Gelet op de wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens;

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gelet op de wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens;"

Transcriptie

1 BESLUIT VAN DE RAAD VAN BESTUUR DD HOUDENDE REGLEMENT INZAKE DE BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE LEVENSSFEER BIJ DE VERWERKING VAN PERSOONSGEGEVENSVAN PATIENTEN Gelet op het koninklijk besluit nr. 542 van 31 maart 1987 houdende de organisatie, de werking en het beheer van de rijksuniversitaire ziekenhuizen van Gent en Luik; Gelet op de wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens; Gelet op het koninklijk besluit van 16 december 1994 houdende wijziging van het koninklijk besluit van 23 oktober 1964 tot bepaling van de normen die door de ziekenhuizen en hun diensten moeten worden nageleefd; Gelet op het advies van de Medische Raad; BESLUIT Artikel 1 - Aanhef Dit reglement is opgesteld in uitvoering van punt quater van de bijlage bij het koninklijk besluit van 23 oktober 1964 tot bepaling van de algemene normen die door de ziekenhuizen en hun diensten moeten worden nageleefd. Dit reglement fungeert tevens als "staat" voor de patiëntenbestanden, zoals opgelegd door artikel 16, 1, 1 van de wet bescherming persoonsgegevens van 8 december Artikel 2 - Begripsbepalingen Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder: 1 Persoonsgegevens: gegevens die betrekking hebben op een natuurlijke persoon die is of kan worden geïdentificeerd; 2 Medische persoonsgegevens : persoonsgegevens die betrekking hebben op de vroegere, huidige of toekomstige fysieke of psychische gezondheidstoestand. 3 Bestanden : geheel van persoonsgegevens, samengesteld en bewaard op een logisch gestructureerde wijze met het oog op een systematische raadpleging ervan. 4 Houder van bestanden: persoon of instantie die bevoegd is om te beslissen over het doel van de verwerking of over de soorten gegevens die erin moeten voorkomen. 5 Bewerker van bestanden : persoon of instantie aan wie de organisatie en de uitvoering van de verwerking wordt toevertrouwd. 6 Patiënt : de persoon, opgenomen of behandeld in het ziekenhuis, en die er al dan niet verblijft en voor wie medische prestaties worden verricht.

2 7 0 W.B.P. : wet bescherming persoonsgegevens van 8 december W.Z. : gecoördineerde wet op de ziekenhuizen van 7 augustus Artikel 3 - Toepassingsgebied Dit reglement is van toepassing op de in artikel 4 omschreven patiëntenbestanden, gehouden in het Universitair Ziekenhuis Gent, De Pintelaan 185, 9000 Gent. Onverminderd de wettelijke bepalingen verbindt het ziekenhuis en elk personeelslid zich ertoe het medisch beroepsgeheim en de grootste discretie te bewaren met betrekking tot alle informatie die wordt verzameld bij de raadpleging, het onderzoek of het verblijf van de patiënten, ongeacht of het al dan niet strict medische gegevens gaat. Artikel 4 - Doel van de bestanden en wettelijk kader 1. De gehouden patiëntenbestanden zijn opgelegd in het kader van de artikel 15 en 17 quater W.Z. en hebben respectievelijk tot doel : 1 D De diagnose en de medische, verpleegkundige en paramedische behandeling en verzorging van patiënten. 2 0 Het opvolgen van verblijf en behandeling van patiënten met het oog op facturering. 3 0 Het registreren van medische gegevens en verblijfsgegevens van patiënten voor onderzoeks- en beleidsdoeleinden, evenals voor door de overheid opgelegde doeleinden. 4 0 Het registreren van gegevens over donoren 2. In geen geval zullen andere persoonsgegevens in de patiëntenbestanden worden opgenomen dan voor de doeleinden weergegeven in paragraaf 1. Artikel 5 - Houder van de bestanden en de personen die namens de houder optreden Het Universitair Ziekenhuis Gent, opgericht bij koninklijk besluit nr. 542 van 31 maart 1987 als een openbare instelling met rechtspersoonlijkheid, met zetel te Gent, De Pintelaan 185, is houder van de patiëntenbestanden. De personen, opgenomen in de bijlage 1, kunnen namens de houder optreden. Artikel 6 - Aangewezen verantwoordelijken en veiligheidsconsulent 1. De centrale verantwoordelijkheid voor en het toezicht op de patiënten bestanden - wat de medische gegevens betreft - berust, overeenkomstig artikel 7, lid 1 W.B.P. en de artikelen 15 en 17 quater W.Z. bij de hoofdgeneesheer. Voor bestanden die zich bevinden in de medische diensten, is het diensthoofd verantwoordelijk. 2. Specifiek wat de farmaceutische gegevens uit de patiëntenbestanden betreft, berust de verantwoordelijkheid bij de hoofdapotheker van

3 3. Specifiek wat de verpleegkundige gegevens uit de patiëntenbestanden betreft, berust de verantwoordelijkheid overeenkomstig artikel 17 quater W.Z. bij het departementshoofd verpleging. Voor bestanden die zich bevinden in de verpleegafdelingen, is de hoofdverpleegkundige verantwoordelijk. 4. Wat de juridisch-administratieve en boekhoudkundige gegevens uit de patiëntenbestanden betreft, berust de verantwoordelijkheid van het toezicht bij de houder, meer specifiek bij het hoofd van het financieel-administratief departement. 5. Een door de Raad van Bestuur van het UZ-Gent aangewezen veiligheidsconsulent is belast met de beveiliging van de informatie van de patiëntenbestanden. Hij staat het ziekenhuis met raad bij inzake alle aspecten van de beveiliging van de informatie. 3 Artikel 7 - Bewerkers van de patiêntenbestanden en hun bevoegdheid 1. De patiënten bestanden worden samengesteld en verwerkt onder leiding van de artsen, vermeld in artikel 6, De artsen verbonden aan het ziekenhuis krijgen gedelegeerde verantwoordelijkheid voor de verzameling en de verwerking van de persoonsgegevens van de patiënten in de medische diensten of afdelingen waarin zij werkzaam zijn. 3. De personeelsleden verbonden aan de verschillende verpleegkundige en paramedische diensten van het ziekenhuis stellen de modules van de patiënten bestanden op waarvoor ze respectievelijk verantwoordelijkheid dragen: verpleegkunde: verpleegkundige module; paramedische diensten : paramedische module 4. De personeelsleden van de secretariaten van de medisch-technische diensten staan in voor het invoeren, bewaren, opzoeken en technisch verwerken van de persoonsgegevens in de patiëntenbestanden. 5. De personeelsleden van de dienst opname, facturatie en informatica staan in voor het invoeren, bewaren, opzoeken en technisch verwerken van de persoonsgegevens in de patiëntenbestanden met het oog op de facturatie. 6. De personeelsleden, van wie de identificatie als dusdanig is opgenomen in het electronisch bestand bij de afdeling informatica van het UZ-Gent, staan in voor de technische verwerking van persoonsgegevens tot geanonimiseerde gegevens, zowel met het oog op interne onderzoeks- en beleidsdoeleinden als met het oog op door de overheid opgelegde doeleinden.

