Vervangen of revisie van Bladveren en rubbers van een FIAT Ducato / Peugeot J5 of Citroen C25

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vervangen of revisie van Bladveren en rubbers van een FIAT Ducato / Peugeot J5 of Citroen C25"

Transcriptie

1 Vervangen of revisie van Bladveren en rubbers van een FIAT Ducato / Peugeot J5 of Citroen C25 April 2016, Berrie Janssen: berrie_janssen@hotmail.com 1. Voorwoord. Al tijden rijdt onze camper rond met doorgezakte bladveren, mede te danken aan mijn lompe rijgedrag over de drempels in Frankrijk. Een nieuw veerpakket of een gebruikte set laten monteren in Herentals kost toch snel euro. Hulpveren laten monteren is een optie maar omdat wij al luchtvering hebben van Goldschmitt zocht ik naar een andere oplossing. Er worden regelmatig gebruikte bladveersets aangeboden op marktplaats en ik dacht van zo n pakket er één veer af te halen, zo nodig de ogen eraf te slijpen en deze in het bestaande pakket te plaatsen. 2. Veerpaketten Er zijn verschillende modellen in omloop Ducato 14 en Ducato 18. Dat heeft met het laadvermogen te maken meen ik van resp en 1800 kg. Het verschil zit hem o.a. in een zwaarder verenpakket. De 14 heeft 4 veerbladen en de 18 heeft 5 veerbladen. Vier bladen Vijf bladen. Ik had het geluk via marktplaats een vijf-blads pakket te kunnen bemachtigen., waarmee we het project zijn begonnen. Om uitsluitend de rubbers van de schommelarm te vervangen hoeft het veerpakket niet gedemonteerd te worden! Demonteer de schommelarm en ga verder met punt Demontage van het veerpakket. Benodigheden: Doppen 17, 19, 22 en 24 Steeksleutel 22 Garagekrik Assteunen Bandijzer Wringijzer (lange buis) Siliconenspray Veiligheidsbril Momentsleutel Een (elektrische) slagmoersleutel verdient aanbeveling

2 Het verdient tevens aanbeveling een veiligheidsbril te dragen wegens zand en modder dat onder de camper vandaan kan komen. De hulpframes van de bladveren worden hierna schetsplaten (schetsplaat) genoemd. SW wordt gebruikt als sleutel wijdte in plaats van de schroefdraad maat M. 1. Zet de camper in de 2 e versnelling zodat de voorwielen geblokkeerd worden. 2. Trek de handrem aan. 3. Plaats keggen rond het niet behandelende wiel. 4. Los de wielmoeren (SW 22). 5. Krik de camper nu op onder het chassis zodat de te behandelende kant het wiel los van de grond heeft. 6. Plaats een assteun onder het chassis. 7. Demonteer het wiel. 8. Maak de bouten los waarmee de beide schetsplaten aan het chassis zitten (SW 17). 9. Demonteer de centrale bout van het voorste veeroog. (SW 24) en 10. Neem de voorste schetsplaat weg. 11. Demonteer de veerstroppen en plaat bij de as (SW 19). 12. Het hele veerpakket met achterste schetsplaten is nu los en kan verwijderd worden. Dit gaat het makkelijkste door de veer naar je toe te kantelen en met de bolling naar boven over de remtrommel te tillen. Het verdient wellicht aanbeveling om ook de schokdemper los te nemen waardoor de as verder kan zakken en de veerspanning helemaal opgeheven wordt. Omdat bij mij ook de luchtvering dan moest worden gedemonteerd heb ik dit nagelaten. Een beetje hulp met een wringijzer maakt het mogelijk de veer onder geringe spanning te bewerken. 4. Controle en revisie van de veren 1. Demonteer de achterste schetsplaat en schommelarm. 2. Controleer de rubbers. Merk op dat in mijn geval door een voorganger de verkeerde, uitsluitend de kleine rubbers heeft gemonteerd. De nieuwe ligt er ter vergelijking naast. Het resultaat van deze verkeerde montage is duidelijk zichtbaar. 3. Demonteer het verenpakket door de centrale bout en moer te verwijderen.

3 4. Controleer nu blad voor blad welke nog de - meeste bolling heeft, - geen scheuren of gebreken vertoont - de beste aanslagrubbers heeft. 5. En stel het beste verenpakket samen. In ons geval hadden we de beschikking over een verzwaard pakket dat bijna in zijn geheel gebruikt kon worden. Men kan er ook voor kiezen een veer uit een andere set toe te voegen. Deze komt dan op de derde plek en wordt dan met een machinebout voorzien van een U-beugel Let op dat de derde veer niet aan beide zijden even lang is! De voorzijde, de kant van de kleine schetsplaat is korter om zodoende ruimte te krijgen om te kunnen draaien in de schetsplaat KORT LANG 6. Voor het mooie heb ik de onderdelen maar even in de zwarte hamerslag gezet, maar noodzakelijk is dit natuurlijk niet.

4 5. Monteren van de nieuwe schommelarm rubbers. Nieuwe rubbers zijn op diverse plaatsen te koop. O.A. Axel-Augustijn en in Portugal De goedkoopste zijn van Oostblok makelij onder merk TEDGUM Fabr.nr Wij kochten ze hieronder voor 13,83. Incl. btw, ex verzendkosten U kunt hier niet rechtstreeks via het bestelformulier bestellen maar een tje en het komt voor elkaar. De rubbers lijken op het eerste gezicht niet te passen. De tapse binnendiameter is veel te klein en de buitendiameter valt ook ruim in de schommelarm. Echter na montage heeft alles de juiste vorm. Met dank aan Hoofdnoorman Rudy. Heeft hij een hulpstuk gemaakt om de rubbers makkelijker over de schroefdraad te krijgen. Hoofdnoorman stelt het hulpstuk gratis aan forumleden in bruikleen beschikbaar tegen verzendkosten. Ophalen is ook mogelijk na afspraak. Neemt u contact op met berrie_janssen@hotmail.com 1. Schuif het hulpstuk over de schroefdraad 2. Maak de schommelarm en assen schoon van vuil en roest en spuit het hulpstuk, de assen en de binnenkant van het LANGE rubber in met siliconenspray. 3. Plaats het LANGE rubber met de kraag over het hulpstuk en druk het zover mogelijk aan. 4. Draai de bankschroef ongeveer 15 mm open en zet de schommelarm met het rubber naar beneden erop. Zodanig dat het hulpstuk en de daarop volgende as in de opening gaan. 5. Sla nu met een (kunststof) hamer de schommelarm naar beneden over het rubber stuk. 6. Voor het laatste traject gebruikt u de messing ring van het hulpstuk. 7. Merk op dat het rubber nu het juiste formaat heeft gekregen. 8. Doe hetzelfde met de tweede as. 9. De schommelarm is nu gereed voor montage.

