VERBEELDEND ASSE. assenaar in de kijker maarten van de voorde. fietstentoonstelling langs landschapsschilderijen en dorpsgezichten 19/08-18/09

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VERBEELDEND ASSE. assenaar in de kijker maarten van de voorde. fietstentoonstelling langs landschapsschilderijen en dorpsgezichten 19/08-18/09"

Transcriptie

1 VERBEELDEND ASSE fietstentoonstelling langs landschapsschilderijen en dorpsgezichten assenaar in de kijker maarten van de voorde 19/08-18/09 fietstocht 30 km start: gemeenteplein asse

2 De tentoonstelling Verbeeldend Asse, van 19 augustus tot 18 september in Cultuurcentrum Asse, bundelt een unieke verzameling landschapsschilderijen en dorpsgezichten uit Asse. Ze is het resultaat van een intense zoektocht in vele Assese huiskamers en zolders. Stedenbouwkundige en (landschaps-)architect Maarten van de Voorde brengt hiermee de identiteit van de gemeente en het karakter van de landschappen onder de aandacht. De verzamelde werken werden uitgezet op kaart. Dit resulteerde in 2 wandellussen (5 km en 10 km) en een fietslus (30 km). Wandel of fiets van schilderij naar schilderij en aanschouw het landschap. Gps-bestanden wandel- en fietslussen: Vertrek: Gemeenteplein Asse Gratis parkeren: Huinegem, Stationsparking, Gildehof Samenstelling tentoonstelling Maarten van de Voorde Willy Marivoet Geert Vanderslagmolen Johan Stoefs i.s.m. Hopduvelcomité, CC Asse en dienst Cultuur Samenstelling wandelparcours en gps-bestanden François Van der Zanden, Pasar Asse Vormgeving Nora Van den Cruyce, gemeentebestuur Asse

3 Verlaat het Gemeenteplein via de Neerstraat, fiets rechtdoor in de Pastinaken tot aan de rotonde en stop bij het eerste schilderij van deze tocht. Cyriel Bogaert jaren Pastinaken: rotonde met Parklaan De huizen op dit schilderij werden medio jaren 60 onteigend en afgebroken om de Parklaan en de bijbehorende rotonde aan te leggen. Ga aan de rotonde links naar de Parklaan tot aan de Stationsstraat (N9). Steek de Stationsstraat over ter hoogte van het station, ga vervolgens ook de sporen en de ringweg over, neem het paadje op de linkerzijde, Lindenpark. Volg dan de Lindendries voor 1,4 km tot huisnummer 121 voor het volgende schilderij. Karel De Bauw jaren 30 Walfergem: Lindendries, zicht op café Vandaag vinden we van de boerderij en estaminet Bij boer Van Es niets meer terug. Het gebouw werd vervangen door een nieuwbouw. Volg de Lindendries. Aan de splitsing neem je rechtdoor het Heierveld tot net voor huisnummer 22 voor het schilderij van de boerderij van Beire Schoen.

4 Karel De Bauw vermoedelijk jaren 70 Walfergem: Heierveld, zicht op boerderij De charmante boerderij van Beire Schoen ofwel Engelbert Pauwels konden we hier tot in de jaren 70 terugvinden en stond parallel met het Heierveld. Het schilderij zelf geeft ons een zicht op de achterzijde, weg van de straat. Volg het Heierveld, neem rechtdoor de veldweg tot Kobbegem-centrum, hou halt op het grasplein voor de kerk aan de foto. Fotograaf niet gekend vermoedelijk rond 1900 Kobbegem: Broekstraat, richting kerk Op deze oude foto herkennen we nog duidelijk de kerk en links het café Het Wit Paard. Op de plaats van het huisje dat voor de kerk staat, ligt vandaag een grasveld. Neem na het grasveld rechtsaf en neem rechtdoor Domberg tot huisnummer 40 voor het schilderij met zicht op het Torenhof.

5 Rik Verdoodt periode niet gekend Kobbegem: Domberg, zicht op het Torenhof Het Torenhof ziet er vandaag nog ongeveer identiek uit zoals we het op dit mooie schilderij kunnen terugvinden, enkel de omgeving werd intussen flink volgebouwd. Vervolg verder Domberg. Na 750 m kom je bij een mooi uitzicht op Brussel en het Atomium ter hoogte van de splitsing met de Isidoor Crokaertstraat. Keuze: Ofwel ga je hier linksaf op de Isidoor Crokaertstraat en sla je de 2 volgende bladzijden over. Volg dan de beschrijving vanaf het schilderij Mollem: Kasteelstraat, zicht op café. Ofwel maak je een extra lus van 8 km door Zellik. Volg dan het plan en de volledige beschrijving met 2 extra schilderijen op de 2 volgende pagina s.

6 CROKAERTSTR Ga dan hier rechtsaf en volg de Isidoor Crokaertstraat, steek de N9 over en volg de Kortemansstraat. Aan de eerste splitsing neem je links de Jan de Keersmaeckerstraat tot huisnummer 203 voor het zicht op de molen. ENBOS BROEK STR LIERPUT SINT-GORIKSSTR PROCESSIESTR HAMMESTRAAT LIERPUT HOOGVELD DOMBERG BROEKOOI ISIDOOR ISIDOOR CROKAERTSTR KORTEMANSSTR JAN DE BRUSSELSESTEENWEG KEERSMAEKERSTR KEIENVELD KERKLAAN L. DE T.COPPENS STR BONDTSTR MOLENBEEK DAL BRUSSELSESTEENWEG FRANS SCHACHTSTRAAT R.PELGRIMSLAAN ZUIDERLAAN BRUSSELSESTEENWEG

7 De Brandt Yvonne periode niet gekend Zellik: Jan de Keersmaeckerstraat, zicht op molen De houten staakmolen Molen van Bettegem werd reeds in 1932 afgebroken. Wat wel nog overblijft zijn het molenaarshuis en enkele bijgebouwen waarvan we de daken ook kunnen zien op het schilderij. Vervolg de Jan de Keersmaeckerstraat en volg rechtdoor de Kerklaan, neem rechts Louis de Bondtstraat. Neem links de Theodoor Coppensstraat, vervolg rechtdoor de Molenbeekdal. Ga bij de splitsing linksaf de Frans Schachtstraat in tot op de Brusselsesteenweg. Neem rechtsaf tot huisnummer 790 voor het zicht op de Pleinstraat. Rik Verdoodt vermoedelijk rond 1900 Zellik: Brusselsesteenweg, zicht op Pleinstraat Van de windmolen en bijgebouwen op dit schilderij kunnen we nog veel terugvinden. Heel herkenbaar is de wiekloze molenromp waarvan de wieken werden verwijderd in 1909 toen de molen volledig op stoom begon te werken. Aan deze stoommachine dankt de molen ook zijn bijnaam: de vuurmolen. Minder herkenbaar, maar wel nog steeds aanwezig, zijn de woonhuisjes op het einde van het steegje. Steek de Brusselsesteenweg over en rij terug tot de fietstunnel onder de Brusselsesteenweg (2 km). Rij via Doornveld tot aan de eerste splitsing en neem daar rechtsaf de Isidoor Crokaertstraat.

