Oefentoets 6 - Leesvaardigheid inburgeringsexamen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Oefentoets 6 - Leesvaardigheid inburgeringsexamen"

Transcriptie

1 Oefentoets 6 - Leesvaardigheid inburgeringsexamen Dit is een oefentoets Leesvaardigheid voor het inburgeringsexamen. Bij het echte Inburgeringsexamen is de toets Leesvaardigheid digitaal je maakt de toets op de computer. Deze leestoets moet je eerst printen. Daarna kun je beginnen! Je maakt deze toets dus op papier. Deze oefentoets heeft 9 teksten en 25 vragen. Leesteksten, vragen en antwoorden lijken op het echte examen. De leesteksten zijn net zo moeilijk als de teksten van het echte examen. Het formaat lijkt op het echte examen. Aan de linkerkant zie je een tekst. Aan de rechterkant zie je altijd twee of drie vragen. Elke vraag is multiple choice. Je mag geen woordenboek gebruiken. Je moet 18 vragen goed beantwoorden. Dan heb je een voldoende resultaat. Dat is ook bij het echte examen zo. Gebruik je horloge. Bij deze leestoets moet je alle vragen beantwoorden binnen 65 minuten. Controleer na 65 minuten jouw antwoorden met behulp van de sleutel. Succes! Wil je meer oefentoetsen voor het inburgeringsexamen maken? Zoek je goed oefenmateriaal? /lesmateriaal

2 Tekst 1 Werkzaamheden aan Station Rommeldam Centraal Station Rommeldam Centraal wordt met ingang van 1 november gemoderniseerd. Het doel van de verbouwing is het verbeteren van de veiligheid op zowel het metrostation als het treinstation. De werkzaamheden bestaan uit het vernieuwen van de gevel van het station, het aanleggen van zestien extra roltrappen en het vervangen van de huidige 46 roltrappen. Tijdens de werkzaamheden zal het station gewoon geopend blijven. Het winkelcentrum bij het stationsgebouw blijft ook normaal open. Over twee jaar moet de renovatie op het station Rommeldam Centraal afgerond zijn. Door de werkzaamheden aan het station rijdt de metro tussen het Centraal Station en Station Hofplein over één spoor. Reist u met de metro? Houdt u dan rekening met extra reistijd tot 15 minuten. Reist u met de trein? Het treinverkeer zal geen hinder ondervinden door de werkzaamheden. Wilt u uw auto bij het Centraal Station parkeren? De parkeergarage van het Centraal Station heeft in deze periode een beperkte capaciteit. De toegangsweg voor de parkeergarage kan tijdelijk afgesloten zijn. Voor meer informatie bezoekt u onze website: Bij klachten overdag belt u (vanaf 1 november) naar Bij nachtelijke overlast belt u (vanaf 1 november) naar ) Waarmee moeten treinreizigers in Station Rommeldam Centraal rekening houden? a. Met een afgesloten treinstation. b. Met een langere reistijd van vijftien minuten. c. Met niets. De werkzaamheden zullen het treinverkeer niet storen. 2) Waarom wordt het Station Rommeldam Centraal precies vernieuwd? a. De roltrappen van het station zijn verouderd en er zijn er te weinig. b. De veiligheid van het station moet verbeterd worden. c. De parkeergarage is te klein. 3) U woont dichtbij het station. U bent bang dat u na 1 november niet goed kunt slapen. U verwacht dan nachtelijke overlast. Wat kunt u op dit moment het beste doen? a. Ik bel direct naar b. Ik zoek eerst meer informatie op c. Ik ga tijdelijk ergens anders wonen.

3 Tekst 2 Wat moet u (niet) doen bij hevig onweer? Gisteren werd de eerste echte warme dag van dit jaar afgesloten met zwaar onweer in grote delen van ons land. Code GEEL - Mooi weer in Nederland betekent dat veel mensen eropuit gaan: bijvoorbeeld op de fiets of in een bootje op het water. Of mensen gaan kamperen. Dat is niet zonder gevaar. Ieder jaar komen 1 tot 2 Nederlanders om het leven door het natuurfenomeen. Daarom geeft het KNMI (Nederlandse weerdienst) code geel af bij gevaarlijk weer, zoals bij dreigend onweer. Tips bij onweer. Hier zijn tips voor uw gedrag als u toch overvallen wordt door onweer: Blijf niet in het open veld, blijf niet in of op het water. Ga nooit plat op de grond liggen. Schuil niet in een tent of onder een hoge boom. Gebruik geen paraplu en loop ook niet rond met hengels, golfclubs of jachtgeweren. Blijf weg bij lantarenpalen, torens, hoogspanningsmasten, bosranden en hekken. Ga naar binnen en blijf weg bij de ramen. Schuilen in een auto is een goed idee, als u niet thuis bent. 4) Wanneer geeft het KNMI de waarschuwing code geel? a. Bij de eerste warme dag van het jaar. b. Als veel mensen eropuit gaan. c. Als het KNMI heel slecht en gevaarlijk weer verwacht. 5) U bent aan het vissen. U wordt overvallen door een hevig onweer. Wat kunt u het beste doen? a. Ik ga in mijn auto zitten en ik wacht tot het onweer voorbij is. b. Ik ga in het gras naast mijn hengel liggen. c. Ik pak snel mijn paraplu en ik blijf lekker droog. 6) U bent aan het fietsen, maar u merkt dat het onweer dichtbij komt. U weet dat het KNMI een waarschuwing code geel heeft gegeven. Wat kunt u het beste doen? a. Stoppen met fietsen en snel onder een hoge boom gaan staan. b. Snel verder fietsen. c. Een café zoeken en daar naar binnen gaan. (Uit: Rommeldams Nieuwsblad van 24 juni 2016)

4 Tekst 3 Bereikbaarheid Woonreus U huurt een huis bij woningbouwvereniging De Woonreus. U krijgt een brief thuisbezorgd met de gewone post. U leest in deze brief het volgende: Geachte huurder, De afgelopen weken was de Woonreus niet altijd goed bereikbaar. Dat heeft voor een deel te maken met onze verhuizing. Daardoor is een achterstand ontstaan bij het beantwoorden van s. Wij hopen dit snel op te lossen. Een andere oorzaak voor onze minder goede bereikbaarheid is een toename van het telefoonverkeer als gevolg van onze nieuwe website. Wij hebben de capaciteit van onze telefonische helpdesk uitgebreid om de bereikbaarheid te verbeteren. De Woonreus wil u uiteraard zo goed en snel mogelijk te woord staan. Op onze nieuwe website is ons telefoonnummer nog niet vermeld. Dit gaan wij zo spoedig mogelijk verhelpen. U kunt ons op de volgende manieren bereiken: per info@woonreus.com per telefoon: (0,70 euro per gesprek; gesprekskosten worden in rekening gebracht wanneer u meer dan vijf seconden met Woonreus in gesprek bent). Dit telefoonnummer is van maandag tot donderdag bereikbaar van 9.00 tot uur en van tot uur. 7) U huurt een woning bij de Woonreus. Het is vandaag woensdag. U hebt een vraag over de huurverhoging. Kunt u de Woonreus vandaag bellen? a. Nee, het telefoonnummer is nog niet bekend. b. Ja, maar dat kan alleen op donderdag. c. Ja, dat is geen enkel probleem, ik kan vandaag bellen. 8) Wat was de oorzaak voor de slechte bereikbaarheid van de Woonreus? a. Dat staat niet in de tekst. b. De Woonreus is verhuisd en de website van de Woonreus is vernieuwd. c. Het telefoonnummer is veranderd.

