Nieuwsbrief November 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief November 2014"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief November 2014 Beste ouders / verzorgers, In deze nieuwsbrief informeren wij u over de volgende onderwerpen: De lat omhoog bij de vakken rekenen, lezen, begrijpend lezen en spelling. Voor uw agenda: oudergesprekken Nieuwe schoolpleinen: We zijn er bijna Kom kijken in het kastje De boeken willen uit de Boekenbende Sinterklaas vraagt hulp bij het versieren Oproep nieuwe leden ouderraad Nieuwe leerlingen Onderwijsmarkt voor 8 ste groepers op 20 november Medezeggenschapsraad (MR) De MR: Wie zijn wij? Week van de mediawijsheid Staan we mat of schaak bij het schaken? Talentenkijker in De Ontdekplek Belangrijke data voor de maand november De lat omhoog bij de vakken rekenen, lezen, begrijpend lezen en spelling. Een van de vier focuspunten van dit schooljaar van ons verbeterplan is de lat omhoog. In de groepsplannen zijn de ambities per vak en per groep vastgelegd. Het streefdoel is voor alle vakken ten minste op of boven het landelijk gemiddelde te scoren. Hierbij is het ook belangrijk om te weten dat we voor ieder kind per vak hebben bepaald welke groei het kind moet maken. Hierover praten wij met u tijdens de oudergesprekken in november. Bent u nieuwsgierig naar de andere drie actiepunten, lees dan de bijlage actieplannen Voor uw agenda: Oudergesprekken. In deze maand ontvangen de kinderen van groep 3 t/m 8 hun eerste rapport. Een spannend moment voor de kinderen! Lees samen met uw kind het rapport en noteer uw vragen voor het oudergesprek. Op de 10-minutenavonden kunt u met de leerkracht praten over de ontwikkeling en vorderingen van jullie kind. U krijgt een week van tevoren de uitnodiging voor het 10-minutengesprek. Nieuw dit schooljaar: In groep 7 voeren we de gesprekken met het kind erbij! De ouders zijn hier al over geïnformeerd. De ouders van groep 8 krijgen een uitnodiging voor een voorlopig VO-adviesgesprek.

2 Nieuwe schoolpleinen: We zijn er bijna. U vraagt zich vast af wanneer de nieuwe schoolpleinen worden gerealiseerd. Het grote nieuws is dat de gemeente een groot bedrag beschikbaar stelt. Nu ligt er nog een aanvraag bij het bestuur van de stichting voor een bijdrage. Hierover willen we deze maand uitsluitsel krijgen. In de volgende nieuwsbrief vertel ik u meer over de planning. Kom kijken in het kastje. Bij het kijken in het kastje begint u samen met uw kind de schooldag. U kunt zien hoe gemotiveerd zij aan het werk zijn. Ze laten al hun schriften en werkboeken zien. We wensen u veel plezier met het kijkje in het kastje. Het is kort maar krachtig van 8.30 tot 9.00 uur. De groepsleerkrachten starten om 9.00 uur met de les. Hieronder vindt u het rooster: Maandag 3 november: groep 7 Dinsdag 4 november: groep 2/3 Woensdag 5 november: groep 4/5 Dinsdag 11 november: groep 6 Woensdag 12 november: groep 1/2 Donderdag 13 november: groep 8 De boeken willen uit de Boekenbende. De 8 ste groepers staan drie keer in de week klaar in de Boekenbende om kinderen te helpen bij het kiezen en lenen van het boek. Ze vinden het jammer dat er zo weinig boeken worden geleend. Vandaar dat wij jullie willen vragen om thuis weer het lezen van boeken te promoten. Het helpt soms ook als u samen met uw kind naar de bieb komt. Een leuk voorleesboek staat er ook voor u in de kasten. Hieronder vindt u de openingstijden: Dinsdag: uur Woensdag: uur Donderdag: uur Tot in de Boekenbende! Sinterklaas vraagt hulp bij het versieren. Op zaterdag 15 november komt Sinterklaas weer in het land. Zwarte Piet heeft de laatste maanden al veel aandacht gehad in de media. Wij hebben besloten om dit kinderfeest te vieren en het verhaal te volgen van het Sinterklaasjournaal. Hierin wordt zeker aandacht besteed aan Sinterklaas anno Wij gaan er voor de kinderen een fijn en warm Sinterklaasfeest van maken. Op maandagavond 17 november willen wij de school versieren en hebben hierbij uw hulp nodig. De koffie staat om uur klaar. Fijn als u erbij bent en ons een helpende hand biedt. U ontvangt binnenkort een met informatie over de invulling van het sinterklaasfeest.

