voortgangsgesprek beoordelings gesprek werkbezoek jaar. zal de cyclus een In ieder

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "voortgangsgesprek beoordelings gesprek werkbezoek jaar. zal de cyclus een In ieder"

Transcriptie

1 Gesprekscyclus SKOR Bij de SKOR hanteren we de volgendee ken volgenss onderstaande planning: werkbezoek werkbezoek voortgangs beoordelings competentie voortgangs werkbezoek werkbezoek De scycluss start met een competentie (CG). Het jaar daarna vindt er een voortgangs (VG) plaats. Na tweee jaar is er een beoordelings (BG). Voorafgaande aan genoemdee ken is er altijd een werkbezoek geweest. Een werkbezoek bestaat uit een voor- en na en een klassenbezoek. De werkbezoeken vinden plaats in aug-dec van een jaar. De ken vinden plaats in jan-mrt van een jaar. Wanneer het beoordelings leidt tot een onvoldoende beoordeling, zal de cyclus een andere structuur krijgen. (zie verderop in dit document) In ieder zal een terugkoppeling plaatsvinden over de gestelde doelen en afgesproken acties uit het vorige.

2 We werken vanuit competentiemanagement, het sturen van competenties, zodat we de gewenste samenhang tussen individuele- en organisatieontwikkeling mogelijk kunnen maken. Als instrument bij de ken maken we gebruik van WMK. Het onderdeel POP in WMK bestaat uit de volgende onderdelen: - Gedragscode - Algemene vragen - Competenties We gaan hierbij uit van de competenties uit de wet BIO. (aangepast op SKOR-niveau) De competenties zijn toegespitst op de volgende doelgroepen: - Conciërges (overig oop) - Onderwijsassistenten - LA-leerkrachten - LB-leerkrachten - Intern begeleiders - Adjunct (Teamleider) - Directeur - Bovenschoolse directie Beschrijving werkbezoek De (adjunct)- maakt een afspraak om een kijkje in de klas te komen nemen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een schoolspecifieke kijkwijzer gericht op de competenties van personeelsleden binnen SKOR. De (adjunct)- bepaalt het thema van de activiteit die bekeken wordt. Dit is schoolspecifiek. Dit thema is gerelateerd aan het schoolontwikkelplan van het betreffende schooljaar. De en en stafen worden beoordeeld door de bovenschoolse. Beschrijving bekwaamheidsdossier In het bekwaamheidsdossier zitten in ieder geval de volgende documenten: - Loopbaanontwikkeling (historie + huidige ontwikkelingen) - Verslagen van ken uit de scyclus - Diploma s, certificaten, etc. - Diversen De medewerker is zelf verantwoordelijk voor het bijhouden van zijn/haar bekwaamheidsdossier.

3 Beschrijving competentie.(cg) In het CG wordt aandacht besteed aan het optimaliseren van het persoonlijk functioneren en aan de persoonlijke ontwikkeling van het individu. CG ken kunnen leiden tot het maken van afspraken m.b.t. het functioneren en het welbevinden van het individuele personeelslid in relatie tot de werkomstandigheden. Het is een evaluatieve dialoog over de ontwikkeling van de medewerker (afgelopen periode en komende periode). Er wordt dus niet beoordelend gesproken over het actuele competentieniveau. Het CG heeft een open karakter. Zowel de medewerker als de (adjunct)- vullen de competenties in. Eventueel kan gekozen worden voor een derde persoon. De gemiddelde scores vormen het uitgangspunt voor het. Het formulier uit het kopje analyse en acties in WMK vormt de basis voor het verslag van het. Dit formulier wordt ingevuld door de (adjunct)-. Het formulier wordt door beide partijen getekend voor gezien. (een eventuele zienswijze kan bijgevoegd worden) Vanuit het CG ontstaat in onderlinge samenspraak een Persoonlijk Ontwikkelings Plan (POP) voor dit jaar of wordt een bestaand POP aangescherpt/aangepast. Wat Wie Wanneer Inhoudelijke opmerking Werkbezoek - (adjunct)- Invullen competenties in - Medewerker WMK - (adjunct)- Gesprek - Medewerker - (adjunct)- Verslaglegging - (adjunct)- POP - Medewerker z.s.m. aanmaken/aanscherpen Bekwaamheidsdossier aanvullen Aug-dec Gerelateerd aan schoolontwikkelplan Twee weken voor Er kan voor gekozen het geplande worden om ook door een derde persoon de competenties in te laten vullen. Jan-mrt werkbezoek. eerder gemaakte afspraken. - Welbevinden medewerker. competenties. z.s.m. Formulier analyse en acties uit WMK. - Medewerker Eigen verantwoordelijkheid werknemer.

4 Beschrijving voortgangs. (VG) Het voortgangs zal gebruikt worden om terug te blikken op de leerpunten genoemd in het voorgaande. (kan een CG of BG zijn) Tevens komen in dit de onderdelen gedragscode en algemene vragen aan de orde. De medewerker vult de vragen bij de genoemde onderdelen in. De terugblik op de competenties en de antwoorden bij de onderdelen gedragscode en algemene vragen vormen de basis voor een dialoog. De (adjunct)- maakt een verslag van dit. Het verslag wordt door beide partijen getekend voor gezien. (een eventuele zienswijze kan bijgevoegd worden) Wanneer het voortgangs een vervolg is op een beoordelings waarbij sprake is van onvoldoende functioneren, zal opnieuw een beoordeling volgen. Wat Wie Wanneer Inhoudelijke opmerking Werkbezoek - (adjunct)- Aug-dec Invullen gedragscode in - Medewerker Twee weken voor WMK het geplande Invullen algemene vragen in WMK Gesprek - Medewerker - (adjunct)- Verslaglegging - (adjunct)- POP aanmaken/aanscherpen Bekwaamheidsdossier aanvullen - Medewerker Twee weken voor het geplande Gerelateerd aan schoolontwikkelplan Jan-mrt werkbezoek. eerder gemaakte afspraken. - Welbevinden medewerker. gedragscode. algemene vragen. - Mobiliteit. z.s.m. - Medewerker z.s.m. Uitdraai ingevulde gegevens uit WMK. Eventueel toevoeging vanuit directie. - Medewerker Eigen verantwoordelijkheid werknemer.

