Dierenambulance Haarlem e.o. Redactie, vormgeving & fotografie Arnold Burlage

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dierenambulance Haarlem e.o. Redactie, vormgeving & fotografie Arnold Burlage"

Transcriptie

1 Colofon Deze brochure wordt u aangeboden door: Dierenambulance Haarlem & Dierenbescherming afdeling Haarlem en omstreken Gen. Spoorlaan NB Haarlem Kantoor Fax SPOED Website dierenbescherming.nl Coördinator Dierenambulance Mevr. C.E. Dams g.dams@chello.nl Donaties en sponsoring Elly Dams Rekeningnummer Ambulance: Postbank Redactie, vormgeving & fotografie Arnold Burlage Uitgave Kroonland Uitgevers Hoofdstraat EH Hoogezand Tel info@kroonland.nl 3e 2009 ditie SPOEDNUMMERS Dierenambulance, Dag & Nacht Dierenarts Avond, Nacht en Weekend Bel door de week overdag eerst uw eigen dierenarts! Bezoek ons ook eens op

2 Artisklas Artisklas, tja weleens van gehoord, maar nooit bezocht. De kleinste dierentuin van Nederland in Haarlem Noord is toch uw bezoek waard, zoals wij zelf ondervonden hebben, Zo nu en dan kan onze dierenambulancxe terecht bij Artisklas voor de opvang van bepaalde diersoorten, zoals de schildpad op pagina 8, die waarschijnlijk niet geheel toevallig werd aangetroffen in nabij het Noorder Sportpark, waar Artisklas haar onderkomen heeft, Uw recensent heeft Artis-klas bezocht met 2 kinderen in de leeftijde van 7 en 11 jaar. Beiden hadden niet veel zin in de verwachting bij een soort van kinderboerderij terecht te komen. Alhoewel Arisklas de kleinste dierentuin van Nederland is er meer dan genoeg te zien en te ervaren. Naast de keurige dierenverblijven waren we aangenaam verrast door de bereidwillige vrijwilligers, die paraat stonden om dieren uit de nachtverblijven te lokken om ons toch vooral maar een blik op hen te gunnen. Chapeau voor de klantvriendelijkheid, maar vooral voor de diervriendelijke wijze waarop dit dan werd aangepakt. Artisklas Haarlem is de kleinste officiële dierentuin van Nederland en de enige dierentuin van Nederland die alleen maar met vrijwilligers werkt. De Artisklas bestaat al sinds 1964 en is opgericht door een toenmalig medewerker van grote broer Artis om de jeugd in Haarlem-Noord iets over dieren te leren. Omdat de gemeente Haarlem het een mooi initiatief vond, kreeg de Artisklas begin jaren 70 de beschikking over één van de huisjes op het huidige terrein aan het Arthur van Schendelpad. In Wij stellen u voor... de loop der jaren is de Artisklas (na eerst een stichting te zijn geworden) steeds groter geworden en bestaat nu uit 4 punthuisjes en een groot buitenterrein. Hier huisvesten zij o.a. stekelvarkens, nandoes, poolvossen, kerkuilen en stinkdieren. Ook bezit Artisklas het eerste en enige diorama van Haarlem, met diverse opgezette dieren, schedels, en dieren op sterk water. In 2003 kwam de grootste verandering, dat jaar werd van het L.N.V. een dierentuinvergunning verkregen. Hiervoor moest aan een groot aantal voorwaarden voldaan worden, o.a. voor huisvesting, verzorging en voorlichting. In 2008 is één van de punthuisjes totaal verbouwd en veranderd in een overwoekerd huis waar diverse levende insecten, reptielen en amfibieën gehuisvest worden. Wilt u meer weten over de Artisklas? Ga dan naar de website: of bel: Alleen op zaterdag en zondag open van 1 April tot 30 September van tot uur van 1 Oktober tot 30 Maart van tot uur Volwassenen betalen 1,50 en kinderen 1,00.

3 Vervolg Artisklas Dierentaxi nodig? Uw eigen huisdier kan ook door ons naar de dierenarts, dierencrematorium of dierenasiel of -pension gebracht worden. Ook bij verhuizingen -binnen Nederland- kunt u voor het vervoer van uw dieren onze hulp inschakelen. Deze zogenaamde taxiritten mogen ook een eindbestemming hebben buiten ons werkgebied. De tarieven zijn terug te vinden op onze website.

4 Spreekbeurtpakket Al vele jaren houden kinderen in het basis onderwijs spreekbeurten over onze dierenambulance. Wij zijn hier uiteraard erg blij mee. Desgevraagd en als het even kan zijn wij graag bereid de spreekbeurt te ondersteunen door met een ambulance naar de school toe te komen. Helaas hadden we geen kant en klaar pakket aan informatie om aan de kinderen mee te geven. Inmiddels is hier gelukkig verandering in gekomen. Op onze website onder het menu-item Spreekbeurt kan iedereen terecht om het pakket te downloaden. Het spreekbeurtpakket bestaat uit een brochure en een aanvullende set met diverse foto s. Kinderen kunnen ook terecht op ons kantoor om een gratis cd met de brochure en het fotopakket af te halen. spreekbeurtpakket Donatie 2009 Door organisatorische omstandigheden was het dit jaar niet goed mogelijk onze donateurs de gebruikelijke acceptgirokaart te sturen. Een groot aantal vaste donateurs heeft inmiddels uit eigen beweging hun jaarlijkse donatie overgemaakt. Als u nog geen donatie gedaan heeft voor 2009, maar toch nog steeds ons werk wilt steunen verzoeken wij u een bijdrage over te maken op onderstaand rekening nummer t.n.v. dierenambulance dierenbescherming Haarlem eo. Uw bijdragen stellen wij zeer op prijs! Helpt U ons Helpen? Giro

5 Donateursformulier / infobon [ ] ik wordt donateur voor euro per jaar [ ] Chauffeur dierenambulance m/v [ ] Medewerker centrale [ ] Collectant [ ] Ik wil graag meer informatie over vrijwilligerswerk Naam Adres Postcode Woonplaats Telefoon Datum Handtekening Stuur deze bon in een voldoende gefrankeerde envelop naar: Dierenambulance Haarlem Gen. Spoorlaan NB Haarlem Helaas moeten wij het nog steeds vragen; ondanks dat wij erkend zijn als hulpverleningsinstelling krijgen wij nog steeds geen of zeer beperkte bijdragen van gemeenten en moeten wij een beroep op u doen om de dierenambulance te laten rijden. Word a.u.b. Donateur... Stuur de bon op!

6 De mensen die onze dierenambulance draaiende houden zijn vrijwilligers. Deze mensen besteden hun kostbare vrije tijd aan het helpen van dieren. Om de continuïteit in deze hulpverlening te kunnen waarborgen zijn wij op zoek naar mensen met affiniteit voor dieren, gevoel voor service en verantwoordelijkheid die ons team komen versterken. AANBOD Ons werk is zeer geschikt voor mensen met bijvoorbeed VUT of WAO of die werkloos zijn. Wij bieden: Een goed team collega s Goed materiaal Interne opleiding Sociale contacten Iedereen die in de vrije tijd iets voor dieren wil doen is van harte welkom. GEZOCHT Vrijwilligers gezocht! Chauffeurs Centralisten Bijrijders Onderhoudsmensen Collectanten Ook zoeken wij mensen die goed met de telefoon overweg kunnen, zowel voor kantoor als de thuiscentrale, om meldingen te registreren en de ambulances op pad sturen. Als u denkt in dit profiel te passen en u heeft vrije tijd over, neem dan contact met ons op: tel U wordt dan zo snel mogelijk teruggebeld voor het maken van een afspraak voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek over het werk van de dierenambulance. Wie heeft hart voor dieren? Wie wil zich hier voor inzetten? Wie mogen wij verwelkomen in ons team?

7 Drukke zomer aan het strand Dolfijn Op maandag kregen we een melding over een levende bruinvis bij Bloemendaal. Onze medewerkers hebben de bruinvis nat gehouden en SOS Dolfijn werd geïnformeerd. Ondertussen was ook de EHBZ uit Noordwijk ter plaatse gekomen. Wij werden opgevangen door de reddingsbrigade Bloemendaal voor de verdere verzorging en om de bruinvis nat te houden en rust te geven. Diverse keren werd ook de ademhaling gecontroleerd. Bij controle bleek het te gaan om een mannetje van 80 cm. Na aankomst van de medewerkers van SOS Dolfijn werd de ademhaling en temperatuur gemeten voordat het op transport naar Dolfinarium Hardewijk ging. Vanuit SOS Dolfijn ontvingen wij het volgende bericht. " Het is de eerste weken altijd moeilijk om een eenduidig antwoord te geven op de vraag hoe het met een gestrand dier gaat. Er gaan vaak dingen goed en tegelijkertijd gaan er vaak dingen minder goed. Bruinvis Michael (zo heet het dier inmiddels) is nog niet door zijn kritieke fase heen. Zijn bloedwaarden zijn niet in orde en hij reageert nog niet goed op de antibiotica. Aanvankelijk had hij ook moeite met het binnen krijgen van vol- doende voeding, maar dat gaat nu goed. Sinds 3 augustus lijkt zijn gewicht toe te nemen. Dit is erg belangrijk voor dit dier. Op dit moment is hij te mager. Bijna alle gestrande bruinvissen krijgen te maken met een vervelling. De huid van Michael is zwaar aan het vervellen. Hoewel hij er goed door heen lijkt te komen, is ook dit altijd een spannende periode. Zo'n vervelling kost de dieren veel energie. Verder is de lichaamstemperatuur sinds een aantal dagen iets naar beneden, wat op zich een goed teken is. Het zwemgedrag van het dier ziet er goed uit. Samenvattend: Lichaamstemperatuur, gewicht en het zwemmen lijken de goede kant op te gaan, maar het niet voldoende reageren op de antibiotica is nog zorgelijk." Het laatste nieuws is dat Michael samen zwemt met Jerry (gestrand in Hoek van Holland). Hij is nu stabiel en vooruitzichten zijn goed. Hij zwemt en speelt zelfstandig. Hij krijgt nog wel vispap. SOS Dolfijn houdt ons op de hoogte van verdere vorderingen. Zeehond Op zaterdag 8 augustus is een zeehond aangespoeld op het strand tussen Bloemendaal en Zandvoort. Na enige verzorging ter plaatse hebben wij het dier overgebracht naar Pieterburen.

