Week U kunt gemakkelijk navigeren door te klikken op de kopjes. Onderaan elk stukje kunt u gemakkelijk terugkeren naar de inhoudsopgave.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Week U kunt gemakkelijk navigeren door te klikken op de kopjes. Onderaan elk stukje kunt u gemakkelijk terugkeren naar de inhoudsopgave."

Transcriptie

1 over: Week Intro Kunstzinnige oriëntatie Buurtteam Deuren dicht Trakteren bij verjaardagen Terugkoppeling ouderavond Zien in de klas Informatie per bouw o Onderbouw o Middenbouw o Bovenbouw Denkt u aan? Agenda komende maand U kunt gemakkelijk navigeren door te klikken op de kopjes. Onderaan elk stukje kunt u gemakkelijk terugkeren naar de inhoudsopgave. Intro Beste ouders, Nieuwsflits 2. Een brief met veel informatie. Graag wil ik in dit stukje weer speciale aandacht vragen voor het halen en brengen van de kinderen. Het is een drukte van belang iedere dag en het parkeergedrag van een aantal ouders is gevaarlijk. Ik wil vragen om te parkeren op de daarvoor bedoelde plaatsen. Is er geen plaats dan moet u verder rijden met de auto en daar parkeren. Op de Johan Wagenaarkade is veel plek en dan kunt u over het voetpad naar school komen. Ik krijg veel klachten van andere ouders en van omwonenden over het parkeergedrag. We zijn een Vreedzame School en we moeten elkaar kunnen aanspreken op onveilig gedrag en daar goed mee omgaan.

2 Schoolinfo Even voorstellen - Deirdre van den Boogaard - Kunstzinnige oriëntatie Feitjes: 29 jaar woont samen in Utrecht alles op de fiets Er zitten al een paar kunst-half-uurtjes op Vorige week heb ik kennis mogen maken met álle kleuters van obs Victor Hugo. Genieten! Vanaf dit nieuwe schooljaar geef ik elke ochtend de onderbouw kunstzinnige oriëntatie, terwijl de juffen van hun pauze kunnen genieten. Tijdens deze lessen gaan we kennismaken met dans, muziek, drama, filosofie en beeldende vorming. Een avontuur! Ik ben afgestudeerd als docent beeldende kunst en vormgeving en sinds vorig schooljaar ben ik werkzaam als pedagogisch medewerker bij bso Johan de Witt, dus voor een aantal kinderen en collega s ben ik geen nieuw gezicht. Ik voelde me dan ook snel thuis op deze gezellige school. Regelmatig ben ik op school te vinden dus we zullen elkaar vast en zeker tegen het lijf lopen. Ook zal ik tijdens de ouderavond aanwezig zijn om kennis te maken met een aantal ouders en verzorgers. Buurtteam Het buurtteam op school Het buurtteam is er voor kinderen, ouders en leerkrachten. Zij kunnen het buurtteam om raad vragen of ons betrekken voor hulp. Naast het bieden van hulpverlening aan kinderen, jongeren en gezinnen, helpen we graag de basis ondersteuningsstructuur op school te versterken. In Utrecht zijn 18 buurtteams actief. Deze teams spelen ook een belangrijke rol op de basisscholen in hun buurt. Wanneer de ondersteuning binnen het gewone opvoeden niet meer volstaat, bieden de professionals van de buurtteams basiszorg voor Jeugd en Gezin. Het buurtteam ziet graag dat kinderen veilig en gezond opgroeien en dat zij zich maximaal kunnen ontwikkelen en ontplooien. Daarbij is het dagelijks leven van het gezin ons uitgangspunt, staat de inhoud van uw vraag centraal, richten we ons op concrete oplossingen en vormt de veiligheid van uw kind altijd de ondergrens.

3 Hoe ziet de ondersteuning van het buurtteam eruit? In de buurtteams werken professionals met verschillende expertises. Eén van onze gezinswerkers gaat met u in gesprek over uw vragen. Samen kijken we wat u zelf kunt doen, waar mensen uit uw omgeving bij kunnen helpen en waarbij u professionele hulp nodig hebt. U houdt zelf zoveel mogelijk de touwtjes in handen. De gezinswerker ondersteunt u waar dat nodig is. Als u naast de hulp van het buurtteam nog andere zorg nodig heeft, helpt de gezinswerker u bij de contacten met de juiste organisaties. De gezinswerker werkt samen met u naar een duurzame oplossing, opdat uw gezin weer op eigen kracht verder kan. Maatwerkafspraken Er zijn maatwerkafspraken gemaakt over de beschikbaarheid van een gezinswerker voor uw school. Daarnaast worden afspraken gemaakt voor de overdracht van gezinnen van de schoolmaatschappelijk werker naar uw buurtteam. Contactgegevens Wilt u weten wat dit voor u betekent? Dan kunt u contact opnemen met uw buurtteam via Natasja Kusters Malakastraat n.kusters@buuurtteamsutrecht.nl Meer informatie over de buurtteams vindt u op Deuren dicht! Het is ons opgevallen dat de 5! deuren van onze school niet altijd goed dicht zijn. De conciërge (Wim) zal voortaan iedere dag na 8:30 uur de deuren nalopen en dicht doen. Ook de rest van het team zal hier goed op letten. Vijf ingangen is lastig in de gaten houden dus dan maar goed dicht houden! Op 1 deur zit nu nog een klink. Hier komt deze week een knop op zodat alle deuren alleen van binnenuit zijn te openen en er van buiten een sleutel nodig is om binnen te komen. Trakteren bij verjaardag Gezonde voeding is belangrijk daarom hebben wij op school de afspraak dat de kinderen gezonde tussendoortjes meenemen en een gezonde lunch. We zien dat veel ouders hier goed aan denken. Dat is fijn. Bij de verjaardagen van de kinderen wordt er vaak iets te snoepen getrakteerd. Iets te snoepen mag wel maar wees er dan terughoudend in. Gewoon 1 kleinigheidje i.p.v. en, en en... De verjaardagen worden altijd aan het begin van de dag gevierd en om nou meteen met chips, taart en snoep te beginnen is niet het gezonde gedrag dat we voor ogen hebben. Terug koppeling ouderavond Afgelopen maandag was de algemene ouderavond. Tijdens deze avond is het team voorgesteld, zijn de aandachtspunten voor komend schooljaar benoemd en is er voorlichting per bouw geweest over het komende schooljaar. Ons team is dit jaar versterkt met Ronald Kemp in de bovenbouw en Wim van Hoorn is onze nieuwe conciërge. Verder is er een kleine wijziging in de functieverdeling. Joanne was de schoolopleider maar zij gaat een dag minder werken waardoor ze op maandag en dinsdag de leerkracht van OBD zal blijven maar geen schoolopleider meer zal zijn. Deze functie wordt per direct ingevuld door Eva. Zij zal voortaan op dinsdag niet voor de groep staan maar leerkrachten en stagiaires op school begeleiden in hun ontwikkeling. Ronald Kemp komt daarom ook op dinsdag bij ons werken en zal Eva vervangen.