3 Oproep nieuwe leden ouderraad. Wij hebben een ouderraad met enthousiaste leden die voor ons van grote betekenis is. Zo hebben deze ouders vorig schooljaar met ons een bijzonder feestmiddag georganiseerd voor de herinrichting van de pleinen. Daarnaast zijn ze ook een helpende hand in het organiseren van de feesten. Nu zijn ze op zoek naar nieuwe leden en tot dusver zijn er nog geen aanmeldingen. Wilt u betrokken zijn bij onze school en meehelpen en meedenken, meldt u zich dan aan als nieuw lid. Voor informatie kunt bellen of mailen met Katja Meulenbroek. Tel: Nieuwe leerlingen. In november heten wij welkom: Klarens Rehwinkel in groep 1-2 en Sara de Wilde in groep 1-2. Wij wensen ze een fijne tijd op de Paradijsvogel. Onderwijsmarkt voor 8 ste groepers op 20 november. Om een nieuwe school te kiezen is het belangrijk om naar open dagen of voorlichtingsavonden te gaan. Op de onderwijsmarkt presenteren alle VO-scholen zich en geven zij voorlichting. Belangrijk dus om naar met uw kind naar deze avond te gaan. Noteer donderdag 20 november in uw agenda. Plaats: sporthal Groenendaal in Heemstede en tijd: uur. Medezeggenschapsraad (MR). De medezeggenschapsraad van de Paradijsvogel bestaat uit 2 docenten en 2 ouders. Zij zijn sparringpartner voor directie en schoolbestuur en kunnen meebeslissen over belangrijke onderwerpen of adviseren als ze zien dat er iets beter kan. De fusie van de Jozef- en de Florisschool was zo n onderwerp. Zorgen dat het onderwijs blijft kloppen en het goede van beide scholen bewaard blijft. De discussie die nu heel actueel is, is die over de CITO resultaten. Om verschillende redenen valt dat nu een paar jaar achter elkaar tegen waardoor de school het predicaat zwak heeft gekregen. Als je in de krant leest over zwakke scholen, heb je niet meteen een school als de Paradijsvogel voor ogen. Gelukkig is duidelijk wat er moet gebeuren, zijn actieplannen opgesteld en zijn de goede acties in gang gezet. Vanuit de MR volgen we dit kritisch: is duidelijk wat er moet gebeuren, wordt er voldoende voortgang en resultaat geboekt en wordt er regelmatig gecommuniceerd naar de ouders zodat iedereen kan volgen wat er gebeurt. Iedere ouder wil dat het maximale uit zijn kind gehaald wordt. Dit onderwerp vinden we zo belangrijk dat we hebben besloten om dit het centrale MR thema voor het komende schooljaar te maken. Spreek ons aan als je hierover vragen hebt of ideeën hoe het beter kan. Spreek ons ook aan als je het gevoel hebt dat je er te weinig over hoort. Om dat wat gemakkelijker te maken, stellen de MR leden zich hieronder kort voor. In de MR vergaderingen kan iedere ouder het eerste half uur aanschuiven als hij/zij behoefte heeft om vragen te stellen of dingen aan de orde te stellen. In het komende schooljaar vergaderen we op 26 november, 7 januari, 18 februari, 1 april, 13 mei en 24 juni. Om 20.30u op de Paradijsvogel.

