De wind draait naar een nieuwe zee. Officiele pitch. De weg buigt naar een nieuwe wereld

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De wind draait naar een nieuwe zee. Officiele pitch. De weg buigt naar een nieuwe wereld"

Transcriptie

1 De wind draait naar een nieuwe zee Officiele pitch De weg buigt naar een nieuwe wereld

2

3 In theaterseizoen 2015/2016 moet het gaan gebeuren: de eerste musical van Jason Robert Brown, de off-broadway hit Songs for a New World in de Nederlandse theaters! Wij, Ruud van Overdijk (We will rock you, Zorro) Hedwig van Leuven (Spotless, Little Night Music), Florens Eykemans (Urinetown, Sunday in the Park with George) en Roos van Breukelen (Jeans, Soldaat van Oranje) nemen het heft in eigen hand door deze voorstelling zelf te spelen én te produceren. Waar staan wij voor? In de musicalsector is het een uitdaging om in producties te spelen die aansluiten op de actualiteit en onze generatie. Wij vinden het jammer om te zien dat onze leeftijdsgenoten zich steeds minder verbonden voelen met theater. Theater spreekt tot de verbeelding, inspireert en houdt de maatschappij een spiegel voor. Net zoals je soms buiten jezelf moet gaan staan om iets te kunnen begrijpen, kan theater dat ook voor je doen. Daar moet je op inspelen door iets te maken wat aansluiting vindt op deze generatie. Daarom richten wij ons op onze eigen doelgroep: de twintigers. En wie kan die doelgroep beter aanspreken dan wij zelf? Wij willen laten zien dat muziek in combinatie met theater niet altijd uitmondt in de vorm die we vaak in de grote theaters zien. In Engeland en Amerika vindt al langer een verschuiving plaats naar een rauwere, meer op muziek gerichte vorm van muziektheater/musical zoals de voorstellingen Once en Spring Awakening. Wij willen deze verschuiving plaats laten vinden in Nederland door het produceren van de voorstelling Songs for a New World.

4 Waar gaat het over? Songs for a New World is geen verhaal met een duidelijk plot; het zijn 16 songs verbonden door één rode draad: keuzes maken. Jason Robert Brown schreef dit stuk toen hij zelf 20 was. Het moment dat hij de keuze maakte naar New York te vertrekken om zijn droom waar te maken. Ga ik die berg beklimmen, daal ik af in de afgrond, bevaar ik de zee, ga ik links, rechts, rechtdoor of terug? De muziek is de motor van de voorstelling en spreekt, door de combinatie van pop-, rock-, soul- en gospel invloeden tot de verbeelding van een breed publiek. Onze versie In de nummers herkennen we onszelf. We bewerken deze voorstelling naar een versie die gaat over de doelgroep waar wij zelf binnen vallen. De nummers worden vertaald naar de Nederlandse cultuur. Voor en door twintigers. Daarnaast voegen we persoonlijke verhalen toe en laten we ons inspireren door onze leeftijdsgenoten. We luisteren, we schrijven, we filmen, we delen. Totaalbeleving We bieden ons publiek een nieuwe theaterbeleving door een randprogramma te organiseren in de foyer. Zo ontstaat een totaal ervaring. Inspirational talks, lokale ondernemers die hun producten showcasen, nieuwe (lokale) muzikanten en bands. Hierdoor creëren wij een groot platform van ambitieuze twintigers. Een festivalgevoel in het theater.

5 Songs for a New World is that very rare beast: an abstract musical. There is no specific location other than the natural ambiguity of the human heart and mind. - Mike Isaacson, St. Louis Riverfront Times

6 Wie zijn wij? Roos van Breukelen Florens Eykemans Studeerde aan de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater en het Fontys Conservatorium Tilburg richting Muziektheater. Ze maakte drie seizoenen deel uit van de cast van Jeans, zong in de concertreeks Ode aan 100 jaar militaire luchtvaart bij het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht en speelt momenteel in Soldaat van Oranje (u.s. Ada). Roos was op het IT s festival en Theaterfestival Boulevard te zien met de voorstelling Metatron. Studeerde af aan de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater, waar hij ook zijn postacademisch diploma behaalde. Hij was te zien in o.a. Urinetown Zeikstad de Musical (Agent Hoenderhok / Abeltje), Sunday in the Park with George (Soldaat), Woezel en Pip in de Tovertuin en speelt momenteel in Circus Boemtata van Stichting CliniClowns. In oktober is hij te zien in Het Meisje van Velsen. Als stemacteur is hij o.a. te horen in Mia & Me op Nickelodeon. In 2010 ontving Florens de Jos Brink Genesius Penning.

7 Hedwig van Leuven Ruud van Overdijk Studeerde af aan het Fontys Conservatorium Tilburg richting Muziektheater. Ze was onder andere te zien in Shakespeare in Concert, West Side Story met het Philips Symfonie Orkest, was assistent-regisseur bij de voorstelling Circus in het M-lab en muzikaal leider bij Augustijns Theater in Leiden. Tijdens haar studie was ze te zien in A Little Night Music en City of Angels. Hedwig is onderdeel van een nieuwe vocal group in Amsterdam. Studeerde aan het Fontys Conservatorium Tilburg richting Muziektheater. Hij was onder andere te zien in We Will Rock You (Britt), Zorro (u.s. Zorro en Ramon) Jesus Christ Superstar (Jesus) en Arthur en de strijd om Camelot (Arthur). Momenteel werkt hij bij 21 on Air, de grootste dinnershow van Nederland. Ruud maakte de vocale arrangementen van de nieuwe musical Oliver in New York. Op televisie was Ruud te zien in Op zoek naar Zorro, waar hij de finale behaalde.

8 DE BAND Sander de bie Piano Lennart van Dijk Basgitaar/Contrabas Studeerde aan het Fontys Conservatorium Tilburg richting Jazz. Hij trad o.a. op met Hans van Oosterhout, Mete Erker, Hamen Fraanje, Pascal Vermeer, Guus Bakker, Aron Raams en George Baker. Sander was pianist bij Dansgezelschap T.R.A.S.H., Erik Vlasblom s We Lusse Ze Gruun en het TV-programma The Hit (RTL5). Sander componeert, schrijft liedteksten en maakt onderdeel uit van de bands Trash, The Faction, Labelous, Caruso, i-like, Lorrén, SOUL!!, The Faction en Labelous. Studeerde aan het Fontys Conservatorium Tilburg richting Jazz en Funk, maar is ook ervaren in pop, folk en latin. Hij trad o.a. op met Harmen Fraanje, Jeroen van Vliet, Mete Erker, Aaron Raams, Jasper Staps, Stef de Hond, Yori Olijslagers en maakt onderdeel uit van de bands Femme Vanille, Caruso, Ape not Mice, AnQinea and the Faction. Lennart schrijft en arrangeert en was in 2013 onderdeel van de Leidse Cabaret finale tour met Kiki Schippers.

9 Tom Nieuwenhuijse Drums/Percussie Studeerde aan het Fontys Conservatorium Tilburg richting Jazz en Klassieke Percussie, bespeelt pauken, snare-drum en is ervaren met melodisch slagwerk. Tom is o.a. onderdeel van het David Romanello Quartet, Frank Windemuller Quartet en Jonny Boston and the Jazzsuits. Hij begeleidt verschillende koren en akoestische groepen en was bandleider bij een aantal musicals.

