Huisregels Stichting Peuterspeelzalen Dongen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Huisregels Stichting Peuterspeelzalen Dongen"

Transcriptie

1 Huisregels Stichting Peuterspeelzalen Dongen Naast de fysieke veiligheid speelt het gedrag van de gebruikers een belangrijke rol bij het ontstaan van ongevallen. Daarom zijn afspraken met het team, ouders en de kinderen onmisbaar. Vaak zijn regels niet bij iedereen bekend of worden ze niet consequent gehanteerd. Daarom leggen we ze vast en evalueren we ze jaarlijks. Ouders dragen ook bij aan de veiligheid van de peuterspeelzaal. De huisregels liggen ter inzage op de peuterspeelzaal en worden meegeven tijdens het intakegesprek. De huisregels worden besproken tijdens het werkoverleg. Vraag bij elke regel wat het team er van vindt: Zinvol? Begrijpelijk? Consequent? Uitvoerbaar? Controleerbaar? Volledig?* *Bron: uitgave van Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid, Amsterdam, januari 2007.

2 Informatie peuterspeelzaal t Kruimeltje Peuterspeelzaal t Kruimeltje is gelegen in een lokaal op het schoolplein van de Heilighart school naast de wijk de Beljaart. Achter deze algemene informatie treft u de huisregels van de peuterspeelzaal aan. Wij verzoeken u vriendelijk deze huisregels door te nemen en deze, daar waar van toepassing, op te volgen. Openingstijden en toegang peuterspeelzaal De peuterspeelzaal is geopend op maandag- dinsdag- en donderdagochtend en op donderdagmiddagmiddag. In de ochtend is de zaal geopend van 8.45 uur tot uur en in de middag van uur tot uur. Wij verzoeken u vriendelijk te wachten bij de ingang van de peuterspeelzaal tot een van de leidsters de deur komt openen. Bij het brengen wordt de deur vijf minuten van te voren geopend; bij het halen wordt de deur geopend op de eindtijd (11.15 uur of uur). Zodra u weer in het lokaal bent, bent u verantwoordelijk voor uw kind. Wilt u aan de groepsleiding doorgeven als iemand anders uw kind op komt halen. Als uw kind niet naar de peuterspeelzaal kan komen, door ziekte of andere bezigheden, vragen wij u om dit door te geven aan de groepsleiding. Het telefoonnummer van t Kruimeltje is Verjaardagen Verjaardagen van de kinderen worden gevierd, in overleg met ouders. Voor verjaardagen van ouders en naaste familieleden kan er iets geknutseld worden. U mag dit doorgeven aan groepsleiding. Observatie-/overdrachtsformulier Als kinderen 3 en 4 jaar worden, vullen de leidsters een observatie-/ overdrachtsformulier in. Dit wordt met ouders besproken. Website Recente foto s van de dagactiviteiten en de thema s, kunnen bekeken worden op de website: Huisdieren Huisdieren zijn niet toegestaan in het pand en niet op het schoolplein. Rookverbod In het hele pand en op het schoolplein geldt een rookverbod.

3 Groepssamenstelling De peuterspeelzaal werkt volgens een pedagogisch beleidsplan, waarin de uitgangspunten van het handelen met kinderen zijn vastgelegd. Elke groep heeft een vaste combinatie van twee dagdelen. Een dagdeel duurt 2½ uur. Kinderen zijn bij ons welkom vanaf twee jaar. De groepen bestaan uit maximaal 16 kinderen. We werken met 2 leeftijdsgroepen: kinderen van 2 tot 3 jaar en kinderen van 3 tot 4 jaar. In het kader van de VVE wordt er gewerkt met de methode Puk en Ko. Dit is een taalstimuleringsprogramma. We werken het hele jaar met diverse thema s. Groepsleiding De groep heeft twee vaste professionele leidsters. Mocht er door ziekte of verlof een vaste leidster afwezig zijn, dan zal er een andere leidster van de Stichting dit dagdeel waarnemen. Dagindeling Om zich goed te kunnen ontwikkelen is het belangrijk dat de kinderen zich veilig en vertrouwd voelen op de peuterspeelzaal. Rust, regelmaat, een gezellige sfeer, maar ook respect en waardering zijn voor het kind van groot belang. De dagdelen verlopen bij ons volgens een vast patroon, zodat het voor de kinderen houvast geeft. Namen Wilt u overal de naam van uw peuter in zetten (jas, tas, beker, bakje, deksel, luier en in de winter eventuele wanten, sjaal en muts)? Kapstok In de entreehal hangt de kapstok. Aan de kapstok kunt u de jasjes ophangen. De tasjes mogen in de bak in het lokaal. Boven de kapstok hangt een mededelingenbord voor allerlei informatie. Belangrijke mededelingen en informatie worden bij het raam naast de toegangsdeur vermeldt. Risico Inventarisatie en Evaluatie De actieplannen naar aanleiding van de Risico Inventarisatie en Evaluatie met betrekking tot veiligheid en gezondheid liggen ter inzage op de peuterspeelzaal. voor inzage vraag de leidster. Het meest recente GGD rapport staat ter inzage op de website: Beleidsmap De pedagogisch beleidsmap ligt ter inzage op de peuterspeelzaal. Voor inzage vraag de leidster.

