Laat je zorgverzekering geen zorgen opleveren.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Laat je zorgverzekering geen zorgen opleveren."

Transcriptie

1 Laat je zrgverzekering geen zrgen pleveren.

2 Inhudspgave: 1. Wat gaat er veranderen vr de zrgverzekering 2017? 2. Wat is het basispakket van de zrgverzekering 3. Welke plissen zijn er p de markt? 4. Wat is de hgte van het eigen risic Zrgverzekering vergelijken 6. Welke cllectiviteitskrting heeft ZrgverzekeringWijzer? Vrwrd Een zrgverzekering vergelijken en afsluiten, dat zit ng niet in ns patrn m hier jaarlijks naar te kijken en te veranderen. Eigenlijk vreemd want bij andere verzekeringen f energiecntracten die vaak een langere drlp hebben den we dit vaker. Dit terwijl we tegen het einde van het jaar geen reclameblk kunnen missen f het gaat ver je zrgverzekering. Gemiddeld gezien is slechts 7 prcent van de Nederlanders de afgelpen jaren vergestapt naar een nieuwe zrgverzekeraar. Met deze brchure willen wij u dan k de mgelijkheden laten zien welke plissen er zijn, he u p een juiste manier uw zrgverzekering kunt vergelijken en waar u extra aandacht aan kunt geven m geld te besparen.

3 1. Wat gaat er veranderen vr de zrgverzekering 2017? Zals ieder jaar wrdt er tijdens prinsjesdag de plannen van de verheid naar buiten gebracht. Hierin kunnen we dan lezen wat de veranderingen zijn in het basispakket, de hgte van het wettelijk verplichte eigen risic van 2017 maar k wat de nminale zrgpremie gaat wrden vr de zrgverzekeraars. Hiermee gaan de zrgverzekeraars aan de slag en traditiegetruw verwachten we dat DSW een week later de eerste zrgverzekeraar zal zijn die de zrgpremie 2017 naar buiten brengt. De zrgverzekeraars zijn verplicht m vanaf 19 Nvember 2016, zes weken vr het verstrijken van het regulier afsluitseizen, alle prijzen bekend te hebben gemaakt. Veranderingen in het basispakket 2017: In 2017 zullen er enkele wijzigingen plaatsvinden in het basispakket dit zijn de vlgende nderdelen die wrden tegevegd: Brstvergrting, vr vruwen en transgenders indien er afwijkingen zijn die vlden aan een aantal nieuwe criteria. Oglidcrrectie, indien er kan wrden vldaan aan de criteria die de minister heeft gesteld. Hiernder vallen; verlamming f verslapping van het glid tt een bepaalde hgte. Besnijdenis bij mannen, p medische indicatie dit geldt niet vr religieuze besnijdenis. Wettelijk verplichte eigen risic 2017 De hgte van het wettelijk verplichte eigen risic kmt neer p 400,-. Het eigen risic is aanvankelijk ingesteld m de stijging van de zrgpremie te beperken en hierbij is de gedachte dat mensen die gebruik maken van de zrg hier dan extra vr betalen tegenver de mensen die dit niet den. De nminale zrgpremie 2017 De nminale zrgpremie is de prijs van het basispakket waar de zrgverzekeraar mee gaat rekenen. Deze zullen zelf met een prijs kmen wat het basispakket gaat ksten. Iedere verzekeraar is hierin vrij m te bepalen wat de hgte van dit vr iedereen in Nederland werkzaam en wnachtig verplichte pakket is. Wat we de afgelpen jaren hebben gezien is dat de zrgverzekeraars hun reserves inzetten m de stijging van de zrgpremie te vrkmen. Of dit echter dit jaar weer massaal gaat gebeuren is de vraag daar de verzekeraars aan hgere eisen van reserves meten vlden vanuit de Eurpese Unie.

4 2. Wat is het basispakket van de zrgverzekering? Het basispakket is een nderdeel van de zrgverzekering 2017, een verplicht nderdeel welteverstaan. Iedereen wnachtig f werkzaam in Nederland is bij wet verplicht m minimaal dit pakket af te sluiten als zijnde zrgverzekering. De zrgverzekeraars daarentegen zijn dan k verplicht m iedereen te accepteren vr de basisverzekering. Het basispakket is dan k vr iedereen gelijk, bij elke zrgverzekeraar en vr ieder individu. Echter kan alleen de prijs van het basispakket verschillen per zrgverzekeraar, dit is mede afhankelijk van de srt plis waarmee men mee te maken heeft. Dat zijn p dit mment drie verschillende plissen: Budgetplis: Gedkpe prijzen maar een zeer beperkte keuzevrijheid Naturaplis: Middelmatige prijzen met een beperkte keuzevrijheid Restitutieplis: Vaak duurdere prijzen met een vlledige keuzevrijheid. * Een beperkte keuzevrijheid kan resulteren in hge ksten indien u gebruik maakt van een niet aangeslten hulpverlener, wij kmen hier later p terug wanneer we dieper p de srten plissen ingaan. Welke zrg zit er in het basispakket? De zrg die in het basispakket van de zrgverzekering is ervr m u te vrzien van alle ndzakelijk zrg, dit wrdt bepaald dr de Nederlandse verheid, verzekeraars hebben hier geen inspraak p, in dit pakket vallen: Huisartsenbezek Verblijf in het ziekenhuis IVF behandelingen, maximaal 3 behandelingen Kraamzrg Bijzndere tandheelkundige zrg (gespecialiseerd) Anticnceptie tt 21 jaar Dieetvrlichting, maximaal 3 uur per jaar Dieetpreparaten Ergtherapie, maximaal 10 uur per jaar Erfelijkheidsnderzek Fysitherapie,tt18jaar (natestemming)envanaf18jaarbijchrnischeaandeningenvanafde21ebehandeling. Lgpedie Plastische chirurgie, p medische indicatie Psychlgische zrg bij GGZ Stppen met Rken prgramma s Ziekenverver Let p indien u gebruik maakt van zrg betaald u in veel van de bvenstaande gevallen uw wettelijke en mgelijk uw vrijwillige eigen risic. Met uitzndering van; huisarts, verlskundige zrg en kraamzrg (mits vrijwillige pliklinische bevalling), natinaal bevlkingsnderzek en de griepprik (vr risicgrepen). 3. Welke srten plissen zijn er binnen de zrgverzekering?

