Flits nummer 4, 7 november 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Flits nummer 4, 7 november 2014"

Transcriptie

1 OBS De Jagersplas Brasemermeer 23b 1509 GE Zaandam Flits nummer 4, 7 november 2014 info@obsdejagersplas.nl Bedankt. Na ruim 37 jaar op De Jagersplas gewerkt te hebben is in goed overleg besloten dat het voor mijn gezondheid beter is om te stoppen. Ik wil iedereen, collega's, ouders en kinderen, met wie ik prettig samengewerkt heb hier hartelijk voor bedanken. Dirk 19 november 2014 Open Dag Op woensdag 19 november opent OBS De Jagersplas haar deuren voor bezoek! Zo kunnen geïnteresseerden de school leren kennen. Er worden rondleidingen gegeven, bezoekers kunnen een flitsbezoek ervaren in een groep naar keuze en er zullen leerlingen dansoptredens worden verzorgd. Natuurlijk hopen wij op veel bezoekers en vooral op veel nieuwe inschrijvingen. Kent u ouders met jonge kinderen die nog op zoek zijn naar een school? Dan kunt u hen wijzen op deze Open Dag. De dag belooft niet alleen voor nieuwe ouders interessant te worden. Ook aan de bestaande ouders is gedacht! Zo zal vanaf 8.30 uur de koffie en thee met iets lekkers erbij klaar staan in de Kuil en van 8.45 tot 9.00 uur kunt u een kijkje nemen in de groep van uw kind. In de groepen wordt een korte activiteit aangeboden, waaraan u veelal als bezoeker kunt meedoen. Het belooft weer een prachtige open dag te worden! De Leerlingenraad Onlangs heeft de verkiezing van de Leerlingenraad plaatsgevonden. We zijn trots te kunnen melden dat we nu een Leerlingenraad hebben bestaande uit: Mara en David (groep 5), Britt en Emir (groep 6), Sjoerd en Bibi (groep 7), Tüzin en Marijn (groep 8). 2 weken geleden was het eerste overleg van de Leerlingenraad. We hebben onder andere gepraat over wat voor de kinderen een goede les of een goede meester of juf is. Er kwamen mooie antwoorden uit de Leerlingenraad. Belangrijk was dat de juf of meester vooral lief moest zijn, ook wel streng, maar zeker ook grapjes moet maken!

2 In de loop van het schooljaar komt de Leerlingenraad regelmatig bij elkaar om over de school te praten. Hieronder stellen de leden van de Leerlingenraad zichzelf aan u voor. Ik ben david. Ik ben 8 jaar en mijn hobby is judo. En ik praat snel met iemand en ik zit in de leerlingenraad omdat het me voor een keer wel leuk lijkt. Hallo, ik ben Mara. Ik zit in groep 5 en ik ben 8 jaar. Mijn hobby s zijn turnen en paard rijden. Het lijkt me leuk om veel dingen te bedenken die de kinderen kunnen doen. Hallo, Ik ben Britt Sas en ik ben negen jaar. Mijn hobby s zijn korfbal en dansen. Ik zit in groep 6 bij juf Jitske. Ik zit in de leerlingenraad omdat je nieuwe ideeën kan brengen en je school kan opvrolijken. Ik vind het erg leuk dat ik in de leerlingenraad zit en ik heb er heel veel zin in. Groetjes, Britt Sas Hoi ik ben Emir. Ik zit in groep zes. Ik vind het leuk om in de leerlingenraad te zitten, omdat ik wat voor mij en mijn klas wil doen. bijv.: een pannakooi voor het voetballen. Een nieuw duikelrek. De stenen op het grote plein recht zetten, omdat iedereen daar over heen valt en ouders verbieden om op het schoolterrein te roken!

3 Ik ben Bibi en zit in de leerlingenraad samen met Sjoerd. Ik vind het leuk om de klas te vertegenwoordigen. Je mag pas in groep 5 in de leerlingenraad. Als je in de leerlingenraad zit kun je over verbeteringen praten voor onze school. Hierbij kun je denken aan het nieuwe klimrek wat 2 jaar terug geplaatst is. We gaan onze eigen klas rond voor ideeën. Ik hoop dat er veel ideeën binnenkomen. Groetjes Bibi Ik Sjoerd zit in de leerlingenraad omdat ik het voor iedereen leuk wil maken op school. Bibi en ik zijn samen uitgekozen door de klas met stemmen; voor ons waren er het meest. In de leerlingenraad praat je over dingen die moeten veranderen op school, ook moet je er over praten met de klas wat zij willen veranderen. Dat vertellen we dan aan Nicole de directrice van onze school. Ik heb al een vergadering gehad. Ik vond het leerzaam. Eer zijn al een paar dingen veranderd op school. Ik ben blij dat ik in de leerlingenraad zit. Dit was mijn verhaal. Ik ben Marijn Deurholt. Mijn school heet obs de Jagersplas. Ik ben tien jaar en zit in groep 8. Mijn hobby s zijn skaten en buitenspelen. Ik zit in de leerlingenraad omdat ik wou weten hoe het is. Ik vind het interessant en ik wil iets voor de school betekenen. Ik ben gekozen door de klas want we hadden gestemd. Tüzin Űsten en ik hadden de meeste stemmen. Ik had ook een project voor een skateparkje voor op het schoolplein. Mijn naam is Tüzin Űsten. Ik zit op obs de Jagersplas. Ik zit in groep 8 bij Frans. Mijn hobby s zijn: voetbal en zwemmen. Ik ben gekozen omdat ik de meeste stemmen had met Marijn. Ik zit in de leerlingenraad, omdat ik mijn laatste school jaar leuk wil hebben met nieuwe ideeën voor de school en ik wil weten wat ze allemaal doen in de leerlingenraad. En het leek me wel leuk. Nieuws uit de kleuter- en onderbouw De Sinterklaasviering Op zaterdag 15 en zondag 16 november komen Sint Nicolaas en zijn medewerkers weer in ons land. Dat zal ook invloed hebben op de activiteiten van De Jagersplas. Te beginnen met het versieren van de klassen op maandag 17 november vanaf uur. We kunnen veel hulp gebruiken, dus komt u alstublieft. Wie niet zo creatief is, kan alvast wat cadeautjes inpakken.

4 De volgende dag zien de kinderen een mooie Sint en Piet in een auto, boot of ander vervoermiddel. Want dat is het thema dit jaar. Daarbij ligt een brief van Sint met de mededeling dat de kinderen op donderdag 20 november hun schoen mogen zetten en dat Hij en vier van zijn helpers op vrijdag 5 december op school komen. Voorts zijn we in de klassen bezig met allerlei Sinterklaasklussen, liedjes, spelletjes en natuurlijk de mini-musical. Donderdag 27 november gaan we pepernoten bakken. De ouders van de Oudercommissie begeleiden dit. De mini-musical: Sinterklaas en de verdwenen pepernoten Deze musical wordt door de groepen 1 t/m 4 geoefend en voor u opgevoerd. Groep 3: dinsdag 2 december om uur; Groep 4: dinsdag 2 december om uur; Groep 1/2 van Janneke en Jacqueline: woensdag 3 december om 8.45 uur; Groep 1/2 van Annelies: woensdag 3 december om uur. Dan is 5 december de grote dag. De dag dat Sint en Pieten bij ons op school komen. Om 8.30 uur vormen de kinderen een erehaag op het plein. De auto met de gasten zal langzaam het plein oprijden, zodat ieder kind ze goed kan zien en wellicht een handje geven. Dan gaan we naar de Kuil waar de zetel al klaar staat op het podium. Eerst zingen we ons wat moed in en dan kan het feest beginnen. Sint vertelt meestal een verhaal over wat ze onderweg beleefd hebben. Als Sint moe wordt en even koffie wil drinken, gaan wij naar de klas. Later bezoekt de Goedheiligman ons daar ook even. Nieuws uit de bovenbouw Nog even en vele discussies later is het bijna weer zover. Vrijdag vijf december zal de Goedheiligman met zijn pieten een bezoek brengen aan onze school. Ook voor de groepen 7 en 8 weer een spannende gebeurtenis. Allereerst gaan we de klassen weer in een gezellige sfeer brengen. Dit gaan we doen op maandagavond 17 november. We zouden het op prijs stellen als veel ouders die avond komen meehelpen. De groep van juf Annemarie en juf Ingrid gaat de klas met de kinderen versieren. Dit gebeurt in de middag. Ook zij kunnen wel wat hulp gebruiken. U kunt zich bij de leerkracht van uw kind aanmelden. Dinsdag 17 november gaan we met de kinderen lootjes trekken. Allereerst gaan we met de kinderen verlanglijstjes maken. Er komen kleine cadeautjes van vier euro op te staan. De kinderen kopen dus voor elkaar een cadeautje. Ze verpakken dit in een te gekke surprise en maken er nog een leuk gedicht bij. We gaan er vanuit dat de kinderen een gezellige surprise maken en niet iets vies. Misschien kunt u er een beetje op toezien dat het geheel er een beetje leuk en gezellig uitziet?

