P r o v i n c i e F l e v o l a n d

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "P r o v i n c i e F l e v o l a n d"

Transcriptie

1 Aan: Provinciale Staten Statenvergadering: 15 april 2004 Onderwerp: EPD-bijdrage voor het project Internationalisering Innovatieve Producten vervolg. Projectnummer EPT Wij stellen u voor: er beschikking te stellen aan Stichting Innovatiecentrum voor Uitvindingen ID-NL voor de uitvoering van het project Internationalisering Innovatieve Producten-vervolg voor de periode 1 januari 2004 tot en met 30 juni 2007, onder de opschortende voorwaarde dat er een overeenkomst tussen de aanvrager en de provincie wordt gesloten en door de aanvrager wordt nagekomen; Internationalisering Innovatieve Producten - vervolg een bijdrage te verstrekken van maximaal ,--, zijnde 19,1% van de totale eligibele projectkosten, zijnde ,-- ; 3.1 gereserveerde provinciale cofinanciering, waarna nog ,-- resteert. Agendapunt: 6b Lelystad: 9 december 2003 Registratienummer: PS Inlichtingen: Hedwig Boerrigter Afdeling: PME 2. Toelichting: De aanvrager De aanvrager is de Stichting InnovatieCentrum voor Uitvindingen ID-NL te Rotterdam. Stichting ID-NL is een publieke stichting die onder toezicht staat van het Ministerie van Economische Zaken (zie statuten, opgenomen in dossier EPT301006). De Stichting ID-NL heeft kennis, ervaring en netwerk om bedrijven te helpen bij het commercialiseren van uitvindingen. De Stichting ID-NL heeft echter geen financiële mogelijkheden om hierin te investeren. Naast de Stichting ID-NL bestaat ID-NL BV. Waar de Stichting volgens de statuten eerstelijns adviezen verstrekt over commercialisering van uitvindingen, levert ID- NL BV tweedelijns advies. De Stichting ID-NL sloot in juni 1998 een vijfjarige exclusiviteitsovereenkomst met ID-NL BV. Deze overeenkomst is op 29 november 2002 voor onbepaalde tijd verlengd. In artikel 2 van deze overeenkomst is opgenomen dat de Stichting zich jegens de BV verbindt, om gedurende de looptijd van de overeenkomst alle particuliere uitvinders en midden- en kleinbedrijven aan wie de Stichting eerstelijnsadviezen verstrekt met betrekking tot uitvindingen, andere industriële eigendom en daarmee samenhangende vraagstukken en die behoefte hebben aan verdergaande advisering op het gebied van commerciële ontwikkeling, marketing en exploitatie van uitvindingen en nieuwe producten, uitsluitend door te verwijzen naar de BV. Kortom, de Stichting ID-NL is volgens Europese wetgeving niet aanbestedingsplichtig en hoeft dit EPD-project niet Europees aan te besteden. Daarom mogen ook commerci ële uurtarieven worden gehanteerd in dit project. De directie van ID-NL BV vormt het bestuur van de Stichting. Verder is er noch juridisch, noch fiscaal of anderszins een relatie tussen beide rechtspersonen.

2 2 ID-NL BV heeft het initiatief genomen om een participatiemaatschappij te starten om financiële mogelijkheden voor investeringen in uitvindingen te creëren. Hieruit is Participatiemaatschappij ID-NL Blossom NV ontstaan. De reden dat de naam ID-NL aan Blossom is gekoppeld is gelegen in het feit, dat Blossom gebruik maakt van de naamsbekendheid en het imago van ID-NL. Blossom heeft dus een gebruikslicentie genomen op de merknaam ID-NL. Aandeelhouders in Blossom zijn willekeurige derden, voornamelijk informele investeerders. Participatiemaatschappij ID-NL Blossom NV staat onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB) (Wet toezicht beleggingsinstellingen). Het Informatie Memorandum Blossom, dat statuten, toezicht DNB en overige informatie bevat, dateert van 11 oktober 2000 en is opgenomen in het dossier EPT ID-NL BV en ID-NL Blossom Participatiemaatschappij NV zijn in verband met de cofinanciering van het EPD-project een exclusief samenwerkingsverband aangegaan. Hiermee wordt het benodigde venture capital aangetrokken. Kortom, een complexe, maar transparante organisatiestructuur die onder toezicht staat van het Ministerie EZ enerzijds en DNB anderzijds. Historie van het project Het project is een vervolg op het project Advisering Internationalisering (pilot: Artiplast), bekend onder projectnummer EPT en op het project Internationalisering Innovatieve Producten bekend onder projectnummer EPT Stichting ID-NL adviseert en begeleidt beide projecten Flevolandse ondernemingen bij de internationalisering van gepatenteerde producten. Het laatst genoemde project is nog niet afgerond, maar uit de voortgangsrapportages en uit contacten met Stichting ID-NL blijkt, dat de doelstellingen in een veel kortere tijd dan verwacht worden gehaald. Tot op heden zijn acht van de geplande negen trajecten succesvol gestart: -sparge van Mateboer BV, Almere ector van DOTA Graphics, Swifterbant -Train van Duijster Holding BV, Almere Het is zinvol en gewenst om een vervolg te starten door nog eens 24 Flevolandse bedrijven op een zelfde wijze te laten begeleiden. Op het moment van aanvragen heeft Stichting ID-NL contact met minimaal vier Flevolandse bedrijven die hiervan graag op korte termijn gebruiken willen maken. Titel van het project Internationalisering Innovatieve Producten - Vervolg. Doelstelling van het project Het doel van Stichting ID-NL met dit project is de internationalisering van MKB-ers

3 3 in Flevoland gestalte te geven. Hierdoor zal tevens de werkgelegenheid binnen de betreffende bedrijven groeien. ID-NL zal door middel van het inventariseren van de buitenlandse markten en het benaderen van relevante buitenlandse bedrijven trachten samenwerkingspartners voor Flevolandse bedrijven te vinden en te contracteren. Het project doorloopt een aantal fases: 1. Verificatie en evaluatie van de patenten waarop het project betrekking heeft, evaluatie van Europese- en Amerikaanse regelgeving en identificatie van bestaande concurrentie; 2. Creëren van een concurrerende commerciële productbeschrijving, ID-NL s licentie/kansen sheet, om voor te leggen aan potentiële licentiehouders en distributeurs; 3. Controle van producten met betrekking tot veiligheidseisen van overheid en industrie; 4. Contact met potentiële licentiehouders en distributeurs om zodoende tot samenwerking te komen; 5. Rapportage met betrekking tot feedback van potentiële licentiehouders en distributeurs; 6. Selectie van potentiële licentiehouders en distributeurs en samen met het betreffende bedrijf definiëren van de potentiële overdrachtsprijs; 7. Onderhandeling over en opstellen van de licentie- en distributieovereenkomsten die ter ondertekening aan het betreffende bedrijf en de licentiehouder en/of distributeur worden overlegd; 8. Bewaken van de contractuele belangen van het betreffende bedrijf na uitvoering van het project. Het project is bedoeld voor Flevolandse MKB-ers die met een door hen gepatenteerde of nog te patenteren product een internationaal licentie- en/of distributienetwerk op willen zetten, maar hiervoor geen eigen sales- en marketingapparaat ter beschikking hebben. Looptijd project Doorlooptijd van 1 januari 2004 t/m 30 juni Projectbegroting en fasering De projectbegroting en fasering van de eligibele kosten is als volgt: Totaal Aantal individuele trajecten Totaal Kosten per individueel traject ,--. De doorlooptijd per individueel traject is 18 maanden.

