EIND evaluatie BELEIDSVOORNEMENS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "EIND evaluatie BELEIDSVOORNEMENS"

Transcriptie

1 EIND evaluatie BELEIDSVOORNEMENS ONDERWIJS / VAK- en VORMINGSGEBIEDEN: 3 NEDERLANDSE TAAL Uitvoeren acties uit Taalbeleidsplan Implementeren en borgen Interactief taalonderwijs en Woordenschatonderwijs volgens het 4- Takt model. Evaluatie Begrijpend luisteren en lezen. Verbeteracties t.a.v. begrijpend luisteren en lezen. Dyslexie: informatie voor ouders en team over nieuwe ontwikkelingen / hulpmiddelen dyslexie. Uitvoering: De werkgroep taal (Henriëtte en Xandra) bereidt o.l.v. taalcoördinator Xandra de teamvergaderingen voor. Dyslexie coördinatoren Saskia en Marina, Ib-er Frida en Taal coördinator Xandra informeren team en ouders over nieuwe ontwikkelingen / hulpmiddelen dyslexie. Resultaat: De activiteiten zoals hierboven genoemd zijn uitgevoerd. Initiatief: MT zorgt voor agenderen activiteiten uit het Taalbeleidsplan. M.b.t. interactief taalonderwijs zijn ervaringen m.b.t. coöperatieve werkvormen uitgewisseld en voorbeelden opgenomen in de Afsprakenmap. M.b.t. woordenschat zijn ideeën voor onder- midden en bovenbouw opgenomen in de Afsprakenmap. De leerkrachten van de groepen 1-2 houden bij welke woorden er bij een thema aangeleerd worden en herhalen deze woorden regelmatig. Voor Begrijpend lezen/luisteren zijn de methodes Nieuwsbegrip, Grip op lezen en Tekstverwerken (nieuw) en de werkmap Begrijpend lezen nader verkend. Afgesproken is om komend schooljaar met Nieuwsbegrip te gaan werken in groep 4 t/m 8 en de werkmap Begrijpend lezen in groep 1 t/m 8 te gebruiken. Begrijpend lezen zal komend schooljaar regelmatig geagendeerd worden. De werkmap Begrijpend lezen; teksten begrijpen in groep 1 t/m 8 is aangeschaft. Saskia, Frida en Xandra zijn naar een dyslexie conferentie geweest. Er wordt aan het begin van het nieuwe schooljaar weer een avond voor geïnteresseerde ouders georganiseerd. Spelling: Frida gaat een nadere analyse maken van het spellingonderwijs om te kijken of we de resultaten van de cito toetsen kunnen verhogen. De leerkracht van groep 3 heeft al contact gehad met de ambulant begeleider van de stichting over het aanvankelijk leesonderwijs en spelling. 4 ENGELS Invoeren Vroeg Vreemde Talen Onderwijs (VVTO) in groep 1 t/m 8. Starten met de methode Take it easy. Oriëntatie op verdere mogelijkheden en eindniveau VVTO in groep 8. Uitvoering: Het team start met het geven van de lessen uit de methode Take it easy. Er zal aan het begin van 2016 met nascholing begonnen worden voor het team m.b.t. de didactiek. De werkgroep gaat zich oriënteren op verdere mogelijkheden en welk eindniveau we met VVTO in groep 8 willen behalen. Resultaat: In groep 1 t/m 8 wordt gewerkt met de methode Take it easy. Initiatief: De werkgroep ( Wanda, Gerard, Ingrid, Selma en Jan) Alle groepen werken met veel plezier met de methode Take it easy. De nascholing voor het team schuiven we door naar schooljaar Dan hebben we allemaal één schooljaar met deze methode gewerkt en weten we waar we evt. tegen aanlopen.

2 5 REKENEN / WISKUNDE Opstellen Rekenbeleidsplan Uitvoeren acties uit Rekenbeleidsplan: o Invoeren methode Alles telt in de groepen 1-2, o Implementatie Alles Telt in de groepen 1-2, o Implementatie methode Pluspunt in groep 3,4 en 5 (6,7,8), o Invoeren Pluspunt schooljaar in groep 6, o Invoeren Pluspunt schooljaar in groep 7, o Invoeren Pluspunt schooljaar in groep 8. Uitvoering: De rekenwerkgroep o.l.v. rekencoördinator Chantal, coördineert de uitvoering van de acties. Chantal begeleidt de groepen 1-2 bij het integreren van de methode Alles telt in het aanbod voor de beginnende gecijferdheid. Chantal begeleidt groep 6 bij de invoering van de nieuwe methode Pluspunt en groep 3,4 en 5 bij de implementatie van deze methode. Resultaat:. Nieuwe methode Pluspunt is ingevoerd in groep 6 en wordt geïmplementeerd in groep 3,4 en 5. De groepen 1-2 integreren de methode Alles Telt in het aanbod m.b.t. beginnende gecijferdheid. Afspraken worden vastgelegd. Initiatief: De rekenwerkgroep (Chantal, Frida en Marleen) zet o.l.v. Chantal de lijnen uit en overlegt met MT /directie over planning op agenda team- en bouwvergadering. Invoering en implementatie methode Pluspunt verloopt volgens planning. Binnen de kleutergroepen is afgesproken om Met Sprongen Vooruit te gaan invoeren en implementeren binnen de beginnende gecijferdheid in plaats van Alles Telt. Er zijn regelmatig overlegmomenten met de reken coördinator geweest. Van de leerjaren 1 t/m 5 hebben vijf leerkrachten de nascholing Met Sprongen vooruit gevolgd. De cursus voor groep 7 is naar komend schooljaar doorgeschoven. 6 ORIENTATIE OP JEZELF EN DE WERELD Thematisch onderwijs Uitvoering: Resultaat: Initiatief: Mogelijkheden van thematisch onderwijs in beeld brengen en keuze(s) maken. De werkgroep (Sandra, Lieke, Frans, Marina en Selma ) oriënteren zich o.l.v. Selma op de mogelijkheden en zorgen voor terugkoppeling naar het team. Het team heeft inzicht in hoe zij thematisch onderwijs vanaf schooljaar gaan invoeren. Werkgroep thematisch onderwijs o.l.v. Selma We starten het nieuwe schooljaar met de methode Da Vinci voor de groepen 3 t/m 8. Er is een presentatie gegeven van de methode Da Vinci, er zijn bezoeken gebracht aan twee scholen die met deze methode werken en er zijn proeflessen gegeven. Leerkrachten en leerlingen zijn erg enthousiast. ONDERWIJS / ALGEMEEN A INFORMATIE- en COMMUNICATIETECHNOLOGIE (ICT) Aan het einde van schooljaar is afgesproken om met alle scholen van Lek en IJssel een professionaliseringstraject ict in het onderwijs & 21 st. century skills te volgen bij training en adviesbureau Arno Coenders. Hierbij wordt gestart met een nulmeting. Vervolgens wordt m.b.v. de visieversneller een actieplan ict opgesteld. Er zullen veel voorbeelden van ict- toepassingen gegeven worden en er zal aan attitudevorming en ict-basisvaardigheden gewerkt worden. ICT-beleidsplan opstellen voor de toekomst. Acties n.a.v. beleidsplan ICT uitvoeren.

