Juni 2016, jaargang 20. Inhoud

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Juni 2016, jaargang 20. Inhoud"

Transcriptie

1 Juni 2016, jaargang 20 Inhoud Einde cursusjaar: opnieuw aanmelden Uitnodiging roosterbespreking via mail Jubileum De Nieuwe Muziekschool 20 jaar Muzikanten gezocht voor optreden tijdens de 4-daagse in Druten op woensdag 20 juli Nieuwe initiatieven met een vervolg Popbands en ensemble Muziekles op basisscholen door De Nieuwe Muziekschool Nieuw bestuurslid Janine Cornelis stelt zich voor Mededelingen Lesgelden seizoen

2 Einde cursusjaar: opnieuw aanmelden Het lesjaar zit er al weer bijna op! Dat betekent dat veel leerlingen een keuze gaan maken of en hoe zij volgend jaar willen doorgaan met muziekles. De wet is sinds 2013 veranderd met als gevolg dat IEDEREEN opnieuw aan moet geven of hij door wil gaan met les. Om dit voor iedereen zo makkelijk mogelijk te maken, ontvangt u hiervoor in de week van 13 juni een mailtje van de eigen docent. U kunt op een eenvoudige manier aangeven of de leerling door wil gaan of wil stoppen. Uitnodiging roosterbespreking via mail Op 29 augustus 2016 ontvangt u een mailtje met de uitnodiging voor de roosterbespreking. De roosterbesprekingen vinden plaats in de week van 5 september De lessen starten vanaf maandag 12 september. Jubileum De Nieuwe Muziekschool 20 jaar Terugblik op de viering van het twintig jarig jubileum. Op zondag 29 mei was het zover. In d n Bogerd werd het twintigjarig jubileum van De Nieuwe Muziekschool gevierd. We keken er naar uit, want we hebben vanaf begin van het jaar naar dit moment toegewerkt. Vanaf half twee kon iedereen binnenlopen. De gasten werden door Luc en Tess Lamée welkom geheten met piano en zang. Yvonne Verschuren opende de middag. Zij beschreef tijdens een korte toespraak het ontstaan en de groei van De Nieuwe Muziekschool in de afgelopen twintig jaar. Er was een intermezzo door Isa Mennink op saxofoon ze werd begeleid door René Nillessen op piano. Nadat ook burgemeester Luciën van Riswijk even kort het woord nam, zetten hij en Yvonne in met het lied, Land van Maas en Waal. Steeds meer docenten sloten muzikaal aan en veel aanwezigen zullen het er over eens zijn, dat dit een prachtige opening was van een sfeervolle en gezellige middag. Tot half drie liepen mensen binnen en de diverse workshops waren dan ook goed bezocht. Dat deze aansloegen was duidelijk, want deelnemers deden allemaal heel intensief mee en leken te genieten. Mensen die zeiden, dat ze eigenlijk naar huis moesten, bezochten na de pauze toch nog even een andere workshop. Om half vijf was het voor velen een toegift om nog een keer mee te kunnen zingen of trommelen en te demonstreren wat er deze middag was gepresteerd. Als dank voor de komst kreeg iedereen een eigen Kazoo. Onder leiding van Thomas Calis konden velen er al snel een liedje op spelen. We gaan weer verder, op naar het volgende jubileum. Voor wie nog even wil nagenieten, staan er op Facebook foto s en filmpjes van de jubileumviering. Tot slot bedankt een voldane werkgroep belangstellenden voor de komst en wensen we iedereen een hele fijne vakantieperiode, Groeten van Yvonne Verschuren, Thomas Calis, Jan van der Aa en Elly Hagen.

3 Muzikanten gezocht voor optreden tijdens de 4-daagse in Druten op woensdag 20 juli Op woensdagochtend 20 juli komt de 55 km van de Nijmeegse 4-daagse door gemeente Druten. Op verschillende plaatsen worden de lopers met muziek verwelkomd. Ook De Nieuwe Muziekschool is van de partij. Wij gaan optreden tussen uur aan de Scharenburg, bij de boerderij van familie de Kleijn op de hoek van de Scharenburg met het fietspad (dat voorbij Druten-Zuid loopt). Yvonne Verschuren maakt hiervoor een planning. Wil je hierbij optreden dan word je ongeveer 1 uur ingedeeld met andere leerlingen. Je kunt dan om de beurt spelen. Meld je aan bij Yvonne Verschuren als je muziek wilt komen maken! Je kunt je telefonisch aanmelden op d906 of via yvonneverschuren@kabelfoon.nl Nieuwe initiatieven met een vervolg In schooljaar zijn er verschillende initiatieven gestart die in een vervolg zullen krijgen. Alle activiteiten bestonden uit ongeveer 5 lessen: - Balkan muziek door Marja Schoneveld - Zeemansliederen spelen door Yvonne Reuvers - Kampvuur gitaarspelen is in mei 2015 gestart en heeft in een vervolg gekregen - Diverse workshops voor de BSO van IKC de Kubus: voor groep 5-8: drumworkshop en popband. Voor groep 1-4: Samen muziek maken. Daarnaast heeft op 27 februari de eerste bandjesdag plaats gevonden van De Nieuwe Muziekschool. Er waren maar liefst 13 aanmeldingen (jongeren en volwassenen) waardoor er op die dag 3 bandjes samengesteld konden worden! Popbands en ensemble Wil je graag in een ensemble gaan spelen en heb je minimaal 2 jaar les? Meld je dan aan bij Yvonne Verschuren yvonneverschuren@kabelfoon.nl. Wil je graag samenspelen tijdens lestijd, wat hopelijk resulteert in een bandje, neem dan contact op met Thomas thomas.callis@tiscali.nl, dan bekijkt hij wat de mogelijkheden daarvoor zijn. Wil je als volwassene spelen in een popband geef dat dan door aan Jeroen info@jeroenkurpershoek.nl. De band voor volwassenen heeft opgetreden tijdens de bandjesdag en sinds enkele maanden spelen jongeren op woensdagmiddag onder lestijd samen in een band.

