De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA 's-gravenhage. Geachte Voorzitter,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA 's-gravenhage. Geachte Voorzitter,"

Transcriptie

1 De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA 's-gravenhage 23 mei LNV-B-38 Viss. 2007/ juni juni 2007 LNV B onderwerp doorkiesnummer bijlagen Afschrift brief Fuikenvissersvereniging 2 Naar aanleiding van het verzoek van de vaste Kamercommissie voor LNV ten aanzien van bovenvermelde brieven kan ik u het volgende melden. De Fuikenvissersvereniging IJsselmeer St. Petrus heeft mij (en mijn voorganger) zeer frequent aangeschreven. In deze brieven wordt met name de situatie omtrent de waterkwaliteit in het IJsselmeer aangehaald, evenals de aalscholverproblematiek, de reductie van de visserijcapaciteit en het handelen van mijn ministerie. Op al deze zaken ben ik in mijn antwoorden uitvoerig ingegaan. Ik doe u hierbij afschriften toekomen van mijn twee meest recente brieven. In de brief van 10 mei 2007 aan de PO IJsselmeer (TRCViss/2007/2290) heeft de directeur Visserij aangegeven mij te willen adviseren mijn eerder genomen besluit om een generiek visverbod in te stellen (vanwege het ontbreken van een visplan) te heroverwegen op basis van een alternatief visplan. Ik kan mij in grote lijnen vinden in het voorgestelde visplan. Echter, de PO IJsselmeer koppelt hieraan de voorwaarde dat de komende 10 jaar de jaarlijkse reductiedoelstelling, die nu 32% bedraagt, niet meer mag worden aangepast. Alhoewel ik begrip heb voor de wens stabiliteit te creëren in de visserijmogelijkheden, zie ik geen mogelijkheid hierop in te gaan. Er is op dit moment een aantal ontwikkelingen gaande die een effect zullen hebben op de visstand en de visserijmogelijkheden. Het gaat met name om de Kaderrichtlijn water en de Europese aalherstelmaatregelen. De Kaderrichtlijn water stelt eisen aan de visstand. Voor alle binnenwateren dienen doelstellingen met betrekking tot de soortensamenstelling, de aantallen vissen per vissoort en de leeftijdsopbouw van de visbestanden te worden geformuleerd. Deze doelstellingen hebben voor het IJsselmeer inmiddels hun vertaling gekregen in een aantal voorlopige maatlatten voor de visstand. Op basis van deze voorlopige maatlatten wordt door onderzoekers geconcludeerd dat de visstand in het IJsselmeer niet voldoet aan deze eisen.

2 Datum Kenmerk Paraaf: Vervolgblad 29 juni 2007 Viss. 2007/ De Europese aalherstelmaatregelen verplichten de lidstaten nationale aalbeheersplannen op te stellen. Om de in EU-verband overeengekomen doelstellingen met betrekking tot de te realiseren uittrekpercentages voor schieraal te kunnen realiseren, zullen beheersmaatregelen voor de visserij noodzakelijk zijn. Op dit moment is nog niet geheel duidelijk met welke nationale beheersmaatregelen aan de Europese doelstelling kan worden voldaan. Onderzoek moet hierin meer inzicht bieden. Tenslotte is ook het ecosysteem voortdurend aan verandering onderhevig. Met name de verandering in watertemperatuur lijkt een belangrijke rol te spelen. Gezien de onzekerheden die deze ontwikkelingen met zich meebrengen, kan ik derhalve geen garantie geven voor een ongewijzigde voortzetting van de huidige visserijmogelijkheden. Vandaar dat ik niet kon instemmen met een visplan met daaraan gekoppeld deze voorwaarde. Inmiddels heeft de PO bezwaar aangetekend tegen mijn besluit tot een generiek visverbod en wacht ik de verdere ontwikkelingen af.

3 De Voorzitter van de Fuikenvissersvereniging Henricus Rolstraat XM VOLENDAM 20 februari 20 Viss 2007/ maart 2007 onderwerp doorkiesnummer bijlagen Vaststelling visplan (TRC 2007/712) Onlangs heeft u mij een brief geschreven waarin u mijn ministerie foutief handelen inzake het IJsselmeerbeleid verwijt. Laat ik voorop stellen dat de situatie op het IJsselmeer mij uiteraard nog niet in alle details bekend is, maar uit de informatie die mij is aangereikt, blijkt dat mijn ministerie veel begrip toont voor de moeilijke situatie waarin de visserij in het algemeen, en de IJsselmeervisserij in het bijzonder, zich bevindt. Uw beroepsgroep heeft in het verleden veel aandacht gekregen in het beleid en ik ben van plan dit door te zetten. Maar ik vraag van uw kant ook begrip voor de positie van de overheid. U heeft altijd toegang gehad tot mijn ministerie voor overleg. Mijn voorganger, de heer Veerman, heeft zowel in 2005 als in 2006 een bezoek gebracht aan de IJsselmeervisserij. Ook zijn de afgelopen jaren significante sommen geld beschikbaar gesteld voor onderzoek en sanering. Daarom hecht ik eraan mijn besluit ten aanzien van uw verzoek in een historische context te plaatsen. Begin 2003 heeft mijn ministerie in samenwerking met de Producenten Organisatie (PO) IJsselmeer informatieavonden georganiseerd voor de IJsselmeervissers om de problemen te bespreken. Dit heeft geresulteerd in het LNV-rapport De IJsselmeervisserij: integrale knelpuntenanalyse van de visserij, het beleid en maatschappelijke visies. Vervolgens heeft de heer Bulte (oud-burgemeester van uw gemeente) op verzoek van LNV een inventarisatie gemaakt naar mogelijke oplossingen. Dit heeft geresulteerd in de beleidsbrief IJsselmeervisserij van maart Vervolgens is een saneringsregeling opgesteld met als doel het uitkopen van zo veel mogelijk (gehele) vergunningen, en daarnaast het uitkopen van het minst selectieve vistuig. Hiervoor was een budget beschikbaar van ongeveer 7 mln. Uiteindelijk heeft deze sanering erin geresulteerd dat de visserijcapaciteit met 50% is afgenomen. Om u te helpen de visserij te verduurzamen is de afgelopen jaren ook veel onderzoek verricht. Ik noem de recente onderzoeken om de bijvangsten van watervogels te verminderen, de onderzoeken om de bijvangsten in de fuiken te verminderen, en het onderzoek naar de mogelijkheden voor een keurmerk IJsselmeervis.