5 Monteert u alleen nieuwe rubbers en heeft u de bladveren NIET gedemonteerd, ga dan verder met punt Plaatsen en monteren van de bladveer. 1. Til de veer weer op zijn plaats onder de camper, schommelarm naar achter. Dit gaat het makkelijkst door de veer met de bolling naar boven over de remtrommel te tillen en daarna in de juiste stand te kantelen. 2. Let op dat de boutkop in de juiste uitsparing van de as valt. 3. Zet de as handvast met de U beugels en de veerplaat. De U-beugels zijn van voldoende lengte, ook als u een blad heeft bijgeplaatst. Modellen zijn voorzien van hoge moeren met borgplaat of van een zelfborgende moer. Het verdient aanbeveling gebruik te maken van nieuwe zelfborgende moeren. 4. Schuif de voorste schetsplaat over het veeroog met het rubber en 5. Monteer de voorste schetsplaat handvast aan het chassis. 6. Probeer nu de pen weer door de schetsplaat en het veerrubber te krijgen. Een bandijzer of grote schroevendraaier door het onderste gat van de schetsplaat kan behulpzaam zijn. 7. Zet de dikke ring en de borgmoer op de pen. (nieuwe borgmoer) 8. Monteer de achterste schetsplaat handvast, zodanig dat het veeroog eronder zit. 7. Bevestiging van de schommelarm rubbers. 9. Reinig de bevestigingsgaten en spuit ze in met siliconen spray. 10. Spuit de rubbers van de draagarm in. 11. Schuif het begin de rubbers op haar plek. Bij ons stond de veer behoorlijk onder spanning maar met behulp van mijn lieftallige assistente drukte we het veeroog, met een wringijzer (dikke buis) tussen veereind en chassis, zover naar beneden dat we de schommelarm rubbers er in konden schuiven. 12. Sla de schommelarm met een (kunststof) hamer verder, MAAR NOG NIET TOT AAN HET EINDE!

6 13. Zodra de bovenste schroefdraad aan de achterzijde bereikbaar wordt dient u eerst de - KLEINE rubbers, de - achterplaat van de schommelarm en de - borgmoeren (nieuw) handvast te monteren. Hier kunt later niet meer bij omdat er te weinig ruimte zit tussen de arm en het chassis! De kleine rubbers laten zich makkelijk plaatsen en nemen bij de eindmontage haar juiste maatvoering aan. LET OP dat de bol van de achterplaat van de rubbers afwijst! De kraag van het kleine rubber valt dus in de holte. 14. Draai nu de moeren aan (SW 22)tot het einde van de draad en zet ze vast. Houdt op het laatste een bandijzer of grote schroevendraaier tussen de achterplaat en de schommelarm om de rubbers te centreren. Gebruik voor de bovenste borgmoer een steeksleutel Eindmontage en aanhaalkoppels. De aanhaal koppels komen niet uit het werkplaatshandboek maar horen bij de boutmaat: 1. Als alles goed op haar plaats zit, kunt u beginnen met het definitief vastzetten van de bouten en moeren. 2. Begin met de moeren van de U-beugels (SW 19) met Nm 3. Zet de moeren van de achterste schommelarm schetsplaat definitief vast (SW 17 ± 50 Nm) 4. Zet de moeren van de voorste schetsplaat vast (SW 17 ± 50 Nm) Het volgende deel is dubieus omdat er op het forum verschillende meningen heersen. Ik deed het als volgt: 5. Krik de as van de camper omhoog totdat er een ruimte tussen de bovenzijde as en de onderzijde van het chassis ontstaat van 150mm. 6. Zet nu de centrale bout van de voorste schetsplaat vast met Nm 7. Controleer alle verbindingen en zet zonodig de borgplaten van de U-bouten om 8. Monteer het wiel (SW 22) 9. Verwijder de assteun en laat de krik zakken. 10. Trek de wielmoeren na (SW22) met Nm) Na deze ingreep heb ik links 8 cm hoogte gewonnen en rechts 6. DISCLAIMER Er zijn geen rechten te ontlenen aan deze beschrijving. Het staat ieder vrij van de beschrijving naar eigen inzicht af te wijken. Ieder werkt voor eigen risico en veiligheid, de auteur neemt hiervoor geen enkele verantwoording Berrie Janssen.

LUCHTVERING L.AL.94.LOW. Bestemd voor: Alko Chassis. Model: vanaf 1994-2002

LUCHTVERING L.AL.94.LOW. Bestemd voor: Alko Chassis. Model: vanaf 1994-2002 LUCHTVERING ALKO Chassis 1994-2002 Dunlop Systems and Components Het Wegdam 22 7496 CA Hengevelde The Netherlands Tel.: +31-(0)547-333065 Fax: +31-(0)547-333068 Website: www.dunlopsystems.com Art. nr.:

Nadere informatie

VERVANGING VAN EEN TORSIESTAAF VOOR

VERVANGING VAN EEN TORSIESTAAF VOOR HANDELING Nr. H78.433-1a: Vervanging van een torsiestaaf voor. 1 VERVANGING VAN EEN TORSIESTAAF VOOR ZEER BELANGRIJK: Gezien de nogal grote kracht die met behulp van een hefboom moet worden uitgeoefend

Nadere informatie

HANDELING Nr. H : Werkzaamheden aan de voorremmen. VERVANGING VAN EEN REMTROMMEL

HANDELING Nr. H : Werkzaamheden aan de voorremmen. VERVANGING VAN EEN REMTROMMEL HANDELING Nr. H78.451-1: Werkzaamheden aan de voorremmen. 1 VERVANGING VAN EEN REMTROMMEL NB: Met ingang van februari 1967, zijn de remtrommels van een ander materiaal gemaakt. Het is noodzakelijk om twee

Nadere informatie

Rijwielgedeelte zijspan voor de eerste maal aan de motorfiets koppelen.

