De mooiste wandel- en fietstochten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De mooiste wandel- en fietstochten"

Transcriptie

1 De mooiste wandel- en fietstochten Ontdek te voet of per fiets het heerlijke landschap in en rond de stad Schloß Holte-Stukenbrock! Lokale fiets- en wandelroutes en interregionale wegen nodigen u van harte uit op ontdekkingstochten in de Sennestreek en het Teutoburger Wald. Stadt Schloß Holte-Stukenbrock 02/2010 Foto s: Stadt SHS, stadsgidsen van de VHS, Stadt E. Schloß Kruse, D. Holte-Stukenbrock Topel, T. Strüwe, L. Eine Teichmann Veranstaltungsreihe Kaarten: im Kreis Gütersloh Vertaling: Fotos: Stadt Freddy Schloß Storm, Holte-Stukenbrock, België Ludwig Teichmann, Engelbert Kruse

2 De mooiste manier om een streek te leren kennen... De uitlopers van het Teutoburger Wald maken deze landstreek interessant, maar niet vermoeiend! Want de wondermooie rivier de Senne met haar aangeslibde stranden heeft een sterk nivellerende invloed. Onze wandel- en fietspaden lopen door landschappen vol afwisseling. Ze zijn perfect bewegwijzerd en bieden voor alle eisen de juiste oplossing: van korte rondwegen tot wandel- en fietspaden over grotere afstand, zoals het Diemel-Ems-pad met de bronnen van de Ems en het Europafietspad R1, evenals de Deutschlandroute D3! Zo heeft iedereen zijn favoriete trajecten in de stad. De paden die deels door bossen, deels door open landschap, voorbij bezienswaardigheden en door bewoonde gebieden lopen, hebben allemaal hun eigen charme. U test ze best allemaal uit. En als u wilt, laat ons dan weten wat u bijzonder is bevallen! Telkens weer wat nieuws over de routes en de bezienswaardigheden in de regio vindt u in de Teuto Navigator op de stedelijke website

3 ...te voet of per fiets! Er zijn acht lokale routes van 4 tot 9 km. Ze zijn ook ten zeerste aanbevolen als joggingtrajecten of voor Nordic Walking. Als er sneeuw ligt, is er zelfs een langlaufcircuit. Lokale rondwegen zijn altijd aangeduid met een A en een Arabisch cijfer. Zo weet u steeds precies dat u zich op een traject bevindt waarlangs u ten slotte terugkomt op de plaats waar u bent gestart. Via verbindingswegen (aangeduid met een ruit) kunt u de wegen uitstekend combineren. In de stad zijn er ook drie lokale fietsroutes van 12 tot 48 km die elk hun bijzonderheden hebben. Ze zijn in beide richtingen aangeduid met SHS en een Arabisch cijfer. Rijd dus niet gewoon langs de hoofdwegen van A naar B. Geniet van de tijd dat u onderweg bent en ga op uw doel af! Wij verzoeken u op al uw tochten rekening te houden met de natuur, met andere mensen en met uzelf! Reflectoren op de kledij en een fietshelm voor volwassenen tijdens fietstochten zijn uitdrukkelijk aanbevolen! Vele van de mooie fiets- en wandelpaden lopen door het bos of volgen bedrijfswegen. Een beetje voorzichtigheid is dus geboden! Veel pret in de natuur!

4 Beschermd natuurgebied Kipshagener Vijver Stukenbrock - rondweg A1 5,9 km Start: infobord in de Bokelfenner Straße, Schloß Holte-Stukenbrock. Parkeren: in de dorpskern van Stukenbrock. Bushalte Grundschule 200 m, Station Schloß Holte 1,5 km De wandeling voert u voorbij twee streekhuizen door de velden naar het beschermd natuurgebied Kipshagener Vijver tussen bos en veen. Aan de Kipshagener Vijver broedt de wondermooie staalblauwe en roestrode ijsvogel. Maar u moet wat geluk en een beetje geduld hebben om hem te zien te krijgen! Gemakkelijker te realiseren is een bezichtiging van de liefdevol ingerichte streekhuizen die behalve mooie voorwerpen ook veel informatie bieden.

5 Wandelen in het bos van Stukenbrock - rondweg A2 5,0 km Start: infobord in de Bokelfenner Straße in het centrum Schloß Holte-Stukenbrock. Parkeren: in de dorpskern van Stukenbrock. Bushalte Grundschule 200 m - Station Schloß Holte 4 km. Vanuit de dorpskern Stukenbrock gaat het op deze gemoedelijke tocht snel het bos in, gedomineerd door dennen en sparren, verderop ook door loofbomen. Door velden en akkers komt u aan het excursielokaal Bokelfenner Krug en later in een door zandduinen gevormd naaldbos. Neem wat tijd voor de dorpskern van Stukenbrock. De witte barokkerk op de centrale hoogte is iets heel bijzonders. Maar u moet zeker ook de meestal in familieverband uitgebate winkeltjes en eethuizen gaan bekijken. Hier wordt u nog persoonlijk bediend!

6 Wildromantische wandeling in de Furlbachvallei - rondweg A3/A4 8,0 km Start: wandelbord aan het café Alte Fockelmühle, Am Furlbach 7, Schloß Holte-Stukenbrock. Parkeren: aan de kant van de straat. Bushalte Forellkrug (500m) Station Schloß Holte (9,5 km) of Hövelriege. De Furlbach geldt als de mooiste beek van de Senne. Op deze romantische wandeling door een beschermd natuurgebied loopt u langs de oever, daarna omhoog, altijd langs kronkelende paden door een bos vol afwisseling. De vallei van de Furlbach is in elk jaargetijde, onder alle weersomstandigheden, wondermooi. Hier kunt u tot rust komen of de natuur gaan ontdekken in dit absoluut te beschermen natuurgebied.

7 Wandelen langs het Ems-Belevenispad rondweg A5 4,6 km Langlaufcircuit als er sneeuw ligt! Start: wandelaarsparking aan de bronnen van de Ems: Jägergrund, Schloß Holte-Stukenbrock. wandelaars- Parkeren: parking. Bushalte Forellkrug 200 m - Station Schloß Holte 9 km. Op deze wandeling ontdekt u de Emsbronnen, het beschermd natuurgebied Moosheide en de paarden van de Senne, een terug wild geworden oud-duits ras. Het landschap tussen het Sennezand en het naaldbos is op zijn schrale manier indrukwekkend. Het maakt de blik vrij voor het wezenlijke... Bezoek vanaf september 2010 de Ems-Beleveniswereld. Hij bevindt zich in een voormalige pastorie waar u ook kunt overnachten. Als stad van de Emsbronnen presenteert Schloß Holte-Stukenbrock de vele bijzonderheden rond de Ems. Waterbescherming, duinenvorming, de Emsbeemd u kunt dit alles actief beleven!

8 Van het slot in het Holter Wald naar Liemke - lokale rondweg A6 8,0 km Start: infobord aan de Schlosskrug, Schlossstr. 100, Schloß Holte-Stukenbrock. Parkeren: wandelaarsparking aan de Schlosskrug. Bushalte Am Schlosskrug - Station Schloß Holte 1,5 km. Het Holter Wald, een van de grootste natuurlijke bossen van Westfalen, biedt u op deze wandeling voorbij het slot bossen vol afwisseling en een ommetje naar het stadsdeel Liemke. Let hier op de mooie kerk en de regelmatig bekroonde meiboom (van mei tot oktober)! De legende zegt dat men de 1000-jarige eik moet strelen om tot op hoge leeftijd wijze beslissingen te nemen. Probeer het uit, schaden kan het niet!

