1. Onderhoudsvoorschriften

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. Onderhoudsvoorschriften"

Transcriptie

1 1. svoorschriften 1.1. Recycled teak Algemeen De collectie van Life Outdoor Living bestaat uit o.a. recycled teak dat wil zeggen dat dit een van de zuiver natuurproduct is waarvan het hout een tweede leven krijgt. Doordat het een gerecycled natuurproduct betreft heeft elke individuele tafel een eigen structuur en uitstraling. Ongelijkheid in afmeting en structuur zijn een eigenschap van het hout, elk product is hierdoor uniek. Gerecycled teak heeft een natuurlijke uitstraling en krijgt een mooie, zilvergrijze tint. Krassen, deuken, kieren, knoestgaten, opvulstukken of andere beschadigingen zijn inherent aan recycled teak en hebben geen invloed op de levensduur. Door normaal gebruik zullen er in het tafelblad (haar) scheurtjes en openingen ontstaan, dit doet echter niks af aan de kwaliteit of levensduur van de tafel maar kenmerkt juist de charme van dit product. De teak meubels hoeven in principe niet behandeld te worden. Grey teak Teak grey hoeft in principe niet behandeld te worden, omdat door de weersinvloeden het hout langzaam door vergrijst net als de uitstraling die het hout nu al heeft. Indien u uw tafel wel wilt beschermen tegen vuil van buitenaf dan dient u 2 keer per jaar met Life Outdoor Living Teak Shield te handelen. Dit product is kleurloos en geeft tevens een beschermlaag, zodat vuil en vlekken niet in het blad trekken, daarnaast is er minder kans op algvorming. Met de teak cleaner reinigt u, uw tafel grondig en veilig (absoluut geen hogedrukreiniger gebruiken). Reinig de tafel nooit met agressieve schoonmaakmiddelen. Indien u toch een ander middel wenst te gebruiken test dan altijd de uitwerking op een onopvallende plaats. Recycled teak Door de weersinvloeden zal het hout langzaam van kleur veranderen in een mooie grijs tint. Wilt u dit voorkomen dan zijn er enkele middelen beschikbaar om u hierbij te helpen. (meer informatie en uitgebreide productomschrijving van de verschillende onderhoudsmiddelen kunt u vinden op Life Outdoor Living Teak Cleaner Voor het intensief reinigingen van verweerd teakhout, dit zal de schimmels en algen binnen het teakhout doden. Volg simpelweg de instructies op de fles en de kleur zal worden hersteld. Omdat het schoonmaken van teak enige tijd en moeite kost, raden wij aan om Life Outdoor Living Teak Protector of Shield te gebruiken om het verweren te voorkomen.

2 Life Outdoor Living Teak Protector is een moderne behandeling voor teak, het is gemakkelijk aan te brengen en werkt langdurig. De behandeling beschermt uw teak en laat het er mooi uitzien door ervoor te zorgen dat de natuurlijke warme kleur van teak langer blijft behouden. De protector laat uw teak niet zwart of grijs worden gedurende het gehele seizoen. Bovendien beschermt het uw teak tegen de zon. Het meubel eerst reinigingen met de Life Outdoor Living Teak cleaner. Life Outdoor Living Teak Shield is een onderhoudsproduct dat gebaseerd is op synthetische polymeren die water- en vuilafstotende eigenschappen hebben en is bestand tegen algen- en schimmelgroei. Wanneer u uw meubels de zilvergrijze kleur wilt laten aannemen zonder groene aanslag dan kunt u het beste de Teak Shield gebruiken. Life Outdoor Living Teak Color Grey dit is een nieuw product dat de vergrijzende eigenschappen van het teakhout direct naar voren laat komen. Gebruik dit product als u niet wilt wachten op de natuurlijke verkleuring. Breng dit product in een dunne laag aan en laat het vervolgens een paar dagen in de zon drogen. U kunt vervolgens nog een tweede laag aanbrengen om een intensievere grijze kleur te verkrijgen. Mocht u geen gebruik willen maken van deze onderhoudsmiddelen dan adviseren wij de meubels enkel te reinigen met lauw water en groene zeep of soda, schuur de meubels op met een zachte borstel en alle aanslag zal dan verdwijnen. Reinig teak nooit met een hogedrukreiniger of met agressieve middelen. Indien u toch een ander middel wenst te gebruiken test dan de uitwerking op een onopvallende plaats Natuursteen Algemeen Natuursteen is een milieuvriendelijk natuurproduct, met een uniek en levendig uiterlijk. Bovendien is het een functioneel en duurzaam materiaal, dat voor een groot aantal binnen- en buitentoepassingen geschikt is. De aardkorst waarop wij leven bestaat voor een belangrijk deel uit natuursteen. Daardoor is de voorraad haast onuitputtelijk en wordt natuursteen in vrijwel alle landen gewonnen. De vorming van de aardkorst en dus natuursteen is een ingewikkeld geologisch proces, dat tot op de dag van vandaag doorgaat. Aardbevingen en vulkaanuitbarstingen zijn hier het meest tastbare bewijs van. Dit geologische proces bepaalt het uiterlijk en de eigenschappen van natuursteen. Doordat geen plek ter wereld dezelfde geologische ontwikkeling doormaakt is geen natuursteen gelijk. Omdat natuursteen uit de aarde gewonnen wordt, zijn de eigenschappen en kenmerken afhankelijk van de natuurlijke samenstelling van de steen. Deze samenstelling ligt niet zo strikt vast als bij een door de mens geproduceerd product.

3 Natuursteen kan hierdoor kenmerken hebben welke niet bekend zijn, of onvoldoende getoond kunnen worden in de showroom, verborgen zijn onder het oppervlak of pas bij het gebruik tot uiting komen. Onderstaand een korte opsomming van enkele positieve eigenschappen: Vorstbestendigheid; Lage absorptiegraad, een gering risico op vlekken; Bestendig tegen invloeden van buiten. U kunt onze natuursteen producten het beste schoonmaken met lauw water en een speciaal reinigingsmiddel. De bekende reinigingsmiddelen bevatten veel zuren die u juist moet vermijden. Life heeft enkele professionele onderhoudsproducten ontwikkeld: Life Outdoor Living Reiniger verwijdert vuil en vet, olie, schadelijke stoffen en schimmels. Life Outdoor Living Impregnator beschermt uw producten preventief. Wij adviseren om bij gepolijste bladen deze Impregnator 2x per jaar te gebruiken om uw blad in optimale kwaliteit te houden. Life Outdoor Living Intensifier (Kleurverdieper) beschermt uw tafelblad preventief en geeft het een diepere en donkerdere kleur vergelijkbaar met een wet-look. We adviseren de Intensifier 2x per jaar aan te brengen. 1.3 Roestvaststaal Algemeen De RVS tuinmeubelen van Life Outdoor Living zijn gemaakt van Roest Vast Staal klasse 304. Ondanks het feit dat RVS bekend staat als een materiaal dat niet roest, kan er een lichte vorm van oxidatie optreden. Om er zeker van te zijn dat er geen oxidatie ontstaat op uw meubel kunt u gebruik maken van de Life Outdoor Living RVS cleaner & polisher. Mocht er toch al oxidatie zijn opgetreden dan dient u dit eerst te verwijderen met Life Outdoor Living Rust Remover. Als RVS wordt blootgesteld aan de buitenlucht waarin zich zout of chloordampen bevinden (bijvoorbeeld binnen een straal van 15 km van de zee of dichtbij een zwembad), dan zal op het oppervlak van RVS snel roestaanslag ontstaan. Geen enkel product kan roestaanslag in deze omstandigheden compleet voorkomen, maar de Life Outdoor Living RVS Cleaner & Polisher vertraagt het ontstaan van deze roestvorming aanzienlijk. Met betere bescherming is dus minder onderhoud nodig. Life Outdoor Living RVS Rust remover reinigt verweerd RVS en herstelt het originele, nieuwe uiterlijk van RVS. Als u roestaanslag op uw RVS heeft, is het normaal gesproken niet het RVS wat door roest is aangetast, maar slechts geoxideerde staaldeeltjes op het oppervlak van RVS. Met deze roest verwijderaar en een beetje werk, kan deze roestaanslag makkelijk en snel verwijderd worden.