4 De MR: Wie zijn wij? Eva Engel (groep 8) Mijn naam is Eva Engel, 29 jaar en ben de gelukkige moeder van Isabelle. Samen met haar en mijn man wonen we aan het Spaarne in het mooie en rustige dorp Spaarndam. In onze vrije tijd wandelen en fietsen we daar graag of zijn we te vinden op het water. Mijn motto is; geniet van iedere dag en maak je dromen waar. In de klas vind ik het belangrijk dat de kinderen zich in een veilige, prettige en educatieve omgeving bevinden. Daarbij vind ik het belangrijk dat ieder kind zich bewust is van zijn talenten en hier ruimte voor wordt gemaakt om dit verder te ontwikkelen. Natascha van den Berg (groep 4/5) Ik ben Natascha v/d Berg, ik woon samen en heb 2 kinderen, Esmée 7 jaar en Zoey 4 jaar. Mijn 'motto' is: geniet iedere dag en kijk vooruit. Ik werk al 15 jaar in het onderwijs. In de klas wil ik proberen dat iedereen zich op zijn gemak voelt, want ik ben van mening wanneer een kind zich op zijn gemak voelt hij of zij zich het beste kan ontwikkelen. Daarnaast vind ik het belangrijk om ieder kind te stimuleren en te motiveren om zich zo verder te kunnen ontwikkelen. Ieder kind heeft een talent en mag er zijn. Mijn hobby's zijn muziek maken, leuke dingen met vrienden en familie doen en genieten van de natuur. Edward Stigter Mijn naam is Edward Stigter en de vader van Eline (groep 4) en Romee (groep 1). Ik ben recent bij de medezeggenschapsraad gekomen omdat ik het belangrijk vind om betrokken te zijn bij belangrijke beslissingen in het onderwijssysteem en het sociale klimaat op en rond de Paradijsvogel. Naast mijn werk bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en mijn kinderen kun je mij tegenkomen op de racefiets of tijdens het hardlopen door de duinen. Ruud van Mieghem Vader van Jesper (groep 7) en Linde (groep 5). Ik ben nu zo n 4 jaar bij de MR betrokken, in het begin omdat ik het leuk vond om te weten wat er allemaal speelde op school, later ook om op een positief-kritische manier te helpen verbeteren. De fusie was een spannende periode, de actuele discussie over de CITO resultaten is dat ook. Ik vind de Paradijsvogel een prettige school die alles in huis heeft om top te zijn. Nu moet dat ook gebeuren. In het dagelijkse leven werk ik als interim manager bij verschillende bedrijven. In mijn vrije tijd pruts ik graag aan motoren en loop ik hard.