4 Datum Kenmerk Paraaf: Vervolgblad 14 maart 2007 Viss 2007/ Daarnaast heeft mijn ministerie, mede op uw verzoek, onderzoek laten verrichten naar de oorzaken van de veranderingen in de visstand en naar het effect van aalscholvers op de visstand. In totaal betreft dit een investering van ongeveer in onderzoek. Ik concludeer dan ook dat aan het IJsselmeerbeleid een zorgvuldig traject ten grondslag ligt. In uw brief stelt u voor om voor het visplan 2007 de nettenvisserij en de aalkisten buiten beschouwing te laten. Inmiddels heeft de directeur Visserij de PO-IJsselmeer bericht hiermee niet akkoord te kunnen gaan omdat op deze wijze de totale visserijcapaciteit meer dan de toegestane eenheden bedraagt. Aangezien in correspondentie en communicatie rondom de sanering op het IJsselmeer steeds duidelijk is gemaakt dat dit aantal het beleidsdoel was, zie ik geen redenen om hiervan af te wijken. Dat betekent dat, indien u via het visplan niet komt tot genoemde beperking, een generieke maatregel met hetzelfde effect genomen zal moeten worden. Tenslotte komt u in uw brief terug op de schuldvraag. Op de vraag dus wie verantwoordelijk is voor de teruggang van de visstand. Ik ben van mening en dat wordt tegenwoordig door steeds meer gegevens gestaafd, dat de achteruitgang van de visstand door een aantal factoren wordt veroorzaakt. Daaronder zijn klimaatsveranderingen, afname van nutriënten, de invloed van visetende watervogels en de intensiteit van de visserij. De draagkracht van het ecosysteem voor de visstand vermindert, zo moeten we constateren. De visserij zal zich hieraan moeten aanpassen. U mag van de overheid vragen u te helpen bij deze aanpassing, mat het is niet vanzelfsprekend dat dit altijd gebeurt. Ook de IJsselmeervisserij maakt deel uit van de samenleving en is onderdeel van de maatschappelijke ontwikkelingen die in de samenleving spelen. Natuurbelangen en de belangen van waterbeheerders spelen een steeds nadrukkelijker rol op de binnenwateren. In dit spectrum van ontwikkelingen en belangen is het de uitdaging voor u om zelf kansen te pakken. Samenwerking is hier het sleutelwoord. De komende jaren zal de overheid op veel terreinen een stap terug doen. Dat houdt in dat u, binnen de randvoorwaarden die de overheid stelt, zelf de verantwoording moet oppakken voor een goed beheer van de visstanden. Het platform hiervoor is de Visstand BeheersCommissie (VBC). In de werkgroep VBC-IJsselmeer werkt uw PO-IJsselmeer op een constructieve wijze samen met andere belanghebbenden. Ik hoop ten zeerste dat deze basis van vertrouwen ook de komende periode aanwezig blijft en dat uw vereniging zich bij die opstelling aansluit.

5 De Voorzitter van de Fuikenvissersvereniging Henricus Rolstraat XM VOLENDAM 14 maart 2007 Viss. 2007/ april 2007 onderwerp doorkiesnummer bijlagen Kwaliteit IJsselmeerwater (TRC 2007/1057) Ik dank u wederom voor uw brief en uitgebreide documentatie inzake de IJsselmeervisserij. Echter, de zaken die u benoemt (waterkwaliteit, aalscholvers etc.) zijn reeds diverse malen het onderwerp geweest van correspondentie tussen uw vereniging en mijn ministerie. In de brief van mijn voorganger van 14 april 2006 heeft hij aangegeven met de minister van Verkeer en Waterstaat te hebben gesproken over de waterkwaliteit in het IJsselmeergebied en over de aalscholvers op het eiland De Kreupel. De uitkomst van dit overleg was dat de minister van Verkeer en Waterstaat de zaak verder zal opnemen met Rijkswaterstaat, afdeling IJsselmeergebied. Desgewenst kunt u nadere informatie bij deze dienst opvragen. Per brief van 13 februari 2007 heb ik u al geïnformeerd over de uitkomsten van het onderzoek naar de veranderingen van de waterkwaliteit. Het lijkt mij daarom ook niet nodig nu een nieuw onderzoek naar de waterkwaliteit in te stellen. Voor wat betreft de aalscholvers is de Ledenraad van de PO IJsselmeer op 12 februari 2007 geïnformeerd over de laatste stand van zaken door diverse onderzoekers. Momenteel wordt dit onderzoeksproject afgerond. Er is afgesproken dat in het eindrapport ook ingegaan zal worden op de mogelijkheid en de wenselijkheid van beheersing van de aalscholverpopulaties, mede gezien de nationale en Europese wetgeving.

Lijst van vragen en antwoorden over de toekomst van de IJsselmeervisserij, brief 2004/6460, gericht aan de voorzitter van uw Kamer.

