Nieuws brief. Nieuws brief. Februari Beste ouder(s), verzorger(s)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuws brief. Nieuws brief. Februari Beste ouder(s), verzorger(s)"

Transcriptie

1 Nieuws brief Nieuws brief Februari 2016 Beste ouder(s), verzorger(s) Afgelopen weken zijn weer drukke weken geweest waarin alle kerndocumenten weer besproken zijn. Het is een intensieve periode voor het team maar ook altijd een hele waardevolle periode omdat in een korte tijd alle ouders gezien en gesproken worden. SWPBS Afgelopen woensdagmiddag heeft het team een 2 e studie(mid)dag over SWPBS gehad. SWPBS staat voor School Wide Postive Behavior Support, SWPBS is een aanpak die gericht is op het creëren van een omgeving die het leren bevordert en gedragsproblemen voorkomt. Dit begint bij het gezamenlijk formuleren van de waarden die de school belangrijk vindt. Vervolgens benoemt het schoolteam het gedrag dat past bij deze waarden en leert het de kinderen actief aan. Adequaat gedrag wordt hierna systematisch positief bekrachtigd. Hiermee wordt een veilig en positief schoolklimaat gecreëerd, waarin elke leerling optimaal kan profiteren van het geboden onderwijs. De kern van SWPBS Schoolbrede aanpak vanuit gedeelde waarden Voor alle leerlingen en schoolmedewerkers Basiswaarden van de school vertaald naar prosociaal gedrag Veilige, positieve leeromgeving Structurele bekrachtiging van gewenst gedrag Duidelijke consequenties voor ongewenst gedrag Gedragsregistratie en sturing op gedrag Actieve samenwerking met de ouders Jeugdzorg in de school Begeleiding door SWPBS-coach Borging door kwaliteitssysteem en onderzoek Het SWPBS traject is een 3- jarig traject, in deze 3 jaar wordt het team middels studiedagen getraind in deze werkwijze. In het eerste jaar van deze training wordt er gestart met het team, hierna worden ouders en leerlingen meegenomen in het SWPBS traject. Voor ouders zal er t.z.t. een ouderavond georganiseerd worden. Vanaf deze week wordt er in alle klassen gestart met SWPBS, kort gezegd ook wel PBS. Wanneer u in de school rondloopt, kunt u zien dat er in de gangen en bij de trappen bordjes hangen met de gedragsregels die horen bij de gang en de trap. In alle groepen zullen er gedragslessen gegeven gaan worden waarbij de gedragsverwachtingen m.b.t. de gang en de trappen aangeleerd worden.

2 In de komende periode zullen er ook gedragslessen komen m.b.t. het buitenspelen, het toilet gebruik en het lopen van A naar B. Bij iedere ruimte zal er ook een visualisatie komen, deze worden opgehangen wanneer de gedragsregels aangeleerd worden. Om het positieve gedrag te bekrachtigen kunnen de leerlingen, op een onverwacht moment, een armbandje verdienen. Deze kan verdiend worden wanneer positief gedrag wordt gezien m.b.t. de aangeleerde gedragsregel. Het armbandje gaat mee naar huis zodat de leerling thuis kan vertellen wat er goed is gegaan. Daarnaast kan er vanaf groep 5 ook gespaard worden voor een klassenbeloning, voor ieder armbandje wat er in de klas verdiend wordt gaat er 1 knikker in de pot. Wanneer de pot vol is heeft de hele klas een beloning verdiend, deze beloning wordt vooraf met de klas gekozen. U kunt hierbij denken aan voetballen op het veldje tegenover school. De armbandjes kunnen door alle teamleden uitgedeeld worden waardoor het echt een schoolbrede aanpak wordt. Naast de gedragslessen en de armbandjes is PBS nog meer. PBS gaat uit van de positieve aanpak t.o.v. leerlingen, registreert gedragsincidenten en analyseert deze en probeert gedragsincidenten te voorkomen middels adequaat handelen. PBS past erg binnen de visie van De Kornalijn en sluit aan én gaat verder op de manier van werken met de leerlingen. Mocht u geïnteresseerd zijn in het PBS dan kunt u meer informatie vinden op: Personeel Op dit moment ondersteun ik onze collega school De Fakkel in Roosendaal. Dit betekent dat ik wat vaker afwezig ben van De Kornalijn om ook op De Fakkel aanwezig te kunnen zijn. Mocht u vragen hebben dan kunt u altijd terecht bij de leerkracht van de klas, wanneer u mij wilt spreken dan kan dit doorgegeven worden bij de leerkracht of bij Saskia en zal ik z.s.m. contact met u opnemen. Deze ondersteuning zal naar verwachting tot aan de mei vakantie zijn. Sarina, juf van groep Groen heeft kort na de vakantie afscheid genomen van De Kornalijn. Zij kon fulltime aan de slag bij de school waar zij al part time aan het werk was. Woensdag 16 maart start Emily van Eekelen in groep Groen en zal zij samen met Raghield de zorg voor de klas dragen. Jessy van Meer

3 Belangrijke data is maart: 23 maart - de grote Rekendag 24 maart - Paasviering 25 maart - Goede vrijdag alle leerlingen vrij 28 maart - 2 e Paasdag, alle leerlingen vrij. Wanneer u uw zoon of dochter zelf naar school brengt. Graag willen wij de ouders/verzorgers, die de kinderen zelf met de auto naar school komen brengen, verzoeken om NIET de parkeerplaats van de school op te rijden. Dit geeft namelijk zeer gevaarlijke situaties i.v.m. de taxi s en de leerlingen. Er is voldoende parkeergelegenheid om uw auto even te parkeren aan de kant van de weg. Dit geldt ook voor de ouders die hun zoon/dochter op de fiets naar school komen brengen. Wij verzoeken deze ouders gebruikt maken van de voetgangersdoorgang. Op deze manier kan iedereen veilig op school komen.

4 Informatie voor ouders Lessen over relaties en seksualiteit is dat nodig? Uw zoon van vier vraagt of meisjes ook een piemel hebben. U hoort uw 11 jarige dochter zeggen dat ze verliefd is. Uw 8-jarige scheldt iemand uit voor homo, maar hij weet zelf eigenlijk niet wat dat is. Uw 12 jarige zoon heeft bij een vriendje op internet een pornosite gezien. Ouders en leerkrachten kunnen deze vragen en situaties dagelijks tegenkomen, thuis en op school. Deze vragen en situaties hebben te maken met de relationele en seksuele ontwikkeling van kinderen. Preseksuele ontwikkeling De seksuele ontwikkeling start al bij de geboorte. Kinderen hebben ook seksuele gevoelens, maar die zijn tot de puberteit (als de hormonen actief worden) anders dan die van volwassenen. Zo begint de (pre)seksuele ontwikkeling bij kinderen met het ontdekken van het eigen lichaam. Hier hoort ook de ontdekking van geslachtsdelen bij. Later komen vriendschap en verliefdheden centraal te staan. In de periode dat uw kind op de basisschool zit maakt het grote lichamelijke veranderingen door. De ene keer verlopen die geleidelijk en de andere keer met grote sprongen. Tegen het einde van de basisschool start de puberteit. Basisschool: te vroeg? De basisschool kan in al deze ontwikkelingen een positieve rol spelen. Uw kind brengt daar per slot van rekening veel tijd door. Relationele en seksuele vorming binnen het basisonderwijs gaat verder dan informatie geven over lichamelijke veranderingen en/of voortplanting. Het gaat ook over vriendschap, respect, liefde, weerbaarheid, relaties en omgangsregels. Zaken waar u het thuis waarschijnlijk ook over heeft, maar die ook op school ter sprake komen. Want op school, in de media, op straat, thuis, overal komen kinderen in aanraking met onderwerpen die met relaties en seksualiteit te maken hebben. School en ouders kunnen elkaar hierin vinden als partners in de opvoeding. De Week van de Lentekriebels De Week van de Lentekriebels is ontstaan om relationele en seksuele vorming in het basisonderwijs te stimuleren. In het project wordt relationele en seksuele vorming op een positieve en vrolijke manier onder de aandacht gebracht bij kinderen, scholen, leerkrachten en ouders. De school wordt hierin ondersteund door de regionale GGD. Wanneer? De Week van de Lentekriebels vindt plaats van 14 maart tot en met 20 maart Activiteiten Elke dag wordt er in groep 1 t/m 8 een les gegeven over relationele en seksuele vorming die aansluit bij de leeftijd en de belevingswereld van de kinderen in de verschillende groepen. Er wordt gebruik gemaakt van het lespakket Relaties en Seksualiteit bij de invulling van deze lessen.

