precies wat nodig is

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "precies wat nodig is"

Transcriptie

1

2

3 JUNIOR Voor jarenlang onderhoudsarm reinigen van drainagebuizen De voordelen van drainage in het land of in de kas kent u natuurlijk. Uw gewassen groeien beter en de werkomstandigheden bij zaaibedbereiding en oogst zijn optimaal. Homburg Draincleaners zijn veilig omdat ze een lage waterdruk van slechts 10 à 12 bar gebruiken. De extreem stevige HPE slang wordt in de drain geduwd (tot maximaal 500 meter), waarbij de speciaal ontwikkelde spuitkop de drain reinigt en het vuil afvoert. Waterpomp Een krachtige waterpomp met een nominale capaciteit van 80 liter water per minuut bij een druk van 35 bar staat garant voor een optimale reiniging van uw drains. Lierbediening Handmatige armbediening door middel van lier. Hydraulische bediening Hydraulische bediening van de aandrijving Drukregelaar + manometer Afleesapparatuur voor watertoevoer en hydrauliek Houd uw grond in topconditie De Homburg drainagereiniger type JUNIOR, ontwikkeld voor jarenlang onderhoudsarm reinigen van drainagebuizen. Grote hoeveelheid water, lage druk aan de spuitkop voor het moeiteloos reinigen van drainagesystemen. Kan standaard gebruikt worden voor beide kanten van de sloot, met een puttenset ideaal voor het werken in putten. Hydraulische in- en uitvoer van de spoelslang d.m.v. 2 hydromotoren. Traploze snelheidsregeling. Hoogteverstelling van de geleidingsarm met rollenbocht d.m.v. geremde lier. Handmatige lengteverstelling en horizontaal verstelbaar. Roddingmachine Machine voor detectie en het handmatig verwijderen van verstoppingen. Hoogteliggingcontrole Met de hoogteliggingdectector bepaalt u of de drains op de juiste positie liggen. Deze informatie is relevant om te bepalen of de drains goed werken of dat vervanging noodzakelijk is. Speciale uitvoeringen Homburg Holland bouwt op verzoek draincleaners op maat. Homburg Draincleaners kunnen in de huiskleur van de opdrachtgever worden uitgevoerd. Speciale uitvoeringen In combinatie met een voorraadtank kunt u de Homburg Draincleaners ook op locaties inzetten, waar geen oppervlaktewater beschikbaar is.

4

5 DELTA Uw grond in topconditie dankzij regelmatig onderhoud Om ervoor te zorgen dat drainage optimaal blijft functioneren is regelmatig onderhoud noodzakelijk. Uw drainagebuis kan namelijk verstopt raken door klei, zand, ingroeiende wortels en ijzeroxide, waardoor verhoging van het grondwaterpeil ontstaat en het risico op verzilting toeneemt. Hierdoor kan de conditie van uw grond achteruit gaan. Door periodieke drainagereiniging blijft uw grond in topconditie. Dit merkt u in de kwaliteit van de gewassen en uw opbrengst. Meer functies - meer bedieningsgemak Voor bedieningsgemak gecombineerd met doeltreffend reinigen van uw drainagebuizen. De Homburg drainagereiniger type DELTA, gemaakt voor bedieningsgemak, gecombineerd met doeltreffend reinigen van uw drainagebuizen. Heeft alle voordelen van de JUNIOR en is standaard extra uitgerust met hydraulische hoogteverstelling en hydraulisch in- en uitschuiven. Meterteller Met de meterteller weet u precies hoe ver de reinigingsslang in de drain is aangebracht. Afstandbediening Met de afstandbediening heeft u alle relevante functies altijd binnen handbereik met optimaal zicht op het werk. Separaat blijft handmatige bediening van het ventielenblok mogelijk. Optioneel voor alle types en uitvoeringen Homburg Draincleaners. Draadloze bediening Gemak dient de mens; nooit geen kabel die blijft haken of te kort is. Voor een perfecte bediening van uw Homburg Draincleaner! Detectieset Met de Homburg Detectieset kunt u exact de locatie van de drains vaststellen. Hydraulische in- en uitvoer van de spoelslang d.m.v. 2 hydromotoren. Traploze snelheidsregeling. Hydraulisch opklapbare en in lengte verstelbare geleidingsarm. Optie: verlengstuk overkant Voor het reinigen van drains aan de andere kant van de sloot is de inzet van een verlengstuk een uitkomst. Dit bespaart tijd en voorkomt onnodige bodembelasting. Hydraulische bediening arm De werkomstandigheden varieren sterk in de praktijk. Met de hydraulische armbediening bent u ervan verzekerd dat u de draincleaner in de juiste positie kunt manouvreren. Zwenkarm Met de zwenkarm kunt u de Homburg Draincleaner in iedere gewenste positie manouvreren. Standaard op de Homburg Draincleaner Senior. Optioneel op de Homburg Draincleaner Delta. Optie: eigen olievoorziening Een Homburg Draincleaner met een eigen olievoorziening maakt u minder afhankelijk van de capaciteit van de trekker. Het aansluiten op de aftakas volstaat in dat geval.

