Schouwverslag KVO B. De Vaart Deel 1, 2, 3 en juni 2011 Ondernemers, Gemeente, Politie, SBBA

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Schouwverslag KVO B. De Vaart Deel 1, 2, 3 en juni 2011 Ondernemers, Gemeente, Politie, SBBA"

Transcriptie

1 Schouwverslag KVO B De Vaart Deel 1, 2, 3 en 4 16 juni 2011 Ondernemers, Gemeente, Politie, SBBA

2 Inleiding Een van de onderdelen van het KVO - B is een terugkerende inspectieronde over het terrein die wordt gehouden door de deelnemers van de KVO werkgroep. Gezien de griootte van het terrein is voor de Vaar gekozen voor een inspectieronde met een busje. De inspectieronde op 16 juni 2011 is gestart om uur en heeft tot uur geduurd. Het bedrijventerrein de Vaart is opgesplitst in vier compartimenten (zie kaartje). Tijdens de ronde waren aanwezig: een aantal ondernemers van de Vaart, de politie, gemeenteambtenaren en de SBBA. De bevindingen zijn in dit verslag verwerkt met als bijlage een foto-impressie van de geconstateerde zaken.

3 Uitstraling De Vaart 2 en 3 De Vaart 1 en 4 Algemeen beeld Verlichting Openbaar groen De ontsluiting vanaf de Grote Vaartweg naar deze twee compartimenten is overzichtelijk met een goede doorstroom voor gemotoriseerd verkeer. De hoofdroute door het bedrijventerrein heeft een open uitstraling, is overzichtelijk en redelijk tot goed verlicht. Het merendeel van de bedrijven heeft een verzorgde uitstraling. Wel is geconstateerd dat er veel vrachtwagens en/ of vracht- trailers langszij staan geparkeerd wat in sommige situaties de verkeersveiligheid in het geding brengt. De tussenliggende gebieden vergen extra aandacht. Het (openbare) groen is op sommige plaatsen te hoog en te dicht en neemt belangrijke zichtlijnen weg. Het terrein heeft over het algemeen een verzorgde uitstraling(weinig zwerfvuil, graffiti en losliggende tegels). De openbare verlichting op (hoofd)routes voldoet en is redelijk. Op een aantal plaatsen zoals inritten, tussenstraatjes, eigen terrein, fietspaden scoort de openbare verlichting te laag of is in het geheel niet aanwezig. Bij de belangrijkste fietsroute door de compartimenten zijn zichtlijnen onvoldoende door dichte begroeiing. Het fietspad is naar beleving onvoldoende verlicht. Dit kan te maken hebben met de langs de randen gesitueerde te hoge en/of dichte begroeiing. Een aantal lantaarnpalen staan scheef. Over het algemeen is de staat van het openbaar groen goed te noemen. Wel dient men de inritten en kruisingen van fietspaden extra aandacht te geven en deze zo veel mogelijk vrij te houden van hoge bosschages. Sommige grasstroken zijn beschadigd doordat er veelvuldig auto s op worden geparkeerd. Op een aantal plaatsen staan bomen en de openbare verlichting te dicht opeen. Het licht (verdwijnt) in de boomkruin. Ook naar dit gedeelte van het bedrijventerrein is de ontsluiting vanaf de Grote Vaartweg goed te noemen. Van een groot gedeelte van dit gebied is de bebouwing meer aaneen gesloten waardoor de uitstraling minder goed oogt dan op de Vaart 2 en 3. Er zijn minder open zichtlijnen, smallere wegen en hoge struiken. Ook in dit gebied zijn veel trailers en vrachtwagens langszij geparkeerd wat verkeersgevaarlijke situaties oplevert. De openbare verlichting is voldoende. Er is weinig zwerfvuil en graffiti geconstateerd. Gelijk aan Vaart 2 en 3 In dit gedeelte van de Vaart zijn meer struiken en dichte bosschages geconstateerd. Behalve het openbare groen zijn ook de tuinen van een groot aantal bedrijven omsloten door het groen. Dit zorgt voor slechte zichtlijnen en oogt vaak wat rommelig. Voorbeeld: er staat een aantrekkelijk pand te huur. Voor de entree staan hoge struiken (gemeente?) Hierdoor is er nauwelijks zicht op dit pand.

4 Een aantal bomen dienen te worden opgekruind omdat zij de. openbare verlichting hinderen. Fietspaden Hoofd fietspaden van en naar het bedrijventerrein dienen sociaal veilig te zijn. Op een aantal plaatsen kruisen de fietspaden de rijweg op het bedrijventerrein. Geconstateerd is dat de hoofdroutes nog niet voldoen en mogelijk onveiligheidsgevoelens oproepen bij de gebruikers. De inritten van een fietspad dienen open te zijn (vrij van groen of andere obstakels) met goede zichtlijnen en zijn goed verlicht. De kruisingen worden extra zichtbaar door het plaatsen van borden en/of de kruising te markeren met rood asfalt. Gelijk aan Vaart 2 en 3 Onderhoud / Beheer Parkeren. Wat betreft de hoofdroute is de bestrating goed te noemen. Een enkele scheve lantaarnpaal, kleine concentraties van zwerfvuil en weinig tot geen graffiti. Wel kan men overwegen om extra afvalbakken te plaatsen in het bijzonder bij het fietspad dat door de schoolgaande jeugd wordt gebruikt (blikkenvanger). Een brievenbus staat aan de rand in het midden van een t-splitsing (hoofdroute). Achter de brievenbus ligt een klein looppad. Kan mogelijk bij het parkeren tot een gevaarlijke verkeerssituatie leiden. (nog te onderzoeken) Over een groot gedeelte van het terrein is er (veel) overlast van geparkeerde auto s. Dit varieert van vrachtauto s, trailers tot auto s van bezoekers en/of medewerkers van de bedrijven. In sommige gevallen leidt dit tot gevaarlijke verkeerssituaties. Bijvoorbeeld de groenstrook tegenover het bedrijf van Alfen staat regelmatig helemaal vol met geparkeerde auto s. Veel trailers langzij geparkeerd, soms aan beide zijden van de weg, richting MCF. Op een aantal plaatsen is het wegdek onregelmatig soms zelfs slecht te noemen. Op die plaatsen waar veel vrachtverkeer wordt geparkeerd zijn verzakkingen en/ of is het wegdek kapot. Losse tegels en een hogere concentratie aan zwerfvuil dan in Vaart 2 en 3. Vereist aandacht. Ook in dit gedeelte veel overlast van geparkeerde trailers en vrachtwagens in het bijzonder bij de Dukdalfweg. Geconstateerd tijdens een tussenschouw dat vrachtverkeer hier met te hoge snelheid rijdt.

