FIETSEN EN CULTUUR KANT-EN-KLAAR PAKKET

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "FIETSEN EN CULTUUR KANT-EN-KLAAR PAKKET"

Transcriptie

1 FIETSEN EN CULTUUR KANT-EN-KLAAR PAKKET

2 VRIJDAG VERKENNING Om Koekelare te leren kennen raden we aan om eerst even door het centrum van Koekelare te fietsen. We vertrekken vanaf de markt en rijden naar de Dorpsstraat. Deze straat situeert zich tussen de markt en de kerk aan uw linkerzijde. DORPSSTRAAT Algauw aan de linkerkant van de weg merk je een rotsblok met enkele simbalen. In dit huis legde men rond 1975 de basis voor het rock festival Torhout - Werchter. In deze voormalige café De Beurs bood Noël Steen aan lokale rockgroepjes een podium. Het toenmalig gemeentebestuur was de rockers niet genegen en de organisatie week uit naar Torhout. Het festival Woodland werd Rock Torhout en vervolgens een dubbel festival Torhout - Werchter ( ). Sinds 1999 ging het muziekfestival niet meer door in Torhout. Intussen is Rock Werchter uitgegroeid tot het grootste muziekfestival van België. Op het einde van de straat sla je links de Zuidstraat in. Opteer je om eerst iets te drinken op het buitenterras van Bistrant Spanje, dan houden we je niet tegen. Rij zowel de Veldstraat als de Brouwerijstraat voorbij. De eerstvolgende weg aan jouw linkerzijde brengt je in de wij de Wallaart.

3 DE WALLAART Fiets in deze aantrekkelijke woonwijk naar links en vervolg de weg naar de Wallaartdreef. In deze wijk was het de betrachting om senioren te laten samenwonen met jonge gezinnen. De architectuur van de woningen voor de ouderen was richtinggevend voor de woningen voor de jonge gezinnen. De architectuur kenmerkt dezelfde bouwmaterialen en een speling tussen platte en hellende daken. DE MOTE Fiets naar rechts in de Brouwerijstraat en rij de markt voorbij. Ingesloten tussen de Wallaartdreef en de Brouwerijstraat situeert zich het toeristisch onthaal van de gemeente Koekelare. Aan de markt en net over het nieuwe gemeentehuis kan je naar rechts rijden doro de groene long van Koekelare, het Motepark. DE MOTE Fiets langs de vijver tot aan de sporthal. Voor kinderen tref je daar een speelpleintje. Nabij de sporthal rij je naar links, langs de parking en sla linksaf in de Belhuttebaan. SWAL Kies de eerste weg aan de rechterkant. Op het einde van de Eikendreef situeert zich het natuurgebied De Swal. Stap even af want het gebied is vrij toegankelijk. Tijdens de zomer kan je hier meer dan 400 orchideeën vinden (bewonder ze, maar pluk ze niet). Sla linksaf naar de Ichtegemstraat, sla ook daar linksaf.

4 OOSTHOFPARK Via de eerste straat naar rechts - de Galgestraat - en op het einde ervan naar links, kom je via een smalle weg in het Oosthofpark. De Thais-Vlaamse vriendenkring die je daarnet passeerde, ligt aan de basis van de Thaise accenten in dit park. Koekelare heeft een bijzondere band met Thailand. De tuin van het ontmoetingscentrum Thais-Vlaamse vriendenkring paalt aan dit park. Het bronzen kinareebeeld is een mythologische figuur - half vrouw, half vogel - en stamt uit een Himalayatraditie. De vrouw wijst op het sierlijke, met in haar hand de lotusbloem als teken van reinheid en de duif als teken van vrede. De halfvogel omvat de wereld in vriendschap en vrede. In dit park in 1885 bouwde de familie Eugène Piers de Raveschoot, afkomstig uit Zulte en gehuwd met Bertha de Crombrugghe de Pickendaele, een nieuw kasteel. Bertha s vader, Victor, was burgemeester van Vladslo en kasteelheer van ter Heyde en bezat ook om en bij 65 ha landerijen in Koekelare. Hij kocht in 1883 de gronden van Karel, Hertog van Arenberg. Het kasteel ging echter maar 60 jaar mee. De afbraak van het kasteel gebeurde in Fiets naar de overkant van het park tot een bord dat duiding geeft over de archeologische opgravingen van het park. Je treft er ook een arduinen gesculpteerde steen met de wapens van de familie Piers de Raveschoot die in de torentravee van het kasteel was gemetseld.

5 DE BUIDEL Dwars de Ringlaan en rij naar de parking aan de overzijde van de straat. Pas goed op. Vanop de parking kan je de buitenschoolse kinderopvang De Buidel zien. De vorm van het gebouw is deze van een spiraal, volgens een aloud meetstelsel, de gulden snede. In de kern heb je de geborgenheid, de nestwarmte met een vertelhoek, een slaaphoek en een studeerruimte. Aan de buitenzijde hebben de kinderen een speelruimte. Ook het dag ligt schuin van kern aan de noordkant tot openheid aan de zonzijde. Daar is de speeltuin. KERK Rij verder over de parking en volg de weg die rechts van de kerk wegdraait. De Sint-Martinus kerk heeft een toren van 65 m hoogte. De kerk was in 1912 een nieuwbouw. De kerk van Koekelare was de eerste in heel het ommeland die een uurwerk kreeg. Vandaar de uitdrukking t is Kokelare-Noene, vermits alleen in dit dorp het middag sloeg. Doordat het torenuurwerk destijds een beetje achterliep werd er op de middag te laat genoenmaald. Iets dat te laat start noemt men vandaag nog Kokelare- Noene. BALLUCHON Volg de weg in de richting van de cultuurzaal De Balluchon en fiets rechtdoor tot aan de verkeerslichten.

