Vernieuwende elementen 1. Visie op ouderbetrokkenheid is gestimuleerd vanuit het bovenschools management

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vernieuwende elementen 1. Visie op ouderbetrokkenheid is gestimuleerd vanuit het bovenschools management"

Transcriptie

1 Nederlandse Hervormde Basisschool De Lelie Driebruggen pagina 1 De Lelie: samen bouwen aan een veilig schoolklimaat en onderwijs op maat, in afhankelijkheid en vertrouwen De Lelie in Driebruggen is een christelijke basisschool op reformatorische grondslag. De school wil ouders betrekken, met name bij onderwijsondersteunend gedrag. Dit gaat niet vanzelf. De school wil graag goed samenwerken met ouders. Toch lijkt een groep moeilijk te bereiken. De school doet er alles aan om alle ouders te betrekken bij het onderwijs. Vernieuwende elementen 1. Visie op ouderbetrokkenheid is gestimuleerd vanuit het bovenschools management Bovenschoolse stimulans Tijdens een aantal bijeenkomsten van het managementteam van Educatis de schoolvereniging waarbij De Lelie is aangesloten - is gesproken over de visie van het bestuur op het thema samenwerken met ouders. Er zijn kernwaarden geformuleerd en naar aanleiding van de kernwaarden is gesproken over de bovenschoolse visie op ouderbetrokkenheid. De directeuren van de verschillende scholen hebben deze visie vervolgens besproken in hun team, waarna de visie is aangevuld en herschreven. De visie is uiteindelijk verwoord als: De scholen van Educatis zijn verantwoordelijk voor goed onderwijs en dragen daarin bij aan de opvoeding van de kinderen. Ouders en school hebben daarin ieder een eigen verantwoordelijkheid en expertise die zowel gerespecteerd als benut wordt tot nut van de totaalopvoeding van de kinderen. De samenwerking kenmerkt zich door transparantie, gelijkwaardigheid, respect en betrokkenheid op het beleid, de school als organisatie en het onderwijs aan de kinderen. 2. De school werkt met een schoolmap Schoolmap Om ouders meer bij het onderwijs van hun kind te betrekken, heeft de school enkele jaren geleden een schoolmap in het leven geroepen. Iedere leerling vanaf groep 6 heeft een map met daarin een agenda, het huiswerk, de cijfers, de nieuwsbrief en andere briefjes van school aan ouders. Ook staan er aanwijzingen in hoe ouders het leerproces kunnen ondersteunen. De map gaat dagelijks naar huis en de ouders wordt gevraagd erin te kijken. De map is bij de invoering geïntroduceerd met een brief. Op de ouderavonden aan het begin van het jaar wordt de map genoemd en aan de ouders uitgelegd waar de map voor dient. In de nieuwsbrief die regelmatig mee naar huis gaat, staat per groep beschreven waar de leerlingen op dat moment mee bezig zijn. Aan het begin van dit schooljaar is er een brief naar de ouders gegaan, met daarin algemene aanwijzingen voor de ouders over wat de school van hen verwacht. Daarnaast staan hier voor iedere groep specifieke aanwijzingen voor wat ouders thuis kunnen doen om hun kinderen te helpen bij het leren.

2 Nederlandse Hervormde Basisschool De Lelie Driebruggen pagina 2 Implementatie van de map De implementatie van de map is vlot gegaan. In het begin moesten kinderen gestimuleerd worden om de map dagelijks mee naar huis te nemen. Nu hoort het er gewoon bij. Het merendeel van de ouders vindt de map prettig en kijkt er regelmatig in. Een ander deel van de ouders kijkt niet of nauwelijks. De school stimuleert ouders om op de hoogte te zijn van bijvoorbeeld het huiswerk, maar er zijn toch nog kinderen die niet geleerd hebben. Het is jammer dat juist de groep ouders die meer ondersteuning zou moeten geven aan hun kinderen, vaker in de groep van niet-gebruikers van de map zit. Juist deze groep zou de school beter willen bereiken. Voor een deel is het gemakzucht van ouders, voor een deel is het onmacht. aldus directeur Krijn Landwaart. De map is niet meer weg te denken in de school. Er is mee bereikt dat een groter deel van de ouders inhoudelijk op de hoogte is van wat er in de klas gebeurt en wat er van hen wordt verwacht. Van geen zicht op schoolwerk naar zicht op werk, cijfers en huiswerk. Ouders vinden dat prettig. Leerlingen weten ook hoe het werkt en ze herinneren de leraren eraan als deze de map vergeten. Dat sommige ouders de map niet inkijken en nauwelijks onderwijsondersteunend bezig zijn, dat blijft voor ons erg lastig. De inhoud van de schoolmap - Weektaak (voorin); - Agenda (tabblad 1); - Alles wat nodig is voor het huiswerk (kopieerbladen, topo-overzicht, enz.) en Hulpbladen (spelling, hulpmiddel bij het leren, enz.) (tabblad 2); - Schoolwerk (tabblad 3); - Portfolio, cijferkaart, leeskaart (tabblad 4); - Post ((nieuws)brieven, e.d.) (tabblad 5). Krijn Landwaart: De ouders kunnen zich zo op de hoogte stellen en houden van de resultaten en het huiswerk (zodat ze dit kunnen overhoren/begeleiden). Ervaring is dat een groot deel ouders dit regelmatig doet, een aantal doet dit zelden. Wij spreken ouders hier wel op aan, in de zin van: wij hebben dit of dat meegegeven, u had de cijferlijst kunnen bekijken. Het zat in de schoolmap. Tips en tops a. Werk met een schoolmap en leg ouders uit waarom de schoolmap belangrijk is. Uitleg over het werken met de schoolmap De Lelie geeft op een ouderavond toelichting over wat er in de map zit en wat de school met de map wil bereiken. Ook leerkrachten moeten heel consequent met de map omgaan. Dat wil zeggen: zelf de map dagelijks onder de aandacht brengen van de leerlingen en hen erop aanspreken als ze hem vergeten. b. Organiseer ouderpanels. Door de inzet van ouderpanels worden ouders bevraagd naar hun mening over thema s. Op deze manier kan de school de mening van ouders betrekken bij het vormgeven van het beleid.