4 4 Artikel 8 - Interne raadpleging van de patiäntenbestanden. Rechten en plichten van de bewerkers 1. De interne raadpleging van de patiêntenbestanden geschiedt door de personen en binnen de perken zoals omschreven in artikel 7. Daarnaast beschikt de in artikel 6, 3 vermelde veiligheidsconsulent binnen zijn controle-opdracht eveneens over de bevoegdheid tot het raadplegen van de patiêntenbestanden. 2. De in artikel 6 en 7 vermelde personen verbinden zich ertoe bij het verwerken en raadplegen van de patiëntenbestanden de bepalingen van dit reglement en de W.B.P. te eerbiedigen, evenals alle andere beginselen inzake beroepsgeheim en privacy-bescherming te respecteren. Een exemplaar van dit reglement en van de W.B.P. wordt aan voormelde personen overhandigd. Tevens zullen op ziekenhuisniveau regelmatig overleg- en informatievergaderingen plaatsvinden zodat voormelde personen in staat worden gesteld hun opdracht in eer en geweten te vervullen. Artikel 9 - Externe verstrekking van gegevens uit de patiäntenbestanden Binnen het kader van artikel 7, lid 4 W.B.P. zijn volgende categorieën van instanties gerechtigd tot het verkrijgen van gegevens uit de patiëntenbestanden : 1 verzekeringsinstellingen; 2 Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering; 3 de betrokken patiênten in het kader van de facturatie; 4 Ministerie van Volksgezondheid; 5 externe zorgverstrekkers; 6 andere instanties, voor zover toegelaten door of krachtens de wet en/of door het Bestuur van Artikel 10 - Categorieän van personen wier gegevens verwerkt worden Het aanleggen en verwerken van persoonsgegevens geldt, overeenkomstig de artikelen 15 en 17 quater W.Z., voor alle patiënten van het Universitair Ziekenhuis Gent, zoals gedefinieerd in artikel 2,6. Artikel 11 - Aard van de verwerkte gegevens en de manier waarop ze worden verkregen De aard van de gegevens - die van de patiênt, diens vertegenwoordiger of de verwijzende arts worden verkregen - zijn als volgt vastgelegd: 1 Identificatiegegevens, waaronder rijksregisternummer. 2 Opname- en facturatiegegevens, waaronder lidmaatschap ziekenfonds. 3 Medische gegevens, opgesplitst in a) medische gegevens sensu stricto; b) verpleegkundige gegevens; c) paramedische gegevens; d) medisch-sociale gegevens.

5 5 Artikel 12 - Organisatie van het circuit van de te verwerken medische gegevens De organisatie van het circuit van de te verwerken medische gegevens verloopt als volgt : Invoeren van gegevens op de wijze en door de personen, zoals omschreven in artikel 7. Overmaken van bescheiden en facturen aan verzekeringsinstellingen en patiênten. Overmaken van medische gegevens aan externe zorgverstrekkers op de wijze bepaald door artikel 7, lid 4 W.B.P. Het geanonimiseerd overmaken van de in artikel 86 W.Z. bedoelde gegevens aan het Ministerie van Volksgezondheid. Artikel 13 - Procedure volgens dewelke gegevens geanonimiseerd worden Enkel voor zover de persoonsgegevens zodanig zijn geanonimiseerd dat zij redelijkerwijs niet tot de individuele patiênt herleidbaar zijn, kunnen zij : overeenkomstig artikel 86 W.Z. worden overgemaakt aan het Ministerie van Volksgezondheid; en worden aangewend ten behoeve van onderzoeks- en beleidsdoeleinden. Artikel 14 - Beveiligingsprocedures Alle nodige voorzieningen worden getroffen door het Directiecomité van het UZ-Gent, ter bevordering van de confidentialiteit, de integriteit en de beschikbaarheid van de opgenomen gegevens. Artikel 15 - Bewaartermijnen 1. Met inachtneming van eventuele wettelijke voorschriften geldt, te rekenen vanaf het laatste ontslag of de laatste behandeling van de patiënten, een bewaartermijn van: tien jaar voor facturatiegegevens uit de patiëntenbestanden die dienen als boekhoudkundig verantwoordingsstuk; dertig jaar voor de medische module sensu stricto, wat in overleg met de medische raad is vastgelegd; vijf jaar voor alle andere gegevens uit de patiêntenbestanden. 2. Wanneer de bovenvermelde bewaartermijn is verstreken, worden de betreffende patiëntengegevens uit de bestanden verwijderd en vernietigd. Voor de medische persoonsgegevens van patiënten kan dit enkel gebeuren mits akkoord van de behandelende ziekenhuisgeneeshe(e)r(en). 3. Wanneer redelijkerwijs aannemelijk is dat de bewaring van aanmerkelijk belang is voor een ander dan de patiênt, of wanneer de bewaring op grond van een wettelijk voorschrift is vereist, of indien daarover tussen de patiënt en de behandelende ziekenhuisgeneesheer overeenstemming bestaat, gebeurt er geen vernietiging."