4 Muziekles op basisscholen door De Nieuwe Muziekschool In schooljaar hebben docenten van De Nieuwe Muziekschool les gegeven op 5 basisscholen: St. Victorschool, t Klosterhufke, t Geerke, IKC De Kubus (groep 1-4) en De wijzer. Deze lessen waren mogelijk doordat de scholen een aanvraag hadden ingediend bij Cultuurmij Oost (provinciale instelling) voor het budget van Cultuur met Kwaliteit. Het rijk heeft op dit moment financiën beschikbaar voor impuls muziekonderwijs via het Fonds voor Cultuurparticipatie. Middels deze impuls gaan scholen 3 jaar lang hun muziekonderwijs een impuls geven. Ook gemeente Druten en gemeente West Maas en Waal geven de scholen hierbij een subsidie van euro. Bijna alle scholen willen een aanvraag in gaan dienen. Voor de start in schooljaar hebben 6 scholen een aanvraag ingediend, deze zijn alle 6 gehonoreerd: St. Victorschool, t Klosterhufke, IKC De Kubus (groep 1-8), de Mariaschool, de Leeuwenkuil en de Lambertusschool. De andere scholen gaan een aanvraag indienen met start in of Twee scholen hebben vooralsnog niet de intentie om een aanvraag in te dienen: De Appelhof (Druten) en de Oversteek (Dreumel). Hopelijk worden ook zij enthousiast als ze zien wat er op andere scholen gebeurt. Bij IKC de Kubus hebben 87 kinderen van de groepen 5 en 4/5 dit schooljaar lessen Muziek = Klasse gehad: 2 keer in de week onder schooltijd muziekles. Op 31 mei stonden al deze muzikanten samen op het podium van het Pax Christi College voor een spetterend slotoptreden. Komend schooljaar krijgen de nieuwe groepen 5 van de Kubus weer Muziek= Klasse. Nieuw bestuurslid Janine Cornelis stelt zich voor Vanaf maart 2016 ben ik nieuw bestuurslid bij De Nieuwe Muziekschool Op 7 jarige leeftijd ben ik begonnen met vioolles en sindsdien speelt muziek een hele grote rol in mijn leven. Na mijn middelbare school ben ik begonnen met mijn studie aan het conservatorium in Arnhem en heb deze voortgezet aan de Hogeschool voor Muziek en Dans in Rotterdam waar ik in 2005 mijn diploma Docent Muziek heb behaald. Sinds 2001 geef ik muziekles aan beginners en gevorderden en heb mijn eigen lespraktijk gehad tot Daarna ben ik gaan werken als muziekdocent op diverse basisscholen en sinds kort vervang ik de muzieklessen op het Pas Christi College. Het belangrijkste van mijn lessen vind ik dat de leerlingen plezier krijgen in het muziek maken. Ik vind het erg leuk om mee te denken over nieuwe muzikale projecten en de toekomst van het muziekonderwijs in onze regio en daarom ben ik blij met mijn functie bij De Nieuwe Muziekschool. Groeten Janine Cornelis

5 Mededelingen Examens: De theorie examens vinden plaats op zaterdag 4 juni. De praktijdexamens vinden plaats op 24 juni en 6 juli. We wensen de leerlingen veel succes. Voorspeelmiddag/avond Op het eind van het schooljaar organiseren alle docenten een voorspeelmiddag/avond. Op die manier krijgen alle leerlingen de mogelijkheid om zich een keer te laten horen voor publiek. De 1 e jaars maar ook de gevorderde leerlingen treden dan op. De data staan inmiddels op onze website vermeld. Jaarplanning Voor informatie over de jaarplanning kijk op onze website: Subsidie Leerlingen uit gemeente Druten, die aan de voorwaarden voldoen, ontvangen subsidie van gemeente Druten. In schooljaar kregen de leerlingen 160 euro terug van gemeente Druten. Dit bedrag is naar de leerlingen overgemaakt op 3 februari De Nieuwe Muziekschool vraagt die subsidie voor alle leerlingen tegelijk aan. Leerlingen uit gemeente West Maas en Waal kunnen subsidie aanvragen bij gemeente West Maas en Waal. Deze gemeente heeft het beleid dat iedere leerling deze subsidie ZELF aan moet vragen. Het aanvraagformulier hiervoor kunt u eventueel opvragen bij Yvonne Verschuren yvonneverschuren@kabelfoon.nl Lesgelden seizoen Lestarieven Jaarlijks worden onze tarieven geïndexeerd. Hieronder staan de tarieven voor het aankomende schooljaar. Gemeente Druten heeft in 2013 aangegeven dat hun intentie is om de subsidie voor 4 jaar te handhaven. Basisvorming met subsidie(gemeente Druten) zonder subsidie Muziek en Beweging 30 lessen De muziektrein 30 lessen Algemene Muzikale vorming jaarcursus Instrumentale les Individuele les jaarucursus, 20 minuten Individuele les jaarcursus, 30 minuten Individuele les jaarcursus, om de lesweek 30 min Groepsles jaarcursus, gem 15 min per week per leerling 10-lessenkaart 10 lessen van 30 min. nvt 280 Diverse lesvormen Ensemble 30 lessen Muziekclub jaarcursus Leerlingen die ook een instrument. nvt 182 jaarcursus volgen Junior Voices 30 lessen Voor meer gedetailleerde informatie over lesgelden, subsidievoorwaarden en andere details verwijzen wij u naar onze website.

Juni 2017, jaargang 21. Inhoud. Woordje van onze voorzitter

Juni 2017, jaargang 21. Inhoud. Woordje van onze voorzitter Juni 2017, jaargang 21 Inhoud Woordje van onze voorzitter Zaterdag 1 juli: Gratis proeflessen of een keer spelen op een ander instrument Einde cursusjaar: opnieuw aanmelden Uitnodiging roosterbespreking

Nadere informatie

Zaterdag 23 juni: Gratis proeflessen of een keer spelen op een ander instrument

Zaterdag 23 juni: Gratis proeflessen of een keer spelen op een ander instrument Juni 2018, jaargang 22 Inhoud Zaterdag 23 juni: gratis proeflessen of een keer spelen op een ander instrument Zaterdag 23 juni: ook gratis workshop spelen in een band Einde cursusjaar: opnieuw aanmelden

Nadere informatie

Vrijwilligers De Nieuwe Muziekschool bedankt voor jullie bijdrage

Vrijwilligers De Nieuwe Muziekschool bedankt voor jullie bijdrage Juni 2011, jaargang 15 Einde cursusjaar Het lesjaar zit er al weer bijna op! Dat betekent dat veel leerlingen een keuze gaan maken hoe en of zij volgend jaar willen doorgaan met muziekles. Wanneer een

Nadere informatie

December 2017, jaargang 22. Inhoud. Woordje van de voorzitter

December 2017, jaargang 22. Inhoud. Woordje van de voorzitter December 2017, jaargang 22 Inhoud - Woordje van de voorzitter - Hulp gevraagd - Muziek=Klasse bij Dickens koopzondag - Kerstconcert - Leerlingenuitvoeringen - Samenspel voor 1 e jaars en 2 e jaars leerlingen

Nadere informatie

Het nieuwe schooljaar is alweer een paar maanden geleden gestart. En ook dit jaar wordt weer een speciaal jaar.

Het nieuwe schooljaar is alweer een paar maanden geleden gestart. En ook dit jaar wordt weer een speciaal jaar. November 2012 jaargang 17 Inhoud Woordje van onze voorzitter Parkeren bij IKC de Kubus Subsidie Hulpouders en bestuursleden gevraagd Optredens door leerlingen Kerstconcert Leerlingenuitvoeringen: wie speelt

Nadere informatie

December 2016, jaargang 21. Inhoud. Woordje van de voorzitter

December 2016, jaargang 21. Inhoud. Woordje van de voorzitter December 2016, jaargang 21 Inhoud Woordje van de voorzitter Muziek = Klasse bij Dickens koopzondag Kerstconcert Nieuw: Samenspel voor 1 e en 2 e jaars leerlingen met aansluitend een optreden Leerlingenuitvoeringen

Nadere informatie

Het nieuwe schooljaar 2014-2015 is alweer een paar maanden geleden van start gegaan. En ook dit jaar belooft weer een mooi jaar te worden.