4 4 Financiering De financiering van het project is als volgt: Totaal % Privaat ,6 Stichting ID-NL ,5 Provincie ,1 EFRO ,8 Totaal De verhouding EFRO versus publieke cofinanciering past in de financieringstabel van maatregel 3.1. Vakafdelingen De afdeling EZ ondersteunt deze aanvraag. De de minimis regeling Doordat het project bestaat uit 24 subprojecten, waarbij de maximale bijdrage per deelnemend bedrijf ,-- is, is steun aan dit project mogelijk binnen het de minimis-kader. Effecten en indicatoren Aantal bedrijfsadviestrajecten 24 (8 in 2004; 8 in 2005; 8 in 2006) Aantal nieuwe arbeidsplaatsen 20 fte Aantal tijdelijke arbeidsplaatsen 24 mensjaren ( 1 per subproject) Het project draagt tevens bij aan de internationalisering van het Flevolandse bedrijfsleven en wel voor innovatieve Flevolandse producten. Communicatie Het project zal middels een persbericht, de website en de nieuwsbrief onder de aandacht worden gebracht door de afdeling PME van de provincie. Tenslotte Directeur Ottevanger van ID-NL is bereid zitting te nemen in de jury van de Flevolandse Innovatieprijs, die in 2004 voor het eerst wordt uitgereikt. Hij heeft toegezegd dat Flevolandse deelnemers in een regiostand plek kunnen krijgen op de landelijke Innovatiebeurs tijdens de landelijke Innovatieweek. De mogelijkheden om de Flevolandse en de landelijke innovatieprijs op elkaar af te stemmen wordt onderzocht. Tevens wordt onderzocht of de landelijke Innovatiebeurs kan verhuizen van het WTC Rotterdam naar het Aviodrome te Lelystad. 3. Advies van de Commissie voor advies: Geen opmerkingen. Voorgesteld wordt dit voorstel als hamerstuk te agenderen.

5 5 4. Ontwerp-besluit: Provinciale Staten van Flevoland, gelezen het voorstel van Gedeputeerde Staten d.d. 3 februari 2004 nr. PME/ /A BESLUITEN: Uitvindingen ID-NL voor de uitvoering van het project Internationalisering Innovatieve Producten-vervolg voor de periode 1 januari 2004 tot en met 30 juni 2007, onder de opschortende voorwaarde dat er een overeenkomst tussen de aanvrager en de provincie wordt gesloten en door de aanvrager wordt nagekomen; Internationalisering Innovatieve Producten - vervolg een bijdrage te verstrekken van maximaal ,--, zijnde 19,1% van de totale eligibele projectkosten, zijnde ,-- ; 3.1 gereserveerde provinciale cofinanciering, waarna nog ,-- resteert. Aldus besloten in de openbare vergadering van Provinciale Staten van Flevoland d.d. 15 april 2004., griffier.,voorzitter. 5. Bijlagen Geen. 6. Ter lezing gelegde stukken Geen. Gedeputeerde Staten van Flevoland,, secretaris.,voorzitter.

P r o v i n c i e F l e v o l a n d

P r o v i n c i e F l e v o l a n d Aan: Provinciale Staten Statenvergadering d.d.: 11 maart 2004 Onderwerp: EPD-bijdrage voor het project Kennis Facilitair Instituut Lelystad van de Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland. Projectnummer EPT306007.

Nadere informatie

P r o v i n c i e F l e v o l a n d

P r o v i n c i e F l e v o l a n d Aan: Provinciale Staten Statenvergadering 1 maart 2001 Onderwerp: Subsidies t.b.v. activiteiten van de Stichting Biologische Landbouw Flevoland (BLF). 1. Wij stellen u voor: aan de Stichting Biologische

Nadere informatie

P r o v i n c i e F l e v o l a n d

P r o v i n c i e F l e v o l a n d Aan: Provinciale Staten Vergadering commissie: 20 april 2006 Onderwerp: Aanvraag landelijke regeling Seed Capital Technostarters : lening Early Stage Fonds Flevoland Agendapunt: 7.b.1 Lelystad: 17 maart

Nadere informatie

Onderwerp: De 10e wijziging van de begroting 2006 van de provincie Flevoland en de beschikbaarstelling

Onderwerp: De 10e wijziging van de begroting 2006 van de provincie Flevoland en de beschikbaarstelling Statenvoorstel P r o v i n c i e F l e v o l a n d Statenvoorstel *450788* Aan: Provinciale Staten Onderwerp: De 10e wijziging van de begroting 2006 van de provincie Flevoland en de beschikbaarstelling

Nadere informatie

P r o v i n c i e F l e v o l a n d

P r o v i n c i e F l e v o l a n d Aan: Provinciale Staten Onderwerp: Nieuwe borden bij 5 landschapskunstwerken. 1. Wij stellen u voor: - aan de Stichting De Verbeelding een bijdrage van maximaal 9.609 (incl. 19% BTW) te verstrekken voor

Nadere informatie

College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel. Aan Provinciale Staten, PS2008MME13-1 -

College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel. Aan Provinciale Staten, PS2008MME13-1 - PS2008MME13-1 - College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel Datum : 6 mei 2008 Nummer PS : PS2008MME13 Afdeling : ECV Commissie : MME Registratienummer : 2008int221948 Portefeuillehouder : Ekkers Titel

Nadere informatie

P r o v i n c i e F l e v o l a n d

P r o v i n c i e F l e v o l a n d Aan: Provinciale Staten Vergadering commissie: Commissie Werk Onderwerp: Bijdrage aan gemeente Almere, ten behoeve van dekking leegstandsrisico s Alnovum-gebouw en aan starterscentrum in Alnovum 1. Wij

