Huishoudregelment Diveteam Bubbles en Fun

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Huishoudregelment Diveteam Bubbles en Fun"

Transcriptie

1 Huishoudregelment Diveteam Bubbles en Fun Doel : 1. Om zoveel mogelijk gezellige activiteiten te organiseren zoals zwembadtrainingen, duikuitstappen, niet duik uitstappen, opleidingen, bijscholing en sfeervolle bijeenkomsten. 2. Het is niet de bedoeling van de club om een winstgevende vereniging te worden, zolang de Vereniging uit zijn jaarlijkse kosten kan komen. Verzekering : 1. De Vereniging bezorgd voor ieder betalend lid een individuele verzekering bij KBC. inhoud...volgt!!!! 2. Alle Betalende leden zijn ten alle tijde Verzekerd tijdens alle activiteiten en uitstappen. 3. Bijkomende verzekering voor ouders of kinderen die niet zwemmen of duiken kan steeds afgesloten worden. 4. Alle Info te bekomen bij bestuur!!! 5. Mensen in opleiding zijn zowel in zwembad alsook bij buikenduiken verzekerd. 6. Alle gebrevetteerde duikers dienen zelf in te staan voor hun eigen duikverzekering (voorbeeld bij D.A.N.),en dienen deze jaarlijks TIJDIG te hernieuwen, de vereniging eist een kopie van hun verzekering, deze wordt in de ledenfiche gestopt. 7. In het belang van de duiker zelf wordt er niet gedoken zonder duikverzekering. Opleidingen : 1. De club geeft zijn opleidingen binnen systeem van PADI, dé grootste duik-federatie ter wereld. De cursist(-en) worden enkel gebrevetteerd na voldoen van de PADI-voorwaarden.

2 2. Elke cursus wordt betaald bij aanvang van de cursus, kredieten worden niet toegestaan. 3. Bij langer dan 6 maand niet te hebben gedoken dient een scuba review & scuba tune-up verplicht gedaan te worden met positief resultaat. 4. Tijdens de opleidingen zorgt de vereniging dus zelf voor uitrusting, tenzij de cursist reeds zelf materiaal bezit. 5. Zoals eerder vermeld is de cursist verzekerd, enkel tijdens zijn opleiding. Zwembad : 1. Zwembad trainingen gaan telkens door op vrijdag avonden in het zwembad Zomerloos van Gistel, van 20.45u tot 21.45u, tenzij anders medegedeeld. Het is aangewezen om tijdig vóór 20.30u aanwezig te zijn, opleidingen = om 20.15u ter plaatse. 2. Gelieve elke afwezigheid voor het zwembad uiterlijk de vrijdag vóór de middag te melden bij Bestuur. 3. De redder heeft ten ALLE TIJDE de eerste supervisie, de lesgever is tweede supervisie in het zwembad.!!!!!!!!! 4. We respecteren de regels van het zwembad, de club, de redder en de lesgever(s). De beslissing van de redder/instructeur(s) zijn bindend en niet discussieerbaar, dit ten goede van de veiligheid. 5. De Vereniging heeft voor ieder betalend lid een eigen individuele verzekering bij KBC, dit tegen burgerlijke aansprakelijkheid t.o.v. derden. 6. Tijdens de trainingen+duiken zorgt elk lid dat hij materiaal heeft, en is er zelf verantwoordelijk voor. (personen of leden in opleiding: de club zorgt zelf voor de uitrusting,daar deze inbegrepen zit in de cursus). 7. 1X/maand een flessentraining te geven aan reeds gebrevetteerde duikers (of in opleiding), wie wil deelnemen zorgt zelf voor het nodige materiaal. 8. Leden die GEEN duikbrevet bezitten kunnen Niet deelnemen aan Fles gerelateerde oefeningen in het zwembad. Materiaal : 1. Tijdens alle buitenwaterduiken dient iedere duiker; leerling, gebrevetteerde assistent en de instructeur te beschikken over:

3 a. vliezen, masker en snorkel (Hoewel het aanbevolen wordt, zijn snorkels niet verplicht tijdens ijsduik en grotduik cursussen). b. een fles met gecomprimeerd ademgas met een kraan. c. een trimvest (met mogelijkheid om de fles te bevestigen, of een separaatback-pack) en een inflator. d. een automaat en een alternatieve luchtbron. e. een onderwater manometer (instrument om de flesdruk in het oog te houden). f. een dieptemeter (instrument om de diepte in het oog te houden). g. een gewichtsysteem en gewichten (indien nodig voor een neutraal drijfvermogen). h. afdoende duikkleding voor de plaatselijke duikomstandigheden. i. ten minste één voorwerp om aan de oppervlakte hoorbaar aandacht mee te trekken (fluitje, toeter, enz.). een gewichtsysteem en gewichten (indien nodig voor een neutraal drijfvermogen). 2. Tijdens alle opleidingsduiken in het buitenwater moeten instructeurs en gekwalificeerde assistenten ook iets hebben om de tijd mee op te nemen, een kompas, mes/ duikersgereedschap, (behalve waar wettelijk of plaatselijk verboden ) en twee uitrustingsstukken om aan de oppervlakte mee te kunnen seinen de ene hoorbaar (fluitje, toeter, enz.) en de andere visueel (opblaasbare signaleringsboei, vuurpijl, spiegeltje, enz.). 3. Waar dit door de plaatselijke wetgeving is voorgeschreven dient van een duikvlag gebruik te worden gemaakt. Overweeg het gebruik van een drijver met een vlag. 4. Wanneer de leerlingen tijdens de buitenwaterduiken voor het eerst van een droogpak gebruik zullen maken, dan moeten ze voor de duik deelnemen aan een oriëntatie voor het duiken met droogpakken in een zwembad of een beschut deel van het buitenwater. Dit is van toepassing op deelnemers in de PADI Scuba Diver, de PADI Open Water Diver en alle PADI vervolgcursus 5. Actieve duikers zorgen ervoor dat hun duikflessen ten alle tijde gekeurd zijn tijdens gebruik ervan, NIET gekeurde flessen worden NIET getolereerd in onze vereniging. 6. Jaarlijks word er geëist dat er een onderhoud gebeurt van de Ademautomaat voor aanvang van het duikseizoen, attest kan opgevraagd worden bij de instelling waar de automaat een onderhoudsbeurt krijgt,waarvan de vereniging een kopie krijgt die word bijgevoegd in de leden lijst. De lesgevers : 1. De lesgever(s) verbinden zich ertoe de les op deskundige wijze te leiden, indien er zich problemen voordoen zal het bestuur meehelpen in het zoeken naar een gepaste oplossing. 2. De lesgever(s) begint en eindigt op de voorziene uren zijn lessen 3. Hij /zij staat mee in voor de handhaving van de orde en veiligheid in het zwembad en is verplicht bij onregelmatigheden de voorzitter, secretaris of technische verantwoordelijke te verwittigen 4. Er wordt training gegeven, in aangepaste kledij. 5. één bestuurslid dient aanwezig te blijven tot alle leden zijn afgehaald door de ouders.