5 Week van de mediawijsheid. De week van de Mediawijsheid wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd door Mediawijzer.net en vindt plaats van 21 tot en met 28 november. Er wordt extra aandacht gevraagd voor het belang van mediawijsheid voor kinderen. Het begrip mediawijsheid houdt in dat je bewust en actief kunt deelnemen aan de mediasamenleving. Dit jaar staan de rechten van het kind centraal. De mediasamenleving van nu biedt kinderen veel kansen en leidt tegelijkertijd ook tot vragen over de rechten, plichten en mogelijkheden van kinderen in de omgang met media. Hierover zullen veel vragen gesteld worden. De week van de mediawijsheid is dé gelegenheid om ook op school extra aandacht te besteden aan media en het omgaan met media. Aangezien er op enorm veel manieren aandacht besteed kan worden aan media, zullen wij ons in de klassen toespitsen op deelonderwerpen. Zo zullen er bijvoorbeeld onderwerpen langskomen als: welke informatie op internet of in de krant is waar, wie maakt nieuws en welke vormen van media bestaan er. Uiteraard worden de onderwerpen aangepast op de verschillende klassen. Wie hier enorm veel over kan vertellen is Nienke Beintema (moeder van Jelle uit groep 1/2). Nienke is een ervaren wetenschapsjournalist en heeft veel mooie stukken geschreven. Zij zal in de klassen over haar werk vertellen. Groep 7 en 8 gaan zich tijdens de week van de mediawijsheid bezig houden met een spannend en leerzaam spel: Mediamasters. Tijdens dit spel leren de kinderen: Kritisch te kijken naar media en snappen ze hoe deze werken Over het effect (bedoeld of onbedoeld) van media Inzicht te krijgen in hun eigen mediagedrag Over media, thuis en in de klas Zelf media in te zetten en te maken Dit alles zal een aanvulling zijn op het onderwijsprogramma en wordt ingezet in combinatie met andere vakken als taal, sociale talenten en wereldoriëntatie. Voor meer informatie kunt u de volgende websites bezoeken: Vriendelijke groet van de ICT Coördinator Priscilla Staan we mat of schaak bij het schaken? In de een eerdere nieuwsbrief en via de is er al over gesproken de schaaktraining. Helaas kan de schaaktraining nog niet van start gaan wegens te weinig aanmelden wie ó wie twijfelt er nog, of heeft zich nog niet ingeschreven? De schaaktraining voor diegene die de schaakstukken al kent of een eerdere training heeft gevolgd start zodra er nog drie aanmeldingen binnen zijn. Een leuke en leerzame buitenschoolse activiteit op elke woensdagmiddag van uur uur. Wie doet er mee??? De kosten bedragen 25,-, de rest wordt door school gefinancierd. Gebruik van de schaakborden, een lesboek met de opdrachten en een leuke training zijn bij de prijs inbegrepen. Geef je nu op bij juf Priscilla.

6 Talentenkijker in De Ontdekplek. De leerlingen van groep 7 en 8 gaan gedurende dit schooljaar deelnemen aan een project van Talentenkijker over beroepen en talenten in Wetenschap & Technologie. Talentenkijker is ontwikkeld door VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek en Science Center NEMO. Het geeft leerlingen een breed beeld van beroepen in Wetenschap en Technologie. Tijdens de lessen gaan de leerlingen op zoek naar hun talenten, maken zij kennis met beroepsoefenaars uit de wereld van Wetenschap& Techniek en ontdekken zij welke talenten voor deze beroepen nodig zijn. Daarnaast gaan de leerlingen aan de slag met een praktische opdracht. Deze lessen zijn in het kader van natuur& techniek. Belangrijke data maand november. 03 november Kijkje in de klas groep 7 04 november Kijkje in de klas groep 2/3 05 november Kijkje in de klas groep 4/5 10 november groep 7 en 8 gaan naar de voorstelling Dissus in de schouwburg. 11 november Kijkje in de klas groep 6 11 november St. Maarten 12 november Kijkje in de klas groep 1/2 13 november Kijkje in de klas groep 8 17 november Versieravond Sinterklaasfeest 19 november Adviesgesprekken Voorgezet Onderwijs groep 8 20 november gastspreker van bibliotheek in groep 7 20 november Onderwijsmarkt groep 8 21 november Rapport groep 3 t/m 8 24 november 25 november 26 november 10-minutenavond 10-minutenavond broertjes/zusjes 10-minutenavond

Praktijkvoorbeelden van communicatie met ouders in het primair onderwijs

Praktijkvoorbeelden van communicatie met ouders in het primair onderwijs Goed worden en goed blijven Communicatie met ouders Praktijkvoorbeelden van communicatie met ouders in het primair onderwijs Over het informeren van ouders over de kwaliteit van de school en het betrekken

Nadere informatie

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885 Schiedam, 01-06-2015 Aan de ouder(s)/verzorger(s), De maand juni is vandaag begonnen. De laatste volle maand van het schooljaar. Achter de schermen zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het komende

