Sint-Truiden fietst! Bewaar de folder: hij zal je nog meermaals van pas komen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Sint-Truiden fietst! Bewaar de folder: hij zal je nog meermaals van pas komen."

Transcriptie

1 Sint-Truiden fietst! Een goed fietsbeleid is belangrijk voor de stad Sint- Truiden. Onze nominatie als fietsstad bewijst dat we alvast op de goede weg zijn! Goede ideeën zijn trouwens altijd welkom bij Fietsen is gezond, goed voor het milieu, goedkoop en vooral: plezierig. Korte afstanden (stadsritten) overbrug je sneller met de fiets dan met de auto. Het stadsbestuur moedigt fietsen aan en wil Sint-Truiden zo fietsvriendelijk mogelijk maken. Zo is er ieder jaar in mei de velodroomweek, waarbij verkeersveiligheid aan bod komt. Maar dit is slechts één van de vele activiteiten die Sint-Truiden organiseert om duurzame verplaatsingen te promoten. Lees er hier alles over. Bewaar de folder: hij zal je nog meermaals van pas komen.

2 Een fietspad of niet? Fietspaden zijn niet altijd nodig om veilig te fietsen. Waar het verschil in snelheid tussen auto s en fietsen het grootst is, is ook een fietspad nodig. Het gaat meestal om drukke invalswegen waar genoeg ruimte is voor een fietspad. In woonstraten of smalle straatjes, waar snel verkeer niet mogelijk is, kiezen we voor gemengd verkeer. De fietser deelt er met de automobilist de rijweg en beiden passen ze hun snelheid en rijgedrag aan. Binnen de bebouwde kom mogen de fietsers naast elkaar rijden, zo vertragen ze het verkeer. Dit komt de veiligheid ten goede. Als de automobilist leert dat fietsers recht hebben op een deel van de rijweg, zal zij/hij dat uiteindelijk aanvaarden. Het Masterplan Fiets krijgt stilaan vorm, maar is nog niet klaar. Over de grote lijnen lijkt eensgezindheid te bestaan en recent werden de eerste stappen gezet naar de eigenaars van de gronden waarop de westelijke schakels zich bevinden (Wilderen-Duras). Dit jaar zullen onder meer scholen worden betrokken in de verdere verfijning van het netwerk en dit met als doel te landen in een goedgekeurd mobiliteitsplan eind Personen met een goede terreinkennis - wie fietsen nauw aan het hart ligt - en die wensen mee te werken en te denken rond dit Masterplan Fiets kunnen tot eind april 2012 hun naam doorgeven aan de mobiliteitsambtenaar van de stad. Nieuw fietspad langs N80 (Naamsesteenweg) Functionele fietsverbindingen die dienen voor woon-werkverkeer of voor woon-schoolverplaatsingen liggen dan weer vaak langs belangrijke en drukke autoverbindingen en vormen de kortste weg naar de bestemming. Onze meest onveilige weg krijgt dit jaar nieuwe fietspaden. In de zomer starten de werken voor de aanleg van fietspaden langs de Naamsesteenweg, het gedeelte tussen Straeten en Gingelom en langs de Truilingenstraat, het gedeelte tussen Naamsesteenweg en Kerkom-Dorp. Via dubbelrichtingsfietspaden krijgen fietsers dan een comfortabele en veilige verbinding en wordt deze missing link weggewerkt. In het stadscentrum geldt een snelheidsbeperking van 30 km per uur. Deze zone 30 werd ingevoerd omdat fietsers, voetgangers en de auto hier evenwaardige gebruikers zijn van het openbaar domein. Met andere woorden: iedereen moet zich met respect voor de andere weggebruiker opstellen en rekening houden met elkaar. Alleen zo is het aangenaam om in het centrum te wonen, te winkelen en de stad te bezoeken.

3 Wanneer er afval ligt op de fietsroutes of het fietspad beschadigd is, dan meld je dit best via www. sint-truiden.be/verkeer-algemeen.html. Klik op de banner meldpunt fietspaden en vul het formulier in. Het afval wordt zo snel mogelijk verwijderd en herstellingen worden opgenomen in een lijst van uit te voeren werken. Je kan ook reageren via de meldingskaart in het stedelijk informatieblad. Meldpunt fietspaden Het fietsroutenetwerk is ideaal voor recreatieve fietsers. Je fietst van knooppunt naar knooppunt en je kan vooraf - met Toeristische fietsroutes de fietskaart - je tocht samenstellen. De kaart voor heel Limburg kost 9,50 EUR en de Trudofietsgids met drie themafietstochten (kastelenlus, streekbierenlus, fruitige Kataraktlus) kost 4,00 EUR en brengt je op de mooiste plekken in en rond Sint-Truiden. Deze fietskaarten zijn te koop bij Toerisme Sint-Truiden in het stadhuis op de Grote Markt. Een probleem kan je signaleren op het gratis nummer of via info@toerismelimburg.be. De velodroomweek vindt altijd plaats in de tweede week van mei. Dan vraagt de preventiewinkel aan leerlingen, leerkrachten en ouders om te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer naar school te gaan. Leerlingen van het zesde leerjaar die deelnemen aan de dag van de jonge fietser krijgen een duurzaam gadget. Omdat zichtbaarheid belangrijk is, bezorgt de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken de leerlingen van het zesde leerjaar op het einde van het schooljaar ook een verlichtingsset. Deze werkt op batterijen en doet de jonge fietsers opvallen. De lampjes kunnen bevestigd worden op de fiets of op de kledij. Veilig en zichtbaar op de fiets Kijk, ik fiets! is een actie voor kinderen tussen 4 en 7 jaar. Met de hulp van ouders of grootouders leren de kinderen een namiddag fietsen zonder steunwieltjes. De lessen worden gegeven door medewerkers van het Vlaams bureau voor sportbegeleiding vzw (VLABUS). Op vraag van de scholen worden fietsen geregeld gecontroleerd door mensen van de dienst mobiliteit. Diverse sensibiliseringsacties zoals verkeersbrevetten, verkeerseducatieve routes en de mobibus worden regelmatig herhaald. Verder beschikt de dienst mobiliteit over een fietskoffer en een zichtbaarheidskoffer. Bij de lokale politie kan je als school of vereniging terecht voor een verkeerspark. Het scholenfietsproject is een samenwerking tussen de scholen, het fietsatelier van het Technicum en het stadsbestuur. Het stadsbestuur koopt voor de scholen die deelnemen nieuwe fietsen aan. De herstellingen en het nazicht van deze fietsen worden uitgevoerd door het fietsatelier van het Technicum. Samen legden de scholen de voorbije 10 jaar al meer dan duurzame kilometers af.

4 Stallen Stal je fiets in een bewaakte fietsenstalling. De stalling aan de Minderbroederskerk wordt op zaterdagvoormiddag bewaakt door een gemeenschapswacht. Op de plattegrond staan de stallingen in de binnenstad aangeduid. Medewerkers van fietspunt Sint- Truiden houden toezicht op de stallingen in en rond het station.

