Profielschets Nieuwe Predikant

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Profielschets Nieuwe Predikant"

Transcriptie

1 Profielschets Nieuwe Predikant Datum: 1 februari 2015 Versie 1.3 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Organisatie 3. Over de Vestingkerk 4. Over de Kerk aan de Dorpsstraat 5. Over de Petrakerk 6. Profiel algemeen 7. Profiel Vestingkerk-Dorpsstraat 8. Profiel Petrakerk 9. Profiel predikant 10. Websites

2 1. Inleiding De Protestantse Gemeente Hellevoetsluis, een gemeente op het eiland Voorne-Putten onder de rook van Rotterdam, zoekt voor de Vestingkerk in Hellevoetsluis en de Kerk aan de Dorpsstraat in Nieuwenhoorn een nieuwe predikant. Onze gemeente is een typisch protestantse gemeente. Als het gaat om geloof en geloofsbeleving omvat ze de rijke schakering die terug te vinden is in de breedte van de Protestantse Kerk van Nederland: van (gematigd) orthodox, via evangelisch en middenorthodox tot vrijzinnig, inclusief de eventuele combinatie van die vier die mogelijk ook nog vanuit de eigen hervormde of gereformeerde traditie wordt gevoed. Kortom: een kleurrijk palet. 2. Organisatie De Hervormde Gemeente en de Gereformeerde Kerk van Hellevoetsluis zijn in september 2001, na een uitvoerig proces van voorbereiding, gefedereerd tot de SOW Gemeente Hellevoetsluis en dit heeft daarna zijn vervolg gekregen in een fusie. De huidige Protestantse Gemeente Hellevoetsluis, onderdeel van de PKN. Na een voltooid proces besloot de kerkenraad op 16 oktober 2006, daarin geadviseerd door de structuurcommissie en profielcommissie en na overleg met de gemeente, om de erediensten in de kerken een duidelijk eigen profiel te geven en de aanwezige predikanten die tot dat moment over de drie kerkgebouwen rouleerden aan een kerkgebouw te koppelen. De gezamenlijke diensten bleven wel gehandhaafd en rouleren per kerkgebouw. Ondertussen werd ook een andere opzet van de organisatie ingevoerd. Er wordt nu gewerkt in taakgroepen en er is, ten bate van het pastoraat, een geografische wijkindeling. In de praktijk betekent dit het volgende: Voor de erediensten zijn drie kerkgebouwen beschikbaar, te weten: - Vestingkerk - Kerk aan de Dorpsstraat - Petrakerk Wekelijks vindt er een dienst plaats in de Vestingkerk of in de Kerk aan de Dorpsstraat (roulatie op basis van een jaarlijks vastgesteld schema) en daarnaast wordt er een dienst in de Petrakerk gehouden. De diensten in de Vestingkerk en in de Kerk aan de Dorpsstraat beginnen om 10:00 uur, de diensten in de Petrakerk om uur. Regelmatig worden ook diensten gezamenlijk gevierd.

3 In het beleidsplan wordt nadere uitleg gegeven over de organisatie van de gemeente. Hieronder zijn een paar zaken uitgelicht: Binnen de gemeente is er speciale aandacht voor het ouderenpastoraat. Voor het ouderenpastoraat is een pastoraal werkster in deeltijd aangesteld. Zij heeft een eigen taakgebied en werkt nauw samen met de predikanten. Daarnaast is een ouderling benoemd die de coördinatie van het bezoekwerk verzorgt. Dit bezoekwerk richt zich in het bijzonder op ouderen van 75 jaar of ouder en wordt uitgevoerd door een team van speciale contactpersonen. Overwogen wordt op termijn het ouderenpastoraat te integreren in het wijkpastoraat. De jeugdzaken in de Protestantse Gemeente Hellevoetsluis worden behandeld door de Jeugdraad. Hierin hebben de jeugdouderling(en) een coördinerende taak en verzorgen zij ook de aansturing en de communicatie met de Kerkenraad. De huisvesting voor de te beroepen predikant kan in overleg worden bepaald. Er bestaan verschillende mogelijkheden om aan die huisvesting gestalte te geven. Op dit moment is er bijvoorbeeld een woning beschikbaar. Maar andere opties zijn bespreekbaar. 3. Vestingkerk Op de mooiste plek van Hellevoetsluis de Vesting bevindt zich de uit de 17e eeuw stammende kerk: Kerk-in-de-Vesting wordt ze wel deftig genoemd of kortweg Vestingkerk. Dit is een sfeervol kerkgebouw midden in de Vesting, naast het oude stadhuis.

4 4. Kerk aan de Dorpsstraat Aan de Dorpsstraat in Nieuwenhoorn staat onze mooie oude kerk uit ca Deze kerk heeft een prachtig houten tongewelf en is oorspronkelijk een oude parochiekerk met een sobere toren en een eenbeukig schip. In 2014 is na een verbouwing de kerk weer in oude luister hersteld en ontdaan van knagende kevers. In de tuin van deze kerk is nog een vergadercentrum aanwezig De Schakel. Hierin is ook een tweedehands boekenmarkt gevestigd, die eens per maand geopend is voor het inleveren en aanschaffen van boeken en mede een ontmoetingsplek wil zijn. 5. Petrakerk De Petrakerk is een kerkgebouw uit Onlangs zijn de keuken en het vergadercentrum vernieuwd. De kerkenraadsvergaderingen vinden hier plaats en ook is er een aparte ruimte voor het jeugdwerk. De kerkzaal is voorzien van moderne audio- en visuele voorzieningen.

5 6. Profiel Algemeen Voor zowel het profiel van Vestingkerk en Dorpsstraat als voor het profiel van de Petrakerk gelden een aantal gezamenlijke kenmerken: Orde van dienst Bij binnenkomst in de kerk ontvangt iedereen een orde van dienst en een zondagsbrief. Op de orde van dienst worden de liederen die niet uit het liedboek afkomstig zijn, afgedrukt. Op deze manier kunnen de predikanten uit elke willekeurige liedbundel kiezen. Indien nodig wordt de muziek afgedrukt. Vrijwilligers Aan elke dienst werken naast de voorganger zo n 10 tot 15 mensen mee, uiteenlopend van ambtsdragers, koster, organist, kindernevendienst, kinderoppas tot ophaaldienst, koffieploeg en vouwploeg waarbij er veel samenwerking is. Communicatie, zondagsbrief, bloemengroet e.d. Elke zondag wordt een zondagsbrief uitgedeeld met daarop gemeentebrede mededelingen, bijv. waar de bloemen naar toe gaan en welke gemeenteleden ziek zijn. De zondagsbrief en liturgie zijn ook te vinden op onze website De diensten zijn ook via internet te beluisteren via Maandelijks wordt er een (betaald) kerkblad Kerkwijzer uitgebracht en sinds kort zijn wij ook te vinden op Facebook. Kindernevendienst/kinderoppas/jeugd Tijdens elke dienst is er kindernevendienst en kinderoppas. De kindernevendienst volgt Kind op zondag en met Advent/Kerst en met 40-dagentijd/Pasen wordt er een apart project gedaan, waarvan de resultaten in de kerk te zien zijn. Voor de jeugd is er elke twee weken jeugdkerk die gemeentebreed is. Koffiedrinken Het koffiedrinken na de dienst neemt een belangrijke plaats in waarbij het wel en wee van gemeenteleden wordt besproken en dus belangrijk is voor de gemeenschapszin. Bijzondere diensten Tijdens de periodes van Advent/Kerst en 40-dagentijd/Pasen wordt het liturgisch centrum opgeluisterd met een liturgische bloemschikking. Verder wordt er intensief stilgestaan bij de Stille Week doordat er voor de gehele gemeente iedere avond een dienst wordt gehouden die per jaar, afwisselend, in de Vestingkerk of de Dorpsstraat wordt gehouden. Ook wordt er twee maal per jaar een dienst gehouden die volledig in het teken van de ZWO staat. Vanzelfsprekend wordt er ook ieder jaar aandacht geschonken aan Bid- en Dankdag. Als laatste noemen we de zomerdiensten die altijd gezamenlijk zijn en waarbij er een bepaald thema centraal staat. Deze diensten rouleren wekelijks per kerkgebouw.

