INDUSTRIËLE TECHNIEKEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INDUSTRIËLE TECHNIEKEN"

Transcriptie

1 Onderhoudsmechanica 078/ Lagers Lastechnieken Warmtepompen Pompen Metaalconstructeur Bedrijfselektriciteit PLC INDUSTRIËLE TECHNIEKEN Koelmonteur Reducties Koppelingen Koeltechniek MIG/MAG lassen CNC techniek Automatisering Storing zoeken Mobiele hydraulica Schemalezen Hoogspanning Riemen Smering Meet- en regeltechniek Koelcertificering Liftmonteur (elektro) Hydraulica Motoren Kettingen (elektro) Pneumatica Airco BA4/BA5 Tekenen Servohydrauliek Mechatronica Sensoren Polyvalent lasser TIG lassen Microcontrollers Ventilatoren Elektronica Warmtecamera s

2 078/ VOORWOORD INDUSTRIËLE TECHNIEKEN HANDEN UIT DE MOUWEN Niet voor niets de slogan van de industriële en technische opleidingen van Syntra West. Het opleiden van technisch (al dan niet geschoold) personeel is dé sleutel tot succes voor de toekomst. Syntra West werkt hieraan volop mee in samenspraak met de bedrijfswereld. De trainingen, inhouden en methodieken ontstaan in nauwe samenwerking met diverse bedrijven. Om het hoge niveau van deze opleidingen te kunnen waarborgen investeert Syntra West continu in trainers en in didactisch materiaal. Talrijke referenties uit diverse sectoren zijn getuige van ons kwalitatief aanbod en onze doelgerichte aanpak. Syntra West voorziet in een brede basis aan technische opleidingen om stelselmatig via een bovenbouw ook de hogere niveaus uit te bouwen. AANPAK Een technische opleiding past niet altijd in de agenda van uw medewerkers. Daarom biedt Syntra West ook opleidingen op maat aan. Dat kan een variant zijn van één van onze opleidingen, toegespitst op thema's die specifiek voor uw organisatie van belang zijn. Zo werken wij efficiënter, en bespaart u kosten en tijd. Op maat betekent dat we samen in nauw overleg zoeken naar de beste locatie, het gewenste tijdstip, de juiste leerinhoud en leermethodes met de juiste trainer. M.a.w. kostenefficiënt en toegespitst op uw organisatie. Alle technische leersessies worden steeds didactisch opgevat volgens het pedagogische principe van het aanschouwelijk leren. D.w.z. dat telkens gestart wordt vanuit een noodzakelijke theoretische (zo nodig wettelijke) voorbeschouwing op de praktijk. Technici zijn echte doeners, dus wordt dit beperkt tot het noodzakelijke. Heeft u algemene vragen, inhoudelijke vragen of zelfs voorstellen tot nieuwe mogelijke opleidingen aarzel dan niet ons te contacteren. Kürt DEMURIE Business Development Manager kurt.demurie@syntrawest.be Yoica STOFFYN Opleidingscoördinator Yoica.stoffyn@syntrawest.be Heidi DESOMER Projectverantwoordelijke heidi.desomer@syntrawest.be

3 078/ SAMENWERKEN KRACHTEN BUNDELEN EN KENNIS DELEN Kennisontwikkeling in deze complexe wereld van verandermanagement en projectmanagement kan niemand alleen. Daarom zoeken wij steeds naar initiatieven om samenwerkingsverbanden aan te gaan met bedrijven, opleidingsinstellingen, trainers, sectorfondsen, die complementair zijn aan onze dienstverlening. Op deze manier maken we ons nieuwe kennis eigen en delen, vergaren, ontwikkelen en verbinden we onze kennis met anderen. PROJECTWERKING Door deel te nemen aan diverse Europese subsidieprogramma's zorgen we voor kennisuitwisseling en alternatieve financiering van Syntra West en ondersteunt het bedrijven bij subsidiewerving in het kader van de ESF-oproep Mensgericht Ondernemen. ERKENNINGEN Naast de samenwerkingen zijn er ook erkenningen door verschillende instanties en sectorfondsen, wat de klant ten goede komt natuurlijk. Uiteraard is Syntra West ook erkend voor het ontvangen van opleidingscheques en betalingen via KMO-portefeuille.

4 078/ TECHNICITEIT OP NIVEAU OP NIVEAU Om het iedereen wat duidelijker te maken proberen we de verschillende opleidingen in te delen in verschillende niveaus. Aan de hand daarvan heb je ook een beetje een idee van het gewicht van de opleiding. 1 = Topniveau, manager, supervisor, toptechnieker, hoofd uitvoerder, 2 = Gevorderd, technicus, hoofdmonteur, engineer, chef, voorman, installateur, adviseur, 3 = Degelijk Basisniveau, technieker, monteur, lijnverantwoordelijke, servicedienst, 4 = Instapniveau, geïnteresseerde, operator, basistechnieker, lijnmedewerker, OT ONDERNEMES TRAJECT OT staat voor Ondernemers Traject : Denk maar aan erkende basiscomponenten en actualisaties. Het ondernemerstraject bij Syntra West is erkend door de Vlaamse Gemeenschap. Als je slaagt, ontvang je een getuigschrift. Via de opleiding bedrijfsbeheer kan je voldoen aan de vereisten van de vestigingswet en mag je als zelfstandige aan de slag. Bovendien geniet je nog bijkomende voordelen want heel wat opleidingen komen in aanmerking voor educatief verlof en je kunt betalen met opleidingscheques en 50% besparen dankzij de Vlaamse overheid. BLENDED LEARNING Syntra West gaat mee met z n tijd en organiseert ook e-learning en blended learning. Een combinatie van online leren en contactonderwijs" of " Een combinatie van campusonderwijs en e-learning technologie, types instructie, leertheoretische uitgangspunten of didactische strategieën De perfecte aanvulling voor cursisten die zich wat meer zelfstandig en op eigen tempo willen verdiepen in verschillende thema s. DAGOPLEIDINGEN We zien een trend van avondopleidingen naar dagopleidingen maar ook van 3 jaar avondopleiding naar 1 jaar voltijdse dagopleiding met stage! Ook op deze trend proberen we in te spelen door diverse opleidingen onder diverse vormen aan te bieden.

5 078/ COMPETENTIES / KENNISTEST SCREENEN VAN TECHNICI Competentiemanagement meten en in kaart brengen van competenties De kracht van de opleidingen is dat er van bij de aanvang kan vertrokken worden van de kennis en vaardigheden waarover de trainee reeds beschikt. De screening van de trainees door middel van onze Softwaretool laat ons toe om zowel technische kennis als gedragsmatige vaardigheden te detecteren. Eenmaal in kaart gebracht en geëvalueerd, worden op een intensieve manier de aanwezige competenties verder aangescherpt en tekorten weggewerkt. Die flexibiliteit wordt mogelijk gemaakt door de modulaire opbouw van het opleidingspakket en de praktische aanpak. Maar hoe staat het met mijn effectieve technische kennis? Ook hierop kunnen we inspelen en kunnen we de technische kennis effectief testen met kennistesten. Dit kan een combinatie zijn van meerkeuzevragen, invulvragen maar ook mondelinge en effectief doevragen: Zoek de fout in dit elektrisch schema (tijdens deze opdrachten moet je al wat je denkt ook zeggen zodat we een duidelijk beeld kunnen vormen zowel van methodiek, logische redenering en effectiviteit). Hiervan kunnen we u dan uiteraard ook op neutrale manier rapporteren.

