Informatieboekje groep 8. Schooljaar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatieboekje groep 8. Schooljaar"

Transcriptie

1 Informatieboekje groep 8 Schooljaar

2 Beste ouders en leerlingen van groep 8 Dit informatieboekje brengt u op de hoogte van een aantal belangrijke zaken die in groep 8 aan bod komen in het schooljaar 2016/2017. Natuurlijk kan het zo zijn dat na het lezen van dit informatieboekje vragen onbeantwoord blijven, kom dan gerust na schooltijd langs! Juf. Nathalie Samenstelling van de klas: Dit schooljaar zitten er 24 leerlingen in groep 8. Juf Nathalie staat de hele week voor de klas van maandag t/m vrijdag. Het dagprogramma voor de leerlingen: Op de white-boards staat iedere dag het programma beschreven. De leerlingen kunnen meteen bij binnenkomst zien wat de dagplanning is. Tevens zien ze bij welke taken ze vooraf instructie krijgen (leerkrachtgebonden les) en met welke taken ze zelf aan de slag kunnen (zelfstandig werken). Fruitdagen: Om gezond eten te stimuleren hebben we schoolbreed afgesproken om dinsdag en donderdag tot fruitdagen te benoemen. Wij vragen u dan ook om op dinsdag en donderdag een stukje groente of fruit mee te geven voor in de kleine pauze. Zo leren onze leerlingen spelenderwijs op een gezonde manier hun tanden in iets lekkers te zetten. Ook zullen we dit schooljaar meedoen aan de week van de pauzehap en het GGZ project: de gezonde school. Gymles: De gymlessen vinden plaats op vrijdagochtend in sporthal de Fuik. Alle leerlingen dienen gymkleding en gymschoenen te dragen tijdens de gymlessen. Bij lekker weer gaan we met de groepen naar buiten op het Peppelveld. Wanneer een leerling niet mee kan gymmen verwachten wij via de leerling een briefje van de ouders of een telefoontje. School-tv: Iedere week kijken we met groep 8 naar schooltelevisie. We kijken dan naar Schooltv: Zapp weekjournaal. Dit programma brengt wekelijks volwassenonderwerpen vertaald naar de belevingswereld van kinderen. Klassenhulp: De leerlingen zijn een paar keer per jaar klassenhulp. Voor de leerlingen betekent dit dat ze diverse taken/klusjes in de klas hebben. Denk hierbij aan het schriften ophalen en uitdelen, punten aanslijpen enz.

3 Verjaardagen: Wanneer uw kind jarig is, wordt dat natuurlijk ook gevierd in de klas. Uiteraard mag er getrakteerd worden. Wanneer een leerling in het weekend of in de vakantie jarig is, geef dan even door wanneer uw kind zijn/haar verjaardag wil vieren. Huiswerk: In groep 8 krijgen de leerlingen huiswerk mee. Iedere leerling heeft een huiswerkmap waarin hij/zij het leer,- en of maakwerk netjes en overzichtelijk kan bewaren. Leerwerk: - De leerlingen krijgen voor aardrijkskunde (Meander), biologie (Naut), geschiedenis (Brandaan) en Engels leerwerk voor de toetsen mee naar huis. - Voor het vak taal (woordenschat) krijgen de leerlingen de woorden van de week mee naar huis. Na iedere 3 weken worden deze woorden getoetst op school (d.m.v. meerkeuze vragen op de computer), dit om te kijken of de leerling de betekenis van de woorden kennen. Maakwerk: - Verder maken de leerlingen wekelijks thuis op de computer Nieuwsbegrip. Hiervoor hebben de kinderen allemaal een eigen inlogcode. - Wanneer ik als leerkracht merk dat de leerlingen moeite hebben met een bepaald onderwerp of iets nieuws aangeboden hebben gekregen kunnen de leerlingen hierover een opdrachtenblad mee krijgen om thuis extra te oefenen. - Daarnaast kan het voorkomen dat leerlingen die een handelingsplan voor een bepaalde periode volgen, extra maatwerk mee naar huis krijgen. Al het huiswerk gaat op dinsdag in de huiswerkmap mee naar huis. De leerlingen krijgen dan ook te horen wanneer het af moet zijn. Boekbespreking, spreekbeurt en werkstuk: De leerlingen uit groep 8 bereiden ieder 1 boekbespreking en 1 spreekbeurt voor. De data voor de boekbesprekingen en spreekbeurten zijn al bekend en gecommuniceerd met de leerlingen. Er wordt gestart met de boekbesprekingen en wanneer iedereen is geweest gaan we verder met de spreekbeurten. Tevens maken de leerlingen ieder 1 werkstuk. Het onderwerp van het werkstuk moet gaan over een persoon of een gebeurtenis uit de geschiedenis. Ook van het werkstuk is al bekend wanneer het ingeleverd moet worden. Alle informatie over de boekbesprekingen, spreekbeurten en werkstukken is te vinden op de site op de pagina van groep 8 of in het informatieboekje hierover dat uw kind mee naar huis heeft gekregen. Kok van de week: Dit jaar gaan de leerlingen weer zelf koken. Iedere week is er een andere kok van de week. Het is de bedoeling dat iedere leerling een keer iets gaat bereiden in de keuken en dit mee naar school neemt om aan de rest te laten proeven. Naast het gerechtje nemen de kinderen het recept mee naar school, hierin staan de ingrediënten vermeld en de bereidingswijze. De leerlingen leren op deze manier recepten lezen, inhoudsmaten gebruiken en recepten stap voor stap uitvoeren. Al deze recepten worden verzameld en aan het einde van het schooljaar gebundeld tot een leuk kookboekje van groep 8.