5 In Nederland hebben we p dit mment drie verschillende srten plissen welke u verplicht bent m af te nemen middels het basispakket. U bent geheel vrij m te kiezen vr welke plis dan k maar wees bewust van de risic s indien u geen keuzevrijheid verkiest. Budgetplis: Wellicht een van de meest besprken plissen van de afgelpen jaren, ng nit was er zveel aandacht vr een bepaalde plis vrm van de zrgverzekering. De reden hiervr is dat de budgetplis een zeer beperkte vrm van keuzevrijheid heeft en in extremis zelfs maar 12 ziekenhuizen gecntracteerd had vr bepaalde vrmen van zrg. Ok is het z dat indien u gebruikt maakt van een hulpverlener die niet is gecntracteerd u slechts een deel van de ksten terug krijgt. Dit deel is in smmige gevallen tt 65% van wat de zrgverzekeraar marktcnfrm acht, fwel het kan u in het geval van een ernstige aandening sms veel geld ksten daar de ambulances niet meedenken welke plis u heeft en u gewn naar het dichtbijzijnste ziekenhuis zullen brengen. Naturaplis: Een naturaplis is een van de meest gangbare plissen van dit mment. Bij een naturaplis heeft u altijd recht p zrg via de zrgverzekering bij de zrgverleners die aangeslten zijn bij uw zrgverzekeraar. Maakt u gebruik van een van deze zrgverleners dan krijgt u het bedrag vlledig verged en dient u de ksten k niet vr te schieten. Gaat u naar een andere zrgverlener welke niet is gecntracteerd dan zal de zrgverzekeraar tt 80% van de marktcnfrme prijs vergeden vr de betreffende behandeling. Restitutieplis: Een restitutieplis is de vaak duurdere plis echter geeft deze wel vlledige keuzevrijheid. Het maakt dan niet uit naar welke zrgverlener u gaat, f deze gecntracteerd is f niet de zrgverzekeraar betaald ten alle tijden 100% van het marktcnfrme tarief terug. Gaat u naar een zrgverlener die gecntracteerd is dan heft u het bedrag k niet vr te schieten maar gaat dit rechtstreeks via uw zrgverzekeraar. 4. Wat is de hgte van het eigen risic en he werkt dit? De hgte van het wettelijk verplichte eigen risic 2017 bedraagt: 400,- InNederlandisersinds2008eenwettelijkverplichteigenrisicpgesteldwelkebijallezrgverzekeringengeldt.Ditisgestart zdatdeschadelastvandezrgverzekeraarslagerwrdtmdatiedereendiedaadwerkelijkzrgverbruikthierkextravr betaald.ditkmtdankterugineenlagerezrgpremie,dieandersvelemalenhgeruitzukmenindienweditnietzuden hebben.ophetmmentdatuin2017zrgkstengaatmakendanzaldezrgverzekeraareenrekeningsturenvrhetgebruik vanheteigenrisic,ditgebruiktualtijdalseerste.heeftukngeenvrijwilligeigenrisictegevegddanzalditkteallen tijde als eerste wrden verbruikt indien u zrgksten gaat maken. Wettelijk f vrijwillig eigen risic? Vr 2017 is het wettelijk verplichte eigen risic 400,- dit kunt u vrijwillig verhgen tt 900,- per jaar. Maar wat is het nut van het vrijwillig verhgen van het eigen risic? Indien u dit vrijwillig verhgt dan kan dit u een besparing pleveren van gemiddeld 20,- per maand die u als krting krijgt p uw zrg-

6 premie. Dit kan heel aantrekkelijk klinken want als slechts eens in de drie jaar zrgksten maakt dan kan je hier dus p besparen. Uiteraard geldt dit niet vr cnsumenten welke chrnisch gebruik maken van zrg f juist verwachten zrgksten te krijgen in 2017, denk aan een bevalling f een peratie / revalidatie, dan is het juist handig m dit weer even te wijzigen naar het wettelijk verplichte eigen risic. Eigen risic gespreid betalen Tegenwrdig kan men het wettelijke verplichte eigen risic van de zrgverzekering bij een veelvud aan zrgverzekeraars gespreid betalen. Sterker ng er zijn al heel veel verzekeraars waarbij dit vraf al plaatsvindt. U betaald dan vaak in tien termijnen het wettelijke eigen risic bij de zrgpremie pgeteld. Maakt geen gebruik van de zrgksten dan krijgt u deze aan het einde van het jaar netjes terug van de zrgverzekeraar. Let p in veel gevallen geldt het gespreid betalen achteraf enkel vr het wettelijk verplichte eigen risic en dus niet indien u het eigen risic heeft verhgd, dit dient u dus apart te huden p uw eigen rekening. 5. Zrgverzekering vergelijken: He pakt ZrgverzekeringWijzer dit aan? Uiteraard zijn er veel websites waar u de zrgverzekering kunt vergelijken, de een tnt vaak een hele andere tp 3 dan de andere. Dit heeft veelal te maken met de belangen van de vergelijkingswebsites en de vergedingen die zijn ntvangen vr het afsluiten van een zrgverzekering. ZrgverzekeringWijzer streeft al jaren naar een transparante markt p het gebied van de zrgverzekeringen en wij tnen alle resultaten nafhankelijk! Bij ns zult u dus k geen keurmerk terugvinden waarbij enkel bepaalde resultaten nafhankelijk getnd wrden want wij vinden dat het al lastig geneg is vr u als cnsument m een keuze te maken. ZrgverzekeringWijzer is dan k geen nderdeel van een zrgverzekeraar en zal dit k zeker nit gaan wrden. ZrgverzekeringWijzer tnt alle zrgverzekeraars die de data aan ns aanleveren, hiervan zijn er een aantal uitznderingen mdat deze zrgverzekeraars dit zelf niet willen, dit zijn: Beterdichtbij, IZA Cura, Prmvendum, Select en G, Natinal Academic. De ZrgverzekeringWijzer is dan k z ingericht m het u z eenvudig mgelijk te maken m te kiezen vr een nieuwe zrgverzekering. De selectiecriteria binnen de vergelijker kunt u zelf aanpassen aan alle nderdelen die de zrgverzekering kan bevatten. Tevens kunt u de zrgverlener in de buurt selecteren m te zien f daar een cntract mee is afgeslten zdat u de juiste zrgverzekering ng makkelijker kunt kiezen. 6. Cllectiviteitskrting via ZrgverzekeringWijzer.nl ZrgverzekeringWijzer heeft een grt aantal cllectiviteiten waardr het mgelijk is dat u krting

7 krijgt p bepaalde prducten. Z prberen wij altijd zveel mgelijk krting te realiseren in ruil vr de vergeding die wij krijgen bij een afsluiting van de verzekering. Het kan dus heel ged vrkmen dat u bij ns p de website het gedkpste aanbd vind en p andere websites een veel hgere prijs ziet van hetzelfde prduct. U heeft uw verzekering afgeslten, wat gebeurd er dan? U heeft een keuze gemaakt en bent de afgelpen peride vergestapt naar een nieuwe zrgverzekeraar. Dan is het mgelijk dat je n g niets hebt gehrd van je nieuwe zrgverzekeraar, he kan dat? Lgisch dat u dit wilt weten, vral de laatste week van het jaar is het extreme drukte bij de verzekeraars. Het kan daarm vrkmen dat u pas in 2017 bericht krijgt dat uw verzekering is afgeslten, wel krijgt u ten alle tijden na het afsluiten een bevestigingsmail. Heeft u deze ntvangen? Dan is het gewn ged gegaan en heft u zich geen zrgen te maken. Wel kan het z zijn dat indien u in de laatste week de zrgverzekering afsluit de ude verzekeraar in Januari haar premies afschrijft p uw rekening, u kunt dit bedrag laten strneren via uw bank f wachten tt ze vaak binnen 2 weken het geld terugstrten p uw eigen bankrekening. De zrgpas van uw verzekeraar valt meestal eind januari bij u in de bus, heeft u hem in februari ng niet ntvangen dan is het verstandig m even cntact met uw verzekeraar p te nemen. U kunt uiteraard wel al gewn gebruik maken van de zrg, de zrginstellingen werken namelijk met het VECOZO systeem wat geschakeld staat met alle verzekeraars. Deze kunnen precies zien welk pakket u heeft en wat de eventuele ksten zijn vr het gebruik van de zrg indien dit niet is gecntracteerd. Wij hpen dat u met het lezen van dit dcument een kpzrg minder heeft! Mcht u alsng vragen hebben dan kunt u ns bereiken p werkdagen van 09:00-17:00 uur p Met vriendelijke gret, Rb en Frans

Wat is een bevalplan Waarom dit bevalplan Locatie

Wat is een bevalplan Waarom dit bevalplan Locatie Wat is een bevalplan Een bevalplan is een beknpt dcument waarin je juw wensen en verwachtingen ver de bevalling pschrijft. Vr juw bevalling bespreek je dit dcument met juw zrgverleners en begeleiders.