5 Toegankelijkheid De bereikbaarheid is goed. De bewegwijziging vraagt aandacht evenals de huisnummering. Vanuit het bedrijventerrein loopt een route naar de Vaartsluisweg (vluchtroute?). Gelijk aan Vaart 2en 3 met uitzondering van route Vaartsluisweg. Verlichting gebouwen Hier moet door ondernemers en/of verhuurders meer aandacht aan worden besteed. Over het algemeen zijn de hoofdingangen goed verlicht, maar zij- en achtergevels waar ook ingangen (laad- en losruimte, personeelsingang etc.) zijn gelegen, zijn matig tot in het geheel niet verlicht. Samen met de onverlichte (eigen) oprit en of parkeerplaatsen maakt dat de locatie(s) erg donker en geeft een onveilig gevoel. Gelijk aan Vaart 2 en 3. Opslag materialen op eigen terrein Geconstateerd is dat bij een aantal bedrijven materialen op eigen terrein staan opgestapeld. Dit kan verhoogde risico s geven tot brandstichting, inbraak en vandalisme. Gelijk aan Vaart 2 en 3. Verkeersonveilig De kruisingen van fietspaden met de rijweg(en) en de omgeving waar de bushaltes zijn gesitueerd vragen de meeste aandacht. Op sommige plaatsen een hoog aantal geparkeerde trailers in het bijzonder op die plaatsen waar de trailers aan beide zijden van de weg staan geparkeerd. Gedeelte van de Dukdalfweg aan beide zijden bebouwing. Veel vrachtverkeer langzij geparkeerd. Hoge snelheid van vrachtverkeer.

6 Een aantal impressies van overlast parkeren.

7 Onderhoud eigen terrein

8 Bijlage Bevindingen schouw De Vaart, Luciënne de Vroede 16 juni 2011 Voor EZ ter info: Hefbrugweg ICE is naar Lelystad verhuisd Bizzplace (nr 10) is nwe eigenaar van pand Almere Afterpress (nr. 12): zit nu een garage in en de opslag voor een circus RaabKarcher is / gaat naar Markerkant Draaibrugweg: Wie is eigenaar van de lege kavel t.o. Thieme (vhberco bestratingen) De 3 scheve witte vlaggenmasten in het groen vóór het pand van vml. Profijt Meubel moeten weg. Is dit openbaar gebied? Tbvschouwrapport : Vlotbrugweg de groenstrook naast Alfen BV / ADO zorgt voor onoverzichtelijkheid en een gevoel van onveiligheid, ideale plek voor lastpakken en grofvuil. Draaibrugweg: de kruising met Hangbrugweg wordt onveilig ervaren door de menging auto- en fietsverkeer vanaf de Hangbrugweg. Haaientanden aanbrengen? De kruising met de Rolbrugweg (stukje busbaan) wordt ook als onveilig ervaren. Haaientanden aanbrengen? Bolderweg De uitrit van het Mac 3 Park wordt ook als onveilig ervaren doordat het asfalt doorloopt en het idee van uitrit weg is. Haaientanden aanbrengen? De bus en het fietspad (net voorbij Mac3Park) komen van rechts. Vooral de buschauffeur heeft hier te weinig zicht op aankomend verkeer door de bocht en de positie van de bebording. Verplaatsen borden en haaientanden aanbrengen? Op het fietspad ligt maandelijks heel veel rommel (aldus wijkregisseur), vooral flesjes/blikjes van de fietsers. Blikvanger (vangnet) plaatsen? Fietspad naast Soester Gieterij wordt als onduidelijk ervaren door de menging auto- en fietsverkeer (richting volkstuinen). Geparkeerde trailers in de bocht bij ShinEtsu ontnemen het zicht en zorgen voor uitwijkgedrag van auto s. ShinEtsu heeft eerder ook om een oplossing gevraagd omdat het verlaten vd inrit onveilig is door ontbrekend zicht en aanstormende auto s. Gele streep plaatsen? Damsluisweg Geparkeerde trailers bij MHIEE zorgen voor onveiligheid omdat dit een van de hoofdentrees is voor dit deel van de Vaart. Gele streep of breder wegprofiel via naastliggend groen? Pallets naast het pand van Sanmed / Lapis Lazuli. Brandgevaarlijk.

9 Hierbij de gegevens van afgelopen schouw van donderdagavond 16 juni 1 inrit en uitrit bij de Firma Vos sneltransport is enorm verzakt. 2 Er waren een aantal lichtmasten die erg scheef staan met de volgende nummers 32y75 32w104 32w103 3 Bij de Damsluisweg brandgang naast sita is volledig dichtgegroeid. thv 44a. 4 Bij de Firma Yanmar is op de parkeerplaats aldaar enorm veel zwerfvuil. 5 Er staat bij het Reycleperron een aanhanger aan een mast vast met vuil hierin nummer van de mast is 32y56. Deze punten uitgezet binnen onze gemeente zodat we dit kunnen verbeteren op korte termijn. Met vriendelijke groet, Johan Terpstra Wijkregisseur (06) jterpstra@almere.nl

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Schetsontwerp Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Presentatie definitief schetsontwerp - 19 maart 2015 INHOUD 1. GEFORMULEERDE KNELPUNTEN EN OPGAVEN - doorstroming van het verkeer - organisatie

Nadere informatie

Maatregelen- en doelenmatrix OV Roosevelt & Trekvliet Rood = gewijzigd Doorgestreept = vervallen

Maatregelen- en doelenmatrix OV Roosevelt & Trekvliet Rood = gewijzigd Doorgestreept = vervallen Maatregelen- en doelenmatrix OV Roosevelt & Trekvliet Rood = gewijzigd Doorgestreept = vervallen Onderwerp (afkomstig Bewegwijzering Bij de straatnaamcommissie nagaan of er wijzigen aangebracht kunnen

Nadere informatie

SCHOUWVERSLAG 21 mei 2015 Verkeer, Groen en Veiligheid

SCHOUWVERSLAG 21 mei 2015 Verkeer, Groen en Veiligheid SCHOUWVERSLAG 21 mei 2015 Verkeer, Groen en VUTTER De Meerheuvel, De Bloemendaal, De Beverspijken Beverspijken Viaduct Essent Stroom Regelmatig glas op de weg. Graffiti (hangplek functie) Hek kapot /

Nadere informatie

SCHOUWVERSLAG 21 mei 2015 Verkeer, Groen en Veiligheid

SCHOUWVERSLAG 21 mei 2015 Verkeer, Groen en Veiligheid SCHOUWVERSLAG 21 mei 2015 Verkeer, Groen en Beste Collega-ondernemer, Op 21 mei 2015 hebben we op de Rietvelden en de Vutter voor het eerst een gezamenlijke schouw uitgevoerd met de RIVU commissies Verkeer,

Nadere informatie

Samenvatting Schouw 26 mei 2016

Samenvatting Schouw 26 mei 2016 Samenvatting Schouw 2 mei 201 Fysieke veiligheid bedrijven (inbraakgevoeligheid) Inbraakbestendigheid / staat en kwaliteit toegangspoorten. Opklimmogelijkheid om terrein te betreden. Uitpandige opslag

Nadere informatie

Onderwerp : Opmerkingen inloopbijeenkomst 14 september 2016 over plannen instellen algeheel parkeerverbod bedrijventerrein De Aam

Onderwerp : Opmerkingen inloopbijeenkomst 14 september 2016 over plannen instellen algeheel parkeerverbod bedrijventerrein De Aam Registratienummer : 17int02878 Auteur : J. Rouw Datum : 29 juni 2017 Onderwerp : Opmerkingen inloopbijeenkomst 14 september 2016 over plannen instellen algeheel parkeerverbod bedrijventerrein De Aam Op

Nadere informatie

Resultaten Stresstest

Resultaten Stresstest Resultaten Stresstest Heesch - Bernheze (06-11-2018, 16:17) KVO Heesch centrum Route is een definitieve route Route is 2.17 kilometer lang Route 1 keer gelopen 5384 AN Heesch Aanwezigen Politie Ben Post

Nadere informatie

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Ontwerpsessie Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat Indrukken van de buurt - Fijne leefomgeving - Karakteristieke/monumentale panden

Nadere informatie

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni 29-06-2018 Vragenlijsten Veiligheid - voetganger pag. 6 - fietser - automobilist Parkeren pag. 12 Groen pag. 16 Routes en Toegankelijkheid pag.