Nadere informatie

COLOFON. directeur mevr. Yolande Hartkamp telefoon: 06-25333495. intern begeleider mevr. Lotje Saalmink

COLOFON. directeur mevr. Yolande Hartkamp telefoon: 06-25333495. intern begeleider mevr. Lotje Saalmink COLOFON directeur mevr. Yolande Hartkamp telefoon: 06-25333495 intern begeleider mevr. Lotje Saalmink coördinator onderbouw mevr. Willeke van Groningen De schoolgids is goedgekeurd door de Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Voor het eerst naar de basisschool!

Voor het eerst naar de basisschool! Voor het eerst naar de basisschool! Wat moet ik weten? OBS De Wilgenhoek Steurstraat 3 4273EN Hank 0162-402 947 wilghoek@xs4all.nl 1 Inleiding Oei, wat spannend, de eerste schooldag! Hoewel uw kleuter

Nadere informatie

April 2015, schooljaar 2014-2015 Nummer 11

April 2015, schooljaar 2014-2015 Nummer 11 April 2015, schooljaar 2014-2015 Nummer 11 Vrijdag 29 mei 2015 is het Lustrumfeest. Wat fijn dat al zo veel ouders zich hebben aangemeld om op enigerlei wijze te komen helpen. Wilt u ook kunnen zeggen

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

Zo zien wij het onderwijs!

Zo zien wij het onderwijs! vanuit bekeken Zo zien wij het onderwijs! Onderzoek naar de schoolbeleving van kinderen met autisme Lieske Carrière Lindy van Dorst Suzanne Boomsma september 2014 "Zo zien wij het onderwijs!" Onderzoek

Nadere informatie

Professionals en ondersteuning

Professionals en ondersteuning Professionals en ondersteuning bij mediaopvoeding 1 2013 Nederlands Jeugdinstituut / Stichting Mijn Kind Online Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt door middel van

Nadere informatie

Eerst. lukken. dacht ik dat gaat niet. Humanitas MentorMaatjes onder de loep

Eerst. lukken. dacht ik dat gaat niet. Humanitas MentorMaatjes onder de loep Eerst dacht ik dat gaat niet lukken Humanitas MentorMaatjes onder de loep Mentormaatjes zijn jonge en gemotiveerde vrijwilligers in de leeftijd van 18 en 35 jaar die leerlingen ondersteunen bij wie het

Nadere informatie

Samenwerken met de omgeving. Hoofdstuk 18

Samenwerken met de omgeving. Hoofdstuk 18 234 Samenwerken met de omgeving De moeder van Astrid (6) is bloemist. In de kersttijd komt zij een woensdagmiddag naar de buitenschoolse opvang om samen met de kinderen kerststukjes te maken. Ze heeft

Nadere informatie

Een spreekbeurt houden

Een spreekbeurt houden Een spreekbeurt houden Groep 4 gaat voor het eerst een spreekbeurt voorbereiden en houden. Moeilijk? Eng? Voor veel kinderen is praten met de groep als publiek wel lastig. De een maakt zich er drukker

Nadere informatie

Welke aanpak van burgerschapsvorming is voor de Sint Maartenschool in Oudkarspel het meest passend en waarom?

Welke aanpak van burgerschapsvorming is voor de Sint Maartenschool in Oudkarspel het meest passend en waarom? Welke aanpak van burgerschapsvorming is voor de Sint Maartenschool in Oudkarspel het meest passend en waarom? Onderzoeksverslag binnen het themaboek Waardevol onderwijs. Alkmaar, VDT1b2 Studiegroep: Bea