9 Door het Holter Wald naar de Mühlengrund - lokale rondweg A7 6,5 km Start: infobord aan de Schlosskrug, Schlossstr. 100, Schloß Holte-Stukenbrock. Parkeren: wandelaarsparking aan de Schlosskrug. Bushalte Am Schlosskrug - Station Schloß Holte 1,5 km. Op deze wandeling leert u het uitgestrekte Holter Wald en een typische beek van de Senne, de Ölbach, kennen. Met uitzicht op paardenkoppels en velden geniet u ook van het weidse landschap. De A7 is ook een deel van de slotweg tussen Verl en Schloß Holte- Stukenbrock. Let tijdens uw wandeling vooral op de Ölbach, die in het Holter Wald volledig ingebed in de natuur nu eens naar links, dan weer naar rechts zwenkt en haar loop voortdurend wijzigt. Hier is de waterkwaliteit terug uitstekend: een onontbeerlijk leefgebied voor vele zeldzame vissen, planten en dieren.

10 Schloß Holte en het NSG Holter Wald lokale rondweg A8 7,3 km Start: infobord aan de Schlosskrug, Schlossstr. 100, Schloß Holte-Stukenbrock. Parkeren: wandelaarsparking aan de Schlosskrug. Bushalte Am Schlosskrug - Station Schloß Holte 1,5 km. De wandeling voert u door het natuurlijke Holter Wald naar het jachtslot Holte, voorbij het woudbelevenispad door het stadsdeel Schloß Holte tot aan het sportpark aan de Ölbach met zijn loopbaan. U wandelt ook door velden en weiden. Weet u dat bomen geschikt zijn als telefoon? Of hoe belangrijk mieren zijn voor een gezond bos? Het belevenispad Holter Wald is een spannend excursiedoel voor jong en oud!

11 Beschermd natuurgebied Holter Wald - lokale rondweg A9 6,4 km Start: infobord in de Sender Straße / Landerdamm, Schloß Holte-Stukenbrock. wandelaars- Parkeren: parking. Bushalte Oestervenn 200 m - Station Schloß Holte 800 m. Deze korte wandeling voert u door het recreatie- en natuurgebied Holter Wald. Het bos is vol afwisseling en natuurgetrouw. Het biedt veel zeldzame dieren een belangrijk toevluchtsoord. Houd uw ogen en oren open en geniet van de leefruimte bos! De Landerbach heeft in het Holter Wald eeen wondermooie vallei geschapen. Typisch voor de beken van de Senne zijn de langgerekte terreinen en de trogvalleien. De waterlopen graven zich diep in de zandgrond. U ziet zeer duidelijk de vorming van de ondergrond, de steile oevers en de zachtglooiende hellingen.

12 Fietspad rond Schloß Holte-Stukenbrock SHS 1 50,4 km Start: infobord in de Sender Straße / Landerdamm, Schloß Holte-Stukenbrock. wandelaars- Parkeren: parking. Bushalte Oestervenn 200 m - Station Schloß Holte 800 m. Deze rondweg voert u dwars door Schloß Holte-Stukenbrock. U leert de stadsdelen en het wondermooie landschap kennen. De vallei van de Furlbach, de Emsbronnen, het Holter Wald...ze lokken allemaal met hun schoonheid vol afwisseling. De weg is het doel! Deze tocht van 50 km heeft alles voor u in petto: bezienswaardigheden zoals het slot, de kerken en kapellen aan de rand van de weg, excursiedoelen zoals het Zoo Safari- en Hollywoodpark en de Ems-Beleveniswereld, een ongewoon landschap. Houd uw ogen open!

13 Sende, Schloß Holte en Liemke fietspad SHS 2 14,6 km Start: infobord in de Dechant-Brill Str./Lisa- Tetzner-Schule, Schloß Holte-Stukenbrock. Parkeren: sporthal. Bushalte Hauptschule 50 m - Station Schloß Holte 500 m. Verken de drie westelijke stadsdelen en daarmee het beschermd natuurgebied Holter Wald, de velden en weiden met koolzaad in bloei, die het fietsen in landelijke streken zo aantrekkelijk maken. De fietsrondweg voert u ook naar het kerkplein in Holte. Een braakliggend voormalig industrieterrein in het hartje van Schloß Holte werd een EXPO-project voor mediterrane winkelruimtes, cafés en woningen die op elkaar afgestemd zijn ingeplant. Geniet van een ijsje of een gebakje, van de zon en de drukte op het kerkplein en van de mogelijkheid hier en in de aangrenzende Stationsstraße wat te winkelen.

14 Stukenbrock en Stukenbrock-Senne fietspad SHS 3 16,9 km Start: restaurant Kuhkamp, Römerstraße 23, Schloß Holte-Stukenbrock. Parkeren: Kuhkamp. restaurant Bushalte Abzweig Tölkenweg - Station Schloß Holte 5,5 km. Vergeleken met SHS 1 en SHS 2 loopt dit fietspad bijna niet door bossen. U hebt de ganse tijd een goed zicht op het landschap en u kunt ten volle genieten van de weidsheid en schoonheid van de streek. Let op de bomen aan de rand van de weg. Op de foto in het midden ziet u een kleine figuur die iemand in een knoestgat gesneden heeft en daarna geverfd. Vindt u ze?

15 Interregionale (fiets-)tochten X3 Diemel-Ems Deze 83,5 km lange fietsroute loopt van Warburg over Paderborn naar Dörenkrug. Vanuit Augustdorf bereikt u in de vallei van de Furlbach onze stad. U verlaat ze terug na de Emsbronnen. D3 / R1 Het Europafietspad R1 van St. Petersburg naar Calais volgt in Duitsland hetzelfde traject als de Deutschlandroute D3. Het Europafietspad loopt over een afstand van 3500 km door negen Europese landen. Een ontdekkingsreis van oost naar west. EmsRadweg / Eemsfietspad Het fietspad van de Emsbronnen tot aan de monding in open zee nodigt u uit over een afstand van 375 km, van Schloß Holte-Stukenbrock naar de Noordzee, bijna zonder hellingen. SenneRadweg / Sennefietspad Het Sennefietspad is een bewegwijzerde route van 77 km door het mooie landschap van de Senne. U ontdekt het Teutoburger Wald, de beken van de Senne en de Emsbronnen. BahnRadRoute / Fietspad Teuto-Senne Deze route die in de historische oude stad Osnabrück begint en in de domstad Paderborn eindigt is 160 km lang. R21 SHS-Verl Dit bewegwijzerd fietspad van 36 km is een verbinding tussen de jonge buursteden Verl en Schloß Holte-Stukenbrock in het district Gütersloh. Op het spoor van de beken van de Senne Dit is een rondrit van 63 km tussen Verl, Schloß Holte- Stukenbrock en het Steinhorster Becken. Deze enige nog niet bewegwijzerde route loont nochtans de moeite! In de publicatie Ziehen Sie doch mal wieder Ihre Kreise vindt u een beschrijving.

