basisschool De Ark. De Dintel NR Veghel OUDERKRING GROEPEN (d.d. 2015)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "basisschool De Ark. De Dintel NR Veghel OUDERKRING GROEPEN (d.d. 2015)"

Transcriptie

1 basisschool De Ark. De Dintel NR Veghel OUDERKRING GROEPEN (d.d. 2015) 1. Opening en welkom. (19.00 uur) door directie; Leerkrachten worden voorgesteld. Lokaliteiten worden aangegeven. Algemene info over De Ark in relatie tot het MFC. Schooltijden. Hierna kunnen de ouders koffie pakken en meenemen naar de klas van hun kind, alwaar de ouderkring wordt voortgezet in de kring in de klas. 2. Voorstellen aan elkaar (kort rondje). (ouders, stagiaires, leerkrachten) (leuk om hierbij ook daadwerkelijk in de kring te gaan zitten!) 3. Algemene regels van groepen 1-2 op basisschool de Ark in relatie tot dagindeling. Ochtendritueel: Jassen, dassen, mutsen en dergelijke aan de kapstok. Tassen in de manden, eventuele bekers worden eruit gehaald in verband met lekken en op het aanrecht gezet. Graag lege bekers mee naar school. de kinderen kunnen deze zelf vullen. Leerlingen gaan op hun eigen, van naam voorziene stoel, zitten in de kring. Kinderen noteren zelf hun aanwezigheid door de foto aan te klikken op het digibord. De kinderen die naast de lk. zitten zijn die dag hulpje, deze namen worden aangetekend op een lijst. In iedere klas bestaan dagritmekaarten waarop de volgorde van de activiteiten te zien is voor de kinderen. (laten zien) Kinderen die wat te vertellen hebben, mogen dit kort doen voordat met de andere activiteiten gestart wordt. Zoals voorlezen, prentenboek, poppenkast, versjes, liedjes, taalrekenspelletjes, gesprek bij een thema, schooltv. Werken met schatkist, staan kort stil bij bijvoorbeeld pompom, weekwijzer, woorden van de dag (iedere dag 2 woorden). Fruit eten: De hulpjes delen de bakken uit en zetten de prullenbak in de kring. Samen zingen we voordat we beginnen met het fruit eten het lied samen eten. Afspraak is: fruit en water. Bij geen tas graag de naam op het fruit. Werkles s morgens: De leerlingen kiezen werkjes met behulp van het kiesbord. De hulpjes mogen als eerste kiezen. De leerlingen hangen hun kaartje met symbool bij de activiteit die ze willen doen. Er wordt ook gewerkt met weektaken. We bieden er 4 aan en de kinderen hebben de keuze welke ze willen maken, maar soms moeten ze een taak maken. Groep 1 moet 1 weektaak maken en groep 2,2 weektaken. Als de kinderen klaar zijn moeten ze een kruis zetten. Dit doen ze met de kleur van de dag waarop ze het gemaakt hebben. ( zie ook weekwijzer) Wanneer de leerlingen klaar zijn, of vinden dat ze lang genoeg met het materiaal gespeeld hebben, mogen ze zelf een ander werkje kiezen zonder dit aan de juf te vragen. Behalve bij een weektaak, dan geeft de juf toestemming.

2 Leerlingen mogen twee werkjes per werkles kiezen. Werken in de kleine kring. Leerkracht loopt eerst een rondje ( stoplicht groen) om te kijken of iedereen aan het werk kan. Daarna roept de leerkracht de kinderen bij zich voor de kleine kring.( stoplicht: geel) In de kleine kring is er meer interactie. Er worden verschillende activiteiten aangeboden zoals taal- rekenactiviteiten enz. Werkles s middags: Met behulp van het kiesbord mogen de leerlingen zelf een werkje kiezen. De hulpjes als eerste. Als iedereen gekozen heeft mag er begonnen worden. Wisselen van activiteit kan weer door middel van het kiesbord. Buiten spelen: De kinderen gaan in een rij naar buiten, op de gang is het dan rustig, hulpjes lopen voorop en houden de buitendeur open voor de andere kinderen. Leerlingen wachten netjes tot het materiaal wordt uitgedeeld door de leerkracht. Indien het materiaal al buiten is mogen de kinderen het zelf pakken. Kinderen wassen allemaal hun handen als ze binnenkomen, behalve als we direct naar huis gaan. Bewegingslessen in de Apenkooi: Iedere groep gaat op een vaste dag in de week naar de Apenkooi voor een gym of dansles. (Bij ons is dat maandagmiddag, zorgt u voor makkelijke kleding op deze dag) We werken volgens een methode. Leerlingen doen hun kleren uit, behalve hun ondergoed, vouwen dit netjes op en leggen het op hun stoel en zetten hun schoenen onder hun stoel. De hulpjes zetten de mand met gymschoenen klaar. Ieder pakt zijn gymschoenen uit de bak en doet ze aan. Als een leerling geen gymschoenen heeft, doet deze mee op zijn blote voeten. Na afloop zorgen de kinderen er eerst voor dat hun gymschoenen weer netjes in de mand belanden en daarna kleden ze zich weer aan. Ze proberen zich zo zelfstandig mogelijk aan te kleden en proberen elkaar te helpen. Benadrukken welke dag dat is en dat kinderen zichzelf leren aan en uitkleden. Gymschoenen graag met naam erin! Kringgedrag: Leerlingen luisteren naar elkaar. Vinger opsteken als je wat te vertellen hebt. Niet van je stoel komen wanneer dit niet nodig is. Niet zomaar naar het toilet gaan, eerst vragen. Toiletgebruik: Iedere groep heeft voor de jongens en de meisjes een eigen toilet, zie foto op de deur. Altijd doortrekken en goed handen wassen. Bij kringactiviteiten moet gevraagd worden om naar het toilet te mogen. Bij werklessen of iets dergelijks kunnen de kinderen aan de ketting zien of er al iemand weg is en hoeven ze het dus niet te vragen. In principe moet er dan gewacht worden, behalve bij hoge nood. Verjaardag vieren: Jarige mag die dag op de verjaardagsstoel zitten, deze staat op de gang, en mag naast de juf of meester zitten. Elke jarige krijgt een feestmuts. Er worden net zoveel kaarsjes aangestoken als het kind jarig is. De bekende liedjes worden gezongen en de leerling mag trakteren. Ouders zijn bij dit feest van harte welkom.

