Herziening APV toelichting

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Herziening APV toelichting"

Transcriptie

1 Herziening APV toelichting 1. Artikel 1:1 Begripsbepaling 2. Artikel 2:10 Het plaatsen van voorwerpen op of aan de weg 3. Artikel 2:24 Begripsbepaling 4. Artikel 2:25 Evenement 5. Artikel 2:31 Verboden gedragingen 6. Afdeling 8 Toezicht op smart-, head- en growshops 7. Artikel 2:40 Speelautomaten 8. Artikel 2:44 Vervoer inbrekerswerktuigen 9. Artikel 2:48 verboden drankgebruik 10. Artikel 2:50a (slaap)verblijf op de weg, in voertuigen en in kampeermiddelen 11. Artikel 2:58 Verontreinigen door honden 12. Artikel 2:59 Gevaarlijke honden 13. Artikel 2:60 Houden van hinderlijke of schadelijke dieren 14. Artikel 2:66 Begripsbepaling 15. Artikel 2:67 Verplichtingen m.b.t. het verkoopregister 16. Artikel 2:68 Voorschriften als bedoeld in artikel 437 van het Wetboek van Strafrecht 17. Artikel 3:5 Gedragseisen exploitant en beheerder 18. Artikel 3:9 Straatprostitutie 19. Artikel 4:6 Overige geluidhinder 20. Artikel 4:6a Geluidhinder door honden 21. Artikel 5:2 Parkeren van voertuigen van autobedrijf e.d. 22. Artikel 5:15 Venten 23. Artikel 5:23 Organiseren van een snuffelmarkt

2 Artikel 1:1, onder d De reikwijdte van een aantal artikelen in deze verordening is beperkt tot de bebouwde kom. Voor het begrip bebouwde kom kan aangesloten worden bij de aanwijzing van de gedeputeerde staten van de bebouwde kom krachtens artikel 27, lid 2, van de Wegenwet. Nadeel is dat een dergelijke wijzing niet altijd actueel is. Het is daarom praktischer de bebouwde kom aan te geven doormiddel van een verwijzing naar artikel 20a van de Wegenverkeerswet Artikel 2:10, eerste lid, onder a In de praktijk is gebleken dat de meldingsplicht geen meerwaarde heeft. Om deze reden is het overbodig deze te handhaven. Artikel 2:10, tweede lid, onder a Artikel 2:10, tweede lid, onder b Artikel 2:10, tweede lid, onder c Artikel 2:10, vierde lid, onder b Het criterium redelijke eisen van welstand is in dit artikel geen realistische voorwaarde, aangezien in de welstandsnota geen criteria m.b.t. beoordelen plaatsen van tijdelijke reclameborden zijn opgenomen.

3 Artikel 2:10, zesde lid Dit nieuwe artikellid biedt in het in voorbereiding zijnde reclamebeleid de mogelijkheid nadere regels te stellen. Artikel 2:24, tweede lid, onder f Het RIEC Limburg adviseert aan de gemeenten in Limburg barrières op te werpen tegen vechtsportgala's. Gezien het sfeerbeeld van politie met betrekking tot dergelijke vechtsportgala's is een extra controlemoment ten aanzien van het toestaan van een dergelijk evenement in een gemeente geen overbodige luxe. Door vechtsportevenementen expliciet te koppelen aan artikel 2:24, tweede lid, onder f van de APV gemeente Schinnen 2015 wordt enerzijds duidelijk dat een vechtsportgala wordt aangemerkt als een evenement en anderzijds uitgesloten dat betreffend evenement kan worden beschouwd als een klein evenement (en dus meldingplichtig). Nu is er te allen tijde een vergunning nodig voor het organiseren van een vechtsportevenement. Artikel 2:24, tweede lid, onder g Artikel 2:25, tweede lid, onder e Artikel 2:25, tweede lid, onder f Artikel 2:25, derde lid Artikel 2:25, vierde lid Artikel 2:25, vijfde lid Artikel 2:25, zesde lid Artikel 2:25, zevende lid Artikel 2:25, achtste lid Ervaring leert dat wielertoertochten in zijn algemeenheid overlast veroorzaken (gevaarlijke verkeerssituaties, achterlaten van afval, samenvallen van toertochten met andere evenementen). Om deze overlast te beperken/te reguleren is het zaak om Limburgbreed uniform beleid terzake te ontwikkelen. Door middel van het wijzigen c.q. uitbreiden van artikel 2:24 en 2:25 wordt hieraan uitvoering gegeven. Artikel 2:31 De bedoeling van dit artikel is om te voorkomen dat het terras een soort mobiel tappunt wordt voor voorbijgangers.

4 Afdeling 8a Toezicht in smart-,, head- en growshops Deze afdeling geeft ruime mogelijkheden hoe om te gaan met de spin in het hennepweb, de growshops. Door een vergunning op naam en adres te verplichten kan men voorkomen dat de vergunningen steeds maar overgaan en ook dat deze BIBOB-getoetst kunnen worden. Daarnaast biedt deze afdeling mogelijkheden paal en perk te stellen aan het maximale aantal te vestigen shops en zelfs uiteindelijk te komen tot een nuloptie, iets dat nu niet het geval is. Wel dienen de mogelijkheden/consequenties bezien te worden in het kader van overgangsrecht. Dit artikel is ook in Sittard-Geleen en Stein opgenomen in de APV. Niet in Beek aangezien er geen head-, grow- of smartshop is gevestidd. Ter verduidelijking: Smartshop: is waar paddo s en andere geestverruimende (lees: hallucinerende) spullen te koop zijn; Headshop: een winkel die artikelen verkoopt voor het gebruik van drugs, maar in principe zelf geen psychoactieve stoffen verkoopt. Growshop: winkel waar je spullen kunt kopen om plantjes te laten groeien: groeimiddel, lampen, afzuigingen e.d. Er is een growshop gevestigd in Oirsbeek. Artikel 2:40, tweede lid Verschrijving gecorrigeerd. Artikel 2:40, derde lid Verschrijving gecorrigeerd. Artikel 2:48, eerste lid Met de wijziging van de Drank- en Horecawet is het voor jongeren onder de 18 sowieso verboden. Om te voorkomen dat een dubbel verbod ontstaat, waardoor deze bepaling mogelijk zelfs onverbindend zou kunnen blijken, is nu ingevoegd dat het verbod in de APV slechts geldt voor mensen boven de 18.