4 Gebruiksaanwijzing RVS Cleaner & Polisher Goed schudden voor gebruik en een dunne laag aanbrengen met een schone, droge doek Er ontstaat een doffe laag Oppoetsen tot er een glans ontstaat met een zachte, schone, droge doek (sommige RVS oppervlakten vereisen wellicht een tweede behandeling) Gebruiksaanwijzing RVS Rust Remover Minstens 1 minuut goed schudden voor gebruik Breng een kleine hoeveelheid van deze roest verwijderraar aan op een schone doek, droge doek. Breng vervolgens de verwijderraar voorzichtig aan op het RVS, zodanig dat de verwijderraar niet op andere materialen (zoals bijv. teak of ander hardhout) komt. Dit om vlekken op andere materialen te voorkomen. Er ontwikkelt zich een waas op het RVS. Boen deze waas net zo lang met een schone, droge doek totdat al het vuil en de roestvlekken zijn verdwenen. (extreem vervuilde of geroeste oppervlaktes dienen wellicht tweemaal behandeld te worden) 1.4. Aluminium Algemeen Aluminium is een materiaal dat veelvuldig wordt toegepast in onze tuinmeubelcollecties. Aluminium heeft vele voordelen voor het gebruik buitenshuis daar het niet roest en licht van gewicht is. Door gebruik buitenshuis kan er wel (licht) oppervlakkig vuil en een lichte vorm van corrosie ontstaan. Dit trekt echter niet in het product, heeft geen blijvend karakter en is gemakkelijk te verwijderen. Voor het onderhoud is enkel water met een zachte zeep voldoende. Vermijd schurende of agressieve producten en/of schuursponzen. Ook hebben wij Life Outdoor Living Aluminium Cleaner in onze collectie, voor intensieve reiniging. Gebruiksaanwijzing Aluminium cleaner Deze cleaner is gebruiksklaar en mag direct op de meubels worden aangebracht Verwijder het vuil met een zachte spons. Spoel het oppervlak af met water Soms is een tweede behandeling nodig 1.5. Kussens All Weather kussens Life werkt met All-Weather kussens. Een All-Weather kussen (ontwikkeld door LIFE) is een kussen dat gedurende het gehele seizoen buiten gelaten kan worden. Deze kussens worden vervaardigd uit hoogwaardige synthetische producten, wanneer het regent zal de regen door de kussenhoes heen in het binnenkussen trekken. Door op het kussen te duwen of deze op de zijkant te zetten, zullen de kussens in relatief korte tijd droog zijn.

5 Om het binnenkussen te reinigen kunt u de kussenhoes verwijderen en het binnenkussen reinigen met een mild schoonmaakmiddel. U kunt de kussenhoes reinigen met Life Outdoor Living Textilene and Wicker cleaner, dit is een niet-schuimende cleaner voor open stoffen en vlechtwerk. Gebruiksaanwijzing Textilene and Wicker Cleaner De Cleaner is gebruiksklaar en mag direct op het meubilair worden gesprayd Verwijder het vuil met een spons of zacht schuursponsje Spoel het oppervlak af met water Sunbrella kussens De Sunbrella kussens kunnen ook gedurende het gehele seizoen buiten blijven liggen. Het materiaal voelt aan als een gewone interieurstof maar heeft de eigenschappen om in alle weersomstandigheden buiten te blijven liggen. Een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat uw Sunbrella textiel er goed uit blijft zien en om grondig onderhoud of grote schoonmaak uit te stellen is: de stof correct onderhouden. Dat doet u door vuil en vlekken er meteen af te vegen voor het zich in de stof gaat nestelen. Algemeen en licht onderhoud Veeg het vuil en de vlekken meteen weg met een zachte borstel of doek. Grondige reiniging: Maak een schoonmaakoplossing van 60 ml zachte zeep voor 4 liter lauw water (minder dan 40 graden Celsius) Maak schoon met een zachte borstel en laat de oplossing even intrekken in het weefsel Spoel grondig en laat de stof daarna drogen in de open lucht Extra grondige schoonmaak voor hardnekkige vlekken en schimmels Sunbrella stoffen zijn speciaal behandeld tegen schimmelvorming. Toch zou er schimmel kunnen groeien op vuil of andere vreemde substanties die op de stof blijven liggen. Zo verwijdert u de schimmel of andere hardnekkige vlekken: Maak een oplossing van 240 ml bleekwater en 60 ml zachte zeep voor 4 liter schoonwater. Sproei de oplossing op de stof en laat deze even intrekken in het weefsel. Schrob grondig met een zachte borstel, spoel grondig na en laat de stof drogen in de open lucht. Als het om hele hardnekkige vlekken of schimmelvorming gaat, mag u nog meer bleekwater toevoegen. Alle kussens zijn overigens verpakt in een afneembare hoes, draagtas met handgreep en een tegen UV beschermende coating. Het is raadzaam kussens (droog en schoon) in deze hoezen op te bergen als deze voor langere tijd niet gebruikt worden (zoals in de winter).

6 1.6. Wicker Wicker is een kunststof vlechtwerk. Al deze meubelen worden met de hand geweven, over een aluminium frame, tot een schitterend en volledig weersbestendig product. Door gebruik van natuurgetrouwe kleuren en 100% handwerk kunnen er nuance verschillen ontstaan in kleur, dikte en weefpatroon. Dit kenmerkt en versterkt de natuurlijke uitstraling van de tuinmeubelen. Onze gevlochten tuinmeubelen zijn weerbestendig. De draad waarmee gewerkt wordt is UV bestendig, wat betekent dat deze draad kleurvast is en niet gaat uitharden. U kunt ze dan ook het gehele jaar buiten laten staan. Om het verkleuren, verouderen en verweren van vlechtwerk tuinmeubelen tegen te gaan kunt u gebruik maken van een Life Outdoor Living Textilene and Wicker cleaner met een krachtig uv-filter. Dit geeft het materiaal een mooie glans en langdurige bescherming en laat een onzichtbare beschermende laag achter. Gebruiksaanwijzing Textilene and Wicker cleaner: De Cleaner is gebruiksklaar en mag direct op het meubel worden gesprayd Verwijder het vuil met een spons of zacht schuursponsje Spoel het oppervlak af met water Voor onze vlechtwerk meubelen zijn passende beschermhoezen beschikbaar om ze in de winter extra te beschermen tegen weersinvloeden. 1.7 Polywood/Artwood Polywood (of artwood) is een imitatie look hout, gekleurd tot in de kern. Dit materiaal is 100% kunstmatig alternatief voor hout. Het heeft dezelfde uitstraling als echt hout maar niet de nadelen. Het is licht in gewicht en haarscheurtjes, vergrijzing, vervorming en splintervorming zijn uitgesloten. Polywood hoeft ook niet gecoat of gelakt te worden maar wordt direct in de gewenste kleur (inclusief de karakteristieke nerfstructuren van hout) geproduceerd, hierdoor bent u altijd verzekerd van een mooie egale kleuring. LET OP: Glas kan werken als een vergrootglas, omdat Polywood een kunstmatig product is kan dit smelten! Om uw Polywood te onderhouden is enkel water met een zachte zeep voldoende. Vermijd schurende of agressieve producten. Voor intensieve reiniging is een de Life Outdoor Living Artwood Cleaner beschikbaar en Life Outdoor Living Artwood Protector verkrijgbaar. De Cleaner verwijdert vuil en vet, olie of schadelijke stoffen en schimmel. De Protector is een bijna onzichtbare beschermer die helpt voorkomen dat voedsel (koffie, ketchup, rode wijn, olijfolie etc.) in het Polywood binnendringt en vlekken veroorzaakt, het Polywood wordt hierdoor dus water- en vuilafstotend.