3 Uitvoering :. Frans zit in de Kenniskring ICT van Stichting Lek en IJssel en volgt daar ook een traject met Arno Coenders. Voor schooljaar zijn 4 dagdelen gereserveerd voor het traject ICT Op schoolniveau onder begeleiding van Arno Coenders: : Startbijeenkomst : Visieversneller : 21 ste Century skills : 21 ste Century skills Resultaat : Er is een ICT-beleidsplan opgesteld. Initiatief: Extern deskundige; Arno Coenders, Werkgroep ICT o.l.v. Frans en directie. De geplande bijeenkomsten zijn geweest. N.a.v. de visieversneller is een compact beleidsplan / actieplan met 5 doelen voor de korte Termijn en doelen voor de langere termijn opgesteld: Aan de slag met ICT. De doelen voor de korte termijn worden in de beleidsvoornemens verder uitgewerkt. De werkgroep heeft een inventarisatielijst opgesteld m.b.t. het gebruik van software. N.a.v. deze inventarisatie zijn keuzes gemaakt en is gekeken aan welke ondersteuning/scholing behoefte is. Hier wordt komend schooljaar tijd voor vrij gemaakt. Er is een draadloos internet aangelegd. Op stichtingsniveau heeft een evaluatie plaatsgevonden van het huidige systeem: Wynsis. De stichting gaat over op GAfE: Google Apps For Education. Er ligt een planningsdocument m.b.t. de overstap naar GAfE. Bij deze overgang zal nieuwe apparatuur aangeschaft worden. B LEERLINGENZORG B.1 BOUWEN AAN DE GROEP Zorgen voor een positief werk- en leefklimaat door: Elk schooljaar te starten met grip op de groep. Nieuw doelgedrag vaststellen en uitwerken: Voor schooljaar : iedereen hoort erbij. Uitvoering: Doelgedrag: Iedereen hoort erbij uitwerken (standaard top intensief) Resultaat: Op het gebied van gedrag heeft de school: Leerlijn gedrag opgesteld voor kleuters, middenbouw, bovenbouw en personeel betreffende doelgedrag: iedereen hoort er bij. Er is een leerlijn standaard gedrag top Intensief. Initiatief: Werkgroep Gedrag (Ingrid en Marleen) We zijn dit schooljaar gestart met Grip op de groep en het nieuwe doelgedrag: Iedereen hoort er bij. Er is een arrangementenkaart gemaakt en er heeft twee keer een evaluatie plaatsgevonden binnen een teamvergadering. B.2 GEBRUIK ZIEN VERDER UITBOUWEN Gebruik van observatiesysteem Zien! optimaliseren: van signaleren naar handelen. ZIEN! brengt het sociaal- emotioneel functioneren van kinderen van groep 1 t/m groep 8 systematisch in kaart. ZIEN! geeft inzicht in de eventuele ondersteuningsvragen op het gebied van het sociaal-emotioneel functioneren en helpt de leerkracht om het gedrag van het kind beter te begrijpen. Uitvoering: Training aan team door mensen van Driestar op Resultaat: Mogelijkheden van observatiesysteem ZIEN kunnen gebruiken en inzetten m.b.t. ondersteuningsvragen op het gebied van gedrag bij leerlingen. Initiatief: Directeur heeft scholing ingepland.

4 Dit schooljaar is het observatiesysteem ZIEN! voor de tweede keer door de leerkrachten ingevuld en is er daarna een nascholing geweest om te kijken wat je met de gegevens kunt doen. We hebben dit schooljaar ook de leerlingenvragenlijst afgenomen in de groepen 5 t/m 8. Komend schooljaar willen we ons verder laten nascholen in: Van signaleren naar handelen. B.3 AANBOD VOOR LEERLINGEN MET EEN ONTWIKKELINGSVOORSPRONG UITBOUWEN Er is een concept beleidsplan Excellente leerlingen gemaakt door de bovenschoolse werkgroep van Lek en IJssel. Hierin is de beginsituatie van de scholen van Lek en IJssel in kaart gebracht. Implementatie van: Tijdige signalering van excellente leerlingen door leerkracht / IB Een passend plusaanbod in de groep (met beleid handen en voeten aan geven). Wanneer mogelijk een aanvullend plusaanbod buiten de groep (eventueel ook buiten de school). Passende scholing leerkracht (compacten en verrijken taal en rekenen, kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong) / IB / directie. De scholen hebben zelf een prioriteitenlijstje m.b.t. excellentie in hun school (schoolspecifiek) Bij intake groep 1/2 aandacht voor eventuele voorsprong op ontwikkelingsgebieden. Uitvoering: In de groep wordt een aanbod gegeven binnen de convergente differentiatie bij taal / lezen en rekenen. Compacten van de reguliere leerstof geeft mogelijkheid om verrijking- en verbredingstof aan te bieden zodat in de groep aan de leerbehoeften) van de leerlingen met een ontwikkelingsvoorsprong tegemoet gekomen kan worden. Aanbod buiten de groep door Frida. Er is mogelijkheid om, als er aan de criteria wordt voldaan, deel te nemen aan de Boven schoolse plusgroep van stichting Lek en IJssel. Leerkrachten groep 1,3 en 5 nemen het Digitaal Handelings Protocol Hoogbegaafdheid (DHH) Af. Frida en Mariët zijn de talentcoaches voor onze school en participeren in het boven schoolse netwerk van Stichting Lek en IJssel. Er is nascholing voor leerkrachten op het gebied van leerlingen met een ontwikkelingsvoorsprong. Resultaat: Afspraken m.b.t. structureel signaleren, diagnosticeren en het bieden van gericht aanbod voor leerlingen met een ontwikkelingsvoorsprong binnen en buiten de groep op papier hebben. Initiatief: Binnen de groep wordt het aanbod voor leerling met een ontwikkelingsvoorsprong door de leerkracht(en) van groep 1 t/m 8 verzorgd. Buiten de groep door IB-er Frida. Aanbod voor plusleerlingen wordt geagendeerd in vergaderingen. Leerkrachten werken in de groep met convergente differentiatie waarbij leerlingen met een ontwikkelingsvoorsprong een apart aanbod / verwerking krijgen m.b.t. de reguliere leerstof. Daarnaast kan er een specifiek aanbod gegeven worden door de leerkracht of door ib-er Frida. Eén leerling is naar de boven schoolse plusklas gegaan. In groep 1,3 en 5 wordt het DHH afgenomen. De ib-er is bezig de afspraken m.b.t. leerlingen met een ontwikkelingsvoorsprong op papier te zetten. C BESTUUR EN ORGANISATIE / BEHEER C.1 VEILIGHEID en ARBO Een (Sociaal) Veiligheidsplan hebben. Uitvoering: Er wordt momenteel gewerkt aan een boven schools veiligheidsplan. Dit plan zal uitgangspunt zijn voor verdere concretisering voor onze school. Hierin wordt de sociale veiligheid opgenomen. Resultaat: In het najaar van 2015 is er een (sociaal) veiligheidsplan. Initiatief: De Arbo- coördinator concretiseert het boven schoolse Veiligheidsplan voor onze school. Het concept zal geagendeerd worden op een teamvergadering ter goedkeuring.

