SW Harelbeke KBVB label nationaal **** winnaar 'club van het jaar' 2013 winnaar 'best practice award' 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SW Harelbeke KBVB label nationaal **** winnaar 'club van het jaar' 2013 winnaar 'best practice award' 2013"

Transcriptie

1 SW Harelbeke KBVB 1574 label nationaal **** winnaar 'club van het jaar' 2013 winnaar 'best practice award' 2013 brochure 01 juli 2015

2 1. Communicatie en website. De jeugdwerking beschikt over een eigen website : Wijzigingen, algemene informatie, nieuwsberichten, sportieve mededelingen e.d. worden via de website meegedeeld. De website wordt maandelijks bezocht door meer dan bezoekers. Verder worden alle ouders/spelers via een mailbox op de hoogte gebracht van de laatste nieuwsfeiten, wijzigingen e.d. Veranderingen in het mailadres dienen doorgegeven via : jeugdsecretariaat@swharelbeke.com! De website, het online platform, de officiële Facebook- /Twitterpagina en Socceronline zijn dan ook de ENIGE officiële bronnen vanuit de club, check ze dus zeer regelmatig! 2. Inschrijvingen. Nieuwe inschrijvingen tot en met U6 (geboortejaar 2010) zijn onbeperkt. Pas na de goedkeuring van de TVJO of JC onderbouw gebeuren inschrijvingen voor de overige leeftijden. Tijdens de woensdag gedurende de maand september mag iedereen van U6 tot en met U11 gratis deelnemen aan Start-2-Foot Wedstrijden UITNODIGING. De spelertjes van U6 tem U12 worden uitgenodigd na de laatste training met een sms via Socceronline. Vanaf de U13 kunnen de spelers ook mondeling of met een lijst in de kleedkamer verwittigd worden WEDSTRIJDGEBEUREN Algemeen. Niettegenstaande de trainingen geleid kunnen worden door verschillende opleiders, zal de wedstrijdbegeleiding steeds door dezelfde opleider gebeuren. Iedere opleider probeert echter zoveel mogelijk wedstrijden binnen de categorie te volgen. Iedere jeugdploeg wordt begeleid door één of twee teambegeleiders (ploegafgevaardigden) Voor de wedstrijd. - Thuiswedstrijden : spelers zijn 60 minuten (tot U12) en 75 minuten (vanaf U13) voor aanvang in de kleedkamer in uitgaanskledij aanwezig. - Uitwedstrijden : volgens afspraak met eigen vervoer of busvervoer zijn spelers in uitgaanskledij ter plaatse volgens afspraak met begeleiders. - Zonder verplichte identiteitskaart kunnen spelers NIET deelnemen aan een wedstrijd.

3 DE KLEEDKAMER IS ENKEL TOEGANKELIJK VOOR DE OPLEIDER, DE BEGELEIDER EN DE SPELERS! ENKEL BIJ DE U6 MOGEN DE OUDERS DE OPLEIDER EN DE BEGELEIDER BIJ HET AANKLEDEN BIJSTAAN Tijdens de wedstrijd. - Het bestuur heeft het meeste respect voor het engagement van de ouders/sympathisanten/supporters, doch zij geven geen enkele sportieve richtlijn aan de spelers. Bij thuiswedstrijden zijn er neutrale zones rond de dug-outs die vrij zijn van supporters om de VERANTWOORDELIJKE mensen hun werk te laten doen Na de wedstrijd. Alle spelers, opleiders en begeleiders groeten verplicht de scheidsrechter na de wedstrijd. Spelers nemen een verplichte douche, de opleider en spelers zorgen ervoor dat de kleedkamers netjes achtergelaten worden. Bij thuiswedstrijden wordt de voltallige spelersgroep verwacht bij de verplichte receptie samen met de verantwoordelijke opleider. Bij uitwedstrijden met autocar wordt de terugreis maximaal 45 minuten na de wedstrijd aangevat AFWEZIGHEDEN. De speler contacteert tijdig de verantwoordelijke trainer. Indien hij deze niet kan bereiken wordt de TVJO of JC verwittigd. De spelers vanaf U16 moeten 4 van de 6 voorbereidingsweken meegemaakt hebben in juli-augustus om in aanmerking te komen voor de nationale startselecties. Zeker gedurende de laatste 14 dagen van augustus is aanwezigheid verplicht. Nieuwe spelers die vanzelfsprekend niet op de hoogte kunnen zijn van dit reglement krijgen één overgangsseizoen. Ook tijdens de kerstvakantie wordt volop doorgetraind op de club, vanzelfsprekend zijn de aanwezigheden dan ook ten stelligste aangeraden. Deze periode is uiterst belangrijk om goed voorbereid aan de laatste maanden van het seizoen te kunnen beginnen. De winterpauze wordt omgezet in een alternatief schema tijdens de examenperiode van de maand december.

4 3.4. VERVOER WEDSTRIJDEN Busvervoer. De club voorziet in busvervoer voor de verre verplaatsingen vanaf 75 km. De firma Vermeeren uit Harelbeke staat in voor het vervoer. Ouders kunnen meereizen aan de prijs van 8 pp Eigen vervoer. Bij verplaatsingen met eigen vervoer worden rechtstreekse afspraken gemaakt met de verantwoordelijke opleider en begeleider. Hierbij geldt de wet van 2008 betreffende het vervoer van kinderen met de auto : 'de club verplicht alle ouders die instaan voor eigen vervoer om het document in bijlage verderop deze brochure grondig te lezen en de verantwoordelijkheid daaruit volgend op te nemen, goedkeuring van deze brochure = kennisname van deze wet!' 4. Medische begeleiding / verplicht doktersattest Voor aanvang van de eerste competitiewedstrijd moet iedere aangesloten speler vanaf U11 een gezondheidsattest afgeven op het jeugdsecretariaat. Dit moet opgemaakt worden door een arts met als verklaring dat 'de speler geschikt is om (top)sport te beoefenen'. Zonder attest zal de speler niet toegelaten worden tot wedstrijden. De verantwoordelijke opleider zal deze attesten verzamelen. Alle informatie over de medische begeleiding van de club kan je vinden op het online platform. 5. Afgelastingen. Indien de trainingen algemeen worden afgelast, wordt dit meegedeeld via Socceronline kort na het dagelijkse onderhoud met de Sportdienst Harelbeke. Iedere speler krijgt onmiddellijk een gemeenschappelijke mail/sms ter bevestiging. Indien er niet algemeen wordt afgelast bij slecht weer moet iedere speler zoals voorzien naar het jeugdcomplex komen. Er wordt dan door de opleider een vervangingsactiviteit ingelast, indien niet worden de spelers persoonlijk verwittigd. Uitgestelde wedstrijden worden eveneens door DE CLUB meegedeeld via Socceronline en website! Bevestiging kan je steeds vinden via Alle andere bronnen zoals dagbladen en radio zijn niet officieel en gelden niet!

5 6. Voetbalstages. Gedurende het seizoen vinden er telkens stageweken of driedaagses plaats op het jeugdcomplex. Deelnemers aangesloten bij andere clubs of niet-aangesloten kunnen ook inschrijven. Deze worden ingericht door SW Harelbeke met ervaren en/of gediplomeerde jeugdopleiders. Tijdens de maand juli voorziet de club tweejaarlijks een stage in het buitenland. De stage in juli dient als voorbereiding voor het nieuwe seizoen. Stages in het buitenland zijn een extra service van de club en volledig vrijblijvend. 7. Locaties trainingen en wedstrijden. De trainingen en wedstrijden vinden hoofdzakelijk centraal plaats op het sportcomplex De Mol, Stasegemsesteenweg 23 te Harelbeke. Ook wordt er getraind op ons B-complex 'Ter Gavers' tijdens de maanden juli en augustus. Onze bovenbouw gebruikt ook het voetbalveld te Bavikhove gedurende een aantal maanden tijdens het seizoen op maandag. 8. Evaluaties. Vijfwekelijks wordt elke speler individueel besproken tijdens de vergadering tussen de TVJO/JC en de opleiders. Eventuele kernwijzigingen zijn daarvan het rechtstreeks gevolg. Iedere jeugdspeler wordt tweemaal per seizoen grondig geëvalueerd door de verantwoordelijke opleider(-s) en de TVJO/JC. Deze evaluaties worden op contactavonden met de ouders en de spelers besproken. Onze voornaamste betrachting is om elke speler op zijn/haar niveau de kans te bieden het maximum uit zichzelf te halen. Vanaf U17 volgen er meerdere spelerscontacten gedurende het seizoen. Vanaf U19 zijn op evaluaties geen ouders meer gewenst. De evaluaties vormen ook de beginsituatie voor de individuele begeleiding en de externe scouting.

