Hydro-Pure Technology (FAQ's)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hydro-Pure Technology (FAQ's)"

Transcriptie

1 Hydro-Pure Technology (FAQ's) Veelgestelde vragen voor Hydra Interne Filter en Hydra streamen producten aangedreven door Hydro-Pure Technology Wat is Hydro-Pure-technologie? Hydro-Pure-technologie is een gepatenteerde water ontgiftiger en zuiveringstechnologie voor de aquaristiek. Het bestaat uit twee elektro-platen om een cartridge patroon heen met speciale Cata- Pure Media, sterke reactieve hydroxyl om (OH) ionen vrij te geven, dat is de sleutel tot het ontgiften en het zuiveren van het water. Wat is het werkingsprincipe en de voordelen van Hydro-Pure-technologie? Hydro Pure Technology zorgt voor een stabiel en ongerept "live" water, wat lijkt op die van een natuurlijke stroom van de rivier en is dus rijk aan micro-voedingsstoffen en mineralen. Het stuurt voortdurend de ionisatie van giftig ammoniak NH3 in niet-giftige ammonium NH4 +, dus voorkomt sterk vis sterfte als gevolg van giftige ammoniak. Het helpt ook bij het oxideren van het giftige Nitriet (NO2) tot niet-giftige nitraat NO3, waardoor het stabiel en op een veilig niveau blijft. In de continue kettingreacties in het water, zal de Total Ammonia Nitrogen (NH3 en NH4 +) uiteindelijk tot vrij stikstof N2 en water H2O worden omgezet.

2 Hydro-Pure-technologie voorkomt dat de in het water aanwezige vaste neerslag,uit het water verdwijnt door de ionisatie. Het verwijdert ook de slechte geur door de oxidatie van zwavel gebaseerde producten, die de geur veroorzaakt in het water. Hydro-Pure-technologie is geschikt voor vooral dicht bevolkte aquaria met veel voeding en zware bio-belasting en voor het voorkomen van "Nieuwe Tank Syndrome" vooral in Marine tanks, Crystal Red Garnalen kweek en alle andere toepassingen die een zuiver water conditie van stabiele en veilige vereist niveau van ammoniak, nitrieten en nitraten nodig hebben. Waarom geeft mijn Ammonia Test nog steeds een hoog niveau na het gebruik van de Hydro-Pure Technology producten aan? De meeste Ammoniak testkits op de markt geven Total Ammonia Nitrogen (TAN)aan. Ze meten de totale som van giftig ammoniak (NH3) en niet-toxisch ammonium (NH4 +) in het water. Hydro-Pure Technology stuurt voortdurend de ionisatie van giftig ammoniak NH3 in niet-giftige ammonium NH4 +, dus verminderd sterk het voorkomen doden vissen als gevolg van giftige ammoniak. Daarom is het normaal dat deze testkit leidt tot hoge waarden aangeven van het l giftig ammoniak (NH3) en niettoxisch ammonium (NH4 +). Waarom stijgt Nitraat ( NO3) lichtjes tijdens de eerste paar dagen van het gebruik van de Hydra? Het Nitriet NO2 in het water wordt geoxideerd tot nitraat NO3 in de beginfase, maar na verloop van tijd wordt dit stabieler en op een veilig niveau. Kan ik de Hydra producten continu te gebruiken?. Het is geen probleem om de Hydra continu te gebruiken. Hydra heeft geen invloed op de bewoners in het aquarium. Tijdens de medicatie, schakel dan de kracht van de Hydra stream uit door in de Hydra Interne filter, de cartridge te verwijderen. Dit om te voorkomen Hydra de medicatie beïnvloedt. Wat is Cata-Pure? Cata-Pure is de naam van de Cartridge Media de gebruikt wordt in Hydro-filters. Wat is de gebruiksduur van de Cata-Pure? De Cata-Pure media kan continu worden gebruikt voor maximaal 12 maanden. Regelmatige interval van het wassen en uitspoelen is nodig om het vuil in de cartridge te verwijderen. Vervang de cartridges na elke 12 maanden voor maximale prestaties. Is de Cata-Pure gemaakt van actieve kool?

3 De Cata-Pure is een koolstof gebaseerd media,die speciaal is samengesteld met additieven, om met Hydro-Pure Technology te werken. Het is geen actieve kool. Het vervangen van Cata-Pure met actieve kool zal niet werken, en kunnen zelfs schade aan het apparaat veroorzaken. Moet ik de Cata-Pure Cartridge reinigen?. Regelmatig onderhoud is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de Cata-Pure Cartridge niet verstopt raakt met vuil. Reinig de Cata-Pure wanneer u het filter schoonmaakt. Hoe kan ik de Hydra en Cata-Pure Cartridge reinigen? Schakel de pomp uit. Verwijder de Cata-Pure cartridge uit de Hydra-eenheid. Spoel en schud de cartridge in het water om het vuil te verwijderen. Reinig de cartridge aan de buitenkant. Reinig de oppervlakten van de Electro-platen. Plaats de cartridge in de Hydra Unit. Waarom wordt een van de oppervlakte van de electro-plaat bruin? Het is normaal dat een van de electro-plate oppervlakken bruinachtig wordt, vanwege de chemische reactie. Schakel de pomp uit. Reinig het oppervlak van de electro-plaat tijdens het onderhoud. Wat is een Hydra Internal Filter? Hydra Interne Filter is in principe een normale interne filter te bouwen in met Hydro-Pure Technologie mogelijkheid. Welke Hydra Interne filter moet ik gebruiken? Selecteer de Hydra Interne Filter basis voor de aquarium grootte die u heeft. Zie tabel. Hoe kan ik gebruik maken van een Hydra Internal Filter? Hydra Interne filter moeten volledig worden ondergedompeld in het aquarium water. Het kan in ieder aquarium worden geplaatst. Het kan ook achter het filtratie-systeem geplaatst worden, bijvoorbeeld achter een sub filter compartiment. Bij voorkeur na het mechanische filtratie compartiment. Wat is een Hydra stream? Hydra Stream is een in-line filter adapter die te plaatsen is na de filter op de slang. Het wordt gebruikt als een uitbreiding op het normale filtersysteem bijv. Eheim. Het moet worden aangesloten op de slang van een filtersysteem aangedreven door een pomp. Welke Hydra streamen moet ik gebruiken? Selecteer de Hydra streamen grootte basis op de hoeveelheid water te behandelen. Hieronder is de leidraad. Hoe kan ik een Hydra Stream gebruiken? Hydra stream is gewoon een adapter unit. Het is geen volledige filtersysteem. Hydra stream moet worden aangesloten op een filtratie-stroomsysteem, bij voorkeur op de retour lijn van het filtersysteem, na de mechanische of biologische filtratiefase. Bijvoorbeeld, op de retour van een Externe filter ( Eheim ) Hydra stream kan ook worden bevestigd met een pomp en ondergedompeld in een opvangbak compartiment.