3 Nederlandse Hervormde Basisschool De Lelie Driebruggen pagina 3 Kenmerken - De vereniging tot stichting en instandhouding van een Hervormde Christelijke school te Lange Ruige Weide is opgericht in In 1990 werd de naam gewijzigd in de vereniging tot stichting en instandhouding van een Ned. Herv. Basisschool te Driebruggen. Deze vereniging had één school onder haar beheer, namelijk de Nederlandse Hervormde Basisschool. Deze school is gesticht op 7 februari In 2005 is de vereniging gefuseerd met andere reformatorische besturen in Midden Nederland. Educatis was de naam voor de nieuwe vereniging. Educatis is een vereniging voor christelijk onderwijs op reformatorische grondslag te Utrecht. In 2009 is de naam van de school gewijzigd in Ned. Herv. Basisschool De Lelie ( - In 2003 werd de school bezocht door 97 kinderen. Op 1 oktober 2006 werden er 115 kinderen geteld. Op 1 oktober 2010 bezochten 140 kinderen de school. Op dit moment bezoeken ongeveer 170 kinderen de school - Sinds 2009 is er een nieuw schoolgebouw aan de Burg. Doormanstraat te Driebruggen in gebruik genomen. Dit nieuwe gebouw is gebouwd op dezelfde plaats waar in 1958 het oude gebouw is verrezen. - De NHB De Lelie wordt bezocht door kinderen van ouders die de grondslag en de doelstelling van de vereniging onderschrijven of respecteren. - De leerlingen komen uit Driebruggen, Waarder en Nieuwerbrug. - De leerlingen hebben voor 8% een leerlinggewicht van 0,3 en voor 92% een leerlinggewicht van 0,0. - Een redelijk deel van de ouders is werkzaam in de agrarische sector. Visie, beleid en praktijk Nadat de visie op ouderbetrokkenheid bovenschools is besproken, is het schoolteam met deze visie als uitgangspunt aan het werk gegaan om deze concreet te maken. Daarvoor zijn de zes standaarden van de Parent Teacher Association gebruikt. Deze standaarden zijn: - Ouders zijn actieve deelnemers in het totale gebeuren van de school. Ouders zijn welkom op de school en hun deelname wordt gewaardeerd. Ouders en leerkrachten zijn verbonden met elkaar en richten hun gemeenschappelijke activiteiten op wat de leerlingen leren en doen in de klas. - Effectief communiceren Ouders en schoolteams discussiëren samen over het leren en het leerproces van de leerlingen. - Ondersteuning van leerlingresultaten Ouders en leerkrachten werken continu samen aan de cognitieve en de sociaal-emotionele ontwikkeling van de leerlingen. Dit gebeurt zowel thuis als op school. Ouders en leerkrachten worden in staat gesteld om hun kennis en vaardigheden te verdiepen en zo efficiënt mogelijk in de praktijk te brengen. - Recht voor ieder kind Ouders zijn bevoegd op te treden als pleitbezorgers voor hun eigen en voor andere kinderen, om ervoor te zorgen dat alle leerlingen eerlijk worden behandeld en in gelijke mate toegang hebben tot alle middelen die van invloed zijn op een optimale schoolloopbaan.

4 Nederlandse Hervormde Basisschool De Lelie Driebruggen pagina 4 - Gelijkwaardigheid Ouders en schoolpersoneel zijn gelijkwaardige partners als er beslissingen genomen worden die invloed hebben op de schoolloopbaan van de leerlingen. Dit betreft zaken die betrekking hebben op beleid, uitvoering van beleid en ook onderwijskundige programma s - Samenwerken met de gemeenschap Ouders en schoolpersoneel werken samen met leden van de gemeenschap in het kader van de maatschappelijke participatie. Deze samenwerking heeft tevens tot doel de leermogelijkheden voor de leerlingen uit te breiden. Voor de Lelie betekent dit: - Een drietal contactavonden. Op twee van deze avonden zijn er tienminutengesprekken, in november en in februari. Voor de ouders van de leerlingen van groep 8 is in februari 20 minuten gereserveerd in verband met de keuze voor het voortgezet onderwijs. In juni is er een inloop, gevolgd door aangevraagde 10 minutengesprekken. In februari en juni ontvangen de ouders het rapport van de leerlingen. - Een ouderavond, waarop we informatie geven over het werken op onze school of waar een inleiding wordt gehouden over een opvoedkundig thema. - Contacten op verzoek van zowel ouders als school. - Huisbezoeken in de onderbouw. Naast contacten gericht op de ontwikkeling en het welbevinden van de kinderen, betrekt De Lelie ouders bij verdere schoolontwikkeling. - De school neemt ouderenquêtes af. Uitkomsten worden in het team besproken en gecommuniceerd met de ouders. Verbeterpunten worden opgenomen in het jaarplan. - De school houdt panelgesprekken, waarin het team in gesprek gaat met de ouders rond thema s die de ontwikkeling van de school aangaan. - Ouders worden betrokken bij het huiswerk. Ook contact met de leerlingen is onmisbaar. Kindgesprekken zijn onderdeel van de begeleiding van de leerlingen op de school. Schoolprofiel - NHB De Lelie is een christelijke school op reformatorische grondslag. Uitgangspunt voor al het handelen is de Bijbel, het Woord van God. De christelijke grondslag van de school doortrekt het hele leven en heeft daardoor alles te maken met de visie op opvoeding en onderwijs. - De schoolt stelt zich steeds de vraag wat de Bijbel ons in deze tijd te zeggen heeft. - De christelijke levensbeschouwing heeft uiteraard gevolgen voor de inhoud en vormgeving van het onderwijs. Er vindt een vertaalslag plaats vanuit de levensbeschouwelijke visie naar het eigen gezicht van de school. - De school biedt kinderen een leeromgeving, waarin de leerling zich veilig voelt en waarin hij/zij zich, in een eigen tempo, op een verantwoorde wijze kan ontwikkelen. De school kiest hierbij voor het leerstofjaarklassensysteem. Essentieel vindt ze het zich geborgen kunnen voelen in een eigen groep. Ze biedt verder een heldere structuur, waarin zicht is op alle leerlingen en waarin pestgedrag wordt aangepakt.

5 Nederlandse Hervormde Basisschool De Lelie Driebruggen pagina 5 Contact Voor nadere informatie: de heer K. Landwaart, directeur van de school. Zie voor contactgegevens de website van de school. (redactie, januari 2013)

Vernieuwende elementen. 1. Stuurgroep ouderbetrokkenheid

Vernieuwende elementen. 1. Stuurgroep ouderbetrokkenheid Ds. Joannes Beukelmanschool, Alblasserdam pagina 1 De Ds. Joannes Beukelmanschool, locatie Weverstraat: samenwerken met ouders aan de ontwikkeling van kinderen op basis van de Bijbel Ouders worden gezien

Nadere informatie

KWALITEITSKAART. Ouderbetrokkenheid en participatie. Ouderbetrokkenheid en participatie. Opbrengstgericht werken

KWALITEITSKAART. Ouderbetrokkenheid en participatie. Ouderbetrokkenheid en participatie. Opbrengstgericht werken ALITEITSKAART Opbrengstgericht werken PO Praktische handvatten voor het taallees- en rekenonderwijs zoals deze Kwaliteits Opbrengstgericht Werken zijn te vinden op www.schoolaanzet.nl. Deze website bevat

Nadere informatie

Opbrengstgericht werken (OGW)