6 6 Artikel 16 - Onderlinge verbanden, verbindingen en raadplegingen In bijlage 2 worden de voornaamste subsystemen vermeld die op een ge'integreerde manier de verwerkingen van de gegevens van de patiënten bestanden mogelijk maken. De onderlinge verbanden, verbindingen en raadplegingen worden eveneens aangeduid. Artikel 17 - Verwijdering van gegevens De gegevens uit de patiëntenbestanden worden verwijderd : 1 0 bij het verstrijken van de bewaartermijn, zoals voorzien in artikel 15; 2 0 in de gevallen bepaald door of krachtens de wet; 3 bij het gerechtvaardigd verzoek van iedere belanghebbende; 4 0 ingevolge een gerechtelijke beslissing; 5 0 ingevolge een beslissing van het Bestuur van Artikel 18 - Rechten en mogelijkheden van verweer van de patiänt in het kader van de bescherming van de persoonlijke levenssfeer 1. Bij de verzameling van persoonsgegevens die op de patiënt betrekking hebben, wordt deze omtrent de in artikel 4 W.B.P. vermelde topics ge'informeerd via : de onthaalbrochure; informatie-affiches in inkomhall en wachtkamers; de verklaring van opname. Verder ligt aan het onthaal een exemplaar van de W.B.P. en van dit reglement ter inzage. Hiervan kan desgewenst (tegen betaling) een afschrift bekomen worden. 2. De patiënten die omtrent de inhoud van hun bestand toelichting wensen, kunnen dienaangaande steeds de betrokken zorgverstrekkers consulteren. 3. Bovendien kan de patiënt in verband met medische gegevens - via een door hem gekozen geneesheer - inzage vragen in zijn bestand mits een schriftelijk, gedagtekend en ondertekende brief. Deze aanvraag dient gericht te worden tot de hoofdgeneesheer. 4. Indien blijkt dat het bestand onjuiste, onvolledige of niet ter zake dienende gegevens bevat, heeft de patiënt het recht hiervan kosteloos verbetering of verwijdering te vragen. Daartoe dient een gedagtekend en ondertekend schriftelijk verzoek gericht te worden tot de in paragraaf 3 vermelde persoon. Dit recht kan eveneens worden uitgeoefend door andere belanghebbenden dan de patiënt. 5. Indien de patiënt van mening is dat de bepalingen van dit reglement niet worden nageleefd of andere redenen tot klagen heeft omtrent de bescherming van diens persoonlijke levenssfeer, kan deze zich steeds wenden tot de ombudsman van het Universitair Ziekenhuis Gent. 6. Onverminderd alle hierboven opgesomde interne rechts- en verweermiddelen, kan de patiënt zich overeenkomstig de artikelen 14 en 18 W.B.P. respectievelijk wenden tot de voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg en tot het openbaar register van de Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer, Poelaertplein 3 te 1000 Brussel.

7 7 Artikel 19 - Toegekende identificatienummers. Voor de verwerking van de bedoelde patiêntenbestanden zijn door de Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer de identificatienummers toegekend die vermeld zijn in bijlage 3. Artikel 20 - Inwerkingtreding en wijzigingen. Dit reglement treedt in werking op 1 augustus Wijzigingen worden aangebracht door de Raad van Bestuur van het Universitair Ziekenhuis Gent, na advies van de medische raad. Een afschrift van dit reglement en van iedere wijziging wordt binnen de dertig dagen na de inwerkingtreding ervan overgemaakt aan de Commissie voor toezicht op en evaluatie van statistische gegevens die verband houden met de medische activiteiten in de ziekenhuizen, opgericht in de schoot van het Ministerie van Volksgezondheid. Gent, Namens de Raad van Bestuur, De voorzitter Prof. ir. J. WILLEMS code Idg : privacy.reg

REGLEMENT TER BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE LEVENSSFEER BIJ DE VERWERKING VAN PERSOONSGEGEVENS VAN DE PATIËNT BINNEN AZ TURNHOUT VZW

REGLEMENT TER BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE LEVENSSFEER BIJ DE VERWERKING VAN PERSOONSGEGEVENS VAN DE PATIËNT BINNEN AZ TURNHOUT VZW ADDENDUM BIJ PUNT 3.3.8 ALGEMENE REGELING AZ TURNHOUT VZW REGLEMENT TER BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE LEVENSSFEER BIJ DE VERWERKING VAN PERSOONSGEGEVENS VAN DE PATIËNT BINNEN AZ TURNHOUT VZW Artikel

Nadere informatie

REGLEMENT INZAKE DE BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE LEVENSSFEER BIJ DE VERWERKING VAN PERSOONSGEGEVENS VAN PATIENTEN

REGLEMENT INZAKE DE BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE LEVENSSFEER BIJ DE VERWERKING VAN PERSOONSGEGEVENS VAN PATIENTEN REGLEMENT INZAKE DE BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE LEVENSSFEER BIJ DE VERWERKING VAN PERSOONSGEGEVENS VAN PATIENTEN Artikel 1 - Wettelijk kader Onderhavig reglement is opgesteld in uitvoering van punt

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT SINT-TRUDO ZIEKENHUIS VZW www.sint-trudo.be Ondernemingsnummer 443.260.603

PRIVACYREGLEMENT SINT-TRUDO ZIEKENHUIS VZW www.sint-trudo.be Ondernemingsnummer 443.260.603 PRIVACYREGLEMENT SINT-TRUDO ZIEKENHUIS VZW www.sint-trudo.be Ondernemingsnummer 443.260.603 Artikel 1 Aanhef Dit Privacyreglement is opgesteld in uitvoering van Bijlage A.III.9quater bij het Koninklijk

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR DE BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE LEVENSSFEER BIJ DE VERWERKING VAN PERSOONSGEGEVENS VAN PATIENTEN

REGLEMENT VOOR DE BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE LEVENSSFEER BIJ DE VERWERKING VAN PERSOONSGEGEVENS VAN PATIENTEN PRIVACYREGLEMENT REGLEMENT VOOR DE BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE LEVENSSFEER BIJ DE VERWERKING VAN PERSOONSGEGEVENS VAN PATIENTEN Gecoördineerde versie goedgekeurd op directiecomité d.d. 18-05-2015j

Nadere informatie

Privacyreglement. voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer. N:\gebruikers\MARPRI\Informatieveiligheid\CBPL\Privacy - reglement.

Privacyreglement. voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer. N:\gebruikers\MARPRI\Informatieveiligheid\CBPL\Privacy - reglement. voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer N:\gebruikers\MARPRI\Informatieveiligheid\CBPL\Privacy - reglement.docx Inhoudstafel Inhoudstafel... 2 1 Inleiding... 3 2 Definities... 3 3 Doeleinden

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT. O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem vzw Vijfseweg Waregem. Ondernemingsnummer RIZIV nr 7/10397/31/000

PRIVACYREGLEMENT. O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem vzw Vijfseweg Waregem. Ondernemingsnummer RIZIV nr 7/10397/31/000 PRIVACYREGLEMENT O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem vzw Vijfseweg 150 8790 Waregem Ondernemingsnummer 0405.460.592 RIZIV nr 7/10397/31/000 Artikel 1 : Doelstelling Dit reglement is opgesteld in uitvoering

Nadere informatie

REGLEMENT INZAKE VERWERKING VAN PERSOONSGEGEVENS

REGLEMENT INZAKE VERWERKING VAN PERSOONSGEGEVENS REGLEMENT INZAKE VERWERKING VAN PERSOONSGEGEVENS Artikel 1 : Doelstelling WZC Meerspoort en WZC Scheldekant hechten veel belang aan de bescherming van de persoonlijke levenssfeer van hun bewoners. Via

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT. VZW AZ GROENINGE President Kennedylaan 4 8500 Kortrijk Ondernemingsnummer 0472-222-625