3 Verjaardagen ouders en grootouders: Wanneer ouders er bijtijds om vragen mag er door het kind iets gemaakt worden. De kinderen kiezen zelf wat ze willen maken voor de jarige. De leerkracht voorziet het werkje van de nodige tekst en pakt het samen met het kind in. Nog enkele regels: Kinderen mogen geen speelgoed mee naar school brengen. Behalve voor de lettermuur en als het op de site staat. Andere meegebrachte spullen gaan in de mee naar huisbak en worden aan het eind van de ochtend/ dag weer uitgedeeld. Kinderen die overblijven gaan samen naar de mediatheek. De leerkracht loopt met ze mee totdat ze zelf kunnen. Brieven gaan mee aan de oudste kinderen van het gezin. s morgens en s middags is er vijf minuten inlooptijd. (op tijd aanwezig zijn, deur dicht kus bij de deur?! Ivm storen van de kring) 4. Afspraken instromers basisschool de Ark. Onder instromers wordt verstaan, alle kinderen die in het schooljaar vanaf 1 januari vier jaar worden. Vanaf de dag dat ze vier jaar zijn geworden zijn ze elke dag welkom op de Ark. Instromers mogen in principe vijf dagdelen voorafgaande aan hun verjaardag mee komen draaien op de Ark. Een paar weken voor het meedraaien begint, krijgen de kinderen een uitnodiging van de leerkracht met een brief met uitleg. Deze uitnodiging gaat over de post of met oudere broer/ zus mee.. Wanneer een kind voor de eerste keer mee komt draaien, staat de leerkracht voor hem of haar klaar. Kennismaken met het kind, de kapstok wordt gewezen etc etc. ook staat er een stoel met zijn of haar naam naast die van de leerkracht. Het kind maakt kennis met de andere kinderen, de materialen Aan het eind van de ochtend krijgt het kind, indien het de oudste van het gezin is, een informatiepakketje met een schoolgids, jaarkalender en doegroepenboekje. Als het kind jarig is mag het trakteren, het hoeft niet. Dit wordt met de ouders besproken. Ouders mogen natuurlijk mee feesten. Als het kind de peuterspeelzaal bezocht heeft, krijgt het kind observatiegegevens en toetsgegevens mee en deze worden bewaard in het leerlingenarchief. De leerling krijgt een computeruitdraai mee naar huis dat ondertekend moet worden en weer mee naar school gebracht worden. Dit wordt door de administratie verwerkt in Parnassys. De leerkracht gaat nog op huisbezoek bij alle groep 1kinderen en kinderen die voor de kerstvakantie starten en dus vier jaar zijn geworden. Alle instromers krijgen aan het einde van het schooljaar een klein rapport.

4 5. Afspraken voor groep 1 en 2 op basisschool de Ark Groep 1 Kinderen die tot 1 januari instromen, krijgen in groep 1 een huisbezoek. Kinderen krijgen in februari en juli een kijkrapport. In oktober zijn er een welbevindingsgesprekken. In februari een rapportgesprek. In juli een facultatief gesprek. Kinderen maken minimaal een weektaak per week, na januari 2 weektaken per week. In groep 1 krijgen kinderen een logopedische screening. In jan/juni worden de cito toetsen taal en rekenen, rijmtoets en fonemisch bewustzijn afgenomen. Groep 2 Kinderen krijgen in februari en juli een kijkrapport. Kinderen krijgen in februari en juli ook het plakboek mee naar huis. In februari ter inzage. Verplichte kwartiergesprekken in september/oktober en maart Schoolartsbezoek in de loop van het schooljaar. Kinderen maken minimaal twee weektaken per week. In januari en juni worden de cito toetsen taal en rekenen, fonemisch bewustzijn en lettertoets afgenomen. 6. Verdere informatie We werken met projecten vanuit schatkist. Het speelhuis speelt daarbij een belangrijke rol. We openen een project met een toneelstukje door de leerkrachten en we sluiten het project af met een optreden van elke groep. ( ouders zijn hierbij niet aanwezig) Kleur is hierbij aanwezig.. Grote/ kleine kring: we verdelen de klas in groepen. Zodat het kind zoveel mogelijk aandacht/ aanbod krijgt op zijn eigen niveau. ( even uitleggen hoe we dan te werk gaan en uitleg stoplicht, alleen groen en geel gebruiken we.) Schrijfdans;Een methode voorbereidend schrijven waarbij we uitgaan van grove motoriek, bewegen op muziek, waarbij op een speelse manier alle voorbereidende schrijfoefeningen al aan bod komen. Kinderen doen dit heel graag. Groep 1 na de kerstvakantie. Pennenstreken; voor de groep 2 kinderen. Vanaf week 40. Voorbereidend oefeningen voor het schrijven in het schriftje. Letter van de week; Iedere 2 weken staat een letter centraal. Hier wordt mee gestempeld, kinderen nemen attributen mee die met die letter beginnen e.d. Kinderen worden alvast wat uitgedaagd om zo al wat met letters om te gaan. Verteltafel; Een tafel aansluitend bij dan gaande thema, waarbij wordt uitgegaan van een verhaal of boek, wat kinderen kunnen naspelen of waarbij de kinderen anders talig mee om kunnen gaan. (woorden stempelen, schrijven e.d.) (wederom uitdagen tot taalactiviteiten) Hoeken in de klas; Leuk om even na te lopen in de klas en even kort bij stil te staan. Spelletjesmiddag; Eens in de drie weken komt een klas aan de beurt, groepjes kinderen doen dan spelletjes samen met ouders die zich hiervoor hebben opgegeven. Ook een hele leuke activiteit voor ouders. Opgeven via het Doeboekje! Niet vergeten! en bij onvoldoende opgave komt er een lijst op het prikbord bij de klasdeur. Schooltv; Eén keer per week uitzending van Koekeloere of., aansluitend op thema waar dan mee wordt gewerkt.!!!!flip de beer; Onze logeerbeer. Deze komt zeker een keer een weekend mee logeren. U kunt dan in samenspraak met uw kind opschrijven wat Flip en uw kind allemaal hebben gedaan in het weekend, waarna het kind dit in de kring mag vertellen. Kinderen vinden dit heel leuk, ook dit is tevens uitdagen tot een stukje taal. Luizenouders; Iedere keer na een vakantie controle van de hele klas. Mocht er luis worden geconstateerd, dan verneemt U dit van de leerkracht en zal er een algemene brief meegaan

