Nieuwsbrief. Voor zorg en welzijn Molukse Ouderen. LSMO Nieuwsbrief december Landelijke Stuurgroep. Molukse Ouderen >> December 2013 Nr.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief. Voor zorg en welzijn Molukse Ouderen. LSMO Nieuwsbrief december Landelijke Stuurgroep. Molukse Ouderen >> December 2013 Nr."

Transcriptie

1 Landelijke Stuurgroep Nieuwsbrief Molukse Ouderen Voor zorg en welzijn Molukse Ouderen Landelijke Stuurgroep Molukse Ouderen L Nieuwsbrief december 2013 Eerste inzameling voor verdubbeling via Premieplan in Hoogeveen Mima Mailissa, Ouderengroep Hoogeveen Via L konden we gebruik maken van Premieplan, een programma van de NOV (Nederlandse Organisatie Vrijwilligerswerk). De opbrengst van een door ons georganiseerde inzamelingsactie wordt door dit programma verdubbeld. Ons doel was een programma samen te stellen dat klinkt als een klok voor het Kerstdiner van de Molukse en Indische Ouderen in Hoogeveen. Na een paar laatste checks met L over de te volgen procedure gingen we aan de slag. We trommelden alle dames van de Werkgroep Ouderen bijeen. Ook enkele mannen dachten met ons mee. Over het maken van de hapjes en koekjes waren we het snel eens. Loempia s, pasteitjes, spekkoek en sponscake zouden we maken want dat waren volgens ons de snacks die aan zouden slaan. Al gauw waren de taken verdeeld. De mannen hielpen met het verspreiden van flyers en bestellijsten. Aankonding via Facebook werd geregeld. We maakten flink reclame en besloten vanuit de Stichting Salawaku te verkopen. Iedere week hebben verschillende gebruikers van de Stichting op vaste avonden hun aktiviteit. Die mensen zouden onze hapjes vast wel kopen. Genieten van de koekjes van de inzamelingsactie voor het kerstdiner.

2 Het was best spannend en vol verwachting stalden we de gebakken snacks de eerste avond uit. De koekjes werden mooi gedrapeerd op een prachtige hoge glazen schaal. Een van de dames van de ouderengroep had kaartjes gemaakt met de prijzen van de snacks en koekjes. Het zag er allemaal heel aantrekkelijk uit. We bleven tot half 10 en hadden niet echt veel verkocht. De beheerders van Salawaku namen de verkoop over en wij gingen naar huis. De volgende ochtend keek ik op mijn telefoon en zag een sms bericht van een van de beheerders: na uur alles uitverkocht! Dat was natuurlijk een enorme boost voor ons. Daarna stroomden de bestellingen binnen. We zijn een paar weken verder en wonder boven wonder hebben we ons limiet gehaald. Dankzij Premieplan konden we onze ouderen een mooi kerstdiner aanbieden. Themadag Ouderen in veilige handen van het NOOM De themadag Ouderen in veilige handen, georganiseerd door het NOOM, vond plaats op vrijdag 22 november 2013 in Breukelen. Zoals gebruikelijk was de belangstelling weer groot: circa 80 vrijwilligers namen deel. Zij zijn actief in het houden van spreekuren voor de ouderen en het deelnemen aan huisbezoekprojecten, cliëntenraden, wmoraden, ontmoetings- en dagverzorgingsprojecten. Ook veel gespreksleiders waren aanwezig. Mw. Aaf Tiems, projectleider op het Ministerie van VWS gaf als start van de dag een korte samenvatting van het Actieplan Ouderen in veilige handen en de stand van zaken daarvan. De voorlichtingscampagne waar het NOOM aan deelneemt vormt een onderdeel van dit totaalplan. Daarna was er in het ochtendprogramma veel ruimte om onderling ervaringen uit te wisselen. Jeanny Vreeswijk-Manusiwa, coördinator van lidorganisatie L (Landelijke Stuurgroep Molukse Ouderen) maakte een terugkoppeling uit de groepen. In het middagprogramma konden de deelnemers kiezen uit drie workshops. Notaris Jaap van der Hammen (vanuit de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie) besprak aan de hand van een concrete casus de risico s op financieel misbruik bij ouderen. Hij gaf tevens adviezen hoe misbruik te voorkomen en tegen te gaan. Ook Saadia Daouairi, projectleider bij Kenniscentrum Emancipatie Dona Daria in Rotterdam, nam een concrete praktijksituatie. De derde workshop werd ingevuld door Chris Matitahatiwen en Joke Sapuletej, respectievelijk werkzaam als opbouwwerker en ouderenadviseur en betrokken bij Rumah Orang Tua Tua (Molukse dagopvang in Moordrecht). Zij lieten de aanwezigen goede voorbeelden zien van hoe je als organisatie kunt werken aan ondersteuning van mantelzorgers. (kijk op voor het verslag van deze dag) Joke Sapuletej en Chris Matitahatiwen verzorgen workshop ondersteuning van mantelzorgers.

3 Regionaal Moluks-Indische ouderendag in Venlo Stefanie Hehalatu, Werkgroep Molukse Ouderen Limburg* Op zaterdag 7 december heeft de provinciale jaarafsluiting voor de Moluks-indische ouderen in Limburg plaatsgevonden in Venlo. Er waren ongeveer 90 deelnemers, waaronder ouderen, mantelzorgers en vrijwilligers. Dit jaar hebben we een eerste stap gemaakt om de derde generatie bij de organisatie van deze dag te betrekken. Na overleg met verschillende samenwerkingspartners is besloten om de uitvoering over te laten aan de derde generatie. In klederdracht stonden de jongeren om uur klaar om de gasten te ontvangen. Het eerste gedeelte van de dag stond in het kader van het thema Ouderen in Veilige handen. Er is een presentatie gegeven over de campagne met als doel het onderwerp te lanceren. Naar horen zeggen is het onderwerp veilig geland. Mensen zijn geinteresseerd geraakt en binnen verschillende wijken in Limburg, zal er een themabijeenkomst worden gehouden, o.a. in Venlo, Sittard, Geleen en Maastricht. Nog dieper zal dan op de subthema s binnen Ouderen in Veilige handen worden ingegaan. Tijdens de presentatie is ook aandacht besteed aan dementie. De korte film Leven met Alzeimer van L is getoond. Deze film heeft veel indruk gemaakt, vooral bij de tweede en derde generatie. In de middag waren optredens van de Pencak Silat groep Sehati Venlo en de kinderen van MOVES102 o.l.v Ebby van Holland- Pieck. De laatstgenoemden hebben laten zien dat Zumba een leuke manier is om in beweging te blijven. Ouderen, mantelzorgers en vrijwilligers kwamen er dus niet onder uit om ook te gaan bewegen. Zelfs in kain kebaya hebben de dames meegedaan. De bingo ontbrak niet in het programma en de dag werd natuurlijk afgesloten met een warme maaltijd en een dansje onder begeleiding van de huisband uit Venlo. Al met al een geslaagde dag. De verbinding tussen de 1 e,2 e en de 3 e generatie is gelegd, de brug is gebouwd. Lain sayang lain! Moluks-Indische ouderendag in Venlo. *i.s.m. Stichting Moetiara Maloekoe, Stichting Huis voor de Zorg Sittard, (Platform Allochtone Zorgvragers, Platform Mantelzorg Limburg), Partners in Welzijn Geleen, Rumah Selamat Datang Venlo, Stichting Merpati Geleen, Stichting Permata Echt, Stichting Pelita, Landelijke Stuurgroep Molukse Ouderen.

