KERSTNACHTDIENST Orgel en dwarsfluit. 2. Samenzang

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KERSTNACHTDIENST Orgel en dwarsfluit. 2. Samenzang"

Transcriptie

1 Medewerkenden: Leiding ds. J. Van Amstel Jongerenkoor o.l.v. Leander van der Steen Kinderkoor o.l.v. Joanne Van Amstel Dwarsfluit Petra Lukasse Hobo Heleen Geluk Viool 1 Inge Visser Viool 2 Lianne Visser Altviool Aart van Zetten Cello Joanne Van Amstel Piano Leander van der Steen Orgel Jaco Mateman Jan Hendrik van Schothorst Declamatie Marjan Mook Meditatie ds. P.D.J. Buijs

2 KERSTNACHTDIENST Orgel en dwarsfluit 2. Samenzang Komt allen tezamen, jubelend van vreugde, komt nu, o komt nu naar Bethlehem. Ziet nu de Vorst der eng len hier geboren. Komt, laten wij aanbidden komt, laten wij aanbidden komt, laten wij aanbidden die Koning. Het eeuwige Godswoord, eeuwig licht des Vaders, zien wij gehuld in het menslijk vlees: goddelijk Kind, gewonden in de doeken! Komt, laten wij aanbidden komt, laten wij aanbidden komt, laten wij aanbidden die Koning. 3. Woord van welkom 4. Samenzang O Jezus mijn vreugd, o Jezus mijn kracht! Des Vaders wil hebt Gij volbracht. Uit t hemelrijk zijt Gij gegaan en nam het aardse lichaam aan. O Jezus, mijn vreugd, o Jezus, mijn kracht!

3 O Jezus, mijn vreugd, o Jezus, mijn kracht! Verlicht ons hart, dat op U wacht. Maak ons van alle zonden rein, opdat wij eeuwig bij U zijn. O Jezus, mijn vreugd, o Jezus, mijn kracht! 5. Gebed 6. Lezen uit de Bijbel Johannes 1:1-9 In het begin was het Woord en het Woord was bij God en het Woord was God. Dit was in het begin bij God. Alle dingen zijn door het Woord gemaakt, en zonder dit Woord is geen ding gemaakt dat gemaakt is. In het Woord was het leven en het leven was het licht van de mensen. En het licht schijnt in de duisternis, en de duisternis heeft het niet begrepen. Er was een mens door God gezonden; zijn naam was Johannes. Hij kwam tot een getuigenis, om van het licht te getuigen, opdat allen door hem geloven zouden. Hij was het licht niet, maar was gezonden om van het licht te getuigen. Dit was het waarachtige licht, dat in de wereld komt en ieder mens verlicht. Johannes 8:12 Jezus dan sprak opnieuw tot hen en zei: Ik ben het Licht der wereld; wie Mij volgt, zal beslist niet in de duisternis wandelen, maar zal het licht van het leven hebben.

4 7. Samenzang Halleluja! Laat het horen, laat het klinken, overal: De Messias is geboren als een herder in een stal, lang tevoren uitverkoren als de Heer die komen zal! Halleluja! Laat het horen, laat het klinken, overal: Christus zoekt wie zijn verloren op de heuvels, in het dal, en Hij draagt wie hem behoren op zijn schouders naar de stal. Halleluja! Laat het horen, laat het klinken, overal: Jezus Christus is geboren, die de wereld redden zal! Zingt Gods lof als nooit tevoren, looft de Koning, overal! 8. Kinderkoor: -Midden in de winternacht -Daar is uit s werelds duist re wolken -U Christus, U bent eeuwig Licht -Looft, looft de Heer tesamen

5 9. Meditatie over Licht in de duisternis 10. Samenzang Heiland, Christus, aller Heer, die voor mensen daalde neer, opdat zij van zonden rein. weer Gods kind ren zouden zijn. Licht, dat in de duisternis ons van God gezonden is, Gij vervult met hemelgloed t koud en ledig aards gemoed. Als een dienstknecht kwam U neer keerde als een koning weer, maakte zondeslaven vrij: doe dat, Heiland, ook aan mij! 11. Declamatie 12. Jongerenkoor Kerstcantate Licht in de duisternis voor gemengd koor, bariton en aanwezigen Tekst: berijming 1773 / Uit aller mond / Ed Kooijmans Muziek: Leander van der Steen Toelichting Deze cantate is gebaseerd op bijbelteksten uit zowel het Oude als het Nieuwe Testament. Alle negen teksten hebben betrekking op het Licht in de duisternis.

6 1 Koren, bariton en aanwezigen (naar Psalm 130) Openingskoor waarin de mannen beginnen. Nadat alle koorleden hebben gezongen zetten de aanwezigen ook in. Alleen de solist heeft nog niet gezongen. Na de massale zang komt hij met de woorden Zo doe Hij ook aan mij. Uit diepten en uit donk re nacht roep ik tot U, verhoor mijn klacht, o, God, verhoor mijn smeken; Want als Gij, Heer, wilt gadeslaan de zonden die ik heb gedaan, dan ben ik haast bezweken. Zo Gij in t recht wilt treden, o Heer en gadeslaan onz ongerechtigheden, ach, wie zal dan bestaan? Maar neen, daar is vergeving altijd bij U geweest; dies wordt Gij, Heer, met beving recht kinderlijk gevreesd. (samenzang, let u s.v.p. op het ritme en de dirigent) Ik blijf den Heer verwachten, mijn ziel wacht ongestoord: ik hoop in al mijn klachten op Zijn onfeilbaar woord. Mijn ziel, vol angst en zorgen wacht sterker op den Heer, dan wachters op de morgen, de morgen, ach, wanneer?

7 Maar toch, o Heer, mijn ziele wacht, als wachters in de donk re nacht op t lichten van de morgen. Bij U is goedertierenheid, Gij Zelf zult voor de zaligheid van gans Uw Isrel zorgen. Zo doe Hij ook aan mij. 2 Koor (Jesaja 56 : 1) Na een gesprek tussen koor en orkest laat de hobo van zich horen in een melodie die heenleidt naar de tekst Want Mijn heil komt nabij. Alzo zegt de Heere: Bewaar het recht bewaar het recht en doe gerechtigheid, want Mijn heil komt nabij, Mijn gerechtigheid wordt geopenbaard. 3 Koor (Jesaja 9 : 1) In dit deel is er een groot contrast tussen de mannenstemmen met de tekst Het volk dat in duisternis wandelt en de gemengde koren met zal een groot licht zien. Het volk dat in duisternis wandelt zal een groot licht zien, zal een groot licht zien. Over degenen die wonen in het land van de schaduw van de dood zal een helder licht schijnen.