Opbrengstgericht werken (OGW) Opbrengstgericht werken (OGW) Ouderbetrokkenheid en participatie Praktische handvatten voor het taallees- en rekenonderwijs zoals deze Kwaliteits Opbrengstgericht Werken Ouderbetrokkenheid en participatie

Nadere informatie

School- ouderbetrokkenheid

School- ouderbetrokkenheid School- ouderbetrokkenheid Inleiding Het thema school-ouderbetrokkenheid staat in de afgelopen periode volop in de schijnwerpers. Niet alleen dankzij onze MR die dit thema op de agenda heeft geplaatst,

Nadere informatie

Visie op ouderbetrokkenheid

Visie op ouderbetrokkenheid Visie op ouderbetrokkenheid Basisschool Lambertus Meestersweg 5 6071 BN Swalmen tel 0475-508144 e-mail: info@lambertusswalmen.nl website: www.lambertusswalmen.nl 1 Maart 2016 Inleiding: Een beleidsnotitie

Nadere informatie

Ouderbetrokkenheid 3.0

Ouderbetrokkenheid 3.0 Programma Ouderbetrokkenheid 3.0 Van informeren naar samenwerken Woord vooraf Het is belangrijk om te melden dat CPS het uitgangspunt heeft dat: Alle ouders betrokken zijn en hun kind willen ondersteunen

Nadere informatie

Hieronder volgt een verslag van de ouderavond. Met vriendelijke groet, Team Daltonschool Corlaer

Hieronder volgt een verslag van de ouderavond. Met vriendelijke groet, Team Daltonschool Corlaer Geachte ouders/verzorgers, Op 10 mei j.l. is er een ouderavond geweest. We zijn heel blij met de opkomst en de bereidheid van ouders om met ons mee te denken over de voorbereiding van de leerlingen op

Nadere informatie

2. Initiatief tot telefonisch contact met ouders komt vanuit de school

2. Initiatief tot telefonisch contact met ouders komt vanuit de school Openbare basisschool De Peperklip, Schiedam pagina 1 Openbare Basisschool De Peperklip: bewuste keuzes in samenwerking met ouders Openbare Basisschool De Peperklip (Schiedam) wil een klimaat creëren waar

Nadere informatie

...paspoort naar grenzeloos onderwijs...

...paspoort naar grenzeloos onderwijs... OBS Waarom kiest u voor De Border? Engelse taal in elk lokaal! Wij bereiden onze leerlingen erop voor om goed te functioneren in de hedendaagse samenleving, die zowel binnen als buiten de Nederlandse grenzen

Nadere informatie

OOG VOOR HET INDIVIDUELE KIND MAATJES BINNEN EN BUITEN DE SCHOOL ZORG VOOR ELKAAR THUISVOELEN

OOG VOOR HET INDIVIDUELE KIND MAATJES BINNEN EN BUITEN DE SCHOOL ZORG VOOR ELKAAR THUISVOELEN ERELDBURGER MAATJES BINNEN EN BUITEN DE SCHOOL OOG VOOR HET INDIVIDUELE KIND MODERNE MAATSCHAPPIJ VEILIGHEID RESPECT BRUGGEN BOUWEN ZELFSTANDIG SAMENWERK BETROKKEN OUDER KIND CULTUUR EN CREATIVITEIT SAMENWERKEN

Nadere informatie

Beleidsnotitie Ouderbetrokkenheid OBS DE BOUWSTEEN

Beleidsnotitie Ouderbetrokkenheid OBS DE BOUWSTEEN Beleidsnotitie Ouderbetrokkenheid OBS DE BOUWSTEEN ouderbetrokkenheid Pagina 1 De identiteit van de school Obs de Bouwsteen is een openbare basisschool. Een school met ruimte en respect voor alle levensbeschouwingen.

Nadere informatie

Het Baken: Een school van de Vereniging voor Christelijk Primair Onderwijs.

Het Baken: Een school van de Vereniging voor Christelijk Primair Onderwijs. Het Baken: Een school van de Vereniging voor Christelijk Primair Onderwijs. De Vereniging voor Christelijk Primair Onderwijs in Spijkenisse bestaat ruim 100 jaar. Gedurende die honderd jaar hebben wij

Nadere informatie

Missie school Vanuit onze visie op het onderwijs volgt onze missie met BRON-waarden:

Missie school Vanuit onze visie op het onderwijs volgt onze missie met BRON-waarden: Missie en visie Basisschool met de Bijbel Bij de Bron is één van de tien scholen uitgaande van de Vereniging tot Stichting en Instandhouding van Scholen voor Christelijk Nationaal Schoolonderwijs te Putten.

Nadere informatie

De Startbaan: Optimale ontwikkeling door jou, voor jou en met jou.

De Startbaan: Optimale ontwikkeling door jou, voor jou en met jou. De Startbaan: Optimale ontwikkeling door jou, voor jou en met jou. Onderwijs is en blijft altijd in ontwikkeling. Daarom is het belangrijk dat de visie van een school regelmatig tegen het licht wordt gehouden

Nadere informatie

Op de Jules Verne willen we nadenken over hoe we ouderbetrokkenheid beter vorm kunnen geven.

Op de Jules Verne willen we nadenken over hoe we ouderbetrokkenheid beter vorm kunnen geven. Ouderbetrokkenheid Hfd. 1 Inleiding Ouderbetrokkenheid is in! Tot een paar jaar geleden hadden nog maar weinig mensen van ouderbetrokkenheid gehoord. Tegenwoordig is het een onderwerp dat volop in de schijnwerpers

Nadere informatie

Inhoud: Schoolplan 2015-2019. Verantwoording. Motto, missie, visie, overtuigingen. Doelen. Samenvatting strategisch beleid van de vereniging

Inhoud: Schoolplan 2015-2019. Verantwoording. Motto, missie, visie, overtuigingen. Doelen. Samenvatting strategisch beleid van de vereniging Schoolplan 2015-2019 Inhoud: Verantwoording Motto, missie, visie, overtuigingen Doelen Samenvatting strategisch beleid van de vereniging 21 e eeuwse vaardigheden Schematische weergave van de vier komende

Nadere informatie

Introductie. Page 1. Beste ouder/verzorger,

Introductie. Page 1. Beste ouder/verzorger, Introductie Beste ouder/verzorger, U staat op het punt om een vragenlijst over het educatieve partnerschap tussen u en uw school in te vullen. Met educatief partnerschap wordt de relatie tussen ouders/verzorgers

Nadere informatie

Schoolveiligheidsplan Versie 1.0

Schoolveiligheidsplan Versie 1.0 Schoolveiligheidsplan Versie 1.0 1. Inleiding In dit schoolveiligheidsplan wordt aan de hand van de visie van Educatis op het gebied van sociale veiligheid gestalte gegeven aan het veiligheidsbeleid op

Nadere informatie

Identiteitsdocument van Jenaplanschool de Sterrenwachter

Identiteitsdocument van Jenaplanschool de Sterrenwachter Identiteitsdocument van Jenaplanschool de Sterrenwachter Onze ideologie We zien iedereen als uniek en waardevol. Ieder kind heeft talenten en samen gaan we die ontdekken en ontwikkelen. Hierdoor kunnen

Nadere informatie

Onderzoek Ouderbetrokkenheid in het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en het mbo

Onderzoek Ouderbetrokkenheid in het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en het mbo factsheet Onderzoek Ouderbetrokkenheid in het, het en het mbo Het Sociaal en Cultureel Planbureau heeft in 2012 een enquête over ouderbetrokkenheid gehouden onder ouders in het, het en het middelbaar beroepsonderwijs.