4 Huisregels veiligheid Stichting Peuterspeelzalen Dongen Voor kinderen, ouders en leiding van de peuterspeelzaal De risico-inventarisatie biedt de basis voor de huisregels. Zo houden we het veilig en gezond op de peuterspeelzaal. Wij vragen ook u deze regels (zie hieronder) na te leven. Algemeen 1. Toegankelijkheid: peuters in de leeftijd van 2 tot 4 jaar (uitzonderingen tot 5 jaar) zijn welkom op de peuterspeelzaal. 2. Zoekraken/beschadigen materiaal: Stichting Peuterspeelzalen Dongen kan geen verantwoordelijkheid dragen voor het zoekraken of beschadigen van kleding. Bij voorkeur geen eigen speelgoed meenemen, met uitzondering van een knuffel. 3. Verzekering: Stichting Peuterspeelzalen Dongen is verzekerd tegen ongelukken die zich tijdens speeluren kunnen voordoen. 4. Klachten/opmerkingen: Bij klachten of opmerkingen ten aanzien van het peuterspeelzaalgebeuren kan men de groepsleiding/hoofdleidster aanspreken Halen en brengen 1. Deuren: ouders en kinderen wachten buiten bij de ingang. De groepsleiding van de peuterspeelzaal zal de deur openen om 8.40 uur en s middags om uur om u en uw kind te ontvangen. De deur wordt met een haak vastgezet. Tussendeur groep wordt open gezet en evt met wig vast gezet. Deuren langzaam openen en kijken of er geen kinderen bij de deur zitten. Nadat alle ouders de ruimte hebben verlaten sluit de groepsleiding de deur. De buitendeur wordt afgesloten. Bij het ophalen van de peuters wordt de deur s ochtends geopend om uur en s middags om uur. 2. Poort: De poort van het schoolplein wordt door leerkrachten gesloten. 3. Regen/sneeuw: Wanneer de vloer nat wordt door dooiende sneeuw en de vloer glad wordt, wordt de kans vergroot dat kinderen uit glijden. Schoenen buiten goed uitkloppen. Vloer wordt door groepsleiding gedroogd. Garderobe 1. Kapstok: Ouders hangen de jassen van de kinderen aan de kapstok. Tassen van de kinderen mogen in de bak in de groepsruimte, daarom is het van belang dat er geen medicatie, zalf/lotion en evt. rookwaar in de tassen blijft zitten. Eventuele medicatie wordt door ouders aan de groepsleiding gegeven. 2. Rennen: Kinderen mogen niet rennen in de gang. Leefruimte 1. Vaste plek voor speelgoed: kinderen worden gestimuleerd om samen met de groepsleiding het spelmateriaal op te ruimen op de daarvoor bestemde plaats. 2. Bewegen: kinderen bewegen zich rustig in de buurt van het meubilair in de groepsruimte. Kinderen mogen alleen rennen als dit past binnen de situatie, bijvoorbeeld als spelmoment. 3. Zitten: kinderen gaan aan tafel zitten op de bank of de stoeltjes. Er mag niet worden gestaan op de bank/stoeltjes, gezien de kans op vallen.

5 4. Speelgoed: het speelgoed wat aangeboden wordt aan de kinderen is geschikt voor de leeftijd en ontwikkeling van het kind. 5. Eten/drinken: het eten en drinken van de kinderen wordt door ouders/kind in de bak gezet. Het fruit zit geschild (behalve banaan) in een bakje/broodtrommel. Het drinken, waarbij de voorkeur uit gaat naar water, bij voorkeur in een beker met schroefdeksel. Tijdens het eet/drinkmoment zit groepsleiding bij kinderen aan tafel. Er wordt de kinderen geleerd om rustig te eten en niet te proppen in de mond om verslikking te voorkomen. Tomaten en druiven graag halveren. Groepsleiding is in bezit van EHBO, eerste hulp voor kinderen. 6. Luiers: ouders zorgen voor minimaal 2 luiers per dagdeel met naam van kind er op. Deze worden in de bak op groep gelegd. Verzorgingsdoekjes zijn bij de peuterspeelzaal aanwezig. Bij allergie graag eigen merk meenemen. 7. Thee/koffie: groepsleiding zorgt ervoor dat thee/koffie buiten bereik van de kinderen wordt geplaatst. 8. Nooduitgang: de doorgang van de nooduitgang in de groepsruimte wordt te allen tijde vrij gehouden van materiaal. Alle uitgangen en vluchtroutes zijn vrij van obstakels. Verschoonruimte en sanitair kinderen 1. Aankleedtafel: kinderen worden nooit alleen gelaten als zij op aankleedtafel liggen. kinderen worden begeleidt tijdens het op- en afklimmen op de aankleedtafel. 2. Handen wassen: Na ieder toiletbezoek wassen kinderen hun handen en drogen deze met een papieren handdoek. 3. Schoonmaakmiddel: wordt bewaard buiten bereik van de kinderen. 4. Luiers: vieze luiers worden door groepsleiding in afgesloten zak in container voor incontinentiemateriaal gedeponeerd. Sanitair volwassen 1. Kinderen mogen niet in de toilet voor volwassen komen. Keuken 1. Verbranden: thee en koffie wordt buiten bereik van kinderen weggezet. Waterkoker staat zover mogelijk op aanrecht. Lucifers/aansteker voor aansteken kaarsjes op verjaardagstaart wordt in bovenkastje keuken bewaard. 2. Warmwaterkraan: Er is geen warmwaterkraan in de groepsruimte. 3. Snijden: schilmesjes worden in bovenkastje keuken gelegd. 4. Vuilnisemmer: groepsleiding houdt toezicht dat kinderen niet ongevraagd in de vuilnisemmer zitten. Bergruimte 1. kinderen mogen niet in de bergruimte komen. Buitenruimte 1. Oneffenheden: Wanneer de kans op struikelen door een oneffenheid wordt vergroot, wordt dit door groepsleiding gemeld aan hoofdleidster. Hoofdleidster neemt verdere maatregelen, contact met gemeente. 2. Zwerfvuil: Groepsleiding houdt de omgeving van de peuterspeelzaal in de gaten. Wanneer er zwerfvuil wordt gesignaleerd wordt dit verwijderd.

6 3. Speeltoestel: Groepsleiding let op eventuele onregelmatigheden en bij constatering mankementen wordt er door hoofdleidster actie ondernomen. Speeltoestel wordt jaarlijks gekeurd door Repcon. Dit wordt door gemeente Dongen georganiseerd. Omgeving 1. Parkeren, fietsenstalling e.d.: Fietsen van kinderen, leiding in de fietsenstalling op het schoolplein gestald worden, dit geheel op eigen risico. Er wordt niet met eigen fietsen op buitenspeelplaats gefietst. Wij hebben in het pand geen mogelijkheid tot het stallen van kinderfietsjes. Het parkeren van uw auto mag uitsluitend in de daarvoor bestemde vakken en niet op de groenvoorziening. Wees alert op verkeer bij halen en brengen. 2. Oneffenheden in de omgeving: Wanneer groepsleiding of ouders oneffenheden signaleren in de omgeving van de peuterspeelzaal waardoor de kans op struikelen voor een kind wordt vergroot, kan dit gemeld worden bij de groepsleiding van de peuterspeelzaal (bijvoorbeeld losliggende stoeptegel). Wij kunnen dan maatregel nemen en evt. de gemeente inschakelen. 3. Zwerfvuil in de omgeving: De groepsleiding houdt de omgeving van de peuterspeelzaal in de gaten. Wij vragen of ouders hier ook op willen letten en ons erop willen attenderen wanneer er voor de kinderen gevaarlijk zwerfvuil in de omgeving van de peuterspeelzaal wordt gesignaleerd.