6 BOWLING Fiets op het kruispunt met de verkeerslichten naar links. Even verder kan je links onder een gebouw fietsen naar Bowling De Goe Smete. Heb je dorst? Dan houden we je niet tegen. Er is een wintertuin en een zomerterras. Op de parking even links-rechts zigzaggen tot je de Noordomstraat bereikt. POËZIESTRAAT Rij links de Noordomstraat in. Deze straat is bij de Koekelarenaars ook gekend als de Flintstonestraat of Poëziestraat. Dit komt door de acht rotsblokken waarop poëtische teksten te lezen zijn. HUIS PROOT Voor je naar rechts afslaat, kijk nog even of de voordeur van de statige woning open staat. In deze voormalige dokterswoning - Huis Proot - zijn er immers vaak tentoonstellingen. Het eclectische gebouw werd in 1998 als monument geklasseerd.

7 SALA THAI Let op de Sala Thai. Ook dit gebouwtje doet ons opnieuw aan Thailand denken. De Sala Thai, Thais huisje, is opgetrokken rond een elektriciteitscabine. Een Thaise student-architectuur in Leuven tekende de plannen. Op 1 oktober 1989 werd het ingehuldigd in het bijzijn van de ambassadeur van Thailand in België, Thaise monniken uit Parijs en Waalwijk én de plaatselijke pastoor. We slaan hier rechtsaf. CONCERTPLEIN Even verder, ter hoogte van de kerk, kom je aan het Concertplein. Rond het concertplein bouwde het gemeentebestuur in 1986 in postmodernistische stijl het Marne en Torrepand en de kiosk. De verkoop van de appartementen aan privépersonen gebeurde op amper 5 dagen tijd. Het kunstwerk voor de kerk is De aalscholver van Jef Claerhout. Rij voorbij het Concertplein terug naar het Sint- Maartensplein. DRINKEN Misschien is de verkenning van Koekelare voldoende voor vandaag. Laat ons misschien nog even genieten in een van de vele horecazaken van het dorp. We suggereren een zaak met het logo van het Lange Max Museum Partner Network. Tip: De Koekelaarse Doedel is ons streekbier.

8 Kaart Centrum Koekelare

9 ZATERDAG- VOORMIDDAG KATHE KOLLWITZ MUSEUM Deze morgen stellen we een bezoek aan het Käthe Kollwitz Museum voor. Het museum is te bereiken via de toeristische dienst gelegen op de binnenkoer van cc De Brouwerij en te bereiken via de markt. Maak van de gelegenheid gebruik om ook het Fransmansmuseum te bezoeken en de groene omgeving. Tip: koop aan de balie van de toeristische dienst het boekje over de Koekelarenoene fietsroute en de brochure Het is heerlijk wandelen in de bossen van Koekelare. Deze brochures komen nog van pas. CC DE BROUWERIJ De gebouwen van de voormalige brouwerij Christiaen zijn omgevormd tot het cultureel centrum van Koekelare. Rechts van de binnenkoer situeert zich het gebouw dat dienstdeed als mouterij en brouwerij. In dit gebouw zijn nu de raadszaal, de bibliotheek, het Käthe Kollwitz Museum en een restaurant onder gebracht. Links tref je de voormalige paardenstallen. Dit gebouw wordt nu gebruikt voor het Fransmansmuseum. Dit museum brengt het verhaal van de seizoenarbeiders. De twee gebouwen worden afgesloten door de Millennium-vleugel, een gebouw in Le Corbusier-stijl.

10 TUIN VAN DE HOOP Stap van op het binnenplein van de voormalige brouwerij naar de Tuin van de Hoop. Dit kan via een smal pad naast een vijver nabij het bankkantoor. Je passeert het kunstwerk Des eclats de vieilles tempetes. Eddy Walrave verwerkte blauwsteen tot dit kunstwerk. De ruimte tussen het Millenniumgebouw, het Fransmansmuseum en de Tuin van de hoop is uitgewerkt als een driehoek. De trappen van de zuilengaanderij kunnen dienst doen als zitruimte bij een culturele activiteit. De benaming Tuin van de hoop verwijst enerzijds naar de seizoenarbeiders die hun kinderen hoop op een betere toekomst bezorgden en anderzijds naar koning Boudewijn ( ) aan wie de tuin een eerbetoon is. In de Tuin van de Hoop zal je enkele knappe kunstwerken zien. We vernoemen het aangrijpende kunstwerk De gekwelde vrouw opgehangen tussen twee bomen. Het beeld, gemaakt door Michel Janssens (Ninove), verwijst naar Käthe Kollwitz. De drie biertanks hebben een symbolische waarde. Een eerste tank symboliseert de bemiddelde burger, een tweede tank de kansarme of de dompelaar, een derde tank verwijst naar de vluchteling of de migrant. De drie deelgroepen zitten elk in een silo of cocon van elkaar gescheiden en gevangen. In de drie witte biersilo s tref je een glaskunstwerk van Wouter Bolangier. Dichter Koen Stassijn stelde bij de opening van de tuin dat De hoop vervat zit in het kunstwerk zelf, in het licht dat in blauwe glaskegels naar de kroon stijgt.