5 Fietspunt Sint-Truiden vind je aan het station van de NMBS. Je kan er van maandag tot vrijdag van uur tot uur terecht om je fiets te laten herstellen. Van 15 maart tot 15 oktober ook tijdens de weekends van uur tot uur. Er is ook een fietswash: na een grondige wasbeurt - vanaf 5,00 EUR - straalt je fiets als nooit tevoren. Je kan er je fietslicht of remmen gratis laten herstellen, weliswaar exclusief vervangende onderdelen. Tijdens de zomermaanden wordt er gegraveerd op verschillende locaties in onze politiezone tijdens de fietsgraveertournee. Deze registratie werkt preventief, aangezien een gemerkte fiets niet meer verhandeld kan worden en zijn aantrekkelijkheid verliest. Bovendien is een teruggevonden gemerkte fiets makkelijk terug te bezorgen aan de eigenaar. Je fiets afsluiten mag geen probleem meer zijn: in fietspunt Sint-Truiden kan je een fietsslot huren voor 1,00 EUR per dag. Bovendien geniet je van een fietsslotenpremie van max. 15,00 EUR bij de aankoop van een nieuw, veilig fietsslot met ART-keurmerk. Vraag deze premie aan in de preventiewinkel. De fietsenstallingen in de buurt van het station worden dit jaar uitgebreid met fietskluizen. Zet je je fiets niet graag in de open fietsenstalling, dan kan je een fietskluis huren. Voor meer informatie kan je terecht in fietspunt Sint-Truiden. Fietskluizen Je kan je fiets laten graveren in de preventiewinkel, Sluisberg 1. Dit kan iedere laatste zaterdag van de maand van uur tot uur en het is gratis. Tijdens weekdagen kan je je fiets laten graveren in fietspunt Sint-Truiden van uur tot uur, behalve tijdens de zomermaanden. Graveren en je fiets afsluiten Pendelfietsen Het hele jaar kan je in fietspunt Sint-Truiden een pendelfiets huren. Dit kan zowel per uur/dag/ week/maand of jaar. Prijzen variëren van 2,00 EUR per uur, 10,00 EUR per dag, 20,00 EUR per maand tot 180,00 EUR voor één jaar. Naast een degelijke en goed onderhouden pendelfiets krijg je ook toegang tot de afgesloten fietsenstalling aan het fietspunt.

6 Weesfietsen en opruimacties Fietsverhuur Weesfietsen zijn fietsen die lang op één en dezelfde plaats staan gestald. Ze kunnen het zicht beperken in de omgeving of nemen een plaats in beslag in de fietsenstallingen. Staat er bij jou in de buurt al geruime tijd een fiets gestald of geparkeerd, dan kan je dit melden aan de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken, tel Zij volgen dit op. Fietspunt Sint-Truiden organiseert in samenwerking met de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken één keer per jaar een opruimingsactie van weesfietsen aan het station. Elke fiets krijgt een label en de fietsen die na één maand nog een label hebben, worden verwijderd. Er wordt dan een foto geplaatst op limburg. Is je fiets gestolen of verdwenen, dan maak je via deze site kans om hem terug te vinden. Assistentie De verhuur van fietsen aan toeristen groeit gestaag. Fietspunt Sint-Truiden stimuleert deze groei en vulde het aanbod van gewone fietsen, elektrische fietsen, kinderfietsen en kinderkarren aan met zes extra tandems. Ook andersvaliden kunnen terecht in fietspunt Sint-Truiden voor een driewieler, copiloot tandem, o pair fiets, twinbike plus en handbike. Deze fietsen reserveer je best twee dagen op voorhand. Prijzen en modellen vind je terug op of bel gratis: Fietspunt Sint-Truiden biedt een helpende hand op weg naar je werk of naar huis. Word lid van de fietsassistentie en fiets met een gerust hart. Ze helpen je graag van uur tot uur verder. Voor informatie kan je terecht op het nummer of in fietspunt Sint-Truiden. Fietsactiviteiten Verkeersbrevetten Van april tot juni: fiets- en verkeersvaardigheid worden getest van het 4e en het 5e leerjaar. Velodroomweek Van 7 tot en met 11 mei 2012 loopt in heel Limburg een actie waarbij je prijzen kan winnen. Fietscontroles in de scholen Van april tot juni: samen met fietsgraveren, op aanvraag van de scholen. Kijk, ik fiets! Woensdag 16 mei 2012 van uur tot uur (voor kinderen van 4 tot 7 jaar). Remactie Alle remmen los Op 29 mei 2012 van uur tot uur in fietspunt Sint-Truiden. Autoloze zondag Op 30 september 2012: promoten van nieuwe mobiliteitstechnieken. Verlichtingsactie Omdat wij je graag zien fietsen Op 30 oktober 2012 van uur tot uur in fietspunt Sint-Truiden. Mobibus De week van 18 tot 22 maart 2013, behalve op woensdag. Mobibus is een mobiele interactieve tentoonstelling die zich richt tot de tweede graad van het secundair onderwijs. Jongeren leren zich veilig in het verkeer begeven en zich op een duurzame manier verplaatsen. Smeeractie Rust Roest In maart 2013 in fietspunt Sint-Truiden.

7 Fietshandelaren in Sint-Truiden Wellens, Borgwormsesteenweg 28, tel , Loix, Brustem-Dorp 116, tel , Janssis, Kerkom-Dorp 103, tel Bers Bike Shop, Diesterstraat 30, tel , Nuttige sites, adressen en telefoonnummers tel tel tel V.u.: Roland Duchatelet, schepen voor mobiliteit, Kazernestraat 13, 3800 Sint-Truiden.

PREVENTIE. brugge.be VERGEET JE NIETS?

