Plan van Aanpak. The Bootcamp Club. Bootcamp Try Out. Een opendag voor leden en niet-leden.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Plan van Aanpak. The Bootcamp Club. Bootcamp Try Out. Een opendag voor leden en niet-leden."

Transcriptie

1 Plan van Aanpak The Bootcamp Club Bootcamp Try Out Een opendag voor leden en niet-leden. Laura Huizinga en Jasmijn Voor in t Holt

2 Voorwoord Onze namen zijn Laura Huizinga en Jasmijn Voor in t Holt. Wij zijn twee tweedejaarsstudenten aan Sport, Gezondheid en Management aan de Hanzehogeschool Groningen. Voor The Bootcamp Club organiseren wij een open dag. Wij hebben er voor gekozen om het plan van aanpak hiervoor te maken. In dit plan van aanpak willen wij duidelijk maken wat wij verwachten van de organisatie en wat u van ons kunt verwachten. De verwachtingen die wij wekken in het verslag zullen wij nog bespreken met de betrokken personen, tenzij deze al zijn besproken. Wij hopen u daarom ook met dit plan van aanpak voldoende te informeren. Let wel, de punten die in het plan van aanpak zijn hoeven nog niet definitief te zijn. In de loop naar het project toe zullen er dingen veranderen en aanpassen. We hebben dit plan van aanpak gemaakt aan de hand van de richtlijnen voor een plan van aanpak uit het boek Projectmanagement van Roel Grit.

3 Inhoud Voorwoord Achtergronden Projectopdracht Projectactiviteiten Projectgrenzen Producten Kwaliteit Projectorganisatie Planning Kosten-/batenoverzicht... 16

4 Inleiding Dit plan van aanpak is opgebouwd aan de hand van de indeling uit het boek Projectmanagement van Roel Grit. Dit plan van aanpak is opgesteld door de projectleiders Laura Huizinga en Jasmijn Voor in t Holt in opdracht van de Hanzehogeschool Groningen en de stagebegeleider Ellis Lubbers. Het doel van dit plan van aanpak is dat het voor iedereen duidelijk is wat er gaat gebeuren. Het is zo geschreven dat het ook leesbaar is voor buitenstaanders. Het plan van aanpak bestaat uit een aantal hoofdstukken. De hoofdstukken zijn ten eerste achtergronden, projectopdracht, -activiteiten en grenzen, producten, kwaliteit, projectorganisatie, planning, kosten en baten en tot slot risico s. Daarnaast is er een bijlage toegevoegd waarin de risicoanalyse schematisch is weergegeven.

5 1. Achtergronden Voor het organiseren van de open dag moet er worden gekeken naar een aantal aspecten uit de achtergrond. Dit is ten eerste de projectomgeving. De projectomgeving is de Korrewegwijk, gelegen in de stad Groningen. Hier staat het gebouw, waar het bedrijf van de organisatie zijn werkplek heeft. Het gebouw staat op het Ebbingekwartier, een soort plein met meerdere werkplekken. De opdracht gevende organisatie is El Vita beweeg- en leefstijladvies en The Bootcamp Club Groningen, de opdrachtgever is Ellis Lubbers. Zij is eigenaar van de stageorganisatie. De opdracht nemende organisatie is de Hanzehogeschool Groningen, Instituut voor Sportstudies. De opdrachtnemers zijn twee tweedejaarsstudenten Sport, Gezondheid en Management. De stageorganisatie geeft trainingen aan verschillende doelgroepen. De trainingen worden onder andere gegeven bij de Hoornse plas, het Noorderplantsoen, het Stadspark en het Ebbingekwartier. Ellis Lubbers, de eigenaar van deze twee organisaties, heeft de HBO opleiding Sport, Gezondheid en Management gedaan, met als uitstroomprofiel Sportgezondheid. In 2011 is zij gestart met haar eigen bedrijf, genaamd El Vita Beweeg- en Leefstijladvies (El Vita Beweeg- en Leefstijladvies). Daarnaast is zij via een kennis in contact gekomen met The Bootcamp Club en zodoende is deze combinatie van de organisatie (VOF) ontstaan. The Bootcamp Club runt zij samen met haar partner Maarten Manenschijn. El Vita Beweeg- en Leefstijladvies El Vita beweeg- en leefstijladvies biedt een leefstijlprogramma aan waarin activiteiten naar voren komen zoals Health Check, Personal Coaching, Quick Scan, Beweeg- en Voedingsadvies en E-health. Het hoofddoel van El Vita beweeg- en leefstijladvies is het geven van integraal leefstijladvies op maat, waarbij voeding, beweging of sport en gedragsverandering de speerpunten om doelstellingen rondom een blijvende, gezonde en actieve leefstijl van cliënten te bereiken (El Vita Beweeg- en Leefstijladvies). The Bootcamp Club The Bootcamp Club, een landelijke organisatie, die vanuit franchise gevers werkt. Elke regio heeft een eigen franchisenemer, waaronder de afdeling The Bootcamp Club in de regio Groningen en Friesland.

6 Hieronder is de organogram van The Bootcamp Club uit het hoofdkantoor van Amsterdam weergegeven. The Bootcamp Club biedt bootcamp trainingen als Beginner, Regular, Advanced, Urban(Regular), Early Bird(beginner), Extreme Bootcamp, Bootcamp 4 Babes en tot slot Personal Bootcamp aan. Daarnaast biedt The Bootcamp Club Business Bootcamp Vitality. Dit is een vitaliteitsprogramma dat bij een bedrijf van start gaat om te zorgen voor een verlaagde ziekteverzuim en een verhoogde productiviteit. Het doel van The Bootcamp Club is om mensen de gelegenheid te bieden om te kunnen sporten in de natuur en dit op verschillende niveaus. Mensen kunnen kiezen uit een zeer groot assortiment van bootcamptrainingen (The Bootcamp Club).

7 2 Projectopdracht Doelstellingen Aan het begin van het nieuwe jaar wordt er een open dag georganiseerd door The Bootcamp Club. Doelstellingen voor dit project bevat een aantal elementen dat The Bootcamp Club wil bereiken. Deze elementen zijn humor, creativiteit en passie. Deze zullen zichtbaar worden tijdens de open dag, maar ook tijdens de trainingen. Daarnaast is ook het binnenhalen van nieuwe leden een doelstelling. In de periode voor de open dag wordt er aan promotie gedaan. Hierbij wordt er gedacht aan het uitdelen van flesjes water met een etiket van de aankondiging van de open dag erop. De doelstelling van de opendag is: Over twee maanden zal er een opendag voor The Bootcamp Club plaats vinden waar elementen als humor, creativiteit en passie terug zijn te vinden en er minimaal vijf nieuwe leden geworven worden. De deelnemers aan het begin van het nieuwe jaar een kans bieden om met hun goede voornemens te kunnen beginnen. Een subdoel is de promotie voor de opendag aan: Binnen een maand zal er promotie materiaal aangereikt worden aan deelnemers van The Bootcamp Club en hierdoor meer mensen getrokken worden op de dag zelf. Beschrijving van de opdracht The Bootcamp Club organiseert een open dag aan het begin van het jaar. De reden hiervoor is, omdat Januari de maand is om met je nieuwe goede voornemens te beginnen. Waaronder meer gaan sporten en afvallen. Het project bestaat uit het voorbereiden, uitvoeren en evalueren van de opendag voor de doelgroep. De doelgroep zijn huidige leden van The Bootcamp Club, maar ook voor potentiële leden en niet-leden. De open dag Op de opendag worden er vier verschillende typen bootcamptrainingen gegeven, om de deelnemers in de gelegenheid te brengen andere trainingen te proberen. Daarnaast wordt de Chemie ingericht als lounge waar er hapjes en drankjes verzorgt worden. Hiervoor zijn wij nog opzoek naar samenwerking met het gasfornhuis dat ook gevestigd is op het Ebbingekwartier. Een stuk van de ruimte is ingericht als winkel waar een aantal aanbiedingen van partners van The Bootcamp Club liggen en een aantal producten van The Bootcamp Club merchandise webshop. Dit zijn producten zoals mutsen, bidons, shirts, polsbandjes. Een ander gedeelte van de Chemie is ingericht als informatiestand voor de special 8 weeks 2 Mudmasters. Iedereen die op de open dag aanwezig is krijgt een goodiebag. We gaan uit van een opkomst van vijfenzeventig personen. De partners die we gaan vragen zijn, Runnersworld, Natuurvoedingswinkels, Boekenhandel, de Chemie, Richworld, AH korenbeurs en het waterbedrijf Groningen.