4 De aandachtpunten voor het komende jaar zijn de invoering van het nieuwe rekenmateriaal (WMBO), de resultaten van het spellingonderwijs, het vaststellen van ons cultuureducatieplan, de zichtbaarheid van de Vreedzame School en uiteraard de verhuizing naar de nieuwbouw Zien in de klas Hierbij wil ik me graag even aan u voorstellen. Vanaf het schooljaar zal ik op de locatie Montessori als schoolbegeleider werken. Mijn naam is Suzanne Meijer en ik werk als orthopedagoog/ onderwijskundig adviseur bij 'ZIEN in de klas'. Van huis uit ben ik orthopedagoge en ben ik afgestudeerd in de richting leerlingenzorg. Na een kort uitstapje naar de residentiele jeugdzorg, ben ik al snel op mijn plek in het onderwijs terecht gekomen. Ik heb een aantal jaar als intern begeleider gewerkt op verschillende scholen, zowel op vaste als op interim basis, en daarnaast als preventief ambulant begeleider gewerkt voor een van de samenwerkingsverbanden in Utrecht. In overleg met de intern begeleider zal ik bijvoorbeeld meedenken over de aanpak in de klas, het aanvragen van extra ondersteuning of het in kaart brengen van wat een leerling nodig heeft om tot leren te komen. Daarnaast is het mogelijk dat ik onderzoek doe bij een leerling. Uiteraard zal u als ouder op de hoogte gebracht worden wanneer ik betrokken word bij uw kind. Ik kijk uit naar een prettige samenwerking met u. Hartelijke groet, Suzanne Meijer

5 Informatie per bouw Onderbouw OBA OBB OBC OBD 1. Het Vogelnest OBA en OBB gaan op maandag 14 september OBC en OBD gaan op dinsdag 15 september Het Vogelnest is een speelterrein in het bos vlakbij het theehuis Rhijnauwen waar de kinderen heerlijk buiten kunnen spelen. Hieronder volgen een paar belangrijke weetjes: Op deze dag zullen de tijden van halen en brengen anders zijn dan u gewend bent. Wij verwachten de kinderen gewoon om 8:30 uur op school De bus vertrekt om ongeveer 9.15 uur bij de bushalte op de Joseph Haydnlaan. Omstreeks uur kunt u uw kind weer ophalen, gewoon bij de tuindeuren van de klassen. Zorg ervoor dat uw kind oude kleren aan heeft die vies mogen worden en vooral laarzen! Het gras wordt expres lekker lang gelaten op Het Vogelnest, maar kan vooral s morgens nog erg nat zijn. Na een periode van slecht weer zijn er bovendien vaak grote (blubber) plassen. De kinderen moeten het volgende meebrengen: Een rugtas (met naam erop!) en daarin: Een lunchpakket Drinken Schone sokken (en bij heel slecht weer ook een schone broek/trui) Een 10 uur hapje hoeven de kinderen niet mee te brengen want daar zorgen wij voor. De kosten hiervoor zijn 16,- per jaar. (8,- per keer) Dit bedrag kunt u over maken op NL16INGB t.n.v. Ouderraad OBS Oog in Al Ovv de naam en groep van uw kind. We gaan er een leuke dag van maken De juffen van de OB 2. Ouderhulp Zoals afgesproken op de ouderavond een overzicht van de data waarop wij graag ouderhulp willen 11 september: Sportdag ; met groepjes kinderen sporten, 9 ouders 14 en 15 september: vogelnest bezoek, per groep 2 ouders die mee gaan naar het vogelnest en daar hand- en spandiensten verrichten Nov/ dec: Zeer waarschijnlijk een bezoek aan het huis van Sint. We hebben ouders nodig die ons brengen en halen 5-6 auto s per groep. Datum volgt zodra bekend. Woensdag 25 november: Mutsen maken met de kinderen voor het sinterklaas feest. 2 a 3 per groep 4 dec: Sinterklaasfeest, hulp in de klas, 2 ouders 18 dec: Kerstontbijt in de klas, 2 ouders. Alle ouders brengen eten mee. 4 maart Meester/juffen dag( verjaardag voor alle leerkrachten), de klassenouders organiseren dit en zullen u om hulp vragen April 2016: verhuizing van de school, alle hulp is fijn! Boerderijbezoeken: 9 juni OBA 14 juni OBB 16 juni OBD 21juni OBC

6 We hebben dan ouders nodig die ons met de auto kunnen brengen( 6-7 auto s per groep) 29 juni : afscheid groep 2 klassen ouders organiseren dit, alle groep 2 ouders verzorgen samen de High Thea Voorjaar 2016: Bezoek Vogelnest. Datum volgt. Per gr 2 ouders die mee gaan naar het Vogelnest en daar hand- en spandiensten verrichten. OBA Groep van Terug naar onderbouw OBB Groep van Terug naar onderbouw OBC- Groep van Terug naar onderbouw OBD- Groep van Terug naar onderbouw

7 Middenbouw MBA MBB MBC MBD MDE Het schooljaar zijn we vol enthousiasme gestart. Maar u als ouder vraagt zich wellicht af, waarmee dan. Dit is een zeer terechte vraag. Daarom zullen er nieuwsflitsen zijn waarin we informatie geven over de leerstof waar de kinderen in de middenbouw mee aan het werken zijn. Wel zijn dit echter de richtlijnen, uw kind kan al net iets verder zijn, of er nog niet aan toe zijn. We volgen de kinderen zeer nauwkeurig en met de leerlijnen in ons hoofd, bieden we de kinderen passende lesstof aan. Omdat dit de eerste keer is, en het voor u nieuwe informatie is, zal deze keer wat uitgebreider zijn dan de andere nieuwsflitsen. U kunt verwachten dat er in korte punten aangegeven wordt wat de lesstof is en waar de komende tijd aan gewerkt wordt. Wij zijn per klas ook op zoek naar leesouders die gedurende de week een half uurtje met de kinderen kilometers willen lezen. Wij zijn dringend op zoek naar klassenouders! Bent u geïnteresseerd, geef dit aan bij de leerkracht van uw kind. Zij hebben hier extra info over. Groep 3 De eerste weken in groep 3 leren de kinderen de letters volgens de schrijfmethode Novoscript. De leerkracht schrijft de letter voor en de kinderen doen het na, met de hand op de kaart en met potlood op papier. Vaak weten de kinderen al een aantal letters. Het gaat er nu ook om dat het methodisch goed geschreven wordt en uiteindelijk ook op en tussen de lijnen. Naast het schrijven van de letter is een grote dagbesteding het lezen van de letters. In de instructiegroep of via de eigen individuele leerlijn. De methode heet Leeslijn en heeft een a- serie en een b- serie waar de kinderen al echte verhaaltjes lezen. Het hakken en plakken van woorden wordt hier ook veelvuldig mee geoefend. De kinderen werken met montessorimateriaal aan de rekensommen. Ze leren de vriendjessommen ( 1+9=10, 6+4=10 etc.), maken grote getallen met het gouden materiaal, en tellen al op, maken de buisjessommen, dobbelsteensommen en werken met de werkbladen en de getalrekjes. Kom gerust even in de klas kijken naar het materiaal. Even op een rij: Novoscript voor de schrijfletters Leeslijn met de ilo boekjes Montessorimateriaal rekenen Groep 4 De kinderen van groep 4 borduren voort op vorig jaar. Er zijn kinderen die nog een restje van de groep 3 leerstof afmaken en daarna verder gaan met de leerstof van groep 4. Deze periode is het belangrijk voor de kinderen dat ze het ilo 3 niveau halen. Ze lezen niet meer in een instructiegroep, maar krijgen de instructie via de wegboeken. Veel lezen thuis zorgt ervoor dat het lezen op school ook vlot gaat. Stripboeken, informatieboeken of voorlezen uit het prentenboek voor de kleine broertjes en zusjes. Gewoon doen. Met schrijven gaan de kinderen verder met het oefenen van moeilijke verbindingen, de st, br, vi, bijvoorbeeld. Dit doen zij individueel en 2 keer op een dag. Naast lezen en schrijven zijn de kinderen al weer een tijdje bezig met spelling PP. De luisterwoorden hebben de kinderen afgerond en ze zijn nu gestart met de weetwoorden. Weetwoorden zijn woorden met een moeilijkheid waar niet een regel aan verbonden zit, maar na het lesje moet je zien dat de woorden zo worden geschreven, je moet ze weten. Voorbeelden waar uw kind mee thuis kan komen is, v- woorden. Wanneer schrijf je nou een v en wanneer een f, welke s/z schrijf je en welke ei/ij? Met rekenen beginnen de kinderen, naast het montessorimateriaal aan de methode WIG, wereld in getallen. De kinderen werken zelfstandig aan bepaalde taken volgens een aftekensysteem. De kinderen krijgen 2 keer per week een groepsinstructie over het blok waar ze mee bezig zijn en per onderdeel een aantal toetsen. Deze worden door de leerkracht nagekeken. Naast deze instructie hebben de kinderen ook instructie projecttaken. Dit zijn de taken realistisch rekenen. meten, gewichten, klokkijken. Dat zijn de onderwerpen die komende weken op het programma staan. De keersommen blijven we oefenen tot 10.