16 Gütersloh Bielefeld SHS Detmold SHS is levenskwaliteit Paderborn Natuur puur ~ Wonen in het groen ~ Open Sennelandschap ~ Beekbronnen ~ Holter Wald ~ Natuurbelevenispad ~ Beschermde natuurgebieden ~ Teutoburger Wald te voet bereikbaar ~Jonge, progressieve stad ~ Gedragen door een reusachtig engagement van de burgers ~ Alle schoolvormen ~ VHS ~ Gevarieerde aanbiedingen van private opleiding ~ Omvangrijke gezondheidszorg en sociale instellingen ~ Sport in verenigingsverband in open installaties ~ Senne golfterrein ~ Sporthallen (tennis, badminton) ~ Verlichte loopbaan van 1 km ~ Niet ver van de steden Bielefeld, Detmold, Gütersloh en Paderborn ~ Actieve vrijetijdsbesteding ~ Lokale fietsroutes SHS 1 tot 3 ~ Europafietspad R1 en Deutschlandroute D3 ~ Emsfietspad ~ Lokale rondwegen A 1 tot A9 ~ Tocht over langere afstand Diemel - Ems X3 ~ Overnachting en gastronomie ~ Gemoedelijke hotels, pensions en vakantiewoningen ~ Natuurlijke kampeerterreinen ~ Gastvrije restaurants, cafés en snackbars ~ Evenementen ~ Kindercarnaval ~ Vrouwenvastenavond ~ Serengeti-festival ~ Holter Meeting ~ Emsfeest ~ Oogstfeest ~ Pollhansmarkt ~ Kerstmarkten ~ Uitgelezen culturele manifestaties, zoals lezingen, muziek, toneel/cabaret en tentoonstellingen ~ Bezienswaardigheden ~ Jachtslot Holte ~ 1000-jarige eik ~ Emsbronnen ~ Zoo Safari-en Hollywoodpark ~ Kerken en kapellen ~ Memoriaal STALAG 326 ~ Sovjetkerkhof ~ Holter Öfen ~ Handelszaken ~ Gezond handels centrum met vooral middenstand ~ Uitstekende aansluiting op de verkeerswegen ~ Lage belastingen ~ Inkopen ~ Familiebedrijven en filialen van grote detailhandelaars ~ Groot productenassortiment ~ Persoonlijk advies ~ Dienstbetoon Info en contact: Stadt Schloß Holte-Stukenbrock, Rathausstraße Schloß Holte-Stukenbrock Telefoon Heimat- und Verkehrsverein SHS, telefoon Stadgidsen van de VHS, telefoon

Slapen & Smullen. van typisch voor de Senne tot internationaal.

Slapen & Smullen. van typisch voor de Senne tot internationaal. Slapen & Smullen Geniet van Schloß Holte-Stukenbrock tussen de rivier de Senne en het Teutoburger Wald, van de gastvrijheid, de gemoedelijke overnachtingsmogelijkheden en het lekkere eten, van typisch

Nadere informatie

Zien & Beleven. Stadt Schloß Holte-Stukenbrock 02/2010 Foto s: Stadt SHS, stadsgidsen van de VHS,

Zien & Beleven. Stadt Schloß Holte-Stukenbrock 02/2010 Foto s: Stadt SHS, stadsgidsen van de VHS, Zien & Beleven Leer houden van de stad Schloß Holte- Stukenbrock tussen de rivier de Senne en het Teutoburger Wald. Het jachtslot Holte, de kerkelijke bezienswaardigheden, de natuur, de Ems-Beleveniswereld

Nadere informatie

Het Diemerbos. Onder de rook van Amsterdam

Het Diemerbos. Onder de rook van Amsterdam Staatsbosbeheer Naritaweg 221, 1043 CB Amsterdam T 020-7073700 www.staatsbosbeheer.nl Welkom buiten. Buiten is voor iedereen en er is elke dag wat te beleven. Daarom willen we zoveel mogelijk mensen uitnodigen

Nadere informatie

Het Diemerbos. fietsen. Wandelen. Paardrijden. Onder de rook van Amsterdam

Het Diemerbos. fietsen. Wandelen. Paardrijden. Onder de rook van Amsterdam Staatsbosbeheer Naritaweg 221, 1043 CB T 020-7073700 www.staatsbosbeheer.nl Welkom buiten. Buiten is voor iedereen en er is elke dag wat te beleven. Daarom willen we zoveel mogelijk mensen uitnodigen om

Nadere informatie

Main radweg Van Bamberg naar Aschaffenburg

Main radweg Van Bamberg naar Aschaffenburg Main radweg Van Bamberg naar Aschaffenburg Main-Radweg Actief genieten op de fietsroute langs de Main Algemeen: 7 dagen waarvan ook 7 dagen fietsen. Lengte volledige fietstocht: ongeveer 340km Overnachtingen:

Nadere informatie

WAAR GAAN WE NAARTOE?

WAAR GAAN WE NAARTOE? WAAR GAAN WE NAARTOE? De familie Janssens wil op uitstap. Maar vader, moeder en de kinderen hebben hun eigen wensen! Kan je de familie helpen? Bekijk de brochures. Welke uitstap is goed voor iedereen?

Nadere informatie

Luistertocht Burg-Reuland. Wegbeschrijving

Luistertocht Burg-Reuland. Wegbeschrijving Luistertocht Burg-Reuland Burchtlieden uit Reuland, Eifel-gotiek en snelle postkoetsen Wegbeschrijving Start: Tourist Info Reuland-Ouren, Kulturhaus, Dorf 135 in Burg- Reuland (vroeger Dorf 106 a). Parkeermogelijkheden

Nadere informatie

Schwabische Alb en Romantische Strasse 7 dagen

Schwabische Alb en Romantische Strasse 7 dagen Schwabische Alb en Romantische Strasse 7 dagen singlereis fietsvakantie vanaf 579 Fietsen langs de Romantische Strasse In het zuiden van Duitsland vinden we twee verrassende fietsgebieden; de Schwäbische

Nadere informatie

Teutoburger Wald 7 dagen

Teutoburger Wald 7 dagen Teutoburger Wald 7 dagen groepsreis hotelfietsreis vanaf 549 Fietsen in het dichtbije Duitsland Onbekend maakt onbemind, en dat zou kunnen gelden voor hoe Nederlanders over het Teutoburgerwald denken!

Nadere informatie

WANDELEN LANGS DE DOORBRAAK

WANDELEN LANGS DE DOORBRAAK WANDELEN LANGS DE DOORBRAAK ROUTE 6 km 20 17 Aan de zuidkant van Almelo stroomt de Doorbraak; een beek van 13 kilometer, van de instroom bij de Lolee naar Ypelo. Ontdek de Doorbraak en haar omgeving! Een

Nadere informatie

individuele wandelvakantie vanaf 230 En dan denk ik aan Brabant

individuele wandelvakantie vanaf 230 En dan denk ik aan Brabant Dommelvallei individuele wandelvakantie vanaf 230 En dan denk ik aan Brabant Bij het horen van Guus Meeuwis' liedje zult u direct zin krijgen in een paar dagen Brabant! Bijvoorbeeld in een wandelvakantie

Nadere informatie

Contact. > Uw droomwoning in het hart van de Hoge Venen!