8 3 Projectactiviteiten Onder de projectactiviteiten vallen de drie fasen voorbereiding, uitvoering en de afhandeling. Deze activiteiten zijn op hetzelfde niveau uitgewerkt tot een overzichtelijk geheel. o o o o o o o Fase 1. Het leren kennen van de doelgroep. o Het meedoen met een training beginner. o Het maken van een korte doelgroepanalyse. o Het meedoen van een training regular. o Het maken van een korte doelgroepanalyse. Fase 2. Activiteiten vaststellen. o Communiceren met de stagebegeleider. o Bepalen welke activiteiten op de open dag georganiseerd moeten worden. o Bepalen welke faciliteiten geregeld moeten worden. Fase 3. Goodiebag. o Contact leggen met mogelijke partners. o Afspraken maken met mogelijke partners. o Innen van de bijdrage van partners. o Vullen van de goodiebag. Fase 4. Promotie maken voor de open dag. o Het ontwerpen van posters, flyers en/of informatie brieven. o Gebruik maken van social media(facebook, twitter). o Artikel in de krant: Groningen dichtbij en Gezinsbode. o Ludieke aanbiedingen. o Nieuwsbrief aankondiging. o Bij Martinibusiness en Runnersworld binnen lopen. Fase 5. Overige voorbereidingen. o Contact leggen met terrein beheerder. o Het mobiliseren van trainers. o Het kopen van producten van The Bootcamp Club voor in de winkel. o Het maken van evaluatie formulier. Fase 6. De open dag. o Inrichten informatiekraam 8 weeks 2 Mudmasters. o Inrichten winkel van The Bootcamp Club. o Afspreken tijden waarop de trainingen starten. o Nieuwe potentiële leden registreren door prijsvraag in te vullen met persoonlijke gegevens zoals adres/telefoonnummer. o Fotograaf en promotiefilm. o Uitdelen evaluatieformulieren. Fase 7. Afhandeling. o Evaluatie. o Reflectie.

9 4. Projectgrenzen Als er wordt gekeken naar hoe ver het project gaat, dan wordt gezien dat het project ervoor moet gaan zorgen dat mensen worden bereikt door The Bootcamp Club. Door mensen te bereiken, moeten ze meer informatie krijgen over wat The Bootcamp Club doet en over de verschillende trainingen die aangeboden worden. Niet alleen, is het de wens, dat dit wordt bereikt. Ook is het de bedoeling dat nieuwe mensen zich aanmelden om lid te worden van The Bootcamp Club. Als er al een aantal proeflessen gaan worden gevolgd door nieuwe mensen, is dit al goed. De breedte waarvoor er wordt gegaan is vooral de doelgroep van 20 tot 40 jaar. De reikwijdte/the Scope die er gewenst is om bereikt te worden is een doelgroep die vooral uit de stad Groningen afkomstig is. Natuurlijk zijn mensen uit de provincie Groningen ook welkom. Een reikwijdte die verder gaat, is volgens de organisatie niet haalbaar. Dit heeft ook de reden, dat er in andere provincies ook een vestiging van The Bootcamp Club zit. Grenzen Er zijn een aantal activiteiten die net op de projectgrenzen liggen. De activiteiten die op deze grens liggen en die wel worden uitgevoerd zijn: - Het benaderen van bedrijven: Deze activiteiten hoort wel bij het organiseren van de open dag, maar voegt verder niets toe aan het opzetten van de open dag. Omdat er een zo groot mogelijke groep mensen wilt worden bereikt, worden er bedrijven benaderd. Werknemers van bedrijven die bijvoorbeeld d.m.v. bedrijfsbootcamp deel kunnen nemen, zullen waarschijnlijk naar de open dag komen. - Partners vinden voor de Goodie Bags: Deze activiteit heeft ook niet veel te maken met het organiseren van de open dag. Het maken van een goodie bag is een bijzaak. Door deze goodie bag te maken, zullen de mensen wat van The Bootcamp Club mee naar huis krijgen. Hierdoor worden ze meer herinnerd aan de open dag en zullen ze zich misschien sneller inschrijven voor proeflessen. Voor het vullen van de goodie bag, moeten er winkels gevonden worden die willen sponsoren. Deze activiteit, ligt op de grens van het opzetten van de open dag. Er zijn ook een aantal activiteiten die ook op de projectgrens liggen, maar die niet worden uitgevoerd. Deze activiteiten die niet worden uitgevoerd zijn: - Schoonmaken van het gebouw: Voor een betere impressie en sfeer van The Bootcamp Club, zouden we het hele gebouw kunnen schoonmaken. Maar omdat er toch niet heel veel gebruik van het gebouw wordt gemaakt tijdens de open dag, en omdat dit een kleine bijzaak is, zal dit niet worden gedaan. - Training zelf verzorgen: Tijdens de open dag, worden er van de verschillende soorten bootcamptrainingen gegeven. Omdat wij echt bezig zijn met opzetten van de open dag, voeren wij deze activiteit zelf niet uit. Data De begindatum van het project is 23 oktober Op deze datum is de voorbereiding voor de open dag begonnen. Op zaterdag 11 januari en zondag 12 januari zal de open dag gaan plaatsvinden. Stel, dat er twee week na de begindatum was gestart met het project, dan zal er waarschijnlijk tijdnood zijn ontstaan.

10 De Einddatum is waarschijnlijk 15 januari. Nadat de open dag op 11 en 12 januari zal hebben plaatsgevonden, zal er op woensdag 15 januari worden geëvalueerd. Na deze evaluatie, zal er een reflectie worden geschreven. Dit is de afsluiting van het project. Budget Het maximale budget, dat mag worden gespendeerd aan de voorbereiding, proces en uitvoering van de open dag ligt tussen de 100 en 150. Er wordt zoveel mogelijk geprobeerd om met sponsoren te werken, om zo geld te besparen. Randvoorwaarden De randvoorwaarden waaraan moet worden voldaan, om de open dag tot een succes te brengen, zijn voornamelijk: het trekken van zoveel mogelijk deelnemers. Door de marketing wordt de open dag onder de aandacht gebracht, maar of er veel mensen op afkomen, hebben wij niet in de hand. Dit is daarom een belangrijke randvoorwaarde. Nog een belangrijke randvoorwaarde is het vinden van bedrijven die willen sponsoren. Door bedrijven te gaan benaderen en te vragen om een dienst, worden de bedrijven aan het denken gezet. Maar of de bedrijven akkoord gaan en met iets komen is niet zeker. Als dit wel het geval is, zal de open dag succesvoller zijn.

11 5. Producten De producten die tijdens het proces tot het project worden opgeleverd zijn verdeeld onder hoofdactiviteiten en tussenproducten. Hieronder zijn de hoofdactiviteiten en tussenproducten overzichtelijk weergegeven. Hoofdactiviteiten: - Het maken van het plan van aanpak. - Het verzamelen van spullen voor in de goodiebags. - Het verzamelen van spullen voor in de winkel. - Het geven van de vier verschillende trainingen. - Het maken van promotie voor de open dag. - Het evalueren van de open dag. Tussenproducten - Het maken van een planning. - Het maken van een draaiboek. - Het maken van de doelgroepanalyse. - Het maken van een organisatieschets. De tussenproducten zijn belangrijk voor het bewaren van de kwaliteit van het project. De hoofdactiviteiten zijn alle activiteiten die er voor zorgen dat de open dag gehouden kan worden.

12 6. Kwaliteit Waar het natuurlijk om gaat, tijdens het organiseren van het project, is de kwaliteit, oftewel is het project succesvol verlopen? De kwaliteit van het eindproduct moet zijn, dat het ten eerste nieuwe leden oplevert. Door tijdens de open dag voldoende informatie te geven over wat The Bootcamp Club doet en over wat voor soort trainingen er worden aangeboden, moeten er mensen worden overgehaald om lid te worden. Daarnaast is een andere kwaliteit het verkrijgen van naamsbekendheid. Door genoeg in de stad te gaan flyeren en bijvoorbeeld het uitdelen van flesjes met etiket, zal The Bootcamp Club bekender moeten gaan worden onder de bewoners van de stad Groningen. Beoordeling Hoe deze kwaliteit door de opdrachtgever beoordeeld zal gaan worden is d.m.v. een evaluatie en een reflectie. Tijdens de evaluatie zal besproken gaan worden hoe de voorbereiding, het proces en de uitvoering van het project is gegaan. Natuurlijk zal er ook gaan worden gekeken naar het aantal nieuwe leden, die zich aangemeld hebben na de open dag. Hier zal niet op worden beoordeeld, omdat dit niet erg beïnvloedbaar is en omdat de mensen dit zelf in de hand hebben. Het waarborgen van de kwaliteit en controles Om de kwaliteit van het eind te waarborgen, zal er gaan worden gekeken hoe ver het project op gang is. Door te gaan kijken naar het tijdslimiet en de hoeveelheid activiteiten die nog moeten worden gedaan, zal er bewuster worden nagedacht over hoe de kwaliteit van het project goed zal gaan zijn. Er zal nauwlettend in de gaten worden gehouden, hoe de organisatie van de producten verloopt. Het waarborgen van de kwaliteit van de tussenproducten is ook erg belangrijk. Door ervoor te zorgen dat er op tijd wordt begonnen met het opstellen van de tussenproducten, zal er beter kunnen worden gezien hoe de rest van het proces in zijn werk zal moeten gaan. Door bijvoorbeeld de doelgroepanalyse te maken, zal er een beter beeld worden verkregen over welk publiek moet worden bereikt tijdens het flyeren. Normen en Technieken De normen en technieken die zullen gaan worden gebruikt tijdens de organisatie van het project gaan vooral over tijd. Zolang alle activiteiten binnen het geselde tijdslimiet geregeld zijn, moet de open dag wel goed gaan. Als er bijvoorbeeld voor wordt gezorgd dat er op tijd geflyerd wordt, dan zullen er waarschijnlijk meer mensen op afkomen, dan wanneer er twee dagen van tevoren wordt geflyerd. Naast tijd, is precisie ook belangrijk. Activiteiten moeten niet half worden uitgevoerd, maar alles moet precies worden uitgevoerd, waardoor de open dag snel en makkelijk zal gaan verlopen. Welke middelen worden gebruikt om het hele project in kaart te brengen zijn vooral internet, Word en ook Excel. Op internet zal gaan worden gezocht naar potentiele sponsoren en zal er promotie worden gemaakt voor de open dag op Facebook en Twitter. Daarnaast wordt in Word en Excel vastgelegd wat er allemaal moet worden gedaan en wat er allemaal al gedaan is. Is er nog overige hulp nodig, dan zal er worden gevraagd naar extern advies. Vaak is niet alle informatie via internet te vinden en zullen er ook personen zijn, die informatie kunnen vertellen.