4 CKV/T: Op maandag- en dinsdagmiddag staan de vakken handvaardigheid, tekenen, muziek en drama gepland. Eens in de 4 weken staat op dinsdag een uur techniek op het rooster. Onder begeleiding van de eigen leerkracht en Juf Myrthe (onderwijsassistent) werken de leerlingen aan technische opdrachten uit de techniektorens. Kamp Dit schooljaar gaan we op kamp naar Dongen in Scoutinggebouw de Stormvogels. Dit zal zijn op woensdag 14 juni, donderdag 15 juni en vrijdag 16 juni. De kosten voor het schoolkamp bedragen ongeveer 60,- en u zult gevraagd worden dit eind mei over te maken. Ruim van te voren krijgen de leerlingen hier alle informatie over en gaan er ook informatieboekjes mee naar huis toe. Musical De leerlingen van groep 8 zullen aan het einde van het schooljaar een musical opvoeren. Dit belooft een spetterend show te worden! Levensbeschouwing en Sociale Emotionele Ontwikkeling (SEO): Op de Peppel werken we met de methode Kinderen en hun sociale talenten. Het doel hiervan is om sociaal competent gedrag van de leerlingen op de Peppel te bevorderen. De lessen zijn gericht op het aanleren van vaardigheden, zodat de leerlingen zich binnen de school, maar ook buiten de school competent gedragen. Ook wordt er gewerkt met Hemel & Aarde. Deze methode laat de kinderen nadenken over wat waardevol is, verwondering uit te laten lokken over mensen, de dingen en cultuur. Iedere maandag starten we de dag met een gebedje/gedichtje dat door 1 van de leerlingen is voorbereid. Wereldoriëntatie: Aardrijkskunde Vanaf groep 5 werken we voor aardrijkskunde met de methode Meander. De methode bestaat uit 5 thema s. Per thema staan er 4 lessen en 1 toetsles gepland. In les 1 en 2 wordt uitgebreid ingegaan op het onderwerp van het thema. In les 3 staat de topografie centraal. In les 4 wordt op verschillende manieren de stof herhaald. Ook worden de nieuwe woorden die in het thema aan bod zijn gekomen nogmaals toegelicht. Geschiedenis Vanaf groep 5 werken we voor geschiedenis met de methode Brandaan. De lesopbouw ziet er grotendeels hetzelfde uit als bij aardrijkskunde. Alleen wordt bij les 3 nog dieper ingegaan op het onderwerp dat bij het thema centraal staat. In les 4 volgt ook een herhaling van de stof. Natuur en techniek Vanaf groep 5 werken we voor natuur en techniek met de methode Naut. De lesopbouw ziet er grotendeels hetzelfde uit als bij geschiedenis.

5 Engels: My name is Tom biedt voor de gehele basisschool een slimme, doorlopende leerlijn. Door in de onderbouw (vanaf groep 1) al te beginnen met het aanleren van woorden en basiszinnen, kan er in de bovenbouw op hoog niveau Engels worden aangeboden. Hiervoor is My name is Tom opgesplitst in twee delen: part 1 is bedoeld voor de onderbouw, en part 2 voor de bovenbouw. Wij werken dit jaar de werkboekjes van groep 8 door met het thema: Germany. Regelmatig zal uw kind een blad met woordjes of zinnen mee naar huis krijgen om te leren. Op school wordt er twee keer in de week een les Engels van 45 minuten gegeven. Tijdens vrije leesmomenten hebben ze ook de mogelijkheid om ook Engelse boeken te lezen. Taal actief taal: Taal Actief is een opbrengstgerichte methode en staat in het teken van optimale leerresultaten. Het taalprogramma van Taal Actief onderscheidt vier leerstofdomeinen: - Woordenschat - Taal verkennen - Spreken & luisteren - Schrijven Taal Actief woordenschat kent twee leerlijnen: 1. Woorden en woordgroepen 2. Woordleer- en onthoudstrategieën Taal verkennen heeft vier sub-domeinen: 1. Verkennen van letters, klanken en leestekens. 2. Verkennen van woorden: woordvorming en woordbenoeming. 3. Verkennen van zinnen: zinsvorming en zinsontleding. 4. Verkennen van taalgebruik: taalverschijnselen. De leerlijn spreken & luisteren telt vijf sub-lijnen: 1. Expressieve vaardigheden, zoals: Vertellen (anekdotes, verhalen) Voordragen (gedichten, rap) Opvoeren (dialogen, sketches) 2. Informatieve vaardigheden, zoals: Beschrijven, verslag doen, informatie opvragen en geven 3. Instructieve vaardigheden, zoals: Instructie geven en uitleggen 4. Betogende vaardigheden, zoals: Aanprijzen, verkopen, onderhandelen, discussiëren en debatteren 5. Contactuele vaardigheden, zoals: Telefoneren Gevoelsgesprekken en conflictgesprekken

6 De leerlijn schrijven telt zes sub-lijnen: 1. Verhalen schrijven, zoals: 5. Poëtische teksten schrijven, zoals: Persoonlijk verhaal, fantasieverhaal, Elfje, limerick, haiku, acrostichon Avonturenverhaal, dialoog, rollenspel Gedichten zonder en met rijm 2. Informatieve teksten schrijven, zoals: 6. Contactuele teksten schrijven, zoals: Beschrijving, verslag, werkstuk, bericht Papieren en digitale contactvormen 3. Instructieve teksten schrijven, zoals: Persoonlijke en zakelijke brieven Opdracht, toelichting, uitleg Routebeschrijving, gebruiksaanwijzing, recept, draaiboek 4. Betogende teksten schrijven, zoals: Betoog, recensie Betogende brief, advertentie, reclametekst Taal actief Spelling: Het spellingsprogramma volgt dezelfde thema s als het taalprogramma en er is een voortdurende wisselwerking tussen het leren van woorden, zinnen en teksten (taal) en het correct leren schrijven ervan (spelling). In het werkboek spelling is elk lesdoel op drie niveaus uitgewerkt: Alle kinderen starten met de beginopdracht. Aan de hand van het aantal goede en foute antwoorden bepalen we op welk niveau het kind aan de slag gaat. Ook start elk werkboek met een visuele leerlijn. In deze leerlijn zien de kinderen alle spellingscategorieën die ze de komende thema s gaan leren. In elke les is een instructiekader ofwel instapkaart afgebeeld. De instapkaart geeft een duidelijke doelbeschrijving ( Dit ga je leren ) en een uitleg in begrijpelijke taal ( Dit moet je weten ). In de leerlijn spelling leren kinderen om gericht strategieën toe te passen bij het schrijven van woorden. Drie hoofdstrategieën staan centraal: Luisterstrategie: schrijf het woord op zoals je het hoort. Regelstrategie: pas de regel toe die bij dit probleem hoort. Weetstrategie: leer het woord uit je hoofd.

