V60 Plug-in Hybrid. Quick Guide Web Edition

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "V60 Plug-in Hybrid. Quick Guide Web Edition"

Transcriptie

1 V60 Plug-in Hybrid Quick Guide Web Edition

2 GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! Deze folder bevat slechts een greep uit de meest gebruikelijke autofuncties. Het instructieboekje en de overige handleidingen bevatten belangrijke informatie en alle waarschuwingsteksten en veiligheidsinstructies. De volgende symbolen betekenen: 1 Verwijst naar onderdelen op overzichtsfiguren. Stapsgewijze instructies. Extra belangrijk om het instructieboekje door te nemen. Op de laatste pagina vindt u belangrijke informatie, waarschuwingen en veiligheidsinstructies die u dient door te nemen. Opties staan aangegeven met een sterretje *. Lees bovendien meer over uw auto op 01 Uw hybride Rijstanden Opladen Preconditioning Mobiele app 02 Starten en wegrijden Transpondersleutel Motor starten en afzetten Parkeerrem Keyless-systeem* Ruitenwissers 03 Bestuurdersondersteunende systemen BLIS* Voetgangersdetectie* Functies van uw auto Bediening klimaatregeling Verlichtingsbediening Instrumentenpaneel Infotainment-systeem Telefoon* Externe geluidsbron Knoppen op middenconsole Instellingen in menusysteem 06 Tips Autoverzorging Alle ruiten openen Opbergmogelijkheden AUX/USB*- en 12 V-aansluitingen 04 Bestuurdersmilieu Stoel instellen Stuurwiel instellen Schuifdak*

3 Uit welke rijstanden kan ik kiezen? 01 De auto wordt aangedreven met twee motoren een elektromotor en een dieselmotor. U kunt kiezen uit verschillende rijstanden. Het is niet mogelijk de verkeerde rijstand te kiezen een processor controleert op basis van parameters als de rijeigenschappen en het brandstofverbruik of de rijstand optimaal is en schakelt zo nodig over op een andere rijstand. 1 SAVE Hybride-accu opladen, wanneer u weet dat u de elektromotor later nodig zult hebben, zoals bij een stadsrit. Op PURE drukken, wanneer u aan de stadsrit begint. 2 AWD Vierwielaandrijving activeren. Voornamelijk bedoeld voor gebruik op lage snelheden bij gladheid om de grip en rijeigenschappen te verbeteren. 3 POWER Beide motoren zorgen voor aandrijving van de auto voor en sportievere rijstijl en een beter opnemende motor. 4 HYBRID Dit is de standaardrijstand van de auto. Beide motoren worden gebruikt apart of gelijktijdig en een processor bepaalt wat het beste is in iedere situatie. 5 PURE De auto wordt aangedreven door de elektromotor. De dieselmotor start automatisch, wanneer de accu moet worden bijgeladen.

4 Waar ligt de laadkabel? 01 De laadkabel zit in de opbergruimte onder de laadvloer in de bagageruimte. Hoe open en sluit ik de klep van de laadaansluiting? 01 Lichtjes tegen de achterkant van de klep duwen en loslaten. Klep openen. Afdekking van de laadaansluiting lostrekken en ophangen aan de binnenkant van de klep. Klep van de laadaansluiting in omgekeerde volgorde sluiten. Hoe start ik de oplading? 01 Laadkabel aansluiten op het 230 V-stopcontact. Controleren of de schakelaar in stand AAN staat. Laadstroom via regeleenheid verhogen/verlagen. Hoe hoger de stroomsterkte, hoe kortere de oplaadtijd. Laadkabel aansluiten op de auto. Knop voor de Approach-verlichting op de transpondersleutel indrukken op het instrumentenpaneel verschijnt dan de resterende laadtijd. De laadstatus is af te lezen aan de lampjes rond de laadaansluiting op de auto en via de mobiele Volvo On Call*-app.

5 Hoe beëindig ik de oplading? 01 Auto ontgrendelen met de transpondersleutel. Laadkabel loskoppelen bij de auto. Laadkabel loskoppelen bij het 230 V- stopcontact. Laadkabel terugplaatsen in het opbergvak onder de vloer van de bagageruimte. Hoe werkt de regeleenheid van de laadkabel? 01 1 Brandend symbool: Geeft de gekozen laadstroom aan. 2 Schakelaar AAN/UIT. 3 Brandend symbool: Kabel aangesloten op 230 V. 4 Laadstroom verhogen. 5 Laadstroom verlagen. 6 Brandend symbool: Kabel aangesloten op de auto. Wat geven de lampjes van de laadaansluiting aan? 01 Continu wit: Hulpverlichting Continu oranje Stand-bystand Snelle groene knipperingen: Oplading van slecht geladen accu Langzame groene knipperingen: Oplading van goed geladen accu Continu groen: Oplading gereed Blauw: Timer ingeschakeld Rood: Storing

6 Hoe activeer ik de preconditioning? 01 De preconditioning dient voornamelijk om voor een geplande rit de optimale omstandigheden te creëren voor de elektrische aandrijving van de auto. De functie zorgt ook voor verwarming/koeling van het interieur en is direct te starten via het instrumentenpaneel, de transpondersleutel of de mobiele Volvo On Call*-app. Activeren via instrumentenpaneel: Op OK op de linker stuurhendel drukken. Duimwiel naar Preconditioning draaien en op OK drukken. Uit Directe start, timer, Buiten park. of Binnen park. kiezen (alleen te activeren als de auto met de laadkabel wordt opgeladen). Uw keuze bevestigen met OK. Activeren via transpondersleutel: Knop voor Approach-verlichting ca. 2 seconden lang indrukken. Het controlelampje knippert enkele malen kort en gaat continu branden, wanneer de preconditioning actief is. Voor meer informatie over activering via de mobiel, zie de handleiding bij Volvo On Call*. Wat kan ik met de Volvo On Call*-app doen? 01 De Volvo On Call-app is overal en altijd te gebruiken. Met één druk op een knop kunt u via de mobiel onder meer de auto opsporen en op afstand vergrendelen, bepaalde meterstanden en de ladingstoestand controleren en de preconditioning instellen. De app wordt continu bijgewerkt. Voor meer informatie, zie de handleiding bij Volvo On Call*.

7 Hoe werkt de transpondersleutel? 02 1 Portieren alsmede kofferdeksel ontgrendelen en alarm deactiveren*. 2 Portieren en kofferdeksel vergrendelen en alarm activeren. 3 Approach -verlichting. 4 Alleen kofferdeksel ontgrendelen. 5 Informatie* over de auto. 6 Paniekfunctie In de transpondersleutel zijn instellingen op te slaan voor onder meer de buitenspiegels en de bestuurdersstoel*. Wat geven de controlelampjes* op de transpondersleutel aan? 02 1 Groen lampje: De auto is vergrendeld. 2 Oranje lampje: De auto is ontgrendeld. 3 Rood lampje: Het alarm is afgegaan. Rode lampjes lichten beurtelings op: het alarm ging minder dan 5 minuten geleden af. Hoe start ik de motor? 02 Zorg dat u de laadkabel hebt losgekoppeld, voordat u de auto start. Transpondersleutel in het contactslot duwen. Rempedaal volledig intrappen. Knop START/STOP ENGINE kort indrukken en loslaten. De elektromotor draait, wanneer de cijfers op de snelheidsmeter of toerenteller en de andere meters oplichten.

