Protestantse Gemeente Luttelgeest. Liturgie voor de dienst van 19 mei Bevestiging en intrede ds. Dirk van Keulen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Protestantse Gemeente Luttelgeest. Liturgie voor de dienst van 19 mei Bevestiging en intrede ds. Dirk van Keulen"

Transcriptie

1 Protestantse Gemeente Luttelgeest Liturgie voor de dienst van 19 mei 2013 Bevestiging en intrede ds. Dirk van Keulen Voorgangers: ds. Nelleke Beimers en ds. Ale Pietersma Ouderling van dienst: Nelleke Verhage Organist: Ans Roubos m.m.v. Melodia Ina Lageweg Ryanne van Maldegem Jaap Vaandrager

2 Welkom Zingen: Gezang 242: 1, 3, 6 3. In t lichaam van de Heer tot leden uitverkoren, zijn wij door uwe kracht als kindren nieuw geboren. Deel dan uw gaven uit, wees met uw kracht nabij. Dat ieder op zijn plaats een levend lidmaat zij. 6. Vul aan wat ons ontbreekt, want stukwerk is ons pogen. En wat ons afleidt van de vrede uit den hoge, laat dat, verheven licht, in vuur en wind vergaan. Houdt Gij ons staande door het wonder van Gods naam.

3 Stilte Openingswoorden Gebed BEVESTIGING Zingen: Gezang Gij zijt de gave Gods, Gij zijt de grote Trooster in de tijd, de bron waaruit het leven springt, het liefdevuur dat ons doordringt. 3. Gij schenkt uw gaven zevenvoud, o hand die God ten zegen houdt, o taal waarin wij God verstaan, wij heffen onze lofzang aan. 4. Verlicht ons duistere verstand, geef dat ons hart van liefde brandt, en dat ons zwakke lichaam leeft vanuit de kracht die Gij het geeft.

4 5. Verlos ons als de vijand woedt, geef, Heer, de vrede ons voorgoed. Leid Gij ons voort, opdat geen kwaad, geen ongeval ons leven schaadt. 6. Doe ons de Vader en de Zoon aanschouwen in de hoge troon, o Geest, van beiden uitgegaan, wij bidden U gelovig aan. Presentatie Voorganger: Lieve mensen van de Protestantse Gemeente Luttelgeest, hier in uw midden staat nu uw nieuwe voorganger, Dirk van Keulen. U hebt hem al opgenomen in de kring van uw gemeente. Hij zal onder u een bijzondere taak gaan vervullen. Hij staat hier gereed om in het ambt van predikant bevestigd te worden, en zo wordt hij verbonden aan uw gemeente als dienaar van het Woord. Waar het om gaat Gemeentelid: Hij zal met ons de Bijbel openen en uitleg geven van het Woord van God. Hij zal het goede nieuws verkondigen van Gods oneindige liefde voor de mensen. Verzoening, vergeving, Koninkrijk van God, opstanding der doden, al die grote woorden. Hij zal spellen en ze verbinden aan onze levens. Gemeentelid: Hij zal kinderen, soms volwassenen, dopen in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Door de doop weten wij ons één met Christus. Ze is het teken van Gods oneindige liefde, die sterker is dan de dood.

5 Gemeentelid: Hij zal het brood breken, de wijn uitschenken. Hij zal de Heer dankzeggen en zijn gaven uitdelen. Aan de tafel van de Heer worden wij deelgenoten in elkaars bestaan, want samen krijgen wij hier deel aan het leven van Christus, dat Hij voor ons heeft gegeven. Gemeentelid: Hij zal ons voorgaan in onze gebeden. Hij zal met ons danken voor al het goede dat wij ontvangen, en met ons bidden, voor de nood van de wereld, en voor onszelf, met oog voor de wegen die wij gaan, samen met onze naasten. Gemeentelid: Hij zal, met het beeld van de Goede Herder voor ogen, voor zover in zijn vermogen ligt, wie op zijn pad komen bijstaan, troosten en liefdevol begeleiden, zodat wij onze weg in het leven kunnen vinden. Gemeentelid: Hij zal jonge mensen, maar ook volwassenen, vormen in het geloof. Hij zal ook zelf leerling van Christus blijven, verlangend steeds meer doordrongen te raken van het geheim van zijn liefde. Gemeentelid: Hij zal, samen met de kerkenraad, leiding geven aan de opbouw van de gemeente, opdat de kerk in onze tijd en op deze plaats tot een teken mag zijn van Gods Rijk. Voorganger: Herinner je altijd met dankbaarheid, dat God het is die zijn gemeente sticht en onderhoudt. Aanvaard daarom je taak en je ambt met blijdschap. Voed jezelf met alle goede woorden waarmee God tot ons spreekt, en bid om de kracht van de Heilige Geest.

6 De vragen, en de gelofte Dirk van Keulen, laat nu aan allen hier bijeen horen dat je in geloof je ambt aanvaardt. Wil je nu op de volgende vragen oprecht antwoorden: Wil je, gesteund door de gebeden van de gemeente, voorganger in haar midden zijn? Ben je ervan overtuigd dat God zelf jou door zijn gemeente tot deze dienst heeft geroepen? Wil je hen die aan je zijn toevertrouwd voorgaan en stimuleren in de eredienst voor God, in onderlinge hulpvaardigheid en dienst aan de wereld? Zul je proberen in je dienst naar mensen toe eerlijk en trouw te zijn, hartelijk en meelevend, en beloof je daarbij te zwijgen over wat je in vertrouwen wordt gezegd? Ben je bereid verantwoording af te leggen over het werk tegenover de kerkelijke vergaderingen? Ben je bereid om in alles wat je zult zeggen en doen je te laten leiden door het Woord van God? Antwoord: Ja, van harte. En de belofte van de gemeente Lieve gemeente, nu Dirk van Keulen in het ambt van dienaar des Woords wordt bevestigd en aan uw gemeente wordt verbonden, belooft u hem liefdevol in uw kring te ontvangen, hem te omringen met uw medeleven, hem te dragen in uw gebeden en hem de ruimte te geven zich te ontplooien als uw voorganger? Gemeente: Ja, dat beloven wij!

7 Bevestiging Gebed om de Heilige Geest: Wij danken U, Heer onze God, voor de geschiedenis die u met mensen hebt geschreven. Voor het rijke boek, de Bijbel, en alles er omheen, die schat van verhalen, teksten, beelden, muziek, over de wegen van de liefde, hoe wij voor elkaar bestaan, in lichte en donkere dagen, zoekend en verdwalend, en steeds weer gevonden, hoe het altijd verder kan als wij het laten afweten, of eenvoudig niet meer kunnen. Dat grote dat staat over onze levens, hoe zouden wij ooit vergeten? Wij danken U, God, want steeds vond uw Geest, die over de aarde gaat mensen die het konden vertellen. Wij danken U voor profeten, voor zieners, voor denkers en dichters, voor ieder die moed toont en vertrouwen, die vrijheid opent en liefde schenkt, een lichtend spoor. Wij bidden U dat de Geest die op hen rustte en de kracht die in hen werkte ook Dirk van Keulen zullen bezielen. Opdat hier, op deze plaats, of waar we ook maar samenkomen in uw Naam, wij getroffen zullen worden door wat van hem zal uitgaan aan goede woorden,