5 Artikel 2:50a In 2011 is een gecoördineerde Winterregeling daklozen ambtelijk vastgesteld. De GGD Zuid Limburg heeft de coördinatie van de Winterregeling daklozen Zuid-Limburg. Sinds de winterregeling Zuid-Limburg geschiedt dit op een gecoördineerde wijze waardoor mensen die tussen wal en schip dreigen te vallen beter in beeld zijn. Deze gecoördineerde winterregeling is voor het eerst ingezet in De VNG adviseert om de situatie in de APV te regelen en niet het instrument van de noodverordening te gebruiken. Artikel 2:58, tweede lid Bij navraag bleek er geen reden te zijn waarom iemand die een hulphond opleidt eventuele uitwerpselen niet zou kunnen opruimen. Artikel 2:59 Vervanging op verzoek van de Dierenpolitie Limburg. In het oude artikel werd verwezen naar de regeling agressieve dieren, maar deze is in 2008 afgeschaft. Artikel 2:60, tweede lid Verplaatsing van het derde lid naar het tweede lid in verband met het wegvallen van lid 2 (oud). Artikel 2:60, derde lid Bij deze ontheffing was nagelaten een keuze te maken voor of tegen een lex silencio positivo. Daarom is een derde lid toegevoegd waarin dat alsnog wordt geregeld.

6 Artikel 2:66 Artikel 2:67 Artikel 2:68 De bestuurlijke aanpak van heling binnen de gemeente kan een belangrijk aanvulling vormen op het politioneel strafrechtelijk optreden. Thans ontbreken deze bepaling in de APV. Dit levert voor de politie in de praktijk problemen op. Praktijkvoorbeeld: Een controle van een handelaar in tweedehands goederen (aanhangwagens) kon niet of onvolledig vanwege het ontbreken van de artikelen in de APV ter bestrijding van heling van goederen. De zogenaamde gruthokkers * blijven een probleem, zeker in economisch moeilijke tijden waarin diverse personen zich bekwamen in het zo snel mogelijk gewinnen van gelden. De toevoeging van deze artikelen aan de APV vergemakkelijkt de handhaving, met name de handelaren in oud ijzer e.d. * Gruthokkers is een (verouderd) acroniem voor handelaren in ongeregelde en ongebruikte goederen die registerplichtig zijn (goudsmeden, rijwielhandelaren, uitdragers, oud ijzer handelaren, horlogemakers, opkopers en kashouders). Artikel 3:5, tweede lid, onder c, tweede punt Artikel 3:9, vierde lid Betere verwoording van het artikel. Artikel 4:6 Dit artikel is eerder gedereguleerd, maar de politie heeft in de voorliggende periode in de praktijk ervaren dat handhavend optreden door het ontbreken van betreffend artikel niet mogelijk is. Een praktijkvoorbeeld: Overdag werd in een bovenwoning door middel van een radio of geluidsinstallatie harde muziek veroorzaakt. Op aanbellen en kloppen werd niet gereageerd.

7 De politie stond op het punt met geweld naar binnen te gaan, wat echter niet mogelijk bleek vanwege het ontbreken van een wettelijke basis. De politie stond daardoor uiteindelijk machteloos en kon niet handhavend optreden. Nachthinder is weliswaar geregeld in het Wetboek van strafrecht maar overdag kan de politie geen gebruik maken van wetgeving wanneer het gaat om geluidsoverlast. Dit komt de handhaving niet ten goede. Vandaar de noodzaak betreffend artikel weer in de APV op te nemen. Artikel 4:6a Plaatsing op verzoek van politie. Op het moment zijn er een aantal zaken met betrekking tot blaffende honden die niet opgepakt kunnen worden vanwege het ontbreken van een wettelijke basis ontbreekt. Artikel 5:2, vijfde lid Bij deze ontheffing was nagelaten een keuze te maken voor of tegen een lex silencio positivo. Daarom is een vijfde lid toegevoegd waarin dat alsnog wordt geregeld. Een lex silencio lijkt gezien het milieubelang dat hier speelt niet bijzonder wenselijk. Artikel 5:15, eerste lid, onder a In de praktijk is gebleken dat de meldingsplicht geen meerwaarde heeft. Om deze reden is het overbodig deze te handhaven. Artikel 5:23, eerste lid, onder a Verschrijving gecorrigeerd.

Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Schinnen 2015

Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Schinnen 2015 Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Schinnen 2015 Gemeentebladnr: 2014/73 Verseon nr: 128423 Vergaderdatum: 18 december 2014 Agendapunt: Portefeuillehouder: Dhr. B. Link Steller: mr. A. Jeurissen

Nadere informatie

Transponeringstabel. behorende bij APV 2010 - APV 2012. S.R. Boelens, afdeling Staf

Transponeringstabel. behorende bij APV 2010 - APV 2012. S.R. Boelens, afdeling Staf Transponeringstabel behorende bij APV 2010 - APV 2012 S.R. Boelens, afdeling Staf Oud Nieuw Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Art. 1.1 Begripsomschrijving Art. 1:1 Begripsbepalingen

Nadere informatie

OVERZICHT WIJZIGINGEN APV

OVERZICHT WIJZIGINGEN APV Onderwerp : Toelichting APV 2013 (artikelsgewijs) Zaaknummer : 69407 OVERZICHT WIJZIGINGEN APV Nieuwe artikelen (toegevoegd) Artikel 2:9 Straatartiest e.d. * Artikel 2:60 Houden van hinderlijke of schadelijke

Nadere informatie

vergunning of ontheffing

vergunning of ontheffing Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen 6 Artikel 1:1 Begripsbepalingen 6 Artikel 1:2 Beslissingstermijn 6 Artikel 1:3 Indiening aanvraag 6 Artikel 1:4 Voorschriften en 6 beperkingen Artikel 1:5

Nadere informatie

Deze verordening wordt aangehaald als: Algemene plaatselijke verordening.

Deze verordening wordt aangehaald als: Algemene plaatselijke verordening. Artikel 6:6 Citeertitel Deze verordening wordt aangehaald als: Algemene plaatselijke verordening. Transponeringstabellen De nummering van dit model wijkt op enkele plaatsen sterk af van de nummering van

Nadere informatie

vervallen ongeregeldheden

vervallen ongeregeldheden Oude artikelnummer en titel Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1.1 Begripsomschrijvingen Artikel 1.2 Beslistermijn Artikel 1.3 Indiening aanvraag Artikel 1.4 Voorschriften en beperkingen Artikel

Nadere informatie

OPLEGNOTITIE; TOELICHTING OP DE WIJZIGING VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING WESTVOORNE 2012

OPLEGNOTITIE; TOELICHTING OP DE WIJZIGING VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING WESTVOORNE 2012 OPLEGNOTITIE; TOELICHTING OP DE WIJZIGING VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING WESTVOORNE 2012 Inleiding In 2011 is de APV Westvoorne voor het laatst herzien. Dit jaar zijn veel artikelen in de model