5 Tekst 4 Afwezigheid U volgt een beroepsopleiding bij een ROC. U leert daar voor chauffeur. U leest hier wat de regels zijn als u een les of meerdere lessen moet missen. Bent u verhinderd? Dan geeft u dit direct telefonisch tussen 8.00 en uur door aan het verzuimbureau: U bent verplicht alle lessen en andere onderwijsactiviteiten volgens uw rooster te volgen. Van de verplichting tot het volgen van lessen kunt u alleen in bijzondere gevallen vrijgesteld worden. Voor vakantie tijdens schoolweken wordt geen toestemming verleend. De school maakt onderscheid tussen geoorloofd en ongeoorloofd verzuim. Wil je hierover meer weten? Kijk dan op Te veel afwezigheid kan tot gevolg hebben dat u de opleiding moet beëindigen. Bent u ziek? Dan meldt u dit telefonisch voor het eerste lesuur, vanaf 8.00 uur tot uiterlijk uur. ( ) Loopt u stage en bent u ziek? Dan meldt u zich ziek bij de school. ( ). Ook belt u naar uw stageplaats om zich ziek te melden. U bent verplicht het telefoonnummer van uw stageplaats te weten waar u zich ziek moet melden. Het is belangrijk dat u zich tijdens de stage op twee plaatsen telefonisch ziek meldt. 9) U bent onderweg naar school. Het sneeuwt en uw bus heeft een uur vertraging. U weet zeker dat u de eerste lessen op school gaat missen. Wat moet u doen? a. Ik bel naar het verzuimbureau en ik meld dat ik te laat kom. b. Ik hoef niet te bellen, want ik ben alleen maar een uur later. c. Ik hoef niet te bellen, want ik ben niet ziek. 10) U loopt stage, maar u wordt ziek. Wat bent u verplicht te doen? a. Ik moet naar school bellen en melden dat ik ziek ben. b. Ik moet naar mijn stageplaats bellen en melden dat ik ziek ben. c. Ik moet mij ziek melden op school, en ook op mijn stageplaats. 11) U hebt een vakantie gepland in een periode buiten de officiële schoolvakantie. Mag dat? a. Ja, dat mag, ik moet het melden via de website b. Ja, dat mag, maar ik moet eerst bellen naar c. Nee, dat mag niet.

6 Tekst 5 Cursus Spaans Op vrijdag 1 juli is er een informatieavond over de nieuwe cursussen Spaans in het buurtcentrum Casa Appela. U kunt informatie krijgen over onderstaande cursussen. Op de avond zullen, naast docenten, ook (oud) studenten aanwezig zijn om uw specifieke vragen te beantwoorden. Spaans voor Beginners (niveau 0-A2) Spaans voor Gevorderden (A2-B1) Spaans voor Experts (B1-B2) Programma 1 juli uur: Spaans voor Beginners (niveau 0-A2) Informatie, intakegesprekken, inschrijving uur: Spaans voor Gevorderden (A2-B1) Informatie, intakegesprekken, afnemen van taaltoetsen, inschrijving uur: Spaans voor Experts (B1-B2) Informatie, intakegesprekken, afnemen van taaltoetsen, inschrijving. Wij verzoeken u vriendelijk om u van tevoren aan te melden voor deze informatieavond. Aanmelden voor de informatieavond kan via spaans@casaappela.com Aanmelden kan tot en met 29 juni. 12) U wilt Spaans gaan leren, u heeft nog nooit eerder Spaanse les gehad. Wanneer kunt u zich inschrijven voor uw cursus? a. Op 1 juli tussen uur en uur. b. Tussen 29 juni en 1 juli. c. Tot en met 29 juni. 13) U wilt meer weten over de prijs van de cursus en over de lestijden. Hoe krijgt u deze informatie? a. Ik ga een sturen naar spaans@casaappela.com b. Ik ga naar de informatieavond op 1 juli en dan krijg ik alle informatie. c. De cursus is gratis. Beginners hebben les van uur uur. 14) U wilt geen sturen, maar u wilt toch naar de informatieavond. Kan dat? a. Ja, ik kan zonder aanmelden naar de informatieavond gaan. b. Nee, aanmelden via is verplicht. c. Nee, ik moet mij aanmelden bij het gebouw van Casa Appela in Aerdenhout. Locatie: Casa Appela, Aerdenhoutsduinweg 1, 2111 AN Aerdenhout

7 Tekst 6 Schoolreisje Archeon Geachte ouders/verzorgers, Groep 5-6 Donderdag 24 september gaat uw kind op schoolreis. De groepen 5 en 6 gaan naar Archeon in Alphen aan de Rijn. De kinderen worden om 8.30 uur in de klas verwacht. Daar ontvangen zij een T-shirt van onze school en een polsbandje met hun naam en een noodtelefoonnummer. De kinderen zijn verplicht dit T-shirt en polsbandje de hele dag te dragen. Programma De kinderen lopen met de leerkracht en de hulpouders naar de bus. De bus vertrekt om 9.00 uur vanaf de parkeerplaats van restaurant Lekker Happie. In het park Archeon krijgen de kinderen een lunch en iets te drinken. Het is verstandig om ook zelf drinken mee te geven aan de kinderen. De kinderen mogen geen geld meenemen. Wij verwachten dat de kinderen om uur weer arriveren op de parkeerplaats van Lekker Happie. In de bus leveren alle kinderen hun school-t-shirt weer in. Wanneer u uw kind komt uitzwaaien of ophalen met de auto, dient u er rekening mee te houden dat de parkeerplaats van Lekker Happie niet voor ouders beschikbaar is. Parkeren bij school is absoluut onmogelijk. U moet gebruik maken van een betaalde parkeerplaats verder weg van de school. 15) Hoe laat en waar moeten de kinderen op 24 september komen? a. Om uur bij Archeon in Alphen aan de Rijn b. Om uur op de parkeerplaats van restaurant Lekker Happie. c. Om uur op school. 16) U wilt uw zoontje om uur met uw auto ophalen, als hij weer terugkomt van het schoolreisje. Waar kunt u op dat moment uw auto parkeren? a. Bij school, maar dan moet ik betalen voor het parkeren. b. Op het parkeerterrein van restaurant Lekker Happie. c. Niet dichtbij school, maar iets verder weg. 17) De kinderen krijgen een T-shirt van de school. Wat gebeurt er met dat T-shirt? a. Dat T-shirt is een cadeautje voor de ouders. b. Dat T-shirt geven zij aan het eind van de dag terug aan school. c. Dat T-shirt is een cadeautje voor de kinderen.

8 Tekst 7 Paspoort, rijbewijs of identiteitsbewijs kwijt Aangifte van verlies of diefstal van identiteitspapieren (rijbewijs, paspoort of identiteitsbewijs) doet u soms bij de politie, maar soms moet u hiervoor naar uw gemeente. Hoe doet u precies aangifte bij de politie? Neem uw paspoortnummer mee. Hebt u dat nergens opgeschreven? Dan moet u dit paspoortnummer eerst opvragen bij uw gemeente. Met dat nummer gaat u dan naar de politie. De politie geeft u een proces-verbaal van aangifte. Met dit procesverbaal van aangifte kunt u bij uw gemeente een nieuw reisdocument opvragen. Kunt u bij uw gemeente de vermissing melden? In sommige gemeenten hebt u geen proces-verbaal van aangifte van de politie nodig. U vult dan een verklaring in bij uw gemeente. U kunt dan alles bij de gemeente afhandelen. Raakte u het reisdocument in het buitenland kwijt? Is uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs in het buitenland gestolen, of raakte u het daar kwijt, doe dan in dat land aangifte bij de politie. Met het proces-verbaal van aangifte dat u van de politie krijgt, gaat u naar de Nederlandse ambassade of het consulaat. Daar vult u een verklaring van vermissing in en krijgt u een nooddocument waarmee u terug kunt reizen. Als u terug bent in Nederland, vraagt u snel een nieuw reisdocument aan. 18) U bent in Nederland. U bent uw rijbewijs kwijt. Moet u aangifte doen bij de politie? a. Dat is niet zeker, want het is niet in iedere gemeente hetzelfde. b. Ja, dat moet. Maar ik moet ook bij de gemeente aangifte doen. c. Nee, ik moet de vermissing bij de gemeente melden. 19) U bent in Rusland. U bent uw paspoort kwijt. Moet u in Rusland aangifte doen bij de politie? a. Nee, ik moet snel naar de Nederlandse ambassade in Rusland. b. Nee, ik moet snel naar Nederland en daar aangifte doen. c. Ja, ik moet eerst aangifte doen bij de politie in Rusland. 20) U moet in uw gemeente bij de politie aangifte doen van vermissing van uw paspoort. Maar u weet het nummer van uw paspoort niet. Wat doet u? a. Dan vraag ik dat nummer bij de gemeente. b. Dan moet ik eerst een formulier invullen bij de gemeente. c. Dan krijg ik een nooddocument van de gemeente.

