Vastgoed waarderen is geen kinderspel

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vastgoed waarderen is geen kinderspel"

Transcriptie

1 Vastgoedtaxatie en verkoop voor woningcorporaties Vastgoed waarderen is geen kinderspel Duidelijk. DTZ Zadelhoff

2 Vastgoedtaxatie en verkoop voor woningcorporaties MISSCHIEN STELT U ZICH OOK VRAGEN ALS: Welke effecten hebben de huidige economie en politiek op ons vastgoedbezit? Hoe implementeer ik zo efficiënt en effectief mogelijk de verplichte balanswaardering op marktwaarde (RJ-645)? Welk bezit moet ik behouden en welk bezit kan ik beter afstoten? Hoe ga ik om met de nieuwe regelgeving over complexgewijze verkoop (circulaire Blok)? Hoe ga ik om met maatschappelijk en zorgvastgoed en hoe stuur ik dit bezit? Hoe houd ik maatschappelijk en economisch rendement in balans? DTZ ZADELHOFF ADVISEERT WONINGCOR- PORATIES BIJ DE HIERNAAST VERMELDE EN GERELATEERDE VRAAGSTUKKEN. WIJ ZIJN GESPECIALISEERD IN: (portefeuille)taxaties ten behoeve van de marktwaardering voor de balans (RJ-645), voor financiering of voor complexgewijze aan- en/of verkoop; taxaties maatschappelijk vastgoed: taxaties voor specifiek zorg-, onderwijs- en cultuurvastgoed; taxaties voor herbouwwaarde: taxaties ten behoeve van brandverzekeringdoeleinden; WOZ taxaties; de begeleiding van de aan- of verkoop van woningcomplexen, zorgobjecten of ander onroerend goed; veilingen: de verkoop van onroerend goed via een digitaal platform.

3 Reguliere taxaties Per 1 januari 2014 wordt niet-daeb bezit van woningcorporaties niet meer op bedrijfswaarde, maar op marktwaarde getaxeerd (RJ-645). De nieuwe wetgeving brengt veel vragen met zich mee voor woningcorporaties. DTZ Zadelhoff is gespecialiseerd in het efficiënt en effectief uitvoeren van portefeuilletaxaties voor woningcorporaties. Wij zijn op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving en hanteren zowel onze eigen rekenmodellen als andere gangbare rekenmodellen (Reasult TMS, WALS TMS, aedex IPD etc). We taxeren vaak voor de volgende doeleinden: balanswaardering marktwaarde (RJ-645); financiering; aankoop- en verkoop; (her)ontwikkeling. DTZ Zadelhoff kan u adviseren bij vraagstukken als: Wij willen beter grip op onze portefeuilletaxatie. Welk systeem is het meest effectief voor onze organisatie? Wat wordt er dit jaar van ons verwacht voor de balans? Welke nieuwe regelgeving en nieuwe trends zijn er in de vastgoedmarkt? Wat is de marktwaarde van ons bezit (DAEB/niet-DAEB)? Hoe gaan wij efficiënt om met complexindelingen? Welke processen worden door accountants goedgekeurd? Hoe interpreteren wij de uitkomsten en hoe sturen wij erop? drs. Joosje Lugard MSRE MRICS RT T M E jlugard@dtz.nl Een woningcorporatie vroeg om hulp bij de waardering op marktwaarde van haar niet-sociale bezit, wat noodzakelijk was vanwege nieuwe regelgeving (RJ-645). Het expliciete verzoek was om kennisoverdracht te faciliteren. DTZ Zadelhoff hielp bij het opstarten en uitvoeren van dit proces, onder andere met de implementatie van het Taxatie Management Systeem van Reasult. Door intensieve samenwerking met de opdrachtgever en duidelijk procesmanagement heeft DTZ Zadelhoff een solide fundering gelegd voor toekomstige balanswaarderingen en portefeuillesturing. De medewerkers van de woningcorporatie hebben het taxatieproces onder controle en het bestuur heeft vertrouwen in de cijfers waarop zij sturen.

4 Taxaties van zorg- en maatschappelijk vastgoed De publieke sector staat onder druk. Geldkranen worden dichtgedraaid en privatisering wordt op veel terreinen doorgezet in lastige economische omstandigheden. Van maatschappelijke organisaties verlangt dat een herijking van hun strategie, onder meer voor het vastgoed dat ze in gebruik hebben. DTZ Zadelhoff helpt u bij het in kaart brengen, analyseren en waarderen van uw vastgoed. Zo kunt u goed inspelen op de huidige ontwikkelingen en uw vastgoed zo inzetten dat het zowel maatschappelijk als financieel goed rendeert. Welke effecten heeft dit voor het maatschappelijk vastgoed dat u bezit? Is een woningcorporatie kansloos wanneer een zorgpartij of onderwijsinstelling opzegt of kan het gebouw een alternatieve bestemming krijgen? Speelt de zittende huurder daar nog een rol in? En wat betekent dit voor de waarde van het vastgoed? drs. Kim van Sluijs RT T M E ksluijs@dtz.nl Een woningcorporatie verneemt van een zorgpartij dat het huurcontract van een aantal verzorgingshuizen wordt opgezegd vanwege een groot aantal lichte zorgindicaties. De mogelijkheden van de gebouwen moeten in kaart worden gebracht. DTZ Zadelhoff maakt een feitelijke inschatting van het potentiële verdienmodel dat een zorgpartij kan realiseren bij de exploitatie van elk van de verzorgingshuizen. Daarbij wordt rekening gehouden met alternatieve aanwendingsmogelijkheden. Een aantal verzorgingshuizen blijkt verouderd te zijn en niet meer geschikt voor intramurale exploitatie, mede vanwege het geringe aantal hoge zorgindicaties. DTZ Zadelhoff rekent een aantal scenario s door. Een transformatie en daarna een mix van verpleging en het scheiden van woon en zorg blijkt het best aan te sluiten op de huidige markt. Dit vertegenwoordigt ook de hoogste waarde. Met deze kennis heeft de woningcorporatie met de zorgpartij besloten dit model voor een aantal verzorgingshuizen toe te passen.

5 Herbouwwaardetaxaties Elke zes jaar moet u een taxatie van de herbouwwaarde conform artikel 7:960 laten uitvoeren, zodat u de juiste opstalverzekering afsluit. Taxaties vanwege verzekeringsdoeleinden vallen onder het VRT register (Verenigd Register Taxateurs), waar de ervaren taxateurs van DTZ Zadelhoff staan ingeschreven. Onze deskundige VRT-geregistreerde taxateurs zorgen ervoor dat: Onze rapporten zijn duidelijk, onafhankelijk en wettelijk beschermd. In geval van schade zijn de getaxeerde bedragen bindend. u voldoet aan de verplichting door de verzekeraar; u onvoldoende dekking door onderverzekering voorkomt; u te hoge premies door oververzekering voorkomt; bewijslast wordt gecreëerd bij schade; u discussie over de juiste waarde voorkomt; privé-aansprakelijkheid van v.v.e. bestuurders wordt uitgesloten. drs. Robert Kat MSRE MRICS RT VRT T M E rkat@dtz.nl Een grote woningcorporatie wilde een accurate en volledige, maar scherp geprijsde taxatie van haar vastgoed. Door de verzekeraar werden veel objecten op basis van een desktopanalyse getaxeerd. Omdat specifieke kenmerken van het gebouw buiten beschouwing kunnen worden gelaten, is het risico op onderverzekering of een te hoge premie bij een desktoptaxatie groot. DTZ Zadelhoff bood een alternatief. DTZ Zadelhoff bekeek het woningbezit op complexniveau en elk complex aan de buitenzijde. In samenspraak met de woningcorporatie is de belangrijkste informatie per woningcomplex geïnventariseerd. Per complex werd een afzonderlijk taxatierapport opgesteld. Op deze manier is tegen een zeer scherp tarief en binnen tien weken een accurate inschatting gemaakt van de herbouwwaarde.