7 Huisregels met betrekking tot gezondheid Stichting Peuterspeelzalen Dongen Handhygiëne: De groepsleiding draagt zorg voor een goede handhygiëne. Het is vrijwel onmogelijk om kinderen na ieder kuchje de handen te laten wassen. Wanneer handen zichtbaar vuil zijn is handen wassen noodzakelijk. Na het buitenspelen wordt er altijd handen gewassen, zo ook voor het eetmoment en na toiletgang. 2. Voor groepsleiding geldt dat de handen in ieder geval gewassen moeten worden na een hoestbui, voor het uitdelen van eten, voor/na het verzorgen van wondjes, na toiletgang en verschonen van kinderen. Groepsleiding leert kinderen een goede hoesthygiëne aan. 3. Er wordt, indien nodig, voor ieder kind een apart wegwerpwashandje gebruikt. Ieder kind droogt zijn handen met een aparte papieren wegwerphanddoeken. 4. Het is belangrijk dat we in geval van ziekte/ongevallen de ouders kunnen bereiken. We verzoeken ouders om altijd aan ons door te geven wanneer ze niet te bereiken zijn en wie we dan eventueel kunnen bellen. 5. Wanneer er besmettelijke ziektes heersen op de peuterspeelzaal wordt dit gemeld bij de deur van de entree. 6. Gemiddeld is de temperatuur in de groepsruimte 20 graden. Dit kan echter verschillen op verschillende momenten op de dag. 7. Er is een hygrometer in de groepsruimte. Deze geeft de luchtvochtigheid aan. Een optimale luchtvochtigheid in de peuterspeelzaal ligt tussen de 40% en de 60%. 8. Kinderen drinken niet uit elkaars beker i.v.m. ziektekiemen. 9. Ouders dragen zorg voor kleding, passend bij het seizoen, zodat kinderen ook buiten kunnen spelen. Denk aan sjaal/handschoenen in de winter, maar ook aan een jas in het voorjaar, of bv. Een petje i.v.m. felle zon. 10. Ouders zorgen bij felle zon dat het kind is ingesmeerd met een hoge factor zonnebrandcrème. Groepsleiding draagt zorg dat kinderen tijdens buiten spelen niet te lang worden blootgesteld aan felle zon en dat er schaduwrijke mogelijkheden zijn.

Bij de entree ligt een antislip mat en we houden het speelgoed weg bij de entree.

Bij de entree ligt een antislip mat en we houden het speelgoed weg bij de entree. Veiligheidsbeleid Entree De entree heeft geen trap Bij de entree ligt een antislip mat en we houden het speelgoed weg bij de entree. Bij een natte drempel waarover een kind kan uitglijden is te allen tijde

Nadere informatie

Huisregels. Peuteropvang. Peutergroepen van t Hummelhuis: - Duimelotje - t Hummeltjeshonk - Peuterpret

Huisregels. Peuteropvang. Peutergroepen van t Hummelhuis: - Duimelotje - t Hummeltjeshonk - Peuterpret 1 Huisregels Peuteropvang Peutergroepen van t Hummelhuis: - Duimelotje - t Hummeltjeshonk - Peuterpret Rhijnsburglaan 7a 8181 XW Heerde Email : monique @hummelhuis.nl Tel. :06-33812503 Website www.hummelhuis.nl

Nadere informatie

Huisregels KDV STOFFEL Door: Directie, het team van Kdv Stoffel en de oudercommissie. Huisregels kdv Stoffel mrt. 2013 versie 1 Pagina 1 van 13

Huisregels KDV STOFFEL Door: Directie, het team van Kdv Stoffel en de oudercommissie. Huisregels kdv Stoffel mrt. 2013 versie 1 Pagina 1 van 13 Huisregels KDV STOFFEL Door: Directie, het team van Kdv Stoffel en de oudercommissie. Huisregels kdv Stoffel mrt. 2013 versie 1 Pagina 1 van 13 In ons pedagogisch plan heeft u kunnen lezen dat wij een

Nadere informatie

Risico inventarisatie; Veiligheid

Risico inventarisatie; Veiligheid Risico inventarisatie; Veiligheid Datum inventarisatie: 8 december 2016 Uitgevoerd door: U = uitgesloten A = kans is groot dat het zal gebeuren B = kans is klein dat het zal gebeuren 1 = als het gebeurt

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK RIV. : Peuterspeelgroep De Blokkendoos. Datum : 28 juli : Inspectiecommissie: Gerriëtte Königkrämer en Hanny Vink

PLAN VAN AANPAK RIV. : Peuterspeelgroep De Blokkendoos. Datum : 28 juli : Inspectiecommissie: Gerriëtte Königkrämer en Hanny Vink PLAN VAN AANPAK RIV Naam groep : Peuterspeelgroep De Blokkendoos : 28 juli Uitgewerkt door : Inspectiecommissie: Gerriëtte Königkrämer en Hanny Vink Betreffende ENTREE Trap Vloer oneffenheid Trap is niet

Nadere informatie

Interne huisregels peutergroep Willem Teellinck

Interne huisregels peutergroep Willem Teellinck Interne huisregels peutergroep Willem Teellinck Voor de fysieke veiligheid en gezondheid van kinderen in de peutergroep speelt o.a. het gedrag van team, ouders en kinderen een belangrijke rol. Daarom zijn

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen Informatieboekje van Peuterspeelschool Opijnen Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Opijnen. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u

Nadere informatie

HUISREGELS BUITENSCHOOLSE OPVANG DE ROZENTUIN

HUISREGELS BUITENSCHOOLSE OPVANG DE ROZENTUIN HUISREGELS BUITENSCHOOLSE OPVANG DE ROZENTUIN Elk mens heeft het recht een eigen identiteit te ontwikkelen. Jenaplan Huisregels BSO De Rozentuin - september 2015 Pagina 1 Indeling In het informatieboekje

Nadere informatie

Huisregels ouders. Januari

Huisregels ouders. Januari Huisregels ouders. Januari 14 Inhoudsopgave 1. Algemene huisregels. 3 1.1 Gedragcode 3 1.2 Toezicht 3 1.3 Rennen 3 1.4 Bewust handelen 3 2. Brengen 3 2.1 Tijd 3 2.2 Garderobe 3 2.3 Toiletbezoek 3 2.4 Overdracht

Nadere informatie

Olleke Bolleke is een van de 11 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG.