8 Groep 4 begint ook met de methode tekstverwerken en het vak begrijpend lezen. Het eerste blok bestaat uit luisterverhalen waar de kinderen met behulp van gerichte vragen op moeten antwoorden. Ze krijgen steeds een stukje herhaling van de vorige les en bouwen zo leer- en leesstrategieën op. Dit is een leerkrachtgebonden les. Even op een rij: Novoscript met moeilijke verbindingen Spelling PP weetwoorden Wig rekenen, projecttaken Montessorimateriaal Tekstverwerken blok 1, luisterverhalen Leeslijn, ILo 3 behalen Groep 5 De kinderen in groep 5 hebben een andere rol, ze zijn nu de oudsten. Een extra leuke taak om de kinderen onder zich te kunnen laten zien hoe het moet. Een grote verantwoordelijkheid naast de leerstof. De leerstof van groep 5 gaat verder met Leeslijn, ilo 7. De komende weken werken de kinderen naar ilo 9 toe om daarna het ilo 9+ en ilo 10 te mogen doen. Onderhouden is een kunst. Hier moet ook flink op geoefend worden anders zakt de snelheid van het lezen snel weer terug. Met Novoscript komen de hoofdletters aan bod. Niet alleen gaan we letten op de schrijfwijze, het toepassen van de hoofdletters bij al het schrijf- en spellingwerk wordt hierin meegenomen. Met spelling PP zijn de kinderen toe aan de regelwoorden en netzoals woorden. Regelwoorden zijn woorden met een bepaalde regel en netzoals woorden schrijf je net zoals het voorbeeld wat je geleerd hebt, deze periode zijn het de hoed-regel en de aai,ooi en oei. Met rekenen is het Wig groep 5. Ook hier is 2 keer per week instructie en 1 keer voor de projecttaken. De kinderen werken met de keersommen, het grote vermenigvuldigbord en de breukenlesjes. In groep 5 gaat tekstverwerken door. De lessen zijn weer leerkrachtgebonden en er wordt een beroep gedaan op de leer- en leesstrategieën die in groep 4 al geleerd zijn. Kunnen ze deze toepassen? Er komt dit schooljaar verder aan bod : werkwoordspelling en ontleden, maar daar hoort u meer over in een latere nieuwsbrief. Even op een rij: Novoscript met de hoofdletters Spelling PP : regelwoorden hoed-regel en netzoals v/f, s/z, ij/ei Wig rekenen, projecttaken Montessorimateriaal Leeslijn, ilo 7 tekstverwerken, blok 1 Naast deze vakken staat de Vreedzame School hoog op ons prioriteitenlijstje. De kinderen werken hard met elkaar om de klas voor dit jaar zo goed mogelijk te vormen. Wat willen zij met de groep, welke regels en afspraken maken ze, naast de regels van school. Hoe verdelen ze de taken in de klas, wie is waar verantwoordelijk voor. In de klassen ziet u al vaak het resultaat van deze lessen hangen. Elke 2 maanden verandert het bord, dus houdt het goed in de gaten. Muziek, drama, tekenen en handvaardigheid zijn vakken waar u vaak al iets van in gang, klas of thuis heeft mogen bewonderen. Elke week staat er wel een onderdeel in het rooster. Wel kan de frequentie verschillen per periode. Mocht u vragen hebben over de lesstof dan kunt u ten alle tijden een afspraak maken met de leerkracht van uw kind. Deze kan uiteraard nog meer vertellen.. Nadine van den Hout, middenbouw coördinator MBA -Groep van Lex en Caroline Terug naar middenbouw MBB Groep van Jannie en Ingrid

9 Terug naar middenbouw MBC- Groep van Marjan en Ingird Terug naar middenbouw MBD -Groep Nora en Nadine Terug naar middenbouw MBE -Groep Saskia Terug naar middenbouw

10 Bovenbouw BBA BBB BBC BBD 1. TOPO - toetsen In alle bovenbouw groepen worden er topografietoetsen afgenomen. Elke 2 weken zal er 1 Topo toets mee naar huis worden gegeven. Deze toets is te leren vanaf papier. Ook is er een extra mogelijkheid om te oefen via Topomania. Dit kan op de computer worden geoefend, maar er kan ook een app van Topomanina gedownload worden voor app store en google Play. Zie de website voor meer informatie. Account aanmaken voor topomania.net Stap 1: Ga naar Stap 2: Klik rechtsboven in op: Registreren Stap 3: Nieuw account aanmaken Stap 4 adres bevestigingen Stap 5: aan de slag Onthoud je wachtwoord goed! U kunt dan oefenen op: Hier zullen de meeste toetsen geoefend kunnen worden. 2. Gezocht voor het bovenbouwkamp! We zijn op zoek naar een ouder die de boodschappen voor ons bovenbouw kamp kan doen. Als u in de gelegenheid bent kunt u contact opnemen met Eva. (e.bosman@obsoogin al.nl) BBA -Groep Birte en Wendelmoet Terug naar bovenbouw nieuws BBB -Groep Marieke en Brechje Terug naar bovenbouw nieuws BBC -Groep Martijn en Ronald Terug naar bovenbouw nieuws BBD -Groep Eva en Ronald Terug naar bovenbouw nieuws

11 Denkt u aan? Meer info in nieuwsflits 1 Kamp betaling over maken? ( voor de midden en bovenbouwleerlingen) We hebben nog niet genoeg ouders die helpen bij de sportdag, wilt u graag helpen geef u op bij Murat Ozkurt m.ozkurt@obsooginal.nl Een afspraak te maken voor de kennismakingsgesprekken groep 3 en groep 6 leerlingen.

12 Agenda komende maand Augustus / September 2015 ma 31 Ouderavond inloop 19:30 uur verwachte eindtijd 21:15 uur Ma 7 Di 1 Woe 2 Do 3 Vr 4 Za 5 / Zo 6 Kennismakingsgesprekken groep 3 en groep 6 Di 8 Woe 9 Do 10 Vr 11 Ontruimingsoefeni MR1-evaluatie ng beide gebouwen Kennismakingsgesprekken groep 3 en groep 6 Ma 14 Vogelnest OB Ma 21 Open lesochtend- 1 Start VS blok 2 Ma 28 Kamp MBB Di 15 Sportdag hele school Za 12 / Zo 13 Woe 16 Do 17 Vr 18 Za 19 / Zo 20 KAMP BOVENBOUWGROEPEN Vogelnest OB Di 22 Woe 23 Do 24 Vr 25 Studiedag 1 alle leerlingen vrij Di 29 Kamp MBB en MBC Woe 30 Gezellige ochtend bovenbouwgroe pen Kamp MBC en MBD Do 1 Kamp MBD en MBA vr 2 Kamp MBA Za 26 /Zo 27 za 3 / zo 4

08-10-2015. U kunt gemakkelijk navigeren door te klikken op de kopjes. Onderaan elk stukje kunt u gemakkelijk terugkeren naar de inhoudsopgave.