8 4 Koren (naar Jesaja 60 : 1-5) De bassen en tenoren beelden de openingszin uit van het lied Nu daagt het in het oosten. Het is net een zonsopgang. Van het eerste streepje licht tot aan de woorden uit deel 5 en die zal zegepralen in Christus, t eeuwig licht! Nu daagt het in het oosten, Het licht schijnt overal. Hij komt de volken troosten, Die eeuwig heersen zal. Zij, die gebonden zaten in schaduw van de dood, naar t scheen van God verlaten, begroeten t morgenrood. 5 Solist, koor en aanwezigen (Numeri 24 : 17) Na een korte inleiding voor fluit en hobo zet de solist in. Er zal een ster uit Jacob opgaan. Daarna zingen we allemaal het laatste couplet van Nu daagt het in het oosten waarna een pianosolo volgt. Er zal een ster uit Jakob opgaan, er zal een scepter uit Israël voortkomen; Een licht tot verlichting der heidenen, Een licht tot vertroosting van Israël. (samenzang) De zonne, voor wier stralen het nacht lijk duister zwicht, en die zal zegepralen, in Christus, t eeuwig licht!

9 6 Solist en Koor (naar Lukas 2 : 29-32) Een vrolijk thema in het orkest vormt het decor voor de blijde Simeon. De solist zingt het eerste couplet, waarin Simeons persoonlijke eigen verwondering centraal staat. In het tweede couplet komen alle volken aan bod en daarom ook alle zangers. De laatste regel die op verschillende manieren uitgelegd kan worden, verdient het om breeduit herhaald te worden. Zo laat Gij, Heer, Uw knecht, naar t woord hem toegezegd, thans henengaan in vrede; nu hij Uw zaligheid, zo lang door hem verbeid, gezien heeft, op zijn bede. Een licht, zo groot, zo schoon, gedaald van s hemels troon, straalt volk bij volk in d ogen, terwijl t het blind gezicht van t heidendom verlicht en Isrel zal verhogen. 7 Koor (naar Johannes 1) Na een inleiding voor cello en piano zetten vrouwenstemmen in met Jezus is het Woord van God. Deze heldere boodschap in majeur komt in een donkere wereld in het tweede couplet in mineur voor mannenstemmen. Na de belangrijke vraag Wie heeft Hem aangenomen? is het even stil. Daarna volgt (nog steeds in mineur) een korte passage waarin het Licht niet wordt begrepen.

10 Het keerpunt zit bij de inzet van alle zangers: wie gelooft tot zaligheid, zal de weg des vredes leren. Jezus is het Woord van God, t Woord van God van den beginne, t Licht dat naar Gods hoog gebod onze nacht komt overwinnen. t Schijnt in onze duisternis, in de wereld is t gekomen, maar de vraag voor ieder is: wie, wie heeft Hem aangenomen? t Licht wordt door de donkerheid niet begrepen, zegt de Heere, wie gelooft tot zaligheid, zal de weg des vredes leren. 8 Samenzang (naar Jesaja 9 : 1-6) In het voorspel voor de samenzang komen motieven uit deel 5 naar voren. Na de samenzang volgt een overgang naar het rustige recitatief in deel 9. (samenzang) Daar is uit s werelds duist re wolken een licht der lichten opgegaan. Komt tot zijn schijnsel, alle volken, en gij, mijn ziele, bid het aan! Het komt de schaduwen beschijnen, de zwarte schaduw van de dood: de nacht der zonde zal verdwijnen, genade spreidt haar morgenrood.

11 9 Solist (2 Petrus 1 : 19) In dit recitatief voor bariton, hobo en orgel volgen de begeleidingsakkoorden de tekst. De opgaande beweging van fluit en hobo vormen de opmaat voor het slotdeel. Wij hebben het profetisch Woord dat zeer vast is, een ieder doet wel, als hij daarop let, evenals op een licht dat schijnt in een duistere plaats. Dan zal de dag aanlichten en de Morgenster in onze harten opgaan. 10 Koor (naar Openbaring 22) In dit fugatische slotdeel werkt het orkest drie keer toe naar de koorinzetten. Ondertussen wordt de melodie ook al (twee keer zo snel als het gezongen lied!) in de fluitpartij verwerkt. Hoe schoon blinkt ons de Morgenster en straalt ons tegen van zo ver, Hij die reeds lang zou komen. Gij Davids Zoon, mijn Bruidegom, Neem intrek in mijn hart en kom Gij Zelve daarin wonen. Gij zijt altijd schoon en heerlijk zeer begeerlijk, wil mij geven Heer, alleen voor U te leven. Amen

12 13. Dankzegging 14. Samenzang: Ere zij God, ere zij God in de hoge, in de hoge, in de hoge. Vrede op aarde, vrede op aarde in de mensen een welbehagen. Ere zij God in de hoge, ere zij God in de hoge Vrede op aarde, vrede op aarde vrede op aarde, vrede op aarde in de mensen, in de mensen een welbehagen in de mensen een welbehagen, een welbehagen. Ere zij God, ere zij God in de hoge, in de hoge, in de hoge. Vrede op aarde, vrede op aarde in de mensen een welbehagen. Amen, amen.

Beloofd is beloofd! Programma voor de viering van het Kerstfeest met de kinderen van de gemeente op Eerste Kerstdag 2015

Beloofd is beloofd! Programma voor de viering van het Kerstfeest met de kinderen van de gemeente op Eerste Kerstdag 2015 Beloofd is beloofd! Programma voor de viering van het Kerstfeest met de kinderen van de gemeente op Eerste Kerstdag 2015 Inleidende muziek Samenzang Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van

Nadere informatie

Programma kerstviering 2016

Programma kerstviering 2016 Programma kerstviering 2016 Declamatie: gedicht Nel Benschop(Simone van Wageningen) Vanuit het duister van de nacht waarin de wereld ligt gevangen, vanuit de dagen, vol verlangen naar licht, naar vrede,

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op 1e Kerstdag vrijdag 25 december 2015 in de Westerkerk te Veenendaal Met medewerking van de muziekgroep Voorganger:

Liturgie voor de ochtenddienst op 1e Kerstdag vrijdag 25 december 2015 in de Westerkerk te Veenendaal Met medewerking van de muziekgroep Voorganger: Liturgie voor de ochtenddienst op 1e Kerstdag vrijdag 25 december 2015 in de Westerkerk te Veenendaal Met medewerking van de muziekgroep Voorganger: ds. M.L.W. Karels Aanvang: 9.30 uur Zingen: gez. 138

Nadere informatie

Kerstmiddag Ichthuskerk Hersteld Hervormde Gemeente Kruiningen Zaterdag 16 december 2017 Aanvang 14.30u. Het Licht der wereld

Kerstmiddag Ichthuskerk Hersteld Hervormde Gemeente Kruiningen Zaterdag 16 december 2017 Aanvang 14.30u. Het Licht der wereld Kerstmiddag Ichthuskerk Hersteld Hervormde Gemeente Kruiningen Zaterdag 16 december 2017 Aanvang 14.30u Met medewerking van: ds. Van Vugt - opening Leen Heijboer (orgel) Evert van de Kamp (piano) begeleiding

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Lukas 2 vers 1 t/m 16 Johannes 1 vers 1 t/m 18 Lied 73 vers 1, 2, 3 en 4 () Lied 80 vers 1, 2, 3, 4 en 5 () Lied 63 vers 1, 3 en 4 () Lofzang

Nadere informatie

Liturgie Kerstfeestviering ouderen 16 december Het wordt weer zoals het was!