5 Beschrijving beoordelings. (BG) De medewerkers worden beoordeeld in een beoordelings, gericht op persoonlijk functioneren en de acht competenties. Het beoordelings is bedoeld om enerzijds inzicht krijgen in de functievervulling van het personeelslid en anderzijds het kunnen treffen van waarderende of disciplinaire maatregelen, waaraan rechtspositionele gevolgen voor het personeelslid verbonden kunnen zijn. (CAO PO, artikel 9.4) De vult de competenties in betreffende de werknemer. Het beoordelings is geen dialoog. De formuleert een gefundeerd oordeel over de medewerker en deelt dit mede. De medewerker hoort dit aan en kan kort reageren. Het beoordelingsformulier van de SKOR dient als uitgangspunt voor de verslaglegging. Het formulier wordt door beide partijen getekend voor gezien. (een eventuele zienswijze kan bijgevoegd worden) De medewerker kan bezwaar aantekenen bij een externe bezwarencommissie. SKOR is aangesloten bij de volgende externe bezwarencommissie (CAO PO, artikel 5.6): Bezwarencommissie van beroep voor het Katholiek Basis-, Speciaal- en Voortgezet Speciaal Onderwijs, Postbus 1177, 5602 BD Eindhoven. - Het BG is gericht op het verleden. - Het is een eenzijdige beoordeling door de leidinggevende. - Indien het BG als niet voldoende wordt beschouwd, dan stuurt de leidinggevende in de periode tussen de twee ken in de ontwikkeling van het personeelslid. - Het personeelslid moet vanuit een lerende houding ontwikkeling laten zien. - Wanneer het BG als niet voldoende wordt beschouwd, zal er tijdens het volgende voortgangs opnieuw teruggekomen worden op de genoemde leerpunten. Een volgend BG zal hierna volgen. Wat Wie Wanneer Inhoudelijke opmerking Werkbezoek - Directeur Aug-dec Gerelateerd aan schoolontwikkelplan Invullen competenties in WMK. - Directeur Twee weken voor het geplande Gesprek - Medewerker - Directeur Jan-mrt competenties. persoonlijk functioneren. - Beoordeling voldoende/ Onvoldoende Verslaglegging - Directeur z.s.m. Beoordelingsformulier SKOR POP - Medewerker z.s.m. aanmaken/aanscherpen Bekwaamheidsdossier aanvullen - Medewerker Eigen verantwoordelijkheid werknemer.

6 Voorbeeld A Periode: Bezoek: Gesprek: Opmerking: Aug-dec 2011 Werkbezoek * * In het kader van een punt uit het schoolontwikkelplan van dat schooljaar. Jan-mrt 2012 Competentie Aug-dec 2012 Werkbezoek * Jan-mrt 2013 Voortgangs Terugblik op punten uit het CG van jan 2012 Aug-dec 2013 Werkbezoek * Jan-mrt 2014 Beoordelings Voldoende Aug-dec 2014 Werkbezoek * Jan-mrt 2015 Voortgangs Aug-dec 2015 Werkbezoek * Jan-mrt 2016 Competentie Aug-dec 2016 Werkbezoek * Jan-mrt 2017 Voortgangs Terugblik op punten uit het CG van jan 2016 Aug-dec 2017 Werkbezoek * Jan-mrt 2018 Beoordelings Voorbeeld B Periode: Bezoek: Gesprek: Opmerking: Aug-dec 2011 Werkbezoek * * In het kader van een punt uit het schoolontwikkelplan van dat schooljaar. Jan-mrt 2012 Competentie Aug-dec 2012 Werkbezoek * Jan-mrt 2013 Voortgangs Terugblik op punten uit het CG van jan 2012 Aug-dec 2013 Werkbezoek * Jan-mrt 2014 Beoordelings Onvoldoende Aug-dec 2014 Werkbezoek * Voortgangs Jan-mrt 2015 Beoordelings Onvoldoende Aug-dec 2015 Werkbezoek * Voortgangs Jan-mrt 2016 Beoordelings Voldoende Aug-dec 2016 Werkbezoek * Jan-mrt 2017 Voortgangs Aug-dec 2017 Werkbezoek * Jan-mrt 2018 Competentie

Uitgangspunt is dat er jaarlijks een gesprek plaats vindt tussen medewerker en leidinggevende(n).

Uitgangspunt is dat er jaarlijks een gesprek plaats vindt tussen medewerker en leidinggevende(n). Kaderregeling gesprekscyclus PRIMAIR Onderwijs en REC stelling. De CAO PO geeft aan (artikel 9.4) dat de werkgever periodiek met elke werknemer gesprekken dient te voeren over het (toekomstig) functioneren.

Nadere informatie

Regeling Gesprekkencyclus (vastgesteld door CvB d.d.., na verkregen goedkeuring P(G)MR d.d..)

Regeling Gesprekkencyclus (vastgesteld door CvB d.d.., na verkregen goedkeuring P(G)MR d.d..) Regeling Gesprekkencyclus (vastgesteld door CvB d.d.., na verkregen goedkeuring P(G)MR d.d..) Inhoudsopgave 1. Inleiding 1.1 Verantwoording 2. Regeling 2.1 Begripsbepaling 2.2 Uitgangspunten 2.3 Het functioneringsgesprek:

Nadere informatie

Mobiliteitsbeleid. Inhoud: 1. Inleiding: 2. Begripsomschrijving:

Mobiliteitsbeleid. Inhoud: 1. Inleiding: 2. Begripsomschrijving: Mobiliteitsbeleid. Inhoud: 1. Inleiding. 2. Begripsomschrijving. 3. Vrijwillige mobiliteit. 4. Overplaatsing. 4.1 Formatietekort op een school 4.2 Wisseling van school 4.3 Overplaatsing zonder instemming

Nadere informatie

Beoordelingsgesprek (onderdeel van de gesprekkencyclus) Stichting De Groeiling

Beoordelingsgesprek (onderdeel van de gesprekkencyclus) Stichting De Groeiling Beoordelingsgesprek (onderdeel van de gesprekkencyclus) Stichting De Groeiling De Groeiling, stichting voor katholiek en interconfessioneel primair onderwijs Gouda en omstreken Bestuurskantoor De Groeiling

Nadere informatie

Instemming GMR: 09-06-2015 Vastgesteld Bestuur: 30 juni 2014. Gesprekkencyclus

Instemming GMR: 09-06-2015 Vastgesteld Bestuur: 30 juni 2014. Gesprekkencyclus Instemming GMR: 09-06-2015 Vastgesteld Bestuur: 30 juni 2014 Gesprekkencyclus Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. De gesprekkencyclus in de praktijk 3. Integraliteit 4. Gesprekkencyclus fase 1 5. Gesprekkencyclus

Nadere informatie

Regeling beoordelingsgesprekken O2A5

Regeling beoordelingsgesprekken O2A5 Regeling beoordelingsgesprekken O2A5 Het bestuur van O2A5, gelet op het resultaat van het gevoerde overleg met het personeelsdeel van de (G)MR; besluit: vast te stellen de navolgende Regeling beoordelingsgesprekken

