Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten."

Transcriptie

1 steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

2 steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek aan BRUSSEL Met het gezin, vrienden of collega s, beleef een uitzonderlijke dag met uw bezoek aan de historische stad Brussel 7CQ-STADSWANDELING 3 Trajecten van +/- 1u30 Editie met effect foto s

3 HET 7CQ WANDELCONCEPT De 7CQ stadswandeling is de meest ideale manier om een stad (beter) te leren kennen. De 7CQ stadswandeling begint (en eindigt) steeds bij de Tourist Info (TI) (Grote Markt) in het stadscentrum. De wandellus bestaat uit 3 deeltrajecten: eerst het groene deeltraject, dan het blauwe deeltraject (start = de Beurs op de Anspachlaan), en tenslotte het rode deeltraject (start = het Egmontpark in de Wolstraat). Elk deeltraject bestaat uit 7 foto s die in de juiste volgorde moeten worden gezet tijdens de wandeling zelf. Vanaf de Tourist Info vindt men al snel de eerste foto uit de 7 foto s van het groene deeltraject. Daarna volgt men telkens de wandelinstructies onderaan de fotokaart om de volgende foto te vinden. Op elke fotokaart staat ook een historische noot met informatie over de plek. EXTRA... Voor wie wil... op elke fotokaart is ook steeds een vraag te vinden die men al dan niet wil oplossen... de 3x7 antwoorden op de vragen dient men te noteren in de tabel op de antwoordkaart na de 21 fotokaarten (herhaal daarbij telkens het onderlijnde kernwoord in de vraag). De antwoorden zijn niet noodzakelijk altijd in de directe buurt van de foto zelf terug te vinden (maar meestal wel). De correcte antwoorden zijn opgenomen in codevorm op de allerlaatste kaart, samen met de correcte wandelroute die men eigenlijk diende te volgen. Zodoende kan men op het einde van de wandeling eventueel de score evalueren (op 21 aldus). Ideaal voor wie van een wandelzoektocht houdt, of voor team building events van bedrijven of verenigingen TI Tijdens de wandeling kan men de gevolgde route eventueel aanduiden op de daartoe voorziene antwoordkaart met stadsplan, zodat men zich ten allen tijde kan oriënteren. BELANGRIJK... - Wees voorzichtig en respecteer ten allen tijde de verkeers- (en andere) regels die geldig zijn op de openbare weg en de publieke ruimte. 7CQ kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor gebeurlijke ongevallen tijdens de wandeling. - Deze wandeling is geschikt voor wandelaars die goed te been zijn; er dienen immers vaak trappen e.d. te worden op- of afgelopen. - De duurtijd per traject (groen blauw rood) wordt geschat op 1.30u. In totaal duurt de volledige wandeling dus ongeveer 4.30u (zonder pauzes). Uiteraard kan men er voor kiezen om slechts 1 of 2 deeltrajecten (van de 3) te lopen, of de wandeling gewoon af te breken en terug te gaan naar het centrum (via het stadsplan)... - Een stad leeft. Dingen veranderen. Dit betekent dat bepaalde elementen op de foto s kunnen verdwijnen of veranderen, bv. omwille van seizoenswissels. Dergelijke wijzigingen mogen altijd worden overgemaakt aan 7CQ zodat aanpassingen kunnen worden doorgevoerd om de 7CQ wandelingen up to date te houden. - 7CQ behoudt de auteursrechten op foto s, vragen en wandelconcept.

4 Ziehier de «Vismet» oftewel de «Vismarkt», de plaats waar zich ooit de «Haven van Brussel» bevond. Het afvaren van de Zenne, de rivier die Brussel doorkruiste (en waarvan de overwelving begon in 1867), was lang en moeilijk, vooral tijdens perioden van relatieve droogte. Omwille van die reden werd in 1561 beslist tot de aanleg van een kanaal van Brussel tot aan een rivier 28km verderop. Dit kanaal gaf een belangrijke impuls aan de brusselse economie. Daar waar zich vandaag de grote «Sint Katelijnekerk» bevindt (andere kant van deze foto), opgericht tussen 1854 en 1868, lag vroeger een bassin met dezelfde naam als de huidige kerk. Dit bassin was o.a. voorzien van een grote houten kraan, aangedreven door mensen die rondliepen in een groot wiel. Hier werden dan de goederen aanen afgeladen zoals zout, vis, graan, enz. Wandel naar de grote kerk aan de andere zijde van het plein en sla net ervoor linksaf.