Nadere informatie

P r o v i n c i e F l e v o l a n d

P r o v i n c i e F l e v o l a n d P r o v i n c i e F l e v o l a n d S t a t e n v o o r s t e l Aan: Provinciale Staten Statenvergadering: 3 oktober 2002 Onderwerp: Garantstelling Stichting Duurzaam Flevoland (EPT 304001). 1. Wij stellen

Nadere informatie

P r o v i n c i e F l e v o l a n d

P r o v i n c i e F l e v o l a n d Aan: Provinciale Staten Onderwerp: Advies aan het Commissariaat voor de Media m.b.t. Omroep Flevoland. Statenvergadering: 8 mei 2003 Agendapunt: 14 1. Wij stellen u voor: a. de samenstelling van de nieuwe

Nadere informatie

Provinciale Staten van Flevoland Statenvergadering d.cj^i Conform besloten «nei

Provinciale Staten van Flevoland Statenvergadering d.cj^i Conform besloten «nei PROVINCIE FLEVOLAND Provinciale Staten van Flevoland Statenvergadering d.cj^i Conform besloten «nei statenvoorstel Aan Provinciale Staten statenvergadering 11 mei 2009 Ondenwerp Verkoop aandelen Essent.

Nadere informatie

P r o v i n c i e F l e v o l a n d

P r o v i n c i e F l e v o l a n d Aan: Provinciale Staten Statenvergadering: 6 maart 2003 Onderwerp: Eigendomsoverdracht provinciale gronden in museale kuststrook te Lelystad aan gemeente Lelystad. 1. Wij stellen u voor: I. Aan de gemeente

Nadere informatie

P r o v i n c i e F l e v o l a n d

P r o v i n c i e F l e v o l a n d Aan: Provinciale Staten Onderwerp: Provinciaal restauratie-uitvoeringsprogramma 2003-2008. Statenvergadering: 2 oktober 2003 Agendapunt: 10 1. Wij stellen u voor: Het Provinciaal restauratie-uitvoeringsprogramma

Nadere informatie

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 september 2014

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 september 2014 20140902 Besluitenlijst Gedeputeerde Staten Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 september 2014 1 Onderwerp: lening aan OMALA à 200.000 Lodders, J. 1. In te stemmen met een lening van 200.000 met een looptijd

Nadere informatie

P r o v i n c i e F l e v o l a n d

P r o v i n c i e F l e v o l a n d P r o v i n c i e F l e v o l a n d S t a t e n v o o r s t e l Aan: Provinciale Staten Onderwerp: Provinciaal restauratie-sprogramma 2001-2006. Statenvergadering 10 mei 2001 Agendapunt: 7 1. Wij stellen

Nadere informatie

P r o v i n c i e F l e v o l a n d

P r o v i n c i e F l e v o l a n d P r o v i n c i e F l e v o l a n d S t a t e n v o o r s t e l Aan: Provinciale Staten Statenvergadering 7 september 2000 Onderwerp: Diverse investeringen alsmede vaststelling 28 e begrotingswijziging

Nadere informatie

3. Beoogd effect Versterken van de regionale economie en de concurrentiekracht van het Flevolandse

3. Beoogd effect Versterken van de regionale economie en de concurrentiekracht van het Flevolandse ** Aan Provinciale Staten Onderwerp Financieringsinstrumenten MKB: nieuwe TMI-regeling en Kredietfaciliteit Besluitvormingsronde Statendag 18 december 2013 (ov) / 15 januari 2014 Agendapunt 1. Beslispunten

Nadere informatie

P r o v i n c i e F l e v o l a n d

P r o v i n c i e F l e v o l a n d Aan: Provinciale Staten Onderwerp: Stimuleringsregeling Jonge Boeren. 1. Beslispunten: Vergadering commissie: 17 november 2005 Agendapunt: 6.c Lelystad: 24-10-2005 1. In te stemmen met het vrijmaken van

Nadere informatie

P r o v i n c i e F l e v o l a n d

P r o v i n c i e F l e v o l a n d P r o v i n c i e F l e v o l a n d S t a t e n v o o r s t e l Aan: Provinciale Staten Onderwerp: Herziening begroting technische bijstand Statenvergadering 7 september 2000 Agendapunt 6 1. Wij stellen

Nadere informatie

1 Lijst van ter kennisneming stukken Commissie Bestuur d.d. 13 september 2007 1. Ter kennisneming GSL Portefeuillehouder: Bliek de Jong, A.E. Afdeling: SGR Passief openbaar Registratienr.: 551953 Onderwerp:

Nadere informatie

P r o v i n c i e F l e v o l a n d

P r o v i n c i e F l e v o l a n d P r o v i n c i e F l e v o l a n d S t a t e n v o o r s t e l Aan: Provinciale Staten Onderwerp: Wijziging Grondwaterheffingsverordening Flevoland. Statenvergadering: 6 december 2001 Agendapunt: 11 1.

Nadere informatie

P r o v i n c i e F l e v o l a n d

P r o v i n c i e F l e v o l a n d Adviescommissie bezwaar en beroep bij Provinciale Staten Aan: Provinciale Staten Onderwerp: Bezwaarschrift op grond van de Algemene wet bestuursrecht ingediend door de heer A.J.J. van Dam namens Stichting

Nadere informatie

Besluitvorming. Plafond/streefbedrag 10.000.000. Minimumbedrag 0

Besluitvorming. Plafond/streefbedrag 10.000.000. Minimumbedrag 0 Criteria Naam en nummer Soort Instellingsdatum Besluitvorming Nut en noodzaak Functie Doel Ambtelijk beheerder Voeding Toelichting B0442003 Reserve Cofinancieringsfonds Kennis en innovatie Bestemmingsreserve

Nadere informatie

nummer 23 van 2005 Vaststelling Beleidsregels bij het Kader voor projectontwikkeling kijk

nummer 23 van 2005 Vaststelling Beleidsregels bij het Kader voor projectontwikkeling kijk nummer 23 van 2005 Vaststelling Beleidsregels bij het Kader voor projectontwikkeling ICT in Drenthe: een economische kijk Besluit van gedeputeerde staten van Drenthe van 22 februari 2005, kenmerk 5.3/2005001126,

Nadere informatie

Datum : 6 september 2005 Nummer PS : PS2005IME06 Dienst/sector : MEC/DER Commissie : IME

Datum : 6 september 2005 Nummer PS : PS2005IME06 Dienst/sector : MEC/DER Commissie : IME S T A T E N V O O R S T E L Datum : 6 september 2005 Nummer PS : PS2005IME06 Dienst/sector : MEC/DER Commissie : IME Registratienummer : 2005MEC001704i Portefeuillehouder: Ger Mik Titel : Projectvoorstel

