M&P Payrolling Services + Employment B.V. is een verfrissende organisatie gespecialiseerd in het leveren van payroll services.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "M&P Payrolling Services + Employment B.V. is een verfrissende organisatie gespecialiseerd in het leveren van payroll services."

Transcriptie

1 Introductie M&P Payrolling Services + Employment B.V. is een verfrissende organisatie gespecialiseerd in het leveren van payroll services. Wij zijn gevestigd in Dordrecht en maken deel uit van M&P Industries B.V. Participaties + Financiering. Dankzij onze ervaring binnen het payrolling vakgebied vormen wij al voor veel bedrijven in Nederland een betrouwbare partner in de levering van payroll services. Kenmerkend voor onze organisatie is een persoonlijke en betrokken omgang met onze klanten. De snelheid van onze payroll dienstverlening is een punt waarop wij ons onderscheiden, het op de payroll plaatsen van een medewerker is bij ons binnen 24 uur geregeld. M&P Payrolling Services + Employment is een professionele en klantgerichte organisatie met ervaring in payroll services en complexe verloningsvraagstukken. M&P Payrolling Services + Employment neemt de HR-administratie en het juridisch werkgeverschap van de opdrachtgever over, inclusief de daarbij behorende plichten en risico s. Als payroll organisatie streven wij altijd naar een passende oplossing voor uw situatie. Wijzigingen in wet en regelgeving volgen wij op de voet en implementeren wij direct in onze systemen. M&P Payrolling Services + Employment B.V. is opgericht in 2012 en is een dochteronderneming van M&P Industries B.V. Participaties + Financiering. Wim van der Noordt is algemeen directeur van M&P Payrolling Services + Employment B.V. Wim heeft vele jaren ervaring in de branche en heeft directie gevoerd over meerdere uitzenden payroll ondernemingen. Een nevenfunctie van Wim is gemeenteraadslid in Enschede. In december 2012 heeft Wim als antwoord op de vragen en wensen vanuit de vragersmarkt mede M&P Payrolling Services + Employment B.V. opgezet op initiatief van de holding M&P Industries B.V. Participaties + Financiering.

2 Ruud van der Poel is 100 % aandeelhouder van de holding M&P Industries B.V., waarvan M&P Payrolling Services + Employment B.V. een volle dochteronderneming is. Ruud is meer dan 25 jaar ondernemer, investeerder en heeft meer dan 20 jaar ervaring als Organisatie - & Insolventie Adviseur en Interim Professional. Wat is Payrolling? Payrolling is een relatief nieuwe vorm van dienstverlening op het gebied van P&O in Nederland. Veel ondernemers hebben er van gehoord, maar weten niet precies wat het inhoudt. Wij brengen hier graag verandering in! Bij payrolling neemt M&P Payrolling Services + Employment het juridisch werkgeverschap van u over. Met andere woorden: uw werknemers zijn op papier in dienst van M&P Payrolling Services + Employment, maar blijven uiteraard gewoon voor u werk verrichten. De werknemers zijn door u zelf geworven en geselecteerd, maar worden bij ons aangebracht als werknemer. Het arbeidscontract en de salarisadministratie worden hierbij geheel verzorgd door M&P Payrolling Services + Employment. U loopt zodoende als opdrachtgever geen arbeidsrechtelijke risico s meer over uw werknemers, maar u blijft wel de controle houden over de dagelijkse werkzaamheden van uw werknemers. Hoe werkt payrolling? Als payroll organisatie nemen wij alle administratieve zaken uit handen die komen kijken bij het in dienst nemen van personeel. Uw werknemers blijven gewoon voor u werken, maar omdat wij het juridisch werkgeverschap dragen kunnen wij alle administratieve zaken regelen. Dit wil zeggen dat wij bij payrolling uw werknemers een passend arbeidscontract aanbieden en vervolgens aanmelden bij instanties zoals de belastingdienst en het UWV. Hiernaast verzorgen wij als payroll organisatie ook de pensioenopbouw, werknemersverzekeringen, salarisbetalingen, loonstrook en jaaropgaaf. Zo heeft u als ondernemer met payrolling weer tijd om echt te ondernemen.

3 Waarom payrolling? Er zijn veel voordelen te behalen door gebruik te maken van payrolling. De voornaamste reden voor veel van onze klanten, is toch wel het gemak dat payrolling met zich mee brengt. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over uw personeelszaken. Van arbeidsvoorwaarden en salarisadministratie tot pensioen en ontslag. Alles is ondergebracht bij een partij. Zo kunt u zich weer bezighouden met datgene waar u het beste in bent. Medewerkers op de payroll Zowel kleine als grote en startende ondernemingen kunnen optimaal profiteren van de voordelen van payrolling door medewerkers in te huren via een M&P Payrolling Services + Employment. Als startende ondernemer beschikt u binnen uw organisatie niet de capaciteiten om medewerkers in te zetten voor het voeren van een administratie. Het kost veel, het neemt ruimte in beslag, er moeten speciale medewerkers aangetrokken worden enzovoorts en dus biedt het inhuren van medewerkers via een payroll bureau uitkomst. Bij een openstaande vacature kunt u als ondernemer zelf op zoek gaan naar een passende medewerker. Heeft u hem gevonden dan geeft u echter de administratieve handelingen uit handen. Daarbij moet u denken aan salaris verstrekking, afdracht belasting en premies. M&P Payrolling Services + Employment gaat dan ook het arbeidscontract aan terwijl u de zelf gekozen kandidaat inhuurt via opdracht verstrekking. U voorkomt op die manier eventuele risico s bij een arbeidscontract waarnaast u geen administratie afdeling hoeft te hebben. Als organisatie kunt u flexibel blijven en concentreren op de kerntaak van uw onderneming, waarbij wij uw administratieve zaken als het ware overnemen. Starter of grote organisatie Een starter maar ook een grote organisatie kan voordelen halen uit het uit handen geven van de administratieve zaken binnen de onderneming. M&P Payrolling Services + Employment is gespecialiseerd in het uitvoeren van alle administratieve zaken behorende bij het arbeidscontract. U als ondernemer hoeft dit dus niet te doen. Voordelen voor de werkgever Payrolling via M&P Payrolling Services + Employment biedt vele voordelen. Voordelen waarvan niet alleen u als werkgever profiteert, maar ook uw payrollmedewerkers.