Het nieuwe schooljaar 2014-2015 is alweer een paar maanden geleden van start gegaan. En ook dit jaar belooft weer een mooi jaar te worden. December 2014, jaargang 19 Inhoud Woordje van onze voorzitter Kerstconcert Muziek = Klasse bij IKC De Kubus en ZMLK De Kom Muziek = Klasse bij Dickens koopzondag Leerlingenuitvoeringen Actuele informatie

Nadere informatie

zangles klarinetles vioolles blokfluitles CULTUURKEUR

zangles klarinetles vioolles blokfluitles CULTUURKEUR www.hillegomsemuziekschool.nl INFORMATI E 2017-2018 zangles klarinetles vioolles blokfluitles CULTUURKEUR Ruim aanbod instrumenten De Hillegomse Muziekschool is een actieve muziekschool met een groot aanbod

Nadere informatie

2014-2015. Jaarplanning Lesaanbod Lesvormen Tarieven Voorwaarden Inschrijving. en meer...

2014-2015. Jaarplanning Lesaanbod Lesvormen Tarieven Voorwaarden Inschrijving. en meer... 2014-2015 Jaarplanning Lesaanbod Lesvormen Tarieven Voorwaarden Inschrijving en meer... Telefoon: 0598-468724 Web: www.muziekschooldehondsrug.nl E-mail: info@muziekschooldehondsrug.nl Leslocaties: Dr.

Nadere informatie

Datum: 29-08-2014. Activiteiten: De activiteiten t/m oktober 2014:

Datum: 29-08-2014. Activiteiten: De activiteiten t/m oktober 2014: Datum: 29-08-2014 De activiteiten t/m oktober 2014: Activiteiten. Activiteiten: Informatieavond groep 7 Informatieavond groep 8 Informatieavond groep 3 Informatieavond groepen 4-5-6 Informatieavond groep

Nadere informatie

Het nieuwe schooljaar 2013-2014 is alweer een paar maanden geleden van start gegaan. En ook dit jaar wordt weer een speciaal jaar.

Het nieuwe schooljaar 2013-2014 is alweer een paar maanden geleden van start gegaan. En ook dit jaar wordt weer een speciaal jaar. December 2013, jaargang 18 Inhoud Woord van de voorzitter Wijziging incasso Kerstconcert Muziek = klasse bij Dickens koopzondag Djembé workshop Leerlingenuitvoeringen Actuele informatie Afscheid van Peter

Nadere informatie

Schooljaar Jaarplanning Lesaanbod Lesvormen Tarieven Voorwaarden Inschrijving. Meer informatie nodig? Contact:

Schooljaar Jaarplanning Lesaanbod Lesvormen Tarieven Voorwaarden Inschrijving. Meer informatie nodig? Contact: Schooljaar 2018-2019 Jaarplanning Lesaanbod Lesvormen Tarieven Voorwaarden Inschrijving Meer informatie nodig? Contact: www.muziekschooldehondsrug.nl mail@muziekschooldehondsrug.nl Jaarplanning Begin nieuwe

Nadere informatie

SUBSIDIE MUZIEKONDERWIJS

SUBSIDIE MUZIEKONDERWIJS SUBSIDIE MUZIEKONDERWIJS Subsidie muziekonderwijs voor seizoen 2016-2017 Postbus 100 3925 ZJ SCHERPENZEEL Stationsweg 389a 3925 CC SCHERPENZEEL Telefoon: (033) 277 23 24 Fax: (033) 277 46 84 E-mail: info@scherpenzeel.nl

Nadere informatie

OPLEIDING ST. LAMBERTUS NISTELRODE WELKE OPLEIDINGEN ZIJN ER MOGELIJK?

OPLEIDING ST. LAMBERTUS NISTELRODE WELKE OPLEIDINGEN ZIJN ER MOGELIJK? M. vd Heuvel Zwarte Molenweg 16 5388 EE Nistelrode T 06-49420047 Email: opleidingen@fanfarenistelrode.nl Nistelrode, Maart 2016 OPLEIDING ST. LAMBERTUS NISTELRODE Fanfare St. Lambertus Nistelrode voorziet

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over het project Culemborgse Schoolorkesten

Veel gestelde vragen over het project Culemborgse Schoolorkesten Veel gestelde vragen over het project Culemborgse Schoolorkesten Inhoudsopgave Algemene informatie 1 Ik weet niet wanneer de lessen starten en waar de lessen plaatsvinden. 1 Gaan de lessen door tijdens

Nadere informatie

Informatieboekje. Opleidingen. Juni 2013

Informatieboekje. Opleidingen. Juni 2013 Informatieboekje Opleidingen Juni 2013 Voorwoord Voor u ligt het Informatieboekje over de Opleidingen van Muziekvereniging Klarenbeek. Wij hopen met dit boekje een groot deel van de vragen die bij u leven

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over het project Culemborgse Schoolorkesten

Veel gestelde vragen over het project Culemborgse Schoolorkesten Veel gestelde vragen over het project Culemborgse Schoolorkesten Inhoudsopgave Algemene informatie 1 Ik weet niet wanneer de lessen starten en waar de lessen plaatsvinden. 1 Gaan de lessen door tijdens

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9. Mededelingen.. 2014-2015 jaargang 7

Nieuwsbrief 9. Mededelingen.. 2014-2015 jaargang 7 Nieuwsbrief 9 2014-2015 jaargang 7 Mededelingen.. Welkom nieuwe leerlingen Na de kerstvakantie zijn Annelivia Kuijpers, Mila de Laat en Evi Koppens bij ons op school gekomen. Zij hebben een plaatsje gekregen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord

Inhoudsopgave. Voorwoord JAARVERSLAG 2018 Inhoudsopgave Voorwoord 2 Overzicht activiteiten 3 Toelichting activiteiten 4 Leerlingen 5 Combinatiefunctie CultuurCoach 6 Gegevens 7 Statistiek 8 Leerorkest Voorwoord Muziek verbindt

Nadere informatie

Verordening lesgelden Gemeentelijke Muziekschool Krimpen aan den IJssel 2012

Verordening lesgelden Gemeentelijke Muziekschool Krimpen aan den IJssel 2012 CVDR Officiële uitgave van Krimpen aan den IJssel. Nr. CVDR278324_1 26 september 2017 Verordening lesgelden Gemeentelijke Muziekschool Krimpen aan den IJssel 2012 Ontwerp-besluit De raad van de gemeente

Nadere informatie

Jaarplanning Lesaanbod Lesvormen Tarieven Voorwaarden Inschrijving. en meer...

Jaarplanning Lesaanbod Lesvormen Tarieven Voorwaarden Inschrijving. en meer... 2015-2016 Jaarplanning Lesaanbod Lesvormen Tarieven Voorwaarden Inschrijving en meer... Telefoon: 0598-468724 Web: www.muziekschooldehondsrug.nl E-mail: info@muziekschooldehondsrug.nl Leslocaties: Dr.

