INHOUD. Waarom kiezen voor een kinderdagverblijf?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INHOUD. Waarom kiezen voor een kinderdagverblijf?"

Transcriptie

1 1 INHOUD Waarom kiezen voor een kinderdagverblijf? De kwaliteit van de opvang 2 Leidsters Groepssamenstelling Uitgangspunten en werkwijze Inrichting van het kinderdagverblijf Daglijsten Oudercontact 4 Kennismakingsbezoek Wennen Brengen en halen Ouderavonden Praktische afspraken 5 Voeding Zindelijkheid Slapen Kleding/luiers/verschonen Ziek zijn Verjaardag Afscheid Openingstijden Dagindeling Buitenschoolse opvang 8 Kosten en voorwaarden 9 Inleiding kosten opvang van kinderen tot vier jaar Kosten buitenschoolse opvang Kinderopvangtoeslag Betaling Doorbetalen bij afwezigheid Annuleren, verminderen en opzeggen Vast opvangschema wijzigen of uitbreiden Goedkope flexibiliteit 11 Flexibele opvang met plaatsgarantie 11 Verlengde opvang 11 Wensen, ideeën, klachten 12 Informatie en aanmelding 12 Voorwaarden en prijzen in deze brochure gelden vanaf januari 2014

2 2 Waarom kiezen voor een kinderdagverblijf? Voor u ligt een brochure, bedoeld voor ouders die binnenkort gebruik gaan maken van ons kinderdagverblijf. Kinderen kunnen hier voor één dagdeel tot maximaal vijf hele dagen per week worden opgevangen. (een dagdeel is een ochtend of middag) Het eerste deel van deze brochure is vooral gericht op dagopvang van kinderen tot vier jaar. Verderop vindt u een apart hoofdstuk over buitenschoolse opvang. De meeste kinderen komen iedere week op vaste dagen. Dit is voor de kinderen het best en voor de ouders het goedkoopst. Voor ouders met onregelmatig werk bieden we ook flexibele opvang. Aan het eind van deze brochure leest u hierover meer. Ouders hebben diverse redenen om voor een kinderdagverblijf te kiezen. Zo kunnen zij het ouderschap willen combineren met een (deeltijd) baan of een studie. Het kan ook zijn, dat ze de opvoeding van hun kind met anderen willen delen en soms kan de thuissituatie zodanig zijn, dat kinderopvang gewenst is om de ouders enigszins te ontlasten als er problemen zijn. Daarnaast kan het gebruik van kinderopvang ook een keus zijn die meer in het belang van het kind wordt gemaakt, bijvoorbeeld omdat het op het kinderdagverblijf in contact komt met andere kinderen, er veilige speelruimte aanwezig is en er stimulerende begeleiding geboden wordt. Wat de redenen ook zijn, het blijft een grote stap om je kind toe te vertrouwen aan de zorg van anderen! Het is dan ook belangrijk te weten wat u kunt verwachten van de Stichting Kinderopvang Zeeland. Via deze brochure willen wij u een indruk geven, hoe wij met de kinderen omgaan, hoe de groepssamenstelling en de dagindeling eruit ziet en hoe een en ander georganiseerd is. Wij wensen u veel plezier toe bij het lezen van deze brochure. De kwaliteit van de opvang Leidsters De Stichting Kinderopvang Zeeland vindt de kwaliteit van de opvang heel belangrijk. Aan de leidsters stellen wij de eis, dat zij minimaal een geschikte MBO opleiding hebben voltooid. De vestigingsmanager is in het bezit van een passend HBO diploma. Hierdoor en door hun ruime ervaring, zijn zij deskundig op het gebied van het verzorgen en opvoeden van kinderen. De taken van de leidsters zijn onder meer: stimuleren, begeleiden, observeren, verzorgen, beschermen. Ze proberen voor de kinderen een warme en vertrouwde sfeer te scheppen.

3 Groepen Kinderen tot anderhalf jaar verblijven in de babygroep. Hier worden ze in alle rust verzorgd. Ze kunnen er veilig rondkruipen en ongestoord hun wankele stapjes zetten. Hierna gaan ze naar de dreumesgroep en vervolgens naar de peutergroep. We hebben ook een gemengde groep met zowel dreumesen als peuters. Wanneer de kinderen eenmaal naar school gaan biedt onze buitenschoolse opvang ze weer een plek om uit te rusten en fijn te spelen, 3 Uitgangspunten en werkwijze Het uitgangspunt van het kinderdagverblijf is het bieden van veiligheid, gezelligheid en geborgenheid aan de kinderen. Vanuit deze uitgangspunten proberen we de ontwikkeling van de kinderen zo optimaal mogelijk te stimuleren. We vinden dat kinderen veel zekerheid en regelmaat nodig hebben. Hiervoor is het nodig, dat er binnen de groep regels zijn. Vanuit de rust en zekerheid, die de kinderen hierdoor krijgen, zijn er weer heel veel activiteiten en spelletjes mogelijk. Binnen elke regel wordt uiteraard rekening gehouden met het individuele kind! Er wordt door de kinderen veel vrij gespeeld. Ze mogen dan zelf kiezen wat ze gaan doen. Naast dit vrije spel doen we echter ook regelmatig activiteiten, zoals voorlezen, plakken, tekenen, zingen, muziek maken, spelletjes en ga zo maar door. Hierbij houden wij rekening met de leeftijd, het ontwikkelingsniveau en de individuele behoeftes van de kinderen. inrichting van het kinderdagverblijf De inrichting van het kinderdagverblijf is kindvriendelijk, aangepast aan de kinderen. Hygiëne en veiligheid zijn daarbij erg belangrijk. De groepsruimtes kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Er is genoeg plaats om te spelen, terwijl de ruimte de kinderen ook de mogelijkheid biedt om zich even terug te trekken. Kinderen hebben soms immers een plaatsje voor zichzelf nodig. Hier kunnen zij dan bijvoorbeeld rustig een boekje lezen, zonder dat zij steeds door anderen worden gestoord. Vanzelfsprekend is er slaapgelegenheid aanwezig. Baby's en dreumesen hebben elk hun eigen slaapkamer. Verder hebben we een grote buitenspeelplaats. Het grootste deel is voor de dreumesen en de peuters. Verder is er een beschutte babytuin en een apart stuk voor kinderen van de buitenschoolse opvang. Iedere groep kan via zijn eigen tuindeur naar buiten.

4 4 Daglijsten Elke groep heeft een eigen map met onder meer de daglijsten van de kinderen. Op deze lijsten staan standaard de belangrijkste bijzonderheden over een kind afgedrukt. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om allergieën, medicijngebruik en voeding. Verder noteren de leidsters hierop gegevens over de kinderen, zoals de tijden waarop het kind gevoed en verschoond is en wanneer het geslapen heeft. Oudercontact Kennismakingsbezoek De Stichting Kinderopvang Zeeland vindt een goed contact met de ouders of verzorgers erg belangrijk. Wanneer u uw kind heeft opgegeven, nodigen wij u samen met uw kind uit om, enige tijd voordat uw kind geplaatst wordt, langs te komen voor een kennismakingsbezoek. U krijgt dan de gelegenheid om bijzonderheden over uw kind te vertellen. Dat kan bijvoorbeeld iets zijn op het gebied van eetgewoonten (een bepaald dieet dat uw kind moet volgen of over de slaapgewoonten (slaapt het kind op de rug of op de buik, neemt hij of zijn een knuffel of fopspeen mee naar bed enz.). Als uw kindje jonger dan een jaar is, vragen we van u een lijstje met daarop het (globale) dagritme van uw kind, zodat wij hiermee rekening kunnen houden. Wennen Wanneer uw kind voor het eerst naar het kinderdagverblijf, gaat verandert er erg veel in zijn/haar leven. Samen met u, proberen we te kijken, wat voor uw kind de beste manier is om aan de nieuwe situatie te wennen. Daarom geven wij ouders altijd de gelegenheid om een of desgewenst meerdere dagdelen aanwezig te blijven.