8 Neem bij de volgende splitsing linksaf Lierput en neem voorbij de kerk rechtdoor: Ganzenbos en de Steenweg naar Kobbegem. Aan de splitsing neem je linksaf de Assesteenweg. Aan de eerste splitsing neem je rechtsaf de Velm. Volg de Velm tot huisnummer 4 voor het volgende schilderij. Meester Gustaaf De Hovre vermoedelijk jaren 50 Mollem: Kasteelstraat, zicht op café Van de herberg en algemene voedingswarenwinkel Bij Cortvrindt genaamd, kunnen we vandaag niets meer terugvinden. In de plaats daarvan vinden we nu een nieuwbouw. Vervolg de Velm en neem rechtdoor de Kasteelstraat. Hou halt bij nummer 34. Baron Pierre Sablon periode niet gekend Mollem: Kasteelstraat, zicht op Kloosterbeek De statige gebouwen van het voormalige Ursulinenklooster en de kapel die we op dit schilderij kunnen terugvinden, werden in 1969 afgebroken om plaats te maken voor een woonverkaveling. Vervolg verder op de Kasteelstraat en neem bij de eerste splitsing rechtsaf: de Neerkamstraat en neem de eerste linksaf: Schermershoek en stop na 45m.

9 Frans Van den Broek 1981 Mollem: Schermershoek, zicht op boerderij De hoeve op dit schilderij werd omstreeks 1985 volledig afgebroken en vervangen door nieuwbouwwoningen. Volg Schermershoek tot aan de eerste splitsing. Volg mee naar rechts en ga rechtdoor waar de straat overgaat in een veldweg. Steek op het einde van de veldweg na ongeveer 900 m de beek over en stop na 40 m voor het zicht op de watermolen. De Ridder Bob periode niet gekend Mollem: Ichelgemstraat, zicht op watermolen De Molen van Ichelgem die we hier op het schilderij zien, is nog zeer goed terug te vinden. Het waterrad en de overkapping zijn reeds lang verdwenen. Vervolg verder en neem op de splitsing rechts: de Strijlandstraat. Neem op de eerste splitsing rechtdoor: Mollemsestraat. Vervolg deze rechtdoor via Dorp in de richting van de kerk en stop bij huisnummer 30.

10 Schilder en periode niet gekend Mollem: Dorp, zicht richting kerk De kerk van Mollem is uiteraard nog herkenbaar. Moeilijker herkenbaar zijn de huizen op de voorgrond. Enkel deze het meest achteraan kunnen we vandaag nog terugvinden, weliswaar in verbouwde toestand. De smidse met daarnaast de hoefstal die men gebruikte om paarden in te beslaan, is volledig verdwenen. Vervolg verder langs Dorp en rij achter de kerk langs tot de eerste splitsing: neem daar rechtdoor de Kouter. Volg deze en het verlengde ervan: Mollemseweg over 2,8 km. Neem op de splitsing met de Prieelstraat rechtsaf. Neem na 800 m linksaf: de Kelestraat tot op de Dendermondsesteenweg. Neem daar rechtsaf en stop bij huisnummer 60, net voorbij de kerk. Antoine De Ridder 1943 Krokegem, Dendermondsesteenweg zicht richting Koereit De juiste plaats van dit schilderij is moeilijk terug te vinden. Herkenbaar centraal op de achtergrond van het schilderij zijn de twee daken van de grote boerderij op het einde van de Koereit. Vermoedelijk stond de schilder in het veld ergens tussen dit punt en de Koereit. Keer terug langs de Dendermondsesteenweg tot het kruispunt met verkeerslichten. Ga daar rechtsaf naar de Gentsesteenweg en stop bij huisnummer 49.

11 Antoine De Ridder 1950 Krokegem: Gentsesteenweg Nieuwbouw heeft ook de kleine boerderij en naastliggende boomgaard op dit schilderij vervangen. Volg de Gentsesteenweg en neem voorbij de kerk van Asse-ter-Heide de eerste straat rechtsaf Heidekouter en hou halt bij huisnummer 16. Jan Heuninckx 1942 Asse-ter-Heide: Heidekouter, zicht richting kerk De boerderij op dit schilderij vinden we vandaag terug in fel verbouwde vorm. De schuiver, die men destijds gebruikte om het ongedorste stro onder te stockeren, is verdwenen. Keer terug tot de Gentsesteenweg en sla aan de overzijde de Neerheide in. Stop aan de splitsing met Varent. Jan Heuninckx 1942 Asse-ter-Heide: Neerheide, zicht op Varent De Varent, zoals we deze kunnen zien op dit schilderij, bestaat vandaag nog steeds uit kasseistenen. Waar deze ten tijde van het schilderij nog vrij ongerept was, is deze vandaag de dag getooid met nieuwe bebouwing.

12 Keer terug naar de Gentsesteenweg en volg naar rechts en neem vervolgens rechtsaf de Notstraat. Ga aan de splitsing rechtdoor naar de Putberg tot huisnummer 10. Cyriel Bogaert jaren Asse: Putberg zicht richting centrum Het zicht op het centrum van Asse zoals we op dit schilderij kunnen terugvinden is vandaag nagenoeg onherkenbaar. Het voornaamste element van overeenkomst is uiteraard de Sint-Martinuskerk, de woningen daarrond zijn grondig verbouwd of vervangen door nieuwbouw. Neem rechtsaf de Koensborre en stop aan de splitsing met de Koningin Astridstraat. Louis Catoir periode niet gekend Koensborre: zicht op hoek met Koningin Astridstraat Het huisje centraal op het doek staat er nog steeds. De omgeving is intussen volgebouwd.

13 Volg de Koensborre en steek de Nieuwstraat over. Volg de Bloklaan rechtdoor. Sla linksaf in de Sint-Martinusstraat en hou halt bij huisnummer 5. Cyriel Bogaert jaren Sint-Martinusstraat: zicht richting kerk Duidelijk herkenbaar zijn de kerk, rechts op het schilderij de bomenrij en de muur van de dekenij van Asse. Ga rechtdoor tot op het Kerkplein, dan rechts de Kerkstraat in. Stop bij huisnummer 10. Cyriel Bogaert jaren Kerkstraat: zicht richting Markt Bijna alle huizen van de Markt zijn nog goed herkenbaar. Bij Jeanne, het winkeltje voor suikerbollen, rechts vooraan, moest plaats maken voor een nieuwbouw van het ziekenhuis. Steek de Markt over. Via de Kattestraat links, kom je terug op het Gemeenteplein.

14 STATIONSSTRAA GODFRIED KURTHSTR KONINGIN ASTRIDSTR KALKOVEN KOENSBORRE NIEUWSTRAAT BROEKEWEG EDINGSESTEENWEG BLOKLAAN MUURVELD BOEKFOS NEERSTR. PARKLAAN MARKT KERK- PLEIN HUINEGEM PUTBERG PUTBERG ASBEEKSTRAAT HEILSBORRE HEILSBORRE NOTSTRAAT NOTSTRAAT GENTSESTEENWEG GENTSESTEENWEG GENTSESTEENWEG DENDERMONDSESTEENWEG DENDERMONDSESTEENWEG MERCHTEMSEBAAN FORT BOVEN VRIJL KOEREIT KOEREIT BLADERENKWARTIER OUDE DENDERMONDSEBAAN PRIEELSTRAAT PRIEELSTRAAT MOLLEMSESWEG MOLLEM NERVIËRSSTRAAT WEVERSSTR. GROTENBROEK KLEIN VELDEKEN BAASKOUTER KROKEGEMSEWEG VARENT VARENT ASBEEKSTR. HAMBOS HAMBOS KELESTRAAT KELESTRAAT BUDA KEIWEG VOGELEN ZANG VOSSESTRAAT HEIDEKOUTER ST. HUBERTUS PLEIN ASSESTRAAT NEER HEIDE ASSESTRAAT MERGEL- WEG MAZENZELE KATTE- STRAAT STEENWEG GEMEENTE- PLEIN

