V60 Plug-in Hybrid. Quick Guide Web Edition

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "V60 Plug-in Hybrid. Quick Guide Web Edition"

Transcriptie

1 V60 Plug-in Hybrid Quick Guide Web Edition

2 GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! Deze folder bevat slechts een greep uit de meest gebruikelijke autofuncties. Het instructieboekje en de overige handleidingen bevatten belangrijke informatie en alle waarschuwingsteksten en veiligheidsinstructies. De volgende symbolen betekenen: 1 Verwijst naar onderdelen op overzichtsfiguren. Stapsgewijze instructies. Extra belangrijk om het instructieboekje door te nemen. Op de laatste pagina vindt u belangrijke informatie, waarschuwingen en veiligheidsinstructies die u dient door te nemen. Opties staan aangegeven met een sterretje *. Lees bovendien meer over uw auto op 01 Uw hybride Rijstanden Opladen Preconditioning Mobiele app 02 Starten en wegrijden Transpondersleutel Motor starten en afzetten Parkeerrem Keyless-systeem* Ruitenwissers 03 Bestuurdersondersteunende systemen BLIS* Voetgangersdetectie* Functies van uw auto Bediening klimaatregeling Verlichtingsbediening Instrumentenpaneel Infotainment-systeem Telefoon* Externe geluidsbron Knoppen op middenconsole Instellingen in menusysteem 06 Tips Autoverzorging Alle ruiten openen Opbergmogelijkheden AUX/USB*- en 12 V-aansluitingen 04 Bestuurdersmilieu Stoel instellen Stuurwiel instellen Schuifdak*

3 Uit welke rijstanden kan ik kiezen? 01 De auto wordt aangedreven met twee motoren een elektromotor en een dieselmotor. U kunt kiezen uit verschillende rijstanden. Het is niet mogelijk de verkeerde rijstand te kiezen een processor controleert op basis van parameters als de rijeigenschappen en het brandstofverbruik of de rijstand optimaal is en schakelt zo nodig over op een andere rijstand. 1 SAVE Hybride-accu opladen, wanneer u weet dat u de elektromotor later nodig zult hebben, zoals bij een stadsrit. Op PURE drukken, wanneer u aan de stadsrit begint. 2 AWD Vierwielaandrijving activeren. Voornamelijk bedoeld voor gebruik op lage snelheden bij gladheid om de grip en rijeigenschappen te verbeteren. 3 POWER Beide motoren zorgen voor aandrijving van de auto voor en sportievere rijstijl en een beter opnemende motor. 4 HYBRID Dit is de standaardrijstand van de auto. Beide motoren worden gebruikt apart of gelijktijdig en een processor bepaalt wat het beste is in iedere situatie. 5 PURE De auto wordt aangedreven door de elektromotor. De dieselmotor start automatisch, wanneer de accu moet worden bijgeladen.

4 Waar ligt de laadkabel? 01 De laadkabel zit in de opbergruimte onder de laadvloer in de bagageruimte. Hoe open en sluit ik de klep van de laadaansluiting? 01 Lichtjes tegen de achterkant van de klep duwen en loslaten. Klep openen. Afdekking van de laadaansluiting lostrekken en ophangen aan de binnenkant van de klep. Klep van de laadaansluiting in omgekeerde volgorde sluiten. Hoe start ik de oplading? 01 Laadkabel aansluiten op het 230 V-stopcontact. Controleren of de schakelaar in stand AAN staat. Laadstroom via regeleenheid verhogen/verlagen. Hoe hoger de stroomsterkte, hoe kortere de oplaadtijd. Laadkabel aansluiten op de auto. Knop voor de Approach-verlichting op de transpondersleutel indrukken op het instrumentenpaneel verschijnt dan de resterende laadtijd. De laadstatus is af te lezen aan de lampjes rond de laadaansluiting op de auto en via de mobiele Volvo On Call*-app.

5 Hoe beëindig ik de oplading? 01 Auto ontgrendelen met de transpondersleutel. Laadkabel loskoppelen bij de auto. Laadkabel loskoppelen bij het 230 V- stopcontact. Laadkabel terugplaatsen in het opbergvak onder de vloer van de bagageruimte. Hoe werkt de regeleenheid van de laadkabel? 01 1 Brandend symbool: Geeft de gekozen laadstroom aan. 2 Schakelaar AAN/UIT. 3 Brandend symbool: Kabel aangesloten op 230 V. 4 Laadstroom verhogen. 5 Laadstroom verlagen. 6 Brandend symbool: Kabel aangesloten op de auto. Wat geven de lampjes van de laadaansluiting aan? 01 Continu wit: Hulpverlichting Continu oranje Stand-bystand Snelle groene knipperingen: Oplading van slecht geladen accu Langzame groene knipperingen: Oplading van goed geladen accu Continu groen: Oplading gereed Blauw: Timer ingeschakeld Rood: Storing