Nadere informatie

De zomer is in aantocht...

De zomer is in aantocht... Muzieknieuws van Muziekcollectief Ouder-Amstel. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u of een gezinslid lessen volgt/volgde of interesse had in activiteiten bij Muziekcollectief Ouder-Amstel. Als u zich wilt

Nadere informatie

Schooljaar

Schooljaar Schooljaar 2017-2018 Muziekonderwijs dat INSPIREERT Jaarplanning Lesaanbod Lesvormen Tarieven Voorwaarden Inschrijving Meer informatie nodig? Contact ons via: www.muziekschooldehondsrug.nl info@muziekschooldehondsrug.nl

Nadere informatie

Wat vinden wij belangrijk?

Wat vinden wij belangrijk? informatieavond Wat vinden wij belangrijk? Kunst is een verrijking voor je leven. Het stimuleert de creativiteit, geeft plezier en zelfvertrouwen en zorgt voor ontwikkeling. Kunst stimuleert kritisch denkvermogen

Nadere informatie

Aanvraagformulier bijdrage lesgeld muziekonderwijs 2015 / 2016

Aanvraagformulier bijdrage lesgeld muziekonderwijs 2015 / 2016 Aanvraagformulier bijdrage lesgeld muziekonderwijs 2015 / 2016 Gegevens leerling: Achternaam: Roepnaam: Voorletter(s): Adres: Postcode en Woonplaats: Geboortedatum: Gegevens muziekonderwijs volgt gedurende

Nadere informatie

Wanneer de maand Ramadan voorbij is en er dus één maand gevast is, wordt deze maand traditioneel afgesloten met het Suikerfeest.

Wanneer de maand Ramadan voorbij is en er dus één maand gevast is, wordt deze maand traditioneel afgesloten met het Suikerfeest. Jaargang 7 nummer 6 juni 2019 Schoolleider: Wilma Veldman De Sirene wordt elke eerste maandag van de maand verstuurd per Digiduif of meegegeven aan het oudste kind uit een gezin en is te lezen op de website.

Nadere informatie

Basisschool Pius X. Jaargang 18. Nieuwsbrief nr. 7 van 12 januari 2016. Jordaansingel 20. 7481GP Haaksbergen. Tel. 053-5721396. directie@piusx.

Basisschool Pius X. Jaargang 18. Nieuwsbrief nr. 7 van 12 januari 2016. Jordaansingel 20. 7481GP Haaksbergen. Tel. 053-5721396. directie@piusx. Jaargang 18. Nieuwsbrief nr. 7 van 1 januari 016 Jordaansingel 0. 781GP Haaksbergen. Tel. 03-71396. directie@piusx.eu Basisschool Pius X Luizencontrole Na de vakantie zijn de kinderen gecontroleerd op

Nadere informatie

MAART Van de directeur Belangrijke data Jubileumweek. Staking 14 maart? Pleinwacht met Partou Instrumentale Orientatie

MAART Van de directeur Belangrijke data Jubileumweek. Staking 14 maart? Pleinwacht met Partou Instrumentale Orientatie MAART 2018 Van de directeur Belangrijke data Jubileumweek Staking 14 maart? Pleinwacht met Partou Instrumentale Orientatie Carnaval Inrichting hallen / gangen Van de directeur In januari hebben we twee

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen NIEUWSBRIEF Kerstvieringen Op woensdag hebben de groepen 3, 4 en 4/5 hun kerstviering gehad. De kerk was prachtig versierd en er stond een hele grote kerstboom. De kinderen zongen geweldig en luisterden

Nadere informatie

Muziekaanbod 2016-2017 Locatie: kulturhus, Wekerom

Muziekaanbod 2016-2017 Locatie: kulturhus, Wekerom Muziekaanbod 2016-2017 Locatie: kulturhus, Wekerom De dwarsfluitlessen, AMV (algemene muzikale vorming) lessen, aangepaste muziekles en muziektherapie worden verzorgd door docente/therapeute Erika van

Nadere informatie

kunstencentrum Muziekmenu in een leerlijn Aanbod muziek voor basisonderwijs

kunstencentrum Muziekmenu in een leerlijn Aanbod muziek voor basisonderwijs kunstencentrum Muziekmenu in een leerlijn Aanbod muziek voor basisonderwijs Bezoekadres Mr. D.U. Stikkerlaan 251 9675 DG Winschoten Nederland Kantoor 0597 700 270 kunstencentrum@indeklinker.nl Openingstijden

Nadere informatie

Wij vinden het erg fijn dat u geïnteresseerd bent in onze visie en ambities.

Wij vinden het erg fijn dat u geïnteresseerd bent in onze visie en ambities. N e e r, 2 6 m e i 2 0 1 0 Visie & Beleid Beste lezer, Wij vinden het erg fijn dat u geïnteresseerd bent in onze visie en ambities. Indien u opmerkingen, suggesties of vragen heeft, laat ons dit weten.

Nadere informatie

Informatie. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma. voor GROEP 5 van het basisonderwijs Gemeente. Woudrichem BROCHURE. www.cultuurpuntaltena.

Informatie. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma. voor GROEP 5 van het basisonderwijs Gemeente. Woudrichem BROCHURE. www.cultuurpuntaltena. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma www.cultuurpuntaltena.nl Informatie voor van het basisonderwijs Gemeente Woudrichem 019500_BIBLIOTHEEK_ALTENA_brochure_CPA_MuziekWijzer_Altena_A5.indd 16-17

Nadere informatie

Algemene lesvoorwaarden van Muziekschool De Regenboog

Algemene lesvoorwaarden van Muziekschool De Regenboog Algemene lesvoorwaarden van Muziekschool De Regenboog 1. Aanmelding Aanmelding kan uitsluitend plaatsvinden door middel van een volledig ingevuld inschrijfformulier. De cursus kan beginnen als een ondertekend

Nadere informatie

Ziekmelden kan via:

Ziekmelden kan via: Ziekmelden kan via: afwezigdommeldal@eenbes.nl. Telefonisch van 8.00 uur tot 8.30 uur. Heeft u Facebook? Kijk ook eens op onze pagina: Brede School Dommeldal 14 september 2017 nummer 3 Belangrijke data

Nadere informatie

Schooljaar

Schooljaar Schooljaar 2016-2017 Muziekonderwijs dat INSPIREERT Jaarplanning Lesaanbod Lesvormen Tarieven Voorwaarden Inschrijving Meer informatie nodig? Contact ons via: www.muziekschooldehondsrug.nl info@muziekschooldehondsrug.nl

Nadere informatie

De kinderpagina is deze keer van groep 5/6. Een uitgebreid verhaal over het bezoek aan het concertgebouw.