Nadere informatie

VERKEERSBEGRIPPEN. bij Verkeersexamen 2011. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg

VERKEERSBEGRIPPEN. bij Verkeersexamen 2011. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg VERKEERSBEGRIPPEN bij Verkeersexamen 2011 Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. bestuurder Je bent bestuurder: - als je fietst - als je paardrijdt of loopt met je paard aan

Nadere informatie

VERSLAG Schouw Keurmerk Veilig Ondernemen

VERSLAG Schouw Keurmerk Veilig Ondernemen VERSLAG Schouw Keurmerk Veilig Ondernemen DATUM 20 mei 2011 LOCATIE TIJDSTIP Bedrijventerrein Zoutman 900 uur 1130 uur Deelnemers schouw aanwezig Leen Vonk Bodegraafse Bewakingsdienst V Wim van de Bildt

Nadere informatie

Schouw Dorpsraad Dirksland eind september 2015

Schouw Dorpsraad Dirksland eind september 2015 Schouw Dorpsraad Dirksland eind september 2015 In de Secretarieweg de groenstrook verplaatsen naar de weg dus met de bomen geïntegreerd en het voetpad verplaatsen naar de ruimte tussen de groenstrook en

Nadere informatie

SCHOUWVERSLAG Lammenschansdriehoek 14 april 2015, 10.00-12.00 uur

SCHOUWVERSLAG Lammenschansdriehoek 14 april 2015, 10.00-12.00 uur Op 14 april 2015 heeft er een dagschouwronde plaatsgevonden op bedrijventerrein Lammenschans Driehoek. Voorheen bestond dit gebied uit twee aparte bedrijventerreinen te weten Lammenschans/Kanaalpark en

Nadere informatie

SCHOUWVERSLAG Lammenschansdriehoek 11 oktober 2016, uur

SCHOUWVERSLAG Lammenschansdriehoek 11 oktober 2016, uur Op 11 oktober 2016 heeft er een schouwronde plaatsgevonden op bedrijventerrein Lammenschans Driehoek. We zijn gestart bij de Gamma en hebben eerst Kanaalpark aangedaan, om vervolgens af te sluiten met

Nadere informatie

Schouw verslag. THEMA 2013 (dagschouw) d.d Verlichting openbare ruimte n.v.t. Groenonderhoud

Schouw verslag. THEMA 2013 (dagschouw) d.d Verlichting openbare ruimte n.v.t. Groenonderhoud Schouw verslag THEMA 2013 (dagschouw) d.d. 26-11-2013 Verlichting openbare ruimte n.v.t. Groenonderhoud Privaatgroen Bestratingsonderhoud Verkeersveiligheid Parkeerverbod openbare weg Goed. In sommige

Nadere informatie

Stichting Bewonersbelangen Kijkduin. Secretariaat Katwijkselaan 2, 2554 ER Den Haag, ,

Stichting Bewonersbelangen Kijkduin. Secretariaat Katwijkselaan 2, 2554 ER Den Haag, , Stichting Bewonersbelangen Kijkduin Secretariaat 2, 2554 ER Den Haag, 070-3232749, E-Mail sbkdh@planet.nl SBK De heer H. Bovenlander Stadsdeel Loosduinen Kleine Keizer 3 2553 CV Den Haag Den Haag, 6 juni

Nadere informatie

SCHOUWVERSLAG Lammenschansdriehoek 2 mei 2017, uur

SCHOUWVERSLAG Lammenschansdriehoek 2 mei 2017, uur Op 2 mei 2017heeft er een schouwronde plaatsgevonden op bedrijventerrein Lammenschans Driehoek. We zijn gestart bij de Gamma en hebben eerst Lammenschans/Kanaalpark geschouwd om vervolgens door te lopen

Nadere informatie

SCHOUWVERSLAG Lammenschansdriehoek 19 april 2016, uur

SCHOUWVERSLAG Lammenschansdriehoek 19 april 2016, uur Op 19 april 2016 heeft er een schouwronde plaatsgevonden op bedrijventerrein Lammenschans Driehoek. We zijn gestart bij de Gamma en hebben eerst De Veiling Vooruit aangedaan en om vervolgens af te sluiten

Nadere informatie

Verslag en resultaten. Burgerschouw wijk 4 Souburg en Ritthem

Verslag en resultaten. Burgerschouw wijk 4 Souburg en Ritthem Verslag en resultaten Burgerschouw wijk 4 Souburg en Ritthem 21-3-2018 Inleiding Op 21 maart 2018 heeft de eerste burgerschouw van 2018 in de wijk Souburg en Ritthem plaatsgevonden. In overleg met de deelnemers

Nadere informatie

Verkeersveiligheid fietsroutes gemeente Nieuwkoop Inventarisatie van knelpunten

Verkeersveiligheid fietsroutes gemeente Nieuwkoop Inventarisatie van knelpunten Verkeersveiligheid fietsroutes gemeente Nieuwkoop Inventarisatie van knelpunten Gemeente Nieuwkoop Afd. Beheer openbare ruimte maart 2015 Inhoud INHOUD...2 1 INLEIDING...3 1.1 AANLEIDING...3 1.2 DOELSTELLING

Nadere informatie

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route Enquête verkeersveiligheid school - thuis route Inleiding Bij het maken van ons nieuwe schoolplan 2011-2015 is er onder de ouders van onze kinderen een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Bij dit onderzoek

Nadere informatie

Visie herinrichting centrum Asten van de Werkgroep Verkeer Centrummanagement Asten.