Nadere informatie

Formulier beoordelingsgesprek en procedure. Vertrouwelijk

Formulier beoordelingsgesprek en procedure. Vertrouwelijk Formulier beoordelingsgesprek en procedure Vertrouwelijk Naam personeelslid Functie Naam formele beoordelaar Evt. naam derde en functie Functie Datum gesprek Datum laatste functioneringsgesprek Datum vorige

Nadere informatie

Kaderregeling gesprekscyclus VO met dienstverband onbepaalde tijd

Kaderregeling gesprekscyclus VO met dienstverband onbepaalde tijd Kaderregeling gesprekscyclus VO met dienstverband onbepaalde tijd t.b.v de scholen voor VO van de Lucas 1. Kaderregeling Deze Kaderregeling gesprekscyclus geldt voor alle medewerkers voortgezet onderwijs

Nadere informatie

Regeling beoordelingsgesprekken

Regeling beoordelingsgesprekken Regeling beoordelingsgesprekken Traject Activiteit Datum Bestuur Voorgenomen besluit Mei / juni 2010 GMR Instemming art. 23 i Juni 2010 Bestuur Besluit September 2010 Evaluatie 4 jaar 2014 Regeling beoordelingsgesprekken

Nadere informatie

Regeling. beoordelingsgesprekken. leraar-la

Regeling. beoordelingsgesprekken. leraar-la Regeling beoordelingsgesprekken leraar-la S.K.O. Het Groene Lint Inleiding. Het opstellen van een beoordeling van het functioneren van een medewerker is geen nieuw fenomeen binnen de organisatie. Het is

Nadere informatie

Beleidsnotitie Openbaar Primair Onderwijs Almelo Gesprekkencyclus

Beleidsnotitie Openbaar Primair Onderwijs Almelo Gesprekkencyclus Geleding Besproken d.d. Besluitvorming d.d. Staf Staf 23-5-2016 Directeuren MT 8-3-2016 GMR (instemming) GMR 30-6-2016 College van Bestuur CvB 1-11-2016 Beleidsnotitie Openbaar Primair Onderwijs Almelo

Nadere informatie

REGELING GESPREKKENCYCLUS VOOR MEDEWERKERS VAN ALOYSIUS

REGELING GESPREKKENCYCLUS VOOR MEDEWERKERS VAN ALOYSIUS REGELING GESPREKKENCYCLUS VOOR MEDEWERKERS VAN ALOYSIUS In concept vastgesteld door het College van bestuur van Aloysius, op 18 mei 2015 en, na instemming GMR, definitief vastgesteld op 24 juni 2015 1

Nadere informatie

gelet op de instemming op grond van artikel 27, eerste lid, WOR van de Ondernemingsraad d.d. 8 november 2012;

gelet op de instemming op grond van artikel 27, eerste lid, WOR van de Ondernemingsraad d.d. 8 november 2012; Burgemeester en wethouders van Krimpen aan den IJssel; gelet op artikel 15:1:15 van CAR-UWO gelet op de instemming op grond van artikel 27, eerste lid, WOR van de Ondernemingsraad d.d. 8 november 2012;

Nadere informatie

Reglement functioneringsgesprekken

Reglement functioneringsgesprekken Reglement functioneringsgesprekken 1. Inleiding Een centrale taak van het management is personeelszorg. Het functioneringsgesprek is voor het management een hulpmiddel om gestalte te geven aan personeelszorg.

Nadere informatie

REGELING GESPREKSCYCLUS GEMEENTE APPINGEDAM 2016

REGELING GESPREKSCYCLUS GEMEENTE APPINGEDAM 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Appingedam. Nr. 27426 22 februari 2017 REGELING GESPREKSCYCLUS GEMEENTE APPINGEDAM 2016 Burgemeester en wethouders van de gemeente Appingedam, gelet op de desbetreffende

Nadere informatie

FUNCTIONERINGSBELEID. Stichting R.K. Schoolbestuur Culemborg en Omstreken

FUNCTIONERINGSBELEID. Stichting R.K. Schoolbestuur Culemborg en Omstreken FUNCTIONERINGSBELEID Stichting R.K. Schoolbestuur Culemborg en Omstreken Personeelsgesprekken Personeelsbeleid is gericht op de belangen van de individuele medewerkers en op de belangen van de organisatie

Nadere informatie

regeling gesprekscyclus Het Sticht

regeling gesprekscyclus Het Sticht regeling gesprekscyclus Het Sticht 1 1 Inleiding In overleg met de PGMR heeft Het Sticht afspraken gemaakt over de regeling van de gesprekkencyclus. De titel van het strategisch beleidsplan 2015-2019 van

Nadere informatie

GESPREKKENCYCLUS EN PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

GESPREKKENCYCLUS EN PERSOONLIJKE ONTWIKKELING GESPREKKENCYCLUS EN PERSOONLIJKE ONTWIKKELING Stichting Fluenta Juni 2007 Inleiding en context De scholen van de willen zich versterken om samen in een professionele organisatie eigentijds, kwaliteitsonderwijs

Nadere informatie

REGLEMENT BEOORDELINGSGESPREKKEN

REGLEMENT BEOORDELINGSGESPREKKEN REGLEMENT BEOORDELINGSGESPREKKEN 1. Inleiding Dit reglement heeft als doel vast te leggen wat onder beoordeling wordt verstaan, wat in het gesprek aan de orde komt en in welke situatie een beoordelingsgesprek

Nadere informatie

overwegende dat het in het kader van een goed personeelsbeleid vereist is een regeling voor de gesprekkencyclus

overwegende dat het in het kader van een goed personeelsbeleid vereist is een regeling voor de gesprekkencyclus CVDR Officiële uitgave van Heusden. Nr. CVDR336150_1 25 juli 2017 Regeling gesprekkencyclus gemeente Heusden 2014 Burgemeester en wethouders van de gemeente Heusden; overwegende dat het in het kader van

Nadere informatie

Reglement Personeelsgesprekken

Reglement Personeelsgesprekken Reglement Personeelsgesprekken Kaderregeling voor de Stichting Scholengroep Spinoza met instemming van de GMR d.d. 16-06-2010 en aangevuld op 9 november 2010. De aanvulling betreft de voorbereiding op

Nadere informatie

18. BEOORDELINGSBELEID DATUM VERSIE 1

18. BEOORDELINGSBELEID DATUM VERSIE 1 18. BEOORDELINGSBELEID DATUM 20.05.2010 VERSIE 1 Inleiding Conform het beleidsplan competentiemanagement, is in het schooljaar 2009-2010 uitgewerkt hoe we het functioneren van alle medewerkers willen beoordelen.