13 7. Projectorganisatie De organisatie van het project ligt in verschillende handen. Zo is Ellis Lubbers de projectleider. Jasmijn Voor in t Holt zijn projectleden, maar zijn een ondersteuning voor de functie projectleider.ellis Lubbers is elke werkdag beschikbaar van tot uur. Maar op de dinsdag wordt er in het projectteam, waar Jasmijn Voor in t Holt en Laura Huizinga bij horen, aandacht besteed aan het project. Jasmijn Voor in t Holt en Laura Huizinga zijn ook alleen op de dinsdag en woensdag van tot uur beschikbaar, omdat ze de rest van de week naar school moeten. Als projectleider, heeft Ellis Lubbers meerdere bevoegdheden. De belangrijkste hiervan zijn het geven van opdrachten aan de projectleden, daarnaast meedenken over de uitvoering van de opdrachten en de eindverantwoordelijkheid ligt ook bij Ellis Lubbers. De bevoegdheden van Jasmijn Voor in t Holt en Laura Huizinga liggen wat anders. Zo voeren ze de opdrachten uit, die hen wordt opgelegd. Hiernaast denken ze mee over eventuele activiteiten en bedenken ze hoe de open dag er ongeveer uit gaat zien. Hieronder zijn de gegevens van de projectleider en van de projectleden gegeven: Naam Functie Adres Tel. nummer Mailadres Ellis Projectleider Kolendrift ellis@thebootcampclub.nl Lubbers 9712 MT Groningen Jasmijn Projectlid/ondersteuning Boerehaavestraat r.j.voorintholt@st.hanze.nl Voor in tot 9501 HE Stadskanaal t Holt projectleider Laura Projectlid/ondersteuning Wilsstraat l.huizinga@st.hanze.nl Huizinga tot 9731 MS Groningen projectleider Naast de projectleider en projectleden, zijn er nog een aantal andere projectleden. Dit zijn trainers van The Bootcamp Club die de trainingen tijdens de open dag gaan verzorgen. Deze trainers denken daarnaast ook mee met het bedenken van activiteiten voor de open dag en ze helpen tijdens de uitvoering van de open dag. Naam Quirijn Kroese Maarten Manenschijn Talitha Bijlsma Wilbert Kwakkel Functie Projectlid/Trainer Projectlid/Trainer Projectlid/Trainer Projectlid/Trainer Verantwoording De verantwoording wordt afgelegd aan Ellis Lubbers. Zij is de projectleider en neemt de definitieve beslissingen die voor het project nog moeten worden genomen. De projectleider en de projectleden zien elkaar op stagedagen, de dinsdag en woensdag. Meestal wordt er op de dinsdag aandacht aan het project besteed. Daarnaast gaat de verdere communicatie via de mail en Whatsapp. De interne communicatie binnen de projectgroep gaat vooral verbaal, dus er wordt overlegdop de dinsdag en woensdag. Er wordt niet echt gekeken naar het aantal uren dat er aan het project gewerkt wordt, maar het gaat er vooral om dat alles op tijd klaar is. Als er aan het project gewerkt wordt, da zitten de projectleider en projectleden in een ruimte. Om te kijken wat er moet worden gedaan, wordt er ongeveer een uur per dag vergaderd. Hier worden verder geen notulen van gemaakt

14 8 Planning Activiteiten tabel De projectactiviteiten uit hoofdstuk 3 zijn opgenomen en verwerkt in een activiteitentabel die hieronder te vinden is. Ten eerste hebben de activiteiten in de activiteitentabel een code. Daarnaast is er vermeld hoeveel weken deze activiteiten duren en tot slot is er aangegeven welke activiteit(en) gedaan moet zijn voordat de desbetreffende activiteit kan beginnen. Code Activiteit Weken Kan pas nà A Meedoen trainingen 41, 47 - B Maken 42, 48 A doelgroepanalyse C Activiteiten vaststellen D Faciliteiten regelen C E Contact leggen met partners F Afspraken maken E met partners G Innen bijdrage 50, 01 E,F partners H Ontwerpen flyers en posters P I Social media H, P betrekken J Artikel in kranten 49 H, P K Nieuwsbrief H, P L Contact terrein beheerder M Mobiliseren van C trainers N Kopen producten van The Bootcamp Club voor in de winkel O Maken evaluatieformulier 49 - P Ludieke acties 47 - bedenken Q Vullen goodiebags 02 E, F, G R Inrichten de Chemie 02 S Nieuwe potentionele 02 - leden registreren T Fotografen 02 - U Uitdelen en afnemen 02 O evaluatieformulieren. V Evaluatie 03 U W Reflectie 03 - Strokenplanning De activiteitentabel is gebruikt om, in de strokenplanning schematisch weer te geven in welke volgorde de activiteiten uitgevoerd moeten worden en wat de doorlooptijd van elke

15 activiteit is. Daarnaast zijn er enkele activiteiten die onderling verband met elkaar hebben. Ten eerste heeft het bedenken van ludieke acties verband met het ontwerpen van posters en flyers, het betrekken van social media, het plaatsen van artikelen in kranten en in de nieuwsbrief van The Bootcamp Club. En ten tweede het maken van het evaluatieformulier heeft verband met het afnemen van de evaluatieformulieren en de evaluatie zelf. Dit is aangegeven door de zwarte lijn die van en naar de andere activiteiten loopt. Figuur. Strokenplanning De periode loopt, zoals er in de strokenplanning te zien is, vanaf week 41 tot en met week 2. Voor de voorbereidingen hebben we dertien weken, waarvan er nog zeven weken over zijn om te werken aan de voorbereidingen. De uitvoering vindt plaats in week 2 en de afhandeling in week 3.

16 9 Kosten-/batenoverzicht Het kostenoverzicht bevat iedere mogelijke kosten waarmee we in aanraking kunnen komen tijdens de voorbereidingen op de open dag. Hierbij is er een indicatie gegeven van wat de kosten zijn. Met oog op de goodiebag hebben we met sponsoren te maken. Dit zullen geschenken zijn zoals een kortingsbon, informatieboekjes, gratis proefles enzovoort. Daarnaast moeten er ook voor de winkel die we willen inrichten een aantal producten aangeschaft moeten worden. Het budget hiervoor wordt ook aangegeven. Het batenoverzicht bevat iedere mogelijke baat die voortkomt uit de open dag. Hierbij is een indicatie gegeven hoeveel de baat oplevert, welke frequentie daarbij hoort en op welke termijn. Een voorbeeld van een baat bij deze open dag is een nieuw lid van The Bootcamp Club. Dit lid kan ervoor kiezen om een strippenkaart, een half jaar of een heel jaar abonnement te nemen. Kosten Baten Mensuren: Trainers (4 x 30=) 120,00 Strippenkaart 10,48 Aanschaf producten 20,00 Specials: 8 weeks 2 109,00 van The Bootcampclub webshop Mudmasters Onvoorziene kosten 10,00 Sponsor: AH groene (50 x 0,60=) 30,00 appels Totaal 150,00 Totaal 149,48

17 Hoofdstuk 10. Risico-analyse De risico-analyse wordt gemaakt om te kijken of de uitvoering van het project wel door kan gaan. Als er namelijk teveel risico s aan een project hangen, is het niet verstandig om het project door te laten gaan. Of er moeten bepaalde worden aangepast. Een project met een risico-percentage van minder dan 50% is een project die voldoet aan de norm van het aantal risico s. De formule voor het berekenen van het risico-percentage is: Totaal/Mac. Score x 100% Als we deze formule toepassen komt het volgende risico-percentage eruit: 92/413 x 100% = 22,27% Uit de bovenstaande berekening van het risico-percentage bleek dat het project de open dag 22,27% risico heeft. Dit percentage ligt onder de 50% en daarom mag het project doorgaan. Wat opviel tijdens de risico-analyse van het project de open dag was dat het percentage redelijk laag is. Vooral risico s die gingen over de uitvoering van het project, het onderzoek tijdens het project en de voorwaarden die aan het project vastzitten zijn 0% gebleven. Dit is allemaal in orde. Met de factor tijd, moet nog wat rekening gehouden worden. Dit percentage liep uit tot 16%. Ook de risico die ging over de wijziging van de verantwoordelijkheden was aan de hoge kant, namelijk 15%. Hier moet ook naar gekeken worden. Er kan geconcludeerd worden het aantal risico s, die aan het project hangen, aan de lage kant is. Dit betekent dat er weinig obstakels zijn die het project in de weg kunnen staan. De risico s die er zijn, moeten in de gaten worden gehouden. Als dit wordt gedaan, is dat kan groot dat het project zal uitlopen tot een succes.