15 ASSESTEENWEG ASSESTEENWEG Z.5 MOLLEM STEENWEG VELM VELM VELM DOREN SMIDSESTRAAT BROEKSTRAAT BROEK STR BROEKOOI ISIDOOR CROKAERTSTR LIERPUT DOMBERG PROCESSIESTR HAMMESTRAAT HOOGVELD ISIDOOR CRO BRUSSELSESTEENWEG NSSTRAAT LINDEN LINDENDRIES DRIES LINDELAAN WOLFROT HEIERVELD HEIERVELD LINDENDRIES LIERPUT SINT-GORIKSSTR KOUTER KASTEELSTRAAT KEZEWEIDE BOVEN VRIJLEGEM MOLLEMSESWEG VOORSTEHOEVE SCHERMERSHOEK ICHELGEMSTRAAT ICHELGEM- STRAAT NEERKAM SCHERMERSHOEK DORP DORP NAAR KOBBEGEM GANZENBOS BRUSSEGEM MERCHTEM STRIJDLANDSTRAAT MOLLEMSTRAAT STRAAT

16 V.U.: Koen Van Elsen, p/a Gemeenteplein, 1730 Asse.

VERBEELDEND ASSE. assenaar in de kijker maarten van de voorde. wandeltentoonstelling langs landschapsschilderijen en dorpsgezichten 19/08-18/09

VERBEELDEND ASSE. assenaar in de kijker maarten van de voorde. wandeltentoonstelling langs landschapsschilderijen en dorpsgezichten 19/08-18/09 VERBEELDEND ASSE wandeltentoonstelling langs landschapsschilderijen en dorpsgezichten assenaar in de kijker maarten van de voorde 19/08-18/09 wandeling 5 km start: gemeenteplein asse De tentoonstelling

Nadere informatie

VERBEELDEND ASSE. assenaar in de kijker maarten van de voorde. wandeltentoonstelling langs landschapsschilderijen en dorpsgezichten 19/08-18/09

VERBEELDEND ASSE. assenaar in de kijker maarten van de voorde. wandeltentoonstelling langs landschapsschilderijen en dorpsgezichten 19/08-18/09 VERBEELDEND ASSE wandeltentoonstelling langs landschapsschilderijen en dorpsgezichten assenaar in de kijker maarten van de voorde 19/08-18/09 wandeling 10 km start: gemeenteplein asse De tentoonstelling

Nadere informatie

VERBEELDEND ASSE. wandelen langs. dorpsgezichten. [ verdwenen ] wandeling 10 km. start: gemeenteplein asse

VERBEELDEND ASSE. wandelen langs. dorpsgezichten. [ verdwenen ] wandeling 10 km. start: gemeenteplein asse VERBEELDEND ASSE wandelen langs [ verdwenen ] dorpsgezichten wandeling 10 km start: gemeenteplein asse Vertrek- en eindpunt: Gemeenteplein Asse Afstand: 10 km Dit traject is ongeschikt voor rolstoelen

Nadere informatie

ROADBOOK 69 STE BRUSSEL OPWIJK CAT 1.13 IC1- U23 Road Series ZONDAG Wegwijzer / Itinéraire

ROADBOOK 69 STE BRUSSEL OPWIJK CAT 1.13 IC1- U23 Road Series ZONDAG Wegwijzer / Itinéraire ROADBOOK Hoofdstedelijk Gewest Brussel LAKEN De renners verzamelen in de Schijfstraat Houba de Strooperlaan vertrek naar officiële start -3 12u35 Vlaams Brabant WEMMEL De Limburg Stirumlaan J. De Ridderlaan

Nadere informatie

Aan de Wijmeneir te Impe, deelgemeente van het Oost-Vlaamse Lede.

Aan de Wijmeneir te Impe, deelgemeente van het Oost-Vlaamse Lede. Vanuit de Wijmenier kan je tal van prachtige wandelingen maken. Eén ervan beschrijven we in onderstaande tekst Wandelpad : Beschermde landschappen langs de Molenbeken Praktische gegevens LENGTE: 15 km

Nadere informatie

Gemeentebestuur Asse. Dienst brandweer. Asphaltcosite 110 te 1730 Asse

Gemeentebestuur Asse. Dienst brandweer. Asphaltcosite 110 te 1730 Asse Gemeentebestuur Asse Dienst brandweer Asphaltcosite 110 te 1730 Asse Stratenkennis brandweer Asse - Dilbeek Dienstchef Bruno Van den Broeck l brandweer Asse, Asphaltcosite 110, 1730 Asse l 1 Te kennen

Nadere informatie

1 INRICHTER VAN HET TORNOOI. Juve Mollem, 09616, Asse Mollem. Velm 18, 1730 Mollem 2 LOCATIE VAN HET TORNOOI

1 INRICHTER VAN HET TORNOOI. Juve Mollem, 09616, Asse Mollem. Velm 18, 1730 Mollem 2 LOCATIE VAN HET TORNOOI 1 INRICHTER VAN HET TORNOOI Juve Mollem, 09616, Asse Mollem. Velm 18, 1730 Mollem 2 LOCATIE VAN HET TORNOOI Locatie terreinen : Kouter, 1730 Mollem Sportcomplex De KAREEL. OPGELET GEWIJZIGDE VERKEERSSITUATIE

Nadere informatie

Fotozoektocht per fiets naar Brialmontforten

Fotozoektocht per fiets naar Brialmontforten Fotozoektocht per fiets naar Brialmontforten ZOMER 2015 www.fietsersbond.be/kontich Tips en afspraken Met deze fotozoektocht leidt Fietsersbond vzw afdeling Kontich je deze zomer (tot 20 september) naar

Nadere informatie

Overzicht Verkeersinbreuken (autosnelwegen inbegrepen) 2018 PZ AMOW (ASSE)

Overzicht Verkeersinbreuken (autosnelwegen inbegrepen) 2018 PZ AMOW (ASSE) Overzicht Verkeersinbreuken (autosnelwegen inbegrepen) VERKEERSINBREUKEN (autosnelwegen inbegrepen) : ALGEMEEN OVERZICHT Vergelijking per jaar: 2010-2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 AANTAL INBREUKEN

Nadere informatie

De ommetjes van Gemeente Boxmeer. .nl

De ommetjes van Gemeente Boxmeer. .nl De ommetjes van Gemeente Boxmeer De ommetjes van Gemeente Boxmeer Gekoppeld aan het wandelroutenetwerk zijn verspreid over de gemeente Boxmeer korte wandelroutes uitgezet. Tijdens de wandeltochten kunt

Nadere informatie

Traktor sinksen 2019 deel 1

Traktor sinksen 2019 deel 1 Traktor sinksen 2019 deel 1 1 Lengte: 25.94 km Stijging: 180 m Moeilijkheidsgraad: 5/10 Legende Routesegment Bezienswaardigheid Steilheid van beklimming Steilheid van afdaling 2 3 4 5 Map Data: OpenStreetMap

Nadere informatie

WANDELZOEKTOCHT ter gelegenheid van de VIERING van 750 jaar parochie sint-jacob

WANDELZOEKTOCHT ter gelegenheid van de VIERING van 750 jaar parochie sint-jacob WANDELZOEKTOCHT ter gelegenheid van de VIERING van 750 jaar parochie sint-jacob We nodigen u graag uit om een mooie wandeling te maken doorheen de gemeente en de parochie Sint-Jacob. Veel plezier. U volgt

Nadere informatie

Asse. Affligem. Ternat. Exit A2/E314 Toward Genk/Hasselt/Leuven Exit A2/E314 Ge. N411 Lengte/Breedte N411 hddd mm.mmm' WGS 84 N47 N47 E4 11.

