordt in eerste instantie ter beschikking gesteld om de Kortenbergse sportclubs de mogelijkheid te

Nadere informatie

Reglement op het gebruik van de gemeentelijke sporthal

Reglement op het gebruik van de gemeentelijke sporthal Gemeente 2630 Aartselaar Reglement op het gebruik van de gemeentelijke sporthal Algemene bepalingen Artikel 1: Onderhavig reglement van inwendige orde voor de gemeentelijke sporthal gelegen te 2630 AARTSELAAR,

Nadere informatie

REGLEMENT OP HET GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE LOKALEN

REGLEMENT OP HET GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE LOKALEN Dienst patrimonium p/a Markt 1 9340 LEDE lokalenverhuur@lede.be 053 60 68 50 REGLEMENT OP HET GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE LOKALEN Artikel 1. Het gemeentebestuur Lede beschikt over een aantal lokalen die

Nadere informatie

Politiereglement Evenementen

Politiereglement Evenementen Politiereglement Evenementen Gelet op de artikelen 19, 26 en 27 van de Grondwet; Gelet op de artikelen 112, 117 t.e.m. 119ter en 133 t.e.m. 135 van de Nieuwe Gemeentewet; Gelet op het Milieuvergunningsdecreet

Nadere informatie

GEBRUIKERSREGLEMENT SCHOOLINFRASTRUCTUUR

GEBRUIKERSREGLEMENT SCHOOLINFRASTRUCTUUR Vrije Basisschool De Twijg 3018 Wijgmaal tel.: 016 44.63.48 fax.: 016 44.86.48 www.detwijg.be GEBRUIKERSREGLEMENT SCHOOLINFRASTRUCTUUR GOEDGEKEURD DOOR HET SCHOOLBESTUUR OP 9/11/2011 3018 Wijgmaal pagina

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT CC HET BUURTHUIS

HUISHOUDELIJK REGLEMENT CC HET BUURTHUIS HUISHOUDELIJK REGLEMENT CC HET BUURTHUIS Artikel 1 Alle verenigingen die lid zijn van een erkend gemeentelijk adviesorgaan of verenigingen waarvan 50 % van de leden woonachtig zijn in Pittem of hun maatschappelijke

Nadere informatie

RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR HET ONTLENEN VAN FEESTMATERIAAL

RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR HET ONTLENEN VAN FEESTMATERIAAL TUD - technische dienst R E G L E M E N T Gemeenteraad van 28-11-2013 RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR HET ONTLENEN VAN FEESTMATERIAAL Artikel 1: categorie Het stadsbestuur stelt materiaal ter beschikking aan

Nadere informatie

verhuurreglement infrastructuur

verhuurreglement infrastructuur ALGEMENE VOORWAARDEN 1. Het stadsbestuur van Izegem geeft aan de verschillende diensten de opdracht om de beschikbare infrastructuur te verhuren en het volgens de voorwaarden opgenomen in dit reglement,

Nadere informatie

REGLEMENT REPETITIERUIMTE

REGLEMENT REPETITIERUIMTE GEMEENTEBESTUUR WACHTEBEKE Dorp 61 Provincie Oost-Vlaanderen 9185 Wachtebeke Tel 09/345.01.35 REGLEMENT REPETITIERUIMTE Goedgekeurd in de gemeenteraad van 26 mei 2016 INHOUDSTAFEL Blz. Artikel 1 Infrastructuur

Nadere informatie

RETRIBUTIEREGLEMENT CULTUURCENTRUM T SCHALIKEN

RETRIBUTIEREGLEMENT CULTUURCENTRUM T SCHALIKEN RETRIBUTIEREGLEMENT CULTUURCENTRUM T SCHALIKEN Voor de berekening van de retributies wordt rekening gehouden met de categorie van de gebruiker(s). 1. Toepassing Vanaf 1/1/2014 en voor een termijn eindigend

Nadere informatie

Sport en Speelpleinen v.z.w.

Sport en Speelpleinen v.z.w. HUUROVEREENKOMST ZAAL DENNENOORD Tussen enerzijds de vzw sport en speelpleinen en anderzijds: De huurder: INSZ nummer Naam organisatie: BTW nr.: Contactpersoon:. Adres: Nr Gemeente:......Postcode Tel/Gsm:...

Nadere informatie

Het gebruiksreglement voor gebouwen, zalen en lokalen van de stad

Het gebruiksreglement voor gebouwen, zalen en lokalen van de stad Gebruiksreglement voor gebouwen, zalen en lokalen van de stad Geraardsbergen. GR 17.12.2013 De raad in openbare zitting, Gelet op het gebruiksreglement voor gebouwen, zalen en lokale van de stad Geraardsbergen,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Bovenlokaal Dries 30

Huishoudelijk reglement Bovenlokaal Dries 30 Huishoudelijk reglement Bovenlokaal Dries 30 Artikel 1. Algemeen Het huishoudelijk reglement bepaalt de specifieke gebruiksvoorwaarden per zaal. Definitie van de gebruikte termen: Aanvrager: Persoon ouder

Nadere informatie

De gebruiker verklaart akkoord te gaan met alle bepalingen van dit reglement.