Nadere informatie

Gemiddelde. Oneens. Gemiddelde. Oneens

Gemiddelde. Oneens. Gemiddelde. Oneens Aantal respondenten: 231 Ouder(s) 2011 Onderwijs en leren Leerstof en toetsen 3,6 1% 4% 27% 58% 10% B1. Het is mij duidelijk wat de school onderwijskundig wil bereiken. 3,6 1% 4% 27% 65% 3 % (?) B2. Mijn

Nadere informatie

- Samenvatting - Rapportage Oudertevredenheid Eben-Haëzerschool Emmeloord Juni 2013

- Samenvatting - Rapportage Oudertevredenheid Eben-Haëzerschool Emmeloord Juni 2013 - Samenvatting - Rapportage Oudertevredenheid Eben-Haëzerschool Emmeloord Juni 2013 ECM onderzoek Site: www.ecmonderzoek.nl E-mail: Info@ecmonderzoek.nl Telefoon: 0525661697 Inleiding en verantwoording

Nadere informatie

Rapportage Keuring ouderbetrokkenheid 3.0

Rapportage Keuring ouderbetrokkenheid 3.0 Rapportage Keuring ouderbetrokkenheid 3.0 07-05-2018 Bianca Dijkstra 1 2 Inhoud 1. Conclusie... 4 2. Algemene gegevens... 5 2.1 Instrumenten... 5 3. Inleiding... 6 4. Achtergrond... 7 4.1 Ouderparticipatie

Nadere informatie

Inhoud. Veenendaal, Onderwerp: verantwoording van ons onderwijs. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Inhoud. Veenendaal, Onderwerp: verantwoording van ons onderwijs. Beste ouder(s)/verzorger(s), Veenendaal, 22-6-2016 Onderwerp: verantwoording van ons onderwijs Beste ouder(s)/verzorger(s), Door middel van dit schrijven willen we ons onderwijs verantwoorden aan u als ouders. Heeft u vragen of opmerkingen

Nadere informatie

Ouderbeleidsplan. Sbo de Bonte Vlinder. September 2014

Ouderbeleidsplan. Sbo de Bonte Vlinder. September 2014 Ouderbeleidsplan Sbo de Bonte Vlinder September 2014 1 Inleiding De meerwaarde van een ouderbeleidsplan Een ouderbeleidsplan vormt de grondslag voor de activiteiten die een school met en voor ouders ontplooit.

Nadere informatie

Competenties van leerkrachten in scholen met een katholiek geïnspireerd opvoedingsproject

Competenties van leerkrachten in scholen met een katholiek geïnspireerd opvoedingsproject Competenties van leerkrachten in scholen met een katholiek geïnspireerd opvoedingsproject Deze lijst is het onderzoekresultaat van een PWO-traject binnen de lerarenopleidingen van de KAHO Sint-Lieven,

Nadere informatie

7. Conclusies en aanbevelingen

7. Conclusies en aanbevelingen 7. Conclusies en aanbevelingen 7.1 Algemeen Op CBS Het Galjoen worden al goede initiatieven genomen om de ouderbetrokkenheid te stimuleren en te vergroten, ook al kan er nog het één en ander aan uitgebreid

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF GROENHORST-KINDERLAND Jaargang 1, nummer 2

NIEUWSBRIEF GROENHORST-KINDERLAND Jaargang 1, nummer 2 NIEUWSBRIEF GROENHORST-KINDERLAND Jaargang 1, nummer 2 Ter Inleiding Voor u ligt de tweede nieuwsbrief over de fusie tussen de scholen Kinderland en Groenhorst. In de eerste editie hebben wij u uitgenodigd

Nadere informatie

Resultaten oudertevredenheidpeiling maart Paasbergschool

Resultaten oudertevredenheidpeiling maart Paasbergschool Resultaten oudertevredenheidpeiling maart 2012 Paasbergschool 1. algemeen In maart 2012 hebben de ouders van de leerlingen van de Paasbergschool meegedaan aan een tevredenheidsonderzoek aan de hand van

Nadere informatie

. De school uitgangspunten en visie. 1.1. Naam en logo. De naam Rehoboth komt uit de Bijbel (Genesis 26:22).

. De school uitgangspunten en visie. 1.1. Naam en logo. De naam Rehoboth komt uit de Bijbel (Genesis 26:22). . De school uitgangspunten en visie 1.1. Naam en logo De naam Rehoboth komt uit de Bijbel (Genesis 26:22). Het betekent: de Heer heeft ons ruimte gemaakt. De Heer geeft ruimte om in vrede en liefde met

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel

Schoolondersteuningsprofiel Schoolondersteuningsprofiel Basisschool De Bron Spiesheem 54 3907 NJ Veenendaal tel. 0318-508510 e-mail. De bron@shsveenendaal.nl PASSEND ONDERWIJS - Elke school zorgplicht?! Met het ingaan van de Wet

Nadere informatie

OUDERBETROKKENHEID : Inleiding. Openbare basisschool

OUDERBETROKKENHEID : Inleiding. Openbare basisschool OUDERBETROKKENHEID : Inleiding Een beleidsplan ouderbetrokkenheid vormt de grondslag voor de activiteiten die een school met en voor ouders ontplooit. Het is niet alleen een agenda met te ontplooien activiteiten,

Nadere informatie

Samenvatting tevredenheidsmeting ouders

Samenvatting tevredenheidsmeting ouders Samenvatting tevredenheidsmeting ouders Hierbij ontvangt u van mij een samenvatting van de uitkomsten van de tevredenheidsmeting, die begin november is afgenomen. We hebben deze in het team en met de MR

Nadere informatie

Ouderenquête 2014 CBS De Bron

Ouderenquête 2014 CBS De Bron Ouderenquête 2014 CBS De Bron Inhoud Voorwoord... 3 Kwaliteitszorg... 4 Aanbod... 11 Tijd... 16 Pedagogisch handelen... 19 Didactisch handelen... 25 Afstemming... 28 Schoolklimaat... 31 Zorg en begeleiding...