8 als hij hier leest en luistert, preekt en bidt en zingt. Lieve God, dat U er bent, en dat wij uw mensen zijn, dat U ons zoekt, en dat wij elkaar zo vinden, vragend, en antwoordend, allen verwonderd en dankbaar over het licht in onze levens, gave en opgave, oorsprong en doel wij danken U. En wij bidden U dat het zo blijven zal, dat wij allen met Dirk van Keulen zullen leven bij de bron, dat hij hier met vrucht zal werken, Levende die ons ziet, U danken wij. Amen Handoplegging: God zal jou zegenen in je werk, Hij zal je verlichten door zijn Geest, zodat je predikantschap tot zegen zal zijn. Hij wil je hart openen voor de mensen die je in je werk zult ontmoeten. Hij wil je verstand scherpen om de goede woorden en gebaren te vinden. En God zal je ziel bewaren. Hij is het die jou ziet, en aanvaardt en bemint. Amen. Licht Bijbel Stola

9 Zingen: Tussentijds Niemand kan alleen, Heer, uw zegen dragen: zegen drijft ons heen naar wie vrede vragen. Wat Gij schenkt wordt meer naar gelang wij delen, horen, helpen, helen, vruchtbaar in de Heer. 3. Vrede, vrede laat Gij in onze handen, dat wij die als zaad dragen door de landen, zaaiend dag aan dag, zaaiend in den brede, totdat in uw vrede ons hart rusten mag.

10 4. God, schenk ons de kracht dicht bij U te blijven, dan zal ons geen macht uit elkander drijven. Zijn wij in U een, samen op uw wegen dan wordt ons tot zegen lachen en geween. De kinderen gaan naar de kindernevendienst Schriftlezing: Handelingen 2: Toen de dag van het Pinksterfeest aanbrak waren ze allen bij elkaar. 2 Plotseling klonk er uit de hemel een geluid als van een hevige windvlaag, dat het huis waar ze zich bevonden geheel vulde. 3 Er verschenen aan hen een soort vlammen, die zich als vuurtongen verspreidden en zich op ieder van hen neerzetten, 4 en allen werden vervuld van de heilige Geest en begonnen op luide toon te spreken in vreemde talen, zoals hun door de Geest werd ingegeven. 5 In Jeruzalem woonden destijds vrome Joden, die afkomstig waren uit ieder volk op aarde. 6 Toen het geluid weerklonk, dromden ze samen en ze raakten geheel in verwarring omdat ieder de apostelen en de andere leerlingen in zijn eigen taal hoorde spreken. 7 Ze waren buiten zichzelf van verbazing en zeiden: Het zijn toch allemaal Galileeërs die daar spreken? 8 Hoe kan het dan dat wij hen allemaal in onze eigen moedertaal horen? 9 Parten, Meden en Elamieten, inwoners van Mesopotamië, Judea en Kappadocië, mensen uit Pontus en Asia, 10 Frygië en Pamfylië, Egypte en de omgeving van Cyrene in Libië, en ook Joden uit Rome die zich hier gevestigd hebben, 11 Joden en proselieten, mensen uit Kreta en Arabië wij allen horen hen in onze eigen taal spreken over Gods grote daden. 12 Verbijsterd en geheel van hun stuk gebracht vroegen ze aan elkaar: Wat heeft dit toch te betekenen? 13 Maar sommigen zeiden spottend: Ze zullen wel dronken zijn.

11 Zingen: Gezang De tongen zijn van wind en vuur, het woord is brandend van natuur, het loopt door alle landen en opent mond en handen. 3. Het woord wordt wijd en zijd verstaan, het trekt zich alle dingen aan, het doet ons ademhalen en maakt ons wel ter tale. 4. Luister, dat ademend geluid, God zaait de wind des Geestes uit om straks een storm te oogsten, de lof des Allerhoogsten. Preek Melodia speelt: Praise to the Holiest of the height (Gezang 461)

12 Zingen: Tussentijds 175: 1, 2, 3, 4 2. Al is mijn stem gebroken, mijn adem zonder kracht, het lied op and re lippen draagt mij dan door de nacht. Door ademnood bevangen of in verdriet verstild: het lied van uw verlangen heeft mij aan t licht getild!

13 3. Het donker kan verbleken door psalmen in de nacht. De muren kunnen vallen: zing dan uit alle macht! God, laat het nooit ontbreken aan hemelhoog gezang, waarvan de wijs ons tekent dit lieve leven lang. 4. Ons lied wordt steeds gedragen door vleugels van de hoop. Het stijgt de angst te boven om leven dat verloopt. Het zingt van vergezichten, het ademt van uw Geest. In ons gezang mag lichten het komend bruiloftsfeest. Gebeden stil gebed Onze Vader Onze Vader die in de hemelen zijt, uw naam worde geheiligd; uw Koninkrijk kome; uw wil geschiede, gelijk in de hemel alzo ook op de aarde. Geef ons heden ons dagelijks brood; en vergeef ons onze schulden, gelijk ook wij vergeven onze schuldenaren; en leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van de boze. Want van U is het Koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid tot in eeuwigheid. Amen. Inzameling van de gaven

14 Slotlied: Gezang 330: 1, 2, 3 2. En of een mens al diep verloren en ver van U verzworven is, Gij noemt zijn naam, hij is herboren, vernieuwd door uw getuigenis. U woord, dat spreekt in alle talen, heeft uit het graf ons opgericht, doet ons in vrijheid ademhalen en leven voor uw aangezicht. 3. Gemeente, aan wier aardse handen dit hemels woord is toevertrouwd, o draag het voort naar alle landen, vermenigvuldigd duizendvoud. Een stem zegt: roep! Wat zoudt gij roemen op mensengunst of heerlijkheid? t Verwaait als gras en weidebloemen. Gods woord bestaat in eeuwigheid!

15 Zegen: Tussentijds 116 Voorganger: De Levende zegene en behoede u. De Levende doe zijn aangezicht over u lichten, en zij u genadig. De Levende verheffe zijn aangezicht over u, en geve u vrede. Allen:

Ruimte voor verstilling

Ruimte voor verstilling Ruimte voor verstilling Mededelingen door de ouderling van dienst Frans Elbertsen Pastoraal Ouderling, sectie 4 Lied 700 vers 1, 2 en 3 Lied 700 vers 1, 2 en 3 Lied 700 vers 1, 2 en 3 Lied 700 vers 1,

Nadere informatie

Mededelingen door de ouderling van dienst. Willemien Hendriks Ouderling vorming & toerusting

Mededelingen door de ouderling van dienst. Willemien Hendriks Ouderling vorming & toerusting Mededelingen door de ouderling van dienst Willemien Hendriks Ouderling vorming & toerusting Psalm 8 vers 1 en 3 Psalm 8 vers 1 en 3 Stil gebed, votum en groet Psalm 87 vers 1, 2 en 3 Psalm 87 vers 1, 2

Nadere informatie

Pinksteren: feest van de geest! Dienst door, met en voor jongeren en voor iedereen

Pinksteren: feest van de geest! Dienst door, met en voor jongeren en voor iedereen Pinksteren: feest van de geest! Dienst door, met en voor jongeren en voor iedereen Dorpskerk Wassenaar 9 juni 2019 Klokluiden Orgelspel Welkom en mededelingen -allen gaan staan- Zingen (staande): lied

Nadere informatie

Pinksteren Handelingen 2:1-24, 36, Gert Hijkoop 15 mei 2016

Pinksteren Handelingen 2:1-24, 36, Gert Hijkoop 15 mei 2016 Pinksteren Handelingen 2:1-24, 36, 37-41 Gert Hijkoop 15 mei 2016 Handelingen 2:1-21 (NBV) 1 Toen de dag van het Pinksterfeest aanbrak waren ze allen bij elkaar. 2 Plotseling klonk er uit de hemel een

Nadere informatie

Vol van de Heilige Geest

Vol van de Heilige Geest Liturgie voor de eredienst op Eerste Pinksterdag - zondag 27 mei 2012 - in de Grote- of Andreaskerk te Hattem Vol van de Heilige Geest Hervormde Gemeente Hattem wijkgemeente Stadswijk Voorganger: ds. M.L.W.