4 Meer tijd om te ondernemen Juridisch werkgever: met M&P Payrolling Services + Employment als juridisch werkgever bent u af van de administratieve rompslomp en de risico s behorend bij het werkgeverschap. Eén loket voor al uw HR zaken: met M&P Payrolling Services + Employment als partner weet u zeker dat alle benodigde kennis van wet- en regelgeving aanwezig is en up to date blijft. Onbeperkt juridisch advies: met de juridische afdeling van M&P Payrolling Services + Employment heeft u onbeperkt de zekerheid van goed juridisch advies. Flexibelere inzet van uw personeel 8 contracten: met M&P Payrolling Services + Employment payroll kunt u uw medewerkers acht tijdelijke contracten aanbieden. Uitsluiting loondoorbetalingsverplichting: geen werk, geen loon en dus geen kosten voor u. Verlenging proeftijd: met M&P Payrolling Services + Employment payroll heeft u bij de instroom van nieuwe werknemers langer de tijd om een juiste selectie te maken van medewerkers die binnen uw bedrijf passen, volgens de ABU cao Fase A zelfs meer dan een jaar. 65+ medewerkers: ww 65+ medewerkers risicoloos in dienst. Studenten: met de M&P Payrolling Services + Employment voorwaarden profiteert u van een voordelig studententarief. Minder risico Verzuim: samenwerken met M&P Payrolling Services + Employment betekent één loket voor al uw verzuimzaken. Oproepmedewerkers en verloop: bij personele wisselingen kan M&P Payrolling Services + Employment payroll de administratieve lastendruk verminderen. Fiscale en arbeidsrechtelijke risico s: de fiscale en arbeidsrechtelijke risico s nemen we van u over. Goed werkgeverschap CAO: arbeidsvoorwaarden zijn minimaal hetzelfde als in vaste dienst Sterke binding: payrollmedewerkers zien het bedrijf waar ze werken als hun werkgever.

5 Naast de voordelen voor u als werkgever bieden wij ook tal van voordelen voor uw medewerkers. Voordelen voor werknemers Werknemers zijn het belangrijkste kapitaal van een bedrijf. Reden genoeg dus om goed voor ze te zorgen. M&P Payrolling Services + Employment is een professionele werkgever met aantrekkelijke voorwaarden voor payrollkrachten. Goede arbeidsvoorwaarden M&P Payrolling Services + Employment biedt via de juiste cao s medewerkers: De zekerheid van goede arbeidsvoorwaarden. Baanzekerheid: gaat de werkgever failliet, dan eindigt de arbeidsovereenkomst niet direct maar blijft M&P Payrolling Services + Employment het salaris conform arbeidsovereenkomst en cao tijdelijk doorbetalen. Medewerkerszekerheidpakket: profiteer van collectiviteitsvoordeel op o.a. een goede pensioensregeling, collectieve ziektekostenverzekering, ANW-hiaatverzekering, WIA-aanvullingsregeling, levensloopregeling of fietsplan. Pensioen: een goed pensioen verdient u al snel bij ons zonder dat het u een vermogen van uw salaris kost. Deskundigheid en persoonlijke begeleiding HR advies: door ons specialisme op HR gebied kunnen wij goed informeren en adviseren over zaken als salaris, cao-regelingen en belasting. Jobcentre: wanneer je arbeidsongeschiktheid raakt of door andere redenen niet meer terug kan naar je werkplek zorgen wij voor intensieve begeleiding bij het vinden van een andere baan door loopbaanconsulenten Waarom M&P Payrolling Services + Employment? Wij onderscheiden ons door: Financiële stabiliteit en zekerheid Open en eerlijke communicatie Kwaliteit op de korte en lange termijn

6 Kosten en tarieven van payrolling De kosten voor payrolling hangen van een aantal factoren af: Het afgesproken uurtarief Het soort te vervullen functie Het standaard ziekteverzuim Wat zijn de verantwoordelijkheden van het bedrijf bij payrolling? Ook al heeft uw bedrijf allerlei zaken uit handen gegeven aan M&P Payrolling Services + Employment, uw bedrijf blijft de belangrijkste kernzaken bepalen! Hierdoor zal er in de praktijk weinig of niets op de werkvloer veranderen. Het is niet zo dat uw bedrijf geen omkijken meer heeft naar haar werknemers. Uw bedrijf blijft hierdoor uiteraard wel verantwoordelijk voor een aantal punten, zoals: Selecteren, werven en aannemen van werknemers Werkroosters plannen Hoogte van salaris vaststellen Dagelijkse aansturing Functionerings- en beoordelingsgesprekken afnemen Huisvesting en vervoer Payrollen is een constructieve oplossing om flexibel te blijven voor in de toekomst. Hoe minder u werkt met vaste contracturen, hoe groter de administratieve last. Of u nu werkt met seizoen krachten, vakantiewerkers, weekendhulpen, tijdelijk personeel, parttimers of fulltimers, M&P Payrolling Services + Employment kan u tijd, geld en zorgen besparen. U bepaalt wie er voor u werkt en wat de arbeidsvoorwaarden zijn. Wij doen de rest. Kostprijzen per gewerkt uur inzichtelijk Via payrollen kunt u de kostprijs van alle medewerkers precies inzichtelijk krijgen. Niet meer op nacalculaties kijken of er winst gemaakt wordt op een project maar vooraf tijdens de voorcalculatie al uw eigen winst bepalen. Ziekterisico brengt geen verhoging van de aanneemsom met zich mee. Alleen de gewerkte uren komen in de kostprijs. Want niet werken (door bijvoorbeeld vakantie of ziekte) is geen factuur voor u. Wij betalen vanuit de loonsom deze niet-gewerkte uren!

7 Waarom wij? M&P Payrolling Services + Employment werkt alleen met zeer ervaren medewerkers vanuit de payroll en detacheringswereld. Meer dan 20 jaar praktijk ervaring maakt ons sterk. We kennen alle ins-and-outs en weten dan ook snel de voor u beste en voordeligste payrolloplossingen! Waarom meer betalen dan nodig is. Wij verlagen uw kostprijs m.b.t. loonlasten en bovendien houden uw medewerkers in de meeste gevallen zelfs netto meer over. Daarnaast doen wij iets wat niemand doet: Als u gebruik maakt van onze loondienstservice dan wordt u tevens ondersteund door een professioneel intermediair. Hij handelt de volledige arbeidsvoorwaardencommunicatie voor u af. Inclusief alle mogelijke verzekeringen en het eventuele pakket met aanlokkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. M&P Payrolling Services + Employment is een onafhankelijk bedrijf die de beste kwaliteit voor de beste prijs biedt. Heel simpel. Wij zijn up-to-date geautomatiseerd en kunnen derhalve met weinig kosten grote hoeveelheden medewerkers verlonen, ongeacht uw branche! Wij hebben u veel te bieden maar altijd op een eerlijke en professionele manier!