PREVENTIE. brugge.be VERGEET JE NIETS? PREVENTIE brugge.be VERGEET JE NIETS? HOE KAN JE FIETSDIEFSTAL VOORKOMEN? Maak gebruik van de fietsdiefstalveilige fietsstallingen in je buurt. Sluit je fiets steeds af, ook al ben je maar even weg. Maak

Nadere informatie

FIETS OP SLOT, DIEF BEDOT! 20140606Fietsfolder_A5_kapvorm_versie2.indd 1

FIETS OP SLOT, DIEF BEDOT! 20140606Fietsfolder_A5_kapvorm_versie2.indd 1 FIETS OP SLOT, DIEF BEDOT! 17:18:31 20140606Fietsfolder_A5_kapvorm_versie2.indd 1 13/06/2014 17:18:21 FIETS OP SLOT, DIEF BEDOT! 20140606Fietsfolder_A5_kapvorm_versie2.indd 2 13/06/2014 17:18:22 20140606F

Nadere informatie

Fietsdiefstal, beter voorkomen dan genezen

Fietsdiefstal, beter voorkomen dan genezen Fietsdiefstal, beter voorkomen dan genezen Enkele tips Sluit je fiets altijd af, ook al is het maar voor even. Gebruik een goed slot. Bij voorkeur een U-vormig of beugelslot. Het ingebouwde (ring)slot

Nadere informatie

CIVINET

CIVINET CIVINET 19.06.2014 1 Inhoud - Stadsregio Turnhout - Fietsbeleid fietsactieplan concept G-routes fietspunt 2 Stadsregio Turnhout? De Projectvereniging Stadsregio Turnhout heeft als kernopdrachten een fundamentele

Nadere informatie

Je fiets, je vriend, laat hem nooit LOS. preventie. brugge.be/preventie

Je fiets, je vriend, laat hem nooit LOS. preventie. brugge.be/preventie brugge.be/preventie preventie v.u. J. Coens, stadssecretaris, Burg 12, B-8000 Brugge niet op de openbare weg gooien. Je fiets, je vriend, laat hem nooit LOS tips OM FietSDieFStAL te voorkomen Sluit je

Nadere informatie

Fietsdiefstal, beter voorkomen dan genezen

Fietsdiefstal, beter voorkomen dan genezen Fietsdiefstal, beter voorkomen dan genezen Enkele tips Fietsen staan het veiligst in de voorziene fietsenstallingen. Rondslingerende fietsen zijn kwetsbaarder voor diefstal, zorgen voor een slordig straatbeeld

Nadere informatie

FIETS OP SLOT, DIEF BEDOT!

FIETS OP SLOT, DIEF BEDOT! FIETS OP SLOT, DIEF BEDOT! FIETS OP SLOT, DIEF BEDOT! De fiets is het snelste en gemakkelijkste vervoermiddel in de stad. Maar je raakt hem soms sneller kwijt dan je lief is. Hoewel er geen waterdichte

Nadere informatie

Binnenstad Tienen wordt zone 30

Binnenstad Tienen wordt zone 30 Binnenstad Tienen wordt zone 30 Na de paasvakantie wordt de hele binnenstad van Tienen een zone 30. Een zone 30 is een gebied waar je nergens sneller mag rijden dan 30 km/uur. Waarom gaan we voor deze

Nadere informatie

Je fiets, je vriend, laat hem nooit LOS. preventie. brugge.be/preventie

Je fiets, je vriend, laat hem nooit LOS. preventie. brugge.be/preventie brugge.be/preventie preventie v.u. J. Coens, stadssecretaris, Burg 12, B- niet op de openbare weg gooien. Je fiets, je vriend, laat hem nooit LOS TIPS OM FIETSDIEFSTAL TE VOORKOMEN GEEF JE FIETS EEN IDENTITEIT

Nadere informatie

De Haagse D66 Fietsagenda: Bewegen naar morgen!

De Haagse D66 Fietsagenda: Bewegen naar morgen! De Haagse D66 Fietsagenda: Bewegen naar morgen! D66 zet in op Den Haag als 'Fietsstad van de toekomst'. En daar moet Den Haag snel mee aan de slag! D66 gaat daarom ook voor Den Haag als Fietsstad van het

Nadere informatie

Hoofddoelstelling. Brugge wordt DÉ fietsstad van Vlaanderen INFRASTRUCTUUR. Lange termijn visie op fietsbeleid in Brugge

Hoofddoelstelling. Brugge wordt DÉ fietsstad van Vlaanderen INFRASTRUCTUUR. Lange termijn visie op fietsbeleid in Brugge FIETS PLAN BRUGGE Hoofddoelstelling Lange termijn visie op fietsbeleid in Brugge Brugge wordt DÉ fietsstad van Vlaanderen Veiligheid Fietscomfort INFRASTRUCTUUR Strategische doelstelling Het stadbestuur

Nadere informatie

Fietsen, het spreekt van zelf, of niet?

Fietsen, het spreekt van zelf, of niet? Fietsen, het spreekt van zelf, of niet? Ook bij minder weer Wat cijfers Gent = 250,000 inwoners UGent + Hoge scholen = > 65,000 students Gemiddeld 2,6 fietsen per huishouden > 200,000 fietsbewegingen per

Nadere informatie

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig flexibiliteit genoeg geraken gezondheid goed goede goedkoop grote BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT Grafische voorstelling open antwoorden andere belangrijke zaken bij verplaatsingen aankomen aansluiting

Nadere informatie

Algemeen: - Het stimuleren van fietsen-imago van Amsterdam als fietsstad vergroten

Algemeen: - Het stimuleren van fietsen-imago van Amsterdam als fietsstad vergroten Campagne: Amsterdam houdt van fietsen Fietsberaad, 3 maart 2010 1 Inleiding In deze notitie is een korte beschrijving gegeven van de campagne: Amsterdam houdt van fietsen. Aan het eind van dit document

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF november 2017 NIEUWSBRIEF

NIEUWSBRIEF november 2017 NIEUWSBRIEF BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg 135 3803 Wilderen NIEUWSBRIEF november 2017 NIEUWSBRIEF Woensdag 1 Donderdag 2 Vrijdag 3 Zaterdag 4 Zondag 5 Maandag 6 Dinsdag 7 Woensdag 8 Donderdag 9 Vrijdag 10 Zaterdag

Nadere informatie

Deelfietsen in Deinze. 9 juni 2015 Marit De Wilde

Deelfietsen in Deinze. 9 juni 2015 Marit De Wilde Deelfietsen in Deinze 9 juni 2015 Marit De Wilde Deinze deelt fietsen 2 Blue-Bike Opgestart door Blue-mobility nv Geïnspireerd op de OV fiets uit Nederland Blue-bike? 3 Deelfietssysteem Abonnement: 10/jaar

Nadere informatie

Veel fietsgenot! Herman Reynders Gouverneur. Jean-Paul Peuskens Gedeputeerde van Mobiliteit

Veel fietsgenot! Herman Reynders Gouverneur. Jean-Paul Peuskens Gedeputeerde van Mobiliteit Beste Limburg staat bekend als een echte fietsprovincie. Heel wat bezoekers en toeristen komen naar hier om te genieten van ons fietsroutenetwerk, het fraaie landschap, het vele groen en de natuur en de

Nadere informatie

Stadjers over fietsen in Groningen. Een Stadspanelonderzoek

Stadjers over fietsen in Groningen. Een Stadspanelonderzoek B A S I S V O O R B E L E I D Stadjers over fietsen in Groningen Een Stadspanelonderzoek Onderzoek en Statistiek Groningen heeft als kernactiviteiten instrumentontwikkeling voor en uitvoering van beleidsgericht