4 Is Hydra stream waterdicht?, de Hydra Stream-unit is volledig waterdicht en kan worden ondergedompeld in water. Heeft de Hydra stream een vaste inlaat en uitlaat richting? De Hydra stream is ontworpen als een by-pass adapter. Elke stroomrichting is prima. Kan ik een grotere hydra gebruiken op een klein volume water?, kunt u dit doen. Een grotere hydra zal efficiënter zijn en zal sneller een reactie veroorzaken. Kan ik een kleinere hydra op een groter volume water gebruiken?, kunt u dit doen, maar de efficiëntie zal worden verminderd op een groter volume water. Kan het gebruik in zout water? Kan het gebruik in watertank? Kan het worden gebruikt in een beplant aquarium? Zal de Hydra nuttige bacteriën doden of daar op reageren? Hydro-Pure technologie zal bacteriën oxideren, maar alle goede bacteriën die je nodig heb aan een oppervlak, die rondzweven heel weinig in aantal zijn, dus Hydro Pure-technologie heeft geen invloed op je bio-filtersysteem. hydroxyl (OH) -ionen geproduceerd uit de Hydra reageren of doden geen levende bacteriën. Hoe vaak moet ik mijn Hydra Interne filter / Hydra stream schoon te maken? Een vermindering van de stroming duidt op een verstopte systeem. Reinig en Hydra interne filter en Hydra Stroom regelmatig. Heeft Hydro-Pure Technology invloed op de ph van het water? Er is geen significant effect op de ph van het water. Heeft hydra invloed op de vis medicatie? Tijdens de medicatie, schakel dan de kracht van de Hydra stream uit. Bij Hydra Interne filter, verwijder de cartridge. Dit om te voorkomen Hydra de medicatie beïnvloedt. Heeft hydra invloed vitaminen? Nee. Heeft hydra invloed op het water conditioner? Nee. Heeft hydra invloed op het milieu? Geen Betekent het dat het niet nodig is om het aquarium water te verversen na gebruik van de Hydro- Pure Technology producten?

5 Hydro-Pure Technologie helpt om een stabiele en goede kwaliteit van het water te behouden. Daarom zal het zeer de frequentie van het water verversen verminderen. De gebruiker moet de kwaliteit van het water regelmatig controleren en bepalen of een gehele of gedeeltelijke waterverversing noodzakelijk is. Laat Hydro-Pure Technology algen verwijderen / voorkomen in het aquarium? Algen ontwikkelen als gevolg van vele factoren, zoals hoge nitraten, hoge zuurstof en blootstelling verlichting... etc. Verschillende soorten algen hebben verschillende voorwaarden om te groeien. Hydro-Pure Technology helpt om nitrieten en nitraten opeen veilig en lage niveau te houden, dus het helpt met algen problemen tot op zekere hoogte, afhankelijk van de aquariumomstandigheden. Hydro-Pure Technology, betekent niet dat, het niet nodig is om biologische media heilzame bacteriën te kweken? In elk aquarium opbouw, hoe meer filtratiemedia we hebben, hoe beter het is. Het hangt allemaal af van de aquarium opbouw en bio belasting. Afhankelijk van de mate van Hydro-Pure Technology die gebruikt wordt, een verminderde hoeveelheid Bio media is voldoende voor het aquariumsysteem. Kan ik electro-platen van de hydra's en Cata-Pure cartridges wijzigen? Nee. Probeer niet te wijzigen of gebruik de Hydra op andere manieren. Ernstig letsel oploopt als je dit doet. Wij zijn niet aansprakelijk voor schade toegebracht aan het menselijk lichaam als gevolg van illegale wijzigingen en onjuist gebruik van Hydra Technology. Krijg ik een elektrische schok als ik de Hydra's Electro-platen te raken? De Electro-platen worden aangedreven door lage gelijkspanning die veilig en niet zal leiden tot een elektrische schok. Het is echter raadzaam dat u de stroom uitschakelt van de Hydra's wanneer u het onderhoud pleegt.

Hydro-Pure Technologie: Veel gestelde vragen 1. Wat is Hydro-Pure Technologie?

Hydro-Pure Technologie: Veel gestelde vragen 1. Wat is Hydro-Pure Technologie? Hydro-Pure Technologie: Veel gestelde vragen 1. Wat is Hydro-Pure Technologie? Hydro-Pure Technology is een gepatenteerd water ontgiftend-, en zuiveringsysteem ontworpen voor aquariumhouders en dit zowel

Nadere informatie

Hydro-Pure Technologie: Veel gestelde vragen 1. Wat is Hydro-Pure Technologie?

Hydro-Pure Technologie: Veel gestelde vragen 1. Wat is Hydro-Pure Technologie? Hydro-Pure Technologie: Veel gestelde vragen 1. Wat is Hydro-Pure Technologie? Hydro-Pure Technology is een gepatenteerde water ontgiftend en zuiveringsysteem ontworpen voor aquariumhouders. Het bestaat

Nadere informatie

Hydro-Pure Technology - Praktijktest Hydra Stream 1

Hydro-Pure Technology - Praktijktest Hydra Stream 1 Hydro-Pure Technology - Praktijktest Hydra Stream 1 Categorie: Review Aquarium onderhoudswerkzaamheden zijn de melkkoeien van de aquarium hardware fabrikanten. Zij maken dankbaar gebruik van onze onderhoudsfrustratie

Nadere informatie

Hydro-Pure Technologie: Veel gestelde vragen

Hydro-Pure Technologie: Veel gestelde vragen Hydro-Pure Technologie: Veel gestelde vragen 1. Wat is Hydro-Pure Technology? Hydro-Pure Technologie is een gepatenteerd water ontgiftend-, en zuiveringssysteem ontworpen voor aquariumhouders en dit voor

Nadere informatie

Gebruikshandleiding Nitraat-/Fosfaat filter

Gebruikshandleiding Nitraat-/Fosfaat filter Gebruikshandleiding Nitraat-/Fosfaat filter Categorie: Waterwaarden en filtratie Werkingsprincipe Nitraat in het aquarium ontstaat door bacteriële omzetting van organische stoffen, zoals voedselresten

Nadere informatie

I feel goo o d! De wetenschap achter helder water voor tropische zoetwateraquaria

I feel goo o d! De wetenschap achter helder water voor tropische zoetwateraquaria I feel goo o d! De wetenschap achter helder water voor tropische zoetwateraquaria Philips ontwikkelde dit Zuiveringsapparaat voor tropische aquaria in samenspraak met aquarium- en waterexperts. Wetenschappelijke