8 Hoe zet ik de motor af? 02 Knop START/STOP ENGINE kort indrukken en loslaten de motor slaat af. De elektromotor is uitgeschakeld, wanneer de cijfers op de snelheidsmeter of toerenteller en de andere meters doven. Transpondersleutel uit het contactslot nemen. Hoe gebruik ik de parkeerrem? 02 Inschakelen Rempedaal bedienen. Op de handgreep PUSH LOCK/PULL RE- LEASE drukken het waarschuwingssymbool op het instrumentenpaneel gaat knipperen. Wanneer het symbool continu brandt, is de parkeerrem ingeschakeld. Rempedaal loslaten. Uitschakelen Rempedaal bedienen. Aan de handgreep PUSH LOCK/PULL RE- LEASE trekken. Hoe werkt het Keyless-systeem*? 02 U kunt de sleutel dan ook in bijvoorbeeld uw binnenzak laten liggen. Vergrendelen en alarm inschakelen (zie afbeelding) Achterkant van een van de buitenste portierhandgrepen aanraken of lichtjes op de kleinste van de beide met rubber beklede knoppen op de achterklep drukken. Ontgrendelen en alarm uitschakelen Portierhandgreep beetpakken en het portier op de gebruikelijke manier openen of lichtjes op de grote van de beide met rubber beklede knoppen op de achterklep drukken.

9 Hoe schakel ik de ruitenwissers en regensensor* van de voorruit in? 02 Hendel omlaaghalen om de ruitenwissers van de voorruit in te schakelen of omhoog voor één enkele wisslag. 1 Regensensor Aan/Uit. 2 Gevoeligheid sensor of duur intervalfunctie instellen. 3 Wisser achterruit intervalfunctie/normale functie. Wat doet BLIS*? 03 Het Blind Spot Information System informeert over achterliggers in de zogeheten dode hoeken van de auto en voor snel naderende achterliggers. BLIS wordt bij het starten van de motor geactiveerd, maar kan met een druk op de knop worden geactiveerd/gedeactiveerd. Hoe werkt de voetgangersdetectie*? 03 De auto heeft Collision Warning met Auto-Brake en voetgangersdetectie dat kan waarschuwen voor voertuigen en voetgangers en ervoor kan (af-) remmen. Het systeem is slechts een hulpmiddel en werkt niet in alle situaties zo heeft het moeite met voetgangers die een lengte kleiner dan 80 cm hebben of gedeeltelijk zichtbaar zijn. Het is belangrijk dat u dit inziet.

10 Hoe stel ik de stoel in? 04 1 Voorkant zitgedeelte omhoog/omlaag. 2 Stoel omhoog/omlaag. 3 Stoel vooruit/achteruit. 4 Rugleuning kantelen. 5 Instellingen opslaan voor elektrisch bedienbare stoel*. 6 Geheugenknoppen voor elektrisch bedienbare stoel. Instelling opslaan: Knop voor vastlegging van de instelling ingedrukt houden, terwijl u op de geheugenknop van uw keuze drukt. Ook de stoelinstellingen zijn op te slaan in de transpondersleutel*. Hoe stel ik het stuur in? 04 Blokkering opheffen. Stuur vooruit-/achteruit- en omhoog-/ omlaagbewegen. Stuur vergrendelen.

11 Hoe werkt het schuifdak*? 04 Automatisch maximaal openen. Handmatig openen. Handmatig sluiten. Automatisch maximaal sluiten. Ventilatiestand activeren. Ventilatiestand deactiveren. Hoe regel ik de temperatuur? 1 Eraan draaien voor onafhankelijke temperatuurinstelling links/rechts in passagiersruimte. Op het beeldscherm verschijnt de gekozen temperatuur. 2 Op AUTO indrukken voor automatische regeling van de luchtverdeling en de overige functies. Op het beeldscherm staat AUTO-KLIMAAT. Hoe ontdooi ik de voorruit? Eenmaal indrukken om de elektrische voorruitverwarming* te activeren symbool (1) brandt op het beeldscherm. Tweemaal indrukken om ook de maximale hoeveelheid lucht naar de voorruit en zijruiten te sturen symbolen (1) en (2) branden. Driemaal indrukken om beide functies uit te schakelen geen van de symbolen brandt. Zonder elektrische voorruitverwarming: Indrukken om de luchtstroom te activeren/deactiveren.

12 Hoe werkt de Auto-stand van de verlichtingsbediening? De rijverlichting schakelt automatisch tussen dagrijlicht en dimlicht. Het groot licht wordt mogelijk ingeschakeld, wanneer u het dimlicht voert. Actief groot licht (AHB)* dat automatisch schakelt tussen dimlicht en groot licht of de grootlichtbundel aanpast op de verkeersomstandigheden kan worden gebruikt. De tunneldetectie* is geactiveerd. Welke functies worden er op het instrumentenpaneel weergegeven? 1 Hybride-accumeter verschijnt bij Hybrid-thema. Wanneer de elektromotor stroom genereert voor de accu, verschijnen er bellen. 2 Actuele ladingstoestand. 3 Actieve rijstand. 4 Het symbool gaat branden, wanneer de dieselmotor loopt. 5 Hybridguide. Geeft de grens aan waarbij de dieselmotor aan- of afslaat. Gaspedaalstand (grote wijzer) in verhouding tot het beschikbare elektromotorvermogen (kleine wijzer). Hoe bedien ik de boordcomputer? 1 OK indrukken om de boordcomputermenu s te openen, opties te activeren en meldingen te bevestigen. 2 Met het duimwiel door de boordcomputeropties bladeren. 3 Met RESET gegevens in de actuele boordcomputerfunctie op nul stellen en een stap teruggaan binnen het menusysteem.

13 Hoe zet ik de dagteller op nul? Tweemaal kort op de knop RESET van de linker stuurhendel drukken. Naar dagteller T1 of T2 scrollen met het duimwiel. Lang op RESET drukken om op nul te stellen. Hoe werkt de schakelindicator*? 5 De pijlen van de schakelindicator geven aan wanneer u moet opschakelen of terugschakelen om zo zuinig mogelijk te rijden. Afgebeeld is een digitaal* instrumentenpaneel. Analoog instrumentenpaneel. Hoe is het uiterlijk van het instrumentenpaneel aan te passen? Een digitaal* instrumentenpaneel biedt de mogelijkheid om verschillende thema s te kiezen, zoals Hybrid of Eco. Om van thema te wisselen: Op de knop OK van de linker stuurhendel drukken, terwijl de motor loopt. Aan het duimwiel van de hendel draaien om de menu-optie Thema s te kiezen. Aan het duimwiel draaien om een thema te kiezen en op OK drukken om uw keuze te bevestigen. De themakeuze wordt opgeslagen in de transpondersleutel*.

14 Hoe werkt de actieradius/ ---- km actieradius? Op het instrumentenpaneel verschijnt een schatting van de actieradius op basis van eerdere rijomstandigheden en de resterende hoeveelheid brandstof. Wanneer...km op het display staat, zijn geen garanties meer te geven voor de resterende actieradius. Tank zo spoedig mogelijk. Afgebeeld is een digitaal* instrumentenpaneel. Analoog instrumentenpaneel. Hoe navigeer ik binnen de Infotainment-menu s? Op RADIO, MEDIA, My CAR, NAV* of TEL* drukken om een hoofdbron te kiezen. Op OK/MENU of op het duimwiel* op het stuur drukken om het hoofdmenu van de gekozen bron te openen. Aan TUNE of aan het duimwiel draaien om te navigeren binnen de menu s. Op OK/MENU of op het duimwiel drukken om een keuze te maken binnen de menu s. Kort op EXIT drukken om een stap terug te doen binnen het menusysteem, een functie te annuleren of ingevoerde tekens te wissen. Lang op de knop EXIT drukken om terug te gaan naar de normaalweergave of naar de hoofdbronweergave. Tips: Om het snelmenu te openen in de standen NAV of TEL eenmaal op NAV of TEL drukken. Nogmaals drukken om terug te gaan naar de normaalweergave.