9 Tekst 8 Super De grootste supermarkt van Nederland heet Bij ons kun je kiezen uit een groot assortiment. Tegenwoordig doe je je boodschappen online. We bezorgen tot in je keuken. Allemaal op het moment dat jou uitkomt. En de lege flessen en kratten? Die nemen we gewoon weer mee. 21) U koopt voor 70 boodschappen in de online supermarkt. Hoeveel moet u bij het afrekenen betalen? a b c. Ik betaal een bedrag tussen en Vandaag besteld, morgen in huis Als je op werkdagen bij ons bestelt, heb je je boodschappen de volgende dag al in huis. Het minimale orderbedrag is De servicekosten variëren tussen de 1.50 en afhankelijk van de hoeveelheid boodschappen. De bezorger heeft een PIN-apparaat, zodat je de boodschappen direct kunt afrekenen. Of je hebt al online betaald producten Op vind je meer dan producten. Van A-merken tot goede koopjes en van vers tot houdbaar. Met veel speciale producten die niet in elke winkel te vinden zijn. Superhandig dus, onze online-shop. 22) Hoe worden uw gekoelde of bevroren producten vervoerd? a. In kratten. b. In boxen. c. Dat staat niet precies in de tekst. Kwaliteitsgarantie Jouw boodschappen worden met zorg uitgekozen en vervoerd. Zo moeten alle producten voldoen aan onze strikte kwaliteitseisen en worden koel- en vriesproducten in aparte boxen vervoerd. Mocht je toch niet tevreden zijn, dan krijg je van ons gewoon je geld terug.

10 Tekst 9 Praktijkexamen rijbewijs Je gaat praktijkexamen doen. Controleer vooraf of je alle benodigde documenten bij je hebt. Zorg ervoor dat je op tijd aanwezig bent op het CBR-examencentrum (minimaal 15 minuten). Meenemen Een geldig identiteitsbewijs. Zonder identiteitsbewijs kun je geen examen doen. Het formulier Zelfreflectie. Vul dit thuis al in. Na het praktijkexamen bespreek je dit formulier met je examinator. De officiële uitnodiging (deze brief) voor je praktijkexamen. Het examen verloopt zo: 1. Je maakt eerst kennis met de examinator. Die legt uit hoe je examen verloopt. 2. De examinator toetst of je veilig en zelfstandig kunt rijden. En of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers. De examinator let onder andere op: je beheersing van de auto of je goed voorrang verleent kijkgedrag invoegen rijden op kruispunten en op rotondes inhalen uitvoegen bijzondere verrichtingen 3. Direct na afloop van de rit krijg je in het CBR-examencentrum te horen of je geslaagd bent. 23) U moet bij het examen drie dingen meenemen. Wat gebeurt er als u deze drie dingen niet bij zich heeft? a. Dan bespreek ik dit met de examinator. b. Dan kan ik geen examen doen. c. Dan doe ik examen, maar dan zal ik niet slagen. 24) Tijdens het examen controleert de examinator veel dingen. De examinator beoordeelt of ik: a. alle benodigde dingen bij me heb. b. het formulier Zelfreflectie heb ingevuld. c. veilig kan rijden. 25) Wat gebeurt er na afloop van het praktijkexamen? a. Dan hoor ik hoe mijn examen gegaan is. b. Dan vul ik met mijn examinator het formulier Zelfreflectie in. c. Dat staat niet in de tekst.

11 Sleutel bij Oefentoets 6 vraag antwoord Sleutel bij Oefentoets 6 vraag antwoord Sleutel bij Oefentoets 6 vraag antwoord Tekst 1 1 C Tekst 5 12 A Tekst 9 23 B 2 B 13 B 24 C 3 B 14 A 25 A Tekst 2 4 C Tekst 6 15 C Tel nu eerst al je goede antwoorden. Heb je 5 A 16 C 18 of meer antwoorden goed? 6 C 17 B Gefeliciteerd je bent geslaagd!!! Tekst 3 7 C Tekst 7 18 A 8 B 19 C Tekst 4 9 A 20 A 10 C Tekst 8 21 C 11 C 22 B

Oefentoets 3 - Leesvaardigheid Inburgeringsexamen A2-2018

Oefentoets 3 - Leesvaardigheid Inburgeringsexamen A2-2018 Oefentoets 3 - Leesvaardigheid Inburgeringsexamen A2-2018 Dit is een oefentoets Leesvaardigheid A2 voor het Inburgeringsexamen. Bij het echte Inburgeringsexamen is de toets Leesvaardigheid A2 digitaal

Nadere informatie

Oefentoets 1 - Leesvaardigheid A1

Oefentoets 1 - Leesvaardigheid A1 Oefentoets 1 - Leesvaardigheid A1 Dit is een oefentoets Leesvaardigheid A1 voor het Basisexamen Inburgering. Bij het echte examen is de toets Leesvaardigheid digitaal je maakt de toets op de computer.

Nadere informatie

Zoek je een goede cursus voor het basisexamen inburgering? Neem contact op! 023 76 000 21 www.adappel.nl. Oefentoets 7 - Leesvaardigheid A1

Zoek je een goede cursus voor het basisexamen inburgering? Neem contact op! 023 76 000 21 www.adappel.nl. Oefentoets 7 - Leesvaardigheid A1 Oefentoets 7 - Leesvaardigheid A1 Dit is een oefentoets Leesvaardigheid A1 voor het Basisexamen Inburgering. Bij het basisexamen is de toets Leesvaardigheid A1 digitaal je maakt de toets op de computer.

Nadere informatie

Oefentoets 5 - Leesvaardigheid Inburgeringsexamen

Oefentoets 5 - Leesvaardigheid Inburgeringsexamen Oefentoets 5 - Leesvaardigheid Inburgeringsexamen Dit is een oefentoets Leesvaardigheid voor het Inburgeringsexamen. Bij het echte Inburgeringsexamen is de toets Leesvaardigheid digitaal je maakt de toets

Nadere informatie

Ad Appel & Ellen Oostenbrink Ad Appel & Ellen Oostenbrink

Ad Appel & Ellen Oostenbrink Ad Appel & Ellen Oostenbrink Oefentoets 5 - Leesvaardigheid inburgeringsexamen Dit is een oefentoets Leesvaardigheid voor het inburgeringsexamen. Bij het echte Inburgeringsexamen is de toets Leesvaardigheid digitaal je maakt de toets

Nadere informatie

Ad Appel adappel@gmail.com & Ellen Oostenbrink linguaincognita@kpnmail.nl. Ad Appel adappel@gmail.com & Ellen Oostenbrink linguaincognita@kpnmail.