De gebruiker verklaart akkoord te gaan met alle bepalingen van dit reglement. Huishoudelijk reglement zaal Sector L Art. 1: Algemeen De zaal Sector L wordt ter beschikking gesteld door de stad Sint-Truiden. Elk contact met de huurders gebeurt via de jeugddienst, tenzij anders overeengekomen.

Nadere informatie

Gebruiks- en retributiereglement Domein Diesterweg Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 15 december 2014

Gebruiks- en retributiereglement Domein Diesterweg Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 15 december 2014 Gebruiks- en retributiereglement Domein Diesterweg Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 15 december 2014 Algemene voorwaarden: 1. Domein Diesterweg, Acacialaan z/n, 2920 Kalmthout wordt ter beschikking

Nadere informatie

gemeente Overbetuwe b. Gebruiker: de persoon, vereniging, stichting of andersoortige instelling die

gemeente Overbetuwe b. Gebruiker: de persoon, vereniging, stichting of andersoortige instelling die Algemene gebruiksvoorwaarden sport- en welzijnsaccommodaties gemeente Overbetuwe Vastgesteld op: 25 februari 2014 Bekendgemaakt op: 1 maart 2014 Inwerking getreden op: 1 maart 2014 1. Betekenissen a. Gemeente:

Nadere informatie

Reglement verhuur Glazen zaal

Reglement verhuur Glazen zaal Departement Interne Zaken Verhuur Glazen zaal Reglement verhuur Glazen zaal Inhoud 1. Toegelaten activiteiten... 2 2. Aanvraag... 2 3. Annulatie... 2 4. Prijzen... 2 4.1 Waarborg... 2 4.2 Huur... 2 4.3

Nadere informatie

Artikel 1: De hierna vermelde retributies met ingang van 1 januari 2009 als volgt vast te stellen:

Artikel 1: De hierna vermelde retributies met ingang van 1 januari 2009 als volgt vast te stellen: RETRIBUTIETARIEVEN VANAF 01 JANUARI 2009. (Gemeenteraadsbesluit van 15 december 2008 punt 10). Artikel 1: De hierna vermelde retributies met ingang van 1 januari 2009 als volgt vast te stellen: 13. SPORT

Nadere informatie

GEBRUIKSREGLEMENT SPORTHAL School Glabbeek

GEBRUIKSREGLEMENT SPORTHAL School Glabbeek GEBRUIKSREGLEMENT SPORTHAL School Glabbeek I. GEBRUIKSAANVRAGEN EN BETALINGEN Art. 1 : De sporthal is enkel toegankelijk buiten de schooluren Weekdagen: 18u tot 23u Weekend : 09u tot 18u Art. 2 : De sporten

Nadere informatie

Reglement voor het gebruik van de gemeentelijke lokalen

Reglement voor het gebruik van de gemeentelijke lokalen Reglement voor het gebruik van de gemeentelijke lokalen Laatste wijziging gepubliceerd op 1 maart 2014. Artikel één. 1. Het gemeentebestuur Lede beschikt over een aantal lokalen die kunnen ter beschikking

Nadere informatie

HERVASTSTELLING TARIEFREGLEMENT GEMEENTELIJKE SPORTACCOMODATIE

HERVASTSTELLING TARIEFREGLEMENT GEMEENTELIJKE SPORTACCOMODATIE A V E L G E M HERVASTSTELLING TARIEFREGLEMENT GEMEENTELIJKE SPORTACCOMODATIE Artikel 1: categorieën en definities Categorieën categorie A categorie B categorie C Avelgemse onderwijsinstellingen en hun

Nadere informatie

Verhuurreglement Zaal De Brug

Verhuurreglement Zaal De Brug Verhuurreglement Zaal De Brug Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Dit reglement regelt het gebruik van Zaal De Brug te Kluisbergen. Artikel 2 De infrastructuur omvat: - zaal met 132 vaste zitplaatsen,

Nadere informatie

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef gebruikersreglement

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef gebruikersreglement VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-26-08-2014 05-09-2014 1 Afstemmen op gebruik gemeentelijke zalen 23-05-2017 Artikel 1 Toepassingsgebied Dit is vanaf de datum van bekendmaking van toepassing

Nadere informatie

Dossiernummer: Barcode (sticker) Gebruiksovereenkomst zaal Skala

Dossiernummer: Barcode (sticker) Gebruiksovereenkomst zaal Skala Dienst Vrije Tijd en Jeugd Dorpsstraat 2 (postadres) Keistraat 5 (bezoekadres) 9270 Laarne 09 365 24 19 uitleen@laarne.be Dossiernummer: Barcode (sticker) Ontvangstdatum (in te vullen door de Uitleendienst)