6 9. Huishoudelijk reglement voor de spelers BELEEFDHEID EN GEDRAG Goede afspraken maken goede vrienden. Het naleven van het huishoudelijk reglement is in groepsverband zeer belangrijk voor de goede werking binnen de club. Een gedragscode wordt door ouders/spelers jaarlijks ondertekend. ieder lid van de club staat garant voor de goede naam van SW Harelbeke, elke vorm van publiek geuite negatieve kritiek die de club schaadt, wordt streng bestraft ; deze sanctie wordt bepaald door de TVJO/JC en het jeugdbestuur indien minderjarige leden effectieve materiële schade toebrengen aan eigendommen van de club, tegenstrever of aan de stedelijke sportinfrastructuur zullen de ouders en/of voogd burgerlijk aansprakelijk gesteld worden storend gedrag of pesterijen worden streng aangepakt, hierbij heeft de opleider, in samenspraak met de ombudsman en de TVJO/JC, de mogelijkheid om een sanctie uit te spreken iedereen is op tijd voor de trainingssessie, 5 minuten voor de opwarming zit iedereen klaar in uitrusting, enkel uitzondering bij verwittigen *SANCTIE : 3x te laat zonder verwittigen = 1 uur clubdienst *SANCTIE : vanaf 4x te laat zonder verwittigen = 1 wedstrijd interne schorsing indien een scheidsrechter of bestuurslid de kleedkamer betreedt is het stil de opleider wordt steeds aangesproken met trainer voetbal is een teamsport, zowel bij aankomst als bij het weggaan wordt steeds de hand gedrukt van de opleider, de begeleider en alle aanwezige gekende personen van SW Harelbeke zaalvoetbal en/of mini-voetbal wordt toegelaten tot de leeftijd van U16, daarna zijn deze activiteiten verboden zonder toestemming van de club! na overleg met ouders en/of school kan de club sportieve sancties nemen indien schoolprestaties onvoldoende zijn ; studieadvies en/of -begeleiding is mogelijk op aanvraag aan de TVJO/JC respect voor de tegenstrever en de scheidsrechter is een verplichting ; zonder scheidsrechters kan er niet worden gevoetbald *SANCTIE : 2x geel voor protest en/of gedrag = 1 uur clubdienst *SANCTIE : direct rood voor protest en/of gedrag = aantal weken schorsing x 1 uur clubdienst, de boete aan de KBVB dient betaald te worden door de ouders/speler respect voor het materiaal en de accommodatie, vuilnis in de voorziene containers en vuilnisbakken en niet op de grond of op de terreinen ; iedere week is één team verantwoordelijk voor de orde en netheid op het complex *SANCTIE : 3x in fout = 1 uur clubdienst *SANCTIE : vanaf 4x in fout = 1 wedstrijd interne schorsing een voetballer heeft ook respect voor zijn eigen (meestal dure) materiaal! schoenen moeten steeds gepoetst zijn, kledij in orde, tape is verboden op de club, slippers verplicht tijdens het douchen *SANCTIE : 3x niet in orde = 1 uur clubdienst *SANCTIE : vanaf 4x niet in orde = 1 wedstrijd interne schorsing een jeugdspeler onthoudt zich van roken/alcohol op het complex van SWH, het wordt daarnaast ook ten stelligste afgeraden ; drugs gebruiken of dealen staat gelijk met de onmiddellijke verwijdering uit de club *SANCTIE : 1x in fout roken/alcohol = 1 maand interne schorsing *SANCTIE : 2x in fout roken/alcohol = club verlaten zonder recht op terugbetaling

7 een speler mag nooit de integriteit van de club, de club als organisator of een lid van de club in gevaar brengen, een onmiddellijke uitsluiting van de club is daarvan het gevolg! pesten staat in navolging van onze ondertekening van de Panathlonverklaring gelijk met een zware sanctie door de TVJO en ombudsman te bepalen, uitsluiting uit de club is mogelijk * de verantwoordelijke opleider en begeleider houden een lijst bij en geven deze op vraag van de TVJO/JC af, daarna worden i.s.m. het jeugdbestuur enkele clubdienstmomenten uitgewerkt 9.2. KLEEDKAMER, KLEDIJ, KOSTBARE VOORWERPEN EN TRAININGEN De kleedkamer is er om zich om te kleden en te douchen, houd ze dus netjes! De laatste speler die de kleedkamer verlaat, moet de kleedkamer uittrekken en alle achtergebleven vuilnis in de vuilnisemmer deponeren. Kleedkamers worden enkel betreden met propere voetbalschoenen! Plastic flessen zijn verboden tijdens de activiteiten op ons complex, ieder speler dient over een drankbidon te beschikken van onze sponsor Patrick (te verkrijgen in de clubshop). Voor trainingen wordt door de club GEEN water ter beschikking gesteld, tenzij er uitzonderlijke weersomstandigheden zijn.tijdens de wedstrijden worden de bidons door de begeleiders gevuld met water. Om hygiënische redenen en om het uitglijden in de doucheruimte te vermijden zijn BADSLIPPERS VERPLICHT!!! Beenbeschermers zijn verplicht zowel tijdens trainingen als wedstrijden, evenwel zonder tape te gebruiken. Bij koud en regenachtig weer zijn training en regenjas aangewezen, dit op aangeven van de verantwoordelijke opleiders. Kostbare voorwerpen worden achtergelaten in de kleedkamer op eigen risico. Er is steeds een mogelijkheid om kostbare zaken in bewaring te geven bij de opleider of in de EHBOruimte bij verzorger Marnix.

8 9.3. SW HARELBEKE ONDERTEKENDE DE PANATHLON-VERKLARING OVER ETHIEK IN DE JEUGDSPORT Met deze verklaring gaan we de verbintenis aan om, over de discussie heen, heldere gedragsregels vast te leggen bij het nastreven van de positieve waarden in de jeugdsport. SW Harelbeke verklaart dat : * We de positieve waarden in de jeugdsport actiever, met volgehouden inspanning en met goede planning zullen nastreven. Op het vlak van training en competitie zullen we op evenwichtige manier vier hoofddoelen nastreven: de ontwikkeling van de motorische (technische en tactische) vaardigheid, een gezonde en veilige competitieve stijl, een positief zelfbeeld en goede sociale vaardigheden. Hierbij zullen we ons laten leiden door de noden van het kind. We geloven dat de drang om uit te blinken en te winnen en succes en plezier te ervaren, net als mislukking en frustratie, integrerend deel uitmaken van de competitiesport. We zullen kinderen de kans geven zich dit eigen te maken en het te integreren (binnen de structuur, de regels en de beperkingen van het spel) in hun prestatie en we zullen hen helpen hun emoties te beheersen. We zullen speciale aandacht schenken aan de leiding en opleiding van kinderen aan de hand van modellen die de ethische en humanistische principes in het algemeen en de fair-play in de sport in het bijzonder naar waarde schatten. We zullen ervoor zorgen dat kinderen betrokken worden bij het besluitvormingsproces in hun sport. We onze inspanningen zullen voortzetten om alle vormen van discriminatie uit de jeugdsport te bannen. Dit heeft te maken met het fundamentele ethische principe van gelijkheid, dat sociale rechtvaardigheid en gelijke verdeling van de mogelijkheden vereist. Laatmaturen, gehandicapten en minder getalenteerde kinderen zullen dezelfde kansen krijgen om aan sport te doen en zullen dezelfde professionele begeleiding krijgen die ter beschikking staat van vroegmature, valide en meer getalenteerde kinderen zonder onderscheid van geslacht, ras of cultuur. * we erkennen en aanvaarden het feit dat sport ook negatieve effecten kan veroorzaken en dat er preventieve en curatieve maatregelen nodig zijn om kinderen te beschermen : A. We zullen de psychische en fysieke gezondheid van kinderen maximaal bevorderen door ons in te spannen om bedrog, doping, misbruik en uitbuiting tegen te gaan en de kinderen te helpen mogelijke negatieve effecten ervan te overwinnen. B. We aanvaarden dat het belang van de sociale omgeving van het kind en het motiverende klimaat nog steeds onderschat worden. Daarom zullen we een gedragscode ontwikkelen, aanvaarden en toepassen met klaar vastgelegde verantwoordelijkheden voor allen die betrokken zijn bij het netwerk rond de jeugdsport: sportorganisaties, sportleiders, ouders, opvoeders, trainers, sportmanagers, sportbesturen, artsen, kinesisten, diëtisten, psychologen, topatleten, de kinderen zelf

9 C. We raden sterk aan dat ernstig wordt overwogen om organen te creëren op de gepaste niveaus om deze code op te volgen. D. We steunen systemen ter registratie en accreditatie voor trainers en coaches. E. We verwelkomen de steun van sponsors en de media, maar we geloven dat die steun in overeenstemming moet zijn met de hoofddoelstellingen van de jeugdsport. F. We verwelkomen sponsoring van organisaties en bedrijven alleen wanneer dit niet botst met het pedagogische proces, de ethische basis van de sport en de hoofddoelstellingen van de jeugdsport. G. We geloven dat het niet alleen de functie van de media is om reactief te zijn, dit betekent een spiegel te zijn van de problemen van onze maatschappij, maar ook proactief, dit betekent stimulerend, opvoedend en vernieuwend. Daarom hebben we formeel het Panathlon Charter over de Rechten van het Kind in de Sport onderschreven. alle kinderen hebben het recht : - Sport te beoefenen. - Zich te vermaken en te spelen. - In een gezonde omgeving te leven. - Waardig behandeld te worden. - Getraind en begeleid te worden door competente mensen. - Deel te nemen aan training die aangepast is aan hun leeftijd, individueel ritme en mogelijkheden. - Zich te meten met kinderen van hetzelfde niveau in een aangepaste competitie. - In veilige omstandigheden aan sport te doen. - Te rusten. - De kans te krijgen kampioen te worden, of het niet te worden.