Nadere informatie

Werkinstructie. Contractering Huisartsen 2015

Werkinstructie. Contractering Huisartsen 2015 Werkinstructie Cntractering Huisartsen 2015 Belangrijkste pmerkingen met betrekking tt de digitale cntractering U sluit uw cntract af via de website van DSW. U lgt in met uw individueel VeCZ certificaat,

Nadere informatie

Schadeverzekeringen Zakelijk Zorgverzekeringen. o o

Schadeverzekeringen Zakelijk Zorgverzekeringen. o o Dienstenwijzer Z zijn wij u graag van dienst Op de dienstverlening van ns kantr is de Wet p het financieel tezicht van tepassing. Eén van de eisen die uit deze wet vlgt is dat wij u tijdig infrmeren ver

Nadere informatie

Kritisch over uw gezondheid Delta Lloyd Zorgverzekeringen 2013

Kritisch over uw gezondheid Delta Lloyd Zorgverzekeringen 2013 Kritisch er uw gezndheid Delta Llyd Zrgerzekeringen 2013 F 01.1.05_BrchA5_3.indd 1 071112 12:32 Kritisch er uw gezndheid Pag. 2/8 F 01.1.05 1112 Kritisch er uw gezndheid Delta Llyd Zrgerzekeringen 2013

Nadere informatie

Klachtenreglement Zorgkantoor DWO/NWN

Klachtenreglement Zorgkantoor DWO/NWN Klachtenreglement Zrgkantr DWO/NWN Januari 2015 1. Algemene bepalingen De Wet langdurige zrg (Wlz) is vanaf 1 januari 2015 van kracht. Deze wet wrdt uitgeverd dr de zrgkantren. Deze kantren zijn vr smmige

Nadere informatie

Toelichting Checklist Optimale informatie beleggingsverzekering

Toelichting Checklist Optimale informatie beleggingsverzekering Telichting Checklist Optimale infrmatie beleggingsverzekering Algemeen Infrmatie ver beleggingsverzekeringen Beleggingsverzekeringen zijn cmplexe prducten. Om de klant beter inzicht te geven in de werking

Nadere informatie

SOCIALE VEERKRACHT INNOVATION GAMES DEAR FUTURE SEPTEMBER 2017

SOCIALE VEERKRACHT INNOVATION GAMES DEAR FUTURE SEPTEMBER 2017 SOCIALE VEERKRACHT INNOVATION GAMES DEAR FUTURE 23 28 SEPTEMBER 2017 1.WAARDENKAARTEN Hiernder wrden de waardenkaarten weergegeven. Uit 24 kaarten zijn er 6 gekzen die centraal staan bij dit team en het

Nadere informatie

Grip op reclame Internet (cookies)

Grip op reclame Internet (cookies) DDMA PRIVACY AUTORITEIT - CONSUMENTEN HANDBOEK Grip p reclame Internet (ckies) PRAKTISCH ADVIES BIJ COMMERCIËLE COMMUNICATIE Vrwrd Aan de hand van cncrete infrmatie en handige checklists bieden wij u via

Nadere informatie

Zorgplan. Naam. Adres. Uitgerekende datum. Administratienummer. Naam en adres verloskundige praktijk

Zorgplan. Naam. Adres. Uitgerekende datum. Administratienummer. Naam en adres verloskundige praktijk Zrgplan Naam Adres Uitgerekende datum Administratienummer Naam en adres verlskundige praktijk datum tijd Met wie Afsprakenlijst Gefeliciteerd met uw zwangerschap! Tijdens uw zwangerschap zal u nder cntrle

Nadere informatie

Indien u ons telefonisch een opdracht geeft, dient u deze opdracht schriftelijk te bevestigen.

Indien u ons telefonisch een opdracht geeft, dient u deze opdracht schriftelijk te bevestigen. DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Krachtens wettelijke bepalingen zijn wij verplicht m vrafgaand aan de ttstandkming van een (financiële) vereenkmst/pdracht tt dienstverlening dit dcument aan u te verstrekken.

Nadere informatie

Informatie voor scholen

Informatie voor scholen Infrmatie vr schlen Niet alleen studenten, maar k schlen kunnen rekenen p een gede samenwerking met Travel2Cnnect als partner. Dr nze jarenlange persnlijke ervaring met stagiaires, vrijwilligers en lkale

Nadere informatie

Veel gestelde vragen huurbeleid 18 oktober 2012

Veel gestelde vragen huurbeleid 18 oktober 2012 Veel gestelde vragen huurbeleid 18 ktber 2012 Algemeen: 1. Waarm kmt er een nieuw huurbeleid? Een aantal ntwikkelingen heeft ervr gezrgd dat wij ns huurbeleid hebben aangepast. Deze ntwikkelingen zijn:

Nadere informatie

Stel uw inkomen zeker, sluit een arbeidsongeschiktheidsverzekering af

Stel uw inkomen zeker, sluit een arbeidsongeschiktheidsverzekering af Stel uw inkmen zeker, sluit een arbeidsngeschiktheids af Eindelijk geniet u van een heerlijke skivakantie. En natuurlijk verkmt het u niet, want u bent een ervaren skiër. Maar laat dat ngeluk nu net in

Nadere informatie

Start van uw behandeling

Start van uw behandeling Start van uw behandeling U heeft zich aangemeld vr behandeling binnen GGZ Veenendaal. Met hulp van dit frmulier willen we de behandeling alvast met u in gang zetten, vrdat de gesprekken daadwerkelijk begnnen

Nadere informatie

Hoofdstuk 6 Verzekeringen

Hoofdstuk 6 Verzekeringen Hfdstuk 6 Verzekeringen In dit hfdstuk bespreken we de meest vrkmende verzekeringen die betrekking hebben p pleegzrgplaatsingen. 1. W.A.-verzekering a. 15 b. 15-16 jaar c. 16+ d. 18 + 2. Rechtsbijstandverzekering

Nadere informatie

D i e n s t v e r l e n i n g s d o c u m e n t

D i e n s t v e r l e n i n g s d o c u m e n t D i e n s t v e r l e n i n g s d c u m e n t Ons kantr hudt zich bezig met financiële dienstverlening en heeft zich gespecialiseerd in schade- en levensverzekeringen en is daarbij actief p de zakelijkeen

Nadere informatie

Persoonlijke offerte voor Dhr. V. Oorbeeld

Persoonlijke offerte voor Dhr. V. Oorbeeld Persnlijke fferte vr Dhr. V. Orbeeld Znnestraat 12 1234AB, Znnestad 15 april 2015, s-hertgenbsch Geachte heer Orbeeld, Hartelijk dank dat we u een aanbd p maat mgen den vr Zelfstrm Huur Deze fferte p maat

Nadere informatie

Verzekeringsvoorwaarden, voorzover relevant en declaratieafspraken inzake de zorg verleend door een huidtherapeut 2011

Verzekeringsvoorwaarden, voorzover relevant en declaratieafspraken inzake de zorg verleend door een huidtherapeut 2011 Bijlage 1 Verzekeringsvrwaarden, vrzver relevant en declaratieafspraken inzake de zrg verleend dr een huidtherapeut 2011 Plisvrmen: Basisverzekering: -Basisverzekering Nrd-Nederland Dit is een cmbinatieplis

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over goodwill

Veelgestelde vragen over goodwill Veelgestelde vragen ver gdwill Geschiedenis van gdwill 1. Waarm wrdt dit nderwerp nu ter sprake gebracht? Gdwill bestaat tch al heel lang? Al enige jaren hrt de LOVAH het geluid dat gdwill weer terug is.