Nadere informatie

1... Advies van de Raad van Opdrachtgevers uit de vergadering 9 maart 2015: akkoord

1... Advies van de Raad van Opdrachtgevers uit de vergadering 9 maart 2015: akkoord Agendapunt voor de vergadering van het algemeen bestuur RUD-Drenthe Vergadering 30 maart 2015 Datum: 17 februari 2015 Opsteller: R.G.J. Derksen Johan Vogelaar, directeur RUD Drenthe Openbaar ja Onderwerp

Nadere informatie

REGELING BEOORDELING PERSONEEL OPENBAAR PRIMAIR ONDERWIJS ZUID- KENNEMERLAND

REGELING BEOORDELING PERSONEEL OPENBAAR PRIMAIR ONDERWIJS ZUID- KENNEMERLAND REGELING BEOORDELING PERSONEEL OPENBAAR PRIMAIR ONDERWIJS ZUID- KENNEMERLAND Het bestuur van de Stichting Openbaar Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland (STOPOZ), verder aan te duiden als het bestuur; Gelet

Nadere informatie

Formulier functioneringsgesprek en procedure. Vertrouwelijk. Onderdeel A

Formulier functioneringsgesprek en procedure. Vertrouwelijk. Onderdeel A Formulier functioneringsgesprek en procedure Vertrouwelijk Naam personeelslid Functie Naam formele gesprekspartner Functie Datum functioneringsgesprek Datum doelstellingengesprek Onderdeel A Gespreksonderwerpen

Nadere informatie

Regeling gesprekscyclus (jaargesprekken en beoordelingsgesprekken)

Regeling gesprekscyclus (jaargesprekken en beoordelingsgesprekken) Regeling gesprekscyclus (jaargesprekken en beoordelingsgesprekken) Nummer: 11.0006848 Versie: 1.0. Vastgesteld door het DB d.d. Deze regeling treedt in werking op 1 januari 2012 doc.: pz_alle/regelingen/gesprekscyclus

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Deel A Kengetallen en terugblik op het afgelopen schooljaar. Deel B Doelstellingen en jaarplan. Inleiding. School. 1.

Inhoudsopgave. Deel A Kengetallen en terugblik op het afgelopen schooljaar. Deel B Doelstellingen en jaarplan. Inleiding. School. 1. Inhoudsopgave Inleiding School Deel A Kengetallen en terugblik op het afgelopen schooljaar 1. Leerlinggegevens 1.1 Algemene gegevens 1.2 Gegevens m.b.t. passend onderwijs 2. Toezicht Onderwijsinspectie

Nadere informatie

REGLEMENT FUNCTIONERINGSGESPREKKEN

REGLEMENT FUNCTIONERINGSGESPREKKEN REGLEMENT FUNCTIONERINGSGESPREKKEN 1. Inleiding Personeelszorg wordt belangrijk gevonden binnen SOPOGO. Wij zien het als een van de belangrijkste taken van de algemeen directeur, schooldirecteuren en de

Nadere informatie

Medewerk(st)er Afdeling Functie + functiecode Naam en functie leidinggevende Gespreksdatum

Medewerk(st)er Afdeling Functie + functiecode Naam en functie leidinggevende Gespreksdatum FORMULIER FUNCTIONERINGSGESPREK Medewerk(st)er Afdeling Functie + functiecode Naam en functie leidinggevende Gespreksdatum 1. Afspraken vorig gesprek a. Zijn de gemaakte resultaatafspraken volledig gerealiseerd?

Nadere informatie

Beleid neringsgesprekken

Beleid neringsgesprekken Beleid neringsgesprekken Functioneringsgesprekken 4.5.0 Vooraf 1. Regels Binnen de Stichting Prot. Chr. SO/VSO te Ommen eo hanteren we de volgende regels m.b.t. het beleid functioneringsgesprekken: De

Nadere informatie

Modelformulieren Gesprekscyclus. Bijlage WGB 08-2g

Modelformulieren Gesprekscyclus. Bijlage WGB 08-2g Modelformulieren Gesprekscyclus Bijlage WGB 08-2g Model formulier planningsgesprek Waterschap:... 1 Dienst: 1a onderdeel: 2 Betreft: 2a 2b 2c Naam: Geboortedatum: Salarisschaal: 3 Functie: 3a 3b Datum

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Inleiding 2

Hoofdstuk 1 Inleiding 2 Gesprekscyclus Scholengroep Rijk van Nijmegen Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleiding 2 Hoofdstuk 2 Gesprekscyclus Opbouw De tweejarige scyclus van SGRvN - Het voortgangs - Het beoordelings 4 4 4 5 6 Hoofdstuk

Nadere informatie

A. Formulier functioneringsgesprek

A. Formulier functioneringsgesprek A. Formulier functioneringsgesprek 1 Persoonlijke gegevens medewerker Naam: Afdeling: Huidige functie: Geboortedatum: Datum in dienst: Duur in functie: 2 Deelnemers gesprek Naam: Naam: Naam: 3 Gespreksdatum

Nadere informatie

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Officiële uitgave van gemeenschappelijke regeling Werk & Inkomen Lekstroom. Nr. 249 12 mei 2016 Regeling gesprekscyclus Werk en Inkomen Lekstroom Het dagelijks bestuur

Nadere informatie

Beoordelingsgesprekken binnen de Onderwijsgroep Galilei

Beoordelingsgesprekken binnen de Onderwijsgroep Galilei Beoordelingsgesprekken binnen de Onderwijsgroep Galilei Inleiding In de voorliggende notitie wordt het algemeen kader geschetst ten behoeve van de beoordelingsgesprekken van alle personeelsleden op alle

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2018-2019 Pesse Datum: 10 juli 2018 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2018-2019 JAARVERSLAG 2018-2019 School School Datum 24-05-2018 Datum Inleiding In ons jaarplan geven we aan: welke

Nadere informatie

Beleid beoordelingsgesprekken

Beleid beoordelingsgesprekken Beleid beoordelingsgesprekken 1 Regeling beoordelingsgesprekken Deze regeling is vastgesteld door het bestuur van St. PCBO Baarn - Soest Voor akkoord: april 2012 De voorzitter van de Stichting PCBO, De

Nadere informatie

Beleid gesprekkencyclus

Beleid gesprekkencyclus Beleid gesprekkencyclus Directeurenberaad : 17-03-2008 Algemeen bestuur : 31-03-2008 GMR : 21-04-2008 Definitieve versie : Mei 2008 Laatste bijstelling : April 2016 SKBA Beleid gesprekkencyclus april 2016