4 Voorlichting in Leerdam De afspraak om naar Leerdam te komen om voorlichting te geven en om met de ouderen het jaar af te sluiten, werd al vroeg in het jaar gemaakt. Bij aankomst in het wijkgebouw Benang Radja, zaten de ouderen al achter de tafels met verschillende lekkernijen. Na een introductie van de ouderenwerkgroep werd de film Wie zorgt er later voor mij van L getoond. De film laat een aantal voorbeelden zien van hoe Molukse ouderen het liefst oud willen worden. Thuis, dichtbij familie, in de eigen omgeving en het liefst omringd door bekende mensen die de taal spreken. Wat zouden de zorgwensen van de Molukse ouderen in Leerdam zijn en wat is er nodig en mogelijk om aan deze wensen te voldoen? Verschillende thema s kwamen aan de orde, waaronder de komende veranderingen in de zorg, wat onder goede zorg verstaan kan worden, de campagne Ouderen in veilige handen en wat nodig is om een goed plan te maken ter voorbereiding van een gesprek met gemeenteambtenaren. De ochtend vloog voorbij. Na verschillende vragen en opmerkingen is besloten in het vroege voorjaar terug te komen naar Leerdam om dieper op de thema s in te gaan. Met de traditionele kerstbingo en een heerlijke Chinese maaltijd werd de middag afgesloten. De ouderenwerkgroep in Leerdam heeft voor en met de ouderen een mooie jaarafsluiting verzorgd. Kerstdiner Werkgroep Ouderen Ana Upu in Lunteren Aandacht voor de film Wie zorgt er later voor mij in Leerdam. De Werkgroep Ouderen van Ana Upu organiseerde in samenwerking met de Kookgroep van Huiskamer Tenang Senang een kerstdiner op dinsdag 17 december Het werd een gezellige avond met op het menu heerlijke Molukse en Nederlandse gerechten. De ouderen van de Huiskamer Tenang Senang zongen met veel enthousiasme 2 liedjes, Api Indjil trus menjala en Gandong. De avond werd muzikaal omlijst door de band Harry & Friends. Genodigden waren de Molukse ouderen (70+) uit Lunteren/ Ede e.o, vrijwilligers van het Moluks ouderenwerk en hun partners. Verder werden ook de medewerkers van Senioren Welzijn Organisatie Ede (SWO) en bestuursleden (oud en nieuw) van stichting Ana Upu uitgenodigd. De Landelijk Stuurgroep Molukse Ouderen (L) werd vertegenwoordigd door Jeanny Vreeswijk-Manusiwa. Zij kwam met de belangrijke mededeling dat het Oranjefonds een bijdrage heeft toegekend voor het project Verhalentafel, Ontmoeting in Lunteren: Molukse en Nederlandse ouderen delen verhalen. L gaat dit project uitvoeren in samenwerking met de Werkgroep ouderen Ana Upu. Direct in het nieuwe jaar zal het werkplan worden opgezet. Een fotoverslag van het kerstdiner is te vinden op

5 Ouderen en vrijwilligers van Werkgroep ouderen Ana Upu, Lunteren Nieuwjaarswens Ondanks het feit dat L vanaf 2014 geen subsidie meer ontvangt van de rijksoverheid, gaat de organisatie door met haar werkzaamheden. Het L netwerk is de laatste jaren enorm gegroeid. Als lidorganisatie van het NOOM maakt L deel uit van de CSO, de Koepel van Ouderenbonden. Hiermee zijn niet alleen de lijnen naar het ministerie van VWS kort, maar ook naar bijvoorbeeld patientenorganisaties en organisaties die gaan over Persoonsgebonden budget (Per Saldo), clientenraden (LOC) en pensioenen (NVOG). In 2013 is L lid geworden van de NOV (Nederlandse Organisatie Vrijwilligerswerk). Hierdoor doet ze mee aan het Premieplan programma waarbij ouderenwerkgroepen een aanvraag in kunnen dienen om de opbrengst van hun inzamelingsactie te verdubbelen. Stichting Pelita, Woonzorgcentrum Raffy en Forum zijn de instellingen waar L eveneens nauw mee samenwerkt. Minstens zo belangrijk als de contacten met derden, zijn de contacten met de ouderenwerkgroepen in het land. In 2014 gaan we weer het land in om voorlichting te geven, deskundigheidsbevordering te organiseren, maar vooral willen we in contact met elkaar blijven. Er voor elkaar zijn blijft de belangrijkste drijfveer voor het werk dat we doen. Dit is niet het gevolg van de voortdurende crisis, maar ons van huis uit met de paplepel ingegeven. L spreekt de wens uit om ook in 2014 het netwerk te versterken dat bestaat uit vrijwilligers en professionals die zich op lokaal, regionaal en landelijk niveau inzetten voor zorg en welzijn ten behoeve van Molukse maar ook andere ouderen. Voor nu wensen wij u een spetterende jaarwisseling en een gezond, gezegend, gelukkig en inspirerend 2014 toe. Selamat masuk Tahun Baruh 2014! Gezegend en Gelukkig 2014 Selamat masuk Tahun Baruh 2014

6 Landelijke Stuurgroep Molukse Ouderen Mocht u geen prijs meer stellen op toezending van de Nieuwsbrief, dan verzoeken wij u ons dat te laten weten door een te sturen naar: info@lsmo.nl mwwwet als onderwerp afmelding nieuwsbrief. Landelijke Stuurgroep Molukse Ouderen Bernard de Wildestraat EG Breda E: info@lsmo.nl Coördinator: Jeanny Vreeswijk Manusiwa T: E: j.vreeswijk-manusiwa@raffyzorg.nl

oor zorg en welzijn Molukse Ouderen LSMO Nieuwsbrief December 2012 Nr september 50 plusbeurs in Utrecht

oor zorg en welzijn Molukse Ouderen LSMO Nieuwsbrief December 2012 Nr september 50 plusbeurs in Utrecht Landelijke Stuurgroep Nieuwsbrief Molukse Ouderen >> December 2012 Nr. 5 Voor zorg en welzijn Molukse Ouderen Landelijke Stuurgroep Molukse Ouderen >> December 2012 Nr. 5 L Nieuwsbrief December 2012 Nr.

Nadere informatie

SMO. Nieuwsbrief. Voor zorg en welzijn Molukse Ouderen. LSMO Nieuwsbrief juni Landelijke Stuurgroep Molukse Ouderen. >> Juni 2015 Nr.

