Hier is nu gewoon een simpel houten balkje gebruikt om het knik verschil aan te duiden.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hier is nu gewoon een simpel houten balkje gebruikt om het knik verschil aan te duiden."

Transcriptie

1 Modulebouw Modulebouw...daar zijn al menig artikels over geschreven en ieder heeft daar zijn voor- en nadelen over gezegd. Modules zijn relatief makkelijk uit te breken, op die manier kan de treinbaan (of een gedeelte ervan) mee naar een beurs of een tentoonstelling, zoals het voorbeeld van de MSM forumbaan. Een ander voordeel van modules is dat je telkens weer meer modules kunt aanbreien. Een nadeel misschien is het extra werk om alles conform te maken. Als men eens moet verhuizen is alles demonteerbaar en zeg nooit: Dit pand verlaat ik nooit!. Hou ook in het achterhoofd dat je een gedeelte van de baan moet kunnen verwijderen om een noodzakelijke karwei uit te voeren, bijvoorbeeld een vochtige plek onder het dak bewerken. Het formaat van de modules wordt bekeken volgens de beschikbare ruimte. Je kan gebruikt maken van modules die verschillende afmetingen hebben die ook op een efficiënte manier aan mekaar te koppelen zijn. De afmetingen die ik hanteer zijn 1meter/1.20m X 0.60m gemakkelijk transportbaar. Zoals je ziet op de foto kan je ze ook geschrankt monteren, verhoogd bij deze de stevigheid. De modules bestaan uit een frame van houten planken met daarop een houten plaat, persoonlijk opteer ik voor een open kader met enkel daar waar er sporen komen te liggen een stuk houten plaat. Dit plaatst ik op een hoogte van 4cm of 8cm, als je 8cm neemt kan je eventueel onder door een tunnel maken voor wegverkeer of een spoorweg, een spoorbrug. Zorg dat je landschap vloeiend gaat, niet uw spoorbaan.(foto 1)

2 Je opteert best voor watervaste multiplex platen van 10mm. Watervaste platen zijn een must bij onze hobby, sporen worden ingebed met een mengsel van houtlijm, detergent en water, ook heel wat verven die we gebruiken worden aangelengd met water. MDF-platen zijn zeker geen aanrader, zij slorpen vocht op en gaan daarna vervormen. Als je 10mm platen gaat gebruiken moet je wel een steuntje meer plaatsen. Voor hout ga je beter naar de houthandelaar dan naar de doe-het-zelfzaak, bij de houthandelaar ben je minder geld kwijt, en je kunt vragen om je hout perfect op maat te zagen! En nu aan de slag... Gebruik voor je modules geschaafde planken van gelijke dikte en breedte die volgens je wensen op maat zijn gezaagd. Dan is het noodzakelijk dat die haaks aan elkaar worden gelijmd en gevezen, zo niet heb je later problemen bij het samenstellen van de modules. Zorg dat je goed gereedschap hebt, 1 module bestaat uit 4 planken, 4 verstevigingstukken. ( foto 2 ) Koop houtlijm van een gekend merk, vb Bison, Pattex of Rubson, één of ander goedkoop huismerk zal misschien minder kosten maar op termijn kom je sowieso bedrogen uit! Naast goede houtlijm hebben we nog houtvijzen (3,5 x 40 mm), een winkelhaak en een paar sergeanten/spanvijzen nodig. Een vlakke vloer of werktafel waarop je de modules kunt samen steken zijn ook een must!

3 (foto 3 ) Gebruik bij de opbouw van de module kaders een mal om de verbindings gaten te boren, eerst de module samenvoegen door er enkele spanvijzen op te zetten. Dan pas de gaten boren, de module kaders kan je samen vijzen met bouten van M8, de lengte hangt af van de gebruikte dikte van je planken. Plaats langs beide zijden een groot rondel zo vermijd je dat uw bout of moer in het hout trekt bij het aanvijzen (foto 4) Houd ook rekening dat bij elke overgang naar een andere module er een steun moet aangebracht worden in het geval je met een berm gaat werken en dat deze op gelijke hoogte dienen te staan, een alu vierkante buis is een must, want je mag geen knik waarnemen bij de overgang.

4 Hier is nu gewoon een simpel houten balkje gebruikt om het knik verschil aan te duiden. Zorg dat eerst alles pas staat, eerst de frame waterpas. Bij gebruik van poten, zorg dan voor regelbare bout onderaan van de poten, want niet alle vloeren zijn perfect waterpas. Die klauw moeren als de regelbare schroef voetjes kan je in de meeste profi winkels vinden, bvb bij Fabory. Mijn modules rusten op alu buizen van 60x40x2 over een lengte van 2meter( foto 5 ) Als je klaar bent met de frame s kan je beginnen met sporen te leggen. Aan de hand van je plan teken je uw sporen over, begin steeds met het gedeelte waar rechte sporen komen te liggen, dat is handig als je met een berm gaat werken. ( foto 6 )

5 Ik gebruik als eerste laag kurk van 2mm die op zijn minst langs beide zijde van het sporeplan 3cm meer is, daarboven leg ik kurk van 4cm die op zijn beurt ook langs beide zijde van het spoor 2cm breder is. (foto 7 ) De kurk kan je kopen op rol in de meeste DHZ zaken. Indien je flexi rails gebruik is een metalen/alu lat een handig hulp middel om je rails recht te leggen, ik gebruik een alu lat van 3mm dikte, heb die op de breedte van 3cm laten snijden, zodat die bruikbaar is om meteen twee rails te plaatsen, 3cm is ook de standaard afstand tussen 2 rails. ( foto 8) De rails eerst even uitleggen om na te gaan als alles volgens planning verloopt en spijker of klem die voorlopig vast. Als het voldoet kan je de rails willekeurig vast spijkeren met fijne nageltjes die min. 16mm lang zijn, tik ze niet te hard aan, laat de kop een millimeter boven de biels uitsteken. Na het inbedden worden die er bijna allemaal terug uitgetrokken. Reden is zo min mogelijk geluid over te brengen, om die reden ligt de 2mm kurk ook breder om geen contact te maken met de bodem plaat. Bij elke overgang naar een andere module plaatsen we een printplaatje waarop de rails worden vast gesoldeerd. Aangezien de sporen op 2mm & 4mm kurk liggen hebben we een steun nodig onder de printplaat. In ons geval dus 6 mm, daarvoor gebruiken we PVC hardschuim van 6mm. Je moet dan wel de 2 lagen kurk weg snijden. ( foto 10 )

6 De printjes worden voorgeboord met een boortje van 3mm tot door het PVC plaatje, met een verzinkboor lichtjes infrezen zodat de kop van je schroef er mooi inpast. Zorg dat je niet in je hout boort, want de vijsjes die men gebruikt zijn M3x12. Voor je de rails vast soldeert, vergewis je dat die goed liggen, op gelijke hoogte of breedte. Eventueel kan je rails leggen per lopende meter en nadien doorslijpen met mini slijpschijfje. (foto 11 ) Om een goede en vaste verbinding te hebben met het ander deel van de module bevestig ik altijd aan dezelfde zijde (Links of Rechts) een plankje onderaan de plaat waar de sporen op liggen. Dit past onder de plaat met sporen die er op volgt en wordt aangevezen met vijzen.