6 Activiteiten Per kerkgebouw worden er jaarlijks activiteiten georganiseerd. Tijdens Open Monumentendag worden onze monumentale kerken opengesteld en de Vestingkerk is ook regelmatig open bij festiviteiten in de Vesting. Daarnaast kennen de Dorpsstraat en de Petrakerk ook een jaarlijkse bazaar. Kenmerkend voor al deze activiteiten is dat er vele gemeenteleden bij betrokken zijn en zich betrokken voelen. 7. Profiel Vestingkerk-Dorpsstraat Motto De kerkgemeenschap gaat ons aan het hart en dat dragen we uit! Het profiel Vestingkerk-Dorpsstraat kenmerkt zich naast de algemene kenmerken in het bijzonder door: Karakter De diensten kenmerken zich door een rustig karakter en stijlvolle sfeer geïnspireerd door een rijke liturgische traditie. Deze diensten zijn zeker geen statisch gebeuren. Preek De preek neemt in de dienst een belangrijke plaats in, heeft diepgang met een vertaling naar de praktijk. Liedkeuze Tijdens de diensten wordt er gezongen uit Het Nieuwe Liedboek alsmede uit Zingend Geloven, Taizé en Iona. Muzikale ondersteuning: De kwaliteit van muziek en zang in combinatie met de cantorij neemt een belangrijke plaats in en is daarom in handen van een aangestelde professionele kerkmusicus (cantor-organist). Het klassieke orgel neemt in beide kerken de belangrijkste plaats in als begeleidingsinstrument. Ook wordt er zo nu en dan gebruik gemaakt van andere (klassieke) instrumenten zoals piano, viool, dwarsfluit, trompet en hobo. Bijzondere diensten: Zowel de Vestingkerk als de kerk aan de Dorpsstraat hebben al jarenlang een eigen cantorij. In beide kerken werken ze regelmatig mee aan de dienst waarbij de jaarlijkse Kerstnachtdienst een hoogtepunt vormt. Activiteiten: Ter versterking van de onderlinge band wordt er jaarlijks een gemeentecontactavond met een gezamenlijke maaltijd georganiseerd. Jaarlijks is er ook de bazaar in de kerk aan de Dorpsstraat. De tweedehands boekenmarkt in De Schakel wil mede een ontmoetingscentrum zijn voor mensen uit de kerk en haar omgeving.

7 8. Profiel Petrakerk Motto De Petrakerk is een gemeenschap waar jong en oud elkaar ontmoeten rondom Bijbel en muziek. Het profiel Petrakerk kenmerkt zich naast de algemene kenmerken in het bijzonder door: Karakter De diensten kenmerken zich door een gevarieerd aanbod en informele sfeer met extra aandacht voor de jongeren. Nieuwe vormen van erediensten gaan hand in hand met bestaande tradities. De sfeer wordt enigszins gekenmerkt door een evangelische geloofsbeleving waarbij het werk van de Heilige Geest in het leven van mensen leidend is. Voor het ondersteunen van de preek, liederen of bepaalde thema s wordt gebruik gemaakt van de beamer. Preek De preek neemt in de dienst een belangrijke plaats in en kan op een eigentijdse manier ingevuld worden. De Bijbel wordt uitgelegd met een relevantie voor het leven in deze tijd en welke plaats je als christen daarbij inneemt. Het oog hebben voor elkaar en de wereld om ons heen is belangrijk en krijgt vorm in de onderlinge omgang. Liedkeuze De liedkeuze is zeer divers. De liederen zijn afkomstig uit het Nieuwe Liedboek, de Evangelische liedbundel/opwekkingsbundel, Taizé, Zingend Geloven en Iona e.d. Muzikale ondersteuning Wat muzikale ondersteuning betreft wordt er gestreefd naar een uiteenlopend aanbod. Het orgel neemt (nog) een belangrijke plaats in, maar ook begeleiding met band (Petraband) is belangrijk en vindt ongeveer een keer per maand plaats. Daarnaast is er ook ruimte voor gemeenteleden met name jongeren om een steentje bij te dragen op muzikaal gebied Bijzondere diensten Er worden regelmatig bijzondere diensten gehouden waarbij de nadruk ligt op gezinnen en jongeren. De diensten worden dan gemaakt met een grote inbreng van gemeenteleden. Ook worden er een aantal keren per jaar koren uitgenodigd ter opluistering van de dienst. Een belangrijke bijzondere dienst is de Kinderkerstnachtdienst waarbij een eigen kinderkoor meewerkt en de musicalrollen ingevuld worden door de tieners. Activiteiten Jaarlijks wordt er een goed bezochte bazaar georganiseerd.

8 9. Profiel predikant De predikant a. heeft het vermogen om met behoud van een goede samenwerking tussen de twee sterke profielen, de gemeenschap in de Vestingkerk/Dorpsstraat uit te bouwen; b. geeft samen met de gemeente vorm aan het profiel van de Vestingkerk/Dorpsstraat en gaat wekelijks (conform het rooster) in een van beide kerken of de Petrakerk voor; c. weet in de preek de relatie te leggen tussen het geloof en de dagelijkse praktijk; d. is inspirerend en heeft mensenkennis; e. kan zich ook vinden in het profiel van de Petrakerk; f. enthousiasmeert en is op samenwerking ingesteld; g. is een teamspeler met enige ervaring; h. heeft aandacht voor en biedt ruimte in de dienst en daarbuiten (samen met de collega's) aan de diverse doelgroepen; i. weet in gesprekken relatie te leggen tussen het geloof en de dagelijkse praktijk; j. heeft affiniteit met vorming en toerusting; k. is empathisch en communicatief sterk; l. heeft gevoel voor de plaats van de kerk in de samenleving. 10. Websites Informatie over de Protestantse Gemeente Hellevoetsluis met onder meer haar beleidsplan is te vinden op onze website: Informatie over de burgerlijke gemeente Hellevoetsluis is te vinden op:

OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING

OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING HET BELEIDSPLAN HERVORMDE GEMEENTE OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING 2017-2021 Beleidsplan 2017 2021 van de Hervormde Gemeente Ommelanderwijk Zuidwending. Wat voor gemeente zijn wij De Hervormde Gemeente Ommelanderwijk

Nadere informatie

Profielschets van de te beroepen predikant. Protestantse Gemeente te Sint Pancras. Datum: 11-2013 Website: www.pgsp.nl

Profielschets van de te beroepen predikant. Protestantse Gemeente te Sint Pancras. Datum: 11-2013 Website: www.pgsp.nl Profielschets van de te beroepen predikant Protestantse Gemeente te Sint Pancras Datum: 11-2013 Website: www.pgsp.nl Protestantse Gemeente Sint Pancras Missie: De Protestantse Gemeente te Sint Pancras

Nadere informatie

De hartslag van ons leven Beleidsplan

De hartslag van ons leven Beleidsplan De hartslag van ons leven Beleidsplan 2015-2019 inleiding De is een veelkleurige gemeente. Jezus Christus verbindt ons. Hij is de hartslag van ons leven. Rondom Zijn Evangelie komen we telkens weer samen.