SMO. Nieuwsbrief. Voor zorg en welzijn Molukse Ouderen. LSMO Nieuwsbrief juni Landelijke Stuurgroep Molukse Ouderen. >> Juni 2015 Nr. Landelijke Stuurgroep Nieuwsbrief Molukse Ouderen Voor zorg en welzijn Molukse Ouderen Landelijke Stuurgroep Molukse Ouderen L Nieuwsbrief juni 2015 L draagt bij aan voorlichting bij CABO Amsterdam CABO

Nadere informatie

LSMO Nieuwsbrief September 2015

LSMO Nieuwsbrief September 2015 Landelijke Stuurgroep Nieuwsbrief Molukse Ouderen Voor zorg en welzijn Molukse Ouderen >> September2015 Nr. 03 L Nieuwsbrief September 2015 17 september De Stichting Jajasan Alphen 1965-2015 gaf een regenachtige

Nadere informatie

oor zorg en welzijn Molukse Ouderen 2016 in een notendop

oor zorg en welzijn Molukse Ouderen 2016 in een notendop Nieuwsbrief Voor zorg en welzijn Molukse Ouderen Landelijke Stuurgroep Molukse Ouderen >> Januari 2017 Nr. 01 Landelijke Stuurgroep Molukse Ouderen >> Januari 2017 Nr. 01 2016 in een notendop In 2016 zijn

Nadere informatie

2018 in vogelvlucht Een greep uit de LSMO activiteiten in het afgelopen jaar

2018 in vogelvlucht Een greep uit de LSMO activiteiten in het afgelopen jaar Landelijke Stichting Nieuwsbrief Molukse Ouderen Voor zorg en welzijn Molukse Ouderen Landelijke Stichting Molukse Ouderen 2018 in vogelvlucht Een greep uit de L activiteiten in het afgelopen jaar L Presenteert!

Nadere informatie

Bestuur en ontwikkelaars worden versterkt door een team van elf regiocoördinatoren: Loes Hehanussa, Mima Mailissa, George van Herk, Max

Bestuur en ontwikkelaars worden versterkt door een team van elf regiocoördinatoren: Loes Hehanussa, Mima Mailissa, George van Herk, Max Nieuwsbrief Voor zorg en welzijn Molukse Ouderen L Presenteert! D L e verandering binnen L is niet spectaculair maar verdient toch wel een vermelding. Op 7 mei jl. is L gewijzigd van Landelijke Stuurgoep

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Voor zorg en welzijn Molukse Ouderen. Landelijke Stuurgroep Molukse Ouderen. LSMO Nieuwsbrief Juli 2012 Nr. 4. 31 mei Kleurrijk Cordaan

Nieuwsbrief. Voor zorg en welzijn Molukse Ouderen. Landelijke Stuurgroep Molukse Ouderen. LSMO Nieuwsbrief Juli 2012 Nr. 4. 31 mei Kleurrijk Cordaan Nieuwsbrief Voor zorg en welzijn Molukse Ouderen L Nieuwsbrief Juli 2012 Nr. 4 31 mei Kleurrijk Cordaan Hoe multicultureel denken en handelen in de praktijk vorm te geven was de titel van de expertmeeting

Nadere informatie

LSMO zomernieuwsbrief augustus 2017

LSMO zomernieuwsbrief augustus 2017 Landelijke Stuurgroep Nieuwsbrief Molukse Ouderen Voor zorg en welzijn Molukse Ouderen Landelijke Stuurgroep Molukse Ouderen >> Augustusl 2017 Nr. 03 L zomernieuwsbrief augustus 2017 In deze zomernieuwsbrief

Nadere informatie

SMO. Nieuwsbrief. Voor zorg en welzijn Molukse Ouderen. LSMO Nieuwsbrief maart 2014. Landelijke Stuurgroep Molukse Ouderen

SMO. Nieuwsbrief. Voor zorg en welzijn Molukse Ouderen. LSMO Nieuwsbrief maart 2014. Landelijke Stuurgroep Molukse Ouderen Landelijke Stuurgroep Nieuwsbrief Molukse Ouderen Voor zorg en welzijn Molukse Ouderen Landelijke Stuurgroep Molukse Ouderen L Nieuwsbrief maart 2014 Project Verhalentafel start op 21 maart in Lunteren

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Voor zorg en welzijn Molukse Ouderen. Landelijke Stuurgroep Molukse Ouderen. LSMO Nieuwsbrief april 2011. >> Maart 2011 Nr.

Nieuwsbrief. Voor zorg en welzijn Molukse Ouderen. Landelijke Stuurgroep Molukse Ouderen. LSMO Nieuwsbrief april 2011. >> Maart 2011 Nr. Nieuwsbrief >> Maart 2011 Nr. 02 Voor zorg en welzijn Molukse Ouderen L Nieuwsbrief april 2011 De wet publieke gezondheid, Wpg,voor u toegelicht: Gemeenten zijn verantwoordelijk voor preventieve gezondheidszorg

Nadere informatie

Landelijke Stuurgroep Molukse Ouderen. Overzicht van werkzaamheden 20132014. lain lihat lain. naar elkaar omkijken

Landelijke Stuurgroep Molukse Ouderen. Overzicht van werkzaamheden 20132014. lain lihat lain. naar elkaar omkijken Landelijke Stuurgroep Molukse Ouderen Overzicht van werkzaamheden 20132014 lain lihat lain naar elkaar omkijken Jaarverslag 20132014 lain lihat lain naar elkaar omkijken Landelijke Stuurgroep Molukse

Nadere informatie

SMO. Nieuwsbrief. De geplande bezuiningen uit het Regeerakkoord van een half miljard op met. Voor zorg en welzijn Molukse Ouderen

SMO. Nieuwsbrief. De geplande bezuiningen uit het Regeerakkoord van een half miljard op met. Voor zorg en welzijn Molukse Ouderen Nieuwsbrief Voor zorg en welzijn Molukse Ouderen Landelijke Stuurgroep Molukse Ouderen >> Juni 2016 Nr. 03 Landelijke Stuurgroep Molukse Ouderen >> Juni 2016 Nr. 03 SMO Een punt achter de bezuinigingen

Nadere informatie

SMO. Nieuwsbrief. Voor zorg en welzijn Molukse Ouderen. LSMO Nieuwsbrief juni 2014. Landelijke Stuurgroep Molukse Ouderen

SMO. Nieuwsbrief. Voor zorg en welzijn Molukse Ouderen. LSMO Nieuwsbrief juni 2014. Landelijke Stuurgroep Molukse Ouderen Nieuwsbrief Voor zorg en welzijn Molukse Ouderen Landelijke Stuurgroep Molukse Ouderen Landelijke Stuurgroep Molukse Ouderen L Nieuwsbrief juni 2014 Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk

Nadere informatie

Jaarverslag LSMO 2012. Landelijke Stuurgroep Molukse Ouderen

Jaarverslag LSMO 2012. Landelijke Stuurgroep Molukse Ouderen Jaarverslag LSMO 2012 Landelijke Stuurgroep Molukse Ouderen Samen werken aan een sterk netwerk Landelijke Stuurgroep Molukse Ouderen Jaarverslag 2012 Samen werken aan een sterk netwerk Inhoud Voorwoord

Nadere informatie

Versterken en verbinden

Versterken en verbinden Landelijke Stuurgroep Molukse Ouderen Overzicht van werkzaamheden 20152016 Versterken en verbinden Jaarverslag 20152016 2 LSMO jaarverslag 20152016 versterken en verbinden Jaarverslag 20152016 Landelijke

Nadere informatie

Senioren ontmoeten elkaar. Verslag van 2 oktober 2010

Senioren ontmoeten elkaar. Verslag van 2 oktober 2010 Senioren ontmoeten elkaar Verslag van 2 oktober 2010 Meer overeenkomsten dan verschillen Dit is, in het kort, de conclusie van de lunchbijeenkomst Senioren ontmoeten elkaar 1 op 2 oktober 2010. De lunchbijeenkomst