7 Gebruiksaanwijzing Artwood Cleaner: Deze cleaner is gebruiksklaar en mag direct op de meubels worden aangebracht Verwijder het vuil met een spons of zachte schuurspons. Spoel het oppervlak of met water Soms is een tweede behandeling nodig Gebruiksaanwijzing Artwood Protector: Gebruik beschermende handschoenen en oogbescherming. Bedek de ondergrond van uw werkplek voordat u start Vervuild Artwood: maak het artwood eerst schoon met Artwood Cleaner Zorg dat het Artwood 100% droog en stofvrij is De Artwood protector voor gebruik minstens 1 minuut goed schudden. Breng een dunne laag aan met een zachte, pluisvrije doek Laat de protector 4 uur drogen en breng dan een tweede dunne laag aan. Laat de Artwood protector nu 48 uur drogen alvorens het meubel aan de weersomstandigheden bloot te stellen. We adviseren u het Artwood minstens een keer per jaar met deze Artwood protector te behandelen HPL De afkorting van HPL is High Pressure Laminate. Het heeft een harde toplaag van melanine hars en heeft daardoor een grote kras- en slijtvastheid. Het oppervlak is glad en neemt geen water of stof op, waardoor het zeer hygiënisch en makkelijk schoon te houden is. Pas op met hete voorwerpen zoals pannen e.d., dus gebruik altijd een onderzetter. Gebruik nooit agressieve (vloeibare) schuurmiddelen of schuursponsjes, echter een sopje van zeep en een zachte doek is afdoende om vuil af te nemen. Dankzij het sterke hygiënische oppervlak heeft HPL geen speciale verzorging nodig, maar verwijder vuil en vlekken liever wel direct. Voor intensief onderhoud kan een HPL protector gebruikt worden. Gebruiksaanwijzing HPL Protector Reinig uw meubels eerst grondig met onze Kunststof, Wicker en textilene Cleaner Goed schudden voor gebruik en spray vervolgens een dunne laag op het materiaal. Laat dit 3 minuten drogen. Daarna heel goed uitwrijven met een zachte, schone, droge doek Spraystone Spraystone is een mix van gemalen natuursteen en hoogwaardige hars gespoten op een geharde glasplaat. Doordat dit mengsel vakkundig als laag op een veiligheidsglasblad is gespoten ontstaat er een lichtgewicht look-a-like hardstenen blad wat niet te onderscheiden is van echt hardsteen.

8 Het oppervlak kun je reinigen door gebruik van lauw water en zachte spons (in GEEN geval agressieve schoonmaakmiddelen). Met onze Life Outdoor Living Spraystone Protector kunt u een extra beschermingslaag aanbrengen Verder gelieve geen producten langdurig op de tafel te plaatsen, zoals bijv. waxine kaarsjes die heet zijn en niet verwijderbare vlekken kunnen veroorzaken. Gebruiksaanwijzing Spraystone Protector: Gebruik eerst onze Natuursteen Reiniger om alle vlekken te verwijderen en laat de tafel volledig drogen. De Protector goed schudden voor gebruik De aanbreng temperatuur dient tussen de 5 en 25 graden Celsius te zijn. Zorg er dus voor dat de Spraystone niet te warm is tijdens het aanbrengen Breng de protector deppend op het oppervlak aan. Pas nadat de Protector 2 dagen is uitgehard, is de Spraystone vochtwerend geworden. Zorg ervoor dat direct zonlicht en vochtinwerking gedurende de eerste 2 dagen gemeden wordt Herhaal minimaal 1x per jaar Kunststof/Polyetheen Onze Olivier stoelen en lampenkappen zijn gemaakt door middel van rotatiegieten. Rotatiegieten is het spanningsvrij verhitten van een kunststof poeder in een mal. Een mal wordt gevuld met thermoplastisch poeder, Polyetheen (PE) en gesloten. Daarna gaat deze een oven in en door roteren in 2 loodrecht op elkaar staande assen smelt de kunststof tegen de wand van de mal waardoor dit de vorm van de mal aanneemt, in dit geval een stoel of een lampenkap. Zodra het is afgekoeld kan de stoel of lampenkap uit de mal genomen worden en is deze gebruiksklaar. De stoelen en lampenkappen zullen in de buitenlucht altijd enigszins vuil worden. Dit is een kwestie van regelmatig schoonmaken en dit kan doormiddel van ons schoonmaakproduct, de Life Textilene and Wicker cleaner. Life Textilene and Wicker cleaner is hier uitermate geschikt voor. Om het kunststof te beschermen kunt u de Life Outdoor Living Kunststof Protector gebruiken: Gebruiksaanwijzing Life Textilene en Wicker Cleaner: De Cleaner is gebruiksklaar en mag direct op het meubel worden gesprayd Verwijder het vuil met een spons of zacht schuursponsje Spoel het oppervlak af met water Schoonmaken kan ook met warm water, groene zeep en een schuursponsje, of met de hogedruk reiniger.

9 Gebruiksaanwijzing Life Kunststof Protector: Reinig eerst uw product met de Life textilene en wicker cleaner Goed schudden voor gebruik en spray vervolgens een dunne laag op het materiaal. Laat dit 3 minuten drogen Daarna heel goed uitwrijven met een zachte, schone en droge doek Beschermhoezen Life Outdoor Living heeft een brede collectie beschermhoezen voor al onze modellen, de tuinset is altijd en direct gebruiksklaar. De afmetingen en prijzen van deze beschermhoezen kunt u terugvinden in de prijslijst Parasols Om lang te kunnen blijven genieten van uw Life parasol raden wij u aan om onderstaande adviezen op te volgen. Natte of vochtige doeken in gespannen positie laten drogen. Als een vochtig parasoldoek toch is gesloten, dan zo snel mogelijk openen om te drogen Gevallen bladeren en insectenuitwerpselen zo snel mogelijk verwijderen Vuil kan het beste met een zachte borstel worden uitgeborsteld Vlekken kunnen worden verwijderd met handwarm water, een zachte borstel en mild wasmiddel. Daarna met schoon water goed water naspoelen. Geen agressieve wasmiddelen gebruiken Let op bij het openen, sluiten en draaien van de parasol dat het doek geen muren etc. raakt en dat het doek niet tussen de onderdelen verstrikt raakt Eventuele glijstrepen op de aluminium profielen met een vochtige doek afnemen Na het sluiten van de parasol alle stofbanen apart en volledig tussen de baleinen uit trekken De stofbanen over elkaar oprollen en met de band vastmaken aan de mast Bij niet gebruik van de parasol altijd een beschermhoes gebruiken om onnodige slijtage door weersinvloeden te voorkomen

Recycled en reclaimed teak

Recycled en reclaimed teak Recycled en reclaimed teak De collectie van Life Outdoor Living bestaat uit o.a. recycled teak dat wil zeggen dat dit een van de zuiver natuurproduct is waarvan het hout een tweede leven krijgt. Doordat

Nadere informatie

Angxelo Furnitures Pastoor van Weerdtstraat 19 5395 TG Teeffelen (Oss) T: 0412-481413 E: info@angxelo.com I: www.angxelo.com

Angxelo Furnitures Pastoor van Weerdtstraat 19 5395 TG Teeffelen (Oss) T: 0412-481413 E: info@angxelo.com I: www.angxelo.com Comfort, levensduur, uitstraling, kwaliteit. Zomaar wat woorden? Bij ons niet! Al deze eigenschappen zijn verwerkt in onze collectie. Door ons vanaf het ontwerp al bezig te houden met deze eigenschappen

Nadere informatie

Zo onderhoud je tuinmeubelen 12 maart Renée IJzerman

Zo onderhoud je tuinmeubelen 12 maart Renée IJzerman Zo onderhoud je tuinmeubelen 12 maart 2018 - Renée IJzerman Houd je ervan om veel tijd door te brengen in de tuin of op het balkon? Om optimaal te genieten van die zonnige, warme dagen, verdienen je tuinmeubelen

Nadere informatie

ONDERHOUDSTIPS. tuinmeubelen. www.bristolgarden.eu

ONDERHOUDSTIPS. tuinmeubelen. www.bristolgarden.eu ONDERHOUDSTIPS tuinmeubelen www.bristolgarden.eu voorwoord Vandaag zijn tuinmeubelen verkrijgbaar in talrijke stijlen, uitvoeringen en materialen. U weegt zorgvuldig af welk materiaal en welke stijl het

Nadere informatie

Hoe maak ik teakhout schoon?