Visie herinrichting centrum Asten van de Werkgroep Verkeer Centrummanagement Asten. Visie herinrichting centrum Asten van de Werkgroep Verkeer Centrummanagement Asten. Inleiding. Het creëren van een huiskamer is een belangrijke referentiegedachte: aldus is opgetekend in de Centrumvisie

Nadere informatie

Reactieformulieren vervanging riolering Vijverstraat-Lage Zwaluwe

Reactieformulieren vervanging riolering Vijverstraat-Lage Zwaluwe Reactieformulieren vervanging riolering Vijverstraat-Lage Zwaluwe GROEN Bomen behouden. Bomen aan Groningenlaan (rechts van oprit naar Vijverstraat) zijn deels dood. Heb ik op 16 augustus jl. melding van

Nadere informatie

Samenvatting Schouw 24 mei 2018

Samenvatting Schouw 24 mei 2018 Samenvatting Schouw 24 mei 2018 Fysieke veiligheid bedrijven (inbraakgevoeligheid) Inbraakbestendigheid / staat en kwaliteit toegangspoorten. Opklimmogelijkheid om terrein te betreden. Uitpandige opslag

Nadere informatie

Schouwverslag bedrijventerrein Veesteeg Boven Leeuwen

Schouwverslag bedrijventerrein Veesteeg Boven Leeuwen Schouwverslag bedrijventerrein Veesteeg Boven Leeuwen THEMA Dagschouw Veesteeg 26-3-2015 Onderhoud en Beheer Het valt op dat de scheiding tussen privaat en publiek niet helder is. Op verschillende plaatsen

Nadere informatie

Buurtschouw Herdersveld, 22 mei 2015

Buurtschouw Herdersveld, 22 mei 2015 Buurtschouw Herdersveld, 22 mei 2015 Inleiding Op 22 mei 2015 is de derde buurtschouw uitgevoerd. De twee eerdere zijn gehouden in januari 2014 en april 2013. In november 2014 is een enquête gehouden over

Nadere informatie

gevraagd om een bushokje richting Etten-leur voor de nonnen en overige bezoekers en gebruikers richting Ettenleur

gevraagd om een bushokje richting Etten-leur voor de nonnen en overige bezoekers en gebruikers richting Ettenleur Stichting Wijkraad Buitengebied Breda Zuid-West Secretariaat Rithsestraat 187 4838 GA Breda + 31 765200785 www.wijkraadbredazw.nl info@wijkraadbredazw.nl wijkschouw 2007 Liesbos Probleem suggestie Wateroverlast

Nadere informatie

OPENBARE RUIMTE SCHOUWWAAIER. 2014_45544_Stadsleven_Schouwwaaier_DEF.indd :13

OPENBARE RUIMTE SCHOUWWAAIER. 2014_45544_Stadsleven_Schouwwaaier_DEF.indd :13 2016 OPENRE RUIMTE SHOUWWIER 2014_45544_Stadsleven_Schouwwaaier_EF.indd 1 02-03-16 12:13 OPENR OPENR Zwerfvuil en/of hondenpoep omen op verharding, beplanting en zwerfvuil in water Perfect: er is geen

Nadere informatie

Samenvatting Schouw 18 mei 2017

Samenvatting Schouw 18 mei 2017 Samenvatting Schouw 18 mei 2017 Fysieke veiligheid bedrijven (inbraakgevoeligheid) Inbraakbestendigheid / staat en kwaliteit toegangspoorten. Opklimmogelijkheid om terrein te betreden. Uitpandige opslag

Nadere informatie

Resultaten Stresstest. Meldingen. Bedrijventerrein De Oven ( , 10:53) Omschrijving. Aanwezigen. Schouw

Resultaten Stresstest. Meldingen. Bedrijventerrein De Oven ( , 10:53) Omschrijving. Aanwezigen. Schouw Resultaten Stresstest Bedrijventerrein De Oven (21-04-2015, 10:53) Schouw Route is een definitieve route Route is 3.14 kilometer lang Route 1 keer gelopen 4147 CR Lingewaal Aanwezigen Politie Frank Ebben

Nadere informatie

De meest genoemde probleem locaties of kruisingen zijn:

De meest genoemde probleem locaties of kruisingen zijn: Beschrijving van meest genoemde kruisingen. Doel van deze beschrijving is de actuele situatie weer te geven en een aantal oplossingen voor de geconstateerde problemen aan te dragen. Voorafgaand aan deze

Nadere informatie

5 OPW website met links naar gemeente, politie en brandweer. X X 2014 2015 2016 Doel- stelling 4 Verhogen tevredenheid Onderhoud en Beheer

5 OPW website met links naar gemeente, politie en brandweer. X X 2014 2015 2016 Doel- stelling 4 Verhogen tevredenheid Onderhoud en Beheer Uitwerkingsschema geselecteerde maatregelen behorend bij de doelstelling 2 Half jaarlijkse terugkoppeling incidentencijfers naar KVO-B werkgroep en eventuele acties ondernemen in de KVO Werkgroep Nieuwsbrief/

Nadere informatie

Ideeën en acties lunchbijeenkomst

Ideeën en acties lunchbijeenkomst Ideeën en acties lunchbijeenkomst PANEEL ANALYSE Reactie Actie Opnemen in DO Bleek uithoek gaat daar ook iets gebeuren? Geen aantrekkelijke inrichting ap Bijzerwetering -> noordzijde: Veel beton, wandelen

Nadere informatie

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM Uitgevoerd door ruim 75 betrokken buurtbewoners in samenwerking met CDA en VVD December 2017 INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM INPUT ALGEMEEN Knelpunten die van plein

Nadere informatie

Aansluiting Dorpsstraat: Voetgangersoversteekplaats: Voetgangers op parkeerterrein: Parkeerplaatsen: Oversteekplaats fietsers: Verkeerskundig

Aansluiting Dorpsstraat: Voetgangersoversteekplaats: Voetgangers op parkeerterrein: Parkeerplaatsen: Oversteekplaats fietsers: Verkeerskundig De herinrichting heeft betrekking op de openbare inrichting van de locatie ter plaatse van de toekomstige supermarkt. De herinrichting houdt voornamelijk het realiseren van een toegang van de supermarkt

Nadere informatie

VERKEERSBEGRIPPEN. bij het Verkeersexamen 2014. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg

VERKEERSBEGRIPPEN. bij het Verkeersexamen 2014. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg VERKEERSBEGRIPPEN bij het Verkeersexamen 2014 Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. bestuurder Je bent bestuurder: - als je fietst - als je paardrijdt of loopt met je paard

Nadere informatie

Dorpsschouw Nieuw-Amsterdam/Veenoord Rapportage Juni 2013

Dorpsschouw Nieuw-Amsterdam/Veenoord Rapportage Juni 2013 Dorpsschouw Nieuw-Amsterdam/Veenoord Rapportage Juni 2013 Op dinsdagavond 18 juni 2013 heeft een delegatie van Plaatselijk Belang Nieuw- Amsterdam/Veenoord een dorpsschouw gehouden. Ook vertegenwoordigers

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O.

BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O. BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O. EINSTEINSTRAAT De straat bestaat uit twee segmenten Wegprofiel huidige situatie tot rare bocht van noord naar zuid: 1,8 5,4 2,8 Parkeren op

Nadere informatie

WETTELIJKE TEGENSTRIJDIGHEDEN VERKEER NIEUWEMEERDIJK

WETTELIJKE TEGENSTRIJDIGHEDEN VERKEER NIEUWEMEERDIJK WETTELIJKE TEGENSTRIJDIGHEDEN VERKEER NIEUWEMEERDIJK 0 Inhoudsopgave pagina: 1 Inhoudsopgave pagina: 2 Wettelijke tegenstrijdigheid (Nieuwemeerdijk) pagina: 7 Onderhoud asfalt (Nieuwemeerdijk) pagina:

Nadere informatie

Burgerschouw wijk 5 Middengebied (donderdag-ploeg)

Burgerschouw wijk 5 Middengebied (donderdag-ploeg) Burgerschouw wijk 5 Middengebied (donderdag-ploeg) 18-5-2017 Inleiding Op 18 mei 2017 heeft de 1e burgerschouw van 2017 in de wijk Middengebied (Westelijk gedeelte) plaatsgevonden. In overleg met de deelnemers

Nadere informatie

Resultaten Fietsen met Inwoners dinsdag avond 18 april, Zenderpark

Resultaten Fietsen met Inwoners dinsdag avond 18 april, Zenderpark Resultaten Fietsen met Inwoners dinsdag avond 18 april, Zenderpark Op dinsdagavond 18 april zijn we door het Zenderpark gefietst met een klein groepje inwoners. Hoewel het groepje klein was, zijn er veel

Nadere informatie

Verslag en resultaten. Burgerschouw wijk 1 Paauwenburg

Verslag en resultaten. Burgerschouw wijk 1 Paauwenburg Verslag en resultaten Burgerschouw wijk 1 Paauwenburg 6-9-2017 Inleiding Op 6 september 2017 heeft de 2e burgerschouw 2017 in de wijk Paauwenburg plaatsgevonden. In overleg met de deelnemers is besloten

Nadere informatie

Klankbordgroep Zandeweg/Kuivezand

Klankbordgroep Zandeweg/Kuivezand Klankbordgroep Zandeweg/Kuivezand Advies aan de gemeente 12 januari 2015 12 januari 2015 1 Doelen in volgorde van prioriteit 1 Veiligheid 2 Toegankelijkheid 3 Leefbaarheid 12 januari 2015 2 Doel 1: Veiligheid

Nadere informatie

Verslag en resultaten Burgerschouw wijk 5 Middengebied (donderdag-ploeg)

Verslag en resultaten Burgerschouw wijk 5 Middengebied (donderdag-ploeg) Verslag en resultaten Burgerschouw wijk 5 Middengebied (donderdag-ploeg) 5-4-2018 Inleiding Op 5 april 2018 heeft de 1e burgerschouw van 2018 in de wijk Middengebied (Westelijk gedeelte) plaatsgevonden.

Nadere informatie

Dit wordt doorgegeven aan Onderhoud Enschede. Zij zullen dit binnenkort schoonmaken.

Dit wordt doorgegeven aan Onderhoud Enschede. Zij zullen dit binnenkort schoonmaken. Melding Actie Foto Tulpstraat. In het plantsoen ter hoogte van de Kamillestraat staat erg veel onkruid. Dit komt ook op meer plaatsen voor. Dit wordt doorgegeven aan Onderhoud Enschede. Zij zullen dit

Nadere informatie

Verslaglegging De Rietvink Bewonersavonden ronde maart

Verslaglegging De Rietvink Bewonersavonden ronde maart Verslaglegging De Rietvink Bewonersavonden ronde maart Woensdag 25 maart sessie 1 Lichtrood De Blauwe Tram, 11 bewoners Opmerkingen Verkeer en parkeren De parkeerdruk is hoog. Bewoners hebben vaak zelf

Nadere informatie

Aan het College van B & W Valkenswaard. Onderwerp: Vragen art. 41 inzake Karel Mollenstraat Noord. Datum: 14 april 2019.

Aan het College van B & W Valkenswaard. Onderwerp: Vragen art. 41 inzake Karel Mollenstraat Noord. Datum: 14 april 2019. Aan het College van B & W Valkenswaard Onderwerp: Vragen art. 41 inzake Karel Mollenstraat Noord Datum: 14 april 2019 Geachte college, In het verleden heb ik diverse keren contact gehad met de bewoners

Nadere informatie

Areaal beheer 2012 Meldingen dorpsplatform Oudkarspel De Spoorstraat hebben wij niet beoordeeld omdat we deze straat als een apart project zien

Areaal beheer 2012 Meldingen dorpsplatform Oudkarspel De Spoorstraat hebben wij niet beoordeeld omdat we deze straat als een apart project zien Areaal beheer 2012 Meldingen dorpsplatform Oudkarspel De Spoorstraat hebben wij niet beoordeeld omdat we deze straat als een apart project zien Kruispunt Liefdelaan/Voorburggracht Nr. 1 Kruispunt Liefdelaan/Voorburggracht.

Nadere informatie

Beter Bereikbaar Business Park. Oude Meer. Beeld plaatsen ter grootte van dit kader. Knelpuntenanalyse. 4 februari 2019 Christiaan Nab GuidoScheerder

Beter Bereikbaar Business Park. Oude Meer. Beeld plaatsen ter grootte van dit kader. Knelpuntenanalyse. 4 februari 2019 Christiaan Nab GuidoScheerder Beter Bereikbaar Business Park Beeld plaatsen ter grootte van dit kader Oude Meer Knelpuntenanalyse 4 februari 2019 Christiaan Nab GuidoScheerder 2 Inhoud presentatie Resultaten interviews met 25 bedrijven

Nadere informatie

Samenvatting Schouw 23 mei 2019

Samenvatting Schouw 23 mei 2019 Samenvatting Schouw 23 mei 2019 Fysieke veiligheid bedrijven (inbraakgevoeligheid) Eindcijfer 7,2 Inbraakbestendigheid / staat en kwaliteit toegangspoorten. Opklimmogelijkheid om terrein te betreden. Uitpandige

Nadere informatie

Definitief ontwerp Vrachtwagenparkeren. Nota van beantwoording (geanonimiseerd) Datum: Naam + adres Opmerking (samengevat) Reactie

Definitief ontwerp Vrachtwagenparkeren. Nota van beantwoording (geanonimiseerd) Datum: Naam + adres Opmerking (samengevat) Reactie Definitief ontwerp Vrachtwagenparkeren Nota van beantwoording (geanonimiseerd) Datum: 20-10-2015 Naam + adres Opmerking (samengevat) Reactie 1 1.1 Maakt bezwaar tegen het definitief maken van 1.1 Er is

Nadere informatie

Bewonersbijeenkomst Hollandsche IJssel 25 september 2016

Bewonersbijeenkomst Hollandsche IJssel 25 september 2016 Bewonersbijeenkomst Hollandsche IJssel 25 september 2016 1 Inleiding Onno de Vries, communicatieadviseur bij de gemeente Capelle aan den IJssel, heet iedereen van harte welkom. Hij vertelt dat de bijeenkomst

Nadere informatie

Versterken leefbaarheid kern

Versterken leefbaarheid kern Weg is optisch breed Er is een groot verhard oppervlak Voldoende parkeerruimte terug brengen na aanleggen verkeersremmende maatregelen Oversteekbaarheid van de kern Entree tuincentrum Versterken leefbaarheid