6

7 SENIOR Robuust en betrouwbaar Homburg draincleaners zijn economisch in gebruik, betrouwbaar en uiterst robuust. De eenvoudige bediening zorgt ervoor dat u veilig en efficiënt kunt werken. Homburg ontwerpt en bouwt Draincleaners op basis van een jarenlange praktijkervaring. Voor iedere specifieke situatie biedt Homburg u de bijpassende Draincleaner. Het gepatenteerde systeem reinigt zonder de structuur van de grond of de drain aan te tasten. Voor professionals De professionele machine voor loonwerkers; voor bedrijven die veel drainage in onderhoud hebben. Veel hydraulische functies voor bedieningsgemak, zoals in-uit klappen, hoogteverstelling, zijdelings zwenken, in- en uitschuiven. De SENIOR is standaard uitgerust met 300 meter slang; kan optioneel met 500 meter slang worden geleverd. Automatische slanggeleiding is standaard op de SENIOR. Armbediening 2 cilinders De Homburg Draincleaner Senior is voorzien van twee dubbel werkende cilinders voor meer bedieningsgemak. Vierwielaandrijving De Homburg Draincleaner Senior is standaard uitgevoerd met een vierwielaandrijving: goed voor het probleemloos aandrijven van drainageslangen met meer dan 300 meter lengte. Optioneel op de Homburg Draincleaner Junior en Delta. Drainage slanggeleiding Unieke automatische slanggeleidingssysteem tijdens het op- en afwikkelen van de slang op de haspel. Homburg Draincleanerslangen zijn vermaard om hun kwaliteit: goed voor een lange levensduur. Verlichtingset Veiligheid staat voorop. Homburg Draincleaners kunnen optioneel worden voorzien van een verlichtingsset, bestaande uit twee complete achterlichten en twee groot formaat reflectieborden. Hydraulische in- en uitvoer van de spoelslang d.m.v. 3 hydromotoren. Vier wiel aandrijving. Traploze snelheidsregeling. Hydraulisch opklapbare en in lengte verstelbare geleidingsarm. Hydraulisch horizontaal zwenkbaar. Automatische slanggeleiding. Manometer voor aflezing invoerdruk. Krachtige werking Homburg Draincleaners kenmerken zich door een krachtige werking van de spuitkop met een voor- en achterwaartse waterdruk. Hiermee worden de drains volledig gereinigd. Spuitkoppen U kunt uw Homburg Draincleaner laten uitvoeren met een spuitkop naar keuze; variërend in spuitrichting. Extra spuitkoppen zijn op aanvraag beschikbaar. Spuitkopbegeleiding Voor drains met grotere diameters zijn Homburg spuitkopbegeleiders een uitkomst. Hiermee bent u ervan verzekerd dat de drains optimaal, gecentreerd worden gereinigd. Montageset Met de montageset kunt u de spuitkop wisselen. De montageset is eveneens geschikt voor het plegen van klein onderhoud aan uw Homburg Draincleaner.