Nadere informatie

Fondsreglement Fonds Delft 2040

Fondsreglement Fonds Delft 2040 Fondsreglement Fonds Delft 2040 Inhoudsopgave 1. Definitie 2. Voorwaarden 3. Doelstellingen Agenda Delft 2040 4. Criteria Fonds Delft 2040 5. Randvoorwaarden t.a.v. business cases Fonds Delft 2040 6. Instrumentarium

Nadere informatie

Voorstel besluit Besluit Openbaarheid

Voorstel besluit Besluit Openbaarheid Bliek de Jong, A.E. Ter kennisname lijst Commissie WE overzicht: 4 11 10 Voorstel Besluit Openbaarheid PME 1018990 pmjp bijdrage voor het project "BloteVoetenZeebodemPad" Projectnummer PMPVB7024 2010 07

Nadere informatie

Statenvoorstel *1597204* Statenvoorstel

Statenvoorstel *1597204* Statenvoorstel ** Aan Provinciale Staten Onderwerp Technocampus Lelystad Airport Provinciale Staten 2 juli 2014 Agendapunt 1. Beslispunten 1. Kennis te nemen van de businesscase Technocampus Lelystad Airport, als uitwerking

Nadere informatie

P r o v i n c i e F l e v o l a n d

P r o v i n c i e F l e v o l a n d Aan: Provinciale Staten Onderwerp: Woonzorgstimuleringsregeling. Statenvergadering 6 september 2001 Agendapunt: 10 1. Wij stellen u voor: - de gemeente NOP een subsidie toe te kennen van ƒ 48.000 ( 21.781)

Nadere informatie

Aan dtkv. 2015/ Uw brief van: 2 september 2015 Ons nummer: Willemstad, 21 september 2015

Aan dtkv. 2015/ Uw brief van: 2 september 2015 Ons nummer: Willemstad, 21 september 2015 Aan dtkv De Raad van Ministers De Minister van Economische Ontwikkeling De heer Stanley M. Palm AmiDos Building, Pletterijweg 43 Alhier Uw nummer (letter): Onderwerp: Bijlage(n): 2015/013479 Uw brief van:

Nadere informatie

* ^PROVINCIE FLEVOLAND INHOUDELIJK MANDAAT

* ^PROVINCIE FLEVOLAND INHOUDELIJK MANDAAT * ^PROVINCIE FLEVOLAND INHOUDELIJK MANDAAT Onderwerp Provinciale bijdrage in het kader van het OP Kansen voor West voor het project "GeoValley (projectnummer P2iF.005). Beslispunten: 1. Provinciale cofinanciering

Nadere informatie

P r o v i n c i e F l e v o l a n d

P r o v i n c i e F l e v o l a n d Aan: Provinciale Staten Onderwerp: Formatie-ontwikkeling 2003 Statenvergadering: 6 februari 2003 Agendapunt: 5 1. Wij stellen u voor: a. in te stemmen met structurele uitbreiding van de formatie met 13,3

Nadere informatie

DELTA NV verkeert in zwaar weer. Voornaamste oorzaak is de lage elektriciteitsprijs en het tollingcontract

DELTA NV verkeert in zwaar weer. Voornaamste oorzaak is de lage elektriciteitsprijs en het tollingcontract Onderwerp: Initiatiefvoorstel Zeeland solidariseert Initiatiefvoorstel met betrekking tot de problematiek van DELTA NV in relatie met de kerncentrale van het lid Temmink (GroenLinks ) Samenvatting DELTA

Nadere informatie

P r o v i n c i e F l e v o l a n d

P r o v i n c i e F l e v o l a n d Aan: Provinciale Staten Onderwerp: Startdocument Project De Uitweg Statenvergadering: 16 mei 2002 Agendapunt 15 1. Wij stellen u voor: - Kennis te nemen van het Startdocument De Uitweg; - in te stemmen

Nadere informatie

FNG NAAMLOZE VENOOTSCHAP Statutaire zetel: Zoetermeer, Nederland. Nederlandse Kamer van Koophandel: (hierna de "Vennootschap")

FNG NAAMLOZE VENOOTSCHAP Statutaire zetel: Zoetermeer, Nederland. Nederlandse Kamer van Koophandel: (hierna de Vennootschap) FNG NAAMLOZE VENOOTSCHAP Statutaire zetel: Zoetermeer, Nederland Nederlandse Kamer van Koophandel: 16014685 (hierna de "Vennootschap") BIJZONDER VERSLAG VAN HET BESTUUR MET BETREKKING TOT DE WIJZIGING

Nadere informatie

P r o v i n c i e F l e v o l a n d

P r o v i n c i e F l e v o l a n d Onderwerp Bedrijfsplan Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland. Registratienummer: CWE04.019 Samenvatting Dit voorstel is bedoeld ter positiebepaling ten aanzien van de plannen voor een ontwikkelingsmaatschappij

Nadere informatie

P r o v i n c i e F l e v o l a n d

P r o v i n c i e F l e v o l a n d Aan: Provinciale Staten Statenvergadering: 3 oktober 2002 Onderwerp: Verdeling Gebundelde DoelUitkering en Interim Besluit Duurzaam Veilig 2002. 1. Wij stellen u voor: a. de gelden op basis van de Gebundelde

Nadere informatie

Afdeling Subsidiezaken. Postbus HM LEEUWARDEN

Afdeling Subsidiezaken. Postbus HM LEEUWARDEN Aanvraagformulier Subsidieregeling Wurkje foar Fryslân Formulier retour sturen naar: Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân t.a.v. Afdeling Subsidiezaken Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN Contactgegevens:

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER: Subsidieregeling agrarische bedrijfsverplaatsing Groningen (VGAB)

AANVRAAGFORMULIER: Subsidieregeling agrarische bedrijfsverplaatsing Groningen (VGAB) AANVRAAGFORMULIER: Subsidieregeling agrarische bedrijfsverplaatsing Groningen (VGAB) Niet door aanvrager in te vullen Datum ontvangst Provincie : Paraaf ontvangst: Maatregel/Regeling: Projectnaam: Datum

Nadere informatie

P r o v i n c i e F l e v o l a n d

P r o v i n c i e F l e v o l a n d Aan: Provinciale Staten Statenvergadering d.d.: 9 juni 2005 Onderwerp: Borgstelling voor het openbaar lichaam Nieuw Land Erfgoedcentrum voor mogelijk verlies van inkomsten uit verhuur. 1. Beslispunten:

Nadere informatie

Datum : 26 oktober 2004 Nummer PS : PS2004IME11 Dienst/sector : MEC/ERT Commissie : IME Registratienummer : 2004MEC001993i Portefeuillehouder : G.