Liturgie Kerstfeestviering ouderen 16 december Het wordt weer zoals het was! Liturgie Kerstfeestviering ouderen 16 december 2015 Het wordt weer zoals het was! Met medewerking van: Ds. R.R. Eisinga Organiste M. van Steenis Mannenkoor Sola Fide Welkom Zingen: Psalm 98 : 1 Zingt,

Nadere informatie

1. Intro mannenkoor Elim: Sanctus. 2. Heilig, heilig, heilig, heilig is de Heer!

1. Intro mannenkoor Elim: Sanctus. 2. Heilig, heilig, heilig, heilig is de Heer! 1. Intro mannenkoor Elim: Sanctus 1. Heilig, heilig, heilig, heilig is de Heer! Heilig, heilig, heilig, Hem alleen zij eer! Hem die nooit begonnen, nimmer eind gen zal, eeuwig onvergank lijk, d Een ge

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L. Plug

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L. Plug Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L. Plug Schriftlezing: Lukas 1 vers 5 t/m 25 Psalm 98 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 130 vers 1 Psalm 130 vers 2 Psalm 130 vers 3 en 4 Gezang 118 vers 1 en 2 (Liedboek)

Nadere informatie

Men noemt Zijn naam Kinderkerstfeest Arnhem 2016

Men noemt Zijn naam  Kinderkerstfeest Arnhem 2016 Men noemt Zijn naam Kinderkerstfeest Arnhem 2016 Samenzang: Daar is uit s werelds duist re wolken Daar is uit 's werelds duist're wolken een licht der lichten opgegaan. Komt tot zijn schijnsel, alle volken,

Nadere informatie

Kerstavondviering voor kinderen voor mama s en papa s voor oma s en opa s voor iedereen die er bij wil zijn

Kerstavondviering voor kinderen voor mama s en papa s voor oma s en opa s voor iedereen die er bij wil zijn Kerstavondviering voor kinderen voor mama s en papa s voor oma s en opa s voor iedereen die er bij wil zijn Ontmoetingskerk, 24 december 2013 Organist: dhr. Jan Fahner Zingen: Nu zijt wellekome 1 Nu zijt

Nadere informatie

24 december 2018, 20:15uur in de Plaskerk te Raalte

24 december 2018, 20:15uur in de Plaskerk te Raalte Serieus Kerst 24 december 2018, 20:15uur in de Plaskerk te Raalte Voorganger: ds. Karolien Zwerver Organist: Klaas Bos Trompettist: Bennie Neppelenbroek Voor de dienst: Lied 444 1. Nu daagt het in het

Nadere informatie

Samenzang Lied 138: De kerstnachtdienstcommissie van de drie kerken te Onstwedde wensen u: Gezegende Kerstdagen en Gods Zegen voor het nieuwe jaar!

Samenzang Lied 138: De kerstnachtdienstcommissie van de drie kerken te Onstwedde wensen u: Gezegende Kerstdagen en Gods Zegen voor het nieuwe jaar! Samenzang Lied 138: De kerstnachtdienstcommissie van de drie kerken te Onstwedde wensen u: Gezegende Kerstdagen en Gods Zegen voor het nieuwe jaar! Kerstnachtdienst 24 december 2015 Komt allen tezamen,

Nadere informatie

En zij gingen allen om beschreven te worden, een iegelijk naar zijn eigen stad.

En zij gingen allen om beschreven te worden, een iegelijk naar zijn eigen stad. LICHT Zingen: Psalm 98: 1 Lezen: Lukas 2: 1-14 En het geschiedde in diezelve dagen, dat er een gebod uitging van den keizer Augustus, dat de gehele wereld beschreven zou worden. Deze eerste beschrijving

Nadere informatie

Liturgie KERSTZANGDIENST HUWELIJKSDIENST. In de duisternis straalt het Licht. Voorganger Ds. P. Molenaar. Orgel. Allie Spaan. Meditatie. M.m.v.

Liturgie KERSTZANGDIENST HUWELIJKSDIENST. In de duisternis straalt het Licht. Voorganger Ds. P. Molenaar. Orgel. Allie Spaan. Meditatie. M.m.v. KERSTZANGDIENST HUWELIJKSDIENST Liturgie Meditatie Ds. G.H Molenaar M.m.v. Christelijk jongerenkoor Rejoice o.l.v. Jelle Jan Loosman Mannenzanggroep Odeo o.l.v. Allie Spaan Voorganger Ds. P. Molenaar Orgel

Nadere informatie

L I T U R G I E KERSTNACHTDIENST VAN DE 24 DECEMBER 2016

L I T U R G I E KERSTNACHTDIENST VAN DE 24 DECEMBER 2016 L I T U R G I E VAN DE KERSTNACHTDIENST OP 24 DECEMBER 206 Voorganger: da. Tiny van der Schaaf Ouderling van dienst: Anneke van Wijk Organist: Luitzen Overwijk Bij de bloemschikking In het donker van de

Nadere informatie

Liedteksten Kerstfeest Zondagsschool 2014. Samenzang

Liedteksten Kerstfeest Zondagsschool 2014. Samenzang Liedteksten Kerstfeest Zondagsschool 2014 Samenzang - Komt allen te zamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde, komt nu, o komt nu naar Bethlehem. Ziet nu de Vorst der eng'len, hier geboren, komt laten

Nadere informatie

Zoeken naar liefde. Kerstmorgen 2016

Zoeken naar liefde. Kerstmorgen 2016 Zoeken naar liefde Kerstmorgen 2016 Aan deze dienst werken o.a. mee: Het Nicolauskerkkoor o.l.v. Henk den Haan Organist René Nijsse De jongste gemeenteleden Voorganger ds. Corine van Eck Orgelspel Samenzang

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. S.J. Verheij

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. S.J. Verheij Welkom in deze dienst Voorganger is ds. S.J. Verheij Schriftlezing: Lukas 1 vers 57 en 58 Lukas 2 vers 1 t/m 15 Lied 42 vers 1 en 3 (Uit aller Mond) Lied 48 vers 1, 2 en 4 (Uit aller Mond) Psalm 29 vers

Nadere informatie

Kerstavond 24 december 2016, uur in De Kern te Spijkenisse.

Kerstavond 24 december 2016, uur in De Kern te Spijkenisse. Kerstavond 24 december 2016, 19.30 uur in De Kern te Spijkenisse. Voorganger: ds Harry Gijsen We zingen voor de dienst: 473, Er is een roos ontloken... Er is een roos ontloken uit barre wintergrond, zoals

Nadere informatie

Liturgie Kinderkerstfeest. Het licht van de wereld

Liturgie Kinderkerstfeest. Het licht van de wereld Liturgie Kinderkerstfeest Het licht van de wereld 24 december 2016 Met medewerking van de samenspelgroep van Ons genoegen en Kindercantorij Parels. Bij binnenkomst speelt de samenspelgroep van Ons genoegen.