8 Helaas ook dit jaar weer... Ondanks de mogelijkheden tot het afstand van huisdieren bij de regionale dierentehuizen, zijn er nog steeds mensen die deze weg niet willen of weten te vinden. Naast deze dienstverlening bieden wij voor diegenen voor wie de afstandskosten mogelijk onoverbrugbaar zijn, de mogelijkheid om in overleg naar een diervriendelijke oplossing te zoeken. meestal in het groen -al dan niet in een doos- kennelijk in de verwachting dat iemand wel de zorg zou overnemen. Gelukkig zijn wij in al deze gevallen door het publiek hierop geattendeerd en hebben we diertjes kunnen overbrengen naar een opvang. Vrijwel alle beestjes zijn inmiddels geplaatst in een liefdevol nieuw thuis. Toch hebben ook dit jaar een aantal baasjes deze wegen niet kunnen of willen vinden. Wij kunnen niet als elk jaar een aantal nestjes kittens melden, diverse nestjes pups, maar ook konijntjes, cavia s en een schildpad die aan hun lot waren overgelaten. Neergezet We hebben het vele malen eerder gemeld in deze publicatie: als mensen zich geen raad weten met de aanwas van nieuw geboren dieren, neem dan vooral vrijblijvend contact met ons op om tot een acceptabele en vooral diervriendelijke oplossing te komen!

9 Mobieltjes gezocht! De regionale Kids for Animals, ook een onderderdeel van de Dierenbescherming Haarlem e.o., voeren dit jaar actie om de Stichting Hulphond van extra middelen te voorzien. Stichting Hulphond leidt hulphonden op voor mensen met een motorische of auditieve beperking of epilepsie. Het doel is om zo hun zelfstandigheid en zelfredzaamheid te vergroten en op die manier ook een (re-)integratie in de samenleving te bevorderen. Voor mensen met een beperking opent een hulphond letterlijk en figuurlijk deuren die voorheen gesloten bleven. Een hulphond biedt veel praktische hulp, maar ook de sociaal-emotionele toegevoegde waarde van een hulphond blijkt van groot belang. De hulphonden worden kosteloos ter beschikking gesteld aan cliënten. De Kids ondersteunen dit mooie doel van harte en zamelen oude mobieltjes die voor de stichting weer goed geld opleveren. Graag geven wij de Kids een steuntje in de rug met deze mooie actie. Mocht u ergens nog een belmobiel hebben liggen, dan kunt u die bij ons kantoor eindelijk kwijt en tegelijkertijd bijdragen aan dit goede doel. Wij zorgen ervoor dat uw donatie bij de KfA terecht komt. Zie ook

10 Even voorstellen Elly Dams Elly is de afdelingscoördinator binnen de Dierenbescherming Haarlem voor de dierenambulance. Voorheen was zij ook jarenlang bestuurslid en heeft in het verleden de kittenopvang opgestart. De kantoorfunctie past haar goed aangezien ze tegenwoordig slecht ter been is. Als coördinator heeft zij tot taak de dagelijkse beslommeringen van de ambulance in goede banen te leiden en bovendien het beleid en de keuzes van de Dierenbescherming Haarlem te vertalen naar de werkvloer bij de ambulance. Haar taak is veelomvattend en ze is dan ook vaak 6 dagen per week op het kantoor te vinden en soms dan ook nog in de avonden voor besprekingen of de voor de perikelen rondom de collecte. Het begon allemaal voor Elly in augustus Zij is toen bij de Dierenbescherming aan de slag gegaan in de nazorg voor geplaatste dieren vanuit het dierentehuis. Ook was ze actief bij de inspectiedienst en hield zij zich bezig met het organiseren van de diverse collectes. Rond 1984 is Elly begonnen met een kittenopvang. Aanvankelijk ving zij de kittens thuis op, maar met een jaarlijkse bezetting van 200 diertjes werd dat ondoenlijk. In 1998 is de kittenopvang verplaatst naar het kantoor van de dierenambulance. Later, in 2006, zijn de kittens ondergebracht op een aparte afdeling in het dierentehuis. In 1989 heeft ze een vermissingsdienst opgezet voor het registreren van meldingen van vermiste en gevonden dieren en het maken van matches hier tussen. Vele dieren zijn op die manier met de eigenaar herenigd. Tegenwoordig bestaan er gelukkig indentificatiechips en Elly kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is uw huisdier van zo n chip te laten voorzien. Vanaf 1989 heeft Elly langdurig deel uitgemaakt van het bestuur van de dierenbescherming naast al haar andere activiteiten. In 1992 is ze terecht gekomen op de stoel die ze ook nu nog bezet. Destijds werd de functie hoofd dierenambulance genoemd. Tegenwoordiger is de rol benoemd als coördinator. Kort gezegd zorgt zij er voor dat de dagelijkse activiteiten in goede banen geleid worden en dat er altijd mensen en auto s inzetbaar zijn. Daarnaast zijn er tal van administratieve zaken die haar aandacht vragen en neemt ze vaak de centrale voor haar rekening.

11 Een jaarlijks terugkerende bezigheid is het organiseren, begeleiden en afwikkelen van de collecte. Aan ervaring geen gebrek, want tot het jaar 2000 was ze betrokken bij tenminste twee collectes per jaar, voor het dierentehuis en de Dierenbescherming zelf. Nu gaat al jaren alle energie naar de collecte van de dierenambulance. Elly heeft -uiteraard- thuis de nodige dieren rondlopen. We hebben twee hondjes geteld en maar liefst 8 katten. Bijzonder is dat een aantal van deze katten verwilderde kittens waren uit de kittenopvang, waarvoor elders geen plekje was te vinden. Op de vraag waarom ze zo actief is voor de dierenambulance bleef Elly, verbaasd, lang stil. Na al die jaren is het een vanzelfsprekendheid geworden en uiteindelijk benoemde ze het als een soort tic waar je gewoon niet meer vanaf komt. Bijzondere zaken heeft ze in overvloed meegemaakt, maar er zijn er niet echt veel die nu speciaal naar boven komen. De onvermijdelijke sluiting van het asiel aan het Houtmanpad heeft haar wel erg aangegrepen. Vele jaren werkplezier en tal van herinneringen kwamen op de dag van de sluiting in één keer allemaal voorbij, waardoor het een verdrietig moment werd. We mogen ook niet onvermeld laten dat Elly vice-dierenheld 2005 is geworden, in 2007 geridderd is en in 2008 tot ere lid van de dierenbescherming is benoemd. Elly wil graag onder de aandacht brengen dat de dierenambulance altijd klaar staat om mensen te helpen die om welke reden dan ook niet meer voor hun dieren kunnen zorgen en geen oplossing weten te vinden. Samen zoeken naar een oplossing kan voorkomen dat dieren op straat belanden en aan hun lot worden overgelaten.

12 Onze sponsors Ford Haarlem Eysinkweg 71 Haarlem Garage De Looze Nijverheidsweg 21 Heemstede v/d Bos BV. Startmotoren en Dynamo s Stephensonstraat 8-10 Haarlem Sponsor worden? R.Betjes Schildersbedrijf Minahassastraat 40 Haarlem Vaste sponsors zijn mensen - bedrijven die jaarlijks een bedrag overmaken of forse kortingen geven op materiaal e.d. Dit zijn de bouwstenen van de dierenambulance. Wilt u ook in het lijstje staan van bouwstenen, neem dan contact met ons op voor een afspraak bij u of op ons kantoor. Bezoek ons ook eens op dierenbescherming.nl

13 Lintje voor Annelies Ditmarsch Vol trots vermelden wij dat onze vrijwilligster Annelies Ditmarsch op werelddierendag, 4 oktober een lintje zal ontvangen vanwege haar jarenlange, tomeloze inzet voor het welzijn van dieren. Tevens is zij een van de vijf genomineerde Nederlanders die in aanmerking komt voor de prestigeuze titel "Dierenbeschermer van het jaar 2009". Annelies werkt al jarenlang voor de dierenambulance in Haarlem & Omstreken. 's Nachts wordt zij als nachtcentralist regelmatig uit bed gebeld als een dier in nood is. Zij zorgt ervoor dat er snel een ambulance ter plaatse komt om het dier te helpen. Ook is zij dinsdags te vinden achter de receptie van het Dierentehuis in Zandvoort. En is zij de pleegmoeder van talloze moederloze kittens, die soms vanaf twee dagen oud van haar liefdevolle zorg kunnen genieten. "Kittens zijn mijn absolute passie", roept Annelies die niet graag in de belangstelling staat, maar het toch stiekum allemaal best spannend vindt. En wij, collega's van de Dierenbescherming Haarlem & Omstreken, vinden dat zij het lintje en de titel "Dierenbeschermer van het jaar 2009" absoluut verdient! Dierenambulance naar school Zoals u wellicht weet ondersteunen wij graag kinderen die een spreekbeurt houden over de dierenambulance door met een auto naar school te komen. Op deze en de volgende pagina een impressie... Dieren beschermen doen we samen!