Nadere informatie

Gewoon heel bijzonder

Gewoon heel bijzonder De digitale versie vindt u op www.wzh.nl/hogeveld Onder nr 1 - januari 2014 ons magazine voor cliënten van WZH hoge veld 1 Inhoud: 2 Berichten 3 Van de Cliëntenraad 3 Spelletjes! Doet u mee? 4 Mantelzorgondersteuning

Nadere informatie

Dagbesteding en dagbehandeling in Rotterdam

Dagbesteding en dagbehandeling in Rotterdam Dagbesteding en dagbehandeling in Rotterdam In Rotterdam wonen veel actieve senioren. Bent u één van hen? Voor u wil Lelie zorggroep graag het bruisende middelpunt van de wijk zijn! Wij doen dit door activiteiten

Nadere informatie

Themadag Ouderen in veilige handen

Themadag Ouderen in veilige handen Themadag Ouderen in veilige handen Breukelen, 22 november 2013 1 Welkom Christina Harrevelt, voorzitter NOOM Namens het bestuur en de medewerkers van NOOM heet Christina Harrevelt alle deelnemers heel

Nadere informatie

Het jaar is alweer bijna voorbij. De balans kan bijna opgemaakt worden en ik wil toch een verhaal met jullie delen die veel indruk heeft gemaakt.

Het jaar is alweer bijna voorbij. De balans kan bijna opgemaakt worden en ik wil toch een verhaal met jullie delen die veel indruk heeft gemaakt. NIEUWSBRIEF VRIJWILLIGERSRAAD STICHTING PULSE Nummer 32- December 2017 Voorwoord Het jaar is alweer bijna voorbij. De balans kan bijna opgemaakt worden en ik wil toch een verhaal met jullie delen die veel

Nadere informatie

1e Jaargang nummer 1 Oktober 2018

1e Jaargang nummer 1 Oktober 2018 1e Jaargang nummer 1 Oktober 2018 Waar staan wij voor Concert Lunterse Muziekvereniging & Blaasorkest Staccato in Gebouw Ina Ama Uitnodiging Algemene Vergadering Huiskamer Tenang Senang Kinderactiviteiten

Nadere informatie

DECEMBER 2016 JANUARI 2017 TRIMENZO HET GROTENHUIS

DECEMBER 2016 JANUARI 2017 TRIMENZO HET GROTENHUIS DECEMBER 2016 JANUARI 2017 TRIMENZO HET GROTENHUIS Het Grotenhuis Binnenweg 2 7391 GP Twello TRIMENZO Hallo Allen, Voor u ligt weer een veelzijdig programma-overzicht. voor de maanden December 2016 en

Nadere informatie

Het Moluks Platform Organisaties Lunteren/Ede e.o. Stichting Ana-Upu

Het Moluks Platform Organisaties Lunteren/Ede e.o. Stichting Ana-Upu Het Moluks Platform Organisaties Lunteren/Ede e.o. Stichting Ana-Upu Introductie INA-AMA is een welzijnsvoorziening midden in de Molukse wijk en bestaat dit jaar 25 jaar. Het gebouw is eigendom van de

Nadere informatie

WELKOM BIJ VERPLEEGHUIS RUMAH KITA

WELKOM BIJ VERPLEEGHUIS RUMAH KITA WELKOM BIJ VERPLEEGHUIS RUMAH KITA DE SPECIALIST VOOR KWETSBARE OUDEREN Welkom bij Rumah Kita het huis voor Indische en Molukse ouderen in Wageningen Wonen In Rumah Kita woont u op een vertrouwde plek,

Nadere informatie

Afdeling Harderwijk-Hierden

Afdeling Harderwijk-Hierden Afdeling Harderwijk-Hierden Nieuwsbrief Januari 2014 Van de bestuurstafel Na de hernieuwde start op de ledenvergadering van september 2013 zet het bestuur zich met enthousiasme in om de afdeling Harderwijk-Hierden

Nadere informatie

ons Onder Verhuisd! Inhoud: Elk facet telt WoonZorgcentra Haaglanden 2 Berichten 3 Verhuizing naar het nieuwe WZH Transvaal in beeld

ons Onder Verhuisd! Inhoud: Elk facet telt WoonZorgcentra Haaglanden 2 Berichten 3 Verhuizing naar het nieuwe WZH Transvaal in beeld De digitale versie vindt u op www.wzh.nl/transvaal Onder nr 5 - september/oktober 2014 ons magazine voor cliënten van WZH Transvaal 5 Inhoud: 2 Berichten 3 Verhuizing naar het nieuwe WZH Transvaal in beeld

Nadere informatie

Producten- en Dienstencatalogus 2017

Producten- en Dienstencatalogus 2017 Producten- en Dienstencatalogus 2017 Voor thuiswonenden December 2016 Inhoud Voorwoord blz. 3 Thuiszorg blz. 5 Huishoudelijke zorg blz. 6 Dagbesteding blz. 7 Behandeling blz. 8 Maaltijd aan huis blz. 9

Nadere informatie

Transvaal. Ontmoetingscentrum. Activiteiten- en ondersteuningsprogramma. Elke facet telt

Transvaal. Ontmoetingscentrum. Activiteiten- en ondersteuningsprogramma. Elke facet telt Transvaal Activiteiten- en ondersteuningsprogramma Elke facet telt Welkom Welkom Woont u in de buurt van WZH Transvaal en heeft u behoefte aan sociale contacten of een zinvolle invulling van uw dag? Dan

Nadere informatie

DECEMBER 2018 en JANUARI 2019

DECEMBER 2018 en JANUARI 2019 DECEMBER 2018 en JANUARI 2019 TRIMENZO HET GROTENHUIS Het Grotenhuis Binnenweg 2 7391 GP Twello Hallo Allen, Voor u ligt weer een veelzijdig programma-overzicht voor de maanden December 2018 en Januari

Nadere informatie

Wijkcentrum De Gasterij

Wijkcentrum De Gasterij Wijkcentrum De Gasterij Wat gezellig dat u gekomen bent Wijkbewoners ontmoeten elkaar onder het genot van een kopje koffie of thee, nemen deel aan gezamenlijke activiteiten of organiseren zelf een activiteit.

Nadere informatie

Beeldspraak. NIEUW BESTUUR voor de AVN. Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 26 april werden vijf nieuwe bestuursleden benoemd.

Beeldspraak. NIEUW BESTUUR voor de AVN. Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 26 april werden vijf nieuwe bestuursleden benoemd. NIEUW BESTUUR voor de AVN Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 26 april werden vijf nieuwe bestuursleden benoemd. Sinds 1999 heeft Ellens moeder afasie. Daardoor kan zij niet meer praten en schrijven.

Nadere informatie

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 4 e kwartaal

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 4 e kwartaal Baarlo Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 4 e kwartaal 2018. www.mfcdeengelbewaarder.nl 1 2 Open Inloop Tijdens de open inloop kunt u vrijblijvend binnenlopen. Het is een ruimte voor alle mensen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF WIJKVERENIGING inschuytgraaf Maart 2017

NIEUWSBRIEF WIJKVERENIGING inschuytgraaf Maart 2017 NIEUWSBRIEF WIJKVERENIGING inschuytgraaf Maart 2017 Sinterklaasintocht 2016 Op zondag 20 november hebben we Sinterklaas en zijn pieten verwelkomd. Ondanks de harde wind waaide de mijter niet af en hebben

Nadere informatie

Welkom bij Adriaan Pauw!