Nadere informatie

Zondag 6 mei Welkom in de avonddienst in De Regenboog!

Zondag 6 mei Welkom in de avonddienst in De Regenboog! Zondag 6 mei 2018 Welkom in de avonddienst in De Regenboog! Voorganger: ds. J. Adriaanse, Beerzerveld Ouderling van dienst: Fenny Kollenstaart Organist: Jan Ebeltjes Zingen voor de dienst: Lied 283: 1-4

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 5 augustus 2012 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen

Orde van dienst voor de viering van zondag 5 augustus 2012 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen Orde van dienst voor de viering van zondag 5 augustus 2012 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen Jeremia, Michelangelo, Fresco, 1511, Sixtijnse Kapel voorganger orgel : ds. Guus A.V. Fröberg

Nadere informatie

PINKSTERDIENST op 20 mei 2018 in de Slangenburgse kerk Thema: DE TAAL VAN DE LIEFDE

PINKSTERDIENST op 20 mei 2018 in de Slangenburgse kerk Thema: DE TAAL VAN DE LIEFDE PINKSTERDIENST op 20 mei 2018 in de Slangenburgse kerk Thema: DE TAAL VAN DE LIEFDE voorganger organist m.m.v. ds. Helma van Loon Theo Rougoor Cantorij Gaanderen/Slangenburg o.l.v. Theo Rougoor en Cantorij

Nadere informatie

Orde van dienst voor Pinksteren, 4 juni 2017 in de St. Gudulakerk

Orde van dienst voor Pinksteren, 4 juni 2017 in de St. Gudulakerk Orde van dienst voor Pinksteren, 4 juni 2017 in de St. Gudulakerk Orgel: Els Dijkerman Vg. ds.: Corien Veenhuizen 1 Toenadering Orgelspel Stilte Welkom: ouderling van dienst, een kind steekt de kaarsen

Nadere informatie

Protestantse wijkgemeente De Morgenster Pinksteren 2017 Openbare Geloofsbelijdenis Voorganger: ds. Magda Hazeleger Organist: Klaas de Haan m.m.v.

Protestantse wijkgemeente De Morgenster Pinksteren 2017 Openbare Geloofsbelijdenis Voorganger: ds. Magda Hazeleger Organist: Klaas de Haan m.m.v. Protestantse wijkgemeente De Morgenster Pinksteren 2017 Openbare Geloofsbelijdenis Voorganger: ds. Magda Hazeleger Organist: Klaas de Haan m.m.v. Het Morgensterkoor Zingen: Lied 668 Halleluja, adem van

Nadere informatie

Mededelingen door de ouderling van dienst. Frans Elbertsen Pastoraal Ouderling, sectie 4

Mededelingen door de ouderling van dienst. Frans Elbertsen Pastoraal Ouderling, sectie 4 Mededelingen door de ouderling van dienst Frans Elbertsen Pastoraal Ouderling, sectie 4 Lied 472 (Opwekking) Lied 472 (Opwekking) Lied 472 (Opwekking) Lied 472 (Opwekking) Lied 472 (Opwekking) Lied 472

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Orde van Dienst Zondag 4 juni 2017, 1 e Pinksterdag Welkom en mededelingen Zingen Psalm 103: 1 en 2 Zegen, mijn ziel, de grote naam des Heren, laat al wat binnen in mij is Hem eren, vergeet niet hoe zijn

Nadere informatie

Orde voor de dienst op zondag Pinksteren 2016

Orde voor de dienst op zondag Pinksteren 2016 1 Lied vòòr de dienst: (mel. Gez. 291 NH-bundel) Adem van boven, gul en goed, vervul ons hart, ons vlees en bloed, o bron die onze vreugde voedt, kom Geest van God! Louter ons leven, heilig vuur, wijs

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST: PINKSTERZONDAG 9 juni Oude Blasius Delden

ORDE VAN DIENST: PINKSTERZONDAG 9 juni Oude Blasius Delden ORDE VAN DIENST: PINKSTERZONDAG 9 juni Oude Blasius Delden Voorganger : Ds. Dick Juijn Organist : Ma9hijs ten Thije Koster : Gerrie Tuitert - Burggraaff Lector : Anje Gnodde ==================================================================

Nadere informatie

PINKSTEREN Duinzichtkerk zondag 20 mei 2018

PINKSTEREN Duinzichtkerk zondag 20 mei 2018 PINKSTEREN Duinzichtkerk zondag 20 mei 2018 DUINZICHTKERK - zondag 20 meil 2018 Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout PINKSTEREN voorganger ds. Corrie van Duinen; ouderling Lida Fijn van Draat; diaken:

Nadere informatie

op 1e Pinksterdag 20 mei 2018

op 1e Pinksterdag 20 mei 2018 Orde van dienst van Woord en Sacrament op 1e Pinksterdag 20 mei 2018 in de Hervormde kerk te Sellingen In deze dienst doen belijdenis van hun geloof: Gert-Jan en Monique Bos Geert Fokkens Eric Wind en

Nadere informatie

Adem van de Geest. Oecumenische Pinksterviering met de geloofsgemeenschappen van de Bronkerk en de Bonifatiuskerk te Ugchelen

Adem van de Geest. Oecumenische Pinksterviering met de geloofsgemeenschappen van de Bronkerk en de Bonifatiuskerk te Ugchelen Adem van de Geest Oecumenische Pinksterviering met de geloofsgemeenschappen van de Bronkerk en de Bonifatiuskerk te Ugchelen 20 mei 2018 Voorafgaand aan de viering zingen we: Lied: Kom Schepper, Geest

Nadere informatie

Pinksterviering 9 juni 2019, om 9.30 Marktpleinkerk Raad van Kerken Hoofddorp

Pinksterviering 9 juni 2019, om 9.30 Marktpleinkerk Raad van Kerken Hoofddorp Pinksterviering 9 juni 2019, om 9.30 Marktpleinkerk Raad van Kerken Hoofddorp Thema: elkaar verstaan Voorgangers: Organist: Lectors: Bert Wooning (Joannes de Doperkerk) Gerdien Neels (Marktpleinkerk) Cees

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE te ELST

PROTESTANTSE GEMEENTE te ELST PROTESTANTSE GEMEENTE te ELST 28 mei 2017 zevende zondag van Pasen voorganger: ds. Dick Snijders organist: Dirk Luijmes In deze dienst worden gedoopt: Loïs-Mae Buurman en Aron Lucas van Deelen VOORBEREIDING