Nadere informatie

Fietsactieplan - D66 Den Haag. Liefde voor de fiets. D66 krijgt het voor elkaar

Fietsactieplan - D66 Den Haag. Liefde voor de fiets. D66 krijgt het voor elkaar Fietsactieplan - D66 Den Haag Liefde voor de fiets D66 krijgt het voor elkaar 20180222161527_447.adpro.indd 1 2/22/2018 4:15:40 PM Investeren in de fiets 1 Als fractievoorzitter en lijsttrekker heb ik

Nadere informatie

10 punten voor een Groen fietsbeleid

10 punten voor een Groen fietsbeleid 10 punten voor een Groen fietsbeleid Er rijden al veel fietsen in Leuven, maar Leuven is nog lang geen fietsstad. Het huidig stadsbestuur durft nog steeds niet voluit kiezen VOOR de fiets. De fiets wordt

Nadere informatie

De scholenovereenkomst. Gemeente en scholen engageren zich voor een duurzaam veilige schoolomgeving

De scholenovereenkomst. Gemeente en scholen engageren zich voor een duurzaam veilige schoolomgeving De scholenovereenkomst Gemeente en scholen engageren zich voor een duurzaam veilige schoolomgeving Mobiel 21 beweegt Projecten en campagnes - Autovrije zondag - Red de stoep - Fietsvriendinnen Educatieve

Nadere informatie

Inspiratiebijeenkomst Twente blijft fietsen! Fietsvisie Enschede

Inspiratiebijeenkomst Twente blijft fietsen! Fietsvisie Enschede Inspiratiebijeenkomst Twente blijft fietsen! Fietsvisie Enschede 2012-2020 Inspiratiebijeenkomst Twente blijft fietsen! Fietsvisie Enschede 2012-2020 Welkom Hans van Agteren wethouder verkeer, milieu,

Nadere informatie

Kindvriendelijke ruimte en mobiliteit. Carl Hanssens Schepen voor mobiliteit, economie en werk

Kindvriendelijke ruimte en mobiliteit. Carl Hanssens Schepen voor mobiliteit, economie en werk Kindvriendelijke ruimte en mobiliteit Carl Hanssens Schepen voor mobiliteit, economie en werk 5/05/2015 Profiel Sint-Niklaas 1 van de 13 Vlaamse centrumsteden Kernstad en 3 deelgemeenten 74.000 inwoners

Nadere informatie

Mobiliteit. Voetgangers en fietsers. Openbaar vervoer. Brugge

Mobiliteit. Voetgangers en fietsers. Openbaar vervoer. Brugge Voetgangers en fietsers Openbaar vervoer Auto Verkeersarme binnenstad Open VLD wil de binnenstad verkeersarmer maken. Nu zijn enkel de Jan Breydelstraat en de Sint-Amandstraat verkeersvrij. Het laden en

Nadere informatie

Kübra Ozisik September

Kübra Ozisik September Kübra Ozisik September 2018 www.ois-groningen.nl Inhoud 1. Inleiding 3 1.1 Aanleiding van het onderzoek 3 1.2 Doel van het onderzoek 3 2. Resultaten 4 2.1 Respons 4 2.2 Fietsen in de stad 4 2.3 Bewaakte

Nadere informatie

Fietsen in voetgangerszones

Fietsen in voetgangerszones Enkel kinderen jonger dan 9 jaar op een kinderfiets zijn toegelaten op het voetpad, omdat kinderfietsen volgens de wet als speelgoed worden beschouwd. Als je de rijbaan wil oversteken op het zebrapad,

Nadere informatie

SAMEN-werken aan verkeersveiligheid. Rozette Reyskens OVK bestuurslid en schepen van welzijn Zutendaal

SAMEN-werken aan verkeersveiligheid. Rozette Reyskens OVK bestuurslid en schepen van welzijn Zutendaal SAMEN-werken aan verkeersveiligheid Rozette Reyskens OVK bestuurslid en schepen van welzijn Zutendaal Hoe is het SAVE label tot stand gekomen? Het uitwerken van het SAVE charter en het behalen van het

Nadere informatie

DE MOBIBUS ALGEMENE VOORWAARDEN

DE MOBIBUS ALGEMENE VOORWAARDEN DE MOBIBUS ALGEMENE VOORWAARDEN SCHOOLJAAR 2018-2019 De Mobibus IN ENKELE WOORDEN De Mobibus is een mobiele interactieve tentoonstelling die zich richt op de tweede graad van het secundair onderwijs. Deelnemen

Nadere informatie

Fietsen door groen. Het fietsenplan van D66 Breda

Fietsen door groen. Het fietsenplan van D66 Breda Fietsen door groen Het fietsenplan van D66 Breda VOORWOORD De fiets hoort bij Breda. Iedereen kent het gevoel, over het stuur gebogen soms door weer en wind. Fietsen is milieuvriendelijk en gezond. Fietsen

Nadere informatie

FIETSFACTS. brugge.be

FIETSFACTS. brugge.be FIETSFACTS brugge.be Meten is weten' zegt men. Sinds de introductie van ons Fietsplan Brugge in 2014 hebben we trapsgewijs een versnelling hoger geschakeld. De tussentijdse evaluatie van ons fietsbeleid

Nadere informatie

VRAGEN THEMA FIETSEN

VRAGEN THEMA FIETSEN VRAGEN THEMA FIETSEN 1. Ik fiets graag. Mag ik in de binnenstad van s-hertogenbosch fietsen? A. In de hele stad liggen speciale fietspaden, ook in de binnenstad. B. In de binnenstad van s-hertogenbosch

Nadere informatie

De ANWB Lichtbrigade Fietsverlichtingsactie

De ANWB Lichtbrigade Fietsverlichtingsactie De ANWB Lichtbrigade Fietsverlichtingsactie Leerkracht instructie middelbare school Algemeen Achtergrond De ANWB is een vereniging die nauw betrokken is bij de maatschappij en zet zich in voor mobiliteit,

Nadere informatie

Zondag 3 juni

Zondag 3 juni Zondag 3 juni 2018 18 SPIESSENS & WUYTS BVBA A. VAN LANDEGHEMPLEIN 1 2830 WILLEBROEK Tel: 03 866 17 38 GSM: 0475.61.26.66 Email: luc.spiessens2@verz.kbc.be DELTA-RAAD bvba Accountantskantoor Uit Sympathie

Nadere informatie

[UITKOMST ENQUETE SEPTEMBER 2015]

[UITKOMST ENQUETE SEPTEMBER 2015] 2015 Fietsersbond Deventer gst [UITKOMST ENQUETE SEPTEMBER 2015] Aantal respondenten t/m 24 september 2015: 26 leden van de Fietsersbond Deventer e.o. Dit is ongeveer 12 % van het ledenbestand met e-mail.