5 Woensdag 3 december worden de surprises ingeleverd en nagekeken. Uiteraard mogen de kinderen nog hun schoen zetten. Dit gebeurt op donderdag 20 november. Het thema van het sinterklaasfeest is: vervoer. Misschien kunt u alvast gaan nadenken over een leuke knutsel voor in de klas? We vernemen dit dan graag van u. Ik zou zeggen: Tot maandag 17 november. Feestelijke groeten, team bovenbouw Nieuws vanuit de medezeggenschapsraad Waar zijn we nou helemaal mee bezig. Afgelopen maandag heeft de gehele oudergeleding van de MR een cursus gevolgd die vanuit Zaan Primair (het bestuur) georganiseerd werd. De avond heeft ons doen laten inzien dat de MR binnen een school een orgaan is dat veel macht heeft betreffende voorgenomen besluiten van bestuur of directie. Het beleid voor de school wordt gezamenlijk gemaakt. Daarbij is het instemmings- en adviesrecht van de MR van essentieel belang. Adviesrecht mag dan wel klinken als iets dat geen verandering zou kunnen brengen in een voorgenomen besluit, maar als de MR een negatief advies geeft mag het bevoegd gezag dit niet negeren en moet deze actie gaan ondernemen. Als MR krijgen wij de meeste informatie vanuit ouders en leerkrachten. Om een duidelijk standpunt in te kunnen nemen als MR is het van groot belang te weten welke zaken spelen en hoe we de kwaliteit kunnen verbeteren. Informatiestromen komen onder andere op gang tijdens het oudercafé, de inloopochtenden, gesprekken op het schoolplein en de tevredenheidsonderzoeken. De stijgende lijn die ingezet is, moet voorgezet worden. Daarbij willen wij iedereen erop wijzen dat betrokkenheid in het belang van ieder kind is. Als u betrokken bent bij onze school kunnen we samen het continue verbeterproces ingaan. Vanaf groep 1 willen wij weten wat uw ervaringen zijn binnen De Jagersplas. Naast de ouderbetrokkenheid voor de oudergeleding biedt de personeelsgeleding de toegang voor de informatie vanuit de leerkrachten. Namens de MR Erik Verstegen (voorzitter), Ruben Löwenstein Manuela Snabilie, Henriëtte Winnubst Annemarie Hengsdijk, Janneke Molenaar Natascha Theewis, Marjon Cats Ouderbetrokkenheid Op 28 oktober werd voor de tweede keer het oudercafé georganiseerd. Het oudercafé is op poten gezet om feedback te krijgen vanuit de ouders. Schoolse zaken worden bespreekbaar gemaakt. De OC en MR hopen op deze avonden een discussie en gesprek op gang te kunnen brengen. Deze avond bestond uit een aantal stellingen met betrekking tot kwaliteit, zorg en professionaliteit. Door communicatie over en weer worden onderwerpen transparant gemaakt en wordt duidelijk op welke gebieden verbeteringen aangebracht kunnen worden. Voor de MR van belang om een indruk te krijgen of het beleid dat gevoerd wordt in hetzelfde spoor zit als de verwachtingen van de achterban. Vanuit de gesprekken en de feedback wordt door MR een overzicht gemaakt. Op deze manier kunnen wij allen een beweging maken richting verbetering. Een continue verbetercyclus is

6 daarbij het doel. Deze keer passeerden de volgende onderwerpen de revue; huiswerkaanbod voor de hogere groepen, tussenschoolse opvang, tabletonderwijs en het vroeg signaleren van voorsprong dan wel achterstand bij de leerling. Zo blijken nog heel wat vragen te leven bij ouders over deze onderwerpen. Omdat directie, twee leerkrachten en de TSO-coördinatrice aanwezig waren kon snel geschakeld en teruggekoppeld worden. Vooral de stellingen met betrekking tot het tabletonderwijs en huiswerk leverden aardig wat gespreksstof op. De vragen vanuit ouders neemt de MR mee in haar vergaderingen en zullen daar geëvalueerd worden. Wij waren zeer blij met alle aanwezige ouders, zij hebben ons prima informatie gegeven. Wij hopen dat het volgende oudercafé nog meer ouders zal trekken. Wij zullen vooraf meer informatie geven over de inhoud van de avond die zal komen. Een bedankje voor alle aanwezige leden vanuit OC, MR, TSO, leerkrachten en directie, en natuurlijk de ouders! Passend onderwijs Sinds het begin van dit schooljaar is het passend onderwijs gestart. De school zal de zorg moeten leveren aan alle kinderen die dat nodig hebben. Elk kind heeft recht op onderwijs op zijn of haar niveau. Dit geldt voor moeilijk lerende kinderen alsook voor de (hoog)begaafde kinderen. In het kader van dit passend onderwijs is een werkgroep gevormd van de ouders van de kinderen in de plusklas. De plusklas is een buitenschoolse klas waar kinderen die extra zorg nodig hebben omdat zij hoogbegaafd zijn, extra begeleiding krijgen. Een halve dag per week wordt leerstof geboden die aansluit op hun specifieke manier van denken en leren. De plusklassen worden over verschillende scholen van Zaan Primair verdeeld. De werkgroep is ontstaan omdat de behoefte vanuit de ouders uitgesproken werd te evalueren in hoeverre de zorg voor deze leerlingen voldoet aan de eis die gepast onderwijs hieraan stelt. We kunnen concluderen dat de plusklas een groot goed is voor de hoogbegaafde leerling. Echter ziet het merendeel van de ouders problemen in de begeleiding in een vroeger stadium dan groep 5. Graag zouden wij ook een vangnet zien voor de begaafde leerling. Deze kinderen hebben veel uitdaging nodig in verdieping van de leerstof. De werkgroep wil samen met leerkrachten, ouders, interne begeleiding en directie een structurele oplossing kunnen bieden waarbij deze groep kinderen de zorg krijgt welke zij nodig hebben. Gezamenlijk zijn er korte- en lange termijndoelen geformuleerd welke voorgelegd zijn aan directie en interne begeleiding. Hier opvolgend zal een gesprek volgen met beiden. Hebt u vragen over dit onderwerp, passend onderwijs, dan kunt u contact met mij opnemen. Henriette Winnubst Agenda Dinsdag Sint-Maarten Woensdag SOVA-training 5 Donderdag Kleuterlezen Zaterdag Aankomst sint in NL Maandag Versieren sinterklaas Dinsdag Lootjes trekken groep 5-8 Woensdag Open dag met koffieinloop bestaande ouders Donderdag Biebbus Maandag Studiedag, alle leerlingen vrij! - OC-bijeenkomst Woensdag SOVA-training 6 Dinsdag 2-12 MR-overleg Woensdag 3-12 Optreden groep 1 t/m 4 in de Kuil Donderdag Flits 5 - Biebbus