Nadere informatie

Binnen deze driehoek geldt een aantal randvoorwaarden:

Binnen deze driehoek geldt een aantal randvoorwaarden: Beleidsstuk ouderbetrokkenheid 3.0 In onderstaand document geven wij weer hoe we als school omgaan met oudercommunicatie en het weergeven van de behaalde resultaten van leerlingen. Dit beleidsstuk is geschreven

Nadere informatie

Aan de ouders, Vriendelijke groet, team prinses Beatrixschool. Verbeterpunten en acties

Aan de ouders, Vriendelijke groet, team prinses Beatrixschool. Verbeterpunten en acties Aan de ouders, Voor u ligt het verbeterplan wat is opgesteld door het team naar aanleiding van de resultaten van de oudervragenlijst afgelopen november. Per onderdeel geven we aan welke items minder scoorden

Nadere informatie

Hieronder geven wij antwoord op een aantal vragen, die van belang kunnen zijn bij het kiezen van een school voor uw kind(eren).

Hieronder geven wij antwoord op een aantal vragen, die van belang kunnen zijn bij het kiezen van een school voor uw kind(eren). Waarom kiezen voor onze school? Het is geen gemakkelijke opgave, een goede basisschool te kiezen voor uw kind(eren). De basisschool vervult immers een belangrijke rol in de opvoeding en ontwikkeling van

Nadere informatie

Beleid Ouder- contactmomenten 3.0

Beleid Ouder- contactmomenten 3.0 Beleid Ouder- contactmomenten 3.0 Contacten met de ouders Vanuit de visie van t Speel Kwartier geven wij onze contacten met ouders vorm. Het oudercontact beleid ondersteunt ons bij het bereiken van ons

Nadere informatie

Leraar Leerling Ouders!!! Rapport Keuring Schreuderschool Amsterdam ! 1

Leraar Leerling Ouders!!! Rapport Keuring Schreuderschool Amsterdam ! 1 Leraar Leerling Ouders Rapport Keuring Schreuderschool Amsterdam 1 2 Algemeen Naam school Schreuderschool Directie O. Vrijhof Adres Van de Veldestraat 10 Postcode 1071 CW Plaats Amsterdam Telefoonnummer

Nadere informatie

1. De school heeft een School & ouders partnerplan

1. De school heeft een School & ouders partnerplan Johan Willem Friso School, Leeuwarden pagina 1 Johan Willem Frisoschool: op weg naar educatief partnerschap met ouders Opvoeden en begeleiden bij het leren doe je samen, ouders en school. De medewerkers

Nadere informatie

*Daar waar ouders staat geschreven, wordt bedoeld de ouder/ouders en/of de verzorger/verzorgers.

*Daar waar ouders staat geschreven, wordt bedoeld de ouder/ouders en/of de verzorger/verzorgers. Partnerschap met ouders op basisschool de Hien november 2016 Inleiding In deze tekst wordt beschreven wat de visie van basisschool De Hien is op de samenwerking met ouders van onze school. Wij willen graag

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. Basisschool Adriaan van den Ende

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. Basisschool Adriaan van den Ende RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK Basisschool Adriaan van den Ende Plaats : Warnsveld BRIN nummer : 09GA C1 Onderzoeksnummer : 287535 Datum onderzoek : 8 februari 2016 Datum vaststelling : 28

Nadere informatie

Gemeente Den H aag. 17. Ouderbetrokkenheid als factor voor brede schoolsucces.

Gemeente Den H aag. 17. Ouderbetrokkenheid als factor voor brede schoolsucces. 17. Ouderbetrokkenheid als factor voor brede schoolsucces. Meer Kansen Met Ouders De weg van de Van Ostadeschool. Bewustwording Communicatie Bewustwording Communicatie Programma: - Bevorderen van ouderbetrokkenheid

Nadere informatie

Korte versie beleidsplan

Korte versie beleidsplan Korte versie beleidsplan 2015 2019 Voorwoord In dit strategisch beleidsplan Ieder talent blijft tellen beschrijft de Stichting Archipel Scholen de richting waarin de organisatie zich de komende vier jaar

Nadere informatie

Bijlage 2: Jaarplanning Ouderbetrokkenheid

Bijlage 2: Jaarplanning Ouderbetrokkenheid Bijlage 2: arplanning Ouderbetrokkenheid De school heeft een heldere visie op ouderbetrokkenheid Wie Wat Wanneer Gereed en Annelies Visie bepalen met Februari 2014 ja betrekking tot de ouderbetrokkenheid

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarplan GBS Het Talent 1

Onderwijskundig jaarplan GBS Het Talent 1 Onderwijskundig jaarplan Jaar: 2017-2018 School: Gbs Het Talent Schoolleider: W.Bos Datum: juni 2017 Laatst geactualiseerd: 8 juni 2017 Inleiding In ons jaarplan 2017-2018 geven we per onderdeel aan welke

Nadere informatie

Mariaschool Reutum tevredenheidsmeting medewerkers 2014-2015

Mariaschool Reutum tevredenheidsmeting medewerkers 2014-2015 Mariaschool Reutum tevredenheidsmeting medewerkers 2014-2015 Aantal respondenten: 10/12 Vensters Voor Verantwoording PO Schoolklimaat 3,7 0% 0% 27% 73% 0% B1. In hoeverre gaan leerlingen graag naar school?

Nadere informatie

Annemieke Huizinga. Een basisschool kies je met zorg. directeur

Annemieke Huizinga. Een basisschool kies je met zorg. directeur Een basisschool kies je met zorg De basisschooltijd is een belangrijke tijd. Niet alleen voor uw kind, maar ook voor u. Acht jaar lang vertrouwt u uw kind toe aan de leerkrachten op school. Elke school

Nadere informatie

IDENTITEITSBEWIJS Helder zicht op leren

IDENTITEITSBEWIJS Helder zicht op leren IDENTITEITSBEWIJS Helder zicht op leren Verbondenheid, persoonsvorming en betekenisvol onderwijs De Lichtboei Protestants Christelijke Basisschool Luitstraat 7 1312 LH Almere www.lichtboei.nl (036) 536

Nadere informatie

Digitaal Veiligheidsplan

Digitaal Veiligheidsplan Digitaal Veiligheidsplan Overzicht aandachtspunten sociale veiligheid 2015-12-01 16:53 Een veilige school is een school waar leerlingen en personeel met plezier leren en werken en waar zij zich zo goed

Nadere informatie

Schoolontwikkeling Ouderavond

Schoolontwikkeling Ouderavond Schoolontwikkeling Ouderavond 8-3-2016 Welkom Proces afgelopen maanden Schoolontwikkeling Duidelijke focus In vogelvlucht U aan het woord Op zoek naar ons DNA Protestant christelijke school DNA als basis

