Montage van uw fiets gebruikershandleiding voor internationale klanten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Montage van uw fiets gebruikershandleiding voor internationale klanten"

Transcriptie

1 NL Montage van uw fiets gebruikershandleiding voor internationale klanten Alle fietsen bij Wiggle worden eerst door onze gecertificeerde monteurs volledig in elkaar gezet, op veiligheid gecontroleerd en eventueel op de wensen van de klant aangepast voordat we overgaan tot verzending. Al onze monteurs hebben het zogenaamde Cytech certificaat behaald, Cytech vormt de enige, officieel erkende trainingscursus voor fietsmonteurs. Deze kwalificatie is ontwikkeld en word nog steeds overzien door de Association of Cycle Traders (vereniging van fietshandelaren). Zodra zij hebben vastgesteld dat uw fiets naar behoren functioneert en u deze veilig kunt berijden, wordt uw fiets weer uit elkaar gehaald en veilig in twee fietsdozen verpakt voor verzending. Wanneer uw fiets bij u aankomt, is er dus enige montage vereist. Lees alstublieft de volgende instructies met betrekking tot de montage van uw fiets aandachtig door (de onderstaande afbeeldingen kunnen u ook verder helpen). 1. Zet de zadelpen en het zadel op de fiets en zet deze met behulp van een inbussleutel vast. Let op dat u het zadel niet te los of juist te strak instelt. Voor sommige zadels zijn voor een veilige montage verschillende aanhaalkoppels vereist. Te hoge draaimomenten kunnen tot soms onzichtbare schade leiden. In de handleiding of op de website van de fabrikant wordt precies aangegeven hoeveel het aanbevolen aantal aanhaalkoppel bedraagt. (Zie ook afbeeldingen 1 & 2). 2. Zet de fiets indien mogelijk vast in een werkstandaard. Deze houder omklemt uw fiets stevig bij de zadelbuis. (Zie ook afbeelding 3). 3. Monteer de achterderailleur met behulp van een inbussleutel op uw fiets. Let op: te hoge draaimomenten kunnen tot beschadiging van de derailleur leiden. (Zie ook afbeeldingen 4 & 5). 4. Bevestig de snelspanner op de fiets en controleer of de veer de juiste kant op wijst. Zet nu het achterwiel op de fiets, zorg ervoor dat de ketting de juiste kant op kan draaien. Verzeker u er ook van dat de as goed in de uitvaleinden ligt en span de snelspanner aan. Dit moet redelijk zwaar gaan, een juiste spanning houdt de wielen veilig op hun plek. Zet het voorwiel op dezelfde wijze op de fiets, controleer of de as goed in de uitvaleinden ligt en druk de hendel van de snelspanner in. Wanneer u dit gedaan heeft, dient u van achteren langs de achterderailleur te kijken of de achterderailleurhanger goed uitgelijnd is. Een gebogen derailleur - hanger leidt tot een onjuiste indexschakeling. (Zie afbeeldingen 6a, 6b, 8, 9, 10 & 11). 5. Monteer met behulp van een inbussleutel het stuur op uw fiets. Wees wel voorzichtig, een te hoog aantal draaimomenten kan tot onzichtbare schade leiden. (Zie afbeelingen 12, 13 & 14). 6. Verzekert u er zich alstublieft van dat de remblokken goed zijn afgesteld ten opzichte van de velgen. (Zie afbeelding 15).

2 7. Controleer of de snelspanners allemaal dicht zijn en de wielen dus veilig aan de fiets vastzitten. Normaal gesproken zit het hendeltje dan naar beneden. (Zie afbeeldingen 16 & 17). 8. Nu is het tijd om de pedalen op de fiets zetten. Let overigens op: trappers zijn al ingevet. Op de meeste trappers zult u de letters L (links) en R (rechts) zien staan. Deze aanduidingen verwijzen vanzelfsprekend naar de desbetreffende zijkant van uw fiets (vanuit het oogpunt van de fietser op het zadel). R slaat dus op de rechterkant van de fiets waar het aandrijfysteem (ketting, kettingbladen, kettingwielen en cassette) zich bevindt. Let op: het rechterpedaal dient u met de klok mee vast te draaien op de fiets, terwijl u de linkertrapper tegen de klok in op de fiets monteert. (Zie afbeeldingen 18, 19 & 20). 9. Controleer nogmaals of alle bouten en schroefjes en dergelijke veilig vast zitten voordat u op de fiets stapt. Twijfelt u aan uw eigen technische vaardigheden, roep dan de hulp in van een fietsmonteur. Zij kunnen de fiets voor u rijklaar maken. Advies U dient zich er zelf van te verzekeren dat uw fiets volledig is nagekeken en gemonteerd is voordat u op de fiets stapt. Wiggle is niet aansprakelijk voor enige schade of verwondingen die als gevolg van onjuiste, onzorgvuldige montage zijn ontstaan. Voor meer informatie verwijzen wij u door naar de meegeleverde handleiding van de fabrikant. Heeft u nog vragen over de montage van uw fiets, neem dan contact op met bike@wiggle.co.uk. Wij helpen u graag verder. Wanneer u uw fiets verwaarloost of niet regelmatig nakijkt en schoonmaakt, kan uw garantie op de fiets komen te vervallen. Voorkom ongelukken door een regelmatige, algemene check-up uit te voeren. Algemeen onderhoud Voorafgaande aan elke fietsrit kunt u de volgende veiligheidscontroles uitvoeren om u ervan te verzekeren dat u veilig op (een goed onderhouden) fiets kunt stappen: - Controleer of de remmen goed werken en de remblokjes niet teveel versleten zijn. - Controleer of de banden nog genoeg profiel hebben, hard genoeg opgepompt zijn en er zich geen hard vuil, steentjes of scherpe voorwerpen in of op de band zitten om lekke banden te voorkomen. - Controleer of de snelspanners goed dicht zitten en de wielen veilig aan de fiets bevestigd zijn. - Draai de wielen rond om te kijken of u geen slag in de banden heeft of de wielen te los zitten. Het wiel moet keurig ronddraaien. - Controleer indien van toepassing de vering van uw fiets. Deze moet keurig werken en eventuele luchtdruk dient goed afgesteld te zijn. - Controleer de ketting en vet deze zonodig in. - Controleer of voorbouw en cranks niet te los of te strak zitten. Een juist draaimoment is van essentieel belang.