Hoe maak ik teakhout schoon? Hoe maak ik teakhout schoon? Om verweerd teakhout schoon te maken, maakt u eenvoudig gebruik van Traditional Teak CLEANER and BRIGHTENER 1 & 2, dat speciaal is ontwikkeld om schimmels en algen te doden

Nadere informatie

ONDERHOUDSTIPS. Voor jarenlang badkamerplezier

ONDERHOUDSTIPS. Voor jarenlang badkamerplezier ONDERHOUDSTIPS Voor jarenlang badkamerplezier Onderhoud is de sleutel om lang te genieten van je nieuwe badkamer. Maar hoe reken je af met kalk en zeepresten, zonder krassen te maken op glas of acryl?

Nadere informatie

Onderhoud je geluk...

Onderhoud je geluk... ONDERHOUDSGIDS Onderhoud je geluk...... Begin met tuinmeubelen & terras Rectavit TOTALE BESCHERMING tegen veroudering, verkleuring en vervuiling Legende Houten tuinmeubelen vragen een regelmatig onderhoud.

Nadere informatie

Zo onderhoudt u uw product

Zo onderhoudt u uw product Ba dk nd am er er ho m eu bi ud la ir b to ad ile ka en tm m to e e eb u reh b or i en en la ir O Ons badkamer- en toiletmeubilair is gemaakt van hoogwaardige materialen. Door de strakke afwerking van

Nadere informatie

DAGELIJKS GEBRUIK & ONDERHOUD

DAGELIJKS GEBRUIK & ONDERHOUD ONDERHOUDSVOORSCHRIFTEN VOOR GELCOAT Voor het dagelijks onderhoud van uw doucheplaat of wastafelblad in Gelcoat adviseren wij u gebruik te maken van een zachte, niet schurende spons of doek en schoon water.

Nadere informatie

Zo onderhoudt u uw product

Zo onderhoudt u uw product Ba dk nd am er er ho m eu bi ud la ir b to ad ile ka en tm m to e e eb u reh b or i en en la ir O Ons badkamer- en toiletmeubilair is gemaakt van hoogwaardige materialen. Door de strakke afwerking van

Nadere informatie

VA N R O S S U M O N D E R H O U D

VA N R O S S U M O N D E R H O U D VAN ROSSUM ONDERHOUD (ONDER)HOUDEN VAN HOUT Dichtbij de natuur. Midden in het leven. Het eikenhout dat de meubelen van Van Rossum hun onmiskenbare karakter geeft, is een uniek materiaal. Hierdoor kan

Nadere informatie

Index. Klaar voor de toekomst. - Het bedrijf: wie zijn wij? - Wat is NanoCoating? - Mogelijkheden met NanoCoating. - Voordelen van NanoCoating

Index. Klaar voor de toekomst. - Het bedrijf: wie zijn wij? - Wat is NanoCoating? - Mogelijkheden met NanoCoating. - Voordelen van NanoCoating Index - Het bedrijf: wie zijn wij? - Wat is NanoCoating? - Mogelijkheden met NanoCoating - Voordelen van NanoCoating - Producten Universal Cleaner Special Nano Polish NanoCoat Steen & Hout NanoCoat Solar

Nadere informatie

ALGEMENE GARANTIE INHOUD. 1) ALUMINIUM MATERIALEN a) Garantie voor 10 jaar b) Samenstelling c) Toleranties d) Onderhoudshandleiding

ALGEMENE GARANTIE INHOUD. 1) ALUMINIUM MATERIALEN a) Garantie voor 10 jaar b) Samenstelling c) Toleranties d) Onderhoudshandleiding INHOUD 1) ALUMINIUM MATERIALEN 2) RVS-MATERIALEN 3) MATERIALEN VAN STAAL 4) RUBBERPRODUCTEN a) Garantie voor 1 jaar 5) POEDERGECOATE OPPERVLAKKEN b) Onderhoudshandleiding 1) ALUMINIUM MATERIALEN Alle door

Nadere informatie

Cyprus royal grey. Geniet een zomer lang op uw privé terras! Hawaii. parasol. www.gardenimpressions.nl. 360 draaibaar

Cyprus royal grey. Geniet een zomer lang op uw privé terras! Hawaii. parasol. www.gardenimpressions.nl. 360 draaibaar Hawaii parasol The Original Cyprus verstelbare fauteuil Royal grey aluminium frame met taurus all-weather doek. 360 draaibaar 90 kantelbaar Larnaca tafel Royal grey aluminium frame (180x95 cm) met vulcano

Nadere informatie

Beton. Pag 2 Bedrijfsbureau 24-04-14

Beton. Pag 2 Bedrijfsbureau 24-04-14 Beton - Beton is een oerdegelijk en natuurlijk materiaal - Beton kan bij gebruik een bewerkte (ruwe) uitstraling krijgen - Beton heeft een standaard coating waardoor er een beschermlaag tegen vlekken op

Nadere informatie

Informatie. Onderhoudsvoorschriften. arco

Informatie. Onderhoudsvoorschriften. arco Informatie Onderhoudsvoorschriften arco Algemeen Wij raden u aan om het meubel, voordat u het in gebruik neemt, te reinigen met een vochtige doek (indien nodig met Glassex of Muscle) om de eventuele nog

Nadere informatie

(onder)houden van hout

(onder)houden van hout v a n r o s s u m o n d e r h o u d (onder)houden van hout Dichtbij de natuur. Midden in het leven. Het eikenhout dat de meubelen van Van Rossum hun onmiskenbare karakter geeft, is een uniek materiaal.

Nadere informatie

Zo onderhoudt u uw product

Zo onderhoudt u uw product b to ad ile ka tm m eu erbi e la n ir Ons badkamer- en toiletmeubilair is gemaakt van hoogwaardige materialen. Door de afwerking van hoge kwaliteit en strakke oppervlaktestructuur van de gebruikte materialen

Nadere informatie

VERSTERKT DE NATUURLIJKE ELEGANTIE VAN HOUT

VERSTERKT DE NATUURLIJKE ELEGANTIE VAN HOUT VALTTI WOOD OILS VERSTERKT DE NATUURLIJKE ELEGANTIE VAN HOUT Bescherm en vernieuw uw tuin- en terrasmeubilair en ander houtwerk - terrassen, trappen, hekwerk en looppaden- met Valtti Wood Oils. Deze oliën

Nadere informatie

wastafels, waskommen en fonteintjes

wastafels, waskommen en fonteintjes wastafels, waskommen en fonteintjes Onze wastafels, waskommen en fonteintjes zijn gemaakt van hoogwaardige materialen. Door de kwalitatieve afwerking en strakke oppervlaktestructuur van de gebruikte materialen

Nadere informatie

badkamer- en toiletmeubilair en toebehoren

badkamer- en toiletmeubilair en toebehoren badkamer- en toiletmeubilair en toebehoren Ons badkamer- en toiletmeubilair is gemaakt van hoogwaardige materialen. Door de strakke afwerking van hoge kwaliteit en het gebruiksvriendelijke ontwerp kost

Nadere informatie

Inweekmiddel codes 00701

Inweekmiddel codes 00701 Inweekmiddel codes 00701 Onderhoud Poeder product voor het verwijderen van vervuilingen in diverse keukenmachines. Tevens geschikt als vaatwasreiniger voor het verwijderen van hardnekkige eiwit- en zetmeelresten.

Nadere informatie

WWW.OUTDOORLIFESTYLE.NL MADE WITH PASSION AND PRIDE Oersterk aluminium frame met 10 jaar garantie Kleurvaste en vlekbestendige stoffen van Sunbrella met 5 jaar garantie Quick Dry Foam; sneldrogend schuim

Nadere informatie

Verwijder de beschermfolie net voor de oplevering en u biedt uw eindklant steeds opnieuw vloeren met dezelfde glans en kwaliteit als in uw showroom.