5 We hebben het concept veiligheidsplan van de stichting ontvangen. De directie heeft dit gebruikt bij het opstellen van het Veiligheidsplan van de Fatimaschool. In dit plan is specifiek aandacht voor de sociale veiligheid. Het Veiligheidsplan is besproken binnen het team en MR. Het deel over de sociale veiligheid is ook opgenomen in de schoolgids Alle ouders hebben de vernieuwde schoolgids digitaal ontvangen en deze is ook te vinden op de website van de school. C.2 TOEKOMST FATIMASCHOOL: VERBOUW/NIEUWBOUW Na uitspraak van de gemeente plan van aanpak opstellen en uitvoeren. In de tussentijd de school aantrekkelijk houden. Uitvoering: Werkgroep verbouw/nieuwbouw gaat aan de slag na uitspraak gemeente m.b.t. verbouw/nieuwbouw. Intussen zorgen we dat de school aantrekkelijk blijft. Resultaat: Starten met plannen voor verbouw/nieuwbouw. Initiatief: Directeur en werkgroep verbouw/nieuwbouw (Frans, Ingrid, Henriëtte, Mariët, Marian en Selma) Er zal nieuwbouw komen voor de Fatimaschool. Streefdatum is De eerste besprekingen op bestuurs- en directieniveau zijn van start gegaan. Onze school is gestart met het traject Opleiden in de school en streeft ernaar om komend schooljaar het keurmerk te behalen. Dit betekent dat wij Pabo- studenten van de Hogeschool Utrecht begeleiden.

EINDEVALUATIE BELEIDSVOORNEMENS

EINDEVALUATIE BELEIDSVOORNEMENS EINDEVALUATIE BELEIDSVOORNEMENS 2016 2017 juni 2017 ONDERWIJS / VAK- en VORMINGSGEBIEDEN : 3 NEDERLANDSE TAAL Uitvoeren acties uit Taalbeleidsplan 2014-2018 Doel : Implementeren en borgen Interactief taalonderwijs

Nadere informatie

- Hernieuwde visie is geschreven. - Speerpunten voor de komende jaren zijn helder

- Hernieuwde visie is geschreven. - Speerpunten voor de komende jaren zijn helder Doel 2018-2019 Herschrijven ICTbeleidsplan Verdieping in onderwijsvernieuwingen ICT/O&MM Centrale opslag groepsplannen in Parnassys Oriëntatie op de inrichting van de MOO Oriëntatie op rapporten in ParnasSys,

Nadere informatie

Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht 2015-2016

Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht 2015-2016 Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht 2015-2016 1 Voorwoord In dit Jaarplan wordt de concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Gekozen is voor een compacte

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Basisschool De Bolderik Hank Datum: 14 oktober 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 JAARVERSLAG 2015-2016 Schoolnaam Basisschool De Bolderik Schoolnaam Basisschool

Nadere informatie

Schooljaarplan (SJP) 2014 2015

Schooljaarplan (SJP) 2014 2015 Schooljaarplan (SJP) 2014 2015 Naam school Adres FJJ Dreweslaan 1 Postcode 9686 NG Beerta Telefoon 0597-331651 Brinnummer 09DO E-mail obsbeerta@gmail.com Website www.obsbeerta.nl Directeur S.J. Huinink

Nadere informatie

Jaarplan OBS Het Spectrum. Jaarplan OBS Het Spectrum

Jaarplan OBS Het Spectrum. Jaarplan OBS Het Spectrum Jaarplan 2018-2019 OBS Het Spectrum 1 Inleiding In dit jaarplan staan de voorgenomen acties en de te bereiken doelen voor het schooljaar 2018-2019. Per onderdeel staan de doelen, de resultaatindicatoren

Nadere informatie

Jaarplan Montessori Onderwijs Purmerend

Jaarplan Montessori Onderwijs Purmerend Jaarplan 2017-2018 Montessori Onderwijs Purmerend Onderwerp uit verbeterplan ICT en LAS Leerkrachten voeren ook incidentenregistratie in in Parnassys, verslagen van derden worden gescand en in Parnassys

Nadere informatie

Jaarplan Basisschool St. Jozef

Jaarplan Basisschool St. Jozef Jaarplan Basisschool St. Jozef 2018 2019 Voorwoord In dit Jaarplan wordt de concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Gekozen is voor een compacte vorm,

Nadere informatie

Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht

Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht 2016-2017 1 Voorwoord In dit Jaarplan wordt de concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Gekozen is voor een compacte

Nadere informatie

Bijlage 1: Jaarplan

Bijlage 1: Jaarplan Bijlage 1: Jaarplan 2016-2017 Voor 2016-2017 kiest de school voor de volgende veranderingsonderwerpen: 1. Beleidsterrein: didactisch: implementatie van de rekenmethode Wereld in getallen 2. Beleidsterrein:

Nadere informatie

Jaarplan It Harspit, Oppenhuizen Schooljaar:

Jaarplan It Harspit, Oppenhuizen Schooljaar: Speerpunten 2014-2015 Item 1, 3, 7, 9 en 17 (zie onderstaand format) Jaarplan It Harspit, Oppenhuizen 17-06-2015 Schooljaar: 2014-2015 Onderwijs en identiteit + leerlingenzorg Plan Do Check/act (Evaluatie

Nadere informatie

Nummer Domein Doel/resultaat Hoe Planning Betrokkenen Kwaliteit 1718 K1 Volgen van onderwijskwaliteit

Nummer Domein Doel/resultaat Hoe Planning Betrokkenen Kwaliteit 1718 K1 Volgen van onderwijskwaliteit Jaarplan 2017-: Nummer Domein Doel/resultaat Hoe Planning Betrokkenen Kwaliteit 1718 K1 Volgen van onderwijskwaliteit Januari Juni 1718 K2 Besprekingen resultaten Er worden meerdere relevante instrumenten