15 Hoe kan ik het Infotainment-systeem inen uitschakelen? Kort indrukken om het systeem te activeren. Lang indrukken (totdat het scherm dooft) om het systeem uit te schakelen. Om het geluid te onderdrukken (MUTE): eenmaal kort indrukken tweemaal om het geluid opnieuw in te schakelen. Hoe pair ik een Bluetooth -telefoon? Op TEL* op de middenconsole drukken. Externe eenheid identificeerbaar/zichtbaar maken via Bluetooth. Op OK/MENU drukken en de aanwijzingen op het beeldscherm volgen. De externe eenheid is daarmee aangesloten op de auto en kan via de auto worden bediend. De telefoon wordt in het vervolg automatisch gekoppeld aan de auto. Bij een mislukte aansluiting. hoe kan ik bellen? Op TEL* op de middenconsole drukken. Het gewenste nummer invoeren of het duimwiel op het stuur omlaagdraaien om het telefoonboek te openen of omhoogdraaien om de gesprekslijst te openen. Op het duimwiel drukken om te bellen. Gesprek beëindigen met een druk op EXIT. Voor meer manieren om met de telefoon te bellen.

16 Hoe kan ik de telefoon beantwoorden*? Op duimwiel drukken om inkomende gesprekken te beantwoorden. Gesprek weigeren/beëindigen met een druk op EXIT. Voor meer manieren om de telefoon te beantwoorden. Hoe sluit ik een externe geluidsbron aan? Externe eenheid aansluiten via de AUX- of USB*-ingang in de middenconsole. Op MEDIA drukken. Aan TUNE draaien, totdat de gewenste geluidsbron verschijnt. Op OK/MENU drukken. Voor andere aansluitingen van een externe eenheid. Hoe geef ik een gps*-bestemming aan? Op NAV drukken om het navigatiesysteem in te schakelen. Nogmaals op NAV drukken en Adres opgeven kiezen met OK/MENU. Eén of meer zoekcriteria aangeven met behulp van het schrijfwiel of via de numerieke toetsenset op de middenconsole. Vervolgens kiezen uit Als enige bestemming opgeven of Als deelbestemming opgeven en op OK/MENU drukken. Voor meer informatie en marktspecifieke gegevens, zie de RTI-handleiding*.

17 Hoe sla ik een functie op onder de knop FAV? Hoofdbron kiezen (bijv. RADIO, MEDIA). Bron kiezen (bijv. AM, DISC). FAV ingedrukt houden, totdat het favorietenmenu verschijnt. Aan TUNE draaien om een optie uit de lijst te kiezen en op OK/MENU drukken om op te slaan. Wanneer de hoofdbron actief is, kunt u de opgeslagen favoriet bereiken door kort op FAV te drukken. Welke instellingen zijn mogelijk in het menusysteem? In MY CAR zijn tal van autofuncties te regelen, zoals de instellingen voor het klok, de buitenspiegels en vergrendelingen. Zie de eerdere rubriek Hoe navigeer ik in het Infotainment-systeem? voor de te gebruiken knoppen. Hoe stel ik de klok in? Naar Instellingen > Systeeminstellingen > Tijd scrollen in MY CAR. Op OK/MENU drukken om het vakje voor de uuraanduiding te activeren. Aan TUNE draaien om de uuraanduiding in te stellen en op OK/ MENU drukken om weer te deactiveren. Aan TUNE draaien om het vakje voor de minuutaanduiding te markeren en op OK/ MENU drukken. Aan TUNE draaien om de minuutaanduiding in te stellen en op OK/MENU drukken om weer te deactiveren. Aan TUNE draaien om OK te markeren en op OK/MENU drukken.

18 Hoe moet ik de auto wassen? 06 Voor de lak is het beter om de auto met de hand te wassen dan in een automatische wasstraat. Een nieuwe laklaag is bovendien kwetsbaarder dan een oude laag. U wordt daarom geadviseerd de eerste maanden na aankoop van een nieuwe auto deze alleen met de hand te wassen. Schoon water en een spons gebruiken. Erop letten dat vuil en zand krassen op de lak kunnen veroorzaken. Hoe moet ik leren bekleding reinigen*? 06 Voor het behoud van het uiterlijk van leer is regelmatige leerverzorging vereist. Daarom is het zaak om leren bekleding één tot vier keer per jaar te behandelen met de Volvo Leather Care-kit. De Volvo Leather Care-kit is te verkrijgen bij de Volvo-dealer. Hoe kan ik alle zijruiten tegelijkertijd openen? 06 Minimaal 4 seconden de ontgrendelingsknop op de transpondersleutel indrukken om alle zijruiten tegelijkertijd te openen.

19 Waar zitten de opbergmogelijkheden? 06 Hier ziet u enkele van de opbergmogelijkheden van de auto. In het instructieboekje staan meer opbergmogelijkheden. Waar zitten de AUX/USB*-ingang en 12 V-aansluitingen? 06 De 12 V-aansluitingen in de middenconsole zijn alleen te gebruiken met de transpondersleutel in sleutelstand I of hoger. De 12 V-aansluiting* in de bagageruimte is altijd te gebruiken.

20 Hoe start ik de oplading? Controleer of het 230 V-stopcontact zich leent voor het opladen van een elektrisch voertuig. De regeleenheid van de laadkabel past de laadstroom (6 16 A, afhankelijk van de markt) aan om overbelasting van het 230 V-stopcontact tegen te gaan. Hoe werkt de regeleenheid van de laadkabel? Gebruik nooit een verlengkabel. Laad de auto alleen op aan goedgekeurde stopcontacten. De aardlekschakelaar in de regeleenheid van de laadkabel zorgt voor beveiliging van de auto, maar er bestaat mogelijk gevaar voor overbelasting op het 230 V-net. Hoe activeer ik de preconditioning? Bij Buiten park. produceert de verwarming op brandstof uitlaatgassen, maar niet bij Binn. parkeren. Volvo adviseert u om voor directe start van de preconditioning dit via de transpondersleutel of de mobiele telefoon te doen. Hoe start ik de motor? Na een koude start is het stationaire toerental verhoogd ongeacht buitentemperatuur. Het is onderdeel van Volvo s effectieve uitlaatgasreinigingssysteem. Vanwege de voorgloeifunctie slaan bepaalde dieselmotoren bij een koude start wellicht later aan. Bij motorstart in normale omstandigheden wordt doorgaans de elektrische aandrijving gebruikt. De dieselmotor blijft uitgeschakeld. In bepaalde gevallen slaat echter de dieselmotor aan, zoals mogelijk het geval is bij een lage omgevingstemperatuur of als de hybrideaccu moet worden opgeladen. Hoe werkt het Keyless*-systeem? Het Keyless-systeem werkt mogelijk niet, wanneer u de portierhandgrepen met handschoenen aan bedient. Wat doet BLIS*? BLIS vormt slechts een aanvulling geen vervanging voor een veilige rijstijl en het gebruik van de buitenspiegels. BLIS werkt niet in scherpe bochten. BLIS werkt evenmin, wanneer u achteruitrijdt. Hoe werkt de voetgangersdetectie*? Het systeem kan niet altijd alle voetgangers detecteren en heeft bijvoorbeeld moeite met slechts gedeeltelijk zichtbare voetgangers, voetgangers die gekleed gaan in kleding die de lichaamscontouren verhult of voetgangers met een lengte tot korter dan 80 cm. U bent er altijd zelf verantwoordelijk voor dat u de auto correct bestuurt en voldoende afstand houdt, rekening houdend met de rijsnelheid. Hoe stel ik de stoel in? Stel de bestuurdersstoel in vóórdat u wegrijdt. Doe dit nooit tijdens het rijden. Controleer of de stoel vergrendeld staat om letsel te voorkomen bij hard afremmen of een aanrijding. Hoe stel ik het stuur in? Stel (na instelling van de bestuurdersstoel) het stuurwiel in vóórdat u wegrijdt. Doe dit nooit tijdens het rijden. Hoe werkt het schuifdak*? Kinderen, andere passagiers of voorwerpen kunnen bekneld raken door de bewegende delen van het schuifdak. Let altijd op bij bediening van het schuifdak. Neem bij het verlaten van de auto de transpondersleutel mee. Hoe werkt de actieradius/ ---- km actieradius? Als u net van rijstijl bent veranderd, is een bepaalde foutmarge mogelijk. Hoe moet ik leren bekleding reinigen*? Sommige geverfde kledingstukken (zoals spijkerbroeken en suède kleding) kunnen afgeven en voor vlekken op de bekleding zorgen. Gebruik nooit sterke oplosmiddelen, omdat die de bekleding mogelijk beschadigen. Waar zitten de AUX/USB*-ingang en 12 V-aansluitingen? Voor alle aansluitingen geldt een stroom van maximaal 10 A (120 W). Lees meer over uw auto op TP (Dutch) AT Printed in Sweden, Göteborg 2013, Copyright Volvo Car Corporation