7 Estafette Nieuw technisch lezen: Estafette Nieuw is vernieuwd én verbeterd. Nieuwe wetenschappelijke inzichten, het nieuwe AVI-systeem, de nieuwe Cito-toets Technisch Lezen en heel veel praktijkervaringen hebben geleid tot nieuwe materialen en een andere manier van werken. Toch is Estafette Nieuw meer dan inhoudelijk sterk. Leesplezier en leesuitdaging staan altijd voorop. Ook dat heeft geleid tot leuke, nieuwe elementen. Estafette staat drie keer in de week ingeroosterd. Op maandag en woensdag worden er leeslessen gegeven. Op vrijdag staat de toepassing van de leestechnieken en de leesbeleving centraal. De leerlingen die de andere twee dagen zelfstandig de opdrachten en teksten verwerken (zij werken met de Estafetteloper) komen op deze dag bij de leerkracht om het gemaakte door te spreken. Daarnaast wordt de beleving en de werkhouding doorgenomen. Nieuwsbegrip XL: Nieuwsbegrip, een interactieve en aansprekende methode voor begrijpend lezen. Wat is Nieuwsbegrip XL? wekelijks teksten en opdrachten en een filmpje aan de hand van de actualiteit vijf niveaus vijf leesstrategieën gebruikers mailen suggesties voor het onderwerp van de week meer plezier in begrijpend lezen! Met Nieuwsbegrip wordt er op een aantrekkelijke manier aan de kerndoelen voor begrijpend lezen gewerkt. Bovendien zijn er 'tools' voor op het digibord en maakt het NOS Jeugdjournaal wekelijks een filmpje bij het onderwerp van Nieuwsbegrip. De leerlingen volgen De leerlingen hebben allemaal een eigen gebruikersnaam en wachtwoord voor Nieuwsbegrip. De vorderingen van de leerlingen volgen we in de speciale online beheermodule voor leerkrachten. Hiermee kunnen we per leerling bekijken hoe hij of zij de lessen heeft gemaakt.

8 Rekenen: In groep 8 gaan we sinds dit schooljaar werken met de methode: Alles telt. Dit is een methode waarbij leerkrachtgebonden lessen en lessen zelfstandig werken elkaar afwisselen. Hierdoor krijgt de leerling ruimte om onder begeleiding van de leerkracht eigenaar te zijn van het eigen leerproces. De lessen worden gegeven m.b.v. het digitaal software programma van Alles Telt. Met de online lesomgeving worden lessen eenvoudiger georganiseerd en blijft er hierdoor extra tijd over die aan de leerlingen besteed kan worden. De leerstof is geordend in 6 blokken. Een blok bestaat uit 30 lessen die samen een periode van 6 schoolweken omvatten. Alles telt is zo opgezet dat je optimaal kan differentiëren. De rekenmethode biedt daarvoor drie heldere leerroutes in het basismateriaal: minimum, regulier en plus. Je leerlingen kunnen zo hun eigen leerroute volgen door een herkenbare aanduiding van de moeilijkheidsgraad bij elke opgave. De leerstofdomeinen in groep 8 zijn: Getalrelaties en begrip Basisvaardigheden + en - Cijferend + / - / x / : Breuken Kommagetallen Procenten en verhoudingen Rekenmachine Lengte, omtrek en oppervlakte Inhoud en volume Gewicht Meetkunde Tijd Tabellen en grafieken Studievaardigheden: BLITS Dit jaar beginnen we in groep 8 met de methode Blits. Studievaardigheden worden voor kinderen steeds belangrijker. Informatie is overal te vinden, zeker op internet. Maar hoe zoek je gericht? En waar vind je de juiste informatie en hoe verwerk je die? Met Blits leren kinderen het lezen, begrijpen en verwerken van allerlei informatiebronnen, via de vier onderdelen van studievaardigheden. Zie afbeeldingen hieronder. De toetsen van Blits sluiten naadloos aan bij de toetsen van het Cito. Ze vormen dan ook een perfecte voorbereiding op de Cito-toetsen

9 Verkeer: We werken uit de methode: Klaar over... Het is belangrijk dat kinderen op school iets leren over het verkeer. Ze zijn immers dagelijks een verkeersdeelnemer. In de lessen van Klaar over... worden zoveel mogelijks verschillende leeractiviteiten aangeboden. Cito Leerlingvolgsysteem: Naast de methodegebonden toetsen worden onze leerlingen ook getoetst d.m.v. toetsen uit het leerlingvolgsysteem (CITO). De toetsen die bij uw kind worden afgenomen zijn: Technisch lezen: leestempo TBL: Toets Begrijpend Lezen Spelling + Spelling werkwoorden Rekenen/Wiskunde Woordenschat Studievaardigheden Engels Cito Eindtoets Op dinsdag 18 april, woensdag 19 april en donderdag 20 april wordt bij groep 8 de CITO Eindtoets afgenomen. Het schooladvies wordt gebaseerd op onderstaande punten: De leerling (ontwikkeling, werkhouding, huiswerkattitude en motivatie) LOVS toetsen Entreetoets Methodegebonden resultaten De eindtoets Cito is niet meer leidend/bepalend in het schooladvies. De toets dient tegenwoordig meer als controletoets voor het afgegeven advies. Er volgt nog een informatieavond voor leerlingen en ouders over het voorgezet onderwijs. EHBO In de laatste periode van groep 8 wordt er gestart met EHBO lessen. Deze lessen worden gegeven door de leerkracht en door leden van EHBO Dussen. Door het volgen van de cursus Jeugd Eerste Hulp en het goed afleggen van het theoretische en praktische examen kunnen de leerlingen in het bezit komen van een Diploma Jeugd Eerste Hulp.

10 Coöperatief leren Coöperatief Leren is een aanvulling op de praktijk van alledag. Het vraagt niet een totaal nieuwe werkwijze van de leerkracht, maar heeft een belangrijke plaats naast individuele en klassikale werkvormen. De werkvormen die in groep 8 aan bod komen zijn: Binnen- buitenkring Zoek iemand die Mix-tweetal-gesprek Tweegesprek op tijd Tafelrondje per tweetal Zoek de valse Tweetal-coach of tweegesprek op tijd Daarnaast zullen we wekelijks klassenbouwers en teambouwers inplannen. Deze activiteiten zorgen voor een goede sfeer binnen de groep. De leerlingen zitten in groepjes van 4 kinderen bij elkaar. Deze groepjes wisselen om de 6 weken. Door de wisselingen komen de leerlingen door het jaar heen met bijna alle leerlingen uit hun klas in een team te zitten en leren zo met allerlei personen samen te werken. Themaweken en vieringen Naast het vaste programma zullen we ook vaak deelnemen aan verschillende projecten. Deze kunnen in het teken staan van bepaalde seizoenen of te maken hebben met cultuur. Denk hierbij aan een week in het teken van verkeer, de Kinderboekenweek, Open Monumenten Klassendag, bezoek aan kamp Vugt, nationale voorleesdagen, Prinsjesdag, Koningsspelen, de week van de gezonde school, etc. Naast de projecten besteden we ook veel aandacht aan de vaste vieringen zoals: Sinterklaas, Kerst, Carnaval, Pasen, laatste schooldag etc. U wordt op de hoogte gehouden van alles wat er is gebeurd of staat te gebeuren in groep 8 via de Peptalk. Hierin kunt u alle informatie vinden en zullen we ook weleens vragen om uw hulp. We gaan er samen een leerzaam en gezellig schooljaar van maken!