5 met alle kinderen van de klas ter verdere preventie en controle. Tevens worden vooraf aan een vakantie kleren uit de speelhoek in zakken gedaan. Vieringen in een schooljaar; denk aan Sint, kerst, musical, pasen, slotweek e.d. U krijgt een uitnodiging als U daar bij kan zijn. Maandsluitingen: 1x in de 2 maanden mag je klas een optreden verzorgen voor de andere groepen. Groep 8 presenteert dit. Ouders, opa s en oma s zijn dan welkom. data wanneer wij optreden zijn: 30 sept., 25 november, 30 maart en 29 juni. Op de laatste schooldag doen we mee met de grote Arksjoo! GGD/schoolarts; De schoolarts brengt een bezoek aan groep 2. De oudste kleuters krijgen dan een algeheel onderzoek. Ook wordt er gelet op de uitspraak en het taalgebruik van het kind. In groep 2 worden de kinderen gescreend door een logopedist van de GGD. Als er afwijkingen op spraakgebied worden geconstateerd, worden de ouders daarvan op de hoogte gesteld. Website: Alles gaat per website. Kijken bij Groep 1/2a en Nieuws van de Ark. Elke week wordt er iets op geplaatst, dit kan in de vorm van een berichtje, mededeling of foto s zijn. 7. Ondersteuning vanuit de Interne begeleiding! Bij kinderen die extra zorg behoeven is hun doel in eerste instantie het verhelderen van de aard en de ernst van het ontwikkelingsverschil. Daarna zullen zij in samenspraak met de leerkracht een handelingsplan opstellen indien nodig. Zij worden ingezet voor groeps- en leerlingenbesprekingen, bewaken mee de voortgang van het kind en onderhouden contact met externe instanties daar waar nodig. Onze IBer is Toos van Deursen. 8. Een vraag van school: Alle ouders controleren in Parnassys de ingevulde gegevens. Je kunt zelf bv telefoonnummers wijzigen. Via de mail worden de inlogcodes verstuurd. 9. Rondvraag en Sluiting; uiterlijk Met vriendelijke groeten, Leerkrachten groepen 1, tutoren, IB en directie De Ark.

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien.

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien. Welkom Welkom in groep 1van de Willem Teellinckschool. Uw kind zit voor het eerste of tweede jaar op de basisschool. In het begin is het voor kinderen vaak even wennen. Het gaat anders dan op de peuterspeelzaal

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora Van harte welkom op Aurora! In dit boekje kunt u lezen hoe het er aan toe gaat op onze school Aurora. Veel leesplezier gewenst! Naar school gaan: De kinderen mogen

Nadere informatie

Welkom op Het Krijt. Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2

Welkom op Het Krijt. Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2 Welkom op Het Krijt Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2 Welkom bij ons op Het Krijt In dit boekje hebben we de belangrijkste informatie voor de groepen 1 en 2 voor u op een rijtje

Nadere informatie

Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566

Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566 Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566 www.pieterbrueghelschool.nl De kalender Op het informatiebord hangt een BSO en overblijf

Nadere informatie

Alle kinderen gaan in de kring zitten. Mocht het afscheid nemen problemen opleveren neem dan even contact op met de groepsleerkracht.

Alle kinderen gaan in de kring zitten. Mocht het afscheid nemen problemen opleveren neem dan even contact op met de groepsleerkracht. Een dag bij de kleuters op De Bangert (bijlage bij de schoolgids) De schooltijden voor de kleutergroepen zijn als volgt: s morgens 8.30 uur 11.45 uur s middags 13.00 uur 15.15 uur Woensdag 8.30 uur 12.00

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1 en 2

Informatieboekje Groep 1 en 2 Informatieboekje Groep 1 en 2 Dagritme Inloop: - Jassen aan het haakje. - Tas met fruitspullen in het vakje. - In de tas een extra plastic tas met reserve kleding. - Gymschoenen in een aparte tas. Deze

Nadere informatie

Mocht het afscheid nemen problemen opleveren bespreek dit dan even met de groepsleerkracht. Dan begeleiden jullie gezamenlijk uw kind hierbij.

Mocht het afscheid nemen problemen opleveren bespreek dit dan even met de groepsleerkracht. Dan begeleiden jullie gezamenlijk uw kind hierbij. De dagindeling in groep 1 en 2 De schooltijden voor de kleutergroepen zijn als volgt: s morgens 8.30 uur 11.45 uur s middags 13.00 uur 15.15 uur Woensdag 8.30 uur 12.00 uur Vrijdagmiddag vrij 10 minuten

Nadere informatie

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee!

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee! Beste ouders, Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs maken in de kleutergroepen van onze school.

Nadere informatie

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon,

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon, Informatiefolder van groep 1/2 Welkom in groep 1/2 van de Joannesschool. Wij hopen er samen met uw zoon of dochter een fijne schooltijd van te maken. Via deze informatiefolder willen wij u van een aantal

Nadere informatie

Welkom Visie De kleuterklas

Welkom Visie  De kleuterklas Welkom Welkom in groep 1van de Willem Teellinckschool. Uw kind zit voor het eerste of tweede jaar op de basisschool. In het begin is het voor kinderen vaak even wennen. Het gaat anders dan op de peuterspeelzaal

Nadere informatie

Welkom Visie De kleuterklas

Welkom Visie De kleuterklas Welkom Welkom in groep 1van de Willem Teellinckschool. Uw kind zit voor het eerste of tweede jaar op de basisschool. In het begin is het voor kinderen vaak even wennen. Het gaat anders dan op de peuterspeelzaal