Ad Appel adappel@gmail.com & Ellen Oostenbrink linguaincognita@kpnmail.nl. Ad Appel adappel@gmail.com & Ellen Oostenbrink linguaincognita@kpnmail. Oefentoets 1 - Leesvaardigheid Inburgeringsexamen A2 Dit is een oefentoets Leesvaardigheid voor het Inburgeringsexamen A2. Bij het echte Inburgeringsexamen is de toets Leesvaardigheid digitaal je maakt

Nadere informatie

Oefentoets 3 - Leesvaardigheid inburgeringsexamen

Oefentoets 3 - Leesvaardigheid inburgeringsexamen Oefentoets 3 - Leesvaardigheid inburgeringsexamen Dit is een oefentoets Leesvaardigheid voor het inburgeringsexamen. Bij het echte inburgeringsexamen is de toets Leesvaardigheid digitaal je maakt de toets

Nadere informatie

Les 35. Een nieuw paspoort

Les 35. Een nieuw paspoort http://www.edusom.nl Thema Het stadhuis Les 35. Een nieuw paspoort Wat leert u in deze les? Informatie over het aanvragen en verlengen van uw paspoort of identiteitskaart. Vragen stellen bij het loket.

Nadere informatie

Ad Appel adappel@gmail.com & Ellen Oostenbrink linguaincognita@kpnmail.nl. Ad Appel adappel@gmail.com & Ellen Oostenbrink linguaincognita@kpnmail.

Ad Appel adappel@gmail.com & Ellen Oostenbrink linguaincognita@kpnmail.nl. Ad Appel adappel@gmail.com & Ellen Oostenbrink linguaincognita@kpnmail. Oefentoets 3 - Leesvaardigheid inburgeringsexamen Dit is een oefentoets Leesvaardigheid voor het inburgeringsexamen. Bij het echte inburgeringsexamen is de toets Leesvaardigheid digitaal je maakt de toets

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

Dit is een oefentoets KNM voor het inburgeringsexamen. Print deze toets uit. Elke vraag is multiple choice. U mag geen woordenboek gebruiken.

Dit is een oefentoets KNM voor het inburgeringsexamen. Print deze toets uit. Elke vraag is multiple choice. U mag geen woordenboek gebruiken. Informatie Het echte examen Kennis Nederlandse Maatschappij (KNM) is een examen dat u doet op de computer. U kijkt naar korte filmpjes op de computer. In de filmpjes ziet u Nederlandse situaties. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

Een retour Rotterdam

Een retour Rotterdam 71 71 HOOFDSTUK 5 Een retour Rotterdam WOORDEN 1 Wat hoort bij elkaar? 1 zebrapad a pinnen 2 auto b binnengaan 3 automaat c oversteken 4 ingang d parkeren 2 Kies uit: tram vertraging door de week strippenkaart

Nadere informatie

Dit is een oefentoets KNM voor het inburgeringsexamen. Print deze toets uit. Elke vraag is multiple choice. U mag geen woordenboek gebruiken.

Dit is een oefentoets KNM voor het inburgeringsexamen. Print deze toets uit. Elke vraag is multiple choice. U mag geen woordenboek gebruiken. Informatie Het echte examen Kennis Nederlandse Maatschappij (KNM) is een examen dat u doet op de computer. U kijkt naar korte filmpjes op de computer. In de filmpjes ziet u Nederlandse situaties. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

Dit is een oefentoets KNM voor het inburgeringsexamen. Print deze toets uit. Elke vraag is multiple choice. U mag geen woordenboek gebruiken.

Dit is een oefentoets KNM voor het inburgeringsexamen. Print deze toets uit. Elke vraag is multiple choice. U mag geen woordenboek gebruiken. Informatie Het echte examen Kennis Nederlandse Maatschappij (KNM) is een examen dat u doet op de computer. U kijkt naar korte filmpjes op de computer. In de filmpjes ziet u Nederlandse situaties. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

Dit is een oefentoets KNM voor het inburgeringsexamen. Print deze toets uit. Elke vraag is multiple choice. U mag geen woordenboek gebruiken.

Dit is een oefentoets KNM voor het inburgeringsexamen. Print deze toets uit. Elke vraag is multiple choice. U mag geen woordenboek gebruiken. Informatie Het echte examen Kennis Nederlandse Maatschappij (KNM) is een examen dat u doet op de computer. U kijkt naar korte filmpjes op de computer. In de filmpjes ziet u Nederlandse situaties. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

Oefentoets 1 - Leesvaardigheid Inburgeringsexamen A FB-groep: inburgeringsexamen YouTube Ad Appel

Oefentoets 1 - Leesvaardigheid Inburgeringsexamen A FB-groep: inburgeringsexamen YouTube Ad Appel Oefentoets 1 - Leesvaardigheid Inburgeringsexamen A2-2018 Dit is een oefentoets Leesvaardigheid A2 voor het Inburgeringsexamen. Bij het echte Inburgeringsexamen is de toets Leesvaardigheid A2 digitaal

Nadere informatie

Oefentoets 2 - Leesvaardigheid Inburgeringsexamen A FB-groep: inburgeringsexamen YouTube Ad Appel

Oefentoets 2 - Leesvaardigheid Inburgeringsexamen A FB-groep: inburgeringsexamen YouTube Ad Appel Oefentoets 2 - Leesvaardigheid Inburgeringsexamen A2-2018 Dit is een oefentoets Leesvaardigheid A2 voor het Inburgeringsexamen. Bij het echte Inburgeringsexamen is de toets Leesvaardigheid A2 digitaal

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 3 Vervoer

Spreekopdrachten thema 3 Vervoer Spreekopdrachten thema 3 Vervoer Opdracht 1 bij 3.1 Jullie zijn op straat. Cursist A: je wilt met de taxi reizen. Cursist B: je bent taxichauffeur. Klaar? Dan begint cursist B het gesprek. Cursist A 1.

Nadere informatie

Locatiegids. Hoefsmidstraat. In dit overzicht: Algemene gegevens Faciliteiten Contactpersonen Ziek melden Specifieke regels

Locatiegids. Hoefsmidstraat. In dit overzicht: Algemene gegevens Faciliteiten Contactpersonen Ziek melden Specifieke regels Locatiegids Hoefsmidstraat In dit overzicht: Algemene gegevens Faciliteiten Contactpersonen Ziek melden Specifieke regels Algemene gegevens Locatie Hoefsmidstraat Postadres Hoefsmidstraat 41 Postcode en

Nadere informatie

Gemeente Amsterdam Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling. Amsterdams Leerlingenvervoer 2009-2010

Gemeente Amsterdam Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling. Amsterdams Leerlingenvervoer 2009-2010 Gemeente Amsterdam Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Amsterdams Leerlingenvervoer 2009-2010 Inhoudsopgave 4 5 6 7 8 9 10 11 12 3 Het leerlingenvervoer in Amsterdam Elke dag gaan duizenden Amsterdamse

Nadere informatie

Thema In en om het huis.

Thema In en om het huis. http://www.edusom.nl Thema In en om het huis. Les 22. Een huis zoeken Wat leert u in deze les? Praten over uw huis Informatie over het vinden van een nieuwe woning Praten over wat afgelopen is Veel succes!

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 4 Wonen

Spreekopdrachten thema 4 Wonen Spreekopdrachten thema 4 Wonen Opdracht 1 bij 4.1 ** Uitleg voor de docent: Op de volgende pagina vind je een blad met plaatjes. Knip de plaatjes uit en doe ze in een envelop. Geef elk tweetal een envelop.

Nadere informatie

Wat kan ik voor u doen?

Wat kan ik voor u doen? 139 139 HOOFDSTUK 9 Wat kan ik voor u doen? WOORDEN 1 1 Peter is op vakantie. Hij stuurde mij een... uit Parijs. a brievenbus b kaart 2 Ik heb die kaart gisteren.... a ontvangen b herhaald 3 Bij welke...

Nadere informatie

Leerlingenvervoer Bewaar deze folder goed! Vertrouwd vervoer in uw regio Noordoost-Friesland

Leerlingenvervoer Bewaar deze folder goed! Vertrouwd vervoer in uw regio Noordoost-Friesland Vertrouwd vervoer in uw regio Noordoost-Friesland Leerlingenvervoer 2019-2020 Gemeenten Achtkarspelen, Dantumadiel, Noardeast- Fryslân, Tytsjerksteradiel en de waddeneilanden Ameland en Schiermonnikoog.