7 Nieuws van de Tussenschoolse opvang Deze maand is het buitenspeelgoed voor de TSO binnengekomen. Alles is uitgebreid gekeurd door de kinderen. De springstok, rollerboards en knotshockey zijn zeer favoriet. De regels zijn besproken met de kinderen en een van de belangrijkste is: gebruik het speelgoed waar het voor is! Een springtouw is om mee te springen en niet voor In de maand november komt Debby (van Babino) langs om dansles te geven tijdens de TSO. Alle groepen komen een keer aan de beurt. Dringend verzoek Veel ouders moeten de rekening van de maand augustus nog betalen. Twijfelt u, heb ik nou wel/niet betaald, neem dan contact op met Barbara Beekhoven, TSO-coördinator. U kunt het bedrag over maken op NL73RABO t.a.v. OBS de Jagersplas. Graag de naam van uw kind(eren) en TSO augustus vermelden. Nieuws van Babino Babino BSO De kinderen van BSO Babino Jagersplas hebben zich in de herfstvakantie prima vermaakt. Samen met de andere BSO-kinderen van Babino is er een zeskamp in de gymzaal van De Zoeker georganiseerd. Eerst even een warming up en daarna aan de slag! Er waren verschillende activiteiten, waaronder een aantal waarbij teamwork erg belangrijk was. Ondanks het regenachtige weer zijn we ook buiten geweest en hebben wij een bezoek gebracht aan speeltuin Het Blok in Krommenie, de kinderen konden daar goed klimmen en schommelen. Natuurlijk hebben wij in de vakantie ook lekkere dingen gemaakt en gebakken, de kinderen mochten hun eigen pizza maken! Kortom het was weer een gezellige actieve vakantieweek. Babino KDV/Peuteropvang We zijn momenteel bezig met het thema: familie. Er zijn mooie plakwerkjes gemaakt van mijn huis. De thematafel staat vol met boekjes over opa en oma, en hoe zien opa en oma er eigenlijk uit??? Grijze haren en een wandelstok???

8

9 Heeft u een laag inkomen? Doe een beroep op de minimaregelingen! In Zaanstad en Oostzaan zijn er mensen die een laag inkomen hebben om van rond te komen. Deze mensen kunnen een beroep doen op het minimabeleid. Dit is ingesteld zodat ook bijvoorbeeld hun kinderen gewoon naar school kunnen en ook lid kunnen worden van bijvoorbeeld een sportclub of van een muziekschool. De gemeente kent verschillende regelingen, waar mensen met een laag inkomen gebruik van kunnen maken. Ken je iemand uit je omgeving die niet zo veel geld te besteden heeft, vertel ze dan dat ze mogelijk gebruik kunnen maken van onderstaande regelingen: Langdurigheidstoeslag (LDT) Mensen die vier jaar of langer een laag inkomen hebben, hebben jaarlijks mogelijk recht op een financiële tegemoetkoming. Meer informatie is te vinden op via de zoekterm LDT. Regeling Schoolgaande Kinderen (RSK) Voor elk kind van 4 tot 18 jaar kunnen ouder een geldbedrag krijgen voor (school)kosten. Meer informatie zoekterm RSK. Elk kind kan ook een jaar sporten of deelnemen aan een cultuuractiviteit, meer informatie vis te vinden op via de zoekterm Meedoen Zaanstad. Ziektekosten De gemeente heeft een collectieve zorgverzekering, het Gemeente Extra Pakket (GEP). Meer informatie op via de zoekterm GEP. Bijzondere bijstand Sommige mensen komen voor kosten te staan, die ontstaan zijn door een bijzondere situatie, die zij niet konden voorzien? Wellicht komen zij voor een vergoeding in aanmerking. Meer informatie is te vinden op via de zoekterm Bijzondere Bijstand. Kwijtschelding gemeentelijke belastingen Als iemand een inkomen heeft dat op bijstandsniveau ligt, dan kan kwijtschelding aangevraagd worden voor rioolheffing, afvalstoffenheffing en hondenbelasting (voor de 1e hond). Meer informatie op via de zoekterm Kwijtschelding. Dienstverlening bij schulden Als iemand zijn schulden niet meer kan betalen, kunnen zij u zich melden bij de gemeente om te zoeken naar een oplossing. Meer informatie over wat de gemeente voor kan betekenen, is te vinden op via de zoekterm Schulden. Voorzieningen De gemeente streeft ernaar dat inwoners zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven leven in de eigen woonomgeving. Ondervindt diegene daarbij problemen? Meer informatie over welke stappen genomen kunnen worden zijn te vinden op via de zoekterm Voorzieningen. Meer weten? Op (zonder www er voor) kan men eenvoudig nagaan of ze mogelijk voor een vergoeding in aanmerking komen. Voor vragen kunnen ze ook langs bij het Sociaal Wijkteam in de buurt, meer informatie is te vinden op

het lopend vuurtje Eigentijds, uitdagend en talentvol onderwijs! Studiedag Op 14 november hebben wij een studiedag en zijn alle leerlingen vrij.

het lopend vuurtje Eigentijds, uitdagend en talentvol onderwijs! Studiedag Op 14 november hebben wij een studiedag en zijn alle leerlingen vrij. Studiedag Op 14 november hebben wij een studiedag en zijn alle leerlingen vrij. November 3 t/m 14 oudergesprekken (Facultatief) Nationaal schoolontbijt Onze school mag weer meedoen aan het Nationaal schoolontbijt.

Nadere informatie

Flits nummer 10, 30 april 2015

Flits nummer 10, 30 april 2015 Flits nummer 10, 30 april 2015 Koningsspelen Afgelopen vrijdag vonden de Koningsspelen weer plaats op OBS De Jagersplas! Met prachtig weer begonnen alle groepen in de Kuil met het Kinderen voor Kinderen-lied

Nadere informatie

Flits nummer 5, 4 december 2014

Flits nummer 5, 4 december 2014 OBS De Jagersplas Brasemermeer 23b 1509 GE Zaandam 075-615 61 94 Flits nummer 5, 4 december 2014 info@obsdejagersplas.nl www.obsdejagersplas.nl Open dag Woensdag 19 november stonden onze deuren wagenwijd

Nadere informatie

HET EVENAARTJE. 17e jaargang nr. 15, blok 2 maandag 25 november 2013

HET EVENAARTJE. 17e jaargang nr. 15, blok 2 maandag 25 november 2013 De kijkochtend Afgelopen dinsdag en donderdag waren er op beide locaties de kijkochtenden. Ontzettend veel ouders/verzorgers hebben van deze gelegenheid gebruik gemaakt om het werk van de kinderen in te

Nadere informatie

Het was een geslaagd Sinterklaasfeest en we willen iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd hartelijk bedanken! Agenda.