11 MOTEPARK Stap verder naar het Motepark. Dit is de groene long van de gemeente Koekelare. Nabij de vijver tref je nog het kunstwerk De Equinox (dag en nacht). Het kunstwerk van Renaat Ramon (Brugge) moet aanzien worden als een zonnewijzer en toont de zon en de maan in een abstracte vorm. Wandel verder tot bij een heuveltje met omwalling. Archeologisch onderzoek wees uit dat deze heuvel een siermotte is en vermoedelijk terug gaat tot het eind van de 16de eeuw. Toen vernieuwde Georges de Montmorency zijn kasteel Zuudhove. Vermoedelijk werd de siermotte aangelegd bij het vernieuwen van zijn park. KOEKELARE Neem rustig de tijd om een snack te eten in een van de vele horecazaken in het centrum van Koekelare. We suggereren een zaak van het Lange Max Museum Partner Network die je herkent door het logo. Groep fietsers op de markt van Koekelare

12 ZATERDAG- NAMIDDAG KOEKELARENOENE ROUTE Deze namiddag maken we een fietsroute door gans de gemeente. Je komt langs het Lange Max Museum, de Hovaeremolen, het Praatbos in Vladslo met de beroemde beelden van Käthe Kollwitz. Je komt door de Koekelarenoene route ook in elke deelgemeente van Koekelare. LANGE MAX MUSEUM Een must is een bezoek aan het Lange Max Museum en de bedding van het voormalige kanon die gelegen is op wandelafstand. Op het zonnig terras kan je genieten van een pannenkoek en ja wel ook van het streekbier De Koekelaarse Doedel. Ben je een Eerste Wereldoorlog-geïnteresseerde? Plan dan morgen het bezoek aan het museum. Want een bezoek met een audiogids is een absolute aanrader en neemt zijn tijd. Nu kunnen we beter verder fietsen.

13 ZATERDAG- AVOND BOWLING Sportievelingen kunnen deze avond nog even gaan bowlen in De Goe Smete. Misschien toch even bellen om een baan te reserveren: (+32) 051/ Tip: Een grillschotel of het nuttigen van een andere maaltijd is er mogelijk. Ontdek ook het aanbod van onze andere partners van het Lange Max Museum Partner Network via onze website

14 ZONDAG- MORGEN Vrije keuze. Toch durven we een boswandeling adviseren. Maak een kleine verplaatsing en plaats je fiets of wagen op de parking langs de Litterveldestraat of op de parking van het Arboretum langs de Bovekerkestraat. De brochure Het is heerlijk wandelen in de bossen van Koekelare zal een meerwaarde zijn voor uw boswandeling. Deze is te verkrijgen op de toeristische dienst van Koekelare.

15 ZONDAG- NAMIDDAG LANGE MAX MUSEUM Je zou Koekelare niet hebben gezien als je het Lange Max Museum niet zou gezien hebben. Deze namiddag trekken we voldoende tijd uit voor een bezoek. Een bezoek met de audiogids is een absolute aanrader. Aan de hand van 26 audioverhalen kom je meer te weten over de rol van Koekelare en Lange Max tijdens de Eerste Wereldoorlog. Nadien kan je op het zonnig terras genieten van een pannenkoek en ja wel ook van het streekbier De Koekelaarse Doedel. Stap nadien nog even naar de bedding van het voormalig grootste Duitse kanon uit WANDELEN Wandel je ook eens graag dan raden we nog de korte wandeling van 3,5 km aan. De wandeling vertrekt vanaf het Lange Max Museum.

16 ONTDEK ONZE PARTNERS VIA LangeMaxMuseum.BE Samenstelling: Gerdi Staelens voor het Lange Max Museum, 2016

WANDELEN EN CULTUUR KANT-EN-KLAAR PAKKET

WANDELEN EN CULTUUR KANT-EN-KLAAR PAKKET WANDELEN EN CULTUUR KANT-EN-KLAAR PAKKET VRIJDAG VERKENNING Om Koekelare te leren kennen raden we eerst een verkenningswandeling aan in het centrum van Koekelare. Vanop de markt wandel je naar het cc De

Nadere informatie

EERSTE WERELDOORLOG VOOR SCHOLEN ARRANGEMENT KOEKELARE

EERSTE WERELDOORLOG VOOR SCHOLEN ARRANGEMENT KOEKELARE EERSTE WERELDOORLOG VOOR SCHOLEN ARRANGEMENT KOEKELARE ALGEMEEN EERSTE WERELDOORLOG IN KOEKELARE In Koekelare kunnen leerlingen de Eerste Wereldoorlog vanaf de Duitse zijde ervaren. Ze ervaren hoe het

Nadere informatie

FIETSPROEF BERLAAR (nieuw parcours - gezien wegenwerken in het dorp)

FIETSPROEF BERLAAR (nieuw parcours - gezien wegenwerken in het dorp) FIETSPROEF BERLAAR (nieuw parcours - gezien wegenwerken in het dorp) START FIETSPROEF Goed langs de rechterzijde van de straat rijden tot op het einde. Aan het kruispunt moet je oversteken en linksaf het

Nadere informatie

WANDELFOTOZOEKTOCHT DOORNZELE-KANAALZIJDE

WANDELFOTOZOEKTOCHT DOORNZELE-KANAALZIJDE WANDELFOTOZOEKTOCHT DOORNZELE-KANAALZIJDE De voorbije 2 jaar vormde de Vlaamse Landmaatschappij samen met haar partners een voormalig industrieterrein in Doornzele-Kanaalzijde (Evergem & Gent) om tot een

Nadere informatie

Arnhem en De Hoge Veluwe : geschiedenis, cultuur, natuur en gastronomie tijdens een gevulde driedaagse.