Lijst van vragen en antwoorden over de toekomst van de IJsselmeervisserij, brief 2004/6460, gericht aan de voorzitter van uw Kamer. Lijst van vragen en antwoorden over de toekomst van de IJsselmeervisserij, brief 2004/6460, gericht aan de voorzitter van uw Kamer. 1 Welk effect zal een sanering van 50 procent hebben op de directe en

Nadere informatie

Datum 22 december 2009 Betreft Aanscherping VBC-voorwaarden + aanbieding nieuwe huurovereenkomst

Datum 22 december 2009 Betreft Aanscherping VBC-voorwaarden + aanbieding nieuwe huurovereenkomst > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag huurders op de staatswateren Prins Clauslaan 8 Den Haag Postbus 20401 2500 EK Den Haag www.minlnv.nl T 070-3784346 f.g.e.van.den.berg@minlnv.nl Bijlagen 4 Betreft

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 73 2594 AC Den Haag Postadres Postbus 20401

Nadere informatie

-1- Aan het College van Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland Postbus AB Lelystad. Ons kenmerk:

-1- Aan het College van Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland Postbus AB Lelystad. Ons kenmerk: Aan het College van Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland Postbus 55 8200 AB Lelystad Ons kenmerk: Betreft: Bezwaarschrift inzake het Besluit van Gedeputeerde Staten om op grond van art. 19d van

Nadere informatie

Notulen Kenniskring IJsselmeer thema nettenvisserij

Notulen Kenniskring IJsselmeer thema nettenvisserij Notulen Kenniskring IJsselmeer thema nettenvisserij www.kenniskringvisserij.nl Datum: 16-05-2011 Tijd: 19:00 22:00 Locatie: Hotel van der Valk, Emmeloord Aanwezig: D.J.T. Berends (Nederlandse Vissersbond/

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Geachte Voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Geachte Voorzitter, Juridische Zaken De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG uw brief van uw kenmerk ons kenmerk datum 20 februari 2007 TRCJZ/2007/1008 4 april 2007 onderwerp doorkiesnummer

Nadere informatie

80597ddb-6939-48b8-b238-e40d818d7a77 1/5

80597ddb-6939-48b8-b238-e40d818d7a77 1/5 1. Vraagnummer 2010Z03358. Vragen van de leden Jacobi en Boelhouwer (beiden PvdA) aan de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en de staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat over grootschalige

Nadere informatie

voor de beroepsmatige visserij in Natura-2000 gebied IJsselmeer. Hierbij treft u de gronden aan waarop de bezwaren zijn gebaseerd.

voor de beroepsmatige visserij in Natura-2000 gebied IJsselmeer. Hierbij treft u de gronden aan waarop de bezwaren zijn gebaseerd. AANTEKENEN EN PER FAX Aan het College van Gedeputeerde Staten van de provincie Friesland Postbus 20120 8900 HM Leeuwarden Kenmerk : 09.016/FJB Bilthoven, 12 september 2011 Contactpersoon : Mr. F.J. Boonstra

Nadere informatie

Intentieverklaring 16 IJsselmeervissers + Houtskoolschets IJsselmeervisserij

Intentieverklaring 16 IJsselmeervissers + Houtskoolschets IJsselmeervisserij Stichting Transitie IJsselmeer Intentieverklaring 16 IJsselmeervissers + Houtskoolschets IJsselmeervisserij Op weg naar een economisch rendabele beroepsvisserij met een vangstcapaciteit die past binnen

Nadere informatie

Provincie Flevoland. Transitie visserij IJsselmeer, Markermeer en IJmeer. rapportage

Provincie Flevoland. Transitie visserij IJsselmeer, Markermeer en IJmeer. rapportage Provincie Flevoland Transitie visserij IJsselmeer, Markermeer en IJmeer rapportage INHOUDSOPGAVE blz. SAMENVATTING 1. INLEIDING 1 1.1. Aanleiding 1 1.2. Doel 1 1.3. Leeswijzer 2 2. STAND VAN ZAKEN VISSERIJ

Nadere informatie

ECLI:NL:RBNHO:2015:1300

ECLI:NL:RBNHO:2015:1300 ECLI:NL:RBNHO:2015:1300 Instantie Datum uitspraak 24-02-2015 Datum publicatie 24-02-2015 Rechtbank Noord-Holland Zaaknummer AWB - 14 _ 5237 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Bestuursrecht

Nadere informatie

Hoogheemraadschap van Delfland. Integrale nota Vis. Nota van beantwoording en wijziging

Hoogheemraadschap van Delfland. Integrale nota Vis. Nota van beantwoording en wijziging Hoogheemraadschap van Delfland Integrale nota Vis Nota van beantwoording en wijziging Beantwoording ingekomen zienswijze en ambtshalve wijzigingen op de Integrale nota Vis Status: Definitief Datum: 10

Nadere informatie

Datum 13 november 2009 Betreft Beleidsvoornemens binnenvisserij en verankering VBC's en visplannen

Datum 13 november 2009 Betreft Beleidsvoornemens binnenvisserij en verankering VBC's en visplannen > Retouradres Postbus 20401 2500 EK DEN HAAG De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Prins Clauslaan 8 Postbus 20401 2500 EK DEN HAAG www.minlnv.nl T 070-3786868

Nadere informatie

O 8OKT 2015 Het tentoonstellen van genetisch gemodificeerde organismen

O 8OKT 2015 Het tentoonstellen van genetisch gemodificeerde organismen Ministerie van Economische Zaken > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA 's-gravenhage Datum Betreft O 8OKT 2015 Het tentoonstellen

Nadere informatie

Ministerie van Binnenlandse Zaken Aanbieding rapport "Klagen bij de politie"

Ministerie van Binnenlandse Zaken Aanbieding rapport Klagen bij de politie Ministerie van Binnenlandse Zaken ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Aanbieding rapport "Klagen bij de politie" Datum Aan 6 maart l998 De korpsbeheerders De korpschefs : Directie Politie : EA98/U600

Nadere informatie

Plan van Aanpak. Opstellen Visplan VBC Rijnland

Plan van Aanpak. Opstellen Visplan VBC Rijnland Plan van Aanpak Opstellen Visplan Rijnland - Inleiding - Inhoudsopgave Plan van Aanpak... Inleiding.... Aanleiding.... Leeswijzer... Doel en resultaat.... Doelen.... Resultaten... Visplan.... Opzet Visplan....