Datum : 26 oktober 2004 Nummer PS : PS2004IME11 Dienst/sector : MEC/ERT Commissie : IME Registratienummer : 2004MEC001993i Portefeuillehouder : G. S T A T E N V O O R S T E L Datum : 26 oktober 2004 Nummer PS : PS2004IME11 Dienst/sector : MEC/ERT Commissie : IME Registratienummer : 2004MEC001993i Portefeuillehouder : G. Mik Titel : Inzet middelen

Nadere informatie

P r o v i n c i e F l e v o l a n d

P r o v i n c i e F l e v o l a n d P r o v i n c i e F l e v o l a n d S t a t e n v o o r s t e l Aan: Provinciale Staten Onderwerp: Voorstel tot wijziging treasurystatuut Statenvergadering: 3 oktober 2002 Agendapunt: 21 1. Wij stellen

Nadere informatie

FAQ Regeling buitenlandse investeerder

FAQ Regeling buitenlandse investeerder FAQ Regeling buitenlandse investeerder Algemene vragen: 1. Waar en hoe kan ik mijn aanvraag voor een verblijfsvergunning indienen? Bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Het aanvraagformulier

Nadere informatie

2.1 In te stemmen met een storting van aandelenkapitaal door de 3 partners. Per afzonderlijke partner bedraagt dit 1 miljoen (eigen vermogen);

2.1 In te stemmen met een storting van aandelenkapitaal door de 3 partners. Per afzonderlijke partner bedraagt dit 1 miljoen (eigen vermogen); ** Aan Provinciale Staten Onderwerp Definitieve uitwerking ondernemingsplan OMALA NV 1. Beslispunten 1. Kennis te nemen van: 1.1 Het ondernemingsplan OMALA NV deel 1 (het plan in hoofdlijnen) en deel 2

Nadere informatie

Subsidiebeschikking. in het kader van het EFRO Doelstelling 2 programma, Kansen voor West, programmadeel West-Regio

Subsidiebeschikking. in het kader van het EFRO Doelstelling 2 programma, Kansen voor West, programmadeel West-Regio Aan begunstigde: Acquit Business Development BV de heer W.G.L. de Jong Marnestraat 6 2497NE Den Haag Projectnaam: Delft Aardwarmte Pilot-Project (DAPP) Projectnummer: 21Z.017 Datum besluit: 08-06-2011

Nadere informatie

Overweegt u complexgewijze verkoop? Laat u adviseren.

Overweegt u complexgewijze verkoop? Laat u adviseren. Overweegt u complexgewijze verkoop? Laat u adviseren. 1 Dienstverlening corporaties Capital Value Wat kunnen wij voor Dienstverlening corporaties Capital Value 2 u betekenen? 3 Dienstverlening corporaties

Nadere informatie

vrom030224 Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den Haag, 11 april 2003

vrom030224 Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den Haag, 11 april 2003 vrom030224 Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den Haag, 11 april 2003 Hierbij bied ik u de antwoorden aan op de vragen d.d. 12 maart jl. gesteld door de commissie voor Volkshuisvesting,

Nadere informatie

Algemeen Bestuur. Veiligheidsregio Groningen. Agendapunt 6. 3 juli 2015 ONTWIKKELINGEN BON

Algemeen Bestuur. Veiligheidsregio Groningen. Agendapunt 6. 3 juli 2015 ONTWIKKELINGEN BON Agendapunt 6 Algemeen Bestuur Veiligheidsregio Groningen 3 juli 2015 ONTWIKKELINGEN BON Inleiding Zoals bekend is in 2014 een noordelijke Stuurgroep ingesteld met het oog op de huidige en toekomstige organisatie

Nadere informatie

Subsidiëring Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland ten behoeve van de Drentse Participatie Maatschappij

Subsidiëring Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland ten behoeve van de Drentse Participatie Maatschappij 2004-98 Subsidiëring Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland ten behoeve van de Drentse Participatie Maatschappij Voorgestelde behandeling: - Statencommissie Bestuur, Financiën

Nadere informatie

Aanvraagformulier Fryslân Fernijt IV

Aanvraagformulier Fryslân Fernijt IV Aanvraagformulier Fryslân Fernijt IV Derde tender 2015 Fryslân Fernijt IV is onderdeel van de uitvoeringsregeling projectsubsidies economie, recreatie en toerisme (VO). Contact? Informatie kunt u vinden

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel om in beginsel in te stemmen met de verkoop van de aandelen van de N.V. Nutsbedrijf Regio Eindhoven

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel om in beginsel in te stemmen met de verkoop van de aandelen van de N.V. Nutsbedrijf Regio Eindhoven r++ gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbijlage nummer 34 Inboeirnummer OOT000506 Beslisdatum BfkW 15 februari 2000 Dossiemummer 007.503 Raadsbijlage Voorstel om in beginsel in te stemmen

Nadere informatie

Uit ervaring blijkt ook dat met energieverbeterende maatregelen gemiddeld 30% energiebesparing gerealiseerd

Uit ervaring blijkt ook dat met energieverbeterende maatregelen gemiddeld 30% energiebesparing gerealiseerd RAADSVOORSTEL Onderwerp : Pilot energieaanpak woningen Raadsvergadering : 2 december 2009 Politieke markt d.d.: - Agendapunt : 6 Portef.houder : wethouder Berkelder Voorstelnummer : 236649 BenW-besluit

Nadere informatie

Status Datum vergadering Gedeputeerde Staten Eindtermijn A-Openbaar 19 februari

Status Datum vergadering Gedeputeerde Staten Eindtermijn A-Openbaar 19 februari GS-Voorstel Besluitnummer PZH-2019-676717827 (DOS-2017-0009747) Status Datum vergadering Gedeputeerde Staten Eindtermijn A-Openbaar 19 februari 2019 - Onderwerp Samenwerkingsovereenkomst logistieke hotspot

Nadere informatie

Voordracht 50. Haarlem, 25 mei 2000 Onderwerp: aankoop aandelen FIRON BV Bijlagen: - ontwerpbesluit - concept-koopovereenkomst

Voordracht 50. Haarlem, 25 mei 2000 Onderwerp: aankoop aandelen FIRON BV Bijlagen: - ontwerpbesluit - concept-koopovereenkomst Voordracht 50 Haarlem, 25 mei 2000 Onderwerp: aankoop aandelen FIRON BV Bijlagen: - ontwerpbesluit - concept-koopovereenkomst Inleiding Bij besluit van 10 september 1990, nummer 45 hebben uw Staten besloten

Nadere informatie

Het verhogen van het vermogen van het Regionaal Ontwikkelbedrijf (ROB) Land van Heusden en Altena C.V. met een bedrag van 1.080.000 Volgnr.