5 Het opmerkelijkste bouwwerk op de «Grote Markt» is zeker het stadhuis, gebouwd tussen 1402 en Dit gebouw is de enig overgebleven getuige van de middeleeuwse architectuur op deze plaats. De eerste plans zijn wellicht ontworpen door «Jacob Van Thienen». De rechtervleugel, waarvan de jonge «Karel de Stoute» de eerste steenlegging deed in 1444, is van de hand van «Willem de Voghel». De gotische toren van 96m is uitgevoerd via architect «Jan Van Ruysbroeck». Bovenaan staat de beeltenis van «Sint Michiel», de patroonheilige van de stad, die de demon verslaat. Noteer de asymmetrie van het gebouw: de toren staat nl. niet centraal, en rechter- en linkeldeel verschillen van elkaar. Volgens een brusselse legende zou de architect die het gebouw ontwierp zich van de toren hebben geworpen nadat hij deze architecturale fout inzag hoedanook, beide delen zijn toch niet gezamenlijk opgetrokken Verlaat de Grote Markt via de Boterstraat in de rechterbenedenhoek; achter de kerk slaat men rechtsaf. Volg deze richting rechtdoor tot aan het Muntplein.

6 De «Hallepoort», het laatste overblijfsel van de tweede middeleeuwse omwalling rond Brussel, kreeg aanvankelijk de naam «Obbrussel poort» mee (maw. «Hoog Brussel», vandaag Sint-Gilis). Omstreeks 1564 eindigde de militaire functie van dit bouwwerk; de tweede omwalling, die in totaal uit 7 torens bestond, werd afgebroken tussen 1818 en 1840, teneinde baan te ruimen voor de aanleg van de grote boulevards van de «kleine ring». De bewaarde «Hallepoort» deed dienst als opslagplaats, als gevangenis en als stadsarchief. Vanaf 1847 werden hier ook musea ondergebracht, waaronder het koninklijk wapenmuseum en het oudheidkundig museum, gecreëerd door het jonge België, bedoeld om haar ontstaan te verrechtvaardigen. Later werden hier ook het koninklijk museum voor kunst en geschiedenis ondergebracht. Volg de kleine stadsring naar boven toe via de centrale groenstrook en sla wat hogerop een schuine straat in aan de rechterkant genaamd Bosquetstraat ; sla dan linksaf, de Jourdanstraat in.

7 «De Marollen», de thuisbasis van onder meer de beroemde muzikant «Toots Thielemans», is zowat de bekendste volksbuurt van Brussel. Hier wordt nog echt «plat Brussels» gesproken. Dit kwartier wordt vnl. gevormd door de «Hoogstraat», de hieraan parallel lopende «Blaesstraat», en het «Vossenplein», ook wel «de Vlooienmet» genoemd (cfr. foto), omdat men op deze bijna permanente «voddenmarkt» van alles en nog wat kan vinden. «De Marollen» zijn een thuis voor de minder bedeelden van de hoofdstad, maar ook voor de artiesten, allochtonen, werklozen en bejaarden. Het weze dan ook niet verwonderlijk dat dit de plek bij uitstek is waar revoltes ontstaan, bijvoorbeeld voor een meer respectvolle behandeling en samenleving, voor een verbetering van het stedelijk en sociaal weefsel in Brussel Neem de Vossenstraat naar boven tot aan de dwarse straat en sla linksaf. Kijk vervolgens goed rechts.

8 De «Kleine Zavel» is een uitzonderlijke tuin die bovenaan uitgeeft op het «Egmontpaleis», en die aangelegd werd bovenop een oud kerkhof. Heel wat getalenteerde beeldhouwers van destijds hebben mogen bijdragen aan de bronzen beelden die de omtrek van dit sympathieke parkje versieren, en die in totaal 48 verschillende beroepen uitbeelden. Een aardig staaltje vakmanschap Langsheen dit parkje bevinden zich nog enkele mooie huizen van 17 de eeuwse oorsprong, en in het midden staat een opmerkelijke fontein ter ere van de «Graven van Egmont en Hoorn», die (lang voorheen) weerstand boden aan de spaanse overheersing. Aan de andere zijde van de OLV-kerk hier beneden ligt de «Grote Zavel», een driehoekig plein dat reikt tot aan de «Rollebeekstraat» en tevens tot aan de oude stadswallen, waarvan hier en daar nog een overblijfsel te vinden is. Wandel via links omheen de kerk aan de overkant van de straat zodat men een blik kan werpen op het beroemde plein erachter, genaamd De Grote Zavel. Volg daarna de tramsporen, weg van het justitiepaleis, en naar een ander paleis toe. Daar kan men de volgende foto situeren.