Nadere informatie

Profielschets wijkgemeente Kerk aan de Linge

Profielschets wijkgemeente Kerk aan de Linge Profielschets wijkgemeente Kerk aan de Linge In oktober 2018 is onze wijkgemeente ontstaan na een fusie tussen de Gereformeerde Bethelkerk en de Hervormde Gemeente Leerdam. De Protestantse gemeente Leerdam

Nadere informatie

2 Veelkleurige gemeente Typering van onze gemeente en kernwaarden (wat vinden wij belangrijk)

2 Veelkleurige gemeente Typering van onze gemeente en kernwaarden (wat vinden wij belangrijk) Protestantse Gemeente Veendam Beleidsplan 2019-2025 Inhoud 1 Missie 2 Veelkleurige gemeente Typering van onze gemeente en kernwaarden (wat vinden wij belangrijk) 3 Visie 2025 4 Speerpunten Beleid 2019-2025

Nadere informatie

Profielschets. van de te beroepen Predikant(e) Protestantse Gemeente De Hoeksteen. te Schoonhoven en Willige Langerak

Profielschets. van de te beroepen Predikant(e) Protestantse Gemeente De Hoeksteen. te Schoonhoven en Willige Langerak Profielschets van de te beroepen Predikant(e) Protestantse Gemeente De Hoeksteen te Schoonhoven en Willige Langerak Beknopt profiel van de burgerlijke gemeente Schoonhoven De historische stad Schoonhoven

Nadere informatie

Profielschets protestantse wijkgemeente Dubbeldam

Profielschets protestantse wijkgemeente Dubbeldam Profielschets protestantse wijkgemeente Dubbeldam Inleiding Met dit document wordt een indruk gegeven van de protestantse wijkgemeente Dubbeldam te Dordrecht. De wijkgemeente is een pluriforme gemeente

Nadere informatie

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom Welkom in de Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld, aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland. Wij zijn één van

Nadere informatie

In de Apostolische Geloofsbelijdenis worden de hoofdzaken van het christelijk geloof kort samengevat.

In de Apostolische Geloofsbelijdenis worden de hoofdzaken van het christelijk geloof kort samengevat. BELEIDSPLAN PROTESTANTSE KERK OLDELAMER/OLDETRIJNE VISIE Wij zien onze gemeente als een huis waarvan de deuren wijd open staan naar buiten toe. Het is ons streven om als gemeente in de wereld te staan

Nadere informatie

CONCEPT PROFIELSCHETS VAN DE PROTESTANTSE GEMEENTE ALEXANDERKERK CONCEPT PROFIELSCHETS PREDIKANT

CONCEPT PROFIELSCHETS VAN DE PROTESTANTSE GEMEENTE ALEXANDERKERK CONCEPT PROFIELSCHETS PREDIKANT CONCEPT PROFIELSCHETS VAN DE PROTESTANTSE GEMEENTE ALEXANDERKERK CONCEPT PROFIELSCHETS PREDIKANT Rotterdam, juli 2017 Geachte gemeenteleden van de Alexanderkerk, Voor u ligt het concept van de profielschets

Nadere informatie

Wijkgemeente Bethelkerk Hervormde Gemeente Harderwijk BELEIDSPLAN Vastgesteld in de kerkenraadsvergadering van 7 maart 2019

Wijkgemeente Bethelkerk Hervormde Gemeente Harderwijk BELEIDSPLAN Vastgesteld in de kerkenraadsvergadering van 7 maart 2019 Wijkgemeente Bethelkerk Hervormde Gemeente Harderwijk BELEIDSPLAN 2019 2022 Vastgesteld in de kerkenraadsvergadering van 7 maart 2019 INHOUD 1. Kern (samenvatting) beleidsplan 2015 2018 2. Kernthema s

Nadere informatie

Bericht van beide wijkkerkenraden

Bericht van beide wijkkerkenraden Federatie Bericht van beide wijkkerkenraden Beste gemeenteleden, Als kerkenraden van de wijkgemeenten Vredekerk en Maarland willen we het volgende graag met jullie delen: In onze samenwerking tot nu toe

Nadere informatie

Alleen in Nisse is nog een zondagsschool, waar ook een paar kinderen uit 's-heer Abtskerke opzitten. We zijn blij dat er nog een zondagsschool is.

Alleen in Nisse is nog een zondagsschool, waar ook een paar kinderen uit 's-heer Abtskerke opzitten. We zijn blij dat er nog een zondagsschool is. BELEIDSPLAN NISSE EN S-HEER ABTSKERKE herziening beleidsplan 6 mei 2014 VOORAF: Dit beleidsplan is vooral een beschrijving van wat we als gemeenten doen en in ieder geval zo willen houden. Dat is niet

Nadere informatie

Profielschets organist en/of cantor PKN-wijkgemeente Marekerk De Meern

Profielschets organist en/of cantor PKN-wijkgemeente Marekerk De Meern Profielschets organist en/of cantor PKN-wijkgemeente Marekerk De Meern De PKN-wijkgemeente Marekerk te De Meern zoekt vanwege het vertrek van de huidige cantor-organist een Cantor functieniveau II en Organist

Nadere informatie

Terugblik en Toekomst. 18 april 2012

Terugblik en Toekomst. 18 april 2012 Terugblik en Toekomst 18 april 2012 De GEMEENTE van Wijhe Gemeente God, Jezus, HGeest, Bijbel Samenleving: dorp, verenigingen, werk, school, geboorte, dood, ziekte, feesten Kerntaken Gemeente Vieren Pastoraat

Nadere informatie

Beleidsplan. Protestantse Gemeente Elburg - Ichthuskerk

Beleidsplan. Protestantse Gemeente Elburg - Ichthuskerk Beleidsplan Protestantse Gemeente Elburg - Ichthuskerk 2017-2021 Versie t.b.v. gemeenteberaad 11 juni 2017 Dit document beschrijft het beleid van de Ichthuskerk voor de komende 4 jaren. Het is een kort

Nadere informatie

Beleidsplan van de kerkenraad

Beleidsplan van de kerkenraad Beleidsplan van de kerkenraad Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk 2011-2016 Visie De Protestantse gemeente in Wolphaartsdijk wil een kerkgemeente zijn die rondom de Bijbel ruimte geeft aan vieren, ontmoeten,

Nadere informatie

De kerkenraad bestaat uit een voorzitter, een scriba, 6 ouderlingen, 2 ouderling/kerkrentmeesters, 1 jeugdouderlingen en 4 diakenen.