5 Brengen en halen Vooral in het begin is het afscheid nemen tussen ouders en kinderen niet altijd even makkelijk. De leidster zal het kind dan wat extra aandacht geven en zonodig troosten. Bijna altijd is het dan snel weer goed. Natuurlijk kunnen ouders in de loop van de dag altijd even bellen om te vragen hoe hun kind het maakt. Iedere groep is hiervoor direct via zijn eigen telefoonnummer bereikbaar. Wanneer een kind gebracht wordt moet het soms even omschakelen. Het is dan fijn als de ouder nog even op de opvang blijft. Kinderen krijgen zo de gelegenheid rustig te wennen. Ook bij het halen moet een kind soms weer even omschakelen. Het is dan bijvoorbeeld nog volop bezig met zijn spel. 5 Het is dan prettig als dit spel nog even afgemaakt kan worden en ouders hier de tijd voor nemen. Voor het brengen en halen kennen wij vaste tijden. Er wordt van de ouders verwacht, dat zij zich hier vrij strikt aan houden. Is dit niet mogelijk, dan kan er na overleg eventueel van worden afgeweken. Tijdens het brengen en halen van de kinderen is er tevens gelegenheid tot het maken van een praatje. Wanneer u meer tijd nodig heeft voor bepaalde vragen of problemen, kunt u hiervoor het best een afspraak maken met de vestigingsmanager. In beginsel mogen kinderen alleen door hun eigen ouders of verzorgers worden opgehaald. Anderen mogen dit alleen wanneer de ouders dit uitdrukkelijk zelf hebben gemeld. Soms geven ouders telefonisch door dat een kind door een ander zal worden opgehaald. Wanneer we die ander nog niet kennen, bellen we de ouders voor bevestiging terug op een vooraf bij ons bekend nummer. Ouderavonden We organiseren wij zo nu en dan een ouderavond, waarin een bepaald thema centraal staat.. Hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld zindelijkheid, grenzen en regels, spel, speelgoed en veiligheid en wat u zelf inbrengt. Vaak organiseren we zo'n avond in samenwerking met onze oudercommissie. Praktische afspraken Voeding Voor de voeding van baby's is de regel, dat u per dagdeel uw eigen flesvoeding of borstvoeding, voorzien van de naam van uw kind, meebrengt. Geeft u uw kind borstvoeding, dan krijgt u uiteraard gelegenheid om uw kindje op het kinderdagverblijf te voeden. Brood, broodbeleg en melk worden door ons verzorgd. Wij zorgen ervoor dat de kinderen in ieder geval een boterham met iets hartigs eten. Verder mogen ze zelf kiezen wat ze op hun boterham willen hebben. Ook krijgen de kinderen een beker melk of ander drinken en een stuk fruit. We dwingen de kinderen niet om te eten, maar we stimuleren ze wel.

6 Zindelijkheid Pas na overleg met de ouders, beginnen we met de kinderen op een potje te zetten. Dit gebeurt na het eten of als ze het zelf aangeven. We dwingen ze niet, wel stimuleren de kinderen elkaar, doordat ze elkaar op het potje zien zitten. 6 Slapen Na het eten gaan de meeste kinderen naar bed. We doen dit in overleg met de ouders of als wij merken dat het kind er behoefte aan heeft. Een eigen knuffel of speen is hierbij heel vertrouwd. Als uw kind gewend is om in een slaapzak te slapen, wilt u die dan ook meebrengen? In de winter is een pyjama lekker warm. Kleding, verschoningen, luiers Op het kinderdagverblijf is er voor ieder kind een eigen mandje, waarin de spullen van het kind bewaard kunnen worden. Wilt u ervoor zorgen, dat er altijd extra schone kleren voor uw kind in zitten, zodat het altijd verschoond kan worden. Wilt u daar ook de luiers voor die dag in stoppen? Het is handig om elke dag even te kijken of er iets gewassen of aangevuld moet worden. Wanneer er kleren van de groep zijn gebruikt, wilt u deze dan weer gewassen terug geven? Tenslotte vragen wij u om uw kind, voor het de speelzaal binnen gaat, pantoffeltjes aan te doen, zodat de vloeren beter schoon blijven. De schoenen kunt u in de zakjes doen die aan de kapstok hangen. Ziek zijn Wilt u ons bij ziekte of verhindering tijdig op de hoogte brengen, zodat er niet voor niets op uw kind wordt gerekend! Als uw kind op het kinderdagverblijf ziek wordt, dan bellen we u en vragen we of het kind opgehaald kan worden. We bellen u in ieder geval wanneer het koorts heeft (vanaf 38 C.). Een ziek kind voelt zich thuis bij zijn eigen papa of mama het best.

7 7 Verjaardag Wanneer een kind jarig is, wordt dit meestal in de groep gevierd. De ruimte wordt versierd, er kan iets aparts worden gegeten en er wordt gezongen. Wilt u bij traktaties ook eens aan iets hartigs denken? Afscheid Wanneer uw kind voor het laatst op het kinderdagverblijf komt, wordt dit gevierd. Dit is niet alleen belangrijk voor het kind zelf, maar het is ook duidelijk voor de andere kinderen van de groep. Openingstijden Het kinderdagverblijf is het hele jaar door geopend, op algemene werkdagen, van 7.00 tot uur. Zonder overeengekomen verlenging eindigt de opvang s middags om uur. Dagindeling bij kinderen tot vier jaar Hieronder vindt u de globale dagindeling. Baby's wijken uiteraard van dit ritme af en met individuele wensen kan rekening worden gehouden de kinderen worden gebracht in de kring: praten, boekje lezen, liedje zingen, verjaardag vieren, iets drinken, fruit en een koekje eten vrij spelen, knutselen of slapen brood eten kinderen worden gehaald en gebracht vrij spelen, knutselen of slapen in de kring: : praten, boekje lezen, liedje zingen, verjaardag vieren, iets drinken, fruit en een koekje eten vrij spelen of knutselen kinderen worden gehaald kinderen met verlengde opvang worden opgehaald

8 8 Buitenschoolse opvang (BSO) Inleiding Naast de opvang van kinderen tot vier jaar, verzorgt "Sneeuwwitje" ook buitenschoolse opvang voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar. Zij kunnen hier terecht voor en na schooltijd, op vrije middagen en tijdens de schoolvakanties. Voor veel kinderen sluit deze vorm van opvang naadloos aan op de opvang, die zij tot hun vierde jaar hebben genoten. Zij zijn al vertrouwd met leidsters, kinderen, gebouw en buitenspeelplaats. Halen en brengen Wij verzorgen vervoer tussen het kinderdagverblijf en de school. De Bisschop Ernstschool en de Prinses Ireneschool liggen vlakbij het kinderdagverblijf. Kinderen van deze scholen worden lopend door onze leidsters gebracht of opgehaald. Voor kinderen van andere scholen verzorgen wij vervoer per taxi. Kinderen die gebruik maken van voorschoolse opvang, worden door de ouders naar het kinderdagverblijf gebracht. Kinderen die gebruik maken van naschoolse opvang, worden door de ouders opgehaald. Kinderen die op de vrije schoolmiddag komen, worden eveneens door de ouders opgehaald. Tijdens de schoolvakanties verzorgen de ouders het vervoer. Tijden BSO schoolochtend : uur schoolmiddag : uur schoolmiddag : uur vrije middag : uur Tijdens schoolvakanties en andere vrije dagen heeft u recht op dezelfde dagen en uren opvang als in de rest van het jaar. Bij voor- en naschoolse opvang kunt u per schoolvakantie opgeven of u, tegen bijbetaling, het gehele dagdeel wilt. Opvang s middags kan, via een aparte afspraak, verlengd worden tot uur. Alleen opvang in de schoolvakanties Sommige ouders hebben alleen opvang nodig tijdens de schoolvakanties. Dit is alleen mogelijk wanneer de drukte op het kinderdagverblijf het toelaat. Deze opvang moet voor iedere vakantie opnieuw, niet eerder dan twee maanden van tevoren, worden aangevraagd. Op het kinderdagverblijf zijn hiervoor formulieren beschikbaar. Hoe begeleiden we ze? De kinderen van de BSO hebben hun eigen ruimte. Na school kunnen ze er, op de bank of aan tafel, even lekker tot zichzelf komen. Er is dan een moment om met elkaar te praten, iets te drinken en fruit en een koekje te eten. Vervolgens kunnen ze meedoen, aan (knutsel)activiteiten of zelf iets kiezen. We laten veel ruimte voor vrije keus en eigen inbreng. Er wordt iedere maand aan een ander thema gewerkt en soms worden er leuke uitstapjes gemaakt. De BSO heeft een eigen, afgeschermd, deel van de buitenspeelplaats. Verder kunnen ze ook regelmatig gebruik maken van de rest van het terrein! Kinderen die op een vrije middag naar de BSO komen krijgen eerst een broodmaaltijd.