Nadere informatie

Voor vogels en vissen

Voor vogels en vissen Voor vogels en vissen Beleidsnotitie nettenvisserij IJsselmeer Den Haag, 2 november 2001 Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij Directie Visserij Inhoudsopgave 1. Aanleiding... 3 1.1. Visstandbeheer...

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 1988-1989 Rijksbegroting voor het jaar 1989 20 800 Hoofdstuk XI Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer Nr. 55 BRIEF VAN DE

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA 's-gravenhage. Geachte Voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA 's-gravenhage. Geachte Voorzitter, Directie Visserij De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA 's-gravenhage uw brief van uw kenmerk ons kenmerk datum 4 september 2008 2070828790 Viss. 2008/5042 25 september

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 20463 22 juli 2013 Beleidsregel van de Staatssecretaris van Economische Zaken van 12 juli 2013, nr. WJZ / 13117209, houdende

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Gelet op de artikelen 8, 10a en 12 van het Reglement voor de binnenvisserij 1985;

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Gelet op de artikelen 8, 10a en 12 van het Reglement voor de binnenvisserij 1985; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 12733 4 mei 2015 Regeling van de Staatssecretaris van Economische Zaken van 30 april 2015, nr. WJZ / 15032842, tot wijziging

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Zitting 1979-1980 15 637 Casinospelen Nr. 2 Het vroegere stuk is gedrukt in de zitting 1978-1979 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN ECONOMISCHE ZAKEN Aan de heer Voorzitter

Nadere informatie

Oan Provinsjale Steaten

Oan Provinsjale Steaten Oan Provinsjale Steaten Gearkomste : Wurklistnûmer : Beliedsprogramma : 5 Lanlik Gebiet Ôfdieling : Stêd en Plattelân Behanneljend amtner : Klaas Talma Tastel : 06-29246676 Registraasjenûmer : 1092934

Nadere informatie

Friese Vis met Beleid

Friese Vis met Beleid Friese Vis met Beleid Beleid Visstandbeheer in relatie tot de ecologische waterkwaliteit Nico Broodbakker Coördinator uitvoering KRW-maatregelen, visbeleid & vismigratie Beleidsuitgangspunten visstandbeheer

Nadere informatie

MINISTERIE VAN LANDBOUW, NATUUR EN VOEDSELKWALITEIT,

MINISTERIE VAN LANDBOUW, NATUUR EN VOEDSELKWALITEIT, MINISTERIE VAN LANDBOUW, NATUUR EN VOEDSELKWALITEIT, 1 Regeling van de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van., TRCJZ/2006/, houdende wijziging van de Regeling aanwijzing wateren gesloten

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 12 november 2009 Betreft MZI-beleid. Geachte Voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 12 november 2009 Betreft MZI-beleid. Geachte Voorzitter, > Retouradres Postbus 20401 2500 EK DEN HAAG De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Prins Clauslaan 8 Postbus 20401 2500 EK DEN HAAG www.minlnv.nl Datum 12

Nadere informatie

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag De heer B.J.S.A.A.F. de Winter DGBK/Burgerschap en Informatiebeleid Interactie Schedeldoekshaven 200

Nadere informatie

NOTITIE. Code: /

NOTITIE. Code: / Code: 2011 160/31.03-49 NOTITIE Algemene opmerkingen en wijzigingen ten aanzien van de voorgestelde aanpassingen van het Reglement voor de Binnenvisserij en het Reglement Minimummaten en Gesloten Tijden

Nadere informatie

provinsje fryslân provincie fryslân

provinsje fryslân provincie fryslân postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax: (058) 292 51 25 ri iiil Staatssecretaris M. van Dam www.fryslan.frl provincie@fryslan.fl ministerie van Economische

Nadere informatie

Nota zienswijzen. Bestemmingsplan Arnhemseweg e.o., Tuincentrum Klinkenbergerweg 29 te Ede

Nota zienswijzen. Bestemmingsplan Arnhemseweg e.o., Tuincentrum Klinkenbergerweg 29 te Ede Bestemmingsplan Arnhemseweg e.o., Tuincentrum Klinkenbergerweg 29 te Ede 19 september 2011 Inhoud Zienswijzen... 3 Zienswijzenoverleg... 7 2 Het ontwerpbestemmingsplan Arnhemseweg e.o., Tuincentrum Klinkenbergerweg

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA s-gravenhage

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA s-gravenhage > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA s-gravenhage Directoraat-generaal Agro Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 73 2594 AC Den

Nadere informatie

PUBLIC. Brussel, 8 november 2010 (12.11) (OR. en) RAAD VAN DE EUROPESE UNIE /10 Interinstitutioneel dossier: 2007/0267 (CNS) LIMITE FISC 129