Nadere informatie

Bijlage 1 bij raadsvoorstel Actualisatie Algemene plaatselijke verordening Voorgestelde wijzigingen

Bijlage 1 bij raadsvoorstel Actualisatie Algemene plaatselijke verordening Voorgestelde wijzigingen Bijlage 1 bij raadsvoorstel Actualisatie Algemene plaatselijke verordening Voorgestelde wijzigingen Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen 1:2 lid 2 beslistermijn De VNG heeft de verwijzing in het vierde lid

Nadere informatie

Beperking aanbieden e.d. van geschreven of gedrukte stukken of afbeeldingen

Beperking aanbieden e.d. van geschreven of gedrukte stukken of afbeeldingen en/of mogelijke risico s van de artikelen die niet worden opgenomen of zijn aangepast Artikel 2:6 Artikel 2:7 Handhaving: Verwerkingstijd: Artikel 2:9 Artikel 2:10 Handhaving: Verwerkingstijd: Artikel

Nadere informatie

Overzicht wijzigingen en afwijkingen modelverordening

Overzicht wijzigingen en afwijkingen modelverordening Overzicht wijzigingen Overzicht wijzigingen en afwijkingen Artikel Wijziging Toelichting 1:1 Definitie bevoegd gezag gewijzigd Definitie college toegevoegd 1:3 Verwijderd dat een aanvraag om een evenementenvergunning,

Nadere informatie

Voorstel voor burgemeester en wethouders

Voorstel voor burgemeester en wethouders Voorstel voor burgemeester en wethouders Datum 21 maart 2017 Onderwerp Actualisatie Algemene plaatselijke verordening Voorgesteld Besluit 1. Instemmen met de Wijzigingsverordening Algemene plaatselijke

Nadere informatie

De overbodige toevoeging of de aard van de vergunning zich daartegen verzet wordt geschrapt.

De overbodige toevoeging of de aard van de vergunning zich daartegen verzet wordt geschrapt. ARTIKELSGEWIJZE TOELICHTING Artikel 1:1 Begripsbepalingen Sub a.: in plaats van een eigen definitie van openbare plaats te hanteren wordt de begripsbepaling van openbare plaats in de Wet openbare manifestaties

Nadere informatie

ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING 2009 LEIDEN. Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING 2009 LEIDEN. Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING 2009 LEIDEN Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1:1 Begripsomschrijvingen Artikel 1:2 Beslistermijn Artikel 1:3 Indiening aanvraag Artikel 1:4 Voorschriften en beperkingen

Nadere informatie

Beperking aanbieden e.d. van geschreven of gedrukte stukken of afbeeldingen

Beperking aanbieden e.d. van geschreven of gedrukte stukken of afbeeldingen Inhoud Hoofdstuk 1 Artikel 1:1 Artikel 1:2 Artikel 1:3 Artikel 1:4 Artikel 1:5 Artikel 1:6 Artikel 1:7 Artikel 1:8 Artikel 1:9 Hoofdstuk 2 Artikel 2:1 Algemene bepalingen Beslistermijn Indiening aanvraag

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Ede (Gelderland)

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Ede (Gelderland) Tekst van de regeling Wijzigingsverordening APV Ede 2012 De raad van de gemeente Ede; gelet op artikel 2:15, eerste lid, en 2:16 van de Algemene wet bestuursrecht; besluit: vast te stellen de volgende

Nadere informatie

Afdeling 3. Verspreiden van gedrukte stukken Artikel 2:6 Beperking aanbieden e.d. van geschreven of gedrukte stukken of afbeeldingen [gereserveerd]

Afdeling 3. Verspreiden van gedrukte stukken Artikel 2:6 Beperking aanbieden e.d. van geschreven of gedrukte stukken of afbeeldingen [gereserveerd] Algemene Plaatselijke Verordening Montferland Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1:1 Begripsbepalingen Artikel 1:2 Beslistermijn Artikel 1:3 Indiening aanvraag Artikel 1:4 Voorschriften

Nadere informatie

Herziening ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING

Herziening ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING vastgesteld door de gemeenteraad op basis van art. 149 Gemeentewet de raad maakt verordeningen die hij in het belang van de gemeente nodig acht autonome regelgeving regelen van de gemeentelijke huishouding

Nadere informatie

OPLEGNOTITIE; TOELICHTING OP DE WIJZIGING VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING WESTVOORNE 2016

OPLEGNOTITIE; TOELICHTING OP DE WIJZIGING VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING WESTVOORNE 2016 OPLEGNOTITIE; TOELICHTING OP DE WIJZIGING VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING WESTVOORNE 2016 Inleiding Om inwoners van Westvoorne meer te betrekken bij het ontwikkelen van de APV, is ervoor gekozen

Nadere informatie

BESLUIT: Artikel I Wijzigingen van de Algemene plaatselijke verordening 2011

BESLUIT: Artikel I Wijzigingen van de Algemene plaatselijke verordening 2011 De raad van de gemeente Almere; Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van ; gelet op de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet; BESLUIT: Vast te stellen de 3 de wijziging van de Algemene

Nadere informatie

Gemeentebladnummer: 2010/26 Vergaderdatum: 22 april 2010 Agendapunt: 14.

Gemeentebladnummer: 2010/26 Vergaderdatum: 22 april 2010 Agendapunt: 14. Eerste wijziging Algemene Plaatselijke Verordening Gemeentebladnummer: 2010/26 Vergaderdatum: 22 april 2010 Agendapunt: 14. Aan de Raad Voorstel:Te besluiten tot vaststelling van de eerste wijziging van

Nadere informatie

OPLEGNOTITIE; TOELICHTING OP DE WIJZIGING VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING WESTVOORNE 2016

OPLEGNOTITIE; TOELICHTING OP DE WIJZIGING VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING WESTVOORNE 2016 OPLEGNOTITIE; TOELICHTING OP DE WIJZIGING VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING WESTVOORNE 2016 Inleiding Om inwoners van Westvoorne meer te betrekken bij het ontwikkelen van de APV, is ervoor gekozen

Nadere informatie

OPLEGNOTITIE; TOELICHTING OP DE WIJZIGING VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING WESTVOORNE 2011

OPLEGNOTITIE; TOELICHTING OP DE WIJZIGING VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING WESTVOORNE 2011 OPLEGNOTITIE; TOELICHTING OP DE WIJZIGING VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING WESTVOORNE 2011 Inleiding In 2005 is de APV Westvoorne voor het laatst herzien, tussentijds zijn enkele wijzigingen doorgevoerd.