Welkom bij Adriaan Pauw! Adriaan Pauw Welkom bij Adriaan Pauw! Woonhaven Adriaan Pauw is een kleinschalige woonvoorziening voor senioren met dementie. Op de drie bovenste etages van het gebouw EVEN aan de Van Hogendorplaan in

Nadere informatie

Het Theeblaadje Juni 2015

Het Theeblaadje Juni 2015 Het Theeblaadje Juni 2015 Het Theehuis is een wijklocatie van zorgorganisatie Het Spectrum. Het is een gezellig ontmoetingscentrum voor 55-plussers waar diverse activiteiten plaatsvinden. Het Theehuis

Nadere informatie

Uitnodiging Themabijeenkomst 9 juni 2015 De kracht van de mantelzorger

Uitnodiging Themabijeenkomst 9 juni 2015 De kracht van de mantelzorger Uitnodiging Themabijeenkomst 9 juni 2015 De kracht van de mantelzorger Inspirerende bijeenkomst over mantelzorg met aandacht voor: de kracht van zeggenschap van cliënten en mantelzorgers; eigen regie voor

Nadere informatie

Eenzaamheid onder ouderen

Eenzaamheid onder ouderen Eenzaamheid onder ouderen Een inventarisatie van de stand van zaken en van een mogelijke aanpak in Ede (versie 31 oktober 2011) Op 3 februari 2011 heeft de gemeenteraad een motie aangenomen over eenzaamheid

Nadere informatie

Vrije tijd. Studio58 & omgeving December 2018

Vrije tijd. Studio58 & omgeving December 2018 Studio58 & omgeving December 2018 Studio 58 Beukenstraat 58 4462TT Goes 0113 228575 (als je iets wilt doorgeven vóór of tijdens eethuis of activiteit) Aanmelden voor alle activiteiten via: goes@vrijetijd.gors.nl

Nadere informatie

SMO. Nieuwsbrief. Extra nieuws! Voor zorg en welzijn Molukse Ouderen. Landelijke Stuurgroep Molukse Ouderen. >> Januari 2016 Nr.

SMO. Nieuwsbrief. Extra nieuws! Voor zorg en welzijn Molukse Ouderen. Landelijke Stuurgroep Molukse Ouderen. >> Januari 2016 Nr. Landelijke Stuurgroep Nieuwsbrief Molukse Ouderen Voor zorg en welzijn Molukse Ouderen Landelijke Stuurgroep Molukse Ouderen Uitkeringsregeling Backpay Extra nieuws! Aan het einde van het vorige jaar is

Nadere informatie

Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Wijkfeest zaterdag 9 september D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L

Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Wijkfeest zaterdag 9 september D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L 2 0 1 7 Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Op 25 mei 2007 is de Wijkraad Duiven-West opgericht. Dit betekent dat de wijkraad 10 jaar

Nadere informatie

Welzijn Heemstede van de toekomst. Prettiger leven: meer welzijn, minder zorgen

Welzijn Heemstede van de toekomst. Prettiger leven: meer welzijn, minder zorgen Welzijn Heemstede van de toekomst Prettiger leven: meer welzijn, minder zorgen Juni 2015 Deze brochure is een samenvatting van het plan: Welzijn Heemstede van de toekomst Transformatieplan Welzijn Heemstede

Nadere informatie

Dagbesteding Psychogeriatrie

Dagbesteding Psychogeriatrie Dagbesteding Psychogeriatrie Contact: Stichting Rosengaerde Pastoriestraat 1 7721 CT DALFSEN Telefoon algemeen (0529) 431541 Telefoon keuken (0529) 432514 Fax (0529) 432937 e-mail Internet Info@rosengaerde.nl

Nadere informatie

Kennismaking. Wie bent u? Wie ben ik? Stefanie Hehalatu Adviseur, Huis voor de Zorg Regio coördinator Limburg, Zorg Verandert

Kennismaking. Wie bent u? Wie ben ik? Stefanie Hehalatu Adviseur, Huis voor de Zorg Regio coördinator Limburg, Zorg Verandert CUBISS Weert, 15 juni 2016 Kennismaking Wie bent u? Wie ben ik? Stefanie Hehalatu Adviseur, Huis voor de Zorg Regio coördinator Limburg, Zorg Verandert Titelbalk Samenwerkingspartners ZV Titelbalk Zorgbelang

Nadere informatie

RAMADAN Beste lezer

RAMADAN Beste lezer RAMADAN 2017 30 mei 2017 pagina 3 09 juni 2017 pagina 4 20 juni 2017 pagina 9 21 juni 2017 pagina 10 RAMADAN 2017 Beste lezer De Kunst van het Samenleven diners die Stichting Ebru in samenwerking met Time

Nadere informatie

Winterbraam

Winterbraam Winterbraam 2015 www.bvbramerland.nl Woordje vanuit het bestuur Input Braam Angelique Leenheers Haagakker 7 We zitten aan het einde van het jaar. We hebben er weer een mooi jaar op zitten met de buurtvereniging.

Nadere informatie

nieuwsbrief Opvang: Gevonden Schilderwerk dagopvang en peutergroep Het team van Kindcentrum het wenst iedereen een goed, gezond en leerzaam 2017!

nieuwsbrief Opvang: Gevonden Schilderwerk dagopvang en peutergroep Het team van Kindcentrum het wenst iedereen een goed, gezond en leerzaam 2017! 2016 2017 editie januari 2017 Het team van Kindcentrum het P@rk wenst iedereen een goed, gezond en leerzaam 2017! Met in deze editie onder meer: OPVANG : Gevonden Schilderwerk ONDERWIJS: Contactmiddagen/avonden

Nadere informatie

Vrije tijd. Studio58 & omgeving Activiteiten Augustus 2018

Vrije tijd. Studio58 & omgeving Activiteiten Augustus 2018 Studio58 & omgeving Activiteiten Augustus 2018 Studio 58 Beukenstraat 58 4462TT Goes 0113 228575 (als je iets wilt doorgeven vóór of tijdens eethuis of activiteit) Aanmelden voor alle activiteiten via:

Nadere informatie

Het Theeblaadje Oktober 2013

Het Theeblaadje Oktober 2013 Het Theeblaadje Oktober 2013 55+ ontmoetingscentrum is een wijklocatie van zorgorganisatie Het Spectrum. Ontmoetingscentrum is in het bijzonder een centrum waar senioren elkaar ontmoeten al dan niet gekoppeld

Nadere informatie

Jaarverslag oudervereniging werkgroepen schooljaar 2013 / 2014

Jaarverslag oudervereniging werkgroepen schooljaar 2013 / 2014 Jaarverslag oudervereniging werkgroepen schooljaar 2013 / 2014 Inloopavond / open school Dit jaar waren wij weer aanwezig op de inloopavond en hebben ons daar gepresenteerd om u en andere ouders enthousiast

Nadere informatie

INFORMATIEBLAD september 2014

INFORMATIEBLAD september 2014 AFDELING ZWOLLE INFORMATIEBLAD september 2014 Van de voorzitter De zomer zit er weer bijna op en dat betekent dat het verenigingsleven weer langzaam op gang komt. De eerste bestuursvergaderingen worden

Nadere informatie

Cools, Luuk. Onderwerp: FW: jaarverslag WMO-raad Wormerland 2012. jaarverslag 2012 WMO raad.03.doc. Bijlagen: Geachte lezer,

Cools, Luuk. Onderwerp: FW: jaarverslag WMO-raad Wormerland 2012. jaarverslag 2012 WMO raad.03.doc. Bijlagen: Geachte lezer, Cools, Luuk Onderwerp: FW: jaarverslag WMO-raad Wormerland 2012 Bijlagen: jaarverslag 2012 WMO raad.03.doc Geachte lezer, bijgaand bieden wij u ter informatie het jaarverslag WMO-raad Wormerland 2012 aan.