Nadere informatie

Bromfiets SECUNDAIR ONDERWIJS. Doelgroep. VOET'en. Lesfiche verkeers- en mobiliteitseducatie. Leerlingen van de tweede en de derde graad

Bromfiets SECUNDAIR ONDERWIJS. Doelgroep. VOET'en. Lesfiche verkeers- en mobiliteitseducatie. Leerlingen van de tweede en de derde graad Lesfiche verkeers- en mobiliteitseducatie SECUNDAIR ONDERWIJS Bromfiets Doelgroep Leerlingen van de tweede en de derde graad VOET'en Gemeenschappelijke stam : 12, 13 Context 1 : 13, 14 Lesthema Vanaf 16

Nadere informatie

AANBOD SCHOLEN Lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken

AANBOD SCHOLEN Lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken AANBOD SCHOLEN Lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken Overzicht aanbod Bezoek aan het Politiehuis Agent in de klas Voordrachten (verslaving, verslavende middelen, cyberpesten ) Gemachtigd

Nadere informatie

AANBOD SCHOLEN Lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken

AANBOD SCHOLEN Lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken AANBOD SCHOLEN Lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken Overzicht aanbod Bezoek aan het Politiehuis Agent in de klas Voordrachten (verslaving, verslavende middelen, cyberpesten ) Gemachtigd

Nadere informatie

2018 Ga toch fietsen!

2018 Ga toch fietsen! 2018 Ga toch fietsen! Enquêtelooptijd: van 29 nov 2018 Voltooid 1158 (62%) Wordt aan gewerkt 54 (3%) Niet beantwoord 654 (35%) 2018 Ga toch fietsen! 1 Voordat we de vragenlijst starten willen wij u verzoeken

Nadere informatie

ADVIEZEN SCHOOLOMGEVINGEN SINT-NIKLAAS GO! BS Tovertuin

ADVIEZEN SCHOOLOMGEVINGEN SINT-NIKLAAS GO! BS Tovertuin ADVIEZEN SCHOOLOMGEVINGEN SINT-NIKLAAS GO! BS Tovertuin Voetgangersbeweging vzw Diksmuidelaan 303 2600 Antwerpen (Berchem) Tel: 03 270 06 30 info@octopusplan.be Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Informatie van

Nadere informatie

ik sluit mijn fiets Zo stuur je fietsdieven wandelen

ik sluit mijn fiets Zo stuur je fietsdieven wandelen ik sluit mijn fiets Zo stuur je fietsdieven wandelen Limburg is een echte fietsprovincie, zowel op toeristisch en sportief vlak als op het vlak van dagdagelijkse verplaatsingen. Niet verwonderlijk, want

Nadere informatie

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda Kiezen om ruimte te maken Den Haag 2040 Den Haag is volop in beweging, de stad is in trek. Verwacht wordt dat Den Haag groeit, van 530.000 inwoners in 2017 naar

Nadere informatie

#sterkfietsbeleid ook in jouw gemeente!

#sterkfietsbeleid ook in jouw gemeente! #sterkfietsbeleid ook in jouw gemeente! FIETSBERAAD VLAANDEREN is hét kenniscentrum voor fietsbeleid. Goede praktijken delen en investeren in nieuw en praktijkgericht onderzoek vormen de focus. Zo stimuleert

Nadere informatie

Actieplan Verkeersveiligheid Heusden-Zolder

Actieplan Verkeersveiligheid Heusden-Zolder Actieplan Verkeersveiligheid Heusden-Zolder Er moet de nadruk worden gelegd op het creëren van een veiligheidscultuur in de gemeente Heusden-Zolder. Het is beter dat er een beperkt aantal acties worden

Nadere informatie

FEATURE: FIETSEN IN AMSTERDAM

FEATURE: FIETSEN IN AMSTERDAM FEATURE: FIETSEN IN AMSTERDAM Pagina 2 van 5 PRESS FEATURE Amsterdam, fietsstad nummer 1 Echte Amsterdammers fietsen. Zij verheffen het fietsen zelfs tot kunst door met volgeladen fietskratten, kinderzitjes

Nadere informatie

DE MOBIBUS INFORMATIE VOOR DE SCHOOL SCHOOLJAAR

DE MOBIBUS INFORMATIE VOOR DE SCHOOL SCHOOLJAAR DE MOBIBUS INFORMATIE VOOR DE SCHOOL SCHOOLJAAR 2019-2020 De Mobibus D OELSTELLING Met de Mobibus wil de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) scholen helpen om het thema verkeer en mobiliteit te integreren

Nadere informatie

FIETSPOOLING

FIETSPOOLING FIETSPOOLING BIKE@SCHOOL De school kan pooling organiseren Fietspooling - wat? Kleine groepjes jongeren uit dezelfde buurt komen samen naar school. Ze stappen of fietsen al dan niet onder begeleiding van

Nadere informatie

2.3.2 Werkdomein B - Gewenste verkeersstructuur per vervoerswijze. B.2 - Een fijnmazig fietsroutenetwerk

2.3.2 Werkdomein B - Gewenste verkeersstructuur per vervoerswijze. B.2 - Een fijnmazig fietsroutenetwerk .. Werkdomein B - Gewenste verkeersstructuur per vervoerswijze B. - Een fijnmazig fietsroutenetwerk Aangezien meer dan de helft van de verplaatsingen minder dan km bedraagt, vormt de fiets een belangrijk

Nadere informatie

VERKEERSWEKEN SECUNDAIR ONDERWIJS

VERKEERSWEKEN SECUNDAIR ONDERWIJS VERKEERSWEKEN SECUNDAIR ONDERWIJS INFORMATIE VOOR DE SCHOOL SCHOOLJAAR 2016-2017 Verkeersweken secundair onderwijs IN ENKELE WOORDEN Jongeren blijven oververtegenwoordigd in de ongevallencijfers. Verkeers-

Nadere informatie

Campagnevoorbeeld: Lekker Fietsen. 1 Inleiding. 1.1 Omschrijving. 1.2 Wanneer. 1.3 Betrokken partijen. Fietsberaad, 12 februari 2010

Campagnevoorbeeld: Lekker Fietsen. 1 Inleiding. 1.1 Omschrijving. 1.2 Wanneer. 1.3 Betrokken partijen. Fietsberaad, 12 februari 2010 Campagnevoorbeeld: Lekker Fietsen Fietsberaad, 12 februari 2010 1 Inleiding In deze notitie is een korte beschrijving gegeven van de campagne: Lekker Fietsen. Aan het eind van dit document staat het campagnemateriaal.