08-10-2015. U kunt gemakkelijk navigeren door te klikken op de kopjes. Onderaan elk stukje kunt u gemakkelijk terugkeren naar de inhoudsopgave. 08-10-2015 In deze Intro nieuwsflits Mediatoren van De Vreedzame School Nieuwbouw update Informatie per bouw Inhoudsopgave o Onderbouw o Middenbouw o Bovenbouw Denkt u aan? Agenda komende maand U kunt

Nadere informatie

29-10-2015. U kunt gemakkelijk navigeren door te klikken op de kopjes. Onderaan elk stukje kunt u gemakkelijk terugkeren naar de inhoudsopgave.

29-10-2015. U kunt gemakkelijk navigeren door te klikken op de kopjes. Onderaan elk stukje kunt u gemakkelijk terugkeren naar de inhoudsopgave. 29-10-2015 In deze Intro nieuwsflits Sint Maarten Luizen Informatie per bouw Inhoudsopgave o Onderbouw o Middenbouw o Bovenbouw Denkt u aan? Agenda komende maand U kunt gemakkelijk navigeren door te klikken

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AGENDA. Beste ouders, 18/9 Bezoek vogelnest OB

NIEUWSBRIEF AGENDA. Beste ouders, 18/9 Bezoek vogelnest OB NIEUWSBRIEF AGENDA Beste ouders, Het nieuwe schooljaar is weer vol van start gegaan. Een bijzonder schooljaar want als alles gaat zoals gepland is dit schooljaar ons laatste volledige schooljaar in de

Nadere informatie

U kunt gemakkelijk navigeren door te klikken op de kopjes. Onderaan elk stukje kunt u gemakkelijk terugkeren naar de inhoudsopgave.

U kunt gemakkelijk navigeren door te klikken op de kopjes. Onderaan elk stukje kunt u gemakkelijk terugkeren naar de inhoudsopgave. over: 10-12-2015 Intro Gewijzigde verkeerssituatie rond de school Kerstfeest Ouders voor ouders Nieuwbouw Bezoek nieuwbouw Informatie per bouw o Onderbouw o Middenbouw o Bovenbouw Denkt u aan? Agenda komende

Nadere informatie

U kunt gemakkelijk navigeren door te klikken op de kopjes. Onderaan elk stukje kunt u gemakkelijk terugkeren naar de inhoudsopgave.

U kunt gemakkelijk navigeren door te klikken op de kopjes. Onderaan elk stukje kunt u gemakkelijk terugkeren naar de inhoudsopgave. 05-11-2015 Intro Schoolvoetbal Nieuwbouw Columnwedstrijd Informatie per bouw o Onderbouw o Middenbouw o Bovenbouw Denkt u aan? Agenda komende maand U kunt gemakkelijk navigeren door te klikken op de kopjes.

Nadere informatie

17-09-2015. U kunt gemakkelijk navigeren door te klikken op de kopjes. Onderaan elk stukje kunt u gemakkelijk terugkeren naar de inhoudsopgave.

17-09-2015. U kunt gemakkelijk navigeren door te klikken op de kopjes. Onderaan elk stukje kunt u gemakkelijk terugkeren naar de inhoudsopgave. 17-09-2015 In deze Intro nieuwsflits Rapportage en verslagen Doc- ouders gezocht Tuin Inhoudsopgave Nieuwbouw update Offerfeest De Vreedzameschool Blok 2 Informatie per bouw o Onderbouw o Middenbouw o

Nadere informatie

Week 10-09-2015. U kunt gemakkelijk navigeren door te klikken op de kopjes. Onderaan elk stukje kunt u gemakkelijk terugkeren naar de inhoudsopgave.

Week 10-09-2015. U kunt gemakkelijk navigeren door te klikken op de kopjes. Onderaan elk stukje kunt u gemakkelijk terugkeren naar de inhoudsopgave. over: Week 10-09-2015 In deze Intro nieuwsflits Kosmisch onderwijs en opvoeding(koo) Sportdag Prijsvraag nieuwe fietsbrug Inhoudsopgave Gym stagiaires Informatie per bouw o Onderbouw o Middenbouw o Bovenbouw

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AGENDA. 23/3 Bovenbouw naar Rijksmuseum. 06/4 2e Paasdag. 07/04 studiedag team, leerlingen vrij

NIEUWSBRIEF AGENDA. 23/3 Bovenbouw naar Rijksmuseum. 06/4 2e Paasdag. 07/04 studiedag team, leerlingen vrij NIEUWSBRIEF Verfdag: Zaterdag 11 april van 9:00 tot 14:00 uur gaan we verven! Als u wilt komen helpen deze dag dan ontvang ik hier graag een mail voor op j.bunt@obsooginal.nl Ik hoop dat er veel ouders

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016

Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016 Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016 Welkom in groep 3! Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief van het schooljaar. Door middel van de nieuwsbrief willen we u op de hoogte houden van de gang van zaken in

Nadere informatie

September 2014. week maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag 36 1. 2 3 4 5 Start VS, blok 1. Toneelvoorstelling MB, op school

September 2014. week maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag 36 1. 2 3 4 5 Start VS, blok 1. Toneelvoorstelling MB, op school September 2014 36 1 2 3 4 5 Start VS, blok 1 37 8 Kennismakingsgesprekken 11 9 10 Kennismakingsgesprekken Kennismakingsgesprekken Kennismakingsgesprekken 12 OR startvergadering 38 15 16 17 18 Bezoek vogelnest

Nadere informatie

Nieuwe schooltijden schooljaar 2012 2013

Nieuwe schooltijden schooljaar 2012 2013 Nieuwe schooltijden schooljaar 2012 2013 Beste ouder(s), Zoals u weet gaan de schooltijden veranderen. Vorig jaar wees een enquête uit dat ongeveer 60 % van de ouders de voorkeur geeft aan een rooster

Nadere informatie

Nieuwsbrief 23 maart 2018

Nieuwsbrief 23 maart 2018 Nieuwsbrief 23 maart 2018 Opgeven kan nog tot a.s. woensdag! Ook belangstellende opa s en oma s zijn van harte welkom om zich aan te melden. Algemene Ouderavond 4 april 2018 Hoor je je kind wel eens vertellen

Nadere informatie

Informatieboekje. Middenbouw. Voor ouders en kinderen uit de middenbouw

Informatieboekje. Middenbouw. Voor ouders en kinderen uit de middenbouw Informatieboekje Middenbouw Voor ouders en kinderen uit de middenbouw Lezen In groep 3 en 4 is het leren lezen erg belangrijk. Kinderen moeten veel kilometers lezen om zo steeds vloeiender en foutloos

Nadere informatie

De groep 5 bestaat uit 14 leerlingen, zij vormen samen met 9 leerlingen van groep 4 de combinatiegroep 4/5.