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 4 Wonen

Spreekopdrachten thema 4 Wonen Boven: Spreekopdrachten thema 4 Wonen Opdracht 2 bij 4.1 * slaapkamer 2 trap Beneden: tuin garage TaalCompleet A1 Spreken Plus Thema 4-1 Opdracht 3 bij 4.1 ** Vertel. Wat voor huis heb jij? - Woon je in

Nadere informatie

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 58 naar Verschillende vormen van werkwoorden. Onderstreep nu de werkwoorden in je zinnen.

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 58 naar Verschillende vormen van werkwoorden. Onderstreep nu de werkwoorden in je zinnen. Grammaticaoefeningen 2 Gezondheid Verschillende vormen van werkwoorden Oefening 1 Kijk nog eens in het boek op bladzijde 58 naar Verschillende vormen van werkwoorden. 1 Begrijp je deze informatie? ja /

Nadere informatie

Dit is een oefentoets KNM voor het inburgeringsexamen. Print deze toets uit. Elke vraag is multiple choice. U mag geen woordenboek gebruiken.

Dit is een oefentoets KNM voor het inburgeringsexamen. Print deze toets uit. Elke vraag is multiple choice. U mag geen woordenboek gebruiken. Informatie Het echte examen Kennis Nederlandse Maatschappij (KNM) is een examen dat u doet op de computer. U kijkt naar korte filmpjes op de computer. In de filmpjes ziet u Nederlandse situaties. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

Oefenzinnen module 1. Oefenzinnen module 2. Luister goed en schrijf de zin op.

Oefenzinnen module 1. Oefenzinnen module 2. Luister goed en schrijf de zin op. Oefenzinnen module 1 1. Ik schrijf me in bij de gemeente. 2. Wat is uw nieuwe adres? 3. Naar welke woonplaats verhuis jij? 4. Ik heb de Nederlandse nationaliteit. 5. Ben jij getrouwd of gescheiden? 6.

Nadere informatie

Schriftelijk opzeggen

Schriftelijk opzeggen De huur opzeggen Als u gaat verhuizen, moet u de huur opzeggen en de woning heel, schoon en leeg opleveren. Een nieuwe huurder komt uw huis misschien bekijken. En medewerkers van Trivire komen de woning

Nadere informatie

Het aanvragen van paspoort en identiteitskaart

Het aanvragen van paspoort en identiteitskaart Het aanvragen van paspoort en identiteitskaart Een paspoort of identiteitskaart kunt u persoonlijk aanvragen bij de Stadswinkel in het Stadshuis van Nieuwegein. Na het lezen van deze folder weet u hoe

Nadere informatie

CP2. Documenten en andere zaken aanvragen

CP2. Documenten en andere zaken aanvragen CP Documenten en andere zaken aanvragen In Nederland vraagt iedereen zijn paspoort en rijbewijs aan bij de gemeente. Ook een aanvraag voor naturalisatie doet u bij de gemeente. In deze cruciale praktijk

Nadere informatie

Dit is een oefentoets KNM voor het inburgeringsexamen. Print deze toets uit. Elke vraag is multiple choice. U mag geen woordenboek gebruiken.

Dit is een oefentoets KNM voor het inburgeringsexamen. Print deze toets uit. Elke vraag is multiple choice. U mag geen woordenboek gebruiken. Informatie Het echte examen Kennis Nederlandse Maatschappij (KNM) is een examen dat u doet op de computer. U kijkt naar korte filmpjes op de computer. In de filmpjes ziet u Nederlandse situaties. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

Oefentoets 5 - Leesvaardigheid Inburgeringsexamen A FB-groep: inburgeringsexamen YouTube Ad Appel

Oefentoets 5 - Leesvaardigheid Inburgeringsexamen A FB-groep: inburgeringsexamen YouTube Ad Appel Oefentoets 5 - Leesvaardigheid Inburgeringsexamen A2-2018 Dit is een oefentoets Leesvaardigheid A2 voor het Inburgeringsexamen. Bij het echte Inburgeringsexamen is de toets Leesvaardigheid A2 digitaal

Nadere informatie

Dit is een oefentoets KNM voor het inburgeringsexamen. Print deze toets uit. Elke vraag is multiple choice. U mag geen woordenboek gebruiken.

Dit is een oefentoets KNM voor het inburgeringsexamen. Print deze toets uit. Elke vraag is multiple choice. U mag geen woordenboek gebruiken. Informatie Het echte examen Kennis Nederlandse Maatschappij (KNM) is een examen dat u doet op de computer. U kijkt naar korte filmpjes op de computer. In de filmpjes ziet u Nederlandse situaties. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

Vragen en antwoorden Vrij reizen voor 65-plus Capelle aan den IJssel Versie 3.2

Vragen en antwoorden Vrij reizen voor 65-plus Capelle aan den IJssel Versie 3.2 Vragen en antwoorden Vrij reizen voor 65-plus Capelle aan den IJssel 2018 Versie 3.2 1. Hoe kan ik mij aanmelden voor het vrij reizen abonnement voor 65-plus? 2. Wie komen in aanmerking voor het vrij reizen

Nadere informatie

Dit is een oefentoets KNM voor het inburgeringsexamen. Print deze toets uit. Elke vraag is multiple choice. U mag geen woordenboek gebruiken.

Dit is een oefentoets KNM voor het inburgeringsexamen. Print deze toets uit. Elke vraag is multiple choice. U mag geen woordenboek gebruiken. Informatie Het echte examen Kennis Nederlandse Maatschappij (KNM) is een examen dat u doet op de computer. U kijkt naar korte filmpjes op de computer. In de filmpjes ziet u Nederlandse situaties. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 8 Opleidingen

Spreekopdrachten thema 8 Opleidingen Spreekopdrachten thema 8 Opleidingen Opdracht 1 bij 8.2 Lees de vragen. Geef antwoord. 1. Kun je bij jou in de buurt cursussen volgen? Waar dan? 2. Volg jij een cursus of heb je een cursus gevolgd? Welke

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Da s handig! Bezorgers boekje. Huis-aan-huis kranten bezorgen, zo werkt dat!

Da s handig! Bezorgers boekje. Huis-aan-huis kranten bezorgen, zo werkt dat! Da s handig! Bezorgers boekje Huis-aan-huis kranten bezorgen, zo werkt dat! Colofon Ontwerp & Vormgeving: Wegener SpeciaalMedia, studio Arnhem Inhoud 4Kranten bezorgen Bezorgbon Stratenlijst Stickers Klachten

Nadere informatie

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin.

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 61 61 REGELS 1 Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 1 Ik woon met mijn gezin in een rijtjeshuis met vier slaapkamers. 2 De vijf appartementen in deze flat zijn heel klein. 3 Hij heeft een groot huis

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 6 Werk zoeken

Spreekopdrachten thema 6 Werk zoeken Spreekopdrachten thema 6 Werk zoeken Opdracht 1 bij 6.1 * Beantwoord de vragen. 1. Waar zoek je vacatures? In de krant, op internet of ergens anders? 2. Ga je naar het UWV WERKbedrijf? 3. Ga je naar een

Nadere informatie

KWALITEITSHANDVEST EDUCATIE 2009-1010

KWALITEITSHANDVEST EDUCATIE 2009-1010 KWALITEITSHANDVEST EDUCATIE 2009-1010 Het Albeda College wil goed onderwijs geven. Om dit te kunnen doen hebben we regels. In dit kwaliteitshandvest lees je wat die regels zijn. Je leest wat de school

Nadere informatie

12 Belangrijke adressen, telefoonnummers en spreekuren

12 Belangrijke adressen, telefoonnummers en spreekuren Dak- en thuislozen In deze brochure 3 Dak- en thuisloos 4 Dakloos 6 Thuisloos 7 Het locatiebezoek 9 Klachten en bezwaar 10 Schema: locatiebezoek 10 Beheer van uw uitkering 12 Belangrijke adressen, telefoonnummers