4 6. De lesgever dient ieder lid gelijk te behandelen, ongeacht geslacht, talent, beperking, geloof, geaardheid, nationaliteit of huidskleur. 7. Het materiaal dient na elke training op de daarvoor voorziene plaats te worden teruggezet. 8. Materiaal die onveilig zijn verklaard mogen in de les niet gebruikt worden, bij vaststelling van zaken die een gevaar kunnen vormen voor de veiligheid dient zo snel mogelijk de technische verantwoordelijk of het bestuur op de hoogte te worden gebracht. 9. De lesgever dient de voorzitter tijdig te verwittigen als hij afwezig zal zijn. Afwezigheden dienen zich tot een minimum te beperken. Vereiste administratie & formaliteiten : 1. De Padi aansprakelijkheidsvrijwaring ( verklaring van begrip) en de aanname van risico verklaring 2. De PADI Medische verklaring (RSTC medisch formulier). Dit moet gedaan worden aan het begin van iedere cursus/lid, ervaringsprogramma en wel voor de deelname aan activiteiten in het water en ongeacht het niveau van de opleiding/ervaring. De leden : 3. Het reglement heeft tot doel de veiligheid, de orde, de rust en de hygiëne in het zwembad te bevorderen om op die manier iedereen een prettig verblijf te verzekeren. Iedereen die het zwembad bezoekt of er gebruik van maakt, dient bijgevolg op de hoogte te zijn van het reglement en dient zich overeenkomstig te gedragen. 4. Elk natuurlijk persoon, van beide geslacht en in het bezit van een zwembrevet min 25M, kan lid worden van de vereniging, men is lid van het ogenblik het lidgeld aan de vereniging is betaald. 5. Het lidmaatschap moet binnen de maand na de eerste deelname aan de lessen betaald zijn. Indien dit niet gebeurt is het bestuur gemachtigd om het desbetreffende lid uit te sluiten. 6. Elk lid dient verplicht een medische fiche in te vullen die wordt bijgehouden in de ledenfiche. 7. Het bestuur draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor niet-leden die zich in het zwembad bevinden gedurende de training. 8. Leden met lang haar dienen deze samen te binden

5 9. Ieder lid dient aangepaste zwemkledij te dragen, bikini's en zwemshorts worden niet toegelaten. 10. Elk lid is 5 minuten voor de aanvang van de lessen aanwezig, voor flessentraining dient men 15 min voor aanvang van de lessen aanwezig te zijn. 11. Elk lid dient respect te hebben voor elk ander lid, lesgever en bestuurslid. 12. Elk lid dient, indien nodig, de lesgever te steunen en te helpen bij het onderrichten en plaatsen/verplaatsen van materiaal. 13. Elk lid dient de instructies van de lesgever op te volgen. 14. De vereniging kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventueel verlies of diefstal van waardevolle voorwerpen en kledij. 15. Alle leden worden tevens verzocht mee te zorgen voor de netheid in en rond het zwembad en de bijhorende kleedkamers. 16. De vereniging wordt verzekerd via KBC verzekering, ongevallen welke plaatsvonden tijdens de lessen dienen binnen de 24uren gemeld te worden aan het bestuur. 17. De uitsluiting van een lid kan worden uitgesproken op voorstel van de technische leiding. Dit voorstel dient goedgekeurd te worden door het bestuur bij eenvoudige meerderheid van stemmen, doch 2/3 de van de bestuursleden dienen aanwezig te zijn. 18. Reden tot uitsluiting kan zijn: 19. Vrijwillige schade berokkend aan de belangen van de vereniging 20. Weigeren om onderhavig reglement na te leven 21. Elk lid kan zich kandidaat stellen voor het bestuur. Alsook ieder ouder van een minderjarig lid. Elke kandidaatstelling gebeurt: 22. Ofwel tijdens de jaarlijkse algemene vergadering. 23. Ofwel bij gelegenheid van een vergadering van het bestuur die bij geheime stemming en met 2/3 de meerderheid beslist over de opname 24. Diveteam Bubbles en Fun is onder geen enkele beding aansprakelijk voor gebeurlijke ongevallen met een lid, waarbij op het ogenblik van het ongeval geen trainer of bestuurslid, bestuur aanwezig was. is ook onder geen enkel beding verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen met personen die geen lid zijn van de club of die hun lidmaatschapsbijdrage nog niet vereffend hebben. 25. Bij beschadiging of breuk aan materiaal dient elk lid dit onmiddellijk te melden aan de trainer/lesgever en deze dient op zijn beurt een bestuurslid binnen de 24uren van de kennismaking hiervan op de hoogte te brengen. 26. Het lid dat opzettelijk en vrijwillig schade toebrengt aan de infrastructuur en materiaal, zal deze schade integraal dienen te vergoeden. 27. Het is verboden met schoenen het zwembad te betreden, je kan de aangepaste blauwe plastieken schoenbeschermers aan de balie vragen 28. Kinderen beneden 8 jaar die geen 25m brevet hebben, moeten vergezeld worden door een toezichthoudend persoon van tenminste 16 jaar. Kinderen beneden 8 jaar die een 25m brevet hebben, moeten vergezeld worden door een toezichthoudend persoon van tenminste 14 jaar. 29. Alvorens te baden is het stort- en voetbad verplicht. Zeep of shampoo enkel te gebruiken onder de douche. Personen met bevuild lichaam of met huidaandoeningen, worden niet toegelaten in het zwembad.