De kinderpagina is deze keer van groep 5/6. Een uitgebreid verhaal over het bezoek aan het concertgebouw. OEC. BASISSCHOOL t Prisma locatie Overwhere GASINJETSTRAAT 1-3 1442 WN PURMEREND TEL 0299 421982 Email:locatieoverwhere@prismapurmerend.nl Website : www. prismapurmerend.nl Kerkje 2 febr. 9.23 22 febr.

Nadere informatie

WEEKBRIEF 26 JANUARI 2018

WEEKBRIEF 26 JANUARI 2018 WEEKBRIEF 26 JANUARI 2018 Geachte ouders. De eerste weekbrief is goed ontvangen. Een aantal ouders liet weten dat zij blij zijn met deze wijze van informatievoorziening. We gaan er dus mee door. Tijdens

Nadere informatie

blazersbende Muziek voor het leven KUNSTHUIS blazersbende is muziekonderwijs waarvan iedereen profiteert: leerlingen, ouders, docenten en de school.

blazersbende Muziek voor het leven KUNSTHUIS blazersbende is muziekonderwijs waarvan iedereen profiteert: leerlingen, ouders, docenten en de school. blazersbende Muziek voor het leven blazersbende is muziekonderwijs waarvan iedereen profiteert: leerlingen, ouders, docenten en de school. KUNSTHUIS open academie lingewaard www.openacademie.nl t is de

Nadere informatie

BASISSCHOOL T STEKSKE DOMINICANENSTRAAT 22 5453 JN LANGENBOOM TEL. 431303 FAX. 431701 E-MAIL. info@stekske.nl. SEPTEMBER 2015 Nummer 313

BASISSCHOOL T STEKSKE DOMINICANENSTRAAT 22 5453 JN LANGENBOOM TEL. 431303 FAX. 431701 E-MAIL. info@stekske.nl. SEPTEMBER 2015 Nummer 313 BASISSCHOOL T STEKSKE DOMINICANENSTRAAT 22 5453 JN LANGENBOOM TEL. 431303 FAX. 431701 E-MAIL. info@stekske.nl SEPTEMBER 2015 Nummer 313 MAANDOVERZICHT 31 Ma 1 Di 2 Wo 3 Do 4 Vrij 5 Za 6 Zo 7 Ma Controle

Nadere informatie

KUNSTCENTRALE INSPIRERENDE ONTDEKKINGEN

KUNSTCENTRALE INSPIRERENDE ONTDEKKINGEN KUNSTCENTRALE INSPIRERENDE ONTDEKKINGEN AANBOD DIRECTIE & LEERKRACHTEN 2018-2019 INHOUDSOPGAVE Icc bijeenkomsten 2 Bijscholing 3 Vervanging 3 Ondersteuning 4 Projectondersteuning 4 Imagoprojecten 5 Teambuilding/teamuitjes

Nadere informatie

Belangrijke data: Algemene INFO - avond. Kalender

Belangrijke data: Algemene INFO - avond. Kalender Belangrijke data: Maandag 05 sept. Omgekeerde 10-minutengesprekken Maandag 12 sept. Informatieavond Dinsdag 13 sept. Schoolfotograaf Woensdag 14 sept. Schoolfotograaf Vrijdag 16 sept. INFO 2 Donderdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief twintigste jaargang, 22 april 2016, nummer 12

Nieuwsbrief twintigste jaargang, 22 april 2016, nummer 12 Agenda Nieuwsbrief 2015-2016 twintigste jaargang, 22 april 2016, nummer 12 Ma. 25 apr. t/m zon. 8 mei Meivakantie Zon. 15 mei Ma. 16 mei Woe. 18 mei Woe 25 mei Do. 26 mei Vrij. 27 mei Zon. 29 mei Potgrondactie

Nadere informatie

Geachte ouder(s) / verzorger(s),

Geachte ouder(s) / verzorger(s), 8 Geachte ouder(s) / verzorger(s), Hierbij de eerste nieuwsbrief van 2018! Goed om elkaar weer te ontmoeten na twee vrije weken. We wensen alle kinderen, ouders en alle anderen die betrokken zijn bij onze

Nadere informatie

Dijknieuws. Nieuwsflits, jaargang

Dijknieuws. Nieuwsflits, jaargang Dijknieuws Nieuwsflits, jaargang 2017-2018 25 augustus De redactie Erik Peperkamp, directeur Esther van Loon, leerkracht en bouwcoördinator Nieuws vanuit de directie Beste ouder(s), verzorger(s), Ik hoop

Nadere informatie

Beste leerlingen en ouders/verzorgers,

Beste leerlingen en ouders/verzorgers, nieuwsbrief 2.6: juni 2017 Beste leerlingen en ouders/verzorgers, Hierbij alweer de laatste digitale nieuwsbrief van dit seizoen, ik wil jullie vragen deze goed door te lezen, er staat o.a. informatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de Mariaschool

Nieuwsbrief van de Mariaschool Nieuwsbrief van de Mariaschool Nieuwsbrief van de Mariaschool Vrijdag 11 december 20 1 5 Jaargang 12, nummer 6 Inhoud Mededelingen vanuit team 1 Oproep decoratiegroep 1 Werkplaats van Wietske 2 Ateliers

Nadere informatie

Belangrijke data: Algemeen. Instrumenten Doe-Dag! jaargang

Belangrijke data: Algemeen. Instrumenten Doe-Dag! jaargang Belangrijke data: 12 februari 2018 leerlingenpanel 14 februari 2018 Stakingsdag Noordelijke provincies; leerlingen vrij 26 februari t/m 2 maart 2018 Voorjaarsvakantie 7 maart 2018 Palludaradag; leerlingen

Nadere informatie

Meerjaren(beleids)plan HOOFDLIJNEN

Meerjaren(beleids)plan HOOFDLIJNEN Meerjaren(beleids)plan 2015-2020 HOOFDLIJNEN 1 EDITIE OKTOBER 2015 DOELSTELLING De Stichting Muziekopleiding Loon op Zand heeft als doelstelling het muzikaal opleiden van leerlingen van alle leeftijden

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2017 Jaargang:

Nieuwsbrief Juli 2017 Jaargang: Nieuwsbrief Juli 2017 Jaargang: 2016-2017 Belangrijke data in juli 3 juli Schoolreis groep 1 t/m 7 4 juli Maandopening groep 4 4 juli 2 e Rapport 6 en 10 juli 10 minuten gesprekken 13 juli Presentatie

Nadere informatie

zingen in de klas Zingen is gezond KUNSTHUIS

zingen in de klas Zingen is gezond KUNSTHUIS zingen in de klas Zingen is gezond Zingen: de meest pure vorm van muziek maken waarvan iedereen profiteert leerlingen, ouders, docenten op school KUNSTHUIS open academie lingewaard www.openacademie.nl

Nadere informatie

Vlindernieuws. Beste ouders, verzorgers, teamleden, Graag willen wij ons voorstellen als de MR van de Vuurvlinder in Veenendaal. Wat is ons doel?