8

9 HURRICANE Drainreiniging in optima forma Homburg Hurricane is de ultieme drainreiniger, waarin alle techniek en ervaring van Homburg Holland als drainreinigerfabrikant is verenigd. Bij uitstek de machine voor de professional, die enkel genoegen neemt met het beste dat momenteel op de markt beschikbaar is. Homburg Dynamic Drive Homburg Dynamic Drive (HDD) is het volledig geautomatiseerde aandrijfsysteem, die u in staat stelt drains optimaal te reinigen. Constructie Compacte en doordachte constructie. Lange levensduur Homburg Hurricane waarborgt een lange levensduur en optimale inzetbaarheid. Homburg Dynamic Drive Dankzij Homburg Dynamic Drive zijn gebruikers verzekerd van optimaal bedieningsgemak. Robuuste arm Een robuuste arm staat garant voor jarenlang zorgeloos werkplezier. Door het instellen van de maximale hydraulische druk en de mogelijke lengte van de drainagebuis detecteert het systeem een mogelijke verstopping. Wanneer het aandrijfsysteem de ingegeven waarde bereikt wordt automatisch de spoelslang weer op de haspel teruggedraaid. Zodra de kop van de spoelslang de drainage-opening bereikt, klinkt een waarschuwingssignaal voor de chauffeur. Homburg Dynamic Drive: voor optimaal bedieningsgemak! Homburg Hose Guide Homburg Hurrican Draincleaners zijn voorzien van Homburg Hose Guide; een automatisch slanggeleidingssysteem. Homburg Reel Met de Homburg Reel kunt u de zuigslang eenvoudig oprollen op de haspel. Homburg Toolbox Met de Homburg Toolbox is uw Hurricane Drainreiniger voorzien van ruime opslag voor gereedschap etc. Verlichting Homburg Hurricane Drainreinigers zijn voorzien van verkeersverlichting voor goede zichtbaarheid op de openbare weg. Daarnaast zijn Hurricane Drainreingers voorzien van een set werklichten voor optimaal zicht op uw werk.