PUBLIC. Brussel, 8 november 2010 (12.11) (OR. en) RAAD VAN DE EUROPESE UNIE /10 Interinstitutioneel dossier: 2007/0267 (CNS) LIMITE FISC 129 Conseil UE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE PUBLIC Brussel, 8 november 2010 (12.11) (OR. en) 15578/10 Interinstitutioneel dossier: 2007/0267 (CNS) LIMITE FISC 129 NOTA van: aan: Betreft: het voorzitterschap het

Nadere informatie

Eddy Lammens, RWS WVL

Eddy Lammens, RWS WVL RWS Water, Verkeer en Leefomgeving Uitzetten en onttrekken van vis Waar komen we vandaan, waar gaan we naar toe? Eddy Lammens, RWS WVL 1 9-5-201212-4-20128-912-4-20128-9 November 2011 Waarom is dit thema

Nadere informatie

Mededeling: Voortgang verduurzaming beroepsvisserij

Mededeling: Voortgang verduurzaming beroepsvisserij PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling 'nr Onderwerp Voortgang verduurzaming beroepsvisserij 2024805 Registratienummer Kern mededeling: 7 februari 2017 Gedeputeerde Staten hebben samen met de colleges van Noord-Holland

Nadere informatie

Uw brief van Ons kenmerk Contactpersoon Zoetermeer

Uw brief van Ons kenmerk Contactpersoon Zoetermeer OC enw De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA 's-gravenhage Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschappen Europaweg 4 Postbus 25000 2700 LZ Zoetermeer Telefoon

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Handelende in overeenstemming met het gevoelen van de ministerraad;

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Handelende in overeenstemming met het gevoelen van de ministerraad; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 58771 22 oktober 2018 Regeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de Staatssecretaris van Binnenlandse

Nadere informatie

Sportvisserij MidWest Nederland

Sportvisserij MidWest Nederland Sportvisserij MidWest Nederland Waterschap Zuiderzeeland Aan de Bestuursleden van de Algemene Vergadering Lindelaan 20 8224 KT Lelystad Uitgeest, 25 september 2013 Betreft: visrechten en bijvangsten Geacht

Nadere informatie

Uitzetten en onttrekken van aal en schubvis

Uitzetten en onttrekken van aal en schubvis Combinatie van Beroepsvissers Uitzetten en onttrekken van aal en schubvis Visie vanuit de beroepsbinnenvisserij Arjan Heinen Uitzet van glasaal en pootaal Al meer dan 100 jaar onderdeel van de beroepsbinnenvisserij

Nadere informatie

Gedeelde werkelijkheid

Gedeelde werkelijkheid Visstand en visserij in het IJsselmeer en Markermeer Gedeelde werkelijkheid TEKST Lennart Turlings, Witteveen+Bos, Marcel Klinge, Witteveen+Bos, Nico Beun, Stichting Transitie IJsselmeer Jaap Quak, Sportvisserij

Nadere informatie

agendapunt 3.b.2 Aan College van Dijkgraaf en Hoogheemraden STAND VAN ZAKEN VISRECHT Datum 21 december 2010 Afstemming Bijlagen 6 Zaaknummer 19727

agendapunt 3.b.2 Aan College van Dijkgraaf en Hoogheemraden STAND VAN ZAKEN VISRECHT Datum 21 december 2010 Afstemming Bijlagen 6 Zaaknummer 19727 agendapunt 3.b.2 861558 Aan College van Dijkgraaf en Hoogheemraden STAND VAN ZAKEN VISRECHT Portefeuillehouder Woorst, I.J.A. ter Datum 21 december 2010 Aard bespreking Besluitvormend Afstemming Bijlagen

Nadere informatie

De minister van Veiligheid en Justitie T.a.v. contactpersoon Nationale ombudsman mevrouw XXX Postbus EH DEN HAAG. Geachte heer Blok,

De minister van Veiligheid en Justitie T.a.v. contactpersoon Nationale ombudsman mevrouw XXX Postbus EH DEN HAAG. Geachte heer Blok, De minister van Veiligheid en Justitie T.a.v. contactpersoon Nationale ombudsman mevrouw XXX Postbus 20301 2500 EH DEN HAAG Geachte heer Blok, Op 7 september 2016 liet ik uw voorganger weten een verkennend

Nadere informatie

Stichting RDC. Informatieverplichting

Stichting RDC. Informatieverplichting POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Prins Clauslaan 20 TEL 070-381 13 00 FAX 070-381 13 01 E-MAIL info@cbpweb.nl INTERNET www.cbpweb.nl AAN Stichting RDC DATUM 8 september 2004 CONTACTPERSOON

Nadere informatie

Sector- en keteninitiatieven

Sector- en keteninitiatieven Sector- en keteninitiatieven Conform 1.D.1, 1.D.2 en 3.D.1 Onderzoek naar initiatieven en toelichting op de actieve deelname aan het initiatief van A van Ooijen Woerden B.V. Auteur(s): Mevr. G.A.W. Mielke-van

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus Geachte Voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus Geachte Voorzitter, Directie Voedselkwaliteit en Diergezondheid De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA 's-gravenhage uw brief van uw kenmerk ons kenmerk datum VD. 2005/3145 19 januari

Nadere informatie

gezien de aanvraag tot aanwijzing van Stichting MEDIA036 als lokale publieke mediainstelling

gezien de aanvraag tot aanwijzing van Stichting MEDIA036 als lokale publieke mediainstelling Besluit Kenmerk: Betreft: Aanwijzing van Stichting MEDIA036 als lokale publieke media-instelling voor de gemeente Almere en afwijzing aanwijzingsaanvraag van Almeerse Omroep Stichting. Het Commissariaat

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 8 oktober 2018 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 8 oktober 2018 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Directie en Schedeldoekshaven 100 2511 EX Den Haag Postbus 20301 2500