Nadere informatie

Potfilter schoonmaken

Potfilter schoonmaken Potfilter schoonmaken Categorie: Achtergronden Een van de meest gebruikte filtersystemen voor ons aquarium is een potfilter. Voor optimale filtratie moet je niet alleen het filtermateriaal uitspoelen,

Nadere informatie

Organische vracht continue on-line bewaken. Peter-Jan van Oene, 8 november 2011, nieuwegein

Organische vracht continue on-line bewaken. Peter-Jan van Oene, 8 november 2011, nieuwegein Organische vracht continue on-line bewaken Peter-Jan van Oene, 8 november 2011, nieuwegein Waardeketen Organische stoffen TOC/CZV correlatie Inhoud Afvalwater karakteristiek zuivel-industrie Redenen om

Nadere informatie

Hoofdstuk 3: Water, zuren en basen

Hoofdstuk 3: Water, zuren en basen Hoofdstuk 3: Water, zuren en basen NaSk II Vmbo 2011/2012 www.lyceo.nl Hoofdstuk 3: Water, zuren en basen NaSk II 1. Bouw van materie 2. Verbranding 3. Water, zuren en basen 4. Basis chemie voor beroep

Nadere informatie

HANDIG HET TROPISCH ZOETWATER- AQUARIUM

HANDIG HET TROPISCH ZOETWATER- AQUARIUM HANDIG HET TROPISCH ZOETWATER- AQUARIUM l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN HIER LEES JE HANDIGE INFORMATIE OVER HET INRICHTEN

Nadere informatie

I feel goood! presenteert het Zuiveringsapparaat voor tropische aquaria. Liter/Litres. Liter/Litres. Liter/Litres. Liter/Litres.

I feel goood! presenteert het Zuiveringsapparaat voor tropische aquaria. Liter/Litres. Liter/Litres. Liter/Litres. Liter/Litres. I feel goood! presenteert het Zuiveringsapparaat voor tropische aquaria 10-30 40-110 120-240 200-400 400-700 Nu in het assortiment NIEUW met VENTURI Met beluchter Ozonapparaat met venturi voor nanoaquaria

Nadere informatie

Onderhoudsplan. Neem voor meer informatie contact op: Aquaja B.V. Mortel 1c 6121 JT Born. Tel: 0031- (0)46 4862000 Fax: 0031- (0)46 4862003

Onderhoudsplan. Neem voor meer informatie contact op: Aquaja B.V. Mortel 1c 6121 JT Born. Tel: 0031- (0)46 4862000 Fax: 0031- (0)46 4862003 Onderhoudsplan Neem voor meer informatie contact op: Aquaja B.V. Mortel 1c 6121 JT Born Tel: 0031- (0)46 4862000 Fax: 0031- (0)46 4862003 E-Mail: info@aquaja.nl Website: www.aquaja.nl ONDERHOUD AQUARIUMSTELLINGEN:

Nadere informatie

De PVC leidingen en het filtersysteem

De PVC leidingen en het filtersysteem De PVC leidingen en het filtersysteem Categorie: Mijn aquarium In theorie kan je een doordacht filtersystem ontwikkelen maar er is een groot verschil tussen theorie en de praktijk. Het gevolg is dat je

Nadere informatie

TIPS & TRICKS. TIP 5: Reinigen Bewateringssysteem

TIPS & TRICKS. TIP 5: Reinigen Bewateringssysteem TIP 5: Reinigen Bewateringssysteem Ongelijke waterafgiftes door leidingvernauwingen en/of verstopte druppelaars of sproei-installatie zijn een doorn in het oog van een kweker. Ongelijke bewatering verstoort

Nadere informatie

12 3 4 566.4 7 7.5 8 8.2 8.4 9 10. esha AQUA-QUICK-TEST - SNEL, EENVOUDIG EN VEILIG

12 3 4 566.4 7 7.5 8 8.2 8.4 9 10. esha AQUA-QUICK-TEST - SNEL, EENVOUDIG EN VEILIG 6-VOUDIGE MULTI TEST VOOR ECONOMISCH, PRAKTISCH EN EENVOUDIG TESTEN VAN DE WATERKWALITEIT. Gezond water = gezonde planten en vissen. Een goede waterkwaliteit is essentieel voor planten en vissen in uw

Nadere informatie

UltraFleece. Professioneel Bandfilter. Gebruiksaanwijzing

UltraFleece. Professioneel Bandfilter. Gebruiksaanwijzing UltraFleece Professioneel Bandfilter Gebruiksaanwijzing Proficiat met de aanschaf van uw UltraFleece Professioneel Bandfilter! U bezit hiermee een hoogwaardig mechanisch filter volgens de nieuwste technologische

Nadere informatie

Stikstofbeheer en ph in recirculatie teeltsystemen

Stikstofbeheer en ph in recirculatie teeltsystemen capita selecta Stikstofbeheer en ph in recirculatie teeltsystemen Door M. Verdegem en E. Eding, Visteelt en Visserij, Wageningen Universiteit. Vis zet eiwit in het voer om in o.a. ammoniak en ammonia.

Nadere informatie

Snoekbaars tank uitlaatbox

Snoekbaars tank uitlaatbox Snoekbaars tank uitlaatbox VIP Snoekbaars projekt Oktober 2014 Europees Visserijfonds: Investering in duurzame visserij 1 Inleiding Tijdens de bedrijfsvergelijking van het VIP Snoekbaars projekt zijn 4

Nadere informatie

Anamneseformulier Nishikigoi Vereniging Nederland Pagina 1

Anamneseformulier Nishikigoi Vereniging Nederland Pagina 1 Pagina 1 Let op: Dit formulier bestaat uit 8 pagina's. 1- inhoudsopgave Pagina 1: 1 Inhoudsopgave Pagina 2: 2 3 Algemene gegevens van het N.V.N. lid Omschrijving van het probleem Pagina 3: 4 Leefomstandigheden

Nadere informatie

INHOUD. CE Verklaring van Overeenstemming 8. 2

INHOUD. CE Verklaring van Overeenstemming 8.  2 INHOUD 1. Algemene veiligheid 3 2. Kenmerken 3 3. Beperkingen 3 4. Algemene informatie 3 5. Installatie 4 6. Werking 5 7. Elektrische specificaties 6 8. Rendement 6 9. Probleemoplossing 6 10. Onderdelenlijst

Nadere informatie

AQUA-CHECK & AQUA-CHECK

AQUA-CHECK & AQUA-CHECK Fotometer AQUA-CHECK & AQUA-CHECK 2 Fotometer AQUA-CHECK & AQUA-CHECK 2 voor bepaling van concentratie in water / gemakkelijke bediening / temperatuur onafhankelijke werking / meting zonder cuvetten /

Nadere informatie

Productinformatie. In onafhankelijke producttest als beste getest Bactoplus. Bacteriën reinigen op natuurlijke wijze het water.