10 Technische specificaties JUNIOR DELTA SENIOR HURRICANE BEVESTIGING driepunt - hefinrichting Cat.2 driepunt - hefinrichting Cat.2 driepunt - hefinrichting Cat.2 driepunt-hefinrichting Cat.2 HYDRAULIEK Hydraulisch systeem 2 hydraulische motoren, 1 stuurventiel, 1 regelventiel, 1 drukgecompenseerd regelventiel 2 hydraulische motoren, 2 cilinders, 3-voudig stuurventiel, 2 regelventielen, waarvan 1 drukgecompenseerd 3 hydraulische motoren, 4 cilinders, 5-voudig stuurventiel, 2 regelventielen, waarvan 1 drukgecompenseerd 3 hydraulische motoren, 4 cilinders, 5-voudig manifoldventiel met geïntegreerde drukcompensator Tractor hydrauliek enkelwerkend stuurventiel met drukloze retour of dubbelwerkend stuurventiel enkelwerkend stuurventiel met drukloze retour of dubbelwerkend stuurventiel enkelwerkend stuurventiel met drukloze retour of dubbelwerkend stuurventiel enkelwerkend stuurventiel met drukloze retour of dubbelwerkend stuurventiel Benodigde olie 5-7 ltr/min 5-7 ltr/min ltr/min 8-10 ltr/min POMP Waterpomp 5-voudige membraanpomp 5-voudige membraanpomp 5-voudige membraanpomp 5-voudige membraanpomp Aandrijving aftakas - 13 / 8 aftakas - 1 3/8 aftakas - 1 3/8 aftakas - 1 3/8 Max. capaciteit 115 ltr/min - 50 bar rpm 115 ltr/min - 50 bar rpm 115 ltr/min - 50 bar rpm 115 ltr/min - 50 bar rpm Werkcapaciteit ltr/min - 35 bar rpm ltr/min - 35 bar rpm ltr/min - 35 bar rpm ltr/min - 35 bar rpm SLANG Schoonmaakslang 300 mtr HPE-hose / Ø 27 mm x 3,5 mm 300 mtr HPE-hose / Ø 27 mm x 3,5 mm 300 mtr HPE-hose / Ø 27 mm x 3,5 mm 300 mtr HPE-hose, Ø 27 mm x 3,5 mm Zuigslang 10 mtr 1 ¼ slang met staal inlay met filter en drijver 10 mtr 1 ¼ slang met staal inlay met filter en drijver 10 mtr 1 ¼ slang met staal inlay met filter en drijver 10 mtr 1 ¼ slang met staal inlay met filter en drijver Retourslang 10 mtr ¾ slang 10 mtr ¾ slang 10 mtr ¾ slang 10 mtr ¾ slang Spuitkop openingen van 2,0 mm openingen van 2,0 mm openingen van 2,0 mm openingen van 2,0 mm Meterteller Standaard Standaard Standaard elektrisch Aandrijving hydraulische motor met 2 aandrijfwielen en 2 drukwielen hydraulische motor met 2 aandrijfwielen en 2 drukwielen hydraulische motor met 2 aandrijfwielen en 2 drukwielen hydraulische motor met 2 aandrijfwielen en 2 drukwielen Snelheidsregeling traploos traploos traploos traploos Werksnelheid max mtr / min max mtr / min max mtr / min max mtr / min Slang in/uitvoer hydraulisch voor het indrukken / terugtrekken hydraulisch voor het indrukken / terugtrekken hydraulisch voor het indrukken / terugtrekken hydraulisch voor het indrukken / terugtrekken Slanggeleiding handbediend handmatige hoogteverstelling d.m.v. veiligheidslier handbediend hydraulische hoogte- en lengteverstelling automatische slanggeleiding, hydraulische hoogteen lengteverstelling, hydr. horizontaal verstelbaar automatische slanggeleiding, hydraulische hoogteen lengteverstelling, hydr. horizontaal verstelbaar GEWICHT Leeg circa 415 kg circa 480 kg circa 720 kg circa 720 kg Gevuld met water circa 515 kg circa 580 kg circa 820 kg circa 820 kg Afmetingen l: 1,10 x b: 1,80 x h: 2,25 mtr l: 1,10 x b: 2,15 x h: 2,25 mtr l: 1,40 x b: 2,25 x h: 2,25 mtr l: 1,40 x b: 2,25 x h: 2,25 mtr BEDIENING hydraulisch met hendels, optioneel: elektr./hydr. hydraulisch met hendels, optioneel: elektr./hydr. hydraulisch met hendels, optioneel: elektr./hydr. elektrisch hydraulisch VERLICHTING optioneel optioneel optioneel optioneel GARANTIE 1 jaar, instructieboek + onderdelenlijst 1 jaar, instructieboek + onderdelenlijst 1 jaar, instructieboek + onderdelenlijst 1 jaar, instructieboek + onderdelenlijst

11 Accessoires Multifunctioneel Homburg Draincleaners zijn voor meerdere doeleinden inzetbaar. Zo gebruiken uitvoerders in openbare werken Homburg Drainreinigers om verstoppingen in rioleringssystemen te detecteren en te verwijderen. Homburg heeft hiervoor alle accessoires, zoals een puttenset, op voorraad in huis, waarmee snelle levering is gewaarborgd. Homburg Draincleaners kunnen ook ingezet worden voor de reiniging van rioolleidingen. Roddingmachine voor inspectie en het trekken van kabels Homburg Holland levert eveneens een roddingset met diverse lengtes glasfiber staaf voor inspectie van de drainagebuis en het trekken van kabels. Diverse lengtes en diktes galsfiberstaaf verkrijgbaar, zowel los als op een haspel. 4 mm Ø lengte: 40, 60, 80 of 100 meter 6 mm Ø lengte: 60, 80, 100 of 150 meter 9 mm Ø lengte: 60, 80, 100, 120, 150 of 200 meter 11 mm Ø lengte: 100, 150, 200, 250 of 300 meter 14 mm Ø lengte: 150, 200, 250, 300 of 350 meter Voorkomen is beter dan.. Voorkomen is beter dan genezen. Voorzie uw percelen van drainage om de waterhuishouding duurzaam te verbeteren. Een goede waterhuishouding staat borg voor een blijvende goede structuur van uw grond en goede opbrengsten; ieder jaar opnieuw.