3 - Wanneer u er op de fiets op uit bent geweest, dient u er voor te zorgen dat u de fiets goed onderhoud en de ketting en kabels met een olie van goede kwaliteit gesmeerd houdt. - Des te meer u uw fiets gebruikt, des te vaker dient uw fiets een onderhoudsbeurt te ondergaan. Onze richtlijn is dat u voor iedere 5 of meer dagen dat u de fiets naar uw werk pakt, ten minste een servicebeurt per week uitvoert. Gebruikt u de fiets wat minder regelmatig, dan raden wij maandelijkse onderhoudsbeurten aan. Wanneer u de bovengenoemde stappen opvolgt, zult u veel meer plezier van uw fiets hebben. Ook kunt u door tijdig onderhoud permanente schade aan uw fiets of fietsonderdelen voorkomen. - Maak uw fiets helemaal schoon en controleer of het fietsframe en de vorken niet beschadigd zijn. - Ontvet het aandrijfsysteem met een speciale ontvetter. - Vet vervolgens de ketting, cassette, achterkettingwielen goed in en controleer regelmatig of deze bewegende onderdelen niet te hard slijten en aan vervanging toe zijn. - Controleer alle dragende onderdelen (en de kogellagers) van uw fiets: dit zijn de naven, de bottom bracket, trappers en de balhoofdbuis. - Controleer of de remblokjes en, indien u schijfremmen heeft, de rotor niet te veel versleten zijn. Ga ook na of de handvatten of het stuurtape veilig vast zitten. - Maak de wielen regelmatig schoon en controleer of de velgen (wanneer u velgremmen heeft) en banden niet te snel slijten. - Controleer ook of er bij de spaaknippels geen scheurtjes ontstaan of dat sommige spaken te los en andere juist te vast zitten. Dit brengt het wiel en daarmee de fiets uit evenwicht. - Controleer of alle schroefjes en boutjes goed vast zitten. - Controleer de crankmoeren op het juiste draaimoment. - Controleer of de bottom bracket (trapaslager) en de sluitringen op de cassette stevig vast zitten. - Olie de V-rem, derailleur en de SPD draaipennen bij de trappers. - Controleer de binnen-en buitenkabels op uw fiets. Zorg dat er geen roestvorming, rafels of scheurtjes ontstaan. - Vet de binnen- en buitenkabels in. - Kijk de SPD pedalen en cleats (voetplaatjes) na. Draai eventuele loszittende boutjes en moertjes aan en kijk of de cleats niet teveel versleten raken. - Onderhoud de vorkvering voor en achter. Kijk of de schokdempers goed werken en vet de vorkvering goed in. Wanneer u veel gebruik maakt van uw fiets, kan het voorkomen dat de voorbouw op uw fiets los gaat zitten. Wanneer u merkt dat het stuur los gaat zitten, dient u de volgende stappen te nemen:

4 Haal met behulp van een inbussleutel de stuurpenklem los en draai vervolgens het balhoofd zo vast door middel van de bout in de binnenbalhoofdbuis dat alle speling bij de stuurvoowbouw verholpen wordt. Dit kunt u controleren door naast de fiets te staan, de remgreep voor de voorrem in te drukken en de fiets voorzichtig van voren naar achteren te duwen. Merkt u dat er nog steeds wat speling op de voorbouw zit, zet dan de bout in de binnenbalhoofdbuis nog wat strakker vast en controleer nogmaals of u het probleem verholpen heeft. Let echter wel op: u dient deze bout niet zo vast aan te draaien dat het stuur niet meer vrij kan bewegen. U dient nog steeds soepel en vloeiend te kunnen sturen. Ga ook nogmaals na of de voorbouw en het balhoofd in lijn zijn met het voorwiel. Zet dan pas weer de stuurpenklem vast. Hiervoor gelden de volgende aandraaimomenten: 4mm boutjes maximaal aandraaimoment: 8N/M. 5/6mm bolts maximaal aandraaimoment: 9N/M. Wat betreft een balhoofdbuis en stuurpen van carbonfiber, hiervoor bedraagt het maximale aandraaimoment 7N/M. Voor meer informatie verwijzen wij u door naar:

5

6 Checklist voor fietsen voorafgaande aan verzending FIETSMERK MODEL KLEUR MAAT NAAM KLANT PROCEDURE GECONTROLEERD Check bike/wheels for damage / Controleer of de fiets / de wielen niet beschadigd zijn Check wheel hub for play / Controleer de naven van de wielen op speling Check tyre pressure and rotation / Ga na of de banden tot de juiste bandenspanning opgepompt zijn en de wielen ongehinderd rond kunnen draaien Check wheels are true with no loose spokes / Controleer of de wielen gericht zijn en dat alle spaken veilig vast zitten Align disc brake callipers/rim brake blocks / Richt de remklauwen en remblokken Stretch brake cables / Rek de remkabels Test function of brakes / Test de werking van de remmen Check BB for play / Ga na of er speling op de bottom bracket, of bracketas, zit Check torque of crank bolts / Ga na of de crankbouten tot het juiste moment aangedraaid zijn Check chain for stiff links/correct fitting / Controleer of de ketting goed op de fiets zit en er geen vastzittende schakels tussen zitten Stretch gear cables / Trek aan de versnellingskabels Set front and rear derailleur stop screws / Stel de afstelschroeven van de voor- en achterderailleur af Set up and test rear gear function / Schakel de achterderailleur helemaal af en ga na of er naar het kleinste kettingwiel geschakeld wordt Set up and test front gear function / Stel de voorderailleurs af en controleer alle versnellingen Check/adjust saddle position / Controleer of het zadel veilig bevestigd is en recht staat Tighten all required bolts/screws/lockrings to required torque Draai alle relevante bouten, schroeven en sluitringen tot het juiste moment aan Test function of suspension (if required)/ Controleer inien nodig of de vorkvering naar behoren werkt MONTAGE EN CONTROLE DOOR: HANDTEKENING DATUM Repackage bike securely/ Pak de fiets weer veilig in voor verzending Check all required paperwork/tools/pedals are in box/ Ga na of alle benodigde papieren, gereedschap en de pedalen in de doos zitten VERPAKT DOOR: HANDTEKENING DATUM workshop@wiggle.co.uk

7

Montagehandleiding. Categorie Mountainbike

Montagehandleiding. Categorie Mountainbike Montagehandleiding Categorie Mountainbike Altec 2019 Inhoudsopgave Inleiding... - 3 - Voorwiel monteren... - 4 - Spatbord en voorverlichting monteren... - 5 - Stuur met vaste stuurpen monteren... - 6 -

Nadere informatie

Door de diverse stappen in deze montagehandleiding te doorlopen zorg je ervoor dat he in een handomdraai klaar bent met de montage.

Door de diverse stappen in deze montagehandleiding te doorlopen zorg je ervoor dat he in een handomdraai klaar bent met de montage. Gefeliciteerd met je nieuwe Popal fiets! We hebben de fiets met veel zorg ontworpen, samengesteld en verpakt, zodat je veel plezier hebt aan je nieuwe fiets. Heb je een vraag over de fiets? Neem dan contact

Nadere informatie

Door de diverse stappen in deze montagehandleiding te doorlopen zorg je ervoor dat he in een handomdraai klaar bent met de montage.

Door de diverse stappen in deze montagehandleiding te doorlopen zorg je ervoor dat he in een handomdraai klaar bent met de montage. Gefeliciteerd met je nieuwe Highlander fiets! We hebben de fiets met veel zorg ontworpen, samengesteld en verpakt, zodat je veel plezier hebt aan je nieuwe fiets. Heb je een vraag over de fiets? Neem dan

Nadere informatie

Montagehandleiding. Categorie Elektrische fietsen

Montagehandleiding. Categorie Elektrische fietsen Montagehandleiding Categorie Elektrische fietsen Altec 2019 Inhoudsopgave Inleiding... - 3 - Voorwiel monteren... - 4 - Spatbord en voorverlichting monteren... - 5 - Stuur met vaste stuurpen monteren...