10 9.4. JEUGDSCHEIDSRECHTERS Spelers vanaf U15 worden op zaterdag en zondagvoormiddag ingeschakeld om wedstrijden 5vs5 en 8vs8 als scheidsrechter te begeleiden. Dit wordt geregeld via GC Frédérique Mahieu. Iedere speler wordt verplicht om dit minimum 2 keer per seizoen te doen. Zij ontvangen daarvoor een kleine onkostenvergoeding. 10. Huishoudelijk reglement voor de ouders. de ouders van elke SWH-speler worden met aandrang gevraagd om op een positieve manier hun kind aan te moedigen en de goede naam van SWH in ere te houden ouders ondertekenen een ethische code opgemaakt door SWH, deze wordt via mail verstuurd ; zonder tegenreactie binnen de 5 dagen = voor akkoord! indien er sportieve vragen zijn wordt dit eerst met de opleider besproken, pas daarna wordt er een onderhoud aangevraagd met de TVJO/JC, niet-sportieve problemen of sportieve problemen die liever eerst eens aangekaart worden zonder opleider/jc/tvjo kunnen met de ombudsman worden besproken ouders zijn geen trainers, zij supporteren! alleen de opleider kan sportieve richtlijnen geven De club kan steeds een sanctie opleggen aan ouders/sympathisanten/ supporters voor storend gedrag tov de club, scheidsrechters en/of derden. SWH wil geen negatieve publiciteit! Dit beschadigt ons engagement tov 'fair play in de sport', een pijler waar wij veel aandacht aan besteden! Wij willen niet alleen trots zijn op onze spelers en begeleiders maar zeker en vast ook op onze ouders/sympathisanten en supporters... indien ouders geen gevolg geven aan bovenstaande punten en daarmee de werking verstoren en SWH zo de optimale begeleiding van hun zoon/dochter niet kan verderzetten, dan kunnen de sancties eventueel de speler treffen Deze sancties worden steeds gemeld aan de stedelijke Sportdienst Harelbeke en eventueel aan de politie of een andere overheidsinstantie. 11. Trainingen bij derden.

11 Als ouder zou men moeten weten dat het deelnemen aan trainingen bij derden zonder toestemming van de moederclub niet risicoloos is. Het is zelfs verboden door de KBVB/VFV. Wat moet men doen als ouder bij een vraag van een andere club? A. Uw zoon wordt uitgenodigd voor een training bij een club met een lager label als 'Elite' door de KBVB/VFV beschreven. Dit wordt u door SW Harelbeke altijd geweigerd aangezien wij eenzelfde label behaald hebben dd 01 maart Op hetzelfde niveau is er binnen de regio geen enkele andere club die dagdagelijks dezelfde kwaliteit aanbiedt als SW Harelbeke. U mag uiteraard altijd de overstap maken naar een andere club van hetzelfde niveau, zonder testtraining evenwel. Niemand binnen de club zal u weerhouden. Uiteraard zijn de financiële gevolgen voor de ouders. B. Uw zoon wordt uitgenodigd voor een training bij een club met een label 'Elite', spelend in de reeks 'Elite' door de KBVB/VFV beschreven. Door SW Harelbeke wordt het u nooit geweigerd. Als club wensen we niemand in zijn ontwikkeling tegen te houden en wensen we u en uw zoon veel succes. Op aanvraag kan u verzekeringspapieren en officiële toelatingen verkrijgen om eventuele testtrainingen te ondergaan. SW Harelbeke zal u op alle manieren proberen te ondersteunen, de spelertjes blijven van harte welkom binnen onze voetbalfamilie. 12. Ontslagname bij SW Harelbeke. Een jeugdspeler kan de club verlaten gedurende het seizoen, dit is echter geen garantie. Eventuele aanvragen worden behandeld door de TVJO/JC. Indien de aanvraag van de speler en/of ouders wordt gesteld, zal onder geen enkel beding het kledijpakket teruggenomen, noch het lidgeld terugbetaald worden. Enkel indien de club zelf oorzaak heeft aan het vertrek wordt een deel van het lidgeld terugbetaald afhankelijk van de periode tijdens het seizoen en beslist door het bestuur. Indien een speler tijdens de maand april ontslag neemt en daarna terug aansluit, wordt er 30 aangerekend bovenop het lidgeld voor het nieuwe seizoen. 13. Organigram van de club en jeugdwerking. De verschillende organigrammen van de club kan iedereen terugvinden op het online platform en de website. 14. Abonnementen SW Harelbeke. Alle jeugdspelers, opleiders en begeleiders kunnen gratis de wedstrijden van het eerste elftal bijwonen. Daartoe gebruiken zij hun lidkaart vanaf U16. Er moet een pasfoto worden afgegeven aan GC Frederique Mahieu op het jeugdsecretariaat of aan de verantwoordelijke opleider. 15. Commerciële partners van de club.

12 Ieder lid aangesloten aan onze club SW Harelbeke stelt haar of zijn gegevens ter beschikking van onze commerciële partners. Indien hiervoor GEEN toestemming verleend wordt dan dient de club VIA MAIL op de hoogte gebracht te worden via Indien dit niet gebeurt voor 01 augustus 2015 gaat de club ervan uit dat de aangeslotene of haar/zijn volwassen vertegenwoordigers hiermee akkoord gaan. 16. Ombudsdienst. Rob Claeys is onze ombudsman. Bij hem kan je terecht voor allerhande problemen binnen de club. Dit kunnen ook zaken zijn die je wenst te melden en waarbij je liever niet direct bij de verantwoordelijke opleider of TVJO/JC wil gaan of terecht kan. Dit kunnen sportieve of extra-sportieve zaken (genre pesten, moeilijke thuissituaties...) zijn. De ombudsman is de tussenpersoon tussen de ouders/spelers enerzijds en de opleiders, TVJO/JC en bestuur anderzijds. Hij zal zich steeds neutraal opstellen om zodoende een probleem objectief aan te pakken. Rob is regent LO, geeft les in het bijzonder onderwijs, is kapitein van het eerste elftal en LTAPD-coach binnen SWH. Je kan hem bereiken via

13 Annex 2015 BIJLAGE vervoer van kinderen met de auto. De Belgische wetgeving 10/05/ Algemene regel. Kinderen (jonger dan 18 jaar) kleiner dan 1,35m moeten in een voor hen geschikt kinderbeveiligingssysteem worden vervoerd in de wagen. Kinderen van 1,35m of groter, moeten in een voor hen geschikt kinderbeveiligingssysteem worden vervoerd, of de veiligheidsgordel dragen. Concreet is het verplicht om kleine kinderen te vervoeren in een kinderzitje, en grotere kinderen op een verhogingskussen (met of zonder ruggensteun). Op de zitplaatsen in een auto (voorin en achterin) die uitgerust zijn met veiligheidsgordels. Kinderen kleiner dan 1,35m kinderbeveiligingssysteem verplicht. Kinderen van 1,35m en groter kinderbeveiligingssysteem of veiligheidsgordel verplicht. Op de zitplaatsen in een auto (voorin en achterin) die niet uitgerust zijn met veiligheidsgordels. Kinderen onder 3 jaar mogen niet worden vervoerd. Kinderen van 3 jaar en ouder, kleiner dan 1,35m moeten achterin worden vervoerd. -Uitzonderingen. de algemene regel is niet van toepassing in: taxi's voertuigen met meer dan 8 zitplaatsen, de bestuurder niet meegerekend autobussen en autocars In deze voertuigen moeten alle passagiers de veiligheidsgordel dragen op de plaatsen die ermee zijn uitgerust. In taxi's (waar geen kinderbeveiligingssysteem aanwezig is) moeten kinderen kleiner dan 1,35m achterin worden vervoerd. Er bestaan ook uitzonderingen op de algemene regel in personenauto's en lichte vrachtauto's: 1. Wanneer het niet mogelijk is om achterin een derde kinderbeveiligingssysteem te installeren, omdat er al twee andere in gebruik zijn, mag een 3e kind van 3 jaar of ouder (en kleiner dan 1,35m) achterin worden vervoerd, zonder kinderbeveiligingssysteem,