6 30. Het is verboden: -Zich te begeven in de grote diepte indien men onvoldoende kan zwemmen, zelfs onder toezicht van een derde persoon De redding tuigen zonder noodwendigheid te gebruiken. -De stortbaden op een niet-verantwoorde of overbodige wijze te gebruiken. -Zich te vertonen in een zwempak dat indruist tegen de goede zeden of zich in woord of daad zedeloos te gedragen Het gebouw of de voorwerpen te beschadigen door geschrift of door bevuiling Zeep of shampoo te gebruiken op andere plaatsen dan in de stortbaden Zich te begeven op plaatsen voorbehouden aan bewakingspersoneel Andere baders lastig te vallen of opzettelijk te hinderen Te lopen of ruwe spelen te beoefenen Harde ballen of andere speeltuigen te gebruiken Te roken in het zwembad of kleedlokalen. - Zich toegang te verschaffen tot het zwembad, kennelijk onder invloed. - De natte zones te betreden met schoeisel. 39. Dieren worden niet toegelaten in het zwembad en alle lokalen van het complex uit hoofde van de volksgezondheid 40. De duikplank is enkel open wanneer de drukte het toelaat. En wanneer er een bordje staat met open. Bij het springen moet er altijd aandacht zijn voor de andere badgasten, zodat er geen ongelukken gebeuren. Men is verplicht om vooruit te springen en niet naar de zijkanten. 41. Een bestuurslid kan geen bestuursfunctie uitoefenen in een andere duikclub. 42. Clubleden kunnen, mits vergoeding en goedkeuring van het bestuur (via de materiaal meester), over materiaal van de club beschikken. Bij eventueel verlies of beschadiging zal de ontlener verplicht zijn in te staan voor de onkosten om het ontleende materiaal te vervangen of te herstellen. 43. Minderjarigen dienen op een clubactiviteit toegewezen te zijn aan de verantwoordelijkheid van een aanwezige volwassene. 44. De lidgeldregeling kent drie tarieven, te weten : a. seniors : leden boven 14 jaar b. juniors : leden tot 14 jaar c. mini s: leden tot 8 jaar 45. De lidgeldbijdrage dient voor van elk jaar betaald te worden; na een maand volgt een aanmaning. 46. de hoogte van de lidgeldbijdrage wordt jaarlijks op de algemene ledenvergadering vastgesteld 47. De lidgeldbijdrage bestaat uit lesgeld en de verzekeringsbijdrage. 48. Het bestuur heeft de bevoegdheid het lidmaatschap namens de vereniging op te zeggen als na herhaalde schriftelijke aanmaning op 31 december niet aan alle geldelijke verplichtingen zijn voldaan.

7 49. In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist de algemene vergadering 50. Leden kunnen over dergelijke besluiten altijd overleg plegen met het bestuur 51. Conform de statuten kunnen leden een algemene vergadering bijeen roepen als ze een dergelijk besluit met andere leden willen bespreken. Toevoegsel Huishoudelijk reglement Bij het aanvangen van een gelijk welke opleiding dient deze te beginnen binnen de maand na betaling en eindigen max na 1 jaar 53. Cursus gelden worden NIET terug betaald. Bij Problemen kan u altijd terecht bij het bestuur of bij uw Instructeur. 54. Gelijk welk Nieuw Lid kan de 1 ste maand gratis het materiaal gebruiken van de Club echter Word daarna verwacht dat Men Zelf een Basis Pakket aanschaft ( Info hieromtrent bij het Bestuur of Instructeur ) 55. Gebruikt van lood in het zwembad MOET Geplastificeerd. Alle ander lood zal niet toegestaan worden in het Zwembad.

8 Elk lid wordt bij toetreding in het bezit gesteld van 1 exemplaar van onderhavig huishoudelijk reglement. Aldus goedgekeurd door de statutaire bestuursvergadering, gehouden te Gistel op De Voorzitter, Denoyel Pascal De Secretaris, Siebert Heidi De overige bestuursleden, Ghijsel Hans Lambrecht Guy Ricart virginie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement TURNKRING RUST ROEST s-gravenwezel Schilde Huishoudelijk Reglement 1. Algemeenheden Artikel 1. Onderhavig reglement regelt het dagelijks bestuur van de vereniging s-gravenwezel-schilde. Artikel 2. Ieder

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Art.1 Algemeen. Het lid is pas volwaardig lid van Artgym nadat hij/zij zijn/haar lidmaatschapsbijdrage vereffend heeft. Aansluiting bij Artgym houdt ook in dat het lid (en indien

Nadere informatie

HUISHOUDELIJKE REGLEMENT

HUISHOUDELIJKE REGLEMENT Het reglement werd samengesteld door de Raad van Bestuur van turnclub De Eik vzw en zal ingaan op 16/06/2010.Wijzigingen aan het reglement kunnen enkel gebeuren in de zittingen van de Raad van Beheer bij

Nadere informatie

Turnkring Deugd en Moed Ekeren VZW HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Turnkring Deugd en Moed Ekeren VZW HUISHOUDELIJK REGLEMENT Turnkring Deugd en Moed Ekeren vzw HUISHOUDELIJK REGLEMENT Onderstaand reglement werd samengesteld door de Raad van Beheer van turnkring Deugd en Moed Ekeren vzw en zal ingaan op 01/09/2001. Deze versie

Nadere informatie

HUISHOUDELIJKE REGLEMENT

HUISHOUDELIJKE REGLEMENT Turnkring Deugd en Moed Ekeren vzw HUISHOUDELIJKE REGLEMENT Onderstaand reglement werd samengesteld door de Raad van Beheer van turnkring Deugd en Moed Ekeren vzw en zal ingaan op 01/09/2001. Wijzigingen

Nadere informatie

Turnkring Deugd en Moed Ekeren VZW HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Turnkring Deugd en Moed Ekeren VZW HUISHOUDELIJK REGLEMENT Turnkring Deugd en Moed Ekeren vzw HUISHOUDELIJK REGLEMENT Onderstaand reglement werd samengesteld door de Raad van Bestuur van Turnkring Deugd en Moed Ekeren vzw. Wijzigingen aan het reglement kunnen

Nadere informatie

Reglement van orde op de stedelijke sport- en recreatiecentra en -plaatsen

Reglement van orde op de stedelijke sport- en recreatiecentra en -plaatsen Reglement van orde op de stedelijke sport- en recreatiecentra en -plaatsen Goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 juni 1999 Gewijzigd in de gemeenteraad van 27 maart 2006 en 26 juni 2012 Bekendgemaakt op

Nadere informatie

AGENTSCHAP VOOR DE BEVORDERING VAN DE LICHAMELIJKE ONTWIKKELING, DE SPORT EN DE OPENLUCHTRECREATIE - BLOSO BLOSO-CENTRUM HOFSTADE

AGENTSCHAP VOOR DE BEVORDERING VAN DE LICHAMELIJKE ONTWIKKELING, DE SPORT EN DE OPENLUCHTRECREATIE - BLOSO BLOSO-CENTRUM HOFSTADE AGENTSCHAP VOOR DE BEVORDERING VAN DE LICHAMELIJKE ONTWIKKELING, DE SPORT EN DE OPENLUCHTRECREATIE - BLOSO BLOSO-CENTRUM HOFSTADE HUISHOUDELIJK REGLEMENT ZWEMBAD/OVERDEKTE SPORTZAAL ZWEMBAD 1. Het zwembad

Nadere informatie

Voorwaarden Gebruik Faciliteiten Blauwe Meer door Duikinstructeurs

Voorwaarden Gebruik Faciliteiten Blauwe Meer door Duikinstructeurs Voorwaarden Gebruik Faciliteiten Blauwe Meer door Duikinstructeurs Algemeen Deze voorwaarden zijn van toepassing op de natuurlijke persoon die als zijnde Duikinstructeur ('Duikinstructeur') het terrein

Nadere informatie

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief Huishoudelijk Reglement Inhoudsopgave Lidmaatschap... 2 Artikel 1: Leden... 2 Artikel 2: Aanmelding... 2 Artikel 3: Opzegging... 2 Artikel 4: Contributie...