9 De «Beenhouwersstraat» is wellicht meer bekend onder haar franse naam «Rue des Bouchers». Wanneer men hier doorheen wandelt krijgt men haast de indruk rond te lopen in één groot restaurant, uitgespreid over de hele lengte van de straat. De eetwaren der restaurants zijn daarbij vaak netjes uitgestald, in de hoop toch enkele klanten te kunnen verleiden binnen te treden of bij te schuiven aan een terrasje. Deze straat, of eerder steeg, is een van de belangrijkste van de buurt, die vooral ook gekend is via de vereniging van plaatselijke handelaars, met de verheven naam «Ilot Sacré» («Heilig Eiland»). Deze vzw, gecreëerd in 1960, heeft vnl. betrekking op de straten omheen de «Grote Markt», met als bedoeling het folkloristische aspect van de hoofdstad te doen herleven, en het typisch brusselse karakter te bewaren van het toch wel pittoreske centrum. Neem een andere zijsteeg genaamd Korte Beenhouwerstraat en volg het verlengde tot op het marktplein. De wandeling is hier ten einde.

10 GROENE TRAJECT BLAUWE TRAJECT RODE TRAJECT Kernwoord Antwoord Kernwoord Antwoord Kernwoord Antwoord BEGIJNHOF PLACE DU BEGUINAGE BROUCKEREPLEIN PLACE BROUCKERE CONGRESPLEIN MUNTPLAATS PLACE DE LA MONNAIE PLACE DU CONGRES MADOUPLEIN PLACE MADOU SINT-GORIKSHALLEN HALLES ST-GERY GROTE MARKT GRAND PLACE WARANDEPARK PARC DE BRUXELLES SINT-JANSPLEIN PLACE ST-JEAN ANNEESSENSPLEIN PLACE ANNEESSENS KONINGSPLEIN PLACE ROYALE KONINKLIJK PALEIS PALAIS ROYAL GROTE ZAVEL GRAND SABLON TROONPLEIN PLACE DU TRÔNE NAAMSEPOORT PORTE DE NAMUR ZUIDSTATION GARE BRUXELLES - MIDI POELAERTPLEIN PLACE POELAERT EGMONTPARK PARC D EGMONT VOSSENPLEIN PLACE DU JEU DE BALLE JUSTITIEPALEIS PALAIS DE JUSTICE N TOURIST INFO HALLEPOORT PORTE DE HAL

11 ANDERE 7CQ STEDEN Aalst Brussel Geraardsbergen Kortrijk Roeselare Antwerpen Doornik Halle Leuven Tongeren Bergen Durbuy Hasselt Luik Turnhout Bouillon Eupen Hoei Mechelen Verviers Brugge Gent Ieper Namen Waterloo OP DE HIERNAVOLGENDE KAART VINDT U DE ANTWOORDEN OP DE 3 X 7 VRAGEN EVENALS DE WANDELROUTE DIE MEN DIENDE TE VOLGEN

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt (Per verkochte pdf schenkt 7CQ een halve EURO

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt (Per verkochte pdf schenkt 7CQ een halve EURO aan AZG/MSF) Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt (Per verkochte pdf schenkt 7CQ een halve EURO

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt (Per verkochte pdf schenkt 7CQ een halve EURO

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt (Per verkochte pdf schenkt 7CQ een halve EURO aan AZG/MSF) Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Ook zullen jullie een aantal opdrachten maken in kleine groepen. De oplossingen van deze opdrachten zullen verder in de lessen PAV besproken worden.

Ook zullen jullie een aantal opdrachten maken in kleine groepen. De oplossingen van deze opdrachten zullen verder in de lessen PAV besproken worden. PAV 2004-2005 Beste leerlingen, Samen met jullie leerkracht zullen jullie Brussel vandaag ontdekken. We zullen een stadswandeling maken doorheen het prachtige centrum. Het is vooral belangrijk om goed

Nadere informatie

Zo bereikt u SELOR met de wagen:

Zo bereikt u SELOR met de wagen: SELOR bevindt zich in de Bischoffsheimlaan 15, 1000 Brussel, gelegen tussen de Kruidtuin (Botanique) en het Madouplein (Place Madou). Zo bereikt u SELOR met de wagen: Vanuit Antwerpen: Op de ring rond

Nadere informatie

NEUZEN IN HISTORISCH GENT

NEUZEN IN HISTORISCH GENT Uitgiftekantoor 1730 ASSE - P 309798 34ste jaargang - n 11 - extra editie PB- PP BELGIE(N) - BELGIQUE NEUZEN IN HISTORISCH GENT F.V. SCHEIDSRECHTERSKRING NOORD-WEST BRABANT # SEIZOEN 2016 / 2017 # DAGUITSTAP

Nadere informatie

HET PALEIS IN DE STAD

HET PALEIS IN DE STAD HET PALEIS IN DE STAD Oriëntatie: standpunt bepalen met afbeelding en plan Tip: deze oefening kan ook gedaan worden met andere afbeeldingen die het paleis vanuit een ander standpunt tonen en te vinden