5 Ouderavond Website Op vindt u meer informatie over relationele en seksuele vorming en de Week van de Lentekriebels. Wij hopen dat u ook enthousiast bent en dat we u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Met vriendelijk groet, De Kornalijn

6

7 Samen gymmen Op vrijdagmiddag is het gymtijd voor Groep Bruin en Groep Paars. Deze keer hebben de groepen samen gegymd. De warming up was Jager bal, een spel waarbij de regels steeds moeilijker werden en er ook steeds meer regels bij kwamen. Met ruim 20 leerlingen was het een drukke les. Iedereen was erg sportief! Daarna werden er 2 teams gemaakt. Groep Paars speelde tegen Groep Bruin met de juffen en meneer Dave. Het was een leuke sportieve gymles.

8 Groep Aqua Coöperatief leren werkvorm: om de beurt

9 Groep oranje tijdens technisch lezen Coöperatief leren werkvorm: om de beurt

10 De Koning en Koningin! Op dinsdag 16 februari zijn wij met groep paars & groep bruin naar de markt gegaan in Bergen op Zoom om het koningspaar te zien. Wij hebben het erg naar onze zin gehad en vonden het leuk om ze te zien!

11 Nieuws uit de Sporthoek Februari was een korte maar goede maand. Er zijn tijdens de lessen leuke activiteiten gedaan. We zijn deze maand gestart met 2 stagiaires vanuit de PABO. Dit zijn juf Pauline en juf Marlie. In de volgende nieuwsbrief zullen de stagiaire zich aan u voorstellen. Tot dusver doen ze het erg goed en ik verwacht dat dit zo ook zal blijven gaan. Ze zullen op de dinsdagen aanwezig zijn. Natuurlijk zal ik zelf ook bij deze gymlessen aanwezig zijn. In maart zijn er geen bijzondere activiteiten gepland met betrekking tot de gym. We gaan er een goede en gezellige sportmaand van maken. Sportieve groet, Dave de Crom Docent bewegingsonderwijs en docent Rots en Water Flessen week Wat hebben de leerlingen van De Kornalijn weer hun best gedaan met het ophalen van de lege flessen. Er zijn veel flessen opgehaald en daardoor natuurlijk een heel mooi bedrag. Met de hulp van de moeder van Maicah uit groep Roze zijn alle flessen gesorteerd in ingeleverd bij de supermarkten. We hebben een bedrag van 110,50* opgehaald. *Dit bedrag zal worden verdeeld onder alle klassen.

12 Aan de ouders/verzorgers van leerlingen van De Kornalijn, Het AIC is een Autisme Informatie Centrum dat vanuit de NVA, Nederlandse Vereniging voor Autisme, informatie wil geven over autisme. Informatie voor iedereen die te maken heeft met autisme, zoals: Ouders van kinderen met autisme Partners van mensen met autisme Grootouders van kleinkinderen met autisme Mensen met autisme Collega's/vrienden/buren van mensen met autisme Ook professionals, zoals (huis)artsen en leerkrachten die vragen hebben over autisme kunnen bij het AIC terecht. Iedereen die wel eens te maken heeft met mensen met autisme is welkom op onze inloopochtenden. U kunt er binnenlopen voor vragen over het omgaan met autisme, contact met lotgenoten, vragen over opvang, vrije tijdsbesteding etc. Het AIC draait met vrijwilligers, allen ervaringsdeskundigen zoals dat heet. Mensen die zelf autisme hebben, ouders van kinderen met autisme, mensen met een partner met autisme. Mensen die tegen dezelfde moeilijkheden zijn aangelopen als u zelf wellicht nu ervaart. Mensen die het hele traject van twijfel, diagnose, en Wat nu?? ook doorlopen hebben en hun ervaringen graag willen delen. Weten wij alles? Nee, helaas niet, maar we hebben een heleboel ervaring in huis, een database met instellingen en organisaties waar we uit kunnen putten en navraag bij kunnen doen. Uw ervaringen zijn natuurlijk welkom, zeker de positieve! Het AIC is onafhankelijk, wij zullen nooit zeggen: U moet daar of daar naar toe. We kunnen wel samen met u bekijken welke oplossingen er eventueel zijn. U kunt ook terecht voor een praatje, wat positieve feedback als u vastloopt en het even niet meer weet. 2 weten meer dan 1! Het kan ook al heel prettig zijn om even stoom af te blazen bij mensen die weten waar het over gaat, omdat de ervaring leert dat het voor andere mensen moeilijk te begrijpen is waar u tegen aan loopt. Zoals u waarschijnlijk wel weet organiseren wij 1 x in de maand een koffie-ochtend, waarbij u vrijblijvend binnen kunt lopen, maar ook houden wij 1 x in de maand een thema-ochtend. Op onze themaochtenden praten we over het thema zelf, natuurlijk met betrekking tot autisme, soms met behulp van een korte film of ander materiaal. We hopen dan altijd op een grote opkomst, omdat juist dan iedereen kan delen hoe we zelf omgaan met dit onderwerp. Van elkaar leren we toch het meest! Altijd fijn om te horen hoe andere mensen met iets omgaan en zien dat het ook bij anderen wel eens mis gaat. Het leukst is het natuurlijk wel als iedereen iets opsteekt van deze ochtenden zodat je daar thuis ook weer mee verder kan! Ons schema ziet er de komende maanden als volgt uit: 2 maart Koffie-ochtend 16 maart Thema-ochtend Autisme en sport 6 april Koffie-ochtend 20 april Thema-ochtend Grootouders 11 mei Koffie-ochtend 25 mei Thema-ochtend Broertjes en Zusjes. (DVD de zus van Einstein wordt bekeken) Op 6 april is er het optreden van De Autimaatjes. Jeroen en Robert hebben een theaterstuk geschreven, F*ck you Rainman, waarin zij hun eigen kijk op autisme laten zien. Informatie over de autimaatjes kunt u vinden op De folder hierover kunt u opvragen bij De Kornalijn. De show zelf kunt u bekijken op 6 april in de aula van Het Aventurijncollege. Inloop vanaf 19:00 uur, aanvang 19:30 uur. De entree bedraagt 5 euro, dit is inclusief 1 consumptie, koffie/thee/ranja. Om zeker te weten dat iedereen een zitplaats heeft willen wij u vragen om u vooraf aan te melden via aic-bergenopzoom@nva-nb.nl Het is zeker de moeite waard om te komen kijken! Jeroen en Robert hebben zelf autisme en hebben het hele programma ook zelf geschreven! Een overweldigend stuk, herkenbaar, met een lach en een traan. Niet geschikt voor heel jonge kinderen, minimum leeftijd is toch zeker 12 jaar. Kinderen moeten dan ook wel een goede kijk op hun eigen autisme hebben. Zij zullen dan zeker van de show genieten! Graag tot ziens op 6 april! Heeft u vragen, loop gerust eens binnen. U bent van harte welkom! Inloopochtend eens per twee weken op woensdag van tot 11.30u in basisschool De Kornalijn, Guido Gezellelaan 18, Bergen op Zoom. Kijk voor de openingsdagen op Openingsdagen AIC Bergen op Zoom. In schoolvakanties is het AIC gesloten.