Nadere informatie

Kerstmorgen 2018 Een herder kijkt verder

Kerstmorgen 2018 Een herder kijkt verder Kerstmorgen 2018 Een herder kijkt verder Aan deze dienst werken o.a. mee: Het Nicolauskerkkoor o.l.v. Joke de Witte René Nijsse op orgel De jongste gemeenteleden Voorganger ds. Corine van Eck Samenzang

Nadere informatie

SAMENZANG KINDERKERSTFEEST

SAMENZANG KINDERKERSTFEEST SAMENZANG KINDERKERSTFEEST 24-12-2017 1. Zacharias, luister goed, dit nieuws is niet gewoon: Jij en je vrouw Elisabet krijgen straks een zoon. Noem hem Johannes, God is goed, want hij is heel speciaal.

Nadere informatie

De hemelse englen riepen eens de herders weg van de kudde naar 't schamel dak. Spoeden ook wij ons met eerbiedge schreden!

De hemelse englen riepen eens de herders weg van de kudde naar 't schamel dak. Spoeden ook wij ons met eerbiedge schreden! Kerstmorgen 25 december 2015 Om 9.30 uur in de Oude Helenakerk Protestantse Gemeente Aalten Voorganger: ds. Wim Everts Organist: Janieke Mollenhorst Trompettist: Peter Bruin Kerstmuziek van orgel en trompet

Nadere informatie

Welkom Zingen: Komt allen tezamen : 1 en 2 Gebed Zingen Psalm 98 : 1 en 2

Welkom Zingen: Komt allen tezamen : 1 en 2 Gebed Zingen Psalm 98 : 1 en 2 Welkom Zingen: Komt allen tezamen : 1 en 2 Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de Vorst der eng len hier geboren. Komt, laten wij aanbidden, komt, laten

Nadere informatie

Gezang 138 vers 1, 2, 3en 4. Liturgie morgendienst 1 e kerstdag 2013

Gezang 138 vers 1, 2, 3en 4. Liturgie morgendienst 1 e kerstdag 2013 Gezang 138 vers 1, 2, 3 en 4 Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der eng'lenhier geboren. komt, laten wij aanbidden die Koning. Gezang 138 vers

Nadere informatie

(G) EEN PLAATS VOOR HEM

(G) EEN PLAATS VOOR HEM (G) EEN PLAATS VOOR HEM KERST 2016 Welkom Maaltijd (G)een plaats Lied 477 : Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der englen hier

Nadere informatie

Komt allen tezamen (Sela versie)

Komt allen tezamen (Sela versie) Komt allen tezamen (Sela versie) Komt allen tezamen, jubelend van vreugde, komt nu, o komt nu naar Bethlehem. Ziet nu de Vorst der eng'len, hier geboren, komt laten wij aanbidden, De hemelse eng'len, riepen

Nadere informatie

De viering van Kerst. Thema: Wees niet bang! 25 december 2017, 10:00uur

De viering van Kerst. Thema: Wees niet bang! 25 december 2017, 10:00uur De viering van Kerst Thema: Wees niet bang! 25 december 2017, 10:00uur Voorganger: ds. Karolien Zwerver Ouderling van dienst: Astrid Hommes Organist: Gerhard van Toly Liederen voor de dienst: lied 473

Nadere informatie

Voorganger: ds. J. Ariesen Muzikale medewerking: Kees Nottrot, orgel Gert Jan van der Wal, trompet Een Blazersgroep van CMV Oranje Het Martinicombo

Voorganger: ds. J. Ariesen Muzikale medewerking: Kees Nottrot, orgel Gert Jan van der Wal, trompet Een Blazersgroep van CMV Oranje Het Martinicombo Voorganger: ds. J. Ariesen Muzikale medewerking: Kees Nottrot, orgel Gert Jan van der Wal, trompet Een Blazersgroep van CMV Oranje Het Martinicombo 2 Welkom, mededelingen. Stil gebed Lied 477: 1, 2 en

Nadere informatie

Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 2 december 2018 De eerste zondag van Advent Mmv de cantorij olv Leo

Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 2 december 2018 De eerste zondag van Advent Mmv de cantorij olv Leo Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 2 december 2018 De eerste zondag van Advent Mmv de cantorij olv Leo Lommers Voorganger: ds. Lyonne Verschoor-Schuijer -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Zondag 20 december e Advent

Zondag 20 december e Advent Zondag 20 december 2015 4 e Advent Orgelspel Woorden rondom licht: Dat er licht mag zijn. Licht in onze harten. Dat wij ruimte scheppen en plaats maken voor velen. Aansteken van de kaarsen Terwijl de kaarsen

Nadere informatie

KERST NIEUWE KERK HEENWEG. In den beginne was het woord, op aarde is zijn stem gehoord die spreken wil tot eik geslacht, Hij werd geboren in de nacht.

KERST NIEUWE KERK HEENWEG. In den beginne was het woord, op aarde is zijn stem gehoord die spreken wil tot eik geslacht, Hij werd geboren in de nacht. In den beginne was het woord, op aarde is zijn stem gehoord die spreken wil tot eik geslacht, Hij werd geboren in de nacht. KERST Hij werd geboren in de nacht die al het licht heeft voortgebracht, aan

Nadere informatie

KERSTavond. Welkom in De Regenboog. Protestantse Gemeente Nijverdal 24 december 2016

KERSTavond. Welkom in De Regenboog. Protestantse Gemeente Nijverdal 24 december 2016 KERSTavond Welkom in De Regenboog Protestantse Gemeente Nijverdal 24 december 2016 Wie is dat kind?? Voorganger : Ds Wolter Broekema Organist : Rien Hoekjen met medewerking van het Christelijk Zangkoor

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Lukas 2 vers 1 t/m 14 1 Timotheüs 3 vers 16 Lied 73 vers 1, 2, 3 en 4 () Lied 68 vers 1, 2 en 3 () Lied 232 vers 1 en 2 () Psalm 98 vers

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Lukas 2 vers 1 t/m 7 2 Korinthe 8 vers 6 t/m 9 Filippenzen 2 vers 5 t/m 11 Lied 89 (Op Toonhoogte) Psalm 118 vers 12 en 14 Lied 124 vers

Nadere informatie

24 december uur kerstnachtdienst orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Marieke Urbach overdenking: Melissa van der Kamp

24 december uur kerstnachtdienst orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Marieke Urbach overdenking: Melissa van der Kamp 24 december 2017 21.00 uur kerstnachtdienst orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Marieke Urbach overdenking: Melissa van der Kamp orgel LB 433:1, 3, 4, 5 Komt tot ons, de wereld wacht welkom LB 439 Verwacht

Nadere informatie

Kerstfeest 2018 Dinsdag 25 december 2018

Kerstfeest 2018 Dinsdag 25 december 2018 Kerstfeest 2018 Dinsdag 25 december 2018 Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der eng len hier geboren. Kom laten wij aanbidden,

Nadere informatie

ORDE van DIENST voor dinsdag 24 december 2018 Kerstnachtdienst uur in de Hervormde Centrumkerk te Geldermalsen organist: M. van Mourik trompet:

ORDE van DIENST voor dinsdag 24 december 2018 Kerstnachtdienst uur in de Hervormde Centrumkerk te Geldermalsen organist: M. van Mourik trompet: ORDE van DIENST voor dinsdag 24 december 2018 Kerstnachtdienst 22.30 uur in de Hervormde Centrumkerk te Geldermalsen organist: M. van Mourik trompet: W. Bos voorganger: ds. G.J.Krol VOORZANG Midden in

Nadere informatie

Adventswijding. Christelijke Muziekvereniging De Eendracht o.l.v. Egbert van Groningen. Aaltens Christelijk Mannenkoor o.l.v.