Nadere informatie

ROUTEBESCHRIJVING STADSWANDELING OIRSCHOT

ROUTEBESCHRIJVING STADSWANDELING OIRSCHOT ROUTEBESCHRIJVING STADSWANDELING OIRSCHOT Een van de mooiste marktpleinen van Brabant ligt in Oirschot. Dit marktplein is beschermd dorpsgezicht en de kastanje- en lindebomen, de gaaf bewaarde oude huizen,

Nadere informatie

Zo bereikt u SELOR met de wagen:

Zo bereikt u SELOR met de wagen: SELOR bevindt zich in de Bischoffsheimlaan 15, 1000 Brussel, gelegen tussen de Kruidtuin (Botanique) en het Madouplein (Place Madou). Zo bereikt u SELOR met de wagen: Vanuit Antwerpen: Op de ring rond

Nadere informatie

Brussel van Poelaertplein tot Vismarkt 6.98 km

Brussel van Poelaertplein tot Vismarkt 6.98 km Brussel van Poelaertplein tot Vismarkt 6.98 km 27 26 23 22 9 21 7 5 6 4 3 8 2 0 1 0 m 0 Poelaertplein, aan de lift Op het Poelaertplein heb je een mooi panorama van Brussel. Het Justitiepaleis werd op

Nadere informatie

ROUTEBESCHRIJVING. Het Secretariaat bevindt zich in de Bischoffsheimlaan 26 te 1000 Brussel. (op de hoek met het Barricadenplein)

ROUTEBESCHRIJVING. Het Secretariaat bevindt zich in de Bischoffsheimlaan 26 te 1000 Brussel. (op de hoek met het Barricadenplein) ROUTEBESCHRIJVING Het Secretariaat bevindt zich in de Bischoffsheimlaan 26 te 1000 Brussel (op de hoek met het Barricadenplein) I. Zo bereikt u het Secretariaat met de wagen Vanuit Antwerpen : op de ring

Nadere informatie

Van de Maas (Givet) naar de Heilige Maagd met gouden Hart

Van de Maas (Givet) naar de Heilige Maagd met gouden Hart Van de Maas (Givet) naar de Heilige Maagd met gouden Hart U kan Givet bereiken vanuit Beauraing of Dinant met de bus. Uitrusting : wandelschoenen en fluorescerend hesje voor de wandelaars; fietshelm en

Nadere informatie

Rechterlijke Orde. - Vacante betrekkingen

Rechterlijke Orde. - Vacante betrekkingen Rechterlijke Orde. - Vacante betrekkingen Omschrijving van het advocatenkantoor, het bedrijf, de juridische dienst of het notariskantoor: FOD Justitie. Functie Antwerpen : 4. Deze plaatsen vervangen deze

Nadere informatie

Stadswandeling. Kruispoort

Stadswandeling. Kruispoort Brugge Brugge is de hoofdstad van de provincie West-Vlaanderen. De gemeente telt bijna 117.000 inwoners. Ongeveer 20.000 daarvan wonen in het historisch centrum. In 2002 was Brugge Culturele hoofdstad

Nadere informatie

Mede Mogelijk gemaakt door: Regionaal Historisch Centrum Limburg. Les 6: Speurtocht door Maastricht

Mede Mogelijk gemaakt door: Regionaal Historisch Centrum Limburg. Les 6: Speurtocht door Maastricht Mede Mogelijk gemaakt door: Regionaal Historisch Centrum Limburg Les 6: Speurtocht door Maastricht Les 6:Speurtocht door Maastricht Opdrachten Deze speurtocht is speciaal voor jullie uitgezet. Ze voert

Nadere informatie

Barcelona. Barcelona. Montjuïc

Barcelona. Barcelona. Montjuïc Montjuïc De Montjuïc is een heuvel gelegen in de buurt van het centrum van. De heuvel, waarop zowel een wereldtentoonstelling als de Olympische Spelen gehouden werden, heeft een heel aantal bezienswaardigheden

Nadere informatie

Vanaf Antwerpen Centraal

Vanaf Antwerpen Centraal De gemakkelijkste manier om Antwerpen te bereiken is met het openbaar vervoer (station Antwerpen Centraal of, voor wie uit de richting Gent komt, station Antwerpen Zuid). Hier volgt een korte beschrijving

Nadere informatie

De Kapel van les Brigittines heet u welkom. Organiseer uw evenement op een unieke locatie in het hartje van Brussel.

De Kapel van les Brigittines heet u welkom. Organiseer uw evenement op een unieke locatie in het hartje van Brussel. De Kapel van les heet u welkom. Organiseer uw evenement op een unieke locatie in het hartje van Brussel. NL , het hedendaags kunstencentrum voor beweging, is ideaal gelegen in het centrum van Brussel,

Nadere informatie

FOCUS op. loopbaanonderbreking in het kader van het verlof voor medische bijstand

FOCUS op. loopbaanonderbreking in het kader van het verlof voor medische bijstand FOCUS op loopbaanonderbreking in het kader van het verlof voor medische bijstand Dankzij een loopbaanonderbreking in het tijd doorbrengen aan de zijde van een ernstig ziek gezins- of familielid. systeem.