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Informatieboekje Groep 7 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS

Nadere informatie

Informatieboekje groep 7. Schooljaar 2015-2016

Informatieboekje groep 7. Schooljaar 2015-2016 Informatieboekje groep 7 Schooljaar 2015-2016 Beste ouders en leerlingen van groep 7 Dit informatieboekje brengt u op de hoogte van een aantal belangrijke zaken die in groep 7 aan bod komen in het schooljaar

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Informatieboekje Groep 7 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 6 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 6 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 6 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 6 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Informatieboekje groep 6 Schooljaar 2015-2016

Informatieboekje groep 6 Schooljaar 2015-2016 Informatieboekje groep 6 Schooljaar 2015-2016 Beste ouders en leerlingen van groep 5 Dit informatieboekje brengt u op de hoogte van een aantal belangrijke zaken die in groep 6 aan bod komen in het schooljaar

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Informatieboekje Groep 7 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 5 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 5 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 5 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 5 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Juf Leonie Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen

Juf Leonie Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Informatieboekje Groep 6 Juf Leonie Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 1.

Nadere informatie

Informatieboekje groep 5 Schooljaar 2015-2016

Informatieboekje groep 5 Schooljaar 2015-2016 Informatieboekje groep 5 Schooljaar 2015-2016 Beste ouders en leerlingen van groep 5 Dit informatieboekje brengt u op de hoogte van een aantal belangrijke zaken die in groep 5 aan bod komen in het schooljaar

Nadere informatie

Informatieboekje groep 4/5 Schooljaar

Informatieboekje groep 4/5 Schooljaar Informatieboekje groep 4/5 Schooljaar 2016-2017 Beste ouders en leerlingen van groep 4/5 Dit informatieboekje brengt u op de hoogte van een aantal belangrijke zaken die in groep 4/5 aan bod komen in het

Nadere informatie

Informatie Groep 8. Bs D e Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen

Informatie Groep 8. Bs D e Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Informatie Groep 8 Bs D e Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groep 8 informatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Centrale eindtoets (cito) 6. Voortgezet onderwijs

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 4 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 7. Overige informatie

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 4 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 7. Overige informatie

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 3 2018-2019 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Leerstofaanbod 5. LVS 1. Inleiding Beste

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 3 2017-2018 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 1. Inleiding

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 3 2019-2020 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Leerstofaanbod 5. LVS 1. Inleiding Beste

Nadere informatie

Informatieboekje Schooljaar 2016/2017

Informatieboekje Schooljaar 2016/2017 Informatieboekje Schooljaar 2016/2017 Beste ouder(s)/ verzorger(s) van groep 3, Dit informatieboekje brengt u op de hoogte van een aantal belangrijke zaken die in groep 3 aan bod komen, zoals inhoud van

Nadere informatie

JAARPLAN GROEP 7 SCHOOLJAAR

JAARPLAN GROEP 7 SCHOOLJAAR JAARPLAN GROEP 7 SCHOOLJAAR 2015-2016 Leerkracht: Nicole Koevoets Algemene zaken in groep 7: Huiswerk: Alle kinderen in groep 7 hebben een agenda nodig. Hierin wordt elke week het huiswerk genoteerd voor

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond groep 7

Welkom. Informatieavond groep 7 Welkom Informatieavond groep 7 Wat komt vanavond ter sprake? Voorstellen Vakken en toetsing in groep 7 Rekenen Hoofdrekenen, herhaald aftrekken, metriek stelsel, breuken, procenten, zakrekenmachine. Er

Nadere informatie

JAARPLAN GROEP 6 SCHOOLJAAR 2015-2016 LEERKRACHTEN: DENNIS VOORST NICO HEUVELMANS

JAARPLAN GROEP 6 SCHOOLJAAR 2015-2016 LEERKRACHTEN: DENNIS VOORST NICO HEUVELMANS JAARPLAN GROEP 6 SCHOOLJAAR 2015-2016 LEERKRACHTEN: DENNIS VOORST NICO HEUVELMANS Informatie m.b.t. de verschillende vakgebieden in groep 6: Taal: De groepen 4 t/m 8 maken gebruik van de taalmethode Taal

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 5/6 Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 5/6 Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 5/6 Schooljaar 2017-2018 Daar leer je! Even voorstellen Hallo, ik ben Johan van de Vossenberg. Dit schooljaar geef ik van maandag tot en met vrijdag les aan de kinderen van

Nadere informatie

JAARPLAN GROEP 7 SCHOOLJAAR

JAARPLAN GROEP 7 SCHOOLJAAR JAARPLAN GROEP 7 SCHOOLJAAR 2016-2017 Leerkrachten: Dennis Voorst 7a Nicole Koevoets 7b Algemene zaken in groep 7: Huiswerk: Alle kinderen in groep 7 hebben een agenda nodig. Hierin wordt elke week het

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep leraar Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 7. Overige informatie 1. Inleiding

Nadere informatie

JAARPLAN GROEP 7A SCHOOLJAAR

JAARPLAN GROEP 7A SCHOOLJAAR JAARPLAN GROEP 7A SCHOOLJAAR 2017-2018 Leerkracht: Nicole Koevoets Algemene zaken in groep 7: Huiswerk: Alle kinderen in groep 7 hebben een agenda nodig. Hierin wordt elke week het huiswerk genoteerd voor

Nadere informatie

Maandag. Dinsdag. Woensdag

Maandag. Dinsdag. Woensdag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Verrassing Weektaak Agenda Dagtaak Verjaardag Jeugdjournaal Naar huis Naar de bieb Computer 4 Computeren Computer 1 Computer 2 Buitenspelen Klassendienst Pauze

Nadere informatie

Informatie avond groep 7

Informatie avond groep 7 Informatie avond groep 7 Technisch Lezen: Net als vorig jaar hebben wij 3x per week Estafette lezen. Maandag-, woensdag- en vrijdagochtend het eerste half uur. Kinderen lezen hierbij op eigen niveau. Begrijpend