Rijwielgedeelte zijspan voor de eerste maal aan de motorfiets koppelen. D. Rijwielgedeelte zijspan voor de eerste maal aan de motorfiets koppelen. Plaats de motorfiets op een vlakke ondergrond en zet de motorfiets op de zijstandaard. Schakel de eerste versnelling in (om te

Nadere informatie

Installation instructions, accessories. Dakbox. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Instructienr. Versie Ond. nr

Installation instructions, accessories. Dakbox. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Instructienr. Versie Ond. nr Instructienr. Versie Ond. nr. 30664082 1.0 Dakbox M8901893 Pagina 1 / 10 Uitrusting A0000162 A0000161 M8901899 Pagina 2 / 10 M8901898 Pagina 3 / 10 M8901892 Pagina 4 / 10 INLEIDING Lees de hele instructie

Nadere informatie

Demontage versnellingspook en montage shortshifter voor een Mazda 323F BA

Demontage versnellingspook en montage shortshifter voor een Mazda 323F BA Demontage versnellingspook en montage shortshifter voor een Mazda 323F BA Inhoud van het pakketje van TWM performance (foto 01), de rood doorkruiste onderdelen had ik niet nodig, deze zijn om het hitteschild

Nadere informatie

Metalen plaat Z Master commerciële 2000-serie zitmaaiers

Metalen plaat Z Master commerciële 2000-serie zitmaaiers Metalen plaat Z Master commerciële 000-serie zitmaaiers Modelnr.: 5-4790 Form No. 78-5 Rev A Installatie-instructies Opmerking: Laat de riem van het maaidek op zijn plaats tijdens de montage van deze set.

Nadere informatie

Werk instructie de- en montage PA1 tandwielkast.

Werk instructie de- en montage PA1 tandwielkast. Werk instructie de- en montage PA1 tandwielkast. Verwijder de olie uit de tandwielkast. Demonteer de pomp door de twee M6 zeskant boutjes te verwijderen. Als de twee M6 bouten verwijderd zijn kan de pomp

Nadere informatie

Montagehandleiding V100 Energy Ball. V100 Energy Ball. Doc: HE 10 60 005 NL V 1.0 03-01-2008. 2008 Home Energy www.homeenergy.nl

Montagehandleiding V100 Energy Ball. V100 Energy Ball. Doc: HE 10 60 005 NL V 1.0 03-01-2008. 2008 Home Energy www.homeenergy.nl V100 Energy Ball Doc: HE 10 60 005 NL V 1.0 0-01-2008 2008 Home Energy www.homeenergy.nl Pagina 1 van 9 Doc: HE 10 60 005 NL V 1.0 0-01-2008 Inhoudsopgave: Inleiding Pagina Inventarislijst Pagina 4 Stap

Nadere informatie

Reparatie. Reparatie. 1.1 Vervangen van schakelkabels bij eendelige asring

Reparatie. Reparatie. 1.1 Vervangen van schakelkabels bij eendelige asring . Vervangen van schakelkabels (0,9mm specialerohloff kabel). Vervangen van schakelkabels bij eendelige asring Bij vervanging van versleten of geknapte schakelkabels moeten twee mogelijke asringversies

Nadere informatie

Door de diverse stappen in deze montagehandleiding te doorlopen zorg je ervoor dat he in een handomdraai klaar bent met de montage.

Door de diverse stappen in deze montagehandleiding te doorlopen zorg je ervoor dat he in een handomdraai klaar bent met de montage. Gefeliciteerd met je nieuwe Popal fiets! We hebben de fiets met veel zorg ontworpen, samengesteld en verpakt, zodat je veel plezier hebt aan je nieuwe fiets. Heb je een vraag over de fiets? Neem dan contact

Nadere informatie

Deel II : Montagehandleiding Van n Bike model 2018

Deel II : Montagehandleiding Van n Bike model 2018 MONTAGE VAN HET DRAAGSYSTEEM: Deel II : Montagehandleiding Van n Bike model 2018 Montage adapter rechtsboven Opmerking Foto A. Open de doos en leg alle onderdelen overzichtelijk. B. Verwijder voorzichtig

Nadere informatie

Door de diverse stappen in deze montagehandleiding te doorlopen zorg je ervoor dat he in een handomdraai klaar bent met de montage.

Door de diverse stappen in deze montagehandleiding te doorlopen zorg je ervoor dat he in een handomdraai klaar bent met de montage. Gefeliciteerd met je nieuwe Highlander fiets! We hebben de fiets met veel zorg ontworpen, samengesteld en verpakt, zodat je veel plezier hebt aan je nieuwe fiets. Heb je een vraag over de fiets? Neem dan

Nadere informatie

Saab 9-3 CV M04-, 4D/5D M06-

Saab 9-3 CV M04-, 4D/5D M06- SCdefault 900 Montagerichtlijn SITdefault MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Sportchassis Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces

Nadere informatie

M-STAR E OPKLAPBARE FIETSENDRAGER

M-STAR E OPKLAPBARE FIETSENDRAGER M-STAR E OPKLAPBARE FIETSENDRAGER GESCHIKT VOOR KAMPEERAUTO S (ART. NO. 25300) MONTAGEHANDLEIDING BEDIENINGSHANDLEIDING MEMO OPKLAPBARE FIETSENDRAGERS Memo Handelsonderneming V.O.F., Lorentzstraat 15,

Nadere informatie

HANDELING Nr. H : Werkzaamheden aan de distributie. VERVANGING VAN DE STOTERBUSSEN UITBOUWEN.

HANDELING Nr. H : Werkzaamheden aan de distributie. VERVANGING VAN DE STOTERBUSSEN UITBOUWEN. 1 VERVANGING VAN DE STOTERBUSSEN UITBOUWEN. 1. Tap de radiateur af, verwijder vervolgens de motorkap en laat het cilinderblok leeglopen via de aftapplug (1). Om het koelsysteem volledig af te tappen, moet

Nadere informatie

HULPLUCHTVERING L.H C.L

HULPLUCHTVERING L.H C.L Hyudai H300, 2008 resent Oktober 2008 Handleiding 1. Voorwoord Deze set hulpluchtvering is speciaal ontwikkeld voor de. Wij willen u dringend verzoeken deze handleiding eerst door te lezen alvorens u begint

Nadere informatie

Remmen: blokken, schijven, klauwen, slangen, remolie verversen en ontluchten

Remmen: blokken, schijven, klauwen, slangen, remolie verversen en ontluchten Remmen: blokken, schijven, klauwen, slangen, remolie verversen en ontluchten 31/01/2013 : Copyright BMW 7-Series Club Nederland Deze procedure geldt voor de 740 en de 750, de 735 heeft andere remklauwen.

Nadere informatie

Neem de wieldraagarm...

Neem de wieldraagarm... C. Rijwielgedeelte zijspan Neem de wieldraagarm... en monteer met een M14x50 bout voorzien van veerring en ring de M14 stangkoppeling aan het uiteinde van de rechthoekige koker. De moer bevindt zich dan

Nadere informatie

AIR-SUSPENSION AIR-SUSPENSION

AIR-SUSPENSION AIR-SUSPENSION AIR-SUSPENSION AIR-SUSPENSION Dunlop Systems and Components Het Wegdam 22 A.J.V. 7496 Luchtveersystemen CA Hengevelde B.V. Het Wegdam The 22 Netherlands 7496 CA Hengevelde Tel.: +31-(0)547-333065 Nederland

Nadere informatie

Montage van de zijspan carrosserie.