8 INLEENOVEREENKOMST De ondergetekenden SPECIMEN 1. Inlener B.V. gevestigd te Vestigingsplaats, 4338 PR, ten dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer Jan Inlener, hierna te noemen inlener. 2. M&P Payrolling Services + Employment BV, gevestigd te Dordrecht, ten dezen vertegenwoordigd door de heer W. van der Noordt, hierna te noemen: M&P In overweging nemende dat 1. De inlener en M&P een overeenkomst voor het inlenen van personeel wensen aan te gaan. 2. M&P gespecialiseerd is in het verzorgen van de arbeidsrechtelijke en administratieve zaken rondom personeel dat ter beschikking wordt gesteld aan de inlener. 3. Bij payrolling de medewerkers van inlener in dienst kunnen treden van M&P en werkzaamheden kunnen verrichten voor inlener. 4. Het arbeidsrechtelijke risico hierdoor wordt verlegd naar M&P behoudens het hierna en in de algemene voorwaarden bepaalde. 5. M&P en de inlener door de uitbesteding van arbeidsrechtelijke en administratieve zaken niet de intentie hebben medewerkers van inlener te benadelen. Komen als volgt overeen Artikel 1: Algemeen 1. Op deze overeenkomst zijn de algemene voorwaarden van M&P van toepassing behoudens afwijking in deze overeenkomst ten opzichte van de algemene voorwaarden. 2. M&P heeft het risico van insolventie van inlener verzekerd. Deze overeenkomst komt slechts tot stand onder de voorwaarde dat de verzekeringsmaatschappij bereid is de door de inlener in de toekomst verschuldigde facturen te verzekeren. Artikel 2: Duur 1. De overeenkomst geldt voor onbepaalde tijd behoudens het bepaalde in artikel 15 leden 1, 2, 3, 4 en 5 van de algemene voorwaarden van M&P. Artikel 3: Contractvormen 1. Onder nieuwe medewerker wordt verstaan een natuurlijk persoon die op het moment van ondertekening niet werkzaam is voor de inlener en bovendien gedurende een periode van tenminste drie maanden en één dag voor de aanvang van de arbeidsrelatie met M& niet werkzaam is geweest bij inlener. Indien inlener gebruik wenst te maken van de arbeid van een nieuwe medewerker biedt M&P hem, ter vrijer bepaling van M&P, een arbeidsovereenkomst met uitsluiting loondoorbetalingverplichting aan voor één jaar. Na verloop van deze overeenkomst kan M&P aan de medewerker een nieuwe overeenkomst aanbieden voor bepaalde of onbepaalde tijd. Aan de medewerker kunnen maximaal 8 contracten voor bepaalde tijd worden gegeven met een gezamenlijke duur van 104 weken. 2. Onder bestaande medewerker wordt verstaan een natuurlijk persoon die op het moment van ondertekening reeds in dienst is van inlener of drie maanden voordat M&P een arbeidsovereenkomst aan de medewerker aanbiedt in dienst van inlener was.

9 Indien inlener gebruik wenst te maken van de arbeid van de bestaande medewerker biedt M&P hem, ter vrijer bepaling van M&P, een arbeidsovereenkomst aan voor bepaalde of onbepaalde tijd. Aan de medewerker kunnen maximaal 8 contracten voor bepaalde tijd worden gegeven met een gezamenlijke duur van 104 weken. 3. Onder studentmedewerker wordt verstaan een natuurlijk persoon die een dagopleiding volgt als bedoeld in artikel 18 van de ABU CAO. Het bewijs van het volgen van een opleiding wordt geleverd door de medewerker aan de hand van het inschrijvingsbewijs als verstrekt door de instelling. Een studentmedewerker kan zowel een bestaande als een nieuwe medewerker zijn. Inlener controleert het bewijs van inschrijving van de studentmedewerker. Indien vast komt te staan dat ten onrechte de medewerker is ingeschaald als studentmedewerker komt de schade die hier het gevolg van is voor rekening van de inlener. Onder schade wordt mede verstaan vergoeding van extra vakantie-uren aan de medewerker. 4. Onder 65+ medewerker wordt verstaan een natuurlijk persoon die de leeftijd van 65 jaar of ouder heeft bereikt. Artikel 4: Collectieve arbeidsvoorwaarden 1. Op alle overeenkomsten die M&P sluit met medewerkers is de ABU CAO van toepassing. Partijen kunnen gezamenlijk besluiten om te kiezen voor een andere passende cao of eventueel geen cao. 2. Inlener bepaalt per medewerker het aantal te werken uren per periode. Het aantal te werken uren zal in overeenstemming zijn met de CAO, wettelijke voorschriften en de rechtspositie van de medewerkers. Artikel 5: Opzegging van werkzaamheden van medewerker door inlener 1. Onder opzegging als bedoeld in deze bepaling wordt verstaan het door inlener geheel of gedeeltelijk beëindigen van de werkzaamheden in de onderneming van inlener. Beëindiging omvat mede de situatie dat de medewerker minder uren werkzaamheden zal verrichten in de onderneming van inlener. 2. Inlener kan de werkzaamheden van nieuwe medewerkers op elk moment opzeggen gedurende de eerste twaalf maanden waarin uitsluiting loondoorbetalingverplichting van toepassing is. Opzegging van de werkzaamheden van nieuwe medewerkers is niet toegestaan indien in de arbeidsovereenkomst van de nieuwe medewerker met M&P een aantal uren arbeid is vastgelegd. 3. Door verloop van tijd eindigen de werkzaamheden van een medewerker met een overeenkomst voor bepaalde tijd van rechtswege op de einddatum van de arbeidsovereenkomst. 4. Opzegging door de inlener van de werkzaamheden van een medewerker met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd is slechts mogelijk met een opzegtermijn van tenminste acht weken. In geval het aantal dienstjaren van de medewerker bij inlener en M&P gezamenlijk meer dan vier jaar bedraagt wordt de opzegtermijn verlengd met twee weken per vol dienstjaar. De maximale opzegtermijn bedraagt zes maanden. 5. Opzegging tijdens arbeidsongeschiktheid van de medewerker is niet toegestaan. Artikel 6: Beloning 1. Als tarief voor de dienstverlening hanteert M&P de overeengekomen loonsom vermenigvuldigd met het bruto uurloon. Alle tarieven zijn exclusief BTW. 2. Inlener is verplicht op het eerste verzoek van M&P aan M&P alle gegevens over het ziekteverzuim te verschaffen. 3. Inschaling geschiedt aan de hand van het door inlener gemiddeld gemeten aantal gewerkte uren per periode van vier weken. Het minimumverzuimpercentage bedraagt bij het aangaan van de overeenkomst 4%, het maximum 8%. 4. M&P vergelijkt na twee perioden van vier weken het aantal gewerkte uren met het door inlener geschatte aantal uren. In geval de schatting afwijkt van het werkelijk aantal gewerkte uren zal de loonsom door M&P met terugwerkende kracht worden vastgesteld op het juiste percentage. 5. De loonsomfactor bedraagt 1,75 voor reguliere medewerkers.