Adventswijding. Christelijke Muziekvereniging De Eendracht o.l.v. Egbert van Groningen. Aaltens Christelijk Mannenkoor o.l.v. Adventswijding Christelijke Muziekvereniging De Eendracht o.l.v. Egbert van Groningen en Aaltens Christelijk Mannenkoor o.l.v. Susanna Veerman Meditatie: Jan Willem Hengeveld Piano: Yvonne Beeftink Orgel:

Nadere informatie

Kinderkerstfeest 2014 Op zoek naar een ster. Hartelijk welkom

Kinderkerstfeest 2014 Op zoek naar een ster. Hartelijk welkom Kinderkerstfeest 2014 Op zoek naar een ster Hartelijk welkom Welkom en gebed Samenzang: UaM 26 1. Nu daagt het in het oosten, het licht schijnt overal: Hij komt de volken troosten, die eeuwig heersen zal.

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. I. Pauw (Eindhoven)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. I. Pauw (Eindhoven) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. I. Pauw (Eindhoven) Schriftlezing: Titus 2 Gezang 125 vers 1, 2 en 5 (Liedboek) Lofzang van Simeon vers 2 (Schoolpsalm) Psalm 98 vers 1 en 4 Psalm 143 vers 1 en

Nadere informatie

24 december AD 2015 Kerstnacht

24 december AD 2015 Kerstnacht 24 december AD 2015 Kerstnacht Protestante Gemeente Heinkenszand voorganger: ds. Philip van Wijk organist: Ab Faase koor: The Key Singers 2 VOOR DE DIENST Koor: Christmas again Welkom ontsteken van de

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 24 december 2017, kerstnachtdienst dienst m.m.v. Elien Meijer en Raymon Arnold Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 22.00 uur Organist: Henk Dubbink Voorganger:

Nadere informatie

Welkom op het kerstfeest van de zondagsschool. Tweede Kerstdag 26 december 9.00 uur Goede Herderkerk

Welkom op het kerstfeest van de zondagsschool. Tweede Kerstdag 26 december 9.00 uur Goede Herderkerk Welkom op het kerstfeest van de zondagsschool Tweede Kerstdag 26 december 9.00 uur Goede Herderkerk Kinderen van de zondagschool zingen: Luidt klokjes klingelingeling, luidt klokjes kling. Laat de boodschap

Nadere informatie

Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4

Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4 Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4 Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de Vorst der eng len hier geboren. Komt, laten wij aanbidden, komt, laten

Nadere informatie

Orde van dienst voor de Kerstnacht zondag 24 december, 2017 om uur, in de Oude of Alexander Kerk te Bennekom.

Orde van dienst voor de Kerstnacht zondag 24 december, 2017 om uur, in de Oude of Alexander Kerk te Bennekom. Orde van dienst voor de Kerstnacht zondag 24 december, 2017 om 22.00 uur, in de Oude of Alexander Kerk te Bennekom. Thema: Nachten m.m.v. Koor: Con Amore o.l.v. Jannie Wichards - van Duuren organist: Elly

Nadere informatie

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Bemoediging en drempelgebed Orgelspel Aansteken van de kaarsen Lichtlied Het engelenlied-3 Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Moment van stilte Bemoediging en drempelgebed V onze hulp is in

Nadere informatie

De Bronkerk Ugchelen. Kerstavondviering

De Bronkerk Ugchelen. Kerstavondviering De Bronkerk Ugchelen Kerstavondviering 24 december 2018 Voorbereidingsgroep: ds Anja van der Hart Joke Endedijk Bart van Meurs M.m.v. Muziekvereniging Ugchelen o.l.v. Chris de Boer 2 Informele ontmoeting

Nadere informatie

Welkom. Schijn met Uw licht in mijn hart o Vader Schijn met Uw licht in mijn hart

Welkom. Schijn met Uw licht in mijn hart o Vader Schijn met Uw licht in mijn hart Welkom Komt allen tezamen, jubelend van vreugde. Komt nu, o, komt nu naar Bethlehem. Ziet nu de Vorst der eng len hier geboren. Komt laten wij aanbidden, komt laten wij aanbidden, komt laten wij aanbidden,

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Schriftlezing: Jesaja 8 vers 23 t/m 9 vers 6 Gezang 8 vers 1, 2, 3 en 4 (Bundel 1938) Psalm 143 vers 8 (Schoolpsalm) Psalm 8 vers 1 en 2 Gezang 127

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor donderdag 24 december 2015, kerstnachtdienst muzikale medewerking Elien Meijer, Suzanne Schrijver en Raymon Arnold Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 22.00 uur Organist:

Nadere informatie

Orde van de dienst Protestantse Gemeente De Wijngaard zondag 16 december 2018

Orde van de dienst Protestantse Gemeente De Wijngaard zondag 16 december 2018 Orde van de dienst Protestantse Gemeente De Wijngaard zondag 16 december 2018 Muziek Tempelteam Woord van welkom Adventskaarsen aansteken Zingen: Lied 466 vers 1, 2 en 3 O kom, die Heer en meester zijt,

Nadere informatie

Protestantse wijkgemeente Ontmoetingskerk te Rhenen uur

Protestantse wijkgemeente Ontmoetingskerk te Rhenen uur Protestantse wijkgemeente Ontmoetingskerk te Rhenen 10.00 uur Orde van dienst voor vrijdag 25 december 2015 Eerste Kerstdag Hoe laat is het? Tijd voor het Licht! voorganger : ds. Ton van Vliet muziek :

Nadere informatie

Met medewerking van: Jeugdclubs, zondagsschool en The Extra Mile Meditatie: Marco van der Spek Organist: Gerard Kunst

Met medewerking van: Jeugdclubs, zondagsschool en The Extra Mile Meditatie: Marco van der Spek Organist: Gerard Kunst Met medewerking van: Jeugdclubs, zond Extra Mile Jezus zegt, dat Hij hier van ons verwacht, dat wij zijn als kaarsjes brandend in de nacht. En Hij wenst dat ieder tot zijn ere schijn, jij in jouw klein

Nadere informatie

KERSTNACHTDIENST Medewerkenden:

KERSTNACHTDIENST Medewerkenden: KERSTNACHTDIENST 2017 Medewerkenden: Leiding ds. J. Van Amstel Jongerenkoor o.l.v. Leander van der Steen Kinderkoor o.l.v. Joanne Van Amstel Dwarsfluit Petra Lukasse Klarinet Miranda Mons Viool Anneke

Nadere informatie

Welkomstwoord. Opening met gebed. Samenzang Psalm 66 vers 1, 2 en 10. Schriftlezing Lukas 2 : 25 35

Welkomstwoord. Opening met gebed. Samenzang Psalm 66 vers 1, 2 en 10. Schriftlezing Lukas 2 : 25 35 Welkomstwoord Opening met gebed Samenzang Psalm 66 vers, en 0 Juich, aarde, juich met blijde galmen Den groten Schepper van 't heelal; Zing d' eer Zijns naams met dankb're psalmen; Verhef Zijn roem met

Nadere informatie

Welkom in deze dienst. 1 e kerstdag 2016 Voorganger: Ds. J. Hoekman Organist: Marijke Loosman

Welkom in deze dienst. 1 e kerstdag 2016 Voorganger: Ds. J. Hoekman Organist: Marijke Loosman ELB 100: 1, 2 Welkom in deze dienst. 1 e kerstdag 2016 Voorganger: Ds. J. Hoekman Organist: Marijke Loosman Donker de nacht met sterren aan de hemel de aarde diep in het duister gehuld t Was in die nacht,

Nadere informatie

KERSTNACHTDIENST 2018

KERSTNACHTDIENST 2018 KERSTNACHTDIENST 2018 HOOP (deel 1: Is er nog hoop?) Protestantse Gemeente Nunspeet Driestwegkerk Maandag 24 december 22.00 uur Voorganger: ds. F.W. Kuipers Organist: Wob Meijering Zang: Nunspeets mannenkoor

Nadere informatie

Kerstochtendviering in Tubbergen Protestantse Kerk Tubbergen 25 december Aanvang 10:00 Liturgische kleur: Wit Voorganger: Proponent Rosée van

Kerstochtendviering in Tubbergen Protestantse Kerk Tubbergen 25 december Aanvang 10:00 Liturgische kleur: Wit Voorganger: Proponent Rosée van Kerst 2017 Kerstochtendviering in Tubbergen Protestantse Kerk Tubbergen 25 december 2017 - Aanvang 10:00 Liturgische kleur: Wit Voorganger: Proponent Rosée van der Kaap-Busscher m.m.v. het koor Zang en

Nadere informatie

wees niet bang PROTESTANTSE GEMEENTE TE RHENEN Liturgie voor de Kerstnachtviering 24 december 2018, uur Cunerakerk Rhenen

wees niet bang PROTESTANTSE GEMEENTE TE RHENEN Liturgie voor de Kerstnachtviering 24 december 2018, uur Cunerakerk Rhenen PROTESTANTSE GEMEENTE TE RHENEN Liturgie voor de Kerstnachtviering 24 december 2018, 21.30 uur Cunerakerk Rhenen wees niet bang Voorganger: ds Inge de Jong-Baerends m.m.v. het Chr. Gem. koor Eben Haëzer

Nadere informatie

God neemt een plaats

God neemt een plaats ORDE van DIENST voor vrijdag 25 december 2015 EERSTE KERSTDAG God neemt een plaats 10.00 u in de Hervormde Centrumkerk te Geldermalsen voorganger: ds G.J.Krol Christelijke Muziekvereniging Prinses Marijke

Nadere informatie

Kerstdienst Zondagsscholen 2014

Kerstdienst Zondagsscholen 2014 26 december 2014 09:00 uur Goede Herderkerk Opening: Ds. P. Blom Muziek: Ellen van den Brink, Wim de Graaf 1. Samenzang Komt allen tezamen, Jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet

Nadere informatie

Voorganger: ds. J.E. de Groot Ouderling van dienst: Wout van Schaik Organist: Simon Marbus Koster: Hans van de Goor

Voorganger: ds. J.E. de Groot Ouderling van dienst: Wout van Schaik Organist: Simon Marbus Koster: Hans van de Goor Voorganger: ds. J.E. de Groot Ouderling van dienst: Wout van Schaik Organist: Simon Marbus Koster: Hans van de Goor Orgelspel Welkom en mededelingen Zingen: Komt allen tezamen ~ gezang 138 : 1, 2, 3 en

Nadere informatie

Liturgie voor Kerstnachtdienst 24 december 2015

Liturgie voor Kerstnachtdienst 24 december 2015 Liturgie voor Kerstnachtdienst 24 december 2015 Voorganger: ds. H. W. Bouwman Ouderling van dienst: Dinie Kossink m.m.v. Koor Comt nu met Sangh o.l.v. Joke Franken organist: Paul Jalink Hervormde Gemeente

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Lukas 2 vers 1 t/m 7 Lied 73 vers 1, 2 en 4 (Op Toonhoogte) Lofzang van Maria vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 118 vers 12 en 13 Psalm 72 vers

Nadere informatie

Eerste Kerstdag 2014, Oude Kerk te Barneveld. Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de geboorte van de Heere Jezus gedenken.

Eerste Kerstdag 2014, Oude Kerk te Barneveld. Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de geboorte van de Heere Jezus gedenken. Eerste Kerstdag 2014, Oude Kerk te Barneveld Aanvang 10.45 uur. Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de geboorte van de Heere Jezus gedenken. IK VERKONDIG U GROTE BLIJDSCHAP! Voorganger : ds.

Nadere informatie

Programma zangdienst. 2 e kerstdag 2013 Oude Kerk Putten. Hartelijk welkom!!

Programma zangdienst. 2 e kerstdag 2013 Oude Kerk Putten. Hartelijk welkom!! Programma zangdienst 2 e kerstdag 2013 Oude Kerk Putten Hartelijk welkom!! Samenzang: Komt allen tezamen 1. Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de Vorst

Nadere informatie

Kerstnachtdienst. Vrede? Vrede! De hoop van de wereld begint met Kerst in Gods hart en is volledig als ieders hart bereikt wordt met liefde en begrip.

Kerstnachtdienst. Vrede? Vrede! De hoop van de wereld begint met Kerst in Gods hart en is volledig als ieders hart bereikt wordt met liefde en begrip. Kerstnachtdienst De hoop van de wereld begint met Kerst in Gods hart en is volledig als ieders hart bereikt wordt met liefde en begrip. Vrede? Vrede! In de Protestante Kerk te Raalte voorganger: mw. Ellen

Nadere informatie

Vg: Onze hoop wordt vannacht gevoed door de Heer Allen: die als een kind onder ons kwam

Vg: Onze hoop wordt vannacht gevoed door de Heer Allen: die als een kind onder ons kwam - Openingslied 477: 1 en 2 Komt allen tesamen, jubelend van vreugde, Komt nu, oh komt nu naar Betlehem Ziet nu de vorst der eng len hier geboren: Komt laten wij aanbidden (3x) die koning O Kind, ons geboren,

Nadere informatie

Bij binnenkomst drinken we koffie of thee. Welkom

Bij binnenkomst drinken we koffie of thee. Welkom Orde van dienst voor de KERSTZANGDIENST in Borgerhof op zondag 23 December 2018 om 19.00 uur Voorganger: pastor Hessel Hansma Medewerking zanggroep: leden van Chr. Gem. Koor Laudate Vocalis o.l.v. dhr.