9 9 5 Kosten en voorwaarden Algemeen De Stichting Kinderopvang Zeeland hoeft geen winst te maken, maar moet natuurlijk wel kostendekkend werken. We proberen onze tarieven steeds zo vast te stellen, dat we er precies mee uit komen. Wij stellen de veiligheid en een goede begeleiding van de kinderen voorop. Hiervoor is een vrij hoge personeelsbezetting nodig. De lonen van de leidsters vormen meer dan 80% van de opvangkosten. Hierdoor zijn we sterk afhankelijk van wat er in CAO's wordt afgesproken. Om onze tarieven toch zo laag mogelijk te houden, proberen we lege plaatsen in de groepen te voorkomen. We hebben daarom vaste regels over opzeggen en verminderen van de opvang en doorbetaling tijdens afwezigheid. We hebben deze regels afgestemd op wat voor de meeste ouders redelijk en mogelijk is. We willen hierop geen uitzonderingen maken, omdat dit oneerlijk zou zijn tegenover andere ouders en het de opvang voor hen uiteindelijk duurder zou maken. Onderstaande tarieven gelden in januari Gewoonlijk herzien we ze één keer per jaar. Kijk voor alle zekerheid even op onze website of ze nog actueel zijn. Tarief voor Dagopvang van kinderen tot vier jaar op vaste dagen per week Wij rekenen 36,- voor een dagdeel (ochtend of middag) van 5,5 uur. Omgerekend is dit dus 6,55 per uur. Om te voorkomen dat het maandelijks te betalen bedrag steeds wisselt, nemen we hiervoor een (afgerond) gemiddelde. Wanneer uw kind één dagdeel per week naar het kinderdagverblijf komt betaalt u 156,- per maand, twee dagdelen per week kosten 312,- per maand en zo voort. Wanneer het opvangschema in de loop van een maand begint, verandert of eindigt wordt in deze maand het exacte aantal dagdelen a 36,- in rekening gebracht. Extra opvang, buitenom de vaste dagen, kost eveneens 36,- per dagdeel. Tarieven voor Buitenschoolse opvang op vaste dagen per week zonder taxi soort opvang vast bedrag per een keer extra maand vast bedrag per maand met taxi een keer extra 1 schoolochtend per week ( uur) 52,- 12, ,- 1 schoolmiddag per week ( uur) 104,- 24,- 130, schoolmiddag per week ( uur) 78,- 18,- 104,- 26,- 1 vrije middag per week ( uur) 143,- 33,- 169,- 41,- Wanneer de opvang in de loop van een maand begint, verandert of eindigt, wordt het exacte aantal dagdelen geteld en in rekening gebracht. Tijdens schoolvakanties of andere vrije dagen heeft u recht op opvang op dezelfde dagen en tijden als in de rest van het jaar. Wanneer u voor- of naschoolse opvang heeft en u wilt tijdens schoolvakanties de hele morgen of middag, dan kunt u dit per vakantie opgeven. Voor deze uitbreiding brengen wij 6,- per uur in rekening. We rekenen dan met een hele morgen of middag van 5,5 uur. Een extra vakantieochtend of -middag, buitenom de vaste dagen, kost 33,- per keer. Het tarief inclusief taxi geldt alleen bij vervoer binnen de bebouwde kom van Goes. Voor vervoer van en naar verder weg gelegen scholen kan een opslag in rekening gebracht worden.

10 Kinderopvangtoeslag De meeste ouders hebben recht op een vrij fors bedrag aan kinderopvangtoeslag. Voorwaarde is dat iedereen van boven de 18 jaar in uw huishouden (meestal dus beide ouders) in loondienst of in de eigen onderneming werkt. Deze toeslag wordt maandelijks door de belastingdienst aan u uitbetaald. U kunt de toeslag aanvragen via Hier kunt u ook een proefberekening maken. Vraag de toeslag zo vroeg mogelijk aan, zodat u het geld binnen heeft wanneer u onze rekening ontvangt! Kijk voor u de proefberekening doet even op onze website voor het uurtarief en het gemiddeld aantal uren opvang. Wanneer u uw kind al heeft aangemeld vindt u alle gegevens op de bevestiging die u van ons heeft ontvangen. 10 Betaling Bij regelmatige opvang sturen wij aan het eind van iedere maand rekeningen voor de volgende maand. Deze rekeningen moeten dan binnen twee weken voldaan zijn. Hierbij wordt dus min of meer vooraf betaald. Soms versturen we de rekeningen extra vroeg. Dan is betaling voor de tiende van de maand voldoende. Flexibele opvang en incidentele extra opvang brengen we achteraf in rekening. De rekening hiervoor komt pas aan het eind van de volgende maand. Wij verwachten van de ouders dat ze zelf het volledige nota-bedrag aan ons betalen. Wij willen dus niet dat de belastingdienst de kinderopvangtoeslag direct naar ons overmaakt. Wij vragen u om een eventuele periodieke betaling zo in te stellen dat het geld niet voor de eerste van de maand op onze rekening staat. Wij hebben anders moeite om uw betaling goed te verwerken. Na afloop van het jaar sturen wij al onze klanten automatisch een jaaroverzicht. Doorbetaling bij afwezigheid Ook bij afwezigheid van uw kind, bijvoorbeeld door ziekte, familieomstandigheden of vakantie, wordt het opvanggeld doorberekend. Ons tarief is namelijk afgestemd op een volledige bezetting en wij zijn in deze gevallen niet in staat tijdelijk andere kinderen te plaatsen. Ook in geval van algemene feestdagen, wanneer het kinderdagverblijf gesloten is, wordt geen korting toegepast. Zonder deze regel zou ons tarief hoger moeten zijn en zouden ouders met weinig vakantie benadeeld worden. Aangezien de meeste ouders over dit soort dagen ook gewoon loon en kinderopvangtoeslag ontvangen hoeft dit voor niemand een probleem te zijn. Annuleren, verminderen of opzeggen U kunt uw aanmelding kosteloos annuleren of wijzigen, wanneer u dat minimaal 1 maand voor de ingangsdatum, schriftelijk via ons postadres meldt. Ook wanneer de opvang eenmaal is gestart kunt u het opvangschema zonder onnodige kosten verminderen of opzeggen, wanneer u dat, minstens 1 maand voor de betreffende datum, schriftelijk via ons postadres meldt. U kunt hiervoor een kort briefje sturen, faxen of mailen naar ons kantoor in Middelburg. Als u wilt kunt u ook gebruik maken van de standaardbrieven op onze website. Op het kinderdagverblijf is hiervoor ook een formulier verkrijgbaar. Kort na ontvangst sturen wij u een bevestiging. Deze bevestiging is uw bewijs dat alles goed doorgekomen is. Omdat mondelinge mededelingen aan ons personeel gemakkelijk tot misverstanden leiden, behandelen we alleen schriftelijke aanvragen, die wij op ons postadres in Middelburg ontvangen. Wanneer zo'n melding niet of niet op tijd door ons is ontvangen, kan dit u dus onnodig geld kosten. Door ondertekening van het aanmeldingsformulier gaat u uitdrukkelijk akkoord met deze voorwaarden.