Nadere informatie

Stad en NMBS rollen groene loper uit voor nieuw parkeerpark bij station Aarschot

Stad en NMBS rollen groene loper uit voor nieuw parkeerpark bij station Aarschot Stad en NMBS rollen groene loper uit voor nieuw parkeerpark bij station Aarschot 24 april 2015 André Peeters, burgemeester stad Aarschot 24 april 2015 Masterplan Aarschot op Sporen Masterplan Goedgekeurd

Nadere informatie

Pendelfonds UGent UGent Pendelfonds Pieter Van Vooren 22/04/2014

Pendelfonds UGent UGent Pendelfonds Pieter Van Vooren 22/04/2014 Pendelfonds UGent UGent Pendelfonds Pieter Van Vooren 22/04/2014 Mobiliteitsbeleid UGent 1999 fietsvergoedingen woon-werkverkeer 2001 integrale terugbetaling ov investeringen in fietsenstallingen 2003

Nadere informatie

steppen&skaten Verkeerswetgeving

steppen&skaten Verkeerswetgeving steppen &skaten Wie graag stept en skate is doorgaans niet geïnteresseerd in de wettelijke regels. Toch kan je maar beter op de hoogte zijn, om je verder volledig uit te kunnen leven. Waar is de plaats

Nadere informatie

Fietsen in Groningen 2018

Fietsen in Groningen 2018 veel respons Fietsen in Groningen 2018 Kübra Ozisik April 2018 Marjolein Kolstein www.os-groningen.nl BASIS VOOR BELEID Inhoud Samenvatting... 2 1. Inleiding... 3 1.1 Aanleiding van het onderzoek... 3

Nadere informatie

DE MOBIBUS INFORMATIE VOOR DE SCHOOL SCHOOLJAAR

DE MOBIBUS INFORMATIE VOOR DE SCHOOL SCHOOLJAAR DE MOBIBUS INFORMATIE VOOR DE SCHOOL SCHOOLJAAR 2020-2021 De Mobibus D OELSTELLING Met de Mobibus wil de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) scholen helpen om het thema verkeer en mobiliteit te integreren

Nadere informatie

Verkeer en vervoer in Helmond

Verkeer en vervoer in Helmond D. Vragenlijst VERKEER EN VERVOER A. VERVOERSMIDDELEN 1 Wilt u aangeven hoeveel van de volgende vervoersmiddelen er in uw huishouden aanwezig zijn? - Fiets - Personenauto - Bromfiets, scooter, motor (tweewielig

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR DE CAMPAGNEVERANTWOORDELIKE

HANDLEIDING VOOR DE CAMPAGNEVERANTWOORDELIKE SAMWEEK HANDLEIDING VOOR DE CAMPAGNEVERANTWOORDELIKE DAAR KOMT SAM DE VERKEERSSLANG! Beste campagneverantwoordelijke Fijn dat je weer meedoet om van de Samweek op je school een succes te maken. Dit jaar

Nadere informatie

DE GROTE VERKEERSTOETS

DE GROTE VERKEERSTOETS DE GROTE VERKEERSTOETS Lesfiche 5 e LEERJAAR Veiligheid Eindtermen Mens en maatschappij Ruimte Verkeer en mobiliteit De leerlingen 4.16 tonen zich in hun gedrag bereid rekening te houden met andere weggebruikers.

Nadere informatie

Het is feest! Het nieuwe jaar gaat in. De kurken knallen. Het is feest! Wensen worden uitgewisseld. Een goede gezondheid. Geluk. Succes.

Het is feest! Het nieuwe jaar gaat in. De kurken knallen. Het is feest! Wensen worden uitgewisseld. Een goede gezondheid. Geluk. Succes. Het is feest! Het nieuwe jaar gaat in. De kurken knallen. Het is feest! Wensen worden uitgewisseld. Een goede gezondheid. Geluk. Succes. Ontmoetingen en relaties die deugd doen, die verdiepen. Krijgt God

Nadere informatie

Protocol leerlingenvervoer en veiligheid. Samen lopen in een groep

Protocol leerlingenvervoer en veiligheid. Samen lopen in een groep Veel kinderen gaan in Nederland lopend of fietsend naar school. Toch is er een aanzienlijk aantal ouders dat hun kinderen met de auto naar school brengt. Hierdoor ontstaan onveilige situaties, parkeerproblemen

Nadere informatie

ACTIEFICHE FIETSPOOLING. Hoe stimuleer ik leerlingen om samen naar school te fietsen?

ACTIEFICHE FIETSPOOLING. Hoe stimuleer ik leerlingen om samen naar school te fietsen? VELOCITIE INSPIRATIEBOX categorie 3: Actieve schoolverplaatsingen ACTIEFICHE FIETSPOOLING Hoe stimuleer ik leerlingen om samen naar school te fietsen? Fietspooling wat? Fietspoolen is met een groep fietsers

Nadere informatie

Fietsstrategie voor Rotterdam

Fietsstrategie voor Rotterdam Fietsstrategie voor Rotterdam Fietsstrategie voor Rotterdam Het fietsgebruik in Rotterdam zit in de lift. Het aantal fietsers op een gemiddelde dag is in de afgelopen tien jaar bijna verdubbeld van 40.000

Nadere informatie

Actieplan Verkeersveiligheid Bredene

Actieplan Verkeersveiligheid Bredene Actieplan Verkeersveiligheid Bredene Er moet de nadruk worden gelegd op het creëren van een veiligheidscultuur in de gemeente Bredene. Het is beter dat er een beperkt aantal acties worden uitgewerkt, die

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF januari 2018 NIEUWSBRIEF

NIEUWSBRIEF januari 2018 NIEUWSBRIEF BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg 135 3803 Wilderen NIEUWSBRIEF januari 2018 NIEUWSBRIEF Maandag 1 Dinsdag 2 Woensdag 3 Donderdag 4 Vrijdag 5 Zaterdag 6 Zondag 7 Maandag 8 Dinsdag 9 Woensdag 10 Donderdag

Nadere informatie

BIJLAGE 1: Frequentietabellen

BIJLAGE 1: Frequentietabellen BIJLAGE 1: Frequentietabellen UW VERVOERMIDDELEN 1. Geef aan hoe vaak u de volgende vervoermiddelen gebruikt. 1.1 Auto als bestuurder Aantal Gewogen Nooit of minder dan één keer per jaar 1.144 8,8 9,1

Nadere informatie

DE MOBIBUS INFORMATIE VOOR DE SCHOOL

DE MOBIBUS INFORMATIE VOOR DE SCHOOL DE MOBIBUS INFORMATIE VOOR DE SCHOOL VERSIE 2016-2017 De Mobibus IN ENKELE WOORDEN De Mobibus is een mobiele interactieve tentoonstelling die zich richt op de tweede graad van het secundair onderwijs.

Nadere informatie

Nieuw ontwerp voor brug over de Watersportbaan

Nieuw ontwerp voor brug over de Watersportbaan 23 augustus 2019, 11:00 (CEST) Nieuw ontwerp voor brug over de Watersportbaan Het bureau Ney & Partners start met de studie voor de bouw van een fiets- en voetgangersbrug over de Gentse Watersportbaan.