14 indien het de veiligheidsgordel draagt. Indien het kind voorin zit, moet het in een kinderbeveiligingssysteem worden vastgemaakt. 2. In geval van incidenteel vervoer over een korte afstand, voor kinderen die niet door de ouders worden vervoerd: wanneer er geen of onvoldoende kinderbeveiligingssystemen beschikbaar zijn in de wagen mogen kinderen van 3 jaar en ouder achterin zonder kinderbeveiligingssysteem worden vervoerd. Ze moeten dan de veiligheidsgordel dragen. Opgelet: deze uitzondering geldt dus niet voor kinderen die door hun ouders worden vervoerd. Voor de eigen kinderen van de bestuurder geldt de algemene regel: kinderbeveiligingssysteem verplicht indien ze kleiner zijn dan 1,35m. -Een geschikt kinderbeveiligingssysteem. Een objectief criterium is het gewicht van het kind. Er bestaan verschillende categorieën van kinderbeveiligingssystemen, naargelang het gewicht van het kind. Groep 0 is geschikt voor kinderen tot 10 kg. Dit zijn de reiswiegen voor in de wagen en bepaalde modellen van babyzitjes tegen de rijrichting in. Groep 0+ zijn de babyzitjes tegen de rijrichting in voor kinderen vanaf de geboorte tot 13 kg. Groep 1 is bestemd voor kinderen van 9 tot 18 kg. Het betreft kinderzitjes die in de rijrichting staan en waarin het kind meestal wordt vastgemaakt met 5 riempjes. Groep 2 is voorzien voor de groep kg en groep 3 voor kg. In de praktijk worden deze 2 groepen vaak gecombineerd: het zijn de verhogingskussens (15-36 kg). Het kind wordt op het verhogingskussen geplaatst en vastgeklikt met de gewone driepuntsgordel van de wagen. Er bestaan modellen met of zonder ruggensteun. -Mogen kinderen voorin zitten? Ja. Kinderen mogen, ongeacht hun leeftijd, voorin op de passagiersstoel zitten, op voorwaarde dat ze worden vastgemaakt zoals de wet het voorschrijft. De enige beperking: het is verboden een kind in een autozitje tegen de rijrichting in (naar achteren gericht) te zetten op een plaats die is uitgerust met een frontale airbag, tenzij deze uitgeschakeld is. Frontale airbag en beveiligingssysteem tegen de rijrichting in Het is verboden een kind in een autozitje tegen de rijrichting in (naar achteren gericht) te zetten op een plaats die uitgerust met een frontale airbag, tenzij deze uitgeschakeld is. -Is een verhogingskussen zonder ruggensteun toegelaten? Verhogingskussens zonder ruggesteun, die goedgekeurd zijn volgens de Europese norm R44/03 of R44/04, blijven toegelaten. Voor jongere kinderen is een verhogingskussen met ruggesteun aangeraden. De ruggensteun zorgt ervoor dat de gordel correct over de schouder loopt en biedt ook een goede zijdelingse bescherming, vooral ter hoogte van het hoofd. Opgelet: een verhogingskussen kan enkel correct gebruikt worden in combinatie met een driepuntsgordel. Het mag niet gebruikt worden in combinatie met een heupgordel (2puntsgordel).

15 -Aan welke veiligheidsnorm moet een kinderbeveiligingssysteem voldoen? Vanaf 10 mei 2008 moeten alle kinderbeveiligingssystemen die in ons land gebruikt worden, voldoen aan de meest recente Europese normen ECE R44/03 of R44/04. Het gebruik van zitjes met een oudere norm is niet meer toegelaten.

KFC Sparta Petegem onderschrijft:

KFC Sparta Petegem onderschrijft: KFC Sparta Petegem onderschrijft Panathlon verklaring. Deze panathlon verklaring legt heldere gedragsregels vast bij het nastreven van de positieve waarden in de KFC Sparta Petegem onderschrijft: Met het

Nadere informatie

KFC Izegem KBVB 935 brochure 01 augustus 2016

KFC Izegem KBVB 935 brochure 01 augustus 2016 KFC Izegem KBVB 935 brochure 01 augustus 2016 1. Communicatie en website De club beschikt over een eigen website : www.kfcizegem.be De enige officiële communicatiebron intern is Socceronline. Via dit programma

Nadere informatie

http://www.ikbenvoor.be/content.aspx?id=292

http://www.ikbenvoor.be/content.aspx?id=292 1 van 5 8-11-2007 11:17 Burgers Bewegingen Bedrijven Besturen Vervoer van kinderen in de wagen: nieuwe regels! De Belgische wetgeving sinds 1 september 2006 Algemene regel Kinderen (jonger dan 18 jaar)

Nadere informatie

GEDRAGSCODE G-LYMNASTIEK VZW

GEDRAGSCODE G-LYMNASTIEK VZW GEDRAGSCODE G-LYMNASTIEK VZW Voorwoord G-lymnastiek staat voor gymmen met een glimlach. G-lymnastiek vindt het belangrijk dat elke sporter zich goed voelt in de sportclub en plezier kan beleven aan sport.

Nadere informatie

TITEL ZWART TITEL PAARS BROCHURE JEUGDOPLEIDING KRC HARELBEKE

TITEL ZWART TITEL PAARS BROCHURE JEUGDOPLEIDING KRC HARELBEKE TITEL ZWART TITEL PAARS BROCHURE JEUGDOPLEIDING KRC HARELBEKE SEIZOEN 2017-2018 1 Index ITEMS BLZ 1. MISSIE + VISIE KRC HARELBEKE 2-4 2. ORGANIGRAM EN WEBSITE 5 3. SPORTIEVE BEGELEIDING - TRAINERSBESTAND

Nadere informatie

INFOBROCHURE. Sporting Club Aarschot

INFOBROCHURE. Sporting Club Aarschot INFOBROCHURE Sporting Club Aarschot 2012-2013 1 Vzw Sporting Club Aarschot Grote Laakweg 29, 3200 Aarschot RPR-BTW nr. 0890.683.890 Dexia: 068-2275448-49 Centea: 860-102334-78 Stamnummer 09504 Blok nummer

Nadere informatie

KFC SPARTA PETEGEM. 17 e INDOOR KERSTTORNOOI ZAALVOETBAL Voor DUIVELS en PREMINIEMEN

KFC SPARTA PETEGEM. 17 e INDOOR KERSTTORNOOI ZAALVOETBAL Voor DUIVELS en PREMINIEMEN KFC SPARTA PETEGEM 17 e INDOOR KERSTTORNOOI ZAALVOETBAL Voor DUIVELS en PREMINIEMEN ZONDAG 29 DECEMBER 2013 Brielpoort te Deinze Lucien Mathyslaan 9, 9800 Deinze DEELNEMENDE CLUBS KFC Sparta Petegem richt

Nadere informatie

JEUGDWERKING KSK GELUWE PRESENTEERT. 5de INDOORTORNOOI DEBUTANTJES U7. Babbelcafé t Zwijntje (bij Greet en Chris)

JEUGDWERKING KSK GELUWE PRESENTEERT. 5de INDOORTORNOOI DEBUTANTJES U7. Babbelcafé t Zwijntje (bij Greet en Chris) JEUGDWERKING KSK GELUWE PRESENTEERT 5de INDOORTORNOOI DEBUTANTJES U7 Babbelcafé t Zwijntje (bij Greet en Chris) ORGANISATIE VAN JEUGDWERKING KSK GELUWE ZATERDAG 09 JANUARI 2016 SPORTHAL TER LINDE TUINWIJK

Nadere informatie

K.R.C. Gent-Zeehaven KBVB Stamnummer 11 Eikstraat 85A 9041 Oostakker

K.R.C. Gent-Zeehaven KBVB Stamnummer 11 Eikstraat 85A 9041 Oostakker K.R.C. Gent-Zeehaven KBVB Stamnummer 11 Eikstraat 85A 9041 Oostakker Taken van een afgevaardigde De taken als ploegafgevaardigde: het begeleiden van de ploeg als geheel en elke speler afzonderlijk; het

Nadere informatie

Het sportief beleid van krachtbalclub t Botterken Baasrode streeft volgende doelen na:

Het sportief beleid van krachtbalclub t Botterken Baasrode streeft volgende doelen na: KRACHTBALCLUB T BOTTERKEN BAASRODE v.z.w K.B.C. t Botterken v.z.w. - Molenberg 1-3 - 9200 Baasrode www.botterken.be - info@botterken.be 1 Algemeen 1.1 Kerntaken sportief beleid Het sportief beleid van

Nadere informatie

ETHISCH VERANTWOORD SPORTEN 2012-2013. De stedelijke sportraad Kortrijk en de Kortrijkse sportclubs werken mee!

ETHISCH VERANTWOORD SPORTEN 2012-2013. De stedelijke sportraad Kortrijk en de Kortrijkse sportclubs werken mee! 2012-2013 ETHISCH VERANTWOORD SPORTEN De stedelijke sportraad Kortrijk en de Kortrijkse sportclubs werken mee! Stedelijke sportraad Kortrijk p.a. Bad Godesberglaan 22 8500 Kortrijk Tel. 056 27 80 16 Inhoud

Nadere informatie

Kinderen. in de auto? Klik ze vast!