De kerkenraad bestaat uit een voorzitter, een scriba, 6 ouderlingen, 2 ouderling/kerkrentmeesters, 1 jeugdouderlingen en 4 diakenen. wijk Loppersum Kerkenraad De kerkenraad bestaat uit een voorzitter, een scriba, 6 ouderlingen, 2 ouderling/kerkrentmeesters, 1 jeugdouderlingen en 4 diakenen. Verdeling taken wijkouderlingen: Moderamen:

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Lichtenvoorde

Protestantse Gemeente Lichtenvoorde Protestantse Gemeente Lichtenvoorde Jaarwerkplan voor kerkenraad, predikant en kerkelijk werker voor 2015 I. Procedure 1. Dit Jaarwerkplan is een afgeleide van het (meerjarig) beleidsplan van onze kerkelijke

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE HOOGEVEEN. Hervormde wijkgemeente Centrum GROTE KERK HOOGEVEEN

PROTESTANTSE GEMEENTE HOOGEVEEN. Hervormde wijkgemeente Centrum GROTE KERK HOOGEVEEN PROTESTANTSE GEMEENTE HOOGEVEEN Hervormde wijkgemeente Centrum GROTE KERK HOOGEVEEN PROFIELSCHETS GEMEENTE DATUM VASTSTELLING ALGEMENE KERKENRAAD 21 JANUARI 2016 WIJKKERKENRAAD: 14 JANUARI 2016 Profielschets

Nadere informatie

BELEIDSPLAN van de Protestantse Gemeente het Vierkant, Wognum-Benningbroek-Sijbekarspel-Nibbixwoud VIERKANT VOORUIT

BELEIDSPLAN van de Protestantse Gemeente het Vierkant, Wognum-Benningbroek-Sijbekarspel-Nibbixwoud VIERKANT VOORUIT BELEIDSPLAN 2014 2018 van de Protestantse Gemeente het Vierkant, Wognum-Benningbroek-Sijbekarspel-Nibbixwoud VIERKANT VOORUIT Wognum februari 2014 Aangepaste versie februari 2017 INHOUDSOPGAVE BELEIDSPLAN

Nadere informatie

Beleidsplan waarin opgenomen: visie op en organisatie van het pastoraat in de Protestantse Wijkgemeente (i.w.) te Kampen

Beleidsplan waarin opgenomen: visie op en organisatie van het pastoraat in de Protestantse Wijkgemeente (i.w.) te Kampen Beleidsplan waarin opgenomen: visie op en organisatie van het pastoraat in de Protestantse Wijkgemeente (i.w.) te Kampen Zoals vastgesteld door de wijkkerkenraad op 9 februari 2015 0 Inhoudsopgave 2 Inleiding

Nadere informatie

Beleidsplan Protestantse Gemeente de Woldkerken te Schildwolde-Overschild-Hellum-Noordbroek

Beleidsplan Protestantse Gemeente de Woldkerken te Schildwolde-Overschild-Hellum-Noordbroek Beleidsplan Protestantse Gemeente de Woldkerken te Schildwolde-Overschild-Hellum-Noordbroek Moge het geloof waarin we staan Hoorbaar worden in ons spreken. Moge de hoop die leeft in ons hart Zichtbaar

Nadere informatie

Profielschets Protestantse Gemeente Ternaard

Profielschets Protestantse Gemeente Ternaard Profielschets Protestantse Gemeente Ternaard 2012-2013 Het dorp Ternaard Ternaard ligt in een agrarisch leefgebied in het noorden van de provincie Fryslân en maakt deel uit van de gemeente Dongeradeel.

Nadere informatie

Profielschets Gereformeerde Kerk Bennekom (Brinkstraatkerk)

Profielschets Gereformeerde Kerk Bennekom (Brinkstraatkerk) Profielschets Gereformeerde Kerk Bennekom (Brinkstraatkerk) Schets van de plaats Bennekom Bennekom is een welvarend dorp binnen de gemeente Ede, met ongeveer 16.000 inwoners. Het dorp ligt tussen Ede en

Nadere informatie

PROFIEL VAN DE HERVORMDE GEMEENTE GROTE KERK IN EPE

PROFIEL VAN DE HERVORMDE GEMEENTE GROTE KERK IN EPE PROFIEL VAN DE HERVORMDE GEMEENTE GROTE KERK IN EPE Dorp en gemeente Epe Epe, in de provincie Gelderland, ligt in het noordoostelijke deel van de Veluwe. De naam Epe is verwant aan het oude apa dat water

Nadere informatie

Profielschets Predikant Hervormde Gemeente Ingen

Profielschets Predikant Hervormde Gemeente Ingen Profielschets Predikant Hervormde Gemeente Ingen Ingen, 31 mei 2017 De hervormde Gemeente Ingen behorende tot de PKN streeft er naar haar basis te hebben in de liefde van de Heer en daar met woord en daad

Nadere informatie

BELEIDSPLAN VAN DE GEREFORMEERDE KERK GELDERMALSEN

BELEIDSPLAN VAN DE GEREFORMEERDE KERK GELDERMALSEN BELEIDSPLAN VAN DE GEREFORMEERDE KERK TE GELDERMALSEN 2015-2019 Aangenomen in de kerkenraadsvergadering van 7 april 2015 G. van Tuyl, Voorzitter K. van Kranenburg Visscher: Scriba Pagina 2 Gereformeerde

Nadere informatie

ENQUÊTE ENQUÊTE. De enquête is ook online in te vullen op: www.onzekerkonzetoekomst.nl

ENQUÊTE ENQUÊTE. De enquête is ook online in te vullen op: www.onzekerkonzetoekomst.nl ENQUÊTE ENQUÊTE De enquête is ook online in te vullen op: www.onzekerkonzetoekomst.nl ENQUÊTE UW MENING TELT! Wie in Kloosterhaar of Sibculo woont weet ongetwijfeld waar de kerk staat. Duidelijk zichtbaar

Nadere informatie

Overige informatie In Haastrecht is een christelijke basisschool: De Morgenster, waar wij mee samenwerken.

Overige informatie In Haastrecht is een christelijke basisschool: De Morgenster, waar wij mee samenwerken. 1 Inleiding Voor u ligt het beleidsplan en de meerjarenbegroting van de PKN Gereformeerde Kerk van Haastrecht. In dit beleidsplan zet de kerkenraad op papier, wat ze samen met de gemeente in de toekomst

Nadere informatie

Profielschets van de wijkgemeente Woerden West

Profielschets van de wijkgemeente Woerden West Profielschets van de wijkgemeente Woerden West Vastgesteld: 11 januari 2016 1. Kenmerken van de burgerlijke gemeente Woerden De gemeente Woerden is gelegen in het oostelijke deel van het Groene Hart (West

Nadere informatie

Beleidsplan Gereformeerde kerk Lunteren

Beleidsplan Gereformeerde kerk Lunteren Beleidsplan Gereformeerde kerk Lunteren Contactgegevens: Scriba: H.J. Doornbos Spoorwiel 19 6741 ZJ Lunteren scriba@gklunteren.nl telefoon: 0318 303859 RSIN Nummer: 002569589 Bestuurssamenstelling: Het

Nadere informatie

HANDELINGEN van de Hervormde Gemeente Goudriaan Onze beleidsvoornemens voor de periode