Nadere informatie

25 december Voorganger: ds. Co Janssen m.m.v. Accoord Ouderling van dienst: Carla van Welzenis Extra collecte: Kinderen in de knel

25 december Voorganger: ds. Co Janssen m.m.v. Accoord Ouderling van dienst: Carla van Welzenis Extra collecte: Kinderen in de knel Liturgie voor 1 e kerstdag 25 december 2016 Voorganger: ds. Co Janssen m.m.v. Accoord Ouderling van dienst: Carla van Welzenis Extra collecte: Kinderen in de knel Hervormde Gemeente Haarlo en Waterhoek

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Schriftlezing: Jesaja 6 vers 1 t/m 13 Romeinen 11 vers 11 t/m 24 Gezang 124 vers 1, 2, 3, 4 en 5 (Liedboek) Psalm 146 vers 3 (Schoolpsalm) Gezang 125

Nadere informatie

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst op zondag 2 december 2018, om uur in de Gereformeerde Kerk te Den Ham.

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst op zondag 2 december 2018, om uur in de Gereformeerde Kerk te Den Ham. Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst op zondag 2 december 2018, om 19.00 uur in de Gereformeerde Kerk te Den Ham. Voorganger: ds. T. Nieuwenhuis (Den Ham) Lied voor de dienst: NLB 441: 1, 4 & 10:

Nadere informatie

Eredienst 18 juni uur Voorganger: br. Jaap van Eijsden

Eredienst 18 juni uur Voorganger: br. Jaap van Eijsden Eredienst 18 juni 2017 10.00 uur Voorganger: br. Jaap van Eijsden Liturgie Votum/ zegengroet (Sela) Te Deum Schuldbelijdenis Genadeverkondiging Opwekking 595 Gebed Joh. 8: 1-12; 9: 1-7 en 35-41 Lied 26:

Nadere informatie

Immanuël EEN NIEUW BEGIN. ALGEHELE LEIDING: Peter Burger CHRISTELIJK GEMENGD KOOR

Immanuël EEN NIEUW BEGIN. ALGEHELE LEIDING: Peter Burger CHRISTELIJK GEMENGD KOOR Immanuël CHRISTELIJK GEMENGD KOOR EEN NIEUW BEGIN ALGEHELE LEIDING: Peter Burger Stil in die nacht Stil in die nacht werd zonder pracht Jezus in Bethlehem geboren; daar zongen eng len een lied als nooit

Nadere informatie

ORDE van DIENST voor dinsdag 25 december 2018 EERSTE KERSTDAG

ORDE van DIENST voor dinsdag 25 december 2018 EERSTE KERSTDAG ORDE van DIENST voor dinsdag 25 december 2018 EERSTE KERSTDAG 10.00 u in de Hervormde Centrumkerk te Geldermalsen voorganger: ds G.J.Krol organist: dhr. Jos Rodermans koor: Eight in Hand, o.l.v. Marit

Nadere informatie

LITURGIE. 1 e KERSTDAG 2016 ICHTHUSKERK REEUWIJK. Marjolein Reijneveld en Gerian Tekelenburg Gerard van den Akker

LITURGIE. 1 e KERSTDAG 2016 ICHTHUSKERK REEUWIJK. Marjolein Reijneveld en Gerian Tekelenburg Gerard van den Akker LITURGIE 1 e KERSTDAG 2016 ICHTHUSKERK REEUWIJK Voorganger: Fluit Orgel ds. A.W van der Plas Marjolein Reijneveld en Gerian Tekelenburg Gerard van den Akker Muzikale inleiding Woord van welkom en afkondigingen

Nadere informatie

Orde van dienst. Zondag 24 april 2016, 10.00 uur. 5 e zondag van Pasen.

Orde van dienst. Zondag 24 april 2016, 10.00 uur. 5 e zondag van Pasen. Orde van dienst Voorganger: ds. Henk Jan Ketelaar Ouderling van dienst: dhr. Gerard Kruit. Organist: dhr. Jan van der Meer Zondag 24 april 2016, 10.00 uur. 5 e zondag van Pasen. - Woord van welkom en mededelingen

Nadere informatie

(g)een perfecte kerst

(g)een perfecte kerst (g)een perfecte kerst Kerstavond 2018 Aan deze dienst werken o.a. mee: Samenwerkingsorkest Advendo-EMM o.l.v. Gert van der Weide Vocalisten Veerle Jansen en Sanne Wisselink-Blom Harpiste Lotte Blom Organist

Nadere informatie

ORDE van DIENST voor zaterdag 24 december 2016 Kerstnachtdienst NIEUW LICHT uur in de Hervormde Centrumkerk te Geldermalsen organist: Hanny de

ORDE van DIENST voor zaterdag 24 december 2016 Kerstnachtdienst NIEUW LICHT uur in de Hervormde Centrumkerk te Geldermalsen organist: Hanny de ORDE van DIENST voor zaterdag 24 december 2016 Kerstnachtdienst NIEUW LICHT 22.30 uur in de Hervormde Centrumkerk te Geldermalsen organist: Hanny de Winter pianist: Gregory Wammes mmv. het Christelijk

Nadere informatie

Kerstnachtdienst Ichthus gemeente en Leger des Heils 24 December 2018 om uur Ichthuskerk

Kerstnachtdienst Ichthus gemeente en Leger des Heils 24 December 2018 om uur Ichthuskerk Kerstnachtdienst Ichthus gemeente en Leger des Heils 24 December 2018 om 10.00 uur Ichthuskerk God kijkt naar JOU om! En jij? Voorganger: ds. Marco Schut en majoor Heleen Buitelaar mmv. Johan Hoeve op

Nadere informatie

Adventsmiddag december Witte Kerk Lochem

Adventsmiddag december Witte Kerk Lochem Adventsmiddag 2017 16 december Witte Kerk Lochem Thema: Leven met Licht Het feest van het licht Licht, eenmaal gesproken Licht, voorgoed van kracht Orgelspel Vocaal Ensemble zingt: Luidt nu de klokken

Nadere informatie

ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 17 december e Advent

ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 17 december e Advent ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 17 december 2017 3 e Advent Voorganger: ds. Jaap Koning Ambtsdrager van dienst: Piet de Gier Lector: Pieternel Rodermond Organist: Gerrit van de Vemde Welkom en mededelingen

Nadere informatie

1. Inleidend orgelspel

1. Inleidend orgelspel 1. Inleidend orgelspel 2. Komt allen tezamen (samenzang) Komt allen tezamen, jubelend van vreugde; komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de Vorst der eng'len hier geboren. Komt, laten wij aanbidden,