Kinderen. in de auto? Klik ze vast! E ditie 2008 Kinderen in de auto? Klik ze vast! Een botsing bij een snelheid van 50 km/u = een val van 10 m hoog, indien een kind niet werd vastgeklikt. verantwoordelijke uitgever: C. Van Den Meersschaut

Nadere informatie

SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK Charter ouders en supporters

SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK Charter ouders en supporters SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK Charter ouders en supporters JEUGDSPELER STAAT CENTRAAL Mario Lermitte Jeugdcoördinator SMS Lubbeek De jeugd neemt binnen onze club SMS Lubbeek een centrale plaats in, want

Nadere informatie

Belfius: BE /

Belfius: BE / Intern reglement - Kon. Groenenhoek Sport vzw 2016 2018 Algemeen : De (of KGS) is sinds 1929 een voetbalvereniging waar de familiale sfeer steeds primeert. In het sportcomplex aan de Ruimtevaartlaan kent

Nadere informatie

KFC AARSELE HUISHOUDELIJK REGLEMENT. SEIZOEN U7 t/m U17

KFC AARSELE HUISHOUDELIJK REGLEMENT. SEIZOEN U7 t/m U17 KFC AARSELE HUISHOUDELIJK REGLEMENT SEIZOEN 2016-2017 U7 t/m U17 1. Waarom een huishoudelijk reglement? 1.1. De laatste jaren is de jeugdwerking van KFC Aarsele gegroeid. Meer ploegen betekent ook meer

Nadere informatie

Samen sport mee(r) op jongerenmaat maken.

Samen sport mee(r) op jongerenmaat maken. Samen sport mee(r) op jongerenmaat maken. Tips voor leerkrachten en trainers een samenwerking tussen Panathlon en de Vlaamse Sportfederatie vzw De campagne Sport op Jongerenmaat Waarom? Elke jongere heeft

Nadere informatie

Informatiebrochure 2014-2015. Jouw Club!

Informatiebrochure 2014-2015. Jouw Club! Informatiebrochure 2014-2015 Jouw Club! Welkom bij K.T.S.K. Hand in Hand! 1. Inhoud 1. Inhoud 2 2. Inleiding. 3 3. Panathlon. 3 4. Doelstellingen. 4 5. Accommodatie. 5 6. Sociaal-maatschappelijke rol.

Nadere informatie

Intern reglement voor jeugdspelers en hun ouders van KFC Houtvenne

Intern reglement voor jeugdspelers en hun ouders van KFC Houtvenne Intern reglement voor jeugdspelers en hun ouders van KFC Houtvenne 1. ALGEMEEN 1.1. Elke speler en ouder (of verantwoordelijke) van deze speler wordt geacht bij het aangaan van het lidmaatschap kennis

Nadere informatie

Parantee vzw Zuiderlaan Gent T: F: E: W: ETHISCH CHARTER

Parantee vzw Zuiderlaan Gent T: F: E: W:   ETHISCH CHARTER Parantee vzw Zuiderlaan 13 9000 Gent T: 09 243 11 70 F: 09 243 11 79 E: info@parantee.be W: www.parantee.be ETHISCH CHARTER 02/05/2013 Inleiding Sport en bewegen zijn cruciaal in de totaalontwikkeling

Nadere informatie

Intern Reglement Jeugdspelers

Intern Reglement Jeugdspelers Intern Reglement Jeugdspelers 1 Iedere speler behoort op tijd op de training en de wedstrijd te zijn. Bij wedstrijden is dat op het tijdstip vermeld op de wekelijkse mededelingen. Deze zullen zichtbaar

Nadere informatie

De gordel en de kinderstoel: kort en bondig

De gordel en de kinderstoel: kort en bondig De gordel en de kinderstoel: kort en bondig Artikel 35 (KB01/12/75) onder de loep. Gordelproject rond de Tieltse schoolpoorten (kleuter- en basisonderwijs) De gordel Algemene regel: Bestuurders en passagiers

Nadere informatie

Korfbalclub Limes Vereniging Zonder Winstoogmerk

Korfbalclub Limes Vereniging Zonder Winstoogmerk GEDRAGSCODE VOOR DE SPELERS Als speler engageer ik mij om: steeds tijdig op het afspraakuur aanwezig te zijn voor trainingen en wedstrijden opgegeven door de trainer; steeds de trainer te verwittigen indien

Nadere informatie

De voorzitter, de jeugdcoördinatoren en de sportieve cel zullen toezien op het navolgen van dit sportief charter.

De voorzitter, de jeugdcoördinatoren en de sportieve cel zullen toezien op het navolgen van dit sportief charter. WeGi Volley Groot Lille: Sportief Charter geupdate 2014-03-02 WeGi Volley Groot Lille is een sportclub met een aanbod op maat. Hiermee bedoelen we dat iedereen volgens zijn/haar niveau aan volleybal kan

Nadere informatie

FCK TIME: WEEK 45 (van t.e.m )

FCK TIME: WEEK 45 (van t.e.m ) FCK TIME: WEEK 45 (van 05-11 t.e.m. 11-11-2018) Beste trainers, afgevaardigden en spelers van FC KERKSKEN, Vooraleer het programma van week 45 te overlopen, willen wij graag deze info meegeven: Noteer

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT JEUGD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT JEUGD HUISHOUDELIJK REGLEMENT JEUGD 1. Algemeen Iedere aangesloten speler onderwerpt zich aan het huishoudelijk reglement dat hem overhandigd wordt. Mogelijke meningsverschillen, kritiek of voorstellen worden

Nadere informatie

Afspraken met ouders en supporters

Afspraken met ouders en supporters Afspraken met ouders en supporters VV Houtem is de laatste jaren uitgegroeid van een regionale naar een provinciale club. Dankzij de inzet van onze bekwame en gemotiveerde trainers, het bestuur en de vele

Nadere informatie

INTERN REGLEMENT 2012-2013

INTERN REGLEMENT 2012-2013 Hoe goed een club ook gestructureerd is, toch kan er nog steeds iets fout lopen. Naar aanleiding hiervan is een reglement noodzakelijk, zodat het maken van bewuste fouten tot een minimum kan herleid worden.

Nadere informatie

Intern Reglement spelers, ouders en supporters jeugd Eendracht Mazenzele Opwijk

Intern Reglement spelers, ouders en supporters jeugd Eendracht Mazenzele Opwijk (HQGUDFKW 0D]HQ]HOH 2SZLMN GH FO XE PH W H HQ Intern Reglement spelers, ouders en supporters jeugd Eendracht Mazenzele Opwijk!! Intern reglement Eendracht Mazenzele Opwijk 1/5 1. Houding Behandel je medespelers,

Nadere informatie

CLUBCHARTER UVOC UIKHOVEN (L-0690)

CLUBCHARTER UVOC UIKHOVEN (L-0690) CLUBCHARTER UVOC UIKHOVEN (L-0690) UVOC Uikhoven is een volleybalclub waar iedereen op zijn eigen niveau kan volleyballen. Wij trachten een gebalanceerde opleiding te bieden aan alle jeugdspelers, en dit

Nadere informatie

Charter Ouders. Het charter

Charter Ouders. Het charter Charter Ouders Vooreerst willen wij alle ouders, begeleiders en spelers danken voor het vertrouwen dat jullie stellen in SK Reningelst. Goede afspraken maken goede vrienden, daarom hebben wij dit charter

Nadere informatie

FCK TIME: WEEK 38 (van t.e.m )

FCK TIME: WEEK 38 (van t.e.m ) FCK TIME: WEEK 38 (van 17-09 t.e.m. 23-09-2018) Beste trainers, afgevaardigden en spelers van FC KERKSKEN, Vooraleer het programma van week 38 te overlopen, willen wij graag deze info meegeven: Noteer

Nadere informatie

Gedragsregels Sportiviteit en Respect van VV Valken 68. Zij die niets doen kunnen geen fouten maken

Gedragsregels Sportiviteit en Respect van VV Valken 68. Zij die niets doen kunnen geen fouten maken Gedragsregels Sportiviteit en Respect van VV Valken 68 Het reglement is ontworpen door het bestuur in 2012 en is goedgekeurd door de leden op de Algemene Ledenvergadering van 23 november 2012. Het reglement

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SEIZOEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SEIZOEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT SEIZOEN 2019 2020 Lidmaatschap 1. Indien een lid zich aansluit bij de club, verklaart het lid zich door deze aansluiting akkoord met dit huishoudelijk reglement, waarvan het lid

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOUTERSEM UNITED. Inhoudsopgave

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOUTERSEM UNITED. Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1. Algemeen... 2 2. Publicatie... 2 3. Houding... 2 4. Stiptheid... 3 a. Training... 3 b. Wedstrijd... 3 5. Afgelasting/Uitstellen van training/wedstrijden... 4 6. Gebruik van de kleedkamers...

Nadere informatie

Informatiebrochure en huisregels van Koninklijke Deurne O.B.

Informatiebrochure en huisregels van Koninklijke Deurne O.B. Informatiebrochure en huisregels van Koninklijke Deurne O.B. Lidmaatschap: Een aansluiting bij Kon. Deurne O.B. en daarmee ook bij de KVV (Koninklijke Vlaamse Voetbalbond) kan worden aangevraagd voor elke

Nadere informatie

3. Algemene gedragsregels

3. Algemene gedragsregels 3. Algemene gedragsregels WAT ZIJN ONZE UITGANGSPUNTEN Voetbal is een teamsport, die we met elkaar en met de tegenstander samen beoefenen. Zonder samenspel geen voetbal. Zonder tegenstander geen voetbal.