7 De vijzen die niet los moeten kleur ik met een viltstift zwart of liggen die gewoon onder de kurk laag, aan de andere kant moet je dan weer opletten bij het inbedden dat die vijzen zichtbaar blijven, anders vind je die niet meer terug en krijg je de module nooit van elkaar gescheiden zonder breekwerk. ( foto 12 ) Voor bogen heb ik de grootse radius opgemeten en ga daar dan nog buiten, gebruik daarvoor een mal die uitgezaagd is uit een stuk betonplex plaat, breekt niet snel (gebruik die al 20j) en ook weer op 3cm breedte. Als er mogelijk is en plaats leg ik slanke bochten, die ook in verkanting worden gelegd. Om die verkanting te bereiken leg ik onder het buitenste spoor een elektrisch draad van 0.30 je kan daarvoor ook telefoondraad gebruiken, juist dat deze zich minder meegeven in de bocht. ( foto 13 ) Om op gelijke afstand te werken waar je bochten maakt met flex rails, heb ik een PVC stripje gefreest dat ook overeenstemt met de bovenleiding van Sommerfeldt. (foto 14 )

8 Dat gefreesde PVC stripje dient ook om de gaatjes voor de bovenleidings palen te boren (foto 15). De afstand van mast tot mast over de lengte wordt bepaald door de rijdraad die je gaat gebruiken, op rechte stukken gebruik je best de langste rijdraad. Je kan die ook zelf maken, in model is dit als snel een 50cm.. Als je bovenleiding gaat plaatsen is het raadzaam om dus eerst die gaten te boren, want als de sporen ingebed zijn kan je niet perfect met de mal je gaten boren!!!

9 Als alles naar wens is kan kan je een tijdelijke stroom verbinding maken met de sporen en eens een test rit maken, hang er ook enkele wagons aan met kortkoppeling als controle dat ze niet ontkoppelen bij de module overgang. Als alles naar wens is gaan we over tot het inbedden van de sporen, dat is een een andere beschrijving inbedden van sporen Veel succes

Vloerplaat (5): Vertrek van een plaat van 1000 x 1000 mm. Zaag 4 hoeken uit de plaat van 68 x 68 mm, volgens de tekening.

Vloerplaat (5): Vertrek van een plaat van 1000 x 1000 mm. Zaag 4 hoeken uit de plaat van 68 x 68 mm, volgens de tekening. Stappenplan A: Verzagen van de multiplex platen Zorg voor 3 platen multiplex met afmetingen 244cm x 122cm x 12mm. Je kan ook betonplex platen gebruiken in plaats van multiplex. Deze zijn iets duurder,

Nadere informatie

EEN NIEUW ONDERDAK VOOR JE KIPPEN

EEN NIEUW ONDERDAK VOOR JE KIPPEN Kippen zijn maar wat nuttige dieren om in je tuin te houden. Je kan er alle etensresten en ander keukenafval aan kwijt, en bovendien hou je er met de regelmaat van de klok kakelverse eieren aan over. Je

Nadere informatie

Vertrek van een plaat van 1024 x 720 mm. Zaag een opening in de plaat volgens de werktekening. Dit

Vertrek van een plaat van 1024 x 720 mm. Zaag een opening in de plaat volgens de werktekening. Dit Stappenplan Laat 3 platen multiplex (244cm x 122cm x 12mm) verzagen volgens de bijgevoegde zaagschema s. Zaag vervolgens, waar nodig, de platen verder tot de juiste afmetingen. Volg hiervoor de bijgevoegde

Nadere informatie

LUCHTKASTEEL. moeilijkheidsgraad. Klustijd:6 uur

LUCHTKASTEEL. moeilijkheidsgraad. Klustijd:6 uur LUCHTKSTEEL moeilijkheidsgraad Klustijd:6 uur MTERILEN Materiaalkosten ca. 15,- antal Materiaal Dikte Breedte Lengte CM Plank 1 Plank 2 1 Geïmpregneerde tuinplank 1,6 13,5 180 1 Geïmpregneerde tuinplank

Nadere informatie

MAAK JE BAKKEN & ANDERE MATERIALEN

MAAK JE BAKKEN & ANDERE MATERIALEN Stap 3: MAAK JE BAKKEN & ANDERE MATERIALEN Voor je Makkelijke Moestuin gebruik je bakken die je bovenop de bestaande grond zet. Vervolgens vul je die met Makkelijke Moestuin mix. Omdat je planten minimaal

Nadere informatie

FICHE: Een trapleuning monteren

FICHE: Een trapleuning monteren FICHE: Een trapleuning monteren Daar sta je dan met je nieuw behangen trapgang naar je nieuwe kamers. Probleem is dat je geen trapleuning hebt om veilig boven en terug naar te beneden te raken. Geen nood

Nadere informatie

meubelwerktekening picknicktafel nevada Afmetingen eindproduct: L 180 x B 161 x H 76 cm. Dit meubel is demontabel t.b.v. opslag of verhuizing.

meubelwerktekening picknicktafel nevada Afmetingen eindproduct: L 180 x B 161 x H 76 cm. Dit meubel is demontabel t.b.v. opslag of verhuizing. meubelwerktekening picknicktafel nevada Afmetingen eindproduct: L 180 x B 161 x H 76 cm. Dit meubel is demontabel t.b.v. opslag of verhuizing. benodigdheden Materiaal: steigerplank of tuinhout, dikte 30

Nadere informatie

w 1.1 Gereedschap het kruishout met 2 schalen het potlood het schuurpapier met blokje de 6 mm boor de vijl de accuschroefmachine de verzinkboor

w 1.1 Gereedschap het kruishout met 2 schalen het potlood het schuurpapier met blokje de 6 mm boor de vijl de accuschroefmachine de verzinkboor Dobbelsteen werkstuk Gereedschap het kruishout met 2 schalen het potlood het schuurpapier met blokje de 6 mm boor de vijl de accuschroefmachine de verzinkboor Materiaal merk aantal omschrijving 1 blokje

Nadere informatie

Wasmand met hoekkastje

Wasmand met hoekkastje 1/2004 p r a x i s P r a c h t p l a n Wasmand met hoekkastje Dit praktische wasmandmeubel benut een loze hoek maar laat de vloer vrij. Het hoekkastje erboven biedt plek voor de wasmiddelen of andere spulletjes.