18 Nawoord Wij willen onze stagebegeleider bedanken voor haar betrokkenheid en vertrouwen in ons tijdens het proces tot het maken van dit plan van aanpak.

19 Bijlage 1. Risicoanalyse Het volgende schema is de risicoanalyse uit het boek Projectmanagement van Roel Grit. Risico Waarde Factor Zwaarte Risico totaal Tijdsfactor Geschatte doorlooptijd van het project Kent het project een definitieve deadline ja Is de tijd voldoende om het project binnen de voldoende gestelde termijn te realiseren Complexiteit van het project Aantal disciplines (deelgebieden) dat betrokken is Aantal functionele deelgebieden dat gebruik gaat maken van de resultaten Gaat het om een aanpassing of om een nieuwe project Geheel nieuw In hoeverre moeten bestaande minimaal verantwoordelijkheden wijzigen (nieuwe) Zijn er andere projecten afhankelijk van dit nee project Wat zal de houding zijn van de gebruikers positief Zijn er deelprojecten, is de voortgang afhankelijk enigszins van de coördinatie hiertussen De projectgroep Welke medewerkers werken aan het project mee intern Wat is de geografische spreiding van de projecten 1 plaats Aantal projecten dat op piektijden >80% betrokken is Verhouding redelijk materiedeskundigen/projectdeskundigen Nemen gebruikers deel aan de projectgroep De projectleiding Is de projectleiding materiedeskundig Hoe deskundig is de projectleiding m.b.t. projectplanning Hoeveel ervaring heeft de projectleiding met projecten als deze Hoe deskundig zijn de adviseurs het te onderzoeken gebied Hoe betrokken zijn de verantwoordelijke lijnmanagers bij het project Is de kans groot dat de samenstelling van de projectgroep wijzigt tijdens het project Worden door de projectgroep standaardmethoden gebruikt of kiest/maakt men In beperkte mate Redelijk deskundig Redelijk deskundig Redelijk veel ervaring Zeer deskundig Redelijk deskundig Kleine kans Ja, een aantal 2 4 8

20 eigen methoden Zijn problemen en doelstellingen voldoende Ja, iedereen bekend bij alle projectleden Is het onderzoeksgebied nauwkeurig vastgelegd ja Is er voldoende afbakening met andere projecten voldoende Is er voldoende tijd gepland voor afstemming en voldoende besluitvorming Zijn de randvoorwaarden duidelijk ja Totaal

Plan van aanpak Portfolio

Plan van aanpak Portfolio Plan van aanpak Portfolio 1 Plan van aanpak Project Portfolio Persoonlijke website Opdrachtgever: Potentiële toekomstige werkgevers Datum: Auteur(s): Projectleden: 02/09/2013 Anthony Timmers Anthony Timmers

Nadere informatie

Plan van Aanpak. Project Unittest. Pascal de Vilder 13116266 Miguel Agterberg 12109886

Plan van Aanpak. Project Unittest. Pascal de Vilder 13116266 Miguel Agterberg 12109886 Plan van Aanpak Project Unittest Pascal de Vilder 13116266 Miguel Agterberg 12109886 Inhoudsopgave 1. Achtergronden... 2 2. Projectresultaat... 3 3. Projectactiviteit... 4 4. Projectgrenzen en Randvoorwaarden...

Nadere informatie

Plan Van Aanpak. Lopende band module. Richard, Mark, Peter, Momen, Tom en Mike

Plan Van Aanpak. Lopende band module. Richard, Mark, Peter, Momen, Tom en Mike Plan Van Aanpak Lopende band module Richard, Mark, Peter, Momen, Tom en Mike 01-10-2013 Inhoudsopgave H1. Achtergrond... 4 1.1 Opdrachtgever... 4 1.2 Project... 4 1.3 Opdrachtnemer... 4 1.4 Leerdoelen...

Nadere informatie

Instituut Broers. Plan van Aanpak. Zubin Mathoera & Tomas Berends. Zubin Mathoera Tomas Berends Maarten van Mensvoort Tim van Berkel

Instituut Broers. Plan van Aanpak. Zubin Mathoera & Tomas Berends. Zubin Mathoera Tomas Berends Maarten van Mensvoort Tim van Berkel Instituut Broers Plan van Aanpak Zubin Mathoera & Tomas Berends Zubin Mathoera Tomas Berends Maarten van Mensvoort Tim van Berkel 00-00-0000 VOORWOORD Dit plan van aanpak hebben wij volgens het boek van

Nadere informatie

Plan van aanpak 2006. Door: Jeroen Corsius en Mitchell Diels. GameShop

Plan van aanpak 2006. Door: Jeroen Corsius en Mitchell Diels. GameShop Plan van aanpak 2006 Door: Jeroen Corsius en Mitchell Diels GameShop 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave blz. 2. Achtergronden 3. Projectopdracht 4. Projectactiviteiten 5. Projectgrenzen en Randvoorwaarden

Nadere informatie

Instituut Broers. Plan van Aanpak. Windows Server

Instituut Broers. Plan van Aanpak. Windows Server Instituut Broers Plan van Aanpak Windows Server [Zubin Mathoera, Vincent Darwinkel, Tomas Berends] 12-1-2017 VOORWOORD Dit plan van aanpak hebben wij volgens het boek van Roel Grit, Project Management,

Nadere informatie

Voorbereiding Planning: weken van te voren Totale voorbereidingstijd: 12 uur (gem. 3 uur per persoon)

Voorbereiding Planning: weken van te voren Totale voorbereidingstijd: 12 uur (gem. 3 uur per persoon) Stappenplan: organisatie van een padel toernooi Wil je als club een padel toernooi organiseren? Dan kan de KNLTB je daarbij helpen! Het organiseren van een padel toernooi op jouw club biedt niet alleen

Nadere informatie

Hogeschool Rotterdam Instituut voor Communicatie, Media en Informatietechnologie Communicatie Digitale Media Inleiding Communicatie

Hogeschool Rotterdam Instituut voor Communicatie, Media en Informatietechnologie Communicatie Digitale Media Inleiding Communicatie 7 september 2010 Versie 1 Opdrachtgever: School: Instituut: Opleiding: Vak: Will Goderie Hogeschool Rotterdam Instituut voor Communicatie, Media en Informatietechnologie Communicatie Digitale Media Inleiding

Nadere informatie

TOOLKIT HOE ORGANISEER IK EEN ACTIVITEIT? SPORTWEKEN

TOOLKIT HOE ORGANISEER IK EEN ACTIVITEIT? SPORTWEKEN TOOLKIT HOE ORGANISEER IK EEN ACTIVITEIT? SPORTWEKEN Introductie Weet jij al wat voor activiteit jij organiseert voor het proefsporten? In dit hoofdstuk helpen we je hiermee op weg. We bieden je een handig

Nadere informatie

Plan van aanpak. Project: Portfolio Website. Bedrijf: InHolland Haarlem

Plan van aanpak. Project: Portfolio Website. Bedrijf: InHolland Haarlem Plan van aanpak Project: Portfolio Website Bedrijf: InHolland Haarlem Plaats, datum: Haarlem, 18-09-2013 Opgesteld door: Gerardus Vermeulen (536512), 536512@inholland.nl Plan van Aanpak project Portfolio

Nadere informatie

Bijlagen B bij hoofdstuk II over Informatieplanning:

Bijlagen B bij hoofdstuk II over Informatieplanning: B: Systematisch bouwen van informatiesystemen SDM-fase : Informatieplanning Bijlagen B Bijlagen B bij hoofdstuk II over Informatieplanning: Bijlage IP - j) Checklist risico-analyse bij informatieplanningsproject

Nadere informatie

Instituut Broers. Plan van Aanpak. [Project Steam OS

Instituut Broers. Plan van Aanpak. [Project Steam OS Instituut Broers Plan van Aanpak [Project Steam OS [Zubin Mathoera, Vincent Darwinkel, Tomas Berends] 12-1-2017 VOORWOORD Dit plan van aanpak hebben wij volgens het boek van Roel Grit, Project Management,

Nadere informatie

Project Management. Hfst 1: Het project:

Project Management. Hfst 1: Het project: Project Management Hfst 1: Het project: 1.1: Soorten werkzaamheden: We kennen 3 soorten werkzaamheden: Improvisatie: een plotselinge reactie op een niet verwachte gebeurtenis. Hiervoor zijn geen richtlijnen.