6 Hoe activeer ik de preconditioning? 01 De preconditioning dient voornamelijk om voor een geplande rit de optimale omstandigheden te creëren voor de elektrische aandrijving van de auto. De functie zorgt ook voor verwarming/koeling van het interieur en is direct te starten via het instrumentenpaneel, de transpondersleutel of de mobiele Volvo On Call*-app. Activeren via instrumentenpaneel: Op OK op de linker stuurhendel drukken. Duimwiel naar Preconditioning draaien en op OK drukken. Uit Directe start, timer, Buiten park. of Binnen park. kiezen (alleen te activeren als de auto met de laadkabel wordt opgeladen). Uw keuze bevestigen met OK. Activeren via transpondersleutel: Knop voor Approach-verlichting ca. 2 seconden lang indrukken. Het controlelampje knippert enkele malen kort en gaat continu branden, wanneer de preconditioning actief is. Voor meer informatie over activering via de mobiel, zie de handleiding bij Volvo On Call*. Wat kan ik met de Volvo On Call*-app doen? 01 De Volvo On Call-app is overal en altijd te gebruiken. Met één druk op een knop kunt u via de mobiel onder meer de auto opsporen en op afstand vergrendelen, bepaalde meterstanden en de ladingstoestand controleren en de preconditioning instellen. De app wordt continu bijgewerkt. Voor meer informatie, zie de handleiding bij Volvo On Call*.

7 Hoe werkt de transpondersleutel? 02 1 Portieren alsmede kofferdeksel ontgrendelen en alarm deactiveren*. 2 Portieren en kofferdeksel vergrendelen en alarm activeren. 3 Approach -verlichting. 4 Alleen kofferdeksel ontgrendelen. 5 Informatie* over de auto. 6 Paniekfunctie In de transpondersleutel zijn instellingen op te slaan voor onder meer de buitenspiegels en de bestuurdersstoel*. Wat geven de controlelampjes* op de transpondersleutel aan? 02 1 Groen lampje: De auto is vergrendeld. 2 Oranje lampje: De auto is ontgrendeld. 3 Rood lampje: Het alarm is afgegaan. Rode lampjes lichten beurtelings op: het alarm ging minder dan 5 minuten geleden af. Hoe start ik de motor? 02 Zorg dat u de laadkabel hebt losgekoppeld, voordat u de auto start. Transpondersleutel in het contactslot duwen. Rempedaal volledig intrappen. Knop START/STOP ENGINE kort indrukken en loslaten. De elektromotor draait, wanneer de cijfers op de snelheidsmeter of toerenteller en de andere meters oplichten.

8 Hoe zet ik de motor af? 02 Knop START/STOP ENGINE kort indrukken en loslaten de motor slaat af. De elektromotor is uitgeschakeld, wanneer de cijfers op de snelheidsmeter of toerenteller en de andere meters doven. Transpondersleutel uit het contactslot nemen. Hoe gebruik ik de parkeerrem? 02 Inschakelen Rempedaal bedienen. Op de handgreep PUSH LOCK/PULL RE- LEASE drukken het waarschuwingssymbool op het instrumentenpaneel gaat knipperen. Wanneer het symbool continu brandt, is de parkeerrem ingeschakeld. Rempedaal loslaten. Uitschakelen Rempedaal bedienen. Aan de handgreep PUSH LOCK/PULL RE- LEASE trekken. Hoe werkt het Keyless-systeem*? 02 U kunt de sleutel dan ook in bijvoorbeeld uw binnenzak laten liggen. Vergrendelen en alarm inschakelen (zie afbeelding) Achterkant van een van de buitenste portierhandgrepen aanraken of lichtjes op de kleinste van de beide met rubber beklede knoppen op de achterklep drukken. Ontgrendelen en alarm uitschakelen Portierhandgreep beetpakken en het portier op de gebruikelijke manier openen of lichtjes op de grote van de beide met rubber beklede knoppen op de achterklep drukken.