Nadere informatie

Liturgie voor de. Kerstzang. In de Kapel van Tjuchem. op 24 december 2016

Liturgie voor de. Kerstzang. In de Kapel van Tjuchem. op 24 december 2016 Liturgie voor de Kerstzang In de Kapel van Tjuchem op 24 december 2016 Aanvang : 19.00 uur 1 Orgelspel Opening en welkomswoord Zingen Ps 98 : 3 en 4 Laat heel de aard' een loflied wezen, de psalmen gaan

Nadere informatie

Voorganger: ds. Jan Willem Drost Orgel: Els Dijkerman Namens de kerkenraad: Dian Pruijsers

Voorganger: ds. Jan Willem Drost Orgel: Els Dijkerman Namens de kerkenraad: Dian Pruijsers Niet bang zijn! Kerstdienst op Eerste kerstdag voor jong en ouder Voorganger: ds. Jan Willem Drost Orgel: Els Dijkerman Namens de kerkenraad: Dian Pruijsers Vooraf zingen we: lied 477 ( Komt allen tesamen

Nadere informatie

De voorkant van dit programma is ontworpen door Yvonne Kortenhoff

De voorkant van dit programma is ontworpen door Yvonne Kortenhoff Muzikanten: Charlotte van de Bovenkamp viool Peter van Horssen orgel David Moerman piano Jonathan Moerman - klarinet Marieke Oostrom dwarsfluit Tjeerd van Spronsen - gitaar Hannah van Steenbergen piano

Nadere informatie

ORDE VOOR DE MORGENDIENST op 25 december 2012 in de Open Hof. Eerste Kerstdag. Thema: GEBOREN

ORDE VOOR DE MORGENDIENST op 25 december 2012 in de Open Hof. Eerste Kerstdag. Thema: GEBOREN ORDE VOOR DE MORGENDIENST op 25 december 2012 in de Open Hof Eerste Kerstdag Thema: GEBOREN voorganger organist m.m.v. ds. Helma van Loon dhr. Harrie van den Akker het Culemborgs mannenkoor o.l.v. Bas

Nadere informatie

Kerstnachtdienst op 24 december 2014 in de Vloedschuur

Kerstnachtdienst op 24 december 2014 in de Vloedschuur Kerstnachtdienst op 24 december 2014 in de Vloedschuur Cantorij komt binnen met Hanaqpanach een oud kerstlied van gechristianiseerde Indianen uit 1631. Hemelse vreugde, duizenden malen zullen wij u lof

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 22 december 2013, 4 e zondag van advent Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Organist: Ton Timmerman = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Nadere informatie

Orde van dienst Kerstnacht 2014 Thema: OverHOOP Voorganger: ds. Dick Steenks Mmv: 4Tune

Orde van dienst Kerstnacht 2014 Thema: OverHOOP Voorganger: ds. Dick Steenks Mmv: 4Tune Orde van dienst Kerstnacht 2014 Thema: OverHOOP Voorganger: ds. Dick Steenks Mmv: speelt Filmpje - Casting Crowns God is with us - Uit: Young Messiah Comfort Ye https://www.youtube.com/watch?v=vfqh4b9lali

Nadere informatie

KERSTLITURGIE Een stem in de nacht

KERSTLITURGIE Een stem in de nacht KERSTLITURGIE 2012 Een stem in de nacht Want ziet, ik verkondig U grote blijdschap, die alle volke wezen zal, namelijk dat u heden geboren is de Zaligmaker, welke is Christus de Here. 17 december 2012

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST Kerst 25 december 2018

ORDE VAN DIENST Kerst 25 december 2018 ORDE VAN DIENST Kerst 25 december 2018 Thema: Kwetsbare liefde met medewerking van koperensemble TOG en Umami Zingen voor de dienst Lied 477: 1, 2 en 4 1. Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: komt

Nadere informatie

Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4. Zingen Kom binnen, kom binnen, het feest gaat beginnen. Kom gauw, kom gauw, we wachten op jou.

Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4. Zingen Kom binnen, kom binnen, het feest gaat beginnen. Kom gauw, kom gauw, we wachten op jou. Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4 Kom binnen, kom binnen, het feest gaat beginnen. Kom gauw, kom gauw, we wachten op jou. We willen vertellen aan groot en aan klein. Dat Jezus de Redder en Helper

Nadere informatie

ORDE van DIENST voor zondag 10 december BEDIENING VAN DE HEILIGE DOOP aan

ORDE van DIENST voor zondag 10 december BEDIENING VAN DE HEILIGE DOOP aan ORDE van DIENST voor zondag 10 december 2017 BEDIENING VAN DE HEILIGE DOOP aan Marina Gerdina de Ruiter 28 augustus 2017 te Nieuwegein 10.00 u in de Hervormde Centrumkerk te Geldermalsen voorganger: ds.

Nadere informatie

Voor de dienst op Eerste Kerstdag 2016 in de Hervormde kerk te Woudenberg. Aanvang uur.

Voor de dienst op Eerste Kerstdag 2016 in de Hervormde kerk te Woudenberg. Aanvang uur. L I T U R G I E Voor de dienst op Eerste Kerstdag 2016 in de Hervormde kerk te Woudenberg. Aanvang 10.45 uur. Voorganger: ds. A.D.J. Wessels Orgel : Steven Luitjes Trompet : Guido Grünbauer Orgelspel Binnenkomst

Nadere informatie

Liedboekje kinderkoor de Bubbel. september t/m december 2017

Liedboekje kinderkoor de Bubbel. september t/m december 2017 Liedboekje kinderkoor de Bubbel september t/m december 2017 Volg het spoor : Kijk eens naar een vlinder luister naar een eend die kwaakt kijk eens naar de bloemen zie hoe mooi ze zijn gemaakt kijk eens

Nadere informatie

FEEST VAN DE GEBOORTE VAN ONZE HEER JEUZS CHRISTUS kerstnacht 2014

FEEST VAN DE GEBOORTE VAN ONZE HEER JEUZS CHRISTUS kerstnacht 2014 FEEST VAN DE GEBOORTE VAN ONZE HEER JEUZS CHRISTUS kerstnacht 2014 kleur: wit voorganger: ds. Hans van Solkema organist: Piet Lievense m.m.v. Ons Genoegen SAMENZANG Hartelijk welkom in deze dienst. U die

Nadere informatie

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Het Witte Kerkje Huis ter Heide 25 december 2018 Voorganger: ds. Els van der Wal Organist: Eduard van Maanen Lector: Christine Poelakker-Voogd De Paaskaars brandt VOORBEREIDING

Nadere informatie

KERSTNACHTSAMENKOMST

KERSTNACHTSAMENKOMST KERSTNACHTSAMENKOMST Vóór we beginnen zingen we samen: (vanaf 21.45 u.) Lied: Gez. 141: 1, 2 1 Ik kniel aan uwe kribbe neer, o Jezus, Gij mijn leven! Ik kom tot U en breng U, Heer, wat Gij mij hebt gegeven.

Nadere informatie