Verwijder de beschermfolie net voor de oplevering en u biedt uw eindklant steeds opnieuw vloeren met dezelfde glans en kwaliteit als in uw showroom. HS PROTECT FLOOR is een luchtdrogende coating ter bescherming van vloeren tijdens constructiewerken, transport en opslag. De coating kan eenvoudig worden aangebracht met een spuitpistool, verfrol of borstel.

Nadere informatie

Garantie. Garantievoorwaarden bert plantagie

Garantie. Garantievoorwaarden bert plantagie Garantie bert plantagie heeft uw meubel met uiterste zorg vervaardigd. Mocht het, ondanks onze goede zorgen, nodig zijn om aanspraak te maken op de garantie, dan dient u zich te wenden tot de dealer waar

Nadere informatie

De Wiltfang. 2015 www.dewiltfang.nl. Tuingereedschap voor liefhebbers

De Wiltfang. 2015 www.dewiltfang.nl. Tuingereedschap voor liefhebbers De Wiltfang Tuingereedschap voor liefhebbers AURO PRODUCTOVERZICHT Kwalitatief en duurzaam verantwoorde producten voor schoonmaken, reinigen en onderhoud 2015 www.dewiltfang.nl Auro is één van de weinige,

Nadere informatie

ONDERHOUD VAN LINOLEUM VLOEREN. De Waegenaere NV

ONDERHOUD VAN LINOLEUM VLOEREN. De Waegenaere NV ONDERHOUD VAN LINOLEUM VLOEREN De Waegenaere NV Bieke Een linoleum vloer en onderhoud Met een vloer van Forbo Flooring beschik je over een hoogwaardige en zeer duurzame vloerbekleding. Een product waarvan

Nadere informatie

05 Olie en polijsten 06 River Washed 06 Garantie

05 Olie en polijsten 06 River Washed 06 Garantie ONDERHOUD 02 ONDERHOUD INSTRUCTIES INHOUD 03 Houten werkbladen 04 Dagelijks onderhoud 04 Onderhoud van het werkblad 05 Olie en polijsten 06 River Washed 06 Garantie Door FSC -gecertificeerde houtproducten

Nadere informatie

SPEKVA. Onderhoudshandleiding. Massiefhouten werkbladen. Februari 2010. AalborgMassive WWW.SPEKVA.COM

SPEKVA. Onderhoudshandleiding. Massiefhouten werkbladen. Februari 2010. AalborgMassive WWW.SPEKVA.COM Onderhoudshandleiding Massiefhouten werkbladen Februari 2010 WWW.SPEKVA.COM Inhoud Massief Hout... zijde 3 Algemeen... zijde 4 Onderhoud van uw werkblad... zijde 4 Onderhoudsset... zijde 5 Reinigen en

Nadere informatie

NC 2K Clearcoat. Toepassingen: - Aluminium gevel beplating - Gepoedercoate oppervlakten - Stalen ondergronden - Trespa gevelbeplating

NC 2K Clearcoat. Toepassingen: - Aluminium gevel beplating - Gepoedercoate oppervlakten - Stalen ondergronden - Trespa gevelbeplating NC 2K Clearcoat Omschrijving : NC 2k Clearcoat 2 component-polysiloxan-epoxy eenlaags veredeling is een transparante 2 componenten coating gebaseerd op nanotechnologie. Voorwerpen behandeld met NC 2k Clearcoat

Nadere informatie

Alcoa Dura-Bright wielen. Schitterend met weinig onderhoud

Alcoa Dura-Bright wielen. Schitterend met weinig onderhoud Alcoa Dura-Bright wielen Schitterend met weinig onderhoud Alcoa Dura-Bright wielen met XBR technologie De duurzame oppervlaktebehandeling die je reinigt met water en zeep Nu kunnen uw wielen er stralend

Nadere informatie

Handleiding PVC-kliktegels

Handleiding PVC-kliktegels Handleiding PVC-kliktegels Leginstructies Reiniging en onderhoud Vragen of advies Wij streven altijd naar de best mogelijke service voor onze klanten en willen daarom ook benadrukken dat u ons altijd kunt

Nadere informatie

Polijstpasta. Blik 1 liter 25.ALCP2102D. Kleur polijstmiddel

Polijstpasta. Blik 1 liter 25.ALCP2102D. Kleur polijstmiddel Polijstpasta Deze polijstpasta wordt zeer veel in de auto, boot, vrachtwagen, metaalindustrie en in de scheepvaart gebruikt Ideaal voor verweerd chroom, RVS, aluminium en messing Met unipol polijst pasta

Nadere informatie

Forbo FloorCare System Reiniging en herstel van Marmoleum en Artoleum vloeren.

Forbo FloorCare System Reiniging en herstel van Marmoleum en Artoleum vloeren. Forbo FloorCare System Reiniging en herstel van Marmoleum en Artoleum vloeren. Met het juiste onderhoud blijft een Marmoleum vloer als nieuw 2 Het Forbo FloorCare System voor Marmoleum en Artoleum vloeren.

Nadere informatie

Onderhoud van Pilat & Pilat houten tafels.

Onderhoud van Pilat & Pilat houten tafels. Spinde Next http://www.spindenext.nl Onderhoud van Pilat & Pilat houten tafels. Afwerking en onderhoud met zeep Zeep als onderhoudsmiddel voor houten meubels werkt op twee manieren. In de eerste plaats

Nadere informatie

TENCATE TENTDOEK. Tips & Informatie. www.tencateoutdoorfabrics.com

TENCATE TENTDOEK. Tips & Informatie. www.tencateoutdoorfabrics.com TENCATE TENTDOEK Tips & Informatie www.tencateoutdoorfabrics.com Onbezorgd kamperen Jaar in, jaar uit Eindelijk weer naar buiten. De geur van het groen snuiven, de grassprieten tussen onze tenen voelen

Nadere informatie

Belangrijker nog HS PROTECT BOUW beschermt uw relatie met uw klant!

Belangrijker nog HS PROTECT BOUW beschermt uw relatie met uw klant! HS PROTECT BOUW is een luchtdrogende coating ter bescherming van ramen en profielen tijdens constructiewerken, transport en opslag. De coating kan eenvoudig worden aangebracht met een spuitpistool, verfrol

Nadere informatie

2C Anti Graffiti Coat

2C Anti Graffiti Coat 2C Anti Graffiti Coat Omschrijving 2C Anti Graffiti Coat is een transparant, 2 componenten, permanent oppervlakte beschermingssysteem tegen graffiti vandalisme gebaseerd op nanotechnologie. Voorwerpen

Nadere informatie

Handleiding PVC-trapleuningprofielen. Installatie instructies Afwerking

Handleiding PVC-trapleuningprofielen. Installatie instructies Afwerking Handleiding PVC-trapleuningprofielen Installatie instructies Afwerking Installatie instructies De hoogwaardige PVC-trapleuningprofielen van Rubbermagazijn zijn gemaakt van thermoplastisch materiaal. Hierdoor

Nadere informatie

Geavanceerde reinigingsoplossingen. voor onderhoud, herstel en industrie

Geavanceerde reinigingsoplossingen. voor onderhoud, herstel en industrie Geavanceerde reinigingsoplossingen voor onderhoud, herstel en industrie Voor professionele reiniging Vertrouw op de kwaliteit van Loctite De Loctite MRO-reinigers zijn ontwikkeld voor de reiniging van

Nadere informatie

Producten voor buitenhout

Producten voor buitenhout Producten voor buitenhout De natuurlijke keuze Hout is niet bedoeld om afgewerkt te worden met een toplaag, maar moet versterkt en beschermd worden van binnen uit. Dit is en zal altijd onze filosofie en

Nadere informatie

onderhouds- en gebruiksvoorschrift CaesarStone D + GB : OHCSNL

onderhouds- en gebruiksvoorschrift CaesarStone D + GB :  OHCSNL onderhouds- en gebruiksvoorschrift CaesarStone NL D + GB : OHCSNL2008-1 Wat is CaesarStone CaesarStone is een composiet steen en bestaat voor 93% uit fijne, in de natuur voorkomende kwartskorrels en voor

Nadere informatie

Wasinstructie Eco Green Auto Clean Freedom

Wasinstructie Eco Green Auto Clean Freedom Wasinstructie Eco Green Auto Clean Freedom Wasinstructie wassen zonder water In deze wasinstructie is beschreven op welke wijze de producten van Eco Green Auto Clean Freedom gebruikt kunnen worden. Op

Nadere informatie

Onderhoudsinstructies

Onderhoudsinstructies Uw Solidfloor heeft verzorging en bescherming nodig! Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur. Regelmatig stofzuigen of met een zachte bezem vegen beperkt het risico van krassen. Gebruik een deurmat

Nadere informatie

PANDORA. De gebruikte materialen & kleuren.