Olleke Bolleke is een van de 11 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG. Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Geldermalsen Olleke Bolleke is een van de 11 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG. Voor contact: SPGG Postbus 173 4190 CD GELDERMALSEN www.spgg.nl Administratie:

Nadere informatie

Welkom op de peuterspeelzaal

Welkom op de peuterspeelzaal Welkom op de peuterspeelzaal Peuterspeelzaal Het Groene Kikkertje Witte de Withstraat 85 2518 CR Den Haag Telefon: (070) 4129598 E-Mail: pszhetgroenekikkertje@scoh.nl www.cbsdespiegel.nl Wat houdt de Haagse

Nadere informatie

HUISREGELS BSO t SPEELVELD

HUISREGELS BSO t SPEELVELD HUISREGELS BSO t SPEELVELD Opgesteld door Dries Verstijnen. Deze regels zijn opgesteld aan de hand van veiligheids- en gezondheidsrisico inventarisatielijsten en de daarbij behorende oplossingsmogelijkheden

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Peuteropvang t Wakertje

Pedagogisch werkplan Peuteropvang t Wakertje Pedagogisch werkplan Peuteropvang t Wakertje JULI 2018 1 Inhoud 1. informatie over peuteropvang t Wakertje) p. 3 2. groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen p. 4 4. dagindeling

Nadere informatie

Voor het eerst naar school. Kennismaken met groep 1

Voor het eerst naar school. Kennismaken met groep 1 Voor het eerst naar school Kennismaken met groep 1 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Wat fijn dat we u en uw kind mogen verwelkomen op onze school De Opdracht. We hopen natuurlijk dat hij of zij het snel naar

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Haaften

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Haaften Informatieboekje van Peuterspeelschool Haaften - 2 Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Haaften Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en

Nadere informatie

RIE 2016 Peuteropvang Benjamin Soort ongeval Kans dat dit ongeval zal gebeuren Kans op ernstig letsel urgentiecode

RIE 2016 Peuteropvang Benjamin Soort ongeval Kans dat dit ongeval zal gebeuren Kans op ernstig letsel urgentiecode 2 Entree uitgesloten Groot (A) Klein(B) Groot(1) Klein (2) A1 A2 B1 B2 Trap Kind valt doordat het niet bij de trapleuning kan x Geen trap Kind valt doordat trapleuning niet goed vast zit x Kind struikelt

Nadere informatie

De Speelark. Huisregels buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Regels bij het brengen en halen:

De Speelark. Huisregels buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Regels bij het brengen en halen: De Speelark Huisregels buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Regels bij het brengen en halen: Kinderen worden door ouders tot in de groepsruimte gebracht. Kinderen en/of ouders pakken de tas uit. Jassen

Nadere informatie

De Speelark. Huisregels buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Regels bij het brengen en halen:

De Speelark. Huisregels buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Regels bij het brengen en halen: De Speelark Huisregels buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Regels bij het brengen en halen: Kinderen worden door ouders tot in de groepsruimte gebracht. Kinderen en/of ouders pakken de tas uit. Jassen

Nadere informatie

Huisregels peuterspeelzaal De Peuterhoek

Huisregels peuterspeelzaal De Peuterhoek Huisregels peuterspeelzaal De Peuterhoek Inleiding: De huisregels zijn onlosmakelijk verbonden met de getekende plaatsingsovereenkomst. In de huisregels staan nadere afspraken voor ouders m.b.t. de opvang

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peutercentrum De Mors

Pedagogisch werkplan. Peutercentrum De Mors Pedagogisch werkplan Peutercentrum De Mors Juni 2017 1 Inhoud 1. informatie over peutercentrum de Mors p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen p. 4 4. dagindeling

Nadere informatie

Huisregels Bso Noordkids

Huisregels Bso Noordkids Algemeen Alle deuren zijn voorzien van vinger protectie op de draaiende delen. Let wel goed op de kinderen als ze bij een deur staan! Ouders zijn zelf verantwoordelijk voor hun tas en de bezittingen die

Nadere informatie

INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE. Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat JK HAARLEM tel

INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE. Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat JK HAARLEM tel INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat 51 2015 JK HAARLEM tel.023-5246333 www.haarlemeffect.nl E-mail: bijenkorfje@haarlemeffect.nl De leidsters van Peuterspeelzaal

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal De Knuffel

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal De Knuffel Informatieboekje van Peuterspeelzaal De Knuffel Beste ouders en verzorgers Voor u ligt het informatieboekje van Peuterspeelzaal De Knuffel te Beesd. In dit boekje vindt u allerhande nuttige informatie

Nadere informatie

Huisregels. Pluit MP Zuidhorn. Tel:

Huisregels. Pluit MP Zuidhorn. Tel: Huisregels Jan 2019 Anita Croeze Pluit 12 9801MP Zuidhorn Tel: 06-49844490 Huisregels Kinderopvang Banjer Algemeen ü Wanneer er gebreken zijn aan materialen en middelen dan wordt dit of niet meer gebruikt

Nadere informatie

Algemeen Vraag maatregel regels wanneer actie Paraaf/

Algemeen Vraag maatregel regels wanneer actie Paraaf/ Alle ouders informeren wij bij de rondleiding over onze visie van waaruit wij werken in De Molen - Ons Kindercentrum. Wij maken bekend dat wij de kinderen leren omgaan met o.a. vuur, werken met Zwitserse

Nadere informatie

Werkinstructie voor. Pedagogisch Medewerker. Stagiaires

Werkinstructie voor. Pedagogisch Medewerker. Stagiaires Bijlag 3 van het Pedagogisch Beleidsplan Werkinstructie voor Pedagogisch Medewerker En Stagiaires V4 De Toverkoffer, Lijnbaan 319, 2728 AG Zoetermeer, K.v.K 27253108, Giro 9400597, blz. 1 Inhoud: 1. Introductiegesprek...

Nadere informatie

De dagen waarop de Koningsbeer gesloten is of beperkte openingstijden heeft:

De dagen waarop de Koningsbeer gesloten is of beperkte openingstijden heeft: Huisregels peuterspeelzaal de Koningsbeer Bij de Koningsbeer gelden huisregels. In deze huisregels worden belangrijke punten beschreven van het kinderdagverblijf en regels waar iedereen zich aan moet houden.

Nadere informatie

Informatieboekje. Peuterspeelzaal De Grutterij. Wheeme 8, 8325 AE Vollenhove Telefoon:

Informatieboekje. Peuterspeelzaal De Grutterij. Wheeme 8, 8325 AE Vollenhove Telefoon: Informatieboekje Peuterspeelzaal De Grutterij Wheeme 8, 8325 AE Vollenhove Telefoon: 06-44397688 www.psz-steenwijkerland.nl Beste ouder/verzorger, In dit informatie boekje vindt u alles wat u moet weten

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal M!eters

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal M!eters Informatieboekje van Peuterspeelzaal M!eters Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelzaal M!ETERS. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u een

Nadere informatie

BELEIDSPLAN VEILIGHEID SBPE

BELEIDSPLAN VEILIGHEID SBPE STICHTING BASISVOORZIENING PEUTERSPEELZAALWERK ERMELO BELEIDSPLAN VEILIGHEID SBPE juli 2013 Inhoud VOORWOORD... 3 Buitenbergruimte... 3 Buitenruimte... 3 Entree/gang... 4 Gymzaal... 5 Keuken... 5 Leefruimte...