11 Een vast opvangschema wijzigen Wanneer u structureel opvang op andere dagdelen of op meer dagdelen wilt, kan hiervoor een nieuwe afspraak gemaakt worden. Een uitbreiding van de opvang kan meestal direct ingaan. Voor het wijzigen van het schema geldt een termijn van een maand. We willen graag dat zo'n nieuwe afspraak schriftelijk vast ligt. U kunt zo'n nieuw schema aanvragen door een kort briefje of een wijzigingsformulier.aan ons postadres in Middelburg te sturen. Kort na ontvangst sturen we u een bevestiging. 11 Goedkope flexibiliteit Wanneer u gebruik maakt van regelmatige opvang bij Sneeuwwitje komt uw kind iedere week op dezelfde dagen. Het kan echter voorkomen dat u incidenteel een keer een dag extra opvang nodig heeft of dat u incidenteel een keer op een andere dag opvang wilt (ruilen). Dit is mogelijk wanneer er toevallig plaats vrij is op de groep. Ruilen Een vast dagdeel kan geruild worden voor een andere dagdeel. Dit andere dagdeel mag niet verder in de toekomst liggen dan zeven dagen na het vaste dagdeel wat niet nodig is. Zo kunt u bijvoorbeeld maandagmorgen ruilen voor maximaal maandagmiddag van de week erna. U kunt een ruiling op z'n vroegst aanvragen in de week voorafgaand aan het vaste dagdeel wat niet nodig is. Ruilen is gratis. Een keer extra Extra opvang kunt u op z'n vroegst aanvragen in de week tevoren. Ook hiervoor rekenen wij geen opslag. Het kost gewoon evenveel als opvang op uw vaste dagen in de rest van de week. Op het kinderdagverblijf zijn formulieren verkrijgbaar, waarmee u extra opvang of ruilingen per keer kunt aanvragen. U kunt ze ook downloaden van onze website. Deze formulieren kunt u in de binnenbrievenbus bij de voordeur doen. Meestal heeft u de dag erna antwoord. Deze vormen van flexibiliteit zijn goedkoper dan die met plaatsgarantie, maar het is belangrijk dat u zich hierbij realiseert dat u pas kort van tevoren weet of het mogelijk is. Flexibele opvang met plaatsgarantie Speciaal voor ouders met onregelmatig werk bieden wij ook flexibele opvang met plaatsgarantie. Hierbij heeft u zekerheid dat uw kind iedere week op verschillende dagen kan komen. We spreken dan een minimum aantal dagdelen per maand af (minstens acht). Uiterlijk op woensdag geeft u door op welke dagen u in de week erna opvang wilt. Wij garanderen dan dat er altijd plaats is, tot maximaal anderhalf keer het afgesproken minimum aantal dagdelen. Na afloop van een maand brengen we het aantal gebruikte dagdelen in rekening, tenzij dit minder is dan het afgesproken minimum. Het minimum aantal dagdelen brengen we altijd in rekening, dus ook wanneer u ze niet allemaal gebruikt. Ongebruikte dagdelen kunnen niet "overgeheveld" worden naar een andere maand. Deze vorm van flexibele opvang kost 47,- per dagdeel van maximaal 5,5 uur. Deze prijs per dagdeel geldt zowel voor dagopvang van kinderen tot vier jaar als voor alle soorten buitenschoolse opvang. Bel ons zonodig voor een toelichting. Er is een apart aanmeldingsformulier voor flexibele opvang met plaatsgarantie. Verlengde opvang Onze standaard opvang eindigt s middags om uur. Voor ondernemers en mensen die in winkels werken is dit vaak te vroeg. Daarom bieden we de mogelijkheid om alle soorten opvang 's middags met een half uur te verlengen tot uur. Voor verlenging op één vaste dag per week brengen we 22,10 per maand in rekening. Incidenteel een half uur verlenging kost 5,10. Verlenging van flexibele opvang met plaatsgarantie kost 7,- per keer. Er is een apart aanmeldingsformulier voor verlengde opvang.

12 Wensen, ideeën, klachten Wij streven voortdurend naar een zo hoog mogelijke kwaliteit van de opvang. Hierbij willen we zoveel mogelijk rekening houden met de individuele wensen van de ouders. Wij nodigen u daarom van harte uit om uw wensen, ideeën, maar ook zeker uw klachten aan ons te melden. Het kan hierbij bijvoorbeeld gaan om de veiligheid, de begeleiding, de materialen, het gebouw, de openingstijden, administratieve zaken en financiën. U kunt dit telefonisch, via een briefje of mondeling bij het halen en brengen doen. Voor belangrijke dingen is het vaak beter om een afspraak te maken met onze vestigingsmanager. Zij is graag bereid om tijd te reserveren voor een rustig gesprek. 12 Informatie en aanmelding U kunt uw kind(eren) aanmelden, door het bijgevoegde aanmeldingsformulier in te vullen en aan ons op te sturen. Voor extra of andere aanmeldingsformulieren kunt u ons bellen, mailen of even langskomen. U vindt ze ook op onze website. Zodra wij uw aanmeldingsformulier ontvangen hebben sturen wij u een bevestiging en bent u er zeker van dat uw kind welkom is. Wanneer u het kinderdagverblijf eerst eens wilt bezichtigen en kennis wilt maken met de leidsters, kunt u hiervoor een afspraak maken. Op het aanmeldingsformulier moeten de startdatum en de gewenste dagdelen worden ingevuld. Het heeft geen zin om het formulier zonder deze gegevens naar ons op te sturen. Eventueel kunt u een voorlopige startdatum invullen en deze later nog wijzigen. Wanneer u uw kind(eren) eenmaal definitief heeft aangemeld, maar u wilt de aanmelding annuleren of wijzigen, vragen wij u dit minstens een maand voor de geplande startdatum, schriftelijk via ons postadres te melden. Wanneer deze termijn niet in acht wordt genomen, worden de kosten tot één maand na de melding in rekening gebracht. Voor meer informatie of een kennismakingsgesprek kunt u het best direct naar het kinderdagverblijf bellen of mailen: (0113) goes@kinderopvangzeeland.nl Het aanmeldingsformulier stuurt u per post, fax of naar : Stg. Kinderopvang Zeeland Singelstraat SW Middelburg fax : (0118) mdb@kinderopvangzeeland.nl Onze landelijke registratienummers: Dagopvang kinderen tot vier jaar : Buitenschoolse opvang :

2. Opvangvormen en openingstijden Kinderdagverblijf Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur.

2. Opvangvormen en openingstijden Kinderdagverblijf Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur. 2Lepelaars 2Lepelaars heeft een mooi pand gelegen in de Vogelwijk in Den Haag. Wij bieden voor kinderen van 0 tot 13 jaar opvang in zes verschillende groepen. Op de begane grond hebben wij drie babygroepen,

Nadere informatie

Plaatsingsprocedure, geldig in 2016 Aanmelding Plaatsing Einde overeenkomst Kennismaking Wennen Afwezigheid

Plaatsingsprocedure, geldig in 2016 Aanmelding Plaatsing Einde overeenkomst Kennismaking Wennen Afwezigheid Plaatsingsprocedure, geldig in 2016 Vanaf het moment dat u aangeeft dat u opvang nodig heeft, krijgt u te maken met een aantal praktische zaken rond de plaatsing. Hiervoor volgen wij de volgende procedure.

Nadere informatie

Een tijd om nooit te vergeten!

Een tijd om nooit te vergeten! Een tijd om nooit te vergeten! Beste ouders/verzorgers, U overweegt voor uw kind een plaats bij kinderdagverblijf Bubbels. Middels deze informatiebrochure krijgt u een eerste indruk over onze visie op

Nadere informatie

Hoofdstuk II: 2Penselen

Hoofdstuk II: 2Penselen Versie juni 2014 Hoofdstuk II: 2Penselen 2Penselen ligt in de Schilderswijk, naast basisschool t Palet en het Hannemanplantsoen. Het kindercentrum is kleinschalig en gezellig, zodat de kinderen zich thuis

Nadere informatie

Bij Kibeo kunt u kiezen

Bij Kibeo kunt u kiezen Bij Kibeo kunt u kiezen Mogelijkheden en tarieven 2012 Kinderdagverblijf Buitenschoolse opvang Peutergroep Gastouderopvang Dichtbij, vertrouwd, Kom bij Kibeo! goed verzorgd Dichtbij, en vertrouwd, leuk.

Nadere informatie

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang.