Nadere informatie

MANCAVE Hij heeft een ruimte. Hij heeft tijd. En niemand houdt hem tegen.

MANCAVE Hij heeft een ruimte. Hij heeft tijd. En niemand houdt hem tegen. Woudloopsimulator bouwen MANCAVE Hij heeft een ruimte. Hij heeft tijd. En niemand houdt hem tegen. Een orgineel. Boslooptrommel. Fotorolgordijn. Geuraggregaat. Standaard. Standaard Wandelement (multiplex,

Nadere informatie

B E A C B D D C C1 M C G J I H L K F A1 B1 M D K H C1 C B1 B A1 A E D D J A G C I G F F B I G F 6 4 7 8 A C D A 7 4 6 9 3 B 4 9 4 8 B C D 12 10 1 13 10 2 6 4 7 7 4 6 H J I K F G 12 11 1 13 11 2 9 9

Nadere informatie

Klimrek monteren op MM hero

Klimrek monteren op MM hero Klimrek monteren op MM hero Het klimrek is speciaal gemaakt voor onze Makkelijke Moestuinbakken. De zijplanken van onze bakken zijn 3 cm dik en het klimrek komt aan de buitenkant van de zijplanken. De

Nadere informatie

Lightbox maken met eigen tekst

Lightbox maken met eigen tekst Lightbox maken met eigen tekst Lightbox maken met eigen tekst Materialen Gereedschap Populieren triplex 61 x 122cm 12mm Steigerhout schroeven zelfborend 100 stuks Pattex Geen Spijkers & Schroeven Houtlijm

Nadere informatie

BUITENBAR. moeilijkheidsgraad. Klustijd:6 uur

BUITENBAR. moeilijkheidsgraad. Klustijd:6 uur BUITENBAR moeilijkheidsgraad Klustijd:6 uur MATERIALEN Materiaalkosten ca. 285,- cm Aantal Materiaal Dikte Breedte Lengte 11 Steigerhout 3 1,5 107 3 Steigerhout 3 1,5 130,5 1 Steigerhout 3 1,5 12,5 2 Steigerhout

Nadere informatie

QUICK STEP INCIZO PROFIEL

QUICK STEP INCIZO PROFIEL QUICK STEP INCIZO PROFIEL Bestelcode Foto Afmetingen Verpakkingshoeveelheid QSINCP(-)MD215 13 mm x 48 mm x 215 cm 1 (mesje + rail inbegrepen) Productomschrijving Het profiel met Incizo technologie biedt

Nadere informatie

Z o n - a a n g e d r e v e n windgenerator

Z o n - a a n g e d r e v e n windgenerator is uniek 107.953 Z o n - a a n g e d r e v e n windgenerator Let op!. Opitec bouwpakketten zijn na afbouw geen speelgoed, maar leermiddelen als ondersteuning in het pedagogisch vakgebied.dit bouwpakket

Nadere informatie

Het maken van een Buzzer Game

Het maken van een Buzzer Game Het maken van een Buzzer Game Stap 1: Het benodigde materiaal 1) De Buzzer Game Houten plankje Messingdraad dik Messingdraad dun Lampenhouder Lampje 2) Constructiemateriaal Batterij 9V Contactstuk batterij

Nadere informatie

Kloostertafel Kruispoot 200x100x77

Kloostertafel Kruispoot 200x100x77 Pakket: 2/64/65/66/(S140+26 Blauw) Kloostertafel Kruispoot 200x100x77 Inhoud van het pakket: 5x 20x 4x 6x 4x 1x 2x 26x70mm 140x50mm www.xsteigerhout.nl info@xsteigerhout.nl Pagina - 1 - Voordat u Begint:

Nadere informatie

Het bouwen van een Gardenhouses Blokhut

Het bouwen van een Gardenhouses Blokhut Het bouwen van een Gardenhouses Blokhut Het bouwen van een Gardenhouses Blokhut is eenvoudig zelf te doen, je kunt het vergelijken met Lego voor volwassenen. Ondanks dat, zijn er enige zaken om rekening

Nadere informatie

Appelhuis. materiaal. gereedschap

Appelhuis. materiaal. gereedschap Appelhuis Prik een appel aan de pin en hang het Appelhuis buiten in een boom, zodat de vogels lekker kunnen smullen. Voor dit werkstuk heb je een zetbank, een puntlasmachine en een hefboomschaar nodig.

Nadere informatie

1.1 De koffer is 78 cm lang, 47 cm breed en 53 cm hoog. Onderaan de koffer zijn wielen bevestigd met remmen op.

1.1 De koffer is 78 cm lang, 47 cm breed en 53 cm hoog. Onderaan de koffer zijn wielen bevestigd met remmen op. 1 De koffer en het basisluik Benodigdheden: een koffer, planken voor basisluik, latscharnier, houten pluggen, vijzen, schroevendraaiers, boor, zaag, wielen met remmen en een meter. 1.1 De koffer is 78

Nadere informatie

MONTAGE HANDLEIDING : Sectionaalpoort Laag Systeem

MONTAGE HANDLEIDING : Sectionaalpoort Laag Systeem B.V.B.A. GARAGEPOORTEN AUTOMATISATIES Rue de l Atelier 31 Tel : 02/356.13.69 Website : www.destrijker.be 1480 TUBIZE Fax. 02/361.10.14 E-mail : info@destrijker.be BTW : BE 0413.948.587 MONTAGE HANDLEIDING

Nadere informatie

Loungebank van pallets

Loungebank van pallets Loungebank van pallets Loungebank van pallets Materialen Gereedschap Schroeven Verf Houtlijm watervast Pallet Tuinplanken Potlood Schuurmachine Hamer Beitel Rolmaat Afkortzaag Verfrollers Winkelhaak Accuboormachine