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. De UkkePukken

Pedagogisch werkplan. De UkkePukken Pedagogisch werkplan De UkkePukken Kinderopvang De Toverdroom Inleiding Dit pedagogisch werkplan is een aanvulling op het algemene pedagogisch beleidsplan van Kinderopvang De Toverdroom. In dit pedagogisch

Nadere informatie

Regels en afspraken met betrekking tot het overblijven

Regels en afspraken met betrekking tot het overblijven Regels en afspraken met betrekking tot het overblijven Overblijftijden: De overblijftijd is van 12.00 tot 13.00 uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. De overblijfkracht voor groep 1/2 en 3 haalt

Nadere informatie

Veiligheidsmanagement KDV Struin

Veiligheidsmanagement KDV Struin Veiligheidsmanagement KDV Struin Door Eelke Diémé, mei 2017 Locatie: Struin-huisje Dijkgraaf van Wijckweg 11 6522 KS Nijmegen Struin Ooysedijk 61 6522 KV Nijmegen 024-7506086 Scenario Code Actie Leefruimte:

Nadere informatie

Huisregels. Huisregels Kinderopvang Zonnestraal (november 2017) 1

Huisregels. Huisregels Kinderopvang Zonnestraal (november 2017) 1 Huisregels 1 Huisregels Kinderopvang Zonnestraal Aanwezigheid van ouders gedurende de opvang Festiviteiten worden door de pedagogisch werker en kinderen gezamenlijk gevierd, waarbij ouders in principe

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan peuteropvang Morgenster

Pedagogisch werkplan peuteropvang Morgenster Pedagogisch werkplan peuteropvang Morgenster Pedagogisch werkplan Versie oktober 2015 Pagina 1 van 8 Inhoud 1. Informatie over peuteropvang Morgenster... 3 2. Groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel...

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal t Beldertje

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal t Beldertje Informatieboekje van Peuterspeelzaal t Beldertje PEUTERSPEELZAAL `T BELDERTJE Adres : Raamweg 71 a Telefoon : 0345 575704 De Leidsters van peuterspeelzaal t Beldertje zijn: Coby Ebben Gerestein 41 4158

Nadere informatie

Huisregels en Nuttige Informatie Kinderopvang Alles Kids

Huisregels en Nuttige Informatie Kinderopvang Alles Kids Huisregels en Nuttige Informatie Kinderopvang Alles Kids Adresgegevens en telefoonnummers: Kinderdagverblijf en BSO Alles Kids Buitenom 1 8313 AG Rutten Tel: 0527-263100 BSO de Speelakker Gevestigd in

Nadere informatie

Aanvullende Huis/gedrag regels BSO Thuishuis beregoed 2018

Aanvullende Huis/gedrag regels BSO Thuishuis beregoed 2018 Aanvullende Huis/gedrag regels BSO Thuishuis beregoed 2018 De BSO is geopend vanaf einde schooltijd tot 18.00. In de vakantie en op studie/marge dagen van 7.00 tot 18.00. Ouders moeten zelf en op tijd

Nadere informatie

Informatieboekje. Peuterspeelzaal De Odradaatjes. St. Odradastraat LL Alem

Informatieboekje. Peuterspeelzaal De Odradaatjes. St. Odradastraat LL Alem Informatieboekje Peuterspeelzaal De Odradaatjes. St. Odradastraat 14-5335 LL Alem Inhoudsopgave 01. Inleiding... 3 02. Waarom naar een peuterspeelzaal?... 3 03. Doelstelling... 4 04. Doelgroep... 4 05.

Nadere informatie

Protocol Gezondheid. PSZ De Buutplaats april 2011

Protocol Gezondheid. PSZ De Buutplaats april 2011 1 2 Inhoud Blz. 1. Handhygiëne voor leidsters en peuters: 3 1.1. Algemeen: 3 1. 2. Handen wassen: 3 2. Persoonlijke hygiëne / verzorging leidsters en peuters: 4 3. Toiletbezoek / verschoning van peuters:

Nadere informatie

OVERBLIJFGIDS ouders

OVERBLIJFGIDS ouders OVERBLIJFGIDS ouders Deze gids bevat alle informatie die noodzakelijk is om uw kind te laten deelnemen aan de tussenschoolse opvang van PCBS De Wegwijzer. Inleiding Uw kind blijft tussen de middag bij

Nadere informatie

Huisregels Zonnestraaltjes

Huisregels Zonnestraaltjes Algemene regels voor alle ruimtes Alle deuren zijn voorzien van vinger protectie op de draaiende delen. Let wel goed op de kinderen als ze bij een deur staan! De thermostaat verwarming staat uit of op

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. peuteropvang Morgenster. Pedagogisch werkplan de Morgenster 2018

Pedagogisch werkplan. peuteropvang Morgenster. Pedagogisch werkplan de Morgenster 2018 1 Pedagogisch werkplan peuteropvang Morgenster November 2018 2 Inhoud 1. Informatie over peuteropvang Morgenster... 3 2. Groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel... 4 3. Kennismaking en wennen... 5 4.

Nadere informatie

Protocol Algemene Veiligheid

Protocol Algemene Veiligheid Protocol Algemene Veiligheid Inhoudsopgave Inleiding blz. 3 Buitenruimte blz. 4 Entree/Hal blz. 4 Gymlokaal blz. 4 Keuken blz. 5 Lokaal blz. 5 2 Inleiding Ouders die hun peuters op Peuterschool t Startblok

Nadere informatie

Huisregels Kinderdagverblijf t Kruimeltje

Huisregels Kinderdagverblijf t Kruimeltje Huisregels Kinderdagverblijf t Kruimeltje 1. Brengen en halen: t Kruimeltje is geopend van maandag t/m vrijdag van 7.30 uur t/m 18.00 uur. U hoeft uw kind niet voor een bepaalde tijd te brengen. Wel stellen

Nadere informatie

Pedagogisch Werkplan PO Hannie Schaft. Versie Versie 2.3

Pedagogisch Werkplan PO Hannie Schaft. Versie Versie 2.3 Document Pedagogisch Werkplan PO Hannie Schaft Versie Versie 2.3 Datum 6 januari 2016 Inhoudsopgave... 1 Inhoudsopgave... 2 1.0 Inleiding... 3 2.0 Algemene zaken... 4 2.1 Gegevens vestiging... 4 2.2 Doel

Nadere informatie

Welkom op De Gooilandschool. Dit boekje is van:

Welkom op De Gooilandschool. Dit boekje is van: Welkom op De Gooilandschool Dit boekje is van:. Een dag bij ons in de klas Hieronder ziet u de activiteiten die plaatsvinden in groep 1 en 2. 08.20 uur De deur van de kleuteringang gaat open. U kunt vanaf

Nadere informatie

Welkom bij: Infoboekje

Welkom bij: Infoboekje Welkom bij: Infoboekje Hallo nieuwe Vriendjes en ouders, Welkom op Vriendjes van Kockengen! Om het wennen en het verblijf op de groep soepel te laten verlopen hebben we in dit boekje omschreven hoe alles