Nadere informatie

KDNS HEULE PROGRAMMA INDOOR & 27 DECEMBER DIT TORNOOI WORDT OPGEVOLGD DOOR VOETBALFEDERATIE VLAANDEREN SPORTHAL CAMPUS

KDNS HEULE PROGRAMMA INDOOR & 27 DECEMBER DIT TORNOOI WORDT OPGEVOLGD DOOR VOETBALFEDERATIE VLAANDEREN SPORTHAL CAMPUS PROGRAMMA INDOOR 2016 KDNS HEULE 26 & 27 DECEMBER SPORTHAL CAMPUS DRIE HOFSTEDEN (KTA) RENAAT DE RUDDERLAAN 6 TE KORTRIJK VANAF 08U00 DIT TORNOOI WORDT OPGEVOLGD DOOR VOETBALFEDERATIE VLAANDEREN Organisatie

Nadere informatie

KFC DUFFEL. - witte armband dragen 1e afgevaardigde / gele armband dragen 2 e afgevaardigde

KFC DUFFEL. - witte armband dragen 1e afgevaardigde / gele armband dragen 2 e afgevaardigde TAKEN VAN EEN PLOEGAFGEVAARDIGDE KFC DUFFEL REGLEMENTAIR Thuiswedstrijden : - witte armband dragen 1e afgevaardigde / gele armband dragen 2 e afgevaardigde Uitwedstrijden : - zwart-geel-rode armband dragen

Nadere informatie

Sportief Charter. 1. We verwachten van elke ouder/voogd/begeleider: 2. We verwachten van elke speler:

Sportief Charter. 1. We verwachten van elke ouder/voogd/begeleider: 2. We verwachten van elke speler: Sportief Charter Door de lichamelijkheid van de sport lopen bij de spelers de emoties vaak hoog op. Voeg daaraan toe dat er in de sport soms andere regels en gewoonten gelden dan in de samenleving, dan

Nadere informatie

WAAROM ZIJN AFSPRAKEN NODIG?

WAAROM ZIJN AFSPRAKEN NODIG? CHARTER FC DESTELBERGEN WAAROM ZIJN AFSPRAKEN NODIG? Voetbal is een populaire sport waardoor vele spelers, ouders, trainers en bestuursleden hoge verwachtingen hebben om allerlei redenen. Deze verwachtingen

Nadere informatie

Intern reglement FCV Dender EH. Jeugdopleiders

Intern reglement FCV Dender EH. Jeugdopleiders Stiptheid: Voor de training ben je uiterlijk 30 minuten voor aanvang aanwezig. Het oefenterrein dient één kwartier voor aanvang van de training te zijn georganiseerd. Stipt op het aanvangsuur van de training

Nadere informatie

Intern reglement Eendracht Termien

Intern reglement Eendracht Termien Intern reglement Eendracht Termien 1. Inleiding Eendracht Termien staat voor gezelligheid, gemoedelijkheid en kwaliteit. Om de "goede gang van zaken" binnen een jeugdopleiding te kunnen garanderen, zijn

Nadere informatie

KONINKLIJKE RUPEL BOOM FOOTBALL CLUB

KONINKLIJKE RUPEL BOOM FOOTBALL CLUB KONINKLIJKE RUPEL BOOM FOOTBALL CLUB Aangesloten bij de K.B.V.B. Stamnummer 2138 INTERN REGLEMENT SPELERS EN OUDERS K.RUPEL BOOM FC Voorwoord : Voor ieder jeugdlid, begeleider en ouder is het van belang

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement BBC Lions Gent

Huishoudelijk reglement BBC Lions Gent Huishoudelijk reglement BBC Lions Gent Inhoud WIE EN WAT IS HET BESTUUR?... 2 AANSLUITING... 2 VERZEKERING... 2 TRAININGEN en WEDSTRIJDEN... 3 Training... 3 AFWEZIGHEID... 3 KLEDIJ en SPORTHYGIENE... 3

Nadere informatie

Jeugd Ksv Bornem. Infobrochure seizoen 2014 2015. Patrick De Cauwer TVJO. GSM: 0471/79.27.96 patrick.decauwer@skynet.be

Jeugd Ksv Bornem. Infobrochure seizoen 2014 2015. Patrick De Cauwer TVJO. GSM: 0471/79.27.96 patrick.decauwer@skynet.be Infobrochure seizoen 2014 2015 Jeugd Ksv Bornem Patrick De Cauwer TVJO GSM: 0471/79.27.96 patrick.decauwer@skynet.be Stamnummer 342 Recreatie en Sportdomein Breeven Brevendreef 56B 2880 Bornem Tel 03/889.34.10

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement KFC Lint vzw

Huishoudelijk reglement KFC Lint vzw Huishoudelijk reglement Koninklijke Football Club Lint : stamnummer 1453 1. Inleiding KFC Lint wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen voetballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen

Nadere informatie

SPORTIEF CHARTER ALGEMENE AFSPRAKEN TELEFONISCH zelf

SPORTIEF CHARTER ALGEMENE AFSPRAKEN TELEFONISCH zelf SPORTIEF CHARTER Heylen vastgoed Wegi Lille is een sportclub met een aanbod op maat. Hiermee bedoelen we dat iedereen volgens zijn/haar niveau aan volleybal kan doen. Seniors en jeugd, competitief of recreatief,

Nadere informatie

Engagementsverklaring: Ethisch verantwoord sporten:

Engagementsverklaring: Ethisch verantwoord sporten: Engagementsverklaring: Ethisch verantwoord sporten: Omnisport-Farao vzw is een recreatieve omnisportclub. FARAO staat voor FAmiliaal, Recreatief Afwisselend Omnisporten Het accent binnen de werking ligt

Nadere informatie

ETHISCH CHARTER KONINKLIJKE VLAAMSE VOETBALBOND vzw

ETHISCH CHARTER KONINKLIJKE VLAAMSE VOETBALBOND vzw ETHISCH CHARTER KONINKLIJKE VLAAMSE VOETBALBOND vzw ALGEMENE GEDRAGSREGELS Respecteer de regels van het voetbal en de beslissingen van de scheidsrechter of zijn assistent Trek nooit de integriteit van

Nadere informatie

SKV Oostakker Huishoudelijk reglement Voetbalseizoen Stamnummer

SKV Oostakker Huishoudelijk reglement Voetbalseizoen Stamnummer SKV Oostakker Huishoudelijk reglement Voetbalseizoen 2012 2013 Stamnummer 8713 www.skvo.be Pagina 2 van 7 Inhoudsopgave 1.1 Inleiding... 3 1.2 Houding Hygiëne... 3 1.3 De SKVO-site (kleedkamers terreinen

Nadere informatie

CHARTER KFC EENDRACHT ZOERSEL

CHARTER KFC EENDRACHT ZOERSEL CHARTER KFC EENDRACHT ZOERSEL 1. De missie van onze club Het bestuur wenst kinderen, jongeren en volwassenen de gelegenheid te bieden om te voetballen, ongeacht hun huidkleur, geslacht, cultuur of geloof.

Nadere informatie

Vzw SW Ladies Harelbeke VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK Aangesloten bij de K.B.V.B onder nr.08669

Vzw SW Ladies Harelbeke VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK Aangesloten bij de K.B.V.B onder nr.08669 Vzw SW Ladies Harelbeke VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK Aangesloten bij de K.B.V.B onder nr.08669 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Voorwoord SW Ladies Harelbeke is een sportvereniging die groot belang hecht aan

Nadere informatie

Gordeldracht. 1. Context. 2. Wettelijk kader. Veiligheidsgordel

Gordeldracht. 1. Context. 2. Wettelijk kader. Veiligheidsgordel Gordeldracht Bron: BIVV 1. Context Het hoeft geen betoog dat het dragen van de veiligheidsgordel en het correct vastgespen van kinderen levens kan redden. Talloze studies tonen aan dat de ernst van het

Nadere informatie

Gedragsregels. Beste Doskoanen, Wij onderscheiden specifieke gedragsregels voor: Accommodatie Sporters Ouders / verzorgers Trainers / leiders

Gedragsregels. Beste Doskoanen, Wij onderscheiden specifieke gedragsregels voor: Accommodatie Sporters Ouders / verzorgers Trainers / leiders Normen en waarden Beste Doskoanen, Het doet mij een genoegen om als voorzitter van s.v. DOSKO het woord tot u te richten in dit boekje over de NORMEN & WAARDEN bij en in onze club. Als bestuur hechten

Nadere informatie

Jeugd Ksv Bornem. Infobrochure seizoen 2015 2016. Patrick De Cauwer TVJO. GSM: 0471/79.27.96 patrick.decauwer@skynet.be

Jeugd Ksv Bornem. Infobrochure seizoen 2015 2016. Patrick De Cauwer TVJO. GSM: 0471/79.27.96 patrick.decauwer@skynet.be Infobrochure seizoen 2015 2016 Jeugd Ksv Bornem Patrick De Cauwer TVJO GSM: 0471/79.27.96 patrick.decauwer@skynet.be Stamnummer 342 Sport en recreatiedomein Breeven Breevendreef 56B 2880 Bornem Tel 03/889.34.10

Nadere informatie

Eerst en vooral van harte welkom bij Ons Genoegen Vorselaar

Eerst en vooral van harte welkom bij Ons Genoegen Vorselaar Voorwoord Beste sportvrienden, spelers, ouders, Eerst en vooral van harte welkom bij Ons Genoegen Vorselaar Voor de derde keer brengt de jeugdwerking van Ons Genoegen Vorselaar een volledige infobrochure