Nadere informatie

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Checklist materiaal

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Checklist materiaal PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Checklist materiaal Bij een training dient veiligheid voorop te staan. Om een training veilig uit te kunnen voeren, moet je als trainer niet alleen na te denken

Nadere informatie

HANDLEIDING ALTEC FIETSEN

HANDLEIDING ALTEC FIETSEN Handleiding Altec Versie 1.1 TJ Fietsen 1-3-2016 Doos inhoud Zadel Zadelpen Voorwiel Pedalen Voorlamp Bel Optioneel o Voordrager o Slot Benodigdheden gereedschappen Steeksleutel 15 voor montage pedalen

Nadere informatie

Checklist racefiets/mountainbike

Checklist racefiets/mountainbike Checklist racefiets/mountainbike Klimmen tegen MS Beste deelnemers van Klimmen tegen MS Cyclon Bike Care Team zal weer aanwezig zijn bij de aankomende editie van klimmen tegen MS. Net zoals de afgelopen

Nadere informatie

Wij wensen u veel fietsplezier!

Wij wensen u veel fietsplezier! Alblas Online Handleiding voor montage en onderhoud Voorwoord Bedankt voor uw aanschaf bij Alblas Online. Voordat u gebruik kunt maken van uw nieuwe fiets dient deze zorgvuldig af gemonteerd te worden.

Nadere informatie

Montagehandleiding. Categorie Stadsfietsen

Montagehandleiding. Categorie Stadsfietsen Montagehandleiding Categorie Stadsfietsen Altec 2019 Inhoudsopgave Inleiding... - 3 - Voorwiel monteren... - 4 - Spatbord en voorverlichting monteren... - 5 - Stuur met vaste stuurpen monteren... - 6 -

Nadere informatie

DM-SL (Dutch) Dealerhandleiding. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Schakelversteller. RAPIDFIRE Plus 11-speed SL-RS700

DM-SL (Dutch) Dealerhandleiding. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Schakelversteller. RAPIDFIRE Plus 11-speed SL-RS700 (Dutch) DM-SL0006-02 Dealerhandleiding RACE MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Schakelversteller RAPIDFIRE Plus 11-speed SL-RS700 INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING... 3 VEILIGHEID VOOROP...

Nadere informatie

Om de voorwiel te monteren dient u eerst de voorvork stangen te draaien, totdat deze naar voren wijzen.

Om de voorwiel te monteren dient u eerst de voorvork stangen te draaien, totdat deze naar voren wijzen. Voorwiel monteren De voorwiel komt los van de fiets uit dezelfde doos. Dit komt doordat de fiets anders niet in de doos past. U dient het voorwiel zelf te monteren. Zie in de onderstaande stappen hoe u

Nadere informatie

Om de voorwiel te monteren dient u eerst de voorvork stangen te draaien, totdat deze naar voren wijzen.

Om de voorwiel te monteren dient u eerst de voorvork stangen te draaien, totdat deze naar voren wijzen. Voorwiel monteren De voorwiel komt los van de fiets uit dezelfde doos. Dit komt doordat de fiets anders niet in de doos past. U dient het voorwiel zelf te monteren. Zie in de onderstaande stappen hoe u

Nadere informatie

Caliper rem met dubbel scharnierpunt

Caliper rem met dubbel scharnierpunt (Dutch) DM-BL0001-03 Dealerhandleiding Caliper rem met dubbel scharnierpunt BR-4700 BR-4600 BR-3500 BR-2400 BL-R780 BL-4700 BL-4600 BL-3500 BL-2400 BELANGRIJKE MEDEDELING Deze dealerhandleiding is in eerste

Nadere informatie

Om de voorwiel te monteren dient u eerst de voorvork stangen te draaien, totdat deze naar voren wijzen.

Om de voorwiel te monteren dient u eerst de voorvork stangen te draaien, totdat deze naar voren wijzen. Voorwiel monteren De voorwiel komt los van de fiets uit dezelfde doos. Dit komt doordat de fiets anders niet in de doos past. U dient het voorwiel zelf te monteren. Zie in de onderstaande stappen hoe u

Nadere informatie

Om de voorwiel te monteren dient u eerst de voorvork stangen te draaien, totdat deze naar voren wijzen.

Om de voorwiel te monteren dient u eerst de voorvork stangen te draaien, totdat deze naar voren wijzen. Voorwiel monteren De voorwiel komt los van de fiets uit dezelfde doos. Dit komt doordat de fiets anders niet in de doos past. U dient het voorwiel zelf te monteren. Zie in de onderstaande stappen hoe u

Nadere informatie

Montagehandleiding. Categorie Transportfietsen

Montagehandleiding. Categorie Transportfietsen Montagehandleiding Categorie Transportfietsen Altec 2019 Inhoudsopgave Inleiding... - 3 - Voorwiel monteren... - 4 - Spatbord en voorverlichting monteren... - 5 - Stuur met vaste stuurpen monteren... -

Nadere informatie

Veloretti Assembly Manual

Veloretti Assembly Manual Veloretti Assembly Manual So, You got a brand new Veloretti? TIMELESS DESIGN SINCE 2013 Inhoud Happy Cycling! Gefeliciteerd met de aankoop van jouw Veloretti! HAPPY CYCLING! Gefeliciteerd met de aankoop

Nadere informatie

Montagehandleiding racefiets

Montagehandleiding racefiets Aufbauanleitung Rennrad I. De transportverpakking uitpakken 4 II. Het voorwiel voorbereiden 4 III. Het voorwiel monteren 5 IV. Het voorwiel in de vork vastzetten 7 V. Stuur afstellen 7 VI. Het zadel monteren

Nadere informatie

R3 RIM HANDLEIDING NL. Version 1 I

R3 RIM HANDLEIDING NL. Version 1 I R3 RIM HANDLEIDING NL Version 1 I 07.02.2017 INHOUDSOPGAVE Inleiding...1 Kenmerken frame...2 Voorbereiding vork...3 Kleine onderdelen...5 Voorbereiding frame...6 Installatie mechanische kabels...7 Installatie

Nadere informatie

Om de voorwiel te monteren dient u eerst de voorvork stangen te draaien, totdat deze naar voren wijzen.