PANDORA. De gebruikte materialen & kleuren. PANDORA De boekenkast van Pandora is een licht & fraai ontwerp van Capuro. Het kan zowel tegen een muur geplaatst worden, maar ook vrijstaand als "roomdivider" om een ruimte in tweeën te delen en uw mooiste

Nadere informatie

Zo onderhoudt u uw bad

Zo onderhoudt u uw bad en n re en ho eb e ba to d Onze baden zijn gemaakt van mineraalmarmer of hoogwaardig acryl, een voor het lichaam aangenaam en warm aanvoelend materiaal, dat extra is versterkt met glasvezel. Door de gladde

Nadere informatie

SUPI SAUNA PRODUCTS. Voor een unieke beleving

SUPI SAUNA PRODUCTS. Voor een unieke beleving SUPI SAUNA PRODUCTS Voor een unieke beleving De Supi productlijn zorgt voor sfeer en beleving in de sauna en beschermt het hout. U houdt de sauna gemakkelijk schoon. De Supi productlijn omvat zeer geschikte

Nadere informatie

UrbanSofa Outdoor. Handleiding

UrbanSofa Outdoor. Handleiding UrbanSofa Outdoor Handleiding De UrbanSofa Outdoor Collectie is waterbestendig en waterafstotend. Hij is echter niet waterdicht. Dit heeft als voordeel dat het comfort enorm wordt verhoogd door de ademende

Nadere informatie

Vuil- en Waterafstotende coatings

Vuil- en Waterafstotende coatings Vuil- en Waterafstotende coatings Eco Green Coatings Onze EcoGreenCoatings zijn gebaseerd op hoogwaardige Nanotechnology. Alle onze coatings zijn gebaseerd op natuurlijke grondstoffen. Zo is de basis van

Nadere informatie

Voor watersport toepassingen wordt aanbevolen om de lak alleen te gebruiken voor de oppervlakken die boven de waterlijn zitten

Voor watersport toepassingen wordt aanbevolen om de lak alleen te gebruiken voor de oppervlakken die boven de waterlijn zitten ReGrade transparante 2 componentenlak Voor het behandelen van buitenoppervlakken die door de invloed van weersomstandigheden en met name inwerking van UV, hun oorspronkelijke kleur en uitstraling hebben

Nadere informatie

Handleiding PVC-kliktegels. Leginstructies Reiniging en onderhoud

Handleiding PVC-kliktegels. Leginstructies Reiniging en onderhoud Handleiding PVC-kliktegels Leginstructies Reiniging en onderhoud Leginstructies Voorbereiding De PVC-kliktegels van Rubbermagazijn bieden eindeloze mogelijkheden om uw persoonlijke voorkeur te geven aan

Nadere informatie

thuislevering GRATIS voordeel Wenst u zelf een tuinmeubelset samen te stellen? Vraag naar onze speciale voorwaarden aan één van onze medewerkers!

thuislevering GRATIS voordeel Wenst u zelf een tuinmeubelset samen te stellen? Vraag naar onze speciale voorwaarden aan één van onze medewerkers! TUINMEUBELS Teak Tafel teak Sydney 220x95 cm (!4AA46A-bbfeai! PLU 301547 86400 001000 799 1 TUINMEUBELS 10/02/14 Alle prijzen onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen 86400 1x tafel Sydney teak (220

Nadere informatie

O N D ER HOUD. N a t uursteen v lo er K e ra m isch e v lo er Do uch es K euken a an rech t

O N D ER HOUD. N a t uursteen v lo er K e ra m isch e v lo er Do uch es K euken a an rech t O N D ER HOUD N a t uursteen v lo er K e ra m isch e v lo er Do uch es K euken a an rech t QuiNo BVBA SINT-AMANDSTRAAT 14 8760 MEULEBEKE M +32 0477 32 18 94 INFO@QUINO.BE WWW.QUINO.BE BTW BE 0861.805.606

Nadere informatie

Uwautoblijvendjong. Waxoyl lakbescherming. U Waxoyl dealer www.cleancars.nl

Uwautoblijvendjong. Waxoyl lakbescherming. U Waxoyl dealer www.cleancars.nl Uwautoblijvendjong Waxoyl lakbescherming U Waxoyl dealer www.cleancars.nl 100 Plus Voor nieuwe wagens met 3 jaar garantie Onbehandeld Behandeld met Waxoyl 100 Plus De laklaag van uw nieuwe auto krijgt

Nadere informatie

(pa t FI 120542) Uw huis is het waard om goed onderhouden te worden. Effectief verwijderen van vuil, zout,

(pa t FI 120542) Uw huis is het waard om goed onderhouden te worden. Effectief verwijderen van vuil, zout, REINIGINGSPRODUCTEN Uw huis is het waard om goed onderhouden te worden. Effectief verwijderen van vuil, zout, stof en onzuiverheden roept algen en schimmel een halt toe, uw huis krijgt weer een frisse

Nadere informatie

Tijdloos elegant. Veelzijdig functioneel.

Tijdloos elegant. Veelzijdig functioneel. Roestvrij stalen werkbladen van STEELART. Ontdek meer over het materiaal, de voordelen en het onderhoud ervan. www.blanco-steelart.be Tijdloos elegant. Veelzijdig functioneel. Roestvrij staal. Met unieke

Nadere informatie

TRIBOS PRODUCTHANDLEIDING

TRIBOS PRODUCTHANDLEIDING TRIBOS PRODUCTHANDLEIDING AUTOMOTIVE 1 Uw Tribos behandeling uitbesteden? Vraag een vrijblijvende offerte aan via info@tribosbeneluxbv.com of bel ons op nummer 0318 529347 Materiaal wat nodig is om TRIBOS

Nadere informatie

Unieke onderhoudsproducten. roestvast staal. Problemen met vliegroest of contaminaties zijn voorgoed voorbij!

Unieke onderhoudsproducten. roestvast staal. Problemen met vliegroest of contaminaties zijn voorgoed voorbij! Unieke onderhoudsproducten voor roestvast staal Problemen met vliegroest of contaminaties zijn voorgoed voorbij! EMERGO Metal Treatment - Tel: +31(0)599 696 420 - Fax: +31(0)599 696 425 - info@emergometal.com

Nadere informatie

ONDERHOUDSRICHTLIJNEN. voor een gerust gevoel

ONDERHOUDSRICHTLIJNEN. voor een gerust gevoel ONDERHOUDSRICHTLIJNEN voor een gerust gevoel ONDERHOUDSRICHTLIJNEN Met Sprimoglass koos u voor beglazing van hoge kwaliteit. U koos ook voor een feilloze klantenservice en daarom krijgt u er een gerust

Nadere informatie

Tips&Tricks VOOR DAGELIJKS GEBRUIK. bewaar boekje STOF LEER HOUT OVERIG

Tips&Tricks VOOR DAGELIJKS GEBRUIK. bewaar boekje STOF LEER HOUT OVERIG s&tricks VOOR DAGELIJKS GEBRUIK STOF LEER HOUT OVERIG bewaar boekje Gefeliciteerd MET UW AANKOOP Onze medewerkers hebben alles in het werk gesteld om u een product met topkwaliteit te leveren. Maar niet