Arnhem en De Hoge Veluwe : geschiedenis, cultuur, natuur en gastronomie tijdens een gevulde driedaagse. Arnhem en De Hoge Veluwe : geschiedenis, cultuur, natuur en gastronomie tijdens een gevulde driedaagse. Begeleiding door Patsy en Dirk Nollet en lokale gidsen. Dag 1 : vrijdag 21 september 2012 : Vertrek

Nadere informatie

STRUIN BULLETIN Ommetje B

STRUIN BULLETIN Ommetje B STRUIN BULLETIN Ommetje B Versie: maart 2018 Gofferts Groen Door Frans Sijben Nijmegen Dit struinommetje brengt u in een dik uur naar een van de vele parken in Nijmegen. Temidden van straten en woningen

Nadere informatie

Speurtocht Hoogeloon 2017

Speurtocht Hoogeloon 2017 Speurtocht Hoogeloon 2017 1. Ga linksaf richting 2. Sla hier het (zand)pad in. 3. Loop langs deze schuur en en ga rechtdoor. 4. Aan de linkerkant zien wij nu dit. 5. Bij de boerderij met het jaartal 1998

Nadere informatie

Tentoonstelling huis proot koekelare

Tentoonstelling huis proot koekelare Zomer Tentoonstelling 29.06-31.08 huis proot koekelare Het gemeentebestuur van Koekelare, de gemeentelijke cultuurraad en de werkgroep zomertentoonstelling hebben het genoegen u uit te nodigen tot de vernissage

Nadere informatie

Wegbeschrijvingen locaties nascholingen. Scholengemeenschap Houtland

Wegbeschrijvingen locaties nascholingen. Scholengemeenschap Houtland en locaties nascholingen Scholengemeenschap Houtland Inhoud Campus Noord Scholengroep Sint-Rembert... 4 Nascholingslokaal... 5 Balkonzaal... 6 Labocomplex... 7 Sportcomplex... 8 Middenschool Sint-Rembert...

Nadere informatie

45 Koekelare Vladslo Bovekerke

45 Koekelare Vladslo Bovekerke Kooklarenoeneroute 45 Koekelare Vladslo Bovekerke Een futuristisch marktplein als dat van Koekelare, tussen Torhout en Diksmuide, verwacht je niet meteen in het hartje van West-Vlaanderen. Behalve dat

Nadere informatie

6.1 MOLENROUTE LANGS VECHT, ANGSTEL EN GEIN Een fietsroute van A = 34 kilometer, B en C ieder 10 kilometer

6.1 MOLENROUTE LANGS VECHT, ANGSTEL EN GEIN Een fietsroute van A = 34 kilometer, B en C ieder 10 kilometer Utrecht 6.1 MOLENROUTE LANGS VECHT, ANGSTEL EN GEIN Een fietsroute van A = 34 kilometer, B en C ieder 10 kilometer Deze route is gebaseerd op de ANWB/VVV toeristenkaart, schaal 1:100.000 Route A: Deze

Nadere informatie

Toeristische route door BLERICK

Toeristische route door BLERICK Toeristische route door BLERICK pag. 2 TOERISTISCHE ROUTE DOOR BLERICK VOOR ROLSTOELERS EN SCOOTMOBIELEN Het is raadzaam om wat te drinken mee te nemen Wij beginnen bij het Oude Raadshuis op het Antoniusplein.

Nadere informatie

FOTOZOEKTOCHT. Verdwaald? Naar links? Was u hier daarnet ook al? U bent te ver

FOTOZOEKTOCHT. Verdwaald? Naar links? Was u hier daarnet ook al? U bent te ver 1 FOTOZOEKTOCHT Verdwaald? Naar links? Was u hier daarnet ook al? Naar rechts? U bevindt zich hier, denk ik U bent te ver In het kader van de week van de mobiliteit (16 tot 22 september) wil de gemeente

Nadere informatie

Aan de Wijmeneir te Impe, deelgemeente van het Oost-Vlaamse Lede.

Aan de Wijmeneir te Impe, deelgemeente van het Oost-Vlaamse Lede. Vanuit de Wijmenier kan je tal van prachtige wandelingen maken. Eén ervan beschrijven we in onderstaande tekst Wandelpad : Beschermde landschappen langs de Molenbeken Praktische gegevens LENGTE: 15 km

Nadere informatie

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009 Eifel - Prüm 21 mei - 24 mei 2009 Donderdag 21 mei Heel - Prüm 170 km Prüm - Gillenfeld Laagste punt: 360 m Totale stijging: 870 m Hoogste punt: 624 m Totale daling: 840 m Weer: half bewolkt 63 km We gaan

Nadere informatie

Stel zelf uw fietsroute samen, knooppunt 89 verbindt de vijf routes.

Stel zelf uw fietsroute samen, knooppunt 89 verbindt de vijf routes. FusieFietsFun vijf verrassende fietsroutes voor jong en oud in uw nieuwe gemeente Stel zelf uw fietsroute samen, knooppunt verbindt de vijf routes. Startpunt knooppunt De Pietendriesmolen: de oudste houten

Nadere informatie

23 oktober 2011 Daguitstap regio Oudenaarde

23 oktober 2011 Daguitstap regio Oudenaarde 23 oktober 2011 Daguitstap regio Oudenaarde Na één jaartje afwezigheid knoopt de VDK Vriendenkring terug aan bij de traditie om haar leden jaarlijks een daguitstap aan te bieden. Onze ondervoorzitter,

Nadere informatie

Rijkdom. in Broek in Waterland. Versie 3 d.d

Rijkdom. in Broek in Waterland. Versie 3 d.d Rijkdom in Broek in Waterland Versie 3 d.d. 25-09-2014 Rijkdom in Broek in Waterland Beste puzzelaar, Je staat nu midden in Broek in Waterland. Broek betekent een moerassig gebied. In de omgeving zijn

Nadere informatie

-Je moet stoppen, ook afslaan mag niet. (denk aan: niet tegen de armen rijden)

-Je moet stoppen, ook afslaan mag niet. (denk aan: niet tegen de armen rijden) Superfietser 2015 Belangrijkste regels -Volg de aanwijzingen van de politie. -Iedereen moet stoppen. -Je moet stoppen, ook afslaan mag niet. (denk aan: niet tegen de armen rijden) -Je mag doorrijden. -STOP

Nadere informatie

Deze wandeling brengt je door Luchtbal, den Dam en een stukje Merksem.