Het was een geslaagd Sinterklaasfeest en we willen iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd hartelijk bedanken! Agenda. Sinterklaasfeest 5 december 2014 Vandaag was het eindelijk zover: Sinterklaas en zijn Pieten brachten een bezoek aan obs Akkrum! Toen om 8.30 uur alle leerlingen en een groot aantal ouders op het plein

Nadere informatie

Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf uur vrij. Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4

Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf uur vrij. Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4 Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf 12.00 uur vrij Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4 Donderdag 8 november Schoolontbijt Maandag 13 november Koffie

Nadere informatie

Nieuwsbrief van obs De Goudvink

Nieuwsbrief van obs De Goudvink Nieuwsbrief van obs De Goudvink schooljaa r 2016-2017 Nieuwsbrief 18 november 2016 Belangrijke data 21 november Groep 1 en 2 naar de Tamboer 24 november Groep 3 en 4 naar de Tamboer 24 november Groep 1

Nadere informatie

Kinderboekenweek activiteiten 2016

Kinderboekenweek activiteiten 2016 Nieuwsbrief donderdag 6 oktober 2016 Kinderboekenweek activiteiten 2016 Op donderdag 13 oktober van 16.00 tot 17.30 bent u van harte welkom om alle knutsels en werkjes van uw kind te komen bekijken tijdens

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2018

Nieuwsbrief December 2018 Nieuwsbrief December 2018 Kalender en belangrijke informatie uit deze nieuwsbrief: Gehele decembermaand, geen gymlessen. Dinsdag 4 december, leerlingen groepen 6 t/m 8, surprises meenemen. Woensdag 5 december,

Nadere informatie

www.cornelismusius.nl cornelismusius@laurentiusstichting.nl 04-03- 2016 Inhoud Studiemiddag 1 maart... 1 Opening van de Studie Muis... 2 Een nieuw gezicht... 2 Pasen... 3 Hallo allemaal hier weer een wist

Nadere informatie

26 nov nr. BELANGRIJKE DATA in November en December. Kerst avondactiviteit Groep 1 t/m 8 om u uit Kerstvakantie

26 nov nr. BELANGRIJKE DATA in November en December. Kerst avondactiviteit Groep 1 t/m 8 om u uit Kerstvakantie 26 nov. 2018 nr. BELANGRIJKE DATA in November en December Wo. 5 dec. Do. 21 dec. Vr. 22 dec. Ma 24 dec t/m vr. 4 jan. Sinterklaasviering Kerst avondactiviteit Groep 1 t/m 8 om 11.45 u uit Kerstvakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief 19 OBS De Driekleur Daltonlocatie 19 juni 2018

Nieuwsbrief 19 OBS De Driekleur Daltonlocatie 19 juni 2018 Nieuwsbrief 19 OBS De Driekleur Daltonlocatie 19 juni 2018 24 juni Start intekenen eindgesprekken in Digiduif 27 juni Juffen/ meestersdag 28 juni Sluiting intekenen Eindgesprekken in Digiduif 29 juni Rapport

Nadere informatie

Nieuwsbrief IKC De Doornick nummer 3,schooljaar agenda nov 23 Nieuwsbrief 3

Nieuwsbrief IKC De Doornick nummer 3,schooljaar agenda nov 23 Nieuwsbrief 3 Nieuwsbrief IKC De Doornick nummer 3,schooljaar 2018-2019 agenda nov 23 Nieuwsbrief 3 dec 4 Juf Femma jarig 4 Sinterklaasfeest op school 6 Studiedag gr 1 t/m 8 vrij 6 Mad Science start de cursus voor ingeschreven

Nadere informatie

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes Sintkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Kerstkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Sinterklaas 2016 Dit is de feestkrant van 2016. In deze krant vindt u alle informatie rondom Sinterklaas en Kerst.

Nadere informatie

www.cornelismusius.nl cornelismusius@laurentiusstichting.nl Inhoud Inhoud... 1 Groep 3... 1 De leerlingenraad voor het schooljaar 2016-2017.... 2 Opbrengst Jumbo actie... 2 Doe koe actie van de Coop...

Nadere informatie

ICBS De Windroos WEEKINFO 06. Belangrijke data: Operajaar. Onderwijs op De Windroos. Galeistraat TJ Zaandam

ICBS De Windroos WEEKINFO 06. Belangrijke data: Operajaar. Onderwijs op De Windroos. Galeistraat TJ Zaandam WEEKINFO 06 ICBS De Windroos Galeistraat 2 1503 TJ Zaandam 075 20 10 129 info@de-windroos.nl Belangrijke data: 17-10-2017 Jaarvergadering OR Beste ouders/verzorgers, In deze info: Aanmelden voor Gras Jaarvergadering

Nadere informatie

N ieuwsbrief 02 december 2016

N ieuwsbrief 02 december 2016 Kattebelletje Maandag 5 december Sinterklaasviering Kerst-versieren woensdag 7 december vanaf half 9 Maandag 19 december Kerst-inloop. Tussen 18.30-19.30 uur Let op! Donderdag 22 december zijn de kinderen

Nadere informatie

SBO Petraschool. Nieuwsbrief december Vanuit de directie: Nog meer belangrijk nieuws: Contactgegevens. Belangrijke data. Personeel.

SBO Petraschool. Nieuwsbrief december Vanuit de directie: Nog meer belangrijk nieuws: Contactgegevens. Belangrijke data. Personeel. Nieuwsbrief december 2018 SBO Petraschool Vanuit de directie: Personeel. Juf Kimberly is 21 november bevallen van een gezonde zoon, Bruce. We wensen Kimberly en haar gezin een zonnige toekomst toe. Ontwikkelingen

Nadere informatie

samen met onze Kanjers

samen met onze Kanjers agenda Versieren Sint vrijdag 16 november Ouderavond Kanjertraining donderdag 22 november Surprises bovenbouw bekijken maandag 3 december Sinterklaasviering dinsdag 4 december Versieren Kerst OR donderdag

Nadere informatie

ICBS De Windroos WEEKINFO 35. Belangrijke data: IPC groep 5-6. Onderwijs op De Windroos:

ICBS De Windroos WEEKINFO 35. Belangrijke data: IPC groep 5-6. Onderwijs op De Windroos: WEEKINFO 35 ICBS De Windroos Galeistraat 2 1503 TJ Zaandam 075 20 10 129 info@de-windroos.nl Belangrijke data: 5-6-2017 Tweede Pinksterdag Beste ouders/verzorgers, In deze info: 6-6-2017 Studiedag, leerlingen

Nadere informatie

Vrijdag 10 november NIEUWSBRIEF. Schooljaar INHOUD. Beste ouders,

Vrijdag 10 november NIEUWSBRIEF. Schooljaar INHOUD. Beste ouders, Schooljaar 2017-2018 NIEUWSBRIEF 13 Vrijdag 10 november INHOUD Directie Sinterklaas Sinterklaas decoratie Sinterklaas surprise Sinterklaas lekkernijen NCA garage sale Belangrijke data BIJLAGE BIJ EMAIL

Nadere informatie

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018 Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Met trots presenteren wij u de poster van het jaarverslag van de Poort. Middels deze poster (zie bijlage) krijgt u een samenvatting van het

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf September 2017 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 3 Beste ouders, verzorgers,

info Kalender: Agenda Woordje vooraf September 2017 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 3 Beste ouders, verzorgers, Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 3 September 2017 info Kalender: Agenda Vrijdag 15 december Groep 2 vrij Woensdag 20 december Kerstavond Vrijdag 22 december 12.15 uur start van de Kerstvakantie

Nadere informatie

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2016/2017 nummer november 2016

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2016/2017 nummer november 2016 Nieuwsbrief De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2016/2017 nummer 06 08 november 2016 Kalender 09-11: Studiedag. Alle leerlingen vrij! 10-11: Nationaal schoolontbijt 14-11: Inloopochtend

Nadere informatie

jaargang 22 november 2016 nummer 4

jaargang 22 november 2016 nummer 4 jaargang 22 november 2016 nummer 4 A G E N D A Voor een goed actueel overzicht van de belangrijke data verwijzen we u graag naar de onlinekalender op onze website www.sboderegenboog.cnsede.nl Dag ouders

Nadere informatie

A G E N D A. Project DANS Inloopochtend als afsluiting van het project DANS. 15.00 uur begin van de voorjaarsvakantie

A G E N D A. Project DANS Inloopochtend als afsluiting van het project DANS. 15.00 uur begin van de voorjaarsvakantie W E E K B R I E F 24 19 februari 2016 Datum Omschrijving A G E N D A 16, 18 en 23 februari Definitieve adviesgesprekken VO voor groep 8 Woensdag 24 februari 8.30 9.30 uur Project DANS Inloopochtend als

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, december 2016 Met deze nieuwsbrief informeren wij u

Nadere informatie

Woordje vanuit directie. Mededeling(en) Sint op school Kerstviering Drie koningen zingen Gymlessen Nieuwe website Leerlingenraad Bijlage(n)