9 Hoe schakel ik de ruitenwissers en regensensor* van de voorruit in? 02 Hendel omlaaghalen om de ruitenwissers van de voorruit in te schakelen of omhoog voor één enkele wisslag. 1 Regensensor Aan/Uit. 2 Gevoeligheid sensor of duur intervalfunctie instellen. 3 Wisser achterruit intervalfunctie/normale functie. Wat doet BLIS*? 03 Het Blind Spot Information System informeert over achterliggers in de zogeheten dode hoeken van de auto en voor snel naderende achterliggers. BLIS wordt bij het starten van de motor geactiveerd, maar kan met een druk op de knop worden geactiveerd/gedeactiveerd. Hoe werkt de voetgangersdetectie*? 03 De auto heeft Collision Warning met Auto-Brake en voetgangersdetectie dat kan waarschuwen voor voertuigen en voetgangers en ervoor kan (af-) remmen. Het systeem is slechts een hulpmiddel en werkt niet in alle situaties zo heeft het moeite met voetgangers die een lengte kleiner dan 80 cm hebben of gedeeltelijk zichtbaar zijn. Het is belangrijk dat u dit inziet.

10 Hoe stel ik de stoel in? 04 1 Voorkant zitgedeelte omhoog/omlaag. 2 Stoel omhoog/omlaag. 3 Stoel vooruit/achteruit. 4 Rugleuning kantelen. 5 Instellingen opslaan voor elektrisch bedienbare stoel*. 6 Geheugenknoppen voor elektrisch bedienbare stoel. Instelling opslaan: Knop voor vastlegging van de instelling ingedrukt houden, terwijl u op de geheugenknop van uw keuze drukt. Ook de stoelinstellingen zijn op te slaan in de transpondersleutel*. Hoe stel ik het stuur in? 04 Blokkering opheffen. Stuur vooruit-/achteruit- en omhoog-/ omlaagbewegen. Stuur vergrendelen.

11 Hoe werkt het schuifdak*? 04 Automatisch maximaal openen. Handmatig openen. Handmatig sluiten. Automatisch maximaal sluiten. Ventilatiestand activeren. Ventilatiestand deactiveren. Hoe regel ik de temperatuur? 1 Eraan draaien voor onafhankelijke temperatuurinstelling links/rechts in passagiersruimte. Op het beeldscherm verschijnt de gekozen temperatuur. 2 Op AUTO indrukken voor automatische regeling van de luchtverdeling en de overige functies. Op het beeldscherm staat AUTO-KLIMAAT. Hoe ontdooi ik de voorruit? Eenmaal indrukken om de elektrische voorruitverwarming* te activeren symbool (1) brandt op het beeldscherm. Tweemaal indrukken om ook de maximale hoeveelheid lucht naar de voorruit en zijruiten te sturen symbolen (1) en (2) branden. Driemaal indrukken om beide functies uit te schakelen geen van de symbolen brandt. Zonder elektrische voorruitverwarming: Indrukken om de luchtstroom te activeren/deactiveren.

12 Hoe werkt de Auto-stand van de verlichtingsbediening? De rijverlichting schakelt automatisch tussen dagrijlicht en dimlicht. Het groot licht wordt mogelijk ingeschakeld, wanneer u het dimlicht voert. Actief groot licht (AHB)* dat automatisch schakelt tussen dimlicht en groot licht of de grootlichtbundel aanpast op de verkeersomstandigheden kan worden gebruikt. De tunneldetectie* is geactiveerd. Welke functies worden er op het instrumentenpaneel weergegeven? 1 Hybride-accumeter verschijnt bij Hybrid-thema. Wanneer de elektromotor stroom genereert voor de accu, verschijnen er bellen. 2 Actuele ladingstoestand. 3 Actieve rijstand. 4 Het symbool gaat branden, wanneer de dieselmotor loopt. 5 Hybridguide. Geeft de grens aan waarbij de dieselmotor aan- of afslaat. Gaspedaalstand (grote wijzer) in verhouding tot het beschikbare elektromotorvermogen (kleine wijzer). Hoe bedien ik de boordcomputer? 1 OK indrukken om de boordcomputermenu s te openen, opties te activeren en meldingen te bevestigen. 2 Met het duimwiel door de boordcomputeropties bladeren. 3 Met RESET gegevens in de actuele boordcomputerfunctie op nul stellen en een stap teruggaan binnen het menusysteem.

13 Hoe zet ik de dagteller op nul? Tweemaal kort op de knop RESET van de linker stuurhendel drukken. Naar dagteller T1 of T2 scrollen met het duimwiel. Lang op RESET drukken om op nul te stellen. Hoe werkt de schakelindicator*? 5 De pijlen van de schakelindicator geven aan wanneer u moet opschakelen of terugschakelen om zo zuinig mogelijk te rijden. Afgebeeld is een digitaal* instrumentenpaneel. Analoog instrumentenpaneel. Hoe is het uiterlijk van het instrumentenpaneel aan te passen? Een digitaal* instrumentenpaneel biedt de mogelijkheid om verschillende thema s te kiezen, zoals Hybrid of Eco. Om van thema te wisselen: Op de knop OK van de linker stuurhendel drukken, terwijl de motor loopt. Aan het duimwiel van de hendel draaien om de menu-optie Thema s te kiezen. Aan het duimwiel draaien om een thema te kiezen en op OK drukken om uw keuze te bevestigen. De themakeuze wordt opgeslagen in de transpondersleutel*.