Nadere informatie

Trefdag Zwembaden. Toepassing Huishoudelijk Reglement 15 oktober 2009

Trefdag Zwembaden. Toepassing Huishoudelijk Reglement 15 oktober 2009 Trefdag Zwembaden Toepassing Huishoudelijk Reglement 15 oktober 2009 Inhoud Vlarem Huishoudelijke reglementen Politiereglement Politie Vlarem Het huishoudelijk reglement moet op een goed zichtbare plaats

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Onderwatersportvereniging De Emmer Duikers Zoals vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 11 maart 2012

Huishoudelijk Reglement van de Onderwatersportvereniging De Emmer Duikers Zoals vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 11 maart 2012 Huishoudelijk Reglement van de Onderwatersportvereniging De Emmer Duikers Zoals vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 11 maart 2012 Artikel 1 Leden 1. Leden zijn natuurlijke personen die conform

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement SCUBA DIVING TEAM OOSTENDE vzw

Huishoudelijk reglement SCUBA DIVING TEAM OOSTENDE vzw Huishoudelijk reglement SCUBA DIVING TEAM OOSTENDE vzw HOOFDSTUK I: LEDEN EN KADER... 1 HOOFDSTUK II: DE RAAD VAN BESTUUR... 3 HOOFDSTUK III: DE TRAINERSCOMMISSIE... 3 HOOFDSTUK IV: DE LESGEVERS... 4 HOOFDSTUK

Nadere informatie

Paraaf duikinstructeur:

Paraaf duikinstructeur: Algemeen : Deze voorwaarden zijn van toepassing op de natuurlijke persoon die als zijnde duikinstructeur ('PADI Duikinstructeur') het terrein of de gehuurde faciliteiten van Vipdiveschool.com zal betreden/

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. Onderwatersport & Zwemvereniging Hi-Dive. te Houten

Huishoudelijk Reglement. Onderwatersport & Zwemvereniging Hi-Dive. te Houten 10-12-2007 Huishoudelijk Reglement Onderwatersport & Zwemvereniging Hi-Dive te Houten Inhoudsopgave Het Bestuur 2 1.1 Leden. 3 1.2 Toelating tot de vereniging. 3 1.3 Verenigingsjaar en Contributie. 3 1.4

Nadere informatie

Inleiding. DEEL I. Hoofdstuk 1. Veiligheidsregelement Duiken in Zutphen (D.I.Z.)

Inleiding. DEEL I. Hoofdstuk 1. Veiligheidsregelement Duiken in Zutphen (D.I.Z.) Inleiding. Veiligheidsregelement Duiken in Zutphen (D.I.Z.) Dit veiligheidsreglement is een officieel reglement als bedoelt in artikel 23 van de statuten van duikvereniging Duiken in Zutphen afgekort DIZ.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement MOVE

Huishoudelijk reglement MOVE Huishoudelijk reglement MOVE Hoofdstuk I 1. Wie kan lid worden? Elke kandidaat die aanvaard wordt door de Raad van Bestuur, en het jaarlijks lidgeld betaald heeft. 2. Wie is een werkend lid? De werkende

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden duikschool divearound per

Algemene Voorwaarden duikschool divearound per Algemene Voorwaarden duikschool divearound per 30-09 2015. Duikschool divearound bestaat uit eigenaar J.M.Langenkamp en alle door hem aangewezen vrijwilligers en freelancers. In het vervolg worden zij

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Tennis Club Latem Deurle vzw (TCLD)

Huishoudelijk reglement van Tennis Club Latem Deurle vzw (TCLD) Huishoudelijk reglement van Tennis Club Latem Deurle vzw (TCLD) Uitgebreid reglement voor de leden van de vzw TCLD, de gebruikers en bezoekers van de buiten tennisterreinen en het clublokaal. Lidmaatschap

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement judoclub De Bres

Huishoudelijk reglement judoclub De Bres Huishoudelijk reglement judoclub De Bres Hoofdstuk 1: Algemeen Art.1: Benaming en zetel vereniging De vereniging draagt de naam Judoclub De Bres en is opgericht in 1964 Haar zetel is gevestigd op volgend

Nadere informatie

THINK BLUE PADI TEC TRIMIX 65 EXPLORE NEW FRONTIERS

THINK BLUE PADI TEC TRIMIX 65 EXPLORE NEW FRONTIERS PADI TEC TRIMIX 65 EXPLORE NEW FRONTIERS PADI TEC TRIMIX 65 heeft als doel het dieptebereik uit te breiden van technische duikers die al opgeleid en gekwalificeerd zijn voor het gebruik van perslucht,

Nadere informatie

VZW GANNET Hazelaarstraat 60 9940 Evergem

VZW GANNET Hazelaarstraat 60 9940 Evergem VZW GANNET Hazelaarstraat 60 9940 Evergem HUISHOUDELIJK REGLEMENT ALGEMEEN Art. 1 Dit reglement vormt een aanvulling op de statuten opgemaakt op 1 februari 2008. Het is bindend voor alle toegetreden leden,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Sportclub SMOG

Huishoudelijk reglement Sportclub SMOG Huishoudelijk reglement Sportclub SMOG Huishoudelijk reglement SMOG 2016-2017 Pagina 1 van 9 Algemeen: Dit reglement van inwendige orde of huishoudelijk reglement treedt in werking op datum van de intekening

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement V.Z.W. Vereniging Krav Maga Zelfverdediging

Huishoudelijk reglement V.Z.W. Vereniging Krav Maga Zelfverdediging Huishoudelijk reglement V.Z.W. Vereniging Krav Maga Zelfverdediging Artikel 1. Algemeen Het huishoudelijk reglement is van toepassing in onverbrekelijke samenhang met de meest recente versie van de statuten

Nadere informatie

KFC AARSELE HUISHOUDELIJK REGLEMENT. SEIZOEN U7 t/m U17

KFC AARSELE HUISHOUDELIJK REGLEMENT. SEIZOEN U7 t/m U17 KFC AARSELE HUISHOUDELIJK REGLEMENT SEIZOEN 2016-2017 U7 t/m U17 1. Waarom een huishoudelijk reglement? 1.1. De laatste jaren is de jeugdwerking van KFC Aarsele gegroeid. Meer ploegen betekent ook meer