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag Bezuidenhoutseweg 67 2594 AC Den Haag Postbus 20061 Nederland www.rijksoverheid.nl Uw Referentie 2014Z00971 Datum 12 februari

Nadere informatie

Ministerie van Infrastructuur en Milieu DG Ruimte en Water. Kaderrichtlijn Water: samen verder! Elaine Alwayn directeur Water en Bodem

Ministerie van Infrastructuur en Milieu DG Ruimte en Water. Kaderrichtlijn Water: samen verder! Elaine Alwayn directeur Water en Bodem Ministerie van Infrastructuur en Milieu DG Ruimte en Water Kaderrichtlijn Water: samen verder! Elaine Alwayn directeur Water en Bodem Inhoud 1. Stand van zaken: Water in Beeld 2. Rapportcijfer van de Europese

Nadere informatie

Ons kenmerk 2007/ Inlichtingen bij hr. JJ. Schiphorst

Ons kenmerk 2007/ Inlichtingen bij hr. JJ. Schiphorst , t v*)veri ssel www.overi ssel.nl Aan de leden van Provinciale Staten Postadres Provincie Overijssel Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Telefax 038 425 48 60 Uw kenmerk Uw brief 2401

Nadere informatie

Hierbij doe ik u toekomen de antwoorden op de vragen van het kamerlid De Rouwe (CDA) over herkeuring voor een nieuw rijbewijs voor 70-plussers.

Hierbij doe ik u toekomen de antwoorden op de vragen van het kamerlid De Rouwe (CDA) over herkeuring voor een nieuw rijbewijs voor 70-plussers. abcdefgh de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Contactpersoon Datum 16 mei 2008 Ons kenmerk VENW/DGP2008/4495 Onderwerp kamervragen herkeuring rijbewijs 70plussers

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2017 2018 27 859 Modernisering Gemeentelijke Basisadministratie persoonsgegevens (GBA) Nr. 117 VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG Vastgesteld 14 november

Nadere informatie

Orientatieavond VBC-Veluwe 7 oktober 2010. Andre Nooteboom (heemraad)

Orientatieavond VBC-Veluwe 7 oktober 2010. Andre Nooteboom (heemraad) Orientatieavond VBC-Veluwe 7 oktober 2010 Andre Nooteboom (heemraad) Doelstellingen avond Elkaar meenemen in oprichtingsproces VBC-Veluwe Zorgen voor draagvlak en enthousiasme Kennis en informatie overdracht

Nadere informatie

Visplan R&IJ. Stand van zaken. Door Frank Bosman Hengelsport Federatie Midden Nederland

Visplan R&IJ. Stand van zaken. Door Frank Bosman Hengelsport Federatie Midden Nederland Visplan R&IJ Stand van zaken Door Frank Bosman Hengelsport Federatie Midden Nederland Inhoud Visplan Hfdst 2. Hfdst 3. Hfdst 4. Hfdst 5. Hfdst 6. Huidige situatie gebied en beleid Huidige situatie visserij,

Nadere informatie

MINISTERIE VAN ONDERWIJS, CULTUUR EN WETENSCHAP

MINISTERIE VAN ONDERWIJS, CULTUUR EN WETENSCHAP MINISTERIE VAN ONDERWIJS, CULTUUR EN WETENSCHAP Nr. WJZ/2005/30013 (3764) (Hoofd) Afdeling DIRECTIE WETGEVING EN JURIDISCHE ZAKEN Nader rapport inzake het voorstel van wet houdende wijziging van de Wet

Nadere informatie

Naar aanleiding van de opmerking van de Afdeling is paragraaf 2.2 van de toelichting aangepast.

Naar aanleiding van de opmerking van de Afdeling is paragraaf 2.2 van de toelichting aangepast. Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Postbus 90801 2509 LV Den Haag Anna van Hannoverstraat 4 T 070 333 44 44 F 070 333 40 33 www.szw.nl Betreft Nader rapport inzake het voorstel van wet tot

Nadere informatie

Combinatie van Beroepsvissers

Combinatie van Beroepsvissers Combinatie van Beroepsvissers 120 kleinschalige beroepsvissers op het binnenwater 7 regionale bonden 1 secretarieel medewerker CvB 2 fte tijdelijke ondersteuning Duurzaam gebruik van visbestanden in de

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2002 2003 28 740 Wijziging van de Algemene wet bestuursrecht, de Wet tarieven in burgerlijke zaken en enkele andere wetten ter verhoging van de opbrengst

Nadere informatie

Op pad met... Patrick Schilder op het Markermeer

Op pad met... Patrick Schilder op het Markermeer Op pad met... Patrick Schilder op het Markermeer CV Patrick Schilder 1982-1986 LTS, T-stroom, Elektrotechniek 1986 start met vissen op de VD64 1988 neemt samen met zijn oudste broer de VD64 over 1988-heden

Nadere informatie

Sector/stafafdeling: Ter behandeling in de vergadering van: de commissie de Raad 26 maart 2019

Sector/stafafdeling: Ter behandeling in de vergadering van: de commissie de Raad 26 maart 2019 Sector/stafafdeling: Portefeuillehouder: Wethouder Van Ravenhorst Ter behandeling in de vergadering van: de commissie de Raad 26 maart 2019 Onderwerp: Regionaal plan beschermd wonen en maatschappelijke

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 18 augustus 2015 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 18 augustus 2015 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 2008 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 25 VX Den Haag T 070 340 79 F 070 340 78 34