Nadere informatie

WANDELZOEKTOCHT ter gelegenheid van de VIERING van 750 jaar parochie sint-jacob

WANDELZOEKTOCHT ter gelegenheid van de VIERING van 750 jaar parochie sint-jacob WANDELZOEKTOCHT ter gelegenheid van de VIERING van 750 jaar parochie sint-jacob We nodigen u graag uit om een mooie wandeling te maken doorheen de gemeente en de parochie Sint-Jacob. Veel plezier. U volgt

Nadere informatie

Van de Maas (Givet) naar de Heilige Maagd met gouden Hart

Van de Maas (Givet) naar de Heilige Maagd met gouden Hart Van de Maas (Givet) naar de Heilige Maagd et gouden Hart U kan Givet bereiken vanuit Beauraing of Dinant et de bus. Uitrusting : wandelschoenen en fluorescerend hesje voor de wandelaars; fietshel en fluorescerend

Nadere informatie

FOCUS op. loopbaanonderbreking in het kader van palliatief verlof

FOCUS op. loopbaanonderbreking in het kader van palliatief verlof FOCUS op loopbaanonderbreking in het kader van palliatief verlof Dankzij een loopbaanonderbreking in het kader van palliatief verlof kunt u meer tijd doorbrengen aan de zijde van een persoon die ongeneeslijk

Nadere informatie

Delegee worden, iets voor jou? Grafische

Delegee worden, iets voor jou? Grafische Delegee worden, iets voor jou? Grafische Een uitgave van ACV bouw - industrie & energie Trierstraat 31-1040 Brussel T 02 285 02 11 acvbie@acv-csc.be www.acvbie.be Juni 2014 Delegee worden, iets voor jou?

Nadere informatie

WANDEL ZOEK TOCHT WARANDE TERVUREN

WANDEL ZOEK TOCHT WARANDE TERVUREN WANDEL ZOEK TOCHT WARANDE TERVUREN VisitTervuren Start de zoektocht in het bezoekerscentrum (Markt 7B). Daar vind je ook het antwoord op de eerste vragen. 1 Bezoekerscentrum Welk woud ligt op 16 km afstand

Nadere informatie

Aanvraag om onderbrekingstoelagen voor militairen

Aanvraag om onderbrekingstoelagen voor militairen Aanvraag om onderbrekingstoelagen voor militairen U wilt als militair in het kader van een tijdelijke ambtsontheffing wegens loopbaanonderbreking (TALO) een financiële tussenkomst van de RVA ontvangen.

Nadere informatie

Chômeurs complets mis au travail en ateliers protégés - Hommes - LIEU D'HABITATION

Chômeurs complets mis au travail en ateliers protégés - Hommes - LIEU D'HABITATION Chômeurs complets mis au travail en ateliers protégés - Hommes - LIEU D'HABITATION Volledig werklozen tewerkgesteld in een beschutte werkplaats - Mannen - WOONPLAATS Antwerpen 01 3 2,96 34,42 7.946,89

Nadere informatie

ROUTE-PREVIEW. Van Delft naar Delfshaven. 41 km. Lekker uitwaaien achter de duinen!

ROUTE-PREVIEW. Van Delft naar Delfshaven. 41 km. Lekker uitwaaien achter de duinen! Lekker uitwaaien achter de duinen! Van Delft naar Delfshaven 41 km Editie 2019 Welkom tussen Delft en Delfshaven De naam verraadt het al: ooit hoorde Delfshaven bij Delft. In 1389 werd begonnen met het

Nadere informatie

Slachtofferonthaal DE JUSTITIEHUIZEN

Slachtofferonthaal DE JUSTITIEHUIZEN Slachtofferonthaal DE JUSTITIEHUIZEN U bent slachtoffer van een misdrijf of na(ast)- bestaande van een slachtoffer. Als slachtoffer hebt u het recht om zorgvuldig en correct behandeld te worden. De magistraten

Nadere informatie

Ga op de brug staan aan de Koningstraat en kijk in de richting van de Poortersloge. (Vandaag : Rijksarchief Brugge)

Ga op de brug staan aan de Koningstraat en kijk in de richting van de Poortersloge. (Vandaag : Rijksarchief Brugge) ADORNES ACHTERNA IN HET HEDENDAAGSE BRUGGE Je volgt de route van de middeleeuwse boten en bezoekt enkele historische gebouwen die vroeger en nu belangrijk waren en zijn voor Brugge. Een ommetje langs het