Productinformatie. In onafhankelijke producttest als beste getest Bactoplus. Bacteriën reinigen op natuurlijke wijze het water. In onafhankelijke producttest als beste getest Bactoplus Natuurlijk en veilig Biological Bacteriën reinigen op natuurlijke wijze het water Productinformatie Vele handen maken licht werk! En het is daarom

Nadere informatie

Invloed Waterkwaliteit op de Onderwater Flora en Fauna

Invloed Waterkwaliteit op de Onderwater Flora en Fauna Invloed Waterkwaliteit op de Onderwater Flora en Fauna Gezond en voedselrijkwater waarborgt een diversiteit aan Flora en Fauna. Een wankel evenwicht tussen de biologische elementen. Index. De voedselketen.

Nadere informatie

Byzoo Sous Vide Hippo

Byzoo Sous Vide Hippo Byzoo Sous Vide Hippo handleiding 220-240V, 50Hz 800W BELANGRIJKE VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN LEES ALLE INSTRUCTIES VOOR GEBRUIK EN BEWAAR VOOR TOEKOMSTIGE REFERENTIE 1 Lees alle instructies zorgvuldig voor

Nadere informatie

Zo het beton is gestoord en nu deze eerst even laten drogen voordat de staande binten er onder geplaatst kunnen worden.

Zo het beton is gestoord en nu deze eerst even laten drogen voordat de staande binten er onder geplaatst kunnen worden. Al een tijd hadden wij het idee om een zeeaquarium aan te schaffen. Na veel informatie te hebben ingewonnen bij Waterweelde en op het Zeewaterforum gaat onze voorkeur uit naar een bak van 130x50x60 waterhoogte.

Nadere informatie

Eindexamen scheikunde 1-2 vwo 2008-I

Eindexamen scheikunde 1-2 vwo 2008-I Anammox In deze opgave staat een bacteriële omzetting van ammoniumionen met nitrietionen centraal, de zogenoemde anammoxreactie. Bij deze opgave horen twee tekstfragmenten die zijn afgedrukt in de bijlage

Nadere informatie

Het verschil is duidelijk bij www.evolutionaqua.com 3. Award Winning Fabrikant van Koi Vijver Filtratie en Water Tuin Producten

Het verschil is duidelijk bij www.evolutionaqua.com 3. Award Winning Fabrikant van Koi Vijver Filtratie en Water Tuin Producten PRODUCT CATALOGUS FILTRATIE Nexus 210 4 Nexus 310 4 EazyPod Complete 5 EazyPodAir 5 EazyPod 5 Cetus Sieve 6 evouv 7 Nexus Upgrade Kits 8 K1 Filter Media 9 Award Winning Fabrikant van Koi Vijver Filtratie

Nadere informatie

PACCO-PARAMETERS DO - DOSSOLVED OXYGEN EC- DE ELEKTRISCHE CONDUCTIVITEIT ORP- DE REDOXPOTENTIAAL T - DE TEMPERATUUR. PaccoParameters

PACCO-PARAMETERS DO - DOSSOLVED OXYGEN EC- DE ELEKTRISCHE CONDUCTIVITEIT ORP- DE REDOXPOTENTIAAL T - DE TEMPERATUUR.   PaccoParameters PACCO-PARAMETERS PH DO - DOSSOLVED OXYGEN EC- DE ELEKTRISCHE CONDUCTIVITEIT ORP- DE REDOXPOTENTIAAL T - DE TEMPERATUUR PH De ph geeft de zuurtegraad van het water weer. Ze varieert doorgaans op een schaal

Nadere informatie

Praktijk : Voorschrift bacterieel wateronderzoek

Praktijk : Voorschrift bacterieel wateronderzoek LTO42 Toets 5.1 Boek: Biologie voor het MLO. (zesde druk) H17, pag 347 t/m 350 H17, pag 354 t/m 357 H17, pag 362 t/m 373 (dit is hoofdstuk 16 van de vijfde druk, Blz 321-324, Blz 328-332, Blz 336-345)

Nadere informatie

Gemaakt door: Erik, Rens en Lorijn 3H4. Inleverdatum: ma 8 okt. 07

Gemaakt door: Erik, Rens en Lorijn 3H4. Inleverdatum: ma 8 okt. 07 Gemaakt door: Erik, Rens en Lorijn 3H4 Inleverdatum: ma 8 okt. 07 Onderzoeksvraag Hoe schoon of vuil is het water? We onderzoeken de vuilheid van het water in de Dinkel aan het SinGraven En de volgende

Nadere informatie

BioFleece. Biologisch Vliesfilter. Gebruiksaanwijzing

BioFleece. Biologisch Vliesfilter. Gebruiksaanwijzing BioFleece Biologisch Vliesfilter Gebruiksaanwijzing Het AquaForte BioFleece pompgevoede vliesfilter biedt zowel zeer fijne mechanische filtratie, dankzij het filtervlies, als biologische filtratie d.m.v.

Nadere informatie

Aqualux WATER ONTSMETTING

Aqualux WATER ONTSMETTING WATER ONTSMETTING Artechno Growsystems B.V. Pastoor Verburghlaan 20a 2678 NE, De Lier, The Netherlands Info@artechno.nl +31 (0)174 512 051 Plug & Play Introductie De juiste kwaliteit water is één van de

Nadere informatie

Handleiding Kunststof afsluiters serie 100 & 200

Handleiding Kunststof afsluiters serie 100 & 200 Algemeen: Bermad kunststof afsluiters zijn ontworpen en gemaakt om aan de hoogste eisen van kwaliteit en afwerking te voldoen. De afsluiters zijn met een veelvoud aan functies verkrijgbaar. De maximale

Nadere informatie

De filosofie van het water verversen

De filosofie van het water verversen De filosofie van het water verversen Categorie: Waterwaarden en filtratie Elke discusliefhebber heeft zijn eigen methode voor het verversen van aquariumwater. De een sleept met emmertjes water en de ander

Nadere informatie

Toets 5.1 Waterzuivering (ppt + aanvullend lesmateriaal)

Toets 5.1 Waterzuivering (ppt + aanvullend lesmateriaal) LTO42 Toets 5.1 Waterzuivering (ppt + aanvullend lesmateriaal) Biologie voor het MLO. (zesde druk) H17, pag 347 t/m 350 H17, pag 354 t/m 357 H17, pag 362 t/m 373 (dit is hoofdstuk 16 van de vijfde druk,

Nadere informatie

DeNOx-installatie. Onmisbaar voor schone lucht

DeNOx-installatie. Onmisbaar voor schone lucht DeNOx-installatie Een DeNOx-installatie is niets meer dan een uit de kluiten gewassen autokatalysator. Net als de installatie onder uw vierwieler zorgt een DeNOx-installatie ervoor dat schadelijke stoffen