Nadere informatie

Resultaten Enquête 1

Resultaten Enquête 1 Resultaten Enquête 1 1 INHOUD 2 Inleiding... 3 3 Opzet en uitvoering... 4 4 Uitkomsten enquete... 5 4.1 Wat is de leeftijd van uw kind(eren) die op de basisschool zitten?... 5 4.2 Hoe ver woont u van onze

Nadere informatie

Tip: oefen het examen op http://www.veiligverkeernederland.nl/examen beschikbaar vanaf 7 maart

Tip: oefen het examen op http://www.veiligverkeernederland.nl/examen beschikbaar vanaf 7 maart Tip: oefen het examen op http://www.veiligverkeernederland.nl/examen beschikbaar vanaf 7 maart Enkele belangrijke pas op. Borden Pas op een gevaarlijk kruispunt Pas op er kunnen tegemoet komers zijn Pas

Nadere informatie

VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN

VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN Beste Lezer, Met deze enquête willen we uw mening over de verkeersveiligheid op de Ringdijk in beeld brengen. Het verkeersadviesbureau

Nadere informatie

Schouwverslag KVO bedrijventerrein Coenecoop te Waddinxveen

Schouwverslag KVO bedrijventerrein Coenecoop te Waddinxveen Schouwverslag KVO bedrijventerrein Coenecoop te Waddinxveen Datum: Aanvang: Sluiting: Locatie: Dinsdag 25 oktober 2011 16:00 uur 18:00 uur Toyota Van Leeuwen, Coenecoop 260 (vertrekpunt) Deelnemers Bedrijf

Nadere informatie

Verkeerssituaties rondom Admiraalsplein. 27 september Situatie: Buiging in hoofdweg, verwarrende

Verkeerssituaties rondom Admiraalsplein. 27 september Situatie: Buiging in hoofdweg, verwarrende A Situatie: Buiging in hoofdweg, verwarrende inrichting en onduidelijke voorrangssituatie. Ideeën: C Dubbel fietspad aan zijde van de weg, wegverhoging verwijderen, haaientanden, duidelijkere verkeersborden.

Nadere informatie

Plek die als meest onveilig wordt ervaren:

Plek die als meest onveilig wordt ervaren: Plek die als meest onveilig wordt ervaren: 1. Oversteek Wandelmeent 2. Parkeerplaats Vuurvlindermeent 3. Zuidermeent, afslag Waterjuffermeent 4. Oversteekplaats Noordermeent 5. Oversteek Rioolhuisje 6.

Nadere informatie

SCHOUWVERSLAG ROOSEVELT en TREKVLIET 11 APRIL 2017, UUR

SCHOUWVERSLAG ROOSEVELT en TREKVLIET 11 APRIL 2017, UUR Op 11 april 2017 heeft er een schouwronde plaatsgevonden op de Rooseveltstraat/Zoeterwoudseweg en Vlietpoort. Duidelijk was dat er regelmatig aandacht is voor het gebied waardoor veel klein leed snel wordt

Nadere informatie

Uitwerking reactieformulieren voetpad Ganshoeksingel en KGA-straat e.o.

Uitwerking reactieformulieren voetpad Ganshoeksingel en KGA-straat e.o. Uitwerking reactieformulieren voetpad Ganshoeksingel en KGA-straat e.o. Reactie water Sticker nr. Blauw 141 144, 145 en 146 4 1 2 40 38, 39, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 73, 77 en 83, 98, 72, 84, 76, 89, 85

Nadere informatie

Groot onderhoud Voorburggracht Oudkarspel

Groot onderhoud Voorburggracht Oudkarspel Groot onderhoud Voorburggracht Oudkarspel Reacties, opmerkingen en vragen. Gemeentelijke reactie. Aanpassingen van het plan. Vastgesteld door het college van B&W op 25 maart 2014. Reacties, opmerkingen

Nadere informatie

Bijlage informatiebrief nr. 2 project wegreconstructie Zouwendijk, toelichting op concept ontwerp

Bijlage informatiebrief nr. 2 project wegreconstructie Zouwendijk, toelichting op concept ontwerp Bijlage informatiebrief nr. 2 project wegreconstructie Zouwendijk, toelichting op concept ontwerp 1. Inleiding Shared Space: Op plattelandswegen gebeuren in verhouding veel ongevallen. De wegen zijn relatief

Nadere informatie

*ZE9D31A5A7D* Raadsvergadering d.d. 27 januari 2015

*ZE9D31A5A7D* Raadsvergadering d.d. 27 januari 2015 *ZE9D31A5A7D* Raadsvergadering d.d. 27 januari 2015 Agendanr. 9. Aan de Raad No.ZA.13-25984/DV.14-417, afdeling Ruimte. Sellingen, 15 januari 2015 Onderwerp: Herinrichting schoolomgeving OBS De Plaggenborg

Nadere informatie

Revitalisering bedrijventerrein Larserpoort - Opmerkingen in participatietraject door bedrijven, gebruikers en bezoekers

Revitalisering bedrijventerrein Larserpoort - Opmerkingen in participatietraject door bedrijven, gebruikers en bezoekers Revitalisering bedrijventerrein Larserpoort - Opmerkingen in participatietraject door bedrijven, gebruikers en bezoekers Wat Wordt dit Actie/reden niet uitgevoerd? 1 Stopbord bij Larserpoortweg richting

Nadere informatie

Schouw Dirksland Afgehan- Opmerkingen Opname

Schouw Dirksland Afgehan- Opmerkingen Opname Afgehan- Opmerkingen Opname deld 1 In de Secretarieweg de groenstrook verplaatsen naar de weg dus met de bomen geïntegreerd en het voetpad verplaatsen naar de ruimte tussen de groenstrook en de parkeerplaats.

Nadere informatie

Lokale Politie LAN. Foutparkeren. Je doet er toch niet aan mee? Veiligheid? Samen zorgen we daarvoor!

Lokale Politie LAN. Foutparkeren. Je doet er toch niet aan mee? Veiligheid? Samen zorgen we daarvoor! Lokale Politie LAN Foutparkeren Je doet er toch niet aan mee? Veiligheid? Samen zorgen we daarvoor! beste inwoner Stilstaan en parkeren Het gevaar en de hinder die veroorzaakt worden door foutparkeerders

Nadere informatie

Criteria voor locatiekeuze ondergrondse containers Mei 2013 Project Omgekeerd Inzamelen, gemeente Arnhem. Nr. Criteria Hard (*) Zacht (*)

Criteria voor locatiekeuze ondergrondse containers Mei 2013 Project Omgekeerd Inzamelen, gemeente Arnhem. Nr. Criteria Hard (*) Zacht (*) Voorkomen hinder 1 De afstand van het hart van de locatie (de OC) tot de gevel van een woning is minimaal 2 meter, maar zo mogelijk groter. 2 Er mag bij aanleg en gebruik van de OC geen schade aan de woning