10 creatives Daniel cohen Regie / vertaling / scriptbewerking De noodzaak om een nieuwe richting te kiezen is des te belangrijker in deze cultureel roerige tijden. Het roer in eigen handen nemen is waar deze voorstelling over gaat en wat ons drijft om deze voorstelling te maken. - Daniël Cohen Studeerde o.a. Engelse Taal- & Letterkunde (specialisatie Modern Drama), Dramaturgie aan de Universiteit van Amsterdam en scenarioschrijven bij de Scriptschool Amsterdam. Schreef en regisseerde o.a. Maria!, Ja, Dit Is Revue (over het duo Snip & Snap) en Schone Schijn. Schreef Ontboezemingen (genomineerd voor de Avro Toneel Publieksprijs), vertaalde o.a. Spring Awakening, Annie, Oliver!, Jesus Christ Superstar, Sound of Music, Rent en regisseerde o.a. Yab Yum, A Funny Thing Happened On The Way To The Forum, No Way To Treat A Lady, IMPACT, Who s Afraid Of Virginia Woolf? en The Fantasticks. Daniel ontving nominaties voor de John Kraaijkamp Musical Award voor de vertaling van Titanic (2000), Passion (2005) en Evita (2008). Hij mocht in 2009 de award in ontvangst nemen voor de Beste Vertaling / Bewerking van Sunset Boulevard. Hiervoor ontving hij ook een nominatie van de Vlaamse Musicalprijzen.

11 Daan Wijnands Choreografie/Staging Kim van den Langenberg Productie Studeerde Jazztheater- en showmusicaldans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Was te zien in o.a. West Side Story, Anatevka, Chicago (Utrecht en West-End), 3 Musketiers en danste bij Djazzex Modern Jazzdance Company. Als choreograaf en bewegingsscenograaf was hij o.a. verantwoordelijk voor Sonneveld, Powervrouwen, Hij Gelooft In Mij, Next to Normal, Droomvlucht, Sunset Boulevard, Plien en Bianca, Foeksia de Miniheks (film), Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Symphonica In Rosso Paul de Leeuw, The Last Five Years en Jesus Christ Superstar. Daan werd tweemaal genomineerd voor de John Kraaijkamp Musical Award en ontving de award drie maal: Voor Beste Choreografie/Musical Staging: Spring Awakening (2011) en Urinetown (2010) en voor Aanstormend Mannelijk Talent voor zijn rol in Chicago (2000). Studeert in 2015 af aan de opleiding Productie Podiumkunsten aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Tijdens haar studie was ze o.a. werkzaam als voorstellingsleider in het Zaantheater, als productieleider bij de Bosch Parade en bij de producties Harrie en Twee Meesters en Liefde Half om Half van Rick Engelkes Producties. Kim ondersteunt Songs for a New World zowel zakelijk als productioneel.

12 De weg buigt naar een nieuwe wereld De wind draait naar een nieuwe zee Een stem vraagt ergens uit de schaduw Ga je mee?

13 Hoe gaan wij dit bereiken? De grotere musicals vinden hun weg naar het publiek, maar juist in dit genre moet er ruimte zijn voor een instroom van jonge makers die producties maken voor een jonger en gevarieerder publiek. Zij hebben beide de toekomst van het theater in handen. Dit willen wij onder andere stimuleren door de randprogrammering in de foyer. Wij rekenen op een groot percentage aan eigen inkomsten maar daarmee dekken wij niet de totale kosten om dit project te kunnen realiseren. Om deze reden hebben wij een duwtje in de rug nodig. Daarom zijn wij op zoek naar samenwerkingen en partners om onze plannen te kunnen realiseren. Ons doel is om uiteindelijk op eigen benen te staan. Omdat wij: - Dit stuk in 2016 in de theaters willen laten zien - Ons plan met u willen delen - Ideeën hebben over wat wij voor u kunnen betekenen - Wij morele, intellectuele maar ook financiële steun zoeken van partners die bij ons passen Wij gaan graag met u in gesprek! contact@songsforanewworld.nl Telefoon: Ons doel is om uiteindelijk op eigen benen te staan. Helpt u ook mee deze droom waar te maken?

14 Op een soort ontdekkingstocht, Waar na elke bocht Weer iets nieuws lokt

15

Powervrouwen 2 - choreograaf (Bos Theaterproducties) Sonneveld in De La Mar - choreograaf (Albert Verlinde Entertainment & Stage Entertainment)

Powervrouwen 2 - choreograaf (Bos Theaterproducties) Sonneveld in De La Mar - choreograaf (Albert Verlinde Entertainment & Stage Entertainment) Curriculum Vitae: DAAN WIJNANDS Agent E-mail Montecatini Talent Agency Agnès van Oeveren +31 20-341 76 01 +31 6 53 51 33 30 agnes@montecatini.nl Website daanwijnands.nl Opleiding foto Jan Jelle de Boer

Nadere informatie

In de ban van Broadway - choreograaf (De La Mar Theater) Powervrouwen 2 - choreograaf (Bos Theaterproducties)

In de ban van Broadway - choreograaf (De La Mar Theater) Powervrouwen 2 - choreograaf (Bos Theaterproducties) Curriculum Vitae: DAAN WIJNANDS Agent E-mail Agnès van Oeveren +31 20 341 76 01 +31 6 53 51 33 30 agnesvanoeveren@gmail.com Website daanwijnands.nl Opleiding foto Jan Jelle de Boer 1989-1993 Amsterdamse

Nadere informatie

DAAN WIJNANDS. Curriculum Vitae: Agnès van Oeveren Opleiding

DAAN WIJNANDS. Curriculum Vitae: Agnès van Oeveren Opleiding Curriculum Vitae: DAAN WIJNANDS Agent E-mail Agnès van Oeveren +31 20 341 76 01 +31 6 53 51 33 30 agnesvanoeveren@gmail.com Website daanwijnands.nl Opleiding foto Jan Jelle de Boer 1989-1993 Amsterdamse

Nadere informatie

DAAN WIJNANDS. Curriculum Vitae: Agnès van Oeveren Education

DAAN WIJNANDS. Curriculum Vitae: Agnès van Oeveren Education Curriculum Vitae: DAAN WIJNANDS Agent E-mail Agnès van Oeveren +31 20 341 76 01 +31 6 53 51 33 30 agnesvanoeveren@gmail.com Website daanwijnands.nl Education foto Jan Jelle de Boer 1989-1993 Amsterdam

Nadere informatie

Stichting Tekstpierement. Beleidsplan

Stichting Tekstpierement. Beleidsplan Stichting Tekstpierement Beleidsplan 1. Inleiding Dit document beschrijft het beleidsplan van Stichting Tekstpierement. Het beleidsplan bestaat uit een aantal onderdelen, die samen het beleidsplan vormen

Nadere informatie

VR DOC.0208/7BIS

VR DOC.0208/7BIS VR 2019 0103 DOC.0208/7BIS VR 2019 0103 DOC.0208/7BIS Bijlage 5 bij het besluit van de Vlaamse Regering van tot wijziging van sommige bepalingen voor de personeelsleden van de academies voor deeltijds