HANDELINGEN van de Hervormde Gemeente Goudriaan Onze beleidsvoornemens voor de periode HANDELINGEN van de Hervormde Gemeente Goudriaan Onze beleidsvoornemens voor de periode 2018-2021 A. Inleiding Onze gemeente heeft het verlangen om te groeien in geloof, in gemeenschap en in het dienen

Nadere informatie

Beleidsplan van de Gereformeerde Kerk Driesum ca. LEVEN UIT DE BRON. Vastgesteld plan 1.0 d.d. 24-6-2015

Beleidsplan van de Gereformeerde Kerk Driesum ca. LEVEN UIT DE BRON. Vastgesteld plan 1.0 d.d. 24-6-2015 Beleidsplan van de Gereformeerde Kerk Driesum ca. LEVEN UIT DE BRON Vastgesteld plan 1.0 d.d. 24-6-2015 2015-2019 Voorwoord Zoals aangegeven in de kerkorde is het een taak van de kerkenraad om een beleidsplan

Nadere informatie

PROFIELSCHETS VAN DE GEMEENTE

PROFIELSCHETS VAN DE GEMEENTE PROFIELSCHETS VAN DE GEMEENTE Leek, burgerlijke gemeente De gemeente Leek ligt in het Westerkwartier van Groningen. De dorpen Leek en Tolbert zijn de grootste kernen van de gemeente. De gemeente Leek heeft

Nadere informatie

PROFIEL SCHETS. Protestantse Gemeente Zunderdorp. Stichting Diensten met Belangstellenden

PROFIEL SCHETS. Protestantse Gemeente Zunderdorp. Stichting Diensten met Belangstellenden PROFIEL Protestantse Gemeente Zunderdorp SCHETS Stichting Diensten met Belangstellenden ALGEMEEN WERKPERCENTAGE De Protestantse Gemeente van Zunderdorp en de Stichting Diensten met Belangstellenden (DmB)

Nadere informatie

Enquête. Hervormde gemeente te Broek op Langedijk

Enquête. Hervormde gemeente te Broek op Langedijk Enquête Hervormde gemeente te Broek op Langedijk Enquête De kerk van nu is niet meer te vergelijken met de kerk van 25 jaar geleden. De dagelijkse informatiegolf die we vanuit allerlei media over ons heen

Nadere informatie

WAT WILLEN DE GEMEENTELEDEN VAN DE LUCASKERK IN DE ZONDAG VIERINGEN?

WAT WILLEN DE GEMEENTELEDEN VAN DE LUCASKERK IN DE ZONDAG VIERINGEN? WAT WILLEN DE GEMEENTELEDEN VAN DE LUCASKERK IN DE ZONDAG VIERINGEN? DOEL VAN DE ENQUETE De vieringen in de Lucaskerk beter laten aansluiten bij de behoeften van de gemeenteleden OPZET VAN DE ENQUETE Via

Nadere informatie

Pagina 1. Profielschets van de wijkgemeente Oost

Pagina 1. Profielschets van de wijkgemeente Oost Profielschets van de wijkgemeente Oost 1. Kenmerken van de kerkelijk gemeente De Gereformeerde Kerk van Woerden en Zegveld is gesticht in 1887 en telt globaal 2.000 doop- en belijdende leden. Onze kerk

Nadere informatie

b e l e i d s p l a n

b e l e i d s p l a n b e l e i d s p l a n 2017 2021 Een geopende deur Hervormde Gemeente Opende Kornhorn Inhoud inleiding 2 profiel van onze gemeente 2 geschiedenis van onze gemeente 2 plaatselijke regeling 2 profielschets

Nadere informatie

Historische ontwikkeling van de gemeente. Karakter en beeld van de gemeente. 1. Diakonie Beleidsplan Wijkgebouw.

Historische ontwikkeling van de gemeente. Karakter en beeld van de gemeente. 1. Diakonie Beleidsplan Wijkgebouw. Beleidsplan Protestantse Gemeente Ransdorp-Holysloot 2013 2018 Inhoudsopgave P 2 I Proloog Historische ontwikkeling van de gemeente Karakter en beeld van de gemeente P 3 II Wie en wat willen wij zijn?

Nadere informatie

1 Onze Gemeente Erediensten De Bethelkerk; de plaats van samenkomst Huur van Bethelkerk... 3

1 Onze Gemeente Erediensten De Bethelkerk; de plaats van samenkomst Huur van Bethelkerk... 3 INHOUDSOPGAVE 1 Onze Gemeente... 2 1.1 Erediensten... 2 1.2 De Bethelkerk; de plaats van samenkomst... 2 1.3 Huur van Bethelkerk... 3 2 Organisatie... 3 2.1 Kerkenraad... 3 2.2 Gemeentevergadering... 4

Nadere informatie

ACTIVITEITENPLAN 2014

ACTIVITEITENPLAN 2014 ACTIVITEITENPLAN 2014 1 Vieren - Aantrekkelijke dienst; communicatie via moderne audiovisuele middelen, positieve en hartelijke sfeer; - Herkenbare ochtenddienst afgewisseld door andere vormen van diensten;

Nadere informatie

BELEIDSPLAN VAN DE ADVENTSKERKGEMEENTE DEEL UITMAKEND VAN DE PROTESTANTSE GEMEENTE EINDHOVEN 1. UITGANGSPUNT

BELEIDSPLAN VAN DE ADVENTSKERKGEMEENTE DEEL UITMAKEND VAN DE PROTESTANTSE GEMEENTE EINDHOVEN 1. UITGANGSPUNT BELEIDSPLAN 2014-2018 VAN DE ADVENTSKERKGEMEENTE DEEL UITMAKEND VAN DE PROTESTANTSE GEMEENTE EINDHOVEN 1. UITGANGSPUNT Wij zijn een pluriforme gemeente: jongeren én ouderen, oudgedienden én nieuwkomers,

Nadere informatie

Stem geven aan elkaar

Stem geven aan elkaar 03-10-2016 BELEIDSPLAN KERKMUZIEK 2016-2017 Stem geven aan elkaar Muziek is niet weg te denken uit de protestantse eredienst, van eenstemmige gemeentezang tot veelstemmige koormuziek, van een enkel begeleidend

Nadere informatie

Beleidsplan GKU 2015-2019

Beleidsplan GKU 2015-2019 Beleidsplan GKU 2015-2019 Wat de toekomst brengen moge Vastgesteld: Urk, 6 november 2015 1 Inhoudsopgave: Inleiding 1. Typering van de gemeente 1.1. Missie 1.2. Visie 2. Adviezen van de beleidscommissie

Nadere informatie

ds. Peter A. van den Berg uit Duiven.

ds. Peter A. van den Berg uit Duiven. Op 9 november 2005 heeft de Kerkenraad besloten een beroep uit te brengen op ds. Peter A. van den Berg uit Duiven. Dit naar aanleiding van het uitgebrachte advies van de daartoe ingestelde beroepingscommissie.

Nadere informatie

PROFIEL PREDIKANT. Dit profiel is gemaakt door een groep gemeenteleden die de volgende clusters vertegenwoordigen: Pastoraat. Eredienst.