6 WOZ-taxaties Met een WOZ-taxatie kunt u flink besparen op heffingen en belastingen. Als basis voor deze heffingen en belastingen dient de waarde in het economisch verkeer op 1 januari van het jaar voorafgaand aan het belastingjaar te worden vastgesteld. Joost Daalmans MSc RDMW T M E jdaalmans@dtz.nl Onze taxateurs zorgen voor het: maken van bezwaar tegen de ontvangen WOZ-beschikkingen; bewaken van de wettelijke termijnen binnen de bezwaarprocedure; motiveren en onderbouwen van het bezwaar; voeren van het formele overleg (hoorzitting) met de gemeenten; uiteindelijk afhandelen van het bezwaar. ir. Lennaert Diephuis RT T M E ldiephuis@dtz.nl Een woningcorporatie besloot op advies van DTZ Zadelhoff de WOZ-waarden van haar volledige bezit te laten taxeren om onnodig hoge belastingen en heffingen te voorkomen. DTZ Zadelhoff zorgde ervoor dat de WOZ-waarde van vrijwel alle complexen werd verlaagd, in een aantal gevallen zelfs met meer dan 20%. Eerst werd het corporatiebezit onderverdeeld in complexen en per complex een representatieve VHE bepaald. Bij het bezichtigen van de VHE s is vooral gelet op oppervlakte/ inhoud, locatie, courantheid en staat van onderhoud. Op basis van referentietransacties bepaalde DTZ Zadelhoff per VHE de waarde. Deze bleek erg af te wijken van de gemeentelijke WOZ-waarde. De gemeente had haar referentiestelsel gebaseerd op transacties van particuliere woningen. Deze verschillen vrijwel altijd van corporatiebezit qua voorzieningen, kwaliteit en afwerkingsniveau. De referentie van DTZ Zadelhoff bleek realistisch en gunstiger. Dit leidde tot een significante besparing op gemeentelijke belastingen.

7 Complexgewijze aankoop en verkoop De markt van complexgewijze aankoop en verkoop van woningcorporatiebezit groeit sterk. Bij een dergelijke verkoop is een strak en transparant verkoopproces van het grootste belang. Timing is hierbij cruciaal. Bovenal wilt u uw financiële doelstellingen behalen. DTZ Zadelhoff biedt een verkoopplatform voor complexgewijze verkoop van woningen, zorgobjecten en BOG dat aan al deze eisen voldoet. Wij geven antwoord op vragen van woningcorporaties als: Hoe kunnen wij onze portefeuille optimaal structuren? Op welke wijze kunnen we het beste voldoen aan alle verkoopbelemmerende beperkingen van de overheid? Kan DTZ Zadelhoff de sociale en/of geliberaliseerde woningcomplexen voor ons verkopen? Hoe kunnen we onze zorgobjecten zo goed mogelijk verkopen? Uw objecten complexgewijs laten verkopen door DTZ Zadelhoff biedt u veel voordelen zoals: verantwoording voor het gehele verkoopproces; een lokaal, nationaal en internationaal netwerk en toegang tot de financiële markten, met als resultaat een optimale prijsvorming; een transparant proces waarbij integriteit hoog in het vaandel staat; adviseurs gespecialiseerd in de regelgeving van complexverkopen voor corporaties; een eigen researchteam met ervaring en inzicht in de woningmarkt; lokale experts met regio-overschrijdende kennis. mr. Drs. D.W. van den Top T M E dtop@dtz.nl Een woningcorporatie besloot een deel van de woningportefeuille te verkopen. De reden voor dispositie was een nieuwe regionale focus; alles buiten de regio moest verkocht worden. Een groot deel van de woningcomplexen viel onder de typering sociaal vanwege het aandeel sociale huur binnen het complex. DTZ Zadelhoff verkocht in korte tijd de woningcomplexen aan internationale partijen en grote particuliere beleggers met een leegwaarderatio boven de 80%. De historisch lage rente in de huidige markt levert investeerders nauwelijks rendement op bij risicoloze investeringen. Investeerders accepteren daarom steeds meer risico en zoeken hun toevlucht in de relatief zekere opbrengsten van sociaal verhuurde woningcomplexen.

8 Veilingen Voor het verkopen van vastgoed op een transparante en laagdrempelige manier biedt DTZ Zadelhoff een uniek online verkoopplatform. Sinds de lancering vier jaar geleden zijn meer dan 300 objecten succesvol verkocht. Het platform biedt de mogelijkheid om tegelijkertijd woningen en bedrijfsmatig onroerend goed, zowel separaat als complexmatig, te verkopen. We spreken hiermee een grote doelgroep aan. Daarnaast heeft de verkoper altijd het recht van gunning, waardoor u bepaalt aan wie u verkoopt. Het online verkoopplatform van DTZ Zadelhoff garandeert u: een openbaar, transparant en laagdrempelig verkoopproces; flexibiliteit: in hetzelfde proces is verkoop individueel of als complex mogelijk; prijsoptimalisatie: bieders kunnen een eerdere bieding herzien. Verkoop op ons online verkoopplatform is mogelijk voor alle typen vastgoed: woningen/woningcomplexen; bedrijfs-, winkel- en kantoorruimte; grondposities; cultureel en maatschappelijk vastgoed. drs. Robert Kat MSRE MRICS RRV RT T M E rkat@dtz.nl Jentine Verlee RT T M E jverlee@dtz.nl U wilt zich meer gaan richten op DAEB activiteiten en een aantal niet-daeb complexen afstoten, waaronder woningen, bedrijfsruimten en kantoren. DTZ Zadelhoff biedt een online verkoopplatform dat aan alle eisen van de overheid voldoet en transparant is, dus zeer geschikt voor de verkoop van corporatiebezit. Alleen partijen die zich van tevoren bekend maken kunnen deelnemen aan het verkoopproces. We maken een analyse van de niet-daeb complexen en adviseren u over de geschiktheid en timing van de verkoop. We stellen een verkoopschema op. Per online veiling worden de woningen zowel individueel als in combinatie aangeboden, waarbij er gegund kan worden bij de optimale opbrengst.