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang Datum: februari 2014. Soort ongeval kans dat dit ongeval kans op ernstig. uitgesloten

Buitenschoolse opvang Datum: februari 2014. Soort ongeval kans dat dit ongeval kans op ernstig. uitgesloten Inventarisatielijsten Entree 1 Soort ongeval kans dat dit ongeval kans op ernstig zal gebeuren letsel Kind valt doordat het niet bij de trapleuning kan Er is geen trap aanwezig Soort ongeval kans dat dit

Nadere informatie

Voorschool Balou. Gambiadreef 60 3564 ES Utrecht Telefoon: 06-13135876

Voorschool Balou. Gambiadreef 60 3564 ES Utrecht Telefoon: 06-13135876 Voorschool Balou Voorschool Balou Gambiadreef 60 3564 ES Utrecht Telefoon: 06-13135876 Algemeen Spelenderwijs Utrecht Niasstraat 6-c 3531 WP Utrecht info@spelenderwijsutrecht.nl Telefoon algemeen 030-820

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK RI&E. : Peuterspeelgroep De Blokkendoos. Datum : januari : Inspectiecommissie: Ingrid van Buuren en Hanny Vink

PLAN VAN AANPAK RI&E. : Peuterspeelgroep De Blokkendoos. Datum : januari : Inspectiecommissie: Ingrid van Buuren en Hanny Vink PLAN VAN AANPAK RI&E Naam groep : Peuterspeelgroep De Blokkendoos : januari Uitgewerkt door : Inspectiecommissie: Ingrid van Buuren en Hanny Vink Te nemen maatregel gezondheidsrisico GEZONDHEIDSRISICO

Nadere informatie

Informatieboekje van Peuterspeelzaal t Hummeltje

Informatieboekje van Peuterspeelzaal t Hummeltje Informatieboekje van Peuterspeelzaal t Hummeltje - 1 Peuterspeelzaal t Hummeltje Rhenoyseweg 34a 4152 EL Rhenoy 0345-680805 ; hethummeltje@tele2.nl Peuterspeelzaal t Hummeltje Geachte ouders en verzorgers,

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal t Piraatje. Pedagogisch werkplan t Piraatje SPL / SJWB september 2019

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal t Piraatje. Pedagogisch werkplan t Piraatje SPL / SJWB september 2019 1 Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal t Piraatje September 2019 2 Inhoud 1. Informatie over peuterspeelzaal t Piraatje... 3 2. Groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel... 4 3. Kennismaking, wennen en

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK RIG. : Peuterspeelgroep De Blokkendoos. Datum : 28 juli : Inspectiecommissie: Gerriëtte Königkrämer en Hanny Vink

PLAN VAN AANPAK RIG. : Peuterspeelgroep De Blokkendoos. Datum : 28 juli : Inspectiecommissie: Gerriëtte Königkrämer en Hanny Vink PLAN VAN AANPAK RIG Naam groep : Peuterspeelgroep De Blokkendoos : 28 juli Uitgewerkt door : Inspectiecommissie: Gerriëtte Königkrämer en Hanny Vink Betreffende gezondheidsrisico Te nemen maatregel Geen

Nadere informatie

Aanvulling pedagogisch beleidsplan Kleine Raaf

Aanvulling pedagogisch beleidsplan Kleine Raaf Aanvulling pedagogisch beleidsplan Kleine Raaf Auteur Datum geldigheidsverkl. Paraaf map Versie nr. IV juni 2015 Werkinstructie map Kinderopvang 2015A Voor u ligt de aanvulling op het pedagogisch beleidsplan

Nadere informatie

BELEID RIE GEZONDHEIDSRISICO 2015

BELEID RIE GEZONDHEIDSRISICO 2015 BELEID RIE GEZONDHEIDSRISICO 2015 Versie 1.10 Datum : 01-10-2014 Versie 1.00 Wijziging : 08-03-2015 Versie 1.10 1. Beleid t.a.v. gezondheidsrisico s door overdracht van ziektekiemen. 1. Leidsters wassen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Kinderdagverblijf Het Boerderijtje

Huishoudelijk Reglement Kinderdagverblijf Het Boerderijtje Huishoudelijk Reglement Kinderdagverblijf Het Boerderijtje Om de zaken soepel te laten verlopen hebben wij een aantal huisregels waar een ieder zich aan dient te houden. 1.Openingstijden Het boerderijtje

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK RI&E. : Peuterspeelgroep De Blokkendoos. Datum : april : Inspectiecommissie: Ingrid van Buuren en Hanny Vink

PLAN VAN AANPAK RI&E. : Peuterspeelgroep De Blokkendoos. Datum : april : Inspectiecommissie: Ingrid van Buuren en Hanny Vink PLAN VAN AANPAK RI&E Naam groep : Peuterspeelgroep De Blokkendoos : april 2019 Uitgewerkt door : Inspectiecommissie: Ingrid van Buuren en Hanny Vink Betreffende Te nemen maatregel gezondheidsrisico GEZONDHEIDSRISICO

Nadere informatie

Actieplan Stichting Buitenschoolse Opvang et Nabuut. Veiligheid. Parkstraat 72 1506 WE Zaandam 075 6165701 06 54391584 opvang@etbuut.nl www.etbuut.

Actieplan Stichting Buitenschoolse Opvang et Nabuut. Veiligheid. Parkstraat 72 1506 WE Zaandam 075 6165701 06 54391584 opvang@etbuut.nl www.etbuut. Actieplan Stichting Buitenschoolse Opvang et Nabuut Veiligheid Parkstraat 72 1506 WE Zaandam 075 6165701 06 54391584 opvang@etbuut.nl www.etbuut.nl Actieplan Veiligheid 2012 Bovenbouw Stichting buitenschoolse

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN PEUTEROPVANG t SPEELHUYS ALGEMEEN Peuteropvang t Speelhuys is gevestigd aan de Kanaaldijk 1a, 1486 MG te West-Graftdijk, in het verenigingsgebouw naast de Vinckhuysenschool.

Nadere informatie

Kinderopvang Huisregels

Kinderopvang Huisregels Huisregels Uw keuze voor De Kabouters Met uw keuze voor De Kabouters kiest u ervoor om een deel van de zorg en opvoeding van uw kind aan ons uit te besteden. Binnen de kaders van ons beleid houden wij

Nadere informatie

Olleke Bolleke is een van de 8 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG.