Nadere informatie

D. Deelnemen (aan verboden optocht)... 2:3 Dieren (gevaarlijke)... 2:59;2:60 Doelloos rondhangen... 2:47;2:49

D. Deelnemen (aan verboden optocht)... 2:3 Dieren (gevaarlijke)... 2:59;2:60 Doelloos rondhangen... 2:47;2:49 ALFABETISCH REGISTER A. Aanbieden (van geschreven of gedrukte stukken)... 2:6 Aanbrengen van voorwerpen enz. op de weg.... 2:10 Aanhanger (verbod tot parkeren).... 5:6 Aanleggen van een weg...... 2:11

Nadere informatie

De volgende artikelen van de Algemene Plaatselijke Verordening Oosterhout 2010 worden aangepast:

De volgende artikelen van de Algemene Plaatselijke Verordening Oosterhout 2010 worden aangepast: Bijlage bij raadsbesluit d.d. 22 mei 2012 De volgende artikelen van de Algemene Plaatselijke Verordening Oosterhout 2010 worden aangepast: Aanhef Wijzigen van de titel in Algemene Plaatselijke Verordening

Nadere informatie

Datum raadsvergadering donderdag 27 november 2014

Datum raadsvergadering donderdag 27 november 2014 Raadsvoorstel Datum vaststelling voorstel door het college 9 september 2014 Datum raadsvergadering donderdag 27 november 2014 Nummer raadsvoorstel 2014-073 Bijbehorend veld van de programmabegroting Bestuurlijke

Nadere informatie

2.1.3.1 Beperking aanbieden e.d. van geschreven of gedrukte stukken of afbeeldingen

2.1.3.1 Beperking aanbieden e.d. van geschreven of gedrukte stukken of afbeeldingen INHOUD Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen 1.1 Begripsomschrijvingen 1.2 Beslistermijn 1.3 Indiening aanvraag 1.4 Voorschriften en beperkingen 1.5 Persoonlijk karakter van vergunning of ontheffing 1.6 Intrekking

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Sr RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Behorend bij registratienummer 1048426 Uiterlijk behandelen in de raadsvergadering van de gemeente Purmerend d.d. Datum: Behandeld door: 25 september 2012 Elles Lankhof

Nadere informatie

Oud (voor zover relevant) Nieuw Toelichting. Artikel 1 Artikel 1:1 Leesteken aangepast. Artikel 1.2 Artikel 1:2 Leesteken aangepast

Oud (voor zover relevant) Nieuw Toelichting. Artikel 1 Artikel 1:1 Leesteken aangepast. Artikel 1.2 Artikel 1:2 Leesteken aangepast Deze bijlage maakt integraal deel uit van de verordening tot wijziging van de APV 2012, vastgesteld door de raad op 28-11-2013 Artikel 1 Artikel 1:1 Leesteken aangepast Artikel 1.2 Artikel 1:2 Leesteken

Nadere informatie

Advies aan de gemeenteraad

Advies aan de gemeenteraad Advies aan de gemeenteraad Postregistratienummer *16.0009992* 16.0009992 Raadsvergadering: 15-9-2016 Voorstel: 6.42 Agendapunt: 9 Onderwerp Algemene Plaatselijke Verordening Opmeer 2016 Datum 6 september

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Aan de raad van de gemeente Wormerland. Datum aanmaak 25 mei Onderwerp Algemene Plaatselijke Verordening Wormerland 2011

RAADSVOORSTEL. Aan de raad van de gemeente Wormerland. Datum aanmaak 25 mei Onderwerp Algemene Plaatselijke Verordening Wormerland 2011 RAADSVOORSTEL Aan de raad van de gemeente Wormerland Datum aanmaak 25 mei 2011 Onderwerp Algemene Plaatselijke Verordening Wormerland 2011 Programma en portefeuillehouder Openbare Orde en Veiligheid, portefeuillehouder:

Nadere informatie

Bijlage verschillen tussen de APV Bellingwedde 2015 en de huidige APV 2010

Bijlage verschillen tussen de APV Bellingwedde 2015 en de huidige APV 2010 Bijlage verschillen tussen de APV Bellingwedde 2015 en de huidige APV 2010 De APV Bellingwedde 2015 heeft als basis de model APV-verordening van de VNG en is aangepast aan de situatie in Bellingwedde.

Nadere informatie

Samenvatting overzicht wijzigingen APV

Samenvatting overzicht wijzigingen APV Samenvatting overzicht wijzigingen APV Zwart = Belangrijkste wijzigingen van onze APV waarbij model-apv (grotendeels) is overgenomen. Groen = (Gedeeltelijke) handhaving van bepalingen uit huidige APV Rood

Nadere informatie

VIUC. Andrea Weijers-Meijer. Van: Verzonden: Aan: Onderwerp:

VIUC. Andrea Weijers-Meijer. Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Andrea Weijers-Meijer Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Antwoord Gemeente Haarlem donderdag 10 juli 2014 14:58 registratie FW: Lbr. 14/054 - Wijziging Model-APV zomer 2014 bs Van: VNG rmailto:vng(avng.nl1

Nadere informatie

Onderwerp : Algemene Plaatselijke Verordening Eemsmond

Onderwerp : Algemene Plaatselijke Verordening Eemsmond Nummer : 12-15.2014 Onderwerp : Algemene Plaatselijke Verordening Eemsmond Korte inhoud : De huidige Algemene Plaatselijke Verordening voor de gemeente Eemsmond dateert van 2010. Een redactionele wijziging

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1039825 Datum: Behandeld door: 4 Juli 2012 Elles Lankhof Afdeling/Team: Bedrijfsvoering / Juridische en Veiligheidszaken Onderwerp: Vaststelling Verordening

Nadere informatie

Voorstel voor de Raad

Voorstel voor de Raad Voorstel voor de Raad Datum raadsvergadering : 12 juli 2012 Agendapuntnummer : XII, punt 7 Besluitnummer : 462 Portefeuillehouder : Burgemeester Roger de Groot Aan de gemeenteraad Onderwerp: Algemene plaatselijke

Nadere informatie

Voorstel voor de Raad

Voorstel voor de Raad Voorstel voor de Raad Datum raadsvergadering : 29 september 2016 Agendapuntnummer : XI, punt 8 Besluitnummer : 2123 Portefeuillehouder : Burgemeester Roger de Groot Aan de gemeenteraad Onderwerp: Algemene

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 13 januari 2015;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 13 januari 2015; De raad van de gemeente Ooststellingwerf; nr. 10 gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 13 januari 2015; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet; b e s l u i t : vast te stellen de EERSTE

Nadere informatie

Wijzigingen vigerende APV t.o.v. voorgestelde APV 2012 :

Wijzigingen vigerende APV t.o.v. voorgestelde APV 2012 : Wijzigingen vigerende APV t.o.v. voorgestelde APV 2012 : - Inhoudsopgave : toevoegen en vernummering van enkele afdelingen; daarnaast nummering ingevoegd - artikel 1.1 : o op alfabetische volgorde gezet

Nadere informatie

OVERZICHT VAN WIJZIGINGEN APV HELMOND 2008

OVERZICHT VAN WIJZIGINGEN APV HELMOND 2008 OVERZICHT VAN WIJZIGINGEN APV HELMOND 2008 Artikel Helmond Artikel VNG Conform laatste model VNG Tekstueel, inhoudelijk of beide Argumentatie / Opmerking 1.1 1:1 Ja Beide Vereenvoudiging en verplaatsing

Nadere informatie

In te stemmen met het wijzigen van de Algemene plaatselijke verordening Valkenswaard 2013.