Nadere informatie

Register your product and get support at www.philips.com/welcome. Hairdryer HP8260. NL Gebruiksaanwijzing

Register your product and get support at www.philips.com/welcome. Hairdryer HP8260. NL Gebruiksaanwijzing Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP8260 NL Gebruiksaanwijzing Nederlands 1 Inleiding Gefeliciteerd met uw aankoop en welkom bij Philips! Registreer uw product

Nadere informatie

Pagina 1/5 Vragen & info over Filters

Pagina 1/5 Vragen & info over Filters Pagina 1/5 Vragen & info over Filters Seth Daemen, zaterdag 24 september 2005-18:29:10 Vragen & info over Filters Bron : Vijvers & Koi Waarom een filter op een Koi vijver? In onderstaand stuk zal ik toelichten

Nadere informatie

Omgekeerde osmose installatie

Omgekeerde osmose installatie Omgekeerde osmose installatie Categorie: Waterwaarden en filtratie Voor veel aquarianen is osmosewater een begrip, waar mythische krachten aan worden verbonden. Voor een ander is het kweekwater met een

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Mini Salt

Gebruiksaanwijzing Mini Salt Gebruiksaanwijzing Mini Salt Informatie Elektrolyse apparaat Schrijf uw type van het elektrolyse apparaat in deze sheet Dit is belangrijk als u later vragen heeft over de werking van dit apparaat. Model

Nadere informatie

BVB Substrates. Kwaliteitskenmerken substraten voor openbaar groen

BVB Substrates. Kwaliteitskenmerken substraten voor openbaar groen BVB Substrates Kwaliteitskenmerken substraten voor openbaar groen Marc Spierings 9 en 10 juni 2016 1 2 Het belang van groen 3 Het gewenste eindbeeld? Enkele parameters Goed ontwerp Goed bestek Kennis van

Nadere informatie

ONDERZOEK NAAR DE WATERKWALITEIT

ONDERZOEK NAAR DE WATERKWALITEIT ONDERZOEK NAAR DE WATERKWALITEIT Naam: Klas: Datum: 1 Situering van het biotoop Plaats: Type water: vijver / meer / ven / moeras/ rivier / kanaal / poel / beek / sloot / bron Omgeving: woonkern / landbouwgebied

Nadere informatie

afbeelding 1 Aquaponics: planten kweken op vissenpoep Een nieuwe duurzame manier om voedsel te produceren!

afbeelding 1 Aquaponics: planten kweken op vissenpoep Een nieuwe duurzame manier om voedsel te produceren! Aquaponics Tijdens het bekijken van een website met suggesties voor profielwerkstukken raken Joey en Tom geïnteresseerd in het onderwerp aquaponics (afbeelding 1). afbeelding 1 Aquaponics: planten kweken

Nadere informatie

Anthony van Aarle Maart Tilburg

Anthony van Aarle Maart Tilburg Water - chemie Anthony van Aarle Maart 2018 - Tilburg Aquariumvereniging Ons Genoegen St. Maartensloop 42 5032 CW Tilburg Website: E-Mail: Post bank: www.av-onsgenoegen.nl bestuur@av-onsgenoegen.nl NL51

Nadere informatie

Technische Fiche Reni ADVANCED KUNSTSTOF (+) pakket

Technische Fiche Reni ADVANCED KUNSTSTOF (+) pakket regenwater Technische Fiche Reni ADVANCED KUNSTSTOF (+) pakket 1. Het Reni ADVANCED KUNSTSTOF (+) pakket Wilt u regenwater voornamelijk in uw woning gebruiken (vb. voor het spoelen van de toiletten, de

Nadere informatie

Gumax Terrasverwarmer

Gumax Terrasverwarmer Gumax Terrasverwarmer De energiezuinige terrasverwarmer op infraroodbasis zonder rode gloed Handleiding Model PAH-2011-1 3200 watt Lees alle instructies zorgvuldig door alvorens dit apparaat te installeren

Nadere informatie

Zwembadonderhoud Antwoord op veelgestelde vragen

Zwembadonderhoud Antwoord op veelgestelde vragen Zwembadonderhoud Antwoord op veelgestelde vragen goedkoopzwemmen.nl 1 Producten Uitleg van de meest gebruikte producten Voor het verlagen (ph Minus) en verhogen (ph Plus) van de zuurgraad (lees ph) van

Nadere informatie

vwo energie en materie 2010

vwo energie en materie 2010 vwo energie en materie 2010 De Noordzee Allerlei activiteiten en ingrepen van de mens hebben effect op het ecosysteem van de Noordzee. Zo is de aanvoer van zouten toegenomen door de landbouw en als gevolg

Nadere informatie

Veel gestelde vragen ;

Veel gestelde vragen ; Veel gestelde vragen ; Kan ik Yellow Miracle Oil(YMO olie) in de motor doen als daar een mineraal&synthetische motor olie reeds is? Antwoord ; Ja, u kan YMO olie gebruiken samen met de grote merken, zowel

Nadere informatie

De vijverkalender. In januari heeft de vijver niet veel aandacht nodig. Enkele punten van aandacht zijn:

De vijverkalender. In januari heeft de vijver niet veel aandacht nodig. Enkele punten van aandacht zijn: De vijverkalender Hovenier Roel Zuidema biedt u advies en tips voor u vijver. Welke taken en welk onderhoud kunt u het best in bepaalde perioden uitvoeren? Vijver in januari In januari heeft de vijver

Nadere informatie

Zuurtegraad ph. Ammonium NH 4

Zuurtegraad ph. Ammonium NH 4 Zuurtegraad ph Ammonium NH 4 + 1. Spoel het flesje met wit deksel met het te onderzoeken water en vul het daarna tot de 5ml-streep. 2. Voeg 3 druppels reagens 1 toe en schud. 3. Voeg 3 druppels reagens

Nadere informatie

INLEIDING. Deze handleiding is bedoeld voor model VAC DYNAMIC van het merk SACH.