PRIVACYREGLEMENT. VZW AZ GROENINGE President Kennedylaan 4 8500 Kortrijk Ondernemingsnummer 0472-222-625 PRIVACYREGLEMENT VZW AZ GROENINGE President Kennedylaan 4 8500 Kortrijk Ondernemingsnummer 0472-222-625 ARTIKEL 1 : Doelstelling Dit reglement is opgesteld in functie van de bepalingen van de wet van 8

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT Algemeen Ziekenhuis Delta vzw

PRIVACYREGLEMENT Algemeen Ziekenhuis Delta vzw PRIVACYREGLEMENT Algemeen Ziekenhuis Delta vzw Artikel 1 : Doelstelling Dit reglement is opgesteld in uitvoering van de bepalingen van de Wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer

Nadere informatie

AZ JAN PORTAELS. Ontwerp: Juridische Dienst

AZ JAN PORTAELS. Ontwerp: Juridische Dienst Privacydocument Juridische Dienst, versiedatum 19 juni 2015 AZ JAN PORTAELS PRIVACYREGLEMENT REGLEMENT INZAKE DE MANIER WAAROP HET ZIEKENHUIS OMGAAT MET PERSOONLIJKE GEGEVENS Ontwerp: Juridische Dienst

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT MARIAZIEKENHUIS VZW Ondernemingsnummer

PRIVACYREGLEMENT MARIAZIEKENHUIS VZW   Ondernemingsnummer Mariaziekenhuis vzw Maesensveld 1 B-3900 Overpelt Tel. + 32 11 826 000 Fax + 32 11 826 001 www.mariaziekenhuis.be info@mznl.be PRIVACYREGLEMENT MARIAZIEKENHUIS VZW www.mznl.be Ondernemingsnummer 0445.662.144

Nadere informatie

INFORMATIEVEILIGHEID 3. HOE WORDEN DE GEGEVENS BEKOMEN EN VAN WIE WORDEN ZE VERWERKT?

INFORMATIEVEILIGHEID 3. HOE WORDEN DE GEGEVENS BEKOMEN EN VAN WIE WORDEN ZE VERWERKT? INFORMATIEVEILIGHEID PRIVACYPOLICY PRIVACYPOLICY M.B.T. BEWONERS EN GEBRUIKERS VITAS 1. DOELSTELLING VitaS hecht veel belang aan de bescherming van de persoonlijke levenssfeer van haar bewoners en gebruikers.

Nadere informatie

8.50 Privacyreglement

8.50 Privacyreglement 1.0 Begripsbepalingen 1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon; 2. Zorggegevens: persoonsgegevens die direct of indirect betrekking hebben

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT ZIEKENHUIS MAAS EN KEMPEN Mgr. Koningsstraat 10, 3680 Maaseik Ondernemingsnummer RIZIV nr.

PRIVACYREGLEMENT ZIEKENHUIS MAAS EN KEMPEN   Mgr. Koningsstraat 10, 3680 Maaseik Ondernemingsnummer RIZIV nr. PRIVACYREGLEMENT ZIEKENHUIS MAAS EN KEMPEN www.zmk.be Mgr. Koningsstraat 10, 3680 Maaseik Ondernemingsnummer 0475-777-476 RIZIV nr. 71071702 VISERING: Algemeen directeur: Dhr. Hans Ramaekers Hoofdgeneesheer

Nadere informatie

Privacyreglement Esma dienstverlening (februari 2018)

Privacyreglement Esma dienstverlening (februari 2018) Privacyreglement (februari 2018) Begripsbepalingen 1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon; 2. Zorggegevens: persoonsgegevens die direct

Nadere informatie

de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens; persoonsgegeven: elk gegeven over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke

de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens; persoonsgegeven: elk gegeven over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke Privacyreglement 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens; persoonsgegeven: elk gegeven over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke

Nadere informatie

1.1 persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerd of identificeerbaar persoon.

1.1 persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerd of identificeerbaar persoon. Vastgesteld door de Raad van Bestuur, november 2010 Artikel 1 Begripsbepalingen 1.1 persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerd of identificeerbaar persoon. 1.2 verwerking van persoonsgegevens:

Nadere informatie

Persoonsgegevens Alle gegevens die informatie kunnen verschaffen over een identificeerbare natuurlijke persoon.

Persoonsgegevens Alle gegevens die informatie kunnen verschaffen over een identificeerbare natuurlijke persoon. Privacyreglement Intermedica Kliniek Geldermalsen Versie 2, 4 juli 2012 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1. Begripsbepalingen Persoonsgegevens Alle gegevens die informatie kunnen verschaffen over een identificeerbare

Nadere informatie

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. PRIVACY REGLEMENT 1. Algemene bepalingen Begripsbepalingen 1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 1.2 Gezondheidsgegevens / Bijzondere

Nadere informatie

Privacyreglement Stichting Houtdatwerkt

Privacyreglement Stichting Houtdatwerkt Privacyreglement Stichting Houtdatwerkt Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens; persoonsgegeven: elk gegeven over een geïdentificeerde

Nadere informatie

Inhoud. Privacyreglement Roebia Zorg. Boek 4. Bijlagen

Inhoud. Privacyreglement Roebia Zorg. Boek 4. Bijlagen Documentnummer 880 401 002 22062016 Pagina 0 van 5 Roebia Zorg Inhoud Artikel 1 Begripsbepalingen... 1 Artikel 2 Reikwijdte... 1 Artikel 3 Doel reglement... 2 Artikel 4 Vertegenwoordiging... 2 Artikel

Nadere informatie

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. PRIVACY REGLEMENT Algemene bepalingen Begripsbepalingen 1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 1.2 Gezondheidsgegevens / Bijzondere

Nadere informatie

Privacyreglement. Voorwoord Privacybepalingen Begripsbepalingen Toepassingsgebied... 3

Privacyreglement. Voorwoord Privacybepalingen Begripsbepalingen Toepassingsgebied... 3 PRIVACYREGLEMENT Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Privacybepalingen... 3 1. Begripsbepalingen... 3 2. Toepassingsgebied... 3 3. Doel van de verwerking van persoonsgegevens... 4 4. Verwerking van Persoonsgegevens...

Nadere informatie

1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder:

1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: Privacyreglement Datum: 19 september 2018 Van: stichting Welzijn Capelle, 010 707 49 00 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: de wet: Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Nadere informatie

Privacyreglement versie 1.2, d.d

Privacyreglement versie 1.2, d.d Privacyreglement versie 1.2, d.d. 20-2-2018 Dit reglement is van toepassing binnen Stichting Techniek Praktijk Centrum (TPC) te Doetinchem en wordt aan cliënten en medewerkers verstrekt bij de start van

Nadere informatie

Privacy reglement kinderopvang Opgesteld volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens (W.B.P.)