Nadere informatie

De musical The Bodyguard

De musical The Bodyguard De musical The Bodyguard, gebaseerd op de wereldberoemde film met Whitney Houston en Kevin Costner, brengt het romantische en spannende verhaal van popster Rachel Marron en bodyguard Frank Farmer. Met

Nadere informatie

Bijlage 1. Bijlage Individuele concordantie in het deeltijds kunstonderwijs, als vermeld in artikel 6

Bijlage 1. Bijlage Individuele concordantie in het deeltijds kunstonderwijs, als vermeld in artikel 6 1 Bijlage 1 bij het besluit van de Vlaamse Regering van betreffende de individuele concordantie in het deeltijds kunstonderwijs en tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 1 september

Nadere informatie

Secretariaat: Klokbeker 13, 1948 CA Beverwijk, mobiel: ,

Secretariaat: Klokbeker 13, 1948 CA Beverwijk, mobiel: , Voorwoord In de gemeente Velsen en omstreken zijn er verschillende musicalverenigingen voor kinderen en jongeren. Helaas zijn er weinig tot geen doorstroommogelijkheden. Na gemiddeld je 20 ste levensjaar

Nadere informatie

Mei 2015 Vlinder in mijn schaduw, muziek en dansproductie in opdracht van het 4 en 5 mei Comite Kampen/IJsselmuiden. Mei 2015

Mei 2015 Vlinder in mijn schaduw, muziek en dansproductie in opdracht van het 4 en 5 mei Comite Kampen/IJsselmuiden. Mei 2015 Jan-mei 2015 On stage, eigen productie in samenwerking met de Stadsgehoorzaal Kampen onder regie van Bas Groenenberg. Vuur & Vlam is hierin zowel uitvoerend producent als choreograaf. Met medewerking van

Nadere informatie

Programma 4 februari 2016 Open nacht

Programma 4 februari 2016 Open nacht Programma 4 februari 2016 Open nacht Welkom op de open nacht Jazz, Pop en Wereldmuziek! Muziek is jouw passie, je lust en je leven. Je weet nu al dat je daar straks verder mee wil. Dan ben je bij Codarts

Nadere informatie

Academiejaar 2014/2015. Academische Bachelor en Master drama

Academiejaar 2014/2015. Academische Bachelor en Master drama Academiejaar 2014/2015 Academische Bachelor en Master Drama drama Academische Bachelor en Master Drama DRAMA Kiezen voor de opleiding Drama aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen is geen alledaagse

Nadere informatie

SUNDAY SOUND BITES PROGRAMMA. De Kerck Hoeve. Bosrestaurant De Belvertshoeve. Streekrestaurant De Drie Vennen. De Gerrithoeve.

SUNDAY SOUND BITES PROGRAMMA. De Kerck Hoeve. Bosrestaurant De Belvertshoeve. Streekrestaurant De Drie Vennen. De Gerrithoeve. SUNDAY SOUND BITES PROGRAMMA 13.00 13.30 14.00 14.30 15.00 15.30 16.00 16.30 17.00 17.30 18.00 De Kerck Hoeve Until Noted Yann Lawick Yann Lawick Van Wijnhoven Bosrestaurant De Belvertshoeve Noa Zzzingrid

Nadere informatie

EXTRA juli 2014. Kings Things Extra. Stephen King Fanclub Magazine. Misery - the feel bad musical - SPECIAL. Datum fanclubdag bekend!

EXTRA juli 2014. Kings Things Extra. Stephen King Fanclub Magazine. Misery - the feel bad musical - SPECIAL. Datum fanclubdag bekend! EXTRA juli 2014 Kings Things Extra Stephen King Fanclub Magazine Misery - the feel bad musical - SPECIAL Datum fanclubdag bekend! Kings Things EXTRA editie! Win tickets voor de première van Misery, the

Nadere informatie

Programma 21 november 2015 Open dag muziek JAZZ POP WERELDMUZIEK KLASSIEKE MUZIEK DOCENT MUZIEK MUZIEKTHEATER MASTERS EN HAVO/VWO VOOR MUZIEK EN DANS

Programma 21 november 2015 Open dag muziek JAZZ POP WERELDMUZIEK KLASSIEKE MUZIEK DOCENT MUZIEK MUZIEKTHEATER MASTERS EN HAVO/VWO VOOR MUZIEK EN DANS Programma 21 november 2015 Open dag muziek JAZZ POP WERELDMUZIEK KLASSIEKE MUZIEK DOCENT MUZIEK MUZIEKTHEATER MASTERS EN HAVO/VWO VOOR MUZIEK EN DANS Welkom op de open dag Muziek! Muziek is jouw passie,

Nadere informatie

Turnhouts initiatief Organisatie: Turnhout 2012 vzw Aanpak: 1 jaar voor openingsevenement: draagvlak creëren 3 maanden vooraf: intensieve

Turnhouts initiatief Organisatie: Turnhout 2012 vzw Aanpak: 1 jaar voor openingsevenement: draagvlak creëren 3 maanden vooraf: intensieve Turnhouts initiatief Organisatie: Turnhout 2012 vzw Aanpak: 1 jaar voor openingsevenement: draagvlak creëren 3 maanden vooraf: intensieve promocampagne Terugkerend, doorlopend en permanent aanbod met hoogtepunten

Nadere informatie

Fête de la Musique Lustrum muziekweekend 115 jaar Koninklijke Biltse Harmonie. Vrijdag 19 juni H.F. Witte Centrum Zaterdag 20 juni Gazon Jagtlust

Fête de la Musique Lustrum muziekweekend 115 jaar Koninklijke Biltse Harmonie. Vrijdag 19 juni H.F. Witte Centrum Zaterdag 20 juni Gazon Jagtlust Fête de la Musique Lustrum muziekweekend 115 jaar Koninklijke Biltse Harmonie Vrijdag 19 juni H.F. Witte Centrum Zaterdag 20 juni Gazon Jagtlust De Koninklijke Biltse Harmonie viert haar 115-jarig bestaan,

Nadere informatie

Maandag 2 juni start de voorverkoop van de kaarten. Meer informatie hierover is te lezen op pagina 3 van deze Vriendenkrant.

Maandag 2 juni start de voorverkoop van de kaarten. Meer informatie hierover is te lezen op pagina 3 van deze Vriendenkrant. J A A R G A N G 6 NO. 2 0 S E Voorwoord Special Edition Mei 2014 INHOUD: Deze speciale editie van de Vriendenkrant staat geheel in het teken van het themaconcert From Boston To Brasil. Een muzikaal spektakel

Nadere informatie

BIOGRAFIE TRUUS BRONKHORST

BIOGRAFIE TRUUS BRONKHORST BIOGRAFIE TRUUS BRONKHORST Truus Bronkhorst studeerde dans bij Max Dooyes, Koert Stuyf, Ellen Edinoff en Bart Stuyf in Amsterdam. En in New York bij Martha Graham, Merce Cunningham, Viola Farber, Kei ta

Nadere informatie

Afstudeerrichting Scheppende Muziek specialisatie Muziekproductie. Voornaam en Naam : Leeftijd:. Woonachtig te (gemeente of stad):.