Nadere informatie

STADSWANDELING ZUTPHEN

STADSWANDELING ZUTPHEN STADSWANDELING ZUTPHEN ROUTE 5 km 20 17 Deze route laat u de hoogtepunten van de oude Hanzestad Zutphen zien. Zutphen is een van de oudste steden van Nederland, en is al 1700 jaar bewoond. In Zutphen is

Nadere informatie

Chômeurs complets mis au travail en ateliers protégés - Unités physiques - Hommes - LIEU D'HABITATION

Chômeurs complets mis au travail en ateliers protégés - Unités physiques - Hommes - LIEU D'HABITATION Chômeurs complets mis au travail en ateliers protégés - Unités physiques - Hommes - LIEU D'HABITATION Volledig werklozen tewerkgesteld in een beschutte werkplaats - Fysieke eenheden - Mannen - WOONPLAATS

Nadere informatie

Je kan. blijven toekijken of je kan. stelling innemen. Word delegee! BOUW

Je kan. blijven toekijken of je kan. stelling innemen. Word delegee! BOUW Je kan blijven toekijken of je kan stelling innemen Word delegee! BOUW Een uitgave van ACV bouw - industrie & energie Trierstraat 31-1040 Brussel T 02 285 02 11 acvbie@acv-csc.be www.acvbie.be Februari

Nadere informatie

Tongeren - Historische wandeling 9.55 km

Tongeren - Historische wandeling 9.55 km Tongeren - Historische wandeling 9.55 km 41 1 0 34 2 3 4 5 15 16 11 9 10 7 8 6 12 14 13 0 m 0 Station Tongeren 242 m 1 Antiekmarkt Iedere zondag kan men op deze plaats van in de vroege uurtjes tot 's middags

Nadere informatie

Chômeurs complets de 58 ans et plus (50 ans et plus avec passé professionnel) (*) - Unités physiques - Hommes - LIEU D'HABITATION

Chômeurs complets de 58 ans et plus (50 ans et plus avec passé professionnel) (*) - Unités physiques - Hommes - LIEU D'HABITATION Chômeurs complets de 58 ans et plus (50 ans et plus avec passé professionnel) (*) - Unités physiques - Hommes - LIEU D'HABITATION Volledig werklozen van 58 jaar en ouder (50 jaar en ouder met beroepsverleden)

Nadere informatie

ctiva Het ACTIVA-plan (de werkkaart) Wat is het ACTIVA-plan?

ctiva Het ACTIVA-plan (de werkkaart) Wat is het ACTIVA-plan? activa Het ACTIVA-plan (de werkkaart) ctiva februari 2008 Wat is het ACTIVA-plan? De overheid doet er alles aan om mensen (terug) aan het werk te krijgen. Een belangrijk wapen in die strijd is het ACTIVA-plan.

Nadere informatie

THEMA I.4. Ziekenhuismortaliteit in klassieke hospitalisatie

THEMA I.4. Ziekenhuismortaliteit in klassieke hospitalisatie THEMA I.4. Ziekenhuismortaliteit in klassieke hospitalisatie Selectiecriteria Alle ziekenhuisverblijven die voldoen aan de algemene selectiecriteria (cfr. Inleiding 2.4.a.) én waarbij de patiënt gedurende

Nadere informatie

Nombre de travailleurs assujettis à l'o.n.s.s. répartis par classe d'âge - Hommes - LIEU D'HABITATION

Nombre de travailleurs assujettis à l'o.n.s.s. répartis par classe d'âge - Hommes - LIEU D'HABITATION Nombre de travailleurs assujettis à l'o.n.s.s. répartis par classe d'âge - Hommes - LIEU D'HABITATION Aantal aan de R.S.Z. onderworpen werknemers uitgesplitst naar leeftijdsklasse - Mannen - WOONPLAATS

Nadere informatie

Wandelzoektocht Ondernemend Brussel Aanvullende activiteiten

Wandelzoektocht Ondernemend Brussel Aanvullende activiteiten Aanvullende activiteiten Mocht u andere suggesties i.v.m. activiteiten hebben, dan mag u die steeds mailen naar hilde.vanderperre@ond.vlaanderen.be. Ik neem ze dan op in de lijst. Tentoonstelling Supermarkt

Nadere informatie

Vestingstad Hulst. De omwalling en de poorten

Vestingstad Hulst. De omwalling en de poorten WSV Zelden Rust ( Aktivia nr 261) organiseert: Zaterdag mei 20?? Omloop Vestingstad Hulst Start: Reynaertcollege Gildenstraat 1 Hulst ( Zeeuws-Vlaanderen) Afstanden: 7,15,21 en 28 km. Starturen: 07.30

Nadere informatie

23 oktober 2011 Daguitstap regio Oudenaarde

23 oktober 2011 Daguitstap regio Oudenaarde 23 oktober 2011 Daguitstap regio Oudenaarde Na één jaartje afwezigheid knoopt de VDK Vriendenkring terug aan bij de traditie om haar leden jaarlijks een daguitstap aan te bieden. Onze ondervoorzitter,