v60 Quick GUIDE Web Edition

v60 Quick GUIDE Web Edition v60 Quick GUIDE Web Edition GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! Deze folder bevat slechts een greep uit de meest gebruikelijke autofuncties. Het instructieboekje en de overige handleidingen bevatten belangrijke

Nadere informatie

S80. Quick GUIDE Web Edition

S80. Quick GUIDE Web Edition S80 Quick GUIDE Web Edition GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! Deze folder bevat slechts een greep uit de meest gebruikelijke autofuncties. Het instructieboekje en de overige handleidingen bevatten belangrijke

Nadere informatie

xc60 Quick GUIDE Web Edition

xc60 Quick GUIDE Web Edition xc60 Quick GUIDE Web Edition GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! Deze folder bevat slechts een greep uit de meest gebruikelijke autofuncties. Het instructieboekje en de overige handleidingen bevatten belangrijke

Nadere informatie

WEB EDITION QUICK GUIDE

WEB EDITION QUICK GUIDE WEB EDITION QUICK GUIDE GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! Deze folder bevat slechts een greep uit de meest gebruikelijke autofuncties. In de gebruikershandleiding en overige handleidingen vindt u alle

Nadere informatie

WEB EDITION QUICK GUIDE

WEB EDITION QUICK GUIDE WEB EDITION QUICK GUIDE GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! Deze folder bevat slechts een greep uit de meest gebruikelijke autofuncties. In de gebruikershandleiding en overige handleidingen vindt u alle

Nadere informatie

web edition quick guide

web edition quick guide web edition quick guide GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! Deze folder bevat slechts een greep uit de meest gebruikelijke autofuncties. De gebruikershandleiding en de overige handleidingen bevatten belangrijke

Nadere informatie

web edition quick guide

web edition quick guide web edition quick guide GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! Deze folder bevat slechts een greep uit de meest gebruikelijke autofuncties. De gebruikershandleiding en de overige handleidingen bevatten belangrijke

Nadere informatie

WEB EDITION QUICK GUIDE

WEB EDITION QUICK GUIDE WEB EDITION QUICK GUIDE GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! Deze folder bevat slechts een greep uit de meest gebruikelijke autofuncties. In de gebruikershandleiding en overige handleidingen vindt u alle

Nadere informatie

V40. Quick GUIDE Web Edition

V40. Quick GUIDE Web Edition V40 Quick GUIDE Web Edition GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! Deze folder bevat slechts een greep uit de meest gebruikelijke autofuncties. Het instructieboekje en de overige handleidingen bevatten belangrijke

Nadere informatie

web edition quick guide

web edition quick guide web edition quick guide GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! Deze folder bevat slechts een greep uit de meest gebruikelijke autofuncties. De gebruikershandleiding en de overige handleidingen bevatten belangrijke

Nadere informatie

Quick GUIDE Web Edition

Quick GUIDE Web Edition V60 Plug-in hybrid Quick GUIDE Web Edition GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! Het ontdekken van een nieuwe auto is een spannende bezigheid. Neem deze Quick Guide door om snel vertrouwd te raken met enkele

Nadere informatie

web edition quick guide

web edition quick guide web edition quick guide GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! Deze folder bevat slechts een greep uit de meest gebruikelijke autofuncties. De gebruikershandleiding en de overige handleidingen bevatten belangrijke

Nadere informatie

Quick GUIDE Web edition

Quick GUIDE Web edition XC60 Quick GUIDE Web edition GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! Het ontdekken van een nieuwe auto is een spannende bezigheid. Neem deze Quick Guide door om snel vertrouwd te raken met enkele van de meest

Nadere informatie

web edition quick guide

web edition quick guide web edition quick guide GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! Deze folder bevat slechts een greep uit de meest gebruikelijke autofuncties. De gebruikershandleiding en de overige handleidingen bevatten belangrijke

Nadere informatie

Quick GUIDE Web edition

Quick GUIDE Web edition v40 Quick GUIDE Web edition GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! Het ontdekken van een nieuwe auto is een spannende bezigheid. Neem deze Quick Guide door om snel vertrouwd te raken met enkele van de meest

Nadere informatie

QUICK GUIDE WEB EDITION GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! VOLVO V60

QUICK GUIDE WEB EDITION GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! VOLVO V60 VOLVO V60 QUICK GUIDE WEB EDITION GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! Het ontdekken van een nieuwe auto is een spannende bezigheid. Neem deze Quick Guide door om snel vertrouwd te raken met enkele van de

Nadere informatie

web edition quick guide

web edition quick guide web edition quick guide GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! Deze folder bevat slechts een greep uit de meest gebruikelijke autofuncties. De gebruikershandleiding en de overige handleidingen bevatten belangrijke

Nadere informatie

PROFICIAT MET UW NIEUWE VOLVO! VOLVO V70 & XC70 quick guide

PROFICIAT MET UW NIEUWE VOLVO! VOLVO V70 & XC70 quick guide VOLVO V70 & XC70 quick guide PROFICIAT MET UW NIEUWE VOLVO! Het ontdekken van een nieuwe auto is een spannende bezigheid. Neem deze beknopte handleiding door om nog meer plezier te beleven aan uw nieuwe

Nadere informatie

web edition quick guide

web edition quick guide web edition quick guide GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! Deze folder bevat slechts een greep uit de meest gebruikelijke autofuncties. De gebruikershandleiding en de overige handleidingen bevatten belangrijke

Nadere informatie

Quick GUIDE Web edition

Quick GUIDE Web edition V60 Quick GUIDE Web edition GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! Het ontdekken van een nieuwe auto is een spannende bezigheid. Neem deze Quick Guide door om snel vertrouwd te raken met enkele van de meest

Nadere informatie

Quick GUIDE Web edition

Quick GUIDE Web edition V70/XC70 Quick GUIDE Web edition GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! Het ontdekken van een nieuwe auto is een spannende bezigheid. Neem deze Quick Guide door om snel vertrouwd te raken met enkele van de

Nadere informatie

Quick GUIDE Web edition

Quick GUIDE Web edition s80 Quick GUIDE Web edition GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! Het ontdekken van een nieuwe auto is een spannende bezigheid. Neem deze Quick Guide door om snel vertrouwd te raken met enkele van de meest

Nadere informatie

QUICK GUIDE VOLVO XC60 WEB EDITION GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO!