Vastgoedadvies voor woningcorporaties

Vastgoedadvies voor woningcorporaties Vastgoedadvies voor woningcorporaties Duidelijk. DTZ Zadelhoff www.dtz.nl Vastgoedadvies voor woningcorporaties DTZ Zadelhoff 1 Vastgoedtaxatie en -verkoop voor woningcorporaties Het speelveld van woningcorporaties

Nadere informatie

MVGM VASTGOEDTAXATIES VOOR WONINGCORPORATIES

MVGM VASTGOEDTAXATIES VOOR WONINGCORPORATIES MVGM VASTGOEDTAXATIES VOOR WONINGCORPORATIES INTRODUCTIE 2 INTRODUCTIE MVGM VASTGOEDTAXATIES: HELDER INZICHT, BETERE KEUZES Zoekt u helder inzicht in de waarde van uw vastgoed? Wilt u meer grip op uw vastgoed

Nadere informatie

MVGM VASTGOEDTAXATIES VOOR DE ZORG

MVGM VASTGOEDTAXATIES VOOR DE ZORG MVGM VASTGOEDTAXATIES VOOR DE ZORG INTRODUCTIE INTRODUCTIE MVGM VASTGOEDTAXATIES: HELDER INZICHT, BETERE KEUZES Zoekt u helder inzicht in de waarde van uw vastgoed? Wilt u meer grip op uw vastgoed portefeuille?

Nadere informatie

Specialisten die alles op waarde weten te schatten

Specialisten die alles op waarde weten te schatten Specialisten die alles op waarde weten te schatten www.dtz.nl Duidelijk. DTZ Zadelhoff Inzicht in de waarde van vastgoed Het taxeren van onroerend goed is het zo goed mogelijk rationaliseren van een marktgevoel.

Nadere informatie

MVGM VASTGOEDTAXATIES BEDRIJFSECONOMISCHE TAXATIES

MVGM VASTGOEDTAXATIES BEDRIJFSECONOMISCHE TAXATIES MVGM VASTGOEDTAXATIES BEDRIJFSECONOMISCHE TAXATIES INTRODUCTIE 2 INTRODUCTIE MVGM VASTGOEDTAXATIES: HELDER INZICHT, BETERE KEUZES Zoekt u helder inzicht in de waarde van uw vastgoed? Wilt u meer grip op

Nadere informatie

MVGM VASTGOEDTAXATIES INSTITUTIONELE BELEGGERS

MVGM VASTGOEDTAXATIES INSTITUTIONELE BELEGGERS MVGM VASTGOEDTAXATIES INSTITUTIONELE BELEGGERS INTRODUCTIE 2 INTRODUCTIE MVGM VASTGOEDTAXATIES: HELDER INZICHT, BETERE KEUZES Zoekt u helder inzicht in de waarde van uw vastgoed? Wilt u meer grip op uw

Nadere informatie

Specialisten die alles op waarde weten te schatten

Specialisten die alles op waarde weten te schatten Specialisten die alles op waarde weten te schatten Duidelijk. DTZ Zadelhoff www.dtz.nl Inzicht in de waarde van vastgoed Het taxeren van onroerendgoed is het zo goed mogelijk rationaliseren van een marktgevoel.

Nadere informatie

BZK seminar over Marktwaarde

BZK seminar over Marktwaarde BZK seminar over Marktwaarde Toepassing asset management bij (buiten-randstedelijke) corporaties Utrecht, 8 november 2017 info@virtus.nl 1 Het hanteren van marktwaarde helpt dat? info@virtus.nl 2 Agenda

Nadere informatie

De waarde van marktwaarde

De waarde van marktwaarde De waarde van marktwaarde Een nieuwe uitdaging voor de (meeste) corporaties 27 mei 2015 Maria Molenaar Voorzitter RvB Woonstad Rotterdam Bestuurslid Aedes Inhoud Aanleiding: de nieuwe woningwet De corporatiesector

Nadere informatie

Corporatie Taxaties Een gestroomlijnd proces

Corporatie Taxaties Een gestroomlijnd proces Corporatie Taxaties Een gestroomlijnd proces Joosje Lugard 21 december 2016 drs. Joosje Lugard MSRE MRICS RT National director 16 jaar werkzaam DTZ/ Verantwoordelijk voor woningwaarderingen Ervaring met

Nadere informatie

WONINGCORPORATIES MARKTWAARDE IN VERHUURDE STAAT

WONINGCORPORATIES MARKTWAARDE IN VERHUURDE STAAT WONINGCORPORATIES MARKTWAARDE IN VERHUURDE STAAT Marktwaarde in verhuurde staat 2 Marktwaarde verplicht in de Verantwoordingsinformatie 2015 (dvi) en vanaf jaarrekening 2016 Grondslag voor splitsing in

Nadere informatie

Q&A Handboek Marktwaardering

Q&A Handboek Marktwaardering Q&A Handboek Marktwaardering Jaarrekening... 1 Oppervlakte... 1 Complex... 2 Splitsing daeb/niet daeb... 2 Model BOG/MOG... 2 Model parkeren... 2 Objectgegevens... 3 Mutatiekans... 3 Eindwaarde... 4 Contante

Nadere informatie

Woonstad Rotterdam is een fusieorganisatie en bestaat bijna vijf jaar. Bij Woonstad Rotterdam kunnen Rotterdammers terecht voor betaalbare huur- en

Woonstad Rotterdam is een fusieorganisatie en bestaat bijna vijf jaar. Bij Woonstad Rotterdam kunnen Rotterdammers terecht voor betaalbare huur- en Woonstad Rotterdam Woonstad Rotterdam meet, weet en stuurt op Woonstad Rotterdam is een fusieorganisatie en bestaat bijna vijf jaar. Bij Woonstad Rotterdam kunnen Rotterdammers terecht voor betaalbare

Nadere informatie

Taxatie-instructie Koopstart

Taxatie-instructie Koopstart Taxatie-instructie Koopstart 1 juli 2015 1. Inleiding Deze instructie is bestemd voor de situatie dat de woningcorporatie of projectontwikkelaar eigenaar is van de grond en ten behoeve van Koopstart een

Nadere informatie

Strategie & omgeving. Bram Baselmans Brenda Meusen-den Ouden

Strategie & omgeving. Bram Baselmans Brenda Meusen-den Ouden IVVU: Leergang innoveren locaties intramurale zorg Strategie & omgeving Bram Baselmans Brenda Meusen-den Ouden Programma leergang Blok 1: Strategie & omgeving Blok 2: Zorg & bedrijfsvoering Blok 3: Wonen

Nadere informatie

Te koop Unieke herontwikkelingslocatie! Geulstraat 51, Groningen

Te koop Unieke herontwikkelingslocatie! Geulstraat 51, Groningen Te koop Unieke herontwikkelingslocatie! Geulstraat 51, Groningen Forse uitbreidingsmogelijkheden Nabij centrum Eigen parkeervoorzieningen www.dtz.nl Namens onze opdrachtgever ABN AMRO bieden wij u het

Nadere informatie

Verkoop corporatiebezit aan beleggers Kansen en bedreigingen 25 maart 2015

Verkoop corporatiebezit aan beleggers Kansen en bedreigingen 25 maart 2015 Verkoop corporatiebezit aan beleggers Kansen en bedreigingen 25 maart 2015 1 Agenda 1. De woningbeleggingsmarkt 2015 2. Verkoop corporatiebezit aan beleggers a. Regelgeving b. Kopersdoelgroepen c. Verkoopproces