14 Word ook dierenambulancechauffeur! Bel ons

15 Cassie s Column Bij de dierenambulance 2 Vorige keer vertelde ik jullie de belevenissen tijdens een van mijn eerste dagen als chauffeur op de dierenambulance. Deze keer wil ik het een beetje hebben over mijn ervaringen. Tijdens een dienst weet je eigenlijk nooit van te voren hoe druk het gaat worden. Sommige dagen heb je (gelukkig) weinig te doen, andere dagen ben je constant bezig. Dit maakt het werk ook interessant. De dierenambulance Haarlem e.o. rijdt momenteel met vier wagens. Of deze wagens alle vier tegelijk worden ingezet is afhankelijk van de drukte en de bezetting. Tijdens de dagdienst heeft de chauffeur vaak de beschikking over een bijrijder. Voor een dierenambulance chauffeur is dat een prettige bijkomstigheid want je hoeft je dan niet druk te maken met het invullen van de formulieren en je kunt je dan helemaal richten op het rijden en de dieren. Tijdens de avond, nacht- en weekeind diensten rijdt je eigenlijk altijd alleen. Tijdens een dienst weet je ook niet of het volgende ritje een vrolijke zal zijn of een droevige. Ik heb meegemaakt dat je nadat je bij mensen thuis een overleden huisdier hebt opgehaald een half uur later met jengelende kittens aan je benen stond. Sommige ritten vragen om een sterke maag. Andere ritten om een nuchter hart. In de dagdiensten worden de ritten gereden vanaf de centrale post (Generaal Spoorlaan). Tijdens de avond-, nacht- en weekeind diensten staat de auto bij de chauffeurs thuis. Dat de auto s s avond thuis staan geeft soms rare blikken. Toen ik net begonnen was werd er regelmatig bij mij thuis aangebeld met de mededeling of het wel goed ging met mijn eigen kat. Toen ik eenmaal had uitgelegd, en het in mijn eigen buurt bekend werd dat ikzelf de chauffeur was, werden de mensen nieuwsgierig en vroegen naar mijn verhalen. Ik haal veel voldoening uit het rijden bij de dierenambulance. Ik hoop dit ook nog een tijd te mogen doen. De volgende keer zal ik meer vertellen over mijn belevenissen op de dierenambulance.

16

17 Kleurplaat

18 Wist u... dat we zelfs nu nog, half september, met de na weeën van de jaarlijkse collecte bezig zijn. Het administratief verwerken van de resultaten, ophalen van de laatste collectebussen en natuurlijk het uitreiken van de bedankjes alle mensen die de collecte ook dit jaar weer mogelijk hebben gemaakt. Het is was ook dit jaar weer achter de schermen een geweldige klus, die vooral op in de avonduren op ons kantoor volbracht door een paar zeer gedreven vrijwilligers. Dank! AmbuShop U kunt bij ons terecht voor de meest onverwachte kadootjes, maar het heeft altijd wel iets met dieren te maken... De dierenbescherming gaat dit jaar weer loten verkopen van de Grote Clubactie. Wat is de Grote Clubactie? De Grote Clubactie is een loterij voor het Nederlandse verenigingsleven om inkomsten te werven door middel van het verkopen van loten. Waarom zouden wij deelnemen aan de Grote Clubactie? Van de opbrengst gaat maar liefst 80% rechtstreeks naar de clubkas. Geen enkele andere loterij keert zo'n hoog percentage uit! Van elk verkochte lot dat 3,- kost, gaat er dus 2,40 in het geldlaatje van de Dierenbescherming. En dat kunnen we goed gebruiken voor het welzijn van de dieren! Uiteraard komt de opbrengst volledig ten goede aan het mogelijk blijven maken van ons werk. Diverse onderdelen van de Dierenbescherming gaan loten verkopen ten behoeve van de eigen afdeling. Als u dus loten bij de ambulance aanschaft zijn de opbrengsten ook daadwerkelijk voor ons. U kunt in ieder geval voor de aankoop van loten terecht op ons kantoor. Daarnaast gaan wij ze natuurlijk ook zelf actief aan de man brengen.

19 Baas gezocht Angel een lieve aanhankelijke en bovenal knappe meid van 7 jaar. Ze is afgestaan omdat ze in huis plaste omdat ze jaloers was. Ook moest ze samen met een hondje gaan wonen en dat vond angel geen goed plan. We zoeken voor Angel een rustig huis, zonder andere dieren en waar ze lekker naar buiten kan. Angel zit hier graag vlakbij de deur om te kijken wie er binnen komt en of er een eventuele knuffelsessie in zit. Ze is echt superlief en ligt hier ook graag buiten in de zon. Chica een wat onzekere kruising jackrussel/bullterrier van ruim 3 jaar. Ze is samen binnen gekomen met haar zusje Roxy. Omdat ze met elkaar vechten, plaatsen we ze apart. Chica heeft een baas nodig die geduld met haar heeft. Omdat ze snel schrikt en niet snel iemand helemaal vertrouwt, moet daar echt aan gewerkt worden. Het zal aardig wat tijd kosten om een band met haar te krijgen. Chica is niet sociaal met honden en katten. Roxy Roxy is niet sociaal met andere honden en gaat hard achter katten aan. Roxy is wat angstig en we plaatsen haar dan ook niet bij kinderen. Om haar weer een beetje vertrouwen te geven, zal best wel wat tijd en moeite kosten. We zoeken dan ook hele lieve geduldige mensen die haar weer liefde geven en een goede opvoeding. Daarom is het handig om een cursus met haar te volgen, zodat ze commando's leert en lekker met de baas mee op pad kan!! Jarno is een ontzettende aanhankelijke kerel van 6 jaar. Hij plaste in huis en kwam bij ons terecht. Waarom hij dat deed is niet duidelijk. Hier op de afdeling plast hij ook niet naast de bak maar het is natuurlijk wel iets om rekening mee te houden. verder is jarno erg lief en ligt het liefst de hele tijd in je nek. we plaatsen hem dus bij mensen met een tuin, waar hij zelfstandig in kan. En zonder andere katten in huis. Dierentehuis Kennemerland De dieren op deze pagina zijn - nog steeds - te gast in het dierentehuis nadat onze ambulance hen daar ondergebracht heeft. Voor meer informatie over deze en de andere dieren kunt een kijkje nemen op de website van het dierentehuis of kom gewoon eens langs! Keesomstraat XA Zandvoort

20 Ons werkgebied Aerdenhout Bennebroek Bentveld - Bloemendaal Haarlem Halfweg - Heemstede Overveen Spaarndam Spaarnwoude Vogelenzang - Zandvoort. Hiervoor belt u (Alarmnummer 24 u.p.d.) Omdat dierenhulp bij ons hoog in het vaandel staat kan wel eens voorkomen dat wij een spoedmelding krijgen van net buiten ons werkgebied. Indien wij een ambulance direct in de buurt hebben zullen wij altijd hulp bieden. Wanneer dit niet het geval is zullen wij doorverwijzen naar collega ambulances of geven wij de melding zelf door aan de betreffende dierenambulance, omdat de aanrijdtijd dan bijna gelijk zal zijn en dit het beste is voor het dier in kwestie. Er bestaat een landelijk alarmnummer dierenambulances, maar dit heeft geen landelijke dekking en werkt ook niet in onze regio! Collega-dierenambulances Haarlem(-mermeer) e/o : Regionale Dierenambulance Haarlemmermeer e/o : Dierenambulance Haarlemmermeer Heemskerk e/o: Dierenambulance Kennemerland IJmuiden e/o : Dierenambulance Velsen Vogelhospitaal Kweektuinstraat1, Haarlem (Indien mogelijk graag zelf de vogels brengen!)

21 Wat is een spoedgeval? Zodra uw huisdier zich anders gaat gedragen, weet u dat er iets niet pluis is. Maar hoe ernstig is de situatie? Moet u direct naar de dierenarts, of kan dat nog even wachten? Deze spoedlijst kan u daarbij helpen. Aangereden dieren of van een hoogte gevallen Slagaderlijke bloedingen. Let op benauwdheid, laat ook als u zelf niets kunt ontdekken, uw huisdier controleren op ademhaling en inwendige bloedingen. Ernstige problemen met ademhalen Adem halen met veel geluid, blauwe tong, Snakken naar adem. Dier is in paniek en durft niet te liggen. Bloedverlies Bloedingen die niet stoppen. Druk met de vingers en/of verband op de bloeding. Geen ontlasting Persen op de blaas of darmen zonder of gering resultaat. Brandwonden Uitgebreide brandwonden, 25-30% van het totale lichaam. Vergiftiging Vele verschijnselen. Ga ook naar de dieren-arts als u vermoedt dat uw huisdier gif heeft binnen gekregen, breng ook verpakking mee van het gif, is dit niet mogelijk schrijf dan de naam en de samenstelling op. Ingeslikt voorwerp Vele verschijnselen. Raadpleeg een arts ook als u vermoed dat uw huisdier iets heeft ingeslikt. Snel dikker Zonder resultaat braken, met daarnaast snel dikker worden.acute verlamming. Plotseling niet meer kunnen bewegen van één of meer lichaamsdelen. Voortdurende toevallen Niet aanspreekbaar, open ogen met wijde pupillen, stijve of trillende spieren, kwijlen, urineverlies. De toeval wordt direct opgevolgd door een nieuwe. Geboorteproblemen Buikpersen (of door uitputting of stress gestopt met persen), terwijl het laatste jong 1-2 uren geleden werd geboren. Voortdurend braken of diaree Braken en/of diaree met snelle achteruitgaan van de conditie. Wonden Vooral diepe wonden van borst of buik Wonden/wondjes binnen 6-8 uur laten hechten.