14 Hoe werkt de actieradius/ ---- km actieradius? Op het instrumentenpaneel verschijnt een schatting van de actieradius op basis van eerdere rijomstandigheden en de resterende hoeveelheid brandstof. Wanneer...km op het display staat, zijn geen garanties meer te geven voor de resterende actieradius. Tank zo spoedig mogelijk. Afgebeeld is een digitaal* instrumentenpaneel. Analoog instrumentenpaneel. Hoe navigeer ik binnen de Infotainment-menu s? Op RADIO, MEDIA, My CAR, NAV* of TEL* drukken om een hoofdbron te kiezen. Op OK/MENU of op het duimwiel* op het stuur drukken om het hoofdmenu van de gekozen bron te openen. Aan TUNE of aan het duimwiel draaien om te navigeren binnen de menu s. Op OK/MENU of op het duimwiel drukken om een keuze te maken binnen de menu s. Kort op EXIT drukken om een stap terug te doen binnen het menusysteem, een functie te annuleren of ingevoerde tekens te wissen. Lang op de knop EXIT drukken om terug te gaan naar de normaalweergave of naar de hoofdbronweergave. Tips: Om het snelmenu te openen in de standen NAV of TEL eenmaal op NAV of TEL drukken. Nogmaals drukken om terug te gaan naar de normaalweergave.

15 Hoe kan ik het Infotainment-systeem inen uitschakelen? Kort indrukken om het systeem te activeren. Lang indrukken (totdat het scherm dooft) om het systeem uit te schakelen. Om het geluid te onderdrukken (MUTE): eenmaal kort indrukken tweemaal om het geluid opnieuw in te schakelen. Hoe pair ik een Bluetooth -telefoon? Op TEL* op de middenconsole drukken. Externe eenheid identificeerbaar/zichtbaar maken via Bluetooth. Op OK/MENU drukken en de aanwijzingen op het beeldscherm volgen. De externe eenheid is daarmee aangesloten op de auto en kan via de auto worden bediend. De telefoon wordt in het vervolg automatisch gekoppeld aan de auto. Bij een mislukte aansluiting. hoe kan ik bellen? Op TEL* op de middenconsole drukken. Het gewenste nummer invoeren of het duimwiel op het stuur omlaagdraaien om het telefoonboek te openen of omhoogdraaien om de gesprekslijst te openen. Op het duimwiel drukken om te bellen. Gesprek beëindigen met een druk op EXIT. Voor meer manieren om met de telefoon te bellen.

16 Hoe kan ik de telefoon beantwoorden*? Op duimwiel drukken om inkomende gesprekken te beantwoorden. Gesprek weigeren/beëindigen met een druk op EXIT. Voor meer manieren om de telefoon te beantwoorden. Hoe sluit ik een externe geluidsbron aan? Externe eenheid aansluiten via de AUX- of USB*-ingang in de middenconsole. Op MEDIA drukken. Aan TUNE draaien, totdat de gewenste geluidsbron verschijnt. Op OK/MENU drukken. Voor andere aansluitingen van een externe eenheid. Hoe geef ik een gps*-bestemming aan? Op NAV drukken om het navigatiesysteem in te schakelen. Nogmaals op NAV drukken en Adres opgeven kiezen met OK/MENU. Eén of meer zoekcriteria aangeven met behulp van het schrijfwiel of via de numerieke toetsenset op de middenconsole. Vervolgens kiezen uit Als enige bestemming opgeven of Als deelbestemming opgeven en op OK/MENU drukken. Voor meer informatie en marktspecifieke gegevens, zie de RTI-handleiding*.

17 Hoe sla ik een functie op onder de knop FAV? Hoofdbron kiezen (bijv. RADIO, MEDIA). Bron kiezen (bijv. AM, DISC). FAV ingedrukt houden, totdat het favorietenmenu verschijnt. Aan TUNE draaien om een optie uit de lijst te kiezen en op OK/MENU drukken om op te slaan. Wanneer de hoofdbron actief is, kunt u de opgeslagen favoriet bereiken door kort op FAV te drukken. Welke instellingen zijn mogelijk in het menusysteem? In MY CAR zijn tal van autofuncties te regelen, zoals de instellingen voor het klok, de buitenspiegels en vergrendelingen. Zie de eerdere rubriek Hoe navigeer ik in het Infotainment-systeem? voor de te gebruiken knoppen. Hoe stel ik de klok in? Naar Instellingen > Systeeminstellingen > Tijd scrollen in MY CAR. Op OK/MENU drukken om het vakje voor de uuraanduiding te activeren. Aan TUNE draaien om de uuraanduiding in te stellen en op OK/ MENU drukken om weer te deactiveren. Aan TUNE draaien om het vakje voor de minuutaanduiding te markeren en op OK/ MENU drukken. Aan TUNE draaien om de minuutaanduiding in te stellen en op OK/MENU drukken om weer te deactiveren. Aan TUNE draaien om OK te markeren en op OK/MENU drukken.