Asse. Affligem. Ternat. Exit A2/E314 Toward Genk/Hasselt/Leuven Exit A2/E314 Ge. N411 Lengte/Breedte N411 hddd mm.mmm' WGS 84 N47 N47 E4 11. Middagstop Wols N411 Lengte/Breedte N411 hddd mm.mmm' WGS 84 N47 N47 E4 11.200 E4 12.800 E4 14.400 N50 56.000 N47 N50 56.000 N50 54.400 Stop11 N9 Start11 Affligem N9 N9 N9 N9 N9 Asse N9 Steenweg Steenweg

Nadere informatie

Deel 1. Dendermonde-Geraardsbergen. Dendermonde. Grote Markt. Verlaat Grote Markt richting Ridderstraat. Sla linksaf naar Ridderstraat

Deel 1. Dendermonde-Geraardsbergen. Dendermonde. Grote Markt. Verlaat Grote Markt richting Ridderstraat. Sla linksaf naar Ridderstraat Deel 1 Dendermonde-Geraardsbergen Dendermonde Grote Markt Verlaat Grote Markt richting Ridderstraat Sla linksaf naar Ridderstraat Ga over Vlasmarktbrug Sla rechtsaf naar Vlasmarkt Sla rechtsaf naar Sint-Jorisgilde

Nadere informatie

Brussel - Asse - Ternat - Teralfene - Aalst

Brussel - Asse - Ternat - Teralfene - Aalst 213 bus dienstrooster & lijnkaart 213 Brussel - Asse - Ternat - Teralfene - Aalst Bekijken In Websitemodus De 213 buslijn (Brussel - Asse - Ternat - Teralfene - Aalst) heeft 2 routes. Op werkdagen zijn

Nadere informatie

De gemeente/stad met het hoogst aantal gemiddelde stappen per dag wint. Ook de gemeenten op de tweede en derde plaats ontvangen een mooie prijs.

De gemeente/stad met het hoogst aantal gemiddelde stappen per dag wint. Ook de gemeenten op de tweede en derde plaats ontvangen een mooie prijs. Lichtervelde clasht! Het staat zwart op wit: we bewegen veel te weinig! Lichtervelde wil hier als Gezonde Gemeente iets aan doen. Ze gaat de strijd aan tegen Kortemark, Ledegem, Lendelede, Ieper, Poperinge

Nadere informatie

ROUTEBESCHRIJVING VAN DE FIETSOSTRADE F1 VAN HET STATION MECHELEN-NEKKERSPOEL TOT HET STATION ANTWERPEN-CENTRAAL

ROUTEBESCHRIJVING VAN DE FIETSOSTRADE F1 VAN HET STATION MECHELEN-NEKKERSPOEL TOT HET STATION ANTWERPEN-CENTRAAL DIENST MOBILITEIT Departement Ruimtelijke Ordening en Mobiliteit ROUTEBESCHRIJVING VAN DE FIETSOSTRADE F1 VAN HET STATION MECHELEN-NEKKERSPOEL TOT HET STATION ANTWERPEN-CENTRAAL Vertrek op de parking aan

Nadere informatie

Fotozoektocht per fiets naar Brialmontforten

Fotozoektocht per fiets naar Brialmontforten Fotozoektocht per fiets naar Brialmontforten ZOMER 2015 www.fietsersbond.be/kontich Tips en afspraken Met deze fotozoektocht leidt Fietsersbond vzw afdeling Kontich je deze zomer (tot 20 september) naar

Nadere informatie

Lefier Groningen. Routebeschrijving en parkeren

Lefier Groningen. Routebeschrijving en parkeren Lefier Groningen Routebeschrijving en parkeren Routebeschrijving Het nieuwe adres is: Winschoterdiep 50, 9723 AB Groningen Openbaar vervoer Bus In de omgeving van het kantoor zijn twee bushaltes beschikbaar.

Nadere informatie

Routes. Avondvierdaagse Leidsche Rijn. 18 tm 22 mei 2015

Routes. Avondvierdaagse Leidsche Rijn. 18 tm 22 mei 2015 Routes Avondvierdaagse Leidsche Rijn 18 tm 22 mei 2015 Datum: 13-04-2015 Versie: 1.5 Telefoonnummer EHBO: 06 20802500 Telefoonnummer verkeersregelaars: 06 52077300 Dag 1 5 km Dag 1 5 km 1 2VR, cat B Vertrek

Nadere informatie

Routebeschrijving Tweedaagse wandeling van Maastricht naar Luik (43km)

Routebeschrijving Tweedaagse wandeling van Maastricht naar Luik (43km) Copyright: Hans Farjon & Bert Stok, 2011 Graag terugmelding bij onvolkomenheden in beschrijving: hans.farjon@planet.nl Routebeschrijving Tweedaagse wandeling van Maastricht naar Luik (43km) Start: Maastricht

Nadere informatie

Vanuit Gedinne. (fietser) wandelaar) Beschrijving. 0 min Vertrek aan het station : verlaat het station en volg de richting Gedinne-centre.

Vanuit Gedinne. (fietser) wandelaar) Beschrijving. 0 min Vertrek aan het station : verlaat het station en volg de richting Gedinne-centre. Vanuit Gedinne Voor fietsers en sportieve wandelaars. U kan Gedinne bereiken vanuit Beauraing met de trein of met de bus. De gevolgde wegen zijn geasfalteerd. U kan deze tocht dus ook per fiets doen. Uitrusting

Nadere informatie

Wandeling 1 Afstand : 15 km Percentage verhard-onverhard 15% - 85%

Wandeling 1 Afstand : 15 km Percentage verhard-onverhard 15% - 85% Trage Tocht Voorstonden Wandeling 1 Afstand : 15 km Percentage verhard-onverhard 15% - 85% Duur : 4 uur Toegankelijkheid : Graspad langs de Oekense beek kan op sommige stukken begroeidzijn of flink nat

Nadere informatie

ADVIES FIETSROUTE HENGSTDIJK - HULST

ADVIES FIETSROUTE HENGSTDIJK - HULST ADVIES FIETSROUTE HENGSTDIJK - HULST ADVIES FIETSROUTE HENGSTDIJK HULST Vertrek: voor de school. Fiets richting Vogelwaarde via de Hengstdijkse Kerkstraat. Let op: fiets achter elkaar, want er is hier

Nadere informatie

6.1 MOLENROUTE LANGS VECHT, ANGSTEL EN GEIN Een fietsroute van A = 34 kilometer, B en C ieder 10 kilometer

6.1 MOLENROUTE LANGS VECHT, ANGSTEL EN GEIN Een fietsroute van A = 34 kilometer, B en C ieder 10 kilometer Utrecht 6.1 MOLENROUTE LANGS VECHT, ANGSTEL EN GEIN Een fietsroute van A = 34 kilometer, B en C ieder 10 kilometer Deze route is gebaseerd op de ANWB/VVV toeristenkaart, schaal 1:100.000 Route A: Deze

Nadere informatie

STRUINBULLETIN 22. September Jeneveren in de Boshuijzer Bergen Begeijsteren op het Landgoed

STRUINBULLETIN 22. September Jeneveren in de Boshuijzer Bergen Begeijsteren op het Landgoed STRUINBULLETIN 22 September 2012 Jeneveren in de Boshuijzer Bergen Begeijsteren op het Landgoed Jeneveren in de Boshuijzer Bergen Begeijsteren op het Landgoed Door: Frans Sijben - Nijmegen 22 : Landgoed

Nadere informatie

Bereikbaarheid van Campus Waas

Bereikbaarheid van Campus Waas Bereikbaarheid van Campus Waas Inhoudsopgave 1.1. Adresgegevens van onze Campus...3 2. Bereikbaarheid met de trein...4 2.1. Bereikbaarheid...4 2.2. Te voet naar de campus...4 2.3. Met de taxi naar de campus...4