13

Nieuws brief. Nieuws brief. December 2015. Beste ouder(s) / verzorger(s),

Nieuws brief. Nieuws brief. December 2015. Beste ouder(s) / verzorger(s), Nieuws brief Nieuws brief December 2015 Beste ouder(s) / verzorger(s), We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde en erg gezellige kerstmarkt! Het was erg druk en alle mooi gemaakte knutselstukken zijn

Nadere informatie

Nieuws brief. Nieuws brief. Januari 2016 Beste ouder(s) / verzorger(s),

Nieuws brief. Nieuws brief. Januari 2016 Beste ouder(s) / verzorger(s), Nieuws brief Nieuws brief Januari 2016 Beste ouder(s) / verzorger(s), Afgelopen weken hebben alle kinderen heel hard gewerkt aan alle Cito s. Het einde is in zicht en alle gegevens worden op dit moment

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 mrt 2019 t/m 22 mrt 2019

Nieuwsbrief 15 mrt 2019 t/m 22 mrt 2019 Nieuwsbrief 15 mrt 2019 t/m 22 mrt 2019 19 maart Studiedag (groep 1 t/m 8 vrij) 25 maart Schoolfotograaf Nisanur en Ifan 29 maart Groep 2 vrij Iedereen heeft heerlijk kunnen genieten van de vakantie en

Nadere informatie

BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken

BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken Nieuwsbrief nr. 23 3 maart 2015 Inhoud Groenten en fruit deze week Overblijfgeld Opa- en omadag Roodvonk en waterpokken Week van de lentekriebels Herinnering

Nadere informatie

MAART. Nieuws van de directie

MAART. Nieuws van de directie 1516-11 (02-03-16) 03 maart ouderavond 04 maart Fides groep 7/8 08 maart loopbus (zie blz. 2) 09 maart juffendag/babyshower groep 3 14 maart start Week van de Lentekriebels 15 maart boomfeestdag groep

Nadere informatie

Van harte gefeliciteerd! Openbare basisschool De Vennegötte Pearsonplein 23 7242 JA Lochem 0573-252000 info@vennegotte.nl www.vennegotte.

Van harte gefeliciteerd! Openbare basisschool De Vennegötte Pearsonplein 23 7242 JA Lochem 0573-252000 info@vennegotte.nl www.vennegotte. De Opkikker 2012-2013 Nummer 25 08 maart 2013 Agenda. 11-03 Ouderavond: Week van de Lentekriebels! 11-03 Groep 6; muziekproject 6. 12-03 Bezoek synagoge groep 8 13-03 Studiedag team; leerlingen vrij!!

Nadere informatie

Hallo Nummer 11. (schooljaar , 26 maart 2017 )

Hallo Nummer 11. (schooljaar , 26 maart 2017 ) Hallo Nummer 11 (schooljaar 2016-2017, 26 maart 2017 ) Beste ouder(s)/verzorger(s), In deze Hallo: Wat er speelt binnen de groepen Wat er speelt binnen de school Gezocht: tuinouders en een bolderkar De

Nadere informatie

September Scholing Liesbeth, Carla, Riny en Ellen hebben deze week de 2-daagse cursus Ik leer anders afgerond.

September Scholing Liesbeth, Carla, Riny en Ellen hebben deze week de 2-daagse cursus Ik leer anders afgerond. Nieuws brief Nieuws brief Beste ouder(s) / verzorger(s), September 2016 De eerste 4 weken van het nieuwe schooljaar zitten er al weer op! Alle klassen zijn goed gestart en al weer heel druk met het leren

Nadere informatie

NIEUWS. Nieuwsbrief 9-8 maart 2019

NIEUWS. Nieuwsbrief 9-8 maart 2019 jongeren geen of minder risico s nemen, als ze 3 bijtjes eenmaal gaan experimenteren met seksuele relaties. Relationele en seksuele vorming binnen het basisonderwijs omvat meer dan alleen informatie over

Nadere informatie

22 maart 2019 Nummer 14

22 maart 2019 Nummer 14 22 maart 2019 Nummer 14 Inhoud: Carnaval SAAM&vatting 2018 Week van de lentekriebels Verkeerstuin Presentaties Blink! Thema ouder-avond 9 april Reminder studiedag woensdag 3 april Vervanging Janneke van

Nadere informatie

Ik wens u alvast een goed weekend. Michel de Zwart Directeur Andreasschool. Goede Vrijdag. maandag 6 april. Tweede Paasdag.

Ik wens u alvast een goed weekend. Michel de Zwart Directeur Andreasschool. Goede Vrijdag. maandag 6 april. Tweede Paasdag. Nieuwsbrief nr. 204 maart 2015 vrijdag 3 april maandag 6 april Goede Vrijdag Tweede Paasdag - vrije dagen dinsdag 24 maart donderdag 26 maart rapportavonden vanaf 7 april Start gymlessen op sportveld (behalve

Nadere informatie

ma 5/12 maart en do 8/15 maart - sporten op het schoolplein ma 19 maart - inloop voor ouders (groep 3 t/m 8)

ma 5/12 maart en do 8/15 maart - sporten op het schoolplein ma 19 maart - inloop voor ouders (groep 3 t/m 8) NIEUWSBRIEF Maart 2018 AGENDA ma 25 februari t/m vr 02 maart - voorjaarsvakantie ma 5/12 maart en do 8/15 maart - sporten op het schoolplein ma 19 maart - inloop voor ouders (groep 3 t/m 8) do 29 maart

Nadere informatie

Singelnieuws. Geplande activiteiten SCHOOLJAAR NR Beste ouders/verzorgers,

Singelnieuws. Geplande activiteiten SCHOOLJAAR NR Beste ouders/verzorgers, SCHOOLJAAR 2019-2020 NR. 1 2-9-2019 Singelnieuws www.obsdesingel.com Beste ouders/verzorgers, Ik hoop dat u allemaal heeft genoten van een zonnige zomervakantie en dat we met elkaar uitgerust aan het nieuwe

Nadere informatie

Nieuws brief. Nieuws brief. Mei 2016. Beste ouder(s) / verzorger(s),

Nieuws brief. Nieuws brief. Mei 2016. Beste ouder(s) / verzorger(s), Nieuws brief Nieuws brief Mei 2016 Beste ouder(s) / verzorger(s), Deze maand hebben we een sportieve maand gehad. Woensdag was de sportdag en ondanks dat de zon niet scheen was het een hele geslaagde ochtend!