6 078/ TECHNISCH ADVIES WILT U TECHNISCH ADVIES? We hebben heel wat technische kennis in huis; dagdagelijks komen we in contact met tal van technici met hun specifieke vragen en problemen. We geven allerhande opleidingen maar soms past het niet, kun je niet zo lang wachten tot een opleiding start of is een in company verhaal niet nodig of niet haalbaar We spelen hierop in door u alsnog vlot te helpen onder de vorm van TECHNISCH ADVIES. Enkele voorbeelden: een verkorte uiteenzetting over een bepaald slijtageprobleem van lagers Een no nonsens benadering van wat je wil weten over industriële ventilatoren Een rondgang in uw bedrijf om enkele knelpunten eens in kaart te brengen een praktische uiteenzetting ivm specifieke meetinstrumenten of andere equipering (trilling meters, warmtecamera, ) Hiervoor rekenen we 95 per uur per persoon (max 4 personen) We werken met blokken van 2 uur!

7 UW TECHNICI SCREENEN Industriële elektriciteit Het in kaart brengen van de competenties, kennis en vaardigheden van uw technici is een belangrijke schakel in het proces naar continu verbeteren: zo kunnen de aanwezige competenties verder aangescherpt en tekorten weggewerkt worden. Alles resulteert in een neutraal adviesrapport dat u een duidelijker beeld geeft van uw technisch team. Het is niet altijd evident om technici te vinden daarom moeten we in ieder geval al de juiste mensen op de juiste plaats inschakelen! Soms een moeilijke en gevoelige zaak. Vandaar onze neutrale testen op neutrale plaats, met neutraal advies: In deze screening toetsen we uw technici op 3 gebieden: PROGRAMMA COMPETENTIES (250 vragen) Technische competenties Elektriciteit Technische competenties Mechanica Gedragscompetenties, ook veiligheid, werkorganisatie Probleemanalyse & probleemoplossende competenties KENNIS (250 vragen) Elektriciteit Automatisering en besturing Meet- en regeltechniek Onderhoudsmechanica Pneumatica Hydraulica VAARDIGHEDEN (verschillende opdrachten) Onder technische begeleiding zeggen wat men denkt en wat men doet: Technische interventies doen aan de hand van werkfiches zoals in het bedrijfsleven. Zowel mechanisch als elektrisch en ook tijdsgebonden. Schema s lezen, interpreteren, motoren schakelen, metingen uitvoeren, (de) montage, koppeling uitlijnen, V-riemen opleggen, transportband uitlijnen, allemaal volgens de code van de goede parktijk. We kijken naar: Aanpak, kennis, inzicht, logica, veiligheid, methodiek foutzoeken, concentratie, handigheid, snelheid, orde en structuur en correctheid PRAKTISCHE INFO 1 volledige dag Max. 6 deelnemers; 600 per persoon Veiligheidsschoenen en werkkledij meebrengen.

8 Syntra West

9 TRAINERS AAN HET WOORD TRAINERS AAN HET WOORD Hendrik LEFEBVRE Technical trainer Syntra West Als zoon van een vlashandelaar werd de KMO-mentaliteit er met de paplepel ingegeven. Studeerde af als technisch ingenieur en heeft 30j ervaring opgebouwd als verantwoordelijke voor het technisch onderhoud en als ontwerper van confectieautomaten in West-Europa en Noord- Amerika. Nu drijvende kracht achter ons kenniscentrum van industriële onderhoudsmechanica (POYO-centrum) in Syntra West. Zeer praktisch en eenvoudige aanpak. Alles wat een mecanicien moet kennen & kunnen om een fabriek te laten draaien! praktische kennis! Goeie techniekers? Bijscholen én vooral héél veel Ervaring opdoen! Rudy BEULENS, Technical trainer Syntra West Echte technieker in hart en nieren; van kleins af opgegroeid tussen de machines en techniek. Maar ook avonturier en levensgenieter. Heeft heel wat ervaring in de onderhoudswereld en is gecertificeerd koeltechnieker. Precies, zin voor orde, netheid en veiligheid. Weet de cursisten keer op keer te boeien en mee te trekken in dat technische verhaal Gedrevenheid & Passie! Naast onze vaste trainers werken we met tientallen ervaren freelance trainers; elk specialist in zijn vak. CENTER OF EXCELLENCE Ons Center of Excellence beschikt over de nieuwste technieken en materialen, geïnstalleerd in een moderne infrastructuur. Het Center of Excellence, medegefinancierd door het Interreg IVB North-Sea Programma, werd uitgebouwd binnen het Europees project "PoYo", in partnerschap met internationaal erkende trainingsorganisaties uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

10 PRIKKELENDE OPLEIDINGEN SBM SBM of voluit SYNTRA voor Bedrijf en Medewerkers verzorgt opleiding en begeleiding voor KMO s, grote bedrijven en (internationale) organisaties. Naast de open kalenderopleidingen in lesplaatsen, gespreid over West- en Oost-Vlaanderen, biedt SBM ook specifieke maatoplossingen en in house trainingen aan. Dit steeds in nauw overleg met de klant én op een uiterst flexibele en efficiënte wijze. Een uitgebreid luik management en skills trainingen wordt aangevuld met een brede waaier van technische opleidingen alsook beroepsgerichte taaltrainingen en IT trainingen voor gebruikers en professionals. ESCALA ESCALA: omdat uw organisatie ons uitgangspunt is Escala zag het levenslicht in de lente van Met als opdracht: doelgerichte en flexibele vorming aanbieden voor openbare besturen, social profit en non profit organisaties. Volledig toegespitst op hun specifieke situatie en de opleidingsbehoeften van hun medewerkers. Met de grootst mogelijke zorg voor kwaliteit. Zowel SBM als ESCALA behoren tot de Syntra West groep en heeft hierdoor meer dan 50 jaar ervaring in bedrijfstrainingen. Hiervoor wordt beroep gedaan op een uitgebreid en zorgvuldig geselecteerd docentennetwerk van meer dan 2500 vakspecialisten. De praktijkgerichte, no nonsens aanpak van Syntra, SBM en Escala staan garant voor een directe implementatie. INFO: 078/

11 ONS TEAM

SCREENING TECHNICI. Onderhoudsmechanica. Airco. Storing zoeken. Automatisering TRAINING COACHING ADVIES

SCREENING TECHNICI. Onderhoudsmechanica. Airco. Storing zoeken. Automatisering TRAINING COACHING ADVIES TRAINING COACHING ADVIES Metaalconstructeur SCREENING TECHNICI Informatie over onze aanpak en handleiding bij het lezen van het adviesrapport Koelmonteur Koppelingen Reducties Koeltechniek MIG/MAG lassen