Nadere informatie

Burgerschouw wijk 4 Oost-Souburg en Ritthem

Burgerschouw wijk 4 Oost-Souburg en Ritthem Burgerschouw wijk 4 Oost-Souburg en Ritthem 29-3-2017 Inleiding Op 29 maart 2017 heeft de 1e burgerschouw 2017 in de wijk Oost-Souburg en Ritthem plaatsgevonden. In overleg met de deelnemers is besloten

Nadere informatie

Dorpsteam Reeuwijk-Dorp Schouw 2015 Tempel en omgeving

Dorpsteam Reeuwijk-Dorp Schouw 2015 Tempel en omgeving Dorpsteam Reeuwijk-Dorp Schouw 2015 Tempel en omgeving Aansluiting Pootje Tempel aanbrengen van een markering op de weg, punaise In de huidige situatie is wegverloop niet logisch en herleidbaar: - bestaande

Nadere informatie

ALSMEDE DE STANDPUNTEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS HIEROP

ALSMEDE DE STANDPUNTEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS HIEROP EINDVERSLAG VAN DE INSPRAAKPERIODE MET DAARIN OPGENOMEN DE INSPRAAK- REACTIES M.B.T. DE ONDERHOUDSWERKZAAMHEDEN IN DE MOESKES, NAMENSTRAAT, VLAANDERENSTRAAT en LUXEMBURGSTRAAT ALSMEDE DE STANDPUNTEN VAN

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst

Informatiebijeenkomst Informatiebijeenkomst Ondernemers De Houtwegen Heemskerk 19 September 2013 Agenda 16:30 17:00 Ontvangst met koffie 17:00 17:10 Opening 17:10 17:50 Keurmerk Veilig Ondernemen Cees van der Kolk 17:55 18:15

Nadere informatie

Resultaten Fietsen met Inwoners woensdagavond 5 april, IJsselstein West

Resultaten Fietsen met Inwoners woensdagavond 5 april, IJsselstein West Resultaten Fietsen met Inwoners woensdagavond 5 april, IJsselstein West Op woensdagavond 5 april zijn we door de wijk Ijsselstein West: Achterveld en Groenvliet gefietst met een aantal inwoners. Opvallend

Nadere informatie

Vragen en antwoorden naar aanleiding van de bewonersbijeenkomst d.d. 25 april 2018 over de nieuwe MFA in Zwammerdam.

Vragen en antwoorden naar aanleiding van de bewonersbijeenkomst d.d. 25 april 2018 over de nieuwe MFA in Zwammerdam. Vragen en antwoorden naar aanleiding van de bewonersbijeenkomst d.d. 25 april 2018 over de nieuwe MFA in Zwammerdam. 1 Ik zou graag zien dat de huidige inrit richting MFA een stukje opschuift en de sloot,

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN EISEN EN WENSEN REINIER DE GRAAFWEG

PROGRAMMA VAN EISEN EN WENSEN REINIER DE GRAAFWEG PROGRAMMA VAN EISEN EN WENSEN REINIER DE GRAAFWEG Samengestelde versie 3 / 19-12-2014 1. Inleiding 2. Ruimtelijk programma - doorlopende bomenrijen volgen de Reinier de Graafweg en maken er een laan van,

Nadere informatie

Verkeersbesluit herinrichting De Lairessestraat en de Cornelis Krusemanstraat tussen het Concertgebouwplein en de Amstelveenseweg te Amsterdam-Zuid.

Verkeersbesluit herinrichting De Lairessestraat en de Cornelis Krusemanstraat tussen het Concertgebouwplein en de Amstelveenseweg te Amsterdam-Zuid. STAATSCOURANT 14 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 72662 december 2017 Verkeersbesluit herinrichting De Lairessestraat en de Cornelis Krusemanstraat tussen het Concertgebouwplein

Nadere informatie

Busbaan. Natuurlijk! Vleuterweide. Godfried de Graaff

Busbaan. Natuurlijk! Vleuterweide. Godfried de Graaff Busbaan Natuurlijk! Vleuterweide Godfried de Graaff Visie achter hoofdontsluiting LR Visie achter hoofdontsluiting LR A2 A12 Visie achter hoofdontsluiting LR A2 A12 Visie achter hoofdontsluiting LR A2

Nadere informatie

Groot onderhoud Bovenweg Sint Pancras

Groot onderhoud Bovenweg Sint Pancras Groot onderhoud Bovenweg Sint Pancras Reacties, opmerkingen en vragen. Gemeentelijke reactie. Aanpassingen van het plan. Vastgesteld door college van B&W van de gemeente Langedijk d.d. 4 maart 2014. Reacties,

Nadere informatie

Aan de ouders / verzorgers van de toekomstige leerlingen van Basisschool Schinveld

Aan de ouders / verzorgers van de toekomstige leerlingen van Basisschool Schinveld Aan de ouders / verzorgers van de toekomstige leerlingen van Basisschool Schinveld Geachte ouders/verzorgers, In de bijlage treft uw een vragenlijst aan omtrent de verkeersveiligheid in de nabijheid van

Nadere informatie

Verslag en resultaten. Burgerschouw wijk 5 Middengebied

Verslag en resultaten. Burgerschouw wijk 5 Middengebied Verslag en resultaten Burgerschouw wijk 5 Middengebied 04-10-2018 Inleiding Op donderdag 4 oktober 2018 heeft de tweede burgerschouw van 2018 in de wijk Middengebied tussen de Willem Klooslaan en de President

Nadere informatie

Verkeersveiligheid in Hilversum

Verkeersveiligheid in Hilversum Verkeersveiligheid in Hilversum Inventarisatie onder inwoners van de plekken waar zij zich onveilig voelen in het verkeer Kruising Diependaalselaan/Bosdrift CDA Hilversum Februari 2017 De gemeente heeft

Nadere informatie

Verslag en resultaten Burgerschouw wijk 2 en 3 Groot-Lammerenburg,

Verslag en resultaten Burgerschouw wijk 2 en 3 Groot-Lammerenburg, Verslag en resultaten Burgerschouw wijk en 3 Groot-Lammerenburg, 14-3-018 Inleiding Op 14 maart 018 heeft de 1e burgerschouw 018 in de wijk Groot-Lammerenburg plaatsgevonden. Na twee suggesties die door

Nadere informatie

Aanleiding. Presentatie doortrekken Haarsweg. Communicatietraject. Onderdelen van het onderzoek. Ondernemersvereniging Ommen

Aanleiding. Presentatie doortrekken Haarsweg. Communicatietraject. Onderdelen van het onderzoek. Ondernemersvereniging Ommen Presentatie doortrekken Haarsweg Donderdag 10 april 2014 Aanleiding Raadscommissie van 6 juni 2013 behandeling verkeersonderzoek De Strangen en de rotonde Schurinkstraat- Chevalleraustraat Over de Haarsweg

Nadere informatie

Gespreksverslag Bewonersavond Griffensteijnselaan. Utrecht, november 2017

Gespreksverslag Bewonersavond Griffensteijnselaan. Utrecht, november 2017 Gespreksverslag Bewonersavond Griffensteijnselaan Utrecht, november 2017 1. Aanleiding De gemeente Zeist heeft klachten ontvangen over het te hard rijden in de Griffensteijnselaan. Naar aanleiding hiervan

Nadere informatie

Tijdens de verkeerslessen hebben we met de kinderen gepraat over veilig fietsen.