INLEIDING. Deze handleiding is bedoeld voor model VAC DYNAMIC van het merk SACH. INLEIDING Allereerst willen wij u bedanken voor uw keuze en vertrouwen in onze SACH producten. Ongeacht het gekozen model zult u plezier beleven aan dit technisch geavanceerde apparaat en bent u verzekerd

Nadere informatie

Om optimaal te groeien heeft een plant verschillende voedingsstoffen nodig:

Om optimaal te groeien heeft een plant verschillende voedingsstoffen nodig: Om optimaal te groeien heeft een plant verschillende voedingsstoffen nodig: Stikstof, voor de bovengrondse plantdelen en de vorming van eiwit Fosfaat, voor de wortelontwikkeling Kali, voor de sapstroom

Nadere informatie

Bactoplus. Bacteriën reinigen op natuurlijke wijze het water. Biological

Bactoplus. Bacteriën reinigen op natuurlijke wijze het water. Biological Bactoplus Bacteriën reinigen op natuurlijke wijze het water Biological Filter Start en Filter Start Gel De beste keuze! Want vele handen maken licht werk En het is daarom dat alle BactoPlus producten een

Nadere informatie

Gebruik en functies van de 6 wegklep voor filtersets FS350- FS400- FS450- FS500- FS650

Gebruik en functies van de 6 wegklep voor filtersets FS350- FS400- FS450- FS500- FS650 Gebruik en functies van de 6 wegklep voor filtersets FS350- FS400- FS450- FS500- FS650 Filteren (Filtering) Normale functie Het water van het zwembad wordt na het zand van de filter gepasseerd te zijn,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding www.monarchpoolsystems.eu 1 Overzicht 1. Introductie 2. Installatie 3. Werking 4. Onderhoud 5. Garantie LED voor electrode test 5 LED s weergave van Chloorwaarde LED weergave van

Nadere informatie

Constructeur/fabrikant: CBgroep Opvolgteam: MIRCON bvba

Constructeur/fabrikant: CBgroep Opvolgteam: MIRCON bvba De Luchtwasser Constructeur/fabrikant: CBgroep Opvolgteam: MIRCON bvba Ik plaats een nieuwe varkensstal en neem mee Aanvraag omgevingsvergunning/milieuvergunning 1. WAAR Ruimtelijke structuurplannen. 2.

Nadere informatie

PRAKTISCH HET TROPISCH ZOETWATERAQUARIUM

PRAKTISCH HET TROPISCH ZOETWATERAQUARIUM PRAKTISCH HET TROPISCH ZOETWATERAQUARIUM l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n over houden van huisdieren Als u een aquarium gaat opzetten, kunt u dit op

Nadere informatie

Sluierstaarten (goudvissen)

Sluierstaarten (goudvissen) Sluierstaarten (goudvissen) Door: Malloot Aquarium: Voor het houden van sluierstaartgoudvissen dient het aquarium minimale afmetingen te hebben van 100 x 50 x 50 cm (LxBxH). Een dergelijk aquarium heeft

Nadere informatie

Oefentoets zuren en basen havo

Oefentoets zuren en basen havo Oefentoets zuren en basen havo Opgave 1 Melk en yoghurt Zweedse voedingswetenschappers hebben in 2014 bij meer dan 10000 mensen onderzocht of melk en melkproducten gezond zijn. Het doel van het onderzoek

Nadere informatie

Technische Fiche Reni ADVANCED BETON (+) pakket

Technische Fiche Reni ADVANCED BETON (+) pakket regenwater Technische Fiche Reni ADVANCED BETON (+) pakket 1. Het Reni ADVANCED BETON (+) pakket Wilt u regenwater voornamelijk in uw woning gebruiken (vb. voor het spoelen van de toiletten, de wasmachine

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING Informatie voor de gebruiker: HD (High Definition) en HFR (High Frame Rate) video-opname apparaten, zijn een zware belasting voor geheugenkaarten. Afhankelijk van de gebruikersinstellingen,

Nadere informatie

Diamonds are forever

Diamonds are forever Diamonds are forever Combineer de perfecte hygiëne van het klassieke zwembad met het comfort van chloorvrij water. De vernieuwende AQUA DIAMANTE soda behandeling gebruikt diamant electrodes om de zuurstof

Nadere informatie

Homespring Centraal Water zuiveraar

Homespring Centraal Water zuiveraar Homespring Centraal Water zuiveraar Het nieuwe standaard voor zuiver en veiliger water in huis, 1 Experts en huisgezinnen zijn allen het eens, De. water revolutie is lang voorbijgestreefd. Flessenwater;

Nadere informatie

ELECTRIC Chiller. AquaChill 100. Voor uw veiligheid. Onderdeel lijst. Gebruiksaanwijzingen / Garantie. AquaChill 100. Power source.

ELECTRIC Chiller. AquaChill 100. Voor uw veiligheid. Onderdeel lijst. Gebruiksaanwijzingen / Garantie. AquaChill 100. Power source. ELECTRIC Chiller Eigenschappen : Gebruiksaanwijzingen / Garantie 1. Thermo-elektrisch Koelagregaat 2. Geschikt voor zoet- en zeewater aquariums 3. Micro-processor gestuurd 4. Geluidsarm - Gemakkelijk te

Nadere informatie

Basisscheikunde voor het hbo ISBN e druk Uitgeverij Syntax media

Basisscheikunde voor het hbo ISBN e druk Uitgeverij Syntax media Zie Basisscheikunde voor het hbo bij https://www.syntaxmedia.nl/basisscheikunde-voor-het-hbo Uitwerkingen van de opgaven uit: Hoofdstuk 15 Milieu en veiligheid bladzijde 1 Opgave 1 Welke schade veroorzaakt

Nadere informatie

AWZI Schiphol. Ervaringen met het DEMON-proces. Marthe de Graaff. 22 mei 2019

AWZI Schiphol. Ervaringen met het DEMON-proces. Marthe de Graaff. 22 mei 2019 AWZI Schiphol Ervaringen met het DEMON-proces Marthe de Graaff 22 mei 2019 AWZI Schiphol In eigendom vanaf 2004 3.000 5.000 m 3 /d afvalwater van: Passagiers Bedrijven Schiphol terrein Catering Fecaliën

Nadere informatie

Handleiding Plextalk PTN1. Handleiding Daisyspeler Plextalk PTN1

Handleiding Plextalk PTN1. Handleiding Daisyspeler Plextalk PTN1 Handleiding Daisyspeler Plextalk PTN1 1 DAISYSPELER PLEXTALK PTN1 Korte inleiding: Wij hopen dat u plezier zult beleven aan het beluisteren van de digitale boeken. Dit document beschrijft de hoofdfuncties

Nadere informatie

Innovation Protection Conseil

Innovation Protection Conseil Pagina 1 van 7 PULVERISATEUR DORSAL AUTONOME Elektrische autonome rugsproeier met continue druk KENMERKEN : o Het reservoir is uitgerust met een membraanpomp met Viton-afdichting die wordt bediend met

Nadere informatie

succesvol aquarium Voor een 30 jaar ervaring, dat maakt het verschil Waterkwaliteit Start Onderhoud Ziektewijzer Voeding

succesvol aquarium Voor een 30 jaar ervaring, dat maakt het verschil Waterkwaliteit Start Onderhoud Ziektewijzer Voeding Voor een succesvol aquarium 30 jaar ervaring, dat maakt het verschil Colombo maakt professionele producten voor het onderhoud van uw aquarium. Onze producten zijn het resultaat van ruim 30 jaar ervaring

Nadere informatie

Samenvatting Biologie Hoofdstuk 3

Samenvatting Biologie Hoofdstuk 3 Samenvatting Biologie Hoofdstuk 3 Samenvatting door een scholier 1018 woorden 18 januari 2017 0 keer beoordeeld Vak Methode Biologie Nectar Biologie samenvatting H3 3.1 Ecosysteem: afgebakend gebied met

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier voor proeven met gewervelde dieren.