Nadere informatie

- Bedrijfsvermeldingen, Key-accounts & andere advertentiemogelijkheden -

- Bedrijfsvermeldingen, Key-accounts & andere advertentiemogelijkheden - - Bedrijfsvermeldingen, Key-accunts & andere advertentiemgelijkheden - Dr: VvE Media B.V. Versie: 2.1 Datum: 7 mei 2015 Cntactpersn: Dhr. R.H.P. van der Vssen inf@nederlandvve.nl www.nederlandvve.nl ABN

Nadere informatie

TOELICHTING KOSTEN MOZAÏEKBEHEER OPEN GRASLAND

TOELICHTING KOSTEN MOZAÏEKBEHEER OPEN GRASLAND STICHTING COLLECTIEF AGRARISCH NATUURBEHEER SCAN TOELICHTING KOSTEN MOZAÏEKBEHEER OPEN GRASLAND BESCHRIJVING De ksten mzaïekbeheer zijn een vergeding vr de ksten die p bedrijfsniveau gemaakt wrden vr het

Nadere informatie

Document 77.v. Een d.d. 10 april 2017 van NLO aan de Kansspelautoriteit houdende voorinformatie over het akkoord met Stichting

Document 77.v. Een  d.d. 10 april 2017 van NLO aan de Kansspelautoriteit houdende voorinformatie over het akkoord met Stichting Q Kansspelautriteit [V Datum 18 September 2018 ns kenmerk 12558/ 01.04.688 Dcument 77.v. Een e-mail d.d. 10 april 2017 van NL aan de Kansspelautriteit hudende vrinfrmatie ver het akkrd met Stichting Staatslterijschadeclaim.

Nadere informatie

Beweeg Mee! De gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) 1 in de collectieve verzekering voor de minima van de gemeente Den Haag

Beweeg Mee! De gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) 1 in de collectieve verzekering voor de minima van de gemeente Den Haag Beweeg Mee! De gecmbineerde leefstijlinterventie (GLI) 1 in de cllectieve verzekering vr de minima van de gemeente Den Haag Mensen niet alleen aan het bewegen brengen, maar k aan het bewegen huden. Dat

Nadere informatie

Handleiding bij het voorbereiden van een activiteit met of bij een partner

Handleiding bij het voorbereiden van een activiteit met of bij een partner Handleiding bij het vrbereiden van een activiteit met f bij een partner Deze handleiding is.a. ndzakelijk mdat wij (het regiteam) geen rechtspersn zijn en derhalve niet namens De Hart&Vaatgrep kunnen pereren

Nadere informatie

Sectorvoorstel voor een toekomstbestendig salderingsmodel

Sectorvoorstel voor een toekomstbestendig salderingsmodel Sectrvrstel vr een tekmstbestendig salderingsmdel Inleiding Znnepanelen zijn in pmars in Nederland. De huidige salderingsregeling vr znne-energie in cmbinatie met een sterk dalende kstprijs van znnepanelen

Nadere informatie

NL Proefpersoneninformatie brief Versie:

NL Proefpersoneninformatie brief Versie: Psychiatrie NL47913.029.14 Prefpersneninfrmatie brief Versie: 23-06-2014 Klinische vervlgstudie naar de ntwikkeling van impulscntrlestrnissen bij de ziekte van Parkinsn Geachte heer/mevruw, Amsterdam,

Nadere informatie

Complementaire zorg noodzakelijk voor ziekenhuizen of de patiënt? René van Duuren 21 juni 2016

Complementaire zorg noodzakelijk voor ziekenhuizen of de patiënt? René van Duuren 21 juni 2016 Cmplementaire zrg ndzakelijk vr ziekenhuizen f de patiënt? René van Duuren 21 juni 2016 Definitie cmplementaire zrg Patiënt gedreven medisch inhudelijk Cmplementaire zrginterventies zijn die verpleegkundige

Nadere informatie

Maak van 2015 jouw persoonlijk professionaliseringsjaar

Maak van 2015 jouw persoonlijk professionaliseringsjaar Maak van 2015 juw persnlijk prfessinaliseringsjaar en wrd Nlc erkend Register Lpbaanprfessinal (RL) Nlc erkend Register Lpbaanprfessinal (RL) Deze status wrdt bereikt na certificering dr het nafhankelijke

Nadere informatie

Kans of risico? De aanvullende verzekering voor huid- en haarpatiënten

Kans of risico? De aanvullende verzekering voor huid- en haarpatiënten Kans f risic? De aanvullende verzekering vr huid- en haarpatiënten Clfn Titel Kans f risic? De aanvullende verzekering vr huid- en haarpatiënten Partners LVVP, LPVN, HPV, NL Net, St. LS, CPLD, VMCE, Debra,

Nadere informatie

Helpt de GGZ? Kort verslag van de 2de informatiebijeenkomst over ROM ggz 12 oktober 2010, Amersfoort

Helpt de GGZ? Kort verslag van de 2de informatiebijeenkomst over ROM ggz 12 oktober 2010, Amersfoort Helpt de GGZ? Krt verslag van de 2de infrmatiebijeenkmst ver ROM ggz 12 ktber 2010, Amersfrt Op 12 ktber zijn 50 cliënten, verwanten, leden van cliënten- en familieraden en ervaringsdeskundigen in Amersfrt

Nadere informatie

H5 Rechten en plichten van werkgever en werknemer

H5 Rechten en plichten van werkgever en werknemer H5 Rechten en plichten van werkgever en werknemer Inhud: 5.1 Plichten van de werkgever 5.2 Plichten van de werknemer 5.3 Schadevergeding 5.4 Algemene wet gelijke behandeling 5.1 Plichten van de werkgever

Nadere informatie

Lokale subsidies voor energiebesparing en duurzame energie

Lokale subsidies voor energiebesparing en duurzame energie RETS RESpedia Lkale subsidie vr energieprjecten Ec Centre Wales Jake Hllyfield Lkale subsidies vr energiebesparing en duurzame energie Diverse lkale verheden in Wales hebben uiteenlpende maatregelen genmen

Nadere informatie

Presentatie eisen reisweek

Presentatie eisen reisweek Presentatie eisen reisweek Beste reisadviseurs, De aftrap is genmen. We zijn begnnen aan een spannende strijd m te bepalen he nze werkweek er in juni 2013 uit zal zien. Natuurlijk lijkt het een beetje

Nadere informatie

Wegwijzer. Dagbehandeling in Behandelcentrum Heideheuvel Informatie voor kinderen en ouders

Wegwijzer. Dagbehandeling in Behandelcentrum Heideheuvel Informatie voor kinderen en ouders Wegwijzer Dagbehandeling in Behandelcentrum Heideheuvel Infrmatie vr kinderen en uders WELKOM! De kmende tijd kmen jij en je uders een dagbehandeling vlgen in Heideheuvel. In Heideheuvel werken we in een

Nadere informatie

Algemene voorwaarden ALGP2017

Algemene voorwaarden ALGP2017 Inhudspgave 1. Waarvr bent u verzekerd? 2. Welke vraarden gelden vr de verzekering? 3. Vr wie geldt deze verzekering? 4. Wat met u den bij schade? 5. Wanneer betalen we nit? 6. Wat betalen we bij terrrisme?