Vlindernieuws. Beste ouders, verzorgers, teamleden, Graag willen wij ons voorstellen als de MR van de Vuurvlinder in Veenendaal. Wat is ons doel? Vlindernieuws Katholieke basisschool De Vuurvlinder 24 september 2018 Hierbij het tweede Vlindernieuws van dit jaar. We zijn nu vier weken met elkaar op weg en onze eerste studiedag is geweest. De leerkrachten

Nadere informatie

NIEUWS locatie Sint Martinusstraat

NIEUWS locatie Sint Martinusstraat NIEUWS locatie Sint Martinusstraat Personele zaken Na de vakantie komt juf Nikita terug van zwangerschapsverlof. Zij heeft enige jaren gelden op onze locatie gewerkt en daarna op de locatie Hoge Woerd.

Nadere informatie

Van de schoolleiding. Nummer 6, juni Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste jongens en meisjes,

Van de schoolleiding. Nummer 6, juni Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste jongens en meisjes, Van de schoolleiding Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste jongens en meisjes, Inmiddels is de aanmelding voor de nieuwe brugklassen afgerond. We starten met een mavo klas en een mavo/havo klas. Hartelijk

Nadere informatie

24 september Vanaf de Oranjeschool van harte gefeliciteerd met jullie kleine wonder, we wensen jullie Gods zegen voor jullie prachtige gezin.

24 september Vanaf de Oranjeschool van harte gefeliciteerd met jullie kleine wonder, we wensen jullie Gods zegen voor jullie prachtige gezin. Nieuwsbrief 2 24 september 2018 In en om school Vanaf de eerste dag na de vakantie was het al spannend, de baby van meester Henk Jan en Lilian kon elk moment geboren worden. Maar er gingen dagen voorbij

Nadere informatie

Inleiding. Aanmelding

Inleiding. Aanmelding Inleiding Voordat u uzelf of uw kind inschrijft voor muzieklessen bij Harmonie en Slagwerkgroep OBK willen wij u graag wijzen op een aantal zaken. Een en ander is waarschijnlijk al kort met u besproken

Nadere informatie

Nieuwsbrief uur. Wij trekken aan de bel... Bellentrekkers gezocht

Nieuwsbrief uur. Wij trekken aan de bel... Bellentrekkers gezocht Nieuwsbrief Jaargang 20 - nummer 12 februari 2015 Wij trekken aan de bel... Bellentrekkers gezocht Het Liliane Fonds roept alle basisscholen in Nederland op om op donderdag 12 maart 2015 één minuut lang

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over het project Culemborgse Schoolorkesten

Veel gestelde vragen over het project Culemborgse Schoolorkesten Veel gestelde vragen over het project Culemborgse Schoolorkesten Inhoudsopgave Algemene informatie 1 Ik weet niet wanneer de lessen starten en waar de lessen plaatsvinden. 1 Gaan de lessen door tijdens

Nadere informatie

Aanmelden kunt u via het bijgevoegd aanmeldformulier. Dit formulier is ook te downloaden via onze website

Aanmelden kunt u via het bijgevoegd aanmeldformulier. Dit formulier is ook te downloaden via onze website Inleiding Voordat u uzelf of uw kind inschrijft voor muzieklessen bij Muziekvereniging OBK willen wij u graag wijzen op een aantal zaken. Een en ander is waarschijnlijk al kort met u besproken door onze

Nadere informatie

Dijknieuws. Nieuws vanuit de directie. Rapporten en oudergesprekken. Koffie- en bedankochtend en opening schoolplein. Dijknieuws 6, jaargang

Dijknieuws. Nieuws vanuit de directie. Rapporten en oudergesprekken. Koffie- en bedankochtend en opening schoolplein. Dijknieuws 6, jaargang Dijknieuws Dijknieuws 6, jaargang 2017-2018 26 juni Nieuws vanuit de directie Beste ouder(s), verzorger(s), Zoals u hebt vernomen van onze bestuurder Lia van Meegen, neemt onze directeur Erik Peperkamp

Nadere informatie

Nieuwsbrief Maart 2016, Nr. 7

Nieuwsbrief Maart 2016, Nr. 7 Nieuwsbrief Maart 2016, Nr. 7 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 29 1 maart 2 Viering juf Marga 40 jaar op school 3 4 KRANTEN- ACTIE 5 6 7 8 9 10 9.00 uur miniviering 11 Rapport

Nadere informatie

Jaargang 2013-2014, nr. 2 September & oktober 2013 Start project S Groene Voetstappen

Jaargang 2013-2014, nr. 2 September & oktober 2013 Start project S Groene Voetstappen de Oehoe Het om-de-week-bericht van openbare basisschool de Tamboerijn Conradpark 18 2441 AG Nieuwveen 0172 539502 schoolleider@obsdetamboerijn.nl www.obsdetamboerijn.nl Jaargang 2013-2014, nr. 2 September

Nadere informatie

Vakantierooster : Het vakantierooster voor komend schooljaar is vastgesteld. U vindt het rooster op

Vakantierooster : Het vakantierooster voor komend schooljaar is vastgesteld. U vindt het rooster op Periode vrijdag 8 februari t/m vrijdag 15 februari 2019 39 e jaargang nr. 21 Vakantierooster 2019-2020: Het vakantierooster voor komend schooljaar 2019-2020 is vastgesteld. U vindt het rooster op www.vosseschans.nl.

Nadere informatie

Kind op maandag. Gratis proeflessen Aikido

Kind op maandag. Gratis proeflessen Aikido Nr. 3 schooljaar 2017-2018 Gratis proeflessen Aikido Regel van de maand : rustig blijven Gymleerkracht Nick Nannen Kinderboekenweek Peuterspeelzaal op school Data informatieavonden Stakingsactie 5 oktober

Nadere informatie

KUNSTCENTRALE INSPIRERENDE ONTDEKKINGEN AANBOD DIRECTIE & LEERKRACHTEN

KUNSTCENTRALE INSPIRERENDE ONTDEKKINGEN AANBOD DIRECTIE & LEERKRACHTEN KUNSTCENTRALE INSPIRERENDE ONTDEKKINGEN AANBOD DIRECTIE & LEERKRACHTEN 2019-2020 INHOUDSOPGAVE Icc bijeenkomsten 2 Bijscholing 3 Vervanging 3 Ondersteuning 4 Projectondersteuning 4 Imagoprojecten 5 Teambuilding/teamuitjes

Nadere informatie

Jaarverslag activiteiten 2010

Jaarverslag activiteiten 2010 Jaarverslag activiteiten 2010 Na afloop van het slotconcert bij de GGzE op 6 juni; 50 leerlingen met docenten en vrijwilligers Projectbeschrijving en werkwijze Introductie Stichting Hengel is in 2007 opgericht.

Nadere informatie

Opleidingsgids. Harmonie & Slagwerkgroep Oefening Baart Kunst Erp

Opleidingsgids. Harmonie & Slagwerkgroep Oefening Baart Kunst Erp Opleidingsgids Harmonie & Slagwerkgroep Oefening Baart Kunst Erp Inleiding Voordat u uzelf of uw kind inschrijft voor muzieklessen bij harmonie en slagwerkgroep OBK willen wij u graag wijzen op een aantal

Nadere informatie

In dit document leggen wij onze Kiek op Meziek voor jongeren uit en vertellen we over de ambitieuze plannen van Music Home.