Nadere informatie

Groep 7 Boerenpad. Groep 7 Boerenpad

Groep 7 Boerenpad. Groep 7 Boerenpad Groep 7 Boerenpad Groep 7 Boerenpad Informatieavond groep 7 Leerkracht van deze groep: Bas Zijderveld Algemene informatie Veel nieuwe leerstof. Goede werkhouding. Leren plannen (agenda). Repetities. Huiswerk/werkbladen

Nadere informatie

Even voorstellen. Juf Anouk Rekencoördinator

Even voorstellen. Juf Anouk Rekencoördinator Welkom in groep 7 Even voorstellen Vakken Rekenen Taal Spelling Engels Studievaardigheden IPC Sociaal emotionele ontwikkeling Huiswerk Activiteiten groep 7 Voorlopig advies Contact Communicatie Schoolafspraken

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Welkomstwoordje Uw kind zit dit jaar in groep 6A of in groep 6B. In beide groepen hebben

Nadere informatie

Betreft: informatie groep 8. Beste ouder/verzorger,

Betreft: informatie groep 8. Beste ouder/verzorger, 01 / 05 Datum 9 09 15 Betreft: informatie groep 8 01 / 05 Batenstein 01 1 / 05 2403 PK Alphen aan den Rijn T +31 (0)172 431 232 E r.redegeld@skba.nl 01 / 05 www.basisschoolspectrum.nl Beste ouder/verzorger,

Nadere informatie

Informatie groep 5. Ook is er elke week een les uit Blits, een methode voor studievaardigheden. Dit krijgen de kinderen voor het eerst in groep 5.

Informatie groep 5. Ook is er elke week een les uit Blits, een methode voor studievaardigheden. Dit krijgen de kinderen voor het eerst in groep 5. Informatie groep 5 Taal en spelling We werken op school met de compleet vernieuwde methode: Taal Actief. Taal Actief heeft een basisprogramma van 32 weken per jaar, verdeeld in acht thema s van vier weken.

Nadere informatie

Er staat koffie voor u klaar!

Er staat koffie voor u klaar! Er staat koffie voor u klaar! Even voorstellen.. Onze directeur: Joost Heemskerk Barend Schuurman IB Saskia Smeets 7S Judith Does 7J LIO-stagiaire Amy Spaans Sophie Kistemaker Op de vrijdag Catechese Jaaropening

Nadere informatie

JAARPLAN GROEP 6 SCHOOLJAAR LEERKRACHT: NICO HEUVELMANS

JAARPLAN GROEP 6 SCHOOLJAAR LEERKRACHT: NICO HEUVELMANS JAARPLAN GROEP 6 SCHOOLJAAR 2016-2017 LEERKRACHT: NICO HEUVELMANS Informatie m.b.t. de verschillende vakgebieden in groep 6: Taal: De groepen 4 t/m 8 maken gebruik van de taalmethode Taal Actief. De methode

Nadere informatie

Praktische informatie groepen 6 Schooljaar 2015-2016

Praktische informatie groepen 6 Schooljaar 2015-2016 Praktische informatie groepen 6 Schooljaar 2015-2016 Een verzoek: - Naar binnen gaan na de bel, wanneer de leerkracht de deur open maakt. - Aan onze kant op de speelplaats naar binnen en niet binnendoor.

Nadere informatie

Even voorstellen. Juf Anouk Juf Robin (Lio-stagiair, ma+ do / ma,wo,do,vrij)

Even voorstellen. Juf Anouk Juf Robin (Lio-stagiair, ma+ do / ma,wo,do,vrij) Welkom in groep 7 Even voorstellen Vakken Rekenen Taal Spelling Engels Studievaardigheden IPC Sociaal emotionele ontwikkeling Huiswerk Activiteiten groep 7 Voorlopig advies Contact Communicatie Schoolafspraken

Nadere informatie

Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 6 op de Haafakkers.

Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 6 op de Haafakkers. Groep 6-1 - INLEIDING Beste ouder(s), Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 6 op de Haafakkers. Naast de ouderavonden, de

Nadere informatie

Welkom in groep 8. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Welkom in groep 8. Beste ouder(s)/verzorger(s), Welkom in groep 8 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u het informatieboekje van de groep, waarin uw zoon of dochter dit schooljaar zit. Voor elke groep is er een eigen boekje met daarin belangrijke

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn Informatieboekje Groep 8 Obs de Toermalijn 2014 2015 De leerstof in groep 8 Nederlandse taal : Begrijpend lezen Voor het vak begrijpend lezen hanteren we de methode Nieuwsbegrip. Deze methode legt de nadruk

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 5

Informatieboekje Groep 5 Informatieboekje Groep 5 Schooljaar 2016-2017 Markelo, september 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 5 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Groepsleerkrachten: juf Dominique ( maandag, donderdag en vrijdag) en meester Menno ( dinsdag en woensdag )

Groepsleerkrachten: juf Dominique ( maandag, donderdag en vrijdag) en meester Menno ( dinsdag en woensdag ) RKBS Inghelosenberghe Wilhelminastraat 48 4564 AE Sint Jansteen tel: 0114-314380 inghelosenberghe@ogperspecto.nl www.inghelosenberghe.nl Informatie groep 8 Groepsleerkrachten: juf Dominique ( maandag,

Nadere informatie

Kindcentrum Cornelius

Kindcentrum Cornelius Kindcentrum Cornelius Groep 6 St. Jozefplein 7, 5428 GL Venhorst. 0492 35 90 36 e-mail: info@cornven.nl website : www.cornven.nl Snappet Ook dit jaar werken wij in groep 5 t/m 8 weer met Snappet. Groep

Nadere informatie

Informatieboekje groep 8 schooljaar 2013-2014. Samenwerkingsschool de Lispeltuut

Informatieboekje groep 8 schooljaar 2013-2014. Samenwerkingsschool de Lispeltuut Informatieboekje groep 8 schooljaar 2013-2014 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Beste ouders, Dit jaar zal er een belangrijke keuze gemaakt moeten worden. Naar welke school gaat uw zoon/dochter volgend

Nadere informatie

Informatieboekje GROEP 7

Informatieboekje GROEP 7 Informatieboekje GROEP 7 Schooljaar 2015-2016 Voorwoord Voor u ligt het informatieboekje van uw kind in groep 7. We gaan samen met de kinderen fris een nieuw jaar in. Een jaar waarin er veel gebeurt en