Nadere informatie

Scènefotografie. Tips en trucs. Datum: Versie: 1.1

Scènefotografie. Tips en trucs. Datum: Versie: 1.1 Scèneftgrafie Tips en trucs Datum: 14-10-2016 Versie: 1.1 Picari scèneftgrafie tips en trucs Vereisten vr het maken van een gede ft, vr het visualiseren en genereren van ftrealistische afbeeldingen van

Nadere informatie

Tarieven 2012. MoveDis voedings- en bewegingspraktijk. Beijerlandsestraat 51 3074 RB Rotterdam 010-2919675 / info@movedis.nl www.movedis.

Tarieven 2012. MoveDis voedings- en bewegingspraktijk. Beijerlandsestraat 51 3074 RB Rotterdam 010-2919675 / info@movedis.nl www.movedis. Tarieven 2012 MveDis vedings- en bewegingspraktijk Beijerlandsestraat 51 3074 RB Rtterdam 010-2919675 / inf@mvedis.nl www.mvedis.nl Nevenlcaties Rtterdam Gezndheidscentrum Ldewijk Pincffsweg Ldewijk Pincffsweg

Nadere informatie

TripleM Design Vliehors 10 8223 CX Lelystad ALGEMENE VOORWAARDEN

TripleM Design Vliehors 10 8223 CX Lelystad ALGEMENE VOORWAARDEN Vliehrs 10 ALGEMENE VOORWAARDEN Acceptatie U accepteert deze algemene vrwaarden p het mment dat u akkrd gaat met een fferte. Wijziging TripleM Design heeft het recht m deze algemene vrwaarden te wijzigen

Nadere informatie

Format handleiding werklijsten

Format handleiding werklijsten Frmat handleiding werklijsten Inhudspgave 1. Inleiding... 2 2. Werklijsten... 2 2.1 WERKLIJSTEN OPZOEKEN... 2 2.2 WERKLIJSTEN PER VERSCHILLENDE CATEGORIE... 3 3. Filters... 6 3.1 FILTERS TOEPASSEN... 7

Nadere informatie

Kwaliteitscriteria CVA-zorg, geformuleerd vanuit patiëntperspectief Versie 1.0, augustus 2018 Harteraad

Kwaliteitscriteria CVA-zorg, geformuleerd vanuit patiëntperspectief Versie 1.0, augustus 2018 Harteraad Kwaliteitscriteria CVA-zrg, gefrmuleerd vanuit patiëntperspectief Versie 1.0, augustus 2018 Harteraad In dit dcument staan de kwaliteitscriteria CVA-zrg. Deze vatten samen wat CVA-patiënten verwachten

Nadere informatie

Beleidsregels Hulp bij humanitaire rampen.

Beleidsregels Hulp bij humanitaire rampen. Beleidsregels Hulp bij humanitaire rampen. Inhudspgave 1. Inleiding 3 2. De eerste dagen na een ramp: riëntatie en besluitvrming 4 3. Een hulpkanaal kiezen 5 3.1 Hulpkanaal A: Ndhulp via de SHO 6 3.2 Hulpkanaal

Nadere informatie

Ouderblik. Vrijwilligers in de ouderwerking verzekeren

Ouderblik. Vrijwilligers in de ouderwerking verzekeren Ouderblik Vrijwilligers in de uderwerking verzekeren Inleiding Ouderparticipatie p schl kan verschillende vrmen aannemen aangepast aan de nden van de schl en de uders: een maandelijks udercafé, kffiechtenden,

Nadere informatie

Handleiding consultatie of doorverwijzen

Handleiding consultatie of doorverwijzen Handleiding cnsultatie f drverwijzen Inhudspgave 1. Inleiding... 2 2. Vanuit Caresharing Cllab naar Caresharing Chrnisch... 2 3. Cnsultatie... 3 4. Verwijzing... 4 5. Cntact... 6 ROHA EV 20-11-2015 Versie:

Nadere informatie

U heeft ons verzocht, om gezamenlijk, een gedegen voorstel ten aanzien van uw hypotheek uit te brengen.

U heeft ons verzocht, om gezamenlijk, een gedegen voorstel ten aanzien van uw hypotheek uit te brengen. Vragenfrmulier Klant Beeld U heeft ns verzcht, m gezamenlijk, een gedegen vrstel ten aanzien van uw hyptheek uit te brengen. Onze bedrijfsfilsfie is, m samen met nze relaties, een inventarisatie te maken

Nadere informatie

Studie naar de uitkomst van chirurgische en conservatieve behandeling van densfracturen bij oudere patiënten

Studie naar de uitkomst van chirurgische en conservatieve behandeling van densfracturen bij oudere patiënten Studie naar de uitkmst van chirurgische en cnservatieve behandeling van densfracturen bij udere patiënten Deze infrmatie is bedeld vr patiënten van tenminste 55 jaar ud die recentelijk een densfractuur

Nadere informatie

Het Nieuwe Werken: hieperdepiep hoera? De rol van de OR bij de invoering van Het Nieuwe Werken

Het Nieuwe Werken: hieperdepiep hoera? De rol van de OR bij de invoering van Het Nieuwe Werken Het Nieuwe Werken: hieperdepiep hera? De rl van de OR bij de invering van Het Nieuwe Werken De kans is grt dat er in uw rganisatie al wrdt gesprken ver de invering van Het Nieuwe Werken. En z niet, dan

Nadere informatie

U overweegt een beroep te doen op de dienstverlening van ons kantoor. In deze brief leggen wij u graag uit hoe wij werken en hoe wij beloond worden.

U overweegt een beroep te doen op de dienstverlening van ons kantoor. In deze brief leggen wij u graag uit hoe wij werken en hoe wij beloond worden. DIENSTVERLENINGSDOCUMENT ADVISEUR Dit dcument wrdt u aangebden dr Olders Assurantie Adviseurs B.V. en Olders Hyptheek Adviseurs B.V. Pstbus 525 2003 RM Haarlem Intrductie: U verweegt een berep te den p

Nadere informatie

Huiswerk Informatie voor alle ouders

Huiswerk Informatie voor alle ouders Nummer 6 mei 2010 Huiswerk Infrmatie vr alle uders Huiswerk en efening Ged leren lezen en rekenen is belangrijk, want je hebt deze vaardigheden in het dagelijks leven veral ndig. Kinderen ged leren lezen

Nadere informatie

Handleiding voor het aanmaken van een profiel en het beheer van vacatures en/of trainingen. 1. Het aanmaken van een organisatieprofiel 1

Handleiding voor het aanmaken van een profiel en het beheer van vacatures en/of trainingen. 1. Het aanmaken van een organisatieprofiel 1 Handleiding vr het aanmaken van een prfiel en het beheer van vacatures en/f trainingen 1. Het aanmaken van een rganisatieprfiel 1 2. He het beheer van uw gegevens werkt 3 3. Vacatures 4 We verwachten van

Nadere informatie

dat u gemakkelijker het huurcontract kunt opzeggen als u een koper voor de woning heeft gevonden.

dat u gemakkelijker het huurcontract kunt opzeggen als u een koper voor de woning heeft gevonden. Telichting huurcntract Tijdelijke verhuur p basis Leegstandwet behrende bij het huurcntract p de website van Vereniging Eigen Huis datum van pstellen telichting: 14 december 2012 Inleiding Het verhuren

Nadere informatie

HANDLEIDING ROBO ROBO

HANDLEIDING ROBO ROBO HANDLEIDING ROBO ROBO 1 Op vrhand 1.1 Materiaal klaarzetten 1 RbRb buwds per 2 kinderen Platen met parcurs vr RbRb Aut en dansvler vr RbRb Dancebt 1.2 Cmputers klaarmaken 1 cmputer per 2 kinderen met hierp