Nadere informatie

Gedichten langs de Geul- route GULPEN-WITTEM

Gedichten langs de Geul- route GULPEN-WITTEM Gedichten langs de Geul- route GULPEN-WITTEM STROOMAFWAARTS De afstand van zuil 1 (Cottessen) tot zuil 14 (Stokhem) is circa 14 km. De gedichtenroute in de Gemeente Gulpen-Wittem begint bij de Heimansgroeve:

Nadere informatie

Van de Maas (Givet) naar de Heilige Maagd met gouden Hart

Van de Maas (Givet) naar de Heilige Maagd met gouden Hart Van de Maas (Givet) naar de Heilige Maagd met gouden Hart U kan Givet bereiken vanuit Beauraing of Dinant met de bus. Uitrusting : wandelschoenen en fluorescerend hesje voor de wandelaars; fietshelm en

Nadere informatie

Wegbeschrijvingen Patershof

Wegbeschrijvingen Patershof 1 Wegbeschrijvingen Patershof Adres De meeste woningen hebben hun deurbel op het volgende adres: Karmelietenstraat 7-22, 2800 Mechelen U moet aanbellen in de portiek van het poortgebouw (zie foto) De andere

Nadere informatie

Vertrek te Felenne, voor avontuurlijke stappers

Vertrek te Felenne, voor avontuurlijke stappers Vertrek te Felenne, voor avontuurlijke stappers Afgelegd parcours Het parcours is zeer gevarieerd, met steile beklimmingen en afdalingen Uitrusting : wandelschoenen, fluorescerend hesje. Respecteer de

Nadere informatie

Mokerheide en Mokerplas

Mokerheide en Mokerplas Korte Struin 10 Januari 2018 Mokerheide en Mokerplas Frans Sijben Nijmegen Zicht op de Mokerplas Startpunt N271 Plasmolen bij bushalte Rijksweg / Witteweg Plasmolen. Openbaar vervoer: Trein Nijmegen Centraal

Nadere informatie

D5 Het begijnhof tot het eind van de Lange Violettestraat en en het Oud Scheldeken

D5 Het begijnhof tot het eind van de Lange Violettestraat en en het Oud Scheldeken D5 Het begijnhof tot het eind van de Lange Violettestraat en en het Oud Scheldeken Klein Begijnhof st Pietersabdijkerk de verdwenen OLVkerk St Baafs Belfort st Niklaaskerk St Salvatorkerk In het Begijnhof

Nadere informatie

Fietsbereikbaarheid. De Warande. Vanuit het noorden. Vanuit het oosten. Adres: de Warande, Warandestraat 42, 2300 Turnhout tel.

Fietsbereikbaarheid. De Warande. Vanuit het noorden. Vanuit het oosten. Adres: de Warande, Warandestraat 42, 2300 Turnhout tel. Adres: de Warande, Warandestraat 42, 2300 Turnhout tel.: 014 41 94 94 De provincie Antwerpen draagt duurzame mobiliteit en milieu hoog in het vaandel en plaatst daarbij het functionele fietsverkeer centraal.

Nadere informatie

Wijzigingen voor de Topo-Gids

Wijzigingen voor de Topo-Gids Wijzigingen voor de Topo-Gids Grote Routepad van de trappisten abdijen van Wallonië : De volgende bladzijden vervangen sommige bladzijden van de numerieke versie. De huidige numerieke versie is nu geüpdatet.

Nadere informatie

Naar Focant en terug doorheen de Famenne-vallei

Naar Focant en terug doorheen de Famenne-vallei Naar Focant en terug doorheen de Famenne-vallei Deze ronde volgt dorps- en veldwegen. De gevolgde wegen zijn geasfalteerd. U kan deze tocht dus ook met kinderwagen, met een rolstoel, of per fiets doen.

Nadere informatie

Hallo zesdeklasser, afspraken fiets tiptop in orde Helm en fluohesje rechts afslaat links afslaat Wees steeds alert

Hallo zesdeklasser, afspraken fiets tiptop in orde Helm en fluohesje rechts afslaat links afslaat Wees steeds alert presenteert Het fietsparcours Hallo zesdeklasser, Je zag daarnet het parcours voor het fietsexamen. Voor we het parcours samen eens overlopen, is het toch heel belangrijk om wat afspraken op een rijtje

Nadere informatie

Routebeschrijving. Mountain bike. Hives

Routebeschrijving. Mountain bike. Hives Routebeschrijving Mountain bike Hives Route 01-10 km Route 01-10 km GRAVIER - CROIX DE CIELLE BOIS DE LA ROCHE - over de brug «pont du Gravier» gaan. - neem rechts «rue de la Gare». - je rijdt over een

Nadere informatie

1. Start route Wijlre:

1. Start route Wijlre: Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt Bijzonderheden : 12 KM : Limburg : Wijlre-Gulpen : Wijlre of Gulpen : Wijlre P Marchierstraat : Gulpen P Zwembad : Heuvels met enkele klimmetjes, en mooi vergezichten

Nadere informatie

: Zuidwolderweg 38 : 7932 PR Echten. Bijzonderheden : onverhard 80% : heide, bos en ven : Versie februari Restaurant Boszicht

: Zuidwolderweg 38 : 7932 PR Echten. Bijzonderheden : onverhard 80% : heide, bos en ven : Versie februari Restaurant Boszicht Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 17 KM : Drenthe : Echten : P van Restaurant Boszicht : Zuidwolderweg 38 : 7932 PR Echten RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD = Rechtdoor ri. = Richting Bijzonderheden :

Nadere informatie

Luistertocht St. Vith-Amel. Wegbeschrijving

Luistertocht St. Vith-Amel. Wegbeschrijving Luistertocht St. Vith-Amel Dappere bevolking, blauwe steen en goudkoorts Wegbeschrijving Start: Tourist Info St. Vith, Hauptstr. 43 (zijingang van het stadhuis). De tocht start met een wandeling door St.

Nadere informatie

WANDELFOTOZOEKTOCHT DOORNZELE-KANAALZIJDE

WANDELFOTOZOEKTOCHT DOORNZELE-KANAALZIJDE WANDELFOTOZOEKTOCHT DOORNZELE-KANAALZIJDE De voorbije 2 jaar vormde de Vlaamse Landmaatschappij samen met haar partners een voormalig industrieterrein in Doornzele-Kanaalzijde (Evergem & Gent) om tot een

Nadere informatie

Vertrekpunt. Vertrekpunt

Vertrekpunt. Vertrekpunt RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD = Rechtdoor ri. = Richting Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt Eelde Vertrekpunt Haren Bijzonderheden : 16 KM : Drenthe : Eelde en Haren : P Museum de Buitenplaats : Hoofdweg

Nadere informatie

ADVIES FIETSROUTE HENGSTDIJK - VOGELWAARDE - HULST

ADVIES FIETSROUTE HENGSTDIJK - VOGELWAARDE - HULST HENGSTDIJK - VOGELWAARDE - HULST TOTALE FIETSROUTE HENGSTDIJK - VOGELWAARDE-HULST VANUIT HENGSTDIJK Vertrek: voor de school. Fiets richting Vogelwaarde via de Hengstdijkse Kerkstraat. Let op: fiets achter

Nadere informatie

FIETSPROEF BERLAAR (nieuw parcours - gezien wegenwerken in het dorp)

FIETSPROEF BERLAAR (nieuw parcours - gezien wegenwerken in het dorp) FIETSPROEF BERLAAR (nieuw parcours - gezien wegenwerken in het dorp) START FIETSPROEF Goed langs de rechterzijde van de straat rijden tot op het einde. Aan het kruispunt moet je oversteken en linksaf het

Nadere informatie

Weblokatie:

Weblokatie: Cursusdag 1: Les lokatie. Boeverbos: Koning Leopold III-Laan 41, 8200 Sint-Andries (Brugge). Routebeschrijving naar de Schellemolen te 8340 Damme Damse Vaart-West GPS: 51.250457,3.277681 Vertrek vanaf

Nadere informatie

Wees dus stip op tijd op 06u30 aan het voorportaal van de kerk op de markt in Staden.