12 Homburg Holland Homburg Holland in Stiens (Fr.) is sinds 1961 importeur van HARDI veldspuiten in Nederland. Met haar decennia lange ervaring mag Homburg zich absoluut een specialist in spuittechniek noemen. Deze techniek is gericht op precisielandbouw, waarbij minimalisatie van het middelengebruik centraal staat. 'Precies wat nodig is' is het treffende motto van Homburg. Ruim 50 jaar ervaring in spuittechniek heeft, naast HARDI, geresulteerd in het importeurschap en de vertegenwoordiging van WeedSeeker en GreenSeeker. Sterke Trimble merken die eveneens uitblinken in precisietoepassingen in het openbaar groen en de landbouw. In 2010 is The Handler toegevoegd aan het productengamma: een bulkfust met veel capaciteit, waardoor spuitmachinegebruikers hun tijd optimaal besteden aan spuiten en niet aan het vullen van de spuitmachine. Precies wat nodig is Homburg Holland is gespecialiseerd in precisielandbouw. Kennisoverdracht en training maakt een onlosmakelijk onderdeel uit van onze service. Deze educatie kan plaatsvinden in onze fabriek, bij uw dealer, tijdens velddemonstraties en beurzen of op locatie. Uw dealer Assemblage In een geavanceerde montage-/assemblagehal wordt uw Homburg Draincleaner exact conform uw specificaties opgebouwd. Door fabrikage in eigen beheer is kwaliteit gewaarborgd en bent u verzekerd van een tijdige, correcte levering. Sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw ontwikkelt en bouwt Homburg draincleaners in eigen beheer. Homburg draincleaners zorgen voor een uitgekiend onderhoud en zorgen voor een optimale afwatering. Hierdoor zijn de werkomstandigheden tijdens de zaaibedbereiding, gewasverzorging en oogsttijd gunstig en groeien gewassen beter. Homburg Draincleaners worden over de gehele wereld verkocht. Homburg Holland It Noarderfjild 21 P O Box AA STIENS (NL) T +31 (0) F +31 (0)

Cirkelhark met één harkelement

Cirkelhark met één harkelement Cirkelhark met één harkelement V O E D E R W I N N I N G O P M A A T! De cirkelharken van KUHN In de toekomst van de landbouw gaat niets de rentabiliteit van een investering te boven. KUHN geeft al sinds

Nadere informatie

Schijvenmaaier GMD serie LIFT-CONTROL

Schijvenmaaier GMD serie LIFT-CONTROL Schijvenmaaier GMD serie LIFT-CONTROL VOEDERWINNING OP MAAT! GMD SCHIJVENMAAIER LIFT-CONTROL Verstandige veehouders weten het allang: een duurzame optimalisering van de opbrengst en efficiency kan alleen

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING PUMA 20 9006394D

GEBRUIKERSHANDLEIDING PUMA 20 9006394D GEBRUIKERSHANDLEIDING NL PUMA 20 9006394D Nederlands 2011 Handicare Alle rechten voorbehouden. De verstrekte informatie mag geenszins worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt op welke wijze en met

Nadere informatie

GMD / FC. Maaicombinaties vanaf 7,00 m VOEDERWINNING OP MAAT!