Nadere informatie

10op10 subsidies... 2. Subsidies voor kwaliteitsvolle fietsinfrastructuur - fietsfonds... 3

10op10 subsidies... 2. Subsidies voor kwaliteitsvolle fietsinfrastructuur - fietsfonds... 3 Mobiliteit 10op10 subsidies... 2 Subsidies voor kwaliteitsvolle fietsinfrastructuur - fietsfonds... 3 Subsidies voor kwaliteitsvolle fietsinfrastructuur toeristische fietspaden... 4 Projectsubsidies mobiliteit

Nadere informatie

Stappenplan voor het opstellen van een schoolvervoerplan

Stappenplan voor het opstellen van een schoolvervoerplan Procedures - Schoolvervoerplan stappenplan / 1 Stappenplan voor het opstellen van een schoolvervoerplan I N H O U D 1. Inventarisatie van de vervoermiddelen... 2 2. Inventarisatie van de knelpunten...

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek fietsers Michiel Bassant

Tevredenheidsonderzoek fietsers Michiel Bassant Tevredenheidsonderzoek fietsers 2006 Michiel Bassant Inleiding De gemeente Amsterdam wil het fietsgebruik stimuleren. Om dit te bereiken wordt een actief fietsbeleid gevoerd met maatregelen die het fietsen

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek fietsers 2007. Michiel Bassant

Tevredenheidsonderzoek fietsers 2007. Michiel Bassant Tevredenheidsonderzoek fietsers 2007 Michiel Bassant Inleiding De gemeente Amsterdam wil het fietsgebruik stimuleren. Om dit te bereiken wordt een actief fietsbeleid gevoerd met maatregelen die het fietsen

Nadere informatie

De ANWB Lichtbrigade Fietsverlichtingsactie

De ANWB Lichtbrigade Fietsverlichtingsactie De ANWB Lichtbrigade Fietsverlichtingsactie Leerkracht instructie basisschool Algemeen Achtergrond De ANWB is een vereniging die nauw betrokken is bij de maatschappij en zet zich in voor mobiliteit, vakantie

Nadere informatie

EVENEMENTEN MOBILITEITSGIDS

EVENEMENTEN MOBILITEITSGIDS EVENEMENTEN MOBILITEITSGIDS MOBILITEIT INHOUD: Inleiding Begrippen Te stellen vragen Communicatie Fietsenstallingen Routes Extra aandachtspunten Contactgegevens MOBILITEIT Wie doet wat? In Mechelen gaan

Nadere informatie

Duurzame mobiliteit in de stad Antwerpen

Duurzame mobiliteit in de stad Antwerpen Duurzame mobiliteit in de stad Antwerpen Duurzame mobiliteit in Antwerpen Lokaal Kyotoplan: acties rond energie en mobiliteit Acties duurzame mobiliteit: 1. Acties voor personeel 2. Acties voor burgers

Nadere informatie

Ruim baan voor de fiets

Ruim baan voor de fiets Ruim baan voor de fiets Ruim baan voor de fiets Nederland telt meer fietsen dan inwoners. Alleen ook het daadwerkelijk gebruiken van die fiets, dat kan nog wel vaker. Zo pakken we voor het woon-werkverkeer

Nadere informatie

De fiets gaat Utrecht redden. Gideon Biegstraaten Adviseur gedragsbeïnvloeding & innovatie (fiets)

De fiets gaat Utrecht redden. Gideon Biegstraaten Adviseur gedragsbeïnvloeding & innovatie (fiets) De fiets gaat Utrecht redden Gideon Biegstraaten Adviseur gedragsbeïnvloeding & innovatie (fiets) Utrecht groeit Utrecht groeit Enkele feiten: Utrecht: De 4e grootste stad van Nederland De snelst groeiende

Nadere informatie

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Woning en straat: veilig, stil en aangenaam Geluid beperkt tot af en toe een auto. Stroom van auto s met 50 km/uur of meer

Nadere informatie

De Gentse winterfeesten 2014: hoe komt u er bij?

De Gentse winterfeesten 2014: hoe komt u er bij? De Gentse winterfeesten 2014: hoe komt u er bij? De Stad Gent, De Lijn en de NMBS doen er alles aan om de weg naar en van het centrum van de stad op een optimale manier te organiseren. We zetten alle vervoersmogelijkheden

Nadere informatie

Fietsen in Groningen 2016

Fietsen in Groningen 2016 B A S I S V O O R B E L E I D Fietsen in Groningen 2016 Laura de Jong Onderzoek en Statistiek Groningen, april 2016 Fietsen in Groningen 2016 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Fietsen in Groningen 2016 4 2.1 Respons

Nadere informatie

ADVIEZEN SCHOOLOMGEVINGEN SINT-NIKLAAS Wijkafdeling Sint-Camillus

ADVIEZEN SCHOOLOMGEVINGEN SINT-NIKLAAS Wijkafdeling Sint-Camillus ADVIEZEN SCHOOLOMGEVINGEN SINT-NIKLAAS Wijkafdeling Sint-Camillus Voetgangersbeweging vzw Diksmuidelaan 303 2600 Antwerpen (Berchem) Tel: 03 270 06 30 info@octopusplan.be Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Informatie

Nadere informatie

Veilig fietsen Minder omfietsen Minder fietsdiefstal

Veilig fietsen Minder omfietsen Minder fietsdiefstal 'Op die fiets!' actieplan fietsen - D66 Doetinchem Veilig fietsen Minder omfietsen Minder fietsdiefstal D66 krijgt het voor elkaar 'Op die fiets!' 2 Het gaat niet goed met de veiligheid van fietsers. De

Nadere informatie

Herinrichting Ooster-& Westerkade. Buurtavond Juni Utrecht.nl

Herinrichting Ooster-& Westerkade. Buurtavond Juni Utrecht.nl Herinrichting Ooster-& Westerkade Buurtavond Juni 2016 Programma van de avond 19:15 uur: Overzicht inbreng eerste bijeenkomst 19:45 uur: Toelichting ideeschetsen 20:15 uur: Werksessie reacties en voorkeuren

Nadere informatie

Fietsparkeren Stationsgebied 20/04/2007 1

Fietsparkeren Stationsgebied 20/04/2007 1 Fietsparkeren Stationsgebied 20/04/2007 1 Organisatie Parkeerbedrijf Utrecht Dienst Stadsontwikkeling Hoofd Parkeerbedrijf Bureau Financiën & invordering Bureau Operationele zaken Bureau Parkeermanagement

Nadere informatie

Overzicht Verkeersinbreuken (autosnelwegen inbegrepen) 2018: 1e semester PZ GINGELOM/ NIEUWERKERKEN/SINT- TRUIDEN

Overzicht Verkeersinbreuken (autosnelwegen inbegrepen) 2018: 1e semester PZ GINGELOM/ NIEUWERKERKEN/SINT- TRUIDEN Overzicht Verkeersinbreuken (autosnelwegen inbegrepen) 2018: 1e semester PZ GINGELOM/ NIEUWERKERKEN/SINT- TRUIDEN VERKEERSINBREUKEN (autosnelwegen inbegrepen) : ALGEMEEN OVERZICHT Vergelijking 1e semester

Nadere informatie

Maak kennis met Fozzie. Hij daagt onze leerlingen uit met verschillende opdrachten.