Nadere informatie

Plan van Aanpak ALPE D HUZES. Natalia Lech, Cheyenne Ferreira, Noa Suiker, Yassira Benmoussa, Josie Mac Gillavry MADE BY: NATALIA LECH

Plan van Aanpak ALPE D HUZES. Natalia Lech, Cheyenne Ferreira, Noa Suiker, Yassira Benmoussa, Josie Mac Gillavry MADE BY: NATALIA LECH Plan van Aanpak ALPE D HUZES. Natalia Lech, Cheyenne Ferreira, Noa Suiker, Yassira Benmoussa, Josie Mac Gillavry MADE BY: NATALIA LECH Inhoudsopgave. 1. Achtergronden.... 2 2. Projectopdracht.... 3 3.

Nadere informatie

Plan van aanpak. Project : Project DropCo. Bedrijf : DropCo

Plan van aanpak. Project : Project DropCo. Bedrijf : DropCo Plan van aanpak Project : Project DropCo Bedrijf : DropCo Plaats, datum: 16 Januari 2013, Oostburg Opgesteld door: Projectgroep X [Bjornvansteenberghe] [0030610] [30610@scalda.nl] [Dave Krijnen] [0030659]

Nadere informatie

Plan van aanpak. (Naam nog onbekend)

Plan van aanpak. (Naam nog onbekend) Plan van aanpak (Naam nog onbekend) Jenel Gyasi Mediacollege Amsterdam Vrijdag 22 mei 2015 Inhoudsopgave Inhoud van het plan van aanpak Inhoudsopgave Achtergronden Projectopdracht Projectactiviteiten Projectgrenzen

Nadere informatie

Plan van aanpak. Project : Let s Drop. Bedrijf : DropCo BV

Plan van aanpak. Project : Let s Drop. Bedrijf : DropCo BV Plan van aanpak Project : Let s Drop Bedrijf : DropCo BV Plaats, datum: Horn, 28 september 2012 Opgesteld door: 1205366 1205366smit@zuyd.nl Plan van Aanpak project Let s Drop pagina 1 Inhoudsopgave plan

Nadere informatie

PVA Housewarming Podium de Koog. Mei 2015

PVA Housewarming Podium de Koog. Mei 2015 PVA Housewarming Podium de Koog Mei 2015 Naam: Nicky Roos Klas: MM2C Jaar: 2014/2015 Inhoudsopgave ACHTERGRONDEN... 3 PROJECTOPDRACHT... 3 PROJECTNAAM... 3 OPDRACHTGEVER... 3 OPDRACHTNEMER... 4 FORMULERING

Nadere informatie

Plan van aanpak Turbulence

Plan van aanpak Turbulence Pagina 1 Plan van aanpak Turbulence Stijn Melger MM1B Mediamanager i.o April 2015 Pagina 2 Inhoudsopgaven 1 Achtergronden..3 2 Projectresultaat.4 3 Projectactiviteiten.6 4 Projectgrenzen..7 5 Kwaliteit...9

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK VERSIE 1 STUDMUTS 2.0 GROEP 21

PLAN VAN AANPAK VERSIE 1 STUDMUTS 2.0 GROEP 21 PLAN VAN AANPAK VERSIE 1 STUDMUTS 2.0 GROEP 21 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Achtergronden... 3 Hoofdstuk 2 Projectopdracht... 4 Hoofdstuk 3 projectactiviteiten... 5 Hoofdstuk 4 Projectgrenzen... 6 Hoofdstuk

Nadere informatie

Installatietechniek. Beroepsproduct: Groep: Periode: Blok H1.2. Ingeleverd op: Vrijdag 18 november 2011 om 12.00. Projectleden: Ingeleverd door:

Installatietechniek. Beroepsproduct: Groep: Periode: Blok H1.2. Ingeleverd op: Vrijdag 18 november 2011 om 12.00. Projectleden: Ingeleverd door: Installatietechniek TISD WH1.2 Plan Van Aanpak Beroepsproduct: Groep: Plan Van Aanpak WH11B2 Periode: Blok H1.2 Ingeleverd op: Vrijdag 18 november 2011 om 12.00 Projectleden: Ingeleverd door: Tutor: Luuk

Nadere informatie

Plan van aanpak. Website voor Bouwkundig Adviesbureau Punte. Hugo Nijhuis John Oelen Frank Hazekamp Cindy Roelofs Ben Wilbers Tim Regelink

Plan van aanpak. Website voor Bouwkundig Adviesbureau Punte. Hugo Nijhuis John Oelen Frank Hazekamp Cindy Roelofs Ben Wilbers Tim Regelink Plan van aanpak Website voor Bouwkundig Adviesbureau Punte 2009 Hugo Nijhuis John Oelen Frank Hazekamp Cindy Roelofs Ben Wilbers Tim Regelink Contents 1. Product Backlog... 3 2. Documentatie... 4 3. Kwaliteitsbeheer...

Nadere informatie

Plan van aanpak. Studenten Mediamanagement. Groep 9

Plan van aanpak. Studenten Mediamanagement. Groep 9 Plan van aanpak Studenten Mediamanagement Groep 9 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Achtergrond 3 Hoofdstuk 2 Projectopdracht 4 Hoofdstuk 3 Projectactiviteiten 5 Hoofdstuk 4 Projectgrenzen en randvoorwaarden 6

Nadere informatie

Projectvoorstel. Robin Santos

Projectvoorstel. Robin Santos Projectvoorstel Robin Santos Inhoudsopgaven Inleiding Doel van het project Taken en personeel Haalbaarheid van het project Activiteitenlijst Begroting Inleiding Ik wil graag het nieuwe project Design&Co

Nadere informatie

Beleef Côte d'or Laat je inspireren door de exotische wereld van cacao

Beleef Côte d'or Laat je inspireren door de exotische wereld van cacao Beleef Côte d'or Laat je inspireren door de exotische wereld van cacao Marketingproject periode 2 projectgroep E5 Liza Klok Ayla Teunissen Nicole Tjan Sam de Vuijst Vincent van der Zandt Inhoudsopgave

Nadere informatie

Project 2 Maze Driver. Plan van Aanpak TI1A

Project 2 Maze Driver. Plan van Aanpak TI1A Plan van Aanpak TI1A 1 Inhoudsopgave Achtergronden... 3 Projectopdracht... 4 Projectactiviteit... 5 Projectgrenzen... 6 Tussenresultaten... 7 Kwaliteit... 8 Projectorganisatie... 9 Planning... 10 Kosten

Nadere informatie

Plan van Aanpak. Project: Portfolio Online 18-9-2013. Jeremy de Jager INHOLLAND

Plan van Aanpak. Project: Portfolio Online 18-9-2013. Jeremy de Jager INHOLLAND 18-9-2013 Plan van Aanpak Project: Portfolio Online Jeremy de Jager INHOLLAND Pagina 1 Hoofdstukken 1. Achtergronden - Projectnaam - Opdrachtgever - Opdrachtnemer - Beschrijving organisatie - Geschiedenis

Nadere informatie

Stirlingmotor project

Stirlingmotor project Stirlingmotor project Plan Van Aanpak Beroepsproduct: Groep: Plan Van Aanpak WH11B2 Periode: H1.1 Ingeleverd op: Vrijdag 2 september 2011 om 12:00 uur Projectleden: Ingeleverd door: Tutor: Luuk de Jong(10071482),

Nadere informatie

Nadat je projectvoorstel goedgekeurd is, kun je je projectvoorstel uitwerken in een projectplan.