Nadere informatie

Het Opleidingsatelier Voeding in de spotlights. 15 mei Roeselare

Het Opleidingsatelier Voeding in de spotlights. 15 mei Roeselare Het Opleidingsatelier Voeding in de spotlights 15 mei 2018 - Roeselare Verwelkoming Pieter Vancoillie Coördinator Fabriek voor de Toekomst Voeding POM West-Vlaanderen Het Opleidingsatelier van 2012 tot

Nadere informatie

Professionele bachelor elektromechanica

Professionele bachelor elektromechanica 1ste jaar (semester 1 en 2) 1ste jaar - gemeenschappelijk traject "Een stevige basis" 2de jaar (semester 3 en 4) 2de jaar - gemeenschappelijk traject "Een technologiebad" 3de jaar (semester 5 en 6) Afstudeerrichting

Nadere informatie

ECTS-fiche. 1. Identificatie HBO5. Code 7368 Lestijden 80 Studiepunten n.v.t. 100% Ingeschatte totale 160 studiebelasting

ECTS-fiche. 1. Identificatie HBO5. Code 7368 Lestijden 80 Studiepunten n.v.t. 100% Ingeschatte totale 160 studiebelasting ECTS-fiche 1. Identificatie Opleiding Elektro-mechanica HBO5 Module Pneumatica Code 7368 Lestijden 80 Studiepunten n.v.t. Mogelijkheid tot JA aanvragen vrijstelling Vereiste 100% aanwezigheid Ingeschatte

Nadere informatie

15% Modulair traject Technisch Operator. korting *

15% Modulair traject Technisch Operator. korting * Modulair traject Technisch Operator 15% korting * 1 Onderhoudsmechanica - Basis 2 Pneumatica 3 Onderhoudselektriciteit - Basis 4 Machineveiligheid en Kwaliteitsvol Werken I 5 Onderhoudsmechanica - Gevorderd

Nadere informatie

THINK CHAMELEON! DOE IETS MET JE KOSTBAAR TALENT VOOR TECHNIEK. industrial services SKILLS VOOR BEDRIJF EN MEDEWERKERS

THINK CHAMELEON! DOE IETS MET JE KOSTBAAR TALENT VOOR TECHNIEK. industrial services SKILLS VOOR BEDRIJF EN MEDEWERKERS THINK CHAMELEON! DOE IETS MET JE KOSTBAAR TALENT VOOR TECHNIEK. SKILLS VOOR BEDRIJF EN MEDEWERKERS industrial services We need skills! PRODUCTIE AANTAL TIJDSTIP DATUM LOCATIE PRIJS Expert in lean en productiemanagement

Nadere informatie

ECTS-fiche. Elektro-mechanica HBO5. toegepaste mechanica

ECTS-fiche. Elektro-mechanica HBO5. toegepaste mechanica ECTS-fiche Identificatie 1. Opleiding Elektro-mechanica HBO5 Module toegepaste mechanica Code 7369 Lestijden 80 Studiepunten n.v.t. Mogelijkheid tot JA aanvragen vrijstelling Vereiste aanwezigheid 100%

Nadere informatie

Studenten: stage en praktijkervaring zijn het meest waardevol in de opleiding, al doende leert men

Studenten: stage en praktijkervaring zijn het meest waardevol in de opleiding, al doende leert men Uitdaging Studenten: stage en praktijkervaring zijn het meest waardevol in de opleiding, al doende leert men docenten: Voordat een student op stage kan vertrekken is er een degelijke basisopleiding nodig.

Nadere informatie

LIMITATIEVE LIJST TIIOA Technische opleidingen Metaal & Industriële automatisering Voorbeelden van opleidingen en/of modules 1 Aandrijftechnieken 2

LIMITATIEVE LIJST TIIOA Technische opleidingen Metaal & Industriële automatisering Voorbeelden van opleidingen en/of modules 1 Aandrijftechnieken 2 LIMITATIEVE LIJST TIIOA Technische opleidingen Metaal & Industriële automatisering Voorbeelden van opleidingen en/of modules 1 Aandrijftechnieken 2 Oppervlaktebehandeling Aanmaken van verven en lasspuiten

Nadere informatie

Onderhoudsmonteur Elektromecanicien

Onderhoudsmonteur Elektromecanicien Onderhoudsmonteur Elektromecanicien Patrick De Locht Business Developer SYNTRA Limburg vzw Versie Augustus 2016 Patrick.delocht@syntra-limburg.be 1 Beschrijving traject Onderhoudstechnici in de industriële

Nadere informatie

ECTS-fiche. HBO5 Werkplekleren productieautomatisering Code 7392 Lestijden 80 Studiepunten n.v.t. 100 %

ECTS-fiche. HBO5 Werkplekleren productieautomatisering Code 7392 Lestijden 80 Studiepunten n.v.t. 100 % ECTS-fiche 1. Identificatie Opleiding Elektro-mechanica HBO5 Module Werkplekleren productieautomatisering Code 7392 Lestijden 80 Studiepunten n.v.t. Mogelijkheid tot JA aanvragen vrijstelling Vereiste

Nadere informatie

Factsheet DELIVERING DIGITAL PROFESSIONALS People

Factsheet DELIVERING DIGITAL PROFESSIONALS People Factsheet DELIVERING DIGITAL PROFESSIONALS People DELIVERING DIGITAL PROFESSIONALS People Onze experts brengen u digitale kennis en ervaring op locatie. Om voortdurend in te kunnen spelen op veranderende

Nadere informatie

SBM INDUSTRIAL SERVICES 1 TRAINING COACHING ADVIES NOOD AAN ON THE JOB GETRAINDE TECHNIEKERS? KEEP CALM AND THINK CHAMELEON. industrial services

SBM INDUSTRIAL SERVICES 1 TRAINING COACHING ADVIES NOOD AAN ON THE JOB GETRAINDE TECHNIEKERS? KEEP CALM AND THINK CHAMELEON. industrial services SBM INDUSTRIAL SERVICES 1 TRAINING COACHING ADVIES NOOD AAN ON THE JOB GETRAINDE TECHNIEKERS? KEEP CALM AND THINK CHAMELEON industrial services SBM INDUSTRIAL SERVICES 2 INHOUD 4 SBM Industrial Services

Nadere informatie

Opleiding. Elektromechanica. Code. Da2 PLC. Academiejaar 2015-2016. Semester: - 5&6 avondtraject. Studieomvang. 6 studiepunten.