Nadere informatie

Besluit van de gemeenteraad van 25 juni 2015

Besluit van de gemeenteraad van 25 juni 2015 Gemeente Grimbergen Provincie Vlaams-Brabant NIS-nr.: 23025 Besluit van de gemeenteraad van 25 juni 2015 (22 e en 23 e zaak) Gemeentelijk retributiereglement op het ter beschikking stellen van sportinfrastructuur

Nadere informatie

Voorbeeld huurcontract/gebruiksovereenkomst repetitieruimte

Voorbeeld huurcontract/gebruiksovereenkomst repetitieruimte Voorbeeld huurcontract/gebruiksovereenkomst repetitieruimte Tussen verhuurder, Naam: Adres: Telefoon: E-mail: Website: Vertegenwoordigd door: en de meerderjarige huurder, Je kan geen contract afsluiten

Nadere informatie

Vastgesteld door de gemeenteraad van Brasschaat in zitting van

Vastgesteld door de gemeenteraad van Brasschaat in zitting van GEMEENTELIJKE SPORTHALLEN EN TURNHAL REGLEMENT INWENDIG BESTUUR Vastgesteld door de gemeenteraad van Brasschaat in zitting van 02-07-2009. Openings- en gebruikerstijden Art. 1 De gemeentelijke sporthallen

Nadere informatie

Reglement van inwendige orde Sportcomplex te Lichtervelde, geëxploiteerd door TMVW

Reglement van inwendige orde Sportcomplex te Lichtervelde, geëxploiteerd door TMVW Reglement van inwendige orde Sportcomplex te Lichtervelde, geëxploiteerd door TMVW Artikel 1. Algemeen Het reglement van inwendige orde (hierna het reglement ) heeft tot doel de goede exploitatie (met

Nadere informatie

GEBRUIKSREGLEMENT MELKHUISJE

GEBRUIKSREGLEMENT MELKHUISJE GEBRUIKSREGLEMENT MELKHUISJE ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Algemene bepalingen 1.1. Gehanteerde definities Voor de toepassing van dit gebruiksreglement wordt verstaan onder: 1.1.1. het college: het college

Nadere informatie

HUREN IN DE SPIL Versie november 2012

HUREN IN DE SPIL Versie november 2012 HUREN IN DE SPIL Versie november 2012 INHOUD Welke zalen / lokalen kunt u huren In De Spil?.. p. 2 Hoe reserveert u een zaal?. p. 2 De prijs van de zalen. p. 3 - huurtarieven - huurvoorwaarden Huurreglement.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement op de sporthallen die worden verhuurd door het SportAG

Huishoudelijk reglement op de sporthallen die worden verhuurd door het SportAG SportAG Autonoom Gemeentebedrijf Sport Correspondentieadres: Zwarte Zusterstraat 17 9300 Aalst 053 72 38 92 sportdienst@aalst.be Huishoudelijk reglement op de sporthallen die worden verhuurd door het SportAG

Nadere informatie

Artikel 4 Wie kan van de zaal gebruik maken?

Artikel 4 Wie kan van de zaal gebruik maken? Huishoudelijk reglement vergaderzalen De Route Artikel 1 Algemeen Het huishoudelijk reglement bepaalt de specifieke gebruiksvoorwaarden per zaal. Definitie van de gebruikte termen: Aanvrager: Persoon ouder

Nadere informatie

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef gebruikersreglement

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef gebruikersreglement VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-26-08-2014 Artikel 1 Toepassingsgebied Dit is van toepassing op volgende lokalen: - algemene cafetaria met bar en terras - gelijkvloers - polyvalente zaal

Nadere informatie

Gebruik van culturele infrastructuur

Gebruik van culturele infrastructuur REGLEMENT Gebruik van culturele infrastructuur 1. De ter beschikking gestelde infrastructuur Artikel 1 Het gemeentebestuur van Denderleeuw stelt de volgende gebouwen en lokalen ter beschikking voor verhuur

Nadere informatie

BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet

BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet GOEDKEUREN VAN HET GEBRUIKERSREGLEMENT VOOR DE GEMEENTELIJKE LOKALEN 'GALERIE STADHUIS', 'CONCIËRGEWONING' EN 'OUDE BIBLIOTHEEK'

Nadere informatie

GEGEVENS ORGANISATOR, ACTIVITEIT EN MATERIAAL

GEGEVENS ORGANISATOR, ACTIVITEIT EN MATERIAAL Dienst vrije tijd & jeugd Laarne Postadres: Dorpsstraat 2, 9270 Laarne Bezoekadres: Keistraat 5 09 365 24 19 uitleen@laarne.be G e b r u i k s o v e r e e n k o m s t Z a a l S k a l a Voor wie is dit

Nadere informatie