GMD / FC. Maaicombinaties vanaf 7,00 m VOEDERWINNING OP MAAT! GMD / FC Maaicombinaties vanaf 7,00 m VOEDERWINNING OP MAAT! Aangebouwde schijvenmaaier- en maaiknikschuddercombinaties van KUHN Met werkbreedtes van 7,00 tot 8,80 meter kunnen de te maaien oppervlaktes

Nadere informatie

Vaste tand cultivatoren. Betrouwbaar en bedijfszeker

Vaste tand cultivatoren. Betrouwbaar en bedijfszeker Vaste tand cultivatoren Betrouwbaar en bedijfszeker Welsh/Burma Pionier Evers is met recht pionier op het gebied van de vaste tand cultivatoren. Al tientallen jaren heeft Evers een programma vaste tand

Nadere informatie

Handleiding/uitleg over: Hoe bouw ik zelf een stoomcabine!!

Handleiding/uitleg over: Hoe bouw ik zelf een stoomcabine!! U heeft besloten om zelf een stoomcabine te bouwen. Een stoomcabine is niet moeilijk om te bouwen als u maar over de juiste informatie beschikt. Avantgarde wil u graag helpen aan de juiste informatie.

Nadere informatie

Onderhoud & gebruik. VELUX dakramen

Onderhoud & gebruik. VELUX dakramen Onderhoud & gebruik VELUX dakramen Inleiding VELUX dakramen staan garant voor langdurig en onbezorgd gebruik. VELUX dakramen zijn al decennia lang toonaangevend op het schuine dak. In de afgelopen 65 jaar

Nadere informatie

SCANNERS SOFTWARE MATERIALEN SNELLE EN ADEQUATE SERVICE

SCANNERS SOFTWARE MATERIALEN SNELLE EN ADEQUATE SERVICE WE TAKE CARE Werkplaatsinrichting voor: podotherapie, orthopedie en podologie FREESSYSTEMEN SCANNERS SOFTWARE MATERIALEN SNELLE EN ADEQUATE SERVICE www.orthodutch.com WE TAKE CARE... PARTNERSHIP MACHINES,

Nadere informatie

DOSSIER Met informatie over onder meer: Indicatie zuurstof, thuisgebruik, systemen, zuurstof op reis en veiligheidsvoorschriften.

DOSSIER Met informatie over onder meer: Indicatie zuurstof, thuisgebruik, systemen, zuurstof op reis en veiligheidsvoorschriften. DOSSIER Met informatie over onder meer: Indicatie zuurstof, thuisgebruik, systemen, zuurstof op reis en veiligheidsvoorschriften. In samenwerking met: Longfibrosepatiëntenvereniging Stichting Pulmonale

Nadere informatie

Originele AL-KO-accessoires. Met AL-KO-accessoires loopt u altijd voorop

Originele AL-KO-accessoires. Met AL-KO-accessoires loopt u altijd voorop Originele AL-KO-accessoires Met AL-KO-accessoires loopt u altijd voorop 146 Haup_146-159_NL.indd 146 20-12-2006 11:51:37 voertuigtechniek 147 Haup_146-159_NL.indd 147 20-12-2006 11:51:39 Kogelkoppelingen

Nadere informatie

omfort all-in-one toepassingen voor residentiële en commerciële DAIKIN ALTHERMA VERWARMINGSYSTEEM CATALOGUS VOOR DE INSTALLATEUR

omfort all-in-one toepassingen voor residentiële en commerciële DAIKIN ALTHERMA VERWARMINGSYSTEEM CATALOGUS VOOR DE INSTALLATEUR omfort all-in-one voor residentiële en commerciële toepassingen CATALOGUS VOOR DE INSTALLATEUR DAIKIN ALTHERMA VERWARMINGSYSTEEM Verwarmen, koelen en sanitair warmwater Duurzame & efficiënte energieoplossingen

Nadere informatie

LIBRE LX *INFMANU3819*

LIBRE LX *INFMANU3819* LIBRE LX VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN Pride Leverancier: Adres: WAARSCHUWING! Het eerste afstellen van deze scootmobiel en het uitvoeren van alle in deze handleiding gegeven procedures dient door een goedgekeurde

Nadere informatie

Sieformatie 6-7. Nederland kan op duurzaamheidsvlak een belangrijkere rol spelen. Nieuwe directeur Siemens Industry Automation & Drive Technologies