De groep 5 bestaat uit 14 leerlingen, zij vormen samen met 9 leerlingen van groep 4 de combinatiegroep 4/5. Informatie groep 5 Algemeen: Leerkrachten: Ellen Moerman maandag, dinsdag en woensdag. Iris Stuur donderdag en vrijdag. Groep 5 De groep 5 bestaat uit 14 leerlingen, zij vormen samen met 9 leerlingen van

Nadere informatie

MONTESSORISCHOOL RHENEN

MONTESSORISCHOOL RHENEN MONTESSORISCHOOL RHENEN INFORMATIEBOEKJE Middenbouw 2015-2016 Lijsterberg 113, 3911 DJ RHENEN 0317-612 976 directie@montessori-rhenen.nl www.monton.nl 1 Wetenswaardigheden voor de middenbouw 2015/2016

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AGENDA. Beste ouders,

NIEUWSBRIEF AGENDA. Beste ouders, NIEUWSBRIEF Beste ouders, Een nieuwsbrief tussen de gezellige decembervieringen in...vorige week een geslaagd Sinterklaasfeest en volgende week al weer de kerstviering. Een drukke en heerlijke tijd op

Nadere informatie

JAARPROGRAMMA GROEP 7

JAARPROGRAMMA GROEP 7 JAARPROGRAMMA GROEP 7 Even voorstellen De leerkrachten van deze groep zijn: Patricia Mulder, zij werkt op maandag en dinsdag. Evelien Rikken werkt op woensdag, donderdag en vrijdag. Technisch lezen Technisch

Nadere informatie

Maandag 31 augustus is er voor alle ouders een informatie avond van 19.00 tot 20.30. Augustus 2015. Ma Di Wo Do Vr Za Zo

Maandag 31 augustus is er voor alle ouders een informatie avond van 19.00 tot 20.30. Augustus 2015. Ma Di Wo Do Vr Za Zo Aan de ouder(s) en verzorger(s) Welkom in het nieuwe schooljaar 2015-2016 op de Valentijnschool Voor u ligt de kalender voor het schooljaar 2015-2016. U vindt hierin belangrijke data voor bepaalde activiteiten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AGENDA. Beste ouders,

NIEUWSBRIEF AGENDA. Beste ouders, NIEUWSBRIEF Beste ouders, De eerste nieuwsbrief van 2015. Het belooft weer een bijzonder jaar voor school te worden. Ik wens u namens het hele team ook een bijzonder 2015. Open Aula. Zoals in de vorige

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2014

Nieuwsbrief 3 november 2014 Nieuwsbrief 3 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Sommige ouders gaven aan de nieuwsbrief snel te lezen. Daarom nog even een tip: Kijk altijd

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AGENDA. Beste ouders,

NIEUWSBRIEF AGENDA. Beste ouders, NIEUWSBRIEF Beste ouders, Nog een week en dan hebben we heerlijk twee weken vakantie. De meivakantie is ieder jaar een moment van rust om ons voor te bereiden op het laatste stuk van het schooljaar. Een

Nadere informatie

De nieuwsbrief van 7 september 2012. Datum Activiteit Voor wie September

De nieuwsbrief van 7 september 2012. Datum Activiteit Voor wie September Overzicht activiteiten september 2012 De nieuwsbrief van 7 september 2012 Datum Activiteit Voor wie September Di. 11-09 Aangekondigde BHV oefening Gr 1-8 Di. 11-09 Informatie-ochtend Ouders van potentiële

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 2-3. de Letterflat

Groepsgids. Groep 2-3. de Letterflat Groepsgids Groep 2-3 de Letterflat Wie werk en er in de groepen 2/3: s.hogervorst@dezonnepoort.nl (Inge Neijenhuis ) afwezig i.clappers@dezonnepoort.nl vervanger: Yvonne te Vaanholt Verdeling van de dagen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws uit de school. Belangrijke Data. 05 september nr. 02

Nieuwsbrief. Nieuws uit de school. Belangrijke Data. 05 september nr. 02 05 september 2016 2016-2017 nr. 02 Nieuws uit de school Nieuwsbrief Onze nieuwe collega s stellen zich aan u voor. Even kennismaken.. Hallo allemaal! Graag wil ik mij even aan u voorstellen. Mijn naam

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 18 januari 2019 Ma 21/1 Di 22/1 Woe 23/1 Do 24/1 Vrij 25/1 Voorleesontbijt

Nadere informatie

Rupsen: Gyan wordt 4 en komt bij de Rupsen in de klas. Wij wensen hem een leuke tijd toe op de Steijaert.

Rupsen: Gyan wordt 4 en komt bij de Rupsen in de klas. Wij wensen hem een leuke tijd toe op de Steijaert. O.B.S. De J.P.F. Steijaertschool Joseph Haydnlaan 1 2394 GJ Hazerswoude Rijndijk Tel.: 071-3412742 Website: www.steijaertschool.nl E-mail: schoolleider@steijaertschool.nl STEIJAERTNIEUWS Febr. 2018 NIEUWS

Nadere informatie

Deze week hebben we ook fijne gesprekken gevoerd met ouders tijdens de oudergesprekken.

Deze week hebben we ook fijne gesprekken gevoerd met ouders tijdens de oudergesprekken. Nr. 4 Vrijdag 20 november 2015 Agenda Basisschool de Blinkerd, Troelstrastraat 13, 5344 GK Oss, 0412-691635, www.deblinkerd-oss.nl Do. 26 nov.: Uitstapje naar de kinderboerderij: groep 3. Woe. 25 nov:

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week t/m 24 september

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week t/m 24 september Nieuwsbrief Week 38 18 t/m 24 september Vanuit de directie Op de Dag van de Democratie een nieuwsbrief van school, met een aantal punten die heel goed passen bij deze dag. Gisteren zaten we met alle kinderen

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 3-4

Groepsgids. Groep 3-4 Groepsgids Groep 3-4 Wie werk en er in de groepen 3/4: i.heitink@dezonnepoort.nl Tamara van de Berg t.vandenberg@dezonnepoort.nl De Schatgravers maandag dinsdag (gymdag) woensdag donderdag vrijdag / Olaf

Nadere informatie

Jhr. M.W.C. de Jongestraat KN Klazienaveen

Jhr. M.W.C. de Jongestraat KN Klazienaveen WEEKBERICHT Jaargang 25 Nummer 13 25-11-2016 Jhr. M.W.C. de Jongestraat 26 7891 KN Klazienaveen 0591-312366 www.sthenricusschool.nl sthenricusschool@primenius.nl Agenda Sinterklaasfeest MA28 MA05 DI29

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Schooljaar 2016-2017 28 november t/m 02 december Agenda: Ma - Di - Gr.8 8.20 uur - Meeloopdag Noordik Vroomshoop Wo - Gr.3-4 13.15 uur - Optreden Breek de maand show Do - Vr - Beste ouders/verzorgers Sinterklaas

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 28 augustus 2015

Nieuwsbrief. 28 augustus 2015 Nieuwsbrief 28 augustus 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Maandag hebben alle leerlingen van PCBO Vroomshoop een vrije dag i.v.m. met de inspiratie

Nadere informatie

BRONNIEUWS. 26 september 2014. * zendingsgeld Het zendingsgeld is 42,69

BRONNIEUWS. 26 september 2014. * zendingsgeld Het zendingsgeld is 42,69 BRONNIEUWS 26 september 2014 * zendingsgeld Het zendingsgeld is 42,69 *zending Elk jaar spaart onze school voor een aantal zendingsprojecten. Daarvan willen we u graag op de hoogte houden. Daarom zullen

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. Bericht voor groep 1-2. En nog een bericht voor groep In dit nummer:

KlimtorenNieuws. Bericht voor groep 1-2. En nog een bericht voor groep In dit nummer: KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 11 03-02-2016 In dit nummer: Rapport en voortgangsgesprekken Bericht

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school!

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 februari 2018 info Kalender: Agenda Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Vrijdag 9 februari Studiedag, alle kinderen zijn vrij 12 februari t/m

Nadere informatie

Waarom een ouderbijdrage?