Nadere informatie

Wet Wheels: Duiken voor en met personen met een handicap

Wet Wheels: Duiken voor en met personen met een handicap Wet Wheels: Duiken voor en met personen met een handicap http://wiki.nelos.be/ http://wiki.nelos.be/index.php/commissie_duikers_met_een_handicap VOORWAARDEN BEGINNENDE WW er - Lid Nelos club - Minimum

Nadere informatie

NITROX DIVER. Overzicht

NITROX DIVER. Overzicht NITROX DIVER Overzicht Zoals beschreven volgens de NEN-EN 11107:2009. De PSDA Bied alle duikopleidingen conform de Europese normen: EN 14153-1 Recreational diving services Safety related minimum requirements

Nadere informatie

Intern reglement

Intern reglement Intern reglement 2016-2017 Richtlijnen voor de gymnasten (m/v) Algemeen De gymnast is tenminste 5 minuten voor de les aanwezig. Indien er nog een andere groep aan het trainen is, wacht hij buiten tot wanneer

Nadere informatie

STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING JOGGINGCLUB BRAKEL

STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING JOGGINGCLUB BRAKEL 21-06-2013 STATUTEN JOGGINGCLUB BRAKEL 1/6 STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING JOGGINGCLUB BRAKEL Titel I: Omschrijving van de vereniging Artikel 1 1.1 De naam van de vereniging luidt Joggingclub Brakel 1.2

Nadere informatie

Inloopavond te Almere

Inloopavond te Almere Super leuk dat je bij ons op bezoek wilt komen! Onze PADI & SSI duikschool is gevestigd aan de Koningsbeltweg 74 (1 Hoog), 1329 AK, Te Almere, dit is een zeer groot terrein met voldoende eigen gratis parkeerplaatsen

Nadere informatie

DRAAIBOEK VOOR PLAATSELIJKE BESTUURSVERKIEZINGEN 2010-2011

DRAAIBOEK VOOR PLAATSELIJKE BESTUURSVERKIEZINGEN 2010-2011 GEZINSBOND vzw DRAAIBOEK VOOR PLAATSELIJKE BESTUURSVERKIEZINGEN 2010-2011 Vooraf De verkiezingen op plaatselijk vlak zullen plaatshebben tussen 15 oktober 2010 en 15 maart 2011. Deze tijdspanne van vijf

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Atletiekvereniging Hylas

Huishoudelijk Reglement Atletiekvereniging Hylas Huishoudelijk Reglement Atletiekvereniging Hylas Aanmelding en toelating Artikel 1 1. Nieuwe leden dienen zich aan te melden door middel van het aanmeldingsformulier. 2. Op het aanmeldingsformulier dienen

Nadere informatie

Leden. Huishoudelijk reglement Februari 2011

Leden. Huishoudelijk reglement Februari 2011 Huishoudelijk reglement Februari 2011 Leden artikel 1 De aanvrage van het lidmaatschap geschiedt schriftelijk bij het bestuur. Het lidmaatschap gaat daadwerkelijk in, als aan de financiële verplichting

Nadere informatie

SSI Instructeur - Dive Control Specialist

SSI Instructeur - Dive Control Specialist SSI Instructeur - Dive Control Specialist Opleidingskenmerken Minimale leeftijd: Aantal duiken bij begin DiveCon Aantal duiken bij begin ITC Aantal duiken bij begin IE 18 jaar 60 duiken (40 uur) 75 duiken

Nadere informatie

STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING RUNNERS MAARKEDAL

STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING RUNNERS MAARKEDAL STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING RUNNERS MAARKEDAL Titel I: Omschrijving van de vereniging Artikel 1 1.1 De naam van de vereniging luidt Runners Maarkedal, met zetel te 9688 Maarkedal, Bosterijststraat 15.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Artikel 1: Doel en activiteiten van de Fotoclub 1.1 Doel Het doel van de fotoclub is het bevorderen van het hobbymatig fotograferen. De club tracht dit doel onder meer te bereiken

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Artikel 1. Doelstelling huishoudelijk reglement Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de statuten, alsmede de inrichting en verdere werkzaamheden

Nadere informatie

Informatiebrochure Onderwatersportvereniging ALBATROS Vianen

Informatiebrochure Onderwatersportvereniging ALBATROS Vianen Informatiebrochure Onderwatersportvereniging ALBATROS Vianen September 2013 Correspondentieadres OSV Albatros Reigerskamp 630 3607 JL Maarssen 06 38 22 36 08 www.osvalbatros.nl duikalbatros@gmail.com 1.

Nadere informatie

Statuten, goedgekeurd op onze algemene vergadering van 8 september 1992

Statuten, goedgekeurd op onze algemene vergadering van 8 september 1992 Statuten, goedgekeurd op onze algemene vergadering van 8 september 1992 1 Artikel 1: Stichting en benaming De vereniging van schaakliefhebbers werd opgericht in het Volkshuis Jean Jaurès te Gent, Rijhovelaan

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT NAAM EN ZETEL De vereniging draagt de naam : Rotterdamse Christelijke Sport Vereniging ZESTIENHOVEN. Zij is gevestigd te Rotterdam. Artikel 2 TENUE De kleuren van de vereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Badmintonclub "Het Anker" te Born

Huishoudelijk Reglement van Badmintonclub Het Anker te Born Julianalaan 25. 6124 AG Papenhoven, tel. 046-4856571 Email 7540@badminton.nl Huishoudelijk Reglement van Badmintonclub "Het Anker" te Born Hoofdstuk 1: Lidmaatschap van de vereniging. Toelatingsbeleid

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Turn en Dans Everberg (TeDE)

Huishoudelijk Reglement Turn en Dans Everberg (TeDE) Huishoudelijk Reglement Turn en Dans Everberg (TeDE) Deel 1: Statutaire bepalingen Artikel 1: Turn en Dans Everberg (TeDE) heeft het wettelijke statuut van een vzw (vereniging zonder winstoogmerk). De

Nadere informatie

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT Ten geleide Dit is het huishoudelijk reglement van de ASML Sailing Club the Netherlands (ASCN). Het huishoudelijk reglement is een beperkte uitwerking van de statuten. Dit

Nadere informatie

WEGI-VOLLEY GROOT-Lille vzw (afgekort: Wegi Volley vzw)

WEGI-VOLLEY GROOT-Lille vzw (afgekort: Wegi Volley vzw) WEGI-VOLLEY GROOT-Lille vzw (afgekort: Wegi Volley vzw) HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gelet op de goedgekeurde statuten van 2014 Hoofdstuk 1: Algemene vergadering Art.1 De algemene vergadering komt minstens

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Dit huishoudelijke reglement is volgens artikel 24.1 van de statuten van de vereniging Golf Club Bentwoud vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 24 juni 2013. Algemene