Nadere informatie

Schoolgids 2014-2015. RKBS Op de Berg. Schoolgids school op de Berg 2014 2015 1

Schoolgids 2014-2015. RKBS Op de Berg. Schoolgids school op de Berg 2014 2015 1 Schoolgids 2014-2015 RKBS Op de Berg Schoolgids school op de Berg 2014 2015 1 Inhoud Bladzijde 1. Voorwoord 3 2. School op de Berg 4 3. Organisatie van de school 7 4. Zorgstructuur 12 5. Ouders en de school

Nadere informatie

De pedagogisch medewerker. Hoofdstuk 10

De pedagogisch medewerker. Hoofdstuk 10 124 De pedagogisch medewerker Samira, Mina en Elsje (allemaal 9 jaar) zijn buiten met het springtouw bezig. Twee draaien aan het koord en één springt. Pedagogisch medewerker Anne ziet dat Elsje bijna nooit

Nadere informatie

Voor het eerst naar school in Gent. Infogids voor Anderstalige minderjarige nieuwkomers.

Voor het eerst naar school in Gent. Infogids voor Anderstalige minderjarige nieuwkomers. Voor het eerst naar school in Gent. Infogids voor Anderstalige minderjarige nieuwkomers. Dit boekje werd oorspronkelijk gemaakt door de stad Antwerpen en het Onthaalbureau Inburgering Antwerpen. Kom-Pas

Nadere informatie

Hoe kun je als leerkracht pesten in je klas voorkomen en bestrijden?

Hoe kun je als leerkracht pesten in je klas voorkomen en bestrijden? Waarom ik werd gepest? Ik was anders dan de rest. Had niks met roze en speelde nooit met poppen. Op de middelbare school werd het pesten zo erg dat ik in de pauzes niet meer de kantine in durfde. Als de

Nadere informatie

Bespreek je vak man! Waarom een goed gesprek? Een goed gesprek tussen werk nemer en werkgever over thema s als bijblijven

Bespreek je vak man! Waarom een goed gesprek? Een goed gesprek tussen werk nemer en werkgever over thema s als bijblijven bespreek je vak man Bespreek je vak man! Of je nou tractorchauffeur, kraanmachinist of grondwerker bent, ondernemer of werknemer, feit is dat je in een prachtige sector werkt. Natuurlijk wil je dat zo

Nadere informatie

OPBRENGSTGERICHT WERKEN BIJ KLEUTERS SUCCESFACTOREN EN KNELPUNTEN VAN OPBRENGSTGERICHT WERKEN IN DE GROEPEN 1 EN 2

OPBRENGSTGERICHT WERKEN BIJ KLEUTERS SUCCESFACTOREN EN KNELPUNTEN VAN OPBRENGSTGERICHT WERKEN IN DE GROEPEN 1 EN 2 OPBRENGSTGERICHT WERKEN BIJ KLEUTERS SUCCESFACTOREN EN KNELPUNTEN VAN OPBRENGSTGERICHT WERKEN IN DE GROEPEN 1 EN 2 Utrecht, februari 2013 Oberon Postbus 1423 3500 BK Utrecht tel. 030-2306090 fax 030-2306080

Nadere informatie

Copyright 2012 Islamitische basisschool El Amien. Alle rechten voorbehouden.

Copyright 2012 Islamitische basisschool El Amien. Alle rechten voorbehouden. 1 P a g i n a Secretariaat schoolbestuur Postbus 67014 1060 JA Amsterdam IBS El Amien I Saaftingestraat 312 1069 BW Amsterdam Tel: 020-619-9970 Fax: 020-367-0145 IBS El Amien II (1) Van Gentstraat 16a

Nadere informatie

Iedereen mag meedoen als er gespeeld wordt. U kunt deze ook op de posters bij de ingangen en in de klassen terug vinden.