Afstudeerrichting Scheppende Muziek specialisatie Muziekproductie. Voornaam en Naam : Leeftijd:. Woonachtig te (gemeente of stad):. Informatieformulier bij het digitaal portfolio en het motivatiegesprek Vul onderstaande tabel in voor alle songs die je indient. Vul ook de vragenlijst in vanaf pagina 3. Maak 1 pdf file met daarin alle

Nadere informatie

festival 14 t/m 22 juni 2014 (te) GEKKE KERK Stef Bos Tjitske Jansen Jeroen Zijlstra Sjors van der Panne Hakim Traïdia Eric Vaarzon Morel

festival 14 t/m 22 juni 2014 (te) GEKKE KERK Stef Bos Tjitske Jansen Jeroen Zijlstra Sjors van der Panne Hakim Traïdia Eric Vaarzon Morel Tjitske Jansen Jeroen Zijlstra (te) GEKKE KERK festival Eric Vaarzon Morel Sjors van der Panne Hakim Traïdia Hella van der Wijst 14 t/m 22 juni 2014 Goddelijk &Kleurrijk Stef Bos Goddelijk En Kleurrijk

Nadere informatie

Telefoonnr:

Telefoonnr: Naam: Duijst-Bergervoet Voornamen: Jean-Paul Peter Geboortedatum: 29-09-1987 Nationaliteit: Nederlands Adres: Oudenoord 174 3513 EV Utrecht E-mailadres: duijst.jp@gmail.com Telefoonnr: 0620444350 Website:

Nadere informatie

Brick Blues. Met optredens van:

Brick Blues. Met optredens van: Voor Jong en Oud zijn er nevenactiviteiten om er een gezellig festijn van te maken. U kunt genieten op ons terras van een kop koffie, thee of een drankje en smullen van overheerlijke pannenkoeken! Met

Nadere informatie

KINDEREN & JONGEREN. klassiek 2 e graad = 4 jaren vanaf 8 jaar 3 vakken 1.muzikale en culturele vorming 1,5u/week. 3 vakken 1. muzikale en culturele

KINDEREN & JONGEREN. klassiek 2 e graad = 4 jaren vanaf 8 jaar 3 vakken 1.muzikale en culturele vorming 1,5u/week. 3 vakken 1. muzikale en culturele MUZIEK ROOD = NIEUW KINDEREN & JONGEREN Jazz pop rock = JPR klassiek 2 e graad = 4 jaren 1.muzikale en culturele vorming 2.instrument of zang 3.groepsmusiceren vocaal 1 e graad = 2 jaren Kinderen 6-7 jaar

Nadere informatie

muziek dans kunst 13.00-24.00 u (bij theater de Mythe) Gratis entree Hét culturele evenement in Goes goesisgoes.nl

muziek dans kunst 13.00-24.00 u (bij theater de Mythe) Gratis entree Hét culturele evenement in Goes goesisgoes.nl Hét culturele evenement in Goes muziek dans kunst za. 22 augustus Bleekveld 13.00-24.00 u (bij theater de Mythe) Gratis entree goesisgoes.nl Foto: Edith van Eijk fotografie Visagie: Esther Siebers Hoofdsponsors

Nadere informatie

Het is een nacht - Guus Meeuwis

Het is een nacht - Guus Meeuwis - Guus Meeuwis Je vraagt of ik zin heb in een sigaret Het is twee uur 's nachts We liggen op bed In een hotel in een stad Waar niemand ons hoort Waar niemand ons kent En niemand ons stoort Op de vloer

Nadere informatie

De vraag. De randvoorwaarden

De vraag. De randvoorwaarden De vraag Ontwikkel samen met de Gemeente Tilburg een business case waarop een gefundeerde beslissing genomen kan worden om over te gaan tot de investering van 10 mln in het project Culturele Hoofdstad

Nadere informatie

Programma Parade 2018 bekend

Programma Parade 2018 bekend Met o.a. Lucky TV, BRUUT! en Eye Filmmuseum Persbericht 12 april 2018 Programma Parade 2018 bekend Met o.a. Lucky TV, BRUUT! en Eye Filmmuseum Voor de 28e keer trekt theaterfestival de Parade deze zomer

Nadere informatie

1. Lampenmakers - Het Zuidelijk Toneel & Parktheater - Toneel

1. Lampenmakers - Het Zuidelijk Toneel & Parktheater - Toneel 1. Lampenmakers - Het Zuidelijk Toneel & Parktheater - Toneel Speciaal voor het afscheid van de oud president-directeur van Philips organiseren de naaste medewerkers een groots feest. Echter, achter de

Nadere informatie

TOG IN ZEE MET PIA DOUWES. zo. 6 oktober: De Slagwerkgroep speelt in Perron-3 in Rosmalen

TOG IN ZEE MET PIA DOUWES. zo. 6 oktober: De Slagwerkgroep speelt in Perron-3 in Rosmalen IN DE MAAT INFOBULLETIN HARMONIE TOG september 2013 AGENDA 2013-2014: zo. 6 oktober: De Slagwerkgroep speelt in Perron-3 in Rosmalen za. 2 november: Jaarconcert bij De Heineken, aanvang 14.00u. Locatie:

Nadere informatie

TAL&NT MUZIEK SPORTKLAS EXTRA AANDACHT VOOR JE TALENT TECHNISCHE HOOGSTANDJES MUZIKAAL GENIE SPORTFANAAT BOGERMAN ONTDEK WAAR JE GOED IN BENT

TAL&NT MUZIEK SPORTKLAS EXTRA AANDACHT VOOR JE TALENT TECHNISCHE HOOGSTANDJES MUZIKAAL GENIE SPORTFANAAT BOGERMAN ONTDEK WAAR JE GOED IN BENT TAL&NT EXTRA AANBO D MUZIEK SPORTKLAS ONTDEK WAAR JE GOED IN BENT TOPPER! EXTRA AANDACHT VOOR JE TALENT TOPCHEF TECHNISCHE HOOGSTANDJES MUZIKAAL GENIE SPORTFANAAT BOGERMAN AANDACHT VOOR JE TALENT Als leerling

Nadere informatie

Academy of Creative and Performing Arts (ACPA)

Academy of Creative and Performing Arts (ACPA) Academy of Creative and Performing Arts (ACPA) Combineer wetenschap met kunst Bij ons leer je de wereld kennen Het ACPA-programma is fantastisch, zoiets vind je nergens anders Pieter Rohrbach volgde het

Nadere informatie

BODY PRESS KIT HOMEBODY.NL HOE VER DURF JE TE GAAN OM GELUK TE VINDEN? PHOTO CREDIT SEBASTIEN GALTIER

BODY PRESS KIT HOMEBODY.NL HOE VER DURF JE TE GAAN OM GELUK TE VINDEN? PHOTO CREDIT SEBASTIEN GALTIER BODY PHOTO CREDIT SEBASTIEN GALTIER HOE VER DURF JE TE GAAN OM GELUK TE VINDEN? PRESS KIT HOMEBODY.NL PERSBERICHT AMSTERDAM, 6 MEI 2014 ODD CONTINENT NIEUWE SPELER IN DE NEDERLANDSE PODIUMKUNSTEN Debuutproductie

Nadere informatie

Festival. Questions. Worksheet. Flash info. Bekijk de poster. Het is een aankondiging voor een muziekfestival. Welke bands die komen vind jij leuk?