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Het Kinderpaleis biedt hele dagopvang

Nadere informatie

Informatie en werkwijze Kinderdag centrum

Informatie en werkwijze Kinderdag centrum Informatie en werkwijze Kinderdag centrum Franchise Kinderdagverblijf Kalle is een franchiseonderneming van kindercentra LOKOWO bv. Het is een kleinschalig kinderdagcentrum dat net even iets meer kan bieden

Nadere informatie

Kinderdagverblijf t Kruimeltje. Informatie Boekje. Oude Arnhemseweg 234, 3705 BJ Zeist Tel

Kinderdagverblijf t Kruimeltje. Informatie Boekje. Oude Arnhemseweg 234, 3705 BJ Zeist Tel Kinderdagverblijf t Kruimeltje Informatie Boekje 0 Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 2 2. Openingstijden 2 3. Inschrijving, plaatsing en intake 2 4. Opzeggingen 3 5. De gang van zaken 3 6. Wennen op t

Nadere informatie

Bij de bemiddeling word afgesproken welk tarief u als ouders wilt. Dit word vastgelegd. Wilt u wijzigen? Dan kan dit maximaal 1 keer per 6 maand.

Bij de bemiddeling word afgesproken welk tarief u als ouders wilt. Dit word vastgelegd. Wilt u wijzigen? Dan kan dit maximaal 1 keer per 6 maand. Afspraken Naam Familie: Naam Kind(eren): Voor een goede en leuke opvang is het belangrijk dat de werkzaamheden goed worden afgestemd met de ouder(s), het/de opvangkind(eren) en de gastouder. Gastouderopvang

Nadere informatie

Algemene leveringsvoorwaarden Kinderdagpaleis Het Kroontje en BSO De Kinderkroon 2018

Algemene leveringsvoorwaarden Kinderdagpaleis Het Kroontje en BSO De Kinderkroon 2018 Algemene leveringsvoorwaarden Kinderdagpaleis Het Kroontje en BSO De Kinderkroon 2018 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de overeenkomst, die is gesloten tussen Kinderdagpaleis Het Kroontje,

Nadere informatie

Kinderdagverblijf en Buitenschoolse opvang Kidscasa Kinderopvang

Kinderdagverblijf en Buitenschoolse opvang Kidscasa Kinderopvang Kinderdagverblijf en Kidscasa Kinderopvang Op het kinderdagverblijf kan uw kind vijf dagen per week terecht. is opvang buiten de schooltijden en in vakanties voor kinderen die de basisschool bezoeken De

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen Informatieboekje van Peuterspeelschool Opijnen Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Opijnen. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u

Nadere informatie

Welkom bij: Infoboekje

Welkom bij: Infoboekje Welkom bij: Infoboekje Hallo nieuwe Vriendjes en ouders, Welkom op Vriendjes van Kockengen! Om het wennen en het verblijf op de groep soepel te laten verlopen hebben we in dit boekje omschreven hoe alles

Nadere informatie

2Kabouters. 1. Adresgegevens Kindercentrum 2Kabouters van der Spiegelstraat 23a 2547AE Den Haag Telefoon:

2Kabouters. 1. Adresgegevens Kindercentrum 2Kabouters van der Spiegelstraat 23a 2547AE Den Haag Telefoon: 2Kabouters 2Kabouters is een knus en gezellig kindercentrum, gelegen in de kleurrijke en actieve wijk Zeeheldenkwartier, nabij het centrum van Den Haag. Aan de achterzijde van het gebouw ligt een grote

Nadere informatie

KINDERDAGVERBLIJVEN BLUB, ZEGT DE VIS

KINDERDAGVERBLIJVEN BLUB, ZEGT DE VIS KINDERDAGVERBLIJVEN BLUB, ZEGT DE VIS Blub, zegt de vis zijn gezellige, kleinschalige en huiselijke kinderdagverblijven. De kinderdagverblijven bestaan uit groepen die opvang en verzorging bieden aan kinderen

Nadere informatie

werkplan kinderdagverblijf

werkplan kinderdagverblijf werkplan kinderdagverblijf Locatie: KDV Het Kleine Woud Datum: 11-12-2017 agogisch beleidsplan Doomijn Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben

Nadere informatie

Tarieven de Kinderkei 2015 Kinderopvang. (Alle genoemde prijzen zijn brutobedragen, hier gaat de kinderopvangtoeslag nog van af)

Tarieven de Kinderkei 2015 Kinderopvang. (Alle genoemde prijzen zijn brutobedragen, hier gaat de kinderopvangtoeslag nog van af) Tarieven de Kinderkei 2015 Kinderopvang. (Alle genoemde prijzen zijn brutobedragen, hier gaat de kinderopvangtoeslag nog van af) Dagopvang van 0 tot 4 jaar Prijs per uur 6,67 vergoeding belastingdienst

Nadere informatie

2009 KDV Het Hummeltje Dir. Yolanda Esveld-Pool Breedweer AC Koog aan de Zaan Telefoon :

2009 KDV Het Hummeltje Dir. Yolanda Esveld-Pool Breedweer AC Koog aan de Zaan Telefoon : Informatieboekje 2009 KDV Het Hummeltje Dir. Yolanda Esveld-Pool Breedweer 2 1541 AC Koog aan de Zaan Telefoon : 075 615 95 33 Email : info@hummeltjeweb.nl Index EVEN VOORSTELLEN... 4 WAT BIEDEN WIJ...

Nadere informatie

KINDERDAGVERBLIJF. De Bron BV

KINDERDAGVERBLIJF. De Bron BV KINDERDAGVERBLIJF INFORMATIE BOEKJE Kinderdagverblijf De Bron BV Beijensweide 19 6191 EK Beek 046-4379917 Landelijke registratienummer kinderopvang: 338781602 E-mail: kdv@bredeschooldebron.nl claire@bredeschooldebron.nl

Nadere informatie

Veel gestelde vragen Zo aan de Van der Wyckstraat

Veel gestelde vragen Zo aan de Van der Wyckstraat Veel gestelde vragen Zo aan de Van der Wyckstraat Veel gestelde vragen Inhoudsopgave 1. Uw kind 1 Hoe ziet de groepssamenstelling eruit? 1 Wie is de vestigingsmanager? 1 Hoe is het dagritme van de groepen?

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes. Informatieboekje. Buitenschoolse opvang. De Speelark Heel.

Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes. Informatieboekje. Buitenschoolse opvang. De Speelark Heel. Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes Informatieboekje Buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Doelgroep: De buitenschoolse opvang is bedoeld voor kinderen in de leeftijd

Nadere informatie

KINDERDAGVERBLIJF HET ELFJE

KINDERDAGVERBLIJF HET ELFJE KINDERDAGVERBLIJF HET ELFJE INHOUD Voorwoord...3 Huisregels van Het Elfje...4 Openingstijden...4 Halen en brengen...4 Dagboekje...5 Afscheid nemen...5 Kleding en luiers...5 Wat te doen bij ziekte...6 Kosten...6

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Betalingen 7. Opzegging en annulering 8. Aansprakelijkheid 9. Klachten 10. Privacy

Nadere informatie

Informatiebrochure Hoera Maasbree. Locatie Rabobank

Informatiebrochure Hoera Maasbree. Locatie Rabobank Informatiebrochure Hoera Maasbree Locatie Rabobank Inhoudsopgave 1. Hoera Maasbree... 3 2. Mogelijkheden bij Hoera Maasbree, locatie Rabobank... 3 2.1. Dagopvang... 3 2.1.1 Reguliere dagopvang... 3 2.1.2.

Nadere informatie

Algemene informatie. Versie 1.0 datum 17-11-2015. Kinderopvang Ilse T.a.v. Ilse Diepens - van der Steuijt Kamille-erf 45, 2643 HX Pijnacker

Algemene informatie. Versie 1.0 datum 17-11-2015. Kinderopvang Ilse T.a.v. Ilse Diepens - van der Steuijt Kamille-erf 45, 2643 HX Pijnacker Algemene informatie Versie 1.0 datum 17-11-2015 Kinderopvang Ilse T.a.v. Ilse Diepens - van der Steuijt Kamille-erf 45, 2643 HX Pijnacker www.kinderopvangilse.nl info@kinderopvangilse.nl Telefoon: 015-8795805

Nadere informatie

Welkom bij Campus Columbus: Wereldwijd, het eerste officiële Daltonkindcentrum voor kinderen van 0-12 jaar!