Nadere informatie

Notenkraker. Versie 2 (achthoek) Benodigd gereedschap: Stuklijst:

Notenkraker. Versie 2 (achthoek) Benodigd gereedschap: Stuklijst: is uniek 0.630 Notenkraker Versie 2 (achthoek) Benodigd gereedschap: potlood, winkelhaak boortje ø 2mm, 5 mm, mm, mm fijne zaag, verstekzaag houtlijm, schroefklemmen, lijmklemmen penseel, verf Stuklijst:

Nadere informatie

Montagehandleiding Ingebouwde kast

Montagehandleiding Ingebouwde kast Montagehandleiding Ingebouwde kast Benodigdheden : Deze handleiding toont je de basisstappen, afwerking en indeling kunnen naar eigen creativiteit uitgevoerd worden. En hangen af van je eigen smaak. Zorg

Nadere informatie

Bouwbeschrijving voor een robuuste tafel

Bouwbeschrijving voor een robuuste tafel \ Bouwbeschrijving voor een robuuste tafel Veiligheid Voordat u begint met bouwen, lees eerst aandachtig de veiligheidswaarschuwingen en gebruikershandleiding van zowel de zaag, zaaggeleider en ander elektrisch

Nadere informatie

Montage instructie Geluidwerend in de wand schuivend

Montage instructie Geluidwerend in de wand schuivend Geluidwerend in de wand schuivend pagina 1/18 Inhoudsopgave Pagina 2 Benodigdheden 3 Inhoud van de verpakkingen 4 Hoofdbestanddelen Varidoors schuifdeur systeem 5 Sparing controleren 6 Montage Benodigdheden

Nadere informatie

Het Maken Van Een Kristalontvanger (Radio)

Het Maken Van Een Kristalontvanger (Radio) Het Maken Van Een Kristalontvanger (Radio) Dit boekje is van... Klas... Dit werkstuk moet af:... H. Oostendorp,. TechnaLab, maart 2003 Practicum 1: De kern voor de spoel Wat heb je nodig? een stukje installatiebuis

Nadere informatie

Doolhof. Stuklijst: Benodigd gereedschap:

Doolhof. Stuklijst: Benodigd gereedschap: 104.098 Doolhof Stuklijst: 2 zijdelen 8 x 80 x 300 mm (grenenhout) 2 zijdelen 8 x 80 x 200 mm (grenenhout) 1 speelveld 4/5 x 140 x 240 mm (grenenhout) 1 multiplex plaat 4/5 x 30 x 100 mm (voor kleine delen)

Nadere informatie

Technologische opvoeding

Technologische opvoeding Naam:. Technologische opvoeding Klas: 1 Werkvolgorde Uitleg 1. We hebben een probleem!! Start Ik heb veel vogeltjes in de tuin en zie ze in de winter steeds naar eten zoeken. Er is een probleem. 2. We

Nadere informatie

ARMACOMFORT MONTAGEHANDBOEK. T. +49 (0)

ARMACOMFORT MONTAGEHANDBOEK.   T. +49 (0) ARMACOMFORT MONTAGEHANDBOEK T. +49 (0) 251 7603-0 info@armacell.com www.armacell.eu 03 ArmaComfort Montagehandboek Inhoud Gereedschappen voor het verwerken en installeren van ArmaComfort... 04 Leidingen

Nadere informatie

Aluminium Broeikas. extremshops.eu Grape 1.01 17-06-10. Model: Grape. Benodigd gereedschap

Aluminium Broeikas. extremshops.eu Grape 1.01 17-06-10. Model: Grape. Benodigd gereedschap Aluminium Broeikas Model: Grape Benodigd gereedschap extremshops.eu Grape.0 7-06-0 Instructies Voor het juiste gebruik, raden we u aan de opbouw van de structuur op basis van deze gids te maken en deze

Nadere informatie

Bouwinstructies vleermuiskast SILVAVIR VK01

Bouwinstructies vleermuiskast SILVAVIR VK01 Bouwinstructies vleermuiskast SILVAVIR VK01 SILVAVIR Ecologie & ruimte In deze handleiding leggen we uit hoe je makkelijk zelf een vleermuiskast kunt maken. De kast die hier wordt beschreven is een variant

Nadere informatie

Installatie van. Installatie:

Installatie van. Installatie: -2- Installatie van SIGMA-schottensystemen Het doel van deze instructies is de installateur een idee geven van de correcte techniek die moet worden gebruikt voor de installatie en assemblage van een typisch

Nadere informatie

Recent gebruik ik nu Perlfix of L-gips waar je gipsplaten mee vastkleeft. Voordeel is dat dit materiaal sterker is dan gewoon gips.

Recent gebruik ik nu Perlfix of L-gips waar je gipsplaten mee vastkleeft. Voordeel is dat dit materiaal sterker is dan gewoon gips. Bergen en rotsen Over bergen en rotsen bouwen in model zijn tal van mogelijkheden.. Onze werkwijze is de volgende: voor bergen die wat groot zijn van omvang wordt eerst een frame gemaakt van latjes en

Nadere informatie

Handleiding. Bouw je eigen zeilboot

Handleiding. Bouw je eigen zeilboot Bouw je eigen zeilboot Handleiding BENODIGDHEDEN - Steigerhouten plank geschaafd 18,5 x 250 x 3 cm - Ronde grenen stok ø 18 mm x 270 cm - Stanley speedboor ø 18 mm - ø 3mm boortje - Schoeven 2 stuks 70

Nadere informatie

Montagehandleiding Losstaande kast

Montagehandleiding Losstaande kast Montagehandleiding Losstaande kast Benodigdheden : Deze handleiding toont je de basisstappen, afwerking en indeling kunnen naar eigen creativiteit uitgevoerd worden. En hangen af van je eigen smaak. Zorg

Nadere informatie

vaardigheden [ TO ] gereedschappen oefeningen 1 2 3 klas 1 graa 3 werkstukken

vaardigheden [ TO ] gereedschappen oefeningen 1 2 3 klas 1 graa 3 werkstukken vaardigheden [ TO ] gereedschappen oefeningen 1 2 3 klas 1 graa 3 werkstukken Voordat je zelf gaat ontwerpen, leer je eerst hoe je van een tekening een werkstuk maakt. In het werkboek leer je wat een stroomkring

Nadere informatie

De bouw van een platform voor een 6-muurs yurt (Ø 6,7 meter, 35 m 2 )