22 Hoe zit het nu met... Ingezonden brief Dit is ook het werk van de dierenambulance 15 julli was de dag dat Donny ingeslapen werd. Donny was 11.5 jaar gewoorden De dierenarts arriveerde om en de dierenambulance om We waren nog bezig met afscheid nemen van Donny, terwijl de dierenambulance netjes buiten wachtte tot wij klaar waren en wij hun het sein gaven om de hond mee te nemen. Dat was rond Toen de medewerkers binnen kwamen werden wij goed opgevangen en toonden zij veel medeleven, zowel aan ons maar speciaal ook aan mijn nichtje van 8 die het voor het eerst mee maakte. Daar zijn zij super mee omgegaan en daar danken wij hun voor. Ze hebben het heel netjes gedaan. Ze geven je de tijd om afscheid te nemen en ze hebben Donny op een hele nette manier mee genomen. We zijn hier heel erg blij mee en dat willen dit graag laten weten. Familie Meijer uit Haarlem Dierenambulances in Nederland Er zijn ongeveer 90 dierenambulances in Nederland, waarvan er 60 zijn aangesloten bij de Federatie Dierenambulances Nederland. De Federatie Dierenambulances Nederland is een belangenvereniging voor dierenambulances en een kennisorganisatie m.a.w. de Federatie voorziet haar leden van informatie waar nodig en probeert voordelen voor de leden op allerlei gebied te verkrijgen. Er zijn plusminus vrijwilligers werkzaam bij de dierenambulances in Nederland. De leden van de Federatie hebben samen 110 dierenambulances rondrijden. Totaal in Nederland zal dat op zijn minst 150 zijn.

23 Dierenartsen in de regio Baljet Kenaupark 13 Haarlem Dekker-Lukkassen Lijsterstraat 7 Zandvoort Dierenartspraktijk Kennemerlaan 57 Ijmuiden Dierenkliniek Heemstede Zandvoortselaan 70 Heemstede Dier Medisch Centrum Kml Zadelmakerstraat 98 Velserbroek Harder Wagenweg 100 Haarlem Hoorweg Stresemanlaan 19 Haarlem Hulsebosch Camplaan 2a Heemstede Kamps Weeresteinstraat 47 Hillegom Kliniek Aerdenhout Zandvoortselaan 160 Heemstede Kliniek in de IJmond Cederstraat 54 Ijmuiden Kliniek Leidsevaart Leidsevaart 78 Haarlem Kliniek Marnixstraat Marnixstraat 135 Haarlem Kliniek Stad & Land T.Schreursweg 120 Amsterdam-O Kliniek Velserbroek Hofgeesterweg 47 Velserbroek Kok Pastorieweg 3 Santpoort-N Leyfeldt Slachthuisstraat 53zw Haarlem Oeveren N-Stationsweg 22 Bloemendaal Ros Laan van Parijs 35 Haarlem Sterkliniek Bennebroekerlaan 47 Bennebroek Strijbosch Zandvoorter Allee 18 Heemstede Alarmnummer Dierenartsen Avond Nacht en Weekend Helpt U ons Helpen? Giro

Spreekbeurtpakket. Dierenambulance NHZ. Colofon SPOEDNUMMERS. Bezoek ons ook eens op www.dierenambulancehaarlem.dierenbescherming.nl.

Spreekbeurtpakket. Dierenambulance NHZ. Colofon SPOEDNUMMERS. Bezoek ons ook eens op www.dierenambulancehaarlem.dierenbescherming.nl. Colofon Deze brochure wordt aangeboden door: Dierenambulance Noord- Holland Zuid Generaal Spoorlaan 16 2025 NB Haarlem Kantoor 023-549 14 00 SPOED 023-524 68 99 Website www.dierenambulancehaarlem. dierenbescherming.nl

Nadere informatie

Dierenambulance Haarlem e.o. Redactie, vormgeving & fotografie Arnold Burlage

Dierenambulance Haarlem e.o. Redactie, vormgeving & fotografie Arnold Burlage Colofon Deze brochure wordt u aangeboden door: Dierenambulance Haarlem & Vereniging Dierenbescherming afdeling Haarlem en omstreken Gen. Spoorlaan 16 2025 NB Haarlem Kantoor 023-549 14 00 Fax 023-549 13

Nadere informatie

Dierenambulance Haarlem e.o. Redactie, vormgeving & fotografie Arnold Burlage

Dierenambulance Haarlem e.o. Redactie, vormgeving & fotografie Arnold Burlage Colofon Deze brochure wordt u aangeboden door: Dierenambulance Haarlem & Vereniging Dierenbescherming afdeling Haarlem en omstreken Gen. Spoorlaan 16 2025 NB Haarlem Kantoor 023-549 14 00 Fax 023-549 13

Nadere informatie

Dierenambulance Haarlem e.o. Redactie, vormgeving & fotografie Arnold Burlage www.fotobeest.nl

Dierenambulance Haarlem e.o. Redactie, vormgeving & fotografie Arnold Burlage www.fotobeest.nl Colofon Deze brochure wordt u aangeboden door: Dierenambulance Haarlem & Vereniging Dierenbescherming afdeling Haarlem en omstreken Gen. Spoorlaan 16 2025 NB Haarlem Kantoor 023-549 14 00 Fax 023-549 13

Nadere informatie

Dierenambulance Haarlem e.o. Redactie, vormgeving & fotografie Arnold Burlage www.fotobeest.nl

Dierenambulance Haarlem e.o. Redactie, vormgeving & fotografie Arnold Burlage www.fotobeest.nl Colofon Deze brochure wordt u aangeboden door: Dierenambulance Haarlem & Dierenbescherming Haarlem Gen. Spoorlaan 16 2025 NB Haarlem Kantoor 023-549 14 00 Fax 023-549 13 26 SPOED 023-524 68 99 Website

Nadere informatie

Dierenambulance Haarlem e.o. Redactie, vormgeving & fotografie Arnold Burlage

Dierenambulance Haarlem e.o. Redactie, vormgeving & fotografie Arnold Burlage Colofon Deze brochure wordt u aangeboden door: Dierenambulance Haarlem & Vereniging Dierenbescherming afdeling Haarlem en omstreken Gen. Spoorlaan 16 2025 NB Haarlem Kantoor 023-549 14 00 Fax 023-549 13

Nadere informatie

Dierenambulance Haarlem e.o. Redactie, vormgeving & fotografie Arnold Burlage

Dierenambulance Haarlem e.o. Redactie, vormgeving & fotografie Arnold Burlage Colofon Deze brochure wordt u aangeboden door: Dierenambulance Haarlem & Vereniging Dierenbescherming afdeling Haarlem en omstreken Gen. Spoorlaan 16 2025 NB Haarlem Kantoor 023-549 14 00 Fax 023-549 13

Nadere informatie

Donaties en sponsoring Elly Dams 023-549 14 00 Rekeningnummer: Postbank 31 78 20. Nieuwe naam. Dierenambulance Noord-Holland Zuid

Donaties en sponsoring Elly Dams 023-549 14 00 Rekeningnummer: Postbank 31 78 20. Nieuwe naam. Dierenambulance Noord-Holland Zuid Colofon Deze brochure wordt u aangeboden door: Dierenambulance NHZ & Vereniging Dierenbescherming afdeling Noord-Holland Zuid Coördinator Dierenambulance Mevr. C.E. Dams E-mail: g.dams@chello.nl 3e 2011

Nadere informatie

Donaties en sponsoring Elly Dams Rekeningnummer: Postbank Coverfoto met dank aan Simon Kruyswijk

Donaties en sponsoring Elly Dams Rekeningnummer: Postbank Coverfoto met dank aan Simon Kruyswijk Colofon Deze brochure wordt u aangeboden door: Dierenambulance NHZ & Vereniging Dierenbescherming afdeling Noord-Holland Zuid Gen. Spoorlaan 16 2025 NB Haarlem Kantoor 023-549 14 00 SPOED 023-524 68 99

Nadere informatie

Dierenambulance. DIERenKOERIER

Dierenambulance. DIERenKOERIER DIERenKOERIER COLOFON Deze Dierenkoerier wordt u aangeboden door: Dierenambulance & Vereniging Dierenbescherming afdeling Noord-Holland Zuid Generaal Spoorlaan 16 2025 NB Haarlem Kantoor 023-549 14 00

Nadere informatie

1e Coördinator Mevr. C.E. Dams. Donaties en sponsoring Elly Dams

1e Coördinator Mevr. C.E. Dams.    Donaties en sponsoring Elly Dams COLOFON Deze brochure wordt u aangeboden door: 1e 2014 Dierenambulance & Vereniging Dierenbescherming afdeling Noord-Holland Zuid Generaal Spoorlaan 16 2025 NB Haarlem Kantoor 023-549 14 00 SPOED 023-524