In te stemmen met het wijzigen van de Algemene plaatselijke verordening Valkenswaard 2013. Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email S. van Dongen 3411 sdo@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp Wijzigen APV 5578 27-11-2014 aan de gemeenteraad A. Samenvatting

Nadere informatie

Voorstel Gemeenteraad VII- G

Voorstel Gemeenteraad VII- G Voorstel Gemeenteraad VII- G Onderwerp Portefeuillehouder Wijziging Algemene plaatselijke verordening Onno van Veldhuizen agendaletter (G)) Programma CS Aangeboden aan Raad 2 februari 2016 Stuknummer Corsanummer

Nadere informatie

e. Rechthebbende Zoals uit de omschrijving duidelijk wordt, hebben wij hier te maken met de rechthebbende naar burgerlijk recht.

e. Rechthebbende Zoals uit de omschrijving duidelijk wordt, hebben wij hier te maken met de rechthebbende naar burgerlijk recht. Bijlage bij de APV gemeente Rijssen-Holten 2010 Toelichting Met het oog op efficiëntie voor de burgers, voor de overheid en voor een effectieve handhaving van deze verordening is ervoor gekozen om zoveel

Nadere informatie

VERORDENING TOT TWEEDE WIJZIGING VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING HELMOND 2008

VERORDENING TOT TWEEDE WIJZIGING VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING HELMOND 2008 Jaar: 2009 Nummer: 88 Besluit: Gemeenteraad 03 november 2009 Gemeenteblad VERORDENING TOT TWEEDE WIJZIGING VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING HELMOND 2008 De raad van de gemeente Helmond; gezien

Nadere informatie

Besluit raad verordening

Besluit raad verordening Besluit raad verordening Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.17.1863 B.17.1863 Landgraaf, 7 november 2017 ONDERWERP: Wijziging van de Algemene plaatselijke verordening gemeente Landgraaf 2008

Nadere informatie

TOELICHTING Tweede wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening Heusden 2016 (APV)

TOELICHTING Tweede wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening Heusden 2016 (APV) TOELICHTING Tweede wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening Heusden 2016 (APV) A In artikel 1:6, onderdeel d, wordt na gemaakt binnen ingevoegd: of gedurende. De volledige tekst van de bepaling

Nadere informatie

Overzicht voorgestelde wijzingen

Overzicht voorgestelde wijzingen Overzicht voorgestelde wijzingen Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel Omschrijving Handhaven Reden Reacties / nee / n.v.t. / Wijzigen 1:1 Begripsbepalingen Dit is een algemene en noodzakelijke procesbepaling

Nadere informatie

BIJLAGE 2: LEX SILENCIO POSITIVO, EEN OVERZICHT VAN VERGUNNINGEN EN ONTHEFFINGEN IN DE MODEL APV

BIJLAGE 2: LEX SILENCIO POSITIVO, EEN OVERZICHT VAN VERGUNNINGEN EN ONTHEFFINGEN IN DE MODEL APV BIJLAGE 2: LEX SILENCIO POSITIVO, EEN OVERZICHT VAN VERGUNNINGEN EN ONTHEFFINGEN IN DE MODEL APV Inleiding Zoals hiervoor in de ledenbrief opgemerkt is de opzet van de model APV gewijzigd voor wat betreft

Nadere informatie

Gelet op de diversiteit aan wijzigingen wordt voorgesteld de APV in z n geheel op nieuw vast te stellen.

Gelet op de diversiteit aan wijzigingen wordt voorgesteld de APV in z n geheel op nieuw vast te stellen. Raadsvoorstel Agenda nr. 6 Onderwerp: Vaststellen van de Algemene plaatselijke verordening gemeente Someren 2016 Soort: Besluitvormend Opsteller: M.M.W. Waals-Klein Zieverink Portefeuillehouder: A.P.M.

Nadere informatie

Voor de voorgeschiedenis wordt verwezen naar de ter inzage liggende Ledenbrieven van de VNG.

Voor de voorgeschiedenis wordt verwezen naar de ter inzage liggende Ledenbrieven van de VNG. Pagina 1 van 5 GEMEENTE NUTH Raad: 15 december 2009 Agendapunt: Reg.nr: BJZ/2009/16533 RTG: 2 december 2009 AAN DE RAAD Onderwerp: Voorstel tot het wijzigen van de Afvalstoffenverordening en de Algemene

Nadere informatie

Bijlage 3 Wijziging Algemene plaatselijke verordening 2017

Bijlage 3 Wijziging Algemene plaatselijke verordening 2017 Bijlage 3 Wijziging Algemene plaatselijke verordening 2017 In de bestaande tekst zijn de woorden en leestekens waaraan iets verandert, cursief gezet. In de nieuwe tekst zijn de nieuwe woorden en leestekens

Nadere informatie

Toelichting op de tweede serie wijzigingen in de APV 2010

Toelichting op de tweede serie wijzigingen in de APV 2010 206-18 Toelichting op de tweede serie wijzigingen in de APV 2010 In 2010 is Algemene Plaatselijke Verordening in zijn geheel gewijzigd. Er is gebruik gemaakt van de modelverordeningen van de VNG en artikelen

Nadere informatie

Toelichting Algemene plaatselijke verordening gemeente Asten 2014

Toelichting Algemene plaatselijke verordening gemeente Asten 2014 Toelichting Algemene plaatselijke verordening gemeente Asten 2014 Algemene toelichting In de Algemene plaatselijke verordening gemeente Asten 2014 wordt de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Asten

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 8 december 2009 Nummer voorstel: 2009/140

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 8 december 2009 Nummer voorstel: 2009/140 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 8 december 2009 Nummer voorstel: 2009/140 Voor raadsvergadering d.d.: 22-12-2009 Agendapunt: Onderwerp:

Nadere informatie

LEX SILENCIO POSITIVO

LEX SILENCIO POSITIVO LEX SILENCIO POSITIVO Voorgesteld wordt de Lex Silencio Positivo toe te passen op: de ontheffing van het verbod om gedrukte of geschreven stukken op openbare plaatsen te verspreiden (art. 2:6) Het toekennen

Nadere informatie

IIP Heerhugowaard Stad van kansen

IIP Heerhugowaard Stad van kansen IIP Heerhugowaard Stad van kansen Raadsvergadering 15 FEB ĨM1 Besluit: Voorstelnummef: 54Ü ^ r/ Agendanr. Voorstel nr. Onderwerp 11. RB2011008 1ste wijziging Algemene plaatselijke verordening (Apv) Aan

Nadere informatie

ORGANISATIEINDEX A.P.V. (vastgesteld door het college op 4 september 2012)

ORGANISATIEINDEX A.P.V. (vastgesteld door het college op 4 september 2012) ORGANISATIEINDE A.P.V. (vastgesteld door het college op 4 september 2012) Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1:1 egripsbepalingen Artikel 1:2 eslistermijn Artikel 1:3 Indiening aanvraag Artikel 1:4

Nadere informatie

BIJLAGE 1 INVOERING LEX SILENCIO POSITIVO: AANPASSINGEN VAN DIVERSE VNG MODELVERORDENING IN VERBAND MET DE EUROPESE DIENSTENRICHTLIJN EN DIENSTENWET

BIJLAGE 1 INVOERING LEX SILENCIO POSITIVO: AANPASSINGEN VAN DIVERSE VNG MODELVERORDENING IN VERBAND MET DE EUROPESE DIENSTENRICHTLIJN EN DIENSTENWET BIJLAGE 1 INVOERING LEX SILENCIO POSITIVO: AANPASSINGEN VAN DIVERSE VNG MODELVERORDENING IN VERBAND MET DE EUROPESE DIENSTENRICHTLIJN EN DIENSTENWET Artikel I De Verordening kwaliteitsregels Peuterspeelzaalwerk

Nadere informatie

Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 15 april 2010;

Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 15 april 2010; BIJLAGE 1 besluit van de gemeenteraad voorstelnummer div-nummer 597351 32 onderwerp Verordening tot wijziging van diverse verordeningen in verband met de inwerkingtreding van de Dienstenwet (implementatie

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Datum raadsvergadering : 18 december 2014 Agendanummer : Datum : 29 oktober 2014

Raadsvoorstel. Datum raadsvergadering : 18 december 2014 Agendanummer : Datum : 29 oktober 2014 Raadsvoorstel Datum raadsvergadering : 18 december 2014 Agendanummer : Datum : 29 oktober 2014 Onderwerp Wijziging Algemene plaatselijke verordening Urk 2008 Aan de leden van de raad, Voorgesteld besluit

Nadere informatie

APV Steenwijkerland 2009 Toelichting wijziging APV Steenwijkerland 2015

APV Steenwijkerland 2009 Toelichting wijziging APV Steenwijkerland 2015 APV Steenwijkerland 2009 Toelichting wijziging APV Steenwijkerland 2015 1. Algemene plaatselijke verordening voor de gemeente Steenwijkerland 2009 Versie 9 (incl. 8e Intern; Titel aangepast. Algemene plaatselijke

Nadere informatie

: Aanpassing verordeningen in verband met de Europese Dienstenrichtlijn en de LSP

: Aanpassing verordeningen in verband met de Europese Dienstenrichtlijn en de LSP Raadsvoorstel Datum raadsvergadering : 18 februari 2010 Bundelnr. 12 Onderwerp : Aanpassing verordeningen in verband met de Europese Dienstenrichtlijn en de LSP Voorgestelde beslissing: 1. De raad voorstellen

Nadere informatie

Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 26 augustus 2014;

Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 26 augustus 2014; Nr. De raad van de gemeente Veere; Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 26 augustus 2014; Gelet op het bepaalde in de Gemeentewet, Algemene plaatselijke verordening en (de) artikel

Nadere informatie

Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 15 april 2010;

Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 15 april 2010; BIJLAGE 1 VERBETERDE EXPEDITIE besluit van de gemeenteraad voorstelnummer div-nummer 597351 32 onderwerp Verordening tot wijziging van diverse verordeningen in verband met de inwerkingtreding van de Dienstenwet

Nadere informatie

*16int01257* *16int01257*

*16int01257* *16int01257* RAADSBESLUIT Registratienr: Onderwerp: Montferland 2016 16int01257 Raadsbesluit Wijzigingsverordening Algemene plaatselijke verordening De raad van de gemeente Montferland; BESLUIT: gelet op artikel 149

Nadere informatie

Pagina 1 van 14 Versie Nr. 1 Registratienr.: Z/14/ BESLUITEN Nr. Afdeling: Concernzaken Leiderdorp,

Pagina 1 van 14 Versie Nr. 1 Registratienr.: Z/14/ BESLUITEN Nr. Afdeling: Concernzaken Leiderdorp, Pagina 1 van 14 Versie Nr. 1 Registratienr.: Z/14/006890 Afdeling: Concernzaken Leiderdorp, 16-9-2014 Onderwerp: Wijziging Algemene Plaatselijke Verordening 2013 De raad van de gemeente Leiderdorp; gelezen

Nadere informatie

* *

* * ADVIESNOTA RAAD / RAADSVOORSTEL Advies aan de gemeenteraad Postregistratienummer *13.0013675* 13.0013675 Raadsvergadering: 19 december 2013 Voorstel: 8.42 Agendapunt: 9 Onderwerp 1 e wijziging Algemene

Nadere informatie

BIJLAGE 2 OVERZICHT WIJZIGINGEN APV 2012

BIJLAGE 2 OVERZICHT WIJZIGINGEN APV 2012 BIJLAGE 2 OVERZICHT WIJZIGINGEN APV 2012 In dit overzicht zijn de inhoudelijke wijzigingen ten opzichte van de APV 2010 nader toegelicht. Vernummering en tekstuele herschrijvingen zijn in dit overzicht

Nadere informatie

Voorstel Gemeenteraad VII- G

Voorstel Gemeenteraad VII- G Voorstel Gemeenteraad VII- G Onderwerp Portefeuillehouder Aangepast Raadsvoorstel - Wijziging Algemene plaatselijke verordening Onno van Veldhuizen agendaletter (G)) Programma CS Aangeboden aan Raad 18

Nadere informatie

VERORDENING WIJZIGING APV (LAATSTELIJK GEWIJZIGD 24 SEPTEMBER 2013)

VERORDENING WIJZIGING APV (LAATSTELIJK GEWIJZIGD 24 SEPTEMBER 2013) BOB 13/032 VERORDENING WIJZIGING APV (LAATSTELIJK GEWIJZIGD 24 SEPTEMBER 2013) Aan de raad, Voorgeschiedenis / aanleiding Bij uitvoering van de APV is gebleken dat er her en der kleine aanpassingen en