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGDE BEWONERS OOSTRANDPARK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGDE BEWONERS OOSTRANDPARK HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGDE BEWONERS OOSTRANDPARK Artikel 1. Algemene bepalingen Dit Huishoudelijk Reglement is een reglement op basis van de artikelen 7 en 19 van de Statuten van de Vereniging VERENIGDE

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Organen CYANA De dagelijkse leiding bij onderwatersportvereniging CYANA bestaat uit de volgende organen: Bestuur Trainings commissie (TC) Evenementen commissie (EC) Materiaal commissie (MC) Kascontrole

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Voorwaarden, rechten en plichten. Leden HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Artikel 1 1. Leden zijn natuurlijke personen die conform de statuten zijn toegelaten tot het lidmaatschap. 2. De vereniging kent leden en

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Topdogs Kruibeke vzw Versie JULI 2017

Huishoudelijk reglement Topdogs Kruibeke vzw Versie JULI 2017 Ondernemings nr. 0817.018.924 KKUSH nr. 1253 Rekeningnummer: KBC - BE46 7360 4032 0136 Huishoudelijk reglement Topdogs Kruibeke vzw Versie JULI 2017 Leden Iedereen in het bezit van een hond, zonder onderscheid

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN FRATERNITAS UTRECHT INHOUDSOPGAVE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN FRATERNITAS UTRECHT INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE Artikel 1. Doel... 2 Artikel 2. Verkrijging van het lidmaatschap... 2 Artikel 3. Rechten en plichten van de leden... 2 Artikel 4. Contributies... 2 Artikel 5. Kleding... 3 Artikel 6. Bestuur...

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Onderwatersportvereniging De Emmer Duikers Zoals vastgesteld in de Algemene LedenVergadering van 11 maart 2012

Huishoudelijk Reglement van de Onderwatersportvereniging De Emmer Duikers Zoals vastgesteld in de Algemene LedenVergadering van 11 maart 2012 Huishoudelijk Reglement van de Onderwatersportvereniging De Emmer Duikers Zoals vastgesteld in de Algemene LedenVergadering van 11 maart 2012 Artikel 1 Leden 1. Leden zijn natuurlijke personen die conform

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Duikclub DUKDUVELS Afdruk: Kortrijk, 18 februari 2013 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Opgemaakt te Kortrijk: St-Elooisdreef 28, 8500 Kortrijk Club@Dukduvels.be Toelichting: - huishoudelijk reglement is een aanvulling

Nadere informatie

Alle instructeurs en begeleiders hebben de opleiding jeugdbegeleider van VVW-duiken gevolgd.

Alle instructeurs en begeleiders hebben de opleiding jeugdbegeleider van VVW-duiken gevolgd. Reglement jeugdduiken Dit document heeft als doel de ouders te informeren over de jeugdduikwerking van Scuba Diving Team Oostende vzw. In dit document staat beschreven wie, waar en welke verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Tennisclub Latem-Deurle (TCLD) vzw

Huishoudelijk reglement Tennisclub Latem-Deurle (TCLD) vzw Huishoudelijk reglement Tennisclub Latem-Deurle (TCLD) vzw Versie Maart 2015 Uitgebreid reglement voor de leden van TCLD, de gebruikers en bezoekers van de tennisterreinen en het clublokaal. Luik 1 Lidmaatschap

Nadere informatie

PROCEDURE GEBRUIK/HUUR ZWEMBAD NA NORMALE OPENINGSUREN

PROCEDURE GEBRUIK/HUUR ZWEMBAD NA NORMALE OPENINGSUREN INTERBAD Opdrachthoudende vereniging Veltemweg 35 8310 SINT KRUIS Tel. 050/35.07.77 fax 050/36.45.60 E mail : interbad@skynet.be Dexia : 091-0070170-68 PROCEDURE GEBRUIK/HUUR ZWEMBAD NA NORMALE OPENINGSUREN

Nadere informatie

Informatie Welkom... 2 Opleidingen... 2 Duikuitrusting... 5 Contributie, lidmaatschap NOB en kosten opleiding... 7 Contact... 8

Informatie Welkom... 2 Opleidingen... 2 Duikuitrusting... 5 Contributie, lidmaatschap NOB en kosten opleiding... 7 Contact... 8 Informatie 1 Welkom... 2 2 Opleidingen... 2 2.1 Opleidingseisen... 2 2.2 Duikmedische keuring... 2 2.3 Welke opleidingen kan ik volgen... 3 2.4 1*-Opleiding... 4 2.5 2*-Opleiding... 5 2.6 3*-Opleiding...

Nadere informatie

WIJNCLUB T WIJNKRANSJE, LICHTERVELDE STATUTEN. Gecoördineerde statuten. Statuten opgesteld te LICHTERVELDE op ALGEMENE VERGADERING van 06/11/2007

WIJNCLUB T WIJNKRANSJE, LICHTERVELDE STATUTEN. Gecoördineerde statuten. Statuten opgesteld te LICHTERVELDE op ALGEMENE VERGADERING van 06/11/2007 WIJNCLUB T WIJNKRANSJE, LICHTERVELDE STATUTEN Gecoördineerde statuten. Statuten opgesteld te LICHTERVELDE op ALGEMENE VERGADERING van 06/11/2007 INLEIDENDE BEPALINGEN 1. Doel van de Vereniging. Deze statuten

Nadere informatie

STATUTEN KWB WAMBEEK JOGGINGTEAM

STATUTEN KWB WAMBEEK JOGGINGTEAM STATUTEN KWB WAMBEEK JOGGINGTEAM Titel I : Omschrijving van de vereniging ==== ======================== Artikel 1 1.1 De naam van de vereniging luidt KWB Wambeek Joggingteam kortweg de vereniging en neemt

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STEDELIJKE SPORTRAAD LOKEREN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STEDELIJKE SPORTRAAD LOKEREN HUISHOUDELIJK REGLEMENT STEDELIJKE SPORTRAAD LOKEREN Dit huishoudelijk reglement regelt al wat niet door de statuten wordt bepaald en is in feite de praktische leidraad bij de werking van de Sportraad.