10 6. Elk jaar na 6 perioden van vier weken (september) en na 13 perioden van vier weken (april) wordt de loonsom opnieuw vastgesteld. Als meetperiode wordt genomen de 13 daaraan voorafgaande perioden. 7. Onder ziekteverzuim wordt verstaan de loonkosten die door M&P betaald moeten worden aan de arbeidsongeschikte medewerker in verhouding tot de loonkosten van alle medewerkers (inclusief de arbeidsongeschikte medewerkers). Onder loonkosten wordt mede verstaan de vergoeding voor zorgverlof, arbeidsongeschiktheid als gevolg van arbeidsconflict. 8. Ingeval het ziekteverzuim in een periode hoger is dan 8% worden afzonderlijke prijsafspraken gemaakt. 9. Voor overwerk, bruto vergoedingen, bruto toeslagen, en arbeid verricht door 65+ medewerkers gelden bijzondere tarieven welke op aanvraag worden verstrekt. 10. Onder overwerk wordt verstaan de door of namens de inlener opgedragen arbeid waaronder de normale arbeidstijd van 520 uur per kalenderkwartaal wordt overschreden. Ingeval de krachtens de voor de inlener geldende CAO een andere definitie van overwerk bepaalt is deze definitie van toepassing. 11. Onder bruto vergoedingen en toeslagen worden beschouwd vergoedingen en toeslagen welke krachtens de voor de inlener geldende CAO verschuldigd zijn aan medewerkers. Artikel 7: Facturering 1. Op basis van de door de inlener verstrekte urenspecificatie stelt M&P de factuur op. De vergoeding van M&P bedraagt het door de inlener vastgestelde bruto uurloon verhoogd met eventuele opslagen welke totaal vermenigvuldigd wordt met de toepasselijke loonsomfactor. 2. Per week wordt een factuur opgesteld. 3. Inlener machtigt M&P om van bankrekening (rekeningnummer) op naam van Inlener de factuur vooraf te incasseren. Artikel 8: Algemene voorwaarden 1. Op deze inleenovereenkomst zijn de algemene voorwaarden van M&P van toepassing. Inlener verklaart akkoord te gaan met de algemene voorwaarden. Artikel 9: Geschillen 1. De rechtsverhouding tussen M&P en inlener wordt beheerst door Nederlands recht. Alle geschillen zullen uitsluitend worden beslecht door de rechtbank in het arrondissement waarin M&P is gevestigd. Getekend te Dordrecht, d.d. (datum) M&P Payrolling Services + Employment B.V. Inlener B.V. De heer W. van der Noordt Directeur De heer J. Inlener

11 ALGEMENE VOORWAARDEN van M&P Payrolling Services + Employment B.V., hierna te noemen M&P gevestigd en kantoorhoudende te Dordrecht Artikel 1: Definities 1. M&P Payrolling Services + Employment B.V., hierna te noemen M&P, verzorgt diensten op het gebied van payrolling. Deze dienstverlening geschiedt in de driehoek van M&P, inlener en medewerker. M&P gaat een arbeidsovereenkomst aan met een medewerker. Deze medewerker wordt aansluitend ter beschikking gesteld aan inlener. 2. Onder inlener wordt verstaan het bedrijf dat een overeenkomst aan gaat met M&P. 3. Onder medewerker wordt verstaan een natuurlijk persoon die in dienst is bij M&P en ter beschikking wordt gesteld aan de inlener. De medewerker valt onder een CAO. 4. Onder AV wordt verstaan de onderhavige algemene voorwaarden. 5. Onder levering wordt verstaan een dienst dan wel uitvoering van een opdracht door M&P binnen de aangegane overeenkomst. Artikel 2: Toepasselijkheid 1. De algemene voorwaarden van M&P zijn van toepassing op alle overeenkomsten c.q. transacties met M&P in welke vorm dan ook, inclusief uitgebrachte offertes. Op alle transacties met M&P zijn uitsluitend en zonder voorbehoud de AV van M&P van toepassing en alle transacties worden aangegaan onder de onontbindende voorwaarde dat deze AV van toepassing zijn. 2. De voorwaarden (of inkoopvoorwaarden) van inlener zijn niet van toepassing, tenzij M&P hiermee nadrukkelijk schriftelijk heeft ingestemd. Indien in zo een geval meerdere sets van algemene voorwaarden van toepassing zijn en deze voorwaarden conflicteren, dan prevaleren de algemene voorwaarden van M&P. 3. M&P is bevoegd de algemene voorwaarden aan te passen. De voorgaande versie van de voorwaarden blijft van toepassing op een voor het moment van wijziging gesloten overeenkomst. 4. Indien enige bepaling van de algemene voorwaarden nietig of vernietigbaar is blijven de overige bepalingen van toepassing. Artikel 3: Totstandkoming Overeenkomst 1. Alle aanbiedingen en prijsopgaven van M&P zijn vrijblijvend. Alle aanbiedingen en prijsopgaven zijn altijd exclusief BTW. 2. De overeenkomst komt tot stand door ondertekening van de overeenkomst. Deze aanvaarding kan blijken uit ondertekening, maar ook door uitvoering te geven aan de overeenkomst. 3. Aan de overeenkomst wordt pas uitvoering gegeven als aan de bepalingen als vernoemd in artikel 14 is voldaan.

12 Artikel 4: Verplichtingen van M&P 1. M&P zal zich bij de uitvoering van haar werkzaamheden gedragen als een zorgvuldig werkgever. 2. M&P zal alle door inlener beschikbaar gestelde informatie vertrouwelijk behandelen. Artikel 5: Verplichtingen van inlener 1. Inlener dient M&P tijdig en volledig inlichtingen te verstrekken die nodig zijn om de overeenkomst naar behoren te vervullen. Artikel 6: Arbeidsomstandigheden 1. Inlener wordt door de Arbeidsomstandighedenwet aangemerkt als werkgever. 2. Inlener is gehouden jegens medewerkers en M&P de relevante verplichtingen uit de Arbeidsomstandigheden en Arbeidstijdenwet, titel 10 van boek 7 van het Burgerlijk Wetboek en alle overige wetgeving welke van toepassing is op de relatie tussen werkgever en medewerker stipt na te komen. Inlener zal de medewerker behandelen als zijnde zijn eigen medewerker. Dit betekent dat inlener gehouden is de medewerker te instrueren, toezicht te houden op de medewerker en hem leiding te geven. 3. Inlener beschikt op het moment van totstandkoming van de overeenkomst met M&P over een goedgekeurde Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E). Inlener is verplicht gedurende de looptijd van de overeenkomst over een geldige RI&E te (blijven) beschikken. Inlener legt op het eerste verzoek van M&P een afschrift van de RI&E over aan M&P. 4. Inlener verzekert de bij haar werkzame medewerkers op afdoende wijze tegen de risico s van ongevallen tijdens werktijd. 5. Ingeval inlener haar verplichtingen als bedoeld in lid 2 tot en met 4 niet nakomt is zij gehouden tot vergoeding die M&P dient te betalen aan medewerker omdat inlener haar verplichtingen als bedoeld in lid 2 niet is nagekomen. 6. Ingeval medewerker van een arbeidsongeval of beroepsziekte overkomt is inlener gehouden de bevoegde instanties onverwijld op de hoogte te brengen en een schriftelijke rapportage op te stellen van het gebeurde. Het rapport geeft tevens aan in hoeverre het ongeval te wijten is aan gebrekkig toezicht of instructie van de inlener respectievelijk in hoeverre voldoende maatregelengenomen zijn ter voorkoming van de ziekte. Inlener stelt onverwijld een afschrift van het rapport ter beschikking aan M&P. 7. Inlener voert ten minste eenmaal per jaar een functionering of voortgangsgesprek met de medewerker. Van de inhoud van dit gesprek wordt schriftelijk verslag gedaan aan de medewerker en aan M&P. Artikel 7: Ziekte en verlof 1. Het aantal verlof en vakantie uren is bepaald in de CAO. Inlener stelt medewerker in staat de verlof- en vakantie uren op te nemen. 2. Medewerker heeft recht op loondoorbetaling bij buitengewoon verlof en kort verzuim als bedoeld in de wet arbeid en zorg. 3. Inlener stelt M&P onverwijld op de hoogte van ziekte of arbeidsongeschiktheid van een medewerker. 4. M&P is gehouden de verplichtingen voortvloeiend uit de wet Poortwachter na te komen. Inlener verleent haar medewerking aan de re integratie van de medewerker. 5. Indien inlener in gebreke blijft aan het bepaalde in 4 te voldoen is zij aansprakelijk voor de daaruit voortvloeiende schade. Onder schade wordt mede verstaan de betaling van ziektegeld.