Nadere informatie

Donaties en sponsoring Elly Dams 023-549 14 00 Rekeningnummer: Postbank 31 78 20. Nieuwe naam. Dierenambulance Noord-Holland Zuid

Donaties en sponsoring Elly Dams 023-549 14 00 Rekeningnummer: Postbank 31 78 20. Nieuwe naam. Dierenambulance Noord-Holland Zuid Colofon Deze brochure wordt u aangeboden door: Dierenambulance NHZ & Vereniging Dierenbescherming afdeling Noord-Holland Zuid Coördinator Dierenambulance Mevr. C.E. Dams E-mail: g.dams@chello.nl 1e 2012

Nadere informatie

Donaties en sponsoring Elly Dams 023-549 14 00 Gironummer Ambulance: Postbank 317820

Donaties en sponsoring Elly Dams 023-549 14 00 Gironummer Ambulance: Postbank 317820 Colofon Deze brochure wordt u aangeboden door: Dierenambulance Haarlem & Dierenbescherming Haarlem Gen. Spoorlaan 16 2025 NB Haarlem Kantoor 023-549 14 00 Fax 023-549 13 26 SPOED 023-524 68 99 Website

Nadere informatie

Dierenambulance. DIERenKOERIER

Dierenambulance. DIERenKOERIER DIERenKOERIER COLOFON Deze Dierenkoerier wordt u aangeboden door: Dierenambulance & Vereniging Dierenbescherming regio Noord-Holland Zuid Generaal Spoorlaan 16 2025 NB Haarlem Kantoor 023-549 14 00 SPOED

Nadere informatie

Donaties en sponsoring Elly Dams 023-549 14 00. Rekeningnummer: Postbank 31 78 20

Donaties en sponsoring Elly Dams 023-549 14 00. Rekeningnummer: Postbank 31 78 20 Colofon Deze brochure wordt u aangeboden door: Dierenambulance NHZ & Vereniging Dierenbescherming afdeling Noord-Holland Zuid Gen. Spoorlaan 16 2025 NB Haarlem Kantoor 023-549 14 00 SPOED 023-524 68 99

Nadere informatie

Dierenambulance Noord-Holland Zuid. DIERenKOERIER

Dierenambulance Noord-Holland Zuid. DIERenKOERIER DIERenKOERIER COLOFON Deze Dierenkoerier wordt u aangeboden door: Dierenambulance NHZ & Vereniging Dierenbescherming regio Noord-Holland Zuid Generaal Spoorlaan 16 2025 NB Haarlem Kantoor 023-549 14 00

Nadere informatie

Donaties en sponsoring Elly Dams 023-549 14 00. Rekeningnummer: INGbank p 31 78 20

Donaties en sponsoring Elly Dams 023-549 14 00. Rekeningnummer: INGbank p 31 78 20 Colofon Deze brochure wordt u aangeboden door: Dierenambulance NHZ & Vereniging Dierenbescherming afdeling Noord-Holland Zuid Gen. Spoorlaan 16 2025 NB Haarlem Kantoor 023-549 14 00 SPOED 023-524 68 99

Nadere informatie

Dierenambulance. DIERenKOERIER

Dierenambulance. DIERenKOERIER DIERenKOERIER COLOFON Deze Dierenkoerier wordt u aangeboden door: Dierenambulance & Vereniging Dierenbescherming afdeling Noord-Holland Zuid Generaal Spoorlaan 16 2025 NB Haarlem Kantoor 023-549 14 00

Nadere informatie

Donaties en sponsoring Elly Dams 023-549 14 00. Rekeningnummer: INGbank p 31 78 20

Donaties en sponsoring Elly Dams 023-549 14 00. Rekeningnummer: INGbank p 31 78 20 Colofon Deze brochure wordt u aangeboden door: Dierenambulance NHZ & Vereniging Dierenbescherming afdeling Noord-Holland Zuid Gen. Spoorlaan 16 2025 NB Haarlem Kantoor 023-549 14 00 SPOED 023-524 68 99

Nadere informatie

Spreekbeurt Hulp aan dieren in nood

Spreekbeurt Hulp aan dieren in nood Hoi, ik ben Ikki. Wat leuk dat je je spreekbeurt houdt over hulp aan dieren. Ik kan je daar van alles over vertellen. Over asielen, waar dieren zonder baas terecht komen. En over dierenambulances, die

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Statutaire doelstellingen van de stichting. 2. Huidige organisatiestructuur. 3. Hoofdlijnen van het beleid

Inhoudsopgave. 1. Statutaire doelstellingen van de stichting. 2. Huidige organisatiestructuur. 3. Hoofdlijnen van het beleid Inhoudsopgave 1. Statutaire doelstellingen van de stichting 2. Huidige organisatiestructuur 3. Hoofdlijnen van het beleid 4. Uitwerking van de hoofdlijnen in planning/acties 1. Statutaire doelstellingen

Nadere informatie

Dierenambulance. DIERenKOERIER

Dierenambulance. DIERenKOERIER DIERenKOERIER COLOFON Deze Dierenkoerier wordt u aangeboden door: Dierenambulance & Vereniging Dierenbescherming afdeling Noord-Holland Zuid Generaal Spoorlaan 16 2025 NB Haarlem Kantoor 023-549 14 00

Nadere informatie

Dierenambulance. DIERenKOERIER

Dierenambulance. DIERenKOERIER DIERenKOERIER COLOFON Deze Dierenkoerier wordt u aangeboden door: Dierenambulance & Vereniging Dierenbescherming afdeling Noord-Holland Zuid Generaal Spoorlaan 16 2025 NB Haarlem Kantoor 023-549 14 00

Nadere informatie

Dierenambulance. 3e Coördinator Mevr. C.E. Dams. Donaties en sponsoring Elly Dams

Dierenambulance. 3e Coördinator Mevr. C.E. Dams.    Donaties en sponsoring Elly Dams COLOFON Deze brochure wordt u aangeboden door: 3e 2013 Dierenambulance & Vereniging Dierenbescherming afdeling Noord-Holland Zuid Gen. Spoorlaan 16 2025 NB Haarlem Kantoor 023-549 14 00 SPOED 023-524 68

Nadere informatie

JAARVERSLAG

JAARVERSLAG JAARVERSLAG 2017 www.dierenambulancerotterdam.nl Vereniging Dierenambulance Rotterdam Postbus 5265 3008 AG Rotterdam Laagjes 36 3076 BJ Rotterdam Telefoonnummer meldkamer : 06-16174464 info@dierenambulancerotterdam.nl

Nadere informatie

Dierenambulance Noord-Holland Zuid. DIERenKOERIER

Dierenambulance Noord-Holland Zuid. DIERenKOERIER DIERenKOERIER COLOFON Deze Dierenkoerier wordt u aangeboden door: Dierenambulance NHZ & Vereniging Dierenbescherming regio Noord-Holland Zuid Generaal Spoorlaan 16 2025 NB Haarlem Kantoor 023-549 14 00

Nadere informatie

BOEK WINST VOOR DIEREN IN ZUIDOOST BRABANT

BOEK WINST VOOR DIEREN IN ZUIDOOST BRABANT BOEK WINST VOOR DIEREN IN ZUIDOOST BRABANT foto: Gert van den Bosch De Dierenbescherming zoekt voortdurend naar partners die haar werk ondersteunen. Wij zien talloze mogelijkheden voor samenwerking met

Nadere informatie

Chippen Chip kennis. Kids for Animals Chippen spreekbeurt. Registratie nummer

Chippen Chip kennis. Kids for Animals Chippen spreekbeurt. Registratie nummer Chippen Chip kennis Je hebt het vast weleens gehoord van iemand: Mijn huisdier is gechipt. Of misschien is één van jou huisdieren zelf gechipt. Maar wat betekent dat nu eigenlijk, chippen? Als een dier

Nadere informatie

Dierenbescherming West- en Midden-Brabant

Dierenbescherming West- en Midden-Brabant Dierenbescherming Voor Alle dieren in uw regio West- en Midden-Brabant Dierenbescherming West- en Midden-Brabant Lichttorenhoofd 5, 4871 CA Etten-Leur Telefoon: 06-43873400 wmbdierenbescherming@gmail.com

Nadere informatie

Inleiding. Hoi, Leuk dat je ons spreekbeurtpakket hebt aangevraagd! We hopen dat we je met dit pakket kunnen helpen.

Inleiding. Hoi, Leuk dat je ons spreekbeurtpakket hebt aangevraagd! We hopen dat we je met dit pakket kunnen helpen. SPREEKBEURTENBOEK Inhoudsopgave Inleiding Wie zijn we? Opleiding Wat doen we? De werkwijze van Dierenambulance Kennemerland Wat zit er in de dierenambulance Hoe komt de Dierenambulance aan geld? In welke

Nadere informatie

Nieuwsbrief Februari 2011

Nieuwsbrief Februari 2011 Nieuwsbrief Februari 2011 Eindelijk is hij er dan onze 1 e nieuwsbrief. In de eerste 3 jaar van ons bestaan is er teveel gebeurd om allemaal op te schrijven maar in deze nieuwsbrief stellen wij ons voor

Nadere informatie

Dienstregeling 2015 Geldig vanaf 14 december 2014

Dienstregeling 2015 Geldig vanaf 14 december 2014 Amsterdam, Haarlem, Zandvoort Dienstregeling 2015 Geldig vanaf 14 december 2014 8 Haarlem Station - Hogeschool Inholland 80 Zandvoort - Amsterdam Marnixstraat (via Heemstede Station en Haarlem) 81 Zandvoort

Nadere informatie

Elkie Stichting Nieuws Jaarverslag 2015

Elkie Stichting Nieuws Jaarverslag 2015 Jaarverslag 2015 Voorwoord: 2015 was weer een mooi, bijzonder en soms ook emotioneel jaar. In dit jaarverslag willen we u op de hoogte brengen van een aantal bijzondere gebeurtenissen binnen de Elkie stichting.