Opleiding. Elektromechanica. Code. Da2 PLC. Academiejaar 2015-2016. Semester: - 5&6 avondtraject. Studieomvang. 6 studiepunten. Opleiding Elektromechanica Code Da2 PLC Academiejaar 2015-2016 Semester: - 5&6 avondtraject Studieomvang 6 studiepunten Totale studietijd 160 Aantal lestijden 80 Aandeel lestijden in afstandsonderwijs

Nadere informatie

OPTIMALISEER UW ONDERHOUDSAFDELING

OPTIMALISEER UW ONDERHOUDSAFDELING OPTIMALISEER UW ONDERHOUDSAFDELING TRAINING COACHING ADVIES voorjaar 2017 Tegenwoordig verloopt alles in uw organisatie best zo efficiënt en goedkoop mogelijk. Voor onderhoud is dat niet anders. Ontdek

Nadere informatie

SECTORAAL BEROEPSPROFIEL

SECTORAAL BEROEPSPROFIEL SECTORAAL BEROEPSPROFIEL HOGER TECHNICUS PERSONENWAGENS EN LICHTE BEDRIJFSVOERTUIGEN Datum uitgave: november 2012 ASBL EDUCAM VZW Avenue J. Bordetlaan 164, Bruxelles 1140 Brussel T 02 778 63 30 F 02 779

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen INSTALLATEUR AIRCO - WARMTEPOMPEN KLIMATISATIE 2015-2016. www.syntrawest.

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen INSTALLATEUR AIRCO - WARMTEPOMPEN KLIMATISATIE 2015-2016. www.syntrawest. Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen INSTALLATEUR AIRCO - WARMTEPOMPEN KLIMATISATIE 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD KNELPUNTBEROEP Cool Beste student, Spreekt het werken

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen POLYVALENT LASSER INDUSTRIËLE TECHNIEKEN 2015-2016. www.syntrawest.

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen POLYVALENT LASSER INDUSTRIËLE TECHNIEKEN 2015-2016. www.syntrawest. Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen POLYVALENT LASSER INDUSTRIËLE TECHNIEKEN 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD KNELPUNTBEROEP Mig/mag of zig/zag? Beste student, Spreekt het

Nadere informatie

Studiegebied Mechanica-elektriciteit Secundair volwassenenonderwijs

Studiegebied Mechanica-elektriciteit Secundair volwassenenonderwijs 1 van 10 Studiegebied Mechanica-elektriciteit Secundair volwassenenonderwijs 07-08/1814/N BSO 2 Bordenbouwer (240 Lt) modulair Basis Elektriciteit Basis Lassen Bedrading Elektrische Borden Montage Elektrische

Nadere informatie

SECTORAAL BEROEPSPROFIEL

SECTORAAL BEROEPSPROFIEL SECTORAAL BEROEPSPROFIEL ONDERHOUDS- EN DIAGNOSETECHNICUS PERSONENWAGENS EN LICHTE BEDRIJFSVOERTUIGEN Datum uitgave: november 2012 ASBL EDUCAM VZW Avenue J. Bordetlaan 164, Bruxelles 1140 Brussel T 02

Nadere informatie

Bachelor in de elektromechanica. Competentiematrix

Bachelor in de elektromechanica. Competentiematrix Bachelor in de elektromechanica Competentiematri Departement IW&T Doc. Nr. Rev. Nr. Toepassingsgebied Opleiding prof. Ba BO X Opleiding prof. Ba EM Opleiding prof. Ba EO-ICT Opleiding prof. Ba LV De competentiematri

Nadere informatie

Van 2 naar 3 een belangrijke stap

Van 2 naar 3 een belangrijke stap Van 2 naar 3 een belangrijke stap spel groei hoop geloof vreugde vertrouwen verbondenheid JIJ kiest! HOE KIES JE? MOTIVATIE TALENT INFORMATIE TOEKOMSTGERICHT OPDELING UREN PER RICHTING BASISVORMING RICHTINGSVAKKEN

Nadere informatie

VRIJSTELLINGSAANVRAAG HBA

VRIJSTELLINGSAANVRAAG HBA CURSIST Naam &voornaam:.. Adres:. Telefoonnummer:.. Geboortedatum: Bij het secretariaat ingediend op:.... HBO Bedrijfsautomatisatie HBO Industriële wetenschappen en technologie Schooljaar Aanvraag tot

Nadere informatie

ELEKTROMECHANICA HBO5. Situering HBO5. Situering HBO5. Dagopleiding HBO5 EM: Avondopleiding HBO5 EM: Nieuwe dagopleiding. Uniek in Vlaanderen

ELEKTROMECHANICA HBO5. Situering HBO5. Situering HBO5. Dagopleiding HBO5 EM: Avondopleiding HBO5 EM: Nieuwe dagopleiding. Uniek in Vlaanderen Nieuwe dagopleiding sinds 01 01 Uniek in Vlaanderen Thomas More Kempen, Geel EM HBO5 luc.moonen@hik.be 1 Dagopleiding ook ism VDAB (OKOT-trajecten) Campus Geel Meer info: luc.moonen@hik.be ELEKTROMECHANICA

Nadere informatie

Techniek en industrie

Techniek en industrie Techniek en industrie AANBOD NAJAAR 2015 www.syntrawest.be 2 Inhoud Inhoud... 2 Voorwoord... 3 Industriële elektriciteit... 4 Basis bedrijfselektriciteit... 4 Bedrijfselektriciteit... 4 Basis elektronica...

Nadere informatie

SCHOONHEIDSSPECIALIST - AVONDOPLEIDING

SCHOONHEIDSSPECIALIST - AVONDOPLEIDING #BEAUTY EN WELLNESS SCHOONHEIDSSPECIALIST - AVONDOPLEIDING BESPAAR MET DE KMO-PORTEFEUILLE 592,90 incl. BTW OMSCHRIJVING Introductie De opleiding schoonheidsspecialist duurt twee jaar, op basis van twee

Nadere informatie

ZEKER WERK STERK AFDELING MECHANICA TECHNISCH INDUSTRIËLE ONDERHOUDSTECHNIEKEN SECUNDAIR NA SECUNDAIR

ZEKER WERK STERK AFDELING MECHANICA TECHNISCH INDUSTRIËLE ONDERHOUDSTECHNIEKEN SECUNDAIR NA SECUNDAIR SECUNDAIR NA SECUNDAIR AFDELING MECHANICA ONDERHOUDSTECHNIEKEN Roze 131, 9900 Eeklo secretariaat@ptieeklo.be www.facebook.be/ptieeklo www.ptieeklo.be 09 370 73 73 Science Technology Engineering Maths TECHNISCH

Nadere informatie

Koelmonteur, koeltechnisch Installateur - Koeltechnicus

Koelmonteur, koeltechnisch Installateur - Koeltechnicus Koelmonteur, koeltechnisch Installateur - Koeltechnicus Patrick De Locht Business Developer SYNTRA Limburg vzw Versie Mei 2016 Patrick.delocht@syntra-limburg.be 1 Beschrijving traject Als koeltechnicus

Nadere informatie

ONZE GRADUAATSOPLEIDINGEN INFO NODIG?