Festival. Questions. Worksheet. Flash info. Bekijk de poster. Het is een aankondiging voor een muziekfestival. Welke bands die komen vind jij leuk? 1 Festival Bekijk de poster. Het is een aankondiging voor een muziekfestival. Welke bands die komen vind jij leuk? for the first time reach voor de eerste keer bereiken 2 Questions Lees de tekst. Beantwoord

Nadere informatie

Toekenningen Cultuurfonds Brabant 4e kwartaal 2013

Toekenningen Cultuurfonds Brabant 4e kwartaal 2013 Toekenningen Cultuurfonds Brabant 4e kwartaal 2013 Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant AMSTERDAM 20130502 Stichting Zina 5.000 Amsterdam; community-artproject De Oversteek 20130535 Stichting Beeldtijd

Nadere informatie

kleur DROOM Muziek EN DANS muziek en dans

kleur DROOM Muziek EN DANS muziek en dans kleur je DROOM Muziek EN DANS Cursusaanbod 2016/2017 1 2 kleur je Droom Haal bij ons de beste muzikant, zanger of danser in jezelf naar boven. Wij weten veel van, jij weet wat je wilt leren: samen kleuren

Nadere informatie

2. Musical 2.1 De door de Stichting gehanteerde definitie van het begrip "Musical" is aan dit reglement gehecht als Bijlage 1.

2. Musical 2.1 De door de Stichting gehanteerde definitie van het begrip Musical is aan dit reglement gehecht als Bijlage 1. Reglement Musical Awards (februari 2018) I. DEFINITIES 1. Stichting Stichting Musical Awards (de Stichting), gevestigd te Amsterdam, is begin 2000 in het leven geroepen met als doel de promotie van de

Nadere informatie

12-14 juni 2015. festival. www.tegekkekerk.nl. Paaskerk, Amstelveen. (te) GEKKE KERK

12-14 juni 2015. festival. www.tegekkekerk.nl. Paaskerk, Amstelveen. (te) GEKKE KERK Mathilde Santing Band (te) GEKKE KERK festival Bertolf Optredens Karsu, Mathilde Santing Band, Bertolf & Royal Parks, Jeroen Zijlstra Karsu Royal Parks Workshops Kleur je Kalm, Schrijven met Tjitske Jansen,

Nadere informatie

NIEUWE MUZIEK TILBURG

NIEUWE MUZIEK TILBURG JAARVERSLAG 2018 NIEUWE MUZIEK TILBURG delink.nl DE LINK De Link is een unieke concertorganisatie in Tilburg, opgericht in 1986. Als een van de laatste series met een programmering volledig gericht op

Nadere informatie

Bellevue Lunchtheater & Likeminds Non Profit Kapitalist: Voor mijn Kinderen

Bellevue Lunchtheater & Likeminds Non Profit Kapitalist: Voor mijn Kinderen Bellevue Lunchtheater & Likeminds Non Profit Kapitalist: Voor mijn Kinderen Theater Bellevue & Likeminds Non Profit Kapitalist presenteren de Bellevue Lunchtheatervoorstelling Voor mijn kinderen. Gespeeld

Nadere informatie

1 e GRAAD (6 en 7 jaar)

1 e GRAAD (6 en 7 jaar) 1 e GRAAD (6 en 7 jaar) DANSINITIATIE 1.1 Initiatie Dansinitiatie 1.2 Initiatie Dansinitiatie DOMEINOVERSCHRIJDENDE INITIATIE 1.1 Initiatie Domeinoverschrijdende initiatie 1.2 Initiatie Domeinoverschrijdende

Nadere informatie

Puzzle. Fais ft. Afrojack Niveau 3a Song 6 Lesson A Worksheet. a Lees de omschrijvingen. Zet de Engelse woorden in de puzzel.

Puzzle. Fais ft. Afrojack Niveau 3a Song 6 Lesson A Worksheet. a Lees de omschrijvingen. Zet de Engelse woorden in de puzzel. Puzzle a Lees de omschrijvingen. Zet de Engelse woorden in de puzzel. een beloning voor de winnaar iemand die piano speelt een uitvoering 4 wat je wil gaan doen; voornemens 5 niet dezelfde 6 deze heb je

Nadere informatie

Geniet van vrije tijd. Sport en cultuur voor klanten. Een selectie uit de vrijetijdskalender

Geniet van vrije tijd. Sport en cultuur voor klanten. Een selectie uit de vrijetijdskalender Geniet van vrije tijd Sport en cultuur voor klanten Een selectie uit de vrijetijdskalender maart 2015 Hoe werkt dit boekje? In dit boekje vind je activiteiten waar je gratis of goedkoop naartoe kan. Bij

Nadere informatie

Winter Lab januari Drie dagen rust en reflectie op de Veluwe om met nieuwe perspectieven en energie aan het jaar te beginnen.

Winter Lab januari Drie dagen rust en reflectie op de Veluwe om met nieuwe perspectieven en energie aan het jaar te beginnen. Winter Lab 18-20 januari 2019 Drie dagen rust en reflectie op de Veluwe om met nieuwe perspectieven en energie aan het jaar te beginnen. Waarom dit programma en wat levert het op voor jou? In het dagelijks

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten April 2019 nr. 86. Golden Circle Ensemble - Johannes Passion

Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten April 2019 nr. 86. Golden Circle Ensemble - Johannes Passion Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten April 2019 nr. 86 Golden Circle Ensemble - Johannes Passion Korte toelichting op het concert van 13 april maart 2019 Na het prachtige orgelconcert van Jaap de Wit

Nadere informatie

C u r r i c u l u m V i t a e

C u r r i c u l u m V i t a e C u r r i c u l u m V i t a e P e r s o o n l i j k e g e g e v e n s Roepnaam : Noortje Voorletters : NM Naam : van Roosmalen Geslacht : vrouw Geboortedatum : 26 februari 1982 Geboorteplaats : Tilburg

Nadere informatie

C u r r i c u l u m V i t a e

C u r r i c u l u m V i t a e C u r r i c u l u m V i t a e P e r s o o n l i j k e g e g e v e n s Roepnaam : Noortje Voorletters : NM Naam : van Roosmalen Geslacht : vrouw Geboortedatum : 26 februari 1982 Geboorteplaats : Tilburg

Nadere informatie

Marching & Breakin. TROMP Opening Night Eindhoven, November 9, Versie 4: 4 oktober Geschreven door Dominique Vleeshouwers

Marching & Breakin. TROMP Opening Night Eindhoven, November 9, Versie 4: 4 oktober Geschreven door Dominique Vleeshouwers Versie 4: 4 oktober 2018 Marching & Breakin TROMP Opening Night Eindhoven, November 9, 2018 Geschreven door Dominique Vleeshouwers T: 0619057546 E: welcome@dominiquevleeshouwers.com 1 Inhoud 1. People...

Nadere informatie

JAARVERSLAG STICHTING VOCAL GROUP HIFIVE 2013

JAARVERSLAG STICHTING VOCAL GROUP HIFIVE 2013 JAARVERSLAG STICHTING VOCAL GROUP HIFIVE 2013 JAARVERSLAG STICHTING VOCAL GROUP HIFIVE 2013 Algemene gegevens Vocal Group Hifive is in 2007 opgericht door Paul Maaswinkel, muzikaal en artistiek leider.