Nadere informatie

Inhoudsopgave... 1. 1 Aanmelden als nieuwe gebruiker... 2. 2 Woningen beheren... 3. 2.1 Een nieuwe woning invoeren... 3

Inhoudsopgave... 1. 1 Aanmelden als nieuwe gebruiker... 2. 2 Woningen beheren... 3. 2.1 Een nieuwe woning invoeren... 3 Inhudspgave Inhudspgave... 1 1 Aanmelden als nieuwe gebruiker... 2 2 Wningen beheren... 3 2.1 Een nieuwe wning inveren... 3 2.2 Wijzigen bjectgegevens... 5 2.3 Aanbdpagina eigen website...... 5 2.4 Eigen

Nadere informatie

Samenvatting H9 - Schommelingen in de economie

Samenvatting H9 - Schommelingen in de economie Samenvatting H9 - Schmmelingen in de ecnmie 9.1 Als je het gemiddelde neemt van een grei f afname nem je dat een trend. Als je die trend van een paar jaar neemt, nem je dat trendmatige grei. De prductiemvang

Nadere informatie

12VK22-C Verkiezingsprogramma s gelezen op interesse Kerk in Actie in punten over zorg 1 augustus 2012

12VK22-C Verkiezingsprogramma s gelezen op interesse Kerk in Actie in punten over zorg 1 augustus 2012 C. Zrg Interesse Kerk in Actie gaat in het bijznder uit naar Financiering van de zrg, inclusief de systematiek (marktwerking, persnsgebnden budget, verzekeringen etc.) VN-verdrag vr de rechten van mensen

Nadere informatie

Voorwaarden Glasverzekering bedrijfsgebouw

Voorwaarden Glasverzekering bedrijfsgebouw Vrwaarden Glasverzekering bedrijfsgebuw Met de Glasverzekering bedrijfsgebuw verzekert u zich vr schade aan glas in uw bedrijfsgebuw(en). Lees de vrwaarden en het plisblad ged dr In deze vrwaarden leest

Nadere informatie

Stappenplan BTW-verhoging van 19 naar 21% per 1 oktober 2012

Stappenplan BTW-verhoging van 19 naar 21% per 1 oktober 2012 Stappenplan BTW-verhging van 19 naar 21% per 1 ktber 2012 Supprt ID: 57354 Versies: AccuntView Windws Dit stappenplan hebt u ndig m uw administraties in AccuntView gereed te maken vr het nieuwe BTW-percentage.

Nadere informatie

LAC. Inspiratie LAC water. Organiseer je LAC-zitting. Maak afspraken met de watermaatschappijen. Organiseer je LAC-zitting

LAC. Inspiratie LAC water. Organiseer je LAC-zitting. Maak afspraken met de watermaatschappijen. Organiseer je LAC-zitting Maak afspraken met de watermaatschappijen Organiseer je LAC-zitting Ken de WATER-rechten en plichten van je klant Vermijd afsluitingen Maak een draaibek vr je interne werking LAC Bied nazrg Betrek je cliënt

Nadere informatie

Oproep erkenning en subsidiëring van groepsgericht aanbod. opvoedingsondersteuning door vrijwilligers

Oproep erkenning en subsidiëring van groepsgericht aanbod. opvoedingsondersteuning door vrijwilligers Oprep erkenning en subsidiëring van grepsgericht aanbd pvedingsndersteuning dr vrijwilligers In het kader van het versterken van aanbd pvedingsndersteuning in de Huizen van het Kind lanceert Kind en Gezin

Nadere informatie

Eerste lijn, chronische zorg en ziekenhuisnetwerken: waarin verschilt Vlaanderen van Nederland. P. Ballière Huisarts te Breskens (NL)

Eerste lijn, chronische zorg en ziekenhuisnetwerken: waarin verschilt Vlaanderen van Nederland. P. Ballière Huisarts te Breskens (NL) Eerste lijn, chrnische zrg en ziekenhuisnetwerken: waarin verschilt Vlaanderen van Nederland P. Ballière Huisarts te Breskens (NL) ACUTE ZORG Nederlandse Zrgautriteit (Nza) Bepaalt prijs Bepaalt kwaliteitsnrm

Nadere informatie

Huiswerk. Waarom geven wij op school huiswerk? Wij vinden huiswerk zinvol, omdat we denken daar het volgende mee te kunnen bereiken :

Huiswerk. Waarom geven wij op school huiswerk? Wij vinden huiswerk zinvol, omdat we denken daar het volgende mee te kunnen bereiken : Versie: ktber 2016 Huiswerk Op nze schl wrdt in diverse grepen huiswerk gegeven. Onder huiswerk verstaan we werk dat vanuit de schl meegegeven wrdt en waarvan verwacht wrdt dat het dr de kinderen thuis

Nadere informatie

COGTIPS - COGnitieve Training In Parkinson Studie Studie naar een beter denkvermogen door hersentraining via internet

COGTIPS - COGnitieve Training In Parkinson Studie Studie naar een beter denkvermogen door hersentraining via internet NL58750.029.16 VERSIE 9 dd 18-1-2017 Prefpersneninfrmatie vr deelname aan medisch-wetenschappelijk nderzek COGTIPS - COGnitieve Training In Parkinsn Studie Studie naar een beter denkvermgen dr hersentraining

Nadere informatie

ALLE DIENSTEN DIE U NODIG HEBT, WAAR U OOK BENT

ALLE DIENSTEN DIE U NODIG HEBT, WAAR U OOK BENT ALLE DIENSTEN DIE U NODIG HEBT, WAAR U OOK BENT De Dienstenrichtlijn met de cnsument een ruimere keuze bieden, meer waar vr zijn geld geven en een vlttere tegang tt diensten in de hele EU verzekeren WAAROM

Nadere informatie

Beschermd Wonen met een pgb onder verantwoordelijkheid van gemeenten

Beschermd Wonen met een pgb onder verantwoordelijkheid van gemeenten Beschermd Wnen met een pgb nder verantwrdelijkheid van gemeenten Een factsheet vr cliënten, cliëntvertegenwrdigers en familievertegenwrdigers 1 februari 2016 Sinds 1 januari 2015 valt Beschermd Wnen (vrheen

Nadere informatie

CMD EVALUATIE STAGEBEDRIJVEN 2014

CMD EVALUATIE STAGEBEDRIJVEN 2014 CMD EVALUATIE STAGEBEDRIJVEN 2014 Inhud Respns... 1 Samenvatting van de resultaten... 1 Vragen ver de pleiding... 2 Vragen ver de stagiair... 3 Wat ziet u als sterke punten van de pleiding CMD?... 4 Wat

Nadere informatie

Dossier Ecocheques. Bron: Lex4you op www.securex.eu. BOL BUDIV vzw Kerkstraat 108 9050 Gentbrugge 09 324 38 77. helpdesk@bol budiv.be www.bol budiv.