Nadere informatie

: Periodieke actualisering Algemene Plaatselijke Verordening voor Delft

: Periodieke actualisering Algemene Plaatselijke Verordening voor Delft Gescand archief datum ^ 13 JAN. 2014' Raadsvoorstel Steller : B. Hobbelink tel.nr. : 1871 e-mail : bhobbelink@delft.nl Cluster/Afdeling : Veiligheid/Advies Registratienr. : 1355354 Stuk : #*Wordt ingevuld

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Agendanummer 8.2

RAADSVOORSTEL Agendanummer 8.2 RAADSVOORSTEL Agendanummer 8.2 Raadsvergadering van 21 januari 2010 Onderwerp: Beoordeling of positieve fictieve beschikking bij niet tijdig beslissen (Lex Silencio Positivo) van toepassing is op een aantal

Nadere informatie

Gewijzigde en vervallen artikelen in de APV 2015

Gewijzigde en vervallen artikelen in de APV 2015 Gewijzigde en vervallen artikelen in de APV 2015. Gewijzigde APV-artikelen Algemeen Conform de 100 ideeën voor de gemeentelijke regelgever zijn overal overbodige verwijzingen binnen artikelen verwijderd.

Nadere informatie

Bijlage A: Wijzigingsvoorstellen APV Nuth 2016

Bijlage A: Wijzigingsvoorstellen APV Nuth 2016 Bijlage A: Wijzigingsvoorstellen APV Nuth 2016 Z.11236 INT.15464 APV Nuth 2016 (oud) Artikel 1:3 1. Indien een aanvraag voor een vergunning of ontheffing wordt ingediend minder dan drie weken vóór het

Nadere informatie

Algemene plaatselijke verordening herziening 2014

Algemene plaatselijke verordening herziening 2014 Vigerend Op 26 mei 2009 is door de raad een geheel vernieuwde APV vast gesteld. Na 26 mei 2009 hebben de volgende wijzigingen van de APV plaatsgevonden: - raadsbesluiten 29 september 2009 (aanpassing i.v.m.

Nadere informatie

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 20 november 2012, nr. 96;

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 20 november 2012, nr. 96; Gemeenteblad nr. 29, 31 januari 2013 Nr. 96a DE RAAD DER GEMEENTE DEURNE gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 20 november 2012, nr. 96; gelet op het bepaalde in artikel 149 gemeentewet;

Nadere informatie

gemeente BrCSnSS 11111

gemeente BrCSnSS 11111 gemeente BrCSnSS 11111 Oplegnotitie Actualisering Algemene Plaatselijke Verordening Registratiekenmerk 592478 Gemeenteblad nr. 49 Rol van de raad De raad krijgt dit raadsvoorstel voorgelegd omdat de raad

Nadere informatie

Kerntaak: 1. Ziet toe op orde en veiligheid in het publieke domein 2. Treedt op bij incidenten en Hulpmiddelen: geen. calamiteiten Toetsduur:

Kerntaak: 1. Ziet toe op orde en veiligheid in het publieke domein 2. Treedt op bij incidenten en Hulpmiddelen: geen. calamiteiten Toetsduur: Kwalificatiedossier: Toezicht en veiligheid Jaartal: 203-204 Kwalificaties: 9480 Handhaver toezicht en veiligheid Niveau: 3 Kennisonderdeel: Toetsvorm: Wettelijke kaders Publieke Veiligheid 2 WKPV 2 Gesloten

Nadere informatie

Onderwerp Wijzigingen Algemene plaatselijke verordening (Apv) Tytsjerksteradiel

Onderwerp Wijzigingen Algemene plaatselijke verordening (Apv) Tytsjerksteradiel Raadsvoorstel Vergadering : 16 maart 2017 Agendapunt : 12 Status : Besluitvormend Programma : (2) Openbare orde en veiligheid Portefeuillehouder : L.J. Gebben Behandelend ambt. : Hannah Bouma E-mail :

Nadere informatie

Aanwijzingsbesluiten ex artikel 5:6 en 5:8 APV (Aanwijzingsbesluit parkeerexcessen)

Aanwijzingsbesluiten ex artikel 5:6 en 5:8 APV (Aanwijzingsbesluit parkeerexcessen) CVDR Officiële uitgave van Meierijstad. Nr. CVDR608216_1 26 februari 2019 Aanwijzingsbesluiten ex artikel 5:6 en 5:8 APV (Aanwijzingsbesluit parkeerexcessen) Burgemeester en wethouders van Meierijstad;

Nadere informatie

Wijzigingen Algemene plaatselijke verordening Achtkarspelen 2015

Wijzigingen Algemene plaatselijke verordening Achtkarspelen 2015 Wijzigingen Algemene plaatselijke verordening Achtkarspelen 2015 in verband met noodzakelijke wijzigingen en de samenwerking met Tytsjerksteradiel. De bedoeling is om beide APV s zo uniform mogelijk te

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Algemene Plaatselijke Verordening Oostzaan. Veiligheid. G&W/BMO-JZ ANE/KME/EKL P.J. Möhlmann

Raadsvoorstel. Algemene Plaatselijke Verordening Oostzaan. Veiligheid. G&W/BMO-JZ ANE/KME/EKL P.J. Möhlmann Titel Algemene Plaatselijke Verordening Oostzaan Nummer 11 / 37 Datum 13 mei 2011 Programma Fase Onderwerp Veiligheid Algemene Plaatselijke Verordening Oostzaan 2011 Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt

Nadere informatie

Hier is preciezer aangegeven naar welk deel van artikel 2:11 wordt verwezen.

Hier is preciezer aangegeven naar welk deel van artikel 2:11 wordt verwezen. Artikelsgewijze toelichting bij 3e wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening Deel 1 Artikel 1 :2, derde lid Hier is preciezer aangegeven naar welk deel van artikel 2:11 wordt verwezen. Artikel

Nadere informatie

Besluit van de gemeenteraad

Besluit van de gemeenteraad RAADSBESLUIT Besluit van de gemeenteraad Postregistratienummer *13.0013694* 13.0013694 De raad van de gemeente Opmeer, Besluit, gelezen het voorstel van de burgemeester en wethouders van 9-12-2013, en

Nadere informatie

ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING HOORN 2010

ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING HOORN 2010 ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING HOORN 2010 HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN...5 Artikel 1:1 Begripsomschrijvingen... 5 Artikel 1:2 Beslissingstermijn... 5 Artikel 1:3 Te late indiening aanvraag... 5 Artikel

Nadere informatie

ontheffing samenscholingsverbod Vergunning voorwerpen op of aan de weg

ontheffing samenscholingsverbod Vergunning voorwerpen op of aan de weg APV, vergunningen en ontheffingen Art. 2:1 Art. 2:10 Art. 2:11 Art. 2:12 Art. 2:25 Art. 2: 26a Soort vergunning/ontheffing Dienstenrichtlijn van toepassing ontheffing samenscholingsverbod Vergunning voorwerpen

Nadere informatie

*RV * Documentnr.: RV Roden, * Onderwerp Aanpassing Algemene plaatselijke verordening. Onderdeel programmabegroting: Nee.