In dit document leggen wij onze Kiek op Meziek voor jongeren uit en vertellen we over de ambitieuze plannen van Music Home. Neer, 1 oktober 2010 Visie & Beleid Inleiding Een nieuwe tijd dient zich aan en daarmee een nieuwe tijdgeest. Veranderingen gaan immers snel en hebben een grote invloed op onze tradities en onze cultuur;

Nadere informatie

Gewoonte 5 EERST BEGRIJPEN DAN BEGREPEN WORDEN

Gewoonte 5 EERST BEGRIJPEN DAN BEGREPEN WORDEN Leader in Me; Covey Gewoonte 5 EERST BEGRIJPEN DAN BEGREPEN WORDEN Luister voordat je praat Ik luister écht naar anderen. Ik én jij komen verder als we van elkaar weten wat we belangrijk vinden. Ik probeer

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Start nieuwe schooljaar. Begin activiteit van het team. oproep. Data: 5 september Workshops muziek Vragenformulier mee.

Nieuwsbrief 1. Start nieuwe schooljaar. Begin activiteit van het team. oproep. Data: 5 september Workshops muziek Vragenformulier mee. N A A M B E D R I J F Nieuwsbrief 1 Openbare Basisschool Kinheim 4 1161 AP Zwanenburg Tel. 020-4974285 www.aldoende.org aldoende@sopoh.nl Data: 5 september Workshops muziek Vragenformulier mee 9 september

Nadere informatie

BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken

BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken Nieuwsbrief nr. 34 26 mei 2016 INHOUD: Actieve ouders gezocht. Wie helpt mee boeken plastificeren? Sportdag Sponsor gezocht Wenmiddag / ochtend Typecursus

Nadere informatie

Jeugdopleiding Kon. Harmonie van Horst

Jeugdopleiding Kon. Harmonie van Horst Jeugdopleiding Kon. Harmonie van Horst Het leren bespelen van een muziekinstrument is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Zie ook de website www.muziekmaaktslim.nl : Muziek maken is leuk en bovendien

Nadere informatie

Jaarverslag activiteiten 2011

Jaarverslag activiteiten 2011 Jaarverslag activiteiten 2011 Na afloop van het slotconcert bij het CKE op24 juni samen met vrijwilligers en docenten Projectbeschrijving en werkwijze Introductie Stichting Hengel is in 2007 opgericht.

Nadere informatie

Niet vergeten. Vanuit de directie: Afscheid groep 8. Tot slot. 12 juli 2017, jaargang 7 nummer 11

Niet vergeten. Vanuit de directie: Afscheid groep 8. Tot slot. 12 juli 2017, jaargang 7 nummer 11 12 juli 2017, jaargang 7 nummer 11 Niet vergeten woensdag 12 juli Musical groep 8 (let op: i.p.v. dinsdag 11 juli) woensdag 12 juli Dassenbur(i)cht 11 donderdag 13 juli Doorschuifmiddag vrijdag 14 juli

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016. Nummer 2 / 27 augustus 2015. Openingsviering

Schooljaar 2015-2016. Nummer 2 / 27 augustus 2015. Openingsviering Schooljaar 2015-2016 Nummer 2 / 27 augustus 2015 Openingsviering Morgen houden we op school de openingsviering. We willen hiermee in gezamenlijkheid het nieuwe begin van het schooljaar markeren. Leerkrachten

Nadere informatie

MUZIEKOPLEIDING 2014

MUZIEKOPLEIDING 2014 MUZIEKOPLEIDING 2014 Algemene informatie 2. Algemene voorwaarden 4. Tarieven 6. 1 Algemene Informatie Muziekopleidingen Bij Fanfare Wilhelmina kun je vele instrumenten leren bespelen: trompet, bariton,

Nadere informatie

SMC Nieuws voor ouders en leerlingen van het Sint-Maartenscollege

SMC Nieuws voor ouders en leerlingen van het Sint-Maartenscollege SMC Nieuws voor ouders en leerlingen van het Sint-Maartenscollege SMC Nieuws 20 februari 2019 Inhoudsopgave: Terugblik op een zeer geslaagde open dag! Korting bij Arriva Telefoonhotels Enquête ouders en

Nadere informatie

nieuwsbrief Dit leest u in deze nieuwsbrief: Agenda Luizenkammen Gezonde School Herdenking 17 sept 15-9 Meester Marc (gr.5)jarig

nieuwsbrief Dit leest u in deze nieuwsbrief: Agenda Luizenkammen Gezonde School Herdenking 17 sept 15-9 Meester Marc (gr.5)jarig nieuwsbrief Schooljaar 2016-2017 15-09-2016 Dit leest u in deze nieuwsbrief: Luizenkammen Gezonde School Herdenking 17 sept Agenda 15-9 Meester Marc (gr.5)jarig 16-9 Studiedag (alle kinderen zijn vrij!)

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14 juli 2017

Nieuwsbrief 14 juli 2017 Nieuwsbrief 14 juli 2017 Klaar-overs Judo Belangrijke data Eindfeest 2017 Studiedag maandag 17 juli Aanbod Aslan 2017 2018 & zomerschool Klaar-overs Ouders en kinderen verrasten dinsdag 11 juli hun vaste

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4

Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4 1 Basisschool de Wieling Kolkweg 5 6685 BC Haalderen 0481-462172 wieling@delinge.nl Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 28 29 30 1 2 3 4 Viering

Nadere informatie

Notitie. Herijking Muziekonderwijs. Datum Afdeling. Publiekszaken en Sociaal Domein. Printdatum: :09:00

Notitie. Herijking Muziekonderwijs. Datum Afdeling. Publiekszaken en Sociaal Domein. Printdatum: :09:00 Notitie Herijking Muziekonderwijs Datum 27-10-2016 Afdeling Publiekszaken en Sociaal Domein Printdatum: 17-11-2016 10:09:00 Samenvatting toekomstig muziekonderwijs Gemeente Bellingwedde Gemeente kiest

Nadere informatie

Schooljaar Extra uitgave, 21 december 2018

Schooljaar Extra uitgave, 21 december 2018 Schooljaar 2018-2019 Extra uitgave, 21 december 2018 Kalender: 24 dec Scholenzeskamp 24 dec t/m Kerstvakantie 4 jan 2019 6 jan Verjaardag juf Patty 7 jan Studiedag team alle leerlingen hele dag vrij! 10

Nadere informatie

Beleidsplan opleidingen Levenslust

Beleidsplan opleidingen Levenslust Beleidsplan opleidingen Levenslust Algemeen doel Het ontwikkelen en/of in stand houden van een dynamische muziekvereniging door de leerlingen zo goed en doeltreffend mogelijk op te leiden voor het instrument

Nadere informatie

Laatste nieuwsbrief voor zomervakantie

Laatste nieuwsbrief voor zomervakantie CBS het Galjoen Laatste nieuwsbrief voor zomervakantie Dit is de laatste nieuwsbrief die voor de zomervakantie verschijnt. Al weer een schooljaar voorbij, de tijd vliegt. In de laatste schoolweek die voor