Het verhogen van het vermogen van het Regionaal Ontwikkelbedrijf (ROB) Land van Heusden en Altena C.V. met een bedrag van 1.080.000 Volgnr. Onderwerp Het verhogen van het vermogen van het Regionaal Ontwikkelbedrijf (ROB) Land van Heusden en Altena C.V. met een bedrag van 1.080.000 Volgnr. 2013-001 Portefeuillehouder wethouder B. de Peuter

Nadere informatie

projectvoorstel behandeling van een projectvoorstel Eerste fase tweede fase Derde fase

projectvoorstel behandeling van een projectvoorstel Eerste fase tweede fase Derde fase projectvoorstel behandeling van een projectvoorstel Ammodo hanteert voor elk donatiebesluit (op initiatief van derden of van Ammodo zelf) de met het formulier Projectvoorstel verzamelde gegevens. Om zoveel

Nadere informatie

REDACTIESTATUUT ONEWORLD

REDACTIESTATUUT ONEWORLD REDACTIESTATUUT ONEWORLD OneWorld is een uitgave van de Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling NCDO. OneWorld heeft tot doel het informeren van publieksgroepen over

Nadere informatie

P r o v i n c i e F l e v o l a n d

P r o v i n c i e F l e v o l a n d Aan: Provinciale Staten Onderwerp: Werkgeversaspecten dualisering provinciebestuur. Statenvergadering: 2 oktober 2003 Agendapunt: 12 1. Wij stellen u voor: a. de thans geldende Collectieve arbeidsvoorwaarden

Nadere informatie

Statenvoorstel. Warmtebedrijf Holding B.V. - Verlenging looptijd twee incidentele subsidies (in de vorm van een lening)

Statenvoorstel. Warmtebedrijf Holding B.V. - Verlenging looptijd twee incidentele subsidies (in de vorm van een lening) Statenvoorstel Vergadering Juli 2019 Nummer 7196 Onderwerp Warmtebedrijf Holding B.V. - Verlenging looptijd twee incidentele subsidies (in de vorm van een lening) Vergaderdatum GS: 6 juni 2019 Portefeuillehouder:

Nadere informatie

1 [naam bank], gevestigd te kantoorhoudende aan de, hierna te noemen Kredietnemer, enerzijds,

1 [naam bank], gevestigd te kantoorhoudende aan de, hierna te noemen Kredietnemer, enerzijds, AKTE VAN VERPANDING VAN NIET-VERHANDELBARE ACTIVA (bancaire leningen alsmede onderhandse geldleningen aan Nederlandse overheden, en woningcorporaties en andere rechtspersonen opgericht naar Nederlands

Nadere informatie

Inhoudsopgave Ontwerpbesluit pag. 3 Toelichting pag. 5 Bijlage(n): 1

Inhoudsopgave Ontwerpbesluit pag. 3 Toelichting pag. 5 Bijlage(n): 1 S T A T E N V O O R S T E L Datum : 17 juli 2007 Nummer PS : PS2007WMC01 Dienst/sector : MEC/DMO Commissie : WMC Registratienummer : 2007MEC001224i Portefeuillehouder : mevr. Dekker Titel : Ondersteuning

Nadere informatie

College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel. Aan Provinciale Staten,

College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel. Aan Provinciale Staten, PS2008MME14-1 - College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel Datum : 6 mei 2008 Nummer PS : PS2008MME14 Afdeling : ECV Commissie : MME Registratienummer : 2008INT220919 Portefeuillehouder : Ekkers Titel

Nadere informatie

Winstdeling Polishouders. Nationale-Nederlanden Levensverzekering Maatschappij N.V.

Winstdeling Polishouders. Nationale-Nederlanden Levensverzekering Maatschappij N.V. Winstdeling Polishouders Nationale-Nederlanden Levensverzekering Maatschappij N.V. Juridische fusie Nationale-Nederlanden Levensverzekering Maatschappij N.V. en RVS Levensverzekering N.V. De juridische

Nadere informatie

STW-gebruikerscommissie

STW-gebruikerscommissie STW-gebruikerscommissie Versie: november 2013 Pagina 1 / 10 Inhoud Inhoud... 1 Inleiding... 2 Definities... 3 02. Toepasselijkheid... 3 03. Taak... 4 04. Uitvoering project... 4 05. Samenstelling... 4

Nadere informatie

G.J. Bos Ruimte en Wonen P. Huizing en F. van den Hoogen

G.J. Bos Ruimte en Wonen P. Huizing en F. van den Hoogen Raadsvoorstel Onderwerp varianten ontwikkeling Bijl Hofplein Raadsvergadering 12 mei 2009 Agendapunt Portefeuillehouder Afdeling Ambtenaar G.J. Bos Ruimte en Wonen P. Huizing en F. van den Hoogen Samenvatting

Nadere informatie

P r o v i n c i e F l e v o l a n d

P r o v i n c i e F l e v o l a n d Aan: Provinciale Staten Onderwerp: Steun aan de Stichting Nederland bouwt VOC Retourschip Statenvergadering 7 juni 2001 Agendapunt 18 1. Wij stellen u voor: De Stichting Nederland bouwt VOC Retourschip:

Nadere informatie

Subsidiebeschikking. in het kader van het EFRO Doelstelling 2 programma, Kansen voor West, programmadeel West-Regio

Subsidiebeschikking. in het kader van het EFRO Doelstelling 2 programma, Kansen voor West, programmadeel West-Regio Aan begunstigde: Stichting Incubator Utrecht de heer O. Schoots Yalelaan 40 3584CM Utrecht Projectnaam: Life Science Incubator Utrecht Projectnummer: Datum besluit: 01-11-2012 Subsidiebeschikking in het

Nadere informatie

Subsidiebeschikking. in het kader van het EFRO Doelstelling 2 programma, Kansen voor West, programmadeel West-Regio

Subsidiebeschikking. in het kader van het EFRO Doelstelling 2 programma, Kansen voor West, programmadeel West-Regio Aan begunstigde: Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart de heer P. Struijs Vasteland 12e 3011BL Rotterdam Projectnaam: LNG Dual fuel voor de Binnenvaart Projectnummer: 22Z.011 Datum besluit: 25-02-2011

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017 1 Onderwerp: Antwoorden statenvragen CU landschapskunst Rijsberman, M.A. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de