Om de voorwiel te monteren dient u eerst de voorvork stangen te draaien, totdat deze naar voren wijzen. Voorwiel monteren De voorwiel komt los van de fiets uit dezelfde doos. Dit komt doordat de fiets anders niet in de doos past. U dient het voorwiel zelf te monteren. Zie in de onderstaande stappen hoe u

Nadere informatie

Dealerhandleiding. WEG MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Schakelversteller METREA SL-U5000

Dealerhandleiding. WEG MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Schakelversteller METREA SL-U5000 (Dutch) DM-UASL001-01 Dealerhandleiding WEG MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Schakelversteller METREA SL-U5000 INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING... 3 VEILIGHEID VOOROP... 4 LIJST VAN

Nadere informatie

Handleiding montage fiets

Handleiding montage fiets Handleiding montage fiets Voorwiel monteren Het voorwiel zit los van de fiets in de doos. Dit komt doordat de fiets anders niet in de doos past. U dient het voorwiel zelf te monteren. Zie in de onderstaande

Nadere informatie

R3 DISC HANDLEIDING NL. Version 1 I

R3 DISC HANDLEIDING NL. Version 1 I R3 DISC HANDLEIDING NL Version 1 I 28.04.2017 INHOUDSOPGAVE Inleiding...1 Kenmerken frame...2 Voorbereiding vork...3 Kleine onderdelen...5 Voorbereiding frame...6 Montage remleidingen...7 Installatie mechanische

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING FIETSEN

MONTAGEHANDLEIDING FIETSEN MONTAGEHANDLEIDING FIETSEN Inhoudsopgave Voorbereiding 4 Voorwiel en spatbord monteren 4 Voordrager monteren 5 Voorlamp monteren 5 Achterlicht 5 Het stuur monteren 5 Het zadel monteren 6 De trappers monteren

Nadere informatie

Tarieven Lievens Bikes

Tarieven Lievens Bikes Tarieven Lievens Bikes De prijzen zijn inclusief onderdelen, arbeidsloonloon en factuur. Met drie maanden garantie op reparatie en onderdelen. Prijs Opmerkingen Banden en Wielen Binnenband vervangen (b-merk)

Nadere informatie

Montagehandleiding Mountainbike

Montagehandleiding Mountainbike Montagehandleiding I. De transportverpakking uitpakken 4 II. Het voorwiel voorbereiden 4 III. Het voorwiel monteren 5 IV. Het voorwiel in de vork vastzetten 9 V. Stuur afstellen 10 VI. Het zadel monteren

Nadere informatie

Vriendelijke bedankt voor de aanschaf van de NRGBike loopfiets. We hopen dat het u verder brengt!

Vriendelijke bedankt voor de aanschaf van de NRGBike loopfiets. We hopen dat het u verder brengt! Inleiding Vriendelijke bedankt voor de aanschaf van de NRGBike loopfiets. We hopen dat het u verder brengt! Mochten er vragen zijn omtrent gebruik, onderhoud of reparatie dan verwachten wij dat deze handleiding

Nadere informatie

Dealerhandleiding. WEG MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Voorderailleur SORA FD-R3000 FD-R3030

Dealerhandleiding. WEG MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Voorderailleur SORA FD-R3000 FD-R3030 (Dutch) DM-RBFD001-00 Dealerhandleiding WEG MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Voorderailleur SORA FD-R3000 FD-R3030 INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING... 3 VEILIGHEID VOOROP... 4 LIJST

Nadere informatie

Veloretti Montage Manual

Veloretti Montage Manual Veloretti Montage Manual So, You got a brand new Veloretti? TIMELESS DESIGN SINCE 2013 Inhoud Happy Cycling! Gefeliciteerd met de aankoop van jouw Veloretti! HAPPY CYCLING! Gefeliciteerd met de aankoop

Nadere informatie

DM-TRFD (Dutch) Dealerhandleiding. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Voorderailleur DEORE XT FD-T8000

DM-TRFD (Dutch) Dealerhandleiding. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Voorderailleur DEORE XT FD-T8000 (Dutch) DM-TRFD001-00 Dealerhandleiding RACE MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Voorderailleur DEORE XT FD-T8000 INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING... 3 VEILIGHEID VOOROP... 4 LIJST VAN

Nadere informatie

Montagehandleiding. Categorie Omafietsen

Montagehandleiding. Categorie Omafietsen Montagehandleiding Categorie Omafietsen Altec 2019 Inhoudsopgave Inleiding... - 3 - Voorwiel monteren... - 4 - Spatbord en voorverlichting monteren... - 5 - Stuur met vaste stuurpen monteren... - 6 - Zadel

Nadere informatie

Fietsworkshop Opkikker 2016

Fietsworkshop Opkikker 2016 Fietsworkshop Opkikker 2016 1. Fietsonderdelen 2. Verplichte onderdelen fiets De racefiets - twee goed functionerende remmen: één op het voorwiel en één op het achterwiel De kinderfiets - één goed functionerende

Nadere informatie

DM-MACD (Dutch) Dealerhandleiding. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ Comfort-fiets KETTINGHOUDER SM-CD800

DM-MACD (Dutch) Dealerhandleiding. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ Comfort-fiets KETTINGHOUDER SM-CD800 (Dutch) DM-MACD001-00 Dealerhandleiding RACE MTB Trekking Stads-toer/ Comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE KETTINGHOUDER SM-CD800 INHOUD INHOUD...2 BELANGRIJKE MEDEDELING...3 VEILIGHEID VOOROP...4 LIJST VAN

Nadere informatie

FIE MON T SEN TAGEH ANDLEIDIN

FIE MON T SEN TAGEH ANDLEIDIN MONTAGEHANDLEIDING FIETSEN INHOUDSOPGAVE Voorbereiding 4 Voorwiel en spatbord monteren 4 Voordrager monteren 5 Voorlamp monteren 5 Achterlicht 5 Het stuur monteren 5 Het zadel monteren 6 De trappers monteren

Nadere informatie

Caliper-rem met dubbel draaipunt

Caliper-rem met dubbel draaipunt (Dutch) DM-RBBR001-01 Dealerhandleiding RACE MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Caliper-rem met dubbel draaipunt SORA BL-R3000 BR-R3000 CLARIS BL-R2000 BR-R2000 Remkabel BC-1051

Nadere informatie

Montage transportfiets

Montage transportfiets Montage transportfiets Hartelijk dank voor uw aankoop en het vertrouwen in Ado Bike. Na het monteren van het voorwiel, het zadel, de pedalen en het stuur, is deze fiets klaar voor gebruik. Wij wensen u

Nadere informatie

Dealerhandleiding. WEG MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Voorderailleur SLX FD-M7025 FD-M7020 FD-M7005 FD-M7000

Dealerhandleiding. WEG MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Voorderailleur SLX FD-M7025 FD-M7020 FD-M7005 FD-M7000 (Dutch) DM-MBFD001-00 Dealerhandleiding WEG MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Voorderailleur SLX FD-M7025 FD-M7020 FD-M7005 FD-M7000 INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING... 4 VEILIGHEID

Nadere informatie

Handleiding Girandola kinderfietsen 12, 14, 16

Handleiding Girandola kinderfietsen 12, 14, 16 Handleiding Girandola kinderfietsen 12, 14, 16 Matrabike Gompenstraat 21 5145 RM Waalwijk The Netherlands KvK nr: 18.127.976 Klantenservice Nederland: 0416-342 012 Klantenservice België: 03-8880990 Dagelijks

Nadere informatie

DM-MAFD (Dutch) Dealerhandleiding. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ Comfort-fiets VOORDERAILLEUR XTR FD-M9100