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST DE OPEN HOF SOEST

ORDE VAN DIENST DE OPEN HOF SOEST ORDE VAN DIENST DE OPEN HOF SOEST 26 april 2015 liturgische kleur wit 4 e Zondag van Pasen Thema: Inspraak van boven voorganger : ds. Gerrit Olsman lector : Bea Engelsman cantor-organist : Tjalling Roosjen

Nadere informatie

1 mei uur. Protestantse Gemeente van Burgum Kruiskerk

1 mei uur. Protestantse Gemeente van Burgum Kruiskerk LITURGIE voor de 6 e zondag van Pasen 1 mei 2016 10.30 uur Protestantse Gemeente van Burgum Kruiskerk Voorgangers: Jolanda Paans Gerda Wiersma Organist: Klaas Hofstra Fluit: Adry van der Woude Pianist

Nadere informatie

LITURGIE VOOR DE AFSCHEIDSVIERING van ds Bart Elbert

LITURGIE VOOR DE AFSCHEIDSVIERING van ds Bart Elbert LITURGIE VOOR DE AFSCHEIDSVIERING van ds Bart Elbert Sun in an empty room - Edward Hopper op zondag 9 september 2018 om 9:30 uur in Op de Helte in Roden organist Erwin Wiersinga Cantorij Roden o.l.v. Thysia

Nadere informatie

3. Ontsteek een licht in ons verstand en maak tot liefde ons hart bereid, geleid met milde vaste hand ons zwakke vlees in zekerheid.

3. Ontsteek een licht in ons verstand en maak tot liefde ons hart bereid, geleid met milde vaste hand ons zwakke vlees in zekerheid. 20 mei 2018-1 E Pinksterdag 2018: Immanuëlkerk; ds. Chris Schreuder; Orgel; Gerard de Waardt, m.m.v. Maranatha Zingers Zingen vóór de dienst: Lied 670: 1, 3 en 7 1. Kom Schepper God, o Heilige Geest, daal

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 21 augustus 2011 thema: In gebed. voorganger: Ds. Foekje Dijk organist: Erik Visser Orde van de dienst. orgelspel:. luiden van de klokken. stilte. aansteken

Nadere informatie

Zingen lied 681: Veni Creator Spiritus De cantorij zingt het lied 2x, daarna allen 2x

Zingen lied 681: Veni Creator Spiritus De cantorij zingt het lied 2x, daarna allen 2x voorganger is ds. Corrie van Duinen ouderling: Ruerd Ruben diaken: Niek de Graaf cantor- organist: Gert Boersma muzikale medewerking: de cantorij van de Duinzichtkerk Het woord pinksteren is afgeleid van

Nadere informatie

PKN Soest - Wilhelminakerk 11 januari 2015 Afscheid en Bevestiging van Ambtsdragers

PKN Soest - Wilhelminakerk 11 januari 2015 Afscheid en Bevestiging van Ambtsdragers PKN Soest - Wilhelminakerk 11 januari 2015 Afscheid en Bevestiging van Ambtsdragers Voorganger: Wim Kievit Ambtsdrager: Frederique Lucas Lector: Suze Deelen Organist: Jan Meurs Muziek: "Wie schön leuchtet

Nadere informatie

Thema: Deel je leven. Startdienst. 11 september 2016 om 9.30 uur -2- Welkom en mededelingen. Intochtlied 280: 1, 4, 5 en 6

Thema: Deel je leven. Startdienst. 11 september 2016 om 9.30 uur -2- Welkom en mededelingen. Intochtlied 280: 1, 4, 5 en 6 Startdienst 11 september 2016 om 9.30 uur Thema: Deel je leven -2- Welkom en mededelingen Intochtlied 280: 1, 4, 5 en 6 Zal dit een huis, een plaats zijn waar de hemel open gaat, waar Gij ons met uw eng'len

Nadere informatie

Kerkdienst in de Brugkerk te Lemelerveld 18 augustus 2013 om 9.30 uur. Welkom door de ouderling van dienst die ook de kaars van de knd aansteekt

Kerkdienst in de Brugkerk te Lemelerveld 18 augustus 2013 om 9.30 uur. Welkom door de ouderling van dienst die ook de kaars van de knd aansteekt 1 Kerkdienst in de Brugkerk te Lemelerveld 18 augustus 2013 om 9.30 uur OM TE BEGINNEN Welkom door de ouderling van dienst die ook de kaars van de knd aansteekt Aanvangslied (staande): Psalm 107: 1, 4

Nadere informatie

20 mei E Pinksterdag 2018: Immanuëlkerk; ds. Chris Schreuder; Orgel; Gerard de Waardt, m.m.v. Maranatha Zingers Zingen vóór de dienst: Lied

20 mei E Pinksterdag 2018: Immanuëlkerk; ds. Chris Schreuder; Orgel; Gerard de Waardt, m.m.v. Maranatha Zingers Zingen vóór de dienst: Lied 20 mei 2018-1 E Pinksterdag 2018: Immanuëlkerk; ds. Chris Schreuder; Orgel; Gerard de Waardt, m.m.v. Maranatha Zingers Zingen vóór de dienst: Lied 670: 1, 3 en 7 1. Kom Schepper God, o Heilige Geest daal

Nadere informatie

DUINZICHTKERK zondag 30 september 2012

DUINZICHTKERK zondag 30 september 2012 Zijn wij in U één, samen op uw wegen, dan wordt ons tot zegen lachen en geween. DUINZICHTKERK zondag 30 september 2012 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk.

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 13 juli 2014 Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Hemelvaartsdienst Sellingen 10 mei 2018 Voorganger: Ds. A.L. Verduijn Welkom en mededelingen Intochtslied Psalm 93: 1 en 2 De Heer is koning, Hij regeert altijd 1. De Heer is Koning, Hij regeert altijd,

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de uitstorting van de Heilige Geest gedenken. EENSGEZIND!

Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de uitstorting van de Heilige Geest gedenken. EENSGEZIND! Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de uitstorting van de Heilige Geest gedenken. EENSGEZIND! Voorganger: ds. P. Molenaar Aanvang van de dienst: 10.45 uur. Ouderling van dienst: M. van Maanen

Nadere informatie

DE DIENST VAN PINKSTEREN 2018 IN DE KERK TE MIDWOLDE. - Lied voor de dienst, uit het Nieuwe Liedboek 678: 1,4,7,8,9

DE DIENST VAN PINKSTEREN 2018 IN DE KERK TE MIDWOLDE. - Lied voor de dienst, uit het Nieuwe Liedboek 678: 1,4,7,8,9 DE DIENST VAN PINKSTEREN 2018 IN DE KERK TE MIDWOLDE - Lied voor de dienst, uit het Nieuwe Liedboek 678: 1,4,7,8,9 Vrees niet, gij land, verheug u en wees blijde en dieren, weest gerust in bos en weide.

Nadere informatie

Protestantse Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel

Protestantse Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel Orde van dienst Zondag 8 juli, Vredeskapel Viering Heilig Avondmaal Protestantse Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel Hartelijk welkom in de Vredeskapel deze morgen! Voorganger: Ds. C. van Duinen; ouderling

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 29 april 2012 vierde zondag van Pasen Wijkgemeente Ambacht-Oost In de Bethelkerk

Orde van dienst voor de viering van zondag 29 april 2012 vierde zondag van Pasen Wijkgemeente Ambacht-Oost In de Bethelkerk Orde van dienst voor de viering van zondag 29 april 2012 vierde zondag van Pasen Wijkgemeente Ambacht-Oost In de Bethelkerk Jezus als de goede herder. Fresco begin derde eeuw, catacombe van Callixtus.