Nadere informatie

Informatieavond groep 6/7/8

Informatieavond groep 6/7/8 Informatieavond groep 6/7/8 EVEN KENNIS MAKEN: Juf Linda en juf Sharita (groep 6/7) Juf Marieke (LIO-stagiaire 6/7) Juf Lisanne en juf Melissa (groep 6/8) INHOUD VAN DEZE AVOND De klas deel 1 Methodes

Nadere informatie

JAARPLAN GROEP 6 SCHOOLJAAR LEERKRACHTEN: NICO HEUVELMANS groep 6A LOES JANSSEN groep 6B

JAARPLAN GROEP 6 SCHOOLJAAR LEERKRACHTEN: NICO HEUVELMANS groep 6A LOES JANSSEN groep 6B JAARPLAN GROEP 6 SCHOOLJAAR 2018-2019 LEERKRACHTEN: NICO HEUVELMANS groep 6A LOES JANSSEN groep 6B Informatie m.b.t. de verschillende vakgebieden in groep 6: Pagina 1 van 5 Taal: De groepen 4 t/m 8 maken

Nadere informatie

INLEIDING. Beste ouder(s),

INLEIDING. Beste ouder(s), - 1 - INLEIDING Beste ouder(s), Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 7 op de Haafakkers. Naast de ouderavonden, de ouderbezoeken,

Nadere informatie

Informatieboekje groep 5

Informatieboekje groep 5 Informatieboekje groep 5 Informatie groep 5 1 Dit is het informatieboekje van groep 5. Hierin kunt u informatie vinden over de methodes, de regels en andere specifieke zaken die bij groep 5 horen. Het

Nadere informatie

Informatieavond groep 7/8

Informatieavond groep 7/8 Informatieavond groep 7/8 EVEN KENNIS MAKEN: Juf Melissa (werkt op maandag, dinsdag, woensdag) Juf Lisanne (werkt op donderdag en vrijdag) INHOUD VAN DEZE AVOND Hoe werken wij in de klas? Informatie over

Nadere informatie

Groep 7 Boerenpad. Groep 7a Boerenpad

Groep 7 Boerenpad. Groep 7a Boerenpad Groep 7 Boerenpad Groep 7a Boerenpad Leerkracht van deze groep: Bas Zijderveld Algemene informatie Veel nieuwe leerstof. Goede werkhouding. Leren plannen (agenda). Repetities. Huiswerk/werkbladen bewaren

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 6

Informatieboekje Groep 6 Informatieboekje Groep 6 Schooljaar 2016-2017 Markelo, september 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 6 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm Welkom De eerste schoolweken liggen alweer achter ons. In uw handen heeft u nu de infobrief van groep 5. Hier kunt u belangrijke informatie vinden over groep 5, voor uw kind. Wanneer u vragen / opmerkingen

Nadere informatie

Informatieboekje groep 8 schooljaar Samenwerkingsschool de Lispeltuut

Informatieboekje groep 8 schooljaar Samenwerkingsschool de Lispeltuut Informatieboekje groep 8 schooljaar 2014-2015 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Beste ouders, Dit jaar zal er een belangrijke keuze gemaakt moeten worden. Naar welke school gaat uw zoon/dochter volgend

Nadere informatie

Groep 6/7. Algemeen. Schooljaar 2015/2016. Informatiebrief. Video-opnames

Groep 6/7. Algemeen. Schooljaar 2015/2016. Informatiebrief. Video-opnames Groep 6/7 Informatiebrief Schooljaar 2015/2016 Algemeen o Inloop: leerlingen mogen van 8.15 uur en 13.00 uur naar de klas toe gaan. De leerkracht is dan in de klas. Leerkrachten: Op maandag, dinsdag en

Nadere informatie

Groepsgids Groep 7-8

Groepsgids Groep 7-8 Groepsgids 2017-2018 Groep 7-8 Wie werken er in de groepen 7/8: Monique van Gemert Simon van Nieuwland m.vangemert@dezonnepoort.nl s.vannieuwland@dezonnepoort.nl De Bruggenbouwers maandag dinsdag (gymdag)

Nadere informatie

Aanbod lesstof: basisstof, waar nodig herhalingsstof en extra uitdaging. Nav. de cito rekenresultaten wordt een verdeling in aanbod gemaakt.

Aanbod lesstof: basisstof, waar nodig herhalingsstof en extra uitdaging. Nav. de cito rekenresultaten wordt een verdeling in aanbod gemaakt. Informatie groep 5 Algemene informatie Beste ouder(s)/ verzorger(s) van groep 5, Langs deze weg willen we u en uw kind alvast van harte welkom heten in groep 5. Het is altijd weer spannend om aan een nieuw

Nadere informatie

Er staat koffie voor u klaar!

Er staat koffie voor u klaar! Er staat koffie voor u klaar! Even voorstellen.. Onze directeur: Joost Heemskerk Barend Schuurman IB Saskia Smeets 7S Judith Does 7J LIO-stagiaire Amy Spaans Sophie Kistemaker Op de vrijdag Catechese Jaaropening

Nadere informatie

Informatieavond. Groep 7a

Informatieavond. Groep 7a Informatieavond Groep 7a Opbouw van de avond Vakinhoudelijke informatie Bijzonderheden groep 7: 2015-2016 Rekenen Nieuwe methode Wereld in Getallen 4 Hoofdrekenen Cijferen Breuken Meten, tijd en geld Opbouw

Nadere informatie

Leerlingvolgsysteem Twee keer per jaar worden citotoetsen afgenomen. De resultaten worden genoteerd in het leerlingvolgsysteem.

Leerlingvolgsysteem Twee keer per jaar worden citotoetsen afgenomen. De resultaten worden genoteerd in het leerlingvolgsysteem. Informatiefolder nieuwe schooljaar Dit is de informatiefolder van groep 6b Directeur: Intern begeleiders: Website: Monique van Steijn Marian van den Nouland (maandag en dinsdag) Paula van der Poel (donderdag)

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond van groep 6!