Nadere informatie

Participatie Stichting BioMedTech Zuid-Holland BESLUITEN

Participatie Stichting BioMedTech Zuid-Holland BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Participatie Stichting BioMedTech Zuid-Holland BESLUITEN behoudens advies van de Commissie voor Economische Zaken, Grondzaken, Toerisme en Parkeren, bijgaand raadsvoorstel

Nadere informatie

De GGD Rotterdam Rijnmond zal in 2017 het volgende plusproduct leveren: Plusprod. WMO toezicht C 6.611,-

De GGD Rotterdam Rijnmond zal in 2017 het volgende plusproduct leveren: Plusprod. WMO toezicht C 6.611,- GGD Rotterdam-Rijnmond Staf directie Publieke Gezondheid en Zorí; 33D den IJsSel Cluster Maatschappelijke Ontwikkeling 2 5 NOV 2016 Bezoekadres: Halvemaanpassage 90 3011 DL Rotterdam Postadres: Postbus

Nadere informatie

Subsidiebeschikking. in het kader van het EFRO Doelstelling 2 programma, Kansen voor West, programmadeel West-Regio

Subsidiebeschikking. in het kader van het EFRO Doelstelling 2 programma, Kansen voor West, programmadeel West-Regio Aan begunstigde: Stichting Waag Society mevrouw Marleen Stikker Nieuwmarkt 4 1012CR Amsterdam Projectnaam: CineGrid Amsterdam Projectnummer: 21M.007 Datum besluit: 27-04-2010 Subsidiebeschikking in het

Nadere informatie

Aan de regioraad, Op 20 juni 2012 heeft uw raad ingestemd met het voorstel van de Innovatiesprong Twente,

Aan de regioraad, Op 20 juni 2012 heeft uw raad ingestemd met het voorstel van de Innovatiesprong Twente, DATUM 13 februari 2012 CODE 2013/1 PAGINA 1/5 AUTEUR E. L Ruijs REGISTRATIENUMMER 13000643 ONDERWERP Innovatiefonds Twente AGENDAPUNT 7a Voorstel regioraad Samenvatting Op 20 juni 2012 heeft uw raad ingestemd

Nadere informatie

Provinciale Staten VOORBLAD

Provinciale Staten VOORBLAD Provinciale Staten VOORBLAD Onderwerp SIS-nummer Agendering (advies griffie) Behandelwijze Overlegpunten/ beslispunten Context Versnellingsgelden bodemsanering, subsidieaanvraag gemeente Apeldoorn PS2011-646

Nadere informatie

3. Verslag van de Raad van Commissarissen en van zijn commissies over het boekjaar 2012 (informatie)

3. Verslag van de Raad van Commissarissen en van zijn commissies over het boekjaar 2012 (informatie) Vrije vertaling AGENDA Algemene Vergadering van Aandeelhouders van SBM Offshore N.V. (de "Vennootschap") te houden op dinsdag 2 april 2013, aanvang 14.30 uur, in het Hilton hotel, Weena 10, 3012 CM te

Nadere informatie

Concept Convenant Voorraadbeheersing en Afstemming Werklocaties Flevoland. 1. Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Almere,

Concept Convenant Voorraadbeheersing en Afstemming Werklocaties Flevoland. 1. Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Almere, Concept Convenant Voorraadbeheersing en Afstemming Werklocaties Flevoland Partijen: 1. Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Almere, 2. Het College van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2015/21

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2015/21 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 3-3-2015 Nummer voorstel: 2015/21 Voor raadsvergadering d.d.: 17-03-2015 Agendapunt: Onderwerp:

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2015 2016 32 637 Bedrijfslevenbeleid Nr. 242 BRIEF VAN DE MINISTER VAN ECONOMISCHE ZAKEN Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den Haag,

Nadere informatie

Provinciale Staten van Noord-Holland. Voordracht 16. Haarlem, 30 januari Onderwerp: Garantstelling Eikenrode

Provinciale Staten van Noord-Holland. Voordracht 16. Haarlem, 30 januari Onderwerp: Garantstelling Eikenrode Provinciale Staten van Noord-Holland Voordracht 16 Haarlem, 30 januari 2007 Onderwerp: Garantstelling Eikenrode Bijlagen: Ontwerpbesluit 1. Inleiding. Gedeputeerde Moens is op verzoek van de Commissaris

Nadere informatie

Titel: Vaststellingsovereenkomst De Waal c.d. provincie Utrecht over finale kwijting oplevering oude provinciehuis. Besluit pag. 3. Toelichting pag.

Titel: Vaststellingsovereenkomst De Waal c.d. provincie Utrecht over finale kwijting oplevering oude provinciehuis. Besluit pag. 3. Toelichting pag. College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel DATUM 13 maart 2013 NUMMER PS PS2013PS01 AFDELING Directie COMMISSIE ---- STELLER R. Andringa DOORKIESNUMMER 030-2582213 REGISTRATIENUMMER 80DF82D4 PORTEFEUILLEHOUDER

Nadere informatie

Behandeld in commissie Ruimtelijke Ordening, Volkshuisvesting en Cultuur 9 april 2002

Behandeld in commissie Ruimtelijke Ordening, Volkshuisvesting en Cultuur 9 april 2002 Voorstel aan de Raad Nummer / datum raadsvergadering / datum vergadering B&W 70/2001 / 24 april 2002 / 5 maart 2002 Behandeld in commissie Ruimtelijke Ordening, Volkshuisvesting en Cultuur 9 april 2002

Nadere informatie

Geachte raden, staten, colleges, burgemeesters en commissaris, 1. Het Evaluatierapport Grondbank en ROZ

Geachte raden, staten, colleges, burgemeesters en commissaris, 1. Het Evaluatierapport Grondbank en ROZ Regionale Ontwikkelingsorganisatie (ROZ) Bijlage 3.3 AB ROZ en Grondbank 30 september 2013 Aan: - de gemeenteraden van Gouda, Rotterdam, Waddinxveen en - de colleges van Burgemeester en Wethouders van

Nadere informatie

Geraadpleegd

Geraadpleegd VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: H. Steijn Tel.nr. : 06-35113525 Geraadpleegd consulent Datum: 13 november 2013 Team: JLV Financieel: Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan: N.a.v. (evt.