Nadere informatie

30 maart 2018 Nummer 14

30 maart 2018 Nummer 14 30 maart 2018 Nummer 14 Inhoud: Lentekriebels Staking Polderhof in actie Ouderraad zoekt Even voorstellen Schoolreis Schoolreisinfo groep 1-2-3 (herhaling) Uitnodiging Thema avond 12 april Vervangingen

Nadere informatie

In de les praten over relaties en seksualiteit. Hoe maak je het makkelijk en leuk!

In de les praten over relaties en seksualiteit. Hoe maak je het makkelijk en leuk! In de les praten over relaties en seksualiteit Hoe maak je het makkelijk en leuk! Hoe kunt u leerlingen ondersteunen en leert u hen verantwoorde keuzes te maken op het gebied van relaties en seksualiteit?

Nadere informatie

KBS De Loofhut. Nieuwsbrief Schooljaar Maart 2019

KBS De Loofhut. Nieuwsbrief Schooljaar Maart 2019 KBS De Loofhut Nieuwsbrief Schooljaar 2018-2019 Maart 2019 Beste ouder(s), verzorger(s), Afgelopen vrijdag hebben we weer een studiedag gehad waarin PBS centraal heeft gestaan. Even wat PBS afspraken op

Nadere informatie

Op woensdag a.s. mogen de kinderen van de groepen 3 t/m 8 weer een hardgekookt ei meenemen. We spelen dan het éitje tiktoernooi.

Op woensdag a.s. mogen de kinderen van de groepen 3 t/m 8 weer een hardgekookt ei meenemen. We spelen dan het éitje tiktoernooi. 17 maart 2016 27 25 Even voorstellen Mijn naam is Marleen Witteveen. Ik ben 21 jaar en woon in Vianen. U zou mij kunnen kennen van mijn werkzaamheden als caissière bij de Coop. Dit werk blijf ik nog tot

Nadere informatie

Kalender. Kalender. Parkeren. Overblijven

Kalender. Kalender. Parkeren. Overblijven Kalender Kalender 20 februari Oudergesprekken Gr. 1 t/m 7 25 februari Oudergesprekken Gr. 1 t/m 7 27 februari Rapporten mee naar huis Gr. 1 t/m 7 28 februari Carnavals-viering Alle groepen 3 mrt t/m 7

Nadere informatie

Nieuws brief. Nieuws brief. Oktober 2015. Beste ouder(s) / verzorger(s),

Nieuws brief. Nieuws brief. Oktober 2015. Beste ouder(s) / verzorger(s), Nieuws brief Nieuws brief Oktober 2015 Beste ouder(s) / verzorger(s), De maand oktober stond voor een groot deel in het teken van de Kinderboekenweek. Het was een erg leuk onderwerp waar in alle klassen

Nadere informatie

Nieuws brief. Nieuws brief. Januari 2014. Beste ouder(s) / verzorger(s),

Nieuws brief. Nieuws brief. Januari 2014. Beste ouder(s) / verzorger(s), Nieuws brief Nieuws brief Januari 2014 Beste ouder(s) / verzorger(s), Een rustige maand voor de leerlingen, ook wel eens fijn na alle drukte. Wij, als team, hebben in deze maand hard gewerkt om alle kerndocumenten

Nadere informatie

maart 2019 Nieuwsbrief

maart 2019 Nieuwsbrief maart 2019 Nieuwsbrief Maart 2019 1 Carnaval 12.00 uit 12 23 2 13 24 3 14 25 4 Carnavalsvakantie 15 26 5 16 27 Groep 6-7-8 Rijksmuseum 6 17 28 7 18 Week van de Lentekriebels 29 nieuwsbrief 8 19 30 9 20

Nadere informatie

Op maandag 6 maart hebben de leerlingen van de Sterrebos nog een dagje extra vrij. De leerkrachten hebben deze dag een studiedag.

Op maandag 6 maart hebben de leerlingen van de Sterrebos nog een dagje extra vrij. De leerkrachten hebben deze dag een studiedag. NIEUWSBRIEF Vrijdag 24 februari 2017 Beste ouder(s)/verzorger(s), Alaaf De carnavalsvakantie staat voor de deur. Vrijdag gaan we feestelijk de vakantie in met een geweldig carnavalsfeest. We wensen iedereen

Nadere informatie

Schoolkalender Respect. Veiligheid. Verantwoordelijkheid

Schoolkalender Respect. Veiligheid. Verantwoordelijkheid Schoolkalender Respect 2019-2020 Veiligheid Verantwoordelijkheid September 2019 Schoolkalender Voor u ligt de schoolkalender van Onderwijs Expertise Centrum t Ravelijn. In deze kalender vindt u alle belangrijke

Nadere informatie

Maandbulletin Maart 2019

Maandbulletin Maart 2019 Maandbulletin Maart 2019 SCHOOLJAAR 2018-2019 NR. 8 Beste ouders / verzorgers, Beste kinderen en ouders/ verzorgers, Het maandbulletin van maart ligt nu voor jullie. We sluiten februari af met een trots

Nadere informatie

Deze school maakt deel uit van Stg. BOOM. De Windmaker

Deze school maakt deel uit van Stg. BOOM. De Windmaker Deze school maakt deel uit van Stg. BOOM De Windmaker jaargang 22 nr. 16 datum 16-05-2019 week 21&22&23 Website: www.bsdemolenhoek.nl, e-mail: administratie.demolenhoek@stgboom.nl Agenda 13-05 t/m 17/05

Nadere informatie

PBS Schoolwide Positive Behaviour Support Het Aventurijncollege Verkorte handleiding

PBS Schoolwide Positive Behaviour Support Het Aventurijncollege Verkorte handleiding PBS Schoolwide Positive Behaviour Support Het Aventurijncollege Verkorte handleiding 1 Inleiding Het Aventurijncollege is bezig met het implementeren van PBS (Schoolwide Positive Behaviour Support) in

Nadere informatie

+9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s),

+9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s), +9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s), Terug in de tijd! Vandaag zijn onze leerlingen op een wel hele bijzondere manier begonnen met de projectweek Terug in de tijd!. Enkele leerkrachten gingen namelijk

Nadere informatie

Nieuws 10. De informatie met een blauw blok is specifieke Zijlwijkschool informatie. De informatie met een groen blok is specifieke Kompas informatie

Nieuws 10. De informatie met een blauw blok is specifieke Zijlwijkschool informatie. De informatie met een groen blok is specifieke Kompas informatie De Zijlwijkschool Mijn school Nieuws is het gezamenlijk informatiebulletin van Het Kompas en De Zijlwijkschool. De informatie met een blauw blok is specifieke Zijlwijkschool informatie. De informatie met

Nadere informatie

Gedragsprotocol RKBS De Flamingo

Gedragsprotocol RKBS De Flamingo Gedragsprotocol RKBS De Flamingo Inhoud: 1. Algemene inleiding gedragsprotocol. 2. Visie van de school 3. Doel van het protocol 4. Afspraken en regels 5. Aanpak van ongewenst gedrag 6. Wettelijke regelingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2019

Nieuwsbrief februari 2019 Nieuwsbrief februari 2019 Belangrijke data in februari 4 februari MR Beste ouders en verzorgers, Hoera het sneeuwt! We zijn samen weer fijn begonnen na de kerstvakantie. Er zijn veel nieuwe kinderen op