Nadere informatie

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 3 e kwartaal

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 3 e kwartaal Baarlo Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 3 e kwartaal 2018. www.mfcdeengelbewaarder.nl 1 Rabobank Baarlo naar MFC de Engelbewaarder. Vanaf 3 juli 2018 kunnen klanten van de Rabobank uit Baarlo

Nadere informatie

Stichting SWOS Welzijn en ondersteuning

Stichting SWOS Welzijn en ondersteuning Stichting SWOS Welzijn en ondersteuning Oranjeplaats 45B 2871 TL Schoonhoven Activiteiten 0182 384550 Welzijnspunt 0182 381227 Mantelzorg 0182-381886 www.swoschoonhoven.nl e-mail: info@swoschoonhoven.nl

Nadere informatie

De Binnenloper Sept 2019

De Binnenloper Sept 2019 Stichting Inloophuis De Zevensprong Markt 10, 3901 DN Veenendaal Banknr. NL76RABO0395187648 Sticht. Inloophuis De Zevensprong Www.inloophuisde7sprong.nl Email: sec.7sprong@live.nl 2e jaargang nummer september

Nadere informatie

WERKPLAN KBO LIMBURG

WERKPLAN KBO LIMBURG WERKPLAN 2014 KBO LIMBURG Bezoekadres: Steegstraat 5, Roermond Postadres: Postbus 960, 6040 AZ ROERMOND Telefoon: 0475-381740 Fax: 0475-381845 E-mail: info@kbolimburg.nl Website: www.kbolimburg.nl INHOUDSOPGAVE:

Nadere informatie

Vrije tijd. Studio58 & omgeving Activiteiten September 2018

Vrije tijd. Studio58 & omgeving Activiteiten September 2018 Studio58 & omgeving Activiteiten September 2018 Studio 58 Beukenstraat 58 4462TT Goes 0113 228575 (als je iets wilt doorgeven vóór of tijdens eethuis of activiteit) Aanmelden voor alle activiteiten via:

Nadere informatie

ons Onder Vers koken als thuis Inhoud: Elk facet telt WoonZorgcentra Haaglanden 2 Berichten 3 Op de koffie bij Gerard Haasnoot

ons Onder Vers koken als thuis Inhoud: Elk facet telt WoonZorgcentra Haaglanden 2 Berichten 3 Op de koffie bij Gerard Haasnoot De digitale versie vindt u op www.wzh.nl/transvaal Onder nr 2 - maart/april 2014 ons magazine voor cliënten van WZH Transvaal 2 Inhoud: 2 Berichten 3 Op de koffie bij Gerard Haasnoot 4 Puzzel 5 Nieuwbouwrubriek

Nadere informatie

Agenda Workshops High Tea Arrangement Nieuwe artikelen. Klik hier om de online versie te bekijken

Agenda Workshops High Tea Arrangement Nieuwe artikelen. Klik hier om de online versie te bekijken Agenda Workshops High Tea Arrangement Nieuwe artikelen Klik hier om de online versie te bekijken Agenda Workshops Voor individuele creatievelingen of kleinere groepen hebben wij volop mogelijkheden. Voor

Nadere informatie

Datum: zaterdag 2 april Tijd: 20.00-24.00 uur Locatie: Mendelcollege, Pim Mulierlaan 4, Haarlem. Kosten: 8 euro voorverkoop, 10 euro aan de zaal

Datum: zaterdag 2 april Tijd: 20.00-24.00 uur Locatie: Mendelcollege, Pim Mulierlaan 4, Haarlem. Kosten: 8 euro voorverkoop, 10 euro aan de zaal Nieuwsbrief Jaargang 5, nummer 2 EXTRA EDITIE 2 April 2 April 2 April 2 April 2 April 2 April 2 April 2 April Groot Internationaal Dansfeest Dit jaar is er geen Festival Internationale dans in Noord-Holland.

Nadere informatie

Nieuwsbrief wijkvereniging inschuytgraaf - september Sprookjesfestival

Nieuwsbrief wijkvereniging inschuytgraaf - september Sprookjesfestival 1 van 5 21-11-2018 13:33 Bekijk deze email in je browser Nieuwsbrief wijkvereniging inschuytgraaf - september 2018 Welkom bij onze vernieuwde nieuwsbrief! Wijkvereniging inschuytgraaf houdt je graag op

Nadere informatie

Nieuwsbrief Drie Gasthuizen

Nieuwsbrief Drie Gasthuizen Nieuwsbrief Drie Gasthuizen Vrijdag 23 september 2016 Geachte bewoners, De derde dinsdag in september is geweest en na een tocht in de glazen koets volgde de Troonrede waarin ons geschetst werd welke ontwikkelingen

Nadere informatie

Multiculturele ouderenbeurs

Multiculturele ouderenbeurs Multiculturele ouderenbeurs Korte impressie Bloedsuiker prikken: dat bleek de grote attractie op 'Kleurrijk in welzijn en zorg', de markt voor oudere migranten die het NOOM in opdracht van de gemeente

Nadere informatie

Informatie van het Odensehuis

Informatie van het Odensehuis Deze informatie is bedoeld voor iedereen die regelmatig bij het Odensehuis komt. Dit zijn alle mensen die het Odensehuis bezoeken, deelnemen aan activiteiten of op andere wijze betrokken zijn: wekelijkse

Nadere informatie

Extra aandacht vragen én geven

Extra aandacht vragen én geven SPECIAL September 2015 Extra aandacht vragen én geven Programma Week van Dementie Extra aandacht vragen én geven Voor u ligt een speciale editie van onze nieuwsbrief. Als netwerk zijn we steeds op zoek

Nadere informatie

Mantelzorg nieuwsbrief Oktober 2018

Mantelzorg nieuwsbrief Oktober 2018 Mantelzorg nieuwsbrief Oktober 2018 ACTIVITEIT MAAND OKTOBER BOOTCAMP SGZ Zevenbergen Een bootcamp is samen sportief bezig zijn in de buitenlucht. Gedurende een uur zal een fitnessinstructeur van SGZ ons

Nadere informatie

Beste ouder /verzorger

Beste ouder /verzorger 17 Nieuwsbrief 29 mei 2015 Beste ouder /verzorger Juni staat voor de deur en dat betekent dat het einde van het schooljaar in zicht komt. Voor een aantal leerlingen zal het nog spannend worden: lukt het

Nadere informatie

HET GROTENHUIS TRIMENZO. April en Mei Het Grotenhuis Binnenweg GP Twello. Hallo Allen,