Nadere informatie

Taxatie-instructie Koopstart

Taxatie-instructie Koopstart Taxatie-instructie Koopstart 1 december 2018 1. Inleiding Deze instructie is bestemd voor de situatie dat de woningcorporatie of projectontwikkelaar eigenaar is van de grond en ten behoeve van Koopstart

Nadere informatie

Taxatie-instructie Koopstart

Taxatie-instructie Koopstart Taxatie-instructie Koopstart 1 april 2015 1. Inleiding Deze instructie is bestemd voor de situatie dat de woningcorporatie of projectontwikkelaar eigenaar is van de grond en ten behoeve van Koopstart een

Nadere informatie

Te huur. Munsterstraat 2, Deventer

Te huur. Munsterstraat 2, Deventer Te huur Munsterstraat 2, Deventer Kantoorgebouw 'L'Accès'. Partiële verhuur vanaf circa 100 m². Hoogwaardig afwerkings niveau! www.dtz.nl Te huur moderne kantoorruimte met hoogwaardig afwerkingsniveau

Nadere informatie

Taxatie-instructie Koopstart

Taxatie-instructie Koopstart Taxatie-instructie Koopstart 25 september 2017 1. Inleiding Deze instructie is bestemd voor de situatie dat de woningcorporatie of projectontwikkelaar eigenaar is van de grond en ten behoeve van Koopstart

Nadere informatie

Wooncorporatiedag Nijenrode 22 april 2014. Sturen op Maatschappelijken. Financieel rendement

Wooncorporatiedag Nijenrode 22 april 2014. Sturen op Maatschappelijken. Financieel rendement Wooncorporatiedag Nijenrode 22 april 2014 Sturen op Maatschappelijken Financieel rendement 'Mijn belangrijkste taak is de woningmarkt weer vlot trekken, zowel in de huur- als koopsector. Door zekerheid

Nadere informatie

Taxatie-instructie Koopgarant - woning op eigen grond

Taxatie-instructie Koopgarant - woning op eigen grond Taxatie-instructie Koopgarant - woning op eigen grond 1 juli 2015 1. Inleiding Deze versie van de instructie is bestemd voor de situatie dat de woningcorporatie of ontwikkelaar eigenaar is van de grond

Nadere informatie

Te koop Transformatieproject in centrum van Apeldoorn. Hofstraat , Apeldoorn

Te koop Transformatieproject in centrum van Apeldoorn. Hofstraat , Apeldoorn Te koop Transformatieproject in centrum van Apeldoorn Hofstraat 131-161, Apeldoorn Herontwikkelingspotentieel Centrum Apeldoorn Transformatieproject 2 appartementen www.dtz.nl T e koop T r ansf ormatie

Nadere informatie

Te koop Multifunctioneel kantoorobject. Schulpen 10, Lemmer

Te koop Multifunctioneel kantoorobject. Schulpen 10, Lemmer Te koop Multifunctioneel kantoorobject Schulpen 10, Lemmer Toplocatie Aan vaarwater gelegen Multifunctioneel gebouw www.dtz.nl T e koop M u lt if unct ioneel kantoorobject In het centrum van Lemmer bevindt

Nadere informatie

Te koop Veelzijdig pand. Marktstraat 97, Musselkanaal

Te koop Veelzijdig pand. Marktstraat 97, Musselkanaal Te koop Veelzijdig pand Marktstraat 97, Musselkanaal Centrumlocatie Multifunctioneel object Goede staat van onderhoud www.dtz.nl Het object omvat een kantoorgebouw gelegen in het centrum van Musselkanaal.

Nadere informatie

Te koop. Tarweweg 2, Nijmegen

Te koop. Tarweweg 2, Nijmegen Te koop Tarweweg 2, Nijmegen Kantoorruimte op zichtlocatie Hoogwaardige uitstraling Ruime parkeervoorzieningen www.dtz.nl T e koop Het object is gelegen tegenover het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis en

Nadere informatie

Albergen, Zenderseweg

Albergen, Zenderseweg Executieveiling, ex art. 514 e.v. Rv, 25 maart 2015 Nationalevastgoedveiling.nl EXECUTIEVEILING (ex art. 514 e.v. RV) op 25 maart 2015 zal online via https://www.nationalevastgoedveiling.nl t.o.v. notaris

Nadere informatie

Te huur. Meeuwenlaan 8, Zwolle

Te huur. Meeuwenlaan 8, Zwolle Te huur Meeuwenlaan 8, Zwolle Representatief kantoorgebouw Twee units beschikbaar Gunstig gelegen nabij de A28 www.dtz.nl T e huur Direct langs de A28 gelegen representatief kantoorgebouw. In dit gebouw,

Nadere informatie

Te huur / Te koop Bedrijfskavels op bedrijvenpark Josink Es. Josink Hofweg ong., Enschede

Te huur / Te koop Bedrijfskavels op bedrijvenpark Josink Es. Josink Hofweg ong., Enschede Te huur / Te koop Bedrijfskavels op bedrijvenpark Josink Es Josink Hofweg ong., Enschede ca 9.261 m² bedrijfsgrond op toplocatie in kavels vanaf ca 1.900 m² aannemer en architect vrij www.dtz.nl Op één

Nadere informatie

Zenderen, Carmelitessenweg

Zenderen, Carmelitessenweg Executieveiling, ex art. 514 e.v. Rv, 12 mei 2015 Nationalevastgoedveiling.nl EXECUTIEVEILING (ex art. 514 e.v. Rv) op 12 mei 2015 zal online via https://www.nationalevastgoedveiling.nl t.o.v. notaris

Nadere informatie

Kenmerken van een vastgoedfinanciering 13-6-2014 AGENDA. De herontwikkelingsopgave vanuit financieringsoptiek

Kenmerken van een vastgoedfinanciering 13-6-2014 AGENDA. De herontwikkelingsopgave vanuit financieringsoptiek AGENDA I. Kenmerken van een vastgoedfinanciering II. De vastgoedfinancieringsmarkt in Nederland III. Herontwikkelingsopgave De herontwikkelingsopgave vanuit financieringsoptiek IV. Financiering bij transformatie

Nadere informatie

Werkinstructie taxatierapport voor Bijzonder Beheer

Werkinstructie taxatierapport voor Bijzonder Beheer Werkinstructie taxatierapport voor Bijzonder Beheer Introductie Vanaf 1 januari 2011 is het verplicht voor NHG zaken om ook taxaties in het kader van Bijzonder Beheer te laten valideren. Het is dan ook

Nadere informatie

Erflanden, Hoogeveen. Executieveiling, ex art. 514 Rv ev 12 mei 2015. nationalevastgoedveiling.nl

Erflanden, Hoogeveen. Executieveiling, ex art. 514 Rv ev 12 mei 2015. nationalevastgoedveiling.nl Executieveiling, ex art. 514 Rv ev 12 mei 2015 nationalevastgoedveiling.nl EXECUTIEVEILING (ex art. 514 Rv ev) op 12 mei 2015 zal online via https://www.nationalevastgoedveiling.nl t.o.v. notaris mw. mr.