Nadere informatie

: Mw F. Langerak- Oostrom

: Mw F. Langerak- Oostrom RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering : 1 december 2015 Zaaknummer :203787 Datum Raadsvergadering : 14 december 2015 Portefeuillehouder Verantwoordelijk MT-lid : Mw F. Langerak-

Nadere informatie

10 maart 2017 Nummer 12

10 maart 2017 Nummer 12 10 maart 2017 Nummer 12 Inhoud: Nationale Daltondag Juf Annemarie met pensioen Herinnering thema-avond Wereldoriëntatie Week van de lentekriebels Coderdojo Sportdag 2017 Wedstrijd Gezinsviering Lunchen

Nadere informatie

JAARGANG 21 NR maart 2019

JAARGANG 21 NR maart 2019 JAARGANG 21 NR. 26 15 maart 2019 WEEK VAN DE LENTEKRIEBELS Lessen over relaties en seksualiteit is dat nodig? Uw zoon van vier vraagt of meisjes ook een piemel hebben. U hoort uw 11 jarige dochter zeggen

Nadere informatie

De kern van SWPBS in 6 pijlers: Schoolwide PBS is een: School Wide Positive Behavior Support (SWPBS) De kern van SWPBS in 6 pijlers: Doel van SWPBS

De kern van SWPBS in 6 pijlers: Schoolwide PBS is een: School Wide Positive Behavior Support (SWPBS) De kern van SWPBS in 6 pijlers: Doel van SWPBS School Wide Positive Behavior Support (SWPBS) Sandra Koot en Monique Baard www.educote.nl 06-14980658 Schoolwide PBS is een: Schoolbrede, preventieve aanpak van gedrag, gericht op alle leerlingen Gericht

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van BS De Vijf Eiken 8

NIEUWSBRIEF Voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van BS De Vijf Eiken 8 Inhoudsopgave Van de directie pag. 1 Trefwoord pag. 2 Ouderbetrokkenheid pag. 2 Regel van de week pag. 2 Nieuws van de MR pag. 3 Optreden schoolband en koor pag. 3 Sponsorloop 2019 pag. 3 De OR is op zoek

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MAART 2016

NIEUWSBRIEF MAART 2016 NIEUWSBRIEF MAART 2016 OVERZICHT Algemeen Onderbouw (1-2) Middenbouw (3-5) Bovenbouw (6-8) Algemeen / Persoonlijke noot Afgelopen weken heeft voor ons vooral in het teken van de resultaten van de kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindcentrum t Paalhoofd

Nieuwsbrief Kindcentrum t Paalhoofd Nieuwsbrief Kindcentrum t Paalhoofd Nummer 11: begin juni 2018 Beste ouders/ verzorgers, Het is misschien nog niet te geloven, maar over een maand hebben we alweer zomervakantie. Maar voordat het zover

Nadere informatie

Directienieuws. Belangrijke data: 27 februari t/m 3maart vakantie!

Directienieuws. Belangrijke data: 27 februari t/m 3maart vakantie! Op Driecant hebben we maandelijks een Nieuwsbrief. De volgende nieuwsbrief verschijnt op donderdag 30 maart Heeft u kopij voor deze nieuwsbrief, levert u deze dan in vóór dinsdag 28 maart vóór 12.00 uur

Nadere informatie

Besluit Raad Nr. Datum ^ ^ DEC 2 015

Besluit Raad Nr. Datum ^ ^ DEC 2 015 gemeenle ^ Montfoort Besluit Raad Nr. Datum ^ ^ DEC 2 015 RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering Datum Raadsvergadering Portefeuiliehouder Verantwoordelijk MT-lid Evaluatiedatum:

Nadere informatie

We wensen jullie allemaal een heel fijne vakantie en tot maandag 4 maart! Het team van de Bijenschans

We wensen jullie allemaal een heel fijne vakantie en tot maandag 4 maart! Het team van de Bijenschans februari 2019 Belangrijke data 25 februari t/m 1 maart Voorjaarsvakantie Hierbij de Bijgepraat van februari 2019. In deze nieuwsbrief van onze school kunt u o.a. informatie vinden over de klussendag en

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart Algemeen nieuws

Nieuwsbrief maart Algemeen nieuws Nieuwsbrief maart 2014 Algemeen nieuws Bredeschool activiteiten Ook deze periode zijn er weer overweldigend veel aanmeldingen voor de bredeschool activiteiten. Fijn om te zien dat er zo veel interesse

Nadere informatie

Positive Behavior Support (PBS)

Positive Behavior Support (PBS) Positive Behavior Support (PBS) Anita Snoek & Annette Giling 13 januari 2014 Wat is PBS? Schoolbrede preventieve aanpak van gedrag, gericht op ALLE leerlingen. Aanleren en bekrachtigen van positief gedrag

Nadere informatie

Respectprotocol de Wierde

Respectprotocol de Wierde Waarom een respectprotocol? De Wierde streeft ernaar, dat alle leerlingen zich optimaal kunnen ontwikkelen en kunnen uitgroeien tot evenwichtige volwassenen. Om dit te bereiken wil de school de leerlingen

Nadere informatie

DE STROOM. Informatieblaadje Basisschool de Beerze

DE STROOM. Informatieblaadje Basisschool de Beerze DE STROOM JAARGANG 3 NUMMER 23 3 MAART 2016 Informatieblaadje Basisschool de Beerze Inhoud: Bezoek van een schrijfster De grote rekendag Week van de Lentekriebels Boomfeestdag groepen 5/6 en 6 Agenda en

Nadere informatie

Menukaart Gezonde School basisonderwijs: Relaties & Seksualiteit

Menukaart Gezonde School basisonderwijs: Relaties & Seksualiteit Menukaart Gezonde basisonderwijs: Relaties & Seksualiteit : Plaats: Locatie: Contactpersoon: Telefoonnummer: E-mailadres: Datum invullen: Inhoud: Om op een effectieve manier invulling te geven aan gezondheidsthema

Nadere informatie

Voorwoord. Nieuws voor ouders en leerlingen. Januari 2018

Voorwoord. Nieuws voor ouders en leerlingen. Januari 2018 Nieuws voor ouders en leerlingen Januari 2018 Voorwoord Beste ouder(s) / verzorger(s), De kerstvakantie is nog maar net voorbij of de voorjaarsvakantie staat al weer voor de deur! Deze periode tussen 2

Nadere informatie

Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Geachte ouder(s)/verzorger(s), Infobrief groep 1/2 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Uw kind zit nu in groep 1 of 2. Het lijkt ons goed om via deze infobrief wat informatie te geven over het reilen en zeilen van deze groepen. Voor de kinderen

Nadere informatie

Paulus-Weekbrief 22. Weekbrief 13-03-2015. Carnaval 2015 groot succes!

Paulus-Weekbrief 22. Weekbrief 13-03-2015. Carnaval 2015 groot succes! Paulus-Weekbrief 22 kopij voor Paulus-Weekbrief: info@paulus-uden.nl kijk ook op onze website: www.paulus-uden.nl Meerloseweg 1 5402 XH Uden 0413-33 23 18 Schooljaar 2014-2015 Week 7 Weekbrief 13-03-2015

Nadere informatie

19 Februari Bram Hendriks

19 Februari Bram Hendriks MARIMBAZUIN 29 februari 2016 De van Willemien, directeur De carnaval al weer lang vergeten en twee drukke weken achter de rug. Kennis gemaakt in de groepen, met de leerkrachten en collega s van Marimba.