Nadere informatie

3.1 De missie van de school Onder het motto Kinderen vleugels geven!, willen wij inhoud geven aan onze missie.

3.1 De missie van de school Onder het motto Kinderen vleugels geven!, willen wij inhoud geven aan onze missie. Hoofdstuk 3 Het onderwijskundig beleid 3.1 De missie van de school Onder het motto Kinderen vleugels geven!, willen wij inhoud geven aan onze missie. De Kraanvogel is een school waar kinderen zich prettig

Nadere informatie

JAARPROGRAMMA GROEP 7

JAARPROGRAMMA GROEP 7 JAARPROGRAMMA GROEP 7 Even voorstellen De leerkrachten van deze groep zijn: Patricia Mulder, zij werkt op maandag en dinsdag. Evelien Rikken werkt op woensdag, donderdag en vrijdag. Technisch lezen Technisch

Nadere informatie

Grondslag Stichting tot Oprichting en instandhouding van Scholen voor Christelijk Onderwijs te Schoonhoven

Grondslag Stichting tot Oprichting en instandhouding van Scholen voor Christelijk Onderwijs te Schoonhoven Grondslag Stichting tot Oprichting en instandhouding van Scholen voor Christelijk Onderwijs te Schoonhoven Naam: Grondslag Stichting tot Oprichting en instandhouding van Scholen voor Christelijk Onderwijs

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek ouders 2015

Tevredenheidsonderzoek ouders 2015 Tevredenheidsonderzoek ouders 2015 Uitslagen Vragenlijst Basisschool 't Stekske Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 3 De vragenlijst... 3 Gegevens... 6 Schoolgegevens... 6 Periode van afname...

Nadere informatie

Samenwerking. Betrokkenheid

Samenwerking. Betrokkenheid De Missie Het Spectrum is een openbare school met een onderwijsaanbod van hoge kwaliteit. We bieden het kind betekenisvol onderwijs in een veilige omgeving. In een samenwerking tussen kind, ouders en school

Nadere informatie

Functieprofiel. Leraar. op OBS Het Toverkruid LA, 1,0 FTE. Aanstelling voor een jaar welke bij goed functioneren kan leiden tot een vaste aanstelling.

Functieprofiel. Leraar. op OBS Het Toverkruid LA, 1,0 FTE. Aanstelling voor een jaar welke bij goed functioneren kan leiden tot een vaste aanstelling. Functieprofiel Leraar op OBS Het Toverkruid LA, 1,0 FTE Aanstelling voor een jaar welke bij goed functioneren kan leiden tot een vaste aanstelling. April 2018 Specifieke competenties teamlid OBS Het Toverkruid

Nadere informatie

BESPREEKPUNTEN VANUIT AFGENOMEN ENQUETES; 2014 HET OUDERTEVREDENHEIDONDERZOEK;

BESPREEKPUNTEN VANUIT AFGENOMEN ENQUETES; 2014 HET OUDERTEVREDENHEIDONDERZOEK; BESPREEKPUNTEN VANUIT AFGENOMEN ENQUETES; 2014 HET OUDERTEVREDENHEIDONDERZOEK; Inleiding: Allereerst wil ik iedereen bedanken voor het invullen van deze onderzoeken. We zijn erg blij met de uitkomsten

Nadere informatie

Beleidsplan voor ouderbetrokkenheid op Montessorischool Zuid

Beleidsplan voor ouderbetrokkenheid op Montessorischool Zuid Beleidsplan voor ouderbetrokkenheid op Montessorischool Zuid INLEIDING Wat is ouderbetrokkenheid? Ouderbetrokkenheid betekent in essentie niets anders dan dat ouders meeleven met het wel en wee van hun

Nadere informatie

RESULTATEN. Rapportage OBS t Reigerbos

RESULTATEN. Rapportage OBS t Reigerbos RESULTATEN Rapportage OBS t Reigerbos november 2017 1 ALGEMEEN 1.1 Inleiding Algemeen Het instrument de Kwaliteitsvragenlijst is een hulpmiddel om de kwaliteit van de school en/of het schoolbestuur in

Nadere informatie

Talent nl: een uniek kindcentrum!

Talent nl: een uniek kindcentrum! Welkom bij Talent.nl, de christelijke basisschool van de Nieuwveense Landen. Met ons onderwijs sluiten wij aan bij de unieke manier van leren van uw kind - met hoofd, hart en handen. Belangrijk op onze

Nadere informatie

EEN SCHOOL MET TALENTUITDAGEND ONDERWIJS

EEN SCHOOL MET TALENTUITDAGEND ONDERWIJS EEN SCHOOL MET TALENTUITDAGEND ONDERWIJS Een school met talentuitdagend onderwijs Een basisschool kiezen is moeilijk. Er is zoveel om op te letten. Is de school wat zij lijkt? Van buiten kan een schoolgebouw

Nadere informatie

Samenvatting OTO maart 2015 Bohemen Kijkduin.

Samenvatting OTO maart 2015 Bohemen Kijkduin. Samenvatting OTO maart 2015 Bohemen Kijkduin. Achtergrondgegevens Eerder dit jaar heeft OBS Bohemen Kijkduin deelgenomen aan de oudertevredenheids. De huidige referentiegroep bevat gegevens van 96119 ouders

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord

Inhoudsopgave. Voorwoord SCHOOLGIDS Voorwoord s In deze schoolgids wordt gebruik gemaakt van QR- codes die verwijzen naar diverse websites. Heeft u geen QR scanner op uw smartphone of tablet? Deze zijn via de App store of Google

Nadere informatie

BS het Voorbeeld. Verslag ouderpanel. Haarlem. Haarlem, 2010

BS het Voorbeeld. Verslag ouderpanel. Haarlem. Haarlem, 2010 BS het Voorbeeld Haarlem Verslag ouderpanel 2010 Haarlem, 2010 Verslag Ouderpanels Basisschool het Voorbeeld Haarlem Inleiding Bij een paneldiscussie in het kader van externe communicatie en profilering

Nadere informatie

TEVREDENHEIDSONDERZOEK

TEVREDENHEIDSONDERZOEK verslag van het TEVREDENHEIDSONDERZOEK afgenomen in NOVEMBER 2014 Inleiding Eén keer in de twee jaar wordt er een tevredenheidsonderzoek gehouden. Ouders, leerlingen van groep 5, 6, 7 en 8 en personeelsleden

Nadere informatie

Wensen en verwachtingenavond de Zeetuin 16 april 2015

Wensen en verwachtingenavond de Zeetuin 16 april 2015 Op de Zeetuin werken ouders en leerkrachten samen omdat kinderen zich beter voelen, zich beter ontwikkelen en beter leren als ouders en school als partners samenwerken. Wensen en verwachtingenavond de

Nadere informatie

en de sfeer ervaren. Daarnaast nemen ze ook na 30 weken school de veiligheidsmonitor af bij die leerlingen die dat kunnen invullen.