Nadere informatie

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 NAAR DE BASISSCHOOL SCHOOLTIJDEN Dag Morgen Middag Maandag 8.30-12.00 13.15-15.15 uur Dinsdag 8.30-12.00 Woensdag 8.30-12.30 Donderdag 8.30-12.00 Vrijdag

Nadere informatie

Kleuterboekje De Hoeksteen. Vandaag peuter, morgen kleuter

Kleuterboekje De Hoeksteen. Vandaag peuter, morgen kleuter Kleuterboekje De Hoeksteen Vandaag peuter, morgen kleuter Welkom op de Hoeksteen! En dan is het ineens zover: Uw kind mag (bijna) naar de basisschool! In dit boekje leest u hoe het eraan toe gaat bij de

Nadere informatie

Informatieboekje kleutergroepen

Informatieboekje kleutergroepen Informatieboekje kleutergroepen Beste ouder(s), verzorger(s), Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1 en 2

Informatieboekje groep 1 en 2 Informatieboekje groep 1 en 2 CBS Goudenstein Vredeplein 1 4175 HA Haaften 0418-591661 Informatieboekje voor groep 1 en 2 Welkom op CBS Goudenstein! Fijn dat u gekozen hebt voor onze school. U hebt gekozen

Nadere informatie

Informatieavond groep 1/2

Informatieavond groep 1/2 Informatieavond groep 1/2 1. Algemeen. - De schooltijden zijn op ma-di-do-vr van 8.45u -12.00u en van 13.15u-15.30u. Op woensdag van 8.45u-12.15u. Vanaf 10 minuten vóór de begintijd bent u van harte welkom

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Beste ouder(s)/verzorger(s), Met dit boekje willen wij u informeren over de dagelijkse gang van zaken in onze kleuterbouw. Zeker voor de ouders van onze nieuwe kleuters belangrijk,

Nadere informatie

Kinderen leren spelenderwijs in hun eigen tempo en aan de hand van een visuele ondersteuning overzicht en grip krijgen op de tijd.

Kinderen leren spelenderwijs in hun eigen tempo en aan de hand van een visuele ondersteuning overzicht en grip krijgen op de tijd. naar de basisschool Algemene informatie omtrent de kleutergroepen *Schooltijden 8.30u.-12.00u. (woensdag tot 12.30u.) 13.00u.-15.00u. Dagindeling en praktische zaken Hoe de dag is ingedeeld is te zien

Nadere informatie

Informatieboekje 2014-2015 Groep 1 en 2 Hortensiastraat 31 8013 AA Zwolle Tel. 038 421 95 83 directie.het.mozaiek@vivente.nu www.het-mozaiek.nl Informatie voor de kleutergroepen In dit informatieboekje

Nadere informatie

Willen jullie weten hoe een schooldag er bij ons uit ziet? Lees dan maar snel verder..

Willen jullie weten hoe een schooldag er bij ons uit ziet? Lees dan maar snel verder.. Willen jullie weten hoe een schooldag er bij ons uit ziet? Lees dan maar snel verder.. We zijn weer begonnen 8:20 uur gaat de kleuterdeur open. Kinderen kunnen hun jas meteen aan de kapstok hangen, deze

Nadere informatie

Informatie voor de groepen 1 en 2

Informatie voor de groepen 1 en 2 Informatie voor de groepen 1 en 2 Welkom op de Maximaschool! U hebt gekozen voor onze school om uw kind een fijne tijd te geven. In het begin is het voor de kinderen erg wennen. Het gaat anders dan op

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Basisschool St. Catharina Haastrecht Beste ouder(s)/verzorger(s), Met dit boekje willen wij u informeren over de dagelijkse gang van zaken in onze kleuterbouw. Zeker voor de

Nadere informatie

Welkom op school! Informatieboekje nieuwe kleuters

Welkom op school! Informatieboekje nieuwe kleuters Welkom op school! Informatieboekje nieuwe kleuters Dorpstraat 15 5563 BC Westerhoven Website: www.bs-dester.nl E-email: infodester@skozok.nl Telefoon: 040-2012837 Beste ouders Van harte welkom op onze

Nadere informatie

WELKOM OP OBS VUURVOGEL

WELKOM OP OBS VUURVOGEL WELKOM OP OBS VUURVOGEL Informatieboekje kleuters Uw kind zit of komt misschien binnenkort bij ons op school in groep 1. De werkwijze bij de kleuters is toch heel anders dan in de hogere groepen. We willen

Nadere informatie

Inhoud. Groepen 1, 2. blz

Inhoud. Groepen 1, 2. blz 1 Inhoud - Voorwoord 2 - Groepsverdeling en leerkrachten 3 - Van peuter naar kleuter 4 - OND-kinderen 5 - Dagindeling 6 - Thema s en ontwikkelingsgebieden 7 - A-B-C groepen - Zelfstandigheid - Regels en

Nadere informatie

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg Joepie!! Ik mag naar de basisschool Welkom op basisschool De Mussenberg Zo ziet mijn school er uit Jouw nieuwe school ligt in Horn. De school heeft twee ingangen naar de speelplaatsen. Eén ingang ligt

Nadere informatie

Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem tel: 026-3701183 Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op basisschool

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1 en 2

Informatieboekje Groep 1 en 2 Informatieboekje 2015-2016 Groep 1 en 2 Hortensiastraat 31 8013 AA Zwolle Tel. 038 421 95 83 directie.het.mozaiek@vivente.nu www.het-mozaiek.nl Informatie voor de kleutergroepen In dit informatieboekje

Nadere informatie

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg Joepie!! Ik mag naar de basisschool Welkom op basisschool De Mussenberg Zo ziet mijn school er uit Jouw nieuwe school ligt in Horn. De school heeft twee ingangen naar de speelplaatsen. 1 ingang ligt aan

Nadere informatie

De eerste dag van de week, is de maandag, is de maandag. De eerste dag van de week is de maandag. Etc.