Nadere informatie

O.L.V. van Fatimaschool

O.L.V. van Fatimaschool O.L.V. van Fatimaschool Touwlaan 23 3401CA Ijsselstein www.rkbsfatima.nl directie@rkbsfatima.nl 0306881898 GEVOEL EN VERSTAND GAAN HAND IN HAND 1 INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1: Inleiding 3 1.1 Doel en functie

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Basisschool De Schakel Broekhuizenvorst Datum: 31 augustus 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 JAARVERSLAG 2015-2016 Schoolnaam Basisschool De Schakel Schoolnaam

Nadere informatie

School Ontwikkel Plan

School Ontwikkel Plan School Ontwikkel Plan r.k.b.s. de Ark Burg.Kooimanweg 1 1711 KK Hensbroek tel: 0226-452072 directie.deark@skowestfriesland.nl www.rkbs-deark.nl Jaar 2013-2014 School Rkbs de Ark Schoolleider Peter van

Nadere informatie

De Werkschuit. Schooljaarplan

De Werkschuit. Schooljaarplan De Werkschuit Schooljaarplan 2016-2017 Directeur I. Jousma Adres Rijnlaan 200 Plaats Zwolle Telefoon 038-4533873 E-Mail directie-werkschuit@ooz.nl Datum 7-9-2016 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Onderwijs...

Nadere informatie

Evaluatie Jaarplan de Klepper Onderwerp en toelichting Concrete opbrengst Werkwijze Wie, wanneer en check

Evaluatie Jaarplan de Klepper Onderwerp en toelichting Concrete opbrengst Werkwijze Wie, wanneer en check Evaluatie Jaarplan de Klepper 2017-2018 Onderwerp en toelichting Concrete opbrengst Werkwijze Wie, wanneer en check Implementatie Schatkist In het schooljaar 2017-2018 gaan we in groep 1-2 de nieuwe methode

Nadere informatie

ZORG OP MAAT OMDAT IEDER KIND TELT

ZORG OP MAAT OMDAT IEDER KIND TELT Telefoon 0317-350815 ZORG OP MAAT OMDAT IEDER KIND TELT DON BOSCOSCHOOL RENKUM Versie april 2011 ZORGSYSTEEM DON BOSCOSCHOOL RENKUM Iedere school heeft de plicht voor alle kinderen zorg op maat te bieden.

Nadere informatie

Feb. Maart 3. P D S A P D S A 4. P D S A P D S A 5. P D S A P D S A P D 6. P D S A P D S A 7. P D S A P D S A 8. P D S A 9. P D S A P D S A P D S A P

Feb. Maart 3. P D S A P D S A 4. P D S A P D S A 5. P D S A P D S A P D 6. P D S A P D S A 7. P D S A P D S A 8. P D S A 9. P D S A P D S A P D S A P Jaarplan voor schooljaar Aug Sept. Okt. Nov. Dec. Jan. Feb. Maart April Mei Juni Juli 1. P D S A 2. P D S A P D S A 3. P D S A P D S A 4. P D S A P D S A 5. P D S A P D S A P D 6. P D S A P D S A 7. P

Nadere informatie

Schooljaarplan Sint Gerardusschool

Schooljaarplan Sint Gerardusschool Directie Mevr. M.C. Sijmons Adres Splitting 145 Plaats Emmen Telefoon 0591-622465 E-mail stgerardus@primenius.nl Website www.sintgerardus.nl Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Borgingstrajecten 4 3 Verbetertrajecten

Nadere informatie

JAARPLAN Op volle kracht vooruit

JAARPLAN Op volle kracht vooruit JAARPLAN 2017-2018 Op volle kracht vooruit Basisschool de Sterrenboog Mariaplein 8 7156 MG Beltrum 0544-481543 directie@desterrenboog.nl www.desterrenboog.nl Brinnummer: 07WG Voorwoord Het onderwijs op

Nadere informatie

Nutsschool Laan van Poot

Nutsschool Laan van Poot Nutsschool Laan van Poot Jaarplan 2016-2017 Nutsschool Laan van Poot Laan van Poot 355 2566 DA Den Haag 070 325 75 47 www.nutsschool.nl info@nutsschool.nl 1 Jaarplan: Kolom 1, 2 Jaarverslag: Kolom 3, 4,

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarplan Jaar 2015-2016

Onderwijskundig jaarplan Jaar 2015-2016 Onderwijskundig jaarplan Jaar 2015-2016 School CBS 3sprong Schoolleider Chris Klaver Datum Mei 2015 Inleiding In ons jaarplan 2015-2016 geven we aan [1] welke beleidsterreinen we hebben gescoord (mei 2015),

Nadere informatie

Het Jaarplan 2011-2012 is voor dit jaar geschreven en opgesteld door de clusterdirecteur. Dit i.v.m. wisseling van directie op onze school.

Het Jaarplan 2011-2012 is voor dit jaar geschreven en opgesteld door de clusterdirecteur. Dit i.v.m. wisseling van directie op onze school. SCHOOLJAARVERSLAG 2011-2012 1. Algemene informatie De leerlingen: Op de teldatum, 1 oktober 2011, telde onze school 181 leerlingen, verdeeld over 8 groepen. Uit de prognose blijkt dat het leerlingenaantal

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2017-2018 RKBS De Duinsprong Drunen Datum: 19 september 2017 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2017-2018 JAARVERSLAG 2017-2018 Schoolnaam RKBS De Duinsprong Schoolnaam RKBS De Duinsprong

Nadere informatie

Schooljaarplan Openbare basisschool Ekke de Haan 2015-2016

Schooljaarplan Openbare basisschool Ekke de Haan 2015-2016 Schooljaarplan Openbare basisschool Ekke de Haan - 2016 Organisatie/overleg Domeinen: X onderwijsleerproces X communicatie met ouders X leerstofaanbod 0 kwaliteitszorg X schoolontwikkeling X schoolklimaat

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2016-2017 Basisschool De Schakel Broekhuizenvorst Datum: 23 september 2016 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2016-2017 JAARVERSLAG 2016-2017 Schoolnaam Basisschool De Schakel Schoolnaam

Nadere informatie

Jaarplan Vierpolders. Datum: 29 oktober

Jaarplan Vierpolders. Datum: 29 oktober Jaarplan 2018-2019 Vierpolders Datum: 29 oktober 2018 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2018-2019 School Datum 29-10-2018 Inleiding In ons Jaarplan geven aan : Op welke punten wij ons gaan richten komend

Nadere informatie

Schoolontwikkelplan. Beleidsterrein 1. 2. Jaar 2015-2016 Hieronymusschool Carolien den Hartog-Emmelkamp Datum 4 september 2015

Schoolontwikkelplan. Beleidsterrein 1. 2. Jaar 2015-2016 Hieronymusschool Carolien den Hartog-Emmelkamp Datum 4 september 2015 Schoolontwikkelplan Jaar 2015-2016 School Hieronymusschool Directeur Carolien den Hartog-Emmelkamp Datum 4 september 2015 Inleiding In dit schoolontwikkelplan 2015-2016 geven we aan: [1] welke beleidsterreinen