Contact. > Uw droomwoning in het hart van de Hoge Venen! Contact > Uw droomwoning in het hart van de Hoge Venen! Verruim uw horizon... Ligging Midden in de natuur Het Domaine de Chôdes is gelegen in het imposante natuurgebied van de Hoge Venen, met zijn authentieke

Nadere informatie

4. Toeristisch landschap

4. Toeristisch landschap 4. Toeristisch landschap 4.1 Tabel onderzoek toeristische bestemming 1.Toeristische aantrekkingsfactoren a. van natuurlijke oorsprong Elementen Bossen-zandberg-vennen-heide b. van menselijke oorsprong

Nadere informatie

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009 Schwäbische Alb 24 oktober t/m 1 november 2009 Zaterdag 24 oktober Heel - Tuttlingen 560 km Na het ontbijt vertrekken we richting de Schwäbische Alb, een gebied waar we nog nooit zijn geweest. Het is rustig

Nadere informatie

DASSENWERK. werkbladen opdrachten Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Locatie De Drie Linden Giersbergen 8 Drunen

DASSENWERK. werkbladen opdrachten Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Locatie De Drie Linden Giersbergen 8 Drunen DASSENWERK werkbladen opdrachten Locatie De Drie Linden Giersbergen 8 Drunen 2012 Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen 1. Waar ben je? Je onderzoekt vandaag een klein gebied van Nationaal Park De

Nadere informatie

Natuur & geur. geur ooit. Voor de rest van mijn leven zullen mijn hersenen rozemarijn associëren met het eiland en mijn jeugd. 121 ~ Natuur & geur

Natuur & geur. geur ooit. Voor de rest van mijn leven zullen mijn hersenen rozemarijn associëren met het eiland en mijn jeugd. 121 ~ Natuur & geur 120 De geur van rozemarijn, dat is voor mij de geur van Ibiza. Als kind speelde ik in de tuin van ons vakantiehuis: een rotsige oppervlakte gevuld met cactussen en dorre planten. Die dorre planten waren

Nadere informatie

WANDELEN LANGS DE DOORBRAAK 10KM

WANDELEN LANGS DE DOORBRAAK 10KM WANDELEN LANGS DE DOORBRAAK 10KM ROUTE 11 km 20 18 Aan de zuidkant van Almelo stroomt de Doorbraak; een beek van 13 kilometer, van de instroom bij de Lolee naar Ypelo. Ontdek de Doorbraak en haar omgeving!

Nadere informatie

Lüneburger Heide 5 dagen

Lüneburger Heide 5 dagen Lüneburger Heide 5 dagen singlereis hotelfietsreis vanaf 419 De grote heide! Deze fietsvakantie brengt ons naar de Lüneburger Heide, de regio tussen de Hanzesteden Hannover, Bremen en Hamburg. Een prachtig

Nadere informatie

Aachener Land 3 dagen

Aachener Land 3 dagen Aachener Land 3 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 245 Wandeltocht door het Duitse grensland Het landgoed van Abdij Rolduc lijkt de abrupte overgang van het industriële gebied Parkstad Limburg en het

Nadere informatie

Struinen door De Stille Kern

Struinen door De Stille Kern 58 Horsterwold Struinen door De Stille Kern Een 900 hectare groot natuurgebied waar natuurlijke processen volop de ruimte krijgen. Het gebied wordt begraasd door een kudde konikpaarden, die zorgen voor

Nadere informatie

Wat leu mött zo nöadig noar t boetnlaand,mer ze wett nich woar de Doorbraak löp!

Wat leu mött zo nöadig noar t boetnlaand,mer ze wett nich woar de Doorbraak löp! 1 De Doorbraak. Zo luidt de naam voor de nieuwe beek die waterschap Vechtsytromen en provincie Overijssel hebben aangelegd vanaf de oostkant van Almelo tot de Midden-Regge. Een beek met een lengte van

Nadere informatie

Wandelpaden Erlebniswege Sieg Cultuur bewandelen Sieg

Wandelpaden Erlebniswege Sieg Cultuur bewandelen Sieg www.naturregion-sieg.de Wandelpaden Erlebniswege Cultuur bewandelen Naturregion Erlebniswege Wandelpaden Erlebniswege De openlegging, de bevolking en de agrarische bewerking, maar ook politieke en religieuze

Nadere informatie

Vakantieganger in Vlaamse Regio s

Vakantieganger in Vlaamse Regio s Vakantieganger in Vlaamse Regio s Wie is die vakantieganger in Vlaamse regio s? Onderzoek bij Belgische (Vlaamse) en Nederlandse vakantiegangers die logeren in Vakantiewoning Camping Kortkampeer Vakantiepark

Nadere informatie

Activiteiten bij De Helderse Vallei - juli 2019

Activiteiten bij De Helderse Vallei - juli 2019 De Helderse Vallei is een natuurcentrum op loopafstand van het Noordzeestrand. Bekijk de natuurexpositie, doe mee met een excursie of struin in de gezellige winkel. Vanaf De Helderse Vallei zijn er wandel,

Nadere informatie

De Berk en Kelsdonk. Wandelen. Twee prachtige natuurgebieden ten noorden van Etten-Leur

De Berk en Kelsdonk. Wandelen. Twee prachtige natuurgebieden ten noorden van Etten-Leur Wandelen Twee prachtige natuurgebieden ten noorden van Etten-Leur De Berk en Kelsdonk Staatsbosbeheer Regio Zuid Spoorlaan CH Tilburg T - www.staatsbosbeheer.nl Rust, vogels en natte voeten Wie even de

Nadere informatie

Wandelen Wandelroute Leuvenumse Bos, bij Ermelo

Wandelen Wandelroute Leuvenumse Bos, bij Ermelo Wandelen Wandelroute Leuvenumse Bos, bij Ermelo 5 km Waar Leuvenumse bossen Vertrekpunt Parkeerplaats Poolseweg [https://maps.google.com/? q=52.3032,5.71531] Gevarieerde wandelroute langs de Leuvenumse

Nadere informatie

Vakantieganger in Vlaamse Regio s

Vakantieganger in Vlaamse Regio s Vakantieganger in Vlaamse Regio s Wie is die vakantieganger in Vlaamse regio s? Onderzoek bij Belgische (Vlaamse) en Nederlandse vakantiegangers die logeren in Vakantiewoning Camping Kortkampeer Vakantiepark

Nadere informatie

Lahn Radweg 7 dagen. individuele fietsreis vanaf 499 Langs de oevers van de Lahn en naar de Loreley

Lahn Radweg 7 dagen. individuele fietsreis vanaf 499 Langs de oevers van de Lahn en naar de Loreley Lahn Radweg 7 dagen individuele fietsreis vanaf 499 Langs de oevers van de Lahn en naar de Loreley Vlak bij de bron van de Lahn begint een prachtig fietspad: de Lahnradweg. De Lahn is totaal 200 km lang

Nadere informatie

Epen in de Geulvallei

Epen in de Geulvallei Epen in de Geulvallei Welkom in de Geulvallei In de Geulvallei, net buiten het schilderachtige dorp Epen, ligt een opmerkelijk stiltegebied. Dit zachtglooiende landschap is een lust voor het oog: hellingbossen,