Nadere informatie

Chômeurs complets de 58 ans et plus (50 ans et plus avec passé professionnel) (*) - Hommes - LIEU D'HABITATION

Chômeurs complets de 58 ans et plus (50 ans et plus avec passé professionnel) (*) - Hommes - LIEU D'HABITATION Chômeurs complets de 58 ans et plus (50 ans et plus avec passé professionnel) (*) - Hommes - LIEU D'HABITATION Volledig werklozen van 58 jaar en ouder (50 jaar en ouder met beroepsverleden) (*) - Mannen

Nadere informatie

NOORDFRANKRIJK. Een reis langs oorlogsmonumenten van WOI 07/09-09/09/2018 OZ GROEPSREIZEN 2018

NOORDFRANKRIJK. Een reis langs oorlogsmonumenten van WOI 07/09-09/09/2018 OZ GROEPSREIZEN 2018 OZ GROEPSREIZEN 2018 NOORDFRANKRIJK 07/09-09/09/2018 Een reis langs oorlogsmonumenten van WOI De Eerste Wereldoorlog tekent onze geschiedenis. Ook in het Noorden van Frankrijk vinden we de sporen ervan

Nadere informatie

Naar Focant en terug doorheen de Famenne-vallei

Naar Focant en terug doorheen de Famenne-vallei Naar Focant en terug doorheen de Famenne-vallei Deze ronde volgt dorps- en veldwegen. De gevolgde wegen zijn geasfalteerd. U kan deze tocht dus ook met kinderwagen, met een rolstoel, of per fiets doen.

Nadere informatie

ORGANISATIE VAN DE OPLEIDINGEN

ORGANISATIE VAN DE OPLEIDINGEN ORGANISATIE VAN DE OPLEIDINGEN POLITIEKE & SOCIALE WETENSCHAPPEN COMMUNICATIEWETENSCHAPPEN De opleidingen worden aangeboden door alle universiteiten, behalve door UHasselt. De opleiding politieke & sociale

Nadere informatie

SPEUR-, DENK- EN DOE-TOCHT

SPEUR-, DENK- EN DOE-TOCHT SPEUR-, DENK- EN DOE-TOCHT Hey speurneus, leuk dat je meegaat op deze verrassende tocht door de stad. Met de vragen en opdrachtjes die je onderweg krijgt ontdek je allerlei dingen die je vast nog niet

Nadere informatie

DE JUSTITIEHUIZEN. De sociale studie

DE JUSTITIEHUIZEN. De sociale studie DE JUSTITIEHUIZEN De sociale studie INLEIDING U wil dat uw kind één op de twee weken bij u verblijft maar uw ex-partner verzet zich daartegen U en uw ex-partner slagen er niet in om samen beslissingen

Nadere informatie

BIJLAGE A1: Post 1: Installatie basisinfrastructuur

BIJLAGE A1: Post 1: Installatie basisinfrastructuur VASTE SCHIJF - Basisinfrastructuur + Diensten BIJLAGE A1: Post 1: Installatie basisinfrastructuur Als de inschrijver opteert voor een asymmetrische technologie, moet hij de upload- en downloadcapaciteit

Nadere informatie

Word onze nieuwe delegee BOUW

Word onze nieuwe delegee BOUW Een uitgave van ACV bouw - industrie & energie Trierstraat 31-1040 Brussel T 02 285 02 11 acvbie@acv csc.be www.acvbie.be Januari 2016 Word onze nieuwe delegee BOUW Sta jij als 1 man voor je collega s?

Nadere informatie

Total des attributaires sur base de prestations de travail - LIEU D'HABITATION

Total des attributaires sur base de prestations de travail - LIEU D'HABITATION ethodologische nota note methodologique - zie m voir II - 73 Total des attributaires sur base de prestations de travail - LIEU D'HABITATION Totaal aantal rechthebbenden op basis van arbeidsprestaties-

Nadere informatie

De wens van de Portus a/d Reep en omwonenden in verband met de herwaardering.

De wens van de Portus a/d Reep en omwonenden in verband met de herwaardering. De wens van de Portus a/d Reep en omwonenden in verband met de herwaardering. De wens van de Portus a/d Reep en omwonenden in verband met de herwaardering. Gouvernementsgebouw vóór de overwelving van de

Nadere informatie

Wij zetten onze wandeling verder langs het wegeltje rechtover huisnummer 49 en komen zo in de Stationsstraat.