Privacy reglement kinderopvang Opgesteld volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens (W.B.P.) Privacy reglement kinderopvang Opgesteld volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens (W.B.P.) 1. Begripsbepalingen 1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare

Nadere informatie

Privacyreglement Financieel Bureau Brabant

Privacyreglement Financieel Bureau Brabant Privacyreglement Financieel Bureau Brabant 1. Inleiding Met ingang van 1 september 2001 is de Wet bescherming persoonsgegevens (WBP) in werking getreden. Een persoonsgegeven is elk gegeven betreffende

Nadere informatie

Privacyreglement. WerkPro privacyreglement pagina: 1 van 5 Versiedatum: Eigenaar: Bedrijfsjurist

Privacyreglement. WerkPro privacyreglement pagina: 1 van 5 Versiedatum: Eigenaar: Bedrijfsjurist Privacyreglement 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens; persoonsgegeven: elk gegeven over een herkenbaar persoon; verwerking van persoonsgegevens:

Nadere informatie

Privacyreglement Ambitiouzz

Privacyreglement Ambitiouzz Privacyreglement Ambitiouzz Privacyreglement Ambitiouzz, 21 augustus 2015 1 Privacyreglement Ambitiouzz Vastgesteld: 21-08-2015 door de directie In dit reglement komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Nadere informatie

Gastouderbureau Alles Kids Zoetermeer Privacyreglement

Gastouderbureau Alles Kids Zoetermeer Privacyreglement Privacyreglement Inhoudsopgave 1. Begripsbepaling... 1 1.1 Persoonsgegevens... 1 1.2 Persoonsregistratie... 1 1.4 Verwerking van persoonsgegevens... 1 1.5 Verstrekken van persoonsgegevens... 1 1.6 Bestand...

Nadere informatie

1.1 Persoonsgegevens: Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

1.1 Persoonsgegevens: Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 1. Algemene bepalingen Artikel 1: Begripsbepalingen: 1.1 Persoonsgegevens: Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 1.2 Gezondheidsgegevens: Persoonsgegevens

Nadere informatie

Privacyreglement ZorgFamilie

Privacyreglement ZorgFamilie Privacyreglement ZorgFamilie Inhoudsopgave Algemene bepalingen Art 1. Begripsbepalingen Art 2. Reikwijdte Art 3. Doel Rechtmatige verwerking persoonsgegevens Art 4. Voorwaarden voor rechtmatige verwerking

Nadere informatie

Privacyreglement Revalidatiecentrum Haaglanden

Privacyreglement Revalidatiecentrum Haaglanden Privacyreglement Revalidatiecentrum Haaglanden Artikel 1 Begripsbepalingen 1.1 persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerd of identificeerbaar persoon. 1.2 verwerking van persoonsgegevens:

Nadere informatie

Privacyreglement. Artikel 1. Bereik

Privacyreglement. Artikel 1. Bereik Privacyreglement Privacyreglement Artikel 1. Bereik 1.1 Dit reglement is van toepassing op de geheel of gedeeltelijk geautomatiseerde verwerking van persoonsgegevens. Het is eveneens van toepassing op

Nadere informatie

Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Algemene bepalingen Begripsomschrijving: Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Gezondheidsgegevens Persoonsgegevens die direct of indirect

Nadere informatie

Privacyreglement 1. Begripsbepalingen

Privacyreglement 1. Begripsbepalingen Privacyreglement 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: De hulpverlener, Nicole de Lange handelend onder Praktijk Your Power, Kvk nummer: 69528152, te Zandkamp 33, Hattem De wet: de

Nadere informatie

1.1 Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

1.1 Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Privacyreglement Stichting de As Inleiding en doel Bij Stichting de As worden persoonsgegevens van zowel patiënten als van medewerkers verwerkt. Het gaat daarbij vaak om zeer privacygevoelige gegevens

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT STICHTING KINDEROPVANG SWALMEN

PRIVACYREGLEMENT STICHTING KINDEROPVANG SWALMEN PRIVACYREGLEMENT STICHTING KINDEROPVANG SWALMEN 1. Begripsbepalingen. Persoonsgegevens; Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Zorggegevens Persoonsgegevens

Nadere informatie

Algemeen privacyreglement Stichting Lareb

Algemeen privacyreglement Stichting Lareb Algemeen privacyreglement Stichting Lareb Versie datum 2-12-2016 Inhoudsopgave 1 Begripsbepalingen... 3 2 Bereik... 3 3 Doel... 4 4 Veranwoordelijkheid voor het beheer en aansprakelijkheid... 4 5 Rechtmatige

Nadere informatie

BIJGEWERKTE COÖRDINATIE

BIJGEWERKTE COÖRDINATIE BIJGEWERKTE COÖRDINATIE 10 JULI 1990 - Koninklijk besluit houdende vaststelling van de normen voor de erkenning van initiatieven van beschut wonen ten behoeve van psychiatrische patiënten(1)(2) HOOFDSTUK

Nadere informatie

PRIVACY REGLEMENT Jeugdtandzorg West, Calandstraat AD Den Haag. Artikel 1 Definities

PRIVACY REGLEMENT Jeugdtandzorg West, Calandstraat AD Den Haag. Artikel 1 Definities PRIVACY REGLEMENT Jeugdtandzorg West, Calandstraat1 2521 AD Den Haag Artikel 1 Definities Persoonsgegeven Bestand Betrokkene Wettelijke vertegenwoordiger Bewerker Derde Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde

Nadere informatie

Doel: Bescherming van de persoonlijke levenssfeer van de ouders en kinderen die gebruik maken van de diensten Tubbie Kinderopvang.

Doel: Bescherming van de persoonlijke levenssfeer van de ouders en kinderen die gebruik maken van de diensten Tubbie Kinderopvang. Privacyreglement Tubbie Kinderopvang Doel: Bescherming van de persoonlijke levenssfeer van de ouders en kinderen die gebruik maken van de diensten Tubbie Kinderopvang. ALGEMENE BEPALINGEN 1. Begripsbepaling

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT Algemeen Ziekenhuis Sint-Maria vzw Ziekenhuislaan 100, 1500 Halle

PRIVACYREGLEMENT Algemeen Ziekenhuis Sint-Maria vzw Ziekenhuislaan 100, 1500 Halle Inhoud PRIVACYREGLEMENT Algemeen Ziekenhuis Sint-Maria vzw Ziekenhuislaan 100, 1500 Halle www.sintmaria.be Ondernemingsnummer 0467.967.491 1. Doelstelling... 1 2. Definities... 1 3. Toepassingsgebied...