PROFIEL PREDIKANT. Dit profiel is gemaakt door een groep gemeenteleden die de volgende clusters vertegenwoordigen: Pastoraat. Eredienst. PROFIEL PREDIKANT Dit profiel is gemaakt door een groep gemeenteleden die de volgende clusters vertegenwoordigen: Pastoraat Eredienst Diaconie Jeugd Gemeenschapsvorming Beheer Vorming & Toerusting PROFIEL

Nadere informatie

PROFIELSCHETS PROTESTANTSE GEMEENTE TUBBERGEN

PROFIELSCHETS PROTESTANTSE GEMEENTE TUBBERGEN PROFIELSCHETS PROTESTANTSE GEMEENTE TUBBERGEN 2 Burgerlijke gemeente Tubbergen Tubbergen is een gemeente in het noordoosten van Twente, in de provincie Overijssel. De gemeente telt ruim 21.000 inwoners

Nadere informatie

...betrokken en gastvrij...

...betrokken en gastvrij... Beleidsplan Protestantse Gemeente te Bolnes 2018 2023...betrokken en gastvrij... Oktober 2018 De duif en de watergolven in het logo van onze Protestantse Gemeente te Bolnes vertellen hoe wij in het leven

Nadere informatie

3. RSIN of fiscaal nummer: 001005649

3. RSIN of fiscaal nummer: 001005649 1. Formele naam kerkelijke gemeente Protestantse Gemeente te Haarlem De Protestantse Gemeente te Haarlem maakt deel uit van de Protestantse Kerk Nederland. 2. Onderdelen Protestantse Gemeente te Haarlem

Nadere informatie

Evangelisch Lutherse gemeente Stadskanaal. beleidsplan

Evangelisch Lutherse gemeente Stadskanaal. beleidsplan Evangelisch Lutherse gemeente Stadskanaal beleidsplan 2012-2017. Kerkelijk gebied ELG-Stadskanaal: ----Beleidsplan Evangelisch Lutherse Gemeente Stadskanaal 2012-2017--------------------------------------------blad

Nadere informatie

Zondagsbrief Zondag 28 juli 2019 Kleur: Groen

Zondagsbrief Zondag 28 juli 2019 Kleur: Groen Zondagsbrief Zondag 28 juli 2019 Kleur: Groen Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Koster: Video Wall: dhr. Klaas Bos uit Goes Ada Dieleman Joke de Putter Ko Dees Joris Vasse Aan alle kinderen in

Nadere informatie

Betrokken & gastvrij Beleidsplan Protestantse Gemeente te Dalfsen

Betrokken & gastvrij Beleidsplan Protestantse Gemeente te Dalfsen Beleidsplan Protestantse Gemeente te Dalfsen 2015 2020 november 2014 Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van de Protestantse Gemeente te Dalfsen. Dit beleidsplan 2015-2020 is gebaseerd op de visie, zoals

Nadere informatie

Stem geven aan elkaar

Stem geven aan elkaar Januari 2017 BELEIDSPLAN KERKMUZIEK 2016-2017 Stem geven aan elkaar LAARKERK ZUIDLAREN Muziek is niet weg te denken uit de protestantse eredienst, van eenstemmige gemeentezang tot veelstemmige koormuziek,

Nadere informatie

A. Algemene gegevens. Gereformeerde Kerk Haarlem-West Telefoonnummer: 023-5244569 RSIN/Fiscaal nummer: Nog niet bekend

A. Algemene gegevens. Gereformeerde Kerk Haarlem-West Telefoonnummer: 023-5244569 RSIN/Fiscaal nummer: Nog niet bekend A. Algemene gegevens Naam ANBI: Gereformeerde Kerk Haarlem-West Telefoonnummer: 023-5244569 RSIN/Fiscaal nummer: Nog niet bekend Website adres: www.pelgrimkerk.nl E-mail: scriba@pelgrimkerk.nl Adres: Stephensonstraat

Nadere informatie

Beleidsplan Ontmoetingskerk Poortvliet

Beleidsplan Ontmoetingskerk Poortvliet Beleidsplan Ontmoetingskerk Poortvliet 2014-2017 Ten geleide Voor het eerst in haar geschiedenis heeft de Ontmoetingskerk van Poortvliet zich ertoe gezet een beleidsplan op te stellen. In een relatief

Nadere informatie

Vacature Profielschets predikant Profielschets Protestante Gemeente Drunen Beleidsplan Protestante Gemeente Drunen

Vacature Profielschets predikant Profielschets Protestante Gemeente Drunen Beleidsplan Protestante Gemeente Drunen Informatiepakket : Vacature Predikant Vacature Profielschets predikant Profielschets Protestante Gemeente Drunen Beleidsplan Protestante Gemeente Drunen Protestantse Gemeente Drunen zoekt een bevlogen

Nadere informatie

DoRe Meppel Vledderstraat 20 (geen postadres) Postcode:

DoRe Meppel Vledderstraat 20 (geen postadres) Postcode: A. Algemene gegevens Naam ANBI: Telefoonnummer (facultatief): RSIN/Fiscaal nummer: Website adres: E-mail: Remonstrantse Gemeente Meppel 0522-240988 http://doremeppel.webklik.nl/page/homepage DoRe Meppel

Nadere informatie

Protestantse gemeente Kantens Stitswerd - Rottum. Beleidsplan

Protestantse gemeente Kantens Stitswerd - Rottum. Beleidsplan Protestantse gemeente Kantens Stitswerd - Rottum Beleidsplan 2013-2018 Inleiding In dit beleidsplan proberen wij een beeld te geven van onze werkzaamheden op dit moment en in de komende drie jaren. We

Nadere informatie

Profielschets van de Hervormde gemeente te Den Ham (Ov.).

Profielschets van de Hervormde gemeente te Den Ham (Ov.). Profielschets van de Hervormde gemeente te Den Ham (Ov.). Het dorp Den Ham Den Ham was tot 2001 de hoofdplaats van de burgerlijke gemeente Den Ham, maar maakt sindsdien deel uit van de gemeente Twenterand.

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2019-2021 Goede Herderkerk Christelijke Gereformeerde Kerk Doetinchem November 2018 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Visie... 5 Groeien naar elkaar... 6 Gaven... 6 Houding...

Nadere informatie

Profielschets van de te beroepen predikant voor wijk/sectie Noord, die deel is van de Protestantse Gemeente Nijverdal

Profielschets van de te beroepen predikant voor wijk/sectie Noord, die deel is van de Protestantse Gemeente Nijverdal Profielschets van de te beroepen predikant voor wijk/sectie Noord, die deel is van de Protestantse Gemeente Nijverdal In deze profielschets komt allereerst het profiel van de Protestantse Gemeente Nijverdal

Nadere informatie

PKN Wijkgemeente Kruiskerk/Gereformeerd West. Jaarplan

PKN Wijkgemeente Kruiskerk/Gereformeerd West. Jaarplan PKN Wijkgemeente Kruiskerk/Gereformeerd West Jaarplan 2014-2015 Versie 1 van 1 oktober 2014 Inhoudsopgave: 1. Jaarplan is gebaseerd op 2. Verantwoordelijkheden 3. Basis- en extra activiteiten voor hoofdverantwoordelijkheden

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Protestantse Gemeente te Klarenbeek Beleidsplan 2015 2019 Samen verder Romeinen 12: 4-7 Zoals ons lichaam vele delen heeft, en die delen niet allemaal dezelfde functie hebben, zo zijn we samen één lichaam

Nadere informatie

Beleidsplan Protestantse Gemeente de Boskapel te Groenekan (2016 2020)