Nadere informatie

ICBS De Windroos WEEKINFO 01. Belangrijke data: Operajaar. Onderwijs op De Windroos: Galeistraat TJ Zaandam

ICBS De Windroos WEEKINFO 01. Belangrijke data: Operajaar. Onderwijs op De Windroos: Galeistraat TJ Zaandam WEEKINFO 01 ICBS De Windroos Galeistraat 2 1503 TJ Zaandam 075 20 10 129 info@de-windroos.nl Belangrijke data: 7-9-2017 Kennismakingsmiddag, ouders en leerlingen welkom! Beste ouders/verzorgers, In deze

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits:

In deze Nieuwsflits: schooljaar 2016-2017 aflevering 15 In deze Nieuwsflits: Afscheid juf Carlijn Pasen Voetbaltoernooi Klusjesdag Entreetoets groep 7 en eindtoets groep 8 Fietsen Vervoer gezocht Koningsdag Afscheid juf Carlijn

Nadere informatie

Algemeen STAKING OP 15 MAART 2019: WIJ DOEN MEE MET DE STAKING!

Algemeen STAKING OP 15 MAART 2019: WIJ DOEN MEE MET DE STAKING! Ziekmelden kan via: De Dommeldalapp, mail afwezigdommeldal@eenbes.nl of telefonisch van 8.00 uur tot 8.30 uur. Heeft u Facebook? Kijk ook eens op onze pagina: Brede School Dommeldal 14-03-2019 nummer 17

Nadere informatie

TUNNISKE. Telekids Green Kids op bezoek

TUNNISKE. Telekids Green Kids op bezoek TUNNISKE Telekids Green Kids op bezoek Beste ouders en verzorgers, Jaargang 12 nummer 41 18-02-2014 We hebben inmiddels al van veel ouders complimenten ontvangen over de nieuwe website www.antschot.nl.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 21 augustus 2019

Nieuwsbrief 1 21 augustus 2019 Nieuwsbrief 1 21 augustus 2019 Hallo kinderen, leerkrachten en ouders, Het schooljaar 2019-2020 is afgelopen maandag weer gestart. Na een heerlijke zomervakantie was het fijn om iedereen weer gezond en

Nadere informatie

Nieuwsbrief augustus 2014

Nieuwsbrief augustus 2014 Oude Baan 36 6286 BE Wahlwiller-Wittem Tel: 0434519050 Email: info@basisschooldedriesprong.nl Website: www.basisschooldedriesprong.nl Nieuwsbrief augustus 2014 Een nieuw schooljaar Het nieuwe schooljaar

Nadere informatie

Vlindernieuws. Beste ouders, verzorgers, teamleden, Graag willen wij ons voorstellen als de MR van de Vuurvlinder in Veenendaal. Wat is ons doel?

Vlindernieuws. Beste ouders, verzorgers, teamleden, Graag willen wij ons voorstellen als de MR van de Vuurvlinder in Veenendaal. Wat is ons doel? Vlindernieuws Katholieke basisschool De Vuurvlinder 24 september 2018 Hierbij het tweede Vlindernieuws van dit jaar. We zijn nu vier weken met elkaar op weg en onze eerste studiedag is geweest. De leerkrachten

Nadere informatie

Ouderavond de Triangel. Werken aan een positief pedagogisch klimaat voor leren met behulp van School Wide Positive Behavior Support

Ouderavond de Triangel. Werken aan een positief pedagogisch klimaat voor leren met behulp van School Wide Positive Behavior Support Ouderavond de Triangel Werken aan een positief pedagogisch klimaat voor leren met behulp van School Wide Positive Behavior Support Welkom Wat kunt u verwachten? Inleiding op School Wide Positive Behavior

Nadere informatie

Voor u ligt het dertiende Berkenblad van het schooljaar ! Zoals altijd vindt u meer informatie op onze website:

Voor u ligt het dertiende Berkenblad van het schooljaar ! Zoals altijd vindt u meer informatie op onze website: Berkenblad nr.13 13 maart 2018 Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt het dertiende Berkenblad van het schooljaar 2017-2018! Zoals altijd vindt u meer informatie op onze website: www.kbsdeberkenhof.nl De

Nadere informatie

INFO 2015-2016. In dit nummer: Heel veel belangrijke. net gestarte schooljaar.

INFO 2015-2016. In dit nummer: Heel veel belangrijke. net gestarte schooljaar. INFO 2015 - Elfde jaargang Kornak Nieuws schooljaar 2015-. Nummer: 0 Datum: 21-08-2015 Beste ouders/verzorgers, Welkom weer in het nieuwe schooljaar. We zijn blij dat iedereen weer veilig en gezond terug

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 d.d

Nieuwsbrief 15 d.d Belangrijke data Dinsdag 9 mei 2017 Nieuwsbrief 16 Dinsdag 9 mei 2017 Dinsdag 9 mei 2017 Schoolfotograaf Nieuwsbrief 15 d.d. 09-05-2017 Ouderavond Relaties en Seksualiteit 15 mei 2 juni 2017 Project Kriebels

Nadere informatie

Wiekslag Speciaal. Vanuit het kamertje

Wiekslag Speciaal. Vanuit het kamertje Wiekslag Speciaal Vanuit het kamertje Uw dochter van vijf vraagt hoe baby's in een buik komen. Uw zoontje van vier laat trots zijn stijve piemeltje zien. Uw 9-jarige moet er ineens niet meer aan denken

Nadere informatie

NIEUWSFLITS JUNI, JULI & AUGUSTUS. JUZT Don Boscohuis Kloosterstraat KH Roosendaal tel

NIEUWSFLITS JUNI, JULI & AUGUSTUS. JUZT Don Boscohuis Kloosterstraat KH Roosendaal tel NIEUWSFLITS JUNI, JULI & AUGUSTUS JUZT Don Boscohuis Kloosterstraat 1 4701 KH Roosendaal tel. 0165 535326 06 13550381 donboscoroosendaal@juzt.nl BELANGRIJKE DATA. Datum wat Belangrijk 19 juni Thema ochtend

Nadere informatie

Seksuele vorming en seksuele ontwikkeling van kinderen. Marianne Cense (Rutgers WPF) & Jos Poelman (Soa Aids Nederland)

Seksuele vorming en seksuele ontwikkeling van kinderen. Marianne Cense (Rutgers WPF) & Jos Poelman (Soa Aids Nederland) Seksuele vorming en seksuele ontwikkeling van kinderen Marianne Cense (Rutgers WPF) & Jos Poelman (Soa Aids Nederland) Programma 1. Seksuele ontwikkeling van kinderen en jongeren 2. Criteria om normaal

Nadere informatie

Ouderbijeenkomst Basisschool Eerschot Week van de Lentekriebels

Ouderbijeenkomst Basisschool Eerschot Week van de Lentekriebels Ouderbijeenkomst Basisschool Eerschot Week van de Lentekriebels Relationele en seksuele opvoeding op school en thuis Christel van Helvoirt medewerker Gezondheidsbevordering GGD Hart voor Brabant Bovenbouw:

Nadere informatie

Inhoud van de Tierelier Info. Een nieuw jaar een nieuwe Tierelier. Communiceren Tierelier via ouderportaal. Brievenbus. Schoolmaatschappelijk werk

Inhoud van de Tierelier Info. Een nieuw jaar een nieuwe Tierelier. Communiceren Tierelier via ouderportaal. Brievenbus. Schoolmaatschappelijk werk Inhoud van de Tierelier Info Pag. 2 Een nieuw jaar een nieuwe Tierelier Communiceren Tierelier via ouderportaal Brievenbus Pag. 3 Schoolmaatschappelijk werk Schoolontwikkeling Pag. 4 Pag. 6 Pag. 7 School