DM-MAFD (Dutch) Dealerhandleiding. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ Comfort-fiets VOORDERAILLEUR XTR FD-M9100 (Dutch) DM-MAFD001-01 Dealerhandleiding RACE MTB Trekking Stads-toer/ Comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE VOORDERAILLEUR XTR FD-M9100 INHOUD INHOUD...2 BELANGRIJKE MEDEDELING...3 VEILIGHEID VOOROP...4 LIJST

Nadere informatie

RACE MTB Trekking. Voorderailleur

RACE MTB Trekking. Voorderailleur (Dutch) DM-RAFD001-03 Dealerhandleiding RACE MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Voorderailleur DURA-ACE FD-R9100 ULTEGRA FD-R8000 105 FD-5801 De procedures voor afstelling van de

Nadere informatie

Dealerhandleiding. WEG MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Voorderailleur METREA FD-U5000

Dealerhandleiding. WEG MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Voorderailleur METREA FD-U5000 (Dutch) DM-UAFD001-00 Dealerhandleiding WEG MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Voorderailleur METREA FD-U5000 INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING... 3 VEILIGHEID VOOROP... 4 LIJST VAN

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorste remblokjes verwisselen. 3. Voor Remkabel verwisselen. 5. Achterste remblokjes verwisselen 7. Achter remkabel verwisselen 9.

Inhoudsopgave. Voorste remblokjes verwisselen. 3. Voor Remkabel verwisselen. 5. Achterste remblokjes verwisselen 7. Achter remkabel verwisselen 9. 1 Inhoudsopgave. Onderwerp. Blz. Voorste remblokjes verwisselen. 3. Voor Remkabel verwisselen. 5. Achterste remblokjes verwisselen 7. Achter remkabel verwisselen 9. Voorste velg vervangen. 11. Voorste

Nadere informatie

DM-RBRD (Dutch) Dealerhandleiding. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Achterderailleur

DM-RBRD (Dutch) Dealerhandleiding. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Achterderailleur (Dutch) DM-RBRD001-00 Dealerhandleiding RACE MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Achterderailleur CLARIS RD-R2000 INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING... 3 VEILIGHEID VOOROP... 4 LIJST VAN

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding GUIDE E CERTIFIED C E LLE NCE RACE & CYCLOCROSS Gebruikershandleiding Gefeliciteerd met de aanschaf van deze kwaliteitsfi ets. Wij hebben ons best gedaan u op betrouwbare en veilige wijze de bijzondere

Nadere informatie

GebruikS- en servicevoorschriften

GebruikS- en servicevoorschriften GebruikS- en servicevoorschriften Geachte consument, gefeliciteerd met de aankoop van uw nieuwe Kawasaki fiets. Om er voor te zorgen dat u veel rijplezier beleeft en behoudt aan uw nieuwe fiets, volgen

Nadere informatie

DM-FD (Dutch) Dealerhandleiding. Voorderailleur FD-9000 FD-6800 FD-5800 FD-4700

DM-FD (Dutch) Dealerhandleiding. Voorderailleur FD-9000 FD-6800 FD-5800 FD-4700 (Dutch) DM-FD0002-05 Dealerhandleiding Voorderailleur FD-9000 FD-6800 FD-5800 FD-4700 INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING... 3 VEILIGHEID VOOROP... 4 AANBRENGEN... 5 AFSTELLING... 9 ONDERHOUD... 17 2 BELANGRIJKE

Nadere informatie

(Dutch) DM-MDFD Dealerhandleiding. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Voorderailleur ALIVIO FD-M4000 FD-M4020. Geen Serie FD-MT400

(Dutch) DM-MDFD Dealerhandleiding. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Voorderailleur ALIVIO FD-M4000 FD-M4020. Geen Serie FD-MT400 (Dutch) DM-MDFD001-02 Dealerhandleiding RACE MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Voorderailleur ALIVIO FD-M4000 FD-M4020 Geen Serie FD-MT400 INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING... 3 VEILIGHEID

Nadere informatie

Voorderailleur. Dealerhandleiding SORA FD-R3000 FD-R3030 CLARIS FD-R2000 FD-R2030. RACE MTB Trekking. Stads-toer/comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE

Voorderailleur. Dealerhandleiding SORA FD-R3000 FD-R3030 CLARIS FD-R2000 FD-R2030. RACE MTB Trekking. Stads-toer/comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE (Dutch) DM-RBFD001-01 Dealerhandleiding RACE MTB Trekking Stads-toer/comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Voorderailleur SORA FD-R3000 FD-R3030 CLARIS FD-R2000 FD-R2030 INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING... 3 VEILIGHEID

Nadere informatie

Voorderailleur. Dealerhandleiding MTB FD-M670 FD-M671 FD-M675 FD-M676 FD-M785 FD-M785-E2 FD-M786. Trekking FD-T670 FD-T671 FD-T780 FD-T781

Voorderailleur. Dealerhandleiding MTB FD-M670 FD-M671 FD-M675 FD-M676 FD-M785 FD-M785-E2 FD-M786. Trekking FD-T670 FD-T671 FD-T780 FD-T781 (Dutch) DM-FD0001-03 Voorderailleur Dealerhandleiding MTB FD-M670 FD-M671 FD-M675 FD-M676 FD-M785 FD-M785-E2 FD-M786 Trekking FD-T670 FD-T671 FD-T780 FD-T781 WEG FD-3500 FD-3503 FD-A050 FD-A070 INHOUD

Nadere informatie

WEG. Kettingblad voor

WEG. Kettingblad voor (Dutch) DM-FC0003-04 WEG Dealerhandleiding Kettingblad voor FC-9000 FC-6800 FC-5800 FC-4700 FC-4703 SM-BB9000 SM-BBR60 SM-BB92-41B SM-BB72-41B BB-RS500 BB-RS500-PB BELANGRIJKE MEDEDELING Deze dealerhandleiding

Nadere informatie

Kabelrem. Dealerhandleiding. WEG MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets

Kabelrem. Dealerhandleiding. WEG MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets (Dutch) DM-RCBR001-00 Dealerhandleiding WEG MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Kabelrem BR-CX70 BR-CX50 BL-4700 BL-4600 BL-R780 BL-R3000 ST-7900 ST-6700 ST-5700 ST-4600 INHOUD BELANGRIJKE

Nadere informatie

NUTTIGE HULPMIDDELEN. Kruiskopschroevendraaier. Set inbussleutels. Moersleutel

NUTTIGE HULPMIDDELEN. Kruiskopschroevendraaier. Set inbussleutels. Moersleutel NUTTIGE HULPMIDDELEN Kruiskopschroevendraaier Set inbussleutels Moersleutel STAP 1 Verwijder alle verpakkingsmateriaal Verwijder alle verpakkingsmateriaal ter voorbereiding van montage Houd er rekening

Nadere informatie

Handleiding voor E-conomic elektrische fiets

Handleiding voor E-conomic elektrische fiets (NE) Handleiding voor E-conomic elektrische fiets 1 Inhoudstafel I Inhoud en benaming van de onderdelen II Montage instructies III Werking fiets en display IV Controle voor gebruik V Laden van de batterij