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag 2016

Jaarplan - jaarverslag 2016 Jaarplan - jaarverslag 2016 Gerardus Majella School Nieuw Schoonebeek Datum: 30 november 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2016 JAARVERSLAG 2016 Schoolnaam Gerardus Majella School Schoolnaam Gerardus

Nadere informatie

Jaarplan 2015-2016. Rockanje. Datum: 6 oktober 2015. www.mijnschoolplan.nl

Jaarplan 2015-2016. Rockanje. Datum: 6 oktober 2015. www.mijnschoolplan.nl Jaarplan 2015-2016 Baron De Vos Van Steenwijk Rockanje Datum: 6 oktober 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 Schoolnaam Baron De Vos Van Steenwijk Datum 15-09-2015 Inleiding In ons jaarplan geven

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Haanstra Basisschool Leiden Datum: 9 juni 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 JAARVERSLAG 2015-2016 Schoolnaam Haanstra Basisschool Schoolnaam Haanstra Basisschool

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarplan

Onderwijskundig jaarplan Onderwijskundig jaarplan 2017-2018 Cluster Oudenbosch, Zegge, Bosschenhoofd Cluster Oudenbosch, Zegge, Bosschenhoofd maakt deel uit van: Onderwijskundig jaarplan Jaar 2017-2018 Cluster Oudenbosch, Zegge,

Nadere informatie

Schoolplan 2012 2013

Schoolplan 2012 2013 Schoolplan 2012 2013 RK Josefschool Voortkomend uit het Strategisch Beleidsplan Eenheid in Verscheidenheid 2012-2016 Stichting R.K. Primair Onderwijs Culemborg Schoolplan Josefschool Schooljaar 2012-2013

Nadere informatie

Actieplan Woordenschat

Actieplan Woordenschat Actieplan Woordenschat Planperiode 2013-2014 Versie 1 Datum 26 Juli 2013 1. Algemene gegevens Opdrachtgever Organisatie- of resultaatgebied X Management primaire processen (6a) X Waardering door personeel

Nadere informatie

Jaarplan Melick. Datum: 22 juni

Jaarplan Melick. Datum: 22 juni Jaarplan 2017-2018 BredeSchool De Achtbaan Melick Datum: 22 juni 2017 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2017-2018 Schoolnaam BredeSchool De Achtbaan Datum 12-04-2017 Inleiding In dit jaarplan worden schoolontwikkelpunten

Nadere informatie

Maandag 21 september 2015

Maandag 21 september 2015 Maandag 21 september 2015 Welkom Presentatie verbeterpunten en interventies Vragen van ouders Evaluatie van de ochtend Kwaliteitsbeleid Jaarplan Informatie verzamelen Prioriteiten stellen Keuzes maken

Nadere informatie

Jaarverslag en vooruitblik

Jaarverslag en vooruitblik Jaarverslag en vooruitblik 1. Onderwijs Jaarverslag schooljaar 2009-2010 BAS Coöperatief leren: Tijdens een aantal studiemiddagen heeft het team met externe begeleiding zich verdiept in verschillende coöperatieve

Nadere informatie

De Vogelveste. speciale school voor basisonderwijs

De Vogelveste. speciale school voor basisonderwijs De Vogelveste speciale school voor basisonderwijs Onderwijskundig Jaarplan 2010-2011 Onderwijskundig jaarplan Jaar 2010 2011 School SBO De Vogelveste Schoolleider Annette Pool a.i. Datum 20 08 2010 Inleiding

Nadere informatie

Roel Oost, directeur J.A. de Vullerschool september 2016

Roel Oost, directeur J.A. de Vullerschool september 2016 Jaarverslag J.A. de Vullerschool 2015-2016 Voor u ligt het jaarverslag van de J.A. de Vullerschool, over het schooljaar 2015-2016. Het jaarverslag is geënt op het jaarplan. Dit verslag geeft u een beknopt

Nadere informatie

Schoolontwikkelplan

Schoolontwikkelplan Schoolontwikkelplan 2017-2018 Jaar 2017-2018 School Sint Lidwina school Directeur Linda Blok (waarnemend) tot 1 augustus, vanaf 1 augustus Annemarie Slagter-Kool. Datum 25 juni 2017 concept (sept definitief)

Nadere informatie

Jaarplan Basisschool De Regenboog 2014-2015

Jaarplan Basisschool De Regenboog 2014-2015 Jaarplan Basisschool De Regenboog 2014-2015 Groeien in kwaliteit Voorwoord In het Jaarplan 2014-2015 wordt de concrete uitwerking van de beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan.

Nadere informatie

JAARPLAN OBS De Driehoek

JAARPLAN OBS De Driehoek JAARPLAN OBS De Driehoek 2015 2016 OBS De Driehoek Jan van Rixtelstraat 26 5735 GA Aarle-Rixtel 0492-383 003 info@3hoek.nl 2 Onderwijskundig jaarplan 2015-2016 Jaar 2015-2016 School OBS De Driehoek Schoolleider

Nadere informatie

Jaarplan Basisschool de Krullevaar. Schoonhoven. Doelenplein CV Schoonhoven T

Jaarplan Basisschool de Krullevaar. Schoonhoven. Doelenplein CV Schoonhoven T Jaarplan 2016-2017 Basisschool de Krullevaar Schoonhoven Doelenplein 26 2871 CV Schoonhoven T 0182 382847 Voorwoord In dit Jaarplan wordt de concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2016-2017 OBS de Dubbele Punt Aartswoud Datum: 1 augustus 2016 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2016-2017 JAARVERSLAG 2016-2017 Schoolnaam OBS de Dubbele Punt Schoolnaam OBS de Dubbele

Nadere informatie

JAARPLAN Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat AH Hengevelde

JAARPLAN Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat AH Hengevelde JAARPLAN 2018-2019 Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat 49 7496 AH Hengevelde 0547-333420 www.petrushv.nl 1 Voorwoord Het onderwijs op de Petrusschool is continu in ontwikkeling. Wij streven naar

Nadere informatie

Jaarplan OBS It Kruirêd Mûnein JAARPLAN JAARVERSLAG School OBS It Kruirêd School OBS It Kruirêd

Jaarplan OBS It Kruirêd Mûnein JAARPLAN JAARVERSLAG School OBS It Kruirêd School OBS It Kruirêd Jaarplan 2018-2019 OBS It Kruirêd Mûnein www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2018-2019 JAARVERSLAG 2018-2019 School OBS It Kruirêd School OBS It Kruirêd Datum 10-07-2018 Datum School & omgeving Inleiding Naar

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2019-2020 Basisschool De Kandelaar Ameide Datum: 3 juli 2019 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2019-2020 JAARVERSLAG 2019-2020 School School Datum 18-04-2019 Datum Inleiding In ons

Nadere informatie

Ook vorig jaar hebben wij een jaarplan opgesteld. Dit jaarplan is uitgevoerd en geëvalueerd. Negen items zijn het afgelopen jaar aangepakt.