Nadere informatie

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 1. Begripsbepalingen 1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 1.2. Gezondheidsgegevens Persoonsgegevens die direct of indirect betrekking

Nadere informatie

Privacyreglement PgbUniek bv

Privacyreglement PgbUniek bv Privacyreglement PgbUniek bv Inhoudsopgave 1. Begripsbepalingen. 1.1. Persoonsgegevens 1.2. Persoonsregistratie 1.3. Verstrekken van gegevens uit de persoonsregistratie 1.4. Houder van de persoonsregistratie

Nadere informatie

Extern Privacy protocol

Extern Privacy protocol Extern Privacy protocol Versie 1.0 Goedgekeurd door Bestuur PeriScaldes Datum 28 maart 2018 Verantwoordelijk Bestuur Herzien per November 2018 Privacy protocol Versie 1.0 Pagina 1 van 6 Inleiding PeriScaldes

Nadere informatie

Impuls Kindercampus PRIVACYREGLEMENT

Impuls Kindercampus PRIVACYREGLEMENT 1 Impuls Kindercampus PRIVACYREGLEMENT VOOR DE VERWERKING VAN KLANTGEGEVENS Treedt in werking: d.d. 1 maart 2017 2 1. Begripsbepalingen 1. Impuls Kindercampus: de stichting Welzijn Westelijke Tuinsteden

Nadere informatie

1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Privacyreglement Kraambureau Tilly Middendorp Vooraf De WBP (Wet Bescherming Persoonsgegevens) verplicht de instelling niet meer tot het maken van een privacyreglement. Dat betekent niet, dat het niet

Nadere informatie

Privacyreglement. Stichting Rapucation Postbus NL Amsterdam

Privacyreglement. Stichting Rapucation Postbus NL Amsterdam Stichting Rapucation Postbus 15989 1001 NL Amsterdam www.rapucation.eu info@rapucation.eu 088-3777700 Privacyreglement 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: de wet: de Wet bescherming

Nadere informatie

Privacy reglement. Inleiding

Privacy reglement. Inleiding Privacy reglement Inleiding De Wet bescherming persoonsgegevens (WBP) vervangt de Wet persoonsregistraties (WPR). Daarmee wordt voldaan aan de verplichting om de nationale privacywetgeving aan te passen

Nadere informatie

verantwoordelijke: de Algemeen directeur/bestuurder van het CVD

verantwoordelijke: de Algemeen directeur/bestuurder van het CVD CVD REGLEMENT VERWERKING PERSOONSGEGEVENS CLIENTEN 2018 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: persoonsgegeven: elk gegeven over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke

Nadere informatie

Privacyreglement van Thuiszorg Naborgh

Privacyreglement van Thuiszorg Naborgh Privacyreglement van Thuiszorg Naborgh 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: de onderneming : Thuiszorg Naborgh; de wet : de Wet bescherming persoonsgegevens (WBP) en vanaf mei 2018

Nadere informatie

Privacyreglement voor patiënten N Jan Yperman Ziekenhuis Briekestraat Ieper

Privacyreglement voor patiënten N Jan Yperman Ziekenhuis Briekestraat Ieper Privacyreglement voor patiënten 94.063N Jan Yperman Ziekenhuis Briekestraat 12 8900 Ieper www.yperman.net 057 35 70 34 dpo@yperman.net 94.063N 20180613 1 1 Wettelijk kader Het privacyreglement wordt gekaderd

Nadere informatie

Privacyreglement. 1. Begripsbepalingen

Privacyreglement. 1. Begripsbepalingen Privacyreglement 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: De wet: de Wet bescherming persoonsgegevens; Persoonsgegeven: elk gegeven over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke

Nadere informatie

Privacyreglement. Privacyreglement, eigenaar bedrijfsjurist, datum bewerking: Pagina 1 van 6

Privacyreglement. Privacyreglement, eigenaar bedrijfsjurist, datum bewerking: Pagina 1 van 6 Privacyreglement 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: - de wet: de Algemene Verordening Gegevensbescherming; - persoonsgegeven: elk gegeven over een herkenbaar persoon; - verwerking

Nadere informatie

Privacyreglement Cliënten Ons Tweede Thuis. Vastgesteld September 2015 (met tekstuele wijzigingen AVG 25 mei 2018)

Privacyreglement Cliënten Ons Tweede Thuis. Vastgesteld September 2015 (met tekstuele wijzigingen AVG 25 mei 2018) Privacyreglement Cliënten Ons Tweede Thuis Vastgesteld September 2015 (met tekstuele wijzigingen AVG 25 mei 2018) Inhoud 1. Inleiding... 3 1.1 Doel van het reglement... 3 2. Algemene bepalingen... 3 2.1

Nadere informatie

1. Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

1. Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. PRIVACYREGLEMENT 1. Begripsbepalingen 1. Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 2. Zorggegevens: persoonsgegevens die direct of indirect

Nadere informatie

Privacyreglement van de Stichting Welzijnswerk. inzage-exemplaar voor klanten

Privacyreglement van de Stichting Welzijnswerk. inzage-exemplaar voor klanten Privacyreglement van de Stichting Welzijnswerk inzage-exemplaar voor klanten Privacyreglement van de Stichting Welzijnswerk Reglement ter bescherming van de persoonlijke levenssfeer in verband met persoonsregistraties

Nadere informatie

Privacyreglement - Eilandzorg

Privacyreglement - Eilandzorg Privacyreglement - Eilandzorg 1. Bereik 1. Dit reglement is van toepassing op de geheel of gedeeltelijk geautomatiseerde verwerking van persoonsgegevens. Het is ook van toepassing op de niet geautomatiseerde

Nadere informatie

Kwaliteitsmanagementsysteem

Kwaliteitsmanagementsysteem PRIVACYREGLEMENT Vegro Verpleegartikelen INHOUD PAGINA Artikel 1. Begripsbepalingen 2 Artikel 2. Reikwijdte 2 Artikel 3. Doel reglement 3 Artikel 4. Vertegenwoordiging 3 Artikel 5. Voorwaarden voor rechtmatige

Nadere informatie

Privacy-reglement Spataderen-Amsterdam

Privacy-reglement Spataderen-Amsterdam Privacy-reglement Spataderen-Amsterdam 1. Begripsbepalingen De Wet: de Wet bescherming persoonsgegevens; Persoonsgegeven: elk gegeven over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon;

Nadere informatie

Privacyreglement vzw AZ SINT-LUCAS & VOLKSKLINIEK Groenebriel Gent

Privacyreglement vzw AZ SINT-LUCAS & VOLKSKLINIEK Groenebriel Gent Privacyreglement vzw AZ SINT-LUCAS & VOLKSKLINIEK Groenebriel 1 9000 Gent 1 Inhoudsopgave Artikel 1: Doelstelling... 3 Artikel 2: Definities... 3 Artikel 3: Toepassingsgebied... 4 Artikel 4: Doel van de