13 Artikel 8: Arbeidsconflict 1. Inlener stelt M&P onverwijld op de hoogte van problemen tussen medewerker en inlener. 2. De bevoegdheid tot het ontslaan van de medewerker berust bij M&P. Artikel 9: Indiensttreding nieuwe medewerker 1. Alvorens inlener een nieuwe medewerker te werk stelt overlegt zij met M&P. M&P zal, te haar vrijer bepaling, de medewerker in dienst nemen. Inlener brengt M&P ten minste twee werkdagen voor aanvang van de werkzaamheden van haar voornemen op de hoogte. 2. Het is inlener niet toegestaan de medewerker werkzaamheden te laten verrichten alvorens een arbeidsovereenkomst met M&P is gesloten. Dit laat onverlet de bevoegdheid van inlener zelf personeel in dienst te nemen. 3. In aanvulling op de CAO verstrekt inlener aan M&P alle informatie over arbeidsverleden van de nieuwe medewerker. Ingeval deze informatie onjuist blijkt is inlener voor de schade die hieruit volgt aansprakelijk jegens M&P. Onder schade wordt mede verstaan het ontstaan van een arbeidsovereenkomst van onbepaalde tijd omdat M&P als opeenvolgend werkgever wordt beschouwd. 4. Inlener controleert de identiteit van medewerker. Zij maakt een kopie van het door medewerker verstrekte originele identiteitsbewijs en controleert deze op echtheid en geldigheid. Het kopie wordt voorzien van een handtekening van inlener en medewerker. Ingeval de controle onjuist blijkt is inlener voor de schade die hieruit volgt aansprakelijk jegens M&P. 5. Inlener verstrekt aan M&P een functieomschrijving van de door medewerker uit te oefenen functie alsmede een bijbehorend salarisvoorstel. Artikel 10: Indiensttreding bestaande medewerker 1..Alvorens inlener een bij inlener reeds in dienst zijnde medewerker wil overdragen aan M&P overlegt zij met M&P. 2. Het bepaalde in artikel 9 lid 3 en 4 is van overeenkomstige toepassing. 3. M&P is gehouden de medewerker dezelfde arbeidsvoorwaarden te honoreren als voorheen gehanteerd werden bij inlener. 4. Ingeval een medewerker van inlener op het moment van indiensttreding bij M&P recht heeft op, bij inlener als medewerker opgebouwde, vakantie uren en/of vakantiegeld worden deze door inlener uitbetaald, medewerker kan er voor kiezen de opgebouwde uren mee te nemen naar M&P. Indien de medewerker de meegenomen vakantie uren wenst te benutten worden deze uren ingevuld als gewerkte uren. 5. Indien een medewerker meer vakantie uren opneemt dan hem toekomt is M&P gerechtigd deze vakantie uren te verrekenen met medewerker. Indien de medewerker (wederom) in dienst treedt bij de inlener als medewerker en M&P de uren niet (meer) kan verrekenen is inlener het door medewerker verschuldigde naast de medewerker hoofdelijk verschuldigd aan M&P. Artikel 11: Andere werkzaamheden 1. Het is inlener niet toegestaan de medewerker aan derden ter beschikking te stellen of werkzaamheden in het buitenland te laten verrichten tenzij hiervoor schriftelijke toestemming is gegeven door M&P. 2. Het is M&P niet toegestaan medewerkers van inlener anders dan bij inlener werkzaamheden te laten verrichten behoudens schriftelijke toestemming van inlener.

14 Artikel 12: Urenregistratie 1. Inlener verstrekt periodiek aan M&P een urenspecificatie van het aantal door medewerker bij inlener gewerkte uren. Het tijdvak van de periode wordt door partijen schriftelijk overeengekomen. De op het werkbriefje ingevulde uren gelden tussen M&P en inlener als dwingend bewijs van het aantal gewerkte uren. 2. Ingeval het aantal uren door medewerker betwist wordt en M&P gehouden is tot vergoeding is inlener gehouden tot vergoeding van deze uren overeenkomstig het bepaalde in artikel 12. Deze vergoeding wordt vermeerderd met 25%. Artikel 13: Beloning 1. Inlener is aan M&P een vergoeding verschuldigd voor door medewerker gewerkte uren. 2. De vergoeding per uur bedraagt het door inlener vastgestelde bruto uurloon verhoogd met eventuele opslagen welk totaal vermenigvuldigd wordt met de toepasselijke loonsomfactor. 3. M&P is gerechtigd de vergoeding tijdens de looptijd van de inleenovereenkomst te verhogen ingeval van wijziging van de CAO, wijziging van wet/ of regelgeving waaronder mede begrepen fiscale of sociale wet en regelgeving of ingeval van periodieke loonsverhoging. 4. Onder gewerkte uren wordt verstaan het aantal (op het werkbriefje) ingevulde uren. 5. Als vakantie wordt aangemerkt het aantal vakantie uren waarop medewerker recht heeft. Als vakantie uren worden voorts aangemerkt de uren die gewerkt zouden zijn als geen sprake was van een nationale feestdag of door inlener bepaalde verplichte vrije dagen. 6. Als gewerkte uren worden voorts aangemerkt de uren die medewerker is opgeroepen om werkzaamheden te verrichten terwijl medewerker minder dan drie aaneengesloten uren in gelegenheid is gesteld arbeid te verrichten. Alsdan wordt het aantal gewerkte uren vastgesteld op drie. Artikel 14: Betaling 1. De facturering geschiedt per maand vooraf, waarbij wij verwachten dat wij de betaling van de factu(u)r(en) uiterlijk 5 dagen na uitreiking c.q. factuurdatum kunnen registreren. 2. Eventuele definitieve correcties c.q. verrekeningen van meer/minder uren en/of onregelmatigheidstoeslagen vinden separaat plaats in de volgende periode(n). 3. Betaling van de facturen van M&P geschiedt bij voorkeur door automatische incasso door M&P van de rekening van inlener of door telefonische betaling door inlener en wel op de dag van uitreiking van de factuur. 4. Ingeval schriftelijk overeengekomen is dat inlener een percentage van de factuur (maximaal 25%) per periode voldoet door betaling op de G rekening van M&P is inlener gehouden tot betaling van dit percentage van de factuur binnen 5 dagen na de factuurdatum. Het overige percentage van de factuur wordt automatisch geïncasseerd. 5. Indien inlener van mening is dat de factuur onjuist is, kan inlener binnen een week na factuurdatum het bezwaar kenbaar maken aan M&P. Nadien geldt de factuur als onbetwist tussen partijen. Een bezwaar heft de verplichting van inlener tot betaling van de factuur niet op. 6. Bij niet tijdige of onvolledige betaling is inlener in verzuim zonder dat daartoe een aanmaning of ingebrekestelling is vereist. Het verschuldigde bedrag wordt alsdan verhoogd met wettelijke rente. Daarnaast zijn verschuldigd de buitengerechtelijke kosten voor incasso van 15% van het verschuldigde totaalbedrag met een minimum van 500,00 per uitstel van betaling. Artikel 15: Duur van de overeenkomsten beëindiging 1. Deze overeenkomst is aangegaan voor onbepaalde tijd behoudens schriftelijk overeengekomen andersluidende afspraak. 2. Opzegging van de overeenkomst is slechts mogelijk met een opzegtermijn van drie maanden. De opzegging geschiedt door middel van een aangetekend schrijven aan de wederpartij (M&P of inlener).