ONZE GRADUAATSOPLEIDINGEN INFO NODIG? ONZE GRADUAATSOPLEIDINGEN DAGOPLEIDINGEN PAGINA AVONDOPLEIDINGEN PAGINA Elektriciteit 3 Elektriciteit 5 Elektromechanica 9 Informatica 13 Informatica 11 INFO NODIG? Kom even langs bij de trajectbegeleider

Nadere informatie

Van 2 naar 3 een belangrijke stap

Van 2 naar 3 een belangrijke stap Van 2 naar 3 een belangrijke stap spel groei hoop geloof vreugde vertrouwen verbondenheid DIT SPEL SPELEN WE SAMEN 2017-2018 JIJ kiest! HOE KIES JE? MOTIVATIE TALENT INFORMATIE TOEKOMSTGERICHT OPDELING

Nadere informatie

Voltijdse dagopleiding orthopedisch technicus

Voltijdse dagopleiding orthopedisch technicus Voltijdse dagopleiding orthopedisch technicus #tsjakka www.pact-opleidingen.be Minstens 60% van je opleiding ben je aan de slag in een leerbedrijf. 1 of 2 dagen les van ervaren docenten op een SYNTRA-campus.

Nadere informatie

OPLEIDINGSAANBOD TECHNIEK EN INDUSTRIËLE AUTOMATISERING

OPLEIDINGSAANBOD TECHNIEK EN INDUSTRIËLE AUTOMATISERING Inhoudstafel Opleidingen secundair onderwijs 2-3 Voltijdse dagopleidingen 18+ 4 Hoger beroepsonderwijs (HBO5) 5 Opleidingen hoger onderwijs 6-7 Professionele Bachelors 6 Academische bachelors en masters

Nadere informatie

Onderzoeksmethodologie

Onderzoeksmethodologie Onderzoeksmethodologie Online vragenlijst bij 15 opleidingsverantwoordelijken * 73% van de ondervraagde onderneming heeft 2 of meer werknemers (in voltijdse equivalenten) 9% heeft een opleidingsbudget

Nadere informatie

AVONDOPLEIDING CREATIEVE OPLEIDINGEN HANDBOEKBINDER

AVONDOPLEIDING CREATIEVE OPLEIDINGEN HANDBOEKBINDER AVONDOPLEIDING CREATIEVE OPLEIDINGEN HANDBOEKBINDER 2017-2018 HANDBOEKBINDER 2017-2018 Het handboekbinden is een zeer oud ambacht dat al in de vroege Middeleeuwen in kloosters werd beoefend. Het feit dat

Nadere informatie

Workshop: De (operationeel) medewerker als Ambassadeur - Werken voor en bij je klant -

Workshop: De (operationeel) medewerker als Ambassadeur - Werken voor en bij je klant - Workshop: De (operationeel) medewerker als Ambassadeur - Werken voor en bij je klant - Workshop De (operationeel) medewerker als Ambassadeur Werken voor en bij je klant Inleiding Als uitvoerend technicus

Nadere informatie

Blended Learning met Canvas. De complete e-learning oplossing voor opleidingsinstituten

Blended Learning met Canvas. De complete e-learning oplossing voor opleidingsinstituten Blended Learning met Canvas De complete e-learning oplossing voor opleidingsinstituten Als opleider weet u als geen ander hoe belangrijk het is om kennis snel en succesvol over te dragen. Daarnaast wilt

Nadere informatie

VERBETER UW MANUFACTURING-OMGEVING AANZIENLIJK

VERBETER UW MANUFACTURING-OMGEVING AANZIENLIJK VERBETER UW MANUFACTURING-OMGEVING AANZIENLIJK TRAINING COACHING ADVIES voorjaar 2017 In uw manufacturing-omgeving wenst u zo efficiënt en kostenbewust mogelijk te werk te gaan. Ontdek snel hoe u via één

Nadere informatie

LIMTEC -ANTTEC. Limburgs Technologiecentrum van de Metaalsector. Antwerps Technologiecentrum van de Metaalsector. Benny Siemons

LIMTEC -ANTTEC. Limburgs Technologiecentrum van de Metaalsector. Antwerps Technologiecentrum van de Metaalsector. Benny Siemons LIMTEC -ANTTEC Limburgs Technologiecentrum van de Metaalsector Antwerps Technologiecentrum van de Metaalsector Benny Siemons Initiatiefnemers LIMTEC -ANTTEC LIMTEC : oktober 1997 Opleidingsfondsen metaalsector

Nadere informatie

Academy. ATAG verwarming BVBA Leo Baekelandstraat 3 2950 Kapellen T: 03/641.64.40 E: info@atagverwarming.be W: www.atagverwarming.

Academy. ATAG verwarming BVBA Leo Baekelandstraat 3 2950 Kapellen T: 03/641.64.40 E: info@atagverwarming.be W: www.atagverwarming. Academy ATAG verwarming BVBA Leo Baekelandstraat 3 2950 Kapellen T: 03/641.64.40 E: info@atagverwarming.be W: www.atagverwarming.be 1. Voorwoord ATAG Verwarming dankt haar succes aan de doorgedreven trainingsprogramma

Nadere informatie

OR op cursus. Wim Dolmans, Kenniscentrum SBI training & advies. Mogelijke thema's voor een nieuwe OR

OR op cursus. Wim Dolmans, Kenniscentrum SBI training & advies. Mogelijke thema's voor een nieuwe OR OR op cursus Wim Dolmans, Kenniscentrum SBI training & advies 1. Inleiding Uit diverse trendanalyses blijkt dat een meerderheid van zowel OR en als bestuurders vindt dat de OR veel invloed heeft op de

Nadere informatie

Workshop: De Klantgerichte Monteur. Klantbewust denken en doen voor technici in de procesindustrie. 1- daagse workshop

Workshop: De Klantgerichte Monteur. Klantbewust denken en doen voor technici in de procesindustrie. 1- daagse workshop Workshop: De Klantgerichte Monteur Klantbewust denken en doen voor technici in de procesindustrie. 1- daagse workshop Workshop De Klantgerichte Monteur Klantbewust denken en doen voor technici in de procesindustrie.

Nadere informatie

Voltijdse dagopleiding motor en bromfietstechnicus

Voltijdse dagopleiding motor en bromfietstechnicus Voltijdse dagopleiding motor en bromfietstechnicus Kies je voor een opleiding bij SYNTRA Midden-Vlaanderen, dan kan je rekenen op een professionele opleiding die steeds vertrekt vanuit de praktijk. Je

Nadere informatie

INDUSTRIËLE TECHNIEKEN POLYVALENT LASSER

INDUSTRIËLE TECHNIEKEN POLYVALENT LASSER INDUSTRIËLE TECHNIEKEN POLYVALENT LASSER 2017-2018 POLYVALENT LASSER 2017-2018 KNELPUNTBEROEP Mig/mag of zig/zag? Beste student, Spreekt het puur mechanische je sterk aan en ben je op zoek naar een opleiding

Nadere informatie

HUDSON TALENT MANAGEMENT PARTNER BIJ HET SELECTEREN, MOTIVEREN EN ONTWIKKELEN VAN MENSEN

HUDSON TALENT MANAGEMENT PARTNER BIJ HET SELECTEREN, MOTIVEREN EN ONTWIKKELEN VAN MENSEN HUDSON TALENT MANAGEMENT PARTNER BIJ HET SELECTEREN, MOTIVEREN EN ONTWIKKELEN VAN MENSEN MENSEN ZIJN HET HART VAN UW SUCCES BEDRIJVEN DIE DE BESTE MENSEN AAN ZICH WETEN TE BINDEN, PRESTEREN BETER. MAAR