Nadere informatie

DapperKlapper 3-8 januari 2018

DapperKlapper 3-8 januari 2018 DapperKlapper 3-8 januari 2018 Nieuwjaarswens Beste kinderen en ouders van De Dapper, Wij wensen jullie een heerlijk, sprankelend, afwisselend, leerzaam en vredig 2018! Het team van De Dapper Belangrijke

Nadere informatie

Een goed begin is het halve werk

Een goed begin is het halve werk Nr. 2 schooljaar 2015-2016 Aanpassing Cito-scores op rapporten Schoolfotograaf Hulpouders gezocht voor de creatieve middag Informatieavond groep 1/2 en groep 2/3 Een goed begin is het halve werk De eerste

Nadere informatie

September2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS

September2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS September2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS BELANGRIJKE DATA DATA ACTIVITEITEN 8 september Gastles brandweer voor alle groepen + ontruimingsoefening 12 september Informatie avond KIES 13 september

Nadere informatie

DE GOOISCHE MUZIEKSCHOOL NIEUWSBRIEF, NAJAAR 2015

DE GOOISCHE MUZIEKSCHOOL NIEUWSBRIEF, NAJAAR 2015 IN DEZE NIEUWSBRIEF Start seizoen 2015 2016 Workshop de basis van Nico improviseren en Coen Schimmel met oktobermaand instrumenten TheaterSPORT Oktober de maand van de dwarsfluit, klarinet & sax TheaterKLAS

Nadere informatie

achterkant voorkant 16 2011-2012 www.wergelmir.nl 1

achterkant voorkant 16 2011-2012 www.wergelmir.nl 1 achterkant voorkant 16 2011-2012 1 inleiding In deze brochure vindt u het lesaanbod van Wergelmir basismuziekonderwijs voor kinderen tot ongeveer tien jaar. Voor kinderen met een beperking geldt die leeftijdsgrens

Nadere informatie

Inleiding. Aanmelding

Inleiding. Aanmelding Inleiding Voordat u uzelf of uw kind inschrijft voor muzieklessen bij harmonie en slagwerkgroep OBK willen wij u graag wijzen op een aantal zaken. Een en ander is waarschijnlijk al kort met u besproken

Nadere informatie

Agenda: Toekomst M&DO. Uitgelicht: Dansafdeling (12 en 14 okt) openbare lessen

Agenda: Toekomst M&DO. Uitgelicht: Dansafdeling (12 en 14 okt) openbare lessen Agenda: 12 & 14 okt Openbare danslessen. Familie en vrienden zijn van harte welkom! 17-21 okt Herfstvakantie. (Geen lessen) 26 &28 okt Jaarlijkse vrienden en vriendinnenlessen bij de dansafdeling. Alle

Nadere informatie

Sponsor Garage de Waal

Sponsor Garage de Waal Nieuwsbrief SSV december 2017 Klaartje In de vorige nieuwsbrief is het succes beschreven van de uitstapjes waarvoor de bussen van Klaartje worden ingezet. Het aantal ritten en deelnemers is toegenomen.

Nadere informatie

30 augustus 13 september. RKBS De Banier. Nieuws vanuit de school. Welkom op school. Kennismakingsgesprekken. September

30 augustus 13 september. RKBS De Banier. Nieuws vanuit de school. Welkom op school. Kennismakingsgesprekken. September 1 30 augustus 13 september RKBS De Banier September Aan «titel» «naam», «groep» Colofon: R.K.B.S. De Banier - De Blokken 16-7894 CL Zwartemeer Postadres: Postbus 19; 7890 AA Klazienaveen Telefoon: (0591)

Nadere informatie

FEBRUARI 2014. Activiteiten De komende maanden is er weer van alles te doen bij Unitas 63: Beste Unitassers,

FEBRUARI 2014. Activiteiten De komende maanden is er weer van alles te doen bij Unitas 63: Beste Unitassers, Beste Unitassers, FEBRUARI 2014 Met deze nieuwsbrief willen we jullie op de hoogte houden van wat er speelt binnen Unitas 63. Wil je reageren of heb je zelf iets voor de nieuwsbrief, mail dan naar publicrelations@unitas63.nl.

Nadere informatie

Hilversum, 6 oktober Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij het maandbericht van oktober Dinsdagavond 6 oktober. Lezing Geef me de 5

Hilversum, 6 oktober Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij het maandbericht van oktober Dinsdagavond 6 oktober. Lezing Geef me de 5 Hilversum, 6 oktober 2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij het maandbericht van oktober 2015. Dinsdagavond 6 oktober Lezing Geef me de 5 Het is de week van de opvoeding, daarom is er vanavond een lezing

Nadere informatie

Inkoop van buitenschoolse muziekeducatie seizoen 2014/2015 Uitgangspunten en voorwaarden

Inkoop van buitenschoolse muziekeducatie seizoen 2014/2015 Uitgangspunten en voorwaarden Inkoop van buitenschoolse muziekeducatie seizoen 2014/2015 Uitgangspunten en voorwaarden Mei 2014 Inleiding Onlangs maakte Muziekschool Westland bekend dat zij gaat stoppen met haar activiteiten. Muziekschool

Nadere informatie

Muziekmiddagen voor en door gevorderde amateur-musici. Waarom muzemaatjes. Het begin. Wat doe je bij muzemaatjes. Kan ik ook meedoen.

Muziekmiddagen voor en door gevorderde amateur-musici. Waarom muzemaatjes. Het begin. Wat doe je bij muzemaatjes. Kan ik ook meedoen. Muziekmiddagen voor en door gevorderde amateur-musici Waarom muzemaatjes Het begin Wat doe je bij muzemaatjes Kan ik ook meedoen Regels Thema s vanaf het begin Fotos van de middagen Agenda Meer informatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Op tijd op school komen! Keep it Clean day. 22 september 2016

Nieuwsbrief. Op tijd op school komen! Keep it Clean day. 22 september 2016 22 september 2016 Nieuwsbrief Op tijd op school komen! Elk uur dat uw kind op school zit, is een investering in zijn of haar toekomst. Een gemiste les betekent een gemiste kans. Verzuim kan een voorteken

Nadere informatie

Stroobach, M. (Melanie)

Stroobach, M. (Melanie) Stroobach, M. (Melanie) Van: Muziekschool Waterland - Esther Dam Verzonden: woensdag, 3 juni 2015 12:23 Aan: Griffie Onderwerp: Mail voor raadsleden Bijlagen: Muziekschool

Nadere informatie

Veilig en vertrouwd Hoge cito-scores Elke dag met plezier naar school

Veilig en vertrouwd Hoge cito-scores Elke dag met plezier naar school Werelds leren in landelijk Amsterdam Veilig en vertrouwd Hoge cito-scores Elke dag met plezier naar school Welkom op De Weidevogel! De Weidevogel is niet zomaar een openbare basisschool. Onze school ligt

Nadere informatie