Nadere informatie

Te huur. Schoenerweg 1A, Zwolle

Te huur. Schoenerweg 1A, Zwolle Te huur Schoenerweg 1A, Zwolle Multifunctionele ruimte Op absolute topzichtlocatie Naar wens van huurder op te leveren www.dtz.nl Grotendeels gerenoveerd bedrijfscomplex op strategische zichtlocatie op

Nadere informatie

VASTGOEDFINANCIERING IN DE ZORG

VASTGOEDFINANCIERING IN DE ZORG VASTGOEDFINANCIERING IN DE ZORG PIM DIEPSTRATEN Doorn, 1 december 2015 AGENDA 1 Financieringsstrategie zorginstelling 2 Huidige financiers en het WFZ 3 Perspectief investeerder op de zorgmarkt 4 Alternatieve

Nadere informatie

Didam, Heeghstraat 47

Didam, Heeghstraat 47 Executieveiling, ex art. 514 e.v. Rv, 26 maart 2015 Nationalevastgoedveiling.nl EXECUTIEVEILING (ex art. 514 e.v. Rv) op 26 maart 2015 zal online via https://www.nationalevastgoedveiling.nl t.o.v. notaris

Nadere informatie

Kansen voor zorgvastgoed

Kansen voor zorgvastgoed Kansen voor zorgvastgoed Omgaan met vastgoed in de zorg www.dtz.nl www.dtz.com Proactiviteit werpt zijn vruchten af Zorginstellingen die slim omgaan met hun vastgoed doen hier hun voordeel mee Kansen voor

Nadere informatie

Taxatie-instructie Koopgarant

Taxatie-instructie Koopgarant Taxatie-instructie Koopgarant 1 oktober 2016 1. Inleiding Deze taxatie-instructie is met name afgestemd op de situatie dat de woningcorporatie of ontwikkelaar eigenaar is van de grond en ten behoeve van

Nadere informatie

Te koop. Stuijvenburchstraat 50, Eerbeek. Ruime bestemming Gelegen in dorpshart Circa 583 m² vloeroppervlakte.

Te koop. Stuijvenburchstraat 50, Eerbeek. Ruime bestemming Gelegen in dorpshart Circa 583 m² vloeroppervlakte. Stuijvenburchstraat 50, Eerbeek Ruime bestemming Gelegen in dorpshart Circa 583 m² vloeroppervlakte Voormalig bankkantoor in het dorpshart van Eerbeek gelegen. Het object heeft een oppervlakte van circa

Nadere informatie

Te huur Zwaar beveiligde logistieke ruimte te huur. Albert Einsteinweg 5, Lelystad

Te huur Zwaar beveiligde logistieke ruimte te huur. Albert Einsteinweg 5, Lelystad Te huur Zwaar beveiligde logistieke ruimte te huur Albert Einsteinweg 5, Lelystad 4 loadingdocks Bovengemiddeld beveiligingsniveau Centrale ligging in het land www.dtz.nl Het object heeft circa 6.000 m²

Nadere informatie

Te koop. Dorpsstraat 74, Vaassen. Karakteristieke kantoorvilla Ruime parkeergelegenheid Markante locatie.

Te koop. Dorpsstraat 74, Vaassen. Karakteristieke kantoorvilla Ruime parkeergelegenheid Markante locatie. Dorpsstraat 74, Vaassen Karakteristieke kantoorvilla Ruime parkeergelegenheid Markante locatie Op een markante locatie aan het begin van het winkelgebied in het dorpshart van Vaassen gelegen kantoorvilla.

Nadere informatie

Te koop. Stationsstraat 26, Ermelo. Ruime bestemming Parkeren aan achterzijde Aan belangrijke verkeersader gelegen.

Te koop. Stationsstraat 26, Ermelo. Ruime bestemming Parkeren aan achterzijde Aan belangrijke verkeersader gelegen. Stationsstraat 26, Ermelo Ruime bestemming Parkeren aan achterzijde Aan belangrijke verkeersader gelegen Voormalig bankkantoor aan één van de verkeersaders in Ermelo. Het object heeft een vloeroppervlakte

Nadere informatie

Te koop Beleggingsobject met transformatiemogelijkheden. Smedenstraat 48, Deventer

Te koop Beleggingsobject met transformatiemogelijkheden. Smedenstraat 48, Deventer Te koop Beleggingsobject met transformatiemogelijkheden Smedenstraat 48, Deventer Binnenstad Deventer Direct rendement Transformatiemogelijkheden www.dtz.nl Beleggingsobject met transformatiemogelijkheden

Nadere informatie

Te huur Bedrijfspand met kantoren (eventueel in delen) Marssteden 30, Enschede

Te huur Bedrijfspand met kantoren (eventueel in delen) Marssteden 30, Enschede Te huur Bedrijfspand met kantoren (eventueel in delen) Marssteden 30, Enschede Bedrijfsruimte EUR 35, - per m² per jaar! Kantoorruimte EUR 75, - per m² per jaar! Gelegen op "De Marssteden" www.dtz.nl Op

Nadere informatie

Taxatie-instructie Koopgarant - woning op gemeentelijke erfpacht

Taxatie-instructie Koopgarant - woning op gemeentelijke erfpacht Taxatie-instructie Koopgarant - woning op gemeentelijke erfpacht 1 april 2014 1. Inleiding Deze versie van de instructie is bestemd voor de situatie dat de woningcorporatie of ontwikkelaar een gemeentelijk

Nadere informatie

Taxatie-instructie Koopgarant

Taxatie-instructie Koopgarant Taxatie-instructie Koopgarant 1 december 2018 Inleiding Deze taxatie-instructie is met name afgestemd op de situatie dat de woningcorporatie of ontwikkelaar eigenaar is van de grond en ten behoeve van

Nadere informatie

Te koop. Koningsweg 6, Vriezenveen. Solitair kantoorpand Parkeergelegenheid op eigen terrein Tegenover supermarkt EM-TÉ.

Te koop. Koningsweg 6, Vriezenveen. Solitair kantoorpand Parkeergelegenheid op eigen terrein Tegenover supermarkt EM-TÉ. Koningsweg 6, Vriezenveen Solitair kantoorpand Parkeergelegenheid op eigen terrein Tegenover supermarkt EM-TÉ www.dtz.nl Het betreft een modern en solitair kantoorpand met een oppervlakte van circa 505

Nadere informatie

Te huur. Maagdenburgstraat 16, Deventer

Te huur. Maagdenburgstraat 16, Deventer Te huur Maagdenburgstraat 16, Deventer Hoogwaardig bedrijfscomplex Op zichtlocatie aan de A1 Uitstekend bereikbaar www.dtz.nl Hoogwaardig solitair bedrijfscomplex op zichtlocatie lang de A1 gelegen op

Nadere informatie

Te huur Kantoorobject Spoorstate. Hanzelaan , Zwolle

Te huur Kantoorobject Spoorstate. Hanzelaan , Zwolle Te huur Hanzelaan 351-361, Zwolle Representatieve werkom geving Gelegen op kantorenpark 'Hanzeland' Goed bereikbaar www.dtz.nl Het kantoorobject met zijn opvallende ronding en glaspartij biedt een prachtig