Deze wandeling brengt je door Luchtbal, den Dam en een stukje Merksem. 2 Beste wandelaar Deze wandeling brengt je door Luchtbal, den Dam en een stukje Merksem. De route is ongeveer 7 kilometer lang gaat over vlak terrein leid je naar verrassende en verborgen plaatsen in de

Nadere informatie

Fotozoektocht Het Laathof Hingene

Fotozoektocht Het Laathof Hingene Fotozoektocht Het Laathof Hingene NAAM VAN DE GROEP :. Enkele afspraken: * De foto s staan in de juiste volgorde. * Kijk regelmatig eens rond zodat je bepaalde foto s die vanuit een andere hoek genomen

Nadere informatie

Kies het goede verkeersbord

Kies het goede verkeersbord Kies het goede verkeersbord Opgaven Aangeboden door: Oefeningen voor het schoolverkeersexamen Kies het goede verkeersbord Toelichting In dit document treft u elf printbare pagina s aan, elk met 6 verkeersborden

Nadere informatie

Dorp 1 B-9810 Nazareth T Op stap met de kadet van Nazareth

Dorp 1 B-9810 Nazareth T Op stap met de kadet van Nazareth Dorp 1 B-9810 Nazareth T 09 382 82 82 info@nazareth.be www.nazareth.be Op stap met de kadet van Nazareth Wedstrijd tot en met 2 mei 2018 Gemeente Nazareth organiseert een wedstrijd naar aanleiding van

Nadere informatie

Wandelen Wandelroute Leuvenumse Bos, bij Ermelo

Wandelen Wandelroute Leuvenumse Bos, bij Ermelo Wandelen Wandelroute Leuvenumse Bos, bij Ermelo 5 km Waar Leuvenumse bossen Vertrekpunt Parkeerplaats Poolseweg [https://maps.google.com/? q=52.3032,5.71531] Gevarieerde wandelroute langs de Leuvenumse

Nadere informatie

Toeristische route VAN STATION VENLO via GRUBBENVORST VELDEN VENLO

Toeristische route VAN STATION VENLO via GRUBBENVORST VELDEN VENLO Toeristische route VAN STATION VENLO via GRUBBENVORST VELDEN VENLO Scootmobielroute : Vanaf station Venlo - Grubbenvorst - Velden - Venlo. Voor rolstoelers, scootmobielen, fietsers en wandelaars. 1. We

Nadere informatie

De van Gogh Fietsroute

De van Gogh Fietsroute Vincent van Gogh is met de Snikke, de trekschuit, gevaren van Hoogeveen naar Nieuw- Amsterdam. Kort buiten Hoogeveen passeerde hij de plek waar nu het dorpje Geesbrug ligt. Het dorpje waar Bed en Breakfast

Nadere informatie

Kies het goede verkeersbord

Kies het goede verkeersbord Kies het goede verkeersbord Antwoorden Aangeboden door: Oefeningen voor het schoolverkeersexamen Kies het goede verkeersbord Toelichting antwoorden In dit document treft u elf printbare pagina s aan, elk

Nadere informatie

48 uur Kastelen en Abdijen

48 uur Kastelen en Abdijen 48 uur Kastelen en Abdijen Kastelen en Abdijen Met riddertjes en prinsesjes VRIJDAG - 16u30 Een ommetje maken in Tilllegem Een korte wandellus van 3 km doorheen Tillegembos. Onderweg passeer je langs Kasteel

Nadere informatie

FIETSTOCHT 8 km VLIEGENDE HULPPOST:

FIETSTOCHT 8 km VLIEGENDE HULPPOST: FIETSTOCHT 8 km VLIEGENDE HULPPOST: 0474 53 31 55 Je vertrekt in de K. Cardijnlaan en je rijdt richting Beekstraat. Hier steek je de straat over om zo via het fietspad links af te slaan en richting brug

Nadere informatie

Wandelzoektocht Luchtbal mei tot 7 september gratis

Wandelzoektocht Luchtbal mei tot 7 september gratis Wandelzoektocht Luchtbal 2018 23 mei tot 7 september gratis Een samenwerking tussen Buurtsport Luchtbal, Samentuin Luchtbal en Cultureel Ontmoetingscentrum Luchtbal 1 / 18 Beste wandelaar Tijdens deze

Nadere informatie

Wandelzoektocht in het provinciaal domein Puyenbroeck. Kijk uit je doppen terwijl je geniet van een mooie, zomerse wandeling

Wandelzoektocht in het provinciaal domein Puyenbroeck. Kijk uit je doppen terwijl je geniet van een mooie, zomerse wandeling Wandelzoektocht 2016 in het provinciaal domein Puyenbroeck Kijk uit je doppen terwijl je geniet van een mooie, zomerse wandeling??? Deelnameformulier wandelzoektocht van 26 maart tot 30 september 2015.

Nadere informatie

Fotozoektocht per fiets naar Brialmontforten

Fotozoektocht per fiets naar Brialmontforten Fotozoektocht per fiets naar Brialmontforten ZOMER 2015 www.fietsersbond.be/kontich Tips en afspraken Met deze fotozoektocht leidt Fietsersbond vzw afdeling Kontich je deze zomer (tot 20 september) naar

Nadere informatie

RE-CREATIEVE BOERDERIJ DE GANZENHOF

RE-CREATIEVE BOERDERIJ DE GANZENHOF FOTOPUZZELTOCHT RE-CREATIEVE BOERDERIJ DE GANZENHOF 1. Vertrek vanaf de inrit rechtsaf het fietspad op. 2. Na 350 mtr. Linksaf Beverdijcken in. Vrg. 1 Tel de huisnummers van de Beverdijcken bij elkaar

Nadere informatie

Bij aankomst starten we met een korte wandeling in de centrumstad Eeklo rond het stadhuis met belfort en de St-Vincentiuskerk