QUICK GUIDE VOLVO XC60 WEB EDITION GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! VOLVO XC60 QUICK GUIDE WEB EDITION GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! Het ontdekken van een nieuwe auto is een spannende bezigheid. Neem deze Quick Guide door om nog meer plezier te beleven aan uw nieuwe

Nadere informatie

WEB EDITION QUICK GUIDE

WEB EDITION QUICK GUIDE WEB EDITION QUICK GUIDE GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! Deze folder bevat slechts een greep uit de meest gebruikelijke autofuncties. In de gebruikershandleiding en overige handleidingen vindt u alle

Nadere informatie

Quick Guide WEB EDITION GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! VOLVO S80

Quick Guide WEB EDITION GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! VOLVO S80 VOLVO S80 Quick Guide WEB EDITION GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! Het ontdekken van een nieuwe auto is een spannende bezigheid. Neem deze Quick Guide door om snel vertrouwd te raken met enkele van de

Nadere informatie

WEB EDITION QUICK GUIDE

WEB EDITION QUICK GUIDE WEB EDITION QUICK GUIDE GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! Deze folder bevat slechts een greep uit de meest gebruikelijke autofuncties. In de gebruikershandleiding en overige handleidingen vindt u alle

Nadere informatie

GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO!

GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! QUICK GUIDE GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! Deze folder bevat slechts een greep uit de meest gebruikelijke autofuncties. In de gebruikershandleiding en overige handleidingen vindt u alle veiligheidsinstructies

Nadere informatie

GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO!

GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! QUICK GUIDE GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! Deze folder bevat slechts een greep uit de meest gebruikelijke autofuncties. In de gebruikershandleiding en overige handleidingen vindt u alle veiligheidsinstructies

Nadere informatie

Verwarming en ventilatie

Verwarming en ventilatie Verwarming en ventilatie BEDIENINGSELEMENTEN 1. Temperatuurregeling. Afzonderlijk instelbaar voor de bestuurder en de passagier voorin. 2. Programma voor maximaal ontdooien. 3. Luchtverdeling. In de geselecteerde

Nadere informatie

QUICK GUIDE WEB EDITION GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! VOLVO XC60

QUICK GUIDE WEB EDITION GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! VOLVO XC60 VOLVO XC60 QUICK GUIDE WEB EDITION GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! Het ontdekken van een nieuwe auto is een spannende bezigheid. Neem deze Quick Guide door om snel vertrouwd te raken met enkele van

Nadere informatie

QUICK GUIDE WEB EDITION GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! VOLVO V60

QUICK GUIDE WEB EDITION GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! VOLVO V60 VOLVO V60 QUICK GUIDE WEB EDITION GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! Het ontdekken van een nieuwe auto is een spannende bezigheid. Neem deze Quick Guide door om snel vertrouwd te raken met enkele van de

Nadere informatie

v40 Cross country GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO!

v40 Cross country GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! v40 Cross country Quick GUIDE Web Edition GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! Het ontdekken van een nieuwe auto is een spannende bezigheid. Neem deze Quick Guide door om snel vertrouwd te raken met enkele

Nadere informatie

WEB EDITION QUICK GUIDE

WEB EDITION QUICK GUIDE WEB EDITION QUICK GUIDE GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! Deze folder bevat slechts een greep uit de meest gebruikelijke autofuncties. In de gebruikershandleiding en overige handleidingen vindt u alle

Nadere informatie

*()(/,&,7((5' 0(7 8: 1,(8:( 92/92

*()(/,&,7((5' 0(7 8: 1,(8:( 92/92 WEB EDITION TRANSPONDERSLEUTEL MET PCC* (PERSONAL CAR COMMUNICATOR) PCC* 1 Groen lampje: De auto is vergrendeld. 2 Oranje lampje: De auto is ontgrendeld. 3 Rood lampje: Het alarm is afgegaan. 4 Rode lampjes

Nadere informatie

web edition quick guide RSE

web edition quick guide RSE web edition quick guide RSE REAR SEAT ENTERTAINMENT SYSTEM Uw auto is voorzien van een exclusief multimediasysteem. Het Rear Seat Entertainment System (dat verder wordt aangeduid als het RSEsysteem) breidt

Nadere informatie

QUICK GUIDE - RSE REAR SEAT ENTERTAINMENT SYSTEM VOLVO WEB EDITION

QUICK GUIDE - RSE REAR SEAT ENTERTAINMENT SYSTEM VOLVO WEB EDITION VOLVO QUICK GUIDE - RSE WEB EDITION REAR SEAT ENTERTAINMENT SYSTEM Uw auto is voorzien van een exclusief multimediasysteem. Het Rear Seat Entertainment System (dat verder wordt aangeduid als het RSE-systeem)

Nadere informatie

QUICK GUIDE WEB EDITION GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! VOLVO V60

QUICK GUIDE WEB EDITION GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! VOLVO V60 VOLVO V60 QUICK GUIDE WEB EDITION GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! Het ontdekken van een nieuwe auto is een spannende bezigheid. Neem deze Quick Guide door om snel vertrouwd te raken met enkele van de

Nadere informatie

gefeliciteerd MeT de AAnkOOP VAn Uw VOLVO XC90 quick guide

gefeliciteerd MeT de AAnkOOP VAn Uw VOLVO XC90 quick guide VOLVO XC90 quick guide gefeliciteerd MeT de AAnkOOP VAn Uw nieuwe VOlVO! Het is altijd spannend een nieuwe auto te leren kennen. Neem deze Quick Guide door om nog meer plezier te hebben van uw nieuwe Volvo.

Nadere informatie

Quick Guide WEB EDITION GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! VOLVO S80

Quick Guide WEB EDITION GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! VOLVO S80 VOLVO S80 Quick Guide WEB EDITION GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! Het ontdekken van een nieuwe auto is een spannende bezigheid. Neem deze Quick Guide door om snel vertrouwd te raken met enkele van de

Nadere informatie

GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO!

GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! QUICK GUIDE GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! Deze folder bevat slechts een greep uit de meest gebruikelijke autofuncties. In de gebruikershandleiding en overige handleidingen vindt u alle veiligheidsinstructies

Nadere informatie

WEB EDITION QUICK GUIDE

WEB EDITION QUICK GUIDE WEB EDITION QUICK GUIDE GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! Deze folder bevat slechts een greep uit de meest gebruikelijke autofuncties. In de gebruikershandleiding en overige handleidingen vindt u alle

Nadere informatie

GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO!

GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! V40 QUICK GUIDE GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! Deze folder bevat slechts een greep uit de meest gebruikelijke autofuncties. In de gebruikershandleiding en overige handleidingen vindt u alle veiligheidsinstructies

Nadere informatie

V40 CROSS COUNTRY QUICK GUIDE

V40 CROSS COUNTRY QUICK GUIDE V40 CROSS COUNTRY QUICK GUIDE GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! Deze folder bevat slechts een greep uit de meest gebruikelijke autofuncties. In de gebruikershandleiding en overige handleidingen vindt

Nadere informatie

GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO!

GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! QUICK GUIDE GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! Deze folder bevat slechts een greep uit de meest gebruikelijke autofuncties. In de gebruikershandleiding en overige handleidingen vindt u alle veiligheidsinstructies

Nadere informatie

GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO!

GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! QUICK GUIDE GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! Deze folder bevat slechts een greep uit de meest gebruikelijke autofuncties. In de gebruikershandleiding en overige handleidingen vindt u alle veiligheidsinstructies

Nadere informatie

GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO!

GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! QUICK GUIDE GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! Deze folder bevat slechts een greep uit de meest gebruikelijke autofuncties. In de gebruikershandleiding en overige handleidingen vindt u alle veiligheidsinstructies

Nadere informatie

GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO!

GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! QUICK GUIDE GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! Deze folder bevat slechts een greep uit de meest gebruikelijke autofuncties. In de gebruikershandleiding en overige handleidingen vindt u alle veiligheidsinstructies

Nadere informatie

GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO!

GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! QUICK GUIDE GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! Deze folder bevat slechts een greep uit de meest gebruikelijke autofuncties. In de gebruikershandleiding en overige handleidingen vindt u alle veiligheidsinstructies

Nadere informatie

GEFELICITEERD MET DE AANKOOP VAN UW NIEUWE VOLVO!

GEFELICITEERD MET DE AANKOOP VAN UW NIEUWE VOLVO! VOLVO V50 QUICK GUIDE GEFELICITEERD MET DE AANKOOP VAN UW NIEUWE VOLVO! Het is altijd spannend een nieuwe auto te leren kennen. Neem deze Quick Guide door om nog meer plezier te hebben van uw nieuwe Volvo.

Nadere informatie

Neem deze beknopte handleiding door om nog meer plezier aan uw nieuwe Volvo te beleven. Zie voor meer informatie het instructieboekje.

Neem deze beknopte handleiding door om nog meer plezier aan uw nieuwe Volvo te beleven. Zie voor meer informatie het instructieboekje. VOLVO S80 BEKNOPTE HANDLEIDING PROFICIAT MET UW NIEUWE VOLVO! Het ontdekken van een nieuwe auto is een spannende bezigheid. Neem deze beknopte handleiding door om nog meer plezier aan uw nieuwe Volvo te

Nadere informatie

GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO!

GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! QUICK GUIDE GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! Deze folder bevat slechts een greep uit de meest gebruikelijke autofuncties. In de gebruikershandleiding en overige handleidingen vindt u alle veiligheidsinstructies

Nadere informatie

QUICK GUIDE WEB EDITION GEFELICITEERD MET DE AANKOOP VAN UW NIEUWE VOLVO! VOLVO C70

QUICK GUIDE WEB EDITION GEFELICITEERD MET DE AANKOOP VAN UW NIEUWE VOLVO! VOLVO C70 VOLVO C70 QUICK GUIDE WEB EDITION GEFELICITEERD MET DE AANKOOP VAN UW NIEUWE VOLVO! Het is altijd spannend een nieuwe auto te leren kennen. Neem deze Quick Guide door om snel vertrouwd te raken met enkele

Nadere informatie

GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO!

GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! QUICK GUIDE GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! Deze folder bevat slechts een greep uit de meest gebruikelijke autofuncties. In de gebruikershandleiding en overige handleidingen vindt u alle veiligheidsinstructies

Nadere informatie

quick guide GEFELICITEERD MET DE AANKOOP VAN UW NIEUWE VOLVO! VOLVO XC90 WEB EDITION

quick guide GEFELICITEERD MET DE AANKOOP VAN UW NIEUWE VOLVO! VOLVO XC90 WEB EDITION VOLVO XC90 quick guide WEB EDITION GEFELICITEERD MET DE NKOOP VN UW NIEUWE VOLVO! Het is altijd spannend een nieuwe auto te leren kennen. Neem deze Quick Guide door om nog meer plezier te hebben van uw

Nadere informatie

LCD scherm va LCD scherm

LCD scherm va LCD scherm scherm 1. Gebruik scherm Met het in Uw scooter ingebouwde scherm kunt U alle rij-, stuuracties, remmen en bedienen van het voertuig bepalen. De elektrische installatie van de scooter en de elektronica

Nadere informatie

quick Guide WEB EDITION GEFELICITEERD MET DE AANKOOP VAN UW NIEUWE VOLVO! VOLVO C30

quick Guide WEB EDITION GEFELICITEERD MET DE AANKOOP VAN UW NIEUWE VOLVO! VOLVO C30 VOLVO C30 quick Guide WEB EDITION GEFELICITEERD MET DE AANKOOP VAN UW NIEUWE VOLVO! Het is altijd spannend een nieuwe auto te leren kennen. Neem deze Quick Guide door om snel vertrouwd te raken met enkele

Nadere informatie

Verkorte gebruiksaanwijzing

Verkorte gebruiksaanwijzing Verkorte gebruiksaanwijzing Fun2Go Contactgegevens fabrikant: Tel. +31 (0)315 257370 E-mail: info@vanraam.com Website: www.vanraam.com Van Raam Aaltenseweg 56 7051 CM Varsseveld Nederland Versie 18.06

Nadere informatie

Verkorte gebruiksaanwijzing

Verkorte gebruiksaanwijzing Verkorte gebruiksaanwijzing Fun2Go Contactgegevens fabrikant: Tel. +31 (0)315 257370 E-mail: info@vanraam.com Website: www.vanraam.com Van Raam Guldenweg 23 7051 HT Varsseveld Nederland Versie 19.01 Let

Nadere informatie

F I A T 5 0 0 603.83.297 NL S N E L G I D S

F I A T 5 0 0 603.83.297 NL S N E L G I D S F I A T 5 0 0 603.83.297 NL S N E L G I D S Raadpleeg voor een uitvoerige beschrijving en meer informatie, of in noodgevallen, het instructieboek. DASHBOARD 1 Linker hendel: bediening buitenverlichting

Nadere informatie

F I A T B R A V O 603.83.122 NL S N E L G I D S

F I A T B R A V O 603.83.122 NL S N E L G I D S F I A T B R A V O 603.83.122 NL S N E L G I D S DASHBOARD 1 Linker hendel: bediening buitenverlichting - 2 Instrumentenpaneel - 3 Rechter hendel: bediening ruitenwissers, achterruitwisser, trip computer

Nadere informatie

LCD scherm ve LCD scherm

LCD scherm ve LCD scherm scherm. Gebruik scherm Met het in Uw scooter ingebouwde scherm kunt U alle rij-, stuuracties, remmen en bedienen van het voertuig bepalen. De elektrische installatie van de scooter en de elektronica zelf

Nadere informatie

Quick Guide WEB EDITION

Quick Guide WEB EDITION RSE Quick Guide WEB EDITION REAR SEAT ENTERTAINMENT SYSTEM DUAL SCREEN Uw auto is voorzien van een exclusief multimediasysteem. Het Rear Seat Entertainment System (dat verder wordt aangeduid als het RSE-systeem)

Nadere informatie

QUICK GUIDE GEFELICITEERD MET DE AANKOOP VAN UW NIEUWE VOLVO! VOLVO C70 WEB EDITION

QUICK GUIDE GEFELICITEERD MET DE AANKOOP VAN UW NIEUWE VOLVO! VOLVO C70 WEB EDITION VOLVO C70 QUICK GUIDE WE EDITION GEFELICITEERD MET DE NKOOP VN UW NIEUWE VOLVO! Het is altijd spannend een nieuwe auto te leren kennen. Neem deze Quick Guide door om nog meer plezier te hebben van uw nieuwe

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Puch Radius, State of the Art, Boogy BMS

Gebruikershandleiding Puch Radius, State of the Art, Boogy BMS Gebruikershandleiding Puch Radius, State of the Art, Boogy BMS Gefeliciteerd! U heeft gekozen voor een fiets met elektrische ondersteuning, de E-bike. Uw E-bike zal u door zijn elektrische ondersteuning