Nadere informatie

INTERN REGLEMENT STIPHEID. HOUDING HYGIENE KWETSUREN

INTERN REGLEMENT STIPHEID. HOUDING HYGIENE KWETSUREN INTERN REGLEMENT STIPHEID. Voor de training ben je uiterlijk 15 minuten voor de start van de training in de kleedkamer aanwezig. Stipt op het aanvangsuur van de training verlaten de spelers te samen met

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement KSK Meeuwen. 1. Inleiding

Huishoudelijk reglement KSK Meeuwen. 1. Inleiding Huishoudelijk reglement KSK Meeuwen 1. Inleiding KSK Meeuwen wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen voetballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij de beoefening van

Nadere informatie

Vademecum als bijvoegsel van het kalenderboekje

Vademecum als bijvoegsel van het kalenderboekje Vademecum als bijvoegsel van het kalenderboekje VADEMECUM ALS BIJVOEGSEL VAN HET KALENDERBOEKJE De afgevaardigde Terreinafgevaardigde, afgevaardigde thuisploeg De club op wie zijn terrein een wedstrijd

Nadere informatie

Gedragscode z.v.v. Blauw Wit 66

Gedragscode z.v.v. Blauw Wit 66 Gedragscode z.v.v. Blauw Wit 66 Wanneer er binnen een vereniging afspraken worden gemaakt, dan dient iedereen zich daaraan te houden. In de gedragscode z.v.v. BlauwWit '66 is een aantal gedragsregels opgenomen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF / JANUARI 2019

NIEUWSBRIEF / JANUARI 2019 warm, samen en voluit voor de brede en evenwichtige ontwikkeling van elk kind NIEUWSBRIEF / JANUARI 2019 Vrije School Bierbeek De Kinderberg Kalender Di 1 Wo 2 Do 3 Kerstvakantie Vr 4 Za 5 Zo 6 20.00 uur

Nadere informatie

MISSIE KVK WESTHOEK JEUGD. De jeugdwerking van KVK Westhoek wil samen met de hele club de vooropgestelde missie gestalte geven:

MISSIE KVK WESTHOEK JEUGD. De jeugdwerking van KVK Westhoek wil samen met de hele club de vooropgestelde missie gestalte geven: MISSIE KVK WESTHOEK JEUGD De jeugdwerking van KVK Westhoek wil samen met de hele club de vooropgestelde missie gestalte geven: Voetbal = hoofdproduct Opleiden om morgen te winnen! KVK Westhoek wil zoveel

Nadere informatie

KINDEREN IN DE AUTO: ALTIJD VEILIG VASTGEKLIKT!

KINDEREN IN DE AUTO: ALTIJD VEILIG VASTGEKLIKT! KINDEREN IN DE AUTO: ALTIJD VEILIG VASTGEKLIKT! JE KIND VEILIG VASTKLIKKEN, WAAROM? Bij een ongeval loopt je kind veel minder risico op zware verwondingen als het veilig vastgeklikt zit in een aangepast

Nadere informatie

Judoclub Latem-Deurle. Clubreglement. Meer info:

Judoclub Latem-Deurle. Clubreglement. Meer info: Judoclub Latem-Deurle Clubreglement Meer info: www.judolatemdeurle.be Versie 02 aug 2018 Clubreglement Judoclub Latem-Deurle, versie 2018 2 Beste judoka s, Beste ouders, We willen jullie graag wat meer

Nadere informatie

Senioren beleidsplan

Senioren beleidsplan Senioren beleidsplan 2011-2012 Voetbal engagement op maat van elke speler Seniorenbestuur van K.Noorse S.V --- - --- 5 juni 2011 Inleiding In dit beleidsplan is beschreven welke doelstellingen we wensen

Nadere informatie

Charter JAGO SINT-AMANDSBERG

Charter JAGO SINT-AMANDSBERG Charter JAGO SINT-AMANDSBERG 1. Inleiding JAGO SINT-AMANDSBERG wil er toe bijdragen dat onze leden met plezier voetballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden vinden we daarbij heel belangrijk.

Nadere informatie

GEDRAGSCODE VOOR JEUGDSPELERS EN OUDERS VAN KFC VRASENE

GEDRAGSCODE VOOR JEUGDSPELERS EN OUDERS VAN KFC VRASENE Dit gedragscode bevat een aantal bepalingen van praktische aard voor spelers, ouders, begeleiders en trainers. Begeleiders en trainers zijn er verantwoordelijk voor dat deze afspraken geduid en gerespecteerd

Nadere informatie

FCK TIME: WEEK 34 (van t.e.m )

FCK TIME: WEEK 34 (van t.e.m ) FCK TIME: WEEK 34 (van 20-08 t.e.m. 26-08-2018) Beste trainers, afgevaardigden en spelers van FC KERKSKEN, Vooraleer het programma van week 34 te overlopen, willen wij graag deze info meegeven: Noteer

Nadere informatie

KONINKLIJKE RUPEL BOOM FOOTBALL CLUB

KONINKLIJKE RUPEL BOOM FOOTBALL CLUB KONINKLIJKE RUPEL BOOM FOOTBALL CLUB Aangesloten bij de K.B.V.B. Stamnummer 2138 INTERN REGLEMENT SPELERS EN OUDERS K.RUPEL BOOM FC Voorwoord : Voor ieder jeugdlid, begeleider en ouder is het van belang

Nadere informatie

Intern Reglement. Spelers

Intern Reglement. Spelers Spelers Algemeen gedrag en houding Wees altijd en overal beleefd. Wie in een team speelt toont respect voor bestuursleden, trainers, begeleiders, scheidsrechters, tegenstanders, medespelers en supporters.

Nadere informatie

De gedragsregels voor de speler

De gedragsregels voor de speler De gedragsregels voor de speler 1. Is sportief, vertoont teamgeest als onderdeel van een team en helpt en steunt zijn medespelers in het veld. 2. Neemt deel aan alle trainingen en wedstrijden en meldt

Nadere informatie

Gedragsregels SV Rijnstreek

Gedragsregels SV Rijnstreek Gedragsregels SV Rijnstreek 1. Inleiding SV Rijnstreek wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen handballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij de beoefening van de handbalsport

Nadere informatie

HIJS HOKIJ DEN HAAG GEDRAGSCODE

HIJS HOKIJ DEN HAAG GEDRAGSCODE Waarom een gedragscode? Eén van de methodes om ongewenst gedrag zoals agressie, vandalisme e.d. te beperken, is het opstellen van een gedragscode. De twee belangrijkste oorzaken van ongewenst gedrag zijn

Nadere informatie

We gedragen ons altijd sportief, ook als anderen minder sportief zijn. We hebben altijd respect voor de scheidsrechter, ook als deze een fout maakt.

We gedragen ons altijd sportief, ook als anderen minder sportief zijn. We hebben altijd respect voor de scheidsrechter, ook als deze een fout maakt. 1. Algemene gedragsregels s.v. NOAD 32 Voetbalvereniging s.v. NOAD 32 vraagt nadrukkelijk aandacht voor Normen en waarden tijdens en na de beoefening van de voetbalsport. Hieronder volgt een aantal algemene

Nadere informatie

GEDRAGSCODE VOOR SPELERS EN OUDERS VAN SVELTA JEUGD

GEDRAGSCODE VOOR SPELERS EN OUDERS VAN SVELTA JEUGD Dit huishoudelijk reglement bevat een aantal bepalingen van praktische aard voor spelers, ouders, begeleiders en trainers. Begeleiders en trainers zijn er verantwoordelijk voor dat deze afspraken geduid

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement - Jeugdwerking KVC Jong Lede

Huishoudelijk reglement - Jeugdwerking KVC Jong Lede Huishoudelijk reglement - Jeugdwerking KVC Jong Lede onderbouw In een vereniging is het naleven van een huishoudelijk reglement een pure noodzaak. In het huishoudelijk reglement van onze jeugdwerking zijn

Nadere informatie

Ethisch Verantwoord Sporten

Ethisch Verantwoord Sporten Versie 01/2015 Ethisch Verantwoord Sporten Een oproep aan onze sportverenigingen, bestuursleden, trainers, begeleiders, sporters, jongeren, ouders, supporters, sponsors, media en andere belanghebbenden

Nadere informatie

ASV GEEL. Stamnummer KBVB Allemaal Samen Verbroedering Geel vzw. ASV Geel Missie en Visie van de Jeugdopleiding

ASV GEEL. Stamnummer KBVB Allemaal Samen Verbroedering Geel vzw. ASV Geel Missie en Visie van de Jeugdopleiding ASV Geel Missie en Visie van de Jeugdopleiding Missie ASV Geel wenst getalenteerde jonge spelers met de beste mensen en middelen kwaliteitsvol te omringen. Hierdoor krijgen zij maximale kansen om zich

Nadere informatie

Intern reglement FCV Dender EH. Spelers

Intern reglement FCV Dender EH. Spelers Stiptheid: Voor de training ben je uiterlijk 15 minuten voor aanvang in de kleedkamer aanwezig. Stipt op het aanvangsuur van de training begeven we ons samen met de jeugdopleider naar het oefenveld. Voor