Waarom een ouderbijdrage? Beste ouders en verzorgers van de Maas en Waal school, Ook ú bent lid van de Oudervereniging Openbare Montessori Basisschool van Maas en Waal. Een aantal ouders vormt namens u allen het dagelijks bestuur:

Nadere informatie

November 2016 Jaargang 2, Nr. 13. Wat een prachtige herfst om ons heen! Vriendelijke groeten Carmela Tumminaro

November 2016 Jaargang 2, Nr. 13. Wat een prachtige herfst om ons heen! Vriendelijke groeten Carmela Tumminaro Nieuwsbrief van RK BS Wijzer aan de Vecht Wijzernieuws November 2016 Jaargang 2, Nr. 13 Inhoud Flessenactie. 2 Personele zaken.... 2 Peutermiddag. 2 Social schools.... 3 Buurtsportclub.. 4 Nationaal schoolontbijt.4

Nadere informatie

Informatieavond obs De Zevensprong groep 1/2

Informatieavond obs De Zevensprong groep 1/2 Informatieavond obs De Zevensprong groep 1/2 - Even voorstellen - Nieuw op De Zevensprong - Speerpunten - Afspraken en regels - Inhoudelijk over de groep Wie zijn wij. Van wie bent u de ouder / verzorger

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Data om te onthouden: Week van 30 okt. t/m 3 nov.: evt. oudergesprekken vanuit ZIEN! Maandag 13 november: 8.30 uur - 9.30 uur inloopuur Jeugd- en gezinscoach Dinsdag 14 november:

Nadere informatie

september 2014 Uit de directiekamer

september 2014 Uit de directiekamer september 2014 Uit de directiekamer De eerste nieuwsbrief van dit jaar en ook de eerste nieuwsbrief van mijn hand. Allereerst wil ik jullie allemaal hartelijk bedanken voor het ontzettend warme welkom!

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 5/6

Groepsgids. Groep 5/6 Groepsgids Groep 5/6 Wie werken er in de groepen 5-6: Jessica van Kempen Simon van Nieuwland Marijn Schraa j.vankempen@dezonnepoort.nl s.vannieuwland@dezonnepoort.nl m.schraa@dezonnepoort.nl De Boomhut

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 5

Informatieboekje Groep 5 Informatieboekje Groep 5 Schooljaar 2016-2017 Markelo, september 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 5 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Saenparel INFO 06-10-2014-27-10-2014

Saenparel INFO 06-10-2014-27-10-2014 Saenparel INFO 06-10-2014-27-10-2014 Agenda: Wo 07-10 Herfstwandeling groep 1/2 van 10.00-12.00 uur Do 09-10 Excursie groep 7 8 naar Boerderij Ma t/m vr 13-10 t/m 17-10 Herfstvakantie Ma 20-10 Ouderraad

Nadere informatie

Weekbrief 15 januari 2016

Weekbrief 15 januari 2016 Weekbrief 15 januari 2016 Dinsdag 12 januari Oud papier Maandag 18 januari Dinsdag 19 januari Studiedag team alle kinderen vrij Zondag 24 januari Presentatievering 1 e Communie Woensdag 27 januari Voorleesontbijt

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF november 2016

NIEUWSBRIEF november 2016 NIEUWSBRIEF 7 25 november 2016 INHOUDSOPGAVE: Studiedag maandag 14 november Sint Maarten op de Odyssee Sinterklaasfeest op school Boeken voor de schoolbieb Inschrijven broertjes/zusjes & melden verhuisplannen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4. o.b.s. DE EGLANTIER

Nieuwsbrief 4. o.b.s. DE EGLANTIER o.b.s. DE EGLANTIER Locatie: Tanthof Derde Werelddreef 29 2622 HB Delft Tel: 015-2617650 Fax: 015-2578413 E-mailadres: MR: OR: TSO: BSO: directie@eglantiertanthof.nl mr@eglantiertanthof.nl or@eglantiertanthof.nl

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 6 14 SEPTEMBER 2017

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 6 14 SEPTEMBER 2017 WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 6 14 SEPTEMBER 2017 Even voorstellen: Vivian Wenselaar (ma, di) Kim Ariaens (woe, do, vrij) 2 Groeps- en schoolafspraken - Dagschema op bord - Contact leerkracht (voor

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers. Pasen. Schooljaar t/m 14 april. Donderdag 13 april gaan we weer genieten van een heerlijk paasontbijt.

Beste ouders/verzorgers. Pasen. Schooljaar t/m 14 april. Donderdag 13 april gaan we weer genieten van een heerlijk paasontbijt. Schooljaar 2016-2017 10 t/m 14 april Agenda: Ma - Di - Groep 7 fietsexamen Wo - Schoolvoetbaltoernooi Beste ouders/verzorgers Pasen Donderdag 13 april gaan we weer genieten van een heerlijk paasontbijt.

Nadere informatie

Informatieboekje groep /2020

Informatieboekje groep /2020 Informatieboekje groep 3 2019/2020 Beste ouder(s), Voor u ligt een informatieboekje van de groepen 3 van basisschool EigenWijs. Wij hebben dit boekje gemaakt om u op de hoogte te brengen van de gang van

Nadere informatie

Informatieblad Schooljaar 2015-2016. Maandag 30 november, nr.13

Informatieblad Schooljaar 2015-2016. Maandag 30 november, nr.13 Informatieblad Schooljaar 2015-2016 Maandag 30 november, nr.13 Bericht van de ouderraad Sinterklaas komt vrijdag 4 december weer op bezoek. Dit gaat gepaard met iets lekkers. Wij weten dat er kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 juli 2017

Nieuwsbrief groep 3 juli 2017 Nieuwsbrief groep 3 juli 2017 Welkom in groep 3! Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief van het schooljaar. In de nieuwsbrief vindt u informatie, tips om thuis te oefenen en de leerdoelen. Handig om

Nadere informatie

Nummer 20 23 januari 2015 20142014november 2014 september 2014

Nummer 20 23 januari 2015 20142014november 2014 september 2014 Agenda 10 februari 19.30 uur-20.30 uur Informatieavond voor ouders van toekomstige 4-jarigen die een schoolkeuze moeten maken 12 februari 9.00 uur- 11.00 uur Open huis voor ouders van toekomstige 4-jarigen

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2018

Nieuwsbrief December 2018 Nieuwsbrief December 2018 Kalender en belangrijke informatie uit deze nieuwsbrief: Gehele decembermaand, geen gymlessen. Dinsdag 4 december, leerlingen groepen 6 t/m 8, surprises meenemen. Woensdag 5 december,

Nadere informatie

Start van het schooljaar

Start van het schooljaar 3 SEPTEMBER 2014 1 Start van het schooljaar De eerste twee weken van het nieuwe schooljaar zitten er al weer bijna op. Voor sommige kinderen was het begin best even spannend, een nieuwe juf of meester,

Nadere informatie

Agenda. Jarigen. Jaargang 1, nieuwsbrief 3 10 november 2016

Agenda. Jarigen. Jaargang 1, nieuwsbrief 3 10 november 2016 Jaargang 1, nieuwsbrief 3 10 november 2016 Agenda Datum Activiteit 11 nov. Lootjes trekken Sinterklaas 28 nov. Surprise, gedicht en cadeautjes mee naar school 29 nov. Maandviering bovenbouw 5 dec. Sinterklaas:

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 1 september 2014

Nieuwsbrief 2 1 september 2014 Nieuwsbrief 2 1 september 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, De leerlingen van groep 8 waren in de afgelopen week op kennismakingskamp in Hellendoorn.

Nadere informatie

Het team van De Vinkenbaan wenst iedereen een plezierig en succesvol schooljaar toe!

Het team van De Vinkenbaan wenst iedereen een plezierig en succesvol schooljaar toe! Vinkenbaan editie jaargang 24 07-09-2017 Informatieavonden Deze avonden zijn bedoeld om alle ouders wat nadere informatie te verstrekken over het komend schooljaar en kennis te maken met de leerkrachten

Nadere informatie

Vrijdag 21 september: Studiedag, groep 1 t/m 8 vrij!