De eerste dag van de week, is de maandag, is de maandag. De eerste dag van de week is de maandag. Etc. Informatie groep ½ Informatie Vooral voor ouders wiens kind voor het eerst naar school gaat is het fijn om te weten hoe alles reilt en zeilt. Vandaar dat we u graag wat praktische en inhoudelijke informatie

Nadere informatie

Welkom op De Gooilandschool. Dit boekje is van:

Welkom op De Gooilandschool. Dit boekje is van: Welkom op De Gooilandschool Dit boekje is van:. Een dag bij ons in de klas Hieronder ziet u de activiteiten die plaatsvinden in groep 1 en 2. 08.20 uur De deur van de kleuteringang gaat open. U kunt vanaf

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. RKBS De Hofstee

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. RKBS De Hofstee Informatieboekje schooljaar 2011-2012 RKBS De Hofstee Klassenorganisatie: Inloop: De kinderen mogen tussen 8.30 en 8.45 uur naar binnen. De kinderen mogen naar binnen gebracht worden, maar om hun zelfstandigheid

Nadere informatie

Lesbrief cluster 1/2. Dagindeling. dagkleuren: maandag - rood dinsdag - oranje woensdag - geel donderdag - groen vrijdag - blauw

Lesbrief cluster 1/2. Dagindeling. dagkleuren: maandag - rood dinsdag - oranje woensdag - geel donderdag - groen vrijdag - blauw Algemeen In de onderbouwgroepen wordt ontwikkelingsgericht gewerkt. Hierbij is de interactie tussen leerlingen en leerkracht erg belangrijk. Het is van belang dat leerkrachten steeds nagaan wat de volgende

Nadere informatie

Inleiding. Beste ouders, verzorgers, lezers,

Inleiding. Beste ouders, verzorgers, lezers, Inleiding Beste ouders, verzorgers, lezers, Wij heten uw kind van harte welkom op PCBO De Fakkel. Deze kleuterinfo is een korte aanvulling op onze schoolgids en bevat informatie die speciaal bestemd is

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2!

Welkom in groep 1/2! Welkom in groep 1/2! Inhoud informatieavond Voorstellen Schoolplan Een schooldag van een kleuter Werkwijze en zorg Algemene zaken Kernwaarden Kernwaarden Dagindeling Binnenkomen, afscheid nemen 8.15: Schooldeuren

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS Pastoor van Arsschool Oude Aaltenseweg 28, 7131 NZ Lichtenvoorde. 0544-371908 www.pastoorvanars.eu HET PROGRAMMA VAN DEZE MIDDAG ZIET ER ALS

Nadere informatie

Informatie groep 1-2 2015-2016

Informatie groep 1-2 2015-2016 2015-2016 p de o k le p n e e d in k r Voor iede School e ls e s is W e w u ie N I N H O U D S O P G A V E Voorwoord 2 Kennismaken met groep 1-2 3-4 Informatie voor groep 1-2 5-8 Overzicht projecten 9-10

Nadere informatie

Informatieboekje. Vandaag peuter, morgen kleuter

Informatieboekje. Vandaag peuter, morgen kleuter Informatieboekje Vandaag peuter, morgen kleuter Welkom op Het Kompas! Voor u en uw kind is een bijzondere tijd aangebroken. Uw kind mag (bijna) naar de basisschool! In dit boekje leest u alles over hoe

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem 026-3701183 Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op openbare

Nadere informatie

Welkom op de Kogge. Ons onderwijs. Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Informatieboekje kleuters groep 1/2

Welkom op de Kogge. Ons onderwijs. Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Informatieboekje kleuters groep 1/2 Welkom op de Kogge Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Welkom op openbare basisschool de Kogge in IJlst! In het begin is het voor u en uw kind best even wennen op school. Een spannende

Nadere informatie

Informatie voor groep 1 en groep 2 Andreashof (schooljaar )

Informatie voor groep 1 en groep 2 Andreashof (schooljaar ) Informatie voor groep 1 en groep 2 Andreashof (schooljaar 2017-2018) We zijn dit schooljaar gestart met 3 kleutergroepen. Dit zijn allemaal groep 1/2 combinaties. In de klassen werken wij vaak rond dezelfde

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Schooljaar 2016/2017 Schooltijden Onze schooltijden zijn: maandag, dinsdag en donderdag van 8:30 uur tot 12:00 uur en van 13:00 uur tot 15:00 uur. Woensdag van 8:30 uur tot 12:30

Nadere informatie

Joepie!! Ik mag naar OBS Ekenrooi

Joepie!! Ik mag naar OBS Ekenrooi Joepie!! Ik mag naar OBS Ekenrooi Dit is mijn school Hallo allemaal. Joepie, ik mag bijna naar de basisschool! Soms ga ik al eens kijken met mijn mama of papa. De school is heel groot. Er is een speelplaats

Nadere informatie

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas GROEPSBRIEF VOOR GROEP 1 EN 2 A Schooljaar 2018 2019 EVEN VOORSTELLEN Wij zijn Erna Klein Obbink, Liza Vos (vervangster van Erna) en Uschi Braun. Liza is werkzaam op maandag en vrijdag. Uschi werkt op

Nadere informatie

Ik ga naar de basisschool!

Ik ga naar de basisschool! Ik ga naar de basisschool! Informatieboekje voor groep 1 en 2 van Basisschool De Wegwijzer Welkom op de Wegwijzer! U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede, leerzame en leuke tijd te geven.

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1 en 2

Informatieboekje Groep 1 en 2 Informatieboekje Groep 1 en 2 1 Voorwoord Graag willen wij als team de ouders en kinderen die onze school bezoeken van harte welkom heten. Voor de eerste keer naar school gaan is leuk en spannend. Maar

Nadere informatie

Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014

Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014 Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014 Welkom in onze klas Spelend leren. In groep 1 en 2 staat spelend leren centraal in een hiertoe uitdagende omgeving. Van belang is dat de kinderen zich op hun gemak voelen

Nadere informatie

Informatie voor de groepen 1 en 2

Informatie voor de groepen 1 en 2 Informatie voor de groepen 1 en 2 Welkom op de Maximaschool! U hebt gekozen voor onze school om uw kind een fijne tijd te geven. In het begin is het voor de kinderen erg wennen. Het gaat anders dan op

Nadere informatie

Hoe gaat het in groep 1/2 b

Hoe gaat het in groep 1/2 b Hoe gaat het in groep 1/2 b Binnenkomst: - Als je op school komt hang je je jas op je eigen haakje onder je tent. Je tas zet je op de plank. - In de klas geef je de juf een hand en je pakt een spelletje

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool

Welkom op de St. Willibrordschool Welkom op de St. Willibrordschool Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar 2018-2019 Even voorstellen Hallo, ik ben Mariëtte van Zutphen. Op maandag en dinsdag ben ik in groep 1/2A. Ik woon samen met mijn gezin in Veghel. Hallo,

Nadere informatie

Uw kind gaat binnenkort voor het eerst naar school. Dit is een spannende en ook erg leuke tijd.