Wees dus stip op tijd op 06u30 aan het voorportaal van de kerk op de markt in Staden. Welkom! De tocht vertrekt vanuit Staden en gaat over Langemark-Poelkapelle en Bikschote naar de IJzerwake in Steenstraten. Zij beslaat 19,250 km, dit komt neer op iets minder dan vier uur stappen. Als

Nadere informatie

Wandelen rond Groningen

Wandelen rond Groningen Wandelen rond Groningen Wandeling: Onnen - Noordlaren - Appelbergen Vanuit Onnen door de Onnerpolder naar Nordlaren en door Appelbergen weer terug Omgeving: Afstand: Omschrijving: Auteur(s): Zuid 14,0km

Nadere informatie

De kerktoren was voor een aantal fotografen meermaals de interessantste plek om het dorp

De kerktoren was voor een aantal fotografen meermaals de interessantste plek om het dorp Lenzen door de luiken De kerktoren was voor een aantal fotografen meermaals de interessantste plek om het dorp vanuit de dichtste hemel te bekijken. Door de hoge luiken fotografeerden ze in de vier windrichtingen.

Nadere informatie

*** L E G E N D E. Moeilijkheidsgraad van het knooppunt: * niet echt moeilijk ** opletten geblazen *** ogen en oren wijd open!

*** L E G E N D E. Moeilijkheidsgraad van het knooppunt: * niet echt moeilijk ** opletten geblazen *** ogen en oren wijd open! L E G E N D E *** Moeilijkheidsgraad van het knooppunt: * niet echt moeilijk ** opletten geblazen *** ogen en oren wijd open! Kijk naar, maak oogcontact met Linkerarm uitsteken Rechterarm uitsteken Fietstraject

Nadere informatie

2. Start wandeling Loop vanuit Cultuurhuis de Paulus naar rechts, naar de stoplichten Ga rechtsaf Stop bij foto A (Leidsestraatweg nummer 16)

2. Start wandeling Loop vanuit Cultuurhuis de Paulus naar rechts, naar de stoplichten Ga rechtsaf Stop bij foto A (Leidsestraatweg nummer 16) Fotowandeling langs de route van de tram 1. Start Cultureel Centrum de Paulus Expositie van de Blauwe Tram Filmbeelden Blauwe Tram Ophalen fotowandeling Uitleg fotowandeling. Met behulp van de uitgeschreven

Nadere informatie

Campus Onze-Lieve-Vrouw (zetel Reepkaai 4, 8500 Kortrijk

Campus Onze-Lieve-Vrouw (zetel Reepkaai 4, 8500 Kortrijk Wegbeschrijving naar onze campussen Campus Onze-Lieve-Vrouw (zetel Reepkaai 4, 8500 Kortrijk Aan het einde van de Brugsesteenweg, aan de verkeerslichten rijdt u rechtsaf richting Menenpoort. Ter hoogte

Nadere informatie

Lichtervelde Lichtervelde

Lichtervelde Lichtervelde Bewegen is de nummer één als het op gezondheid aankomt. Als je dit samen kan doen met familie/ vrienden/collega s geeft dit een extra boost! Wil je een uitdaging aangaan met hen om meer te bewegen? Dat

Nadere informatie

070/ De Lijn Vlaams-Brabant Martelarenplein 19, 3000 Leuven

070/ De Lijn Vlaams-Brabant Martelarenplein 19, 3000 Leuven 240 BRUSSEL - WEMMEL MARKT 241 BRUSSEL - WEMMEL - STROMBEEK DRIJPIKKEL 242 BRUSSEL - WEMMEL - ASSE 243 BRUSSEL - WEMMEL - ZELLIK DRIE KONINGEN Film 242 241 243 241 242 243 242 241 243 241 240 243 241 242

Nadere informatie

Deel 4 D1 Brabantdam

Deel 4 D1 Brabantdam Deel 4 D1 Brabantdam Tot aan het St Annaplein In de Belle Epoque had je de Brabantstraat en de Brabantdam. De Brabantstr liep van de Vogelmarkt tot aan het François Laurentplein. Deze straat is een van

Nadere informatie

Route fietstocht 10 mei 2018

Route fietstocht 10 mei 2018 Start bij de Antwoordkerk, ga rechtsaf de Kruisnetlaan op en ga even verderop weer rechtsaf het fietspad op, net na een sportveld. Hierna rechtdoor richting fietspad langs de Oude Maas, ga daar linksaf

Nadere informatie

Van de Maas (Givet) naar de Heilige Maagd met gouden Hart

Van de Maas (Givet) naar de Heilige Maagd met gouden Hart Van de Maas (Givet) naar de Heilige Maagd et gouden Hart U kan Givet bereiken vanuit Beauraing of Dinant et de bus. Uitrusting : wandelschoenen en fluorescerend hesje voor de wandelaars; fietshel en fluorescerend

Nadere informatie

Historische wandeling Ommoordseweg

Historische wandeling Ommoordseweg Historische wandeling Ommoordseweg In ons boekje Ommoordseweg van begin tot eind hebben wij geprobeerd de verdwenen weg en de verleden tijd voor u te laten herleven. Met die in gedachten is het verkennen

Nadere informatie

Wandelen Wandelroute Leuvenumse Bos, bij Ermelo

Wandelen Wandelroute Leuvenumse Bos, bij Ermelo Wandelen Wandelroute Leuvenumse Bos, bij Ermelo 5 km Waar Leuvenumse bossen Vertrekpunt Parkeerplaats Poolseweg [https://maps.google.com/? q=52.3032,5.71531] Gevarieerde wandelroute langs de Leuvenumse

Nadere informatie

67ste Brussel - Opwijk Cat 1.13 IC1 BELOFTEN

67ste Brussel - Opwijk Cat 1.13 IC1 BELOFTEN MEISE WOLVERTEM Officiele start De renners verzamelen om 12.50 uur in in de Populierenlaan, Driesstraat -, rechts Merchtemsestwg Merchtemsestwg (N211) Officiële start ter hoogte van tankstation MAES MERCHTEM

Nadere informatie

Gemeente Veghel. De Bunders. Water- wandelroute

Gemeente Veghel. De Bunders. Water- wandelroute Gemeente Veghel De Bunders Water- wandelroute Water- wandelroute De Bunders 2 In de wijk De Bunders ligt een gescheiden rioolstelsel Dat wil zeggen dat het regenwater van de straat niet via het riool wordt

Nadere informatie

Stichting Evenementen Neede 76 Fietspuzzeltocht 2019 Wij wensen u veel fietsplezier!

Stichting Evenementen Neede 76 Fietspuzzeltocht 2019 Wij wensen u veel fietsplezier! 1 Start: Tabakorie Rona Oudestraat 6 in Neede 1. Fiets weg van het centrum en ga bij de kruising links. 2. Bij de vlearmuizen rotonde volg Wheemergaarden. 3. Ga bij deze steen rechtsaf en volg het Laantje

Nadere informatie

Fietsactieplan

Fietsactieplan Fietsactieplan 2018-2024 Inleiding Het is een ervaringsgegeven dat er in Asse relatief weinig gefietst wordt. Dat is vreemd omdat Asse door zijn gunstige ligging een enorm potentieel voor fietsers biedt.