Nadere informatie

NT 2 2003/2004 SPREKEN EXAMEN II. Voorbeeldexamen Tijdsduur ± 30 minuten. Opgavenboekje. Examennummer kandidaat: Aanwijzingen

NT 2 2003/2004 SPREKEN EXAMEN II. Voorbeeldexamen Tijdsduur ± 30 minuten. Opgavenboekje. Examennummer kandidaat: Aanwijzingen SPREKEN Voorbeeldexamen Tijdsduur ± 30 minuten EXAMEN II 2003/2004 Opgavenboekje Examennummer kandidaat: Aanwijzingen U gaat een spreektoets maken. De toets bestaat uit drie delen. Elk deel begint met

Nadere informatie

Spreken Oefentoets spreken. SPREKEN NIVEAU A1

Spreken Oefentoets spreken. SPREKEN NIVEAU A1 SPREKEN NIVEAU A1 www.nt2taalmenu.nl Wat leer je? Spreken Oefentoets spreken Dit is een oefentoets voor cursisten die klaar zijn met het programma voor niveau A1. Hier zijn een paar tips om de oefening

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN DE STOOMGROEP IN TURNHOUT

MIJN BEZOEK AAN DE STOOMGROEP IN TURNHOUT MIJN BEZOEK AAN DE STOOMGROEP IN TURNHOUT WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar de Stoomgroep. Dit is een miniatuurspoorweg in Turnhout waar ik op kleine treinen kan rijden. Veel mensen vinden

Nadere informatie

Dat is een koopje! HOOFDSTUK 8 WOORDEN. Kies het goede woord. Ik ga even naar de... Ik ga sla en tomaten halen. a groenteman b slager

Dat is een koopje! HOOFDSTUK 8 WOORDEN. Kies het goede woord. Ik ga even naar de... Ik ga sla en tomaten halen. a groenteman b slager 119 119 HOOFDSTUK 8 Dat is een koopje! WOORDEN 1 2 3 1 Ik ga even naar de.... Ik ga sla en tomaten halen. a groenteman b slager 2 Wil je wat drinken? Ja graag, een... koffie alsjeblieft. a fles b beker

Nadere informatie

werkbladen thema 8 DE gemeente

werkbladen thema 8 DE gemeente werkbladen thema 8 DE gemeente 8.0 vragen bij de film alleen Kijk naar de film. Geef antwoord op de vragen. eerste ronde filmkijken 1 2 3 Tarik wil een rijbewijs aanvragen. Zoera weet waar het gemeentehuis

Nadere informatie

Afrekenen met winkeldieven. Doe aangifte en laat de dief betalen

Afrekenen met winkeldieven. Doe aangifte en laat de dief betalen Afrekenen met winkeldieven Doe aangifte en laat de dief betalen Afrekenen met winkeldieven Doe aangifte en laat de dief betalen Diefstal door klanten. Helaas krijgt elke winkel er wel eens mee te maken.

Nadere informatie

TOETS NT2-1 schrijven. Goed voorbereid slagen. voor het staatsexamen NT2 programma 1. Opgavenboekje nr. 1 SCHRIJVEN. niveau B1. tijdsduur: 120 minuten

TOETS NT2-1 schrijven. Goed voorbereid slagen. voor het staatsexamen NT2 programma 1. Opgavenboekje nr. 1 SCHRIJVEN. niveau B1. tijdsduur: 120 minuten Goed voorbereid slagen voor het staatsexamen NT2 programma 1 Opgavenboekje nr. 1 SCHRIJVEN niveau B1 tijdsduur: 120 minuten Deel 1: Zinnen afmaken 15 opdrachten Maak de zinnen af: 1. Het is in de vakantie

Nadere informatie

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen 1. Print deze tekst 2. Download het geluidsbestand en luister Je gaat een toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen maken. Dit is een leestoets. De toets heeft vijf delen. Deel A, B, C, D en E. Deze toets

Nadere informatie

Handleiding. Cliëntenvervoer InteraktContour. Informatie en regels

Handleiding. Cliëntenvervoer InteraktContour. Informatie en regels Handleiding Cliëntenvervoer InteraktContour Informatie en regels Waarom deze handleiding? Connexxion Taxi Services verzorgt het groepsvervoer voor InteraktContour. Dit vervoer is bestemd voor cliënten

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 5 Gemeente

Spreekopdrachten thema 5 Gemeente Spreekopdrachten thema 5 Gemeente Opdracht 2 bij 5.1 ** Bedenk nu zelf een gesprek. Cursist A: je werkt op het gemeentehuis. Cursist B: je bent bij het gemeentehuis. Kies zelf wat je daar komt doen: bijvoorbeeld

Nadere informatie

Auteur: Mirjam Wind, docent en coördinator NT2, Educatie Video s: Gabe Dijkstra en Rick Biemolt, studenten Alfa-college, MultiMedia en Design

Auteur: Mirjam Wind, docent en coördinator NT2, Educatie Video s: Gabe Dijkstra en Rick Biemolt, studenten Alfa-college, MultiMedia en Design Woord voor Woord is een programma mondelinge vaardigheden NT2 voor analfabete beginners. Het omvat 12 lessen. De ontwikkeling van het programma en de daarbij behorende video s is mogelijk gemaakt door

Nadere informatie

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen 1. Print deze tekst 2. Download het geluidsbestand en luister Je gaat een toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen maken. Dit is een leestoets. De toets heeft vijf delen. Deel A, B, C, D en E. Deze toets

Nadere informatie

leeruitstap Kwadrant donderdag 17 mei 2001 hoofdstad van België hart van Europa

leeruitstap Kwadrant donderdag 17 mei 2001 hoofdstad van België hart van Europa leeruitstap Kwadrant donderdag 17 mei 2001 hoofdstad van België hart van Europa 1. Brussel hoofdstad van ons land en Europa Brussel is de hoofdstad van ons land. De koning woont in Brussel en de regering

Nadere informatie

Digitaal op weg in de bieb. Hoe werkt de digitale overheid? Hoe leen ik een e-book? Hoe gebruik ik Facebook? Hoe verstuur ik een ?

Digitaal op weg in de bieb. Hoe werkt de digitale overheid? Hoe leen ik een e-book? Hoe gebruik ik Facebook? Hoe verstuur ik een  ? Hoe werkt de digitale overheid? Hoe leen ik een e-book? Hoe gebruik ik Facebook? Hoe verstuur ik een e-mail? Digitaal op weg in de bieb Draai om voor Hulp bij taal Digitaal op weg Wat past bij jou? Ik

Nadere informatie

Thema 3 Vervoer. Inhoudsopgave

Thema 3 Vervoer. Inhoudsopgave Thema 3 Vervoer Inhoudsopgave 3.1 Met de taxi 155 3.2 Regels in het verkeer 156 3.3 De tijd 157 3.4 Reizen met de trein 160 3.5 Wie, wat, waar? 161 3.6 Komen en gaan 163 3.7 Reizen met de auto 165 3.8

Nadere informatie

Wegwijzer belastingaangifte

Wegwijzer belastingaangifte Wegwijzer belastingaangifte Belastingaangifte voor kennissen Utrecht, 1 februari 2016 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 NIET ONLINE... 4 Bij papier blijven... 4 Terug naar papier... 4 ONLINE...