Nadere informatie

Investeren en wonen in Nederland

Investeren en wonen in Nederland Investeren en wonen in Nederland Regeling voor buitenlandse investeerders De Nederlandse regering wil investeerders buiten de Europese Unie aantrekken om in Nederland te investeren. De regeling voor buitenlandse

Nadere informatie

Onderwerp: instellen provinciaal Jeugdsportfonds als invulling van de motie Armoede

Onderwerp: instellen provinciaal Jeugdsportfonds als invulling van de motie Armoede Provinciale Staten van Noord Holland Voordracht Haarlem, Onderwerp: instellen provinciaal Jeugdsportfonds als invulling van de motie Armoede Bijlage: ontwerpbesluit 1. Inleiding Op 29 mei 2006 hebben PS

Nadere informatie

DHK: subsidieregeling voor Demonstratieprojecten, Haalbaarheidsstudies en Kennisverwerving

DHK: subsidieregeling voor Demonstratieprojecten, Haalbaarheidsstudies en Kennisverwerving Subsidieregeling DHK: ondersteunt MKB ondernemingen bij export en internationalisering in 3 soorten landen De DHK-regeling staat open voor 88 landen. Afhankelijk van het land en het beschikbare budget

Nadere informatie

3. Het Praktijkonderzoek Plant & Omgeving B.V. middels bijgaande beschikking op de hoogte te stellen van het besluit.

3. Het Praktijkonderzoek Plant & Omgeving B.V. middels bijgaande beschikking op de hoogte te stellen van het besluit. PROVINCIE INHOUDELIJK MANDAAT Onderwerp Provinciale bijdrage in het kader van het OP Kansen voor West voor het project "Energierijk" (projectnummer P21F.006). Beslispunten: 1. Provinciale cofinanciering

Nadere informatie

Aan. dtkv. 2015/ Uw brief van: 26 juni 2016 Ons nummer: Willemstad, 26 juli 2016

Aan. dtkv. 2015/ Uw brief van: 26 juni 2016 Ons nummer: Willemstad, 26 juli 2016 Aan dtkv De Minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning Mevr. S.F. Camelia-Römer Seru Arrarat z/n Alhier Uw nummer (letter): Onderwerp: 2015/015685 Uw brief van: 26 juni 2016 Ons nummer: 26072016.01

Nadere informatie

No Emmeloord, 17 november Onderwerp. Inpassingsplan ten behoeve van de Maritieme Servicehaven FievoPort

No Emmeloord, 17 november Onderwerp. Inpassingsplan ten behoeve van de Maritieme Servicehaven FievoPort No. 348852-1 gemeente NOORDOOSTPOLDER Emmeloord, 17 november 2015. Onderwerp Inpassingsplan ten behoeve van de Maritieme Servicehaven FievoPort Advies raadscommissie Hamerstuk voor de fracties van ONS,

Nadere informatie

De Wet op de vennootschapsbelasting 1969 wordt als volgt gewijzigd:

De Wet op de vennootschapsbelasting 1969 wordt als volgt gewijzigd: Wijziging van de Wet op de vennootschapsbelasting 1969 en enige andere wetten in verband met de modernisering van de vennootschapsbelastingplicht voor overheidsondernemingen (Wet modernisering Vpb-plicht

Nadere informatie

Datum : 5 december 2006 Nummer PS : PS2007ZCW04 Dienst/sector : MEC/DMO Commissie : ZCW Registratienummer : 2006MEC002254i Portefeuillehouder : Kamp

Datum : 5 december 2006 Nummer PS : PS2007ZCW04 Dienst/sector : MEC/DMO Commissie : ZCW Registratienummer : 2006MEC002254i Portefeuillehouder : Kamp S T A T E N V O O R S T E L Datum : 5 december 2006 Nummer PS : PS2007ZCW04 Dienst/sector : MEC/DMO Commissie : ZCW Registratienummer : 2006MEC002254i Portefeuillehouder : Kamp Titel : Pilotproject Integrale

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot tijdelijke uitbreiding van middelen ten behoeve van de integrale schuldhulpverlening in Eindhoven

Raadsbijlage Voorstel tot tijdelijke uitbreiding van middelen ten behoeve van de integrale schuldhulpverlening in Eindhoven gemeente Eindhoven Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Raadsbijlage nummer 247 Inboeknummer 99U003249 Beslisdatum BSW 2 november 1999 Dossiernummer 944.505 Raadsbijlage Voorstel tot tijdelijke uitbreiding

Nadere informatie

Subsidiebeschikking. in het kader van het EFRO Doelstelling 2 programma, Kansen voor West, programmadeel Rotterdam

Subsidiebeschikking. in het kader van het EFRO Doelstelling 2 programma, Kansen voor West, programmadeel Rotterdam Aan begunstigde: Mobiel Erfgoed Centrum de heer R Schuddeboom Postbus 247 3CL Rotterdam Projectnaam: MEC-Innovatie Projectnummer: 21R.5 Datum besluit: 15-3-212 Subsidiebeschikking in het kader van het

Nadere informatie

wensen en bedenkingen ex artikel 160 Gemeentewet bij notariële oprichtingsakte inclusief ontwerp-statuten Steinerbos B.V.

wensen en bedenkingen ex artikel 160 Gemeentewet bij notariële oprichtingsakte inclusief ontwerp-statuten Steinerbos B.V. Betreft wensen en bedenkingen ex artikel 160 Gemeentewet bij notariële oprichtingsakte inclusief ontwerp-statuten Steinerbos B.V. Vergaderdatum 13 september 2012 Gemeenteblad 2012 / 51 Agendapunt 14 Aan

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 11 april 2017 Aanwezig: burgemeester Adema (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

P r o v i n c i e F l e v o l a n d

P r o v i n c i e F l e v o l a n d Adviescommissie bezwaar en beroep bij Provinciale Staten Aan: Provinciale Staten Onderwerp: Beroepschrift op grond van artikel 32, eerste lid van de Algemene Subsidieverordening Flevoland 1999 ingediend

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 maart 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 maart 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 maart 2019 1 Onderwerp: Beschikbaar stellen bijdrage Trintelzand B Rijsberman, M.A. 1. In te stemmen met het gefaseerd betaalbaar stellen van de provinciale

Nadere informatie

Ontwerpbesluit. Toelichting

Ontwerpbesluit. Toelichting College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel 2011RGW10 Datum : 14 februari 2011 Nummer PS : Afdeling : PRO Commissie : RGW Steller : B. Cornelissen Portefeuillehouder : R.W. Krol Registratienummer :

Nadere informatie

Aan dtkv. 2015/045132 Uw brief van: 9 september 2015 Ons nummer: 05102015.02 Willemstad, 5 oktober 2015

Aan dtkv. 2015/045132 Uw brief van: 9 september 2015 Ons nummer: 05102015.02 Willemstad, 5 oktober 2015 Aan dtkv De Raad van Ministers De Minister van Economische Ontwikkeling De heer Stanley M. Palm AmiDos Building, Pletterijweg 43 Alhier Uw nummer (letter): Onderwerp: Bijlage(n): 2015/045132 Uw brief van:

Nadere informatie