Dossier Ecocheques. Bron: Lex4you op www.securex.eu. BOL BUDIV vzw Kerkstraat 108 9050 Gentbrugge 09 324 38 77. helpdesk@bol budiv.be www.bol budiv. Dssier Eccheques Brn: Lex4yu p www.securex.eu BOL BUDIV vzw Kerkstraat 108 9050 Gentbrugge 09 324 38 77 helpdesk@bl budiv.be www.bl budiv.be Dssier Eccheques Wat is een eccheque? Eccheques zijn een initiatief

Nadere informatie

Rapport. Bekend maakt bemind Onderzoek naar de bekendheid van en waardering voor het Expertisecentrum Veilige Publieke Taak

Rapport. Bekend maakt bemind Onderzoek naar de bekendheid van en waardering voor het Expertisecentrum Veilige Publieke Taak Rapprt Bekend maakt bemind Onderzek naar de bekendheid van en waardering vr het Expertisecentrum Veilige Publieke Taak Over het CAOP Het CAOP is hét kennis- en dienstencentrum p het gebied van arbeidszaken

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 Groen Licht www.nieuwkortenoord.nl

Nieuwsbrief 1 Groen Licht www.nieuwkortenoord.nl Nieuwsbrief 1 Gren Licht www.nieuwkrtenrd.nl Nieuwsbrief 1 Gren Licht Dit is een nieuwsbrief, speciaal gericht p de actie Gren Licht in Nieuw Krtenrd. Subsidie beschikbaar gesteld dr Prvincie vr Gren Licht

Nadere informatie

Rechten & Plichten. Ziektewet Eigenrisicodragerverzekering

Rechten & Plichten. Ziektewet Eigenrisicodragerverzekering Rechten & Plichten Ziektewet Eigenrisicdragerverzekering De Rechten & Plichten die bij uw Verzuimverzekering hren zijn k van tepassing p uw Ziektewet Eigenrisicdragerverzekering en vullen deze Rechten

Nadere informatie

Toelichting bij het document opnameverklaring bij opname in een psychiatrisch ziekenhuis

Toelichting bij het document opnameverklaring bij opname in een psychiatrisch ziekenhuis 72095942000 VZW Psych. Centrum Caritas Caritasstraat 76 9090 MELLE Telichting bij het dcument pnameverklaring bij pname in een psychiatrisch ziekenhuis U kan als patiënt een aantal keuzes in verband met

Nadere informatie

Onderwerp Wijziging van de Verordening tot het kunnen verlenen van een alleenrecht voor Concern voor Werk. Aan de raad. Status: ter besluitvorming

Onderwerp Wijziging van de Verordening tot het kunnen verlenen van een alleenrecht voor Concern voor Werk. Aan de raad. Status: ter besluitvorming N. 218419-1 Emmelrd, 14 januari 2014. Onderwerp Wijziging van de Verrdening tt het kunnen verlenen van een alleenrecht vr Cncern vr Werk. Advies raadscmmissie [ ] Aan de raad. Status: ter besluitvrming

Nadere informatie

MET ONTSLAG! Ontslaginformatie voor neurologie/neurochirurgie patiënten

MET ONTSLAG! Ontslaginformatie voor neurologie/neurochirurgie patiënten MET ONTSLAG! Ontslaginfrmatie vr neurlgie/neurchirurgie patiënten Het ntslag U bent pgenmen p de afdeling neurlgie/neurchirurgie en u mag met ntslag. Wij hebben de meest gestelde vragen met betrekking

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Artikel 1 Definities

Algemene Voorwaarden. Artikel 1 Definities Algemene Vrwaarden Dit zijn de Algemene Vrwaarden van Fiets Clinics Nederland, gevestigd: Waalbandijk 20, 6541AJ Nijmegen. Op alle prducten van Fiets Clinics Nederland zijn deze Algemene Vrwaarden van

Nadere informatie

Stichting Dhonden Nieuwsbrief nr

Stichting Dhonden Nieuwsbrief nr Stichting Dhnden Nieuwsbrief nr. 12 2018 Stichting Dhnden is pgericht ter ndersteuning van de Tibetaanse vluchtelingen in India mede m de Tibetaanse cultuur te steunen. Naast deze nieuwsbrief kunt u k

Nadere informatie

Kortom: als je een beperking of chronische ziekte hebt, dan heb je te maken met een forse stapeling van zorgkosten.

Kortom: als je een beperking of chronische ziekte hebt, dan heb je te maken met een forse stapeling van zorgkosten. Internetcnsultatie Van: Ieder(in), Patiëntenfederatie Nederland en Per Sald Betreft: Besluit verlaging bijdrage Wlz-zrg en maatschappelijke ndersteuning Datum: 20 april 2018 Te veel mensen met een beperking

Nadere informatie

Concurrentie in de GGZ

Concurrentie in de GGZ Frans van de Pl CONCEPT ng niet geredigeerd Artikel vr Het Medisch Jaar 2007, vlume 33 hfdstuk Cncurreren in de GGZ. Verschijnt zmer 2007 Cncurrentie in de GGZ Het kabinet is vrstander van meer marktwerking

Nadere informatie

Kwaliteitscriteria voor de zorg, vanuit het perspectief van mensen met longkanker

Kwaliteitscriteria voor de zorg, vanuit het perspectief van mensen met longkanker Kwaliteitscriteria vr de zrg, vanuit het perspectief van mensen met lngkanker Lngkanker Nederland, dé patiëntenrganisatie vr lngkankerpatiënten in Nederland en de België, heeft met ndersteuning vanuit

Nadere informatie

Schade protocol Zuiderpark Stadswalzone

Schade protocol Zuiderpark Stadswalzone Schade prtcl Zuiderpark Stadswalzne Gemeente s-hertgenbsch december 2012 Schadeprtcl Zuiderpark - Stadswalzne In dit dcument staat he de gemeente s-hertgenbsch mgaat met schadeclaims. Het is er p gericht

Nadere informatie

Patiëntinformatieformulier late IAT behandeling patiënt versie 1. November 2018

Patiëntinformatieformulier late IAT behandeling patiënt versie 1. November 2018 PATIËNTINFORMATIE STUDIE NAAR HET EFFECT VAN INTRA-ARTERIËLE BEHANDELING VAN HET HERSENINFARCT BIJ PATIËNTEN MET LATE AANKOMST OP DE SPOEDEINSENDE HULP Inleiding Geachte heer/mevruw, Wij vragen u vriendelijk

Nadere informatie

Huisregelement opvang Kiddyzz

Huisregelement opvang Kiddyzz Huisregelement pvang Kiddyzz Deze huisregels gelden in cmbinatie met de vereenkmst van pdracht tussen uders/verzrgers en gastuder, welke dr beide partijen ndertekend zijn. Alle vraaguders dienen van deze

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid voetbalvereniging N.B.S.V.V.

Vrijwilligersbeleid voetbalvereniging N.B.S.V.V. Vrijwilligersbeleid vetbalvereniging N.B.S.V.V. Waarm deze richtlijn? Geen enkele amateur-sprtvereniging kan tegenwrdig ng bestaan znder de inzet en bijdrage van (veel) vrijwilligers. Ok binnen nze vereniging

Nadere informatie

BELANGENVERENIGING PENSIOENGERECHTIGDEN PFZW KEUZEMOGELIJKHEID TUSSEN LAAG-PENSIOEN

BELANGENVERENIGING PENSIOENGERECHTIGDEN PFZW KEUZEMOGELIJKHEID TUSSEN LAAG-PENSIOEN BELANGENVERENIGING PENSIOENGERECHTIGDEN PFZW KEUZEMOGELIJKHEID TUSSEN HOOG-LAAG LAAG-PENSIOEN f f LAAG -HOOG HOOG-PENSIOEN Vr pensiengerechtigden die de 65-jarige leeftijd ng niet bereikt hebben U kunt

Nadere informatie

Stap 1. Wat wil jij?