Nadere informatie

Te huur Hoogwaardige kantoorruimte op `De Hurk` De Witbogt 2, Eindhoven

Te huur Hoogwaardige kantoorruimte op `De Hurk` De Witbogt 2, Eindhoven Te huur Hoogwaardige kantoorruimte op `De Hurk` De Witbogt 2, Eindhoven Solitair kantoorgebouw Representatieve uitstraling Gemeenschappelijke fac iliteiten www.dtz.nl Het object is gelegen op bedrijventerrein

Nadere informatie

Te huur. Buskesdries 9, Andelst

Te huur. Buskesdries 9, Andelst Te huur Buskesdries 9, Andelst Zeer representatief bedrijfscomplex Zeer goede bereikbaarheid Ruime parkeervoorziening www.dtz.nl Hoogwaardig bedrijfscomplex gelegen op het bedrijvenpark 'De Schalm' te

Nadere informatie

Te huur. Wapenrustlaan 11-31, Apeldoorn

Te huur. Wapenrustlaan 11-31, Apeldoorn Te huur Wapenrustlaan 11-31, Apeldoorn Landmark aan de rand van het centrum Zeer representatief kantoorgebouw Hoogwaardig afwerkings niveau www.dtz.nl T e huur Het kantoorgebouw 'Wapenrust' is gelegen

Nadere informatie

Te huur RUIM PALLETPLAATSEN. Hamburgstraat 20, Oldenzaal

Te huur RUIM PALLETPLAATSEN. Hamburgstraat 20, Oldenzaal Te huur RUIM 6.500 PALLETPLAATSEN Hamburgstraat 20, Oldenzaal Zeer modern logstiek centrum Direct 3.500 palletplaats en beschikbaar TE HUUR vanaf 500 palletplaatsen www.dtz.nl Op bedrijventerrein Hazewinkel

Nadere informatie

Overweegt u complexgewijze verkoop? Laat u adviseren.

Overweegt u complexgewijze verkoop? Laat u adviseren. Overweegt u complexgewijze verkoop? Laat u adviseren. 1 Dienstverlening corporaties Capital Value Wat kunnen wij voor Dienstverlening corporaties Capital Value 2 u betekenen? 3 Dienstverlening corporaties

Nadere informatie

Passage HB Waddinxveen

Passage HB Waddinxveen Passage 53 2741 HB Waddinxveen Over van t Hof Vastgoed heeft voor iedereen een andere waarde. Voor ondernemers is het een plek om hun ambities te realiseren. Voor overheden is het een middel voor maatschappelijke

Nadere informatie

Te koop. Winkelcentrum Woensel 79E / Diekirchlaan 89, Eindhoven

Te koop. Winkelcentrum Woensel 79E / Diekirchlaan 89, Eindhoven Te koop Winkelcentrum Woensel 79E / Diekirchlaan 89, Eindhoven Multifunctionele ruimte Hoogwaardig afwerkings niveau Markante uitstraling www.dtz.nl T e koop Het object betreft een multi-functioneel kantoorgebouw

Nadere informatie

Te huur / Te koop Functionele bedrijfsruimte. De Hoeveler 5-11, Enschede

Te huur / Te koop Functionele bedrijfsruimte. De Hoeveler 5-11, Enschede Te huur / Te koop Functionele bedrijfsruimte De Hoeveler 5-11, Enschede Geschakeld bedrijfscom plex Ca. 5.200 m ² bedrijfs ruimte + kantoor Bedrijfsruimte v.v. diverse kranen www.dtz.nl T e huur / Te koop

Nadere informatie

Taxatie-instructie Koopgarant

Taxatie-instructie Koopgarant Taxatie-instructie Koopgarant 1 juni 2019 Inleiding Deze taxatie-instructie is met name afgestemd op de situatie dat de woningcorporatie of projectontwikkelaar eigenaar is van de grond en ten behoeve van

Nadere informatie

Palmpolstraat 62 * Palmpolstraat 62 *, Almere-Stad Almere. Huurprijs: 55,- per vierkante meter per jaar

Palmpolstraat 62 * Palmpolstraat 62 *, Almere-Stad Almere. Huurprijs: 55,- per vierkante meter per jaar Palmpolstraat 62 * Huurprijs: 55,- per vierkante meter per jaar Algemene Informatie TE HUUR: Zeer aantrekkelijk geprijsde, hoogwaardig afgewerkte kantoorruimte op Veluwsekant in Almere Gelegen op het goed

Nadere informatie

De Quackstraat 77, Rotterdam

De Quackstraat 77, Rotterdam Te koop Voormalig schoolgebouw De Quackstraat 77, Rotterdam Herontwikkelingsobject Maatschappelijke bestemming Circa 1.397 m ² b.v.o. www.dtz.nl T e koop Voormalig schoolgebouw Dit voormalige schoolgebouw

Nadere informatie

Berlagepad 10-12, Rotterdam

Berlagepad 10-12, Rotterdam Te koop Voormalig schoolgebouw Berlagepad 10-12, Rotterdam Herontwikkelingsobject Maatschappelijke bestemming Circa 1.518 m ² b.v.o. www.dtz.nl T e koop Voormalig schoolgebouw Voormalig schoolgebouw van

Nadere informatie

Te koop. Bijsterhuizen 1107, Nijmegen

Te koop. Bijsterhuizen 1107, Nijmegen Te koop Bijsterhuizen 1107, Nijmegen Multifunctioneel bedrijfs complex Totale oppervlakte van c irca 13.280 m² Goed beveiligd omheind buitenterrein www.dtz.nl T e koop Een vrijstaand multifunctioneel bedrijfscomplex

Nadere informatie

Ontwikkelingen in het huurbeleid: kansen voor beleggers

Ontwikkelingen in het huurbeleid: kansen voor beleggers Ontwikkelingen in het huurbeleid: kansen voor beleggers Renske Jongsma en Martijn Schut Directie Woningmarkt Woningvoorraad Woningtype mln % Koopwoningen Corporatie huurwoningen Corporatie huurwoningen

Nadere informatie

Te koop. Bonkelaarplein 11-13, Sliedrecht

Te koop. Bonkelaarplein 11-13, Sliedrecht Te koop Bonkelaarplein 11-13, Sliedrecht Commerciele ruimte Centraal gelegen Circa 478 m² www.dtz.nl Het betreft een appartementsrecht op de begane grond, gebouwd in 1992 en gelegen aan het Bonkelaarplein

Nadere informatie

Te huur / Te koop. Brink 1, Den Ham

Te huur / Te koop. Brink 1, Den Ham Te huur / Te koop Brink 1, Den Ham Karakteristiek pand Mooie ligging Compleet opleveringsniveau www.dtz.nl Een modern en karakteristiek kantoorpand, gelegen in het centrum van Den Ham is voor de verhuur

Nadere informatie

Te koop. Laan van Zevenhuizen 337, Apeldoorn

Te koop. Laan van Zevenhuizen 337, Apeldoorn Te koop Laan van Zevenhuizen 337, Apeldoorn Breed winkelfront Zichtlocatie aan de ringweg Grenzend aan Stadsdeelhart Anklaar www.dtz.nl Aan de doorgaande ringweg gelegen winkelruimte op zichtlocatie met