18 Hoe moet ik de auto wassen? 06 Voor de lak is het beter om de auto met de hand te wassen dan in een automatische wasstraat. Een nieuwe laklaag is bovendien kwetsbaarder dan een oude laag. U wordt daarom geadviseerd de eerste maanden na aankoop van een nieuwe auto deze alleen met de hand te wassen. Schoon water en een spons gebruiken. Erop letten dat vuil en zand krassen op de lak kunnen veroorzaken. Hoe moet ik leren bekleding reinigen*? 06 Voor het behoud van het uiterlijk van leer is regelmatige leerverzorging vereist. Daarom is het zaak om leren bekleding één tot vier keer per jaar te behandelen met de Volvo Leather Care-kit. De Volvo Leather Care-kit is te verkrijgen bij de Volvo-dealer. Hoe kan ik alle zijruiten tegelijkertijd openen? 06 Minimaal 4 seconden de ontgrendelingsknop op de transpondersleutel indrukken om alle zijruiten tegelijkertijd te openen.

19 Waar zitten de opbergmogelijkheden? 06 Hier ziet u enkele van de opbergmogelijkheden van de auto. In het instructieboekje staan meer opbergmogelijkheden. Waar zitten de AUX/USB*-ingang en 12 V-aansluitingen? 06 De 12 V-aansluitingen in de middenconsole zijn alleen te gebruiken met de transpondersleutel in sleutelstand I of hoger. De 12 V-aansluiting* in de bagageruimte is altijd te gebruiken.

20 Hoe start ik de oplading? Controleer of het 230 V-stopcontact zich leent voor het opladen van een elektrisch voertuig. De regeleenheid van de laadkabel past de laadstroom (6 16 A, afhankelijk van de markt) aan om overbelasting van het 230 V-stopcontact tegen te gaan. Hoe werkt de regeleenheid van de laadkabel? Gebruik nooit een verlengkabel. Laad de auto alleen op aan goedgekeurde stopcontacten. De aardlekschakelaar in de regeleenheid van de laadkabel zorgt voor beveiliging van de auto, maar er bestaat mogelijk gevaar voor overbelasting op het 230 V-net. Hoe activeer ik de preconditioning? Bij Buiten park. produceert de verwarming op brandstof uitlaatgassen, maar niet bij Binn. parkeren. Volvo adviseert u om voor directe start van de preconditioning dit via de transpondersleutel of de mobiele telefoon te doen. Hoe start ik de motor? Na een koude start is het stationaire toerental verhoogd ongeacht buitentemperatuur. Het is onderdeel van Volvo s effectieve uitlaatgasreinigingssysteem. Vanwege de voorgloeifunctie slaan bepaalde dieselmotoren bij een koude start wellicht later aan. Bij motorstart in normale omstandigheden wordt doorgaans de elektrische aandrijving gebruikt. De dieselmotor blijft uitgeschakeld. In bepaalde gevallen slaat echter de dieselmotor aan, zoals mogelijk het geval is bij een lage omgevingstemperatuur of als de hybrideaccu moet worden opgeladen. Hoe werkt het Keyless*-systeem? Het Keyless-systeem werkt mogelijk niet, wanneer u de portierhandgrepen met handschoenen aan bedient. Wat doet BLIS*? BLIS vormt slechts een aanvulling geen vervanging voor een veilige rijstijl en het gebruik van de buitenspiegels. BLIS werkt niet in scherpe bochten. BLIS werkt evenmin, wanneer u achteruitrijdt. Hoe werkt de voetgangersdetectie*? Het systeem kan niet altijd alle voetgangers detecteren en heeft bijvoorbeeld moeite met slechts gedeeltelijk zichtbare voetgangers, voetgangers die gekleed gaan in kleding die de lichaamscontouren verhult of voetgangers met een lengte tot korter dan 80 cm. U bent er altijd zelf verantwoordelijk voor dat u de auto correct bestuurt en voldoende afstand houdt, rekening houdend met de rijsnelheid. Hoe stel ik de stoel in? Stel de bestuurdersstoel in vóórdat u wegrijdt. Doe dit nooit tijdens het rijden. Controleer of de stoel vergrendeld staat om letsel te voorkomen bij hard afremmen of een aanrijding. Hoe stel ik het stuur in? Stel (na instelling van de bestuurdersstoel) het stuurwiel in vóórdat u wegrijdt. Doe dit nooit tijdens het rijden. Hoe werkt het schuifdak*? Kinderen, andere passagiers of voorwerpen kunnen bekneld raken door de bewegende delen van het schuifdak. Let altijd op bij bediening van het schuifdak. Neem bij het verlaten van de auto de transpondersleutel mee. Hoe werkt de actieradius/ ---- km actieradius? Als u net van rijstijl bent veranderd, is een bepaalde foutmarge mogelijk. Hoe moet ik leren bekleding reinigen*? Sommige geverfde kledingstukken (zoals spijkerbroeken en suède kleding) kunnen afgeven en voor vlekken op de bekleding zorgen. Gebruik nooit sterke oplosmiddelen, omdat die de bekleding mogelijk beschadigen. Waar zitten de AUX/USB*-ingang en 12 V-aansluitingen? Voor alle aansluitingen geldt een stroom van maximaal 10 A (120 W). Lees meer over uw auto op TP (Dutch) AT Printed in Sweden, Göteborg 2013, Copyright Volvo Car Corporation