Uw kind gaat binnenkort voor het eerst naar school. Dit is een spannende en ook erg leuke tijd. Beste ouder(s)/verzorger(s), Welkom op de Delteykschool! Uw kind gaat binnenkort voor het eerst naar school. Dit is een spannende en ook erg leuke tijd. Om goed voorbereid te kunnen starten hebben we wat

Nadere informatie

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas GROEPSBRIEF VOOR GROEP 1 EN 2 B Schooljaar 2018 2019 EVEN VOORSTELLEN Wij zijn Liza Vos en Mariëlle Gerritsen en samen werken we in groep 1/ 2 B. Liza werkt op de woensdag en Mariëlle op de maandag, dinsdag,

Nadere informatie

Basisschool St. Jozef Kerkendijk ET Someren-Heide Tel Website:

Basisschool St. Jozef Kerkendijk ET Someren-Heide Tel Website: Basisschool St. Jozef Kerkendijk 81 5712 ET Someren-Heide Tel. 0493-491654 E-mail: info.jozef@prodas.nl Website: www.bs-someren-heide.nl Facebook: https://www.facebook.com/basisschool.sintjozef Kleuter-informatieboekje

Nadere informatie

Welkom op de Koningin Beatrixschool!

Welkom op de Koningin Beatrixschool! Ridderstraat 10 4101 BK Culemborg 0345-512542 info@beatrixschool-culemborg,nl www.beatrixschool-culemborg.nl Welkom op de Koningin Beatrixschool! U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede en

Nadere informatie

Nieuwsboekje voor groep 1 en 2

Nieuwsboekje voor groep 1 en 2 Nieuwsboekje voor groep 1 en 2 Welkom op de onze school t Bossche hart!! Onze school zal er voor zorgen dat uw kind een goede en leerzame tijd tegemoet gaat. In het begin is het voor kinderen vaak erg

Nadere informatie

We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom.

We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom. We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom. In dit boekje vindt u informatie over de groepen 1 en 2 van Kiezel en Kei. Op dit moment hebben we drie

Nadere informatie

informatie boekje groep 1 en 2

informatie boekje groep 1 en 2 informatie boekje groep 1 en 2 1 Van harte welkom! Met dit informatieboekje willen wij u van harte welkom heten op C.B.S. de Bargeweide. U heeft gekozen voor onze school om uw kind een goede en leerzame

Nadere informatie

S h c o h o o l o j l a j a a r a r 2 0 2 1 0 3 1-20 2 1 0 4 1

S h c o h o o l o j l a j a a r a r 2 0 2 1 0 3 1-20 2 1 0 4 1 Schooljaar 2013-2014 2014 Inhoudsopgave Voorwoord 2 Kennismaken met de kleutergroep 3-4 Informatie voor groep 1 en 2 5-8 Overzicht projecten 9-11 1 Voorwoord Beste ouder(s), Voor u ligt de kleuterbrochure

Nadere informatie

Informatie voor ouders van nieuwe kleuters

Informatie voor ouders van nieuwe kleuters Informatie voor ouders van nieuwe kleuters Beste ouders en/of verzorgers, Wanneer uw kind naar de basisschool gaat, breekt er zowel voor uw kind als ook voor u een nieuwe periode aan. Vaak zijn kinderen

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem 026-3701183 Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op openbare

Nadere informatie

Informatiebrief groep 1 en 2

Informatiebrief groep 1 en 2 Informatiebrief groep 1 en 2 SCHOOLTIJDEN De schooltijden zijn van 8.30 tot 14.15 uur. Op woensdagochtend tot 12.30 uur. Ongeveer 10 minuten voor aanvang van de schooltijd kunt u uw kind in de klas brengen.

Nadere informatie

Informatie kleutergroep ~ GBS De Wegwijzer

Informatie kleutergroep ~ GBS De Wegwijzer Informatie kleutergroep ~ GBS De Wegwijzer Hiep hoi, naar school! Wanneer uw kind voor het eerst naar school gaat, komen er heel wat dingen op u en uw kind af. Door middel van dit informatieboekje willen

Nadere informatie

Groep 1 en 2. Schooljaar 2011-2012

Groep 1 en 2. Schooljaar 2011-2012 Groep 1 en 2 Schooljaar 2011-2012 2012 Spelend leren. In groep 1 en 2 staat spelend leren centraal in een hiertoe uitdagende omgeving. Van belang is dat de kinderen zich op hun gemak voelen en zo komen

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF. voor de kleutergroepen schooljaar

INFORMATIEBRIEF. voor de kleutergroepen schooljaar INFORMATIEBRIEF voor de kleutergroepen schooljaar 2014-2015 CBS de Burcht Spijk Deze informatiebrief is opgesteld voor het schooljaar 2014-2015. U kunt in deze brief lezen wat er dit schooljaar gaat gebeuren,

Nadere informatie

Januari Welkom op de Van Harte School!

Januari Welkom op de Van Harte School! Januari 2018 Welkom op de Van Harte School! Uw kind gaat binnenkort voor het eerst naar school. Om goed voorbereid te kunnen starten hebben we wat praktische informatie voor u op een rijtje gezet over

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 van basisschool De Duinsprong. Wij willen in deze brief wat informatie over onze klas geven die u later altijd nog eens rustig kunt teruglezen.