Nadere informatie

Ouderbijeenkomst Week van de Lentekriebels

Ouderbijeenkomst Week van de Lentekriebels Ouderbijeenkomst Week van de Lentekriebels Relationele en seksuele opvoeding op school en thuis Naam Christel van Helvoirt GGD Hart voor Brabant Waar denken jullie aan bij seksualiteit? Gevoelens Veiligheid

Nadere informatie

Geachte ouders/ verzorgers, Nieuwsbrief oktober 2015

Geachte ouders/ verzorgers, Nieuwsbrief oktober 2015 CBS De Bron/ Christinaplaats Christinaplaats 1 3223XE Hellevoetsluis Telefoonnummer 0181 313638 E- mail: info@cbsdebron.vcodekring.nl Website: www.cbs-debrug.nl Nieuwsbrief oktober 2015 Geachte ouders/

Nadere informatie

KEC Onderwijs. School Wide Positive Behavior Support. Actief aanleren en belonen van gewenst gedrag

KEC Onderwijs. School Wide Positive Behavior Support. Actief aanleren en belonen van gewenst gedrag School Wide Positive Behavior Support Actief aanleren en belonen van gewenst gedrag 1 Op elke school speelt wel wat: leerlingen die onrustig zijn in de klas, geklier op de trap, ruzies op het schoolplein.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Paasviering. Belangrijke data. Belangrijke info. April * Cito eindtoets groep 8: * Koningsspelen: 22 april.

NIEUWSBRIEF. Paasviering. Belangrijke data. Belangrijke info. April * Cito eindtoets groep 8: * Koningsspelen: 22 april. NIEUWSBRIEF April 2016 Belangrijke data Paasviering * Cito eindtoets groep 8: 19-20-21 april * Koningsspelen: 22 april Belangrijke info * Afmelden * Denkt u eraan dat u ons vóór half negen laat weten wanneer

Nadere informatie

25 september woensdag 26 september Start kinderpostzegels Teamvergadering uur (onderwijsevaluatie) AGENDA WEEK 40

25 september woensdag 26 september Start kinderpostzegels Teamvergadering uur (onderwijsevaluatie) AGENDA WEEK 40 Agenda OBS De Klaeter Jokweg 14 8394 VL De Hoeve 0561-432600 directie@deklaeter.nl www.obsdeklaeter.nl AGENDA WEEK 39 maandag 24 september dinsdag 25 september woensdag 26 september Start kinderpostzegels

Nadere informatie

Nieuwsbrief van: Hartelijke groet, mede namens de andere leden, Linda van Rijen (mama van Nele) Voorzitter OAC Meander

Nieuwsbrief van: Hartelijke groet, mede namens de andere leden, Linda van Rijen (mama van Nele) Voorzitter OAC Meander Kleding inzameling Deze periode hebben wij het op school over afval en het milieu. We hebben naast het fietsenhok voor de docenten twee "evenementencontainers" staan. Hierin mag u dichte zakken met kleding

Nadere informatie

De schoolgids vindt u op onze website.

De schoolgids vindt u op onze website. 1 a p r i l 2 0 1 4 Hartenaas en De Sprankel één nieuwe (Brede) School Afgelopen week zijn de besturen van Stichting Invitare Openbaar Onderwijs (waarvan Hartenaas deel uitmaakt) en Optimus (waarvan De

Nadere informatie

Jaargang 36 nummer maart 2019 VOORWOORD. Beste ouders en geïnteresseerden,

Jaargang 36 nummer maart 2019 VOORWOORD. Beste ouders en geïnteresseerden, Jaargang 36 nummer 27 20 maart 2019 Beste ouders en geïnteresseerden, een wekelijkse uitgave van Kindcentrum KLEINERF, De Mortel VOORWOORD Deze week zijn de open dagen; op woensdag- en donderdagochtend

Nadere informatie

Uitleg van de items van de Benchmarks of Quality voor teamleden. In de omschrijving wordt uitgegaan van de ideale situatie.

Uitleg van de items van de Benchmarks of Quality voor teamleden. In de omschrijving wordt uitgegaan van de ideale situatie. Uitleg van de items van de Benchmarks of Quality voor teamleden. In de omschrijving wordt uitgegaan van de ideale situatie. Het PBS team 1. Het PBS-team heeft de ondersteuning van de directie De directie

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 d.d

Nieuwsbrief 9 d.d Belangrijke data Nieuwsbrief 9 d.d. 08-01-2019 Dinsdag 8 januari 2019 Nieuwsbrief 9 Maandag 14 januari 2019 Spreekuur JGT op school 14.00-15.00 uur Dinsdag 22 januari 2019 Nieuwsbrief 10 Donderdag 24 januari

Nadere informatie

Nieuws brief. Nieuws brief. Maart 2016. Beste ouder(s) / verzorger(s),

Nieuws brief. Nieuws brief. Maart 2016. Beste ouder(s) / verzorger(s), Nieuws brief Nieuws brief Maart 2016 Beste ouder(s) / verzorger(s), Het voorjaar is weer begonnen, het is weer langer licht, de zon gaat weer meer schijnen en de bloemetjes en de bijtjes komen De Kornalijn

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. nr april 2018

NIEUWSBRIEF. nr april 2018 NIEUWSBRIEF nr. 15 4 april 2018 In deze nieuwsbrief: - Koningsspelen - Mediatoren training - Stappenplan ongewenst gedrag - Avondvierdaagse - Schoolreis groepen 5 t/m 7 - Handje Helpen Belangrijke data:

Nadere informatie

Nieuwsbrief - 2 Oktober 2015

Nieuwsbrief - 2 Oktober 2015 Nieuwsbrief - 2 Oktober 2015 Inhoud Voorwoord Agenda Jaarvergadering Oudercommissie en Thema-avond Seksuele opvoeding Inloopavond Gelderse museumdag SEOL Nationale voorleeswedstrijd Kleuters alleen naar

Nadere informatie

Week van de Lentekriebels

Week van de Lentekriebels Ouderbijeenkomst Week van de Lentekriebels Relationele en seksuele opvoeding, op school en thuis Anja Sijbranda GGD Hart voor Brabant Programma Waarom relationele en seksuele vorming? Wat doet school?