Welkom bij Campus Columbus: Wereldwijd, het eerste officiële Daltonkindcentrum voor kinderen van 0-12 jaar! TARIEVENKRANT 2018 CAMPUS COLUMBUS Welkom bij Campus Columbus: Wereldwijd, het eerste officiële Daltonkindcentrum voor kinderen van 0-12 jaar! Op Campus Columbus komen kinderen samen om te groeien, te

Nadere informatie

Informatiebrochure. Pedagogisch beleidsplan

Informatiebrochure. Pedagogisch beleidsplan Pedagogisch beleidsplan Informatiebrochure Op Kinderdagverblijf Doetsie wordt er gewerkt volgens een strikt pedagogisch beleidsplan. Om alvast een indruk te krijgen van onze visie hebben wij ons pedagogisch

Nadere informatie

Huisreglement Maandag t/m vrijdag van 7.00 uur tot uur. Eventuele benodigde uren die hier buiten vallen zijn in overleg mogelijk.

Huisreglement Maandag t/m vrijdag van 7.00 uur tot uur. Eventuele benodigde uren die hier buiten vallen zijn in overleg mogelijk. Huisreglement 2017 Voor een goede en leuke opvang is het belangrijk dat de werkzaamheden goed worden afgestemd met de ouder(s) van de opvangkind(eren). Gastouderopvang De Speelkamer heeft daarom een aantal

Nadere informatie

Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang (BSO) Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang. Kindercentra De Roef

Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang (BSO) Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang. Kindercentra De Roef (BSO) Naar de buitenschoolse opvang Het team van Kindercentra De Roef doet enorm zijn best om het uw kind naar de zin te maken. Waar niets hoeft en bijna alles mag. Uw kind kan knutselen, vrij spelen,

Nadere informatie

Werken in de kinderopvang

Werken in de kinderopvang Werken in de kinderopvang Sanne Houtepen werkt als pedagogisch medewerker bij Kibeo aan de Elvis Presleylaan in Goes. Ze is daar een bekend gezicht en heeft heel wat kinderen op zien groeien van baby tot

Nadere informatie

Inschrijving Het inschrijven bij Kinderopvang Woudrichem is mogelijk per de 1e of de 16e van de maand.

Inschrijving Het inschrijven bij Kinderopvang Woudrichem is mogelijk per de 1e of de 16e van de maand. Protocol Huisregels en betalingsvoorwaarden Naam kind:. Omdat er in de organisatie altijd meerde cliënten tegelijk aanwezig zijn, is er door Kinderopvang Woudrichem in het protocol huisregels het volgende

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN 2 Wanneer u uw kind naar de peuterspeelzaal brengt wilt u natuurlijk niets minder dan de best mogelijke zorg voor uw kind. Daarvoor bent u bij MAX Kinderopvang

Nadere informatie

KINDEROPVANG TARIEVENLIJST 2016 Vlaardingen

KINDEROPVANG TARIEVENLIJST 2016 Vlaardingen Hele dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar Opvangpakket Aantal uren Aantal weken per jaar HELE DAGOPVANG 52 weken op vaste dagen van 07:30 tot 18:00 uur. HELE DAGOPVANG 40 weken op vaste dagen van 07:30

Nadere informatie

Leveringsvoorwaarden Klokje Rond versie: 2013

Leveringsvoorwaarden Klokje Rond versie: 2013 Leveringsvoorwaarden Klokje Rond versie: 2013 Artikel 1: Deze leveringsvoorwaarden van Klokje Rond zijn van toepassing op alle overeenkomsten gesloten met Klokje Rond en op alle leveringen en diensten

Nadere informatie

Producten, tarieven en spelregels BSO, KDV en PO 2019

Producten, tarieven en spelregels BSO, KDV en PO 2019 Producten, tarieven en spelregels BSO, KDV en PO 2019 Openingstijden BSO De voorschoolse opvang is geopend van 06:30-08:30. De buitenschoolse opvang is geopend aangepast aan de schooltijd tot 18:30. In

Nadere informatie

Aanvullende voorwaarden, inschrijf en plaatsingsbeleid. van kinderdagverblijf De Kleine Draeck

Aanvullende voorwaarden, inschrijf en plaatsingsbeleid. van kinderdagverblijf De Kleine Draeck Aanvullende voorwaarden, inschrijf en plaatsingsbeleid van kinderdagverblijf De Kleine Draeck Welkom bij kinderdagverblijf De Kleine Draeck In dit plaatsingsbeleid vindt u de mogelijkheden en de regels

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Betalingen 7. Opzegging en annulering 8. Aansprakelijkheid 9. Klachten 10. Privacy

Nadere informatie

1. Inleiding 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar 3. Het Kinderdagverblijf 4. Het Personeel

1. Inleiding 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar 3. Het Kinderdagverblijf 4. Het Personeel INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding pag.2 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar pag.2 3. Het Kinderdagverblijf pag.2 4. Het Personeel pag.2 4.1 Management Kinderdagverblijf pag.2 4.2 De Pedagogisch medewerker pag.3

Nadere informatie

Locatie t Snippertje Nieuwe Niedorp

Locatie t Snippertje Nieuwe Niedorp Locatie t Snippertje Nieuwe Niedorp Plaats: Onderwerp: Aan: Anna Paulowna Informatie Kappio Belangstellende ouders en verzorgers Hartelijk dank voor uw aanvraag voor plaatsing in onze kinderopvang locatie

Nadere informatie

Algemene informatie. Versie 1.1 datum

Algemene informatie. Versie 1.1 datum Algemene informatie Versie 1.1 datum 29-11-2017 Kinderopvang Ilse T.a.v. Ilse Diepens - van der Steuijt Kamille-erf 45, 2643 HX Pijnacker www.kinderopvangilse.nl info@kinderopvangilse.nl Telefoon: 015-8795805

Nadere informatie

Kinderopvang Huisregels

Kinderopvang Huisregels Huisregels Uw keuze voor De Kabouters Met uw keuze voor De Kabouters kiest u ervoor om een deel van de zorg en opvoeding van uw kind aan ons uit te besteden. Binnen de kaders van ons beleid houden wij

Nadere informatie

Aanbod & Tarieven Kinderdagopvang 2015

Aanbod & Tarieven Kinderdagopvang 2015 Aanbod & Tarieven Kinderdagopvang 2015 Kijk voor meer informatie op: www.kinderwereldvenray.nl KinderWereld Venray Postbus 234 5800 AE Venray 0478 586 498 info@kinderwereldvenray.nl KINDERDAGOPVANG KinderWereld

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Haaften

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Haaften Informatieboekje van Peuterspeelschool Haaften - 2 Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Haaften Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Kinderopvang bij Lotte. Versie januari 2017

Algemene voorwaarden Kinderopvang bij Lotte. Versie januari 2017 Algemene voorwaarden (versie januari 2017) Artikel 1 Toepasselijkheid Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de producten en/of diensten van Kinderopvang bij Lotte en gelden in aanvulling op

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Brengen en ophalen van kinderen 7. Betalingen 8. Opzegging en annulering 9.

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Betalingen 7. Opzegging en annulering 8. Aansprakelijkheid 9. Klachten 10. Privacy

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal M!eters

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal M!eters Informatieboekje van Peuterspeelzaal M!eters Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelzaal M!ETERS. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u een

Nadere informatie

Informatie ouders Versie 2018

Informatie ouders Versie 2018 Informatie ouders Versie 2018 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Pedagogisch beleidsplan 3. Protocollen 4. Regelement Oudercommissie 5. Stichting geschillencommissie 6. Informatie 6.1. Groepssamenstelling 6.2.

Nadere informatie

Huisregels. Kinderopvang Stap Voor Stap

Huisregels. Kinderopvang Stap Voor Stap Huisregels Kinderopvang Stap Voor Stap Huisregels 2018 Huisregels Kinderopvang Stap Voor Stap Inhoudsopgave. Pagina 2 Openingstijden. Pagina 3 Haal en brengtijden van het kind. Pagina 3 Afmelding. Pagina

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Brengen en ophalen van kinderen 7. Betalingen 8. Opzegging en annulering 9.