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Zwemschool Fresh BV

Algemene voorwaarden Zwemschool Fresh BV Algemene voorwaarden Zwemschool Fresh BV Artikel 1: Definities Zwemschool Fresh: rechtspersoon die als lid van IIFSI een overeenkomst sluit betreffende zwemactiviteiten. De klant:natuurlijke persoon die

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT ATLETIEKCLUB HAMME VZW ARTIKEL 1 ALGEMEEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT ATLETIEKCLUB HAMME VZW ARTIKEL 1 ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT ATLETIEKCLUB HAMME VZW ARTIKEL 1 ALGEMEEN Art 1.1 Iedereen wordt geacht de statuten en het huishoudelijk reglement te kennen en na te leven. De leden die in strijd met de statuten

Nadere informatie

Inschaling / cross-over van brevetten naar NOB / MOC

Inschaling / cross-over van brevetten naar NOB / MOC Inschaling / cross-over van brevetten naar NOB / MOC In de wereld zijn verschillende opleidingsinstellingen die officieel erkend worden. De twee grootste zijn PADI en CMAS/NOB, waarin de NOB de Nederlandse

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement pagina 1 Huishoudelijk Reglement Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Dalemse Volleybalvereniging "DAVO '77". Zij is gevestigd in Dalem (toenmalige gemeente Vuren) en opgericht op 7 november 1977.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. Artikel 1. De jaarlijkse bijdrage van de leden wordt op voorstel van het bestuur vastgesteld door de Algemene Vergadering.

Huishoudelijk Reglement. Artikel 1. De jaarlijkse bijdrage van de leden wordt op voorstel van het bestuur vastgesteld door de Algemene Vergadering. Uitvaartvereniging Voerendaal Kerkplein 43 6367 EN Voerendaal. Huishoudelijk Reglement Artikel 1 De jaarlijkse bijdrage van de leden wordt op voorstel van het bestuur vastgesteld door de Algemene Vergadering.

Nadere informatie

Artikel 1: de vereniging draagt de naam "Bridge Veghel '77" en is gevestigd te Veghel.

Artikel 1: de vereniging draagt de naam Bridge Veghel '77 en is gevestigd te Veghel. STATUTEN VAN "BRIDGE VEGHEL '77". OPRICHTING. Artikel 1: de vereniging draagt de naam "Bridge Veghel '77" en is gevestigd te Veghel. Artikel 2: de vereniging is opgericht op 26 mei 1977. Artikel 3: zij

Nadere informatie

Artikel 2. Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot 31 december van het lopende kalenderjaar.

Artikel 2. Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot 31 december van het lopende kalenderjaar. Huishoudelijk Reglement MATRIMONIUM Algemeen Artikel 1. Te Amsterdam bestaat een vereniging van trouwambtenaren genaamd Matrimonium. Zij is opgericht op 20 oktober 2010. De bepalingen in dit reglement

Nadere informatie

Koninklijke Sporting F.C. HAREN v.z.w. Intern Reglement

Koninklijke Sporting F.C. HAREN v.z.w. Intern Reglement Koninklijke Sporting F.C. HAREN v.z.w. Intern Reglement 1. Algemeenheden : Deze richtlijnen hebben tot doel de werking van onze voetbalvereniging op een sportieve wijze te aanzien. De club staat open voor

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Lidgeld 1. Bij de betaling van het lidgeld ontvangt het lid het huishoudelijk reglement. Ieder lid is verplicht het huishoudelijk reglement te lezen en dit ook strikt na te leven.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Wierdense Korfbalvereniging BLAUW-ZWART CLUBKLEUREN Artikel 1: De clubkleuren zijn blauw en zwart. In het tenue komen deze kleuren op de volgende wijze tot uiting: Blauw

Nadere informatie

FAQ - Hoeveel redders moeten toezicht houden?

FAQ - Hoeveel redders moeten toezicht houden? FAQ - Hoeveel redders moeten toezicht houden? 1. Bestaande toezichtsregels - Art. 5.32.9 Het minimum aantal toezichthoudende personen, waarvan de helft redder zijn, wordt bepaald volgens de volgende basisformule

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGELEMENT

HUISHOUDELIJK REGELEMENT HUISHOUDELIJK REGELEMENT E.H.B.O. vereniging Cuijk Cuijk, 7 juli 2003. Pagina 1 Doel en middelen: ARTIKEL 1. De Organisatie van cursussen en de voortgezette opleiding ligt in handen van het bestuur. Het

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement v.z.w. Duikschool Coral De Haan

Huishoudelijk reglement v.z.w. Duikschool Coral De Haan Huishoudelijk reglement v.z.w. Duikschool Coral De Haan Artikel 1. Algemeen. Dit huishoudelijk reglement dient als aanhangsel van de statuten. Zijn bepalingen zijn beslissend. Veranderingen aan het huishoudelijk

Nadere informatie

Officiële mededelingen

Officiële mededelingen Artikel 1. Algemeen Het terrein der werkzaamheden van de HRB bestrijkt het gebied van de Gemeente Haarlem en het Recreatieschap Spaarnwoude. Daarnaast zal zij haar diensten daar verlenen waar haar hulp

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Vastgesteld d.d. 25-02-2014 Leden Artikel 1 1. De leden van de vereniging zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: a. jeugdleden (recreant of

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gewoon Lekker Duiken

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gewoon Lekker Duiken HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gewoon Lekker Duiken Lidmaatschap, contributie, vergaderingen, zwembadtraining en duiken Huishoudelijk regelement Doel van dit regelement is om de leden duidelijkheid te geven omtrent

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GENTSE UNIVERSITAIRE DUIKCLUB VZW. Versie 21 november 2013 ALGEMEEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GENTSE UNIVERSITAIRE DUIKCLUB VZW. Versie 21 november 2013 ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT GENTSE UNIVERSITAIRE DUIKCLUB VZW Versie 21 november 2013 ALGEMEEN Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement (HR) dient als aanhangsel van de statuten. Deze bepalingen zijn beslissend.

Nadere informatie

KAMPENHOUTSE HONDENSCHOOL

KAMPENHOUTSE HONDENSCHOOL GEGEVENS EERSTE GELEIDER : 40 KAMPENHOUTSE HONDENSCHOOL AANVRAAG TOT LIDMAATSCHAP Vanaf 01juli tot 31 december NAAM : STRAAT : GEMEENTE : TELEFOON :... NR :........ POSTCODE :...... NATIONALITEIT :.. GEBOORTEDATUM

Nadere informatie

BibliotheeknetLimburg

BibliotheeknetLimburg BibliotheeknetLimburg Provinciaal gebruikersreglement limburg.be BibliotheeknetLimburg Inwerkingtreding reglement Dit gebruikersreglement treedt in werking op 1 januari 2009. Alle voorgaande gebruikersreglementen

Nadere informatie

SPORTVERENIGING HILLEGERSBERG (S.V.H.) HUISHOUDELIJK REGLEMENT

SPORTVERENIGING HILLEGERSBERG (S.V.H.) HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORTVERENIGING HILLEGERSBERG (S.V.H.) HUISHOUDELIJK REGLEMENT Van het bestuur Artikel 1. Het Bestuur bestaat uit tenminste vier leden en is samengesteld op de in de statuten voorgeschreven wijze. Van