Nadere informatie

quick Guide GEFELICITEERD MET DE AANKOOP VAN UW NIEUWE VOLVO! VOLVO C30 WEB EDITION

quick Guide GEFELICITEERD MET DE AANKOOP VAN UW NIEUWE VOLVO! VOLVO C30 WEB EDITION VOLVO C30 quick Guide WEB EDITION GEFELICITEERD MET DE AANKOOP VAN UW NIEUWE VOLVO! Het is altijd spannend een nieuwe auto te leren kennen. Neem deze Quick Guide door om nog meer plezier te hebben van

Nadere informatie

Verkorte gebruiksaanwijzing

Verkorte gebruiksaanwijzing Verkorte gebruiksaanwijzing VeloPlus Contactgegevens fabrikant: Tel. +31 (0)315 257370 E-mail: info@vanraam.com Website: www.vanraam.com Van Raam Aaltenseweg 56 7051 CM Varsseveld Nederland Versie 18.06

Nadere informatie

Verwarming en ventilatie

Verwarming en ventilatie KLIMAATREGELING Druk op de knop CLIMATE om het touchscreenmenu van de klimaatregeling weer te geven. 1. Menu voor instellingen van de klimaatregeling. 2. Menu voor stoelverwarming/-klimaat voorin. N.B.:

Nadere informatie

Gefeliciteerd met uw nieuwe autoalarm! Inhoud

Gefeliciteerd met uw nieuwe autoalarm! Inhoud Gefeliciteerd met uw nieuwe autoalarm! Lees de gebruikershandleiding voor gebruik zorgvuldig door en maak u vertrouwd met de verschillende functies van uw autoalarm. Deze handleiding beschrijft de functies

Nadere informatie

Groep 10 IMD42 Niels Cremers Marc Hensen Sander Keurentjes Mathijs Mejan. De Handleiding

Groep 10 IMD42 Niels Cremers Marc Hensen Sander Keurentjes Mathijs Mejan. De Handleiding Groep 10 IMD42 Niels Cremers Marc Hensen Sander Keurentjes Mathijs Mejan De Handleiding Index Inleiding... 3 De meters... 4 Het stuur... 6 Het navigatie systeem... 9 De Console... 10 De radio... 11 2 Inleiding

Nadere informatie

QUICK GUIDE WEB EDITION GEFELICITEERD MET DE AANKOOP VAN UW NIEUWE VOLVO! VOLVO C30

QUICK GUIDE WEB EDITION GEFELICITEERD MET DE AANKOOP VAN UW NIEUWE VOLVO! VOLVO C30 VOLVO C30 QUICK GUIDE WEB EDITION GEFELICITEERD MET DE AANKOOP VAN UW NIEUWE VOLVO! Het is altijd spannend een nieuwe auto te leren kennen. Neem deze Quick Guide door om snel vertrouwd te raken met enkele

Nadere informatie

quick Guide GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! VOLVO V70 & XC70 WEB EDITION

quick Guide GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! VOLVO V70 & XC70 WEB EDITION VOLVO V70 & XC70 quick Guide WEB EDITION GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! Het ontdekken van een nieuwe auto is een spannende bezigheid. Neem deze Quick Guide door om nog meer plezier te beleven aan uw

Nadere informatie

GEFELICITEERD MET DE AANKOOP VAN UW NIEUWE VOLVO! VOLVO C30 Quick Guide

GEFELICITEERD MET DE AANKOOP VAN UW NIEUWE VOLVO! VOLVO C30 Quick Guide VOLVO C30 Quick Guide GEFELICITEERD MET DE AANKOOP VAN UW NIEUWE VOLVO! Het is altijd spannend een nieuwe auto te leren kennen. Neem deze Quick Guide door om nog meer plezier te hebben van uw nieuwe Volvo.

Nadere informatie

X Veiligheidsgordel 3 Verklikkerlicht brandt (met waarschuwingstoon) bij ingeschakelde ontsteking: Gordel omdoen, zie pagina 33.

X Veiligheidsgordel 3 Verklikkerlicht brandt (met waarschuwingstoon) bij ingeschakelde ontsteking: Gordel omdoen, zie pagina 33. Instrumenten verklikkerlichten De verklikkerlichten die hier staan vermeld, zijn niet in alle auto s aanwezig. Deze beschrijving geldt voor alle instrumentenuitvoeringen. X Veiligheidsgordel 3 Verklikkerlicht

Nadere informatie

SENSUS Web edition. Infotainment guide WELKOM BIJ SENSUS INFOTAINMENT

SENSUS Web edition. Infotainment guide WELKOM BIJ SENSUS INFOTAINMENT Infotainment guide SENSUS Web edition WELKOM BIJ SENSUS INFOTAINMENT Dit supplement is bedoeld om een beknopt overzicht te geven van de meest gebruikte Sensus Infotainment-functies en om u te helpen zoveel

Nadere informatie

Quick Guide WEB EDITION GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! VOLVO V70 & XC70

Quick Guide WEB EDITION GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! VOLVO V70 & XC70 VOLVO V70 & XC70 Quick Guide WEB EDITION GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! Het ontdekken van een nieuwe auto is een spannende bezigheid. Neem deze Quick Guide door om snel vertrouwd te raken met enkele

Nadere informatie

IN EEN OOGOPSLAG. Panoramadak. Parkeerhulp achter

IN EEN OOGOPSLAG. Panoramadak. Parkeerhulp achter Panoramadak Dankzij het brede glazen dak zijn het zicht en de lichtinval in het interieur ongekend. 78 Te openen achterruit (SW) Dankzij deze voorziening hebt u eenvoudig toegang tot de bagageruimte zonder

Nadere informatie

Gebruikershandleiding STATE OF THE ART,RADIUS,RADIUS Plus,RADIUS Luxury en BOOGY

Gebruikershandleiding STATE OF THE ART,RADIUS,RADIUS Plus,RADIUS Luxury en BOOGY Gebruikershandleiding STATE OF THE ART,RADIUS,RADIUS Plus,RADIUS Luxury en BOOGY Gefeliciteerd! U heeft gekozen voor een fiets met elektische ondersteuning, de E-bike. Uw E-bike zal u meer mogelijkheden

Nadere informatie

INHOUD. Plug-in Hybrid EV Systeem... 4. EV Systeem/Drive Selector... 6. Aandrijfaccu opladen... 8. Rond het stuurwiel... 10

INHOUD. Plug-in Hybrid EV Systeem... 4. EV Systeem/Drive Selector... 6. Aandrijfaccu opladen... 8. Rond het stuurwiel... 10 verkorte handleiding Deze handleiding behandelt de diverse specificaties en voertuigopties van de Outlander PHEV. Voor meer gedetailleerde informatie verwijzen wij u naar de gebruikershandleiding. 2 INHOUD

Nadere informatie

Quick GUIDE Web edition

Quick GUIDE Web edition C70 Quick GUIDE Web edition GEFELICITEERD MET DE NKOOP VN UW NIEUWE VOLVO! Het is altijd spannend een nieuwe auto te leren kennen. Neem deze Quick Guide door om snel vertrouwd te raken met enkele van de

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing kort

Gebruiksaanwijzing kort Fun2Go Van Raam BV Aaltenseweg 56 7051 CM Varsseveld Nederland Tel. : +31 (0)315 257370 E-mail : info@vanraam.nl Internet : www.vanraam.nl Versie 17.04 Positie zitting Om de positie van de stoel correct

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Peugeot CE22, CE33, CE141, CE132, CE122, CE151, CE101, CE111

Gebruikershandleiding Peugeot CE22, CE33, CE141, CE132, CE122, CE151, CE101, CE111 Gebruikershandleiding Peugeot CE22, CE33, CE141, CE132, CE122, CE151, CE101, CE111 Gefeliciteerd! U heeft gekozen voor een fiets met elektische ondersteuning, de E-bike. Uw E-bike zal u meer mogelijkheden