Bij aankomst starten we met een korte wandeling in de centrumstad Eeklo rond het stadhuis met belfort en de St-Vincentiuskerk Meetjesland Bij aankomst starten we met een korte wandeling in de centrumstad Eeklo rond het stadhuis met belfort en de St-Vincentiuskerk Na het wandelen beginnen we aan onze rondrit doorheen de polders

Nadere informatie

Bereikbaarheid van Campus Waas

Bereikbaarheid van Campus Waas Bereikbaarheid van Campus Waas Inhoudsopgave 1.1. Adresgegevens van onze Campus...3 2. Bereikbaarheid met de trein...4 2.1. Bereikbaarheid...4 2.2. Te voet naar de campus...4 2.3. Met de taxi naar de campus...4

Nadere informatie

Sporthal Wormer Spatterstraat DB Wormer

Sporthal Wormer Spatterstraat DB Wormer Sporthal Wormer Spatterstraat 21 1531 DB Wormer 075-6421892 Route vanuit Amsterdam Route: vanaf Amsterdam de A8 Coentunnel richting Zaanstad/Wormerveer einde T-splitsingrechts, N246 richting Wormerveer

Nadere informatie

WANDEL ZOEK TOCHT WARANDE TERVUREN

WANDEL ZOEK TOCHT WARANDE TERVUREN WANDEL ZOEK TOCHT WARANDE TERVUREN VisitTervuren Start de zoektocht in het bezoekerscentrum (Markt 7B). Daar vind je ook het antwoord op de eerste vragen. 1 Bezoekerscentrum Welk woud ligt op 16 km afstand

Nadere informatie

Fotozoektocht Het Laathof - Hingene

Fotozoektocht Het Laathof - Hingene Fotozoektocht Het Laathof - Hingene Enkele afspraken: * De foto s staan in de juiste volgorde. * Kijk regelmatig eens rond zodat je bepaalde foto s die vanuit een andere hoek genomen zijn niet mist. *

Nadere informatie

Vis-fiets-puzzeltocht Vismigratiedag zaterdag 21 mei 2016

Vis-fiets-puzzeltocht Vismigratiedag zaterdag 21 mei 2016 Vis-fiets-puzzeltocht Vismigratiedag zaterdag 21 mei 2016 Mooie route langs water en natuur! Maak onderweg enkele opdrachten en los de puzzel op. Lever de oplossing in bij de stand Hoogheemraadschap De

Nadere informatie

Vanuit Gedinne. (fietser) wandelaar) Beschrijving. 0 min Vertrek aan het station : verlaat het station en volg de richting Gedinne-centre.

Vanuit Gedinne. (fietser) wandelaar) Beschrijving. 0 min Vertrek aan het station : verlaat het station en volg de richting Gedinne-centre. Vanuit Gedinne Voor fietsers en sportieve wandelaars. U kan Gedinne bereiken vanuit Beauraing met de trein of met de bus. De gevolgde wegen zijn geasfalteerd. U kan deze tocht dus ook per fiets doen. Uitrusting

Nadere informatie

VERKEERSBEGRIPPEN. bij het Verkeersexamen 2014. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg

VERKEERSBEGRIPPEN. bij het Verkeersexamen 2014. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg VERKEERSBEGRIPPEN bij het Verkeersexamen 2014 Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. bestuurder Je bent bestuurder: - als je fietst - als je paardrijdt of loopt met je paard

Nadere informatie

Vliegveld Alicante Alicante met de trein (vanaf station Torrellano, fiets mag mee)

Vliegveld Alicante Alicante met de trein (vanaf station Torrellano, fiets mag mee) Vliegveld Alicante Alicante met de trein (vanaf station Torrellano, fiets mag mee) Loop uit de aankomst terminal en ga rechtsaf (RA). De weg maakt een bocht naar links. Na ongeveer tweehonderd meter langs

Nadere informatie

www.wandelwiki.be Landgoederen Klarenbeek en De Haere. 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk

www.wandelwiki.be Landgoederen Klarenbeek en De Haere. 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk Landgoederen Klarenbeek en De Haere. We wandelen met Lupus in het overgangsgebied tussen de voormalige Zuiderzee en de Veluwe. Doornspijk is een overwegend agrarische

Nadere informatie

: Hotel Restaurant Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees. : 80% onverhard. Route samengesteld door Wandelvanuit.nl.

: Hotel Restaurant Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees. : 80% onverhard. Route samengesteld door Wandelvanuit.nl. Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 12 KM : Drenthe : Ees : Hotel Restaurant Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees Bijzonderheden : Bos, heide, stormbos : 80% onverhard RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD

Nadere informatie

Terug naar het Grenslandpad-overzicht. ANWB-bord in Heille.

Terug naar het Grenslandpad-overzicht. ANWB-bord in Heille. Terug naar het Grenslandpad-overzicht. ANWB-bord in Heille. Gulden boterbloem, Ranunculus auricomus. Heille - St. Jan in Eremo. Middelburg. Zaterdag 26-5-2007. Heille - St. Jan in Eremo. Na het ontbijt,

Nadere informatie

Welkom in Denemarken augustus Velkommen in Denemarken Stichting Tendens - Arnhem Pagina 1

Welkom in Denemarken augustus Velkommen in Denemarken Stichting Tendens - Arnhem Pagina 1 Welkom in Denemarken 9-16 augustus 2019 Velkommen in Denemarken Stichting Tendens - Arnhem Pagina 1 Op vakantie met Jan Ramona Karel Erik Helena Paul Velkommen in Denemarken Stichting Tendens - Arnhem

Nadere informatie

*** L E G E N D E. Moeilijkheidsgraad van het knooppunt: * niet echt moeilijk ** opletten geblazen *** ogen en oren wijd open!