Aanmeldingsformulier voor proeven met gewervelde dieren. Aanmeldingsformulier voor proeven met gewervelde dieren. Secretariaat DEC Aanvrager: Afdeling: Titel dierproef: Effect of an manure denitrification reactor (MDR) and a geotextile tube on water and nutriënt

Nadere informatie

PRODUCTHANDLEIDING SNEL EN PROBLEEMLOOS GEÏNSTALLEERD

PRODUCTHANDLEIDING SNEL EN PROBLEEMLOOS GEÏNSTALLEERD PRODUCTHANDLEIDING SNEL EN PROBLEEMLOOS GEÏNSTALLEERD Hoogwaardig filter voor verwarmingsinstallaties Bespaart energie Houdt magnetisch en niet-magnetisch afval vast Werkt zonder verstoppingen Een wereldleider

Nadere informatie

TECHNISCHE GEGEVENS ASTERIA 750 WATERZUIVERINGSSTATION

TECHNISCHE GEGEVENS ASTERIA 750 WATERZUIVERINGSSTATION TECHNISCHE GEGEVENS ASTERIA 750 WATERZUIVERINGSSTATION ASTERIA 750 De Asteria waterzuiveringen zijn ontworpen voor het zuiveren van huishoudelijk type afvalwater berekend op een debiet van 150 liter /

Nadere informatie

Professionele ultrasone reiniger

Professionele ultrasone reiniger Professionele ultrasone reiniger Digitale regeling Efficiënte omzetter TOEPASSINGEN: IDEAAL VOOR OPTICIENS, JUWELIERS, ONDERHOUD VAN KLOKKEN, TANDARTSEN, TECHNISCHE DIENSTEN, ENZ. GEBRUIKSAANWIJZING BELANGRIJK:

Nadere informatie

Luchtwassers voor de geitenhouderij

Luchtwassers voor de geitenhouderij Luchtwassers voor de geitenhouderij Voorstellen: Bram Claassen Directeur/mede-eigenaar van Farm Air Farm Air: Luchtwassers voor de agrarische sector Klein bedrijf: 9 mensen in vaste dienst + gemiddeld

Nadere informatie

Opdracht 1 In deze opdracht doe je experiment 1, je kunt deze vinden op de website op de pagina Practicum.

Opdracht 1 In deze opdracht doe je experiment 1, je kunt deze vinden op de website op de pagina Practicum. Opdracht 1 In deze opdracht doe je experiment 1, je kunt deze vinden op de website op de pagina Practicum. Daarna beantwoord je de volgende vragen: 1. In beide gevallen wordt het eiwit langzaam vast. Dit

Nadere informatie

WELKOM IN DE WERELD VAN VAPORETTO SV440_DOUBLE IS DE POLTI STOOMMOP VOOR HET REINIGEN EN DESINFECTEREN VAN OPPERVLAKKEN IN UW HUIS EN

WELKOM IN DE WERELD VAN VAPORETTO SV440_DOUBLE IS DE POLTI STOOMMOP VOOR HET REINIGEN EN DESINFECTEREN VAN OPPERVLAKKEN IN UW HUIS EN CS: 903202 WELKOM IN DE WERELD VAN VAPORETTO SV440_DOUBLE IS DE POLTI STOOMMOP VOOR HET REINIGEN EN DESINFECTEREN VAN OPPERVLAKKEN IN UW HUIS EN DIT ZONDER CHEMISCHE PRODUKTEN Model polti sv440 CORRECT

Nadere informatie

Handleiding Kunststof afsluiters serie 100 & 200

Handleiding Kunststof afsluiters serie 100 & 200 Kunststof afsluiters serie 100 & 200 Veiligheid voor alles: BERMAD is van mening dat de hoogste prioriteit gegeven moet worden aan de veiligheid van de mensen die werken met en/of in de omgeving van haar

Nadere informatie

LEVENSGEMEEN SCHAPPEN

LEVENSGEMEEN SCHAPPEN LEVENSGEMEEN SCHAPPEN 1 E e n e i g e n h u i s, e e n p l e k o n d e r d e z o n Waarom groeien er geen klaprozen op het sportveld? Waarom leven er geen kwallen in de IJssel? Kunnen struisvogels wel

Nadere informatie

Nokia MD-4 miniluidsprekers

Nokia MD-4 miniluidsprekers Nokia MD-4 miniluidsprekers 9252814/2 NEDERLANDS Deze compacte stereoluidsprekers bieden een uitstekende geluidskwaliteit wanneer u naar muziek of de radio luistert op uw compatibele Nokia-telefoon of

Nadere informatie

www.deschuttervis.nl Aan: Beste Leden, Als eerste wens ik u namens het bestuur een goed en gezond 2012 toe.

www.deschuttervis.nl Aan: Beste Leden, Als eerste wens ik u namens het bestuur een goed en gezond 2012 toe. Beste Leden, Als eerste wens ik u namens het bestuur een goed en gezond 2012 toe. Even een terugblik naar onze jaarlijkse feestavond van december 2011. Met een goed gevulde zaal, blije mensen en vele mooie

Nadere informatie

KEUKENS GEAVANCEERDE OPLOSSINGEN LUCHTZUIVERINGS

KEUKENS GEAVANCEERDE OPLOSSINGEN LUCHTZUIVERINGS KEUKENS GEAVANCEERDE LUCHTZUIVERINGS OPLOSSINGEN INFUSER VENTILATION KEUKEN OPLOSSING VOOR HET VERWIJDEREN VAN LUCHTGEDRAGEN VETDEELTJES EN REDUCTIE VAN GEURKLACHTEN IN EN DOOR DE VETAFZUIGINSTALLATIES

Nadere informatie

Het tropisch zoetwateraquarium. Als u een aquarium gaat opzetten, kunt u dit op twee manieren aanpakken:

Het tropisch zoetwateraquarium. Als u een aquarium gaat opzetten, kunt u dit op twee manieren aanpakken: Het tropisch zoetwateraquarium Als u een aquarium gaat opzetten, kunt u dit op twee manieren aanpakken: Als u vooral in een specifieke vissoort geïnteresseerd bent, let u vooral op de eisen die deze soort

Nadere informatie

Technische Fiche Reni ADVANCED KUNSTSTOF pakket

Technische Fiche Reni ADVANCED KUNSTSTOF pakket Technische Fiche Reni ADVANCED KUNSTSTOF pakket 1. Het Reni ADVANCED KUNSTSTOF pakket Wilt u hemelwater voornamelijk in uw woning gebruiken (vb. voor het spoelen van de toiletten, de wasmachine ) en wilt

Nadere informatie

GROHE Blue Home keukenkraan Meest gestelde vragen

GROHE Blue Home keukenkraan Meest gestelde vragen GROHE Blue Home keukenkraan Meest gestelde vragen Antwoorden op de meest gestelde vragen van een GROHE Blue Home keukenkraan. 1. Aanschaf Is er een kraan met gefilterd, gekoeld water voor de consument?