HET GROTENHUIS TRIMENZO. April en Mei Het Grotenhuis Binnenweg GP Twello. Hallo Allen, APRIL en MEI 2019 TRIMENZO HET GROTENHUIS Het Grotenhuis Binnenweg 2 7391 GP Twello Hallo Allen, Voor u ligt weer een veelzijdig programma-overzicht. voor de maanden April en Mei 2019 We hopen dat u allen

Nadere informatie

'Gratis' mantelzorg (m/v)

'Gratis' mantelzorg (m/v) 'Gratis' mantelzorg (m/v) Presentatie Eelco Wierda bij NVR-expertmeeting 'Gendersensitief beleid bij gemeenten' 11 juni 2015 Vorig jaar ben ik mij vanuit Atria als Kenniscentrum voor Emancipatie verder

Nadere informatie

Cursus Bloemschikken Najaar

Cursus Bloemschikken Najaar Cursus Bloemschikken Najaar High Tea met Bloemschikken Open Inschrijvingen Klik hier om de online versie te bekijken Cursus Bloemschikken Najaar Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar bij de workshopserie

Nadere informatie

Nieuwsbrief 19 mei 2015 nummer 2 copyright 2015

Nieuwsbrief 19 mei 2015 nummer 2 copyright 2015 Nieuwsbrief 19 mei 2015 nummer 2 copyright 2015 klik hier voor de agenda : www.tjampoer.nl PASAR MALAM DEN HELDER Komend Pinksterweekend (zaterdag t/m maandag) een groot tropisch feest met cultuur, dans,

Nadere informatie

Digitale Nieuwsbrief Stipepunten Zuidwest Friesland

Digitale Nieuwsbrief Stipepunten Zuidwest Friesland Digitale Nieuwsbrief Stipepunten Zuidwest Friesland Hierbij ontvangt u de derde digitale nieuwsbrief Stipepunten Zuidwest Friesland. Deze nieuwsbrief geeft informatie over zaken rondom vrijwilligerswerk,

Nadere informatie

Nieuwsmaat. Agenda. Maatje aan het woord

Nieuwsmaat. Agenda. Maatje aan het woord Nieuwsmaat Jaargang: 1 nr: 3 Juni 2016 Hierbij presenteren wij de 3e editie Nieuwsmaat voor alle maatjes van Maatjes- Apeldoorn. Zomereditie??? blablablabla Wil je iets kwijt aan de andere maatjes? Laat

Nadere informatie

PCOB. Actief netwerk van en voor senioren. Gemeenschappelijk actief

PCOB. Actief netwerk van en voor senioren. Gemeenschappelijk actief PCOB Actief netwerk van en voor senioren Gemeenschappelijk actief PCOB: gemeenschappelijk actief! Dynamisch, betrokken, professioneel en christelijk geïnspireerd; het zijn dé kenmerken van de PCOB. We

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MANTELZORG GEERTRUIDENBERG

NIEUWSBRIEF MANTELZORG GEERTRUIDENBERG NIEUWSBRIEF NIEUWSBRIEF MANTELZORG GEERTRUIDENBERG APRIL 2018 Beste Mantelzorger, U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u als mantelzorger staat ingeschreven bij Surplus Informele zorg voor de gemeente Geertruidenberg.

Nadere informatie

Herema State. Dienstverlening voor senioren

Herema State. Dienstverlening voor senioren Herema State Dienstverlening voor senioren Uw welzijn......daar draait het om! Iedereen geeft een eigen invulling aan plezierig wonen. Voor de één heeft dat te maken met een bepaald woonoppervlak en leefruimte,

Nadere informatie

U bent van harte welkom!

U bent van harte welkom! U bent van harte welkom! In dit boekje vindt u alle activiteiten die georganiseerd worden in De Uiterton voor het seizoen september 2017 - september 2018. Het kan zijn dat er wijzigingen optreden in het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Activiteit Oliebollen en spelletjes. Mrt / Apr In je agenda :

NIEUWSBRIEF. Activiteit Oliebollen en spelletjes. Mrt / Apr In je agenda : Mrt / Apr 2018 Activiteit Oliebollen en spelletjes Het was de eerste keer dat we in 2018 elkaar weer ontmoeten en we de mogelijkheid hadden elkaar de beste wensen over te brengen. Traditiegetrouw had de

Nadere informatie

HULP BIJ ZORG VOOR EEN ANDER

HULP BIJ ZORG VOOR EEN ANDER Steunpunt Mantelzorg Nieuwegein HULP BIJ ZORG VOOR EEN ANDER Steunpunt Mantelzorg Nieuwegein Zorgen voor een ander, dan doe je gewoon.. Maar soms is een beetje hulp en steun meer dan welkom! In Nieuwegein

Nadere informatie

OVV - NIEUWSFLITS FEBRUARI 2019

OVV - NIEUWSFLITS FEBRUARI 2019 OVV - NIEUWSFLITS FEBRUARI 2019 VAN HET BESTUUR Door middel van de nieuwsflits willen wij ouders, verwanten, bezoekvrijwilligers en andere belangstellenden informeren over allerlei actuele zaken. Deze

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2013 Nummer 1

Nieuwsbrief December 2013 Nummer 1 Nieuwsbrief December 2013 Nummer 1 Start brede school Steenvoorde Met deze nieuwsbrief informeren wij jou als medewerker van de toekomstige brede school Steenvoorde over de voortgang van onze brede school.

Nadere informatie

PROGRAMMA Samen eten Keramieken Individuele laptop/tablet les

PROGRAMMA Samen eten Keramieken Individuele laptop/tablet les PROGRAMMA Samen eten Verschillende koks uit de buurt koken, we drinken een glas wijn en nemen het leven door. Datum: Iedere 2 e vrijdag van de maand Tijd: vanaf 17.00 uur tot ± 21.00 uur Prijs: 17,50 (incl.

Nadere informatie

KBS De Schothorst. Nieuwsbrief 2014-2015. Allemaal heel erg bedankt!! Met dank aan de oud papier ophalers..

KBS De Schothorst. Nieuwsbrief 2014-2015. Allemaal heel erg bedankt!! Met dank aan de oud papier ophalers.. Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Schothorst NB 9, 30-04-2015 Nieuwsbrief 2014-2015 NB 9, 30-04-2015 In dit nummer: Met dank aan de oud papier ophalers.. Met dank aan oud papier

Nadere informatie

1001 kracht van mensen samen waar het kan en apart waar het (nog) moet.