Nadere informatie

naam..braspenning Meester in de Dramatische Kunsten 2003-2007 Fontys Hogeschool voor de Kunsten; drama-academie Zwijzenplein 1 Tilburg

naam..braspenning Meester in de Dramatische Kunsten 2003-2007 Fontys Hogeschool voor de Kunsten; drama-academie Zwijzenplein 1 Tilburg CURRICULUM VITAE Persoonlijke gegevens naam..braspenning voornaam Leen adres..pyckestraat 49 2018 Antwerpen Telefoon.0486/85.95.41 e-mailadres..leenbraspenning@telenet.be datum van geboorte...29/09/1980

Nadere informatie

Subsidies. Herkomst producties OVERIG 69 % VLAANDEREN 6,5 % OVERIG 21,2 % PRODUCTIES VAN STRUCTUREEL GESUBSIDIEERDE PRODUCENTEN 31 % OVERIG 60,2 %

Subsidies. Herkomst producties OVERIG 69 % VLAANDEREN 6,5 % OVERIG 21,2 % PRODUCTIES VAN STRUCTUREEL GESUBSIDIEERDE PRODUCENTEN 31 % OVERIG 60,2 % Herkomst producties Subsidies VLAANDEREN 6,5 % 69 % 21,2 % 2016 PRODUCTIES VAN STRUCTUREEL GESUBSIDIEERDE PRODUCENTEN 31 % 60,2 % NEDERLAND 72,3 % PRODUCTIES VAN STRUCTUREEL GESUBSIDIEERDE PRODUCENTEN

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 november 2015

Nieuwsbrief 17 november 2015 Nieuwsbrief 17 november 2015 Beste Bachkoristen, Het dendert maar doorrrrr bij het Bachkoor. De repetities voor de uitvoering van de Maria Vespers van Monteverdi op 18 december in de Grote Kerk te Breda

Nadere informatie

VERHUUR BROCHURE. HUUR HET VONDELPARK OPENLUCHTTHEATER mei t/m september 2016

VERHUUR BROCHURE. HUUR HET VONDELPARK OPENLUCHTTHEATER mei t/m september 2016 VERHUUR BROCHURE HUUR HET VONDELPARK OPENLUCHTTHEATER mei t/m september 2016 Maak gebruik van een unieke locatie en huur het Vondelpark Openluchttheater voor een buitengewoon evenement. HET VONDELPARK

Nadere informatie

Verbreding en verbinding vanuit cultureel perspectief

Verbreding en verbinding vanuit cultureel perspectief Verbreding en verbinding vanuit cultureel perspectief De bijzondere band tussen Cortegaerdt en De Spiegel Stichting Cortegaerdt heeft met een royale schenking in 2007 de bouw van theater De Spiegel mede

Nadere informatie

Machteld Van Acker geeft Klassiek Ballet en Moderne Dans. Jacqueline Back geeft Klassiek Ballet en Moderne Dans

Machteld Van Acker geeft Klassiek Ballet en Moderne Dans. Jacqueline Back geeft Klassiek Ballet en Moderne Dans De 17 dansdocenten UCK stellen zich voor! Machteld Van Acker geeft Klassiek Ballet en Moderne Dans Opleiding Stedelijk Instituut voor Ballet te Antwerpen onder leiding van Jos Brabants Met veel plezier

Nadere informatie

Vandaag spreekt BvB er Simone met Iris Hond.

Vandaag spreekt BvB er Simone met Iris Hond. In gesprek met Iris Hond Delen en inspireren. Dat is waar wij blij van worden. In deze rubriek geven wij mensen met een inspirerend verhaal het woord. Jong en oud. Man en vrouw. Uit het zakenleven, uit

Nadere informatie

In de etalage Stadsgehoorzaal. In de etalage Stadsgehoorzaal. 42CE38_F60_deel01_KA2018.indd

In de etalage Stadsgehoorzaal. In de etalage Stadsgehoorzaal. 42CE38_F60_deel01_KA2018.indd In de etalage Stadsgehoorzaal In de etalage Stadsgehoorzaal 37 42CE38_F60_deel01_KA2018.indd 37 19-06-1 Onvoorwaardelijk : een emotioneel verhaal zonder woorden Vuur & Vlam danst de dynamiek rond een Alzheimerpatiënt

Nadere informatie

Met de komst van de nieuwe acteurs heeft het Nationale Toneel in een ensemble

Met de komst van de nieuwe acteurs heeft het Nationale Toneel in een ensemble Het Nationale Toneel verwelkomt nieuwe acteurs en regisseurs Bram Suijker, Jeroen De Man, Daria Bukvić, Tamar van den Dop, Bram Coopmans, Romana Vrede en Hein van der Heijden 02 JULI 2015, DEN HAAG SAMENVATTING

Nadere informatie

WINTER SCHOOL EEN NIEUWE KOERS. 9 tot 12 januari Een vierdaags programma van The School of Life om 2017 in volle vaart te starten.

WINTER SCHOOL EEN NIEUWE KOERS. 9 tot 12 januari Een vierdaags programma van The School of Life om 2017 in volle vaart te starten. WINTER SCHOOL EEN NIEUWE KOERS 9 tot 12 januari 2017 Een vierdaags programma van The School of Life om 2017 in volle vaart te starten professional winter school: een nieuwe koers In januari begint jouw

Nadere informatie

possessive s,,..of.. bezitsvorm

possessive s,,..of.. bezitsvorm possessive s,,..of.. SirPalsrok @meestergijs In het Nederlands gebruik je vaak het woord van om aan te geven dat iets van iemand is of om relaties aan te geven. Dit is de. In het Engels gebruik je s of.

Nadere informatie

Rotterdam Jazz Orchestra. Belcanto Festival, Dordrecht. Jazz Café Dizzy, Rotterdam. december 2001. september 2001. mei 2004

Rotterdam Jazz Orchestra. Belcanto Festival, Dordrecht. Jazz Café Dizzy, Rotterdam. december 2001. september 2001. mei 2004 ob van de Wouw Rotterdam Jazz Orchestra december 2001 Het Rotterdam Jazz Orchestra werd eind 2003 opgericht door Rob van de Wouw, Louk Boudesteijn en Martijn de Laat. Door de oprichting kreeg Rotterdam

Nadere informatie

Cultuurbus Theater Culturele avonden Cultuuruitstapjes Programma 2010-2011

Cultuurbus Theater Culturele avonden Cultuuruitstapjes Programma 2010-2011 Cultuurbus Theater Culturele avonden Cultuuruitstapjes Programma 2010-2011 2 Samen cultuur beleven? Tijd voor nieuwe ontmoetingen? Stap in de Cultuurbus De Cultuurbus is bedoeld voor senioren, valide en

Nadere informatie

HET VERHAAL.

HET VERHAAL. HET VERHAAL De musical Billy Elliot, gebaseerd op de wereldberoemde film, vertelt het inspirerende verhaal van een 11-jarige zoon uit een arbeidersgezin ten tijde van de mijnstakingen in Engeland (1984-1985).