Nadere informatie

Voor het eerst naar school. Kennismaken met groep 1

Voor het eerst naar school. Kennismaken met groep 1 Voor het eerst naar school Kennismaken met groep 1 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Wat fijn dat we u en uw kind mogen verwelkomen op onze school De Opdracht. We hopen natuurlijk dat hij of zij het snel naar

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Voor het eerst naar school Welkom op De Wonderboom Uw kind gaat binnenkort voor het eerst naar school. We wensen jullie een fijne tijd toe op De Wonderboom. Dit boekje informeert over verschillende zaken

Nadere informatie

Informatie kleutergroep ~ GBS De Wegwijzer

Informatie kleutergroep ~ GBS De Wegwijzer Informatie kleutergroep ~ GBS De Wegwijzer Hiep hoi, naar school! Wanneer uw kind voor het eerst naar school gaat, komen er heel wat dingen op u en uw kind af. Door middel van dit informatieboekje willen

Nadere informatie

Informatie groep

Informatie groep 2 0 1 7-2 0 1 8 V o o r i e d e r k i n d e e n p l e k o p d e Nieuwe Wisselse School I N H O U D S O P G A V E Voorwoord 2 Kennismaken met groep 1-2 3-4 Informatie voor groep 1-2 5-8 Overzicht projecten

Nadere informatie

Informatiegids voor groep 1 2

Informatiegids voor groep 1 2 Informatiegids voor groep 1 2 Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s), Fijn dat u belangstelling heeft voor onze school. Als school doen wij ons best om kinderen een plezierige en leerzame schoolperiode

Nadere informatie

groepsgids Groepen 1 en 2

groepsgids Groepen 1 en 2 groepsgids Groepen 1 en 2 Welkom op de Zonnepoort U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede leerzame en leuke tijd te geven. In het begin is het voor kinderen en voor u soms even wennen. Het

Nadere informatie

Welkom in groep 1-2 van de Prins Clausschool

Welkom in groep 1-2 van de Prins Clausschool Welkom in groep 1-2 van de Prins Clausschool Inhoud Oefenmomenten vóór de vierde verjaardag... 4 De eerste weken op school... 4 8 weken gesprek... 4 Een dag in de kleutergroep... 5 Inloop... 5 Kring...

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Buitenschoolse Opvang blz. 11. Algemene zaken blz. 12. Overige wetenswaardigheden blz. 14. Beleid t.a.v. hulpouders blz.

Inhoudsopgave. Buitenschoolse Opvang blz. 11. Algemene zaken blz. 12. Overige wetenswaardigheden blz. 14. Beleid t.a.v. hulpouders blz. Inhoudsopgave Welkom op Basisschool Op Dreef blz. 2 De eerste paar keer op school blz. 3 De kleutergroep blz. 5 Basisontwikkeling blz. 6 Hoe ziet een schooldag er uit? blz. 8 Buitenschoolse Opvang blz.

Nadere informatie

OBS Heidepark ds. A.J.W. Vogelaarstraat AN Lemelerveld tel

OBS Heidepark ds. A.J.W. Vogelaarstraat AN Lemelerveld tel OBS Heidepark ds. A.J.W. Vogelaarstraat 22 8151 AN Lemelerveld tel. 0572 371850 info-heidepark@ooz.nl www.obsheidepark.nl Inleiding Binnenkort start uw kind op obs Heidepark met de wendagen. Spannend voor

Nadere informatie

Wilt u uw kind geen chocola, chocoladekoeken, brood of priklimonade meegeven?

Wilt u uw kind geen chocola, chocoladekoeken, brood of priklimonade meegeven? Informatie groep 1/2 Als eerste willen wij dat de kleuters een fijne tijd bij ons hebben. Ze moeten zich veilig voelen en zichzelf kunnen zijn. We streven er naar dat de kinderen zich zo optimaal mogelijk

Nadere informatie

groepsgids Groepen 1 en 2

groepsgids Groepen 1 en 2 groepsgids Groepen 1 en 2 Welkom op de Zonnepoort U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede leerzame en leuke tijd te geven. In het begin is het voor kinderen en voor u soms even wennen. Het

Nadere informatie

Het Vliegerboek. Kijk- en informatieboek voor kleuters, ouders en/of verzorgers die voor het eerst naar basisschool de Vlieger komen.

Het Vliegerboek. Kijk- en informatieboek voor kleuters, ouders en/of verzorgers die voor het eerst naar basisschool de Vlieger komen. Het Vliegerboek Kijk- en informatieboek voor kleuters, ouders en/of verzorgers die voor het eerst naar basisschool de Vlieger komen. Dit is jouw plaatje Naar De Vlieger Binnenkort komt uw kind voor het

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE WILDE WINGERD ONDERBOUWBOEKJE

BASISSCHOOL DE WILDE WINGERD ONDERBOUWBOEKJE BASISSCHOOL DE WILDE WINGERD ONDERBOUWBOEKJE Beste ouders/ verzorgers, Hierbij treft u informatie aan over de groepen 1 en 2 van basisschool de Wilde Wingerd. Dit informatiepakket is bedoeld om u een beeld

Nadere informatie

Basisschool Op De Horst Ervaringsgericht Onderwijs Als je mij het laat ervaren, zal ik leren Groep 1/2

Basisschool Op De Horst Ervaringsgericht Onderwijs Als je mij het laat ervaren, zal ik leren Groep 1/2 Basisschool Op De Horst Ervaringsgericht Onderwijs Als je mij het laat ervaren, zal ik leren Groep 1/2 Informatie voor (nieuwe) ouders Uw kind komt binnenkort bij ons op school. Als het uw eerste kind

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool

Welkom op de St. Willibrordschool Welkom op de St. Willibrordschool Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

GROEP 2. Even voorstellen. Hetty Galle (ondersteuning) Groep 1-2 Berenklas Groep 3

GROEP 2. Even voorstellen. Hetty Galle (ondersteuning) Groep 1-2 Berenklas Groep 3 GROEP 2 Even voorstellen Groep 2/3 Milon van Dommelen (ma, di, wo, vrij) Pamela Plasmeijer (do) Hetty Galle (ondersteuning) Groep 1-2 Giraffenklas Inge Hoekstra(ma en di) Danielle Jeurissen(wo, do en vr)