*RV * Documentnr.: RV Roden, * Onderwerp Aanpassing Algemene plaatselijke verordening. Onderdeel programmabegroting: Nee. Aan de gemeenteraad Agendapunt Documentnr.: RV11.0468 Roden, * Onderwerp Aanpassing Algemene plaatselijke verordening. Onderdeel programmabegroting: Nee. Voorstel Algemene plaatselijke verordening (Apv)

Nadere informatie

b e s l u i t : vast te stellen de volgende wijziging van de Algemene plaatselijke verordening Dordrecht (zevende wijziging)

b e s l u i t : vast te stellen de volgende wijziging van de Algemene plaatselijke verordening Dordrecht (zevende wijziging) Ontwerp besluit De RAAD van de gemeente Dordrecht; Raadsgriffie Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van... 2017, kenmerk ; gelet op artikel

Nadere informatie

Dit beleid geeft aan welke reclame op grond van de APV wanneer en waar is toegestaan.

Dit beleid geeft aan welke reclame op grond van de APV wanneer en waar is toegestaan. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Echt-Susteren Nr. 31155 14 februari 2018 Beleidsregel van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Echt-Susteren houdende regels omtrent

Nadere informatie

*Z BB3* documentnr.: INT/M/15/18978 zaaknr.: Z/M/15/22442

*Z BB3* documentnr.: INT/M/15/18978 zaaknr.: Z/M/15/22442 De raad van de gemeente Mill en Sint Hubert gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 3 november, 2015. gelet op artikel 174 Gemeentewet ; besluit I. Onderstaande artikelen van de Algemene

Nadere informatie

Wijziging Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Ferwerderadiel

Wijziging Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Ferwerderadiel GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Ferwerderadiel Nr. 156408 20 juli 2018 Wijziging Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Ferwerderadiel De raad van de gemeente Ferwerderadiel Gelezen

Nadere informatie

In dit overzicht zijn alleen de ingrijpende wijzigingen vermeld. Kleine wijzigingen in het kader van jurisprudentie e.d. zijn niet vermeld.

In dit overzicht zijn alleen de ingrijpende wijzigingen vermeld. Kleine wijzigingen in het kader van jurisprudentie e.d. zijn niet vermeld. Overzicht wijzigingen concept-apv m.b.t. de huidige APV In dit overzicht zijn alleen de ingrijpende wijzigingen vermeld. Kleine wijzigingen in het kader van jurisprudentie e.d. zijn niet vermeld. Artikel

Nadere informatie

ECLBR/U Lbr. 14/054

ECLBR/U Lbr. 14/054 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Wijziging Model-APV zomer 2014 uw kenmerk ons kenmerk ECLBR/U201401246 Lbr. 14/054 bijlage(n) 2 datum 10 juli

Nadere informatie

B & W-nota. Onderwerp Partiële wijziging APV. Bestuurlijke context. B&W-besluit:

B & W-nota. Onderwerp Partiële wijziging APV. Bestuurlijke context. B&W-besluit: Onderwerp Partiële wijziging APV Bestuurlijke context B & W-nota Portefeuille mr. B.B. Schneiders Auteur J.A.M. Lubbers (formeel) Telefoon 5114283 E-mail: jlubbers@haarlem.nl PD/Veiligheid Reg.nr. PD/VHT/2007/620

Nadere informatie

Vergelijk tussen model APV VNG APV Hattem APV Heerde APV Oldebroek

Vergelijk tussen model APV VNG APV Hattem APV Heerde APV Oldebroek Vergelijk tussen model VNG Heerde Oldebroek NB: Afwijkende nummering plaatselijke tussen haakjes voorafgaande aan commentaar opgenomen. Model (voorgestelde 2012) 1:1 Conform model Conform model, begripsbepaling

Nadere informatie

herziening model-apv ECGR/U januari 2012 Lbr. 12/002

herziening model-apv ECGR/U januari 2012 Lbr. 12/002 Brief aan de Jéderr* "" " T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. uw kenmerk bijlagen) (070) 373 8020 betreft ons kenmerk datum herziening model-apv ECGR/U201102334 10januari 2012 Lbr. 12/002

Nadere informatie

Toelichting Artikel 2.40a Verbod exploiteren bedrijf zonder benodigde vergunning

Toelichting Artikel 2.40a Verbod exploiteren bedrijf zonder benodigde vergunning Toelichting Artikel 2.40a Verbod exploiteren bedrijf zonder benodigde vergunning Afdeling 10A Tegengaan onveilig, niet leefbaar en malafide ondernemersklimaat Onderbouwing toevoegen artikel 2:40a Verbod

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Deregulering - Wijziging APVG 2009 Registratienr Steller/telnr. S.H. Spoormans 7232 Bijlagen 2.

Raadsvoorstel. Onderwerp Deregulering - Wijziging APVG 2009 Registratienr Steller/telnr. S.H. Spoormans 7232 Bijlagen 2. Raadsvoorstel Onderwerp Deregulering - Wijziging APVG 2009 Registratienr. 5643323 Steller/telnr. S.H. Spoormans 7232 Bijlagen 2 Classificatie Openbaar Geheim Vertrouwelijk Portefeuillehouder Peter den

Nadere informatie

Persoonlijk karakter van vergunning of ontheffing De overbodige toevoeging of de aard van de vergunning zich daartegen verzet is geschrapt.

Persoonlijk karakter van vergunning of ontheffing De overbodige toevoeging of de aard van de vergunning zich daartegen verzet is geschrapt. Bijlage 2 bij raadsvoorstel inzake actualisering Algemene plaatselijke verordening. Inleiding Deze toelichting op de wijzigingen is als volgt opgebouwd. In het eerste gedeelte treft u de artikelen die

Nadere informatie

Mandatenregister gemeente Venray

Mandatenregister gemeente Venray Mandatenregister gemeente Venray Afdeling Wonen, werken, leven, team VTH Omschrijving bevoegdheid: estuursorgaan Mandaat aan: Veiligheid VTH 1 Het besluiten op aanvragen om vergunning voor tijdelijk gebruik

Nadere informatie