Nadere informatie

Muziekvereniging. Kunst Na Arbeid. Malletband. Vrij en Blij. Hierden. Informatiegids

Muziekvereniging. Kunst Na Arbeid. Malletband. Vrij en Blij. Hierden. Informatiegids Muziekvereniging Kunst Na Arbeid Malletband Vrij en Blij Hierden Informatiegids Voorwoord Kunst Muziek maken is mooi en geeft je veel plezier. Helaas is het niet voor iedereen weggelegd om er je beroep

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Vuur en Vlam

Beleidsplan. Stichting Vuur en Vlam Beleidsplan Stichting Vuur en Vlam 2017-2018 1. Wie is Stichting Vuur en Vlam? Stichting Vuur & Vlam Produkties is een dansproductiehuis uit Kampen. In 2011 namen choreografen Germa Scholten en Marjan

Nadere informatie

NGO Mama Cash winnaar Engage the Future

NGO Mama Cash winnaar Engage the Future EndemolShine Beyond deelt expertise en produceert winnende campagne My Body Is Mine NGO Mama Cash winnaar Engage the Future De Nederlandse NGO Mama Cash, die vrouwen, meiden en transgenders ondersteunt

Nadere informatie

DE VELDHOVENSE REVUE 2016

DE VELDHOVENSE REVUE 2016 DE VELDHOVENSE REVUE 2016 auditie informatiepakket in het theater willen mensen verrast worden, met iets dat ze verwachten Tristan Bernard WELKOM Voor je ligt het auditie informatiepakket van De Veldhovense

Nadere informatie

(1) De hoofdfunctie van ons gezelschap is het aanbieden van onderwijs. (2) Ons gezelschap is er om kunsteducatie te verbeteren

(1) De hoofdfunctie van ons gezelschap is het aanbieden van onderwijs. (2) Ons gezelschap is er om kunsteducatie te verbeteren (1) De hoofdfunctie van ons gezelschap is het aanbieden van onderwijs (2) Ons gezelschap is er om kunsteducatie te verbeteren (3) Ons gezelschap helpt gemeenschappen te vormen en te binden (4) De producties

Nadere informatie

HET VERHAAL De musical Billy Elliot, gebaseerd op de wereldberoemde film, vertelt het inspirerende verhaal van een 11-jarige zoon uit een arbeidersgezin ten tijde van de mijnstakingen in Engeland (1984-1985).

Nadere informatie

Glorie, glorie, halleluja Glorie, glorie, halleluja Glorie, glorie, halleluja het Koninkrijk van God

Glorie, glorie, halleluja Glorie, glorie, halleluja Glorie, glorie, halleluja het Koninkrijk van God Lied 01 Titel: Er komt een nieuwe aarde Arrangement: Martin Zonnenberg & Rieks van der Velde Eerste componist: Traditional (Nederlandse) Charles Groot Uitvoerende: Projectkoor Uitvoering: Koor en samenzang

Nadere informatie

Vragenlijst onderzoek amateurkunst. 2. Met welke kunstdiscipline houdt uw vereniging/groep zich vooral bezig? Toneel/theater

Vragenlijst onderzoek amateurkunst. 2. Met welke kunstdiscipline houdt uw vereniging/groep zich vooral bezig? Toneel/theater Vragenlijst onderzoek amateurkunst 1. Namens welke vereniging/groep vult u deze vragenlijst in? Graag naam en plaats van de vereniging/groep invullen. Naam vereniging/groep: Plaats: 2. Met welke kunstdiscipline

Nadere informatie

samen genieten van Addergebroed

samen genieten van Addergebroed m u z i k a l e v o o r s t e l l i n g samen genieten van Addergebroed arrangementen & businessdag voor ondernemers in en om Drenthe Samen genieten van Addergebroed Beste relatie, Sinds het ontstaan van

Nadere informatie

old cats release: 15 december 2011 ABC Cinemien

old cats release: 15 december 2011 ABC Cinemien old cats release: 15 december 2011 ABC Cinemien old cats synopsis Isadora (Belgica Castro, de grand dame van de Chileense cinema) en Enrique (Alejandro Sievking) leven een comfortabel leven. Ze hebben

Nadere informatie

WARME ROMANTIEK. Roeland Hendrikx, klarinet Anthony Gröger, cello Liebrecht Vanbeckevoort, piano. zondag 21 mei 2017 Oude Brouwerij Keyser Carel

WARME ROMANTIEK. Roeland Hendrikx, klarinet Anthony Gröger, cello Liebrecht Vanbeckevoort, piano. zondag 21 mei 2017 Oude Brouwerij Keyser Carel WARME ROMANTIEK Roeland Hendrikx, klarinet Anthony Gröger, cello Liebrecht Vanbeckevoort, piano zondag 21 mei 2017 Oude Brouwerij Keyser Carel - Gelieve uw gsm uit te schakelen! PROGRAMMA Trio opus 11

Nadere informatie

Machteld Van Acker geeft Klassiek Ballet en Moderne Dans. Dorine van der Beek geeft kinderdanslessen en Dans & Yoga

Machteld Van Acker geeft Klassiek Ballet en Moderne Dans. Dorine van der Beek geeft kinderdanslessen en Dans & Yoga De 17 dansdocenten UCK stellen zich voor! Machteld Van Acker geeft Klassiek Ballet en Moderne Dans Opleiding Stedelijk Instituut voor Ballet te Antwerpen onder leiding van Jos Brabants Met veel plezier

Nadere informatie

Curriculum Vitae. 2013: Bedrijfs Hulp Verlening EHBO en Brandveiligheid

Curriculum Vitae. 2013: Bedrijfs Hulp Verlening EHBO en Brandveiligheid Curriculum Vitae Persoonlijke gegevens: Naam: Voornamen: Adres: Telefoonnummer: E- mail: Website: Geboorteplaats en datum: Hegteler Stefan Israëlslaan 26 3431 AS Nieuwegein 06 29 51 29 81 s.hegteler@hetnet.nl

Nadere informatie

betrekkelijke voornaamwoorden

betrekkelijke voornaamwoorden betrekkelijke voornaamwoorden SirPalsrok @meestergijs I bought a house. The house has 3 bedrooms. Mr. Schultz plays tennis. He is my English teacher Een betrekkelijk voornaamwoord kan van 2 zinnen 1 zin

Nadere informatie

Programma Open Dag 19 november 16

Programma Open Dag 19 november 16 Programma Open Dag 19 november 16 1/ Voorwoord Hartelijk welkom op de open dag van Codarts! Muziek is jouw passie, je lust en je leven. Je weet nu al dat je daar straks verder mee wil. Dan ben je bij Codarts

Nadere informatie

Vertaling Engels Famous Last words- my chemical romance

Vertaling Engels Famous Last words- my chemical romance Vertaling Engels Famous Last words- my chemical romance Vertaling door een scholier 1737 woorden 4 maart 2007 8,3 5 keer beoordeeld Vak Engels Famous Last Words My Chemical Romance T: My Chemical Romance

Nadere informatie

Machteld Van Acker geeft Klassiek Ballet en Moderne Dans. Dorine van der Beek geeft kinderdanslessen en Dans & Yoga

Machteld Van Acker geeft Klassiek Ballet en Moderne Dans. Dorine van der Beek geeft kinderdanslessen en Dans & Yoga De 18 dansdocenten UCK stellen zich voor! Machteld Van Acker geeft Klassiek Ballet en Moderne Dans Opleiding Stedelijk Instituut voor Ballet te Antwerpen onder leiding van Jos Brabants Met veel plezier

Nadere informatie

Een prikkelend pleidooi voor radicale verandering

Een prikkelend pleidooi voor radicale verandering 15 maart 2019, 11:55 (CET) Een prikkelend pleidooi voor radicale verandering In Botanical Wasteland verkennen Touki Delphine & Boogaerdt/VanderSchoot de grenzen tussen natuur, technologie, lichaam en identiteit

Nadere informatie

kunst, cultuur en media

kunst, cultuur en media School voor kunst, cultuur en media Artiest Theater Artiest Musical Medewerker Evenementenorganisatie Sound & Vision AV-specialist Sound & Vision Podiumen Evenemententechniek School voor kunst, cultuur

Nadere informatie

BIJLAGE Aanvullende achtergrondinformatie podiumkunsten. 1. Wat zijn podiumkunsten?