Wij zetten onze wandeling verder langs het wegeltje rechtover huisnummer 49 en komen zo in de Stationsstraat. OOSTHOEKWANDELING v 2017.07.05 We starten onze wandeling aan de Sint- Blasiuskerk op het Dorpsplein. De oudste delen van deze kerk ( onderbouw van de toren) dateren uit de eerste helft van de twaalfde

Nadere informatie

1 Noteer in de tabel wat de afkortingen van de partijen betekenen. PVDA sp.a CD&V Open VLD Vlaams Belang P S C V V P D L D A & D.

1 Noteer in de tabel wat de afkortingen van de partijen betekenen. PVDA sp.a CD&V Open VLD Vlaams Belang P S C V V P D L D A & D. 407826_05_TRO_WKS 22-02-2007 12:39 Pagina 24 OPDRACHT 14 1 Noteer in de tabel wat de afkortingen van de partijen betekenen. PVDA sp.a CD&V Open VLD Vlaams Belang P S C V V P D L D A & D A V Spirit N-VA

Nadere informatie

Twin Cities Oost Route

Twin Cities Oost Route Twin Cities Oost Route De Twin Cities Oost fietsroute verbindt de oude vestingsteden Schoonhoven en Nieuwpoort met een tocht langs de rivier de Lek. Het pontje van Ameide vaart van april tot oktober en

Nadere informatie

MOMENTOPNAMES VAN EEN WIJK DOORHEEN DE EEUWEN

MOMENTOPNAMES VAN EEN WIJK DOORHEEN DE EEUWEN MOMETOPAMES VA EE WIJK DOORHEE DE EEUWE DOSSIER VOOR DE LERAAR Dit dossier is opgevat als een naverwerking bij de activiteit Van Coudenberg tot Kunstberg. De oefeningen gaan dieper in op de ontwikkeling

Nadere informatie

Drempt. Rapport Ned. 52. Gld. 4.

Drempt. Rapport Ned. 52. Gld. 4. Drempt. Rapport Ned. 52. Gld. 4. Vraagstelling. Wat zijn de maten, versieringen en vorm van de van de kerk van Drempt (kaart afb. 1) gerapporteerde grafplaat uit de (ruim te nemen) 12 e eeuw? Wat is zijn

Nadere informatie

kandidaat / kandidate?

kandidaat / kandidate? Een uitgave van ACV bouw - industrie & energie Trierstraat 31-1040 Brussel T 02 285 02 11 acvbie@acv csc.be www.acvbie.be December 2015 Sociale verkiezingen Mei 2016 Word jij die NIEUWE kandidaat / kandidate?

Nadere informatie

Parijs. Meneer Spanjaart: Meneer Billet: Mevrouw Andriese:

Parijs. Meneer Spanjaart: Meneer Billet: Mevrouw Andriese: 1 Parijs Meneer Spanjaart: +31622552115 Meneer Billet: +32486286926 Mevrouw Andriese: +31623789488 Route 1 Sacre Coeur à Moulin Rouge 2 Start: Afhankelijk van de plaats waar de bus stopt begint onze wandeling.

Nadere informatie

Jubileum Wandelroute. Lengte ± 25 km

Jubileum Wandelroute. Lengte ± 25 km Jubileum Wandelroute Lengte ± 25 km 02 Start Einde Legenda Jubileumwandeling 04 Gezinswandeling door Kale Duinen. 05 Verkorte route. Naar keuze via punt 15 over Groote Veen oost of naar punt 17 over Groote

Nadere informatie

Proef het Museum van de Stad Brussel. Educatieve speurtocht voor kinderen 6-8 jaar

Proef het Museum van de Stad Brussel. Educatieve speurtocht voor kinderen 6-8 jaar Proef het Museum van de Stad Brussel Educatieve speurtocht voor kinderen 6-8 jaar Hoi! Schrijf je naam hier........... Zoek naar deze cijfers! tot Wat een gebouw! We staan in een groot gebouw op de Grote

Nadere informatie

Fotozoektocht dorp. Jeugdkampen * Groepsverblijven * Sportkampen * Bezinningsdagen * Bos-, plattelands-,sport- en natuurklassen

Fotozoektocht dorp. Jeugdkampen * Groepsverblijven * Sportkampen * Bezinningsdagen * Bos-, plattelands-,sport- en natuurklassen Fotozoektocht dorp Jeugdkampen * Groepsverblijven * Sportkampen * Bezinningsdagen * Bos-, plattelands-,sport- en natuurklassen dit alles kan in zelfkook tot volpension De Bosgeus vzw Dranouterstraat 24

Nadere informatie

Een andere mogelijke betekenis is dat het zou gaan over een verheffing naast de Zenne

Een andere mogelijke betekenis is dat het zou gaan over een verheffing naast de Zenne Heffen: Verklaring naam Heffen: Eerste maal vermelding in 1088 Heffena = Heffe en A Wil zeggen bezinksel en water Mogelijke betekenis: modderbeek of moerasgebied Een andere mogelijke betekenis is dat het

Nadere informatie