Nadere informatie

Waarom dit boekje? Begeleiding. Informatie. Stagedocent. Toekomst. Stageplek

Waarom dit boekje? Begeleiding. Informatie. Stagedocent. Toekomst. Stageplek Waarom dit boekje? Tijdens je opleiding ga je op stage. Je kunt op veel plekken stage lopen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een stage in de keuken of in een winkel. Of voor een stage in de bouw of in

Nadere informatie

2002/2003 SPREKEN EXAMEN I. Voorbeeldexamen Tijdsduur ± 30 minuten. Opgavenboekje. Examennummer kandidaat: Aanwijzingen. Staatsexamen Nederlands

2002/2003 SPREKEN EXAMEN I. Voorbeeldexamen Tijdsduur ± 30 minuten. Opgavenboekje. Examennummer kandidaat: Aanwijzingen. Staatsexamen Nederlands SPREKEN EXAMEN I Voorbeeldexamen Tijdsduur ± 30 minuten 2002/2003 Opgavenboekje Examennummer kandidaat: Aanwijzingen Staatsexamen Nederlands NT als tweede taal 2 U gaat een spreektoets maken. De toets

Nadere informatie

TOETS NT2-1 spreken. Goed voorbereid slagen. voor het staatsexamen NT2 programma 1. Opgavenboekje nr. 1 SPREKEN. niveau B1. tijdsduur: 30 minuten

TOETS NT2-1 spreken. Goed voorbereid slagen. voor het staatsexamen NT2 programma 1. Opgavenboekje nr. 1 SPREKEN. niveau B1. tijdsduur: 30 minuten Goed voorbereid slagen voor het staatsexamen NT2 programma 1 Opgavenboekje nr. 1 SPREKEN niveau B1 tijdsduur: 30 minuten Deel 1: korte antwoorden 20 seconden spreektijd 1. Situatie: U werkt bij een reisbureau.

Nadere informatie

Handboekje vervoer. voor cliënten

Handboekje vervoer. voor cliënten Handboekje vervoer voor cliënten 2 Handboekje vervoer Waarom dit boekje? Reist u met de bus van Connexxion naar en van werk of dagbesteding? Dan is dit handboekje bedoeld voor u en voor uw familieleden

Nadere informatie

Voorwaarden en productkenmerken Van Lanschot Personal Service

Voorwaarden en productkenmerken Van Lanschot Personal Service Voorwaarden en productkenmerken Van Lanschot Personal Service 1. Voorwaarden voor Van Lanschot Personal Service 2. Productkenmerken van Van Lanschot Personal Service In deze brochure leest u wat u van

Nadere informatie

Dit is een proefexamen leesvaardigheid ERK A2. Dit examen gaat over een straatfeest dat in uw buurt wordt georganiseerd.

Dit is een proefexamen leesvaardigheid ERK A2. Dit examen gaat over een straatfeest dat in uw buurt wordt georganiseerd. Dit is een proefexamen leesvaardigheid ERK A2 Dit examen gaat over een straatfeest dat in uw buurt wordt georganiseerd. Het proefexamen bestaat uit 5 leesteksten met 25 vragen. U heeft 65 minuten de tijd

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 15. Het functioneringsgesprek.

Thema Op het werk. Lesbrief 15. Het functioneringsgesprek. http://www.edusom.nl Thema Op het werk Lesbrief 15. Het functioneringsgesprek. Wat leert u in deze les? Moeten en hoeven gebruiken. Vragen hoe het met uw kind gaat. Veel succes! Deze les is ontwikkeld

Nadere informatie

NAAR SCHOOL MET TREVVEL

NAAR SCHOOL MET TREVVEL NAAR SCHOOL MET TREVVEL Goed en betrouwbaar leerlingenvervoer in Rotterdam OP PAD MET CAPTAIN TREVVEL INFORMATIEBROCHURE CAPTAIN TREVVEL Hoi! Ik ben Captain Trevvel. Ik haal je op van huis, breng je naar

Nadere informatie

Studiefinanciering Studentenreisproduct

Studiefinanciering Studentenreisproduct Studiefinanciering Studentenreisproduct Aangenaam, wij zijn duo DUO staat voor Dienst Uitvoering Onderwijs. We voeren verschillende onderwijswetten en -regelingen uit, namens het ministerie van Onderwijs,

Nadere informatie

Leerlingenvervoer

Leerlingenvervoer Leerlingenvervoer 2019-2020 Groningen en Drenthe Informatie & spelregels Bewaar deze folder goed! Veilig en vertrouwd naar school reizen Uw (pleeg)kind heeft een vervoersvoorziening ontvangen van uw gemeente

Nadere informatie

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen 1. Print deze tekst 2. Download het geluidsbestand en luister Je gaat een toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen maken. Dit is een leestoets. De toets heeft vijf delen. Deel A, B, C, D en E. Deze toets

Nadere informatie

Bouwvergunning Als je iets groots wilt bouwen. Bijvoorbeeld een schuur in je tuin, of een nieuwe verdieping op je huis.

Bouwvergunning Als je iets groots wilt bouwen. Bijvoorbeeld een schuur in je tuin, of een nieuwe verdieping op je huis. Module 6 Instanties 6.1 Wat doet de gemeente? Tekst 1: Wat doet de gemeente? Het gemeentehuis De gemeente is een klein stuk van een provincie. Bijvoorbeeld de gemeente Utrecht. Dat is de stad Utrecht samen

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Stel zelf je Rijbewijsbox samen Naast het kiezen van deze complete Rijbewijsboxen kun je op de site ook zelf je eigen Rijbewijsbox samenstellen.

Stel zelf je Rijbewijsbox samen Naast het kiezen van deze complete Rijbewijsboxen kun je op de site ook zelf je eigen Rijbewijsbox samenstellen. Concept brochure Concept website tekst Voor de designers Schets Trends Rijopleidingen is een betrokken rijschool met respect de leerlingen en voor het milieu. Omdat jij uniek bent krijg jij bij Trends

Nadere informatie

ProCamp Voetbaldagen (Utrecht)

ProCamp Voetbaldagen (Utrecht) ProCamp Voetbaldagen (Utrecht) Binnenkort gaan de voetbaldagen van start. En gelukkig maar, want je staat vast al te popelen om mee te doen. Vandaar dat we je met deze kampinformatie goed willen informeren

Nadere informatie

Polikliniek Klinische Genetica & Polikliniek Familiaire Tumoren

Polikliniek Klinische Genetica & Polikliniek Familiaire Tumoren Polikliniek Klinische Genetica & Polikliniek Familiaire Tumoren U bent verwezen door uw huisarts of specialist naar onze Polikliniek Klinische Genetica of Polikliniek Familiaire Tumoren voor erfelijkheidsadvies.

Nadere informatie

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen.. wat kunnen wij voor jou betekenen? Een goede rijopleiding die duidelijk en omvattend is!

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen.. wat kunnen wij voor jou betekenen? Een goede rijopleiding die duidelijk en omvattend is! Even vooraf.. De rijschool Harm Hoek (- Averdijk) bestaat sinds 1 april 1999. Wij geven rijles voor auto, motor, aanhangwagen en bromfiets. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen.. wat kunnen wij

Nadere informatie

Aanvullende informatie ter voorbereiding op de TGN A1. Inleiding. Hoe maakt u de TGN?

Aanvullende informatie ter voorbereiding op de TGN A1. Inleiding. Hoe maakt u de TGN? Aanvullende informatie ter voorbereiding op de TGN A1 Inleiding Dit is informatie over de Toets Gesproken Nederlands (of TGN) 1. De TGN maakt deel uit van het inburgeringsexamen buitenland. Moet u de TGN

Nadere informatie

Inschrijving Het inschrijven bij Kinderopvang Woudrichem is mogelijk per de 1e of de 16e van de maand.

Inschrijving Het inschrijven bij Kinderopvang Woudrichem is mogelijk per de 1e of de 16e van de maand. Protocol Huisregels en betalingsvoorwaarden Naam kind:. Omdat er in de organisatie altijd meerde cliënten tegelijk aanwezig zijn, is er door Kinderopvang Woudrichem in het protocol huisregels het volgende

Nadere informatie

En wat kunnen wij voor u doen?