Welkom op de informatieavond van groep 6! Welkom op de informatieavond van groep 6! Wilt u zo vriendelijk zijn de lijst met noodnummers te controleren? Graag een vinkje als het oké is. De lijst ligt op de instructietafel. Juf Corine Verschoor

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn 2015-2016

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn 2015-2016 Informatieboekje Groep 8 Obs de Toermalijn 2015-2016 De leerstof in groep 8 Nederlandse taal : Begrijpend lezen Voor het vak begrijpend lezen hanteren we de methode Nieuwsbegrip. Deze methode legt de nadruk

Nadere informatie

Even voorstellen. Juf Jacqueline (Maandag, Dinsdag, Donderdag en Vrijdag) Juf Loes (Woensdag)

Even voorstellen. Juf Jacqueline (Maandag, Dinsdag, Donderdag en Vrijdag) Juf Loes (Woensdag) Informatie groep 6b Even voorstellen Juf Jacqueline (Maandag, Dinsdag, Donderdag en Vrijdag) Juf Loes (Woensdag) De vakken in groep 6 Taal De basisstof is onderverdeeld in: Woordenschat Taal Verkennen

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016

Schooljaar 2015-2016 Schooljaar 2015-2016 Inloop: 8.35u en 13.05u Iedere vrijdagmiddag is het maatjeslezen Estafette groep 7 groep 8 08.45 Lezen Lezen 09.00 Gym gym 10.00 Jeugdjournaal kijken en buitenspelen Jeugdjournaal

Nadere informatie

Informatieavond groep 6

Informatieavond groep 6 Informatieavond groep 6 Via de schooltelefoon zijn we bereikbaar Ziekte/ afwezigheid even melden Tijdens het inloopkwartier s morgens korte boodschap 10 minuten avond Afspraken worden apart gemaakt en

Nadere informatie

Rekenen (methode Wereld in Getallen)

Rekenen (methode Wereld in Getallen) Informatie groep 7 cursusjaar 2017-2018 De leerstof in groep 7: In groep 7 stijgt het tempo en het niveau De leerstof is een stuk moeilijker Er komen extra vakken bij zoals Engels en Blitz (studievaardigheden)

Nadere informatie

Welkom! Op de informatieavond van de groepen 6

Welkom! Op de informatieavond van de groepen 6 Welkom! Op de informatieavond van de groepen 6 Groep 6a met juf Irma, juf Marjo en juf Anouk Groep 6b van juf Lisette, juf Marjolein en juf Anouk Taal en Spelling Taal in Beeld en Spelling in Beeld Taal

Nadere informatie

Informatieboekje GROEP 8. Schooljaar 2015-2016

Informatieboekje GROEP 8. Schooljaar 2015-2016 Informatieboekje GROEP 8 Schooljaar 2015-2016 De leerkrachten van groep 8 Groep 8A: Ellen Kruiper (ma vr) Nienke Faas (di-woe do) Groep 8B: Petra Stempher Informatieboekje groep 8 Uw kind zit nu in groep

Nadere informatie

Informatieboekje GROEP 8. Schooljaar

Informatieboekje GROEP 8. Schooljaar Informatieboekje GROEP 8 Schooljaar 2016-2017 De leerkrachten van groep 8 Groep 8A: Petra Stempher (ma-vrij) Groep 8B: Nienke Faas (ma-di-woe) Ellen Kruiper (do-vrij) Informatieboekje groep 8 Uw kind zit

Nadere informatie

Huiswerkprotocol. Oktober 2018

Huiswerkprotocol. Oktober 2018 protocol 1 Oktober 2018 Het huiswerkprotocol van de De Zaaier Onder HUISwerk verstaan we: 1. Opdrachten voor thuis Opdrachten die door de leerlingen uit alle groepen thuis uitgevoerd worden, omdat het

Nadere informatie

Informatiefolder groep 7

Informatiefolder groep 7 Informatiefolder groep 7 Schooljaar 2014-2015 Welkom Beste ouders, In deze folder vindt u de basis-informatie die van belang is voor uw kind in groep 7. Aanvullende informatie zult u steeds terug kunnen

Nadere informatie

Informatieavond groep 6. Even voorstellen

Informatieavond groep 6. Even voorstellen Informatieavond groep 6 Even voorstellen Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag juf Gabry juf Gabry juf Danielle juf Gabry juf Gabry Taal - Woordenschat - Taal verkennen - Schrijven - Spreken en Verschillende

Nadere informatie

Klasseninformatie schooljaar 2015-2016. Informatie over groep 3 en 4

Klasseninformatie schooljaar 2015-2016. Informatie over groep 3 en 4 Informatie over groep 3 en 4 1. 1. De leerkracht en de groep 2. Dit jaar hebben de kinderen op maandag en dinsdag les van juf Hen van Gils. Op woensdag t/m vrijdag van juf Maike Romp. Wij zijn gestart

Nadere informatie

Informatieboekje groep 4 schooljaar Samenwerkingsschool de Lispeltuut

Informatieboekje groep 4 schooljaar Samenwerkingsschool de Lispeltuut Informatieboekje groep 4 schooljaar 2017-2018 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Oostkapelle, september 2017 Voorwoord Dit boekje is bedoeld om een beeld te krijgen van het reilen en zeilen in groep 4 en

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 5

Informatieboekje Groep 5 Informatieboekje Groep 5 Schooljaar 2015-2016 Markelo, augustus 2015 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 5 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Marian van den Nouland (maandag, dinsdag en woensdag) Paula van der Poel (donderdag)

Marian van den Nouland (maandag, dinsdag en woensdag) Paula van der Poel (donderdag) Informatiefolder nieuwe schooljaar Dit is de informatiefolder van groep 7 Directeur: Intern begeleiders: Website: Monique van Steijn Marian van den Nouland (maandag, dinsdag en woensdag) Paula van der

Nadere informatie

GROEP 7. Informatieavond

GROEP 7. Informatieavond GROEP 7 Informatieavond 1 Leerkrachten 7a Gwendy Reek Linda Huijsmans Bapo 7b Bas Mauriks 7c Debby van Twillert Anne-Claire Andreoli IB-er: Jeannette Vos Boco: Kaija de Gooijer ma, di, do, vr wo ma t/m

Nadere informatie

Huiswerkprotocol Mattheusschool

Huiswerkprotocol Mattheusschool Huiswerkprotocol Mattheusschool De Mattheusschool geeft huiswerk aan onze leerlingen vanaf groep 3. Dit huiswerk past in onze visie dat de omgeving steeds meer eisen aan de kinderen stelt naarmate ze ouder

Nadere informatie

Informatieavond groep 8. 2013-2014 Jochem Steenbakkers

Informatieavond groep 8. 2013-2014 Jochem Steenbakkers Informatieavond groep 8 2013-2014 Jochem Steenbakkers Schoolregels Schoolregels Creativiteit Creatieve ontwikkeling Crea-doemiddagen Creatief uur Open podium Musical/film Taal Methode Taal Actief (www.taalactief.nl)

Nadere informatie

INLEIDING. Beste ouder(s),

INLEIDING. Beste ouder(s), Groep 5-1 - INLEIDING Beste ouder(s), Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 5 op de Haafakkers. Naast de ouderavonden, de

Nadere informatie

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen.