De bouw van een platform voor een 6-muurs yurt (Ø 6,7 meter, 35 m 2 ) De bouw van een platform voor een 6-muurs yurt (Ø 6,7 meter, 35 m 2 ) Maak het gewenste gebied rondom minimaal 1 meter breder vrij van struiken, vuil en wortelstronken. Bepaal waar u straks in de yurt

Nadere informatie

Montagehandleiding Speeldroom

Montagehandleiding Speeldroom Stap 1-2 balken van 4,5 x 9 x 180 cm - 2 balken van 4,5 x 9 x 111 cm - 8 schroeven van 6 x 100 mm 1. Leg de balken neer zoals op de tekening is aangegeven. 2. Teken met een potlood de balken van 180 cm

Nadere informatie

vastnagelt. Voor het nagelen is het aangewezen hulp in te schakelen. Deze persoon verschillende delen vasthouden tijdens het nagelen.

vastnagelt. Voor het nagelen is het aangewezen hulp in te schakelen. Deze persoon verschillende delen vasthouden tijdens het nagelen. Bouwplan dakenkoffer 2 De dakenkoffer bestaat uit verschillende onderdelen: de onderbouw (de koffer zelf, in de vorm van een huis), de bovenbouw (de dakconstructie) en een deksel. De dakconstructie is

Nadere informatie

Even voorstellen. Verkenningsgebieden: Hout Informatie en communicatie

Even voorstellen. Verkenningsgebieden: Hout Informatie en communicatie Even voorstellen Verkenningsgebieden: Hout Informatie en communicatie Een nieuwe school, een nieuwe klas heel wat nieuwe gezichten! En al die namen moeilijk uit elkaar te houden. Dat duurt nog eventjes.

Nadere informatie

Modelvliegtuigbouw. Leerlingenhandleiding. De Fantra VMBO II. Auteur; Wout Heijne. Lay out Jeroen van den Brand

Modelvliegtuigbouw. Leerlingenhandleiding. De Fantra VMBO II. Auteur; Wout Heijne. Lay out Jeroen van den Brand Modelvliegtuigbouw Leerlingenhandleiding. De Fantra VMBO II Auteur; Wout Heijne Lay out Jeroen van den Brand De Romp De romp Stap 1 - Mal - Figuurzaag - Potlood - Plaatje triplex 1. Teken met behulp van

Nadere informatie

BARBECUETAFEL. moeilijkheidsgraad. Klustijd:10 uur

BARBECUETAFEL. moeilijkheidsgraad. Klustijd:10 uur BARBECUETAFEL moeilijkheidsgraad Klustijd:10 uur MATERIALEN Materiaalkosten ca. 260,- (incl. BBQ) Aantal Materiaal Dikte Breedte Lengte CM 2 steigerbuis 2,8-98 2 Douglas hout poten 8, 8, 74 13 planken

Nadere informatie

Het zelf bouwen van een spiraal.

Het zelf bouwen van een spiraal. Het zelf bouwen van een spiraal. Er zijn al vele mogelijkheden bekend en besproken over het maken van een goede klim spiraal voor onze modelspoorbaan. Toch wil ik de manier waarop ik mijn spiraal heb gemaakt

Nadere informatie

Montage instructie Dubbeldeurs in de wand schuivend

Montage instructie Dubbeldeurs in de wand schuivend Dubbeldeurs in de wand schuivend pagina 1/17 Inhoudsopgave Pagina 2 Benodigdheden 3 Inhoud van de verpakkingen 4 Hoofdbestanddelen Varidoors schuifdeur systeem 5 Sparing controleren 6 Montage Benodigdheden

Nadere informatie

Ubbink indak bevestigingssysteem voor zonnepanelen

Ubbink indak bevestigingssysteem voor zonnepanelen Ubbink indak bevestigingssysteem voor zonnepanelen Montagevoorschrift Met het universele indak bevestigingssysteem van Ubbink, kan men alle soorten zonnepanelen tussen de dakpannen aanbrengen. Het systeem

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING - PREFAB ARNHEM 1,8x2,8 / GELDERLAND 2x2, 3x2, 3x3

MONTAGEHANDLEIDING - PREFAB ARNHEM 1,8x2,8 / GELDERLAND 2x2, 3x2, 3x3 MONTAGEHANDLEIDING - PREFAB ARNHEM 1,8x2,8 / GELDERLAND 2x2, 3x2, 3x3 Als eerste Voordat u begint met de montage is het belangrijk dat u deze instructies aandachtig doorleest. U voorkomt op deze manier

Nadere informatie

Heb je een bak zonder bodem? Volg de stappen op pg Heb je een bak met bodem (en eventueel poten?) Volg de stappen op pg. 4-8

Heb je een bak zonder bodem? Volg de stappen op pg Heb je een bak met bodem (en eventueel poten?) Volg de stappen op pg. 4-8 I n s t r u c t i e b o e k j e M M - b a k k e n Zet je bak(ken) zo snel mogelijk in elkaar om kromtrekken van de planken te voorkomen (vooral bij de Douglas bak). Leg de planken in ieder geval plat neer

Nadere informatie

Montagehandleiding Carport voor aanbouw 304 cm x 590 cm

Montagehandleiding Carport voor aanbouw 304 cm x 590 cm 304 cm x 590 cm Geachte klant, Hierbij vindt u de montagehandleiding van uw carport. Al het hout in dit pakket is geschaafd en drukgeïmpregneerd om de levensduur ervan zo lang mogelijk te verlengen. Alvorens

Nadere informatie

Nooit dorst. Zuigers met aandrijfmotor N Groep / klas:

Nooit dorst. Zuigers met aandrijfmotor N Groep / klas: Zuigers met aandrijfmotor Nooit dorst Werkblad Bijpassende werkbladen kunt u gratis downloaden www.aduis.nl Naam: Groep / klas: Inhoud: Delen: Gereedschap: 1 Triplex 255 / 110 / 10 mm C, D Potlood, liniaal,

Nadere informatie

PLISSÉHORDEUR. montagehandleiding

PLISSÉHORDEUR. montagehandleiding PLISSÉHORDEUR montagehandleiding Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw dealer. De leverancier is niet

Nadere informatie

Maken van een helix voor n-spoor... 1. Bepalen van de maten... 2. voorbereiden en testen... 3. Zagen, in elkaar zetten EN sporen leggen...