Stap 1. Wat wil jij? Stap 1. Hi Iemand heeft het idee dat jij wel wat supprt kunt gebruiken. Dat kunnen je uders zijn, een vriend/vriendin een therapeut f iemand anders die ju ged kent. Die iemand wil graag dat jij hulp krijgt

Nadere informatie

Licht traumatisch hersenletsel (volwassenen)

Licht traumatisch hersenletsel (volwassenen) Licht traumatisch hersenletsel (vlwassenen) 2 Inleiding U heeft een licht traumatisch hfd-/hersenletsel pgelpen dr een ngeval f een klap tegen uw hfd. Deze flder beschrijft de infrmatie ver de mgelijke

Nadere informatie

Bijlage 4: Criteria en procedure sluiting jacht bij bijzondere weeromstandigheden

Bijlage 4: Criteria en procedure sluiting jacht bij bijzondere weeromstandigheden Bijlage 4: Criteria en prcedure sluiting jacht bij bijzndere weermstandigheden Beleid: GS nemen als uitgangspunt dat de jacht p alle wildsrten geslten wrdt bij sneeuwbedekking van minimaal 90% die langer

Nadere informatie

Het hypotheektraject van: Adviesburo K&S bv.

Het hypotheektraject van: Adviesburo K&S bv. Het hyptheektraject van: Adviesbur K&S bv. Om uw hyptheekaanvraag z ged mgelijk te kunnen afhandelen geven wij u graag een inzicht in nze werkwijze zdat u weet wat u van ns kunt en mag verwachten. Ons

Nadere informatie

Wegwijzer. Opname in Behandelcentrum Heideheuvel Informatie voor kinderen en ouders

Wegwijzer. Opname in Behandelcentrum Heideheuvel Informatie voor kinderen en ouders Wegwijzer Opname in Behandelcentrum Heideheuvel Infrmatie vr kinderen en uders WELKOM! In Heideheuvel gaan we uit van de vlgende kernwaarden: Zrg ged vr jezelf Zrg ged vr de ander Zrg ged vr je mgeving

Nadere informatie

De kans is groot dat uw testament niet voldoet aan uw wensen, geen gebruik maakt van

De kans is groot dat uw testament niet voldoet aan uw wensen, geen gebruik maakt van Testamenten check Streep dr wat niet van tepassing is VRAAG 1 Is uw testament van vóór 2003? De kans is grt dat uw testament niet vldet aan uw wensen, geen gebruik maakt van de mgelijkheden sinds de invering

Nadere informatie

Confidentieel. 16 januari 2013 2013/11989. Sectorbrief Themaonderzoek Uitbesteding Vermogensbeheer. Geacht bestuur,

Confidentieel. 16 januari 2013 2013/11989. Sectorbrief Themaonderzoek Uitbesteding Vermogensbeheer. Geacht bestuur, Tezicht pensienfndsen en beleggingsndernemingen Middelgrte en kleine pensienfndsen Pstbus 98 1000 AB Amsterdam Cnfidentieel Datum Bijlage(n) 1 Onderwerp Sectrbrief Themanderzek Uitbesteding Vermgensbeheer

Nadere informatie

Wie verkoopt uw huis?

Wie verkoopt uw huis? Wie verkpt uw huis? Accuntnet Verkp Vertruwens Persn Service Accuntnet V V P Service Wie verkpt uw huis? Als u uw huis wilt verkpen, schakelt u k in Spanje een makelaar in. Echter in Spanje geeft men nrmaal

Nadere informatie

De Wet maatschappelijke ondersteuning eenvoudig verteld

De Wet maatschappelijke ondersteuning eenvoudig verteld De Wet maatschappelijke ndersteuning eenvudig verteld Met de Wm det iedereen gewn mee VCP Zichtbare invled van mensen met een beperking p lkaal beleid Inleiding Dit bekje met infrmatie ver de Wet maatschappelijke

Nadere informatie

Handleiding Handleiding Communicatie voor. Promotoren. Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling VLAANDEREN 2014-2020.

Handleiding Handleiding Communicatie voor. Promotoren. Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling VLAANDEREN 2014-2020. Handleiding Handleiding Cmmunicatie vr Prmtren Eurpees Fnds vr Reginale Ontwikkeling VLAANDEREN 2014-2020 1 Eurpese Unie Inhud 1 Inleiding... 1 2 De minimale cmmunicatieverplichtingen... 1 a) Weergave

Nadere informatie

Goed nieuws; kinderopvangtoeslag omhoog!

Goed nieuws; kinderopvangtoeslag omhoog! Data m te nthuden December 2015 04-12 Sinterklaas p schl. Grepen 5 t/m 8 een cntinurster tt 14.00 uur. Neem je eigen lunch mee p 4 december! 13-12 Kerstmarkt vanaf 12.00 tt 18.00 uur, kinderen van De Meeander

Nadere informatie

Beslissingsondersteunende instrumenten. Criteria 2016. September 2015 Stichting Kwaliteit in Basis GGZ

Beslissingsondersteunende instrumenten. Criteria 2016. September 2015 Stichting Kwaliteit in Basis GGZ Beslissingsndersteunende instrumenten September 2015 Stichting Kwaliteit in Basis GGZ Beslissingsndersteunende instrumenten Inleiding Stichting Kwaliteit in Basis GGZ gelft dat de mentale zrg in Nederland

Nadere informatie

CONVERSIE VAN QUEEN 3 OF 4 NAAR QUEEN 5.49

CONVERSIE VAN QUEEN 3 OF 4 NAAR QUEEN 5.49 2013 Quadrant Sftware B.V. CONVERSIE VAN QUEEN 3 OF 4 NAAR QUEEN 5.49 Dit dcument beschrijft de cnversie van een Queen-administratie van release 3 f 4 naar Queen 5.49. De cnversie van een dergelijke administratie

Nadere informatie

CATALOGUS. Teun Gommans Feestborden Maasbreeseweg BL Sevenum. KvK nummer:

CATALOGUS. Teun Gommans Feestborden Maasbreeseweg BL Sevenum.   KvK nummer: CATALOGUS Maasbreeseweg 27 5975 BL Sevenum www.feestbrd.tk feestbrden@live.nl KvK nummer: 14122204 Cpyright. Versie maart 2010 Vr u ligt de catalgus van. In deze catalgus wrden de prducten die ik aanbied

Nadere informatie

030-6661790 (dag en nacht)

030-6661790 (dag en nacht) UITVAARTCODICIL Veldzigt 53 3454 PW De Meern Centraal telefnnummer: 030-6661790 (dag en nacht) Wij adviseren u graag. De verzrging van een begrafenis f crematie Het afsluiten van een begrafenis f crematie

Nadere informatie

Resultaten Nationale Vergelijkingsmonitor

Resultaten Nationale Vergelijkingsmonitor Resultaten Natinale Vergelijkingsmnitr Pricewise is de grtste nafhankelijke vergelijkingssite die zwel energie, verzekeringen als telecm vergelijkt. In de jaarlijks terugkerende Natinale Vergelijkingsmnitr

Nadere informatie

De aandachtspuntenlijst

De aandachtspuntenlijst De aandachtspuntenlijst Wat is de aandachtspuntenlijst? De aandachtspuntenlijst is een verzicht van nderwerpen die aan de rde kunnen kmen tijdens een afspraak met de neurlg. Onderwerpen waarver u meer

Nadere informatie

AANVRAAG TEGEMOETKOMING CHRONISCH ZIEKEN EN GEHANDICAPTEN 2018

AANVRAAG TEGEMOETKOMING CHRONISCH ZIEKEN EN GEHANDICAPTEN 2018 AANVRAAG TEGEMOETKOMING CHRONISCH ZIEKEN EN GEHANDICAPTEN 2018 U KUNT UW AANVRAAG OOK DIGITAAL INVULLEN VIA WWW.HULPWIJZERHATTEM.NL. Vr hulp bij het invullen kunt u terecht bij Op K rs (zie telichting)

Nadere informatie