Ook vorig jaar hebben wij een jaarplan opgesteld. Dit jaarplan is uitgevoerd en geëvalueerd. Negen items zijn het afgelopen jaar aangepakt. Onderwijskundig jaarplan 2015-2016 Voor u ligt het jaarplan van schooljaar 2015-2016. Hierin beschrijven wij welke doelstellingen wij ons voor dit schooljaar hebben gesteld en hoe wij deze willen bereiken.

Nadere informatie

Jaarplan Mûnein. Datum: 29 juni

Jaarplan Mûnein. Datum: 29 juni Jaarplan 2017-2018 OBS It Kruirêd Mûnein Datum: 29 juni 2017 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2017-2018 Schoolnaam OBS It Kruirêd Datum 14-06-2017 Inleiding Voor u ligt het schooljaarplan 2017-2018 van OBS

Nadere informatie

Info nr

Info nr Info nr. 12 2015-2016 Jorien Bos Mijn naam is Jorien Bos en ik ga volgend schooljaar bij jullie op school werken. Ik start met werken in de bovenbouw op de maandag, dinsdag en woensdag. Ik woon in Oosterwolde

Nadere informatie

R. de Jagerschool. Kengetal Gewenst resultaat einde schooljaar Borging/Bewijs

R. de Jagerschool. Kengetal Gewenst resultaat einde schooljaar Borging/Bewijs Evaluatie schoolplan - R. de Jagerschool Begrijpend Lezen Cito BL I-III M: 84 % E: 85 % De leesresultaten van het technisch lezen waren verminderd met name op woordniveau. In het schooljaar 2013- is een

Nadere informatie

Werken in het Lab Beleid verrijkingsklassen Stichting KBO Haarlem-Schoten (concept 2 oktober 2015)

Werken in het Lab Beleid verrijkingsklassen Stichting KBO Haarlem-Schoten (concept 2 oktober 2015) Werken in het Lab Beleid verrijkingsklassen Stichting KBO Haarlem-Schoten (concept 2 oktober 2015) 2015 1. Inhoud 1. Inhoud... 1 2. Woord vooraf... 2 3. Doelstelling van het Lab... 3 3.1. Visie... 3 3.2.

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2017-2018 Anne Frankschool 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van de Anne Frankschool. Iedere school stelt een SOP op, dit is een wettelijke

Nadere informatie

(hoe wordt dit zichtbaar?) De indicatoren zijn beschreven in het jaarplan The Leader in Me vanuit het 3- jarige implementatieplan.

(hoe wordt dit zichtbaar?) De indicatoren zijn beschreven in het jaarplan The Leader in Me vanuit het 3- jarige implementatieplan. Bijlage 1 Evaluatie jaarplan Jaarplan basisschool Los Hoes 2017-2018 Als basis van het huidige jaarplan gelden de evaluatie van het jaarplan 2016-2017, het schoolplan 2015-2019, het strategisch beleidsplan

Nadere informatie

Jaarplan School : Dr. H. Bavinckschool, Hilversum

Jaarplan School : Dr. H. Bavinckschool, Hilversum Jaarplan 2017-2018 School : Dr. H. Bavinckschool, Hilversum 1 Beste lezer, Voor je ligt het jaarplan 2017-2018 In volgorde zullen de volgende ontwikkelingsonderwerpen aan bod komen 1. Verhogen van de opbrengsten

Nadere informatie

Plusklas PWA Beusichem

Plusklas PWA Beusichem Plusklas PWA Beusichem Beleidsnotitie juni 2017 1 Inhoud Inleiding 3 Aanleiding tot het vormen van een plusklas 3 Doel van de plusklas 4 Doelgroep en toelating 4 Organisatie en werkwijze plusklas 5 De

Nadere informatie

Schooljaarplan 2015-2016 Koning Willem-Alexander

Schooljaarplan 2015-2016 Koning Willem-Alexander Schooljaarplan -2016 Koning Willem-Alexander 1 e kolom: (S.)ignaal, (M.)eetbaar, (A.)cceptabel, 2 e kolom (R.)ealisatie, (T.)ijd Onderwerp (S.M.A.) Datum agendapunt (R.T.) Klaar? (T) Borging VCPO-NG scholen

Nadere informatie

Jaarplan Hellevoetsluis. Datum: 14 november

Jaarplan Hellevoetsluis. Datum: 14 november Jaarplan 2016-2017 Basisschool De Bron Hellevoetsluis Datum: 14 november 2016 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2016-2017 Schoolnaam Basisschool De Bron Datum Inleiding Streefbeelden 1. Op onze school is

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarverslag 2008-2009

Onderwijskundig jaarverslag 2008-2009 Onderwijskundig jaarverslag 2008-2009 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2. Inleiding 3 3. Evaluatie schooljaar 2008-2009 4 3.1 Vervanging methode aanvankelijk lezen. 4 3.2 Coöperatief Leren 4 3.3 Verbetering

Nadere informatie

Jaarverslag schooljaar Basisschool De Maasparel

Jaarverslag schooljaar Basisschool De Maasparel Jaarverslag schooljaar 2016-2017 Basisschool De Maasparel 1 Inhoud jaarverslag Inhoud Inhoud jaarverslag... 2 1. Inleiding... 3 2. Opbrengsten van het schooljaar 2016-2017... 4 Leerlingenaantal... 4 Instroom...

Nadere informatie

Algemeen Uitwerking Schoolplan ICT 2011-2015

Algemeen Uitwerking Schoolplan ICT 2011-2015 Algemeen Mei 2014 Evaluatie t/m 2010 De afgelopen jaren heeft de nadruk gelegen op het invoeren van diverse softwarepakketten in de groepen en op het uitvoeren van hetgeen in de ICT leerlijn wordt vermeld.