Nadere informatie

onderhouds- en gebruiksvoorschrift Massief Edelhout OHMHNL

onderhouds- en gebruiksvoorschrift Massief Edelhout OHMHNL onderhouds- en gebruiksvoorschrift Massief Edelhout OHMHNL2010-1 Wat is Massief Edelhout Massief Edelhout is een volledig natuurlijk materiaal. De uitstraling van het Massief Edelhout hangt af van de omstandigheden

Nadere informatie

Onderhoudsadvies natuurstenen vloer

Onderhoudsadvies natuurstenen vloer Onderhoudsadvies natuurstenen vloer Marmer - na 4 dagen (de 5e dag) na het leggen, de marmer vloer grondig reinigen en het bouwvuil verwijderen met R155 Grondreiniger - de vloer 8 à 10 weken laten drogen,

Nadere informatie

BEHANDELINGEN INTERIEUR

BEHANDELINGEN INTERIEUR Als u in contact wilt komen met het Meguiar s Detailing Center kunt u mailen naar: info@meguiarsdetailcenter.nl of neem direct contact op met Marcel 0615113744 of Randy 0651904248. Ook kunt u altijd bellen

Nadere informatie

Zo onderhoudt u uw product

Zo onderhoudt u uw product to ile en tt e ur n, in b oi id rs et s Onze toiletten, bidets, urinoirs en bijbehorende onderdelen en accessoires zijn gemaakt van hoogwaardige materialen. Door de strakke afwerking van hoge kwaliteit

Nadere informatie

houtsoorten tijdens constructiewerken, transport en opslag. De coating kan eenvoudig worden aangebracht met een spuitpistool, verfrol of borstel.

houtsoorten tijdens constructiewerken, transport en opslag. De coating kan eenvoudig worden aangebracht met een spuitpistool, verfrol of borstel. HS PROTECT WOOD is een luchtdrogende coating ter bescherming van verschillende houtsoorten tijdens constructiewerken, transport en opslag. De coating kan eenvoudig worden aangebracht met een spuitpistool,

Nadere informatie

constructiewerken, transport en opslag. De coating kan eenvoudig worden aangebracht met een spuitpistool, verfrol of borstel.

constructiewerken, transport en opslag. De coating kan eenvoudig worden aangebracht met een spuitpistool, verfrol of borstel. HS PROTECT SANI is een luchtdrogende coating ter bescherming van uw sanitair tijdens constructiewerken, transport en opslag. De coating kan eenvoudig worden aangebracht met een spuitpistool, verfrol of

Nadere informatie

Onderdeelnummer: CT4400. Onderdeelnummer: CT4401. Onderdeelnummer: CT4402. Onderdeelnummer: CT4403

Onderdeelnummer: CT4400. Onderdeelnummer: CT4401. Onderdeelnummer: CT4402. Onderdeelnummer: CT4403 Super Lakreiniger Een siliconenvrije lakreiniger speciaal bedoelt om sterk verontreinigde, verweerde en geoxideerde lakken hun originele glans terug te geven. Super Lakreiniger polijst zonder krassen,

Nadere informatie

Products That Work. Products That Last. Since The Professional s Choice APPLICATIE EN ONDERHOUDS INSTRUCTIES

Products That Work. Products That Last. Since The Professional s Choice APPLICATIE EN ONDERHOUDS INSTRUCTIES Products That Work Products That Last Since 1983 The Professional s Choice APPLICATIE EN ONDERHOUDS INSTRUCTIES APPLICATIE INSTRUCTIE SIS 440 Deknaden moeten schoon en droog zijn. Het omringende hout dient

Nadere informatie

SUPI SAUNA PRODUCTEN

SUPI SAUNA PRODUCTEN SUPI SAUNA PRODUCTEN Voor een unieke beleving De Supi productlijn zorgt voor sfeer en beleving in de sauna en beschermt het hout. De Supi productlijn bevat uitstekende producten voor bescherming en reiniging

Nadere informatie

Reiniging en desinfectie

Reiniging en desinfectie Reiniging en desinfectie 1 Reiniging en desinfectie Als jij een frietje eet bij de snackbar, denk je waarschijnlijk niet na over de keuken. Maar stel je eens voor dat jouw friet wordt gebakken in een hele

Nadere informatie

Pieterman Airosol Glascleaner. Artikel code Omschrijving Gewicht VKE 430.13M Spuitbus à 400 ml 420 gram 1 stuk 12 stuks. High Performance doekjes

Pieterman Airosol Glascleaner. Artikel code Omschrijving Gewicht VKE 430.13M Spuitbus à 400 ml 420 gram 1 stuk 12 stuks. High Performance doekjes Pieterman Airosol Glascleaner Glascleaner is een zeer efficiënt produkt voor het reinigen van glas en spiegels, maar ook van kunststoffen en harde oppervlakken. Verwijdert snel, veilig en gemakkelijk vuil,

Nadere informatie

De stap 1 en 3 en stap 2 zijn samen het antislip system, De stap 4 is de reiniger voor het antislip system. Hoe het werkt

De stap 1 en 3 en stap 2 zijn samen het antislip system, De stap 4 is de reiniger voor het antislip system. Hoe het werkt Gebruiksaanwijzing Gefeliciteerd met de aankoop van uw antislip system! antislip system is geen coating of etsproduct. Het is een onzichtbaar antislip product dat in 3 stappen wordt aangebracht. Het verkleint

Nadere informatie

Profiteer nu van HOGE VOORJAARSKORTINGEN!

Profiteer nu van HOGE VOORJAARSKORTINGEN! DE LENTE IS IN AANTOCHT Profiteer nu van HOGE VOORJAARSKORTINGEN! TIMBER lounge Timber lounge hoekbank met Juwel klaptafel incl. All Weather kussens. Voorjaarsaanbieding: Excl. decoratiekussens en stoel.

Nadere informatie

Zo onderhoudt u uw stoomcabine

Zo onderhoudt u uw stoomcabine m irl e e i s ct in n fu ol c po a b m h tw o e o st De baden van onze stoomcabines met whirlpoolfunctie zijn gemaakt van hoogwaardig acryl, een voor het lichaam aangenaam en warm aanvoelend materiaal,

Nadere informatie

UW HOUTEN VLOER ONDERHOUD EN REINIGING

UW HOUTEN VLOER ONDERHOUD EN REINIGING UW HOUTEN VLOER ONDERHOUD EN REINIGING 1 ONDERHOUD EN REINIGING IK HOUD VAN HOUT. HET RUIKT GOED EN VOELT HEERLIJK. 2 GOED OM TE WETEN: VLOERONDERHOUD THUIS PARTI- CULIEREN Houten vloeren zijn warm, zwaar

Nadere informatie

Swisstec Interior protection

Swisstec Interior protection Swisstec Interior protection Leer, textiel en hout worden nieuwer dan nieuw! Swisstec Interior protection is een unieke onderhouds- en beschermingsbehandeling die niet alleen wonderen doet voor alle leren

Nadere informatie

D U B A R R Y O F I R E L A N D

D U B A R R Y O F I R E L A N D DUBARRY OF IRELAND Dubarry laarzen zijn duurzaam, waarbij alleen het beste leer wordt gebruikt voor een maximale prestatie. Regelmatig onderhoud zorgt voor een langere levensduur van uw Dubarry laarzen.

Nadere informatie

Titel. Tekst. Orange Nano Guardon Restore+Protect

Titel. Tekst. Orange Nano Guardon Restore+Protect Titel Tekst Orange Nano Guardon Restore+Protect Verweerde objecten De meeste objecten worden niet mooier naarmate ze ouder worden. Een groot aantal materialen waaronder RVS, aluminium, gepoedercoate metalen,

Nadere informatie

Reiniging parketvloer

Reiniging parketvloer Reiniging parketvloer RMC Soap RMC Soap is een onderhoudszeep voor de regelmatige schoonmaakbeurt van geoliede houten oppervlakken. De zeep verwijdert grondig alle vuil en vet en behoudt hierbij de matte,

Nadere informatie

Zo onderhoudt u uw product

Zo onderhoudt u uw product af en vo do ere en u n to ch, eb e si eh g fo or o en t ns en Onze afvoeren, sifons, douchegoten en toebehoren zijn gemaakt van hoogwaardige materialen. Door de strakke afwerking van hoge kwaliteit en

Nadere informatie

Onderhoudsinstructies level 1

Onderhoudsinstructies level 1 level Uw Solidfloor heeft verzorging en bescherming nodig! Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur. Uw vloer dient direct na oplevering voorzien te worden van een extra laag Solidfloor onderhoudsolie

Nadere informatie

OMSCHRIJVING Dit systeem beschrijft hoe het dek van een houten jacht behandeld kan worden met een twee componenten polyester dd verfsysteem.