NAVIGON 20 EASY NAVIGON 20 PLUS

NAVIGON 20 EASY NAVIGON 20 PLUS NAVIGON 20 EASY NAVIGON 20 PLUS Gebruikershandboek Nederlands Juni 2010 De doorgestreepte container wil zeggen dat het product binnen de Europese Gemeenschap voor gescheiden afvalverzameling moet worden

Nadere informatie

Printed in Korea Code No.: GH68-17359A Dutch. 02/2008. Rev. 1.0. World Wide Web http://www.samsungmobile.com

Printed in Korea Code No.: GH68-17359A Dutch. 02/2008. Rev. 1.0. World Wide Web http://www.samsungmobile.com Sommige beschrijvingen in deze gebruiksaanwijzing kunnen afwijken van uw telefoon. Dit is afhankelijk van het land waar u de telefoon gekocht heeft, de geïnstalleerde software of uw serviceprovider. Uw

Nadere informatie

Communiceren Surfen Foto's en video's. Veiligheid

Communiceren Surfen Foto's en video's. Veiligheid Moto G afb In het kort Start t Startscherm en apps Beheren en aanpassen Bellen Contacten Berichten E-mail Typen Communiceren Surfen Foto's en video's Muziek Boeken Games Locatie catievaststellen en navigeren

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING. PowerMaster-10 G2. Volledig 2-weg draadloos alarmsysteem. www.visonic.com

GEBRUIKERSHANDLEIDING. PowerMaster-10 G2. Volledig 2-weg draadloos alarmsysteem. www.visonic.com GEBRUIKERSHANDLEIDING PowerMaster-10 G2 Volledig 2-weg draadloos alarmsysteem www.visonic.com Gebruikershandleiding PowerMaster-10 G2 Versie 17 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 Voorwoord... 3 Overzicht...

Nadere informatie

TomTom GO Gebruikershandleiding

TomTom GO Gebruikershandleiding TomTom GO Gebruikershandleiding Inhoud Welkom bij navigatie met TomTom 6 Wat is er nieuw 7 Nieuw in deze release... 7 Starten 8 In de auto installeren... 8 Het navigatiesysteem positioneren... 8 Het navigatiesysteem

Nadere informatie

Samsung B2700. Gebruiksaanwijzing

Samsung B2700. Gebruiksaanwijzing Samsung B2700 Gebruiksaanwijzing Over deze gebruiksaanwijzing Deze gebruiksaanwijzing begeleidt u bij het gebruik van de functies en mogelijkheden van uw mobiele telefoon. Om de telefoon snel in gebruik

Nadere informatie

LIBRE LX *INFMANU3819*

LIBRE LX *INFMANU3819* LIBRE LX VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN Pride Leverancier: Adres: WAARSCHUWING! Het eerste afstellen van deze scootmobiel en het uitvoeren van alle in deze handleiding gegeven procedures dient door een goedgekeurde

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Draagbare draadloze luidspreker MD-12

Gebruikershandleiding Draagbare draadloze luidspreker MD-12 Gebruikershandleiding Draagbare draadloze luidspreker MD-12 Uitgave 1.1 NL Gebruikershandleiding Draagbare draadloze luidspreker MD-12 Inhoudsopgave Veiligheid 3 Aan de slag 4 Over uw accessoire 4 Toetsen