Nadere informatie

Gelet op de instemming van de Ondernemingsraad d.d. 31 mei 2018;

Gelet op de instemming van de Ondernemingsraad d.d. 31 mei 2018; CVDR Officiële uitgave van Heerhugowaard. Nr. CVDR612198_1 14 augustus 2018 Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Heerhugowaard houdende regels omtrent personeelsbeoordeling

Nadere informatie

Regeling personele jaarcyclus 2016 gemeente Opsterland. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Opsterland;

Regeling personele jaarcyclus 2016 gemeente Opsterland. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Opsterland; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Opsterland Nr. 170408 2 oktober 2017 Regeling personele jaarcyclus 2016 gemeente Opsterland Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Opsterland;

Nadere informatie

Info voor de leidinggevenden m.b.t. het voeren van een functioneringsgesprek

Info voor de leidinggevenden m.b.t. het voeren van een functioneringsgesprek Info voor de leidinggevenden m.b.t. het voeren van een functioneringsgesprek Achtergrond informatie Voor men aan een functioneringsgesprek begint is het belangrijk wat achtergrondinformatie in te winnen

Nadere informatie

Handleiding bij het opstellen van een Persoonlijk ontwikkelingsplan (POP)

Handleiding bij het opstellen van een Persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) Handleiding bij het opstellen van een Persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) In de voorbereiding op het Pop gesprek stelt de medewerker een persoonlijk ontwikkelingsplan op. Hierbij maakt de medewerker gebruik

Nadere informatie

MOBILITEIT STICHTING INITIA maart 2014. beweegt

MOBILITEIT STICHTING INITIA maart 2014. beweegt MOBILITEIT STICHTING INITIA maart 2014 beweegt 0 I N L E I D I N G Mobiliteit is de al dan niet vrijwillige overplaatsing van een medewerker naar een andere werkplek en/of een andere functie. Het doel

Nadere informatie

kwaliteitsbeleid Actiepunten Gewenst resultaat Acties Wie Wanneer Borging

kwaliteitsbeleid Actiepunten Gewenst resultaat Acties Wie Wanneer Borging VERANDERPLAN cursusjaar 2013-2014 PLANNINGSAFSPRAKEN CBS de fjouwerhoeke Fennewei 2 9144CX Hantumhuizen kwaliteitsbeleid Actiepunten Gewenst resultaat Acties Wie Wanneer Borging Afname volgens vierjarenplanning

Nadere informatie

MOBILITEITSBELEID RADAR Beleidsdocument mobiliteitsbeleid Radar Vastgesteld door GMR op 14 maart 2014.

MOBILITEITSBELEID RADAR Beleidsdocument mobiliteitsbeleid Radar Vastgesteld door GMR op 14 maart 2014. MOBILITEITSBELEID RADAR Beleidsdocument mobiliteitsbeleid Radar Vastgesteld door GMR op 14 maart 2014. 1. Inleiding. Met het formuleren van mobiliteitsbeleid wil Radar, vereniging voor PCO Schouwen, een

Nadere informatie

Reglement functionerings- en beoordelingsgesprekken Hogeschool IPABO

Reglement functionerings- en beoordelingsgesprekken Hogeschool IPABO Hogeschool IPABO Auteur : Jan Jobse Bestandsnaam : Versie : 03 Status : definitief Document datum : 14 februari 2006 Aantal Pagina s : 9 (exclusief 2 bijlagen) Wijzigingsblad VERSIE DATUM OMSCHRIJVING

Nadere informatie

Beleidsnotitie Werving & Selectie Schooldirecteuren

Beleidsnotitie Werving & Selectie Schooldirecteuren Beleidsnotitie Werving & Selectie Schooldirecteuren Inleiding Het College van Bestuur heeft na vaststelling van het strategisch beleidsplan 2005-2008 dit ter goedkeuring voorgelegd aan de Raad van Toezicht.

Nadere informatie

Stappenplan bij aanstelling, functioneren, verzuim en ontslag

Stappenplan bij aanstelling, functioneren, verzuim en ontslag Stappenplan bij aanstelling, functioneren, verzuim en ontslag Aanstelling/ Voorwaarden aanstelling/ Aanstelling/ voor bepaalde tijd Omzetting aanstelling/ bepaalde tijd in aanstelling/ onbepaalde tijd

Nadere informatie

Functionerings- en beoordelingsgesprekken in de CAO voor het voortgezet onderwijs

Functionerings- en beoordelingsgesprekken in de CAO voor het voortgezet onderwijs Functionerings- en beoordelingsgesprekken in de CAO voor het voortgezet onderwijs December 2006 7.0077 Inhoudsopgave Inleiding Functioneringsgesprekken Beoordeling Werknemers met een tijdelijke aanstelling

Nadere informatie

17. Functionerings- en beoordelingsgesprekken in de CAO voor het voortgezet onderwijs

17. Functionerings- en beoordelingsgesprekken in de CAO voor het voortgezet onderwijs 17. Functionerings- en beoordelingsgesprekken in de CAO voor het voortgezet onderwijs Inhoudsopgave Inleiding Functioneringsgesprekken Beoordeling Werknemers met een tijdelijke aanstelling Beoordeling

Nadere informatie

Regeling gesprekkencyclus

Regeling gesprekkencyclus Regeling gesprekkencyclus voor de medewerkers van SOPOGO door gesprekken wijzer worden Aanleiding... 2 Inleiding... 2 Doel... 2 Onderwerpen... 2 Procedure... 3 De gesprekkencyclus... 3 Competentieprofielen...

Nadere informatie

Formulier Functioneringsgesprek Dierenarts B

Formulier Functioneringsgesprek Dierenarts B Formulier Functioneringsgesprek Dierenarts B Het functioneringsgesprek is bedoeld om het persoonlijk functioneren van de werknemer te optimaliseren en eventuele knelpunten daarin te verminderen. Tenminste

Nadere informatie

Gesprekkencyclus op basis van competenties voor onderwijzend en onderwijsondersteunend personeel

Gesprekkencyclus op basis van competenties voor onderwijzend en onderwijsondersteunend personeel Gesprekkencyclus op basis van competenties voor onderwijzend en onderwijsondersteunend personeel 1 Inleiding In het StrategischBeleidsPlan van de Stichting ROOS staat vermeld dat zij als missie heeft dat

Nadere informatie

Addendum gesprekscyclus

Addendum gesprekscyclus Stichting Acis openbaar primair onderwijs Hoeksche Waard Addendum gesprekscyclus Vastgesteld door het College van d.d. 26 januari 2018 na instemming door de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad d.d.