en de sfeer ervaren. Daarnaast nemen ze ook na 30 weken school de veiligheidsmonitor af bij die leerlingen die dat kunnen invullen. en de sfeer ervaren. Daarnaast nemen ze ook na 30 weken school de veiligheidsmonitor af bij die leerlingen die dat kunnen invullen. Team werkt gezamenlijk aan de vormgeving van het onderwijs We beoordelen

Nadere informatie

Externe benchmark Aantal scholen: 692 Benchmark cijfer scholen Hoogste cijfer scholen Laagste cijfer scholen Cijfers Ouders Mariaschool 2016

Externe benchmark Aantal scholen: 692 Benchmark cijfer scholen Hoogste cijfer scholen Laagste cijfer scholen Cijfers Ouders Mariaschool 2016 Externe benchmark Aantal scholen: 692 Benchmark cijfer scholen Hoogste cijfer scholen Laagste cijfer scholen Cijfers Ouders Mariaschool 2016 Verschil met benchmark cijfer scholen Vensters PO Schoolklimaat

Nadere informatie

Introductie. Page 1. Beste leraar/lerares,

Introductie. Page 1. Beste leraar/lerares, Introductie Beste leraar/lerares, U staat op het punt om een vragenlijst over het educatieve partnerschap tussen ouders en de school in te vullen. Met educatief partnerschap wordt de relatie tussen ouders/verzorgers

Nadere informatie

Leidinggeven aan kwaliteitszorg

Leidinggeven aan kwaliteitszorg Leidinggeven aan kwaliteitszorg Van kwaliteitsbewustwording naar continue kwaliteitsverbetering Drs Jan Polderman Utrecht, 24 januari 2007 1 2 Kwaliteitszorg; een instrument kiezen? Aanbevelingen schoolleiders

Nadere informatie

Schoolplan Stichting Katholiek Onderwijs Volendam

Schoolplan Stichting Katholiek Onderwijs Volendam Schoolplan Stichting Katholiek Onderwijs Volendam Primair onderwijs Strategie en beleid 2015-2019 SKOV Schoolplan PO 2015-2019 Pagina 1 Schoolplan Stichting Katholiek Onderwijs Volendam Strategie en beleid

Nadere informatie

Onderwijs ontwikkeling op de Mgr. Bekkersschool Kwaliteitsverbetering op de school van uw kind

Onderwijs ontwikkeling op de Mgr. Bekkersschool Kwaliteitsverbetering op de school van uw kind December 2014 nieuwsbrief Onderwijs ontwikkeling op de Mgr. Bekkersschool Kwaliteitsverbetering op de school van uw kind Ons onderwijs versterken Dit is de eerste verbetertraject nieuwsbrief van een reeks.

Nadere informatie

Planmatig samenwerken met ouders

Planmatig samenwerken met ouders Ouderparticipatie Team Planmatig samenwerken met ouders Samen vooruit! Tamara Wally Tamara Wally (MSc.) is werkzaam bij de CED- Groep. Ze werkte mee aan de publicatie Samen vooruit, over planmatig werken

Nadere informatie

Onderwijsgemeenschap Titus Brandsma, Hengelo, Ouder vragenlijst oktober 2014 De Akker

Onderwijsgemeenschap Titus Brandsma, Hengelo, Ouder vragenlijst oktober 2014 De Akker Onderwijsgemchap Titus Brandsma, Hengelo, Ouder vragenlijst oktober 2014 De Akker Aantal respondenten: 76 02-10-2015 Onderwijsgemchap Titus Brandsma, Hengelo, Ouder vragenlijst oktober 2014 De Akker 1

Nadere informatie

Gemiddelde. Gemiddelde

Gemiddelde. Gemiddelde Aantal respondenten: 67 Ouders-verzorgers (4) Onderwijs en leren On Meer on dan Meer dan on Eens? Leerstof en toetsen 3,5 B1. Het is mij duidelijk wat de school onderwijskundig wil bereiken. 3,6 6 17 42

Nadere informatie

Basisschool 't Maxend, Nistelrode, Ouders

Basisschool 't Maxend, Nistelrode, Ouders Basisschool 't Maxend, Nistelrode, Ouders Aantal respondenten: 134 14-11-2010 Basisschool 't Maxend, Nistelrode, Ouders 1 / 9 Welkomstblad Fijn dat u mee wilt werken aan dit onderzoek. De vragen gaan over

Nadere informatie

1. SCHOOL EN IDENTITEIT. Beste ouders/verzorgers,

1. SCHOOL EN IDENTITEIT. Beste ouders/verzorgers, 1. SCHOOL EN IDENTITEIT Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt de schoolgids voor het schooljaar 2018-2019. Een nieuw jaar betekent weer veel nieuwe informatie. De nieuwe/actuele vakanties, roosters, schooltijden

Nadere informatie

2. Waar staat de school voor?

2. Waar staat de school voor? 2. Waar staat de school voor? Missie en Visie Het Rondeel gaat uit van de Wet op het Basisonderwijs. Het onderwijs omvat de kerndoelen en vakgebieden die daarin zijn voorgeschreven. Daarnaast zijn ook

Nadere informatie

Nieuwsbrief passend onderwijs

Nieuwsbrief passend onderwijs Juli 2012 Uitgelicht Eerste Kamer behandelt wetsvoorstellen op 11 september De behandeling van de wetsvoorstellen passend onderwijs en kwaliteit in het speciaal onderwijs is verplaatst naar 11 september

Nadere informatie

ONTWIKKELINGSSCHALEN KWALITEITSONTWIKKELING

ONTWIKKELINGSSCHALEN KWALITEITSONTWIKKELING ONTWIKKELINGSSCHALEN KWALITEITSONTWIKKELING NG SECUNDAIR ONDERWIJS (INCL INCL. BUSO) M.U.V. DOORLICHTINGSEENHEDEN EN DIE BESTAAN UIT EEN E EN CENTRUM VOOR DEELTIJDS ONDERWIJS 1.1 K1. Visie en strategisch

Nadere informatie

Opvoeden en opgroeien doen we samen

Opvoeden en opgroeien doen we samen s a m e n met ouders Opvoeden en opgroeien doen we samen Dé brede taalschool Het Kompas Het Kompas vindt het belangrijk dat de kinderen zich welkom, veilig, gesteund en gewaardeerd voelen. Op iedere basisschool

Nadere informatie

Onder huiswerk verstaan we:

Onder huiswerk verstaan we: Onder verstaan we: 1. Opdrachten voor thuis. Opdrachten die door de kinderen uit alle groepen thuis uitgevoerd worden. Denk hierbij aan o het meenemen van materialen die bij het thema passen o op thuis

Nadere informatie

Bouw je ideale school

Bouw je ideale school Bouw je ideale school Over samen vormgeven van ouderbetrokkenheid 17 oktober 2013 Alfred Bakker De ideale school Vroeger was het beter De ideale school De ideale school is een utopie De ideale school Bouwen

Nadere informatie

Elk kind heeft talent

Elk kind heeft talent Elk kind heeft talent Samen met ouders werken aan zo go Elk kind heeft talent en elk kind mag er zijn. Dit geldt ook voor ouders en leerkrachten. Samen met ouders werken aan zo goed mogelijk onderwijs

Nadere informatie

BS De Diedeldoorn Emmen. Oudertevredenheidspeiling Basisonderwijs Haarlem, juni 2014

BS De Diedeldoorn Emmen. Oudertevredenheidspeiling Basisonderwijs Haarlem, juni 2014 BS De Diedeldoorn Emmen Oudertevredenheids Basisonderwijs 2014 Haarlem, juni 2014 S a m e n v a t t i n g Achtergrondgegevens Eerder dit jaar heeft BS De Diedeldoorn deelgenomen aan de oudertevredenheids.