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Niet alle kinderen rekenen even makkelijk en vlot. Onze methode houdt daar

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 8 (DEEL 1) 22 SEPTEMBER 2016

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 8 (DEEL 1) 22 SEPTEMBER 2016 WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 8 (DEEL 1) 22 SEPTEMBER 2016 Even voorstellen: Femke de Graef Erik van Schaijk 2 Groeps- en schoolafspraken - Dagschema op bord - Contact leerkracht (voor school, na school

Nadere informatie

Informatieavond groep 7

Informatieavond groep 7 Informatieavond groep 7 Fulltime Stagaire Via de schooltelefoon zijn we bereikbaar Ziekte/ afwezigheid even melden Tijdens het inloopkwartier s morgens korte boodschap 10 minuten avond Afspraken worden

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond van groep 5, 6 en 7

Welkom op de informatieavond van groep 5, 6 en 7 Welkom op de informatieavond van groep 5, 6 en 7 Even voorstellen Groep 5b/6b: Juf Jacqueline (Maandag, Dinsdag, Donderdag en Vrijdag) Juf Loes (Woensdag) Groep 6c/7b: Juf Inge Bos (maandag t/m vrijdag)

Nadere informatie

in groep 7/8 bij Juf Anke Lauwen (op maandag) en Juf Priscilla Rommers Hoppenbrouwers (op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag)

in groep 7/8 bij Juf Anke Lauwen (op maandag) en Juf Priscilla Rommers Hoppenbrouwers (op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag) in groep 7/8 bij Juf Anke Lauwen (op maandag) en Juf Priscilla Rommers Hoppenbrouwers (op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag) september 2016 uitgangspunten: - sociaal - uitdagend - ontwikkelingsgericht

Nadere informatie

Informatie groep 7. Algemene informatie

Informatie groep 7. Algemene informatie Informatie groep 7 Algemene informatie Inleiding: In groep 7 wordt nadrukkelijk gewerkt aan de voorbereiding op het Voortgezet Onderwijs. Dit betekent dat we de kinderen steeds een beetje meer verantwoording

Nadere informatie

[Typ hier] Informatie. groep 6/7

[Typ hier] Informatie. groep 6/7 [Typ hier] Informatie groep 6/7 2018-2019 Informatie groep 6/7 Als aanvulling op de schoolgids, hebben we puntsgewijs zaken op papier gezet, die voor komend schooljaar van belang zijn. Als u er vragen

Nadere informatie

[Typ hier] Informatie. groep 7/8

[Typ hier] Informatie. groep 7/8 [Typ hier] Informatie groep 7/8 2018-2019 Informatie groep 7/8. Als aanvulling op de schoolgids, hebben we puntsgewijs zaken op papier gezet, die voor komend schooljaar van belang zijn. Als u er vragen

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 7 14 SEPTEMBER 2017

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 7 14 SEPTEMBER 2017 WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 7 14 SEPTEMBER 2017 Even voorstellen: Thijs Backx Femke de Graef 2 Groep 7: - Belangrijk jaar - Meer eigen verantwoordelijkheid (zelf nakijken) - VO informatie avonden

Nadere informatie

-INFO groep 6- Wat doen we zoal in groep 6?

-INFO groep 6- Wat doen we zoal in groep 6? Welkom Wij zijn een groep van 19 kinderen met twee juffen. Op maandag en dinsdag is juf Veldhuis er en op de andere dagen staat juf Ten Hove voor de groep. We hebben samen met de kinderen een fijne start

Nadere informatie

Agenda onderwijsavond bovenbouw

Agenda onderwijsavond bovenbouw Agenda onderwijsavond bovenbouw Kerndoelen PO Referentieniveaus Onderwijsinhoud op de Bron Wat komt er aan bod in groep 6-7-8 Leren in de echte wereld Kerndoelen PO: Wat moeten kinderen kennen en kunnen

Nadere informatie

Groepsinformatie Coöperatief leren Meervoudige intelligentie

Groepsinformatie Coöperatief leren Meervoudige intelligentie Groepsinformatie Een nieuw schooljaar is gestart, voor de meeste kinderen een ander lokaal en een nieuwe leerkracht. Ook voor u als ouder zijn er zaken die nieuw voor u zijn. In dit stuk informeren wij

Nadere informatie

Informatieboekje groep 7

Informatieboekje groep 7 Informatieboekje groep 7 Beste ouder(s) / verzorgers, Voor u ligt het informatieboekje van groep 7 van basisschool EigenWijs. Wij hebben dit boekje gemaakt om u op de hoogte te brengen van de gang van

Nadere informatie

Informatie bovenbouw Donderdag 29 september: uur

Informatie bovenbouw Donderdag 29 september: uur Informatie bovenbouw 2016 2017 Donderdag 29 september: 14.30 16.00 uur CBS De Lichtbron Johan Frisostraat 2 9285 TS Buitenpost 0511 542 385 Welkom in onze groep, Vanmiddag krijgt u een rondleiding van

Nadere informatie

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Leerkrachten: 4/5 Anja Smits en Jennie van Laarhoven 5A Marloes Bongers ALGEMEEN GEDEELTE Zelfstandig werken In de groepen 5 werken de leerlingen

Nadere informatie

Informatie. groep 4/5

Informatie. groep 4/5 Informatie groep 4/5 2018-2019 Informatie groep 4/5 Als aanvulling op de schoolgids, hebben we puntsgewijs zaken op papier gezet, die voor komend schooljaar van belang zijn. Als u er vragen over heeft,

Nadere informatie

Informatieboekje groep 6 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut

Informatieboekje groep 6 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut Informatieboekje groep 6 schooljaar 2016-2017 Samenwerkingsschool De Lispeltuut Oostkapelle, september 2016 Beste ouders, Voor u ligt het informatieboekje van groep 6. Hierin staat informatie over de vakken

Nadere informatie

Wilt u er voor zorgen dat uw kind op tijd op school is? Indien uw kind ziek is, graag telefonisch doorgeven.

Wilt u er voor zorgen dat uw kind op tijd op school is? Indien uw kind ziek is, graag telefonisch doorgeven. Informatie groep 6 Groep 6 schooljaar 2018/2019 De Molenwiek Leerkrachten: - Juf Inge maandag, dinsdag en woensdag. - Juf Karin (woensdag) donderdag en vrijdag. Wilt u er voor zorgen dat uw kind op tijd

Nadere informatie