Nadere informatie

Project Samen Leren Monitor Inductieprogramma mei 2017

Project Samen Leren Monitor Inductieprogramma mei 2017 Project Samen Leren Monitor Inductieprogramma mei 2017 Toelichting Dit jaar is gestart met het inductieprogramma. Het programma is tot stand gekomen op basis van onderzoek over wat ondersteunend blijkt

Nadere informatie

Gesprekscyclus SPOM Instemming (P)GMR Vaststelling bestuurder. SPOM Beleid gesprekscyclus januari

Gesprekscyclus SPOM Instemming (P)GMR Vaststelling bestuurder. SPOM Beleid gesprekscyclus januari Gesprekscyclus SPOM 19-12-2017 Instemming (P)GMR 01-01-2018 Vaststelling bestuurder SPOM Beleid gesprekscyclus januari 2018 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding Hoofdstuk 2. Uitgangspunten van de nieuwe

Nadere informatie

Stichting Openbaar Primair Onderwijs Goeree-Overflakkee

Stichting Openbaar Primair Onderwijs Goeree-Overflakkee Stichting Openbaar Primair Onderwijs Goeree-Overflakkee BEOORDELINGSFORMULIER Deel A Doelgroep: onderwijsgevend personeel Algemeen Naam Functie Omvang aanstelling Schooljaar Naam beoordelaar Datum vorige

Nadere informatie

Gemeente Raalte Regeling HRM gesprekken 2.0

Gemeente Raalte Regeling HRM gesprekken 2.0 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Raalte. Nr. 28289 21 mei 2014 Gemeente Raalte Regeling HRM gesprekken 2.0 Burgemeester en wethouders van de gemeente Raalte, overwegende dat het gewenst is in

Nadere informatie

Gesprekscyclus De Meent

Gesprekscyclus De Meent Postbus 124 8080 AC Elburg De Borchstee De Duif Het Octaaf De Petra De Regenboog De Wildemaet Gesprekscyclus De Meent BELEIDSSTUK 21 Vastgesteld door AB d.d. 20-11-2008 Instemming GMR d.d. 28-10-2008 NOODZAAK

Nadere informatie

Uitvoeringsnotitie onvrijwillige overplaatsing

Uitvoeringsnotitie onvrijwillige overplaatsing Uitvoeringsnotitie onvrijwillige Oktober 2016 Postbus 930 3800 AX Amersfoort Tel. 033-2570645 email: info@kpoa.nl 1 1. Inleiding Medewerkers van KPOA hebben een bestuursaanstelling, dit betekent dat van

Nadere informatie

Reglement Jaargesprekken en Beoordeling Universiteit Maastricht 2008

Reglement Jaargesprekken en Beoordeling Universiteit Maastricht 2008 Het College van Bestuur heeft, overwegende dat en gelet op Reglement Jaargesprekken en Beoordeling een bewust personeelsmanagement, mede inhoudende een reglement jaargesprekken en beoordeling, van essentieel

Nadere informatie

Formulier Beoordelen. I Persoonsgegevens, beoordelingstijdvak en -resultaat. II Beoordelingsstaat. III Beoordelingsgesprek

Formulier Beoordelen. I Persoonsgegevens, beoordelingstijdvak en -resultaat. II Beoordelingsstaat. III Beoordelingsgesprek Formulier Beoordelen Het beoordelingsformulier is onderverdeeld in drie delen: I) persoonsgegevens, beoordelingstijdvak en resultaat, II) beoordelingsstaat en III) beoordelingsgesprek. I Persoonsgegevens,

Nadere informatie

Handleiding Cosmo. Handleiding voor beheerders

Handleiding Cosmo. Handleiding voor beheerders Handleiding Cosmo Handleiding voor beheerders Cosmo versie 2, 28 januari 2008 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Aan de slag met Cosmo... 4 Het bekwaamheidsdossier... 6 Cosmo Beheer... 7 Beheer accounts... 9

Nadere informatie

GESPREKKEN. Krammer HE Brielle /

GESPREKKEN. Krammer HE Brielle / GESPREKKEN Krammer 8 3232 HE Brielle 0181-470467/68 0181-470469 Inleiding In het kader van zorg en aandacht voor de kwaliteit van het werk en de motivatie van de personeelsleden worden periodiek met elke

Nadere informatie

Roler Academie. Roler maakt werk van professionaliteit

Roler Academie. Roler maakt werk van professionaliteit Roler Academie Roler maakt werk van professionaliteit Inhoudsopgave 1. Invulling werkondernemerschap 4 2. Professionalisering, onderdeel van de Roler HR-cyclus 4 3. Mijn Roler Academie 5 Pagina 2 van 7

Nadere informatie

Integraal Personeelsbeleid SKPOK. Procedure gesprekkencyclus

Integraal Personeelsbeleid SKPOK. Procedure gesprekkencyclus Integraal Personeelsbeleid SKPOK Procedure Januari 2010 Gesprekkencyclus SKPOK 1. Inleiding. Binnen SKPOK maken we gebruik van enkele gespreksvormen, te weten het loopbaangesprek, het functioneringsgesprek,

Nadere informatie

1/1/18 - peildatum start functiebeschrijvingen in de bedrijven

1/1/18 - peildatum start functiebeschrijvingen in de bedrijven Stappenplan invoering Loon- en functiesysteem De cao Hibin is een collectieve arbeidsovereenkomst die is afgesloten door Koninklijke Hibin namens werkgevers enerzijds en FNV Bouw en Wonen, CNV Vakmensen

Nadere informatie

Formulier Functioneringsgesprek Dierenartsassistent A

Formulier Functioneringsgesprek Dierenartsassistent A Formulier Functioneringsgesprek Dierenartsassistent A Het functioneringsgesprek is bedoeld om het persoonlijk functioneren van de werknemer te optimaliseren en eventuele knelpunten daarin te verminderen.