*** L E G E N D E. Moeilijkheidsgraad van het knooppunt: * niet echt moeilijk ** opletten geblazen *** ogen en oren wijd open! L E G E N D E *** Moeilijkheidsgraad van het knooppunt: * niet echt moeilijk ** opletten geblazen *** ogen en oren wijd open! Kijk naar, maak oogcontact met Linkerarm uitsteken Rechterarm uitsteken Fietstraject

Nadere informatie

Het Ballooërveld bij Rolde Wandelroute 5 km circa 1,5 uur

Het Ballooërveld bij Rolde Wandelroute 5 km circa 1,5 uur Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa WANDELROUTE Ballooërveld Het Ballooërveld bij Rolde Wandelroute 5 km circa 1,5 uur Welkom in het Nationaal Park Drentsche Aa, neem de tijd het te ontdekken...

Nadere informatie

Ooit lagen in het heuvelachtige. Veluwe immense gletsjers.

Ooit lagen in het heuvelachtige. Veluwe immense gletsjers. H I K E &T r e k k i n g Ooit lagen in het heuvelachtige gebied van de Veluwe immense gletsjers. Natuur is er niet alleen om beschermd te worden, maar ook om beleefd te worden. Met deze quote onderstrepen

Nadere informatie

4 e Internationale Weekendmeeting 10, 11 & 12 juni 2009 (Door: Dick Baars)

4 e Internationale Weekendmeeting 10, 11 & 12 juni 2009 (Door: Dick Baars) 4 e Internationale Weekendmeeting 10, 11 & 12 juni 2009 (Door: Dick Baars) Het was weer de 4 e keer dat wij een internationale weekendmeeting organiseerde, ditmaal in het weekend van 10 t/m 12 juni, een

Nadere informatie

Luistertocht Burg-Reuland. Wegbeschrijving

Luistertocht Burg-Reuland. Wegbeschrijving Luistertocht Burg-Reuland Burchtlieden uit Reuland, Eifel-gotiek en snelle postkoetsen Wegbeschrijving Start: Tourist Info Reuland-Ouren, Kulturhaus, Dorf 135 in Burg- Reuland (vroeger Dorf 106 a). Parkeermogelijkheden

Nadere informatie

Voor Iedereen Toegankelijke Wandelingen

Voor Iedereen Toegankelijke Wandelingen Stedelijke Adviesraad voor Personen met een Beperking Nieuwpoort Voor Iedereen Toegankelijke Wandelingen Het parcours van deze wandelingen is integraal toegankelijk wat wil zeggen dat er geen hoge stoepranden,

Nadere informatie

Reglement fotozoektocht

Reglement fotozoektocht Reglement fotozoektocht Er kan deelgenomen worden aan de zoektocht van 31 maart tot en met 15 april 2018. Uiterlijk op maandag 16 april 2018 moet het deelnemingsformulier ingediend worden in Lokaal Dienstenstencentrum

Nadere informatie

: Bieskemaar 1 : 9735 AE Groningen. : 70% verhard. -- Een verrassende route, vertrekt vanaf het recreatiepark

: Bieskemaar 1 : 9735 AE Groningen. : 70% verhard. -- Een verrassende route, vertrekt vanaf het recreatiepark Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 15 KM : Groningen : Groningen : P Kardinge bij : Bieskemaar 1 : 9735 AE Groningen Bijzonderheden : Park, bos, hoge land : 70% verhard RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD

Nadere informatie

Wandelzoektocht in het provinciaal domein Puyenbroeck. Kijk uit je doppen terwijl je geniet van een mooie, zomerse wandeling

Wandelzoektocht in het provinciaal domein Puyenbroeck. Kijk uit je doppen terwijl je geniet van een mooie, zomerse wandeling Wandelzoektocht 2017 in het provinciaal domein Puyenbroeck Kijk uit je doppen terwijl je geniet van een mooie, zomerse wandeling Deelnameformulier wandelzoektocht van 1 april tot 30 september 2017. Deelname

Nadere informatie

(fietsroute ca. 32 km door heuvelland, let op er zitten hellingen in deze route)

(fietsroute ca. 32 km door heuvelland, let op er zitten hellingen in deze route) ZomerKunst 2016 ZomerKunst Natuur fietsroute start Wittem of vanaf elke ZomerKunst locaties (fietsroute ca. 32 km door heuvelland, let op er zitten hellingen in deze route) Let op: zijn variabel open.

Nadere informatie

Gemeente Niel FIETSZOEKTOCHT Van 30 mei tot 15 september Deelname 3 per formulier te betalen bij afgifte aan balie gemeentehuis

Gemeente Niel FIETSZOEKTOCHT Van 30 mei tot 15 september Deelname 3 per formulier te betalen bij afgifte aan balie gemeentehuis Gemeente Niel FIETSZOEKTOCHT Van 30 mei tot 15 september Deelname 3 per formulier te betalen bij afgifte aan balie gemeentehuis 37 km fietsen in de schaduw van de Rupel Deelnameformulieren af te halen

Nadere informatie

Gemeente Niel FIETSZOEKTOCHT Van 30 mei tot 15 september Deelname 3 per formulier te betalen bij afgifte aan balie gemeentehuis

Gemeente Niel FIETSZOEKTOCHT Van 30 mei tot 15 september Deelname 3 per formulier te betalen bij afgifte aan balie gemeentehuis Gemeente Niel FIETSZOEKTOCHT Van 30 mei tot 15 september Deelname 3 per formulier te betalen bij afgifte aan balie gemeentehuis 37 km fietsen in de schaduw van de Rupel Deelnameformulieren af te halen

Nadere informatie

Veluwe route 19 April 2015

Veluwe route 19 April 2015 Veluwe route 19 April 2015 Een toerrit langs bezienswaardigheden op de Veluwe We starten bij Restaurant De Hof Arnhemseweg 3 Renswoude 0318-571213 www,dehof.nl de start en finish zijn op het zelfde adres:

Nadere informatie

ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM

ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM Algemeen: Limburg en zeker Zuid-Limburg is erg toeristisch. Je bent dus zelden of nooit alleen op een pad en de wegen en paden worden ook door wandelaars en mountainbikers

Nadere informatie

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes 1 van 5 Nederland Gelderland Elburg 45.3 (ongeveer 2:39 u.) Fietsroute 182867 1km 2015 Falkplan BV 2 van 5 Nederland Gelderland Elburg 45.3 (ongeveer 2:39 u.) Fietsroute 182867 Falk-VVV fietskaarten, een

Nadere informatie

Noorwegen. Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland.