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Uw ipad voorbereiden voor optimaal gebruik tijdens Testafnames

Hoofdstuk 1: Uw ipad voorbereiden voor optimaal gebruik tijdens Testafnames Hoofdstuk 1: Uw ipad voorbereiden voor optimaal gebruik tijdens Testafnames Stap-voor-stap instructies Januari 2014 Copyright 2014. NCS Pearson, Inc. of haar filiaal/filialen. Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Gefeliciteerd met uw keuze voor BOSS ME-0 Guitar Multiple Effects. Voordat u dit apparaat in gebruik neemt, raden wij u aan u de secties getiteld HET APPARAAT OP EEN VEILIGE MANIER

Nadere informatie

ipod nano Overzichtshandleiding

ipod nano Overzichtshandleiding ipod nano Overzichtshandleiding 2 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 4 Basiskenmerken van de ipod nano 5 De ipod nano in één oogopslag 5 De regelaars van de ipod nano gebruiken 9 De regelaars van de ipod nano uitschakelen

Nadere informatie

SB 15/230. Actieve speaker soundbar. Designed to Entertain. Handleiding Nederlands

SB 15/230. Actieve speaker soundbar. Designed to Entertain. Handleiding Nederlands SB 15/230 Actieve speaker soundbar Handleiding Nederlands Designed to Entertain. SB 15/230 Soundbar Home Theater Speaker System Handleiding Inhoud Inleiding... 3 Eigenschappen en Functies... 3 Inhoud Set...

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING PUMA 20 9006394D

GEBRUIKERSHANDLEIDING PUMA 20 9006394D GEBRUIKERSHANDLEIDING NL PUMA 20 9006394D Nederlands 2011 Handicare Alle rechten voorbehouden. De verstrekte informatie mag geenszins worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt op welke wijze en met

Nadere informatie

Documentatiegids bij TomTom Start 20-serie

Documentatiegids bij TomTom Start 20-serie Documentatiegids bij TomTom Start 20-serie Inhoud Wat zit er in de doos? 6 Wat zit er in de doos?... 6 Lees mij eerst 7 In je auto installeren... 7 Het navigatiesysteem in- en uitschakelen... 7 Installatie...

Nadere informatie

Dell Venue Pro 11 5130 Gebruikshandleiding

Dell Venue Pro 11 5130 Gebruikshandleiding Dell Venue Pro 11 5130 Gebruikshandleiding Regelgevingsmodel: T06G Regelgevingstype: T06G001 Opmerkingen, voorzorgsmaatregelen, en waarschuwingen OPMERKING: Een OPMERKING duidt belangrijke informatie aan

Nadere informatie

VOORDAT U DE WASMACHINE IN GEBRUIK NEEMT 1.Verwijderen van de verpakking en inspectie

VOORDAT U DE WASMACHINE IN GEBRUIK NEEMT 1.Verwijderen van de verpakking en inspectie 30106300aNL.fm Page 1 Friday, January 8, 2010 5:08 PM GEBRUIKSOMSCHRIJVING Deze wasmachine is uitsluitend bestemd voor het wassen en centrifugeren van in de machine wasbaar wasgoed, in hoeveelheden die

Nadere informatie

Snel aan de slag Installatiegids (versie 4.2)

Snel aan de slag Installatiegids (versie 4.2) Internet Control Station Kijk op www.klikaanklikuit.nl /page/ mijn-ics-1000/ voor de meest recente gebruiksaanwijzing en updates. Snel aan de slag Installatiegids (versie 4.2) ICS-1000 Het grootste gemak

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Rider 15V2. Neem de gebruiksaanwijzing grondig door en gebruik de machine niet voor u alles duidelijk heeft begrepen.

Gebruiksaanwijzing Rider 15V2. Neem de gebruiksaanwijzing grondig door en gebruik de machine niet voor u alles duidelijk heeft begrepen. Gebruiksaanwijzing Rider 15V2 Neem de gebruiksaanwijzing grondig door en gebruik de machine niet voor u alles duidelijk heeft begrepen. Nederlands INHOUDSOPGAVE Gebruiksaanwijzing voor Rider 15V2 Inleiding...

Nadere informatie

Inleiding. Over de gebruiksaanwijzingen. Belangrijk

Inleiding. Over de gebruiksaanwijzingen. Belangrijk Inleiding Dank u voor het vertrouwen dat u in de CATEYE V2c heeft gesteld. De V2c is een hoogwaardige fietscomputer voor fietsers die intensief willen trainen en hun trainingsgegevens willen analyseren.