15 Indien medewerkers van M&P bij inlener werkzaamheden verrichten en krachtens de arbeidsovereenkomst van deze medewerkers met M&P een opzegtermijn van langer dan drie maanden bestaat, heeft de opzegging slechts effect na het einde van deze opzegtermijn van medewerker. Tot het eind van de verlengde opzegtermijn blijven de verplichtingen van inlener van kracht. 3. M&P is gerechtigd de overeenkomst met onmiddellijke ingang te ontbinden ingeval inlener surseance van betaling heeft aangevraagd, inlener in staat van faillissement verkeert, of de factuur niet tijdig betaald. Wanneer de inlener om welke reden dan ook in gebreke blijft dan is M&P gerechtigd de medewerkers, inclusief arbeidsongeschikte medewerkers, terug te plaatsen bij de inlener, die dan automatisch opvolgend werkgever is, de datum die geldt voor het in dienst hebben van de medewerkers is derhalve de eerste dag na de laatst volledig betaalde periode. 4. Ingeval van beëindiging van de overeenkomst verplicht inlener zich tot het in dienst nemen van alle medewerkers, inclusief arbeidsongeschikte medewerkers, die werkzaamheden voor haar verrichten, dan wel bij arbeidsgeschiktheid werkzaamheden zouden verrichten. De arbeidsovereenkomst van medewerkers met M&P wordt alsdan beëindigd en overgenomen door inlener (opvolgend werkgever). Ingeval inlener deze verplichting niet nakomt is zij schadeplichtig. Onder schade wordt onder meer verstaan het salaris dat M&P moet doorbetalen aan medewerker. 5. Het is inlener niet toegestaan haar verplichtingen op te schorten tenzij eer sprake is van overmacht als bedoeld in artikel 75 boek 6 Burgerlijk Wetboek. Artikel 15a: Beëindiging relatie inlener medewerker 1. Het betreft hier de ter beschikking stelling van de medewerkers aan uw onderneming door M&P. Begripsbepaling opzegging: Het door de inlener geheel of gedeeltelijk beëindigen van de relatie tussen de inlener en de medewerker. Dus ook wanneer de medewerker minder uren gaat werken. 2. Opzegging relatie M&P nieuwe fulltimers, parttimers, studenten en scholieren: opzegging kan elke werkdag geschieden gedurende de eerste 12 maanden als de inlener de relatie met de nieuwe medewerker wil beëindigen. 3. Opzegging relatie M&P vaste medewerkers/parttimers, studenten en scholieren: overeenkomsten voor bepaalde tijd eindigen automatisch van rechtswege op de afgesproken einddatum. Bij overeenkomsten voor onbepaalde tijd dient de inlener en opzegtermijn van 12 weken in acht te nemen. Wanneer een vast dienstverband, zowel bij de inlener als bij M&P de 4 jaar termijn overschreden heeft, wordt de opzegtermijn met twee weken voor elk vol dienstjaar verlengd. De maximum opzegtermijn is zes maanden. 4. Van rechtswege kan de arbeidsrelatie bij bestaande of nieuwe werknemers die langer dan 6 maanden via M&P werkzaam zijn niet worden opgezegd bij arbeidsongeschiktheid. 5. Indien M&P of de inlener de payrollovereenkomst heeft opgezegd, is het de inlener niet toegestaan om gedurende de opzegtermijn de arbeidsrelatie met één of meerdere medewerkers op te zeggen. Artikel 15b: Beëindiging relatie inlener medewerker 1..Voor alle medewerkers anderszins bedoelt als in art 15a, gelden de volgende regels bij het opzeggen door de inlener van de relatie met een of meer medewerkers. M&P en de inlener zullen de in Nederland geldende wet en regelgeving in acht nemen betreffende het beëindigen van dienstverbanden. Indien noodzakelijk zal M&P de nodige maatregelen nemen gericht op beëindiging van het dienstverband (zoals een ontslagvergunning aanvragen bij UWV / Arbeidsvoorziening of een ontbindingsverzoek indienen bij de Kantonrechter), mits bij ontslag vanwege bedrijfseconomische omstandigheden het anciënniteitbeginsel correct is toegepast, bij ontslag op staande voet er sprake is van een dringende reden of bij onvoldoende functioneren er een adequaat dossier is opgebouwd (bevattende documenten, bijvoorbeeld verslagen van functioneringsgesprekken, waaruit blijkt dat de medewerker daadwerkelijk niet goed functioneert). Ook in overige gevallen van een beëindiging van de relatie dient de van toepassing zijnde wet en regelgeving door M&P en de inlener correct toegepast te worden. Tijdens arbeidsongeschiktheid kan de arbeidsrelatie niet door