Nadere informatie

Wandelknooppunt fotozoektocht deel 1: Bulskampveld

Wandelknooppunt fotozoektocht deel 1: Bulskampveld Wandelknooppunt.be fotozoektocht 2017 3 de editie Wandelknooppunt fotozoektocht deel 1: Bulskampveld Wandelnetwerk Bulskampveld (West-Vlaanderen) Startpunt: knooppunt 18, parking Het Aanwijs, Reigerlostraat

Nadere informatie

Tirol Oberperfuss 9 dagen

Tirol Oberperfuss 9 dagen Tirol Oberperfuss 9 dagen fietsreis vanaf 729 Fietsen in en rond Tirol Op de pedalen in Tirol betekent fietsen door de lieflijke dalen met zicht op de altijd aanwezige bergen. Wie denkt dat de tochten

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN KINDERBOERDERIJ T STRUISVOGELNEST IN LIER

MIJN BEZOEK AAN KINDERBOERDERIJ T STRUISVOGELNEST IN LIER MIJN BEZOEK AAN KINDERBOERDERIJ T STRUISVOGELNEST IN LIER WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar Kinderboerderij t Struisvogelnest. Dit is een kinderboerderij in Lier waar ik veel dieren zal

Nadere informatie

Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015

Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015 Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015 Cochem ligt midden in de vulkaan Eifel. Het landschap kenmerkt zich door heuvels, akkerlanden en kleine dorpjes. Dwars door Cochem stroomt

Nadere informatie

KORTE STRUIN 13. Mei 2017

KORTE STRUIN 13. Mei 2017 Door het Nederrijkswald Door: Frans Sijben - Nijmegen KORTE STRUIN 13 Mei 2017 Kent u het Duitse Reichswald? Het grote bos tussen Gennep, Groesbeek, Kranenburg en Kleef? Het is een overblijfsel van een

Nadere informatie

Gierzwaluw. Boomleeuwerik. Witte kwikstaart. Nachtzwaluw

Gierzwaluw. Boomleeuwerik. Witte kwikstaart. Nachtzwaluw Boomleeuwerik Leeft in droge, schrale heidevelden met losse boompjes en boomgroepen. Broedt ook in jonge aanplant van naaldbos (spar of den). Gierzwaluw Broedt onder daken van oudere gebouwen in Roermond.

Nadere informatie

Vlaanderen 6 dagen per trein

Vlaanderen 6 dagen per trein Vlaanderen 6 dagen per trein individuele fietsvakantie vanaf 440 Het Brugse ommeland en de weidse polders Van oost naar west, van noord naar zuid: "In Vlaanderen geraakt ge overal in een ommezien", zoals

Nadere informatie

Barntrup Lippenland. Over de Beckerberg langs de 'Grensweg' Niedersachsen - Nordrhein Westfalen. 3 uur - 9 Km hoogtemeters

Barntrup Lippenland. Over de Beckerberg langs de 'Grensweg' Niedersachsen - Nordrhein Westfalen. 3 uur - 9 Km hoogtemeters Barntrup Lippenland Over de Beckerberg langs de 'Grensweg' Niedersachsen - Nordrhein Westfalen 3 uur - 9 Km - 230 hoogtemeters Deze korte rondwandeling door het Lippenland bij Barntrup, gaat over brede

Nadere informatie

Romantiek. in een sprookjeslandschap. Op een boogscheut van het. drukke Gent treffen we het. Park van Beervelde aan. Wanneer we het domein

Romantiek. in een sprookjeslandschap. Op een boogscheut van het. drukke Gent treffen we het. Park van Beervelde aan. Wanneer we het domein Romantiek in een sprookjeslandschap Tekst: Fanny Storms Fotografie: Park van Beervelde Op een boogscheut van het drukke Gent treffen we het Park van Beervelde aan. Wanneer we het domein betreden worden

Nadere informatie

Karinthië: fietsen door het dal van de Drau.

Karinthië: fietsen door het dal van de Drau. Karinthië: fietsen door het dal van de Drau. Algemeen: 9 daagse reis waarvan 7 fietsdagen. Van Italië door Karinthië tot in Slovenië. Lengte: 360km Overnachtingen Dag 1 Wipptalerhof Dag 2 en 3: Sillian

Nadere informatie

Onderweg in het Akener bos

Onderweg in het Akener bos Route 5 52 Aachener Wald 53 Onderweg in het Akener bos Het Aachener Wald biedt niet alleen heerlijke natuur maar is ook een podium voor geschiedenis en verhalen. Het Aachener Wald, waardoor deze wandelroute

Nadere informatie

28/04/2016 De Standaard

28/04/2016 De Standaard 28/04/2016 De Standaard 28/04/2016 Het Belang van Limburg 28/04/2016 Het Laatste Nieuws 28/04/2016 Het Nieuwsblad 06/05/2016 De Beiaard 06/05/2016 Het Meetjesland 12/06/2016 De Zondag - vakantiemagazine

Nadere informatie

Vakantieganger in Vlaamse Regio s

Vakantieganger in Vlaamse Regio s Vakantieganger in Vlaamse Regio s Wie is die vakantieganger in Vlaamse regio s? Onderzoek bij Belgische (Vlaamse) en Nederlandse vakantiegangers die logeren in Vakantiewoning Camping Kortkampeer Vakantiepark

Nadere informatie

Jülicher Land Niederrhein 4 dagen

Jülicher Land Niederrhein 4 dagen Jülicher Land Niederrhein 4 dagen singlereis fietsvakantie vanaf 315 Via knooppunten fietsen door het oude hertogdom Gulik Hoe langzamer je je voortbeweegt, hoe intenser je alles waarneemt, en de directe

Nadere informatie

De Kleitrappers Wandeltochten 2014

De Kleitrappers Wandeltochten 2014 De Kleitrappers Wandeltochten 2014 Zondag 19/01/2014 Winterheidetocht Kessel - Basisschool Bisterveld, Nieuwstraat 26, 2560 Kessel. Zaterdag 29/03/2014 Klinkaerttocht "Memorial André Vanheuckelom & François

Nadere informatie

Routebeschrijving tweedaagse wandeling Bremen - Worpswede (43 km)

Routebeschrijving tweedaagse wandeling Bremen - Worpswede (43 km) Routebeschrijving tweedaagse wandeling Bremen - Worpswede (43 km) Copyright: Hans Farjon & Bert Stok, 2011 Graag terugmelding bij onvolkomenheden in beschrijving via www.hansfarjon.nl Start: Bremen Hauptbahnhof,

Nadere informatie

Betoverende weidsheid en stilte

Betoverende weidsheid en stilte Groepsaccommodatie Een buitengewone locatie op een eeuwenoud domein. Een Provençaalse hoeve, met de sfeer van een gehucht, gelegen op een plateau op 800 meter hoogte, waar het asfalt ophoudt, omringd door

Nadere informatie

Thema 4: Toeristische landschappen: Toerisme in Europa en België LWB p1-19

Thema 4: Toeristische landschappen: Toerisme in Europa en België LWB p1-19 Thema 4: Toeristische landschappen: Toerisme in Europa en België LWB p1-19 1. Toerisme in Europa 1.1 Aantrekkingsfactoren p6-7 Menselijke aantrekkingsfactoren Cultuurfactoren Begeleidende factoren Natuurlijke