OMSCHRIJVING Dit systeem beschrijft hoe het dek van een houten jacht behandeld kan worden met een twee componenten polyester dd verfsysteem. pagina 1 van 5 OMSCHRIJVING Dit systeem beschrijft hoe het dek van een houten jacht behandeld kan worden met een twee componenten polyester dd verfsysteem. TOEPASSING EN GEBRUIKSDOEL Dit systeem kan direct

Nadere informatie

Introductie nieuwe productlijn NanoProtector en DCP reinigers

Introductie nieuwe productlijn NanoProtector en DCP reinigers Introductie nieuwe productlijn NanoProtector en DCP reinigers Met gepaste trots introduceert www.bionictechnology.nl haar op echte nanotechnologie gebaseerde productlijn. Onze producten bieden een ideale

Nadere informatie

Onderhoudsinstructies level 1

Onderhoudsinstructies level 1 level Uw Solidfloor heeft verzorging en bescherming nodig! Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur. Uw vloer dient direct na oplevering voorzien te worden van een extra laag Solidfloor onderhoudsolie

Nadere informatie

Reinigingsinstructies

Reinigingsinstructies Reinigingsinstructies ROMEX is een producent van industriële vloeren uit kunsthars. Deze zijn in principe eenvoudig te reinigen, maar moeten regelmatig onderhouden worden om hun jarenlange esthetische

Nadere informatie

Reinigings- en onderhoudshandleiding voor industrieel geoliede parketvloeren; conform DIN 18356

Reinigings- en onderhoudshandleiding voor industrieel geoliede parketvloeren; conform DIN 18356 Reinigings- en onderhoudshandleiding voor industrieel geoliede parketvloeren; conform DIN 18356 Geoliede oppervlakken zetten de individuele structuren van de verschillende houtsoorten extra in de verf.

Nadere informatie

VERZORGING & ONDERHOUD Tips voor de verzorging en onderhoud van Sofacompany meubels

VERZORGING & ONDERHOUD Tips voor de verzorging en onderhoud van Sofacompany meubels VERZORGING & ONDERHOUD Tips voor de verzorging en onderhoud van Sofacompany meubels 1 Januar 2017 INHOUD Gestoffeerde meubels... 4 Materialen & Impregneren... 10 Leder & Onderhoud... 12 Kwaliteit van onze

Nadere informatie

VALTTI WOOD OILS VERSTERKT

VALTTI WOOD OILS VERSTERKT VALTTI WOOD OILS VERSTERKT DE NATUURLIJKE ELEGANTIE VAN HOUT Bescherm en vernieuw uw tuin- en terrasmeubilair en ander houtwerk - terrassen, trappen, hekwerk en looppaden- met Valtti Wood Oils. Deze oliën

Nadere informatie

1 Inhoudsopgave 1. 2 Inleiding 2. 3 Algemeen 2. 4 Eerste reiniging na oplevering 2

1 Inhoudsopgave 1. 2 Inleiding 2. 3 Algemeen 2. 4 Eerste reiniging na oplevering 2 Gebruikershandleiding en reinigingsvoorschriften Onderwerp Pagina 1 Inhoudsopgave 1 2 Inleiding 2 3 Algemeen 2 4 Eerste reiniging na oplevering 2 5 Periodieke reiniging van de lichtstraat 3 a) Periodieke

Nadere informatie

Versie Tips en informatie

Versie Tips en informatie Versie 2018 Tips en informatie TenCate Tentdoek Producten & Eigenschappen Onderhoud & Reiniging Duurzaamheid & Milieu Tips & Informatie Producten en eigenschappen Producten TenCate All Season Touring 100%

Nadere informatie

Handleiding Pure & Original Classico Façade

Handleiding Pure & Original Classico Façade Handleiding Pure & Original Classico Façade Inhoud Algemene informatie over Pure & Original Classico Façade...1 Gebruikersinformatie voor Pure & Original Classico Façade...1 Benodigde materialen...1 Pure

Nadere informatie

MATERIALEN ANDERE MATERIALEN MASSIEF EN GLAS MASSIEF. Herkomst massief :

MATERIALEN ANDERE MATERIALEN MASSIEF EN GLAS MASSIEF. Herkomst massief : MATERIALEN ANDERE MATERIALEN MASSIEF EN GLAS MASSIEF Herkomst massief : Massief hout is afkomstig van bomen, dus een echt natuurprodukt! Er bestaan kwaliteitsverschillen in bomen naargelang de houtsoort

Nadere informatie

Acryl hoogglans wordt aangeboden als prijsalternatief voor de gepolierde hoogglans lakdeuren.

Acryl hoogglans wordt aangeboden als prijsalternatief voor de gepolierde hoogglans lakdeuren. MATERIALEN VOOR FRONTEN ACRYL Eigenschappen acryl Acryl hoogglans wordt aangeboden als prijsalternatief voor de gepolierde hoogglans lakdeuren. Acryl hoogglans is een kunststof en kan enkel als vlakke

Nadere informatie

INSTALLATIESTAPPEN NB: ClayStone is niet geschikt voor een douche en andere vochtige zone. (Voor deze toepassing, zie Creatina).

INSTALLATIESTAPPEN NB: ClayStone is niet geschikt voor een douche en andere vochtige zone. (Voor deze toepassing, zie Creatina). Perfectino ClayStone instructies INSTALLATIESTAPPEN Voorbereiding van de ondergrond... 1 Voorbereiding voor de installatie op tegels... 2 Producttoepassing... 2 Aanbrengen dichtingsmengsel voor tegels

Nadere informatie

De norm voor houten vloeren

De norm voor houten vloeren De norm voor houten vloeren Een complete lijn lakproducten voor de afwerking van parket en houten vloeren Parketlak Projectlak voor harde houtsoorten en intensieve belasting TRAE LYX PARKETLAK is een waterverdunbare

Nadere informatie

Technische informatie Hesse GmbH & Co. KG, Warendorfer Str. 21, D Hamm

Technische informatie Hesse GmbH & Co. KG, Warendorfer Str. 21, D Hamm Verzegelde parketoppervlakken beschermen het echte hout tegen beschadigingen en leveren zo een bijdrage aan een jarenlang gebruik van het parket. Hierbij benadrukken ze, afhankelijk van de gekozen opbouw,

Nadere informatie

Onderhoudsinstructies

Onderhoudsinstructies Onderhoudsinstructies Uw nieuwe vloer heeft verzorging en bescherming nodig! Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur. Regelmatig stofzuigen of met een zachte bezem vegen beperkt het risico van krassen.

Nadere informatie

Oppervlaktebehandeling Aluminium

Oppervlaktebehandeling Aluminium Oppervlaktebehandeling Aluminium en voor de behandeling van blanke, gelakte en gecoate aluminium profielen en voorwerpen SOFEL T +32 (0)55 301 640 IP Klein Frankrijk 10 F +32 (0)55 305 118 Weverijstraat

Nadere informatie

TEDAC Coating bespaart kosten, beschermt en geeft glans en kleur

TEDAC Coating bespaart kosten, beschermt en geeft glans en kleur TEDAC Coating bespaart kosten, beschermt en geeft glans en kleur TEDAC Coating bespaart kosten, beschermt en geeft glans en kleur TEDAC Coating is een innovatieve, kostenbesparende en langdurig beschermende

Nadere informatie