Nadere informatie

Montagehandleiding Trekking- / City- / Hybride fiets

Montagehandleiding Trekking- / City- / Hybride fiets Montagehandleiding I. De transportverpakking uitpakken 4 II. Het voorwiel voorbereiden 4 III. Het voorwiel monteren 5 IV. Het voorwiel in de vork vastzetten 9 V. Stuur afstellen 10 VI. Het zadel monteren

Nadere informatie

Voorderailleur. Dealerhandleiding SLX FD-M7025 FD-M7020 FD-M7005 FD-M7000 DEORE FD-M6025 FD-M6020 FD-M6000. RACE MTB Trekking

Voorderailleur. Dealerhandleiding SLX FD-M7025 FD-M7020 FD-M7005 FD-M7000 DEORE FD-M6025 FD-M6020 FD-M6000. RACE MTB Trekking (Dutch) DM-MBFD001-01 Dealerhandleiding RACE MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Voorderailleur SLX FD-M7025 FD-M7020 FD-M7005 FD-M7000 DEORE FD-M6025 FD-M6020 FD-M6000 INHOUD BELANGRIJKE

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Voetenplaat. Monteren van de adapterplaat 1:1 6:1. Spatborden Taxifixatieset

INHOUDSOPGAVE. Voetenplaat. Monteren van de adapterplaat 1:1 6:1. Spatborden Taxifixatieset INHOUDSOPGVE Editie 1 2009 11 23 NL 1201-1 Monteren van de adapterplaat 1:1 Voetenplaat 6:1 Diepte verstelling zitunit Stoelverkanteling Verstellen van de duwbeugel Positionering van de wielen Positionering

Nadere informatie

Voorste kettingblad. Dealerhandleiding. Non-Series FC-RS400. BB-unit BB-RS500 BB-RS500-PB. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets DM-RCFC001-00

Voorste kettingblad. Dealerhandleiding. Non-Series FC-RS400. BB-unit BB-RS500 BB-RS500-PB. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets DM-RCFC001-00 (Dutch) DM-RCFC001-00 Dealerhandleiding RACE MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Voorste kettingblad Non-Series FC-RS400 BB-unit BB-RS500 BB-RS500-PB INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING...

Nadere informatie

Voorderailleur. Dealerhandleiding FD-M9000 FD-M9020 FD-M9025 FD-M8000 FD-M8020 FD-M8025 FD-M612 FD-M617 FD-M618 FD-M672 FD-M677

Voorderailleur. Dealerhandleiding FD-M9000 FD-M9020 FD-M9025 FD-M8000 FD-M8020 FD-M8025 FD-M612 FD-M617 FD-M618 FD-M672 FD-M677 (Dutch) DM-FD0003-05 Voorderailleur Dealerhandleiding FD-M9000 FD-M9020 FD-M9025 FD-M8000 FD-M8020 FD-M8025 FD-M612 FD-M617 FD-M618 FD-M672 FD-M677 INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING... 4 VEILIGHEID VOOROP...

Nadere informatie

R5 DISC HANDLEIDING NL. Version 1 I

R5 DISC HANDLEIDING NL. Version 1 I R5 DISC HANDLEIDING NL Version 1 I 30.04.2017 INHOUDSOPGAVE Inleiding...1 Kenmerken frame...2 Voorbereiding vork...3 Kleine onderdelen...5 Voorbereiding frame...6 Montage remleidingen...7 Installatie mechanische

Nadere informatie

100% Rijklaar. De montagehandleiding voor het rijklaar maken van je fiets + onderhoudstips.

100% Rijklaar. De montagehandleiding voor het rijklaar maken van je fiets + onderhoudstips. 100% Rijklaar De montagehandleiding voor het rijklaar maken van je fiets + onderhoudstips. Inhoud van de handleiding Je nieuwe fiets wordt geleverd in een doos om transportschade te voorkomen. Voor het

Nadere informatie

HERSTELLING TIJD PRIJS

HERSTELLING TIJD PRIJS HERSTELLING TIJD PRIJS minuten euro BANDEN Reparatie binnenbanden voorwiel 20 12 Reparatie binnenbanden achterwiel 25 15 Vervangen buiten- en/of binnenband voorwiel met standaard naaf of naafdynamo 15

Nadere informatie

Vlak pedaal. Dealerhandleiding DEORE XT PD-M8040 SAINT PD-MX80 PD-M828. Geen Serie PD-GR500. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets DM-PD

Vlak pedaal. Dealerhandleiding DEORE XT PD-M8040 SAINT PD-MX80 PD-M828. Geen Serie PD-GR500. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets DM-PD (Dutch) DM-PD0001-04 Dealerhandleiding RACE MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Vlak pedaal DEORE XT PD-M8040 SAINT PD-MX80 PD-M828 Geen Serie PD-GR500 INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING...

Nadere informatie

5. Versnellingen. 5.1 Voorderailleur. Klemtype (standaard)

5. Versnellingen. 5.1 Voorderailleur. Klemtype (standaard) 5. Versnellingen 5.1 Voorderailleur Klemtype (standaard) De voorderailleur moet eerst goed worden uitgelijnd. De voorderailleur kan worden aangepast qua hoogte en qua hoek ten opzichte van het kettingblad

Nadere informatie

Voorderailleur. Dealerhandleiding XTR FD-M9000 FD-M9020 FD-M9025 DEORE XT FD-M8000 FD-M8020 FD-M8025 DEORE FD-M612 FD-M617 FD-M618 SLX FD-M672 FD-M677

Voorderailleur. Dealerhandleiding XTR FD-M9000 FD-M9020 FD-M9025 DEORE XT FD-M8000 FD-M8020 FD-M8025 DEORE FD-M612 FD-M617 FD-M618 SLX FD-M672 FD-M677 (Dutch) DM-FD0003-06 Dealerhandleiding RACE MTB Trekking Stads-toer/comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Voorderailleur XTR FD-M9000 FD-M9020 FD-M9025 DEORE XT FD-M8000 FD-M8020 FD-M8025 DEORE FD-M612 FD-M617

Nadere informatie

Fig Veiligheid

Fig Veiligheid 3.4.2 Crankstel; bij inrijden van een nieuwe skelter Na een gebruiksperiode van enkele dagen (bij intensief gebruik) tot twee weken (bij normaal gebruik) dienen de bevestigingsbouten (zie Fig. 3) waarmee

Nadere informatie

Mechanische Schijfremmen

Mechanische Schijfremmen (Dutch) DM-BR0007-03 Dealerhandleiding RACE MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Mechanische Schijfremmen BR-TX805 BR-M375 INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING... 3 VEILIGHEID VOOROP... 4

Nadere informatie

Montagehandleiding. Fiets MONTAGEHANDLEIDING FIETSEN. Bedankt! Fietsfamilie.nl

Montagehandleiding. Fiets MONTAGEHANDLEIDING FIETSEN. Bedankt! Fietsfamilie.nl MONTAGEHANDLEIDING FIETSEN Bedankt! 1 Algemeen 4 Handremmen afstemmen 7 Zadel en stuurpen 5 Voorspatbord monteren 8/9 De pedalen monteren 6 2 Geachte klant, Gefeliciteerd, met de aankoop van je nieuwe