Nadat je projectvoorstel goedgekeurd is, kun je je projectvoorstel uitwerken in een projectplan. Projectplan Nadat je projectvoorstel goedgekeurd is, kun je je projectvoorstel uitwerken in een projectplan. Het is van belang dat de portefeuillehouder en de projectleider gedurende het gehele project

Nadere informatie

Plan van aanpak Connecting Vibes

Plan van aanpak Connecting Vibes Plan van aanpak Connecting Vibes 1 Plan van aanpak Project Connecting Vibes Connect Effect Opdrachtgever: Datum: Auteur(s): Projectleden: HRO Gemeente Rotterdam 21/09/2010 Sanjay Twisk Sanjay Twisk Tim

Nadere informatie

Plan van aanpak. Kigo project: CoP Valorisatie Biomassa uit Natuur & Landschap

Plan van aanpak. Kigo project: CoP Valorisatie Biomassa uit Natuur & Landschap Plan van aanpak. Kigo project: CoP Valorisatie Biomassa uit Natuur & Landschap Project : CoP Valorisatie Biomassa uit Natuur & Landschap: Casco benadering gemeente Dinkelland Opdrachtgever: Gemeente Dinkelland

Nadere informatie

Plan van aanpak. Project : HINT

Plan van aanpak. Project : HINT Plan van aanpak Project : HINT Bedrijf : Hogeschool Rotterdam Plaats, datum: 20-02-2008 Opgesteld door: Jesper Monteny, Camiel Flohr, Rudolf Kromojahjo, Myrene Zuiderwijk Plan van Aanpak project HINT pagina

Nadere informatie

!!!!!! Schoolkrant Mediacollege. Plan van aanpak. Mei 2015 - Versie 1. Organisatie: Mediakrantje +31620989804 17495@ma-web.nl

!!!!!! Schoolkrant Mediacollege. Plan van aanpak. Mei 2015 - Versie 1. Organisatie: Mediakrantje +31620989804 17495@ma-web.nl Projectleider: Opdrachtgever: Plan van aanpak Schoolkrant Mediacollege Mei 2015 - Versie 1 Noortje Jansen Organisatie: Mediakrantje +31620989804 17495@ma-web.nl Mediacollege Amsterdam +31208509500 info@ma-web.nl

Nadere informatie

LEERACTIVITEIT IJs verkopen op straat Ent-teach Module 6 Project management

LEERACTIVITEIT IJs verkopen op straat Ent-teach Module 6 Project management LEERACTIVITEIT IJs verkopen op straat Ent-teach Module 6 Project management Beschrijving van de leeractiviteit Voor de volgende opdracht zullen de studenten plannen* hoe ze gedurende een week ijs gaan

Nadere informatie

Stappenplan crowdfunding

Stappenplan crowdfunding Stappenplan crowdfunding Voordat je het crowdfundingsproject online zet, is het handig om over bepaalde aspecten na te denken. Denk bijvoorbeeld aan de presentatie van het project, het doelbedrag en de

Nadere informatie

Samen sterker. M. van xxxxxx xxxxxxx 26 februari 2013 NCOI Opleidingsgroep HBO Management (1-jarige opleiding) Module: Projectmanagement 1

Samen sterker. M. van xxxxxx xxxxxxx 26 februari 2013 NCOI Opleidingsgroep HBO Management (1-jarige opleiding) Module: Projectmanagement 1 Samen sterker (bronvermelding:http://crealogen.blogspot.nl/2012/05/samensterk.html) M. van xxxxxx xxxxxxx 26 februari 2013 NCOI Opleidingsgroep HBO Management (1jarige opleiding) Module: Projectmanagement

Nadere informatie

Elementair Project Management

Elementair Project Management Elementair Project Management Impressie van de sheets 15 juni 2018 Versie 1.1 Projectmanagement in de Zorg Projectmanagement in de Zorg Elementair Project Management 2 Algemene trend LIJN PROJECTEN Toename

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK. Studentnummer: - Mario Dujic 0810258. - Rajen Gadjradj 0811931. - Meric Dagli 0795533. - Geffrey Barendregt 0813328

PLAN VAN AANPAK. Studentnummer: - Mario Dujic 0810258. - Rajen Gadjradj 0811931. - Meric Dagli 0795533. - Geffrey Barendregt 0813328 PLAN VAN AANPAK Naam: Studentnummer: - Mario Dujic 0810258 - Rajen Gadjradj 0811931 - Meric Dagli 0795533 - Geffrey Barendregt 0813328 1 Inhoudsopgave 1 ) Achtergronden blz. 3 2 ) Project opdracht blz.

Nadere informatie

Plan van aanpak. Roy Roovers Carlijn van de Ruit Joël de Ruit Kelsey Schenk Daimy Schreuder 69275

Plan van aanpak. Roy Roovers Carlijn van de Ruit Joël de Ruit Kelsey Schenk Daimy Schreuder 69275 Plan van aanpak Roy Roovers 64464 Carlijn van de Ruit 68959 Joël de Ruit 64415 Kelsey Schenk 70074 Daimy Schreuder 69275 Inhoudsopgave Wat bladzijde Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Hoofdstuk 1 4 Hoofdstuk

Nadere informatie

Bijlage. Uitvoeringsplan. Deel 1: Wat gaat er veranderen?

Bijlage. Uitvoeringsplan. Deel 1: Wat gaat er veranderen? Uitvoeringsplan Deel 1: Wat gaat er veranderen? Binnen Brandweer GNL gaan er een aantal zaken structureel veranderen op het gebied van taken, verantwoordelijkheden en cultuur. In deze paragraaf wordt hier

Nadere informatie

Voorblad Inhoudsopgave Inhoud

Voorblad Inhoudsopgave Inhoud Voorblad Inhoudsopgave Inhoud (INHOUD) Achtergronden We moeten een website voor een jonge catering en een party service bedrijf bouwen. Dit bedrijf is gespecialiseerd in verzorging van borrelhapjes en

Nadere informatie

Handleiding Social Sponsoring

Handleiding Social Sponsoring Handleiding Social Sponsoring INLEIDING In deze handleiding wordt u stapsgewijs verteld hoe u Social Sponsoring voor uw organisatie kunt aanmaken, instellen en onder leden activeren. Daarna kunnen leden,

Nadere informatie

Plan van aanpak. Promotie, premiums en trendwatching. Annika Woud - MM2a - 11 mei Voor Carla Kastelein - Management

Plan van aanpak. Promotie, premiums en trendwatching. Annika Woud - MM2a - 11 mei Voor Carla Kastelein - Management Plan van aanpak Promotie, premiums en trendwatching Annika Woud - MM2a - 11 mei 2015 Voor Carla Kastelein - Management 1 Inhoudsopgave Inleiding In mijn project ga ik mij verdiepen in de promotie, premiums

Nadere informatie

Checklist risicofactoren IT-projecten

Checklist risicofactoren IT-projecten Organisatie SYSQA B.V. Pagina 1 van 5 Checklist risicofactoren IT-projecten In onderstaande checklists zijn de factoren die het slagen van een project beïnvloeden opgenomen. Projectomvang Hoe groot is

Nadere informatie

Realisatiefase fase 5

Realisatiefase fase 5 Realisatiefase fase 5 Dit is de tweede doe-fase. Tijdens de realisatiefase voeren jullie de ontwerpen uit om het product te realiseren. Tijdens de voorbereidingsfase hebben jullie alles wat jullie nodig

Nadere informatie

Referentie: Toelichting:

Referentie: Toelichting: Nota van Inlichtingen Projectleider Foodsquad Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Projectleider Foodsquad gemeente 's-hertogenbosch Omschrijving: Het vinden van een ervaren projectleider met

Nadere informatie

Projectplan Detailhandelsvisie gemeente Drimmelen, alle kernen

Projectplan Detailhandelsvisie gemeente Drimmelen, alle kernen Projectplan Detailhandelsvisie gemeente Drimmelen, alle kernen Afdeling grondgebied 26-0-205 INLEIDING Voor u ligt het projectplan Detailhandelsvisie gemeente Drimmelen, alle kernen. 2 AANLEIDING PROJECT

Nadere informatie

Plan van aanpak. Project: Webrealisatie. Bedrijf: Inholland

Plan van aanpak. Project: Webrealisatie. Bedrijf: Inholland Plan van Aanpak project Webrealisatie pagina 1 Plan van aanpak Project: Webrealisatie Bedrijf: Inholland Plaats, datum: Amsterdam 01-10- 2012 Naam: Fatin Oulad moussa (Opdrachtnemer) Studentnummer:528753

Nadere informatie

27-11-2014 PLAN VAN AANPAK NETIDENTITY. Priscilla

27-11-2014 PLAN VAN AANPAK NETIDENTITY. Priscilla 27-11-2014 NETIDENTITY PLAN VAN AANPAK Priscilla Inhoud Debriefing... 2 Projectresultaat... 5 Projectactiviteiten... 6 Projectgrenzen... 8 Kwaliteit... 9 Projectorganisatie...10 Planning...11 Kosten...12

Nadere informatie

Format Projectplan. Zo kan het ook! 20 juni 2013 1

Format Projectplan. Zo kan het ook! 20 juni 2013 1 Format Projectplan Onbeperkt Sportief biedt u een format voor het maken van een projectplan. Met zeven hoofdvragen krijgt u helder op papier wat uw project inhoudt. Het projectplan heeft als doel het stimuleren

Nadere informatie

Plan van aanpak. Videoproductie Thema7. Ferdy de Jong 66342

Plan van aanpak. Videoproductie Thema7. Ferdy de Jong 66342 Plan van aanpak Videoproductie Thema7 66342 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Achtergronden..3 Hoofdstuk 2 Projectopdracht.4 Hoofdstuk 3 Projectactiviteiten 5 Hoofdstuk 4 Projectgrenzen 6 Hoofdstuk 5 Producten..7

Nadere informatie

Connecting Vibes Rotterdam is ook een uitgaansstad!