Nadere informatie

Zonder de bal kun je LUC ABBELOOS WESTTOER

Zonder de bal kun je LUC ABBELOOS WESTTOER Zonder de bal kun je niet kun winnen je niet winnen LUC ABBELOOS WESTTOER LUC ABBELOOS WESTTOER 3.144 km 2 1,2 miljoen inwoners 23% stedelijk 68% landbouw Westtoer Zonder de bal kun je Autonoom Provinciaal

Nadere informatie

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes 1 van 7 Nederland Noord-Holland Bergen (nh) 37.2 (ongeveer u.) Fietsroute 182861 900m 2015 Falkplan BV 2 van 7 Nederland Noord-Holland Bergen (nh) 37.2 (ongeveer

Nadere informatie

WANDELFOTOZOEKTOCHT DOORNZELE-KANAALZIJDE

WANDELFOTOZOEKTOCHT DOORNZELE-KANAALZIJDE WANDELFOTOZOEKTOCHT DOORNZELE-KANAALZIJDE De voorbije 2 jaar vormde de Vlaamse Landmaatschappij samen met haar partners een voormalig industrieterrein in Doornzele-Kanaalzijde (Evergem & Gent) om tot een

Nadere informatie

Mormont. Op weg van Houffalize naar la Roche moet je eerst door Mormont (ongeveer 10 km van Houffalize). Het heeft slechts een handvol huizen.

Mormont. Op weg van Houffalize naar la Roche moet je eerst door Mormont (ongeveer 10 km van Houffalize). Het heeft slechts een handvol huizen. Mormont Op weg van Houffalize naar la Roche moet je eerst door Mormont (ongeveer 10 km van Houffalize). Het heeft slechts een handvol huizen. Vanuit Mormont vertrek een flinke wandeling langsheen de Ourthe.

Nadere informatie

copijn Tuin- en Landschapsarchitecten Park Toorenvliedt Middelburg 2 e klankbordgroep 6 december 2011

copijn Tuin- en Landschapsarchitecten Park Toorenvliedt Middelburg 2 e klankbordgroep 6 december 2011 copijn Tuin- en Landschapsarchitecten Park Toorenvliedt Middelburg 2 e klankbordgroep 6 december 2011 programma 1 welkom 19.00 uur 2 Uitgangspunten klankbordgroep 1 3 Historisch onderzoek 4 Inventarisatie

Nadere informatie

Zuid-Beveland Wandelen, Nederland

Zuid-Beveland Wandelen, Nederland Zuid-Beveland Wandelen, Nederland Samenstelling: Esther Vigneron Foto: Buiten Beeld Het gebied Zwaarte/moeilijkheidsgraad Navigeren Markering Beste tijd Er naar toe Overnachten Eten, drinken, inkopen Tips

Nadere informatie

Fietsen in Overijssel BEKIJK DEZE ROUTE OOK IN ONZE GRATIS APP landschapoverijssel.nl/wandeleninoverijssel

Fietsen in Overijssel BEKIJK DEZE ROUTE OOK IN ONZE GRATIS APP landschapoverijssel.nl/wandeleninoverijssel Fietsen in Overijssel BEKIJK DEZE ROUTE OOK IN ONZE GRATIS APP landschapoverijssel.nl/wandeleninoverijssel Fietsen langs de Doorbraak (Zuid Twente) Hoe kom ik bij het startpunt? Start- en eindpunt: Restaurant

Nadere informatie

Waar kunt u beter heen gaan dan het altijd zonnige Spanje!

Waar kunt u beter heen gaan dan het altijd zonnige Spanje! Guardamar Waar kunt u beter heen gaan dan het altijd zonnige Spanje! Dit land herbergt heel wat prachtige streken, veel cultuur en prachtige zandstranden. En om volledig van deze omgeving te kunnen genieten,

Nadere informatie

Bungalowpark Hoge Hexel

Bungalowpark Hoge Hexel Bungalowpark Hoge Hexel Uw tweede thuis in Twente Rustig gelegen Overdekt zwembad Luxe bungalows Speeltuinen Visvijver Thuiskomen bij bungalowpark Hoge Hexel Graag verwelkomen wij u op ons prachtig gelegen

Nadere informatie

Valkenburg 5 dagen. singlereis fietsvakantie vanaf 249 Fietsen én genieten in het Limburgse land!

Valkenburg 5 dagen. singlereis fietsvakantie vanaf 249 Fietsen én genieten in het Limburgse land! Valkenburg 5 dagen singlereis fietsvakantie vanaf 249 Fietsen én genieten in het Limburgse land! Wie denkt aan fietsen in Limburg, denkt in eerste instantie aan het beklimmen van de vele heuvels die de

Nadere informatie

Ontdek het noorden van. Baden-Württemberg. De beroemde rode wijn uit Baden-Württemberg

Ontdek het noorden van. Baden-Württemberg. De beroemde rode wijn uit Baden-Württemberg Ontdek het noorden van Baden-Württemberg De beroemde rode wijn uit Baden-Württemberg Welkom In het noorden van Baden-Württemberg, tussen de steden Heidelberg, Stuttgart en Würzburg, zijn de omstandigheden

Nadere informatie

Bergen in het vlakke land

Bergen in het vlakke land Wandelnetwerk Noord-Holland Bergen in het vlakke land Openlucht skibaan Il Primo, waar het hele jaar kan worden geskied. Tekst en foto s: Joop Duijs E en van de mooiste stukjes natuur van Noord-Holland

Nadere informatie

Sever Ceska 8 dagen. singlereis wandelreis vanaf 695. Winterwandelavontuur in het noorden van Tsjechië

Sever Ceska 8 dagen. singlereis wandelreis vanaf 695. Winterwandelavontuur in het noorden van Tsjechië Sever Ceska 8 dagen singlereis wandelreis vanaf 695 Winterwandelavontuur in het noorden van Tsjechië Tsjechië is een perfect wandelland: vanwege de combinatie van natuur en klimaat, de overzichtelijke

Nadere informatie

Natuurwaarden versterkt rond surfplas, woonwijk en bedrijventerrein

Natuurwaarden versterkt rond surfplas, woonwijk en bedrijventerrein Natuurzones T58-Boschkens Goirle-Tilburg Natuurwaarden versterkt rond surfplas, woonwijk en bedrijventerrein Natuurzones T58-Boschkens Natuurwaarden versterkt rond surfplas, woonwijk en bedrijventerrein

Nadere informatie

Nieuwsflash: juni - juli Bosmuseum Gerhagen

Nieuwsflash: juni - juli Bosmuseum Gerhagen Nieuwsflash: juni - juli 2019 Bosmuseum Gerhagen OPENINGSUREN februari, maart en november woensdag, zaterdag en zondag van 13u45 tot 17u00 april, mei, juni, september en oktober elke weekdag van 13u45

Nadere informatie

LUZENKAMPROUTE. Beschrijving van deze wandeling.