Nadere informatie

INLEIDING MATERIAALLIJST SPECIFICATIES & GEREEDSCHAP PROCEDURES BEDIENING VAN DE ZADELPEN GIANT BEPERKTE GARANTIE

INLEIDING MATERIAALLIJST SPECIFICATIES & GEREEDSCHAP PROCEDURES BEDIENING VAN DE ZADELPEN GIANT BEPERKTE GARANTIE INLEIDING MATERIAALLIJST SPECIFICATIES & GEREEDSCHAP PROCEDURES BEDIENING VAN DE ZADELPEN GIANT BEPERKTE GARANTIE 1 INLEIDING Gefeliciteerd met de aankoop van uw nieuwe GIANT CONTACT SWITCH zadelpen. Dit

Nadere informatie

Voorste kettingblad. Dealerhandleiding SORA FC-R3000 FC-R3030. Bottom bracket BB-RS500 BB-RS500-PB. WEG MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets

Voorste kettingblad. Dealerhandleiding SORA FC-R3000 FC-R3030. Bottom bracket BB-RS500 BB-RS500-PB. WEG MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets (Dutch) DM-RBFC001-00 Dealerhandleiding WEG MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Voorste kettingblad SORA FC-R3000 FC-R3030 Bottom bracket BB-RS500 BB-RS500-PB INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING...

Nadere informatie

Voorste kettingblad. Dealerhandleiding. Non-Series FC-RS400 FC-RS510. BB-unit BB-RS500 BB-RS500-PB. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets

Voorste kettingblad. Dealerhandleiding. Non-Series FC-RS400 FC-RS510. BB-unit BB-RS500 BB-RS500-PB. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets (Dutch) DM-RCFC001-02 Dealerhandleiding RACE MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Voorste kettingblad Non-Series FC-RS400 FC-RS510 BB-unit BB-RS500 BB-RS500-PB INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING...

Nadere informatie

DM-TRRD (Dutch) Dealerhandleiding. WEG MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Achterderailleur DEORE XT RD-T8000

DM-TRRD (Dutch) Dealerhandleiding. WEG MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Achterderailleur DEORE XT RD-T8000 (Dutch) DM-TRRD001-00 Dealerhandleiding WEG MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Achterderailleur DEORE XT RD-T8000 INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING... 3 VEILIGHEID VOOROP... 4 LIJST

Nadere informatie

Gebruik de DoggyRide Jogger-Stroller Set niet voordat u deze handleiding aandachtig heeft door gelezen.

Gebruik de DoggyRide Jogger-Stroller Set niet voordat u deze handleiding aandachtig heeft door gelezen. Gebruikershandleiding Original/Novel Jogger-Stroller Set Waarschuwing Gebruik de DoggyRide Jogger-Stroller Set niet voordat u deze handleiding aandachtig heeft door gelezen. Algemeen Gefeliciteerd met

Nadere informatie

Florø. Inhoudsopgave

Florø. Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1. Computersysteem inschakelen... 2 2. Bediening, trapondersteuning en het display lezen... 2 3. Accu: in de fiets plaatsen, uit de fiets halen, gebruik... 2 4. Verlichting... 3 5. Snelheidsbegrenzing

Nadere informatie

VOORBLAD. Dealerhandleiding XTR FC-M9100 FC-M9120. Bottom bracket SM-BB93 SM-BB94-41A. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets DM-MAFC002-01

VOORBLAD. Dealerhandleiding XTR FC-M9100 FC-M9120. Bottom bracket SM-BB93 SM-BB94-41A. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets DM-MAFC002-01 (Dutch) DM-MAFC002-01 Dealerhandleiding RACE MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE VOORBLAD XTR FC-M9100 FC-M9120 Bottom bracket SM-BB93 SM-BB94-41A INHOUD INHOUD...2 BELANGRIJKE MEDEDELING...3

Nadere informatie

Het aanpassen van de achterderailleur

Het aanpassen van de achterderailleur Het aanpassen van de achterderailleur Afstellen van de achterderailleur om in de juiste positie voor optimale verschuiven. Geschreven door: Travis Tonder INTRODUCTIE De derailleur is van uw fiets schakelen

Nadere informatie

Schakelversteller. RAPIDFIRE Plus 11-speed

Schakelversteller. RAPIDFIRE Plus 11-speed (Dutch) DM-SL0005-04 Schakelversteller Dealerhandleiding RAPIDFIRE Plus 11-speed MTB XTR SL-M9000 DEORE XT SL-M8000 INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING... 3 VEILIGHEID VOOROP... 4 LIJST VAN TE GEBRUIKEN GEREEDSCHAPPEN...

Nadere informatie

Voorvorken Vervangen, Monteren & Afstellen

Voorvorken Vervangen, Monteren & Afstellen Voorvorken Vervangen, Monteren & Afstellen De volgende onderwerpen komen aan bod in deze handleiding; Voorvork vervangen met draad Voorvork vervangen ahead Balhoofd soorten Speling verwijderen draad balhoofd

Nadere informatie

Zorg voor bescherming wij adviseren dan ook minimaal een helm te gebruiken voordat u gaat rijden.

Zorg voor bescherming wij adviseren dan ook minimaal een helm te gebruiken voordat u gaat rijden. Handleiding : Kinderquad,Pocketbike en dirtbike 49cc 2 takt van United Trade. Belangrijk is dat de veiligheid van uw kind op nr 1 staat. Immers bent u verantwoordelijk voor uw kind en van uw aankoop. Zorg

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING E4B OMBOUWSET

GEBRUIKERSHANDLEIDING E4B OMBOUWSET GEBRUIKERSHANDLEIDING E4B OMBOUWSET Hartelijk dank voor de aankoop van deze E4B ombouwset Deze handleiding is geschikt voor alle E4B ombouwsets. Deze handleiding is bedoeld hoe u uw eigen fiets kunt ombouwen

Nadere informatie

Remschijfnaaf voor wegfiets

Remschijfnaaf voor wegfiets (Dutch) DM-HB0004-01 Dealerhandleiding Remschijfnaaf voor wegfiets HB-CX75 HB-RS505 FH-CX75 FH-RS505 BELANGRIJKE MEDEDELING Deze dealerhandleiding is in eerste instantie bedoeld voor professionele fietsmonteurs.