Nadere informatie

Nederlands Instituut voor Visserij Onderzoek (RIVO) BV. Rapport Nummer: C022.06

Nederlands Instituut voor Visserij Onderzoek (RIVO) BV. Rapport Nummer: C022.06 Nederlands Instituut voor Visserij Onderzoek (RIVO) BV Postbus 68 Centrum voor 197 AB IJmuiden Schelpdier Onderzoek Tel.: 255 564646 Postbus 77 Fax.: 255 564644 44 AB Yerseke E-mail: visserijonderzoek.asg@wur.nl

Nadere informatie

Reactienota Visiedocument. Inleiding

Reactienota Visiedocument. Inleiding Aan : Het college van burgemeester en wethouders van Van : Lusette Brouwer en Robrecht Lentink, afdeling Samenleving Betreft : Reactienota Visiedocument Datum : 5 april 2012 Reactienota Visiedocument Inleiding

Nadere informatie

Aan de voorzitter van de Tweede Kamer Der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag

Aan de voorzitter van de Tweede Kamer Der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Sector Aan de voorzitter van de Tweede Kamer Der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag

Nadere informatie

Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA 's-gravenhage

Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA 's-gravenhage > Retouradres Postbus 20201 2500 EE Den Haag Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA 's-gravenhage Korte Voorhout 7 2511 CW Den Haag Postbus 20201 2500 EE Den Haag www.rijksoverheid.nl

Nadere informatie

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE 2513AA22XA Postbus 90801 2509 LV Den Haag Parnassusplein 5 T 070 333

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 18 januari 2018 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 18 januari 2018 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

Een onderzoek naar een klacht over informatieverstrekking aan een derde.

Een onderzoek naar een klacht over informatieverstrekking aan een derde. Rapport Een onderzoek naar een klacht over informatieverstrekking aan een derde. Oordeel Op basis van het onderzoek vindt de klacht over het Openbaar Ministerie gegrond. Datum: 16 juli 2018 Rapportnummer:

Nadere informatie

ONTVANGEN 19 SKI 2010

ONTVANGEN 19 SKI 2010 PO ONTVANGEN 19 SKI 2010 Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap > Retouradres Postbus 16375 2500 BJ Den Haag Fontys Hogescholen College van bestuur t.a.v, mevrouw E.C. Meijer Postbus 347 5600

Nadere informatie

Beoordeling. h2>klacht. Verzoeker klaagt er over dat:

Beoordeling. h2>klacht. Verzoeker klaagt er over dat: Rapport 2 h2>klacht Verzoeker klaagt er over dat: CZ Zorgkantoor niet voortvarend een door verzoeker gemaakte fout, die vervolgens door hem is hersteld, heeft verwerkt. Daarnaast heeft CZ Zorgkantoor het

Nadere informatie

abcdefgh Aan de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG Geachte voorzitter,

abcdefgh Aan de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG Geachte voorzitter, abcdefgh Aan de voorzitter van de Tweede Kamer der StatenGeneraal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Contactpersoon Datum 15 juni 2007 Ons kenmerk RWS/SDG/2007/903 Onderwerp Financiële gevolgen verschuiven aanvangsdatum

Nadere informatie

Beslisdocument en plan van aanpak

Beslisdocument en plan van aanpak Beslisdocument en plan van aanpak TIENDEVEEN Inleiding In oktober 2006 heeft de gemeenteraad ingestemd met het plan van aanpak Woningbouw dorpen. Het project bestaat uit drie fasen. Deze fasen worden telkens

Nadere informatie

Een visie op de sportvisserij, de visstand en het visserijbeheer op de grote rivieren

Een visie op de sportvisserij, de visstand en het visserijbeheer op de grote rivieren Een visie op de sportvisserij, de visstand en het visserijbeheer op de grote rivieren Presentatie Visie Zilveren Stromen Programma: 14:30 Opening 14:35 Op weg naar Zilveren Stromen 14:40 Inhoudelijke toelichting

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2016 2017 34 352 Uitvoering en evaluatie Participatiewet Nr. 60 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID Aan de Voorzitter van

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 16 januari 2019 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 16 januari 2019 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 2008 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 25 VX Den Haag T 070 340 79 F 070 340 78 34

Nadere informatie

Masterplan Recreatie & Toerisme. Consulterende Startnotitie

Masterplan Recreatie & Toerisme. Consulterende Startnotitie Masterplan Recreatie & Toerisme Consulterende Startnotitie Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1 Waarom hebben we het hierover? 3 1.2 Opdrachtformulering 3 2 Het proces van het Masterplan Recreatie & Toerisme

Nadere informatie

10 december 2007 ET/TM / 7142496

10 december 2007 ET/TM / 7142496 Aan De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA s-gravenhage Datum Uw kenmerk Ons kenmerk Bijlage(n) 10 december 2007 ET/TM / 7142496 Onderwerp Telemarketing In het Algemeen

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA Den Haag

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA Den Haag R > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Datum 27 juni 2018 Betreft Beantwoording van vragen schriftelijk

Nadere informatie

Datum 10 januari 2014 Onderwerp Antwoorden Kamervragen over het bericht "Politie en justitie tappen te veel af

Datum 10 januari 2014 Onderwerp Antwoorden Kamervragen over het bericht Politie en justitie tappen te veel af 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/venj

Nadere informatie

Sector- en keteninitiatieven

Sector- en keteninitiatieven Sector- en keteninitiatieven Conform 1.D.1, 1.D.2 en 3.D.1 Onderzoek naar initiatieven en toelichting op de actieve deelname aan het initiatief van A van Ooijen Woerden B.V. Auteur(s): Mevr. G.A.W. Mielke-van

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2011 2012 33 000 XII Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (XII) voor het jaar 2012 Nr. 133 BRIEF VAN DE MINISTER

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 23 mei 2019 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 23 mei 2019 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