Maak kennis met Fozzie. Hij daagt onze leerlingen uit met verschillende opdrachten. We willen ons met onze leerlingen inzetten voor een beter milieu en hen bewustmaken van de invloed die zij zelf hebben op de vervuiling van de aarde. Een beter milieu begint immers bij jezelf. Daarom hebben

Nadere informatie

Persmap Politiezone Westkust

Persmap Politiezone Westkust Persmap Politiezone Westkust Agendapunten Jaarlijkse verkeerslessen voor leerlingen laatste graad basisschool Project Veilig met de fiets in het verkeer De Grote Verkeersquiz Overzicht geplande controles

Nadere informatie

Verkeerswetgeving. Skateboards

Verkeerswetgeving. Skateboards steppen &skaten Wie graag stept en skate is doorgaans niet geïnteresseerd in de wettelijke regels. Toch kan je maar beter op de hoogte zijn, om je verder volledig uit te kunnen leven. Waar is de plaats

Nadere informatie

Eindevaluatie actieplan verkeersveiligheid gemeente Zuienkerke

Eindevaluatie actieplan verkeersveiligheid gemeente Zuienkerke Eindevaluatie actieplan verkeersveiligheid gemeente Zuienkerke Situering gemeente Zuienkerke De gemeente Zuienkerke ligt in West-Vlaanderen, ingesloten tussen de provinciehoofdstad Brugge en de Belgische

Nadere informatie

Schoolthema Samen maken we vrienden Maandag 10 september zijn we in alle groepen met het schoolthema Samen maken we vrienden gestart.

Schoolthema Samen maken we vrienden Maandag 10 september zijn we in alle groepen met het schoolthema Samen maken we vrienden gestart. Jaargang 6 nummer 7 18 september 2018 Algemeen nieuws Het schooljaar is alweer een aantal weken oud. Namens het team van de Noord willen we alle ouders en leerlingen een goed schooljaar toewensen. Brengen

Nadere informatie

Senioren op Straat Verwerkingsformulier voor seniorenverenigingen

Senioren op Straat Verwerkingsformulier voor seniorenverenigingen Senioren op Straat Verwerkingsformulier voor seniorenverenigingen Postnummer + (deel)gemeente Naam seniorenvereniging Contactpersoon 1 Algemene informatie 1. Onder hoeveel mensen is de enquête verspreid?

Nadere informatie

1 op 4 autobestuurders rijdt te snel in de Kortrijkse schoolomgevingen

1 op 4 autobestuurders rijdt te snel in de Kortrijkse schoolomgevingen ! Persnota 1 op 4 autobestuurders rijdt te snel in de Kortrijkse schoolomgevingen Flitscontroles in de zone 30 I. Plan Nieuw Kortrijk Verkeersveiligheid!is!één!van!de!topprioriteiten!van!de!stadsco/! alitie.!elk!verkeersslachtoffer!is!er!één!teveel.!de!stadscoalitie!is!er!

Nadere informatie

Politiecongres. 5 november 2013

Politiecongres. 5 november 2013 Politiecongres 5 november 2013 Vlaamse Stichting Verkeerskunde 1990, decreet Vlaams Parlement: vorming organiseren wetenschappelijk onderzoek stimuleren Vlaams Parlement en Vlaamse regering adviseren Opleidingscentrum

Nadere informatie

Utrecht wereldfietsstad Mobiliteit en bereikbaarheid 7 juli Lot van Hooijdonk

Utrecht wereldfietsstad Mobiliteit en bereikbaarheid 7 juli Lot van Hooijdonk Utrecht wereldfietsstad Mobiliteit en bereikbaarheid 7 juli 2018 Lot van Hooijdonk Waarom vindt Utrecht fietsen zo belangrijk? Onderdeel van inzet op Healthy Urban Living / gezonde stad. Fiets en voetganger

Nadere informatie

Verkeerseducatieve Route Harelbeke

Verkeerseducatieve Route Harelbeke Verkeerseducatieve Route Harelbeke Toelichting leerkrachten PZ Gavers Praktische verkeerseducatie De eindtermen verkeer en mobiliteit vragen praktijkgerichte verkeerslessen. Veilig en verantwoord fietsen

Nadere informatie

Verkeerskrant van basisschool De Klimboom

Verkeerskrant van basisschool De Klimboom De Wegwijzer nr. 7 Maart 2012 Verkeerskrant van basisschool De Klimboom Voorwoord Beste kinderen en ouders, De afgelopen weken heeft onze verkeerswerkgroep weer gewerkt aan deze Wegwijzer. Een verkeerswerkgroep?,

Nadere informatie

Fietsrecreatiemonitor Cijfers Fietsdagtochten

Fietsrecreatiemonitor Cijfers Fietsdagtochten Stichting Landelijk Fietsplatform Postbus 846 3800 AV Amersfoort 033-4653656 info@fietsplatform.nl Fietsrecreatiemonitor Cijfers Fietsdagtochten Kerncijfers fietsdagtochten 2012/2013 Aantal fietsdagtochten

Nadere informatie

Het bedrijfsvervoerplan woon-werkverkeer

Het bedrijfsvervoerplan woon-werkverkeer Het bedrijfsvervoerplan woon-werkverkeer voor de stad gent en het ocmw gent INHOUD Inleiding... 3 Wat is de visie achter het bedrijfsvervoerplan woon-werkverkeer... 4 Alle mogelijkheden op een rij... 6

Nadere informatie

VERKEERSENQUETE. Maart 2012

VERKEERSENQUETE. Maart 2012 VERKEERSENQUETE Maart 2012 Ervaringsdeskundige Fee en Siebe zebrapad aan frituur Siebe aan bakkerij Van de Beek Frederik Kezelbergstraat Fee aan Post verkeersenquête ACW Zedelgem-Dorp 2 Algemeen Algemene

Nadere informatie

Fietsen in Groningen 2017

Fietsen in Groningen 2017 veel respon Fietsen in Groningen 2017 Kübra Ozisik April 2017 www.os-groningen.nl BASIS VOOR BELEID Inhoud Inhoud... 1 1. Inleiding... 2 2. Fietsen in Groningen 2017... 3 2.1 Respons en achtergrond...

Nadere informatie

Wat doet de provincie eigenlijk voor Kapelle-op-den-Bos?

Wat doet de provincie eigenlijk voor Kapelle-op-den-Bos? Wat doet de provincie eigenlijk voor Kapelle-op-den-Bos? Deze vraag krijg ik regelmatig. Telkens neem ik de tijd om uit te leggen dat de provincie als streekmotor verrassend veel doet voor Kapelle-op-den-

Nadere informatie