Montage van de zijspan carrosserie. F. Montage van de zijspan carrosserie. Opmerking: indien de bovenschaal nog gespoten/geschilderd moet worden, is het meestal handiger om dit eerst te (laten) doen voordat er verdere montagewerkzaamheden

Nadere informatie

LUCHTVERING. Bestemd voor: Renault Master Opel Movano voorwielaandrijving

LUCHTVERING. Bestemd voor: Renault Master Opel Movano voorwielaandrijving LUCHTVERING Dunlop Systems and Components Het Wegdam 22 7496 CA Hengevelde The Netherlands Tel.: +31-(0)547-333065 Fax: +31-(0)547-333068 Website: www.dunlopsystems.com Art. nr.: L.MAS.10.C.M Bestemd voor:

Nadere informatie

Verandazonwering. Montage handleiding. V600-Helsinki V605-Reykjavik V610-Oslo 93-080225

Verandazonwering. Montage handleiding. V600-Helsinki V605-Reykjavik V610-Oslo 93-080225 Verandazonwering Montage handleiding V600-Helsinki V605-Reykjavik V610-Oslo 9-00225 Montage instructies voor V600-Helsinki V600-Helsinki Benodigd gereedschap: Boormachine Staalboor,5 mm Kruiskopschroevendraaier

Nadere informatie

Controleer aan de hand van de stuklijsten of het pakket compleet is! A. De motorfiets voorbereiden en montage van het subframe.

Controleer aan de hand van de stuklijsten of het pakket compleet is! A. De motorfiets voorbereiden en montage van het subframe. Aanbouwhandleiding Tripteq Waarschuwing: wegens het verzinken, kunnen sommige delen scherpe bramen bevatten. We raden u aan het frame en andere delen met werkhandschoenen te hanteren, en allereerst te

Nadere informatie

SCdefault. 9-5 Montagerichtlijn

SCdefault. 9-5 Montagerichtlijn SCdefault 9-5 Montagerichtlijn SITdefault Wielophangingskit MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces

Nadere informatie

Onderhoud Easy, Italfuoco en Milano

Onderhoud Easy, Italfuoco en Milano Onderhoud Easy, Italfuoco en Milano RR Trading Tolbert 1 of 13 Rev. 02 Inhoud opgave 1. Benodigdheden... 3 2. Inleiding... 3 3. Het Onderhoud... 3 3.1 Linker zij paneel... 4 3.2 Interne kanalen reinigen

Nadere informatie

Foto verslag van de vervanging van de achterste draagarmen op de achteras.

Foto verslag van de vervanging van de achterste draagarmen op de achteras. Foto verslag van de vervanging van de achterste draagarmen op de achteras. Hier gaat het om, de achterste draagarm. Deze zorgt vaak voor hinderlijk gekraak. Het zijn overigens haast altijd de achterste,

Nadere informatie

Installation instructions, accessories. Niveauregeling. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Pagina 1 / 17

Installation instructions, accessories. Niveauregeling. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Pagina 1 / 17 Installation instructions, accessories Instructienr. 8685630 Versie 1.1 Ond. nr. 8685627 Niveauregeling Volvo Car Corporation Niveauregeling- 8685630 - V1.1 Pagina 1 / 17 Uitrusting A0000162 A0000161 A0000197

Nadere informatie

Ramen stellen GTV en Spider

Ramen stellen GTV en Spider Ramen stellen GTV en Spider 1. Slotscharnier 2. Ruit 3. kantel stelmechanisme 4. Hefmechanisme 5. Voorste geleiding 6. Deurpaneel 7. Luitspreker 8. Kapje 9. Opbergvakje 10. Achterste geleiding 11. Horizontale

Nadere informatie

DRAAIDEUR MET ZIJLICHT

DRAAIDEUR MET ZIJLICHT MONTAGEHANDLEIDING DRAAIDEUR MET ZIJLICHT LEES VOORDAT U START MET DE INSTALLATIE EERST DEZE HANDLEIDING GOED DOOR Deze handleiding beschrijft de installatie van de draaideur in de volgende uitvoeringen:

Nadere informatie

Handleiding revisie verdamper Koltec VG392 / Necam Mega

Handleiding revisie verdamper Koltec VG392 / Necam Mega Handleiding revisie verdamper Koltec VG392 / Necam Mega 1. Demontage Met de demontage van de verdamper beginnen we met de voorzijde. Draai eerst de 2 korte boutjes die naast de uitgang van de verdamper

Nadere informatie

Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC

Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC MONTAGEHANDLEIDING BELANGRIJKE INFORMATIE Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC Lees de hele handleiding aandachtig. Als de hierin vermelde instructies niet worden opgevolgd, is

Nadere informatie

Raamgeleiders vervangen

Raamgeleiders vervangen Raamgeleiders vervangen Deze HOWTO is gebaseerd op de informatie die Sledgehammer op het Z3 Forum heeft geplaatst. Het BMW Z3 Forum Nederland > Z3 Techniek lounge > Doe-het-zelf > Raamgeleiders vervangen.

Nadere informatie

Montagehandleiding. Categorie Stadsfietsen

Montagehandleiding. Categorie Stadsfietsen Montagehandleiding Categorie Stadsfietsen Altec 2019 Inhoudsopgave Inleiding... - 3 - Voorwiel monteren... - 4 - Spatbord en voorverlichting monteren... - 5 - Stuur met vaste stuurpen monteren... - 6 -

Nadere informatie

Opbouwbeschrijving Brighton

Opbouwbeschrijving Brighton Opbouwbeschrijving Brighton 1: Vóór u begint 1. Ondergrond Deze moet vlak zijn, bijvoorbeeld bestraat of een houten raamwerk met daarop een beplating (bijv. OSB). Zorg er voor dat de ondergrond de vloer

Nadere informatie

Installation instructions, accessories. Trekhaak, vast. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Instructienr. Versie Ond. nr

Installation instructions, accessories. Trekhaak, vast. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Instructienr. Versie Ond. nr Instructienr. Versie Ond. nr. 30796303 1.2 Trekhaak, vast M8903758 Pagina 1 / 14 Uitrusting A0000162 A0000163 A0000161 A0000172 A0000165 IMG-213342 Pagina 2 / 14 IMG-223220 Pagina 3 / 14 IMG-213320 Pagina