Visplan IJsselmeer en Markermeer

Visplan IJsselmeer en Markermeer Visplan IJsselmeer en Markermeer PO IJsselmeer Sportvisserij Nederland Versie 11 april 2011 VBC IJsselmeer i.o Status: bijgesteld concept van 11 april 2011 t.b.v. bespreking VBC concept heeft nog geen

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/venj

Nadere informatie

Datum 15 mei 2017 Betreft Beantwoording vragen over de informatievoorziening over de gasboring in Heerenveen

Datum 15 mei 2017 Betreft Beantwoording vragen over de informatievoorziening over de gasboring in Heerenveen > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Directoraat-generaal Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 73 2594 AC Den Haag Postadres

Nadere informatie

Ons kenmerk z Contactpersoon

Ons kenmerk z Contactpersoon 1 De Autoriteit Persoonsgegevens Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag Prins Clauslaan 60, 2595 AJ Den Haag T 070 8888 500 - F 070 8888 501 autoriteitpersoonsgegevens.nl De Staatssecretaris van Volksgezondheid,

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal Vergaderjaar 206 207 33 98 Wijziging van de Wet financiering sociale verzekeringen in verband met een heffing bij het niet voldoen aan de quotumdoelstelling (Wet banenafspraak

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Zitting 1979-1980 16199 Voornemen inzake beperking van de inschrijving van eerstejaarsstudenten van de Landbouwhogeschool Nr. 3 BRIEF VAN DE MINISTER VAN ONDERWIJS EN

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA Den Haag. Datum 4 april 2012 Betreft Wmo. Geachte voorzitter,

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA Den Haag. Datum 4 april 2012 Betreft Wmo. Geachte voorzitter, > Retouradres De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340 78 34 www.rijksoverheid.nl Datum

Nadere informatie

Rapport Hengelvangstregistraties Volkerak-Zoommeer en kanalen

Rapport Hengelvangstregistraties Volkerak-Zoommeer en kanalen Rapport Hengelvangstregistraties 2017 Volkerak-Zoommeer en kanalen Inleiding Op het Volkerak-Zoommeer wordt gevist door zowel sport- als beroepsvissers. Sportvisserij Zuidwest Nederland heeft een machtiging

Nadere informatie

Ministerie van LNV Directie Visserijen. Voor vogels en vissen

Ministerie van LNV Directie Visserijen. Voor vogels en vissen Ministerie van LNV Directie Visserijen Voor vogels en vissen Onderzoek naar vermindering van de bijvangst van watervogels in de staande netten en verbetering van de visstand en visserij in het IJsselmeer-Markermeer

Nadere informatie

Rapport. over een klacht over de minister van Infrastructuur en Milieu te Den Haag. Datum: 13 juli 2015 Rapportnummer 2015/115

Rapport. over een klacht over de minister van Infrastructuur en Milieu te Den Haag. Datum: 13 juli 2015 Rapportnummer 2015/115 Rapport over een klacht over de minister van Infrastructuur en Milieu te Den Haag. Datum: 13 juli 2015 Rapportnummer 2015/115 2 BEVINDINGEN Wat is er gebeurd? Een fabrikant van kunststof kentekenplaten

Nadere informatie

Notulen Kenniskring IJsselmeervisserij en Binnenvisserij

Notulen Kenniskring IJsselmeervisserij en Binnenvisserij Notulen Kenniskring IJsselmeervisserij en Binnenvisserij www.kenniskringvisserij.nl Datum: 04-04-2013 Tijd: 13:00 17:00 Locatie: Volendam Aanwezig: D.J.T. Berends (voorzitter KK IJsselmeervisserij), D.W.

Nadere informatie

Uiterst voorstel CAO PARENCO juni 2017

Uiterst voorstel CAO PARENCO juni 2017 Uiterst voorstel CAO PARENCO 2017-2019 13 juni 2017 Na drie intensieve onderhandelingsrondes over een nieuwe CAO hebben wij op 13 juni jl. een uiterst voorstel gedaan aan vakorganisaties om te komen tot

Nadere informatie

Jaargang 3, Nummer 5, 30 maart 2015

Jaargang 3, Nummer 5, 30 maart 2015 Bekijk de online versie Jaargang 3, Nummer 5, 30 maart 2015 Landelijk Verbeterprogramma Overwegen Inhoud Het LVO Samen veranderen en verankeren Twee nieuwe LVO-leden Afsluiting tranche 2 Project specifiek

Nadere informatie

111 e rti j. Aanleiding. Gevraagd besluit. Kern/samenvatting. Ministerie van Buitenlandse Zaken. Concept-antwoord op bri

111 e rti j. Aanleiding. Gevraagd besluit. Kern/samenvatting. Ministerie van Buitenlandse Zaken. Concept-antwoord op bri Ministerie van Buitenlandse Zaken TER BESLISSING Aan Van Via Kopie aan Afgestemd met R IMH DG BEB SG, DWH EZ Datum 7 februari 2014 Onze Referentie Minbuza 2014.67551 Opgesteld door 10 2 e 111 e rti j Concept-antwoord

Nadere informatie

Wij ontvingen uw brief van 25 augustus 2014 houdende een drietal wettelijke vorderingen tot het verstrekken van inlichtingen.

Wij ontvingen uw brief van 25 augustus 2014 houdende een drietal wettelijke vorderingen tot het verstrekken van inlichtingen. Parlementaire Enquêtecommissie Woningcorporaties Postbus 20018 2500 EA Den Haag Uw kenmerk: 14-PEW-UV-062 Telefoon: (+31) 20 301 0391 Datum: Amsterdam, 8 september 2014 Geachte voorzitter en leden, 1.

Nadere informatie