Vrijdag 21 september: Studiedag, groep 1 t/m 8 vrij! RKBS IKC Floriant Florasingel 17 T: 079-3615607 W: www.unicoz.floriant.nl E: administratie@floriant.unicoz.nl Agenda Vrijdag 14 september: Schoolreis Maandag 17 september: Inloop groep 3 t/m 8 Dinsdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2019

Nieuwsbrief september 2019 Nieuwsbrief september 2019 Agenda: Maandag 9 sept. Informatie avond voor ouders van groep 1-4 Dinsdag 10 sept. Informatie avond voor ouders van groep 5 8 Maandag 16 sept. Inloopmoment (14.45u.) Woensdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli Verderop in deze nieuwsbrief. De komende maand: Agenda. zondag 1 juli e Communie groep 4. maandag 9 juli 2018

Nieuwsbrief juli Verderop in deze nieuwsbrief. De komende maand: Agenda. zondag 1 juli e Communie groep 4. maandag 9 juli 2018 Nieuwsbrief juli 2018 Jaargang 27 Nummer 11 De komende maand: Agenda 1 juli 2018 10.00 uur 1e Communie in de kerk 4 juli 2018 Brandweerlessen in alle groepen 5 juli 2018 Continurooster i.v.m. studiemiddag

Nadere informatie

De Springplank: info 26 augustus 2015.

De Springplank: info 26 augustus 2015. De Springplank: info 26 augustus 2015. Start schooljaar 2015-2016 We zijn weer begonnen!! We wensen alle leerlingen en ouders een fijn schooljaar toe. Onze nieuwe leerlingen willen we van harte welkom

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 1, sept-oktober 2018

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 1, sept-oktober 2018 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar. In deze nieuwsbrief een veelheid aan informatie. VEEL LEESPLEZIER! AGENDA Ma 3 sept. Weer naar school. Start van de twee gouden weken. Woe 5

Nadere informatie

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering 21 December vrijdag Kerstvakantie begint om 12.15 uur 25 & 25 December Eerste & Tweede kerstdag Woensdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015 We zijn weer begonnen!

Nieuwsbrief september 2015 We zijn weer begonnen! Nieuwsbrief september 2015 We zijn weer begonnen! In deze Nieuwsbrief wordt u geïnformeerd over belangrijke zaken die spelen op het Kindcentrum. Welkom! Een warm welkom aan alle ouders en kinderen op het

Nadere informatie

Informatieboekje GROEP 3

Informatieboekje GROEP 3 Informatieboekje GROEP 3 Schooljaar 2015-2016 Informatie groep 3 De dag begint in groep 3 vaak met een inloopmoment. Vanaf 08.20 uur komen de kinderen in de klas en kiezen een activiteit van het planbord.

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Schoolfruit

In deze Nieuwsflits: Schoolfruit In deze Nieuwsflits: Schoolfruit Koningsspelen Meivakantie Help! Leuke leesboeken gezocht! Vrij met Hemelvaart Extra oudergesprekken Toetsen in de maanden mei en juni Informatieavond juni 2018 Oproep voor

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

MATTHIAS NIEUWS December Belangrijke data

MATTHIAS NIEUWS December Belangrijke data MATTHIAS NIEUWS 3-12-2017 Telefoon: 072-5403606 E-mail: matthias@saks.nl Website: http://www.matthias-saks.nl December Belangrijke data December 04-12 08:45 uur Ouderkamer 04-12 Schoentje zetten op school

Nadere informatie

Info groep 8 20 september 2016

Info groep 8 20 september 2016 Info groep 8 20 september 2016 Algemeen Wat zijn we weer lekker gestart! De eerste drie weken zitten er op. We hebben veel activiteiten gedaan uit de Vreedzame school. Wat voor groep willen wij zijn, welke

Nadere informatie

GROEP 7. Informatieavond

GROEP 7. Informatieavond GROEP 7 Informatieavond 1 Leerkrachten 7a Gwendy Reek Linda Huijsmans Bapo 7b Bas Mauriks 7c Debby van Twillert Anne-Claire Andreoli IB-er: Jeannette Vos Boco: Kaija de Gooijer ma, di, do, vr wo ma t/m

Nadere informatie

Informatie over groep 3 en 4

Informatie over groep 3 en 4 Informatie over groep 3 en 4 Schooljaar 2015-2016 Wij stellen ons voor Mijn naam is Marie-José Kostense, leerkracht van groep 3/4. Naast de rol van leerkracht vervul ik de rol van taal-leescoördinator

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2018

Nieuwsbrief 17 december 2018 Denk als een wereldburger en gedraag je als een goede buur Nieuwsbrief 17 december 2018 Beste ouders, Aanstaande donderdag begint de kerstvakantie voor de groepen 3 t/m 8. Voor de leerkrachten nog niet,

Nadere informatie

Vanaf groep 5 krijgen de kinderen cijfers op hun rapport. Dit geldt alleen voor de volgende vakken:

Vanaf groep 5 krijgen de kinderen cijfers op hun rapport. Dit geldt alleen voor de volgende vakken: Informatie over groep 5 Groep 5A: Juf Maaike (ma, di en wo) Juf Jolanda (do en vr) Groep 5B: Juf Anita (ma, di en wo) Juf Dien (do en vr) Gymles: maandag (van gymleerkracht Elly Buijs) dinsdag (van de

Nadere informatie

De Springplank: info 15 juni 2016.

De Springplank: info 15 juni 2016. De Springplank: info 15 juni 2016. Nieuwe leerling. We willen Luuk, Diede en Yeliz, van harte welkom heten bij ons op school. Diede en Yeliz zijn nu aan het oefenen in groep 1/2. Luuk is er al voor vast.

Nadere informatie

Informatie middenbouw Donderdag 29 september 2016: uur uur

Informatie middenbouw Donderdag 29 september 2016: uur uur Informatie middenbouw 2016 2017 Donderdag 29 september 2016: 14.30 uur 16.00 uur CBS De Lichtbron Johan Frisostraat 2 9285 TS Buitenpost 0511 542 385 Welkom in onze groep, Vanmiddag krijgt u een rondleiding

Nadere informatie

Nieuwsbrief 19 8 juni 2016

Nieuwsbrief 19 8 juni 2016 Nieuwsbrief 19 8 juni 2016 Inhoud: Avondvierdaagse en onweer ANWB-Streetwise Sportdag groep 8 Juf Norma op bezoek 20 en 21 juni studiedagen 22 juni ouderavond 20.00 uur Juf Anneke Juf Ingrid Informatie

Nadere informatie

Obs De Schakel Mendes da Costalaan 132 3431 AC Nieuwegein 030-6032593 info@obs-de-schakel.nl www.obs-de-schakel.nl

Obs De Schakel Mendes da Costalaan 132 3431 AC Nieuwegein 030-6032593 info@obs-de-schakel.nl www.obs-de-schakel.nl Obs De Schakel Mendes da Costalaan 132 3431 AC Nieuwegein 030-6032593 info@obs-de-schakel.nl www.obs-de-schakel.nl Nieuwsbrief 1 06-09-2013 Beste ouders Een nieuw schooljaar is begonnen. Gelukkig zijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2015

Nieuwsbrief januari 2015 Nieuwsbrief 20 26 januari 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Vandaag staat juf Alrieke na haar verlof voor het eerst weer voor groep zes. We vinden

Nadere informatie

Huiswerk op de Sint Josephschool.