Nadere informatie

Mr B.M. Teldersstraat 11, Arnhem

Mr B.M. Teldersstraat 11, Arnhem Te huur / Te koop Mr B.M. Teldersstraat 11, Arnhem Kantoorgebouw 'Ambiance' Totaal circa 2.643 m ² v.v.o. Parkeernorm 1:30 www.dtz.nl Het betreft het moderne kantoorgebouw Ambiance uit 2005, gelegen op

Nadere informatie

Te huur Bedrijfsruimte met kantoor. Bedrijvenpark Twente 54, Almelo

Te huur Bedrijfsruimte met kantoor. Bedrijvenpark Twente 54, Almelo Te huur Bedrijfsruimte met kantoor Bedrijvenpark Twente 54, Almelo Bedrijfspand van ca. 925 m² Mogelijke uitbreiding met 275 m² Modern opleveringsniveau www.dtz.nl Op het Bedrijvenpark Twente is dit bedrijfspand

Nadere informatie

Te huur. K.P. van der Mandelelaan 10, Rotterdam

Te huur. K.P. van der Mandelelaan 10, Rotterdam Te huur K.P. van der Mandelelaan 10, Rotterdam Solitair kantoorgebouw Uitstekend bereikbaar Circa 2.750 m ² kantoorruimte www.dtz.nl T e huur Onderhavig kantoorgebouw is prominent en zeer herkenbaar gelegen

Nadere informatie

Opaalstraat 34, Hengelo

Opaalstraat 34, Hengelo Te huur / Te koop ca. 2.040 bedrijfsruimte met kantoor Opaalstraat 34, Hengelo Naar wens in te delen Circa 2.040 m ² Gelegen op Bedrijvenpark Twentekanaal www.dtz.nl Op bedrijventerrein Twentekanaal te

Nadere informatie

Woningbeheer vanuit de doelstelling

Woningbeheer vanuit de doelstelling d Woningbeheer vanuit de doelstelling Werkcongres Halveer je beheer? Efficiënt en effectief woningbeheer in een nieuwe tijd Karin E. de Graaf, directeur-bestuurder Delft, 6 juni 2013 1 Vraagje Is de (beheer)doelstelling

Nadere informatie

Hollands tuin 77, Rotterdam

Hollands tuin 77, Rotterdam Te koop Voormalig schoolgebouw Hollands tuin 77, Rotterdam Herontwikkeling Maatschappelijke bestemming Circa 1.570 m ² b.v.o. www.dtz.nl T e koop Voormalig schoolgebouw Dit voormalig schoolgebouw van twee

Nadere informatie

Te huur. Hogelandseweg 40, Nijmegen

Te huur. Hogelandseweg 40, Nijmegen Te huur Hogelandseweg 40, Nijmegen Vrije hoogte circa 7 meter 3 Laadkuilen met dockshelters www.dtz.nl Representatief bedrijfsgebouw gelegen op bedrijventerrein Westkanaaldijk. Het gebouw beschikt over

Nadere informatie

Te huur Te huur nette kantoorruimte op zichtlocatie. Zuiderzeelaan 15-25, Zwolle

Te huur Te huur nette kantoorruimte op zichtlocatie. Zuiderzeelaan 15-25, Zwolle Te huur Te huur nette kantoorruimte op zichtlocatie Zuiderzeelaan 15-25, Zwolle Zichtlocatie Zowel kleine als grote units Uitstekend bereikbaar www.dtz.nl "La Balance" is een net afgewerkt kantoorgebouw

Nadere informatie

Te huur Bedrijfsterrein met milieucategorie t/m 5.2. Nijverheidsweg 43-45, Nijmegen

Te huur Bedrijfsterrein met milieucategorie t/m 5.2. Nijverheidsweg 43-45, Nijmegen Te huur Bedrijfsterrein met milieucategorie t/m 5.2 Nijverheidsweg 43-45, Nijmegen buitenterrein ca. 5.000-10.500 m² t/m milieucategorie 5.2 "Build-to-suit" mogelijk www.dtz.nl Uniek bedrijfsperceel met

Nadere informatie

Te koop. Zuiderzeestraatweg 620, Wezep. Karakteristiek kazernecomplex ca. 9.370 m² b.v.o., ca. 2,4 ha. terrein (Her)ontwikkelingsmogelijkheden

Te koop. Zuiderzeestraatweg 620, Wezep. Karakteristiek kazernecomplex ca. 9.370 m² b.v.o., ca. 2,4 ha. terrein (Her)ontwikkelingsmogelijkheden Zuiderzeestraatweg 620, Wezep Karakteristiek kazernecomplex ca. 9.370 m² b.v.o., ca. 2,4 ha. terrein (Her)ontwikkelingsmogelijkheden www.dtz.nl Het object betreft een voormalig kazernecomplex bestaande

Nadere informatie

Xenonweg 23, Amersfoort

Xenonweg 23, Amersfoort Xenonweg 23, Amersfoort Representatieve bedrijfsunit Goede vrije hoogte circa 7 meter Goede bereikbaarheid www.dtz.nl Het betreft een ideale bedrijfsunit gelegen in een bedrijfsverzamelcomplex. De unit

Nadere informatie

Te huur Te huur moderne kantoorruimte nabij het NS -station. Zuiderzeelaan 27-41, Zwolle

Te huur Te huur moderne kantoorruimte nabij het NS -station. Zuiderzeelaan 27-41, Zwolle Te huur Te huur moderne kantoorruimte nabij het NS -station Zuiderzeelaan 27-41, Zwolle Zichtlocatie Gedeelde faciliteiten mogelijk Uitstekende bereikbaarheid www.dtz.nl "La Vitesse" is een net afgewerkt

Nadere informatie

De Steiger 63. De Steiger 63, Almere-Haven Almere. Te koop als belegging: Koopprijs: ,-

De Steiger 63. De Steiger 63, Almere-Haven Almere. Te koop als belegging: Koopprijs: ,- De Steiger 63 Te koop als belegging: Koopprijs: 675.000,- Algemene Informatie UITSTEKENDE BELEGGINGSMOGELIJKHEID! Representatief bedrijfspand met kantoorruimte tegen zeer aantrekkelijk rendement Adres:

Nadere informatie

Keersluisweg 21. Keersluisweg 21, Almere-Buiten Almere. Koopprijs: ,-

Keersluisweg 21. Keersluisweg 21, Almere-Buiten Almere. Koopprijs: ,- Keersluisweg 21 Koopprijs: 309.000,- Algemene Informatie Te koop: Fraaie bedrijfsruimte aan de Keersluisweg 21 Deze moderne bedrijfsunit is gelegen in Almere-Buiten op het bedrijventerrein De Vaart. Het

Nadere informatie

Te koop. Boddenstraat 12, Almelo

Te koop. Boddenstraat 12, Almelo Te koop Boddenstraat 12, Almelo Gunstige ligging Parkeerplaatsen op eigen terrein Ruim bestemd www.dtz.nl T e koop Een kantoorgebouw met ruimte voor begeleid te wonen is voor de verkoop beschikbaar. Het