Nadere informatie

Ruimte voor verstilling

Ruimte voor verstilling Ruimte voor verstilling Mededelingen door de ouderling van dienst Frans Elbertsen Pastoraal Ouderling, sectie 4 Antifoon gezongen door de cantorij "De geest van de Heer vervult de hele aarde. Hij die alles

Nadere informatie

Pinksteren. 9 juni Voorganger ds. Wikke Huizing Organist Dyo Wassink Fluitist Imme Wassink. Orgelspel

Pinksteren. 9 juni Voorganger ds. Wikke Huizing Organist Dyo Wassink Fluitist Imme Wassink. Orgelspel Pinksteren 9 juni 2019 Voorganger ds. Wikke Huizing Organist Dyo Wassink Fluitist Imme Wassink Orgelspel Welkom Gemeente zingt Komt, laat ons deze dag Vul aan wat ons ontbreekt, want stukwerk is ons pogen.

Nadere informatie

Intrededienst. Ds. Annette U. Melzer. 8 januari 2017 Vloedschuurgemeente te Heteren. VOOR ARI Lieve Ari Wees niet bang

Intrededienst. Ds. Annette U. Melzer. 8 januari 2017 Vloedschuurgemeente te Heteren. VOOR ARI Lieve Ari Wees niet bang VOOR ARI Lieve Ari Wees niet bang De wereld is rond en dat istie al lang De mensen zijn goed De mensen zijn slecht Maar ze gaan allen dezelfde weg Hoe langer je leeft hoe korter het duurt Je komt uit het

Nadere informatie

Gedachtenisdienst. Eeuwigheidszondag 22 november 2015 Ichthuskerk Elburg. Voorganger: ds. E. van Leersum Organist: Johan Hoeve

Gedachtenisdienst. Eeuwigheidszondag 22 november 2015 Ichthuskerk Elburg. Voorganger: ds. E. van Leersum Organist: Johan Hoeve ook dan zou het duister voor u niet donker zijn - de nacht zal oplichten als de dag, het duister helder zijn als het licht. Psalm 139 : 12 Gedachtenisdienst Eeuwigheidszondag 22 november 2015 Ichthuskerk

Nadere informatie

104 EERSTE LEZING Hand., 2, 1-11 Zij werden allen vervuld van de heilige Geest en zij begonnen te spreken.

104 EERSTE LEZING Hand., 2, 1-11 Zij werden allen vervuld van de heilige Geest en zij begonnen te spreken. PINKSTEREN 104 EERSTE LEZING Hand., 2, 1-11 Zij werden allen vervuld van de heilige Geest en zij begonnen te spreken. Uit de Handelingen der Apostelen 1 Toen de dag van Pinksteren aanbrak waren allen bijeen

Nadere informatie

Liturgie 9 juni Pinksteren. doop van Joy-Anna Kant

Liturgie 9 juni Pinksteren. doop van Joy-Anna Kant Liturgie 9 juni 2019 Pinksteren doop van Joy-Anna Kant Zingen Hemelhoog 637 Houd mij dicht bij U. Laat me nooit meer gaan. Voor U leg ik mij leven neer. Verlangend naar uw vriendschap Heer. U alleen begrijpt

Nadere informatie

Zondag 20 mei 2018 Pinksteren in de Pelgrimskerk Te Zoetermeer

Zondag 20 mei 2018 Pinksteren in de Pelgrimskerk Te Zoetermeer Zondag 20 mei 2018 Pinksteren in de Pelgrimskerk Te Zoetermeer -1- Thema: Adem van de Geest Orgelspel en trompet Welkom Aanvangslied: psalm 146c: 1, 7 Alles wat adem heeft love de Here Voorganger: Organist:

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST PROTESTANTSE GEMEENTE ELST 29 oktober 2017 VIERING VAN HET HEILIG AVONDMAAL Voorganger: ds. Dick Snijders Organist: Jaap Jansma VOORBEREIDING Orgelmuziek Welkomstwoord en mededelingen - Allen gaan staan

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Oisterwijk c.a. Liturgie. Stille Zaterdag 31 maart 2018

Protestantse Gemeente Oisterwijk c.a. Liturgie. Stille Zaterdag 31 maart 2018 Protestantse Gemeente Oisterwijk c.a. Liturgie Stille Zaterdag 31 maart 2018 Van Donker naar Licht voorganger ambtsdrager lector organist ontvangst koster geluid : Ds. Winanda de Vroe : Aede Oostra : Gerda

Nadere informatie

Liturgie voor zondag 10 januari Waarin we afscheid nemen van Dinie Kossink als organist.

Liturgie voor zondag 10 januari Waarin we afscheid nemen van Dinie Kossink als organist. Liturgie voor zondag 10 januari 2016 Waarin we afscheid nemen van Dinie Kossink als organist. Voorganger: ds. H. W. Bouwman Ouderling van dienst: Hieke Meutstege Organist: Paul Jalink Koster: Eduard Meutstege

Nadere informatie

20 mei 2018 PINKSTEREN uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke; muziekgroep schriftlezing: Alida Larooy

20 mei 2018 PINKSTEREN uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke; muziekgroep schriftlezing: Alida Larooy 20 mei 2018 PINKSTEREN 10.00 uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke; muziekgroep schriftlezing: Alida Larooy Orde van dienst: Welkom. Opw 766 De wind steekt op Farsi lied: Koning van mijn hart - https://youtu.be/byh_rlti7wg

Nadere informatie

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Hooglied 2 : 8-17 4 e zondag van Pasen 26 april 2015 voorganger: ds. N.J. Pronk organiste: Līga Vilmane-Fioreze ouderling: mevr. T.R. van Genderen. diaken: J.H.

Nadere informatie

Eerste zondag na Epifanie Doop van de Heer 13 januari 2019

Eerste zondag na Epifanie Doop van de Heer 13 januari 2019 Eerste zondag na Epifanie Doop van de Heer 13 januari 2019 bevestiging van ambtsdragers Opstandingskerk te Wissenkerke Voorganger: Organist: ds. Karin van den Broeke Kees Borgdorff Welkom door Ouderling

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de uitstorting van de Heilige Geest gedenken. EENSGEZIND!

Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de uitstorting van de Heilige Geest gedenken. EENSGEZIND! Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de uitstorting van de Heilige Geest gedenken. EENSGEZIND! Voorganger: ds. P. Molenaar Aanvang van de dienst: 09.00 uur. Ouderling van dienst: M. Morsink

Nadere informatie

WILHELMINAKERK 2 juli Genade zij u en vrede van God onze Vader en van Jezus Christus, onze Heer!. Amen

WILHELMINAKERK 2 juli Genade zij u en vrede van God onze Vader en van Jezus Christus, onze Heer!. Amen WILHELMINAKERK 2 juli 2017 Voorganger: Nynke Dijkstra Ambtsdrager van dienst: Piet de Gier Lector: Loes Paul Organist: Terry Hamberg Muziek Welkom en mededelingen OM TE BEGINNEN Muziek Allen gaan staan

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Heiloo Orde van dienst voor de viering op Paasmorgen 1 april 2018

Protestantse Gemeente te Heiloo Orde van dienst voor de viering op Paasmorgen 1 april 2018 Protestantse Gemeente te Heiloo Orde van dienst voor de viering op Paasmorgen 1 april 2018 Tekst: Johannes 20 Voorganger: Ds. Edward Kooiman Organist: Gerard Leegwater Cantorij onder leiding van Gerard

Nadere informatie

In de kerkzaal worden we stil en luisteren naar inleidende muziek Als de bijbel wordt binnengedragen, gaan we staan en zingen:

In de kerkzaal worden we stil en luisteren naar inleidende muziek Als de bijbel wordt binnengedragen, gaan we staan en zingen: Oecumenische Kerkgemeenschap De Ark Hoofddorp Overbos-Floriande Orde van dienst zondag 30 augustus 2015 Woorddienst Voorganger: Aarnoud van der Deijl Thema: m.m.v. Frans Leijten, orgel VOORBEREIDING Ontmoeting,

Nadere informatie

liturgie van de dienst op zondag 3 maart 2019 om uur in de Protestantse Kerk te Haaksbergen

liturgie van de dienst op zondag 3 maart 2019 om uur in de Protestantse Kerk te Haaksbergen liturgie van de dienst op zondag 3 maart 2019 om 10.00 uur in de Protestantse Kerk te Haaksbergen m.m.v. de cantorij In deze dienst verbindt ds. Gonda Elzenga ds. Job Stein aan de Protestantse Gemeente

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST zondag 29 juli e zondag van de zomer

ORDE VAN DIENST zondag 29 juli e zondag van de zomer ORDE VAN DIENST zondag 29 juli 2012 6 e zondag van de zomer Zingen voor de dienst: Gezang 463: 1,3 en 4 1. O Heer die onze Vader zijt, vergeef ons onze schuld. Wijs ons de weg der zaligheid, en laat ons

Nadere informatie

Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 14 juli 2019 Voorganger: ds. Annelene Metz - Brink orgel: dhr.

Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 14 juli 2019 Voorganger: ds. Annelene Metz - Brink orgel: dhr. Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 14 juli 2019 Voorganger: ds. Annelene Metz - Brink orgel: dhr. Leo Lommers mmv. de cantorij o.l.v. Leo Lommers -------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Handelingen 2:1-16 1 Toen de dag van het Pinksterfeest aanbrak waren ze allen bij elkaar. 2 Plotseling klonk er uit de hemel een geluid als van een

Handelingen 2:1-16 1 Toen de dag van het Pinksterfeest aanbrak waren ze allen bij elkaar. 2 Plotseling klonk er uit de hemel een geluid als van een Handelingen 2:1-16 1 Toen de dag van het Pinksterfeest aanbrak waren ze allen bij elkaar. 2 Plotseling klonk er uit de hemel een geluid als van een hevige windvlaag, dat het huis waar ze zich bevonden

Nadere informatie

Pinksteren. zondag 9 juni In deze dienst zal Joke Teding van Berkhout-Fabius worden bevestigd als kerkelijk werker

Pinksteren. zondag 9 juni In deze dienst zal Joke Teding van Berkhout-Fabius worden bevestigd als kerkelijk werker Pinksteren zondag 9 juni 2019 In deze dienst zal Joke Teding van Berkhout-Fabius worden bevestigd als kerkelijk werker Protestantse Gemeente Tubbergen Voorganger: ds. Esther Scheer-Weijenberg Ouderling

Nadere informatie

20 mei 2018 Pinksteren - Dienst van Schrift en Tafel

20 mei 2018 Pinksteren - Dienst van Schrift en Tafel GROTE OF ST. NICOLAASKERK Protestantse gemeente Muiden 20 mei 2018 Pinksteren - Dienst van Schrift en Tafel Voorganger: ds. Gerben Hoogterp Cantor-organist: Koos Damman mmv de cantorij VOORBEREIDING KLOKGELUI

Nadere informatie

DE VOORBEREIDING. HET EERSTE LIED: De dag gaat open voor het woord des Heren, lied 217

DE VOORBEREIDING. HET EERSTE LIED: De dag gaat open voor het woord des Heren, lied 217 Protestantse gemeente De Bron Groningen Zondag: 15 november 2015 Aanvang 10:00 uur 9e van de herfst kleur: rood Voorganger: da Alberte van Ess Piano: Yohanes Siem Wilt U zich voorzien van een liedboek!

Nadere informatie

Ps. 129 : 1, 2 en 6 Ps. 115 : 1, 2 en 3

Ps. 129 : 1, 2 en 6 Ps. 115 : 1, 2 en 3 Ps. 129 : 1, 2 en 6 OB 1. Men heeft mij fel benauwd van jongs af aan. Zegg' Isrel nu: men juichte, toen wij vielen. Men heeft mij reeds van jongs af leed gedaan; Geen overmacht kon m' echter ooit vernielen.

Nadere informatie

Pinksteren. GeestesGaven

Pinksteren. GeestesGaven Pinksteren oecumenische viering in Boom & Bosch GeestesGaven Breukelen - 15 mei 2016-11.00 uur Voorgangers: Ouderlingen PKN: Diakenen PKN: Welkom: Lectoren: Dameskoor MEK Trompet: Piano: Kinderleiding:

Nadere informatie

DIENST VAN DE VOORBEREIDING

DIENST VAN DE VOORBEREIDING Eredienst in de Morgensterkerk 15 juli 2012 Dienst van Schrift en Tafel Muziek bij binnenkomst DIENST VAN DE VOORBEREIDING Welkom door de ouderling Stilte (gemeente gaat staan) Bemoediging en drempelgebed

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 30 oktober 2016 voorganger: ds Liesbeth Baars organist: Rolf Wolfensberger Orde van de dienst. orgelspel. luiden van de klokken. stilte. aansteken van de

Nadere informatie

9 juni 2019 PINKSTEREN uur AA Kramer orgel: Harry Kroeske; muziekgroep schriftlezing: Marieke Urbach

9 juni 2019 PINKSTEREN uur AA Kramer orgel: Harry Kroeske; muziekgroep schriftlezing: Marieke Urbach 9 juni 2019 PINKSTEREN 10.00 uur AA Kramer orgel: Harry Kroeske; muziekgroep schriftlezing: Marieke Urbach muz groep orgel Welkom Zingen: Sela - De wind steekt op. * Votum en zegen * Zingen: LB 675 / Opw

Nadere informatie

Orde van dienst 15 mei 2016 Pinksteren Voorganger: ds. Dick Steenks Organist: Berend van Surksum. Mmv cantorij olv Tiny van Eeuwijk ***

Orde van dienst 15 mei 2016 Pinksteren Voorganger: ds. Dick Steenks Organist: Berend van Surksum. Mmv cantorij olv Tiny van Eeuwijk *** Orde van dienst 15 mei 2016 Pinksteren Voorganger: ds. Dick Steenks Organist: Berend van Surksum Mmv cantorij olv Tiny van Eeuwijk *** Binnenkomst kerkenraad Stilte, orgelspel Welkom en drempelgebed Aanvangslied

Nadere informatie

Oecumenische Kerkgemeenschap. De Ark. Hoofddorp. Orde van dienst Vredeszondag 24 september 2017

Oecumenische Kerkgemeenschap. De Ark. Hoofddorp. Orde van dienst Vredeszondag 24 september 2017 Oecumenische Kerkgemeenschap De Ark Hoofddorp Orde van dienst Vredeszondag 24 september 2017 Woorddienst Voorganger: ds. Marieke Meiring m.m.v. Arjen Noordzij, musicus Thema: In je element VOORBEREIDING

Nadere informatie

Dienst van woord en gebed op oudejaarsavond > om zegen < Dorpskerk Heemskerk

Dienst van woord en gebed op oudejaarsavond > om zegen < Dorpskerk Heemskerk Dienst van woord en gebed op oudejaarsavond 2017 > om zegen < Dorpskerk Heemskerk voorganger: ds Marco Visser orgel: Sybren Boukes ouderling: Dick Slofstra diaken: Sophia Verbaan 1 Muziek voor de dienst

Nadere informatie

Zeg maar 'ja' tegen het leven!