16 de inlener opgezegd worden. Indien M&P of de inlener de payrollovereenkomst heeft opgezegd, is het de inlener niet toegestaan om gedurende de opzegtermijn de arbeidsrelatie met een of meerdere medewerkers op te zeggen. 2. Een arbeidscontract voor bepaalde tijd eindigt van rechtswege, doch is tussentijds niet opzegbaar. Inhoudend dat de inlener de relatie gedurende de looptijd niet kan beëindigen. Gedurende de opzegtermijn (bij een contract voor onbepaalde tijd) of de resterende looptijd van het contract voor bepaalde tijd kan de medewerker blijven werken. Indien dat niet het geval is (er is bijv. geen werk meer of de medewerker is ziek) wordt hetgeen door de inlener gedurende de opzegtermijn moet worden betaald, berekend aan de hand van het gemiddeld aantal gewerkte uren in de laatste 13 weken. De beëindiging van de relatie tussen medewerker en inlener dient zonder uitstel schriftelijk medegedeeld te worden aan M&P. 3. Wanneer medewerkers hetzelfde werk blijven verrichten, maar formeel van werkgever veranderen, kan er sprake zijn van opvolgend werkgeverschap. In dat geval wordt het arbeidsverleden van de medewerker meegeteld bij het bepalen van zijn rechtspositie (inclusief opzegtermijn). 4. Indien de medewerker de arbeidsrelatie met M&P opzegt met inachtneming van de wettelijke opzegtermijnen, dan is M&P niet langer in staat de betreffende medewerker ter beschikking te stellen aan de inlener. Artikel 16: Aansprakelijkheid van inlener 1. Inlener vrijwaart M&P voor aanspraken van medewerkers en derden. Onder aanspraken van derden wordt mede verstaan door medewerkers aangegane verbintenissen, al dan niet met toestemming van inlener, waardoor derden schade hebben geleden. 2. Inlener is aansprakelijk voor schending van alle in de inleenovereenkomst en deze algemene voorwaarden opgenomen verplichtingen. Artikel 17: Aansprakelijkheid M&P 1. M&P is nimmer aansprakelijk voor schade door inlener geleden bij de uitvoering van deze overeenkomst. 2. Indien geoordeeld wordt dat een beroep op het voorgaande lid naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid onaanvaardbaar is, is M&P slechts aansprakelijk voor zover er sprake is van opzet of grove schuld van M&P. 3. Indien geoordeeld wordt dat een beroep op voorgaande leden naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid onaanvaardbaar is, is M&P slechts aansprakelijk tot het bedrag dat in voorkomend geval uit hoofde van de door M&P afgesloten aansprakelijkheidsverzekering wordt uitbetaald, vermeerderd met het bedrag van een eventueel van toepassing zijnde eigen risico. Artikel 18: Geschillen 1. De rechtsverhouding tussen M&P en inlener wordt beheerst door Nederlands recht. 2. Eventuele geschillen tussen opdrachtgever en M&P zullen steeds ter beoordeling zijn van de bevoegde rechter te Dordrecht, tenzij terzake arbitrage wordt overeengekomen.

Algemene Voorwaarden van RECRON Payrolling

Algemene Voorwaarden van RECRON Payrolling Algemene Voorwaarden van RECRON Payrolling Artikel 1: Werkingssfeer 1. Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, opdrachten en overige overeenkomsten van RECRON Payrolling, voor

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN HELMAN S PAYROLL B.V. Inhoudsopgaven

ALGEMENE VOORWAARDEN HELMAN S PAYROLL B.V. Inhoudsopgaven ALGEMENE VOORWAARDEN HELMAN S PAYROLL B.V. Inhoudsopgaven Artikel 1 Werkingssfeer 2 Artikel 2 Definities 2 Artikel 3 Aanmelden werknemer 2 Artikel 4 Identificatieplicht en persoonsgegevens werknemer 2

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Payroll/Payroll seizoensarbeid

Algemene Voorwaarden Payroll/Payroll seizoensarbeid Algemene Voorwaarden Payroll/Payroll seizoensarbeid www.abvakwerk.nl < 1 > Artikel 1: Werkingssfeer 1. Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, opdrachten en overige overeenkomsten

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden voor het ter beschikking stellen van uitzendkrachten

Algemene Voorwaarden voor het ter beschikking stellen van uitzendkrachten Algemene Voorwaarden voor het ter beschikking stellen van uitzendkrachten Gedeponeerd ter griffie van de Rechtbank in Groningen op 17 juni 2011 onder aktenummer 11/8. Inhoudsopgave Samenvatting... 3 Artikel

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN INHOUD I ALGEMENE INLEIDING 5 II DE UITZENDVERHOUDING 5

ALGEMENE VOORWAARDEN INHOUD I ALGEMENE INLEIDING 5 II DE UITZENDVERHOUDING 5 ALGEMENE VOORWAARDEN 1 INHOUD I ALGEMENE INLEIDING 5 II DE UITZENDVERHOUDING 5 ALGEMENE VOORWAARDEN III KORTE TOELICHTING OP HOOFDLIJNEN VAN DE ALGEMENE VOORWAARDEN 7 1. UITVOEREN VAN DE OPDRACHT 7 2.

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Start People Payroll Services

Algemene Voorwaarden Start People Payroll Services Algemene Voorwaarden Start People Payroll Services Inhoudsopgave Toelichting op de algemene voorwaarden 2 Algemene voorwaarden 4 Deel A: Inleiding 4 Artikel 1 Toepasselijkheid algemene voorwaarden 4 Deel

Nadere informatie

KVK dossiernr 32125087. Algemene Voorwaarden BQ payrolling

KVK dossiernr 32125087. Algemene Voorwaarden BQ payrolling KVK dossiernr 32125087 Algemene Voorwaarden BQ payrolling voor het ter beschikking stellen van flexwerkers Inleiding en toelichting Artikel 1: Werkingssfeer 6 Artikel 2: Definities 6 Artikel 3: De opdracht

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden voor het ter beschikking stellen van uitzendkrachten

Algemene Voorwaarden voor het ter beschikking stellen van uitzendkrachten Algemene Voorwaarden voor het ter beschikking stellen van uitzendkrachten Aangevuld met de Algemene Voorwaarden van Accord Uitzendbureau B.V. De Algemene Voorwaarden van de ABU zijn gedeponeerd ter griffie

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden voor het ter beschikking stellen van uitzendkrachten

Algemene Voorwaarden voor het ter beschikking stellen van uitzendkrachten Uitgave oktober 2011 Algemene Voorwaarden voor het ter beschikking stellen van uitzendkrachten Aangevuld met de Algemene Voorwaarden van Accord Payroll B.V. De Algemene Voorwaarden van de ABU zijn gedeponeerd

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Symbus B.V.

Algemene Voorwaarden Symbus B.V. Algemene Voorwaarden Symbus B.V. Dit document bevat de tekst van de Algemene Voorwaarden die van toepassing zijn op alle aanvragen, aanbiedingen, opdrachten en overeenkomsten tussen Symbus B.V. en haar

Nadere informatie

Algemene Leveringsvoorwaarden

Algemene Leveringsvoorwaarden Algemene Leveringsvoorwaarden Inhoudsopgave 5617 [040] BC Torenallee Eindhoven 8200398 info@mettom.nl www.mettom.nl Inleiding op de Algemene Leveringsvoorwaarden 1. Algemeen 2. Payrolling Algemene Leveringsvoorwaarden

Nadere informatie

Algemene Leveringsvoorwaarden Teamleiders.nu B.V. Leeswijzer Werving en Selectie Interim

Algemene Leveringsvoorwaarden Teamleiders.nu B.V. Leeswijzer Werving en Selectie Interim Algemene Leveringsvoorwaarden Teamleiders.nu B.V. Leeswijzer a) Teamleiders.nu kan uw vervanging- en uitbreidingsbehoefte aan vast en tijdelijk personeel op meerdere manieren invullen. De teamleider kan

Nadere informatie

Forza Personeelsdiensten B.V. Weerdingerstraat 35 7815 SC EMMEN T: 0591 65 06 86 F: 087 78 44 541. E. info@forzapersoneel.nl I. www.forzapersoneel.