Olleke Bolleke is een van de 8 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG. Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Geldermalsen Olleke Bolleke is een van de 8 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG. Voor contact: SPGG Postbus 173 4190 CD GELDERMALSEN www.spgg.nl Administratie: Tel:

Nadere informatie

PEDAGOGISCH WERKPLAN PEUTERSPEELZAAL OT EN SIEN

PEDAGOGISCH WERKPLAN PEUTERSPEELZAAL OT EN SIEN PEDAGOGISCH WERKPLAN PEUTERSPEELZAAL OT EN SIEN Juli 2018 Inhoud 1. Informatie over Peuterspeelzaal Ot en Sien... 2 2. Groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel... 3 3. Kennismaking, wennen en mentorschap...

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Ot en Sien

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Ot en Sien Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Ot en Sien September 2016 1 Inhoud 1. Informatie over Peuterspeelzaal Ot en Sien p. 3 2. Groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. Kennismaking en wennen p.

Nadere informatie

Versie 1.06 Datum 17-02-2015. Informatieboekje Gastouderbureau Beiler Sprookjesboom

Versie 1.06 Datum 17-02-2015. Informatieboekje Gastouderbureau Beiler Sprookjesboom Versie 1.06 Datum 17-02-2015 Informatieboekje Gastouderbureau Beiler Sprookjesboom Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Wie zijn wij? 3 3. Gediplomeerde gastouders 3 4. Hygiëne 3 5. Openingstijden 3 6. Wennen

Nadere informatie

Soort ongeval Oplossing Urgentie Plan van aanpak Verantwoordelijke Wat, Wanneer, Waar Vloer

Soort ongeval Oplossing Urgentie Plan van aanpak Verantwoordelijke Wat, Wanneer, Waar Vloer Risico inventarisatie Veiligheid locatie Dorpshuis Urgent (A1, B1) Alle ongevallen die ernstig kunnen aflopen, zelfs als de kans relatief klein is dat ze zullen gebeuren. Noodzakelijk (A2) Ongevallen die

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Pippeloentje. Pedagogisch werkplan peuterspeelzaal Pippeloentje SPL / SJWB februari 2019

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Pippeloentje. Pedagogisch werkplan peuterspeelzaal Pippeloentje SPL / SJWB februari 2019 1 Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Pippeloentje Februari 2019 2 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal Pippeloentje 3 2. groepsomvang en leeftijdsopbouw 5 3. kennismaking en wennen en mentorschap

Nadere informatie

Huisregels BSO Sporten V.o.f. Locatie Zwem BSO Knoet Ede

Huisregels BSO Sporten V.o.f. Locatie Zwem BSO Knoet Ede Huisregels BSO Sporten V.o.f. Locatie Zwem BSO Knoet Ede Mei 2011 Inleiding In dit document treft u de huisregels zoals ze gelden binnen onze buitenschoolse opvang. Deze regels bevorderen een veilige en

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Knuffel

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Knuffel Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Knuffel December 2017 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal Knuffel p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 3 3. kennismaking en wennen p. 3

Nadere informatie

11:45-12:00 Kinderen worden opgehaald/overdracht

11:45-12:00 Kinderen worden opgehaald/overdracht Dit werkplan is aanvullend op het pedagogisch beleid dagopvang en peuteropvang. In het pedagogisch beleid wordt omschreven waar Shezaf voor staat en wat de pedagogische visie is. In dit werkplan is voor

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 van basisschool De Duinsprong. Wij willen in deze brief wat informatie over onze klas geven die u later altijd nog eens rustig kunt teruglezen.

Nadere informatie

Actieplan Stichting Buitenschoolse Opvang et Nabuut Lokaal C Veiligheid

Actieplan Stichting Buitenschoolse Opvang et Nabuut Lokaal C Veiligheid Actieplan Stichting Buitenschoolse Opvang et Nabuut Lokaal C Veiligheid Parkstraat 72 1506 WE Zaandam 075 6165701 06 54391584 opvang@etbuut.nl www.etbuut.nl Lokaal C Actieplan Veiligheid 2013-2014 Stichting

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Pippeloentje

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Pippeloentje Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Pippeloentje Maart 2016 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelopvang Pippeloentje 3 2. groepsomvang en leeftijdsopbouw 4 3. kennismaking en wennen 5 4. dagindeling

Nadere informatie

Katholieke Jenaplanschool Gabriël

Katholieke Jenaplanschool Gabriël Katholieke Jenaplanschool Gabriël Informatieboekje Onderbouw Kelnarij Kelnarijstraat 40 3881 CC Putten 0341 351 959 info@gabriel-school.nl Bijstergoed Jan Nijenhuissstraat 77 3882 HS Putten 0341 351 959

Nadere informatie

1 Welkom / Voorwoord. Beste ouders / verzorgers,

1 Welkom / Voorwoord. Beste ouders / verzorgers, Inhoudsopgave 1 Welkom / Voorwoord Blz. 2 2 Openingstijden 3 3 Groepen en leidsters 3 4 Ruimte en spel 3 5 Dagindeling 4 6 Activiteiten 4 7 Kwaliteit en veiligheid 4 8 Pedagogisch beleid 5 9 Brengen en

Nadere informatie

Beleidsplan Veiligheid & Gezondheid

Beleidsplan Veiligheid & Gezondheid Beleidsplan Veiligheid & Gezondheid Inhoudsopgave Voorwoord 3 Missie 4 Visie 4 Risico s met grote gevolgen voor de veiligheid van kinderen 5 Risico s met grote gevolgen voor de gezondheid van kinderen

Nadere informatie

Huisregels Kleinschalige Kinderopvang De 3 Leeuwtjes

Huisregels Kleinschalige Kinderopvang De 3 Leeuwtjes Huisregels Kleinschalige Kinderopvang De 3 Leeuwtjes Openingstijden, afmelden, brengen en halen. De 3 Leeuwtjes is geopend van 07.30-18.00. Op de erkende feestdagen (Nieuwjaarsdag, Koningsdag, 2e Paasdag,

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Groen Knollenland

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Groen Knollenland Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Groen Knollenland Juli 2018 1 Inhoud 1. Informatie over Peuterspeelzaal Groen Knollenland... 2 2. Groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel... 3 3. Kennismaking, wennen

Nadere informatie

De dagen waarop de Koningsbeer gesloten is of beperkte openingstijden heeft:

De dagen waarop de Koningsbeer gesloten is of beperkte openingstijden heeft: Huisregels peuteropvang de Koningsbeer en peuterochtend de Koningsbeer (lees; Vonderstraat ipv peuteropvang en Alphenseweg ipv peuterochtend) Bij de Koningsbeer gelden huisregels. In deze huisregels worden

Nadere informatie

De pedagogisch medewerker kan deze tijd tevens gebruiken voor rapportage en het bieden van individuele ondersteuning.