Nadere informatie

Handleiding algemeen

Handleiding algemeen Handleiding algemeen De volgende gereedschappen heb je nodig bij de montage van een Moduloo kast. De belangrijkste onderdelen van het geraamte van je kast. (doorsnede) Bij een kast van 110 en 120 cm breed

Nadere informatie

Demontage van het fusee Klik met muis of spatiebalk voor volgende dia

Demontage van het fusee Klik met muis of spatiebalk voor volgende dia Demontage van het fusee Klik met muis of spatiebalk voor volgende dia Om het lager te vervangen moet eerst het fuseehuis worden gedemonteerd (hier zit het lager met flens in) Als 1 e moet de centrale naafmoer

Nadere informatie

1. Verwijder de wielnaaf /remtrommel

1. Verwijder de wielnaaf /remtrommel HANDELING Nr H78.413-1: Werkzaamheden aan de voorwiellagerhuizen 1 'VERVANGING VAN EEN WIELLAGER UITBOUWEN. 1. Verwijder de wielnaaf /remtrommel Zie hand. H78.451-1. 2. Demontage van de wielnaaf/remtrommel

Nadere informatie

LUCHTVERING. Hulpluchtvering. Art. nr.: L.NAV.05.C.M. Bestemd voor: Nissan King Cab Nissan Navara. Model D40

LUCHTVERING. Hulpluchtvering. Art. nr.: L.NAV.05.C.M. Bestemd voor: Nissan King Cab Nissan Navara. Model D40 LUCHTVERING Dunlop Systems and Components Het Wegdam 22 7496 CA Hengevelde The Netherlands Tel.: +31-(0)547-333065 Fax: +31-(0)547-333068 Website: www.dunlopsystems.com Art. nr.: L.NAV.05.C.M Bestemd voor:

Nadere informatie

Installatie handleiding inbouwframe FIF

Installatie handleiding inbouwframe FIF Installatie handleiding inbouwframe FIF Wat is inbegrepen: B A C A: 2 x zijpaneel B: 1 x bovenpaneel C: 6 x Bevestingsbeugel tbv zijpaneel Flush intergration frame - FIF (montage vlak in de wand) Indien

Nadere informatie

BUSHWAKA & POLYBUSH. Enkele tips vooraf:

BUSHWAKA & POLYBUSH. Enkele tips vooraf: BUSHWAKA & POLYBUSH Hieronder volgt een beschrijving van het "BUSHWAKA TOOL". Het BUSHWAKA TOOL heb ik gebruikt voor het vervangen van de chassis- en bladveerbussen. Met hartelust heb ik liggen sleutelen,

Nadere informatie

Grasmand met flexibele bodem 5010-serie maai-eenheden van 56 cm en Reelmaster 3550/5010-H-serie achterste maai-eenheden van 56 cm WAARSCHUWING

Grasmand met flexibele bodem 5010-serie maai-eenheden van 56 cm en Reelmaster 3550/5010-H-serie achterste maai-eenheden van 56 cm WAARSCHUWING Form No. Grasmand met flexibele bodem 5010-serie maai-eenheden van 56 cm en Reelmaster 3550/5010-H-serie achterste maai-eenheden van 56 cm Modelnr.: 03415 Modelnr.: 03416 3413-615 Rev A Installatie-instructies

Nadere informatie

Revisie stuurbekrachtings pomp (63-82)

Revisie stuurbekrachtings pomp (63-82) Revisie stuurbekrachtings pomp (63-82) Dutch Corvette Supplies Het reviseren van de pomp is, met behulp van het goede gereedschap eventueel zelf te doen. De hieronder beschreven revisie heeft betrekking

Nadere informatie

De Voorkant 1. Begin met het losdraaien van het rechterwiel. Krik deze vervolgens helemaal omhoog zo hoog mogelijk.

De Voorkant 1. Begin met het losdraaien van het rechterwiel. Krik deze vervolgens helemaal omhoog zo hoog mogelijk. Schroefset Monteren Je begint met de benodigd heden Een goede Ratel met de doppen 13, 14, 16, 19 en 21 Een brug of zoals ik het heb gedaan met een goede krik ( dus niet die standaard van de auto zelf)

Nadere informatie

Demonteren achterbrug

Demonteren achterbrug 6 mm imbus sleutel 10 hamer draad 1. Het handigste begin je met het delen van de ketting. Om wat meer ruimte te krijgen haal je de ketting van de spanner voorin. 1 2 2. Nu kun je bij de achteras de ketting

Nadere informatie

VERVANGING VAN DE MOTOR-VERSNELLINGSBAK COMBINATIE

VERVANGING VAN DE MOTOR-VERSNELLINGSBAK COMBINATIE VERVANGING VAN DE MOTOR-VERSNELLINGSBAK COMBINATIE ( voortrein niet uitgebouwd ) UITBOUWEN. 1. Leg blokken voor en achter de achterwielen. 2. Maak de handrem los en controleer dat de versnellingshandel

Nadere informatie

Handleiding. Tilly Light fietsendrager

Handleiding. Tilly Light fietsendrager Handleiding Tilly Light fietsendrager mei 2015 Tilly Light BV Inhoudsopgave Algemeen 4 Onderdelen 5 Stekker aansluiting 10 Eerste gebruik 11 Op de auto plaatsen 15 Fietsen plaatsen 18 Rijden 23 Fietsen

Nadere informatie

Onderhoud 92% pelletkachels

Onderhoud 92% pelletkachels Onderhoud 92% pelletkachels RR Trading Tolbert 1 of 13 Rev. 01 Inhoud opgave 1. Benodigdheden... 3 2. Inleiding... 3 3. Het Onderhoud... 3 3.1 Linker zij paneel... 4 3.2 Interne kanalen reinigen in de

Nadere informatie

M O N T A G E - I N S T R U C T I E S D E U R E N

M O N T A G E - I N S T R U C T I E S D E U R E N MONTAGE-INSTRUCTIES DEUREN Inhoudsopgave Inleiding. Inleiding. Voorbereiding voor montage. Waterpas zetten. Vlakke deuren en paneeldeuren Deuren monteren Deuren stellen Paneeldeurrand verstellen Paneeldeuren

Nadere informatie

Montagehandleiding. Categorie Transportfietsen

Montagehandleiding. Categorie Transportfietsen Montagehandleiding Categorie Transportfietsen Altec 2019 Inhoudsopgave Inleiding... - 3 - Voorwiel monteren... - 4 - Spatbord en voorverlichting monteren... - 5 - Stuur met vaste stuurpen monteren... -

Nadere informatie

In het kort een handleiding voor het monteren van bovenstaande onderdelen.