Beleidsplan Protestantse Gemeente de Boskapel te Groenekan (2016 2020) Beleidsplan Protestantse Gemeente de Boskapel te Groenekan (2016 2020) 1. Het profiel van de gemeente. De Protestantse Gemeente te Groenekan is in de vijftiger jaren begonnen als hervormde lidmatenkring

Nadere informatie

PREDIKANT (M/V) De gemeente

PREDIKANT (M/V) De gemeente PREDIKANT (M/V) Vrijzinnig protestantse gemeente Open Pastoraat Het Open Pastoraat is de vrijzinnig protestantse gemeente in Gorinchem. Binnen het Open Pastoraat is er ruimte voor je persoonlijke zoektocht

Nadere informatie

Aan grenzen voorbij. Visie- en beleidsnota Voorwoord

Aan grenzen voorbij. Visie- en beleidsnota Voorwoord Visie- en beleidsnota 2014-2018 Voorwoord Aan grenzen voorbij De Protestantse Gemeente Oostvoorne (PGO) is voortgekomen uit de fusie op 27 november 2005 van de Hervormde gemeente te Oostvoorne en de Gereformeerde

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Oldehove Niehove. Beleidsplan

Protestantse Gemeente Oldehove Niehove. Beleidsplan Beleidsplan 2013 2017 Inhoudsopgave A. Inleiding... 1 B. Beschrijving gemeente... 1 C. Onze visie... 1 D. De missie voor de komende 5 jaar.... 2 E. Uitwerking van de Missie in doelstellingen... 2 E -

Nadere informatie

Schoffelen in de wijngaard

Schoffelen in de wijngaard Schoffelen in de wijngaard Beleidsplan Hervormde Gemeente Akkerwoude-Murmerwoude c.a. 2014-2019 Voorwoord De titel van het beleidsplan is de titel van een boekje van dominee Nico ter Linden. In dat boekje,

Nadere informatie

Protestantse Wijkgemeente Wilhelminakerk-Petruskapel Wilhelminakerk Blekersdijk LD Dordrecht Tel

Protestantse Wijkgemeente Wilhelminakerk-Petruskapel Wilhelminakerk Blekersdijk LD Dordrecht Tel Protestantse Wijkgemeente Wilhelminakerk-Petruskapel Wilhelminakerk Blekersdijk 41 3311 LD Dordrecht Tel. 078-6137925 Petruskapel Plein 1940-1945 nr. 1 3313 CV Dordrecht Tel. 078-6146271 Definitief vastgesteld

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Burum/Munnekezijl/Warfstermolen

Protestantse Gemeente Burum/Munnekezijl/Warfstermolen BELEIDSPLAN 2013-2017 Protestantse Gemeente Burum/Munnekezijl/Warfstermolen Inhoud 1. Inleiding Profiel gemeente Visie 2. Samenstelling gemeente, kerkenraad en werknemers Liturgiecommissie Pastoraat Vermogensrechtelijke

Nadere informatie

Beleidsplan. Gemeente. Steenwijkerwold 2014-2018

Beleidsplan. Gemeente. Steenwijkerwold 2014-2018 Beleidsplan van de Protestantse Gemeente te Steenwijkerwold 2014-2018 1 Inhoud 1. Beleidsvoornemens 2. Algemene beschrijving van de gemeente 3. Prioriteiten voor de komende jaren 4. Werkvelden a. Pastoraat

Nadere informatie

Concept-Beleidsplan Protestantse Gemeente te Zwammerdam

Concept-Beleidsplan Protestantse Gemeente te Zwammerdam Concept-Beleidsplan Protestantse Gemeente te Zwammerdam 2015 2019 1. Het uitgangspunt. Alles wat we over de gemeente zeggen, alles wat we aan gemeente-opbouw willen: welke vormen, welke richting, enz.,

Nadere informatie

In het teken van de ontmoeting. Beleidsplan Ontmoetingskerk Bergambacht

In het teken van de ontmoeting. Beleidsplan Ontmoetingskerk Bergambacht In het teken van de ontmoeting Beleidsplan Ontmoetingskerk Bergambacht 2019-2023 maart 2019 Ontmoeten Ontmoeten is kijken en zien, luisteren en horen, verbazen en verwonderen. Echt zien en echt horen.

Nadere informatie

Beleidsplan de Veste

Beleidsplan de Veste Beleidsplan de Veste 2015-2020 1 Hoofdlijnen 1.1 Visie Het profiel van de gereformeerde wijkgemeente De Veste wordt gekarakteriseerd als een open, pluriforme gemeente. Voor ons staat Omgang met God centraal.

Nadere informatie

Bijlage 4 Werkwijze en uitkomsten enquête onder gemeenteleden PGU

Bijlage 4 Werkwijze en uitkomsten enquête onder gemeenteleden PGU Bijlage 4 Werkwijze en uitkomsten enquête onder gemeenteleden PGU Werkwijze Met hulp van de zogenaamde flapdialoog zijn verschillende vragen voorgelegd aan onderstaande groepen binnen de gemeente, daarnaast

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Tweestromenland

Protestantse Gemeente Tweestromenland Protestantse Gemeente Tweestromenland Beleidsplan jaren 2013-2016 1. ALGEMEEN EN INLEIDING 3 2. PROFIEL VAN DE PG TWEESTROMENLAND 3 3. EREDIENSTEN 3 4. KERKENRAAD 4 5. PASTORAAT 4 6. DIACONIE 5 7. COLLEGE

Nadere informatie

Overzicht van vacature

Overzicht van vacature Overzicht van vacature Diaconie Diaken 3 Diaken penningmeester 4 Kerkdienst Kindernevendienst 5 Bediening microfoon 6 Beameraar 7 Beeld redacteur 8 Kerkenraad Voorzitter kerkenraad 9 Pastoraal ouderling

Nadere informatie

Rapport aan de kerkenraad van de Protestantse Gemeente in Voorhout van de gemeentebijeenkomst 14 maart 2010

Rapport aan de kerkenraad van de Protestantse Gemeente in Voorhout van de gemeentebijeenkomst 14 maart 2010 1 Rapport aan de kerkenraad van de Protestantse Gemeente in Voorhout van de gemeentebijeenkomst 14 maart 2010 De samenkomst van de christelijke gemeente op de zondagmorgen 2 Voorhout, juni 2010 Beste kerkenraad,

Nadere informatie

Werkdocument voor het pastoraat van de Hervormde gemeente te Kapelle

Werkdocument voor het pastoraat van de Hervormde gemeente te Kapelle Werkdocument voor het pastoraat van de Hervormde gemeente te Kapelle 1. Missie Het pastoraat is er op gericht om elkaar in kerk en wereld te helpen Jezus Christus te vinden en te volgen. Deze missie houdt

Nadere informatie

cursussen voor werkers in het veld voor de praktijk van nu Kerkzang.nl KVOK VGK SNK Protestantse Kerk

cursussen voor werkers in het veld voor de praktijk van nu Kerkzang.nl KVOK VGK SNK Protestantse Kerk cursussen voor werkers in het veld voor de praktijk van nu Kerkzang.nl KVOK VGK SNK Protestantse Kerk Ter inleiding De kerkmuziekorganisaties die betrokken zijn bij de organisatie van de studiedagen OPMAAT