Nadere informatie

Bacteriële ijzer reductie

Bacteriële ijzer reductie Bacteriële ijzer reductie Een aantal bacteriën zijn in staat om ferri ijzer te reduceren. Dit gebeurt bv in sedimenten van meren. Dit gereduceerde ijzer kan dan worden getransporteerd over zelfs grote

Nadere informatie

Hairdryer HP8270. Register your product and get support at Gebruiksaanwijzing

Hairdryer HP8270. Register your product and get support at   Gebruiksaanwijzing Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP8270 NL Gebruiksaanwijzing a 9 b c d e f g h Nederlands 1 Belangrijk Lees deze gebruiksaanwijzing zorgvuldig door voordat u

Nadere informatie

Onderzoek waterkwaliteit en waterzuivering

Onderzoek waterkwaliteit en waterzuivering Onderzoek waterkwaliteit en Onderzoek waterkwaliteit en waterzuivering Met behulp van kiezel, grof en fijn zand, actieve kool en wat watten werd het natuurlijk zuiveringssysteem van de bodem nagebootst.

Nadere informatie

SOMS MOET JE OM VOORUIT TE GAAN EVEN TERUG IN DE TIJD

SOMS MOET JE OM VOORUIT TE GAAN EVEN TERUG IN DE TIJD SOMS MOET JE OM VOORUIT TE GAAN EVEN TERUG IN DE TIJD CITY M AIR PURIFIER VAN CAMFIL Camfil Clean Air Solutions 1 FEITEN: MET ONZE LUCHTREINIGERS GAAT U DUIZENDEN JAREN TERUG IN DE TIJD. In enkele uren

Nadere informatie

Waterkwaliteit 2: Natuur/chemie

Waterkwaliteit 2: Natuur/chemie Waterkwaliteit 2: Natuur/chemie Prof. ir. Hans van Dijk 1 Afdeling Watermanagement Sectie Gezondheidstechniek Inhoud hydrologische kringloop kwalitatief 1. regenwater 2. afstromend/oppervlaktewater. infiltratie

Nadere informatie

GEBRUIKERS HANDLEIDING

GEBRUIKERS HANDLEIDING OMNIA GEBRUIKERS HANDLEIDING NESCAFÉ KOFFIE AUTOMAAT INHOUD pagina Veiligheidswaarschuwingen... 3 Vorst waarschuwing... 3 Heet water waarschuwing... 3 Doorspoelen van de automaat... 4 Reinigen van de mixersystemen...

Nadere informatie

Mechanische gevaren Los slaan warmtewiel, uit de haak slaan. Door bijvoorbeeld: schade roulementen, trillingen, afbreken bevestiging

Mechanische gevaren Los slaan warmtewiel, uit de haak slaan. Door bijvoorbeeld: schade roulementen, trillingen, afbreken bevestiging Gevaar Mechanische gevaren Los slaan warmtewiel, uit de haak slaan. Door bijvoorbeeld: schade roulementen, trillingen, afbreken bevestiging Mogelijkheid & gevolg Kan omliggende componenten beschadigen,

Nadere informatie

DANDRUFF. control Met Acetylsalicylzuur & Zinkpyrithion. Verwijdert schilfervorming Verzacht irritatie Vermindert roodheid

DANDRUFF. control Met Acetylsalicylzuur & Zinkpyrithion. Verwijdert schilfervorming Verzacht irritatie Vermindert roodheid DANDRUFF control Met Acetylsalicylzuur & Zinkpyrithion Voor een gezonde, schilfervrije hoofdhuid Verwijdert schilfervorming Verzacht irritatie Vermindert roodheid Introduceert CAVIAR CLINICAL DANDRUFF

Nadere informatie

Speciale oplossingen in wateroplosbare meststoffen. Nieuw

Speciale oplossingen in wateroplosbare meststoffen. Nieuw Speciale oplossingen in wateroplosbare meststoffen Nieuw Wat kunt u van Osmosol verwachten? Speciale oplossingen. En dat letterlijk en figuurlijk! Meststoffen die bijdragen aan een probleemloze teelt van

Nadere informatie

Een 'Inktsysteemfout' en een '0x...' Foutmelding wordt weergegeven op het bedieningspaneel Afdrukken Delen Feedback

Een 'Inktsysteemfout' en een '0x...' Foutmelding wordt weergegeven op het bedieningspaneel Afdrukken Delen Feedback 1 van 6 4-12-2013 12:36 Voor thuisgebruik Voor bedrijven Ondersteuning Zoeken HP Klantondersteuning Een 'Inktsysteemfout' en een '0x...' Foutmelding wordt weergegeven op het bedieningspaneel Afdrukken

Nadere informatie

Normale manier van luchtzuivering Gewone methode

Normale manier van luchtzuivering Gewone methode Normale manier van luchtzuivering Gewone methode De lucht wordt door het filter gezogen en gezuiverd. De nieuwe manier van luchtzuivering Nieuwe plasmacluster methode Onschuldige positieve waterstof en

Nadere informatie

Koelvloeistofuitlaat voor externe verwarming. Algemeen

Koelvloeistofuitlaat voor externe verwarming. Algemeen Koelvloeistof kan worden gebruikt voor het verwarmen van externe elementen. Voorbeelden: gesloten opbouw, kraancabines en gereedschapskisten. Warmte wordt onttrokken aan de stroom in het cilinderblok en

Nadere informatie

PERFECTCOOL Gebruikershandleiding

PERFECTCOOL Gebruikershandleiding PERFECTCOOL Gebruikershandleiding Gelieve deze handleiding zorgvuldig door te nemen voor ingebruikname of installatie van uw mobiele airconditioner. Bewaar deze handleiding goed voor hulp bij onderhoud

Nadere informatie

De biologische filterwerking in vijvers en biologische zwembaden

De biologische filterwerking in vijvers en biologische zwembaden De biologische filterwerking in vijvers en biologische zwembaden De mechanische De filterwerking in vijvers en biologische zwembaden Het principe van de filterwerking is simpel : een pomp doet water circuleren

Nadere informatie