In het kort een handleiding voor het monteren van bovenstaande onderdelen. Gamo CFX tuning -1- Montage Theoben GasRam -2- Montage Charlie da Tuna GTX 2 trekker -3- Verbeteren trekkergroep In het kort een handleiding voor het monteren van bovenstaande onderdelen. Benodigdheden:

Nadere informatie

Bepaal de vrije ruimte, liftkooi op de laatste stopplaats, zorg dat de lift op stuit staat.

Bepaal de vrije ruimte, liftkooi op de laatste stopplaats, zorg dat de lift op stuit staat. Installatie handleiding SEF DB met 1 contact Bepaal de vrije ruimte, liftkooi op de laatste stopplaats, zorg dat de lift op stuit staat. Controleer of het juiste SEF hekwerk aanwezig is: SEF 700 minimale

Nadere informatie

Om de voorwiel te monteren dient u eerst de voorvork stangen te draaien, totdat deze naar voren wijzen.

Om de voorwiel te monteren dient u eerst de voorvork stangen te draaien, totdat deze naar voren wijzen. Voorwiel monteren De voorwiel komt los van de fiets uit dezelfde doos. Dit komt doordat de fiets anders niet in de doos past. U dient het voorwiel zelf te monteren. Zie in de onderstaande stappen hoe u

Nadere informatie

Bijlage 16: Handleiding

Bijlage 16: Handleiding Bijlage 16: Handleiding Hier volgt een zeer gedetailleerde handleiding van hoe de lasercutte Mendel geassembleerd kan worden. Eerst zal er begonnen worden met enkele kleinere tussenassemblees. In de handleiding

Nadere informatie

Verstralers, montageset

Verstralers, montageset Installation instructions, accessories Instructienr. 31373824 Versie 1.0 Ond. nr. 9487111 Verstralers, montageset IMG-235751 Volvo Car Corporation Verstralers, montageset- 31373824 - V1.0 Pagina 1 / 24

Nadere informatie

Lees voordat u begint met de installatie eerst deze handleiding in zijn geheel door.

Lees voordat u begint met de installatie eerst deze handleiding in zijn geheel door. Lees voordat u begint met de installatie eerst deze handleiding in zijn geheel door. Volg de montagehandleiding stap voor stap. Bruynzeel Home Products houdt zich niet aansprakelijk voor eventuele schade

Nadere informatie

Installatiehandleiding L.412.C.M

Installatiehandleiding L.412.C.M Hulpluchtvering Installatiehandleiding Mercedes Benz Sprinter 408D 416CDI (1995 2006) Volkswagen LT 46 (1995 2006) December 2008 1. Voorwoord Dit set hulpluchtvering is speciaal ontwikkeld voor de Mercedes

Nadere informatie

Montagevoorschrift Knikarmscherm 78/110 type Malta en Rhodos

Montagevoorschrift Knikarmscherm 78/110 type Malta en Rhodos Montagevoorschrift Knikarmscherm 78/0 type Malta en Rhodos Lees eerst dit voorschrift geheel door. Benodigd gereedschap: Ratel met verlengstuk, dop 0 mm, dop 7 mm, potlood, steeksleutel 7 mm, imbussleutel

Nadere informatie

Verslag van het vervangen van het saildrive rubber van een First 31.7.

Verslag van het vervangen van het saildrive rubber van een First 31.7. Na 10 jaar vond ik het tijd om het rubber van de saildrive te vervangen. Officieel geldt daar een termijn voor van 7 jaar maar dat leek mij wel heel erg kort. Figuur 1 aangetast rubber In Figuur 1 is te

Nadere informatie

Reparatievoorschriften Demonteren van het CF500 besturingsventiel

Reparatievoorschriften Demonteren van het CF500 besturingsventiel NL Reparatievoorschriften Demonteren van het CF500 besturingsventiel NL Demonteren van het CF500 besturingsventiel U heeft van Cargo Floor een besturingsventiel ontvangen ter uitwisseling van een defect

Nadere informatie

Voorvorken Vervangen, Monteren & Afstellen

Voorvorken Vervangen, Monteren & Afstellen Voorvorken Vervangen, Monteren & Afstellen De volgende onderwerpen komen aan bod in deze handleiding; Voorvork vervangen met draad Voorvork vervangen ahead Balhoofd soorten Speling verwijderen draad balhoofd

Nadere informatie

Installation instructions, accessories. Afneembare trekhaak. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Pagina 1 / 15 D

Installation instructions, accessories. Afneembare trekhaak. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Pagina 1 / 15 D Installation instructions, accessories Instructienr. 9172295 Versie 1.2 Ond. nr. 30664104, 30664110 Afneembare trekhaak EU D8901067 Volvo Car Corporation Afneembare trekhaak- 9172295 - V1.2 Pagina 1 /

Nadere informatie

Awning Instructions. Drop Arm Awning Instructions

Awning Instructions. Drop Arm Awning Instructions Awning Instructions Drop Arm Awning Instructions Nederlands Uitvalscherm Instructies Inhoud Waarschuwing 1.0m 3.0m Uitvalschermen 8 x Spreidbouten (2 per beugel) 2 x Wandbeugels 2 x Beugelplaatjes 1 x

Nadere informatie

SCdefault. 9-5 Montagerichtlijn. Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces :60-45 Nov

SCdefault. 9-5 Montagerichtlijn. Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces :60-45 Nov SCdefault -5 Montagerichtlijn SITdefault Trekhaak, afneembaar MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Accessories Part No. Group Date Instruction Part No.

Nadere informatie

Om de voorwiel te monteren dient u eerst de voorvork stangen te draaien, totdat deze naar voren wijzen.

Om de voorwiel te monteren dient u eerst de voorvork stangen te draaien, totdat deze naar voren wijzen. Voorwiel monteren De voorwiel komt los van de fiets uit dezelfde doos. Dit komt doordat de fiets anders niet in de doos past. U dient het voorwiel zelf te monteren. Zie in de onderstaande stappen hoe u

Nadere informatie

EINDMONTAGE VAN DE SCHOKDEMPERS

EINDMONTAGE VAN DE SCHOKDEMPERS EINDMONTAGE VAN DE SCHOKDEMPERS DE TWEEDE ACHTERSTE SCHOKDEMPER VOLTOOIT HET SCHOK- DEMPERPAAR AAN DE ACHTERKANT. NA HET IN ELKAAR ZETTEN VAN DE LOSSE ONDERDELEN VOLGT DE EINDMONTAGE AAN DE ACHTERSTE OPHANGING.