Connecting Vibes Rotterdam is ook een uitgaansstad! Team 5 CMD1G Robert Stomp 0852978 r.stomp@live.nl Samentha van der Weiden 0851440 sammetje155@hotmail.com Stefan Roest 0804235 stefan@roest-computers.nl Michelle van Seters 0844096 mvseters88@gmail.com

Nadere informatie

Plan van Aanpak Project Massamedia

Plan van Aanpak Project Massamedia Plan van Aanpak Project Massamedia M. Schel Marco Schel Producties Mei 2015 Inhoudsopgave Achtergrond... 3 Projectresultaat... 4 Projectactiviteiten... 5 Projectgrenzen... 6 Kwaliteit... 7 Projectorganisatie...

Nadere informatie

Realisatiefase fase 5

Realisatiefase fase 5 Realisatiefase fase 5 Dit is de tweede doe-fase. Tijdens de realisatiefase voeren jullie de ontwerpen uit om het product te realiseren. Tijdens de voorbereidingsfase hebben jullie alles wat jullie nodig

Nadere informatie

Plan van aanpak. Project : HINT

Plan van aanpak. Project : HINT Plan van aanpak Project : HINT Bedrijf : Hogeschool Rotterdam Plaats, datum: 20-02-2008 Opgesteld door: Jesper Monteny, Camiel Flohr, Rudolf Kromojahjo, Myrene Zuiderwijk Plan van Aanpak project HINT pagina

Nadere informatie

Doel: In samenwerking met maatschappelijke partners organiseren van een proces dat leidt tot een herijkte visie op Borne in 2030

Doel: In samenwerking met maatschappelijke partners organiseren van een proces dat leidt tot een herijkte visie op Borne in 2030 Projectvoorstel Projectopdracht / -voorstel Datum: 8 juli 2010 Versie: definitief t.b.v. definitiefase en ontwerpfase Pagina: 1 / 9 Soort project Extern/Lijn Projectnaam MijnBorne2030 (Herijking Toekomstvisie)

Nadere informatie

Plan van aanpak Personal trainer app

Plan van aanpak Personal trainer app Plan van aanpak Personal trainer app Hoofdstukken Inhoudsopgave Blz. 1. Achtergronden 1. 2. Doel, doelgroep en eindresultaat 2,3,4 3. Projectactiviteiten 5. 4. Planning 6,7 5. Projectgrenzen 8. 6. Tussenproducten

Nadere informatie

BIJLAGE BIJ STAP 8: UITVOERINGSPROTOCOL FACILITERENDE REGIEROL

BIJLAGE BIJ STAP 8: UITVOERINGSPROTOCOL FACILITERENDE REGIEROL BIJLAGE BIJ STAP 8: UITVOERINGSPROTOCOL FACILITERENDE REGIEROL Voorbeeld uitvoeringsprotocol faciliterende regierol Algemeen Het uitvoeringsprotocol heeft betrekking op de volgende onderwerpen: A. Het

Nadere informatie

Nieuwsbrief Actief Betrokken Club

Nieuwsbrief Actief Betrokken Club Nieuwsbrief Actief Betrokken Club Wat is Actief Betrokken Club? Per 1 mei 2014 is Sportbedrijf Almelo samen met PH, ON en MHC gestart met het project Actief Betrokken Club (ABC). Doelstelling van het project

Nadere informatie

Projectvoorstellen maken

Projectvoorstellen maken Projectvoorstellen maken 1. Kader 1.1. Gebruiksaanwijzing 1.2. Wat zijn de eisen aan een projectvoorstel? 2. Inleiding 2.1 Signalering 2.2 Vooronderzoek 2.3 Probleemsituatie 3. Doelstellingen en randvoorwaarden

Nadere informatie

GLR. For War Child. Plan van Aanpak. Milou van der Zwaan

GLR. For War Child. Plan van Aanpak. Milou van der Zwaan 2014 GLR Milou van der Zwaan 2 Inleiding De opdracht van deze periode is dat we geld moeten ophalen voor een goed doel. We moeten via een website er een doneerpagina van maken waar mensen hun donatie kunnen

Nadere informatie

Rondweg-Oost N233 Maatregelen treden 3 Um 5 Ladder van Verdaas

Rondweg-Oost N233 Maatregelen treden 3 Um 5 Ladder van Verdaas provincie :: Utrecht Plan van aanpak Rondweg-Oost N233 Maatregelen treden 3 Um 5 Ladder van Verdaas In samenwerking tussen Veenendaal: 23 oktober 2017 Versie: 0.1 Opgesteld door: Maurice Kassing Gemeente

Nadere informatie

Achtergronden Opdrachtgever: Opdrachtnemer: De organisatie: Aanleiding tot het project: Stakeholders: Inhoud van het Plan van Aanpak

Achtergronden Opdrachtgever: Opdrachtnemer: De organisatie: Aanleiding tot het project: Stakeholders: Inhoud van het Plan van Aanpak Inhoud Achtergronden... 2 Projectresultaat... 3 Projectactiviteit... 4 Projectgrenzen... 5 Tussenresultaat... 6 Milestones:... 6 Kwaliteiten... 7 Projectorganisatie... 8 Archivering... 8 Planning... 9

Nadere informatie

Case 4: Consultancy KC Tennis

Case 4: Consultancy KC Tennis Case 4: Consultancy KC Tennis Projectgroep 6 Jordy Bakker Bas Heijnen Bart Janssen 21 april 2015 Arlon Biemans 1 Inhoudsopgave 1. Hoofddoel: Analyse m.b.t. strategie... 3 1.1 Verschillen doelgroep online

Nadere informatie

Tips voor de organisatie van een succesvol event

Tips voor de organisatie van een succesvol event In cl us dr ie f aa ib oe k & ch ec kl is t Tips voor de organisatie van een succesvol event Inhoud Inhoud 1. Doelgroep 2. Datum 3. Locatie 4. Catering 5. Invulling 6. Uitnodiging 7. Checklist 8. Draaiboek

Nadere informatie

Communicatieplan WTH Vloerverwarming in het kader van de CO2-Prestatieladder

Communicatieplan WTH Vloerverwarming in het kader van de CO2-Prestatieladder Communicatieplan WTH Vloerverwarming in het kader van de CO2-Prestatieladder Communicatieplan, 22 Augustus 2014 1 Voorwoord Duurzaamheid is geen trend, het is de toekomst. Het is niet meer weg te denken

Nadere informatie

Periode 1 & 2: Manier van inleveren.

Periode 1 & 2: Manier van inleveren. Periode 1 & 2 Leerjaar: 3 Vak: Economie In de eerste twee periodes van het 3 e studiejaar ga je tijdens het vak economie bezig met het organiseren van een relatie dag voor jou stagebedrijf. Het doel, budget,

Nadere informatie

Jobfabriek Automotive presenteert: Automotive Open Dagen 17 t/m 31 maart 2012

Jobfabriek Automotive presenteert: Automotive Open Dagen 17 t/m 31 maart 2012 Jobfabriek Automotive presenteert: Automotive Open Dagen 17 t/m 31 maart 2012 Automotive Open Dagen 17 t/m 31 maart 2012 Introductie Jobfabriekautomotive.nl is een vacaturesite, specifiek ingericht rond

Nadere informatie

De activiteitenmap. 1 Inleiding

De activiteitenmap. 1 Inleiding DC 31 De activiteitenmap 1 Inleiding In je werk verdiep je je in de dagbesteding en interesses van de cliëntgroep en in wat mogelijk geschikte activiteiten zijn. Dat kunnen activiteiten voor groepen zijn

Nadere informatie

Plan van aanpak. Aanleiding en probleemomschrijving. Gevraagd eindproduct. Probleembeschrijving en analyse. Stappenplan: Subdoelen en fasering

Plan van aanpak. Aanleiding en probleemomschrijving. Gevraagd eindproduct. Probleembeschrijving en analyse. Stappenplan: Subdoelen en fasering Aanleiding en probleemomschrijving Dit project wordt uitgevoerd in opdracht van het Financieele Dagblad (FD). Het FD is dé dagelijkse kwaliteitskrant in Nederland met financieel-economische focus. Het

Nadere informatie

van aanpak Noa & Annika

van aanpak Noa & Annika Plan van aanpak Noa & Annika MM2A inhoudsopgave Concept pagina 3 Logo s pagina 4 Achtergronden pagina 5 Projectresultaat pagina 6 Projectactiviteiten pagina 7 Projectgrenzen pagina 8 Tussenresultaten pagina

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK. opdrachtgever: hogeschool van arnhem & nijmegen contactpersoon: dhr. c. burgers

PLAN VAN AANPAK. opdrachtgever: hogeschool van arnhem & nijmegen contactpersoon: dhr. c. burgers PLAN VAN AANPAK Tom van de Grift - 479064, Glenn Dibbets - 531454, Yorick Strijthagen - 5174700, Özgur Ünal - 492545, studiejaar 2013/2014 Guus Visser - 531494 & Jurriën Sprenkeler - 530427 opdrachtgever:

Nadere informatie

K now w here to go! PLAN VAN AANPAK CONNECTING VIBES. Rotterdam, Ashley Bick. Yvo van Oosterum. Lydia van Driel.