De pedagogisch medewerker kan deze tijd tevens gebruiken voor rapportage en het bieden van individuele ondersteuning. Dit werkplan is aanvullend op het pedagogisch beleid dagopvang. In het pedagogisch beleid wordt omschreven waar Shezaf voor staat en wat pedagogische visie is. In dit werkplan is voor Het Kompas uitgewerkt

Nadere informatie

Afspraken rondom regels & routines

Afspraken rondom regels & routines Afspraken rondom regels & routines Doel Het eenduidig hanteren van schoolafspraken op een manier dat het een bijdrage levert aan een stimulerend pedagogisch klimaat in combinatie met veiligheid en duidelijkheid

Nadere informatie

groepsgids Groepen 1 en 2

groepsgids Groepen 1 en 2 groepsgids Groepen 1 en 2 Welkom op de Zonnepoort U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede leerzame en leuke tijd te geven. In het begin is het voor kinderen en voor u soms even wennen. Het

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement peuterspeelzaal Tamarinde

Huishoudelijk reglement peuterspeelzaal Tamarinde Huishoudelijk reglement peuterspeelzaal Tamarinde 2016 2017 Algemeen - Kinderen worden aangemeld voor PSZ Tamarinde door middel van het aanmeldformulier. De leiding bekijkt en beoordeelt of er plaats is

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Olleke Bolleke

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Olleke Bolleke Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Olleke Bolleke Maart 2016 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal Olleke Bolleke p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE 2015-2016. Peuterspeelzaal De kleine bas

INFORMATIEBOEKJE 2015-2016. Peuterspeelzaal De kleine bas INFORMATIEBOEKJE 2015-2016 Peuterspeelzaal De kleine bas 1 Algemene informatie De kleine bas is een peuterspeelzaal voor kinderen van 2 1/2 tot 4 jaar (peuters). Het woord peuterspeelzaal doet vermoeden

Nadere informatie

Inspiratie-Inc. Ouder en Kind veiligheid tijdens activiteiten

Inspiratie-Inc. Ouder en Kind veiligheid tijdens activiteiten Inspiratie-Inc Ouder en Kind veiligheid tijdens activiteiten Inhoud Speelgoed... 3 Kasten/Planken... 3 Buitenspeelplaats... 3 Deuren en ramen... 4 Centrale keuken... 4 WC... 5 Kantoor... 5 Eten en drinken...

Nadere informatie

Actieplan Stichting Kinderopvang et Nabuut Nabuut hoofdlokaal 2015-2016 Veiligheid

Actieplan Stichting Kinderopvang et Nabuut Nabuut hoofdlokaal 2015-2016 Veiligheid Actieplan Stichting Kinderopvang et Nabuut Nabuut hoofdlokaal 2015-2016 Veiligheid Parkstraat 72 1506 WE Zaandam 075 6165701 06 54391584 opvang@etbuut.nl www.etbuut.nl Actieplan Veiligheid 2015 2016 Nabuut

Nadere informatie

Basisschool De Waterloop Terlostraat KW Bergeijk

Basisschool De Waterloop Terlostraat KW Bergeijk Basisschool De Waterloop Terlostraat 5 5571 KW Bergeijk 0497-571235 Welkom Binnenkort wordt uw kind vier jaar en mag hij/zij starten in unit 1-2-3 op de basisschool. U hebt gekozen voor onze school om

Nadere informatie

groepsgids Groepen 1 en 2

groepsgids Groepen 1 en 2 groepsgids Groepen 1 en 2 Welkom op de Zonnepoort U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede leerzame en leuke tijd te geven. In het begin is het voor kinderen en voor u soms even wennen. Het

Nadere informatie

Méér dan Spelen. Hier houden wij ons aan bij Spring! Ouderinformatieboekje

Méér dan Spelen. Hier houden wij ons aan bij Spring! Ouderinformatieboekje Méér dan Spelen Hier houden wij ons aan bij Spring! Ouderinformatieboekje 2 Inhoudsopgave 1. De mentorleidster... 4 2. Spelenderwijs leren en ontwikkelen met Piramide... 4 2.1 Ouderbijeenkomst, spelinloop

Nadere informatie

werkplan kinderdagverblijf

werkplan kinderdagverblijf werkplan kinderdagverblijf Locatie: PSG Het Regenwoud Datum: December 2017 agogisch beleidsplan Doomijn Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We

Nadere informatie

peuterspeelzaal Watoto

peuterspeelzaal Watoto peuterspeelzaal Watoto Inhoudsopgave Voorwoord 1. Stamgroepen 2 2. Pedagogisch beleid 2 3. Onze locatie 3 4. Dagritme 4 5. Locatie-eigen regels en rituelen 4 6. PSZ Watoto in de wijk 5 7. Doelen voor komend

Nadere informatie

Welkom op Het Krijt. Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2

Welkom op Het Krijt. Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2 Welkom op Het Krijt Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2 Welkom bij ons op Het Krijt In dit boekje hebben we de belangrijkste informatie voor de groepen 1 en 2 voor u op een rijtje

Nadere informatie

PROTOCOL BUITENSPELEN

PROTOCOL BUITENSPELEN PROTOCOL BUITENSPELEN In de buitenlucht zijn is gezond! Daarnaast wordt het bewegen in de buitenlucht vaak anders ervaren dan binnen en voldoende beweging is goed voor de ontwikkeling van een kind. Op

Nadere informatie

Pedagogisch Werkplan Locatie Herwen

Pedagogisch Werkplan Locatie Herwen Pedagogisch Werkplan Locatie Herwen INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. GROEPSSAMENSTELLING 3 3. INDELING EN INRICHTING VAN DE BINNEN EN BUITENRUIMTE 4 4. DAGRITME 4 5. ALGEMENE REGELS 6 6. SIGNALEREN 6 ELMO-Kinderopvang

Nadere informatie

Kringmoment waarin er iets te eten en drinken wordt aangeboden. Ontwikkelingsgerichte (VVE) activiteit. De kinderen worden opgehaald.

Kringmoment waarin er iets te eten en drinken wordt aangeboden. Ontwikkelingsgerichte (VVE) activiteit. De kinderen worden opgehaald. Dit werkplan is aanvullend op het pedagogisch beleid dagopvang en peuteropvang. In het pedagogisch beleid wordt omschreven waar Shezaf voor staat en wat pedagogische visie is. In dit werkplan is voor de

Nadere informatie

OVERBLIJVEN. Regels en afspraken. Tussen schoolse opvang (TSO)

OVERBLIJVEN. Regels en afspraken. Tussen schoolse opvang (TSO) OVERBLIJVEN Regels en afspraken Tussen schoolse opvang (TSO) 1 Inhoud 1. Inleiding...3 2. Wat gebeurt er tijdens het overblijven?...3 3. Afspraken en regels voor ouders en hun kinderen...3 4. Afspraken

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Olleke Bolleke

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Olleke Bolleke Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Olleke Bolleke September 2018 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal Olleke Bolleke p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 5 3. kennismaking,

Nadere informatie