Nadere informatie

R5 RIM HANDLEIDING NL. Version 1 I

R5 RIM HANDLEIDING NL. Version 1 I R5 RIM HANDLEIDING NL Version 1 I 28.04.2017 INHOUDSOPGAVE Inleiding...1 Kenmerken frame...2 Voorbereiding vork...3 Kleine onderdelen...5 Voorbereiding frame...6 Installatie mechanische kabels...7 Installatie

Nadere informatie

Installation instructions, accessories. Sneeuwkettingen. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Pagina 1 / 15 R

Installation instructions, accessories. Sneeuwkettingen. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Pagina 1 / 15 R Installation instructions, accessories Instructienr. 30664147 Versie 1.0 Ond. nr. Sneeuwkettingen R7700468 Volvo Car Corporation Sneeuwkettingen- 30664147 - V1.0 Pagina 1 / 15 Uitrusting A0000162 R7700458

Nadere informatie

(Dutch) DM-UARD Dealerhandleiding. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Achterderailleur METREA RD-U5000

(Dutch) DM-UARD Dealerhandleiding. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Achterderailleur METREA RD-U5000 (Dutch) DM-UARD001-01 Dealerhandleiding RACE MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Achterderailleur METREA RD-U5000 INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING... 3 VEILIGHEID VOOROP... 4 LIJST VAN

Nadere informatie

Mechanische Schijfremmen

Mechanische Schijfremmen (Dutch) DM-BR0009-00 Dealerhandleiding RACE MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Mechanische Schijfremmen BR-CX77 BR-CX75 BR-R517 BR-R515 BR-R317 BR-R315 INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING...

Nadere informatie

Connect KID. Inleiding. Welkom bij het Roam-team

Connect KID. Inleiding. Welkom bij het Roam-team 1 Connect KID Inleiding Roam is fabrikant van unieke en speciale fietsen, voor zeer uiteenlopende doeleinden.van lage instap fiets tot zeer uitgebalanceerde vervoersmiddelen voor minder-validen. Ook speciale

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING Bedankt voor het vertrouwen in onze rolstoelwielen! Het is ons doel om alle actieve rolstoelgebruikers het gemak van lichte Magnesium Wheels te laten ervaren. Lees voor gebruik eerst

Nadere informatie

RACE Voornaaf / cassettenaaf met 11 versnellingen

RACE Voornaaf / cassettenaaf met 11 versnellingen (Dutch) DM-HB0003-04 Dealerhandleiding RACE Voornaaf / cassettenaaf met 11 versnellingen HB-9000 HB-6800 HB-5800 FH-9000 FH-6800 FH-5800 BELANGRIJKE MEDEDELING Deze dealerhandleiding is in eerste instantie

Nadere informatie

FMHmotor www.fietsenmethulpmotor.nl Ombouwset elektrische fiets Installatie handleiding voorwielmotor

FMHmotor www.fietsenmethulpmotor.nl Ombouwset elektrische fiets Installatie handleiding voorwielmotor FMHmotor www.fietsenmethulpmotor.nl Ombouwset elektrische fiets Installatie handleiding voorwielmotor Inhoud 1. Aan de gang 2. Uit- en Inbouwen van het voorwiel 3. Installatie handvatten en remhendels

Nadere informatie

Dealerhandleiding ROAD achterderailleur

Dealerhandleiding ROAD achterderailleur (Dutch) DM-RD0003-08 Dealerhandleiding ROAD achterderailleur RD-9000 RD-6800 RD-5800 RD-4700 INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING... 3 VEILIGHEID VOOROP... 4 LIJST VAN TE GEBRUIKEN GEREEDSCHAPPEN... 6 MONTAGE...

Nadere informatie

I N S T R U C T I E B O E K J E

I N S T R U C T I E B O E K J E INSTRUCTIEBOEKJE Inhoud GEBRUIK Uw RIH-fiets in gebruik nemen 4 Comfortabel zitten 5 Verende onderdelen 8 Verlichting 10 Banden 11 Leren onderdelen 11 Remmen 11 ONDERHOUD Onderhoud algemeen 12 VEILIGHEID

Nadere informatie

Handleiding. Proficiat! U heeft zojuist een Venturelli elektrische plooifiets. gekocht! Met deze fiets kan u (her)ontdekken hoe aangenaam

Handleiding. Proficiat! U heeft zojuist een Venturelli elektrische plooifiets. gekocht! Met deze fiets kan u (her)ontdekken hoe aangenaam NL Handleiding Proficiat! U heeft zojuist een Venturelli elektrische plooifiets gekocht! Met deze fiets kan u (her)ontdekken hoe aangenaam fietsen wel kan zijn wanneer u met sprekend gemak hellingen op

Nadere informatie

De Fietsfabriek Garantievoorwaarden net zo goed als jouw fiets

De Fietsfabriek Garantievoorwaarden net zo goed als jouw fiets Vragen? Bel gerust met een van onze medewerkers! 020-737 06 46 De Fietsfabriek Garantievoorwaarden net zo goed als jouw fiets Gefeliciteerd met jouw fiets! Jouw fiets is geleverd met de garantievoorwaarden

Nadere informatie

Banden de- en montage machine

Banden de- en montage machine Banden de- en montage machine - 1 - Algemene veiligheidsregels Deze handleiding bevat belangrijke informatie, lees deze aandachtig door voordat men de machine gaat gebruiken. 1. Omschrijving van de machine

Nadere informatie

Mechanische Schijfremmen

Mechanische Schijfremmen (Dutch) DM-RBMBR01-00 Dealerhandleiding WEG MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Mechanische Schijfremmen Non-Series BR-RS305 INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING... 3 VEILIGHEID VOOROP...

Nadere informatie

Theoretische toets - WerkPortfolio Mijn Fiets Antwoorden

Theoretische toets - WerkPortfolio Mijn Fiets Antwoorden Je naam Je klas De datum Vraag 1: Waarom moet je regelmatig banden oppompen? In vraag 1 is één antwoord goed. Een fiets met harde banden fietst lichter. Je hoeft, als je regelmatig de banden oppompt, niet

Nadere informatie

6. Remmen. 6.1 Schijfremmen. Algemene instructies bij schijfremmen

6. Remmen. 6.1 Schijfremmen. Algemene instructies bij schijfremmen 6. Remmen 6.1 Schijfremmen Algemene instructies bij schijfremmen Bij schijfremmen moeten in het algemeen enkele punten in acht worden genomen, of ze nu hydraulisch of mechanisch zijn en van welke fabrikant

Nadere informatie

Dealerhandleiding. WEG MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Kettingblad METREA FC-U5000. BB-unit SM-BBR60 SM-BB72-41B

Dealerhandleiding. WEG MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Kettingblad METREA FC-U5000. BB-unit SM-BBR60 SM-BB72-41B (Dutch) DM-UAFC001-01 Dealerhandleiding WEG MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Kettingblad METREA FC-U5000 BB-unit SM-BBR60 SM-BB72-41B INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING... 3 VEILIGHEID

Nadere informatie

Bandenwisselaar handbediend

Bandenwisselaar handbediend 9706552 Bandenwisselaar handbediend Gebruikershandleiding 1 Bewaar deze handleiding op een veilige plek! U wordt verwezen naar deze handeling voor de montage-instructies, operationele procedures, veiligheidsinformatie

Nadere informatie

we zijn verheugd dat u hebt gekozen voor een nieuwe fiets van KS-CYCLING.

we zijn verheugd dat u hebt gekozen voor een nieuwe fiets van KS-CYCLING. Geachte klant, we zijn verheugd dat u hebt gekozen voor een nieuwe fiets van KS-CYCLING. Voordat u kunt gaan fietsen, moet u een zorgvuldige eindmontage uitvoeren. Dat is belangrijk voor de betrouwbaarheid

Nadere informatie