Zeg maar 'ja' tegen het leven! Israël - Zondag 5 oktober 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen Thema: Zeg maar 'ja' tegen het leven! Dienst van bevestiging van ambtsdragers en medewerkers. Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr.

Nadere informatie

Orde van Dienst Laatste zondag van het kerkelijk jaar november 2016 om 9.30 uur Hervormde gemeente Sellingen.

Orde van Dienst Laatste zondag van het kerkelijk jaar november 2016 om 9.30 uur Hervormde gemeente Sellingen. Orde van Dienst Laatste zondag van het kerkelijk jaar 2015-2016 20 november 2016 om 9.30 uur Hervormde gemeente Sellingen. Voorganger : ds. A.L. Verduijn Organist : mevrouw Anita Wubs Welkom en mededelingen.

Nadere informatie

Liturgie. Bevestiging en In dienst stelling. Rina Verkade en Simone de Zeeuw. In balans

Liturgie. Bevestiging en In dienst stelling. Rina Verkade en Simone de Zeeuw. In balans Liturgie Bevestiging en In dienst stelling Rina Verkade en Simone de Zeeuw In balans Zondag 2 juli 2017 Protestantse gemeente Maasdijk / het Kruispunt Voorganger Organist : Ds. H.M. Habekotté : Erna Brinkman

Nadere informatie

Zondagsbrief voor zondag 9 juni 2019-Pinksteren Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk.

Zondagsbrief voor zondag 9 juni 2019-Pinksteren Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Zondagsbrief voor zondag 9 juni 2019-Pinksteren Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden Voorganger: Ouderling: Diaken: Collectant: Lector: Organist: Gastvrouw: Kinderkerk: Jeugdkerk:

Nadere informatie

Protestantse gemeente het Trefpunt

Protestantse gemeente het Trefpunt Protestantse gemeente het Trefpunt Orde van dienst voor de viering op zondag 5 maart Voorganger: ds. Aart Mak Organist: Addy Alberts Welkom Aansteken van de kaars Zingen: lied 281: 1 Inleiding Stilte INKEER

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. Zondag 5 mei Bevrijd. Derde zondag van Pasen

ORDE VAN DIENST. Zondag 5 mei Bevrijd. Derde zondag van Pasen ORDE VAN DIENST Zondag 5 mei 2019 Bevrijd Derde zondag van Pasen Voorganger mw. Angeliek Knol, organist Anton Pauw, ouderling Jur Visser, diaken Henk Vonk Voor het eerst hier in de kerk? Welkom! We hopen

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 14 mei 2017 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen

Orde van dienst voor de viering van zondag 14 mei 2017 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen 1 Orde van dienst voor de viering van zondag 14 mei 2017 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen voorganger orgel : ds. Freek L. Bakker, Voorschoten : Kees van den Berg De kaarsen worden aangestoken

Nadere informatie

Heet u en jou van harte welkom!

Heet u en jou van harte welkom! Heet u en jou van harte welkom! 1 Feestelijke Pinksterdienst 15 mei 2016 Thema: De Geest spreekt alle talen 2 Voorganger: Ds. Wim van der Wel Muzikale medewerking: Bert Slijkhuis Orgel & De Nu je Onderwegband

Nadere informatie

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Bemoediging en drempelgebed Orgelspel Aansteken van de kaarsen Lichtlied Het engelenlied-3 Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Moment van stilte Bemoediging en drempelgebed V onze hulp is in

Nadere informatie

Liturgie bij de dankdienst voor het leven van Alex Landman

Liturgie bij de dankdienst voor het leven van Alex Landman Liturgie bij de dankdienst voor het leven van Alex Landman Heer, U laat mij veilig wonen. Ik hoef niet bang te zijn, ik kan rustig slapen. Psalm 4 vers 9 Dankdienst voor het leven van Alex Arthur Landman

Nadere informatie

Zondag 12 april 2015

Zondag 12 april 2015 Zondag 12 april 2015 Lichtlied: 637:1 en 4 4. Ziehier het licht van lange duur, ziehier de Zoon, de zon, het vuur; o vlam van Pasen, steek ons aan de Heer is waarlijk opgestaan! 1 Welkom Bemoediging en

Nadere informatie

Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana

Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana Orgelspel Woord van welkom Kaarsen aansteken Zingen: Psalm 66 vers 1 en 2 Bemoediging en Groet vg.: Onze hulp is

Nadere informatie

Muziek WILHELMINAKERK ZONDAG 3 APRIL 2016 OM TE BEGINNEN EERSTE ZONDAG NA PASEN. Welkom en mededelingen. Muziek Allen gaan staan

Muziek WILHELMINAKERK ZONDAG 3 APRIL 2016 OM TE BEGINNEN EERSTE ZONDAG NA PASEN. Welkom en mededelingen. Muziek Allen gaan staan WILHELMINAKERK ZONDAG 3 APRIL 2016 EERSTE ZONDAG NA PASEN OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Allen gaan staan Groet: Genade zij u en vrede van God, onze Vader van Christus, onze Heer Amen Bemoediging:

Nadere informatie

Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen

Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen Voorganger Ouderling Diaken Lector Organist Kind en Kerk KeK Ds. Peter Verhoeff uit Alkmaar

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Luttelgeest. Liturgie voor de dienst van 23 juni 2013. Bevestiging in het ambt van ouderling of diaken:

Protestantse Gemeente Luttelgeest. Liturgie voor de dienst van 23 juni 2013. Bevestiging in het ambt van ouderling of diaken: Protestantse Gemeente Luttelgeest Liturgie voor de dienst van 23 juni 2013 Bevestiging in het ambt van ouderling of diaken: Anja Blok, Christa Verhage, Françoise Bisschop en Johan Kamminga Voorganger:

Nadere informatie

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Het Witte Kerkje Huis ter Heide 25 december 2015 Voorganger: ds. Els van der Wal Organist: Gert-Jan van den Bos Lector: Corrie Poelakker m.m.v. Ilonka van der Sluis,

Nadere informatie

Openluchtdienst! speelruimte om te leven!