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Branding, nummer 2, 15 september 2017

Nieuwsbrief De Branding, nummer 2, 15 september 2017 Nieuwsbrief De Branding, nummer 2, 15 september 2017 Jarigen!!! Wij feliciteren deze maand de komende kinderen; Datum Naam 17/09 Olivia, groep 1/2 17/09 Thijs, groep 1/2 20/09 Luuk, groep 3 26/09 Ivy,

Nadere informatie

De vakanties, vrije dagen en studiedagen. Donderdag 14 september

De vakanties, vrije dagen en studiedagen. Donderdag 14 september Aan alle ouders/verzorgers van De Grote Lier, In deze Tierelier extra vindt u allerlei informatie, overzichtelijk bij elkaar, voor het nieuwe schooljaar. In de eerste week na de zomervakantie ontvangt

Nadere informatie

Nieuwsbrief /2019. Beste jongens en meisjes, beste ouders,

Nieuwsbrief /2019. Beste jongens en meisjes, beste ouders, Nieuwsbrief 13 2018/2019 Beste jongens en meisjes, beste ouders, Zoals iedereen al wel via de media heeft vernomen, is er op vrijdag 15 maart een landelijke onderwijsstaking. Alle professionals in het

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2019

Nieuwsbrief september 2019 Nieuwsbrief september 2019 Agenda: Maandag 9 sept. Informatie avond voor ouders van groep 1-4 Dinsdag 10 sept. Informatie avond voor ouders van groep 5 8 Maandag 16 sept. Inloopmoment (14.45u.) Woensdag

Nadere informatie

Kogge AL Lelystad Tel:

Kogge AL Lelystad Tel: Kogge 02-25 8242 AL Lelystad Tel: 0320-240672 www.albatroslelystad.nl albatros@stichtingschool.nl Nog 1 ½ week naar school en dan is het zomervakantie. We beginnen weer op maandag 4 september 2017. Voor

Nadere informatie

4. Meester en Juffen dag

4. Meester en Juffen dag Jaargang 29 Nummer 26 18 maart 2016 1. Wandelen voor Water groep 6 t/m 8 Op woensdagmorgen 23 maart lopen de kinderen van groep 6 t/m 8 met een rugzak met water op hun rug een tocht van 6 kilometer. Op

Nadere informatie

Schooljaar 2015/2016 Uitgave 26 24-03-2016

Schooljaar 2015/2016 Uitgave 26 24-03-2016 Agenda 28 maart t/m Vrijdag 1 april 4 april Donderdag 7 april Dinsdag 12 april 13 april 18 april 18 april Dinsdag 19 april 20 april Donderdag 21 april Vrijdag 22 april 9 mei 11 mei Paasvakantie Alle kinderen

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

BERENBABBELSnummer 9 schooljaar AGENDA 09 mrt: NL Doet 13 t/m 15 mrt: open dagen 19 mrt: week van de Lentekriebels

BERENBABBELSnummer 9 schooljaar AGENDA 09 mrt: NL Doet 13 t/m 15 mrt: open dagen 19 mrt: week van de Lentekriebels BERENBABBELSnummer 9 schooljaar 2017-2018 AGENDA 09 mrt: NL Doet 13 t/m 15 mrt: open dagen 19 mrt: week van de Lentekriebels JARIGEN VAN HARTE GEFELICITEERD! 06 mrt: Juf Heleen jarig 12 mrt: Eefke Timmermans

Nadere informatie

Utrecht, maart Rutgers Arthur van Schendelstraat MJ Utrecht Postbus GA Utrecht

Utrecht, maart Rutgers Arthur van Schendelstraat MJ Utrecht Postbus GA Utrecht Arthur van Schendelstraat 696 3511 MJ Utrecht Postbus 9022 3506 GA Utrecht +31(0)30 231 34 31 office@rutgers.nl www.rutgers.nl www.rutgers.international Utrecht, maart 2017 BIC ABNA NL 2A IBAN NL18 ABNA

Nadere informatie

BERENBABBELS Berenbabbels

BERENBABBELS Berenbabbels BERENBABBELS Berenbabbels 9 2018-2019 AGENDA 20 maart: Berenshow groep 1-2 27 maart: Open dag 1-5 april: Verkeersweek 2 april: Buitenlesdag 4 april: Studiedag, alle kinderen zijn vrij Jarigen in de komende

Nadere informatie

MUZEJOURNAAL WEEK 35 en 36. vrijdag 24 augustus. maandag 27-8 dinsdag 28-8 woensdag 29-8 donderdag 30-8 vrijdag 31-8

MUZEJOURNAAL WEEK 35 en 36. vrijdag 24 augustus. maandag 27-8 dinsdag 28-8 woensdag 29-8 donderdag 30-8 vrijdag 31-8 MUZEJOURNAAL WEEK 35 en 36 vrijdag 24 augustus maandag 27-8 dinsdag 28-8 woensdag 29-8 donderdag 30-8 vrijdag 31-8 AGENDA 15.00 inloopmoment ouders 08.45 inloopmoment ouders 20.00 inloopmoment ouders Luizencontrole

Nadere informatie

School Wide Positive Behavior Support

School Wide Positive Behavior Support Amsterdam Zuidoost 31-10-2012 Workshopleider: Drs. B. (Berber) Klein Onderwijscentrum VU Faculteit Psychologie & Pedagogiek In samenwerking met Kenniscentrum SWPBS School Wide Positive Behavior Support

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. nr. 7 6 maart 2019

NIEUWSBRIEF. nr. 7 6 maart 2019 NIEUWSBRIEF nr. 7 6 maart 2019 In deze nieuwsbrief: Van de directeur Ouderportaal staat open Opbrengst Goede doel AED aanwezig Indeling groep 3 schooljaar 2019/2020 Gevonden voorwerpen Gezondheidsonderzoeken

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Info. Activiteiten. Schrijf je in voor het zwemtoernooi op zondag 5 maart! NIEUWE BAAN JUFFROUW SASKIA ZWEMTOERNOOI

Nieuwsbrief. Info. Activiteiten. Schrijf je in voor het zwemtoernooi op zondag 5 maart! NIEUWE BAAN JUFFROUW SASKIA ZWEMTOERNOOI O B S B I B I T M i l l i n g e n s t r a a t 8 5 0 4 5 J A T I L B U R G 013-5 7 1 1 0 5 5 E m a i l : o b s. b i b i t @ o p m a a t - s c h o l e n. n l Nieuwsbrief J a a r g a n g 5 n r : 1 7 S c h

Nadere informatie

Maart 2015. In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8. Paastoernooien. Nieuws van de oudervereniging. Groene voetstappen. Kapstokken gevraagd

Maart 2015. In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8. Paastoernooien. Nieuws van de oudervereniging. Groene voetstappen. Kapstokken gevraagd In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8 Reggio in groep 4 Paastoernooien Nieuws van de oudervereniging Groene voetstappen Kapstokken gevraagd Schoolfoto s manier zijn ze weer meer water. Verder hebben

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Zomervakantie. Social Media The Mall YFC. Cursusjaar , nummer 8. Gorinchem, juli Geachte ouders/ verzorgers,

NIEUWSBRIEF. Zomervakantie. Social Media The Mall YFC. Cursusjaar , nummer 8. Gorinchem, juli Geachte ouders/ verzorgers, NIEUWSBRIEF Cursusjaar 2017-2018, nummer 8 Gorinchem, juli 2018 Geachte ouders/ verzorgers, Hierbij de digitale nieuwsbrief van de Windroos. De digitale nieuwsbrief verschijnt regelmatig om u op de hoogte

Nadere informatie

Menukaart Gezonde School basisonderwijs: Relaties & Seksualiteit

Menukaart Gezonde School basisonderwijs: Relaties & Seksualiteit Menukaart Gezonde basisonderwijs: Relaties & Seksualiteit : Plaats: Locatie: Contactpersoon: Telefoonnummer: E-mailadres: Datum invullen: Inhoud: Om op een effectieve manier invulling te geven aan gezondheidsthema

Nadere informatie

Wegwijzertje. Van de ooievaar

Wegwijzertje. Van de ooievaar Website: wegwijzer.pcboapeldoorn.nl Mail: wegwijzer@pcboapeldoorn.nl 17 maart 2017 Nieuwsbrief nummer 13 Wegwijzertje Van de ooievaar Vroeger groeiden baby tjes Nog niet in mama s buik. Ze kwamen van de

Nadere informatie