K now w here to go! PLAN VAN AANPAK CONNECTING VIBES. Rotterdam, Ashley Bick. Yvo van Oosterum. Lydia van Driel. R O T T E R D A M P A R T K now w here to go! PLAN VAN AANPAK CONNECTING VIBES Rotterdam, 12-09-2011 Ashley Bick Yvo van Oosterum Lydia van Driel Rob Weerman Melangelo Prince Rotterdam Party Crew projectgroep

Nadere informatie

Projectidee. Algemene gegevens. Inhoud. Projecttitel: Geplande startdatum: Geplande duur: Datum indiener: Aanvrager: Samenwerking met: Samenvatting:

Projectidee. Algemene gegevens. Inhoud. Projecttitel: Geplande startdatum: Geplande duur: Datum indiener: Aanvrager: Samenwerking met: Samenvatting: Projectidee Algemene gegevens Projecttitel: Geplande startdatum: Geplande duur: Datum indiener: Aanvrager: Samenwerking met: Samenvatting: Inhoud Probleemstelling: Beschrijf hier de aanleiding en achtergrond

Nadere informatie

HANDLEIDING WERKGROEP DOELPUNTACTIE

HANDLEIDING WERKGROEP DOELPUNTACTIE HANDLEIDING HANDLEIDING WERKGROEP DOELPUNTACTIE DOELPUNTACTIE In deze handleiding vind je een overzicht van alle taken voor de werkgroep bij jullie club. Alle randzaken en administratie worden verzorgd

Nadere informatie

PROJECTRISICO S EENVOUDIG IN KAART De Project Risico Meter als hulpmiddel

PROJECTRISICO S EENVOUDIG IN KAART De Project Risico Meter als hulpmiddel Trefwoorden: projectmanagement, risicomanagement, risico-identificatie PROJECTRISICO S EENVOUDIG IN KAART De Project Risico Meter als hulpmiddel Samenvatting In elke organisatie wordt gewerkt aan projecten.

Nadere informatie

Plan van Aanpak THMM7

Plan van Aanpak THMM7 Plan van Aanpak THMM7 0 1. Achtergronden Ons team bestaat uit vijf teamleden. Kimberley Wenas, Elyse Mulder, Hale Demirayak, Damla Agca en Kelsey Huis in t Veld. Wij zijn groep 18. Wij werken 1 dag in

Nadere informatie

Plan Van Aanpak De Surrealisme Studio

Plan Van Aanpak De Surrealisme Studio Plan Van Aanpak De Surrealisme Studio Robin Vos Studio Vos B.V. 1 Achtergronden Opdrachtnemer Studio Vos B.V. is een onderneming gestart door mediamanagement student Robin Vos. De onderneming houdt zich

Nadere informatie

KARDINGE Sportdag in Kardinge voor de studenten van Kunst- & Multimedia Angelique Dermois en Tessa Jager DRAAIBOEK. NoorderSport

KARDINGE Sportdag in Kardinge voor de studenten van Kunst- & Multimedia Angelique Dermois en Tessa Jager DRAAIBOEK. NoorderSport KARDINGE Sportdag in Kardinge voor de studenten van Kunst- & Multimedia Angelique Dermois en Tessa Jager DRAAIBOEK NoorderSport Inleiding Contactgegevens organisatie: Contactgegevens Kardinge: Accommodatie:

Nadere informatie

LEERACTIVITEIT Het verven van de woonkamer Ent-teach Module 6 Project management

LEERACTIVITEIT Het verven van de woonkamer Ent-teach Module 6 Project management LEERACTIVITEIT Het verven van de woonkamer Ent-teach Module 6 Project management Beschrijving van de leeractiviteit Jij en 3 vrienden besluiten om jouw woonkamer te verven. Om dit project te voltooien

Nadere informatie

www.vvoberg.nl Schepersheuvel 2A 6077HH Sint Odiliënberg april 2014

www.vvoberg.nl Schepersheuvel 2A 6077HH Sint Odiliënberg april 2014 Communicatieplan R.K.V.V. St. Odiliënberg www.vvoberg.nl Schepersheuvel 2A 6077HH Sint Odiliënberg april 2014 Inhoud: 1. Inleiding... 3 2. Doelgroepen... 4 3. Communicatiemiddelen... 5 4. Interne en externe

Nadere informatie

Plan van aanpak. Pers ontbijt Jill Kranenburg

Plan van aanpak. Pers ontbijt Jill Kranenburg Plan van aanpak Pers ontbijt Jill Kranenburg 1 1 Plan van aanpak 1.1 Achtergronden 3 1.2 Projectopdracht 3 1.2.1 Debriefing 4 1.3 Project activiteiten 5 1.4 Projectgrenzen 6 1.5 Producten 6 1.6 Kwaliteit

Nadere informatie

Sponsoractie Oranje Fonds

Sponsoractie Oranje Fonds Sponsoractie Oranje Fonds Handboek Wat fijn dat uw school voor het Oranje Fonds mee doet! Als school organiseert u vaker een evenement. U weet als geen ander hoeveel tijd en moeite er in de organisatie

Nadere informatie

Titel Projectplan Versie: 0.0

Titel Projectplan Versie: 0.0 Titel Projectplan Versie: 0.0 Bestandsnaam: Naam opdrachtgever Contactgegevens Naam projectleider Contactgegevens Projectcode [voeg relevante afbeelding in] Datum opgesteld: dd-mm-jj Voor akkoord: Datum:

Nadere informatie

Format checklist bijeenkomst

Format checklist bijeenkomst Format checklist bijeenkomst Betreft : Datum : Team : Taken Projectleider/Coördinator Projectplan schrijven Bepalen en verantwoordelijk voor budget Vergoeding (reiskosten) deelnemers? Projectgroep samenstellen

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK. Door Maarten Vermeulen, Tuyen Phan en Mo Coenraads

PLAN VAN AANPAK. Door Maarten Vermeulen, Tuyen Phan en Mo Coenraads PLAN VAN AANPAK Door Maarten Vermeulen, Tuyen Phan en Mo Coenraads Project 2 TINPRJ01-2 Werkgever: Gerard van Kruining Hogeschool Rotterdam 16-11-2015 Project: ActivityBot Bedrijf: Supermarkt x 17-11-2016

Nadere informatie

Training Projectmanagement

Training Projectmanagement Training Projectmanagement Projectmanagement, sturen op resultaat Binnen jullie organisatie werken jullie veel met projecten. Jij bent projectleider, of je maakt deel uit van een speciaal opgesteld projectteam.

Nadere informatie

Beleef Côte d'or Laat je inspireren door de exotische wereld van cacao

Beleef Côte d'or Laat je inspireren door de exotische wereld van cacao Beleef Côte d'or Laat je inspireren door de exotische wereld van cacao GO! Complimenten Marketingproject periode 2 projectgroep E5 Liza Klok Ayla Teunissen Nicole Tjan Sam de Vuijst Vincent van der Zandt

Nadere informatie

Plan van aanpak. Media product. Kasumi van Eijk Klas: MM3B. Docent: Peter Mulder Opdracht: Plan van aanpak

Plan van aanpak. Media product. Kasumi van Eijk Klas: MM3B. Docent: Peter Mulder Opdracht: Plan van aanpak Plan van aanpak Media product Kasumi van Eijk 16053 Klas: MM3B Docent: Peter Mulder Opdracht: Plan van aanpak December 2015 Inhoud 1. Achtergronden 3 2. Projectopdracht 4 3. Projectactiviteiten 5 4. Projectgrenzen

Nadere informatie

Plan van aanpak. Project Digitaal Portfolio. Project: Webdesign. Organisatie: InHolland Haarlem. Opdrachtgever: Maya Schmuki

Plan van aanpak. Project Digitaal Portfolio. Project: Webdesign. Organisatie: InHolland Haarlem. Opdrachtgever: Maya Schmuki Plan van aanpak Project Digitaal Portfolio Plaats, datum: Haarlem, 14 Maart 2014 Project: Webdesign Organisatie: InHolland Haarlem Opdrachtgever: Maya Schmuki Opdrachtnemer: Frank Bakker E-mail: 463631@inholland.lnl

Nadere informatie

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Geschreven door: Daan Boers Inleiding Om het Kulturhus Wekerom bekendheid te geven en om de mensen te informeren over de activiteiten in het Kulturhus,

Nadere informatie

De Geluksvogel. Welkom! Inhoud: Je hebt mazzel als je hier mag meedoen! Social media

De Geluksvogel. Welkom! Inhoud: Je hebt mazzel als je hier mag meedoen! Social media Nummer 1: december 2014 De Geluksvogel Je hebt mazzel als je hier mag meedoen! Inhoud: Welkom Nieuw onderwijsconcept Even voorstellen.. Info avond nieuwbouw Welkom! Nieuwbouwproject Integraal KindCentrum

Nadere informatie