Nadere informatie

Beleidsplan DAW Beleidsplan van Stichting Dierenambulance Woudenberg e.o.

Beleidsplan DAW Beleidsplan van Stichting Dierenambulance Woudenberg e.o. Beleidsplan van Stichting Dierenambulance Woudenberg e.o. 1 STICHTING DIERENAMBULANCE WOUDENBERG EN OMSTREKEN Doornheg 11 3931 AS Woudenberg Tel: 0654928928 info@dierenambulancewoudenberg.nl www.dierenambulancewoudenberg.nl

Nadere informatie

JAARVERSLAG. L. Heijselaar Vogelopvang de strandloper

JAARVERSLAG. L. Heijselaar Vogelopvang de strandloper 2012 JAARVERSLAG L. Heijselaar Vogelopvang de strandloper 1-6-2012 1 Inleiding In dit document wordt verslag gedaan van de werkzaamheden van onze organisatie over 2012. Tevens wordt ingegaan op de doelstellingen

Nadere informatie

Stichting Kansarme Dieren

Stichting Kansarme Dieren Stichting Kansarme Dieren Jaarverslag 2012 Algemeen De aanleiding voor het oprichten van de Stichting Kansarme Dieren (januari 2011) was de moeilijke situatie van vooral oudere en/of chronisch(e) zieke

Nadere informatie

Activiteitenverslag NDZ 2018

Activiteitenverslag NDZ 2018 Activiteitenverslag NDZ 2018 Bestuurlijke zaken Het jaar 2018 was voor de Stichting Nationale Dierenzorg een bijzonder druk jaar waarin veel gebeurd is. Het bestuur is in 2018 tien keer bij elkaar gekomen.

Nadere informatie

STICHTING KITTENPLACE

STICHTING KITTENPLACE STICHTING KITTENPLACE JAARVERSLAG 2017 [ pagina 1] INHOUDSOPGAVE Voorwoord 3 Doelstelling 4 Bestuur 4 Doelen 2017 4 Activiteiten 5 Financieel 7 Balans 8 Winst en Verliesrekening 9 Toelichting 10 Conclusie

Nadere informatie

Ik ben dierenbeschermer

Ik ben dierenbeschermer Ik ben dierenbeschermer Aan dit boekje werkten de volgende vrijwilligers mee: Rob Sep, Joke Euwes, Mariska Gerritsen, Marjolein Versfeld en Marjoes Dijkgraaf. Dierenbeschermers vormen de basis van onze

Nadere informatie

De orka. De geschiedenis van de orka. Kenmerken van de orka

De orka. De geschiedenis van de orka. Kenmerken van de orka De orka De orka is de grootste soort uit de familie van de dolfijnen. De orka heeft een gezet lichaam, met een stompe snuit. Het dier heeft één spuitgat, en grote peddelvormige buikvinnen. Wil je zelf

Nadere informatie

Spreekbeurt Huisdieren (goed) houden

Spreekbeurt Huisdieren (goed) houden Spreekbeurt Huisdieren (goed) houden Hoi, ik ben Ikki. Wat leuk dat je je spreekbeurt doet over het houden van huisdieren! Daar kan ik je een heleboel over vertellen Bijvoorbeeld dat er veel komt kijken

Nadere informatie

Spreekbeurt Huisdieren (goed) houden

Spreekbeurt Huisdieren (goed) houden Spreekbeurt Huisdieren (goed) houden Hoi, ik ben Ikki. Wat leuk dat je je spreekbeurt doet over het houden van huisdieren! Daar kan ik je een heleboel over vertellen Bijvoorbeeld dat er veel komt kijken

Nadere informatie

Donna Meerveld. Secretaris Zonnebloem Afdeling Haarlem-Schalkwijk

Donna Meerveld. Secretaris Zonnebloem Afdeling Haarlem-Schalkwijk Donna Meerveld Secretaris Zonnebloem Afdeling Haarlem-Schalkwijk Voorbereiding Al een tijdje lang zitten Fleur en ik met een hele hoop vragen over de behoefte bij ouderen. Nu bij het tweede rolmodel interview

Nadere informatie

Activiteitenverslag NDZ 2017

Activiteitenverslag NDZ 2017 Activiteitenverslag NDZ 2017 Bestuurlijke zaken Ook het jaar 2017 was voor de Stichting Nationale Dierenzorg een bijzonder druk jaar waarin veel gebeurd is. Het bestuur is in 2017 tien keer bij elkaar

Nadere informatie

SPREEKBEURT INFORMATIE

SPREEKBEURT INFORMATIE SPREEKBEURT INFORMATIE Wie is Stichting DierenLot? Heel veel dieren hebben het niet best en leiden een beroerd bestaan; ook in Nederland. Ze worden opgesloten in veel te kleine hokken...soms ernstig mishandeld..of

Nadere informatie

Draaiboek. Voor leerkrachten van de onderbouw

Draaiboek. Voor leerkrachten van de onderbouw Draaiboek Voor leerkrachten van de onderbouw Hartelijk dank voor uw interesse in het project Team Ambulance! Team Ambulance, een initiatief van Regionale Ambulance Voorziening Hollands Midden (RAVHM),

Nadere informatie

Hondenschool Sammie Tel:06-24183321 Mail:hondenschool sammie@gmail.co Website: www.hondenschool -utrecht.nl

Hondenschool Sammie Tel:06-24183321 Mail:hondenschool sammie@gmail.co Website: www.hondenschool -utrecht.nl Nieuwsbrief Juni Mail:hondenschool sammie@gmail.co m ol -utrecht.nl sammie nog niet dan snel.. Eindelijk is dan de zomer aangebroken. gaat ook in de zomer gewoon door.. Juni Chipmaand: Ook in 2013 staat

Nadere informatie

Tijdens het brainstormen en bedenken kwamen de vele dieren voorbij die op ons pad zijn gekomen gedurende al die jaren in vooral Bosnië.

Tijdens het brainstormen en bedenken kwamen de vele dieren voorbij die op ons pad zijn gekomen gedurende al die jaren in vooral Bosnië. De kalender is niet zomaar ontstaan, er zitten verhalen aan ieder thema. De thema's zijn allemaal zorgvuldig uitgewerkt, we wilden een zo compleet mogelijk beeld neerzetten. Tijdens het brainstormen en

Nadere informatie

RSDR NIEUWSBRIEF. December 2015

RSDR NIEUWSBRIEF. December 2015 NIEUWSBRIEF December 2015 Nieuw in de opvang Hond van de maand: Pauline December adoptie rit HIER DONEREN Ontvangt u graag elke maand de Nederlandse nieuwsbrief met updates over de opvang in Rudozem maar

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STCHTING DIERENAMBULANCE HELMOND DIERENASIEL

BELEIDSPLAN STCHTING DIERENAMBULANCE HELMOND DIERENASIEL BELEIDSPLAN van de STCHTING DIERENAMBULANCE HELMOND En DIERENASIEL 1 Helmond 6 juni 2014 Inhoud: 1. Inleiding 2. Missie, visie en ambitie 3. Doelstellingen 4. Doelgroepen 5. Middelen 6. Organisatie structuur

Nadere informatie

Draaiboek. Voor leerkrachten van de bovenbouw

Draaiboek. Voor leerkrachten van de bovenbouw Draaiboek Voor leerkrachten van de bovenbouw Hartelijk dank voor uw interesse in het project Team Ambulance! Team Ambulance, een initiatief van de Regionale Ambulance Voorziening Hollands Midden (RAVHM),

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2014 FRIENDS OF ANIMALS

Nieuwsbrief januari 2014 FRIENDS OF ANIMALS Nieuwsbrief januari 2014 FRIENDS OF ANIMALS Khatucai vraagt om hulp Net als Masquechuchos heeft ook het Khatucai, het asiel waar de katten zitten controle gehad van een inspecteur. Alle poezen en katers

Nadere informatie

Donaties en sponsoring Elly Dams 023-549 14 00. Rekeningnummer: INGbank p 31 78 20

Donaties en sponsoring Elly Dams 023-549 14 00. Rekeningnummer: INGbank p 31 78 20 Colofon Deze brochure wordt u aangeboden door: Dierenambulance NHZ & Vereniging Dierenbescherming afdeling Noord-Holland Zuid Gen. Spoorlaan 16 2025 NB Haarlem Kantoor 023-549 14 00 SPOED 023-524 68 99

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Stichting Egelopvang Haarlem en omstreken

Jaarverslag 2016 Stichting Egelopvang Haarlem en omstreken Secretariaat Theemsstraat 64, 2014 RZ Haarlem Tel 06 28940779 www.egelopvanghaarlem.nl egelopvanghaarlem@gmail.com Bankrekening NL82 TRIO 0254 5140 49 Kvk 54078512 Jaarverslag 2016 Stichting Egelopvang

Nadere informatie

Info voor ambulance-medewerkers en overige hulpverleners

Info voor ambulance-medewerkers en overige hulpverleners Info voor ambulance-medewerkers en overige hulpverleners - Leeft solitair - Mannetje en vrouwtje blijven niet bij elkaar - Moeder en jongen blijven 2 tot 3 maanden bij elkaar - Is een schemer nachtdier

Nadere informatie

Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst. Voorganger: ds. Bert de Wit

Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst. Voorganger: ds. Bert de Wit Preek Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst Thema: @Home Voorganger: ds. Bert de Wit Schriftlezing: Lucas 15:11-32 Een vader had twee zonen zo begint het verhaal. Met de beschrijving van een gezin.