Huiswerk op de Sint Josephschool. Huiswerk op de Sint Josephschool. Informatiebrochure voor ouders / verzorgers. Deze brochure is opgezet om u als ouders/verzorgers te informeren over de rol van huiswerk op de Sint Josephschool. We hopen

Nadere informatie

Saenparel INFO

Saenparel INFO Saenparel INFO 11-11-2013-25-11-2013 Agenda: Ma 11-11 Sint Maarten Di 12-11 NIO toets voor groep 8 08.45-11.00 uur Wo 13-11 Gesprekken voorlopig advies groep 8 Do 14-11 Groep 1 2 naar Natuurmuseum Ma 18-11

Nadere informatie

FEESTWEEK 2014. groep 1-2-3-4

FEESTWEEK 2014. groep 1-2-3-4 FEESTWEEK 2014 groep 1-2-3-4 Beste jongens en meisjes, beste ouder(s) /verzorger(s), Vanaf maandag 7 juli gaan we dit schooljaar weer afsluiten met de feestweek. En het wordt niet zomaar een feestweek,

Nadere informatie

Nieuwsbrief van obs De Goudvink

Nieuwsbrief van obs De Goudvink Nieuwsbrief van obs De Goudvink schooljaa r 2016-2017 Nieuwsbrief 18 november 2016 Belangrijke data 21 november Groep 1 en 2 naar de Tamboer 24 november Groep 3 en 4 naar de Tamboer 24 november Groep 1

Nadere informatie

Inhoudsopgave. De Kolibrie Pagina 3. Hoe ziet een dag eruit in de Kolibrie Pagina 4. Dagprogramma Pagina 5. Klassenregels Pagina 6

Inhoudsopgave. De Kolibrie Pagina 3. Hoe ziet een dag eruit in de Kolibrie Pagina 4. Dagprogramma Pagina 5. Klassenregels Pagina 6 1 Inhoudsopgave. De Kolibrie Pagina 3 Hoe ziet een dag eruit in de Kolibrie Pagina 4 Dagprogramma Pagina 5 Klassenregels Pagina 6 Schooltijden Pagina 6 Met welke mensen krijg je te maken Pagina 6 Gedragsondersteuning

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 22 augustus 2018

Nieuwsbrief 1 22 augustus 2018 Nieuwsbrief 1 22 augustus 2018 Beste kinderen en ouders, De vakantie zit er weer op. Gelukkig is iedereen weer veilig teruggekeerd en hebben we allemaal kunnen genieten van het fantastische weer. Afgelopen

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

E: 30 augustus 2019

E:   30 augustus 2019 Jan Naardingweg 56, 7914 PN Noordscheschut, tel. 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 30 augustus 2019 Ma 02/09 Di 03/09 Woe 04/09 Do 05/09 Vrij 06/09 AGENDA

Nadere informatie

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8 Cbs De Akker informatie groep 7 / 8 2015-2016 INFORMATIE van groep 7/8 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 7/8. Verschillende praktische zaken komen hierin

Nadere informatie

Jhr. M.W.C. de Jongestraat KN Klazienaveen MA28

Jhr. M.W.C. de Jongestraat KN Klazienaveen MA28 WEEKBERICHT Jaargang 25 Nummer 12 18-11-2016 Jhr. M.W.C. de Jongestraat 26 7891 KN Klazienaveen 0591-312366 www.sthenricusschool.nl sthenricusschool@primenius.nl Agenda 10-minutengesprekken MA21 MA28 10-minutengesprekken

Nadere informatie

groep 3 de kikkers basisschool Prins Constantijn

groep 3 de kikkers basisschool Prins Constantijn Informatieavond groep 3 de kikkers 2015-2016 basisschool Prins Constantijn Foto klas Foto klas Foto klas 2013-2014 Voorstellen Ingrid Zelle werkt op de maandag en dinsdag. Carla Potters werkt op woensdag

Nadere informatie

KALENDER SCHOOLJAAR

KALENDER SCHOOLJAAR KALENDER SCHOOLJAAR 20-207 Levensboom 4 MX Blaricum tel: 035 52 33 5 34 Website: Email: obsbijvanck@planet.nl Jaarkalender en gym- en rooster ook op onze website!! augustus 20 2 3 4 5 7 8 9 0 2 3 4 5 7

Nadere informatie

Nieuwsbrief. jaargang 21 - nummer 4 8 november 2016

Nieuwsbrief. jaargang 21 - nummer 4 8 november 2016 Nieuwsbrief jaargang 21 - nummer 4 8 november 2016 In deze nieuwsbrief: - Cursus Zelfvertrouwen als steuntje in de rug! - Naar de voorstelling Spoor - Het buurtteam op school (Utrecht Oost) - Eerste thema

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

AGENDA nr. 19 JARIG NIEUWS. Voetbal TSO nieuws Rapporten Schoonmaakmiddag en/of avond Voorstelrondje nieuwe juffen

AGENDA nr. 19 JARIG NIEUWS. Voetbal TSO nieuws Rapporten Schoonmaakmiddag en/of avond Voorstelrondje nieuwe juffen AGENDA nr. 19 Ma 27-6 schoonmaakmiddag/avond Woe 29-6 rapport mee (ivm kamp) Do 30-6 Kamp gr 3 t/m 6 Vr 1-7 Kamp groep 3 t/m 6 JARIG Nanou Lazoe 27-6 groep 2 Van harte gefeliciteerd! NIEUWS Voetbal TSO

Nadere informatie

14 e jaargang nr. 1, - 24 augustus 2015 -

14 e jaargang nr. 1, - 24 augustus 2015 - 14 e jaargang nr. 1, - 24 augustus 2015 - Agenda 8 kennismakingsgesprekken 26 aug inplannen via Oudergesprek.nl 10 informatieavond Kies 26 informatieavond 15 studiedag (kinderen vrij) 28 zomerfeest 21

Nadere informatie

Springnieuws Obs de Springplank

Springnieuws Obs de Springplank Springnieuws Obs de Springplank Agenda Wo 18 september alle kinderen vrij Vr 20 september Floralia (gr 5 t/m 8 mi vrij) Di 24 september MR Ma 30 september - GMR Aanwezigheid Directie week 38 en 39 Ma Di-mo

Nadere informatie

Sterrennieuws. Nummer 4 14 oktober Agenda

Sterrennieuws. Nummer 4 14 oktober Agenda Sterrennieuws Nummer 4 14 oktober 2016 Agenda Datum Zat 15-10 t/m zon 23-10 Herfstvakantie 14 en 15 november Studiedagen: alle leerlingen vrij In de week van 21 november Oudergesprekken groep 1 t/m 7 Nieuws

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 5/6

Groepsgids. Groep 5/6 Groepsgids Groep 5/6 Wie werken er in de groepen 5-6: Jessica van Kempen Moniek Campschreur Marijn Schraa Mendy Reijmer vervangen door Roy Oostink t/m november 2017 j.vankempen@dezonnepoort.nl m.campschreur@dezonnepoort.nl

Nadere informatie

Jaargang 1, nieuwsbrief 3 8 november Voortgangsgesprekken. 5 dec Sinterklaas (info volgt nog) Plastic tas mee voor de werkjes

Jaargang 1, nieuwsbrief 3 8 november Voortgangsgesprekken. 5 dec Sinterklaas (info volgt nog) Plastic tas mee voor de werkjes Jaargang 1, nieuwsbrief 3 8 november 2016 Agenda Datum Activiteit 8 en 9 nov Meester Joop voor de groep, Juf Harcolien en Juf Joan nemen op dinsdag en woensdag de herfstsignalering bij de kinderen af.

Nadere informatie

16 februari 2015 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 12

16 februari 2015 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 12 Lijster eens Lijsterhof 6, 3772 AA Barneveld www.obs-delijster.nl 16 februari 2015 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 12 Van de directie In de laatste Lijstereens voor de voorjaarsvakantie aandacht voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2019

Nieuwsbrief september 2019 Beste ouders en verzorgers, De eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar. Deze nieuwsbrief bevat veel belangrijke data en informatie voor het komende schooljaar. In deze nieuwsbrief: Welkom Belangrijke

Nadere informatie