Nadere informatie

7.1.3 Jaarplan schooljaar 2014-2015:

7.1.3 Jaarplan schooljaar 2014-2015: 7.1.3 Jaarplan 2014-2015: Beleidsvoornemens Domein 1: Kwaliteitszorg Resultaat (Wanneer zijn we tevreden?) Stappen/ Acties Borging (vindplaats & systeem van bewaken en behouden) Wie is verantwoordelijk

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarplan

Onderwijskundig jaarplan Onderwijskundig jaarplan Jaar 2018-2019 School De Wegwijzer Schoolleider Mark Mondé Datum nov. 2018 Inleiding In ons jaarplan 2018-2019 beschrijven we wat onze voornemens zijn. Daarnaast vermelden we welke

Nadere informatie

Jaarplan voor het schooljaar OBS HERMAN GORTER

Jaarplan voor het schooljaar OBS HERMAN GORTER Jaarplan voor het schooljaar 2013-2014 OBS HERMAN GORTER 0. VOORWOORD In het Meerjaren Schoolplan beschrijven we de planning van doelen en activiteiten over een periode van 4 jaar. Het plan biedt ons als

Nadere informatie

Contacten met ouders

Contacten met ouders Schoolontwikkelplan Jaar 2015-2016 School De Hoeksteen Directeur Marry Vollebregt en Jacintha Floris Datum 3 juli 2015 (concept) 4 september 2015 (definitief) Inleiding In dit schoolontwikkelplan 2015-2016

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarplan

Onderwijskundig jaarplan Onderwijskundig jaarplan Pauwenburg 2, 8226 TA Lelystad tel.: 0320 258025 www.3sprong.net - school@3sprong.net Jaar 2016-2017 School CBS 3sprong Schoolleider Chris Klaver Datum Mei 2016 Inleiding In ons

Nadere informatie

Ontwikkelagenda en scholingsplan OBS De Eendracht

Ontwikkelagenda en scholingsplan OBS De Eendracht Ontwikkelagenda en scholingsplan OBS De Eendracht 2017-2018 Het schooljaar 2017-2018 zetten we met het team in op de doorontwikkeling van onderwerpen, die we de afgelopen jaren specifiek onder de aandacht

Nadere informatie

Beleid VPCO-Plusklas

Beleid VPCO-Plusklas Beleid VPCO-Plusklas Versie 14-07-2014 Inleiding Beide scholen van VPCO Rhenen hebben hun eigen Beleidsplan Meerbegaafdheid. Dit document is een bijlage bij deze school-specifieke beleidsplannen en omschrijft

Nadere informatie

Overgangsprotocol OPO Ameland Groep 1 tot en met 4

Overgangsprotocol OPO Ameland Groep 1 tot en met 4 Overgangsprotocol OPO Ameland Groep 1 tot en met 4 januari 2010 5 januari 2011 informeren MT 26 januari 2011 informeren teams 10 maart 2011 voornemen besluit BC 22 maart 2011 besluitvormend GMR 21 april

Nadere informatie

SCHOOL-JAAR-ONTWIKKEL-PLAN / KWALITEITSVERBETERING(PROJECT(EN)

SCHOOL-JAAR-ONTWIKKEL-PLAN / KWALITEITSVERBETERING(PROJECT(EN) SCHOOL-JAAR-ONTWIKKEL-PLAN / KWALITEITSVERBETERING(PROJECT(EN) Schooljaar 2018-2019 EVALUATIE EN BORGINGSJAAR jaar 4 van schoolplan 2015-2019 Algemene uitgangspunten Visieontwikkeling Missie Ontdek je

Nadere informatie

ZORGGids CBS TOERMALIJN FRANEKER

ZORGGids CBS TOERMALIJN FRANEKER ZORGGids CBS TOERMALIJN FRANEKER Inleiding In deze zorggids willen we de zorgstructuur van de Toermalijn uitleggen. U zult zicht krijgen op de afgesproken procedures rondom de leerlingenzorg. Leerlingenzorg

Nadere informatie

Jaarverslag

Jaarverslag Jaarverslag 2015-2016 1 Naam school: Brinnummer: Máximaschool 27 NL Adres: Glinswei 4 Postcode + Plaats: 8939 CB Leeuwarden Telefoon: 058-2880842 E-mail: a.verhoeff@maximaschool.nl www.maximaschool.nl

Nadere informatie

Jaarplan obs De Daverhof. Schooljaar 2015-2016

Jaarplan obs De Daverhof. Schooljaar 2015-2016 Jaarplan obs De Daverhof Schooljaar 2015-2016 Verbeterpunten Onderwerp Inhoud Afronding Kwaliteitszorg Borging van bestaande kwaliteitskaarten Opstellen kwaliteitskaart groepsplannen Invoering kind gesprekken

Nadere informatie

Uitvoeringsplan obs De Ster

Uitvoeringsplan obs De Ster Uitvoeringsplan - obs De Ster Inleiding In dit uitvoeringsplan voor het schooljaar - wordt beschreven op welke manier het team van De Ster het beleid zoals beschreven in het Meerjaren Beleidsplan -2015

Nadere informatie

Schooljaarplan Planperiode Versie Versie 4 Datum Obs Prins Willem Alexander. Adres t Witzand 22. Telefoon

Schooljaarplan Planperiode Versie Versie 4 Datum Obs Prins Willem Alexander. Adres t Witzand 22. Telefoon Plan n in g Schooljaarplan Planperiode 2011-2015 Versie Versie 4 Datum 04-07-2013 Naam school Adres t Witzand 22 Postcode Obs Prins Willem Alexander 9463PA Telefoon 0592 262400 E-mail Directeur pwa@primah.org

Nadere informatie

Jaarverslag 2014-2015

Jaarverslag 2014-2015 Jaarverslag 2014-2015 Jaarverslag 2014-2015 GBS Het Mozaïek Haren Naam school GBS Het Mozaïek Brinnummer 06NB Adres Tussenziel 25 Postcode + plaats 9753 EL Haren Telefoon 050-5370087 E-mail hetmozaiek@noorderbasis.nl

Nadere informatie

Jaarplan basisschool. De Goudakker

Jaarplan basisschool. De Goudakker Jaarplan basisschool De Goudakker 2018 2019 1 Voorwoord In dit Jaarplan wordt de concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Gekozen is voor een compacte

Nadere informatie

Trendanalyse Midden Toetsen Cito. Schooljaar Vakgebieden:

Trendanalyse Midden Toetsen Cito. Schooljaar Vakgebieden: KONINGIN JULIANASCHOOL Trendanalyse Midden Toetsen Cito Schooljaar 2014-2015 Vakgebieden: 1. Taal voor kleuters 2. Rekenen voor kleuters 3. Technisch Lezen (DMT) 4. Begrijpend Lezen 5. Spelling 6. Rekenen

Nadere informatie

JAARPLAN Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat AH Hengevelde

JAARPLAN Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat AH Hengevelde JAARPLAN 2017-2018 Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat 49 7496 AH Hengevelde 0547-333420 www.petrushv.nl 1 Voorwoord Het onderwijs op de Petrusschool is continu in ontwikkeling. Wij streven naar

Nadere informatie

Onderwerp OB MB BB Tussendoelen/acties Doelstelling juli 2018 Voeren van kindgesprekken

Onderwerp OB MB BB Tussendoelen/acties Doelstelling juli 2018 Voeren van kindgesprekken Jaarplan 2017-2018 De Klimboom Schoolontwikkeling Kindcentrum De Klimboom Personele bezetting onderwijs/groepen 1 t/m 8: Personeel Onderbouw (groep 1/2/3) Personeel Middenbouw (groep 4/5/6) Personeel Bovenbouw