Nadere informatie

Installation instructions, accessories. Stuurwiel. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden

Installation instructions, accessories. Stuurwiel. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden Installation instructions, accessories Instructienr. Versie 30756984 1.3 Ond. nr. 31401809, 31401808, 31401804, 31401803, 31369837, 31369836, 31369841, 31369835, 31369834, 31369833, 30756617, 30756616,

Nadere informatie

Montage instructie Enkeldeurs in de wand schuivend Comfort / Souplesse

Montage instructie Enkeldeurs in de wand schuivend Comfort / Souplesse Montage instructie Enkeldeurs in de wand schuivend Comfort / Souplesse pagina 1/18 Inhoudsopgave Pagina 2 Benodigdheden 3 Inhoud van de verpakkingen 4 Hoofdbestanddelen Varidoors schuifdeur systeem 5 Sparing

Nadere informatie

Om de voorwiel te monteren dient u eerst de voorvork stangen te draaien, totdat deze naar voren wijzen.

Om de voorwiel te monteren dient u eerst de voorvork stangen te draaien, totdat deze naar voren wijzen. Voorwiel monteren De voorwiel komt los van de fiets uit dezelfde doos. Dit komt doordat de fiets anders niet in de doos past. U dient het voorwiel zelf te monteren. Zie in de onderstaande stappen hoe u

Nadere informatie

1. Klem het geheel in een bankschroef. 2. Verwijder de borgplaat (2) van de naafdop (1). 3. Verdraai de remstelnokken om te voorkomen

1. Klem het geheel in een bankschroef. 2. Verwijder de borgplaat (2) van de naafdop (1). 3. Verdraai de remstelnokken om te voorkomen HANDELING Nr H78.420-3: Revisie van een achterste wieldraagarm 1 REVISIE VAN EEN ACHTERSTE WIELDRAAGARM DEMONTAGE 1. Klem het geheel in een bankschroef. 2. Verwijder de borgplaat (2) van de naafdop (1).

Nadere informatie

Nokkenas vervangen (M52TU / M54 / M56)

Nokkenas vervangen (M52TU / M54 / M56) 11 31 001 Nokkenas vervangen (M52TU / M54 / M56) Benodigd speciaal gereedschap: 00 9 250 11 2 300 11 3 240 11 3 244 11 3 250 11 3 260 11 3 292 11 4 220 11 6 150 11 6 180 (zo nodig inlaat- of uitlaatzijde)

Nadere informatie

Basis profiel. Gaas. trekbalk. Geleideblokje trekbalk. verduistering. hoekstuk klikker. Montagehandleiding Duo Plissé

Basis profiel. Gaas. trekbalk. Geleideblokje trekbalk. verduistering. hoekstuk klikker. Montagehandleiding Duo Plissé Montagehandleiding Duo Plissé @: info@horrex.nl Benodigdheden: - Stanley mes - Potlood - Rolmaat - Inbussleutel M2,5 - kruiskop schroevendraaier - Schaar - Schuurpapier - IJzerzaag (optioneel geleverd)

Nadere informatie

TriflexAIR. Reparatiehandleiding

TriflexAIR. Reparatiehandleiding TriflexAIR Reparatiehandleiding Inleiding Deze handleiding beschrijft hoe verschillende onderdelen van het TriflexAIR-systeem kunnen worden verwijderd en vervangen. Neem voordat u of anderen onderdelen

Nadere informatie

zonweringkoopjehier.com - Uitval Schermen - Installatie instructies

zonweringkoopjehier.com - Uitval Schermen - Installatie instructies Contents Inhoud Waarschuwing 1,0 m - 3,0m Zonwering 8 x Expansie bouten (2 per beugel) ** 2 x muurbeugel 2 x Verankerings plaaten 1 x Zonwering 1 x Hand greep Bevestigings Set Bouten M6 Bouten M8 Uitbreiding

Nadere informatie

Schuif vervolgens het afstelgereedschap van achter vandaan onder een van de schijven tot het hart van de schijf (ashoogte dus). Bij de achterstabi

Schuif vervolgens het afstelgereedschap van achter vandaan onder een van de schijven tot het hart van de schijf (ashoogte dus). Bij de achterstabi Stap 1: stabi Bij een nieuwe contrast wordt standaard stabi geleverd. Dit is de dunnere uitvoering die wat meer geschikt is voor minder ervaren rijders. Zodra de coureur er aan toe is, kan het stabi vervangen

Nadere informatie

Montage instructie Mechanisch codeslot. Montage instructie Mechanisch codeslot met krukbediening Type KNSV 5150 SCP

Montage instructie Mechanisch codeslot. Montage instructie Mechanisch codeslot met krukbediening Type KNSV 5150 SCP Mechanisch codeslot met krukbediening Type KNSV 5150 SCP Mechanisch codeslot Situatie : Op bestaand DIN slot Mechanisch codeslot met krukbediening Type KNSV 5150 SCP Mechanisch codeslot Situatie : Met

Nadere informatie

Raam mechaniek en anti dreunplaten monteren

Raam mechaniek en anti dreunplaten monteren Raam mechaniek en anti dreunplaten monteren Deze HOWTO is gebaseerd op de informatie die Floor op het Z3 Forum heeft geplaatst. Het BMW Z3 Forum Nederland > Z4 Techniek lounge > Algemene Z4 techniek >

Nadere informatie

Montagehandleiding. Categorie Omafietsen

Montagehandleiding. Categorie Omafietsen Montagehandleiding Categorie Omafietsen Altec 2019 Inhoudsopgave Inleiding... - 3 - Voorwiel monteren... - 4 - Spatbord en voorverlichting monteren... - 5 - Stuur met vaste stuurpen monteren... - 6 - Zadel

Nadere informatie

Installatiehandleiding Easy Roof Evolution. Formaat L-1 (1676 x 1001 portrait)

Installatiehandleiding Easy Roof Evolution. Formaat L-1 (1676 x 1001 portrait) Installatiehandleiding Easy Roof Evolution Formaat L-1 (1676 x 1001 portrait) 1. Voorbereiding Stel de bovenkant van de schroeven van de eindklem in op dezelfde hoogte als de bovenkant van de pv module.

Nadere informatie

1.a) Begin met het vastschroeven van de zijkappen, op zowel de muurprofiel als op de goot.

1.a) Begin met het vastschroeven van de zijkappen, op zowel de muurprofiel als op de goot. . Montage handleiding In deze handleiding staat stap voor stap omschreven hoe u een veranda zelf kunt opbouwen. Indien er vragen of opmerkingen zijn, neem dan contact op met één van onze medewerkers. +316

Nadere informatie

Jane. Montage instructie. Montage instructie... 1 Het inklappen van Jane Tips en aandachtspunten Wat er mis kan gaan...