Nadere informatie

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2012

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2012 Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2012 Voorschoolse opvang (start bij minimaal 3 aanmeldingen) Naschoolse opvang Vakantieopvang Kijk voor meer informatie op: www.kinderwereldvenray.nl KinderWereld

Nadere informatie

Aanbod Buitenschoolse Opvang SpelenderWijs IJsselgraaf. Algemeen

Aanbod Buitenschoolse Opvang SpelenderWijs IJsselgraaf. Algemeen Aanbod Buitenschoolse Opvang SpelenderWijs IJsselgraaf Algemeen De buitenschoolse opvang (BSO) is voor kinderen die naar de basisschool gaan, dus in de leeftijd van vier tot dertien jaar. Het bijzondere

Nadere informatie

Informatie ouders Versie 2016

Informatie ouders Versie 2016 Informatie ouders Versie 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Pedagogisch beleidsplan 3. Protocollen 4. Regelement Oudercommissie 5. Stichting geschillencommissie 6. Informatie 6.1. Flexibele opvang 6.2.

Nadere informatie

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang.

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Het Kinderpaleis biedt hele dagopvang

Nadere informatie

Hartelijk welkom bij Kids2b

Hartelijk welkom bij Kids2b Hartelijk welkom bij Kids2b Stichting Kids2b! Al 25 jaar een begrip in Noord Groningen. Kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar krijgen bij ons alle gelegenheid om zich spelenderwijs te ontwikkelen.

Nadere informatie

Huisregels. Kinderopvang Stap Voor Stap

Huisregels. Kinderopvang Stap Voor Stap Huisregels Kinderopvang Stap Voor Stap Huisregels 2017, januari 2017 Huisregels Kinderopvang Stap Voor Stap Inhoudsopgave. Pagina 2 Haal en brengtijden van het kind. Pagina 3 Ingeschreven uren. Pagina

Nadere informatie

Algemene informatie kinderdagverblijf DE COMPANY

Algemene informatie kinderdagverblijf DE COMPANY Algemene informatie kinderdagverblijf DE COMPANY De organisatie DE COMPANY is een organisatie die meehelpt en -denkt om voor taakcombineerders het leven makkelijker te maken. Een doelstellig van onze organisatie

Nadere informatie

werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang

werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang Locatie: BSO Het Regenwoud Datum: December 2017 agogisch beleidsplan Doo Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden

Nadere informatie

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2015

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2015 Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2015 Voorschoolse opvang Naschoolse opvang Vakantieopvang Opvang tijdens studiedagen www.kinderwereldvenray.nl KinderWereld Venray Postbus 234 5800 AE Venray 0478

Nadere informatie

Olleke Bolleke is een van de 11 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG.

Olleke Bolleke is een van de 11 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG. Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Geldermalsen Olleke Bolleke is een van de 11 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG. Voor contact: SPGG Postbus 173 4190 CD GELDERMALSEN www.spgg.nl Administratie:

Nadere informatie

PEDAGOGISCH BELEID HUMMELTJESHOEK

PEDAGOGISCH BELEID HUMMELTJESHOEK PEDAGOGISCH BELEID HUMMELTJESHOEK Voor u ligt het Pedagogisch beleid van Kinderdagverblijf HUMMELTJESHOEK. Intern beschrijven wij wat wij kinderen bieden in een veilige omgeving. Wij bieden 4 basisdoelen:

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Brengen en ophalen van kinderen 7. Betalingen 8. Opzegging en annulering 9.

Nadere informatie

INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE. Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat JK HAARLEM tel

INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE. Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat JK HAARLEM tel INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat 51 2015 JK HAARLEM tel.023-5246333 www.haarlemeffect.nl E-mail: bijenkorfje@haarlemeffect.nl De leidsters van Peuterspeelzaal

Nadere informatie

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2015

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2015 Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2015 Voorschoolse opvang Naschoolse opvang Vakantieopvang Opvang tijdens studiedagen www.kinderwereldvenray.nl KinderWereld Venray Postbus 234 5800 AE Venray 0478

Nadere informatie

Prijzen 2016 Kinderdagverblijf De Ontdekking

Prijzen 2016 Kinderdagverblijf De Ontdekking Alle prijzen en informatie in dit prijzenboekje is onder voorbehoud van fouten en wijzigingen Een veilige ontdekkingsreis in een huiselijke sfeer pagina 1 van 12 T A R I E V E N 2 0 1 6 (bedragen in euro

Nadere informatie

Werkwijze. Onze visie

Werkwijze. Onze visie Werkwijze Onze visie Ieder kind heeft een eigen persoonlijkheid die in ontwikkeling is. Dit gebeurt vanuit een basis van eigen aanleg en persoonlijkheid. Een belangrijke voorwaarde van Kinderdagverblijf

Nadere informatie

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2013

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2013 Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2013 Voorschoolse opvang Naschoolse opvang Vakantieopvang Kijk voor meer informatie op: www.kinderwereldvenray.nl KinderWereld Venray Postbus 234 5800 AE Venray

Nadere informatie

Informatieboekje Dirksland Transparant, betrouwbaar en betrokken!

Informatieboekje Dirksland Transparant, betrouwbaar en betrokken! Informatieboekje Dirksland Transparant, betrouwbaar en betrokken! Meer dan alleen kinderopvang Kinderopvang 2Bkidz is een particuliere organisatie met verschillende vestigingen en voornamelijk gericht

Nadere informatie

Tarievenkrant 2015. Stichting Kinderopvang Barendrecht. Samen op ontdekkingsreis. Inhoud. Betaalbare kwaliteit

Tarievenkrant 2015. Stichting Kinderopvang Barendrecht. Samen op ontdekkingsreis. Inhoud. Betaalbare kwaliteit Tarievenkrant 2015 Stichting Kinderopvang Barendrecht Inhoud Hele dagopvang: overzicht van alle pakketten en tarieven VSO/NSO/BSO: Overzicht van alle pakketten en tarieven Onze sluitingsdagen, facturering

Nadere informatie

Wenbeleid KDV Polderpret

Wenbeleid KDV Polderpret Wenbeleid KDV Polderpret Inhoudsopgave : Wenbeleid...1 1.Voorwoord..2 2.Wenperiode nieuw kind..2 3.Overgang naar een andere groep.2 4. Hulp bij het wennen 2 5. Kinderen die moeilijker wennen 3 1. Voorwoord

Nadere informatie

Informatie overeenkomst en afspraken

Informatie overeenkomst en afspraken Informatie overeenkomst en afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Brengen en ophalen van kinderen 7. Betalingen 8. Opzegging en annulering

Nadere informatie

Even Voorstellen. Wij zijn strikt in het uitvoeren van de aan ons toevertrouwde taken en hechten zeer sterk aan respect en regelmaat.

Even Voorstellen. Wij zijn strikt in het uitvoeren van de aan ons toevertrouwde taken en hechten zeer sterk aan respect en regelmaat. Informatie Brochure Even Voorstellen Wij zijn een Kinderdagverblijf gelegen in Amersfoort/Vathorst. U kunt ons vinden op de Valutaboulevard 15, direct aan de uitvalsweg naar de A1. Er is voldoende parkeergelegenheid

Nadere informatie

Voor 0 4 jaar. Openingstijden: Maandag t/m vrijdag vanaf uur tot uur

Voor 0 4 jaar. Openingstijden: Maandag t/m vrijdag vanaf uur tot uur Voor 0 4 jaar 07.00 uur tot 18.30 uur Opvang 52 weken per jaar m.u.v. feestdagen. Voor niet genoten op feestdagen Tarieven inclusief voeding en luiers. Bij vanaf 07.00 uur ook incl. ontbijt. Uurtarief

Nadere informatie

Aanvullende voorwaarden Kindercentrum De verborgen Schat

Aanvullende voorwaarden Kindercentrum De verborgen Schat Aanvullende voorwaarden Kindercentrum De verborgen Schat 1. Bij het tot stand komen van een contract worden geen plaatsingskosten in rekening gebracht. 2. De verborgen Schat is 5 dagen per week (maandag

Nadere informatie

informatieboekje bambi kinderdagverblijf

informatieboekje bambi kinderdagverblijf informatieboekje bambi kinderdagverblijf Bij Bambi wandel je zo binnen! Het voormalige schoolgebouw aan de Julianaweg is vanaf 1991 in gebruik en heeft een flinke verbouwing ondergaan om aan de huidige