Nadere informatie

Regeling gesprekscyclus UW Samenwerking

Regeling gesprekscyclus UW Samenwerking Het Dagelijks bestuur van UW Samenwerking; gelet op artikel 125 van de Ambtenarenwet, artikel 33 van de Wet gemeenschappelijke regelingen, artikel 13, lid 2, sub e en artikel 20, lid van de gemeenschappelijke

Nadere informatie

Regeling. functioneringsgesprekken. Stichting Primair Onderwijs Venray en regio

Regeling. functioneringsgesprekken. Stichting Primair Onderwijs Venray en regio Regeling functioneringsgesprekken Stichting Primair Onderwijs Venray en regio 11 november 2004, aanpassing juli 2010 INHOUDSOPGAVE: Inleiding 1 Regeling functioneringsgesprekken... 2 t/m 5 Bijlage 1: Verslagformulier

Nadere informatie

GESPREKSCYCLUS EN BEOORDELEN. Aandachtspunten voor de OR

GESPREKSCYCLUS EN BEOORDELEN. Aandachtspunten voor de OR GESPREKSCYCLUS EN BEOORDELEN Aandachtspunten voor de OR Gesprekscyclus Plannen: afspraken maken over: Voortgang: Beoordelen: dia 2 Gewenste resultaten Te ontwikkelen competenties Wat heb je nodig? Ben

Nadere informatie

BIJLAGE I: PROCEDURE WERVING EN SELECTIE VAN NIEUW PERSONEEL GEMEENTE UDEN (onderdeel Werving en Selectiebeleid vastgesteld )

BIJLAGE I: PROCEDURE WERVING EN SELECTIE VAN NIEUW PERSONEEL GEMEENTE UDEN (onderdeel Werving en Selectiebeleid vastgesteld ) BIJLAGE I: PROCEDURE WERVING EN SELECTIE VAN NIEUW PERSONEEL GEMEENTE UDEN (onderdeel Werving en Selectiebeleid vastgesteld 13-09-2016) Onderwerp Te nemen stappen Beslissing door Termijn Ontstaan tijdelijke

Nadere informatie

Regeling opleiding en ontwikkeling

Regeling opleiding en ontwikkeling Regeling opleiding en ontwikkeling Burgemeester en wethouders van Krimpen aan den IJssel; overwegende dat het gewenst is ter uitvoering van artikel 15:1:26 en hoofdstuk 17 de Collectieve arbeidsvoorwaardenregeling

Nadere informatie

Beoordelingsbeleid Gesprekken en gesprekkencyclus in het kader van functioneren en beoordelen. Onderdeel van integraal personeelsbeleid

Beoordelingsbeleid Gesprekken en gesprekkencyclus in het kader van functioneren en beoordelen. Onderdeel van integraal personeelsbeleid Beoordelingsbeleid Gesprekken en gesprekkencyclus in het kader van functioneren en beoordelen Onderdeel van integraal personeelsbeleid Maart 2019 Inhoud Inleiding... 3 Gesprekken en gesprekkencyclus in

Nadere informatie

Regeling functionerings- en beoordelingsgesprekken 2010

Regeling functionerings- en beoordelingsgesprekken 2010 CVDR Officiële uitgave van Tubbergen. Nr. CVDR55276_1 13 februari 2018 Regeling functionerings- en beoordelingsgesprekken 2010 Het college van burgemeester en wethouders van Tubbergen gelet op het bepaalde

Nadere informatie

FUNCTIEBOUWWERK EN TOELAGEBELEID SKPO EINDHOVEN e.o.

FUNCTIEBOUWWERK EN TOELAGEBELEID SKPO EINDHOVEN e.o. FUNCTIEBOUWWERK EN TOELAGEBELEID SKPO EINDHOVEN e.o. Juni 2012 Opgesteld door de SKPO in samenwerking met Leeuwendaal VOS/ABB Functiebouwwerk en Toelagebeleid SKPO 1 FUNCTIEBOUWWERK In dit deel van de

Nadere informatie

Procedure uitvoering mobiliteit. April 2017

Procedure uitvoering mobiliteit. April 2017 Procedure uitvoering mobiliteit April 2017 Procedure uitvoering mobiliteit Stichting Initia, april 2017 ALGEMEEN Stichting Initia heeft met instemming van de personele geleding van de GMR een mobileitsbeleid

Nadere informatie

Mobiliteit. Antoine De Saint Exupéry

Mobiliteit. Antoine De Saint Exupéry Mobiliteit Wanneer je een schip wilt bouwen, breng dan geen mensen bij elkaar om hout aan te slepen, werktekeningen te maken en taken te verdelen, maar leer ze te verlangen naar de eindeloze zee. Antoine

Nadere informatie

Formulier Functioneringsgesprek Dierenartsassistent C

Formulier Functioneringsgesprek Dierenartsassistent C Formulier Functioneringsgesprek Dierenartsassistent C Het functioneringsgesprek is bedoeld om het persoonlijk functioneren van de werknemer te optimaliseren en eventuele knelpunten daarin te verminderen.

Nadere informatie

Informatiepakket 1 BASISREGISTRATIE

Informatiepakket 1 BASISREGISTRATIE Informatiepakket 1 BASISREGISTRATIE Bevat informatie voor: NVAO geaccrediteerde masteropleidingen Schoolleidersopleidingen gestart vóór augustus 2014. 1 Schoolleidersopleidingen in het register Schoolleiders

Nadere informatie

SWV Passend Onderwijs Apeldoorn PO

SWV Passend Onderwijs Apeldoorn PO Werkroutes SWV Passend Onderwijs Apeldoorn PO Welke aanvragen zijn er mogelijk? SWV Passend Onderwijs Apeldoorn PO Korte Interventie (KI) Extra Ondersteuning (EO) Multi Disciplinair Overleg 1 (MDO 1) Multi

Nadere informatie

Handleiding Cosmo. Handleiding voor bestuurders/managers

Handleiding Cosmo. Handleiding voor bestuurders/managers Handleiding Cosmo Handleiding voor bestuurders/managers Cosmo versie 2, 14 november 2008 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Aan de slag met Cosmo... 4 Het bekwaamheidsdossier... 6 De onderdelen van het dossier...

Nadere informatie

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Officiële uitgave van gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Nr. 56 28 mei 2015 Regeling functioneringsmanagement Veiligheidsregio Midden-en

Nadere informatie

Jaarlijks stelt de schoolleiding van Piter Jelles!mpulse Kollum, met instemming van de medezeggenschapsraad, de overgangsnormen vast.