Nadere informatie

Soesterbergsestraat 158, Soest

Soesterbergsestraat 158, Soest Te huur Soesterbergsestraat 158, Soest monumentale villa met hedendaagse luxe volledig gerenoveerd/turnkey opgeleverd gelegen in lommerrijke omgeving www.dtz.nl Het betreft een monumentale kantoorvilla

Nadere informatie

Wiekenweg 33, Amersfoort

Wiekenweg 33, Amersfoort Te huur Wiekenweg 33, Amersfoort circa 450 m² turn key kantoorruimte energielabel A ruim parkeren op eigen terrein www.dtz.nl Te huur Op het zeer gunstig gelegen en jonge bedrijvenpark "De Wieken" komt

Nadere informatie

Saffraanstraat 105, Hoogvliet Rotterdam

Saffraanstraat 105, Hoogvliet Rotterdam Te koop Voormalig schoolgebouw Saffraanstraat 105, Hoogvliet Rotterdam Herontwikkelingsobject Maatschappelijke bestemming Circa 869 m² b.v.o. www.dtz.nl T e koop Voormalig schoolgebouw Voormalig schoolgebouw

Nadere informatie

Te huur. Telfordstraat 5-5a, Zwolle

Te huur. Telfordstraat 5-5a, Zwolle Te huur Telfordstraat 5-5a, Zwolle Vrije overspanning Deelverhuur bespreekbaar Huurkoop bespreekbaar www.dtz.nl Moderne bedrijfsruimte (1.420 m²) met kantoren (420 m²) goed gelegen op het jonge bedrijventerrein

Nadere informatie

Te koop Garagecomplex met bovenwoning. Rondweg 90, Wezep

Te koop Garagecomplex met bovenwoning. Rondweg 90, Wezep Te koop Garagecomplex met bovenwoning Rondweg 90, Wezep Zichtlocatie Royaal buitenterrein Entree W ezep-noord www.dtz.nl Het object betreft een vrijstaand garagecomplex met royale bovenwoning gelegen op

Nadere informatie

Algolweg 8, Amersfoort

Algolweg 8, Amersfoort Algolweg 8, Amersfoort Bedrijfsgebouw met loading docks Goede bereikbaarheid Onderdeel van het Sligro-complex www.dtz.nl Het object betreft een representatief bedrijfsgebouw op een goede locatie op bedrijventerrein

Nadere informatie

Te huur Representatief kantoorgebouw. Weena 70, Rotterdam

Te huur Representatief kantoorgebouw. Weena 70, Rotterdam Te huur Representatief kantoorgebouw Weena 70, Rotterdam Uitstekende locatie in RCD in Rotterdam Representatief kantoorgebouw Circa 3.800 m ² kantoorruimte www.dtz.nl Het indrukwekkende gebouw gelegen

Nadere informatie

Te huur Bedrijfsruimte met showroom en kantoren. Wegtersweg 20a, Hengelo

Te huur Bedrijfsruimte met showroom en kantoren. Wegtersweg 20a, Hengelo Te huur Bedrijfsruimte met showroom en kantoren Wegtersweg 20a, Hengelo Zeer voordelig TE HUUR Deelverhuur bespreekbaar 15 parkeerplaatsen www.dtz.nl Locatie Het object is gelegen op bedrijventerrein

Nadere informatie

Keizer Karelplein 32, Nijmegen

Keizer Karelplein 32, Nijmegen Te huur Keizer Karelplein 32, Nijmegen Ca. 1.085 m ² v.v.o. besc hikbaar Prominente locatie Parkeren onderliggende garage www.dtz.nl Nette kantoorruimte gelegen op één van de meest prominente locaties

Nadere informatie

Hollands tuin 77, Rotterdam

Hollands tuin 77, Rotterdam Te koop Voormalig schoolgebouw Hollands tuin 77, Rotterdam Herontwikkeling Maatschappelijke bestemming Circa 1.570 m ² b.v.o. www.dtz.nl T e koop Voormalig schoolgebouw Dit voormalig schoolgebouw van twee

Nadere informatie

Bedrijvenpark Twente 412, Almelo

Bedrijvenpark Twente 412, Almelo Te huur / Te koop Moderne kantoorruimte met bedrijfshal Bedrijvenpark Twente 412, Almelo Ca. 488 m² Perceel ca. 2040 m ² Goede uitbreidingsmogelijkheden www.dtz.nl Het object is gelegen op het grootste

Nadere informatie

Lenteweg 20, Enschede

Lenteweg 20, Enschede Te huur / Te koop Lenteweg 20, Enschede Multifunctioneel bedrijfs complex Totaal ca. 2.608 m ² Ruim perceel van ca. 6.000 m² www.dtz.nl T e huur / Te koop Het betreft een bedrijfsruimte met kantoren gelegen

Nadere informatie

Te koop. Hanzelaan 1-3, Almelo

Te koop. Hanzelaan 1-3, Almelo Te koop Hanzelaan 1-3, Almelo Uitstekende locatie Ruim parkeren Informeer naar de mogelijkheden! www.dtz.nl In een woonwijk nabij het centrum van Almelo is een unieke kantoorgebouw van ca. 1.553 m² voor

Nadere informatie

Te huur / Te koop. IJzersteden 11, Enschede

Te huur / Te koop. IJzersteden 11, Enschede Te huur / Te koop IJzersteden 11, Enschede modern bedrijfspand v.v. laadkuil en diverse overheaddeuren perceel van ruim 6.000 m² www.dtz.nl Een bedrijfsobject gelegen op het bedrijventerrein 'Marssteden',

Nadere informatie

Ketelmeerstraat 192. Ketelmeerstraat 192 Lelystad. Huurprijs: vanaf 425,- per maand, exclusief BTW

Ketelmeerstraat 192. Ketelmeerstraat 192 Lelystad. Huurprijs: vanaf 425,- per maand, exclusief BTW Ketelmeerstraat 192 Huurprijs: vanaf 425,- per maand, exclusief BTW Algemene Informatie TE HUUR Representatieve kantoorruimte Adres: Ketelmeerstraat 192 te. De bereikbaarheid met de auto is uitstekend,

Nadere informatie

Ervaringen met TMS. van Mozaïek Wonen. Ortec Finance Case Study

Ervaringen met TMS. van Mozaïek Wonen. Ortec Finance Case Study Ervaringen met TMS van Mozaïek Wonen Andre Mimpen: De grootste toegevoegde waarde tot op heden is meer inzicht. In waarde, in rendement en in informatie. Mozaïek Wonen is een middelgrote woningstichting

Nadere informatie

HOOFDPUNTEN ONTWERP BESLUIT TOEGELATEN INSTELLINGEN VOLKSHUISVESTING 2015 (BTIV) Ontwerp AMvB bij de herziene Woningwet

HOOFDPUNTEN ONTWERP BESLUIT TOEGELATEN INSTELLINGEN VOLKSHUISVESTING 2015 (BTIV) Ontwerp AMvB bij de herziene Woningwet HOOFDPUNTEN ONTWERP BESLUIT TOEGELATEN INSTELLINGEN VOLKSHUISVESTING 2015 (BTIV) Ontwerp AMvB bij de herziene Woningwet DAEB portefeuille Niet-DAEB portefeuille HOOFDPUNTEN BESLUIT TOEGELATEN INSTELLINGEN

Nadere informatie