Nadere informatie

Gemeenteavond 10 januari 2017

Gemeenteavond 10 januari 2017 Gemeenteavond 10 januari 2017 Welkom Van SamenWerken naar SamenGaan Vorming van één nieuwe wijkgemeente Overzicht 1: organisatie Indeling van de avond 19.30: Opening 19.45: Presentatie Beleidsplan, plaatselijke

Nadere informatie

Jeugdwerk beleidsplan

Jeugdwerk beleidsplan Jeugdwerk beleidsplan De jeugd is de toekomst (van de kerk)! Opgesteld door de Jeugdwerkcommissie Hervormde Marewijkgemeente Leiden, 2004 1. Inleiding Als de jeugd de toekomst heeft, en zelfs de toekomst

Nadere informatie

protestantse gemeente prinsenbeek het kruispunt

protestantse gemeente prinsenbeek het kruispunt protestantse gemeente prinsenbeek het kruispunt b e l e i d s p l a n 2 0 1 4-2 0 1 8 verkorte versie Inleiding Voor u ligt de verkorte uitgave van het beleidsplan van de Protestantse gemeente te Prinsenbeek

Nadere informatie

Beleidsplan voor de Protestantse Gemeente te Scherpenzeel-Munnekeburen e.o. Goedgekeurd door de Kerkenraad en College van Kerkrentmeesters

Beleidsplan voor de Protestantse Gemeente te Scherpenzeel-Munnekeburen e.o. Goedgekeurd door de Kerkenraad en College van Kerkrentmeesters Beleidsplan voor de Protestantse Gemeente te Scherpenzeel-Munnekeburen e.o. Goedgekeurd door de Kerkenraad en College van Kerkrentmeesters op 16 september 2015 Beleidsplan van de Protestantse Gemeente

Nadere informatie

BELEIDSPLAN PROTESTANTSE KERK OLDELAMER/OLDETRIJNE

BELEIDSPLAN PROTESTANTSE KERK OLDELAMER/OLDETRIJNE BELEIDSPLAN PROTESTANTSE KERK OLDELAMER/OLDETRIJNE 2016-2017 Pagina 1 INHOUDSOPGAVE Visie 2 Missie 3 1.Kerkdiensten 3 1a Reguliere kerkdiensten 3 1b Bijzondere kerkdiensten 3 2.Gemeenschap 4 2a.Volwassenen

Nadere informatie

Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de

Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Nederlands Gereformeerde Kerken A. Algemene gegevens Naam ANBI: Nederlands Gereformeerde

Nadere informatie

Op deze webpagina vindt u diverse informatie over de kerkdiensten en enkele (administratieve) bijzonderheden.

Op deze webpagina vindt u diverse informatie over de kerkdiensten en enkele (administratieve) bijzonderheden. Op deze webpagina vindt u diverse informatie over de kerkdiensten en enkele (administratieve) bijzonderheden. Gebouw en aanvangstijden van de diensten Beamerpresentaties Heilig Avondmaal Geboorte Dopen

Nadere informatie

Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Nederlands Gereformeerde Kerken

Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Nederlands Gereformeerde Kerken Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Nederlands Gereformeerde Kerken A. Algemene gegevens Naam ANBI: Nederlands Gereformeerde

Nadere informatie

Zondagsbrief Zondag 23 december 2018 Kleur: paars

Zondagsbrief Zondag 23 december 2018 Kleur: paars Zondagsbrief Zondag 23 december 2018 Kleur: paars Vierde zondag van Advent Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Koster: Video Wall: Crèche: ds. Saskia Ketelaar uit Lede, België Elly Tollenaar Joke

Nadere informatie

Beleidsplan Versie april Protestantse Gemeente Wijk bij Duurstede

Beleidsplan Versie april Protestantse Gemeente Wijk bij Duurstede Beleidsplan 2016 2020 Versie 1.3 23 april 2016 Protestantse Gemeente Wijk bij Duurstede 1 Opbouw van het document De werkgroep Werk aan de kerk is bezig geweest met het voorbereiden van een nieuw beleidsplan

Nadere informatie

Protestantse wijkgemeente Zuid GOEDE HERDERKERK TE HOOGEVEEN. Beleidsplan

Protestantse wijkgemeente Zuid GOEDE HERDERKERK TE HOOGEVEEN. Beleidsplan Protestantse wijkgemeente Zuid GOEDE HERDERKERK TE HOOGEVEEN Beleidsplan Beleidsplan Protestantse wijkgemeente Zuid 2018-2022 In dit document zetten we het beoogde beleid voor de Protestantse wijkgemeente

Nadere informatie

GEMEENTESCHETS PROTESTANTSE GEMEENTE MUSSELKANAAL E.O.

GEMEENTESCHETS PROTESTANTSE GEMEENTE MUSSELKANAAL E.O. GEMEENTESCHETS PROTESTANTSE GEMEENTE MUSSELKANAAL E.O. Geschiedenis PGMeo In samenhang met de aanleg van het kanaal van Bareveld naar Ter Apel is het gebied van Musselkanaal in de loop van de 19 e eeuw

Nadere informatie

Beleidsplan Opstandingskerk

Beleidsplan Opstandingskerk Beleidsplan Opstandingskerk 2017-2019 Terugblik 2013-2016 Waar staan we voor? Voornemens 2017-2019 Terugblik 2013-2016: veel initiatieven Bezoekwerk Kringwerk Gebed met en voor elkaar Open sfeer Liturgie

Nadere informatie

Beleidsplan Protestantse gemeente Sneek Inleiding

Beleidsplan Protestantse gemeente Sneek Inleiding Beleidsplan Protestantse gemeente Sneek 2018 2022 Kerk in de stad Inleiding De Protestantse Gemeente Sneek is ontstaan uit een samengaan van de Gereformeerde Kerk en de Hervormde Gemeente in Sneek. Deze

Nadere informatie

Hervormde Gemeente te Woerden, wijkgemeente Centrum-Oost. Beleidsplan

Hervormde Gemeente te Woerden, wijkgemeente Centrum-Oost. Beleidsplan Hervormde Gemeente te Woerden, wijkgemeente Centrum-Oost Beleidsplan 2017-2020 April 2017 Versie definitief concept Vastgesteld in de vergadering van de grote kerkenraad van 6 april 2017 Inleiding De hervormde

Nadere informatie

B E L E I D S P L A N

B E L E I D S P L A N B E L E I D S P L A N 2018 2022 Hervormde Gemeente Dordrecht Wijkgemeente 9 Rondom de Andreaskerk Andreaskerk Jac. van Heemskerckstraat 19 3317 VL Dordrecht Inhoudsopgave Inleiding 3 Thema Eredienst 4

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN 1. INLEIDING In 2011 heeft de kerkenraad van de Gereformeerde Kerk Almkerk, onderdeel van de PKN, een beleidsplan vastgesteld voor de periode 2011-2015. Dit betekent dat de Gereformeerde Kerk Almkerk een

Nadere informatie

Gemeentebijeenkomst 11 oktober 2016

Gemeentebijeenkomst 11 oktober 2016 Gemeentebijeenkomst 11 oktober 2016 Programma gemeentebijeenkomst Opening Voorgenomen besluiten moderamen AK Wat verandert er op 1 januari? Concept-plaatselijke regelingen moderamen AK Erediensten, pastoraat

Nadere informatie