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE JEUGDVOETBAL ST. DENDERLEEUW

INFORMATIEBROCHURE JEUGDVOETBAL ST. DENDERLEEUW Contactgegevens Club en bestuur: Hebt u suggesties, vragen of loopt er iets niet zoals het hoort, laat het ons dan weten. Hiervoor kunt u op de eerste plaats steeds terecht bij de trainer. Het jeugdbestuur:

Nadere informatie

TAKEN PLOEGAFGEVAARDIGDE. KVE DRONGEN JEUGDWERKING Seizoen 2014-2015

TAKEN PLOEGAFGEVAARDIGDE. KVE DRONGEN JEUGDWERKING Seizoen 2014-2015 TAKEN PLOEGAFGEVAARDIGDE KVE DRONGEN JEUGDWERKING Seizoen 2014-2015 Twee hoofdtaken 1. Officiële afgevaardigde bij wedstrijden 2. Sleutelpositie communicatie en uitstraling 2/22 1. Wedstrijdafgevaardigde

Nadere informatie

Speelgelegenheid. SK Kampenhout INTERN REGLEMENT

Speelgelegenheid. SK Kampenhout INTERN REGLEMENT SK Kampenhout INTERN REGLEMENT Hoewel wij, in de geest van de traditie van onze club, de absolute voorrang geven aan een sfeer van wederzijds vertrouwen, waarbij door middel van persoonlijke contacten

Nadere informatie

MEER DAN VOETBAL ALLEEN

MEER DAN VOETBAL ALLEEN MEER DAN VOETBAL ALLEEN INFOAVOND OUDERS U7 6 september 2017 Evolutie van de jeugdwerking FOOTPASS: In 2011 een eerste audit: Resultaat: 1 ster (kwaliteitslabel voor een goede regionale club) In 2014 een

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OXACO BBC BOECHOUT VERSIE 01/07/2017

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OXACO BBC BOECHOUT VERSIE 01/07/2017 HUISHOUDELIJK REGLEMENT OXACO BBC BOECHOUT VERSIE 01/07/2017 A - Bevestiging van akkoord 1. Door de ondertekening van de aanvraag tot aansluiting en vergunning verklaart het lid (desgevallend samen met

Nadere informatie

2de. Jordantcup. KVK Hingene. Op 25 & 26 augustus KVK Hingene KBVB Stamboeknummer Terreinen: Groenstraat Bornem

2de. Jordantcup. KVK Hingene. Op 25 & 26 augustus KVK Hingene KBVB Stamboeknummer Terreinen: Groenstraat Bornem 2de Jordantcup Op 25 & 26 augustus 2018 KVK Hingene KVK Hingene KBVB Stamboeknummer 4215 Terreinen: Groenstraat 4 2880 Bornem KVK Hingene KVK Hingene KBVB Stamboeknummer 4215 2de Jordantcup Op 25 & 26

Nadere informatie

K.RUPEL BOOM F.C. INFOVERGADERING Jeugdwerking K.Rupel BoomFC 20 Maart 2014 AGENDAPUNTEN Visie jeugdwerking K.Rupel Boom FC - Afspraken & Regels Hervorming Jeugdvoetbal vlaanderen Samenstelling jeugdploegen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Om meer dan 250 jeugdspelers te laten trainen en spelen zijn een goede organisatie en degelijke afspraken noodzakelijk. KVK Tienen verwacht daarom van al haar jeugdspelers, naast

Nadere informatie

Koninklijke Sporting F.C. HAREN v.z.w. Intern Reglement

Koninklijke Sporting F.C. HAREN v.z.w. Intern Reglement Koninklijke Sporting F.C. HAREN v.z.w. Intern Reglement 1. Algemeenheden : Deze richtlijnen hebben tot doel de werking van onze voetbalvereniging op een sportieve wijze te aanzien. De club staat open voor

Nadere informatie

Gedragsregels v.v.wapserveen

Gedragsregels v.v.wapserveen Voor de leden,begeleiders,trainers,publiek en bestuur van de v.v.wapserveen staat het plezier in de sport voorop. Om dit te bereiken zijn er een aantal gedragsregels en richtlijnen opgesteld. De hieronder

Nadere informatie

Hoe zich herkenbaar maken: Door het dragen van een armband. Betekenis van de kleur van de armband: als thuisafgevaardigde. bezoekende afgevaardigde

Hoe zich herkenbaar maken: Door het dragen van een armband. Betekenis van de kleur van de armband: als thuisafgevaardigde. bezoekende afgevaardigde Voorwaarden: Minimum 18 JAAR ZIJN Aangesloten BIJ de CLUB die hij vertegenwoordigt Hoe zich herkenbaar maken: Door het dragen van een armband. Betekenis van de kleur van de armband: als thuisafgevaardigde

Nadere informatie

Gedragscode FC Tenstar Melle

Gedragscode FC Tenstar Melle Gedragscode FC Tenstar Melle I. Algemeen: - De club FC Tenstar Melle wil er aan bijdragen dat haar leden met plezier kunnen voetballen en zich verder ontwikkelen. Aangezien zij normen en waarden bij de

Nadere informatie

VOETBALVERENIGING GASSELTERNIJVEEN

VOETBALVERENIGING GASSELTERNIJVEEN SAMENWERKING JEUGDOPLEIDINGEN '------------' vv Gieterveen vv Gasselternijveen vv G.K.C. VOETBALVERENIGING GASSELTERNIJVEEN Versie 14 oktober 2013 Gedragsregels spelers SJO Oostermoer 1. Spelers moeten

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SEIZOEN 2017/2018

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SEIZOEN 2017/2018 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Stiptheid Voor de training ben je uiterlijk 15 minuten voor de aanvang in de kleedkamer aanwezig zodat men de nodige tijd heeft om zich aan te kleden. Aanwezigheid op de training

Nadere informatie

GEDRAGSCODE KFC RANST RESPECT ORDE DISCIPLINE BELEEFDHEID - SPORTIVITEIT. Maar vooral zeer veel vooruitgang maken en voetbalplezier beleven

GEDRAGSCODE KFC RANST RESPECT ORDE DISCIPLINE BELEEFDHEID - SPORTIVITEIT. Maar vooral zeer veel vooruitgang maken en voetbalplezier beleven GEDRAGSCODE KFC RANST RESPECT ORDE DISCIPLINE BELEEFDHEID - SPORTIVITEIT Maar vooral zeer veel vooruitgang maken en voetbalplezier beleven FUN & FORMATION Voor ieder jeugdlid, begeleider en ouder is het

Nadere informatie

FC KERKSKEN: programma week 35

FC KERKSKEN: programma week 35 FC KERKSKEN: programma week 35 Beste trainers, afgevaardigden en spelers van Fc Kerksken; Vooraleer het programma van week 35 te overlopen, willen wij graag deze info meegeven: 1. GROOT MOSSELFESTIJN (zie

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Antwerp Dynamics

Huishoudelijk reglement Antwerp Dynamics Huishoudelijk reglement Antwerp Dynamics 1. Algemeen De vereniging draagt als naam Antwerp Dynamics en is aangesloten bij de VBL onder het stamnummer 5016. Antwerp Dynamics gaat de verbintenis aan de statuten

Nadere informatie

FC Netezonen VZW Huishoudelijk reglement

FC Netezonen VZW Huishoudelijk reglement FC Netezonen VZW Huishoudelijk reglement Algemeen Iedere aangesloten speler en medewerker onderwerpt zich aan het huishoudelijk reglement dat hem/haar overhandigd wordt bij inschrijving. Opmerkingen en

Nadere informatie

INTERN REGLEMENT. PREAMBULE : VOOR WIE IS DIT INTERN REGLEMENT BESTEMD?

INTERN REGLEMENT. PREAMBULE : VOOR WIE IS DIT INTERN REGLEMENT BESTEMD? INTERN REGLEMENT. PREAMBULE : Dit intern reglement is vooral bedoeld om duidelijk de nagestreefde doelstellingen van de Raad van Beheer van KEXCB (RvB) voor te leggen i.v.m. de ontwikkeling van een ethiek

Nadere informatie

1. De gedragsregels voor de speler. 2. De gedragsregels voor de trainer. 3. De gedragsregels voor de begeleider

1. De gedragsregels voor de speler. 2. De gedragsregels voor de trainer. 3. De gedragsregels voor de begeleider De 80 gedragsregels bij Reusel Sport / Faes Group Inhoudsopgave: 1. De gedragsregels voor de speler 2. De gedragsregels voor de trainer 3. De gedragsregels voor de begeleider 4. De gedragsregels voor de

Nadere informatie

Functiebeschrijvingen en toewijzingen SKVO versie 09-03-2012 Jeugdvoorzitter

Functiebeschrijvingen en toewijzingen SKVO versie 09-03-2012 Jeugdvoorzitter Functiebeschrijvingen en toewijzingen SKVO versie 09-03-2012 Jeugdvoorzitter Algemene leiding van de jeugdafdeling. Vertegenwoordigt het jeugdbestuur in het hoofdbestuur (Raad van Beheer) en dagelijks

Nadere informatie