1001 kracht van mensen samen waar het kan en apart waar het (nog) moet. Sittard, 17 augustus 2012 Beste heer, mevrouw, Bij deze vragen wij uw aandacht voor de conferentie die het Platform Allochtone Zorgvragers (PAZ), het Huis voor de Zorg 1, Proteion Thuis en het Provinciaal

Nadere informatie

Museum Spakenburg Een jaar in beeld

Museum Spakenburg Een jaar in beeld Museum Spakenburg Een jaar in beeld Ontdek, Beleef, Verwonder! Ook in het jaarverslag. Het jaar begon traditioneel met een nieuwjaarsbijeenkomst voor de vrijwilligers. In het voorjaar werd de TOP, het

Nadere informatie

Intensieve Vrijwillige Thuiszorg/Buddyzorg aantal personen

Intensieve Vrijwillige Thuiszorg/Buddyzorg aantal personen 27.677 inwoners Intensieve Vrijwillige Thuiszorg/Buddyzorg aantal personen Individuele ondersteuning 2015 2014 Intake cliënt 46 33 Intake zorgvrijwilliger (incl. VPTZ) 14 19 Matching 47 28 Enkelvoudige

Nadere informatie

Doe mee als gespreksbegeleider van Zorg Verandert

Doe mee als gespreksbegeleider van Zorg Verandert Doe mee als gespreksbegeleider van Zorg Verandert Vindt u het belangrijk dat mensen zoveel mogelijk zélf regie hebben over de zorg of ondersteuning? Lees dan deze folder. De zorg verandert. Dat roept bij

Nadere informatie

Schiedammers maken geluk

Schiedammers maken geluk Schiedam Groenoord van 21 september t/m 28 september 2018 Schiedammers maken geluk tijdens de Week van het Geluk 2018 Er zijn zoveel wegen naar Geluk en hopelijk is deze week er 1 van. Even aandacht voor

Nadere informatie

Het Theeblaadje Januari 2013

Het Theeblaadje Januari 2013 Het Theeblaadje Januari 2013 55+ ontmoetingscentrum Het Theehuis Het Theehuis is een wijklocatie van zorgorganisatie Het Spectrum. Ontmoetingscentrum Het Theehuis is in het bijzonder een centrum waar senioren

Nadere informatie

Evaluatie Meldpunt Zorg en Welzijn 2016 Stichting Samen Onbeperkt

Evaluatie Meldpunt Zorg en Welzijn 2016 Stichting Samen Onbeperkt Evaluatie Meldpunt Zorg en Welzijn 2016 Stichting Samen Onbeperkt Januari 2017 Inleiding Het Meldpunt Zorg is een initiatief van de Stichting Samen Onbeperkt in samenwerking het Buurtloket 6211. Naast

Nadere informatie

Woonzorgcentrum Nieuw Clarenberg. Waar hulp dichtbij is!

Woonzorgcentrum Nieuw Clarenberg. Waar hulp dichtbij is! Woonzorgcentrum Nieuw Clarenberg Waar hulp dichtbij is! Inhoud 1. Wonen in Nieuw Clarenberg 3 Eigen sfeer 3 Vormen van wonen 3 2. Welzijn en voorzieningen 5 Eten en drinken 5 Diensten 5 Ontspanning en

Nadere informatie

Hallo allemaal Hier ons zevende magazine. Veel leesplezier. Jaargang 1 Aflevering 7 Inhoud Dagelijkse activiteiten. Nationale armoededag.

Hallo allemaal Hier ons zevende magazine. Veel leesplezier. Jaargang 1 Aflevering 7 Inhoud Dagelijkse activiteiten. Nationale armoededag. Jaargang 1 Aflevering 7 Inhoud Dagelijkse activiteiten Nationale armoededag Comumn Erica Bodyfit Winkel Terugblik open dag Foto s open dag Wist je dat? Mijnzetellaan 6 6412 EN Heerlen Tel.nr: 045-5723372

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2 HERFST 2018

NIEUWSBRIEF 2 HERFST 2018 1-7 blz. WWvK Dag 28 oktober 2018 Op zondag 28 oktober jl. ging onze vlag in top! Die dag heeft WereldWijd voor Kinderen op drie locaties een open dag gehouden. Deze nieuwsbrief is geheel gewijd aan deze

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VRIJWILLIGERSRAAD STICHTING PULSE. Voorwoord van de Voorzitter. Nummer 37, Juni Geachte Pulse vrijwilligers,

NIEUWSBRIEF VRIJWILLIGERSRAAD STICHTING PULSE. Voorwoord van de Voorzitter. Nummer 37, Juni Geachte Pulse vrijwilligers, NIEUWSBRIEF VRIJWILLIGERSRAAD STICHTING PULSE Nummer 37, Juni 2019 Voorwoord van de Voorzitter Geachte Pulse vrijwilligers, Bij het schrijven van dit voorwoord verblijden de weermannen en vrouwen ons met

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Partner in beeld: Budget Advies Teams Feestelijk jubileum met de Koningin

In deze nieuwsbrief: Partner in beeld: Budget Advies Teams Feestelijk jubileum met de Koningin In deze nieuwsbrief: Partner in beeld: Budget Advies Teams Feestelijk jubileum met de Koningin Tussendoortje: Referentiekader Tip van de maand: TPRS Vooraankondiging Studiedag Taalvrijwilligers drieëntwintigste

Nadere informatie

Klik hier om de online versie te bekijken. In deze nieuwsbrief: Nieuwe arrangementen BTW verhoging High Tea Cursus Bloemschikken

Klik hier om de online versie te bekijken. In deze nieuwsbrief: Nieuwe arrangementen BTW verhoging High Tea Cursus Bloemschikken Klik hier om de online versie te bekijken In deze nieuwsbrief: Nieuwe arrangementen BTW verhoging High Tea Cursus Bloemschikken Nieuwe arrangementen Er zijn vijf nieuwe Najaarsarrangementen beschikbaar

Nadere informatie

Evaluatie SamenOud activiteiten najaar 2013

Evaluatie SamenOud activiteiten najaar 2013 Evaluatie SamenOud activiteiten najaar 2013 Een evaluatierapport over de SamenOud-activiteiten in Stadskanaal, Veendam en Pekela. R. Brans Mei 2014 Inhoud 1. Inleiding... 3 1.1 Aanleiding... 3 1.2 Doel

Nadere informatie

Hoezo Mantelzorg? INFORMATIEBULLETIN 1OKTOBER 2015

Hoezo Mantelzorg? INFORMATIEBULLETIN 1OKTOBER 2015 INFORMATIEBULLETIN 1OKTOBER 2015 Hoezo Mantelzorg? Dona Daria, het kenniscentrum voor emancipatie in Rotterdam en JSO, kennis- en adviesbureau binnen het sociaal domein, voeren in Overschie en Feyenoord

Nadere informatie

HET GROTENHUIS TRIMENZO. Juni en Juli Het Grotenhuis Binnenweg GP Twello. Hallo Allen,

HET GROTENHUIS TRIMENZO. Juni en Juli Het Grotenhuis Binnenweg GP Twello. Hallo Allen, JUNI en JULI 2019 TRIMENZO HET GROTENHUIS Het Grotenhuis Binnenweg 2 7391 GP Twello Hallo Allen, Voor u ligt weer een veelzijdig programma-overzicht. voor de maanden Juni en Juli 2019 We hopen dat u allen

Nadere informatie

Adviesraad Wet Maatschappelijke Ondersteuning en Wet Inburgering

Adviesraad Wet Maatschappelijke Ondersteuning en Wet Inburgering Wmo - WI Adviesraad Adviesraad Wet Maatschappelijke Ondersteuning en Wet Inburgering Gemeente Wageningen Jaarverslag 2014 Maart 2015 Inleiding De Wmo/WI-adviesraad van Wageningen werd augustus 2007 opgericht.

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Het team van de Wissel wenst u fijne feestdagen toe Studiedag 6 februari vervalt De studiedag die op dinsdag 6 februari stond gepland komt te vervallen. Zodra de nieuwe datum voor deze studiedag bekend

Nadere informatie