LUZENKAMPROUTE. Beschrijving van deze wandeling. LUZENKAMPROUTE Deze route voert door het Bremmersbos, de Luzenkamp en een gedeelte van de Melickerheide. Houdt u bij het volgen van de route ook het bijgevoegde kaartje bij de hand. Beschrijving van deze

Nadere informatie

Wicklow Way incl. Dublin 8 dagen per vliegtuig

Wicklow Way incl. Dublin 8 dagen per vliegtuig Wicklow Way incl. Dublin 8 dagen per vliegtuig individuele wandelvakantie vanaf 999 Eire, the Wicklow Way De Wicklow Mountains liggen in het oosten van Ierland, of "Eire", zoals de Ieren hun land zelf

Nadere informatie

Krokusfietstocht de dodendraad leeft. Lengte 10, 20 of 30 kilometer

Krokusfietstocht de dodendraad leeft. Lengte 10, 20 of 30 kilometer Krokusfietstocht de dodendraad leeft Lengte 10, 20 of 30 kilometer In het najaar van 2015 werden door zo n 500 vrijwilligers, scholieren en geocachers 24.000 witte krokusbolletjes geplant langs het voormalige

Nadere informatie

Dries Wijckmans. Taak leefomgeving. Aardrijkskunde

Dries Wijckmans. Taak leefomgeving. Aardrijkskunde Dries Wijckmans Taak leefomgeving Aardrijkskunde Mevr. Verstappen 21/05/2015 I. Beschrijven van het studiegebied... 2 1. Kaartnuitsneden eigen leefomgeving... 2 1:10 000... 2 1:25 000... 2 1:50 000...

Nadere informatie

BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR

BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR Deze wandelreis in internationaal gezelschap focust volledig op de Laugavegur, de bekendste trekking van IJsland die in 7 dagen van het geothermisch gebied

Nadere informatie

Wijnhuis, vakantiehuis met zwembad bij bos en Velencemeer.

Wijnhuis, vakantiehuis met zwembad bij bos en Velencemeer. Wijnhuis, vakantiehuis met zwembad bij bos en Velencemeer. Samenvatting Vakantiehuis luxe uitgerust met zwembad, en internet. Geschikt voor 4 personen. Vrijstaand op 1700 m2 omheinde tuin. Parkeren op

Nadere informatie

Moezel 5 dagen. groepsreis fietsvakantie vanaf 379 Wijndorpen en groene heuvels

Moezel 5 dagen. groepsreis fietsvakantie vanaf 379 Wijndorpen en groene heuvels Moezel 5 dagen groepsreis fietsvakantie vanaf 379 Wijndorpen en groene heuvels De Moezelstreek is vooral bekend en met recht zo geliefd vanwege de talloze pittoreske wijndorpen, de schitterende natuur,

Nadere informatie

routes Mooie natuur Nationale Parken Makkelijk fietsen via knooppunten NATIONALE PARKEN afstanden tussen 25 en 55 km FIETS LANGS EN DOOR 12

routes Mooie natuur Nationale Parken Makkelijk fietsen via knooppunten NATIONALE PARKEN afstanden tussen 25 en 55 km FIETS LANGS EN DOOR 12 NR. 03 / 2014 fiets routes afstanden tussen 25 en 55 km Makkelijk fietsen via knooppunten FIETS LANGS EN DOOR 12 Nationale Parken 12 NATIONALE PARKEN fietsroutes Mooie natuur Fietsen in Weerribben-Wieden,

Nadere informatie

Wandelroute café du Midi (9,5 km)

Wandelroute café du Midi (9,5 km) Wandelroute café du Midi (9,5 km) 7 Wandelroute Café du Midi (9,5 km) Stempelplaats Café du Midi, Noordeindseweg 70, Delfgauw. wwwdumididelfgauw.nl Openingstijden: maandag t/m vrijdag vanaf 10.00 uur zaterdag

Nadere informatie

Schin, de Kluis, Kastelen Oost en Schaloen en de Keutenberg.

Schin, de Kluis, Kastelen Oost en Schaloen en de Keutenberg. Schin, de Kluis, Kastelen Oost en Schaloen en de Keutenberg. Zaterdag 31-5-2008. Wandeling naar Valkenburg en over de Keutenberg. Na het ontbijt stappen we om 10.15 uur op. We lopen nu de andere kant op

Nadere informatie

Foto puzzel wandeltocht 2012 Umfassungsweg Delden Twickel www.noaberbuitensport.nl

Foto puzzel wandeltocht 2012 Umfassungsweg Delden Twickel www.noaberbuitensport.nl Foto puzzel wandeltocht 2012 Umfassungsweg Delden Twickel www.noaberbuitensport.nl De Umfassungsweg is een wandelroute van ca. 9 km die de mooiste landschappen van het landgoed Twickel in een vloeiende

Nadere informatie

Vind de mooiste fietsroutes op Fietsroute Rosmalen, Heeswijk-Dinther en Berlicum

Vind de mooiste fietsroutes op  Fietsroute Rosmalen, Heeswijk-Dinther en Berlicum Fietsroute 122139 Rosmalen, Heeswijk-Dinther en Berlicum Praktische informatie Dichtstbijzijnde parkeerplaats velder Velder 5298 Boxtel Dichtstbijzijnde parkeerplaats vanaf eindpunt velder Velder 5298

Nadere informatie

Sauerland wandelen 5 dagen

Sauerland wandelen 5 dagen Sauerland wandelen 5 dagen singlereis wandelreis vanaf 375 Duitslands mooiste natuur ten voeten uit Sauerland is een van de gebieden in Duitsland die gezien de afstand ideaal is voor een korte reis. Verder

Nadere informatie

Vrij om te ontdekken. Vrijstaande, duurzame recreatiewoningen CROMVOIRT NOORD BRABANT

Vrij om te ontdekken. Vrijstaande, duurzame recreatiewoningen CROMVOIRT NOORD BRABANT Vrij om te ontdekken Vrijstaande, duurzame recreatiewoningen CROMVOIRT NOORD BRABANT 02 LANDGOED DE ZANDLEIJ VRIJ OM TE ONTDEKKEN Ontdek alle culturele, culinaire en bruisende hotspots in de omgeving;

Nadere informatie

Etappe II: Kalte Herberge - Hinterzarten

Etappe II: Kalte Herberge - Hinterzarten Etappe II: Kalte Herberge - Hinterzarten lengte 26 km, 465 m stijgen, 610 m dalen Hoogteprofiel Westweg Het zou vandaag weer een zonnige, warme dag worden met temperaturen boven de 30 graden. Onder een

Nadere informatie

Wandelroute over landgoed Huis te Eerbeek. Lengte: 5 km

Wandelroute over landgoed Huis te Eerbeek. Lengte: 5 km Welkom op Huis te Eerbeek Wandelroute over landgoed Huis te Eerbeek. Lengte: 5 km Landgoed Huis te Eerbeek ligt aan de rand van het Veluwse dorp Eerbeek. Centraal op het landgoed ligt het Huis te Eerbeek.