Nadere informatie

belangstellenden Datum: Juli 2004

belangstellenden Datum: Juli 2004 STICHTINGSKATERN Status: informatie Aan: belangstellenden Van: CvB Vivente Datum: Juli 2004 Bijlagen: geen stichtingskatern...1 Het ontstaan van Vivente...3 Grondslag en doel van de stichting...3 Donateur...3

Nadere informatie

Christelijke basisschool op Reformatorische grondslag Daniël. Smitsweg 46, 3765 CT, Soest INSCHRIJFFORMULIER

Christelijke basisschool op Reformatorische grondslag Daniël. Smitsweg 46, 3765 CT, Soest INSCHRIJFFORMULIER INSCHRIJFFORMULIER Reformatorische Basisschool Daniël Adres Smitsweg 46, 3765 CT, Soest. Telefoon: (035) 6017230 E-mail: danielschool@kliksafe.nl www.danielschool.nl 1 Gegevens van het kind. Achternaam

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers van Kiem onderwijs en opvang. Uden, juni 2015. Geachte ouders/verzorgers,

Aan de ouders/verzorgers van Kiem onderwijs en opvang. Uden, juni 2015. Geachte ouders/verzorgers, Aan de ouders/verzorgers van Kiem onderwijs en opvang Uden, juni 2015 Geachte ouders/verzorgers, In deze brief willen we u informeren over de voortgang van de tevredenheidsonderzoeken. De basisschool van

Nadere informatie

CBS De Zeester - Verslag ouderavond 22 maart

CBS De Zeester - Verslag ouderavond 22 maart CBS De Zeester - Verslag ouderavond 22 maart Op dinsdag 22 maart werd er in samenwerking met mevr. Vink van bureau Stevig op je pootjes. een ouderavond gehouden. 1. Uitgangspunt verslag Dit verslag is

Nadere informatie

Ouders, het verborgen kapitaal van de school. Hans Christiaanse

Ouders, het verborgen kapitaal van de school. Hans Christiaanse Ouders, het verborgen kapitaal van de school Hans Christiaanse Initiatief OCW vanaf januari 2012 www.facebook.com/oudersenschoolsamen Samenwerken Noem wat erin je opkomt, als je denkt aan een goede samenwerking

Nadere informatie

Mei 2016 Wout Neutel. Rapportage van het onderzoek naar de ervaringen met en mening over huisbezoeken in het onderwijs

Mei 2016 Wout Neutel. Rapportage van het onderzoek naar de ervaringen met en mening over huisbezoeken in het onderwijs Mei 2016 Wout Neutel Rapportage van het onderzoek naar de ervaringen met en mening over huisbezoeken in het onderwijs Aanleiding. Op 21 mei 2015 hield Verus-voorzitter Wim Kuiper tijdens de landelijke

Nadere informatie

Stap 3 Leeractiviteiten begeleiden

Stap 3 Leeractiviteiten begeleiden Stap 3 Leeractiviteiten begeleiden Bij het begeleiden van leeractiviteiten kun je twee aspecten aan het gedrag van leerkrachten onderscheiden, namelijk het pedagogisch handelen en het didactisch handelen.

Nadere informatie

Ouderbetrokkenheid in het voortgezet onderwijs

Ouderbetrokkenheid in het voortgezet onderwijs Ouderbetrokkenheid in het voortgezet onderwijs Een goede relatie tussen ouders en school komt het leerresultaat ten goede en dat is wat we allemaal willen! Convenant Impuls Kwaliteitsverbetering Onderwijs

Nadere informatie

Situatie- en profielschets

Situatie- en profielschets Situatie- en profielschets Werving en selectie directeur CBS De Ark Amsterdam, maart 2017 Geke Bakker Directeur CBS De Ark 1 Wie zoeken wij? CBS De Ark in Elst is een fijne school waar het team een aantal

Nadere informatie

23/3/17. Twitter mee

23/3/17. Twitter mee 23/3/17 Twitter mee via @Voion_AenOfonds 23/3/17 Programma 17.00 17.25 uur Introductie door Martin Jan de Jong (College van Bestuur Greijdanus College) Resultaten enquête over onderwijstijd (Jack de Bruin,

Nadere informatie

Gemiddelde. BOp school komt mijn kind in aanraking met maatschappelijke en actuele thema's (onder andere het milieu en de politiek).

Gemiddelde. BOp school komt mijn kind in aanraking met maatschappelijke en actuele thema's (onder andere het milieu en de politiek). Aantal respondenten: 134 Ouders 2012 Onderwijs en leren On Meer on dan Meer dan on Eens? Leerstof en toetsen 3,3 BHet is mij duidelijk wat de school onderwijskundig wil bereiken. 3,5 4 9 37 79 4 BIk ben

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel

Schoolondersteuningsprofiel Schoolondersteuningsprofiel 2019-2021 Prinses Beatrixschool P.W.A. Park 602 3905 DR Veenendaal tel. 0318-522807 e-mail. beatrixschool@gavescholen.nl PASSEND ONDERWIJS - Elke school zorgplicht?! Met het

Nadere informatie

Beleidsplan Huiswerk

Beleidsplan Huiswerk Beleidsplan Huiswerk Opgesteld: januari 2015 Bijstellen: jaarlijks in maart Beleidsplan Huiswerk Middels dit beleidsplan Huiswerk willen wij u duidelijk maken hoe wij als school omgaan met huiswerk, wat

Nadere informatie

Aangenaam: Guido. Informatie over kennismaken met Guido. gelooft

Aangenaam: Guido. Informatie over kennismaken met Guido. gelooft Aangenaam: Guido Informatie over kennismaken met Guido gelooft Welkom op Guido Als u deze brochure leest dan heeft u uw zoon of dochter aangemeld voor GSG Guido. Guido is een gereformeerde school voor

Nadere informatie