Nadere informatie

Bron: www.pilionwalks.com Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1

Bron: www.pilionwalks.com Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1 2. Lefokastro Argalasti Kalamos Lefokastro Een prachtige en afwisselende wandeling vanaf de Pagasitische kust bij Lefokastro omhoog, gedeeltelijk langs een door steeneiken omzoomde kalderimi (stenen pad),

Nadere informatie

STRUIN BULLETIN Ommetje B

STRUIN BULLETIN Ommetje B STRUIN BULLETIN Ommetje B Versie: maart 2018 Gofferts Groen Door Frans Sijben Nijmegen Dit struinommetje brengt u in een dik uur naar een van de vele parken in Nijmegen. Temidden van straten en woningen

Nadere informatie

-loop richting de radiomast -ga VOOR de radiomast links en loop over een betonnen pad richting de berg die voor u ligt -negeer afslagen links en

-loop richting de radiomast -ga VOOR de radiomast links en loop over een betonnen pad richting de berg die voor u ligt -negeer afslagen links en Route: langs de watermolens van Arroyomolinos naar Montanchez Start en eindpunt: Arroyomolinos Lengte: 13 km Moeilijkheidsgraad: stijgen en dalen, gemiddeld Duur: 4/5 uur Kenmerken:Een prachtige rondwandeling

Nadere informatie

De van Gogh Fietsroute

De van Gogh Fietsroute Vincent van Gogh is met de Snikke, de trekschuit, gevaren van Hoogeveen naar Nieuw- Amsterdam. Kort buiten Hoogeveen passeerde hij de plek waar nu het dorpje Geesbrug ligt. Het dorpje waar Bed en Breakfast

Nadere informatie

Vanuit het noorden. Vanuit Merksem en Luchtbal. Vanuit Deurne-Noord. Vanuit het oosten. Vanuit Deurne-Zuid en Borgerhout.

Vanuit het noorden. Vanuit Merksem en Luchtbal. Vanuit Deurne-Noord. Vanuit het oosten. Vanuit Deurne-Zuid en Borgerhout. FIETSBEREIKBAARHEID Adres: DOCUMENTATIECENTRUM ATLAS Carnotstraat 110 2060 Antwerpen Telefoon: 03 338 71 60 De provincie Antwerpen draagt duurzame mobiliteit en milieu hoog in het vaandel en plaatst daarbij

Nadere informatie

FIETSEN IN SINT ISIDORUSHOEVE

FIETSEN IN SINT ISIDORUSHOEVE FIETSEN IN SINT ISIDORUSHOEVE ROUTE 32 km Deze fietsroute start in het centrum van Sint Isidorushoeve en gaat door de vier marken die rond de hoeve liggen. Een prachtig kleinschalig hoevenlandschap afgewisseld

Nadere informatie

Luistertocht Burg-Reuland. Wegbeschrijving

Luistertocht Burg-Reuland. Wegbeschrijving Luistertocht Burg-Reuland Burchtlieden uit Reuland, Eifel-gotiek en snelle postkoetsen Wegbeschrijving Start: Tourist Info Reuland-Ouren, Kulturhaus, Dorf 135 in Burg- Reuland (vroeger Dorf 106 a). Parkeermogelijkheden

Nadere informatie

RE-CREATIEVE BOERDERIJ DE GANZENHOF

RE-CREATIEVE BOERDERIJ DE GANZENHOF FOTOPUZZELTOCHT RE-CREATIEVE BOERDERIJ DE GANZENHOF 1. Vertrek vanaf de inrit rechtsaf het fietspad op. 2. Na 350 mtr. Linksaf Beverdijcken in. Vrg. 1 Tel de huisnummers van de Beverdijcken bij elkaar

Nadere informatie

Auto- en motorroute. Gemeente Roermond. Midden-Limburg. Overzichtskaart. Route informatie. Lengte: 39 km

Auto- en motorroute. Gemeente Roermond. Midden-Limburg. Overzichtskaart. Route informatie. Lengte: 39 km Gemeente Roermond Overzichtskaart Route informatie Lengte: 39 km Deze route brengt je door de gemeente Roermond en alle kerkdorpen van de gemeente Roermond. Je ontdekt tijdens de route waarom Roermond

Nadere informatie

Steun Het Drentse Landschap

Steun Het Drentse Landschap Steun Het Drentse Landschap In Drenthe vind je nog échte stilte en kostbare natuur. Je vindt er plekjes om even weg te dromen, uitzichten om nooit te vergeten en alle ruimte voor stevige wandelingen met

Nadere informatie

WANDEL MEE VOOR KWALITEITSVOL WONEN

WANDEL MEE VOOR KWALITEITSVOL WONEN WANDEL MEE VOOR KWALITEITSVOL WONEN WANDELTOCHT VARENWINKEL Beste inwoner van Herselt, Dankuwel dat u met ons mee stapt om vooruit te kijken in de tijd! We willen Herselt hertekenen, samen met u. We doen

Nadere informatie

Toeristische route VAN STATION VENLO via GRUBBENVORST VELDEN VENLO

Toeristische route VAN STATION VENLO via GRUBBENVORST VELDEN VENLO Toeristische route VAN STATION VENLO via GRUBBENVORST VELDEN VENLO Scootmobielroute : Vanaf station Venlo - Grubbenvorst - Velden - Venlo. Voor rolstoelers, scootmobielen, fietsers en wandelaars. 1. We

Nadere informatie

U start bij het beeld van Albert Mol en loopt de Dorpsstraat in richting de kerk.

U start bij het beeld van Albert Mol en loopt de Dorpsstraat in richting de kerk. Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 20 KM : Gelderland - Achterhoek : Laren : Plein bij (div horeca) : Deventerweg 1 : 7245 AW Laren RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD = Rechtdoor ri. = Richting Bijzonderheden

Nadere informatie

Steun Het Drentse Landschap

Steun Het Drentse Landschap Steun Het Drentse Landschap In Drenthe vind je nog échte stilte en kostbare natuur. Je vindt er plekjes om even weg te dromen, uitzichten om nooit te vergeten en alle ruimte voor stevige wandelingen met

Nadere informatie

Wandelklassieker Wirdum-Wirdum-Wirdum

Wandelklassieker Wirdum-Wirdum-Wirdum Wandelklassieker Wirdum-Wirdum-Wirdum 14-16 september 2017 Wirdum Frl Wirdum Gn Wirdum Dtsl Belangrijke gegevens Deel 1: Wirdum Frl Wirdum Gn (91,1 km) Wirdum Frl Marum: Marum Groningen (Hereplein): Groningen

Nadere informatie

Cornelis Bok Fietsroute rondom Schagen

Cornelis Bok Fietsroute rondom Schagen Cornelis Bok Fietsroute rondom Schagen Versie 0.1-01/09/2010 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

" Non - Stop " Seniorenwerking vnr - vzw

 Non - Stop  Seniorenwerking vnr - vzw Plaats : BEERSEL Naam wandeling : KESTERBEEKBRONWANDELING Lengte wandeling : 7 km 800 meter. Duur wandeling : 1 uur 57 min. Gemiddelde Snelheid : 4 km/h Aard van de wegen : De wandeling loopt over betonwegjes

Nadere informatie

Barntrup Lippenland. Over de Beckerberg langs de 'Grensweg' Niedersachsen - Nordrhein Westfalen. 3 uur - 9 Km hoogtemeters

Barntrup Lippenland. Over de Beckerberg langs de 'Grensweg' Niedersachsen - Nordrhein Westfalen. 3 uur - 9 Km hoogtemeters Barntrup Lippenland Over de Beckerberg langs de 'Grensweg' Niedersachsen - Nordrhein Westfalen 3 uur - 9 Km - 230 hoogtemeters Deze korte rondwandeling door het Lippenland bij Barntrup, gaat over brede