Nadere informatie

School Ondersteunings Profiel

School Ondersteunings Profiel School Ondersteunings Profiel Pastoor Tijssenstraat 18A 5971VW Grubbenvorst Postbus 8516 5970 AA Grubbenvorst website email locatie Inleiding Vastgelegd is dat het School Ondersteuningsprofiel (verder

Nadere informatie

Jaarverslag Sint Jozefschool Moordrecht

Jaarverslag Sint Jozefschool Moordrecht Jaarverslag Sint Jozefschool Moordrecht 2017-2018 1 Voorwoord In dit Jaarverslag wordt beschreven wat de resultaten zijn van de voornemens die de school beschreven heeft in het Jaarplan. Gekozen is voor

Nadere informatie

Rol van de interne begeleider in effectief leesonderwijs (basisonderwijs)

Rol van de interne begeleider in effectief leesonderwijs (basisonderwijs) 36 Bijlage 5 Rol van de interne begeleider in effectief leesonderwijs (basisonderwijs) De schoolleider en de interne begeleider geven samen leiding aan het borgen van het leesonderwijs. Beiden hebben hierin

Nadere informatie

Jaarplan 2013-2014. Still going strong.

Jaarplan 2013-2014. Still going strong. Jaarplan 2013-2014 Still going strong. Een jaarplan is afgeleid van het schoolplan Alle plannen voor 2011-2015 Eerst alle plannen keurig verdeeld over vier jaar; Bijstellingen door evaluaties; Toevoegingen

Nadere informatie

Jaarplan Basisschool St. Catharina Haastrecht

Jaarplan Basisschool St. Catharina Haastrecht Jaarplan 2016 - Basisschool St. Catharina Haastrecht Voorwoord In dit Jaarplan wordt een concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven. De beleidsvoornemens hebben veelal een directe link met de

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2016-2017 OBS Thrimwalda Gytsjerk Datum: 7 juli 2016 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2016-2017 JAARVERSLAG 2016-2017 Schoolnaam OBS Thrimwalda Schoolnaam OBS Thrimwalda Datum 29-06-2016

Nadere informatie

Jaarverslag Evaluatie jaarplan

Jaarverslag Evaluatie jaarplan Jaarverslag 2016-2017 Evaluatie jaarplan Basisschool de Krullevaar Schoonhoven Doelenplein 26 2871 CV Schoonhoven T 0182 382847 Voorwoord In dit Jaarverslag wordt beschreven wat de resultaten zijn van

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2017-2018 o.b.b.s. De Wensvogel 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van basisschool De Wensvogel. Iedere school stelt een SOP op, dit is

Nadere informatie

Jaarverslag 2015/2016

Jaarverslag 2015/2016 Jaarverslag 2015/2016 Terugblik Het afgelopen schooljaar hebben we binnen het team gewerkt met vijf actiegroepen, te weten: 1. Visie 2. Zorg en Begeleiding 3. Effectieve Instructie 4. Leerinhouden 5. Jonge

Nadere informatie

Het werken met Integraal is geïmplementeerd in de schoolorganisatie.

Het werken met Integraal is geïmplementeerd in de schoolorganisatie. Evaluatie schooljaarplan 2014-2015 Openbare basisschool Ekke de Haan Organisatie/overleg Domeinen: 0 onderwijsleerproces 0 communicatie met ouders 0 leerstofaanbod 0 kwaliteitszorg 0 schoolontwikkeling

Nadere informatie

JAARPLAN Nutsschool Hertogin Johanna

JAARPLAN Nutsschool Hertogin Johanna Nutsschool Hertogin Johanna Locatie V. 5342 AJ Oss Vianenstraat 106 Telefoon: (0412)622217 henk.vdven@nhj-oss.nl http://www.nhj-v.nl JAARPLAN Nutsschool Hertogin Johanna Locatie V 2013-2014 2013-2014 Opbrengstgericht

Nadere informatie

Plan van aanpak Hoek van Holland/Van Rijckevorsel n.a.v. rapportage inspectie kwaliteit VVE.

Plan van aanpak Hoek van Holland/Van Rijckevorsel n.a.v. rapportage inspectie kwaliteit VVE. De aanpak op schoolniveau: Indicator Doel Actie/middel Tijdpad Wie Resultaat Professionalisering Tussenevaluatie /borging Condities Scholing VVE. Ouders De leerkrachten van de vroegschoolse zijn VVE-geschoold.

Nadere informatie

Omdat elk kind telt en groeit met plezier ; dat is de titel van het strategisch beleidsplan 2013-2018 van onze Stichting Proo.

Omdat elk kind telt en groeit met plezier ; dat is de titel van het strategisch beleidsplan 2013-2018 van onze Stichting Proo. Jaarplan 2013-2014 VOORWOORD Omdat elk kind telt en groeit met plezier ; dat is de titel van het strategisch beleidsplan 2013-2018 van onze Stichting Proo. Met die titel dagen wij onszelf uit en ieder

Nadere informatie

Schooljaarplan Didactisch handelen

Schooljaarplan Didactisch handelen Schooljaarplan 2014-2015 Schooljaarplan 2014 2015 Didactisch handelen Effectieve instructie Borgen van eerder gemaakte afspraken; bewaken van de doorgaande lijn Coaching door directie op team en individueel

Nadere informatie

Jaarverslag basisschool Op de Slek

Jaarverslag basisschool Op de Slek Jaarverslag basisschool Op de Slek Inhoud jaarverslag Inhoud jaarverslag... 2 1. Inleiding... 3 2. Opbrengsten van het schooljaar... 4 Leerlingenaantal... 4 Instroom... 4 Uitstroom leerlingen... 4 Toelichting:...

Nadere informatie

INHOUDSPOPGAVE 1. Voorwoord Blz Jaarplan in relatie met het schoolplan Blz Jaarplan Verstevingen van de basis: goed

INHOUDSPOPGAVE 1. Voorwoord Blz Jaarplan in relatie met het schoolplan Blz Jaarplan Verstevingen van de basis: goed JAARPLAN 2018-2019 INHOUDSPOPGAVE 1. Voorwoord Blz. 3 2. Jaarplan in relatie met het schoolplan Blz. 4 2.1 Jaarplan 2018-2019 3. Verstevingen van de basis: goed onderwijs! Blz. 6 3.1 Doorlopende acties

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarverslag 2008-2009

Onderwijskundig jaarverslag 2008-2009 Onderwijskundig jaarverslag 2008-2009 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2. Inleiding 3 3. Evaluatie schooljaar 2008-2009 4 3.1 Invoering methode aanvankelijk lezen. 4 3.2 Invoering Taalmethode Taal op Maat

Nadere informatie