Nadere informatie

A2Campus; de eerste stap naar online leren

A2Campus; de eerste stap naar online leren A2Campus; de eerste stap naar online leren Wie zijn wij Waarom A2? Het is een klein bedrijf, de lijnen zijn kort. Er wordt snel gehandeld. En we wilden een eenvoudig, maar functioneel systeem. Hermine,

Nadere informatie

Extra informatie over de dagopleiding HBO5 Elektromechanica

Extra informatie over de dagopleiding HBO5 Elektromechanica Campus Geel Kleinhoefstraat 4, 2440 Geel 014 56 23 22 info@hik.be Extra informatie over de dagopleiding HBO5 Elektromechanica Document 1: Voorstelling van de opleiding met allerlei info Document 2: Jaarplanning

Nadere informatie

De Onthaalouderacademie: onthaalouders sterker maken

De Onthaalouderacademie: onthaalouders sterker maken 1 De Onthaalouderacademie Wat is de Onthaalouderacademie? De Onthaalouderacademie: onthaalouders sterker maken De sector van de kinderopvang is in beweging. Er worden heel wat initiatieven genomen om de

Nadere informatie

Werkbank voor mechanische aandrijvingen

Werkbank voor mechanische aandrijvingen Werkbank voor mechanische aandrijvingen 1 Waar gebruikt men mechanische aandrijvingen? Daar waar mechanische elementen nodig zijn om kracht over te dragen 2 Enkele voorbeelden van mechanische aandrijvingen

Nadere informatie

Training en workshops

Training en workshops Mirabeau Academy SCRUM ESSENTIALS Training en workshops MIRABEAU ACADEMY AHEAD IN A DIGITAL WORLD Digitaal denken zit in onze code. We weten exact wat er online speelt. Sinds 2001 ontwikkelen we platformen

Nadere informatie

PLANON E-LEARNINGSERVICE. Breid uw kennis van Planon uit met realtime toegang tot innovatieve e-learningcursussen

PLANON E-LEARNINGSERVICE. Breid uw kennis van Planon uit met realtime toegang tot innovatieve e-learningcursussen PLANON E-LEARNINGSERVICE Breid uw kennis van Planon uit met realtime toegang tot innovatieve e-learningcursussen De Planon e-learningservice biedt onder meer de volgende modules: Algemene e-learning Domeinspecifieke

Nadere informatie

Werkpost voor mechanisch onderhoud van Festo-didactic

Werkpost voor mechanisch onderhoud van Festo-didactic Werkpost voor mechanisch onderhoud van Festo-didactic 1 Waar gebruikt men mechanische aandrijvingen? Daar waar mechanische elementen nodig zijn om kracht over te dragen 2 Enkele voorbeelden van mechanische

Nadere informatie

De motor van de lerende organisatie

De motor van de lerende organisatie De motor van de lerende organisatie Focus op de arbeidsmarkt Naast het erkennen van leerbedrijven is Calibris verantwoordelijk voor ontwikkeling en onderhoud van kwalificaties in de sectoren zorg, welzijn

Nadere informatie

Opleiding Technisch operator start? Inhoud

Opleiding Technisch operator start? Inhoud Met de training Technisch operator leer je technische componenten kennen en door de praktijklessen leert u de opgedane kennis ook direct toe te passen. Uiteraard staat het veilig uitvoeren van eerstelijns

Nadere informatie

Graduaat Elektromechanica Avondopleiding, SEM 1 PM = Paardenmarkt 94, 2000 ANTWERPEN A = Anttec, Filip Williotstraat 7, 2600 BERCHEM

Graduaat Elektromechanica Avondopleiding, SEM 1 PM = Paardenmarkt 94, 2000 ANTWERPEN A = Anttec, Filip Williotstraat 7, 2600 BERCHEM Versie 17092013, onder voorbehoud van wijzigingen 1ejaar 2ejaar 3ejaar Maandag 18u00-19u40 B3 - Materialenkunde - 50% GO - JDM - PM lokaal B24 * 2/09-16/09-23/09-7/10-21/10-18/11-2/12-16/12 - A3 - Basis

Nadere informatie

Opleiding Interne Coach/Trainer IVB. De motor in een lerende organisatie

Opleiding Interne Coach/Trainer IVB. De motor in een lerende organisatie Opleiding Interne Coach/Trainer IVB De motor in een lerende organisatie Opzet van de opleiding Werken vanuit een individuele vraaggerichte benadering De Individuele Vraaggerichte Benadering (IVB) is een

Nadere informatie

Optimaal benutten, ontwikkelen en binden van aanwezig talent

Optimaal benutten, ontwikkelen en binden van aanwezig talent Management Development is een effectieve manier om managementpotentieel optimaal te benutten en te ontwikkelen in een stimulerende en lerende omgeving. De manager van vandaag moet immers adequaat kunnen

Nadere informatie

KLANTVRIENDELIJK TELEFOON & RECEPTIEVERKEER

KLANTVRIENDELIJK TELEFOON & RECEPTIEVERKEER KLANTVRIENDELIJK TELEFOON & RECEPTIEVERKEER INBOUND TELEFOONCOMMUNICATIE Pieterman & Partners KLANTVRIENDELIJK TELEFOON & RECEPTIEVERKEER RESULTAAT Efficiënt en klantgericht telefoonverkeer en representatieve

Nadere informatie

Smart Industry. KvK Ondernemerspanel onderzoek

Smart Industry. KvK Ondernemerspanel onderzoek KvK Ondernemerspanel onderzoek Smart Industry Algemene gegevens: Start- en einddatum onderzoek: 02-07-2014 tot 22-07-2014 Aantal deelnemende ondernemers: 484 (doelgroep mkb-topsectoren) In dit document

Nadere informatie

ECTS-fiche HBO5 100 %

ECTS-fiche HBO5 100 % ECTS-fiche 1. Identificatie Opleiding Elektro-mechanica HBO5 Module Thermodynamica Code 7366 Lestijden 40 Studiepunten n.v.t. Mogelijkheid tot JA aanvragen vrijstelling Vereiste 100 % aanwezigheid Ingeschatte

Nadere informatie

Bijzondere beroepstitel:

Bijzondere beroepstitel: 2012 2013 Bijzondere beroepstitel: Verpleegkundige gespecialiseerd in de intensieve zorg en spoedgevallenzorg Hogeschool West-Vlaanderen Departement Rijselstraat 5 8200 Brugge T 050 38 12 77 Wouter.Decock@howest.be

Nadere informatie

ZEKER WERK STERK AFDELING ELEKTRICITEIT ELEKTROTECHNIEKEN TECHNISCH TWEEDE EN DERDE GRAAD

ZEKER WERK STERK AFDELING ELEKTRICITEIT ELEKTROTECHNIEKEN TECHNISCH TWEEDE EN DERDE GRAAD TWEEDE EN DERDE GRAAD AFDELING ELEKTROTECHNIEKEN Roze 131, 9900 Eeklo secretariaat@ptieeklo.be www.facebook.be/ptieeklo www.ptieeklo.be 09 370 73 73 Science Technology Engineering Maths TECHNISCH STERK