Nadere informatie

tuinwijk vogelenbuurt pijlsweerd wijk c Utrecht CS Met de trein naar Utrecht

tuinwijk vogelenbuurt pijlsweerd wijk c Utrecht CS Met de trein naar Utrecht Met de trein naar Utrecht In het Centraal Station loopt u door "Hoog Catharijne" naar de uitgang "Vredenburg". Op het plein loopt u langs het Muziekcentrum richting het kantorencentrum La Vie de "Lange

Nadere informatie

FIETSOSTRADE ANTWERPEN-ESSEN

FIETSOSTRADE ANTWERPEN-ESSEN ROUTEBESCHRIJVING DIENST MOBILITEIT Departement Ruimtelijke Ordening en Mobiliteit FIETSOSTRADE ANTWERPEN-ESSEN Hieronder vind je een routebeschrijving van de fietsostrade Antwerpen-Essen van Antwerpen-Luchtbal

Nadere informatie

Mokerheide en Mokerplas

Mokerheide en Mokerplas Korte Struin 10 September 2017 Struinbulletin Mokerheide en Mokerplas Zicht op de Mokerplas Startpunt N271 Plasmolen bij bushalte Rijksweg / Witteweg Plasmolen. Openbaar vervoer: Trein Nijmegen Centraal

Nadere informatie

www.wandelwiki.be Landgoederen Klarenbeek en De Haere. 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk

www.wandelwiki.be Landgoederen Klarenbeek en De Haere. 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk Landgoederen Klarenbeek en De Haere. We wandelen met Lupus in het overgangsgebied tussen de voormalige Zuiderzee en de Veluwe. Doornspijk is een overwegend agrarische

Nadere informatie

STRUIN BULLETIN KORTE STRUIN 4. Rondje Mook Anders. Aangepaste Versie Maart 2011. Een wandeling langs de Limburgs Gelderse Grens

STRUIN BULLETIN KORTE STRUIN 4. Rondje Mook Anders. Aangepaste Versie Maart 2011. Een wandeling langs de Limburgs Gelderse Grens STRUIN BULLETIN KORTE STRUIN 4 Rondje Mook Anders Aangepaste Versie Maart 2011 Zicht op de Mookerheide Een wandeling langs de Limburgs Gelderse Grens Door: Frans Sijben - Nijmegen Korte Struin 4: Rondje

Nadere informatie

Cursusdag 10: Locatie. Ename (Oudenaarde): Erfgoedcentrum Lotharingenstraat

Cursusdag 10: Locatie. Ename (Oudenaarde): Erfgoedcentrum Lotharingenstraat Cursusdag 10: Locatie. Ename (Oudenaarde): Erfgoedcentrum Lotharingenstraat Lesdag 10 gaat door in Ename. In de namiddag worden de Fauconniersmolen te Oordegem (Lede) en de Van Hauwermeirs watermolen te

Nadere informatie

Traject Assen - Anderen 11,5 km

Traject Assen - Anderen 11,5 km 1 Hondsrugpad Assen - Drouwen Traject Assen - Anderen 11,5 km Deze Assen variant is een afsplitsing van het Hondsrugpad tussen Emmen en Groningen. Het begint bij het station van Assen en gaat in zuidoostelijke

Nadere informatie

Speurroute Oude beroepen Apeldoorn 1900

Speurroute Oude beroepen Apeldoorn 1900 Speurroute Oude beroepen Apeldoorn 1900 Routebeschrijving en tips voor de begeleider Benodigdheden: - speurboekje voor elk kind - potlood voor elk kind - route en beschrijving voor de begeleider START

Nadere informatie

Route beschrijving 1 naar de eendenkooi Maaspoort. Vanaf afslag 20 Rosmalen van de snelweg A2. Parkeren.

Route beschrijving 1 naar de eendenkooi Maaspoort. Vanaf afslag 20 Rosmalen van de snelweg A2. Parkeren. Route beschrijving 1 naar de eendenkooi Maaspoort. Vanaf afslag 20 Rosmalen van de snelweg A2. Rij over de Bruistensingel richting s-hertogenbosch Rij langs het Shell benzinestation. (volg het bord Avonturenland).

Nadere informatie

Monumenten fietsroute Nijbroek

Monumenten fietsroute Nijbroek Monumenten fietsroute Nijbroek Ter gelegenheid van de Open Monumentendag op 12 september 2015 is voor de Nijbroekse polder een speciale fietsroute samengesteld die u langs tal van rijks- en gemeentelijke

Nadere informatie

4.2 DE IJSSELVALLEIROUTE een fietsroute van 120 kilometer. Deze route is gebaseerd op de ANWB/VVV toeristenkaart, schaal 1:100.000

4.2 DE IJSSELVALLEIROUTE een fietsroute van 120 kilometer. Deze route is gebaseerd op de ANWB/VVV toeristenkaart, schaal 1:100.000 Overijssel 4.2 DE IJSSELVALLEIROUTE een fietsroute van 120 kilometer. Deze route is gebaseerd op de ANWB/VVV toeristenkaart, schaal 1:100.000 Deze route kunt u vanuit twee startplaatsen (Deventer, station

Nadere informatie

TOURPLANNING QUENTIN DUJARDIN QUARTET. Januari 2011

TOURPLANNING QUENTIN DUJARDIN QUARTET. Januari 2011 TOURPLANNING QUENTIN DUJARDIN QUARTET Januari 2011 Organisatie vzw Frederik Goossens, Mik Torfs t 09 225 44 56 0478 36 21 78 e mik.torfs@jazzlabseries.be - frederik.goossens@jazzlabseries.be s www.jazzlabseries.be

Nadere informatie

osg Hendrik Mol s Westfriese Omringdijkproject 2005 Route Schagen - Kolhorn uitgevoerd door:

osg Hendrik Mol s Westfriese Omringdijkproject 2005 Route Schagen - Kolhorn uitgevoerd door: osg Hendrik Mol s Westfriese Omringdijkproject 2005 Route Schagen - Kolhorn uitgevoerd door: 1... 2... 3... 4... 5... 1 Schagen - Kolhorn Fiets vanaf het schoolplein rechtsaf richting fietstunnel. Ga na

Nadere informatie

Een fietstocht voor jong en oud, klein en groot! FIETSZOEKTOCHT. tot 27 augustus

Een fietstocht voor jong en oud, klein en groot! FIETSZOEKTOCHT. tot 27 augustus Fietsen door Buken, Tildonk, en Relst Een fietstocht voor jong en oud, klein en groot! FIETSZOEKTOCHT 5 juli ± 20 km van tot 27 augustus Fietszoektocht Kampenhout +_ 20 km Start 5 juli Vragenlijst Kampenhout

Nadere informatie

de straat van toen Koningstraat Naaldwijk

de straat van toen Koningstraat Naaldwijk de straat van toen Koningstraat Naaldwijk 1 Nummer 1 en 3: bakker Joris Boon. Rond 1885 kwam bakker Leendert Boon vanuit s-gravenzande naar Naaldwijk. Zoon Joris, vooraan op deze foto, nam de zaak over

Nadere informatie

Bron: Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1

Bron:  Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1 2. Lefokastro Argalasti Kalamos Lefokastro Een prachtige en afwisselende wandeling vanaf de Pagasitische kust bij Lefokastro omhoog, gedeeltelijk langs een door steeneiken omzoomde kalderimi (stenen pad),

Nadere informatie

Hurtebise - Beauraing : van het benedictinessenklooster van Hurtebise, in de buurt van S thubert, naar het Heiligdom van Beauraing

Hurtebise - Beauraing : van het benedictinessenklooster van Hurtebise, in de buurt van S thubert, naar het Heiligdom van Beauraing Hurtebise - Beauraing : van het benedictinessenklooster van Hurtebise, in de buurt van S thubert, naar het Heiligdom van Beauraing Deze route volgt veelal kalme asfaltwegen. Ze vertrekt aan het klooster

Nadere informatie