Iedereen mag meedoen als er gespeeld wordt. U kunt deze ook op de posters bij de ingangen en in de klassen terug vinden. PCBS Willem-Alexander Kapelweidtje 2 1861 JH Bergen www.tabijn-willemalexander.nl 072-5813142 Nr. 10, 15-1-2015 072-5818270 Maandregel van de Willem-Alexanderschool wa-school@tabijn.nl Deze maand staat

Nadere informatie

Het medicijn Gammaglobuline onder je huid Subcutaan

Het medicijn Gammaglobuline onder je huid Subcutaan Het medicijn Gammaglobuline onder je huid Subcutaan Wilhelmina Kinderziekenhuis Wat staat er in deze folder Informatie voor ouders 2 Het medicijn Gammaglobuline onder je huid (subcutaan) 4 Wil je meer

Nadere informatie

MIJN KIND HEEFT EEN HANDICAP. Wat betekent Passend Onderwijs voor ons?

MIJN KIND HEEFT EEN HANDICAP. Wat betekent Passend Onderwijs voor ons? MIJN KIND HEEFT EEN HANDICAP Wat betekent Passend Onderwijs voor ons? Wat is er aan de hand? Elk kind in Nederland heeft recht op goed onderwijs. Voor kinderen met een lichamelijke of meervoudige handicap

Nadere informatie

Berlage of Barlaeus?

Berlage of Barlaeus? Het schoolkeuzeproces door de ogen van Amsterdamse ouders Projectnummer: 11258 In opdracht van: DMO Lotje Cohen MSc drs. Idske de Jong dr. Esther Jakobs drs. Jeroen Slot Oudezijds Voorburgwal 300 Postbus

Nadere informatie

Basisdocument Werken in de stamgroep

Basisdocument Werken in de stamgroep Basisdocument Werken in de stamgroep 1.1 Doel Beter inspringen op de verschillen van kinderen door meer gestructureerd tijd vrij te maken voor het bieden van gerichte hulp. D.m.v. het inzetten van Blokperiode

Nadere informatie

SCHOOLGIDS. Schooljaar 2014 2015

SCHOOLGIDS. Schooljaar 2014 2015 SCHOOLGIDS Schooljaar 2014 2015 I S L A M I T I S C H E B R E D E S C H O O L A L W A F A Buskenblaserstraat 65 BOS EN LOMMER 1055 AG AMSTERDAM TELEFOON 020 486 16 38 / 020 411 79 05 E-mail : info@alwafa.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief van RKBS De Waterwilg Jaargang 16, nummer 25

Nieuwsbrief van RKBS De Waterwilg Jaargang 16, nummer 25 Nieuwsbrief van RKBS De Waterwilg Jaargang 16, nummer 25 Nieuwsbrief 20 maart 2015 Jarigen Komende week zijn de volgende kinderen jarig; 21-03 Veerle de Wit groep 6 22-03 Mees de Bie groep 1-2 22-03 Jarno

Nadere informatie

Jij zoekt werk. en je hebt dyslexie. Zo pak je dat aan!

Jij zoekt werk. en je hebt dyslexie. Zo pak je dat aan! Jij zoekt werk en je hebt dyslexie Zo pak je dat aan! 3 e druk 3 e oplage december 2007 ISBN 9789074910446 Copyright 2006 irv, Hoensbroek Uitgever: Auteurs: CrossOver, Woerden Brigitte van Lierop Enid

Nadere informatie

Het is mijn leven. Een werkboek dat helpt bij beslissingen

Het is mijn leven. Een werkboek dat helpt bij beslissingen Een werkboek dat helpt bij beslissingen Dit werkboek is gemaakt door het Landelijk KennisNetwerk Gehandicaptenzorg (LKNG) in samenwerking met Stichting De Toekomst. Het LKNG bundelt bestaande (wetenschappelijke)

Nadere informatie

Een Bijzondere Broer of Zus

Een Bijzondere Broer of Zus Een Bijzondere Broer of Zus Informatiemap voor jongeren met een broer of zus met een handicap, chronische ziekte of psychische stoornis Uitgave: GGNet, regio Apeldoorn Team Preventie Postbus 2003 7230

Nadere informatie