Maken van een helix voor n-spoor... 1. Bepalen van de maten... 2. voorbereiden en testen... 3. Zagen, in elkaar zetten EN sporen leggen... MAKEN VAN EEN HELIX VOOR N-SPOOR Zoals de meesten van jullie wel hebben ondervonden is het gebruik van een helix aan te raden om hoogtes te overwinnen. Dit is soms een lastige klus om dit te ontwerpen.

Nadere informatie

Bepaal de vrije ruimte, liftkooi op de laatste stopplaats, zorg dat de lift op stuit staat.

Bepaal de vrije ruimte, liftkooi op de laatste stopplaats, zorg dat de lift op stuit staat. Installatie handleiding SEF DB met 1 contact Bepaal de vrije ruimte, liftkooi op de laatste stopplaats, zorg dat de lift op stuit staat. Controleer of het juiste SEF hekwerk aanwezig is: SEF 700 minimale

Nadere informatie

e l Hout B R I C O F I C H E

e l Hout B R I C O F I C H E 5043676 r u e Een d en s t a a l p t u o H E H I C F C O I B R Hout B R I C O F I C H E Inleiding Als u een deur zoekt, dan vindt u een ruim aanbod in de meest uiteenlopende en fijnste houtsoorten. De

Nadere informatie

Poppenhuis of garage maken

Poppenhuis of garage maken Poppenhuis of garage maken Poppenhuis of garage maken Materialen Gereedschap Populieren triplex 61 x 122cm 6mm Populieren triplex 61 x 122cm 18mm Glaslat grenen 20 x 20mm 270cm Tesa afplaktape Premium

Nadere informatie

Vogelhuis voor balkon en tuin

Vogelhuis voor balkon en tuin Vogelhuis voor balkon en tuin Expeditie naar het dierenrijk. Vogelhuis Kleine en grote dieronderzoekers kunnen weldra op de loer liggen en de wereld voor de eigen balkondeur nieuw ontdekken. 1 Inleiding

Nadere informatie

Tover-tol. Materiaal Aantal Afm. (mm) Omschrijving Nr.

Tover-tol. Materiaal Aantal Afm. (mm) Omschrijving Nr. 114.561 Tover-tol Benodigd gereedschap: Potlood, liniaal Figuurzaag of decoupeerzaag Werkplaatsvijl/schuurpapier Boortjes ø3, 4, 6, 8 mm Houtlijm, alleslijm, lijmpistool Hobbymes evt. soldeerbout, soldeer

Nadere informatie

Designer dressoir maken

Designer dressoir maken Designer dressoir maken Designer dressoir maken Materialen Gereedschap MDF-plaat 244 x 122cm 18mm Schaaflat eiken 19x195mm 250cm Duraline meubelpoot vierkant zwart 2,5x25cm Sencys universele schroef Torx

Nadere informatie

HOUTEN SCHUIFDEUREN. Een Uniek concept. Voor verdere inlichting: info@groupthys.com of www.groupthys.com

HOUTEN SCHUIFDEUREN. Een Uniek concept. Voor verdere inlichting: info@groupthys.com of www.groupthys.com Een Uniek concept. THYS SLIDING deurblad : - Deurblad schuift in aluminium rail, voor de muur of tussen 2 muren. - 2 deurhanghouders met wielgeleiders voorzien van kogellager zorgen voor een stille, bijna

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING DUBBELE CARPORT 607 * 760 CM.

MONTAGEHANDLEIDING DUBBELE CARPORT 607 * 760 CM. MONTAGEHANDLEIDING DUBBELE CARPORT 607 * 760 CM. Dubbele carport extra 607 * 760 cm. Geachte klant, Hierbij vindt u de montagehandleiding van uw carport. Al het hout in dit pakket is geschaafd en drukgeïmpregneerd

Nadere informatie

Modul Huizen model zadeldak

Modul Huizen model zadeldak MONTAGEHANDLEIDING Modul Huizen model zadeldak Benodigd gereedschap Accuschroefboor Waterpas Lijmtang Nijptang Zakrolmaat Hamer Voor het opbouwen zijn doorgaans twee personen voldoende. Bij grotere tuinhuisjes

Nadere informatie

Montage instructie Enkeldeurs in de wand schuivend

Montage instructie Enkeldeurs in de wand schuivend Montage instructie Enkeldeurs in de wand schuivend pagina 1/18 Inhoudsopgave Pagina 2 Benodigdheden 3 Inhoud van de verpakkingen 4 Hoofdbestanddelen Varidoors schuifdeur systeem 5 Sparing controleren 6

Nadere informatie

XXL Easy en XXL Profi Polycarbonaat Kanaalplaten dak

XXL Easy en XXL Profi Polycarbonaat Kanaalplaten dak XXL Easy en XXL Profi Polycarbonaat Kanaalplaten dak 1. Het Polycarbonaat Kanaalplaten dak dient te worden gemonteerd op een degelijke constructie. Het belangrijkste hierbij is dat de h.o.h. afstand tussen

Nadere informatie

Handleiding Houten Vlonder Terras maken

Handleiding Houten Vlonder Terras maken Handleiding Houten Vlonder Terras maken Meest gemaakte fouten Afwijken van balkafstand 40 cm (hart hart); Te weinig tussenruimte tussen de planken en eventuele kopse naden; Te weinig afstand (2,5 3 cm)

Nadere informatie

Installatie voorschriften Rigid Core XL. Ga voor meer informatie naar:

Installatie voorschriften Rigid Core XL. Ga voor meer informatie naar: Installatie voorschriften Rigid Core XL Ga voor meer informatie naar: www.rigidcorexl.nl Voor u begint / Voorbereidingen: Lees alle instructies voor u start met de installatie. Bij een onjuiste installatie

Nadere informatie

HET LANDLEVEN-KIPPENHOK

HET LANDLEVEN-KIPPENHOK LANDLEVEN-KIPPENHOK BLAD 1 HET LANDLEVEN-KIPPENHOK VROEGER WERDEN KIPPEN IN DE MEEST WONDERLIJKE BOUWSELS ONDERGEBRACHT. SOMS ERG ROMANTISCH OM TE ZIEN, MAAR VAAK ONPRAKTISCH, ONHYGIËISCH EN WEINIG DIERVRIENDELIJK.

Nadere informatie

N160vzw MODULENORMEN. 1. Doelstelling

N160vzw MODULENORMEN. 1. Doelstelling N160vzw MODULENORMEN 1. Doelstelling Beschrijven van de normen die N160vzw hanteert voor het ontwerpen van hun modules. Hierbij geven wij eenieder de mogelijkheid om aan de hand van volgende normen modules

Nadere informatie

Hoe kun je spreken met een doorkijkraam?