Nadere informatie

Mecklenburger Radweg standplaats 8 dagen

Mecklenburger Radweg standplaats 8 dagen Mecklenburger Radweg standplaats 8 dagen individuele standplaats hotelfietsreis vanaf 458 De Mecklenburger Radweg & Müritz Water waarheen je ook kijkt, meer dan duizend meren vormen het Mecklenburgs Merenplateau

Nadere informatie

Kemmelbergwandelroute - Kemmel 9,4 km Dranouter- Kemmel- Wulvergem

Kemmelbergwandelroute - Kemmel 9,4 km Dranouter- Kemmel- Wulvergem Wandelroutes Kemmelbergwandelroute - Kemmel 9,4 km Dranouter- Kemmel- Wulvergem 1 Tweebergenwandelroute - Westouter 7,1 km Westouter 2 Flankrijkwandelpad-Loker 8 km Loker- Westouter 3 Kraters en Mijnenwandelroute

Nadere informatie

Natuur op Eerde uniek in Nederland

Natuur op Eerde uniek in Nederland Natuur op Eerde uniek in Nederland Eerde is méér dan mooi. Tijdens een wandeling met boswachter Jos Schouten van Natuurmonumenten wordt pas echt duidelijk hoe bijzonder de natuur op het historische landgoed

Nadere informatie

: Beetsterzwaag. : Hoofdstraat 34 : 9244 CN Beetsterzwaag. : Bos, weiland, heide, meer

: Beetsterzwaag. : Hoofdstraat 34 : 9244 CN Beetsterzwaag. : Bos, weiland, heide, meer Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 13 KM : Friesland : Beetsterzwaag : Bakkerij Verloop : Hoofdstraat 34 : 9244 CN Beetsterzwaag Bijzonderheden : 90% onverhard : Bos, weiland, heide, meer RA = Rechtsaf

Nadere informatie

Vrijheid aan weerszijden van de grens langs bewogen verhalen.

Vrijheid aan weerszijden van de grens langs bewogen verhalen. Fietstocht Vrijheid aan weerszijden van de grens langs bewogen verhalen. Groesbeek [36 X alleen ter plekke te lezen] Horst [47] Grafwegen [93] Frasselt [92] Kranenburg [11] Donsbrüggerheide Krieggräberstatte

Nadere informatie

STREEK-GR HAGELAND. Trajectwijzigingen rond Provinciedomein Kessel-Lo KAART Wijziging Wilselsesteenweg

STREEK-GR HAGELAND. Trajectwijzigingen rond Provinciedomein Kessel-Lo KAART Wijziging Wilselsesteenweg STREEK-GR HAGELAND 1. Wijziging Wilselsesteenweg Pad: Streek-GR Hageland Topogids: Streek-GR HAGELAND. Wandelen in Vlaams-Brabant Pagina tekst: p. 25 Pagina kaart: Kaart 1 Referentiepunt: 01>

Nadere informatie

GEMEENTE WESTERVELD Project Onderwerp Datum Code

GEMEENTE WESTERVELD Project Onderwerp Datum Code GEMEENTE WESTERVELD Project : Toegangspoort Oerlandschap Havelterberg Onderwerp : verbinding tussen Poort en Hunebedden Datum : 14-09-2010 Code : 268.28.13.31.00.00 Het Holtingerveld is een beschermd natuurgebied

Nadere informatie

PARK MAASHORST. Wonen op het mooiste plekje van Uden. Met natuurgebied De Maashorst als achtertuin. PARKMAASHORST.NL

PARK MAASHORST. Wonen op het mooiste plekje van Uden. Met natuurgebied De Maashorst als achtertuin. PARKMAASHORST.NL PARK MAASHORST Wonen op het mooiste plekje van Uden. Met natuurgebied De Maashorst als achtertuin. PARKMAASHORST.NL Een gebied met ongekende mogelijkheden In het Noorden van Uden, aan de rand van één van

Nadere informatie

9Sommige stukken van beken en rivieren bieden nog extra charme, Prachtige oorspronkelijke stukken van beken

9Sommige stukken van beken en rivieren bieden nog extra charme, Prachtige oorspronkelijke stukken van beken Prachtige oorspronkelijke stukken van beken 9Sommige stukken van beken en rivieren bieden nog extra charme, doordat daar de werking van de elementen goed zichtbaar is, of omdat de sfeer er gewoonweg sprookjesachtig

Nadere informatie

Camping Caravaning. Pointe de Kerbihan. Bretagne Sud. Bretagne Sud. In LA TRINITE vanaf pasen tot de herfstzon

Camping Caravaning. Pointe de Kerbihan. Bretagne Sud. Bretagne Sud. In LA TRINITE vanaf pasen tot de herfstzon Bretagne www.camping-de-la-baie.fr Camping Caravaning La Trinité sur Mer Rivière de Crac h...de schoonheld van haar stranden, haar stranden van fijn zand, het milde klimaat, haar gastvrijheid, haar gastronomie,

Nadere informatie

Aan de Wijmeneir te Impe, deelgemeente van het Oost-Vlaamse Lede.

Aan de Wijmeneir te Impe, deelgemeente van het Oost-Vlaamse Lede. Vanuit de Wijmenier kan je tal van prachtige wandelingen maken. Eén ervan beschrijven we in onderstaande tekst Wandelpad : Beschermde landschappen langs de Molenbeken Praktische gegevens LENGTE: 15 km

Nadere informatie

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011 Bad Marienberg 21 t/m 25 april 2011 Donderdag 21 april Heel - Bad Marienberg 195 km Aankomend weekend is het Pasen en dat betekent dat Wim 4 dagen vrij is. We hebben besloten om richting het Westerwald

Nadere informatie

Paradijs. Voor pedaalridders. Fietsen in Hamm.

Paradijs. Voor pedaalridders. Fietsen in Hamm. Paradijs. Voor pedaalridders. Fietsen in Hamm. Veel natuur en een uitstekend netwerk van fietspaden, ongewone bezienswaardigheden en mooie rustplekken. Hamm is een paradijs voor fietsers. Opstappen-instappen-overstappen:

Nadere informatie

Struinen door de uiterwaarden van de IJssel

Struinen door de uiterwaarden van de IJssel Uit wandelen met de Stentor, deel 9 Klompenpad IJsselllandschap Terwolde, 11 km Het Tuylermarkerpad Struinen door de uiterwaarden van de IJssel Tekst en foto s Erna Lammers Het blijft verrassend. Vanaf

Nadere informatie

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011 Ahrdal 24 t/m 27 maart 2011 Donderdag 24 maart Heel - Ahrweiler 140 km Het weerbericht voor de komende dagen geeft prachtig weer op dus pakken wij de camper in en gaan richting Duitsland. Het is alweer

Nadere informatie

Door de heuvels langs kapelletjes

Door de heuvels langs kapelletjes ROUTE 7 afstand: DUUR: type: ZWAARTE: LAAGSTe punt: 12,0 km 3,5 uur rondwandeling 2 (afstand, klimmen) 0m, Hoogste punt: 300m kokkari Door de heuvels langs kapelletjes Er naar toe Kokkari ligt aan de noordkust

Nadere informatie

Appartementen Moezel. Brochure: Appartementen Moezel. Algemeen. Accommodatie

Appartementen Moezel. Brochure: Appartementen Moezel. Algemeen. Accommodatie Appartementen Moezel Algemeen Deze prachtige rolstoelaangepaste appartementen liggen direct aan de Moezel, op ca 20 km van Cochem. Het huis bestaat uit 4 appartementen welke volledig geschikt zijn voor

Nadere informatie