Nadere informatie

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. ISO 9001 trainingen. Telefoon:

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. ISO 9001 trainingen. Telefoon: KAM Opleidingen ISO 9001 trainingen Brochurewijzer Welkom bij KAM Opleidingen Waarom KAM Opleidingen Locaties InCompany training Training op maat Training on the job ISO 9001 introductie en implementatie

Nadere informatie

de techniek van cofely

de techniek van cofely de techniek van cofely wel eens van cofely gehoord? Bij Cofely gaat er een wereld voor je open. Monteurs, lassers, calculatoren, werkvoorbereiders, servicetechnici en andere specialisten werken samen aan

Nadere informatie

NODIG SCHRIFTELIJK LEERMATERIAAL EN HANDBOEKEN

NODIG SCHRIFTELIJK LEERMATERIAAL EN HANDBOEKEN NODIG SCHRIFTELIJK LEERMATERIAAL EN HANDBOEKEN Prof. bachelor Elektromechanica: 1ste jaar REG - OPO 1 Elektrotechnieken: OLA 1 Elektrotechnieken - 1 Schemalezen EM-1-JLWD7-00 1 Oefeningen in schemalezen

Nadere informatie

ELEKTROELEKTROMECHANICA PBA ELEKTROMECHANICA [GEEL] SITUERING PROFESSIONELE BACHELOR

ELEKTROELEKTROMECHANICA PBA ELEKTROMECHANICA [GEEL] SITUERING PROFESSIONELE BACHELOR Dynamisch Creatief Polyvalent ELEKTROMECHANICA ELEKTROELEKTROMECHANICA Klimatisering Onderhoudstechnologie (Proces)automatisering Elektromechanica Elektromechanica - Klimatisering Onderhoudstechnologie

Nadere informatie

COMMUNICATIE technieken. voor leidinggevenden

COMMUNICATIE technieken. voor leidinggevenden COMMUNICATIE technieken voor leidinggevenden Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij

Nadere informatie

Workshop. De Vakman als Praktijkcoach

Workshop. De Vakman als Praktijkcoach Workshop De Vakman als Praktijkcoach Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar worden overgenomen, vermenigvuldigd, gekopieerd, opgeslagen of

Nadere informatie

STUDIEGEBIED MECHANICA-ELEKTRICITEIT

STUDIEGEBIED MECHANICA-ELEKTRICITEIT STUDIEGEBIED MECHANICA-ELEKTRICITEIT Modulaire opleiding Monteur BO ME 307 Versie 1.0 BVR Pagina 1 van 9 Inhoud 1 Deel 1 Opleiding... 3 1.1 Korte beschrijving... 3 1.1.1 Relatie opleiding beroep... 3 1.1.2

Nadere informatie

STUDIEGEBIED MECHANICA-ELEKTRICITEIT

STUDIEGEBIED MECHANICA-ELEKTRICITEIT STUDIEGEBIED MECHANICA-ELEKTRICITEIT Modulaire opleiding Operator Verspaning BO ME 302 Versie 1.0 BVR Pagina 1 van 10 Inhoud 1 Deel 1 Opleiding... 3 1.1 Korte beschrijving... 3 1.1.1 Relatie opleiding

Nadere informatie

OPLEIDINGSKALENDER 2014. Conditiebewaking Trillingsmetingen Laseruitlijning

OPLEIDINGSKALENDER 2014. Conditiebewaking Trillingsmetingen Laseruitlijning OPLEIDINGSKALENDER 2014 Conditiebewaking Trillingsmetingen Laseruitlijning Overzicht opleidingen Conditiebewaking 10 14 maart en 22 26 september Trillingsanalyse CAT.II volgens ISO richtlijn 18436-2 26

Nadere informatie

Bilthoven, 9 november

Bilthoven, 9 november Bilthoven, 9 november 2011 1 Onze visie is dat er in alle organisaties een groot onbenut potentieel aanwezig is dat geïncasseerd kan worden door de bestaande middelen zoals processen, machines, informatie,

Nadere informatie

Incompany training voor coöperaties

Incompany training voor coöperaties Incompany training voor coöperaties 2016 Erkend dienstverlener voor de kmo-portefeuille Incompany trainingen: wij komen naar uw coöperatie. Coopburo, de coöperatieve dienstverlener van Cera, biedt: 1.

Nadere informatie

Nieuwe maatregelen samenwerking RTM Vl-Br VDAB RTC Vl-Br

Nieuwe maatregelen samenwerking RTM Vl-Br VDAB RTC Vl-Br Nieuwe maatregelen samenwerking RTM Vl-Br VDAB RTC Vl-Br 1. De IIW-lasdiploma s (vroeger EWF) en de EN-lascertificaten voor leerkrachten en leerlingen. Momenteel zijn er 9 lasdiplomas die kunnen behaald

Nadere informatie

Software voor opleidingsmanagement, cursusadministratie en e-learning

Software voor opleidingsmanagement, cursusadministratie en e-learning Software voor opleidingsmanagement, cursusadministratie en e-learning Software voor opleidingsmanagement, cursusadministratie en e-learning Overzichtelijk in beeld hebben welke cursussen, opleidingen en

Nadere informatie

novacollege.nl/autotechniek Autotechniek 2016/2017

novacollege.nl/autotechniek Autotechniek 2016/2017 novacollege.nl/autotechniek Autotechniek Autotechniek 2016/2017 Iemand die zo sociaal is als jij, moet je niet verstoppen in een werkplaats. Dat zei mijn stagebegeleider tegen mij. Ik puzzel graag net

Nadere informatie

Your added value provider

Your added value provider Energiebesparing Presentatie Energiebesparing waarom? Meer netto winst Efficient proces Energie besparen Minder CO2 beter milieu Minder onderhoud Energiebesparing: Energieverbruik Wereldwijd Rendement,

Nadere informatie

Hansen Services: Betrouwbaar: We care!

Hansen Services: Betrouwbaar: We care! Hansen Services: Betrouwbaar: We care! Onze Missie Gedreven door tandwiel(kast) technologie, beantwoordt Hansen Industrial Transmissions aan de noden van haar klanten wereldwijd door hen betrouwbare mechanische

Nadere informatie

S A M E N S U C C E S V O L I N M E C H A N I C A L

S A M E N S U C C E S V O L I N M E C H A N I C A L S A M E N S U C C E S V O L I N M E C H A N I C A L Introductie Imtech Industrial Services bestrijkt met haar dienstverlening de industriemarkt. Een markt met grote verscheidenheid aan productieprocessen

Nadere informatie

U kan inschrijven via de website van KAHO Sint-Lieven: http://dvo.kahosl.be Opgelet: het aantal deelnemers is beperkt tot 10 per reeks.