Jaarlijks stelt de schoolleiding van Piter Jelles!mpulse Kollum, met instemming van de medezeggenschapsraad, de overgangsnormen vast. 2018-2019 Overgangsregeling Overgangsregeling Jaarlijks stelt de schoolleiding van Piter Jelles!mpulse Kollum, met instemming van de medezeggenschapsraad, de overgangsnormen vast. 1 Algemene bepalingen

Nadere informatie

Werkroutes SWV Passend Onderwijs Apeldoorn PO

Werkroutes SWV Passend Onderwijs Apeldoorn PO Werkroutes SWV Passend Onderwijs Apeldoorn PO Welke aanvragen zijn er mogelijk? SWV Passend Onderwijs Apeldoorn PO Korte Interventie (KI) Aanvraag door GWS, in overleg met het interne ondersteuning team

Nadere informatie

Verslaglegging functionerings- en beoordelingsgesprek Vast personeel

Verslaglegging functionerings- en beoordelingsgesprek Vast personeel Stichting voor Fundamenteel Onderzoek der Materie Verslaglegging functionerings- en beoordelingsgesprek Vast personeel Voor instructie en toelichting bij dit formulier en bij de voorbereiding op het gesprek:

Nadere informatie

PERSONEELSDOSSIER EN WET BIO

PERSONEELSDOSSIER EN WET BIO PERSONEELSDOSSIER EN WET BIO In het kader van de wet BIO zal een en ander geadministreerd moeten worden. Deze administratie houd je in eerste instantie voor jezelf bij t.b.v. je eigen portfolio, maar ook

Nadere informatie

Handleiding voor het Beoordelingsgesprek

Handleiding voor het Beoordelingsgesprek Handleiding voor het Beoordelingsgesprek Inhoud Pagina 1. Inleiding 3 2. Doel en achtergrond van het beoordelingsgesprek 3 3. De beoordelingsprocedure Stap 1: het voorlopig invullen van het Ontwikkelingsformulier

Nadere informatie

Implementatieplan Competentiemanagement SKB De Veenplas

Implementatieplan Competentiemanagement SKB De Veenplas Implementatieplan Competentiemanagement SKB De Veenplas Datum: 1 december 2005 0 Inhoudsopgave: 1. Inleiding 2 2. De competenties 2 3. Implementatie 5 3.1 Veenplascompetenties 5 3.2 Schoolcompetenties

Nadere informatie

FUNCTIEBOEK & FUNCTIEBOUWWERK

FUNCTIEBOEK & FUNCTIEBOUWWERK FUNCTIEBOEK & FUNCTIEBOUWWERK Concept nr. 3 Maart 2010-1 - Inhoudsopgave Voorwoord... 3 1. Functieboek... 4 1.1 Inleiding... 4 1.2 Keuze Functieboek Het Sticht... 5 1.3 Overzicht huidige normfuncties en

Nadere informatie

Nieuwe gesprekscyclus en daarbij te gebruiken formulieren VCO Midden- en Oost- Groningen

Nieuwe gesprekscyclus en daarbij te gebruiken formulieren VCO Midden- en Oost- Groningen Nieuwe gesprekscyclus en daarbij te gebruiken formulieren VCO Midden- en Oost- Groningen 1. Aanleiding voor de nieuwe gesprekscyclus Het integraal personeelsbeleidsplan van de oude verenigingen (Scheemda

Nadere informatie

Beleidsnotitie Begeleiding nieuwe medewerkers Stichting Aquila

Beleidsnotitie Begeleiding nieuwe medewerkers Stichting Aquila Beleidsnotitie Begeleiding nieuwe medewerkers Stichting Aquila Versie: algemeen Datum: april 2019 1 Algemeen In de begeleiding van nieuwe medewerkers binnen één van de scholen van de Stichting Aquila hebben

Nadere informatie

INVOERINGSPLAN FUNCTIEMIX

INVOERINGSPLAN FUNCTIEMIX INVOERINGSPLAN FUNCTIEMIX Inleiding Om directeuren goed te ondersteunen in het proces van de invoering functiemix is door het CPD dit document opgesteld. In dit document wordt een format gegeven voor hoe

Nadere informatie

Formulier Functioneringsgesprek Dierenarts C voor de leidinggevende (C1), de beleidsmatige (C2) en de specialist (C3)

Formulier Functioneringsgesprek Dierenarts C voor de leidinggevende (C1), de beleidsmatige (C2) en de specialist (C3) Formulier Functioneringsgesprek Dierenarts C voor de leidinggevende (C1), de beleidsmatige (C2) en de specialist (C3) Het functioneringsgesprek is bedoeld om het persoonlijk functioneren van de werknemer

Nadere informatie

MOBILITEITSPLAN Stichting Openbaar Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland

MOBILITEITSPLAN Stichting Openbaar Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland MOBILITEITSPLAN Stichting Openbaar Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland Inleiding Mobiliteit is één van de instrumenten voor integraal personeelsbeleid. Mobiliteit geeft medewerkers mogelijkheden om op

Nadere informatie

Stappenplan invoering Scouting Academy op groepsniveau Opgesteld door praktijkcoaches Regio Hart van Brabant

Stappenplan invoering Scouting Academy op groepsniveau Opgesteld door praktijkcoaches Regio Hart van Brabant Stappenplan invoering Scouting Academy op groepsniveau Opgesteld door praktijkcoaches Regio Hart van Brabant Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Stap 1... 4 Stap 1a; Bevoegde leiding de overstaptraining

Nadere informatie

Handleiding voor het Beoordelingsgesprek

Handleiding voor het Beoordelingsgesprek Handleiding voor het Beoordelingsgesprek Inhoud Pagina 1. Inleiding 3 2. Doel en achtergrond van het beoordelingsgesprek 3 3. De beoordelingsprocedure Stap 1: het voorlopig invullen van het Ontwikkelingsformulier

Nadere informatie

Kwalificatieprofiel Teamleider primair onderwijs

Kwalificatieprofiel Teamleider primair onderwijs Kwalificatieprofiel Teamleider primair onderwijs Datum: maart 2012 1 Inhoud Inleiding... 3 Context... 4 Kerntaak 1 De teamleider ontwikkelt, vernieuwt en bewaakt beleid in de beleids... 6 Kerntaak 2: De

Nadere informatie

Kwaliteitshandboek 4.7. Organisatiegerichte processen Het evalueren van het personeel. Goedgekeurd: Filip Slosse Paraaf:

Kwaliteitshandboek 4.7. Organisatiegerichte processen Het evalueren van het personeel. Goedgekeurd: Filip Slosse Paraaf: Khb 4.7.3. versie 1 1/5 Beoordeeld: Jan De Bruyn Paraaf: Goedgekeurd: Filip Slosse Paraaf: Geldig vanaf: 01/01/2014 DOEL (B.S. van 4-2-2011) Artikels 46 1/2 en bijlage 3,4 g) TOEPASSINGSGEBIED Alle personeelsleden

Nadere informatie

Artikel I De Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling Provincies wordt gewijzigd als volgt.

Artikel I De Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling Provincies wordt gewijzigd als volgt. WIJZIGING REGELINGEN Artikel I De Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling Provincies wordt gewijzigd als volgt. A. Artikel C.7 met opschrift komt als volgt te luiden. Artikel C.7, Salarisontwikkeling bij

Nadere informatie