Forza Personeelsdiensten B.V. Weerdingerstraat 35 7815 SC EMMEN T: 0591 65 06 86 F: 087 78 44 541. E. info@forzapersoneel.nl I. www.forzapersoneel. Toelichting op de algemene voorwaarden 1. Algemene toelichting Bijgaand treft u de Algemene Voorwaarden van Forza Personeelsdiensten B.V.. Deze voorwaarden zijn onderverdeeld in vier delen. Een inleidend

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Algemene Voorwaarden ABU

Inhoudsopgave. Algemene Voorwaarden ABU Inhoudsopgave Algemene Voorwaarden ABU Artikel 1 Werkingssfeer 2 Artikel 2 Definities 2 Artikel 3 De opdracht en terbeschikkingstelling 2 Artikel 4 Vervanging en beschikbaarheid 3 Artikel 5 Opschortingsrecht

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden van T&E Payroll Services B.V., T&E Staffing Services, T&E Horeca Projecten BV en T&E Studenten Uitzendbureau BV voor het ter

Algemene Voorwaarden van T&E Payroll Services B.V., T&E Staffing Services, T&E Horeca Projecten BV en T&E Studenten Uitzendbureau BV voor het ter Algemene Voorwaarden van T&E Payroll Services B.V., T&E Staffing Services, T&E Horeca Projecten BV en T&E Studenten Uitzendbureau BV voor het ter beschikking stellen van uitzendkrachten en payrollkrachten.

Nadere informatie

Leveringsvoorwaarden Synergie met betrekking tot het ter beschikking stellen van uitzendkrachten - 1 -

Leveringsvoorwaarden Synergie met betrekking tot het ter beschikking stellen van uitzendkrachten - 1 - Artikel 1 Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 1. Synergie: de gebruiker van deze algemene voorwaarden, zijnde Synergie B.V, statutair gevestigd en kantoorhoudende te (5482 TL)

Nadere informatie

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden Algemene Voorwaarden Netlijn Personeel, Netlijn Werving en Selectie en Netlijn Detacheren gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Dordrecht. Artikel 1: definities Netlijn: Netlijn

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden payrolling

Algemene Voorwaarden payrolling Algemene Voorwaarden payrolling Samen de beste werkgever Artikel 1. Definities In de inleenovereenkomst en de algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 1. Payrolling: het door Persoonality aangaan van

Nadere informatie

A V 1 6. Algemene voorwaarden

A V 1 6. Algemene voorwaarden 1 6 Algemene voorwaarden Artikel 1. Werkingssfeer 1. Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, opdrachten en overige overeenkomsten van Flexter BV voor zover één en ander betrekking

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Versie 1

Algemene voorwaarden Versie 1 Versie 1 Inleiding De uitzendverhouding De uitzendverhouding kent drie partijen: de opdrachtgever, de uitzendkracht en de uitzendonderneming. Voor een goed begrip van de verhouding tussen de bij een uitzending

Nadere informatie

Algemene voorwaarden voor het verstrekken van opdrachten tot het ter beschikking stellen van arbeidskrachten

Algemene voorwaarden voor het verstrekken van opdrachten tot het ter beschikking stellen van arbeidskrachten Algemene voorwaarden voor het verstrekken van opdrachten tot het ter beschikking stellen van arbeidskrachten Dit document bevat de algemene voorwaarden voor het verstrekken van opdrachten tot het ter beschikking

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN 3G PAYROLL B.V. w.3gpayroll.nl. Gewoon Goed Geregeld

ALGEMENE VOORWAARDEN 3G PAYROLL B.V. w.3gpayroll.nl. Gewoon Goed Geregeld ALGEMENE VOORWAARDEN 3G B.V. w.3gpayroll.nl Gewoon Goed Geregeld ALGEMENE VOORWAARDEN 3G B.V. Artikel 1. Toepasselijkheid Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, opdrachten

Nadere informatie

Algemene voorwaarden voor het verstrekken van opdrachten tot het ter beschikking stellen van arbeidskrachten. Versie: augustus 2012.

Algemene voorwaarden voor het verstrekken van opdrachten tot het ter beschikking stellen van arbeidskrachten. Versie: augustus 2012. Algemene voorwaarden voor het verstrekken van opdrachten tot het ter beschikking stellen van arbeidskrachten Versie: augustus 2012 Versiebeheer Versie 1.0 - Juni 2008 Versie opgesteld door werkgroep met

Nadere informatie

Bijzondere voorwaarden Start People Payroll Services

Bijzondere voorwaarden Start People Payroll Services Bijzondere voorwaarden Start People Payroll Services Inhoud Toelichting op de bijzondere voorwaarden 2 Toelichting bij Deel A (Inleiding) en Deel E (Algemene bepalingen) 2 Toelichting bij Deel B (Terbeschikkingstelling

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden DIT IS WIJS Personeelsdiensten

Algemene Voorwaarden DIT IS WIJS Personeelsdiensten Algemene Voorwaarden DIT IS WIJS Personeelsdiensten Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 DEFINITIES In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 1. Uitzendonderneming: iedere natuurlijke of

Nadere informatie

I ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR HET TER BESCHIKKING STELLEN VAN UITZENDKRACHTEN EN ARBEIDSBEMIDDELING

I ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR HET TER BESCHIKKING STELLEN VAN UITZENDKRACHTEN EN ARBEIDSBEMIDDELING Algemene Voorwaarden van de Oudstanding Groep B.V. INDEX I ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR HET TER BESCHIKKING STELLEN VAN UITZENDKRACHTEN EN ARBEIDSBEMIDDELING Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen 1. Definities

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1. Toepasselijkheid van deze voorwaarden

HOOFDSTUK 1. Toepasselijkheid van deze voorwaarden ALGEMENE VOORWAARDEN van Adende B.V. gevestigd te Raalte Gedeponeerd bij het handelsregister van de Kamer van Koophandel voor Oost-Nederland onder KvK-nummer 05072936 HOOFDSTUK 1 Artikel 1 Definities 1.

Nadere informatie

Algemene voorwaarden ExcellentFlex Onderwijs B.V. en ExcellentPay Onderwijs B.V.

Algemene voorwaarden ExcellentFlex Onderwijs B.V. en ExcellentPay Onderwijs B.V. Voor de verkoop en levering van producten en diensten door ExcellentFlex Onderwijs B.V. en ExcellentPay Onderwijs B.V. beide gevestigd te Den Haag. Artikel 1 Definities Deze algemene voorwaarden verstaan

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden voor het ter beschikking stellen van Personeel. Inhoud. Vrijblijvendheid offertes

Algemene Voorwaarden voor het ter beschikking stellen van Personeel. Inhoud. Vrijblijvendheid offertes Algemene Voorwaarden voor het ter beschikking stellen van Personeel Inhoud Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden Algemene Voorwaarden 1 e druk: januari 2010 2 e druk: maart 2011 Algemene Voorwaarden voor het ter beschikking stellen van uitzendkrachten en arbeidsbemiddeling van de Nederlandse Bond van Bemiddelings-

Nadere informatie