Woordje vanuit directie. Mededeling(en) Sint op school Kerstviering Drie koningen zingen Gymlessen Nieuwe website Leerlingenraad Bijlage(n) Beste ouders/verzorgers, Hierbij ontvangt u weer informatie over de school. Inhoud schoolbel nr.9: Woordje vanuit directie. Mededeling(en) Sint op school Kerstviering Drie koningen zingen Gymlessen Nieuwe

Nadere informatie

Nieuwsflits Nobelhorst

Nieuwsflits Nobelhorst Nieuwsflits Nobelhorst www.bsnobelhorst.nl nobelhorst@skohulst.nl Juli 2018 Vakantietijd Beste ouders/verzorgers en kinderen, Het schooljaar 2017-2018 zit er dan nu toch echt bijna op! De kinderen hebben

Nadere informatie

Flits nummer 7, 4 februari 2015

Flits nummer 7, 4 februari 2015 OBS De Jagersplas Brasemermeer 23b 1509 GE Zaandam 075-615 61 94 Flits nummer 7, 4 februari 2015 info@obsdejagersplas.nl www.obsdejagersplas.nl Rekenbattle 2015 Zaan Primair Dit jaar zullen de leerlingen

Nadere informatie

Nummer 6 december Van de directie

Nummer 6 december Van de directie Nummer 6 december 2016 Van de directie Kopje Koffie? Op donderdag 15 december kunt u om 08:45 uur een kopje koffie/thee drinken samen met andere ouders en de directeur van school. Actuele zaken worden

Nadere informatie

Beste ouders, we zijn bezig met een nieuwe stijl. Tot dat moment verschijnt Het Evenaartje in een wat kale sobere uitvoering)

Beste ouders, we zijn bezig met een nieuwe stijl. Tot dat moment verschijnt Het Evenaartje in een wat kale sobere uitvoering) HET EVENAARTJE ZESTIENDE JAARGANG NR. 13, blok 2 Maandag 5 december 2011 Een wekelijkse uitgave van cbs De Evenaar Jupiterstraat 139 1562 WP Krommenie, tel. 075 6 21 61 67 Tel. Serooskerkestraat: 075 6

Nadere informatie

Nieuwsbrief november/december 2015

Nieuwsbrief november/december 2015 Nieuwsbrief november/december 2015 4 december bezoekt Sint Kei 13 Vrijdag 4 december komt Sinterklaas een bezoekje brengen aan onze school. Alle kinderen worden om 8.30 uur verwacht op het schoolplein.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 november 2015

Nieuwsbrief 5 november 2015 Nieuwsbrief 5 november 2015 Belangrijke data: 5 november: informatieavond Voortgezet Onderwijs, ouders groep 8 11 november: Studiedag SKOB, alle leerlingen zijn vrij. 13 november: Feestelijke uitreiking

Nadere informatie

Hij komt, hij komt de lieve goede Sint...

Hij komt, hij komt de lieve goede Sint... De Bem JAARGANG 4 2013-2014 25 november 8 Hij komt, hij komt de lieve goede Sint... Op zaterdag 16 november kwamen de Sint en zijn Pieten weer aan in ons land aan. Vanzelfsprekend werken de kinderen in

Nadere informatie

Maandbrief november Heiloo 2018

Maandbrief november Heiloo 2018 Maandbrief november Heiloo 2018 Beste ouders, Projectafsluiting: Wat hadden we een vrolijke, gezellige en bijzondere middag op donderdag 18 oktober! Er was een tentoonstelling, door de hele school, waarin

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

Gebouw RH: Roland Holstlaan 917, 2624 KE Delft, Tel Nieuwsbrief 5. schooljaar november Datum Groep Activiteit Tijd

Gebouw RH: Roland Holstlaan 917, 2624 KE Delft, Tel Nieuwsbrief 5. schooljaar november Datum Groep Activiteit Tijd IKC DE EGLANTIER VOORHOF Gebouw IB: I.B.-Bakkerstraat 2, 2624 NX Delft, Tel. 015-2564208 Gebouw RH: Roland Holstlaan 917, 2624 KE Delft, Tel. 015-2565577 E-mailadres: directie@eglantierdelft.nl Activiteitenoverzicht

Nadere informatie

Schooljaar 2018/2019 nr. 1

Schooljaar 2018/2019 nr. 1 Beste ouder(s)/verzorger(s), Het nieuwe schooljaar is weer begonnen! Hopelijk heeft u met uw kind(eren) genoten van een fijne vakantie en was iedereen weer uitgerust voor de start van 2018-2019. Als het

Nadere informatie

+9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s), Hierbij ontvangt u de zesde nieuwsbrief.

+9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s), Hierbij ontvangt u de zesde nieuwsbrief. +9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s), Hierbij ontvangt u de zesde nieuwsbrief. Zorgen Afgelopen week heeft Frank Verkley, de man van juf Tineke Verkley van groep 5, te horen gekregen dat hij darmkanker

Nadere informatie

Wat levert zitting in de MR u op? Zitting nemen in de medezeggenschapsraad is voor ouders vrijwilligerswerk.

Wat levert zitting in de MR u op? Zitting nemen in de medezeggenschapsraad is voor ouders vrijwilligerswerk. Patrijsstraat 2 4043 MR Opheusden Tel: 0488-441451 Email: info@paletopheusden.nl www.paletopheusden.nl Beste ouders, Momenteel is in de medezeggenschapsraad (MR) van onze school plaats voor een nieuw lid

Nadere informatie

Agenda: Donderdag 18 december 12.00u groep 0 t/m 8 vrij Kerstviering gr.0 t/m uur. Vrijdag 19 december Continurooster gr.

Agenda: Donderdag 18 december 12.00u groep 0 t/m 8 vrij Kerstviering gr.0 t/m uur. Vrijdag 19 december Continurooster gr. Schooljaar 2014-2015 Nr. 15 Terugblik Sinterklaasfeest Afgelopen vrijdag bracht Sinterklaas een bezoek aan onze school. Onder grote belangstelling van ouders en grootouders konden we zien hoe parachutepiet

Nadere informatie

Weeknieuws. Schooljaar Weeknieuws 13 Week: 49. In dit nummer: onder andere. De komende weken:

Weeknieuws. Schooljaar Weeknieuws 13 Week: 49. In dit nummer: onder andere. De komende weken: Schooljaar 2018-2019 Weeknieuws Weeknieuws 13 Week: 49 In dit nummer: onder andere - Bijdrage Piet - Gastgezinnen - Ouderavond - Voedselbank - Kinderopvang De komende weken: 11 dec.: ouderavond lestijden

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9. Met regelmaat worden er nieuwe foto s geplaatst in ons webalbum:

Nieuwsbrief 9. Met regelmaat worden er nieuwe foto s geplaatst in ons webalbum: 23 december 2016 Nieuwsbrief 9 Vakantie Het team van Montessorischool de Wildzang wenst iedereen fijne feestdagen en een leuke vakantie toe. Maandag 9 januari verwachten wij iedereen in goede gezondheid

Nadere informatie

Heel Zuidwester bakt!

Heel Zuidwester bakt! NIEUWSBRIEF ZUIDWESTER 20 november 2018 Heel Zuidwester bakt! Mededelingen 19-23 november 10-minuten gesprekken facultatief 5 december Sintviering 7 december Spelletjesochtend groep 1/2 Beste ouders, Misschien

Nadere informatie

Op dit moment is het IKC helemaal in de Sinterklaassfeer. De ouders die hierbij geholpen hebben willen we hiervoor hartelijk bedanken.