Nadere informatie

Samen met gemeenten. 1

Samen met gemeenten. 1 Samen met gemeenten. 1 Over ons Wetgeving Ontwikkelingen Samenwerking Ambitie Inhoud 2 Wat zijn onze doelstellingen? Hulp en opvang voor beschermde wilde vogels die door diverse oorzaken (tijdelijk!) niet

Nadere informatie

's-gravenzande Twee zwanen zijn gewond geraakt nadat ze een verkeerde landingspoging hadden uitgevoerd aan de Bagijnenland.

's-gravenzande Twee zwanen zijn gewond geraakt nadat ze een verkeerde landingspoging hadden uitgevoerd aan de Bagijnenland. Wasbeer gedumpt in Madestein Den Haag 2 Vissers hebben een kattentransportmandje in Recreatiegebied Madestein gevonden met daarin een wasbeer. Wasberen komen voornamelijk voor in Noord-Amerika. In Nederland

Nadere informatie

Nieuwsblad BoodschappenPlusBus. Oktober, november, december Senioren

Nieuwsblad BoodschappenPlusBus. Oktober, november, december Senioren Nieuwsblad BoodschappenPlusBus Oktober, november, december 2018 Senioren 1 2 Dank u voor uw interesse in de BoodschappenPlusBus. WAT IS DE BOODSCHAPPENPLUSBUS? Het doel van de BoodschappenPlusBus is het

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Stichting Dierenbescherming Curaçao

Jaarverslag 2013 Stichting Dierenbescherming Curaçao Jaarverslag 2013 Stichting Dierenbescherming Curaçao Datum: 30 mei 2014 Status: DEFINITIEF 1 Van boekenmarkt naar koopjesmarkt Om de andere maand wordt er op het dierenasiel te Parera een koopjesmakrt

Nadere informatie

Stichting Al wat leeft onder de Regenboog. Vogelopvang Onder de Regenboog, Eck en Wiel (Betuwe) Jaarverslag 2013

Stichting Al wat leeft onder de Regenboog. Vogelopvang Onder de Regenboog, Eck en Wiel (Betuwe) Jaarverslag 2013 Stichting Al wat leeft onder de Regenboog. Vogelopvang Onder de Regenboog, Eck en Wiel (Betuwe) Jaarverslag 2013 Eck en Wiel, 25 mei 2014 1 01. Inhoudsopgave Onderwerp Pagina 01. Inhoudsopgave 2 02. Inleiding

Nadere informatie

Inleiding WIST JE DAT JE GEVOEL VAAK BEPAALT WAT VOOR HUMEUR JE HEBT?

Inleiding WIST JE DAT JE GEVOEL VAAK BEPAALT WAT VOOR HUMEUR JE HEBT? Inleiding Gevoelens: we hebben ze allemaal. Maar soms is het lastig te weten hoe je je nu écht voelt. Je bent blij, maar ook zenuwachtig. Of je weet niet of je boos of verdrietig bent. Of je snapt niet

Nadere informatie

Bezoek de website voor meer informatie over deze 3 hondjes.

Bezoek de website voor meer informatie over deze 3 hondjes. Hondjes Het is stil rondom de adopties van hondjes zoals Polke, Pusia en Smyk. Ze verblijven alweer enige tijd bij gastgezinnen. Voor hen is helaas nog steeds geen belangstelling terwijl het geweldige

Nadere informatie

Jaarverslag en financiële Rapportage 2018

Jaarverslag en financiële Rapportage 2018 Jaarverslag en financiële Rapportage 2018 Stichting Dierenambulance Hoorn en omstreken Oprichtingsdatum: 28-07-1987 KVK-nummer: 41235301 RSIN-nummer: 800567468 Telefoonnummer: 0229-245353 Website: www.dierenambulancehoorn.nl

Nadere informatie

Dierenasiel Offem, een tweede kans voor ongewenste dieren

Dierenasiel Offem, een tweede kans voor ongewenste dieren ASIEL OFFEM NOORDWIJK Najaar 2017 STICHTING DIERENOPVANGCENTRUM NOORDWIJKNIEUWSBRIEF Dierenasiel Offem, een tweede kans voor ongewenste dieren Zoekt u een leuke hond of kat, kom dan eens bij ons kijken!

Nadere informatie

ENQUETE EPILEPSIE BIJ IERSE SETTERS

ENQUETE EPILEPSIE BIJ IERSE SETTERS ENQUETE EPILEPSIE BIJ IERSE SETTERS Uw gegevens Naam Adres Postcode Woonplaats Telefoonnummer E-mail Gegevens van uw hond Roepnaam Stamboeknaam Stamboeknummer Geboortedatum Huidige gewicht - - (dd-mm-jjjj)

Nadere informatie

Alles over de ambulance Lesboekje voor groep 5 & 6

Alles over de ambulance Lesboekje voor groep 5 & 6 Alles over de ambulance Lesboekje voor groep 5 & 6 1 1 Colofon Dit lesboekje is uitgegeven door: Ambulancezorg Nederland Veerallee 68 Postbus 489 8000 AL Zwolle T 038 422 57 72 F 038 422 26 47 info@ambulancezorg.nl

Nadere informatie

Dierenambulance Nijmegen zet zich belangeloos in voor mens en dier

Dierenambulance Nijmegen zet zich belangeloos in voor mens en dier Valk, foto DAN Ransuilkuiken, foto DAN Eerst Opkalefateren, dan Vrijlaten Dierenambulance Nijmegen zet zich belangeloos in voor mens en dier Brommetje, een van onze katers, kwam met een merel thuis. Het

Nadere informatie

STICHTING KITTENPLACE Zonnedauw LV Alphen aan den Rijn STICHTING KITTENPLACE

STICHTING KITTENPLACE Zonnedauw LV Alphen aan den Rijn STICHTING KITTENPLACE Zonnedauw 38 2408 LV Alphen aan den Rijn JAARVERSLAG 2018 INHOUDSOPGAVE Voorwoord 3 Doelstelling 4 Bestuur 4 Doelen 2018 4 Activiteiten 5 Financieel 7 Balans 7 Winst en Verliesrekening 8 Toelichting 9

Nadere informatie

STIN... st n. Aangenaam. Informatie voor ICD-dragers. en hun partners. Stichting ICD dragers Nederland

STIN... st n. Aangenaam. Informatie voor ICD-dragers. en hun partners. Stichting ICD dragers Nederland STIN... Aangenaam st n Informatie voor ICD-dragers en hun partners Stichting ICD dragers Nederland www.stin.nl Ik ben heel blij met de patiëntenorganisatie STIN. STIN heeft een website waarop veel informatie

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting DierenZorg Eemland

Beleidsplan Stichting DierenZorg Eemland Beleidsplan Stichting DierenZorg Eemland 2015 t/m 2020 Vogelopvang Soest, Eemweg 2E, Soest Dierentehuis t Hart, Eemweg 2D, Soest Dierenambulance Eemland Inhoud: - Vestiging - Werkzaamheden / onderdelen

Nadere informatie

Stichting ActieZwerfhonden Istanbul

Stichting ActieZwerfhonden Istanbul Stichting ActieZwerfhonden Istanbul Onze collega Jacobien Vegter zet zich al jaren in als vrijwilliger voor Stichting ActieZwerfhonden. Doelstelling van ActieZwerfhonden is onder andere het organiseren

Nadere informatie

Beleidsplan Dierenambulance Den Helder - Hollands Kroon

Beleidsplan Dierenambulance Den Helder - Hollands Kroon Beleidsplan 2017 Dierenambulance Den Helder - Hollands Kroon Den Helder, maart 2017 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan 2017 van de Stichting Dierenambulance Den Helder Hollands Kroon. Dit document is

Nadere informatie

PRAKTISCH ALLEEN THUIS BLIJVEN

PRAKTISCH ALLEEN THUIS BLIJVEN l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n PRAKTISCH ALLEEN THUIS BLIJVEN over houden van huisdieren Honden zijn groepsdieren en zijn van nature graag bij hun

Nadere informatie

Ons team en de kinderen wensen u prettige Kerstdagen en een bruisend, gezond en gelukkig Al sinds 2002 helpt Homeless Child vooral kinderen

Ons team en de kinderen wensen u prettige Kerstdagen en een bruisend, gezond en gelukkig Al sinds 2002 helpt Homeless Child vooral kinderen 2016 Ons team en de kinderen wensen u prettige Kerstdagen en een bruisend, gezond en gelukkig 2016. Al sinds 2002 helpt Homeless Child vooral kinderen maar ook vrouwen om een beter bestaan op te bouwen.