U kan inschrijven via de website van KAHO Sint-Lieven: http://dvo.kahosl.be Opgelet: het aantal deelnemers is beperkt tot 10 per reeks. Praktisch Inschrijven U kan inschrijven via de website van KAHO Sint-Lieven: http://dvo.kahosl.be Opgelet: het aantal deelnemers is beperkt tot 10 per reeks. Meer informatie Voor administratieve informatie

Nadere informatie

atworkshops Live online & interactief Experts in live, online & interactief leren en samenwerken

atworkshops Live online & interactief Experts in live, online & interactief leren en samenwerken atworkshops Live online & interactief Experts in live, online & interactief leren en samenwerken Hoe zorg je er in deze turbulente tijden voor dat mensen zich blijven ontwikkelen en relevant blijven voor

Nadere informatie

Opleidingsaanbod heftruckbestuurder hoogwerker reachtruck verreiker

Opleidingsaanbod heftruckbestuurder hoogwerker reachtruck verreiker Opleidingsaanbod heftruckbestuurder hoogwerker reachtruck verreiker TVH - Group thermote & vanhalst Brabantstraat 15 8790 Waregem tel +32 56 43 42 11 fax +32 56 43 44 88 e-mail info@tvh.com web www.tvh.com

Nadere informatie

E-Learning productie. Hulp on the moment of need

E-Learning productie. Hulp on the moment of need E-Learning productie Software Creëren IT gebruikersdocumentatie Hulp on the moment of need Corporate Learning Talent Management Over tts tts knowledge matters. tts zorgt voor kennisoverdracht en de ontwikkeling

Nadere informatie

OPLEIDINGSAANBOD. Starterscursussen. (Behaal het statuut land- of tuinbouwer, vroegere B-cursus)

OPLEIDINGSAANBOD. Starterscursussen. (Behaal het statuut land- of tuinbouwer, vroegere B-cursus) OPLEIDINGSAANBOD Starterscursussen (Behaal het statuut land- of tuinbouwer, vroegere B-cursus) De starterscursussen verlopen i.s.m. en Starterscursus Denk je eraan om een land- of tuinbouwbedrijf op te

Nadere informatie

persoonlijk professioneel prettig

persoonlijk professioneel prettig persoonlijk professioneel prettig Verbinden en ontwikkelen, dat is onze missie! onze visie social media vergrijzing technologische ontwikkelingen globalisering afwisseling trends en ontwikkelingen social

Nadere informatie

Studiegids training Productiemanager

Studiegids training Productiemanager Studiegids training Productiemanager Inhoud Inhoud... 2 1. Inhoudelijke informatie... 3 1.1 Beschrijving van de training... 3 1.2 Modules... 4 1.3 Opbouw van de training... 6 1.4 Cbt leeromgeving... 8

Nadere informatie

Meerwaarde met Online Marketing Expertise

Meerwaarde met Online Marketing Expertise Meerwaarde met Online Marketing Expertise Webinar 26 mei 2015 Wat leer je in dit webinar? Nieuwe ontwikkelingen bij zelfstandig ondernemers De meest gestelde vraag door ondernemers Hoe je als VA daarop

Nadere informatie

PROVINCIAAL TECHNISCH INSTITUUT

PROVINCIAAL TECHNISCH INSTITUUT PROVINCIAAL TECHNISCH INSTITUUT Roze 131 9900 EEKLO 3egraad 6IWc Jakob Keerman n 4 Stageverslag SCHOOLJAAR 2014-2015 1 Inleiding Ik liep stage bij Cretel in Eeklo. Het bedrijfsterrein is gelegen in de

Nadere informatie

Programma. Wie is BLCC. e-taaltesten. 2 cases

Programma. Wie is BLCC. e-taaltesten. 2 cases op Programma Wie is BLCC e-taaltesten 2 cases BLCC = spin-off van de KU Leuven en VOKA Een taalopleiding bij BLCC Wij vatten leren persoonlijk op. Uw garanties: Een traject op maat Een toptrainer die perfect

Nadere informatie

Hoe creëert u vooruitgang?

Hoe creëert u vooruitgang? Hoe creëert u vooruitgang? advies & interim training & coaching opleiding & loopbaan assessments Erkende kwaliteit Advance Groep maakt zich sinds haar oprichting sterk voor de kwaliteit van haar consultants,

Nadere informatie

KLANTGERICHT TELEFONEREN

KLANTGERICHT TELEFONEREN KLANTGERICHT TELEFONEREN INBOUND TELEFOONCOMMUNICATIE Pieterman & Partners KLANTGERICHT TELEFONEREN RESULTAAT Perfect verzorgde, efficiënte en zakelijke afhandeling van binnenkomende telefoongesprekken.

Nadere informatie

"EEN UNIEKE AANPAK VAN GILDE-BT"

EEN UNIEKE AANPAK VAN GILDE-BT "EEN UNIEKE AANPAK VAN GILDE-BT" Excellente Medewerker Trainingsaanpak (EMT) Interne trainingsstructuur, -content en -organisatie KRACHTIGER OP DE WERKVLOER 2 We hebben de afgelopen jaren al van alles

Nadere informatie

Zakelijke taalopleidingen voor professionals

Zakelijke taalopleidingen voor professionals 8 STE EDITIE Zakelijke taalopleidingen voor professionals DUITS / ENGELS / FRANS KORTRIJK OF LEUVEN OKTOBER 2010 - FEBRUARI 2011 CONCEPT We hanteren een uniek en innovatief opleidingsconcept gebaseerd

Nadere informatie

Training & Ontwikkeling

Training & Ontwikkeling Inleiding FOCUS Leren & Ontwikkelen uit Wormerveer is een sterk groeiende Human Resources Development dienstverlener met een duidelijke focus op resultaatgerichtheid en professionalisering. Wij onderscheiden

Nadere informatie

AlphaCity De flexibele en kostenefficiënte Corporate CarSharing oplossing

AlphaCity De flexibele en kostenefficiënte Corporate CarSharing oplossing AlphaCity De flexibele en kostenefficiënte Corporate CarSharing oplossing Ontdek de voordelen van een nieuwe mobiliteitsoplossing: AlphaCity, Corporate CarSharing Eenvoudig, efficiënt en flexibel Zo hoort

Nadere informatie

Volwaardige POSTSECUNDAIRE DAGOPLEIDINGEN

Volwaardige POSTSECUNDAIRE DAGOPLEIDINGEN Volwaardige POSTSECUNDAIRE DAGOPLEIDINGEN Je wil een nieuwe uitdaging direct na je secundaire opleiding? Je studeert aan het hoger onderwijs en kiest resoluut voor verandering? Kies voor een voedingsberoep!

Nadere informatie

AVONDOPLEIDING POT TE N BA KKE R

AVONDOPLEIDING POT TE N BA KKE R AVONDOPLEIDING C R E AT I E V E O P L E I D I N G E N KE R A M I ST POT TE N BA KKE R 20 17-20 1 8 KERAMIST - POTTENBAKKER 2017-2018 KERAMIST In deze opleiding leer je allerlei soorten klei kennen, maar

Nadere informatie