Nadere informatie

Privacyreglement. vzw AZ Sint-Lucas & Volkskliniek Groenebriel Gent

Privacyreglement. vzw AZ Sint-Lucas & Volkskliniek Groenebriel Gent Privacyreglement vzw AZ Sint-Lucas & Volkskliniek Groenebriel 1 9000 Gent Inhoud Artikel 1: Doelstelling 2 Artikel 2: Definities 2 Artikel 3: Toepassingsgebied 3 Artikel 4: Doel van de bestanden 3 Artikel

Nadere informatie

Privacyreglement Zorgboerderij De Geijsterse Hoeve. Inwerkingtreding: 1 september In dit reglement wordt verstaan onder:

Privacyreglement Zorgboerderij De Geijsterse Hoeve. Inwerkingtreding: 1 september In dit reglement wordt verstaan onder: Privacyreglement Zorgboerderij De Geijsterse Hoeve Inwerkingtreding: 1 september 2016 Artikel 1 Definities In dit reglement wordt verstaan onder: 1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde

Nadere informatie

Rubriek Onderwerp Nummer Datum document KWALITEIT - BELEID Privacybeleid

Rubriek Onderwerp Nummer Datum document KWALITEIT - BELEID Privacybeleid Rubriek Onderwerp Nummer Datum document KWALITEIT - BELEID Privacybeleid 1.1.01 20160122 Artikel 1 1.1 Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

Nadere informatie

Privacyreglement. Algemene bepalingen. Doelstelling

Privacyreglement. Algemene bepalingen. Doelstelling Doelstelling Privacyreglement Het doel van dit reglement is een praktische uitwerking te geven van de bepalingen van de Wet bescherming persoonsgegevens, verder te noemen WBP. Dit reglement is van toepassing

Nadere informatie

THUISZORG GEZELLIG PRIVACYREGLEMENT V1.0 TER PELKWIJKPARK SH ZWOLLE

THUISZORG GEZELLIG PRIVACYREGLEMENT V1.0 TER PELKWIJKPARK SH ZWOLLE THUISZORG GEZELLIG PRIVACYREGLEMENT V1.0 THUISZORG GEZELLIG TER PELKWIJKPARK 18 8011 SH ZWOLLE 085-040 90 74 INFO@THUISZORGGEZELLIG.NL WWW.THUISZORGGEZELLIG.NL INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 3 ARTIKEL 1 BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN...

Nadere informatie

Privacyreglement Spoor 3 BV. Artikel 1. Begripsbepalingen. Voor zover niet uitdrukkelijk anders blijkt, wordt in dit reglement verstaan onder:

Privacyreglement Spoor 3 BV. Artikel 1. Begripsbepalingen. Voor zover niet uitdrukkelijk anders blijkt, wordt in dit reglement verstaan onder: Privacyreglement Spoor 3 BV Artikel 1. Begripsbepalingen Voor zover niet uitdrukkelijk anders blijkt, wordt in dit reglement verstaan onder: de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) het reglement:

Nadere informatie

Privacyreglement. 1. Begripsbepalingen

Privacyreglement. 1. Begripsbepalingen Privacyreglement Inleiding en doel Iedereen heeft recht op de bescherming van zijn of haar persoonlijke gegevens. Dit privacyreglement is opgesteld op basis van de Wet Bescherming Persoonsgegevens en beschrijft

Nadere informatie

Privacyreglement. GGD Amsterdam

Privacyreglement. GGD Amsterdam Privacyreglement GGD Amsterdam Inhoudsopgave Algemene bepalingen 3 1 Begripsbepalingen 3 2 Reikwijdte 4 Verwerking van persoonsgegevens 4 3 Doel 4 4 Voorwaarden 4 5 Opgenomen gegevens 5 6 Informatieplicht

Nadere informatie

Privacyreglement NFG hulpverlener VERSIE 1.0_

Privacyreglement NFG hulpverlener VERSIE 1.0_ Privacyreglement NFG hulpverlener VERSIE 1.0_25.05.218 Pagina 1 van 9 1.1 Begripsbepalingen In dit regelement wordt verstaan onder: De hulpverlener, Kim Franssen handelend onder de Prikkel, praktijk voor

Nadere informatie

Privacyreglement Kindertherapeuticum

Privacyreglement Kindertherapeuticum 1. Begripsbepalingen Binnen de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) wordt een aantal begrippen gehanteerd. In onderstaande lijst staat een uitleg van de begrippen. 1.1 Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende

Nadere informatie

In dit reglement zullen we vastleggen hoe bij SPEL de privacy van persoonsgegevens is vastgesteld.

In dit reglement zullen we vastleggen hoe bij SPEL de privacy van persoonsgegevens is vastgesteld. Privacyreglement Inleiding: Ouders en kinderen van SPEL moeten er van op aan kunnen dat er zorgvuldig wordt omgegaan met wat hij/zij aan een professional vertelt en dat er niets buiten hem/haar om gebeurt.

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT. vzw Jessa Ziekenhuis Salvatorstraat 20, 3500 Hasselt www.jessazh.be. Ondernemingsnummer 0821 142 117 RIZIV nr 7-10243-88

PRIVACYREGLEMENT. vzw Jessa Ziekenhuis Salvatorstraat 20, 3500 Hasselt www.jessazh.be. Ondernemingsnummer 0821 142 117 RIZIV nr 7-10243-88 PRIVACYREGLEMENT vzw Jessa Ziekenhuis Salvatorstraat 20, 3500 Hasselt www.jessazh.be Ondernemingsnummer 0821 142 117 RIZIV nr 7-10243-88 Artikel 1: Doelstelling Dit reglement is opgesteld in uitvoering

Nadere informatie

Privacyreglement NFG hulpverlener Versie:

Privacyreglement NFG hulpverlener Versie: Privacyreglement NFG hulpverlener Versie: 20180502 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: De hulpverlener, Francy Peeters- op het Roodt handelend onder Praktijk Gewoon IK!, Kvk nummer:

Nadere informatie

Privacyverklaring. 1. Begripsbepalingen. Privacyreglement Dapper Kindercoaching

Privacyverklaring. 1. Begripsbepalingen. Privacyreglement Dapper Kindercoaching Privacyverklaring Dapper Kindercoaching hecht waarde aan de privacywetgeving. Persoonsgegevens worden alleen verwerkt voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt, in overeenstemming met de Algemene Verordening

Nadere informatie

Privacyreglement voor de patie nten

Privacyreglement voor de patie nten Privacyreglement 1/9 Privacyreglement voor de patie nten Inhoud 1 Wettelijk kader... 2 2 Uw privacy beschermen doen we samen... 2 2.1 Het Sint-Andriesziekenhuis waakt over uw privacy... 2 2.2 De gegevens

Nadere informatie

Privacyreglement Werkcontact

Privacyreglement Werkcontact Privacyreglement Werkcontact Privacyreglement cliëntregistratie in het kader van de wet Bescherming Persoonsgegevens. Artikel 1. Begripsbepalingen In dit reglement en de toelichting wordt verstaan onder:

Nadere informatie

THUISZORG GEZELLIG PRIVACYREGLEMENT T HUISZORG GEZELLIG VECHTSTRAAT AS ZWOLLE

THUISZORG GEZELLIG PRIVACYREGLEMENT T HUISZORG GEZELLIG VECHTSTRAAT AS ZWOLLE THUISZORG GEZELLIG PRIVACYREGLEMENT T HUISZORG GEZELLIG VECHTSTRAAT 41 8021 AS ZWOLLE 085-040 90 74 INFO@THUISZORGGEZELLIG.NL WWW.THUISZORGGEZELLIG.NL INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 3 ARTIKEL 1 BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN...