Nadere informatie

Leven / Leefomgeving Hou het gez(h)ond voor de hond

Leven / Leefomgeving Hou het gez(h)ond voor de hond Leven / Leefomgeving Hou het gez(h)ond voor de hond De Gezondheidsdienst van de Stad Gent wil burgers bewust laten nadenken, vooraleer een hond in huis te halen. Een hond in huis nemen heeft immers bepaalde

Nadere informatie

Saomy. Februari 2015. Villa Ticca

Saomy. Februari 2015. Villa Ticca Saomy Februari 2015 Met Saomi gaat het goed! Ik bezoek haar thuis waar haar vader aan het werk is en ondertussen ook op de kinderen past, moeder is aan het werk in Otavalo. Saomi doet het goed op school,

Nadere informatie

Sociaal jaarverslag 2006. Statutaire naam Stichting Dierenambulance Amersfoort en omstreken. Vestigingsplaats Amersfoort. Rechtsvorm Stichting

Sociaal jaarverslag 2006. Statutaire naam Stichting Dierenambulance Amersfoort en omstreken. Vestigingsplaats Amersfoort. Rechtsvorm Stichting 1 Sociaal jaarverslag 2006 Statutaire naam Stichting Dierenambulance Amersfoort en omstreken Vestigingsplaats Amersfoort Rechtsvorm Stichting Oprichting De Stichting Dierenambulance Amersfoort e.o. werd

Nadere informatie

Activiteitenverslag NDZ 2016

Activiteitenverslag NDZ 2016 Activiteitenverslag NDZ 2016 Bestuurlijke zaken Ook het jaar 2016 was voor de Stichting Nationale Dierenzorg een bijzonder druk jaar waarin veel gebeurd is. Het jaar werd gekenmerkt door de afronding en

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Beleid Stichting Dierenbescherming Curaçao

Beleid Stichting Dierenbescherming Curaçao Beleid Stichting Dierenbescherming Curaçao Datum: 15 mei 2012 Status: DEFINITIEF 1 Missie en Visie 1.1 Missie De missie van de Stichting Dierenbescherming Curaçao (SDBC) is het nastreven van het welzijn

Nadere informatie

Waarom dit boek? 7. 1 De ik-fabriek, wat is dat? Lichaamsseintjes Je lichaam is net een fabriek 17

Waarom dit boek? 7. 1 De ik-fabriek, wat is dat? Lichaamsseintjes Je lichaam is net een fabriek 17 Inhoud Waarom dit boek? 7 1 De ik-fabriek, wat is dat? 10 2 Lichaamsseintjes 14 3 Je lichaam is net een fabriek 17 4 De ik-fabriek, hoe ziet die eruit? 18 4.1 De eerste verdieping: voelen 20 4.2 De tweede

Nadere informatie

Dienstregeling Haarlem - IJmond Amsterdam, Haarlem, Zandvoort. Geldig vanaf 11 december 2016

Dienstregeling Haarlem - IJmond Amsterdam, Haarlem, Zandvoort. Geldig vanaf 11 december 2016 Haarlem - IJmond Amsterdam, Haarlem, Zandvoort Dienstregeling 2017 Geldig vanaf 11 december 2016 8 80 81 84 280 680 Haarlem Station - Hogeschool Inholland Zandvoort - Heemstede Station - Haarlem - Amsterdam

Nadere informatie

PRAKTISCHE OPLOSSINGEN BIJ DAGELIJKSE HANDELINGEN. ErgoThuis. Maatwerk in zelfstandigheid

PRAKTISCHE OPLOSSINGEN BIJ DAGELIJKSE HANDELINGEN. ErgoThuis. Maatwerk in zelfstandigheid PRAKTISCHE OPLOSSINGEN BIJ DAGELIJKSE HANDELINGEN ErgoThuis Maatwerk in zelfstandigheid ErgoThuis: maatwerk in zelfstandigheid In uw eigen omgeving doet u de dagelijkse dingen graag zelf. Toch komt het

Nadere informatie

5.3. Boekverslag door A woorden 18 maart keer beoordeeld. Nederlands. Samenvatting boek In blind vertrouwen

5.3. Boekverslag door A woorden 18 maart keer beoordeeld. Nederlands. Samenvatting boek In blind vertrouwen Boekverslag door A. 1669 woorden 18 maart 2002 5.3 137 keer beoordeeld Vak Nederlands Samenvatting boek In blind vertrouwen Als ze 40 is krijgt Jessie Hickford een oogziekte. Op haar 52 is ze totaal blind.

Nadere informatie

EHBébé. Ongevallengids voor kinderen tussen 0 en 3 jaar

EHBébé. Ongevallengids voor kinderen tussen 0 en 3 jaar EHBébé Ongevallengids voor kinderen tussen 0 en 3 jaar Bij baby s en peuters moet je vaak ogen op je rug hebben. Jammer genoeg ontsnappen ze al eens aan onze waakzame blik, soms met de nodige blutsen,

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Wij zijn wegwerpkinderen

Boekverslag Nederlands Wij zijn wegwerpkinderen Boekverslag Nederlands Wij zijn wegwerpkinderen door Thea Beckman Boekverslag door een scholier 1406 woorden 6 oktober 2008 7,6 23 keer beoordeeld Auteur Genre Thea Beckman Jeugdboek Eerste uitgave 1980

Nadere informatie

DiereNieuws PAGINA 1 EDITIE VOORJAAR 2009

DiereNieuws PAGINA 1 EDITIE VOORJAAR 2009 DiereNieuws Deze maand 10% korting op alle Frontline producten. Eindelijk is het zover, de lente is begonnen! s Avonds langer licht en het weer wordt aangenamer. Dit brengt alleen ook weer nare dingen

Nadere informatie

door Sebastiaan Heins

door Sebastiaan Heins door Sebastiaan Heins 3 2 e druk november 2012 Sebastiaan J.R. Heins - 23 mei 2012 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze opgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand

Nadere informatie

Wij zijn u dan ook enorm erkentelijk en wensen u veel leesplezier toe met dit jaarverslag.

Wij zijn u dan ook enorm erkentelijk en wensen u veel leesplezier toe met dit jaarverslag. 2014 Mei 2015 Geachte sponsor, donateur, belangstellende, Voor u ligt het jaarverslag 2014 van het Zwols Dierenasiel. Ook dit jaar willen we de sponsoren, de donateurs en de organisaties die de werkzaamheden

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF, 1 E JAARGANG, NUMMER 1

NIEUWSBRIEF, 1 E JAARGANG, NUMMER 1 NIEUWSBRIEF, 1 E JAARGANG, NUMMER 1 Stichting SIS Steun in Spaanse asielen Dit is de eerste nieuwsbrief van Stichting S.I.S. Met de nieuwsbrief willen wij u extra informatie geven over het door ons ondersteunde

Nadere informatie

Beleidsplan. Dierenambulance VELSEN

Beleidsplan. Dierenambulance VELSEN Beleidsplan Dierenambulance VELSEN Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan 2016 van de Stichting Dierenambulance Velsen. Dit document is geschreven om de doelstelling, visie en ambitie weer te geven van

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Introductie

Hoofdstuk 1. Introductie Hoofdstuk 1 Introductie Wat kan dit boek voor jou betekenen? Als je dit boek leest, sta je op het punt een enorm succes te maken van je bedrijf. Dat vind ik geweldig cool. Welkom! Mijn naam is Marielle

Nadere informatie

GOED VRIENDJE? FOUT VRIENDJE?

GOED VRIENDJE? FOUT VRIENDJE? Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Veilig Thuis, tel.: 0800 2000 Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een uitgave van JIP Den Haag en Middin.

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Vrijen door Haye van der Heyden

Boekverslag Nederlands Vrijen door Haye van der Heyden Boekverslag Nederlands Vrijen door Haye van der Heyden Boekverslag door een scholier 1455 woorden 10 december 2006 5,9 13 keer beoordeeld Auteur Genre Haye van der Heyden Jeugdboek Eerste uitgave 1997

Nadere informatie

Beleidsplan 2016. Dierenambulance Den Helder - Hollands Kroon

Beleidsplan 2016. Dierenambulance Den Helder - Hollands Kroon Beleidsplan 2016 Dierenambulance Den Helder - Hollands Kroon Den Helder, februari 2016 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan 2016 van de Stichting Dierenambulance Den Helder Hollands Kroon. Dit document

Nadere informatie

Ontdek je kracht voor de leerkracht

Ontdek je kracht voor de leerkracht Handleiding les 1 Ontdek je kracht voor de leerkracht Voor je ligt de handleiding voor de cursus Ontdek je kracht voor kinderen van groep 7/8. Waarom deze cursus? Om kinderen te leren beter in balans te

Nadere informatie

Milan en Timo, voor altijd samen

Milan en Timo, voor altijd samen Milan en Timo, voor altijd samen Petra en Arthur wonen al ruim zes jaar samen wanneer zij in 1994 besluiten om te gaan trouwen. Tot dan vormen zij en hun hond, parkieten en vissen een 'gezin'. In februari

Nadere informatie

Zorg met Passie voor uw Huisdier; 'Samen Beter' Nieuwsbrief Dierenkliniek Goeree Overflakkee september 2013

Zorg met Passie voor uw Huisdier; 'Samen Beter' Nieuwsbrief Dierenkliniek Goeree Overflakkee september 2013 Nieuwsbrief Dierenkliniek Goeree Overflakkee september 2013 Verzorging en Vaccineren van uw huisdier Aandacht voor het dier...ook bij het vaccineren!! Een hond kan best heel snel ingeënt worden. U staat

Nadere informatie

Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2011

Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2011 Stichting JAARVERSLAG 2011 dd 13-02-2013 INHOUDSOPGAVE Voorwoord... 3 Inleiding... 4 Doel van de stichting... 4 Werkwijze... 4 Locatie... 4 Bestuursverslag... 5 Bestuursvergaderingen... 5 Financieel verslag...

Nadere informatie