Openluchtdienst! speelruimte om te leven! Openluchtdienst speelruimte om te leven liturgie bij de openluchtdienst op zondag 15 juni 2014 in de tuin van het Wooldhuis uitgaande van de Protestantse Gemeente Heino-Laag Zuthem voorganger: ds. Hans

Nadere informatie

Pinksteren Handelingen 2 : 1 t/m 47

Pinksteren Handelingen 2 : 1 t/m 47 Pinksteren Handelingen 2 : 1 t/m 47 Muziek: Willem Datema Toelichting De tekst van Handelingen 2 : 1 t/m 47, is genomen uit de vertaling van het Nederlands Bijbelgenootschap. De rolverdeling is als volgt:

Nadere informatie

ORDE VOOR DE DIENST VAN SCHRIFT EN DOOP. op Pinksterzondag 4 juni 2017 in de Protestantse Kerk in Sint-Michielsgestel

ORDE VOOR DE DIENST VAN SCHRIFT EN DOOP. op Pinksterzondag 4 juni 2017 in de Protestantse Kerk in Sint-Michielsgestel ORDE VOOR DE DIENST VAN SCHRIFT EN DOOP op Pinksterzondag 4 juni 2017 in de Protestantse Kerk in Sint-Michielsgestel Gods Geest dringt door een muur van blauw azuur. Het duister zwicht voor zoveel licht;

Nadere informatie

Hein Antonie Wolters

Hein Antonie Wolters Orde van dienst bij het afscheid van Hein Antonie Wolters Geboren: 12 mei 1949 Overleden: 7 februari 2015 Op vrijdag 13 februari om 13.00 uur in de Maranathakerk te Lunteren Voorganger : Mw. Ina Hansum

Nadere informatie

Orde van Dienst Zondag 23 oktober Welkom en mededelingen

Orde van Dienst Zondag 23 oktober Welkom en mededelingen Orde van Dienst Zondag 23 oktober 2016 Welkom en mededelingen Zingen Psalm 98: 1, 2 Zing een nieuw lied voor God de Here Zingt een nieuw lied voor God den Here, want Hij bracht wonderen tot stand. Wij

Nadere informatie

Amarence en Laurens-Jan van Kooten. Anna Vogel. Zondag 13 november In deze dienst wordt de Doop bediend aan

Amarence en Laurens-Jan van Kooten. Anna Vogel. Zondag 13 november In deze dienst wordt de Doop bediend aan Protestantse Gemeente Het Anker te Zaltbommel Zondag 13 november 2016 In deze dienst wordt de Doop bediend aan Amarence en Laurens-Jan van Kooten en Anna Vogel INTREDE Woord van welkom Stil gebed Aanvangslied

Nadere informatie

Gedachteniszondag ZONDAG 20 NOVEMBER 2016 ORDE VAN DIENST

Gedachteniszondag ZONDAG 20 NOVEMBER 2016 ORDE VAN DIENST ORDE VAN DIENST ZONDAG 20 NOVEMBER 2016 Gedachteniszondag Voorganger: ds. Gerrit Heuver m.m.v. de cantorij onder leiding van Han Siertsema Han Siertsema: orgel en piano Shannon Scheltema: viola da gamba

Nadere informatie

Thema: Toekomstmaaltijd - Gods goedheid proeven

Thema: Toekomstmaaltijd - Gods goedheid proeven Zondag 28 september 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen Thema: Toekomstmaaltijd - Gods goedheid proeven Viering van het Heilig Avondmaal de Tafel van Jezus. Voorganger: ds. Bram Bregman Organist:

Nadere informatie

OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek Allen gaan staan. Genade zij u en vrede van God onze Vader en van Jezus Christus, onze Heer!

OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek Allen gaan staan. Genade zij u en vrede van God onze Vader en van Jezus Christus, onze Heer! WILHELMINAKERK SOEST 27 september 2015 Voorganger: Ambtsdrager: Lector: Organist: ds. Sj. van der Zee, Gorinchem Fred Heidinga, Dênise Smit Loes Paul Theo van der Woude OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST WILHELMINAKERK 5 NOVEMBER 2017

PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST WILHELMINAKERK 5 NOVEMBER 2017 PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST WILHELMINAKERK 5 NOVEMBER 2017 Voorganger: ds. Wim Kievit Ambtsdrager van dienst: Piet de Gier Organist: Terry Hamberg Lector: Suze Deelen Beamer: Bart-Jan Smit Muziek Welkom

Nadere informatie

Ochtenddienst 15 mei :00 uur Hervormde gemeente Numansdorp

Ochtenddienst 15 mei :00 uur Hervormde gemeente Numansdorp Ochtenddienst 15 mei 2016 10:00 uur Hervormde gemeente Numansdorp Pinksteren! 15 mei 2016 Voorganger Organist : Ds. C.D. van Alphen : Jan Bezuijen Welkom Afkondigingen door ouderling Ton Versteeg Voor

Nadere informatie

Zondagmorgen 25 augustus om 9.30 uur Noordeloos 10e zondag vd zomer, kleur groen, Voorganger: Ds. J.E. Schelling

Zondagmorgen 25 augustus om 9.30 uur Noordeloos 10e zondag vd zomer, kleur groen, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Zondagmorgen 25 augustus om 9.30 uur Noordeloos 10e zondag vd zomer, kleur groen, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Opzet orde van Dienst Orgelspel Mededelingen Intochtslied: Lied 146: 1 en 3 Zing, mijn ziel,

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD. orde voor de dienst op witte donderdag, 17 april uur in de Emmaüskerk te Lewenborg

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD. orde voor de dienst op witte donderdag, 17 april uur in de Emmaüskerk te Lewenborg PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD orde voor de dienst op witte donderdag, 17 april 2014 19. 00 uur in de Emmaüskerk te Lewenborg de kinderen die catechese hebben gevolgd werken mee: Jelle Hoft Jesse Gerrits

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD. orde voor de dienst op witte donderdag, 13 april uur in de Emmaüskerk te Groningen (Lewenborg)

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD. orde voor de dienst op witte donderdag, 13 april uur in de Emmaüskerk te Groningen (Lewenborg) PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD orde voor de dienst op witte donderdag, 13 april 2017 19.00 uur in de Emmaüskerk te Groningen (Lewenborg) de kinderen die catechese hebben gevolgd werken mee: Ellemijn

Nadere informatie

Manteldienst. op 11 oktober Voorganger : ds. Klaas Wigboldus Ouderling: Wim Keijzer Diaken: Janna Plugge Organiste: Netty Blansjaar

Manteldienst. op 11 oktober Voorganger : ds. Klaas Wigboldus Ouderling: Wim Keijzer Diaken: Janna Plugge Organiste: Netty Blansjaar Manteldienst op 11 oktober 2015 Voorganger : ds. Klaas Wigboldus Ouderling: Wim Keijzer Diaken: Janna Plugge Organiste: Netty Blansjaar 1 WELKOMSTWOORD door ouderling van dienst / AANKONDIGING AANVANGSLIED

Nadere informatie

Liturgie voor Paasmorgen, 1 april 2018 Voorganger: ds. Gea Smit-de Groot, ouderling: Leo t Hart, diaken: Petra van Kampen, muzikale begeleiding:

Liturgie voor Paasmorgen, 1 april 2018 Voorganger: ds. Gea Smit-de Groot, ouderling: Leo t Hart, diaken: Petra van Kampen, muzikale begeleiding: Liturgie voor Paasmorgen, 1 april 2018 Voorganger: ds. Gea Smit-de Groot, ouderling: Leo t Hart, diaken: Petra van Kampen, muzikale begeleiding: Suetana Musica o.l.v. Simon de Groot Suetana Musica speelt:

Nadere informatie