Op dit moment is het IKC helemaal in de Sinterklaassfeer. De ouders die hierbij geholpen hebben willen we hiervoor hartelijk bedanken. Jaargang 5, nummer 3, vrijdag 30 november 2018 Beste ouder(s)/verzorger(s), Op dit moment is het IKC helemaal in de Sinterklaassfeer. De ouders die hierbij geholpen hebben willen we hiervoor hartelijk

Nadere informatie

schooljaar aflevering 07

schooljaar aflevering 07 schooljaar 2017-2018 aflevering 07 Sinterklaas Kerstviering MR Overblijvers gevraagd! Vervoer gevraagd! Eerste Heilige Communie Korte berichten In deze Nieuwsflits: Sinterklaas Pietengym dinsdag 28 november

Nadere informatie

Express. Skip 7A 23 nov Evy 5B 28 nov Noor 5A 23 nov Noa 7C 29 nov Danila 5A 25 nov Eva 5A 30 nov Ilse 7B 28 nov Loek 4B 1 dec Floor 7B 3 dec

Express. Skip 7A 23 nov Evy 5B 28 nov Noor 5A 23 nov Noa 7C 29 nov Danila 5A 25 nov Eva 5A 30 nov Ilse 7B 28 nov Loek 4B 1 dec Floor 7B 3 dec Express Schooljaar: 2014-2015 Jaargang: 6 Nummer: 6 Datum: 20 november 2014 De komende weken zijn jarig: Skip 7A 23 nov Evy 5B 28 nov Noor 5A 23 nov Noa 7C 29 nov Danila 5A 25 nov Eva 5A 30 nov Ilse 7B

Nadere informatie

Lover Express juni. Nieuws van het managementteam

Lover Express juni. Nieuws van het managementteam Lover Express juni 3 juni Afsluiting Harmonie in de Klepel 6 juni Loverdag schoolreis 10 juni 2 e pinksterdag 11 juni Groep 1-2 huttenbouwen bij Lambertus 13 juni Groep 8 IVN 17 juni Groep 3-4 en 5 naar

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6. Algemene informatie. Belangrijke data: Personele zaken

Nieuwsbrief 6. Algemene informatie. Belangrijke data: Personele zaken Nieuwsbrief 6 8 november 2018 Belangrijke data: 08 november MR vergadering 19.30-21.30 uur 13 november Informatieavond bedplassen (GGD) 16 november Rapport 1 (groepen 3 t/m 7) 22 november Nieuwsbrief 7

Nadere informatie

Op woensdag 19 december nodigen we u en de kinderen van harte uit om samen kerst te vieren op school. Dit willen wij doen met het kerstdiner.

Op woensdag 19 december nodigen we u en de kinderen van harte uit om samen kerst te vieren op school. Dit willen wij doen met het kerstdiner. Beste ouders, verzorgers, Via deze weg wil ik allereerst alle collega s hartelijk bedanken voor hun extra inzet de afgelopen tijd. Meerdere collega s werken al weken extra dagen of vangen groepen leerlingen

Nadere informatie

nieuwsbrief. 02 nieuwsbrief voor ouders

nieuwsbrief. 02 nieuwsbrief voor ouders nieuwsbrief. 02 nieuwsbrief voor ouders November 2017 2018 Agenda Vrijdag 10 november: Nationaal schoolontbijt Dinsdag 5 december: Sinterklaas Vrijdag 22 december: Kerstlunch. De leerlingen zijn om 12.00

Nadere informatie

Openbare basisschool VALCKESTEYN. Emmastraat AH Poortugaal Postbus 752, 3170 AB Telefoon

Openbare basisschool VALCKESTEYN. Emmastraat AH Poortugaal Postbus 752, 3170 AB Telefoon Oktober 2016 1 2 40 3 4 Dierendag OC 5 Dag vd leraar / start Kinderboekenweek MR 6 7 Kinderboekenbal 8 9 41 10 11 KNGF groep 4 / Dode hoeklessen groep 8 12 13 Logopedist bezoekt kleutergroepen 14 15 16

Nadere informatie

nieuwsbrief Opvang: Gevonden Schilderwerk dagopvang en peutergroep Het team van Kindcentrum het wenst iedereen een goed, gezond en leerzaam 2017!

nieuwsbrief Opvang: Gevonden Schilderwerk dagopvang en peutergroep Het team van Kindcentrum het wenst iedereen een goed, gezond en leerzaam 2017! 2016 2017 editie januari 2017 Het team van Kindcentrum het P@rk wenst iedereen een goed, gezond en leerzaam 2017! Met in deze editie onder meer: OPVANG : Gevonden Schilderwerk ONDERWIJS: Contactmiddagen/avonden

Nadere informatie

Nieuwsbrief 16 november Agenda

Nieuwsbrief 16 november Agenda Nieuwsbrief 16 november 2018 Agenda 22 november: Schoentje zetten 22 november: Vergadering MR start 18.30 uur 23 november: Theatervoorstelling Het Mysterie van Alkmaar voor groep 5 t/m 8 in de Grote Kerk

Nadere informatie

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes Sintkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Sinterklaas 2015 Dit is de feestkrant van 2015. In deze krant vindt u alle informatie rondom Sinterklaas en Kerst. Deze krant is voor iedereen, zowel voor ouders/verzorgers

Nadere informatie

PAUS JOANNES INFORMATIE

PAUS JOANNES INFORMATIE PAUS JOANNES INFORMATIE Nieuwsflits RK Basisschool Paus Joannes Benninkstraat 12 Haaksbergen tel. 5721808 E-mail: directie@pausjoannes.com www.pausjoannes.com Schooljaar 2016-2017: weeknr. 48 Voor het

Nadere informatie

MAANDINFO 05. januari Aan de ouders/ verzorgers,

MAANDINFO 05. januari Aan de ouders/ verzorgers, MAANDINFO 05 januari 2018 Aan de ouders/ verzorgers, Zwangerschapsverlof Carly Na de voorjaarsvakantie gaat Carly met zwangerschapsverlof. Omdat het fulltime werken best zwaar is als je zwanger bent, komt

Nadere informatie

Kort Nieuws 16 november Verjaardagen. Activiteitenkalender

Kort Nieuws 16 november Verjaardagen. Activiteitenkalender Kort Nieuws 16 november 2018 Verjaardagen 18 Semih Çanta Fase 04B 20 Nina A Fase 04B 20 Sem C Fase 05A 20 Sam ten H Fase 14 21 Ravi Fase 15B 22 Maddox Fase 09B 25 Wouter G Fase 06 26 Ties Fase 04B 26 Djanaya

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2017 Schooljaar

Nieuwsbrief december 2017 Schooljaar Nieuwsbrief december 2017 Schooljaar 2017-2018 Vrij 1 Ma 4 15.30 uur versieren gymzaal voor sint Di 5 Sinterklaasfeest- 12 uur vrij Woe 6 8.30 uur versieren school voor kerst. Team bezoekt showroom ivm

Nadere informatie

Borgesiusstichting. Formatie

Borgesiusstichting. Formatie Borgesiusstichting Mgr. Hopmanshof 2 4744 BX Bosschenhoofd T: 0165 31 27 56 www.hetbosschehart.nl Formatie 2016-2017 Volgend schooljaar verwelkomen we twee nieuwe leerkrachten op school: In groep 5/6 komt

Nadere informatie

Pietengym groep 1 tot en met groep 4

Pietengym groep 1 tot en met groep 4 Pietengym groep 1 tot en met groep 4 Afgelopen donderdag hadden de groepen 1 tot en met 4 pietengym. Alle kinderen zagen er prachtig uit in hun mooie pietenpak. Er waren zelfs kinderen als piet geschminkt.

Nadere informatie

Afscheid juf Inge en Juf Petra:

Afscheid juf Inge en Juf Petra: 1 december 2017 1 8 Certificaat Begaafdheidsprofielschool Vol trots willen wij met u delen dat wij als Prins Florisschool vandaag het certificaat Begaafdheidsprofielschool hebben behaald. Dit certificaat

Nadere informatie

It Skiltsje. Nieuwsbrief OBS Thrimwalda. Website nr november 2015

It Skiltsje. Nieuwsbrief OBS Thrimwalda. Website   nr november 2015 It Skiltsje Nieuwsbrief OBS Thrimwalda Website www.thrimwalda.nl nr. 4 20 november 2015 Bedankje! Op woensdag 11 november hebben de kinderen van groep 1 t/m 4 hun lampion gepresenteerd aan alle kinderen

Nadere informatie

Sintkrant. OBS De Ster. psz De Sterretjes

Sintkrant. OBS De Ster. psz De Sterretjes Sintkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Kerstkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Sinterklaas 2018 Dit is de feestkrant van 2018. In deze krant vindt u alle informatie rondom Sinterklaas en Kerst.