Sieformatie 6-7. Nederland kan op duurzaamheidsvlak een belangrijkere rol spelen. Nieuwe directeur Siemens Industry Automation & Drive Technologies Sieformatie Klankbord voor klanten - Jaargang 39, december 2010 www.siemens.com www.siemens.nl/industry Nieuwe directeur Siemens Industry Automation & Drive Technologies Nederland kan op duurzaamheidsvlak

Nadere informatie

journaalnummer 2 juni-juli 2008

journaalnummer 2 juni-juli 2008 CeMAT terugblik journaalnummer 2 juni-juli 2008 Jungheinrich pakt uit met nieuwe modellen Red Swan blijft intern transport optimaliseren Zilveren prijs Internationale servicewedstrijd Van Vliet kiest LPG

Nadere informatie

Afdekkingen. lamellen. Overdrive. Overdrive prijs lamellen per m² (exclusief transportkosten)

Afdekkingen. lamellen. Overdrive. Overdrive prijs lamellen per m² (exclusief transportkosten) Afdekkingen11 11 11 Afdekkingen Overdrive lamellen Unieke stevigheid, duurzaamheid en design, korte installatietijd. 3 waterdichte/gesloten kamers, profielbreedte 60mm. Slimme einddoppen. Minder kalkaanslag

Nadere informatie

De compacte vermogensautomaat 3VA

De compacte vermogensautomaat 3VA Totally Integrated Power SENTRON De compacte vermogensautomaat 3VA Een betrouwbaar systeem voor iedere toepassing Answers for infrastructure and cities. Inhoud 3VA 04 Energieverdeling op maat 05 Twee series,

Nadere informatie

Bouwen met de natuur

Bouwen met de natuur DELTARES, JANUARI 2014 9 DOSSIER Bouwen met de natuur De belangstelling voor bouwen met de natuur is wereldwijd groeiende. Op zich logisch. In de steeds dichtbevolkter kust-, delta- en riviergebieden neemt

Nadere informatie

versie 2015-1 Javo BV Postbus 21 2210 AA Noordwijkerhout Holland T: +31 (0)252 343121 F: +31 (0)252 377423 info@javo.eu www.javo.

versie 2015-1 Javo BV Postbus 21 2210 AA Noordwijkerhout Holland T: +31 (0)252 343121 F: +31 (0)252 377423 info@javo.eu www.javo. Gebruikershandleiding Origineel document versie 2015-1 Afneemrobot JAR met bufferband Machine nr.: Javo BV Postbus 21 2210 AA Noordwijkerhout Holland T: +31 (0)252 343121 F: +31 (0)252 377423 info@javo.eu

Nadere informatie

LP-10/10BP/20BP/30BP/60BP/100BP

LP-10/10BP/20BP/30BP/60BP/100BP R.O. SYSTEMEN LP-10/10BP/20BP/30BP/60BP/100BP HANDLEIDING 25-06-2015 versie 2.8 Contronics Engineering B.V., Ambachtsweg 8, 5492 NJ Sint-Oedenrode, Nederland, verklaart geheel onder eigen verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Rider 11/13 Rider 11 Bio/13 Bio

Rider 11/13 Rider 11 Bio/13 Bio Rider 11/13 Rider 11 Bio/13 Bio Gebruiksaanwijzing Neem de gebruiksaanwijzing grondig door en begint niet te werken voor u alles duidelijk heeft begrepen. 101 91 58-36 INHOUDSOPGAVE Gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

KENNISMANAGEMENT. Intelligent omgaan met kennis. Drs. Rob van der Spek Dr. André Spijkervet

KENNISMANAGEMENT. Intelligent omgaan met kennis. Drs. Rob van der Spek Dr. André Spijkervet KENNISMANAGEMENT Intelligent omgaan met kennis Drs. Rob van der Spek Dr. André Spijkervet Foto voorzijde: Visie en flexibiliteit. Kennismanagement heeft tot doel de kennishuishouding in een organisatie

Nadere informatie

HANDLEIDING. MULTIDISC is een geregistreerde merknaam waarvan het uitsluitend gebruiksrecht toekomt aan ondernemingen van het TULIP-concern.