Hoe kun je spreken met een doorkijkraam? Eerste Hulp bij Communicatie Hoe kun je spreken met een doorkijkraam? Op pagina drie staat dit kader in een A4 formaat. Werkwijze De persoon met een communicatieprobleem wilt bijvoorbeeld het woord DAG

Nadere informatie

STAP 1 VOORBEREIDING. Bestudeer de tekeningen en deze bevestigings instructies alvorens u begint met de montage! Organiseer uw werkplek.

STAP 1 VOORBEREIDING. Bestudeer de tekeningen en deze bevestigings instructies alvorens u begint met de montage! Organiseer uw werkplek. 1 STAP 1 VOORBEREIDING Bestudeer de tekeningen en deze bevestigings instructies alvorens u begint met de montage! Organiseer uw werkplek. Organiseer de materialen. Breng ze naar de juiste plaats, en maak

Nadere informatie

Stap 1. M o n t a g e h a n d l e i d i n g S p e e l p e r c e e l

Stap 1. M o n t a g e h a n d l e i d i n g S p e e l p e r c e e l Stap 1-2 balken van 4,5 x 9 x 210 cm - Een balk van 4,5 x 9 x 145,5 cm - Een balk van 4,5 x 9 x 141 cm - 4 schroeven van 6 x 100 mm 1. Leg de balken neer zoals op de tekening is aangegeven. 2. Teken met

Nadere informatie

Minibieb groot formaat

Minibieb groot formaat Minibieb groot formaat Deze beschrijving is gemaakt door Anton van Arem en gratis te gebruiken en verspreiden Het origineel te vinden op www.demaeckerij.nl Wat heb je nodig? een plaat watervast multiplex

Nadere informatie

Montage instructie Enkeldeurs in de wand schuivend Comfort / Souplesse

Montage instructie Enkeldeurs in de wand schuivend Comfort / Souplesse Montage instructie Enkeldeurs in de wand schuivend Comfort / Souplesse pagina 1/18 Inhoudsopgave Pagina 2 Benodigdheden 3 Inhoud van de verpakkingen 4 Hoofdbestanddelen Varidoors schuifdeur systeem 5 Sparing

Nadere informatie

Hoe kunnen we er voor zorgen dat de juf vlug de namen kent van de leerlingen in jouw klas?...

Hoe kunnen we er voor zorgen dat de juf vlug de namen kent van de leerlingen in jouw klas?... Een nieuwe schooljaar heel wat nieuwe gezichten! En al die namen de juf kan dit moeilijk uit elkaar houden. Dat duurt nog eventjes. Ze onthoudt wel dat bruin gezichtje, die mooie ogen, die lange blonde

Nadere informatie

Blu Tack Steenboor Afplakband

Blu Tack Steenboor Afplakband Installatie in: Muur Gereedschap dat u nodig heeft: Duct tape Blu Tack Steenboor Afplakband Scherp potlood Liniaal Waterpas Waterdichte kit Als u het huisdierluik zelf installeert, moet u mogelijk elektrisch

Nadere informatie

Lariks Douglas hout aanbouw met Polycarbonaatplaten dak

Lariks Douglas hout aanbouw met Polycarbonaatplaten dak Lariks Douglas hout aanbouw met Polycarbonaatplaten dak Stappenplan voor Lariks Douglas houten aanbouw met Polycarbonaatplaten dak. Product: https://gadero.nl/aanbouw-veranda-hout-met-helder-polycarbonaat/

Nadere informatie

Stuklijst: Benodigd gereedschap:

Stuklijst: Benodigd gereedschap: is uniek 1 0 6. 6 6 9 R o m e i n s e k a t a p u l t Stuklijst: 4x grenenhout (1) 15 x 15 x 250 mm grenenhout (2) 10 x 15 x 300 mm grenenhout (3) 10 x 30 x 300 mm 1x grenenhout (4) 5 x 15 x 125 mm 1x

Nadere informatie

Handleiding. HMB 4-seizoenen pui Samenstelling & montage

Handleiding. HMB 4-seizoenen pui Samenstelling & montage Handleiding HMB 4-seizoenen pui Samenstelling & montage Inhoudsopgave 1. Algemeen 2 2. Opties 4-seizoenen pui 3 3. Rekenformule 5 4. Bewerking aan kozijn 8 5. Bewerking aan de twee buitenste deuren 11

Nadere informatie

Bedstee maken (prinsessenbed)

Bedstee maken (prinsessenbed) Bedstee maken (prinsessenbed) Bedstee maken (prinsessenbed) Materialen Gereedschap Plieger spiegel Basic rond 60cm MDF-plaat 244 x 122cm 6mm HOOMstyle kant & klaar gordijn voile stof plooi roze 140 x 270cm

Nadere informatie

Technologische opvoeding

Technologische opvoeding Chinees voederhuisje vetbol appelhuisje glazen voederring voederhuisjes voederplank Voederhuisje met staander Naam: Technologische opvoeding 1 Werkvolgorde Uitleg 1. We hebben een probleem!! Start In de

Nadere informatie

Montagehandleiding Bonny-Clyde

Montagehandleiding Bonny-Clyde Montagehandleiding Bonny-Clyde Wat hebt u nodig? - meter en potlood - stukje schuurpapier (verwijderen splinters indien nog aanwezig) - dopsleutel nr 13 - (accu)-schroevendraaier met kruisbit (PZ2) - (accu)

Nadere informatie

Decoratieve vensterbanken Past in elk interieur

Decoratieve vensterbanken Past in elk interieur Decoratieve vensterbanken Past in elk interieur In een handomdraai het interieur verfraaien? Het is eenvoudig te realiseren met CanDo decoratieve venster banken, ze passen in ieder interieur. Zo creëert

Nadere informatie

nr. 834 BOUWSET Mobiele Werkplaats VolkerRail

nr. 834 BOUWSET Mobiele Werkplaats VolkerRail Deze bouwset bevat: bestelnr. - 5563 hoofdframe mobiele werkplaats - 5564 zijwand mobiele werkplaats (2x) - 5572 montage balk zijwand (2x) - 5565 bordes A - 5570 bordes B - 5571 vacuüm gevormde ramen voor