Nadere informatie

Weekmail obs Hagen 21 april 2017

Weekmail obs Hagen 21 april 2017 Weekmail obs Hagen 21 april 2017 Wat was het weer een feest vrijdag 21 april: De Koningsspelen!! Binnenkort Van maandag 24 april tot en met vrijdag 5 mei zijn alle kinderen vrij. Dan hebben we 2 weken

Nadere informatie

Vogelvlucht. Uithoornse Spelen! Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 18, 27 mei 2016. Agenda

Vogelvlucht. Uithoornse Spelen! Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 18, 27 mei 2016. Agenda Vogelvlucht Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 18, 27 mei 2016 Uithoornse Spelen! Agenda Uithoornse Spelen groepen 7 en 8 woensdag 1 juni 2016 Avondvierdaagse ma. 6

Nadere informatie

Dinsdagochtend als we op school komen hopen we natuurlijk dat de Sint langs is geweest met een verrassing..

Dinsdagochtend als we op school komen hopen we natuurlijk dat de Sint langs is geweest met een verrassing.. Schoen zetten We hebben van de Sint vernomen dat we onze schoen mogen zetten op school! Zowel voor de Jupiterstraat als voor de Serooskerkestraat. Dit zal gebeuren op a.s. maandag 26 november. Dinsdagochtend

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 13. Vrijdag 11 november 2016 INHOUD BIJLAGE BIJ . Schooljaar Beste ouders,

NIEUWSBRIEF 13. Vrijdag 11 november 2016 INHOUD BIJLAGE BIJ  . Schooljaar Beste ouders, Schooljaar 2016-2017 NIEUWSBRIEF 13 Vrijdag 11 november 2016 INHOUD Beste ouders, Directie Sinterklaas o Roet en gekleurde Pieten o Algemene informatie o Surprise o Informatie voor hulpouders Bibliotheek

Nadere informatie

Dec STEIJAERTNIEUWS

Dec STEIJAERTNIEUWS O.B.S. De J.P.F. Steijaertschool Joseph Haydnlaan 1 2394 GJ Hazerswoude Rijndijk Tel.: 071-3412742 Website: www.steijaertschool.nl E-mail: schoolleider@steijaertschool.nl STEIJAERTNIEUWS Dec. 2017 INHOUD:

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf September Oktober 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 5 Editie 1

info Kalender: Agenda Woordje vooraf September Oktober 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 5 Editie 1 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 5 Editie 1 September Oktober 2018 info Kalender: Agenda Vrijdag 21 september Groep 2 vrij Maandag 24 september Studiedag, groep 1 t/m 8 vrij Dinsdag 25 september

Nadere informatie

Hulp gevraagd. De activiteiten van de Josephschool

Hulp gevraagd. De activiteiten van de Josephschool Hulp gevraagd De activiteiten van de Josephschool Augustus 2015 Schoolreisje: dinsdag13.10.2015 Lid Ouder Commissie Aan het begin van ieder schooljaar, gaan de leerlingen van groep 1 t/m 7 op schoolreis.

Nadere informatie

PRIKBORD 4. 3 september 2014. 19 november 2015. Nieuws van de directie

PRIKBORD 4. 3 september 2014. 19 november 2015. Nieuws van de directie PRIKBORD 4 3 september 2014 19 november 2015 Schooljaar 2015-2016 In dit nummer de directie groep 1-2-3 groep 4-5-6 groep 7-8 Vreedzame school Overig nieuws 1 1 2 3 3 4 Verjaardagen 4 Informatie van derden

Nadere informatie

Maandkalender & bulletin Jaargang: datum: 27 nov. 2017

Maandkalender & bulletin Jaargang: datum: 27 nov. 2017 Maandkalender & bulletin Jaargang: 21-07 datum: 27 nov. 2017 november 27 nieuwsbrief 7 28 29 30 1 4 5 Sinterklaas op school 6 9.30 uur start school 7 8 11 20.00 uur MR Padland 12 Aanschuiftafel locatie

Nadere informatie

Informatiebulletin voor ouders en kinderen Jaargang 2015-2016 www.pieterwijten.nl. NR 438-27 november 2015 DE JARIGEN VAN HARTE GEFELICITEERD!

Informatiebulletin voor ouders en kinderen Jaargang 2015-2016 www.pieterwijten.nl. NR 438-27 november 2015 DE JARIGEN VAN HARTE GEFELICITEERD! Informatiebulletin voor ouders en kinderen Jaargang 2015-2016 www.pieterwijten.nl NR 438-27 november 2015 DE JARIGEN 2 december Senna Verkooyen ( gr 8) Atakan Ondel (gr 4) 7 december Emir Keskinkilinc

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2017 Nummer 10 Schooljaar 16-17

Nieuwsbrief juni 2017 Nummer 10 Schooljaar 16-17 1 Nieuwsbrief juni 2017 Nummer 10 Schooljaar 16-17 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 19 20 21 22 23 24 25 Infoavond groep 7 en 8 Schoolfotograaf. Spelletjesmiddag 13.00 u.- 14.30u.

Nadere informatie

OBS de Tjalk ; school voor Daltononderwijs

OBS de Tjalk ; school voor Daltononderwijs OBS de Tjalk ; school voor Daltononderwijs Hoofdlocatie: Tjalk 29-41 Tjalk 22-45 8232 LT Lelystad 8232 MA Lelystad tel.: 0320 250445 TJALKPOST jaargang 26 2015/2016 Agenda 04 december 2015 Maandag 7 december

Nadere informatie

Wilt u uw kind morgen een tasje voorzien van naam meegeven naar school? Dan kunnen we alle Sinterklaaswerkjes meegeven.

Wilt u uw kind morgen een tasje voorzien van naam meegeven naar school? Dan kunnen we alle Sinterklaaswerkjes meegeven. O.B.S. De Vuurtoren Locatie: Heerenduinweg 45, 1971 JA IJmuiden Telefoon: 0255-514452 E-mail: directie@obs-devuurtoren.nl Website: www.obs-devuurtoren.nl Sinterklaasfeest morgenochtend! Eindelijk is het

Nadere informatie

Voor de ouders, Team Weemewereld

Voor de ouders, Team Weemewereld Nieuwsbrief 14 Maandag 5 vrijdag 9 december Voor de ouders, Woensdag 23 november is juf Margien geopereerd aan haar ogen. Het herstelproces verloopt wat minder voorspoedig dan verwacht, daarom zal zij

Nadere informatie

Nr november 2017 ALGEMEEN

Nr november 2017 ALGEMEEN Nr. 07 13 november 2017 ALGEMEEN OR Afgelopen maand is de vernieuwde OR vol enthousiasme aan de slag gegaan om Sint, kerst, schoolfeest ( 60 jarig bestaan) en Serious Request met ons voor te bereiden.