Jane. Montage instructie. Montage instructie... 1 Het inklappen van Jane Tips en aandachtspunten Wat er mis kan gaan... Jane Montage instructie Montage instructie... 1 Het inklappen van Jane... 12 Tips en aandachtspunten... 13 Wat er mis kan gaan... 14 Version: Jane-V6-NL Montage instructie - 6 Texsolv aanbindkoorden voor

Nadere informatie

Squier Strat Guitar Teardown

Squier Strat Guitar Teardown Squier Strat Guitar Teardown Geschreven door: Guitar group INTRODUCTIE Demontage van de elektrische gitaar GEREEDSCHAPPEN: Phillips # 2 schroevendraaier (1) ifixit CC BY-NC-SA nl.ifixit.com Pagina 1 van

Nadere informatie

Wegverlichting- en homologatieset Workman HD multifunctionele voertuigen uit 2012 en later

Wegverlichting- en homologatieset Workman HD multifunctionele voertuigen uit 2012 en later Form No. Wegverlichting- en homologatieset Workman HD multifunctionele voertuigen uit 202 en later Modelnr.: 20-5030 Modelnr.: 20-5045 3386-93 Rev A Installatie-instructies WAARSCHUWING CALIFORNIË Proposition

Nadere informatie

Montage instructie Dubbeldeurs in de wand schuivend

Montage instructie Dubbeldeurs in de wand schuivend Dubbeldeurs in de wand schuivend pagina 1/17 Inhoudsopgave Pagina 2 Benodigdheden 3 Inhoud van de verpakkingen 4 Hoofdbestanddelen Varidoors schuifdeur systeem 5 Sparing controleren 6 Montage Benodigdheden

Nadere informatie

GT BUIGER. Montage- & gebruikshandleiding. www25crmo4.com

GT BUIGER. Montage- & gebruikshandleiding. www25crmo4.com GT BUIGER Montage- & gebruikshandleiding www25crmo4.com ASSEMBLEREN 1. De GT Buiger kan worden gemonteerd op een stevige onderplaat die niet tordeert of beweegt tijdens het buigen. 3/4" Bouten en ringen

Nadere informatie

Vervangen remschijven en -blokken voorzijde Musso & Korando (PBR-systeem).

Vervangen remschijven en -blokken voorzijde Musso & Korando (PBR-systeem). Vervangen remschijven en -blokken voorzijde Musso & Korando (PBR-systeem). Dit document is bedoeld om aanvullende (foto)informatie te geven bij het vervangen van de remschijven en remblokken aan de voorzijde

Nadere informatie

Vlak pedaal. Dealerhandleiding DEORE XT PD-M8040 SAINT PD-MX80 PD-M828. Geen Serie PD-GR500. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets DM-PD

Vlak pedaal. Dealerhandleiding DEORE XT PD-M8040 SAINT PD-MX80 PD-M828. Geen Serie PD-GR500. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets DM-PD (Dutch) DM-PD0001-04 Dealerhandleiding RACE MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Vlak pedaal DEORE XT PD-M8040 SAINT PD-MX80 PD-M828 Geen Serie PD-GR500 INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING...

Nadere informatie

SCdefault. 900 Montagerichtlijn

SCdefault. 900 Montagerichtlijn SCdefault 900 Montagerichtlijn SITdefault Fietshouder, dak MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces

Nadere informatie

Tripmastermontage voor CRF1000L Africa Twin

Tripmastermontage voor CRF1000L Africa Twin Inhoud van kit Tripmasterteller Voorwielsensor Remschijfmagneet Schakelaarregeling links 2 x klem voor teller 2 x 6mm-bout 2 x 5mm-borgmoer 1 Om de tripmaster op de motorfiets te monteren, moeten de volgende

Nadere informatie

Vervangen van de UJ s in de cardan-assen.

Vervangen van de UJ s in de cardan-assen. Vervangen van de UJ s in de cardan-assen. Toen ik tijdens de vorige klus (conversie lichte vracht) onder de auto lag merkte ik dat er speling zat op de achterste kruisje van de achterste cardan-as. Daarna

Nadere informatie

Montagehandleiding. Watertool Mesafsluiter. Geschikt voor PE waterleidingen DN 90 DN 200. Kleiss/Mesafsluiter/ Pagina 1 van 5

Montagehandleiding. Watertool Mesafsluiter. Geschikt voor PE waterleidingen DN 90 DN 200. Kleiss/Mesafsluiter/ Pagina 1 van 5 Montagehandleiding Watertool Mesafsluiter Geschikt voor PE waterleidingen DN 90 DN 200 Kleiss/Mesafsluiter/20160531 Pagina 1 van 5 5 4 3 2 6 1 Nr. Omschrijving Art. Nr. Nr. Omschrijving Art. Nr. Zadel

Nadere informatie

Montagehandleiding. Categorie Elektrische fietsen

Montagehandleiding. Categorie Elektrische fietsen Montagehandleiding Categorie Elektrische fietsen Altec 2019 Inhoudsopgave Inleiding... - 3 - Voorwiel monteren... - 4 - Spatbord en voorverlichting monteren... - 5 - Stuur met vaste stuurpen monteren...

Nadere informatie

SCdefault. Montagerichtlijn

SCdefault. Montagerichtlijn lk,900 SCdefault Montagerichtlijn SITdefault Sportchassis MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces

Nadere informatie

Ubbink indak bevestigingssysteem voor zonnepanelen

Ubbink indak bevestigingssysteem voor zonnepanelen Ubbink indak bevestigingssysteem voor zonnepanelen Montagevoorschrift Met het universele indak bevestigingssysteem van Ubbink, kan men alle soorten zonnepanelen tussen de dakpannen aanbrengen. Het systeem

Nadere informatie

Thunderbird Storm. Thunderbird Storm. Inhoudsopgave

Thunderbird Storm. Thunderbird Storm. Inhoudsopgave Thunderbird Storm Thunderbird Storm Inhoudsopgave Inleiding.................................................................... Voorwoord Veiligheid voorop.................................................

Nadere informatie

Beschermplaat, onder de motor

Beschermplaat, onder de motor Installation instructions, accessories Instructienr. 31269439 Versie 1.2 Ond. nr. 31269431, 31269432, 31269433, 31269434 Beschermplaat, onder de motor IMG-328898 Volvo Car Corporation Beschermplaat, onder

Nadere informatie

Volvo 1800S Elektronische Temperatuur meter

Volvo 1800S Elektronische Temperatuur meter Volvo 1800S Elektronische Temperatuur meter De originele meters zijn mooi, maar hebben een kwetsbaar mechaniek dat na meer dan 40 jaar vaak faalt. Omdat de thermometers niet onbelangrijk zijn, heb ik besloten

Nadere informatie