Nadere informatie

DRAAIBOEK MOBIELE EXPO WO I

DRAAIBOEK MOBIELE EXPO WO I DRAAIBOEK MOBIELE EXPO WO I 1. ALTIJD nodig voor transport, opstellen en afbouwen (zie eveneens checklist) 12 verhuisdekens 1 grote rol wikkelfolie noppenfolie zwarte spanbandjes gloeilampen een tweetal

Nadere informatie

DESIGN- EN MONTAGE INSTRUCTIES versie lynes

DESIGN- EN MONTAGE INSTRUCTIES versie lynes DESIGN- EN INSTRUCTIES versie 1.07.2018 lynes Deze design-en installatiehandleiding heeft als doel een duidelijk overzicht weer te geven van alle relevante informatie en montagedetails. Een handige tool

Nadere informatie

meubelwerktekening bijzettafel pilar Afmetingen eindproduct: D 40 x B 40 x H 50 cm

meubelwerktekening bijzettafel pilar Afmetingen eindproduct: D 40 x B 40 x H 50 cm meubelwerktekening bijzettafel pilar Afmetingen eindproduct: D 40 x B 40 x H 50 cm benodigdheden Materiaal: plaatmateriaal, dikte 18 mm: massief hout, multiplex en/of mdf zie de zaaglijst hieronder houtlijm,

Nadere informatie

Phonoscoop. Materiaal Aantal Afm.(mm) Omschrijving Nr.

Phonoscoop. Materiaal Aantal Afm.(mm) Omschrijving Nr. 1 Phonoscoop Let op! Opitec bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs! Dit bouwpakket mag door kinderen alleen onder toezicht van een ter zake kundige volwassene worden gemaakt en gebruikt. Niet geschikt

Nadere informatie

Carport met houten dak

Carport met houten dak Carport 300 x 500 Afmetingen: 300cm x 500cm x 251cm Carport met houten dak Voordat u aan de opbouw van uw carport begint, lees dan eerst aandachtig deze handleiding. Dit om problemen te voorkomen, en om

Nadere informatie

Boomhutbed. Deze bouwtekening wordt je aangeboden door

Boomhutbed. Deze bouwtekening wordt je aangeboden door Boomhutbed Materialen Vurenhout 44x69x3300mm 8 stuks 33x120x3300mm 4 stuks 18x120x2100mm 12 stuks 12x69x3000mm 5 stuk 18x69x2500mm 1 stuk 18x195x3000mm 4 stuks 22x22x3000 1 stuk 44x44x3600mm 2 stuks Vuren

Nadere informatie

6 pack houder maken van hout

6 pack houder maken van hout 6 pack houder maken van hout 6 pack houder maken van hout Materialen Gereedschap Schroeven Ronde stok ø 23mm Ronde stok 14mm Houtlijm Hardhout 28X145/210CM Hardhout 9X44/210cm Decoupeerzaag Boormachine

Nadere informatie

Modern koper krukje maken (ontwerp door Daan Kayser)

Modern koper krukje maken (ontwerp door Daan Kayser) Modern koper krukje maken (ontwerp door Daan Kayser) Modern koper krukje maken (ontwerp door Daan Kayser) Materialen Gereedschap HG bijenwas transparant 500ml Ronde stok grenen Ø 22mm 270cm Populieren

Nadere informatie

Montagehandleiding Knikarmschermen Onlinezonneschermen.nl

Montagehandleiding Knikarmschermen Onlinezonneschermen.nl Montagehandleiding Knikarmschermen Onlinezonneschermen.nl Controleer de montagehoogte Controleer of u voldoende montagehoogte op uw gevel heeft om het scherm te plaatsen Boven de muursteun (montage steun)

Nadere informatie

Spaarpot met geheim slot

Spaarpot met geheim slot 9.7 Benodigd gereedschap: Figuurzaag Decoupeerzaag Schrijf-/tekenpotlood Liniaal Houtlijm ø ø0 Schuurpapier Werkplaatsvijl Boortjes Verstekzaag Geodriehoek Let op! Opitec bouwpakketten zijn na afbouw geen

Nadere informatie

PICK-UP OLDTIMER

PICK-UP OLDTIMER 108.97 PICK-UP OLDTIMER N.B.: Opitec bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs! Benodigd gereedschap: Schaar Stalen liniaal + potlood Figuurzaag met toebehoren + metaalzaagblad of Decoupeerzaag Fijne

Nadere informatie

Elektriciteit! Om van te bibberen! Of niet? Klas: Namen: Elektriciteit Om van te bibberen! Of niet? Stephanie Vermeulen (2 BALO WPL) 1

Elektriciteit! Om van te bibberen! Of niet? Klas: Namen: Elektriciteit Om van te bibberen! Of niet? Stephanie Vermeulen (2 BALO WPL) 1 Elektriciteit! Om van te bibberen! Of niet? Klas: Namen: 5... Elektriciteit Om van te bibberen! Of niet? Stephanie Vermeulen (2 BALO WPL) 1 1. Taakverdeling! Iedereen in de groep krijgt een taak! Wie doet

Nadere informatie

4/2008. zelfmaakidee uit Binnen & buiten. badkamerkast

4/2008. zelfmaakidee uit Binnen & buiten. badkamerkast /2008 zefmaakidee uit Binnen & buiten badkamerkast Een mooie kast voor a uw spuetjes in de badkamer. Met aden aan de zijkant, open vakken aan de voorkant en achter de deur, die voorzien is van een spiege,

Nadere informatie

Werkbeschrijving grote ombouw kliko uitgaande van een standaard container van 58 x 74 x 104 cm

Werkbeschrijving grote ombouw kliko uitgaande van een standaard container van 58 x 74 x 104 cm Werkbeschrijving grote ombouw kliko uitgaande van een standaard container van 58 x 74 x 104 cm De vermelde prijzen geven een indicatie van de kosten per juli 2011. Totaalkosten excl. gereedschap ca. 420,-

Nadere informatie

THE GENERATION WEIL STOEL

THE GENERATION WEIL STOEL THE GENERATION WEIL STOEL Is het echt mogelijk een designerstoel uit het Vitra Design Museum na te maken? Kan een zitting, die normaal gezien fabrieksmatig moeizaam wordt gevormd, met alleen klemmen en

Nadere informatie

Kastalarm. Stuklijst

Kastalarm. Stuklijst is uniek 105.107 Kastalarm Let op! Opitec bouwpakketten zijn na afbouw geen speelgo- ed, maar leermiddelen als ondersteuning in het ped- agogisch vakgebied.dit bouwpakket mag door kinde- ren en jongeren

Nadere informatie