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inhoudsopgave

Inhoudsopgave. Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Overzicht 3 De headset opladen 4 De headset dragen 4 De headset inschakelen 4 De headset voor dicteren aansluiten 5 De adapter 5 De geluidsinstellingen van

Nadere informatie

Duurzame energie. Aan de slag met de energiemeter van LEGO

Duurzame energie. Aan de slag met de energiemeter van LEGO Duurzame energie Aan de slag met de energiemeter van LEGO LEGO, het LEGO logo, MINDSTORMS en het MINDSTORMS logo zijn handelsmerken van de LEGO Group. 2010 The LEGO Group. 1 Inhoudsopgave 1. Overzicht

Nadere informatie

Elektrische fiets. Handleiding

Elektrische fiets. Handleiding Elektrische fiets Handleiding 6-7-2009 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:...1 Display:...2 Openen van de Accubehuizing...3 Hoe de accu wordt opgeladen...3 U kunt de accu als volgt opladen:...3 Onderhoud van

Nadere informatie

quick Guide GEFELICITEERD MET DE AANKOOP VAN UW NIEUWE VOLVO! VOLVO V50 WEB EDITION

quick Guide GEFELICITEERD MET DE AANKOOP VAN UW NIEUWE VOLVO! VOLVO V50 WEB EDITION VOLVO V50 quick Guide WEB EDITION GEFELICITEERD MET DE AANKOOP VAN UW NIEUWE VOLVO! Het is altijd spannend een nieuwe auto te leren kennen. Neem deze Quick Guide door om nog meer plezier te hebben van

Nadere informatie

Nederlandstalige handleiding Autoalarm AS5

Nederlandstalige handleiding Autoalarm AS5 Nederlandstalige handleiding Autoalarm AS5 Inhoud verpakking: Alarmunit Sirene Handzender ( 2 stuks) Kabels incl. zekeringen Zoekfunctie Stil alarm Startblokkering Paniek functie Anti carjacking Aansturing

Nadere informatie

NL ESP-Systeem

NL ESP-Systeem 603.83.515 NL ESP-Systeem ESP-SYSTEEM (Electronic Stability Program) Dit systeem bewaakt de stabiliteit van de auto als de wielen hun grip verliezen, waardoor de auto beter op koers blijft. De werking

Nadere informatie

Kort overzicht BEDIENINGSKNOPPEN

Kort overzicht BEDIENINGSKNOPPEN Kort overzicht Kort overzicht BEDIENINGSKNOPPEN 6 5 4 3 2 1 12 9 3 6 80 100 120 km/h 60 140 40 160 LAND - - ROVER 20 0 180 200 H4959 7 8 9 1. Frisseluchtrooster - bedieningsknop 2. Ventilator - regeling

Nadere informatie

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Alarmsysteem met afstandsbediening leidraad bij het instellen - Dutch Geachte klant, In deze handleiding vindt u de informatie en bedieningen die nodig

Nadere informatie

Sloten en alarm ALARM-SYSTEEM

Sloten en alarm ALARM-SYSTEEM Sloten en alarm ALARM-SYSTEEM H6716G Uw voertuig is voorzien van een uiterst verfijnd elektronisch diefstalalarm en motor-immobilisatiesysteem. Tevens beschikt het voertuig over een aantal extra veiligheidssystemen.

Nadere informatie

1. Batterijpakket Onderdelen. Kabeltas. Batterijtas Laderstekker. Sleutels (2 stuks) Lader. Batterijstekker F B

1. Batterijpakket Onderdelen. Kabeltas. Batterijtas Laderstekker. Sleutels (2 stuks) Lader. Batterijstekker F B HANDLEIDING Inhoud 1. Batterijpakket... 4 1.1. Onderdelen... 4 1.2. Batterijpakket opladen... 5 2. Bediening... 7 2.1. Beveiliging... 7 2.2. Display... 7 2.3. Vullingsgraad... 7 2.4. Trapbekrachtiging...

Nadere informatie

Cobra Bridge CAN 8800

Cobra Bridge CAN 8800 Cobra Bridge CAN 8800 Installatie Handleiding 2005 Clifford Electronics Benelux, Lijnden. Inhoudsopgave. Bridge 8800 CAN...3 Tabel Geheugen Alarm LED....3 Garagestand...4 Plaatsing van de alarmunit...4

Nadere informatie

COP Quick start KA OLANDESE :32 Pagina 1. FordKa. Feel the difference

COP Quick start KA OLANDESE :32 Pagina 1. FordKa. Feel the difference OP Quick start K OLNS 7-07-2008 8:32 Pagina FordKa Kort Owner s overzicht handbook Feel the difference K0468_Service_Portfolio_090508. 09.05.2008 5:52:47 Uhr 604.39.307 PP K OL 8-07-2008 4:03 Pagina S

Nadere informatie

volvo on call ALTIJD VERBONDEN

volvo on call ALTIJD VERBONDEN volvo on call ALTIJD VERBONDEN ALTIJD VERBONDEN Volvo On Call is een service op abonnementsbasis met een innovatieve mobiele app, waarmee u continu verbonden kunt blijven met uw Volvo. U kunt op afstand

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE LCD DISPLAY INTELLIGENT 800S... 2

INHOUDSOPGAVE LCD DISPLAY INTELLIGENT 800S... 2 E-BIKE HANDLEIDING INHOUDSOPGAVE LCD DISPLAY INTELLIGENT 800S... 2 LCD DISPLAY KEY-DISP KD21C... 5 LCD DISPLAY INTELLIGENT... 8 LCD DISPLAY BAFANG C07.UART... 10 LCD DISPLAY BAFANG (MODUS) DP C10.UART...

Nadere informatie

Quick Guide WEB EDITION GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! VOLVO V70 & XC70

Quick Guide WEB EDITION GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! VOLVO V70 & XC70 VOLVO V70 & XC70 Quick Guide WEB EDITION GEFELICITEERD MET UW NIEUWE VOLVO! Het ontdekken van een nieuwe auto is een spannende bezigheid. Neem deze Quick Guide door om snel vertrouwd te raken met enkele

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING. Afstandsbediening BRC315D7

GEBRUIKSAANWIJZING. Afstandsbediening BRC315D7 GEBRUIKSAANWIJZING 1 3 2 1 4 11 NOT AVAILABLE 12 6 5 5 7 8 14 9 10 19 17 18 21 13 20 15 16 1 ONZE WELGEMEENDE DANK VOOR UW AANKOOP VAN DEZE AFSTANDS- BEDIENING. LEES DE HANDLEIDING AANDACHTIG ALVORENS

Nadere informatie

ION SDS Nederlands Gebruikershandleiding

ION SDS Nederlands Gebruikershandleiding ION SDS Nederlands Gebruikershandleiding Inhoud 1. Batterijpakket... 4 1.1. Onderdelen... 4 1.2. Batterijpakket opladen... 5 2. Bediening... 7 2.1. Beveiliging... 7 2.2. Display... 7 2.3. Vullingsgraad...

Nadere informatie

De Konftel 300W Korte handleiding

De Konftel 300W Korte handleiding Conference phones for every situation De Konftel 300W Korte handleiding NEDERLANDS Beschrijving De Konftel 300W is een draadloze conferentietelefoon op batterijen, die kan worden aangesloten op DECT-systemen,

Nadere informatie

web edition quick guide

web edition quick guide web edition quick guide Gefeliciteerd met uw nieuwe Volvo! Het is altijd spannend een nieuwe auto te leren kennen. Neem deze Quick Guide door om snel vertrouwd te raken met enkele van de meest gebruikelijke

Nadere informatie