En wat kunnen wij voor u doen? En wat kunnen wij voor u doen? Afspraken over de Brummense dienstverlening En wat kunnen wij voor u doen? Servicenormen Gemeente Brummen "En wat kunnen wij voor u doen"? Kenmerk : INT14.2537 Versiedatum

Nadere informatie

Leesboekje de omgeving

Leesboekje de omgeving Leesboekje de omgeving Leesboekje De Omgeving Pagina 1 Dit is de winkel. Dit is de supermarkt. Dit is de bakkerij. Dit is de slagerij. Dit is de boekhandel. Dit is de snackbar. Dit is de bibliotheek. Dit

Nadere informatie

Voorwaarden Stand-By Service

Voorwaarden Stand-By Service Voorwaarden Stand-By Service Voorwaarden Stand-By Service Wat is de Stand-By Service? De Stand-By Service is een bankdienst met verschillende services. Zo kunt u bepaalde gegevens registreren. Ook biedt

Nadere informatie

Polikliniek Heelkunde

Polikliniek Heelkunde Polikliniek Heelkunde U bent verwezen naar de polikliniek Heelkunde van het Radboudumc. Bijzonderheden over de gang van zaken worden in deze folder beschreven. Als u na het lezen nog vragen heeft kunt

Nadere informatie

Locatiegids 2016-2017. Gebruikersgids voor de Marconistraat 16, 3029 AK Rotterdam

Locatiegids 2016-2017. Gebruikersgids voor de Marconistraat 16, 3029 AK Rotterdam Locatiegids 2016-2017 Gebruikersgids voor de Marconistraat 16, 3029 AK Rotterdam Inhoud 1. Inleiding 3 2. Algemene gegevens 4 3. Faciliteiten 5 4. Contactpersonen 6 5. Ziek melden 7 1. Inleiding Dit is

Nadere informatie

Vragen en antwoorden Vrij reizen voor 65-plus Capelle aan den IJssel 2016. Versie 3.0

Vragen en antwoorden Vrij reizen voor 65-plus Capelle aan den IJssel 2016. Versie 3.0 Vragen en antwoorden Vrij reizen voor 65-plus Capelle aan den IJssel 2016 Versie 3.0 1. Hoe kan ik mij aanmelden voor het vrij reizen abonnement voor 65-plus? 2. Wie komen in aanmerking voor het vrij reizen

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen.

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 103 103 HOOFDSTUK 7 Wat gaan we doen? WOORDEN 1 Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 2 Op 22 november zijn we 25 jaar

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Opdracht 1 bij 3.2 Jullie zijn bij het consultatiebureau. Cursist A: je bent arts bij het consultatiebureau. Cursist B: je bent met je baby van twee maanden bij het consultatiebureau.

Nadere informatie

1. De verjaardag OPDRACHT 1. OPDRACHT 2 1. b) niet waar 2. a) waar 3. b) niet waar 4. a) waar 5. b) niet waar

1. De verjaardag OPDRACHT 1. OPDRACHT 2 1. b) niet waar 2. a) waar 3. b) niet waar 4. a) waar 5. b) niet waar 1. De verjaardag OPDRACHT 1 OPDRACHT 2 1. b) niet waar 2. a) waar 3. b) niet waar 4. a) waar 5. b) niet waar OPDRACHT 3 1. a) Wij praten over de kinderen met de buurman. 2. b) Zal ik me even voorstellen?

Nadere informatie

AANVRAAG VOOR LEERLINGENVERVOER SCHOOLJAAR

AANVRAAG VOOR LEERLINGENVERVOER SCHOOLJAAR AANVRAAG VOOR LEERLINGENVERVOER SCHOOLJAAR 2016-2017 Iedereen die voor het schooljaar 2016/2017 gebruik wil maken van het leerlingenvervoer, vult dit aanvraagformulier in. Alleen volledig ingevulde formulieren

Nadere informatie

Onze servicenormen Als u de stadswinkel bezoekt

Onze servicenormen Als u de stadswinkel bezoekt Onze servicenormen Regelmatig krijgt u te maken met de gemeente; bijvoorbeeld voor het aanvragen van een paspoort of een vergunning maar bijvoorbeeld ook om ons te laten weten dat er in uw straat een lantaarnpaal

Nadere informatie

Thema Op zoek naar werk

Thema Op zoek naar werk http://www.edusom.nl Thema Op zoek naar werk Les 8. Praten en bellen over een baantje Inleiding Deze les gaat verder over het zoeken naar werk. De vrouw, Maria, gaat weer naar de winkel om over werk te

Nadere informatie

MODULE 1 OPDRACHT 16. OPDRACHT heten 2. heet 3. heet 4. heten 5. heet 6. heten 7. heet 8. heet 9. heten 10. heet

MODULE 1 OPDRACHT 16. OPDRACHT heten 2. heet 3. heet 4. heten 5. heet 6. heten 7. heet 8. heet 9. heten 10. heet MODULE 1 OPDRACHT 16 OPDRACHT 13 1. heten 2. heet 3. heet 4. heten 5. heet 6. heten 7. heet 8. heet 9. heten 10. heet OPDRACHT 14 1. fout 2. goed 3. goed 4. fout 5. goed OPDRACHT 15 1. heten 2. heet 3.

Nadere informatie

ProCamp Voetbaldagen (Alkmaar)

ProCamp Voetbaldagen (Alkmaar) ProCamp Voetbaldagen (Alkmaar) Binnenkort gaan de voetbaldagen van start. En gelukkig maar, want je staat vast al te popelen om mee te doen. Vandaar dat we je met deze kampinformatie goed willen informeren

Nadere informatie

Een klacht? Daar komen we samen vast wel

Een klacht? Daar komen we samen vast wel Een klacht? Daar komen we samen vast wel uit. De medewerkers van Groninger Huis doen hun uiterste best om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Gelukkig ervaren de meeste huurders dat ook zo en krijgen

Nadere informatie

Deel D Spreken - Thema 11 Milieu

Deel D Spreken - Thema 11 Milieu Deel D Spreken - Thema 11 Milieu Stel een vraag. Je buren gaan op vakantie. Jij gaat voor hun poezen zorgen. Je weet niet wat de poezen moeten eten en hoe vaak ze moeten eten. Wat vraag je aan je buren?

Nadere informatie

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd.

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. Grammaticaoefeningen 3 Wonen en vervoer Werkwoorden in een andere tijd Oefening 1 Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. 1 Begrijp je deze informatie? ja / nee,

Nadere informatie

OV taxi. Makkelijk van deur tot deur

OV taxi. Makkelijk van deur tot deur OV taxi Makkelijk van deur tot deur VOOr wie is de OV-Taxi? Iedereen kan gebruik maken van deze vorm van openbaar vervoer, van deur tot deur. De OV-Taxi is met name zeer geschikt voor mensen die moeilijk

Nadere informatie

Ouderportaal. Op

Ouderportaal. Op Prettig onderweg We willen allemaal dat kinderen gezond en veilig opgroeien tot zelfstandige volwassenen. Daar zijn jongeren en hun ouders in eerste instantie zelf verantwoordelijk voor. Als het aankomt

Nadere informatie

Gemeente Amsterdam. Met aangepast vervoer naar school

Gemeente Amsterdam. Met aangepast vervoer naar school Gemeente Amsterdam Met aangepast vervoer naar school Inhoudsopgave 3 4 5 6 Aangepast vervoer voor Amsterdamse leerlingen Voorwaarden Op tijd aanvragen De dagelijkse praktijk Wijzigingen in adres en dagen

Nadere informatie

NOS VERNOS EN BARCELONA

NOS VERNOS EN BARCELONA NOS VERNOS EN BARCELONA BARCELONA 2017 / MAVO 4 / MEANDER COLLEGE Inleiding Beste mavo 4 leerling, Van 25 t/m 29 september gaan we met 72 mavo 4 leerlingen en 7 docenten naar Barcelona. In dit boekje vind

Nadere informatie

EXAMENBOEK BASIS 2016

EXAMENBOEK BASIS 2016 EXAMENBOEK BASIS 2016 Aan de leerlingen van klas 4. In dit boekje vinden jullie, op datum, informatie over alles wat te maken heeft met het Centraal Examen en de afronding daarvan tot en met de diploma-uitreiking.

Nadere informatie