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1/2

Informatieboekje Groep 1/2 Informatieboekje Groep 1/2 Basisschool Marcoen I Dennenlaan 71 I 4849 BD Dorst I 0161 411376 www.basisschoolmarcoen.nl I schoolpost@marcoen.nl Inhoud 1. Welkom op basisschool Marcoen... 3 2. Groep 1 en

Nadere informatie

Basisschool De Waterloop Terlostraat KW Bergeijk

Basisschool De Waterloop Terlostraat KW Bergeijk Basisschool De Waterloop Terlostraat 5 5571 KW Bergeijk 0497-571235 Welkom Binnenkort wordt uw kind vier jaar en mag hij/zij starten in unit 1-2-3 op de basisschool. U hebt gekozen voor onze school om

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS Pastoor van Arsschool Oude Aaltenseweg 28, 7131 NZ Lichtenvoorde. 0544-371908 www.pastoorvanars.eu HET PROGRAMMA VAN DEZE MIDDAG ZIET ER ALS

Nadere informatie

Informatieboekje voor de kleutergroepen

Informatieboekje voor de kleutergroepen Informatieboekje voor de kleutergroepen Locatie Waterrijk Communicatie - De algemene informatie van de school verloopt via de app van de school. Er worden pushberichten gestuurd zodat u snel op de hoogte

Nadere informatie

KLEUTER INFORMATIE BULLETIN

KLEUTER INFORMATIE BULLETIN KLEUTER INFORMATIE BULLETIN Het kleuterinfo-bulletin wordt aan ouders van nieuwe kleuters meegegeven. Het bulletin bestaat uit de volgende onderdelen: Algemeen gedeelte Over de dagelijkse gang van zaken

Nadere informatie

K.b.s. de Polhaar IH:/nwkl./infoboek juli

K.b.s. de Polhaar IH:/nwkl./infoboek juli K.b.s. de Polhaar IH:/nwkl./infoboek juli 2017 1 NAAR DE BASISSCHOOL In dit informatieboekje treft u een aantal punten welke voor u belangrijk zijn. Als u na het lezen van dit informatieboekje nog vragen

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool!

Welkom op de St. Willibrordschool! Welkom op de St. Willibrordschool! Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Een kijkje in groep 1-2

Een kijkje in groep 1-2 Het Talent Elk kind een ster Een kijkje in groep 1-2 Luciadonk 65 4707VK Roosendaal tel.: 0165-541894 fax: 0165-566212 e-mail: het.talent@kporoosendaal.nl Inhoud - Onze visie op het onderwijs in groep

Nadere informatie

LOKAAL 2 De kinderen zitten in lokaal 2. U vindt het lokaal naast de peuterspeelzaal.

LOKAAL 2 De kinderen zitten in lokaal 2. U vindt het lokaal naast de peuterspeelzaal. NAAR GROEP 2 Dit schooljaar zit uw kind in groep 2. Sommige ouders hebben al eerder een kind in groep 2 gehad, maar voor u is het wellicht een nieuwe stap. Wie is de juf, wat doet uw kind de hele dag en

Nadere informatie

Christelijke Basisschool De Meidoorn

Christelijke Basisschool De Meidoorn Christelijke basisschool de Meidoorn Meidoornstraat 20 8091 JX Wezep 038 376 3535 www.meidoornschool.nl info@meidoornschool.nl Christelijke Basisschool De Meidoorn Hoe heet het allemaal? Als je 4 jaar

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2 schooljaar

Informatieboekje groep 1/2 schooljaar Informatieboekje groep 1/2 schooljaar 2012-2013 1 Inhoudsopgave 1. Wat leert mijn kind in groep 1/2?... blz. 3 2. Screenen en toetsen... blz.5 3. Zorg... blz.5 4. Dagindeling... blz.6 t/m 11 5. Voorbereidend

Nadere informatie

schooltijden 8.30u-12.00u (woensdag tot 12.30u) 13.00u-15.00u

schooltijden 8.30u-12.00u (woensdag tot 12.30u) 13.00u-15.00u Dit is de deur van onze school kom maar gauw binnen! schooltijden 8.30u-12.00u (woensdag tot 12.30u) 13.00u-15.00u hallo: Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons in de klas. Eerst mag je 5

Nadere informatie

Groepen maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag Leerlingaantallen. Maike. gr. 3

Groepen maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag Leerlingaantallen. Maike. gr. 3 Informatie over groep 1/2 1. De leerkrachten van groep 1/2/3 en de weekindeling Dit jaar hebben we een combinatiegroep 1/2/3 gemaakt. De kinderen krijgen volgens onderstaand schema les van juf Romp, Britt

Nadere informatie

o.b.s. De Linde Loc. De Essen Informatieavond groep 1-2

o.b.s. De Linde Loc. De Essen Informatieavond groep 1-2 o.b.s. De Linde Loc. De Essen Informatieavond groep 1-2 Dagindeling s Morgens Inloop Kring Bewegingsonderwijs Pauze Werken met ontwikkelingsmaterialen Muzikale vorming Afsluiting Lunch Kring Werken met

Nadere informatie

Informatieboekje voor groep 1 en 2

Informatieboekje voor groep 1 en 2 Informatieboekje voor groep 1 en 2 CBS Klingelenburg Weerklank 1 4176 CE Tuil 1 Inhoudsopgave Welkom 3 Vier jaar: naar school 4 Intake/huisbezoek 4 Wennen 4 Allergie of ziekte 5 Groep 0 of groep 1 5 Schooltijden

Nadere informatie

Kleine en grote pauze voorzien van de naam Gymnastiek.

Kleine en grote pauze voorzien van de naam Gymnastiek. Beste ouders, Met deze brief willen wij u informeren over zaken die betrekking hebben op uw kind(eren). Bovendien willen we een aantal onderdelen van het lesprogramma van de groepen graag kort toelichten.

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2 basisschool LeerRijk

Informatieboekje groep 1-2 basisschool LeerRijk Informatieboekje groep 1-2 basisschool LeerRijk Welkom op basisschool LeerRijk! Wij rollen de loper voor je uit! Introductie Met dit boekje willen wij u welkom heten en u zo goed mogelijk informeren over

Nadere informatie