BIJLAGE Aanvullende achtergrondinformatie podiumkunsten. 1. Wat zijn podiumkunsten? BIJLAGE Aanvullende achtergrondinformatie podiumkunsten 1. Wat zijn podiumkunsten? De kunstdisciplines muziek, theater en dans vormen de podiumkunsten. Het gaat hier om professionele kunsten, wat wil zeggen

Nadere informatie

Cultuur in Den Haag in cijfers

Cultuur in Den Haag in cijfers Cultuur in cijfers Gemeente Den Haag Afdeling Cultuurbeleid Oktober 2013 Cultuur in cijfers 1 Voorwoord Voor u ligt het cijfermatig overzicht van de prestaties van de Haagse culture instellingen. Deze

Nadere informatie

Lectoraat Lifelong Learning in Music Musicking in Groningen

Lectoraat Lifelong Learning in Music Musicking in Groningen Lectoraat Lifelong Learning in Music Musicking in Groningen Dr. Evert Bisschop Boele, 9 November 2015 Table of content PART I. BACKGROUNDS 1. Introduction 2. Theoretical backgrounds of the study 3. Uses

Nadere informatie

Beeldverslag Symposium Stichting Chaja Voel je goed!

Beeldverslag Symposium Stichting Chaja Voel je goed! Beeldverslag Symposium Stichting Chaja Voel je goed! Vrijdag 15 november 2013 Stichting Chaja Inleiding Stichting Chaja Oss e.o. biedt alweer vijf jaar een creatief platform aan mensen die zelf of in hun

Nadere informatie

Indeling Bladmuziek Centrale Bibliotheek

Indeling Bladmuziek Centrale Bibliotheek Indeling Bladmuziek Centrale Bibliotheek K-klassiek / gele sticker P-Populair / witte sticker B-Beginners / groene sticker X-Kerst en Sinterklaas / oranje sticker fk-klassiek folio / licht blauwe sticker

Nadere informatie

Opleidingsinformatie. Muziekvereniging Con Amore Oosterhout

Opleidingsinformatie. Muziekvereniging Con Amore Oosterhout Opleidingsinformatie Muziekvereniging Con Amore Oosterhout Laatste update: 18-09-2015 Inleiding Binnen onze muziekvereniging hebben wij een eigen muziekopleiding. Wij willen iedereen laten ontdekken hoe

Nadere informatie

Eerste voorstelling Artiest op Bestelling!

Eerste voorstelling Artiest op Bestelling! 1 van 8 15-4-2014 13:18 Wordt de e-mail niet goed weergegeven? Bekijk de webversie. Eerste voorstelling Artiest op Bestelling! Fête de la Musique 2014 Lazy Sunday Afternoon 2014 Jeugdcultuurfonds Utrecht

Nadere informatie

INHOUD OMS. Radio 10 100% NL. Sublime FM. Radio 538 SLAM! The Media Exchange. Pagina 4-5. Pagina 6-7. Pagina 8-9. Pagina 10-11.

INHOUD OMS. Radio 10 100% NL. Sublime FM. Radio 538 SLAM! The Media Exchange. Pagina 4-5. Pagina 6-7. Pagina 8-9. Pagina 10-11. ZENDERBROCHURE INHOUD OMS Pagina 4-5 Radio 10 Pagina 6-7 100% NL Pagina 8-9 Sublime FM Pagina 10-11 Radio 538 Pagina 12-13 SLAM! Pagina 14-15 The Media Exchange Pagina 16-17 2 3 OMS OMS is de grootste

Nadere informatie

Namens Vocalix Ingrid, Heidi, Hilde, Xavier

Namens Vocalix Ingrid, Heidi, Hilde, Xavier Vocaal ensemble Vocalix is een vocaal ensemble dat meerstemmige nummers brengt in aangepaste arrangementen, voor elk feest of muzikale gebeurtenis, gaande van een huwelijksceremonie of privé huiskamerconcert

Nadere informatie

maandag 10 maart 14 dinsdag 11 maart 14

maandag 10 maart 14 dinsdag 11 maart 14 rond animatie, muziekconcerten, spelprogramma s, podiumtechniek daguitstappen, vakantieverblijven, cursussen, locaties incentives, evenementen, festivals maandag 10 maart 14 dinsdag 11 maart 14 enkel professionelen

Nadere informatie

Machteld Van Acker geeft Klassiek Ballet en Moderne Dans. Dorine van der Beek geeft kinderdanslessen en Dans & Yoga

Machteld Van Acker geeft Klassiek Ballet en Moderne Dans. Dorine van der Beek geeft kinderdanslessen en Dans & Yoga De 16 dansdocenten UCK stellen zich voor! Machteld Van Acker geeft Klassiek Ballet en Moderne Dans Opleiding Stedelijk Instituut voor Ballet te Antwerpen onder leiding van Jos Brabants Met veel plezier

Nadere informatie

Vrijdag 25 mei Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR. Opening Operadagen Rotterdam

Vrijdag 25 mei Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR. Opening Operadagen Rotterdam Vrijdag 25 mei 2012 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Opening Operadagen Rotterdam (het gesproken woord telt) Directeur Guy Coolen, (burgemeester Ahmed Aboutaleb)

Nadere informatie

Inleiding. Inleiding. Overzicht TRENDS IN INTERNATIONAAL VERGELIJKEND PERSPECTIEF. Waarom Trends in participatie? Participatiesurveys

Inleiding. Inleiding. Overzicht TRENDS IN INTERNATIONAAL VERGELIJKEND PERSPECTIEF. Waarom Trends in participatie? Participatiesurveys Inleiding TRENDS IN INTERNATIONAAL VERGELIJKEND PERSPECTIEF Huidig Participatiebeleid in Vlaanderen Beleidsnota Cultuur 2000 2004 Participatiedecreet UiTPas Burgerkabinet Focus: Verbreding van participatie

Nadere informatie

Herman Erbé bio. herman erbé

Herman Erbé bio. herman erbé Herman Erbé bio Herman Erbé werd geboren in 1949 en groeide op als kind van jeugdherbergouders. Hij maakt muziek sinds zijn kindertijd. Toen hij 17 was begon hij met optreden voor een groter publiek, en

Nadere informatie

Kerstviering 2018 Thema: iedereen telt mee

Kerstviering 2018 Thema: iedereen telt mee Kerstviering 2018 Thema: iedereen telt mee Basisschool St. Victor, Benschop Lied: Zingend naar kerst Het wordt weer kerst. Eén kaars gaat branden, de donk re aarde licht weer op. We dromen van een nieuwe

Nadere informatie

les 1 The sunshine doel

les 1 The sunshine doel 44 Moet je doen muziek groep 7 les 1 zingen luisteren spelen vastleggen bewegen The sunshine De les begint met het zingen van een zomers lied over activiteiten in de zon. Daarna beelden de leerlingen met

Nadere informatie