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT. Artikel 1 BEGRIPPEN. In dit reglement wordt verstaan onder:

PRIVACYREGLEMENT. Artikel 1 BEGRIPPEN. In dit reglement wordt verstaan onder: PRIVACYREGLEMENT Artikel 1 BEGRIPPEN In dit reglement wordt verstaan onder: De hulpverlener, Tieneke Meijer handelend onder de naam Coach10. Praktijk voor lichaamsgerichte (psycho)therapie, psychosociale

Nadere informatie

Privacyreglement Stichting Houtdatwerkt

Privacyreglement Stichting Houtdatwerkt Privacyreglement Stichting Houtdatwerkt Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens; persoonsgegeven: elk gegeven over een geïdentificeerde

Nadere informatie

Privacyreglement VESTEN VAKLUI B.V.

Privacyreglement VESTEN VAKLUI B.V. Privacyreglement VESTEN VAKLUI B.V. Privacyreglement VESTEN VAKLUI B.V. ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Begripsbepalingen a) Autoriteit Persoonsgegevens ( AP ): de toezichthoudende autoriteit. b) Betrokkene:

Nadere informatie

Privacyreglement Betaalbaar mooier, botox en injectables. Betaalbaar mooier. Woenselsestraat 356a EG Eindhoven. Telefoon

Privacyreglement Betaalbaar mooier, botox en injectables. Betaalbaar mooier. Woenselsestraat 356a EG Eindhoven. Telefoon Privacyreglement Betaalbaar mooier, botox en injectables Inhoudsopgave Artikel 1. Begripsbepalingen... 2 Artikel 2. Reikwijdte... 3 Artikel 3. Informatieverstrekking... 3 Artikel 4. Doel van de gegevensverwerking...

Nadere informatie

Privacyreglement De Rijnhoven

Privacyreglement De Rijnhoven Privacyreglement De Rijnhoven Doel 1. Het doel van dit reglement is een praktische uitwerking te geven van de bepalingen van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), de Wet Clientrechten bij

Nadere informatie

1.8. Betrokkene Degene over wie Persoonsgegevens in de Persoonsregistratie zijn opgenomen.

1.8. Betrokkene Degene over wie Persoonsgegevens in de Persoonsregistratie zijn opgenomen. Privacyreglement 1. Begripsbepalingen 1.1. Persoonsgegevens Een gegeven dat herleidbaar is tot een individuele natuurlijke persoon. 1.2. Persoonsregistratie Elke handeling of elk geheel van handelingen

Nadere informatie

Privacyreglement Versie 2, Mei 2018

Privacyreglement Versie 2, Mei 2018 Privacyreglement Versie 2, Mei 2018 Privacyreglement Beschuit met Muisjes Kraamzorg vaststellingsdatum april 2017 Inhoudsopgave Algemene bepalingen 1. Begripsbepalingen 2. Reikwijdte van het privacy reglement

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT. de publieke uitvoerder van re-integratieactiviteiten in de Leidse regio, onderdeel van de gemeentelijke instelling DZB Leiden.

PRIVACYREGLEMENT. de publieke uitvoerder van re-integratieactiviteiten in de Leidse regio, onderdeel van de gemeentelijke instelling DZB Leiden. PRIVACYREGLEMENT Reglement betreffende de bescherming van persoonsgegevens van personen die door Re-integratie Leiden (RL) worden begeleid. De persoonsgegevens worden behandeld met inachtneming van hetgeen

Nadere informatie

2. Reikwijdte Dit reglement is van toepassing op registraties zoals bedoeld in artikel 1.2 binnen de instelling.

2. Reikwijdte Dit reglement is van toepassing op registraties zoals bedoeld in artikel 1.2 binnen de instelling. Privacyreglement Stichting Kinderopvang et Nabuut Doel: Bescherming van de persoonlijke levenssfeer van de ouders en kinderen die gebruik maken van de diensten Stichting Kinderopvang et Nabuut. ALGEMENE

Nadere informatie

Privacyreglement. Werkpad

Privacyreglement. Werkpad Privacyreglement Werkpad Versie: 1.0 Pagina: 1 van 10 1. Begripsbepalingen 1.1. Persoonsgegevens Een gegeven dat herleidbaar is tot een individuele natuurlijke persoon. 1.2. Persoonsregistratie Elke handeling

Nadere informatie

Privacyreglement Stichting Welzijn Ouderen Bergen op Zoom

Privacyreglement Stichting Welzijn Ouderen Bergen op Zoom Privacyreglement Stichting Welzijn Ouderen Bergen op Zoom 1 Vooraf De Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) vervangt de Wet PersoonsRegistraties (WPR). Daarmee wordt voldaan aan de verplichting om de

Nadere informatie

Lianne Koster, Praktijk voor Haptotherapie en Orthopedagogiek

Lianne Koster, Praktijk voor Haptotherapie en Orthopedagogiek Privacyreglement Lianne Koster, Praktijk voor Haptotherapie en Orthopedagogiek Lianne Koster, Praktijk voor Haptotherapie en Orthopedagogiek vindt jouw privacy net zo belangrijk als jij. Daarom doen wij

Nadere informatie

Privacyreglement ONS welzijn PRIVACYREGLEMENT. Bestemd voor: Iedereen Documentbeheerder: Manager Uitvoering

Privacyreglement ONS welzijn PRIVACYREGLEMENT. Bestemd voor: Iedereen Documentbeheerder: Manager Uitvoering Privacyreglement ONS welzijn PRIVACYREGLEMENT Bestemd voor: Iedereen Documentbeheerder: Manager Uitvoering Versie: Definitief Datum: 03.12.2015 Documentnummer: 1.6 Evaluatiedatum : 03.12.2018 Privacyreglement

Nadere informatie