Tijdens de verkeerslessen hebben we met de kinderen gepraat over veilig fietsen. O Ouderbrief 1 Kopieerblad 1 Beste ouder/verzorger, Tijdens de verkeerslessen hebben we met de kinderen gepraat over veilig fietsen. Bijvoorbeeld: hoe maak je veilig een bocht naar links en naar rechts?

Nadere informatie

Totaal resultaten enquête t Retsel 2016

Totaal resultaten enquête t Retsel 2016 Totaal resultaten enquête t Retsel Responseis Bedrijventerrein Enquête ondernemingen * Certificeringseis Respons absoluut In procenten Retsel 5 % 9% Totaal % 5% Resultaten t.o.v. eerdere enquête Veiligheidsbeleving

Nadere informatie

Snelfietsroute Arnhem - Wageningen. Oosterbeek

Snelfietsroute Arnhem - Wageningen. Oosterbeek Snelfietsroute Arnhem - Wageningen Oosterbeek Programma van de avond Opening door wethouder J. Verstand Voorstelronde Presentatie doel en tracé snelfietsroute door mw. A. Stienstra projectleider Provincie

Nadere informatie

Stakeholdersbijeenkomst 18 april te Lindenberg STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG. Binnenstad Ruimte voor iedereen Hein, Kelly RO10

Stakeholdersbijeenkomst 18 april te Lindenberg STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG. Binnenstad Ruimte voor iedereen Hein, Kelly RO10 18-4-2016 GEMEENTE NIJMEGEN STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG Binnenstad Ruimte voor iedereen Hein, Kelly RO10 Meest gewaardeerd Veel evenementen die zeer divers zijn (SP Stijn Vat) Grootste wens Meer

Nadere informatie

Verkeerscirculatie centrum Asten. Nastreven van een goede bereikbaarheid en een goed verblijfsklimaat in het centrum om locale economie te stimuleren

Verkeerscirculatie centrum Asten. Nastreven van een goede bereikbaarheid en een goed verblijfsklimaat in het centrum om locale economie te stimuleren Verkeerscirculatie centrum Asten Nastreven van een goede bereikbaarheid en een goed verblijfsklimaat in het centrum om locale economie te stimuleren Flexibel - Verkeerscirculatie ongewijzigd bij evenementen

Nadere informatie

Impressie entree Koperwiek - RET. Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018

Impressie entree Koperwiek - RET. Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018 Impressie entree Koperwiek - RET Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018 1 Algemeen Inleiding Yücel Özmen, projectleider van het project Centrumring, heet alle

Nadere informatie

Verslag Schouw "Ontsluiting Azc" en "Openbaar gebied"

Verslag Schouw Ontsluiting Azc en Openbaar gebied Verslag Schouw "Ontsluiting Azc" en "Openbaar gebied" Verslag van overwegingen en argumenten die zijn gepasseerd tijdens de eerste en de tweede schouw. De eerste schouw vond plaats op woensdag 27 januari

Nadere informatie

Bijlage 1. Definitief ontwerp Gondel 21, 25, 27, 29, 30 en 31

Bijlage 1. Definitief ontwerp Gondel 21, 25, 27, 29, 30 en 31 Bijlage 1. Definitief ontwerp Gondel 21, 25, 27, 29, 30 en 31 1. Parkeren In totaal zijn er 31 extra parkeerplaatsen bijgekomen. In de woonstraten Gondel 27-01 t/m 27-15 en Gondel 27-37 accepteren we dat

Nadere informatie

NR. VRAGEN/WENSEN ANTWOORD

NR. VRAGEN/WENSEN ANTWOORD NR. VRAGEN/WENSEN ANTWOORD 1 2 Uitrit nabij Kersenboomstraat 36 iets breder; Boom op Palmboomstraat, vlakbij Kersenboomstr.36 mag gesnoeid worden i.v.m. zonlicht in de vooravond. Lantaarnpaal op hoek Kersenboomstr/Palmboomstr

Nadere informatie

Resultaten Stresstest. Meldingen. Bedrijventerrein Zeiving-Zuid ( , 10:00) Omschrijving. Aanwezigen. Schouw

Resultaten Stresstest. Meldingen. Bedrijventerrein Zeiving-Zuid ( , 10:00) Omschrijving. Aanwezigen. Schouw Resultaten Stresstest Bedrijventerrein Zeiving-Zuid (12-05-2015, 10:00) Schouw Route is een definitieve route Route is 0 kilometer lang Route 1 keer gelopen 4214 KZ Vuren Aanwezigen Politie Fons Spee Gemeente

Nadere informatie

Datum Projectnummer 1710 Zaaknr

Datum Projectnummer 1710 Zaaknr VERSLAG 2 e Informatieavond 30-km zone invoering en parkeerverbod zone Molenbrug. Opmerkingen bewoners tijdens 2 e informatieavond van 26 oktober 2017, bijbehorende antwoorden en aanvullingen. Datum 12-02-2018

Nadere informatie

FOUTPARKEREN. U doet er toch niet aan mee? Veiligheid? Samen zorgen we daarvoor! PZ HerKo. Lokale Politie Herent- Kortenberg

FOUTPARKEREN. U doet er toch niet aan mee? Veiligheid? Samen zorgen we daarvoor! PZ HerKo. Lokale Politie Herent- Kortenberg FOUTPARKEREN PZ HerKo U doet er toch niet aan mee? Lokale Politie Herent- Kortenberg Veiligheid? Samen zorgen we daarvoor! Beste inwoner, Het gevaar en de hinder die veroorzaakt worden door foutparkeerders

Nadere informatie

Wijkschouw: Spaansland Datum: 19 mei 2015

Wijkschouw: Spaansland Datum: 19 mei 2015 Wijkschouw Spaansland Op 19 mei 2015 werd een wijkschouw gehouden in het gebied Spaansland (gebied 13e). Start- en eindpunt van de wandeling was Sportclub Enschede. Naast een aantal bewoners waren aanwezig

Nadere informatie

Verslag en resultaten Burgerschouw wijk 5 Middengebied (woensdag-ploeg)

Verslag en resultaten Burgerschouw wijk 5 Middengebied (woensdag-ploeg) Verslag en resultaten Burgerschouw wijk 5 Middengebied (woensdag-ploeg) 27-9-2017 Inleiding Op 27 september 2017 heeft de 2e burgerschouw in de wijk Middengebied (Oostelijk gedeelte) plaatsgevonden. Er

Nadere informatie

Masterplan en Stedenbouwkundig Programma van Eisen Bloemenweide Noord

Masterplan en Stedenbouwkundig Programma van Eisen Bloemenweide Noord #1 Gestart: zondag 12 juli 2015 13:28:37 Laatst gewijzigd: zondag 12 juli 2015 13:44:01 Bestede tijd: 00:15:24 Helaas is bij alle varianten tot nu steeds een onhaalbare ingang getekend vanaf het pleintje

Nadere informatie