Nadere informatie

BESTE OUDERS EN VERZORGERS,

BESTE OUDERS EN VERZORGERS, Nieuwsbrief 15 BESTE OUDERS EN VERZORGERS, Het is zover: de zomervakantie staat voor de deur! Een moment om terug te kijken en te denken aan alle mooie herinneringen van het afgelopen jaar. Voor mijzelf

Nadere informatie

ROFFELTJE. Directie Verschil mag er zijn. Spechtstraat 49, 3853 VA, Ermelo,

ROFFELTJE. Directie Verschil mag er zijn. Spechtstraat 49, 3853 VA, Ermelo, ROFFELTJE > Directie Verschil mag er zijn Schouders hoeven niet even breed te zijn om dezelfde last te kunnen dragen. Benen hoeven niet even lang te zijn om dezelfde weg te kunnen lopen. Neuzen hoeven

Nadere informatie

Pietengym Donderdagochtend 1 december a.s. hebben de kinderen van de groepen 1 tot en met 3 pietengym in de speelzaal. Ze kunnen dan een echt pietendi

Pietengym Donderdagochtend 1 december a.s. hebben de kinderen van de groepen 1 tot en met 3 pietengym in de speelzaal. Ze kunnen dan een echt pietendi Nieuwe leerlingen Thijs Spanheim, het broertje van Romie uit groep 3, start volgende week op onze school. Ook Jens Wetselaar wordt op 3 december a.s. vier jaar. Zij komen de komende weken al gezellig een

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 d.d

Nieuwsbrief 8 d.d Belangrijke data Nieuwsbrief 8 d.d. 11-12-2018 Dinsdag 11 december 2018 Nieuwsbrief 8 Donderdag 13 december 2018 Donderdag 20 december 2018 Vrijdag 21 december 2018 Spreekuur JGT 14-15 uur Kerstviering

Nadere informatie

In deze MemO: KORT NIEUWS

In deze MemO: KORT NIEUWS 25 November 2017 In deze MemO: PAGINA 1 Kort nieuws: Staken? Ouderbijdrage Enquête afgerond TIP: Fietsen of lopen PAGINA 2 + 3 Morgen samen verder op weg! Info ouderavond Belangrijk sinterklaasnieuws PAGINA

Nadere informatie

Nieuwsblad 12 28 november 2014

Nieuwsblad 12 28 november 2014 Zandkasteel kinderdagverblijf P. van Vlietlaan 8 2285 XM Rijswijk Groepen 1 t/m 5 locatie Kiezel Dr. Poelslaan 2-4, 2285 VD Rijswijk Groepen 6 t/m 8 locatie Kei P. van Vlietlaan 2, 2285 XM Rijswijk telefoon:

Nadere informatie

V a n d e d i r e c t i e. Sterke vaders gezocht. NSA activiteiten. Beste ouders/verzorgers,

V a n d e d i r e c t i e. Sterke vaders gezocht. NSA activiteiten. Beste ouders/verzorgers, Nummer: 8 Agenda V a n d e d i r e c t i e Beste ouders/verzorgers, Vorige week donderdagavond hebben we een geweldig optreden gehad van alle kleuters. Zij speelden deze avond de musical De kleine Kerstman.

Nadere informatie

Tweede nieuwsbrief december Schoolnieuws. Tweede nieuwsbrief december 2016 obs De Hoge Raven

Tweede nieuwsbrief december Schoolnieuws. Tweede nieuwsbrief december 2016 obs De Hoge Raven Tweede nieuwsbrief december 2016 In deze nieuwsbrief: Schoolnieuws 2016 Kalender Sinterklaas Invallers Wc-actie leerlingenraad Nieuws van de Brede School Presentatieles Brede School Activiteiten Nieuws

Nadere informatie

Nieuwsbrief van: Hartelijke groet, mede namens de andere leden, Linda van Rijen (mama van Nele) Voorzitter OAC Meander

Nieuwsbrief van: Hartelijke groet, mede namens de andere leden, Linda van Rijen (mama van Nele) Voorzitter OAC Meander Kleding inzameling Deze periode hebben wij het op school over afval en het milieu. We hebben naast het fietsenhok voor de docenten twee "evenementencontainers" staan. Hierin mag u dichte zakken met kleding

Nadere informatie

Geachte ouders, Nummer 7 8 november De Koningslinde Larixlaan 86, 3862 EV Nijkerk

Geachte ouders, Nummer 7 8 november De Koningslinde Larixlaan 86, 3862 EV Nijkerk Nummer 7 8 november 2017 17 november: Lootjes trekken (groep 6 t/m 8) 20 t/m 24 november: 10-minutengesprekken met ouder(s)/verzorger(s) (en kind) 22 november: Schoen zetten (groep 1 t/m 8) 22 november:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr oktober 2015

NIEUWSBRIEF nr oktober 2015 NIEUWSBRIEF nr. 6 26 oktober 2015 In deze nieuwsbrief: Zwangerschapsverlof Floor Kwart over 8 Inloop Sinterklaas MR nieuws Beweegwijs Nationaal schoolontbijt Sparen voor een goed doel Belangrijke data:

Nadere informatie

Sinterklaas had een prachtige trike voor zijn verjaardag gekregen. Het zag er stoer uit.

Sinterklaas had een prachtige trike voor zijn verjaardag gekregen. Het zag er stoer uit. December 2016 Algemeen In de bijlage: Kom jij mixen bij Kibeo Vestigingsnieuwsbrief BSO december Mededelingen directie Beste ouders/verzorgers, Wat een fijne sinterklaasochtend hebben we achter de rug.

Nadere informatie

Het Toermalijntje /2018 nummer 18

Het Toermalijntje /2018 nummer 18 Het Toermalijntje 13-07-2018 2017/2018 nummer 18 AGENDA Dinsdag 17 juli, 19.45 uur afscheid groep 8, locatie hoofd: alleen voor genodigden. Dinsdag 17 juli, 15.15 uur afscheid Albert locatie hoofd. Dinsdag

Nadere informatie

MAANDINFO. Oktober November Aan de ouders/ verzorgers,

MAANDINFO. Oktober November Aan de ouders/ verzorgers, MAANDINFO Oktober November 2017 Aan de ouders/ verzorgers, Bovenbouwgroep Meester Hans Meester Hans werkte namens een ander bestuur bij ons op school, helaas wil dit bestuur Hans weer in gaan zetten op

Nadere informatie

Het Erasmusje 6. Hoera! Schoolfeest! Thema: Alle kleuren van de Regenboog!!

Het Erasmusje 6. Hoera! Schoolfeest! Thema: Alle kleuren van de Regenboog!! OBS de Erasmus voor openbaar en vrolijk onderwijs! Het Erasmusje 6 maandag 26-10-2015 Hoera! Schoolfeest! Thema: Alle kleuren van de Regenboog!! 1 OBS de Erasmus viert feest! Dinsdag 27 oktober 2015!!

Nadere informatie

nieuwsbrief. 01 nieuwsbrief voor ouders

nieuwsbrief. 01 nieuwsbrief voor ouders nieuwsbrief. 01 nieuwsbrief voor ouders 2018 2019 Agenda 22 oktober t/m 28 oktober: Herfstvakantie Vrijdag 9 november: Nationaal schoolontbijt 4 december: Sinterklaas Vrijdag 21 december: kerstontbijt.

Nadere informatie

Nieuwsbrief no.4

Nieuwsbrief no.4 Nieuwsbrief 2016-2017no.4 Directie ICT In het voorjaar 2015 is de gehele ICT-infrastructuur bij Stichting Meerkring en KPOA gezamenlijk Europees aanbesteed. Hierdoor zijn alle scholen voorzien van nieuwe

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 22 nov no. 420 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 22 nov no. 420 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 22 nov. 2016 no. 420 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - Juf Johanne was afgelopen vrijdag voorlopig voor het laatst op school. Ze gaat nu met zwangerschapsverlof.

Nadere informatie

Maandkalender. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag. Creamiddag. Sinterklaas, alle kinderen worden om op het schoolplein verwacht.

Maandkalender. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag. Creamiddag. Sinterklaas, alle kinderen worden om op het schoolplein verwacht. Maandkalender Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Creamiddag Sinterklaas, alle kinderen worden om 08.15 op het schoolplein verwacht. 8.45-9.45 uur Koffie uurtje TAALHUIS 10 11

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2015

Nieuwsbrief December 2015 Nieuwsbrief December 2015 Belangrijke data 26 november Informatieavond MR 19.15u-21.30u 30 november Maandopening 1 december Informatie avond groep 1-2 4 december Sinterklaas 17 december Kerstviering 21

Nadere informatie