Nadere informatie

etrex gebruikershandleiding Modellen: 10, 20, 30

etrex gebruikershandleiding Modellen: 10, 20, 30 etrex gebruikershandleiding Modellen: 10, 20, 30 2011 Garmin Ltd. of haar dochtermaatschappijen Alle rechten voorbehouden. Op deze gebruikershandleiding rust auteursrecht. Deze gebruikershandleiding mag

Nadere informatie

Lenovo IdeaPad Flex 14/Flex 14D Flex 15/Flex 15D

Lenovo IdeaPad Flex 14/Flex 14D Flex 15/Flex 15D Lenovo IdeaPad Flex 14/Flex 14D Flex 15/Flex 15D Gebruikershandleiding Lees de veiligheidsaanwijzingen en belangrijke tips in de bijgeleverde handleidingen voordat u uw computer in gebruik neemt. Opmerkingen

Nadere informatie

hp psc 2100 series all-in-one

hp psc 2100 series all-in-one all-in-one handleiding Copyright Hewlett-Packard Company 2002 Alle rechten voorbehouden. Geen enkel gedeelte uit dit document mag worden gefotokopieerd, verveelvoudigd of vertaald naar enige taal zonder

Nadere informatie

UNI 12/22 Funk. Veiligheidsvoorschriften. Automatische zonweringbesturing / Commande-automatisme pour protection solaire

UNI 12/22 Funk. Veiligheidsvoorschriften. Automatische zonweringbesturing / Commande-automatisme pour protection solaire UI 12/22 UI 12/22 Funk Automatische zonweringbesturing / Commande-automatisme pour protection solaire Installatie- en gebruikershandleiding Instructions de montage et de service Veiligheidsvoorschriften

Nadere informatie

BDT 2/BDT 20. Blu-ray Disc Speler Handleiding

BDT 2/BDT 20. Blu-ray Disc Speler Handleiding Blu-ray Disc Speler Handleiding Inhoud Belangrijk Voor Uw Veiligheid 3 Uitpakken 5 Een goede plaats Bepalen 5 Schoonmaken 5 Dank u voor de aanschaf van een Harman Kardon Product! 5 BDT 2/BDT 20 Eigenschappen

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Voor de gebruiker. Gebruiksaanwijzing. calormatic 470. Weersafhankelijke thermostaat. NL, BEnl

Gebruiksaanwijzing. Voor de gebruiker. Gebruiksaanwijzing. calormatic 470. Weersafhankelijke thermostaat. NL, BEnl Gebruiksaanwijzing Voor de gebruiker Gebruiksaanwijzing calormatic 470 Weersafhankelijke thermostaat NL, BEnl Impressum Documenttype: Gebruiksaanwijzing Product: calormatic 470 Doelgroep: Taal: Gebruiker

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Aan de slag... 7

INHOUDSOPGAVE. Aan de slag... 7 Handleiding INHOUDSOPGAVE Aan de slag... 7 Anatomie van jouw Kobo Arc 10HD... 8 Jouw Kobo Arc 10HD opladen... 9 Jouw Kobo Arc 10HD in slaap sussen en wakker maken... 10 Het touchscreen gebruiken... 11

Nadere informatie

HP PSC 1400 All-in-One series. Gebruikershandleiding

HP PSC 1400 All-in-One series. Gebruikershandleiding HP PSC 1400 All-in-One series Gebruikershandleiding Juridische informatie Copyright 2005 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Alle hierin vermelde informatie kan zonder voorafgaande kennisgeving worden

Nadere informatie

Raak deze knop op je iphone aan om de TomTom app op te starten.

Raak deze knop op je iphone aan om de TomTom app op te starten. TomTom app 1. Aan de slag Aan de slag Raak deze knop op je iphone aan om de TomTom app op te starten. De taal die voor knoppen en menu's in de TomTom app wordt gebruikt, is de taal die je hebt geselecteerd

Nadere informatie

DIT IS JOUW HANDLEIDING.

DIT IS JOUW HANDLEIDING. DIT IS JOUW HANDLEIDING. FAIRPHONE HANDLEIDING. Met dit korte overzicht is jouw telefoon in een mum van tijd klaar voor gebruik! Maar als je meer hulp, gedetailleerde informatie of zeer technische bijzonderheden

Nadere informatie

BeoVision 11. BeoVision 11 40 BeoVision 11 46 BeoVision 11 55

BeoVision 11. BeoVision 11 40 BeoVision 11 46 BeoVision 11 55 BeoVision 11 BeoVision 11 40 BeoVision 11 46 BeoVision 11 55 Geachte klant, In deze handleiding Aan de slag vindt u informatie over het dagelijkse gebruik van uw Bang & Olufsen-product en aangesloten

Nadere informatie