Nadere informatie

REGLEMENT HOJPIEPELOJ. Artikel 1. DOELSTELLING. Artikel 2. GROEPSINDELING

REGLEMENT HOJPIEPELOJ. Artikel 1. DOELSTELLING. Artikel 2. GROEPSINDELING REGLEMENT HOJPIEPELOJ Artikel 1. DOELSTELLING 1. Met betrekking tot de kinderen Een zodanige leefruimte creëren waarbij elk kind individueel en in groepsverband de gelegenheid krijgt zich optimaal te ontplooien

Nadere informatie

Groepsopvang Boefjes & Bijtjes. In samenwerking met Landelijke Kinderopvang

Groepsopvang Boefjes & Bijtjes. In samenwerking met Landelijke Kinderopvang Groepsopvang Boefjes & Bijtjes In samenwerking met Landelijke Kinderopvang v Dagindeling 7u00-9u00 Onthaalmoment korte overlegmoment met ouders 9u00 10u30 Onthaalmoment in het zithoekje: Boekje lezen,

Nadere informatie

Dé plek om heerlijk rond te spoken! gastouderopvang. t Spookje

Dé plek om heerlijk rond te spoken! gastouderopvang. t Spookje gastouderopvang t Spookje Dé plek om heerlijk rond te spoken! gastouderopvang t Spookje Gangeltstraat 8 6132 HB Sittard 046-4585396 06-53353168 info@hetspookje.nl www.hetspookje.nl Huishoudelijk reglement

Nadere informatie

Tarievenoverzicht 2017 Locaties in de gemeente Sliedrecht 2017 (voorheen SKA)

Tarievenoverzicht 2017 Locaties in de gemeente Sliedrecht 2017 (voorheen SKA) Tarievenoverzicht 2017 Locaties in de gemeente Sliedrecht 2017 (voorheen SKA) De tarieven in onderstaande tabellen zijn brutokosten. Wat de daadwerkelijke kosten voor u zijn is afhankelijk van uw (gezamenlijk)

Nadere informatie

Algemene Informatie/ Huisregels HESTIA Amstelveen kinderdagverblijf

Algemene Informatie/ Huisregels HESTIA Amstelveen kinderdagverblijf Algemene Informatie/ Huisregels HESTIA Amstelveen kinderdagverblijf Van harte welkom bij Hestia Kinderopvang. Wij vertrouwen erop, dat u en uw kind (eren) een fijne tijd zullen hebben bij ons. Ons doel

Nadere informatie

PS BL aanvullende voorwaarden peuterschool

PS BL aanvullende voorwaarden peuterschool aanvullend op de Algemene Voorwaarden voor Kinderopvang - Dagopvang en Buitenschoolse opvang van de Brancheorganisatie kinderopvang. Artikel 1 - Dagdelen in schoolweken De openingsdagen van de peuteropvang

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Brengen en ophalen van kinderen 7. Betalingen 8. Opzegging en annulering 9.

Nadere informatie

Aanvulling pedagogisch beleidsplan Kleine Raaf

Aanvulling pedagogisch beleidsplan Kleine Raaf Aanvulling pedagogisch beleidsplan Kleine Raaf Auteur Datum geldigheidsverkl. Paraaf map Versie nr. IV juni 2015 Werkinstructie map Kinderopvang 2015A Voor u ligt de aanvulling op het pedagogisch beleidsplan

Nadere informatie

Kinderopvang 0-4 en peuteropvang

Kinderopvang 0-4 en peuteropvang Wet- en regelgeving opvang in groepen De Wet Kinderopvang stelt eisen aan de kinderopvang voor wat betreft het opvangen van kinderen in stamgroepen/basisgroepen. U vindt hier de tekst uit de Beleidsregels

Nadere informatie

Informatieboekje. kinderopvang de bolderkids schoolstraat 26 9468 bs annen. Inhoudsopgave

Informatieboekje. kinderopvang de bolderkids schoolstraat 26 9468 bs annen. Inhoudsopgave Informatieboekje kinderopvang de bolderkids schoolstraat 26 9468 bs annen tel 0592-271179 mob 06-18458678 debolderkids@gmail.com kvk nummer: 01124850 giro: 2452950 Inhoudsopgave 1. Kinderopvang de Bolderkids

Nadere informatie

Openingstijden: Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag is gastouderopvang Paulien Lakeman geopend. Per dag geldt er een minimale afname van 9 uur.

Openingstijden: Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag is gastouderopvang Paulien Lakeman geopend. Per dag geldt er een minimale afname van 9 uur. Inleiding: Welkom bij gastouderopvang Paulien Lakeman. De opvang is gestart op 01-02-2014 en wordt uitgevoerd door Paulien Lakeman op de Grasdijk 14 te Wervershoof. Het doel van gastouderopvang Paulien

Nadere informatie

Aanmelding Kinderen kunnen worden aangemeld via het inschrijfformulier welke je kunt verkrijgen op onze locatie en op onze website.

Aanmelding Kinderen kunnen worden aangemeld via het inschrijfformulier welke je kunt verkrijgen op onze locatie en op onze website. De SPEELregels van Juffies SPEELopvang Juffies SPEELopvang is een kleinschalige organisatie waar we er naar streven om in goed overleg met de ouder verzorger te komen tot goede en heldere afspraken. Toch

Nadere informatie

TaRiEvEN. KRaNT. skidkinderopvang. Spijkerboorsdijk 3 9468 CG Annen 0592-304190 www.skidkinderopvang.nl

TaRiEvEN. KRaNT. skidkinderopvang. Spijkerboorsdijk 3 9468 CG Annen 0592-304190 www.skidkinderopvang.nl skidkinderopvang TaRiEvEN KRaNT skidkinderopvang Spijkerboorsdijk 3 9468 CG Annen 0592-304190 www.skidkinderopvang.nl Natuurlijk skidkinderopvang In deze tarievenkrant 2013 leest u wat skidkinderopvang

Nadere informatie

Producten, tarieven en spelregels BSO, KDV en PO 2019

Producten, tarieven en spelregels BSO, KDV en PO 2019 Producten, tarieven en spelregels BSO, KDV en PO 2019 Openingstijden BSO De voorschoolse opvang is geopend van 06:30-08:30. De buitenschoolse opvang is geopend aangepast aan de schooltijd tot 18:30. In

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over peuterschool Nieuw Sloten

Veel gestelde vragen over peuterschool Nieuw Sloten Veel gestelde vragen over peuterschool Nieuw Sloten Maart 2015 Wat is een peuterschool? De peuterschool is een combinatie van kinderdagverblijf en voorschool. Hier komen alle kinderen in de wijk van 2,5

Nadere informatie

Praktische informatie

Praktische informatie Praktische informatie Ruilen van dagen We zoeken de balans tussen het bieden van flexibiliteit aan ouders en het garanderen van structuur en ritme voor de kinderen. We geloven dat goede communicatie hierin

Nadere informatie

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 NAAR DE BASISSCHOOL SCHOOLTIJDEN Dag Morgen Middag Maandag 8.30-12.00 13.15-15.15 uur Dinsdag 8.30-12.00 Woensdag 8.30-12.30 Donderdag 8.30-12.00 Vrijdag

Nadere informatie

Werkplan De Schatkamer

Werkplan De Schatkamer De Schatkamer is gevestigd in een gedeelte van een kerkgebouw. Dit geeft het pand een wat nostalgische uitstraling. Op schooldagen vindt er voor en na schooltijd opvang plaats op de schatkamer. Ontspanning

Nadere informatie

OpvanGpakketten en Tarieven 2015

OpvanGpakketten en Tarieven 2015 OpvanGpakketten en Tarieven 2015 Inhoudsopgave Algemeen... 3 Opvangpakketten 2015 - hele dagopvang... 4 Opvangpakketten 2015 - buitenschoolse opvang... 7 Thema BSO s en zwemles... 9 Belangrijk om te weten...

Nadere informatie

Privacyverklaring Kinderdagverblijf Sneeuwwitje

Privacyverklaring Kinderdagverblijf Sneeuwwitje Privacyverklaring Kinderdagverblijf Sneeuwwitje inhoud 1. inleiding 2. Welke gegevens registreren we van ouders en hun kinderen en met wel doel? 3. Bewaartermijnen 4. hoe beschermen we de persoonsgegevens?

Nadere informatie