HANDLEIDING. MULTIDISC is een geregistreerde merknaam waarvan het uitsluitend gebruiksrecht toekomt aan ondernemingen van het TULIP-concern. HANDLEIDING MULTIDISC is een geregistreerde merknaam waarvan het uitsluitend gebruiksrecht toekomt aan ondernemingen van het TULIP-concern. 2004. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden

Nadere informatie

MVS-15RH Woonhuisventilatie

MVS-15RH Woonhuisventilatie Handleiding voor de installateur MVS-15RH Woonhuisventilatie Deze handleiding is bedoeld voor de gebruikers en de installateurs van het mechanisch ventilatiesysteem van het type MVS-15RH. De handleiding

Nadere informatie

Maatwerk van DYKA geeft wel een heel zorgeloos gevoel

Maatwerk van DYKA geeft wel een heel zorgeloos gevoel Maatwerk van DYKA geeft wel een heel zorgeloos gevoel Ons maatwerk, uw strategisch instrument Kunststof leidingen en watersystemen. Dáár zijn wij sterk in. DYKA beheerst daarin een breed speelveld. We

Nadere informatie

Schroefcompressoren UP5-serie 11-37 kw

Schroefcompressoren UP5-serie 11-37 kw Schroefcompressoren UP5-serie 11-37 kw Schroefcompressoren UP5-serie 11-37 kw Verhoog Uw Winst Het verhogen van uw winst dat was wat Ingersoll-Rand in gedachten had bij het ontwerp van de complete UP-serie

Nadere informatie

Ready DuuRzame, lichtgewicht en eenvoudig te onderhouden DRainagePomPen 50 Hz

Ready DuuRzame, lichtgewicht en eenvoudig te onderhouden DRainagePomPen 50 Hz Ready Duurzame, lichtgewicht en eenvoudig te onderhouden DRAINAGEPOMPEN 50 Hz Veel toepassingen. Breed inzetbaar. Gemaakt voor een lange levensduur. Ready 4 en 8: Met een gewicht van respectievelijk slechts

Nadere informatie

Wat gebeurt er op mijn land? Informatie voor landeigenaren

Wat gebeurt er op mijn land? Informatie voor landeigenaren Wat gebeurt er op mijn land? Informatie voor landeigenaren Inhoud Inleiding Wat gebeurt er op mijn land? Inleiding 3 1 Waarom zijn er nieuwe verbindingen nodig? 4 2 Hoe komt een tracékeuze tot stand? 6

Nadere informatie

DGMR. Meer dan een oplossing. Adviseurs voor bouw, industrie, verkeer, milieu en software

DGMR. Meer dan een oplossing. Adviseurs voor bouw, industrie, verkeer, milieu en software een oplossing. Adviseurs voor bouw, industrie, verkeer, milieu en software adviseurs. Bouwfysica Energie en Duurzaam Bouwen Brandveiligheid DGMR. Meer dan een oplossing. DGMR is meer dan een raadgevend

Nadere informatie

Heeft u elektronisch locker management overwogen? Een locker is niet compleet zonder een degelijk slot.

Heeft u elektronisch locker management overwogen? Een locker is niet compleet zonder een degelijk slot. Heeft u elektronisch locker management overwogen? Een locker is niet compleet zonder een degelijk slot. Een gebruiksvriendelijk slot dat gebruikers het gevoel geeft dat hun spullen veilig zijn. En een

Nadere informatie

Wel Sprint. Automatiseringen voor draaideuren

Wel Sprint. Automatiseringen voor draaideuren Automatiseringen voor draaideuren Automatiseringen voor draaideuren Automatiseerbare draaideuren kunnen allemaal hetzelfde lijken maar in de praktijk worden er toch verschillende werkingseisen gesteld.

Nadere informatie