Nadere informatie

Redders en zwembaden

Redders en zwembaden Redders en zwembaden 1. Definities Bader: Een bader is een persoon die zich in het water bevindt. Toezichthoudend persoon: in deze context een persoon die toezicht houdt op de baders, die alert is voor

Nadere informatie

Dive Guide - Science of Diving - Divemaster

Dive Guide - Science of Diving - Divemaster Dive Guide - Science of Diving - Divemaster Dive Guide Minimale leeftijd: Aantal duiken bij begin: Aantal duiken voor brevet: 18 jaar 40 (25 uur) 50 (32 uur) Specialty Science of Diving Minimum leeftijd

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Algemeen 1. De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Algemeen 1. De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel Algemeen De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd twee en dertig en is aangegaan voor onbepaalde tijd. De vereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement OVER DIT HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1 Artikel 1 Toepasselijkheid 1 Artikel 2 Overige situaties 1 LEDEN 1 Artikel 3 Leden categorieën 1 Artikel 4 Contributies 2 Artikel 5 Proeflidmaatschap 2 Artikel 6 Introducties

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Buurtvereniging "De Buurt", door saamhorigheid, meer gezelligheid! Lidmaatschap Art. 1 Art. 1 a Art. 1b Art. 2 Art. 2 a Art. 2 b Art. 2 c Art. 3 De aanmelding voor het lidmaatschap

Nadere informatie

TORNOOI MARCEL DE KERPEL MIDDENBOUW (U11-U13) WOENSDAG 1 MEI 2019

TORNOOI MARCEL DE KERPEL MIDDENBOUW (U11-U13) WOENSDAG 1 MEI 2019 Beste sportvrienden, RFC Wetteren dankt u voor uw deelname aan onze tornooien tijdens de eindfase van dit seizoen. Onze tornooien gaan per leeftijdsgroep door op de volgende data: Onderbouw : Tornooi Dirk

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Laatste wijziging: 7 november 2007 LIDMAATSCHAP HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HENGELSPORTVERENIGING DE VRIENDENKRING Artikel 1. De aanmelding van het lidmaatschap van de vereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam, biljartvereniging "De Buitenmolen" en is gevestigd te Zevenaar. Duur doel

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Survivalrunners D RAN! Neede

Huishoudelijk Reglement Survivalrunners D RAN! Neede 1 Huishoudelijk Reglement Survivalrunners D RAN! Neede Het doel van dit Huishoudelijk Reglement is duidelijk op schrift stellen wat de regels zijn binnen Survivalrunners D RAN! Neede, inzake betalingen,

Nadere informatie

Koninklijke Limburgse Biljartbond VZW

Koninklijke Limburgse Biljartbond VZW Koninklijke Limburgse Biljartbond VZW Huishoudelijk reglement Lijst van errata en wijzigingen 13/02/2014 aanpassing art. 24 13/02/2014 aanpassing art. 26 13/02/2014 aanpassing art. 30 13/02/2014 aanpassing

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement bepaalt de wijze waarop de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur zijn bevoegdheden

Nadere informatie

SIGMA Vademecum DUIKER 3-STER. SIGMA Vademecum Page 1 of 7 Duiker 3-ster

SIGMA Vademecum DUIKER 3-STER. SIGMA Vademecum Page 1 of 7 Duiker 3-ster DUIKER 3-STER SIGMA Vademecum Page 1 of 7 Inhoud 1 Profiel...3 2 Conformiteit...3 3 Doelstelling...3 6 Inhoud van de opleiding...4 6.1 Theorie...4 6.2 Zwembad...5 6.3 Buitenwater...5 7 Homologatie van

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Toegetreden Leden

Huishoudelijk Reglement Toegetreden Leden Huishoudelijk Reglement Toegetreden Leden 1. Toegetreden lid iedereen kan toegetreden lid van de vereniging worden. deze hebben geen stemrecht op de Algemene Vergadering en kunnen niet tot lid van de Raad

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vereniging

Huishoudelijk reglement vereniging Huishoudelijk reglement vereniging EHBO vereniging Sint Christophorus Heemskerk Naam en plaats De vereniging draagt de naam: E.H.B.O. vereniging Sint Christophorus, opgericht 18 februari 1954 te Heemskerk

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Abada Capoeira Benelux VZW

Huishoudelijk reglement Abada Capoeira Benelux VZW Huishoudelijk reglement Abada Capoeira Benelux VZW 1.Algemene bepalingen a) De vereniging Abada Capoeira Benelux vzw is gevestigd te Gent b) Het huishoudelijk reglement is van toepassing in onverbrekelijke

Nadere informatie

Gedragscode sv N.O.A.V.

Gedragscode sv N.O.A.V. Gedragscode sv N.O.A.V. INHOUD: 1. Inleiding 2. Algemeen 3. Algemene gedragsregels 4. Gedragsregels 5. Gedragsregels voor de ouders/verzorgers 6. Sancties 7. In en rond het zwembad 8. Portretrecht 9. Kennisgeving

Nadere informatie

Zwembaden & Aansprakelijkheid. 20 oktober 2011 Scherpenheuvel Zichem.

Zwembaden & Aansprakelijkheid. 20 oktober 2011 Scherpenheuvel Zichem. Zwembaden & Aansprakelijkheid. 20 oktober 2011 Scherpenheuvel Zichem. Een veilig zwembad. Aansprakelijkheid geeft de veiligheidsgrenzen aan bij de uitbating van een zwembad. Vlarem II Veiligheid. Afdeling

Nadere informatie

Provinciaal gebruikersreglement. Bibliotheeknet Limburg.

Provinciaal gebruikersreglement. Bibliotheeknet Limburg. Provinciaal gebruikersreglement Bibliotheeknet Limburg Bibliotheeknet Limburg Bibliotheeknet Limburg is een samenwerkingsverband tussen een aantal Limburgse openbare bibliotheken. Het meest actuele overzicht

Nadere informatie

Het bestuur mag en kan een ledenstop afkondigen als dit wenselijk of noodzakelijk is.

Het bestuur mag en kan een ledenstop afkondigen als dit wenselijk of noodzakelijk is. Huishoudelijk Reglement Judo Vereniging Gilze I. Algemene Bepalingen Artikel 1: Door toetreding tot de Judo Vereniging Gilze, hierna te noemen de vereniging, en het lid worden daarvan, onderwerpt ieder

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT versie augustus 2012

HUISHOUDELIJK REGLEMENT versie augustus 2012 HUISHOUDELIJK REGLEMENT versie augustus 2012 Aanvragen/toekennen lidmaatschap Artikel 1 verzoek tot lidmaatschap Een verzoek om lidmaatschap van de vereniging wordt ingediend bij het secretariaat van de

Nadere informatie