Noorwegen. Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland. Noorwegen Maandag 22 augustus 2011 Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland. Dinsdag 23 augustus. Om 12.30 moeten we inschepen richting Oslo op de prachtige

Nadere informatie

SCOOTMOBIELROUTES OMGEVING MAASTRICHT onbeperkt recreëren

SCOOTMOBIELROUTES OMGEVING MAASTRICHT onbeperkt recreëren SCOOTMOBIELROUTES OMGEVING MAASTRICHT onbeperkt recreëren Landgoederenzone en Heuvelland Route ONBEPERKT RECREËREN IN MAASTRICHT INLEIDING Voor u ligt de Brochure Scootmobielroute Landgoederenzone en Heuvelland

Nadere informatie

Vragen- en opdrachtenlijst Stadsroute 1 Eindhoven 21 maart 2011

Vragen- en opdrachtenlijst Stadsroute 1 Eindhoven 21 maart 2011 Vragen- en opdrachtenlijst Stadsroute 1 Eindhoven 21 maart 2011 Het is de bedoeling dat je deze wandeling met een groep maakt, maar veelvuldig wordt naar je eigen mening gevraagd. Laat dus niet één persoon

Nadere informatie

Ook zullen jullie een aantal opdrachten maken in kleine groepen. De oplossingen van deze opdrachten zullen verder in de lessen PAV besproken worden.

Ook zullen jullie een aantal opdrachten maken in kleine groepen. De oplossingen van deze opdrachten zullen verder in de lessen PAV besproken worden. PAV 2004-2005 Beste leerlingen, Samen met jullie leerkracht zullen jullie Brussel vandaag ontdekken. We zullen een stadswandeling maken doorheen het prachtige centrum. Het is vooral belangrijk om goed

Nadere informatie

ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS

ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS De Blauwe Vogel 1609 Reisfamilie Carlier De Baai van Napels: zon, zee, natuur, cultuur en een heerlijke Italiaanse keuken. Enkele pareltjes in de streek zijn Capri,

Nadere informatie

Hurtebise - Beauraing : van het benedictinessenklooster van Hurtebise, in de buurt van S thubert, naar het Heiligdom van Beauraing

Hurtebise - Beauraing : van het benedictinessenklooster van Hurtebise, in de buurt van S thubert, naar het Heiligdom van Beauraing Hurtebise - Beauraing : van het benedictinessenklooster van Hurtebise, in de buurt van S thubert, naar het Heiligdom van Beauraing Deze route volgt veelal kalme asfaltwegen. Ze vertrekt aan het klooster

Nadere informatie

Verkeersbordenspeurtocht

Verkeersbordenspeurtocht Verkeersbordenspeurtocht Dit boekje is van uit groep Verkeersborden, hoe zit het ook alweer? Er zijn vijf soorten borden. Als je goed naar de vorm en de kleur van een bord kijkt, weet je al met wat voor

Nadere informatie

GENERAAL VD BOSCHWANDTOCHT

GENERAAL VD BOSCHWANDTOCHT GENERAAL VD BOSCHWANDTOCHT ROUTE 15 km 20 17 Ieder jaar vindt in Willemsoord de Generaal van den Boschwandeltocht plaats, voor het eerst in 1955. Een mooie tocht rondom Kolonie 3 Willemsoord, de route

Nadere informatie

LUZENKAMPROUTE. Beschrijving van deze wandeling.

LUZENKAMPROUTE. Beschrijving van deze wandeling. LUZENKAMPROUTE Deze route voert door het Bremmersbos, de Luzenkamp en een gedeelte van de Melickerheide. Houdt u bij het volgen van de route ook het bijgevoegde kaartje bij de hand. Beschrijving van deze

Nadere informatie

Jeugdlokalen Ravels-Eel

Jeugdlokalen Ravels-Eel 1/7 Jeugdlokalen Ravels-Eel Eelstraat 4 2380 Ravels-Eel De jeugdlokalen van Ravels-Eel zijn nieuwbouwlokalen, volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers, voorzien van een volledig ingerichte keuken,

Nadere informatie

WANDEL MEE VOOR KWALITEITSVOL WONEN

WANDEL MEE VOOR KWALITEITSVOL WONEN WANDEL MEE VOOR KWALITEITSVOL WONEN WANDELTOCHT VARENWINKEL Beste inwoner van Herselt, Dankuwel dat u met ons mee stapt om vooruit te kijken in de tijd! We willen Herselt hertekenen, samen met u. We doen

Nadere informatie

Stadswandeling Deventer (W1)

Stadswandeling Deventer (W1) Stadswandeling Deventer (W1) Sla vanaf Homestay Dreamtime LA en ga aan het einde van de straat RA (Bessenstraat). Aan het einde van deze straat LA (Bloemstraat). Negeer afslag R. Volg de bocht RA (Ligusterpad;

Nadere informatie

KORTE STRUIN 12. Mei Door Maasdal & Oeffeltse Meent

KORTE STRUIN 12. Mei Door Maasdal & Oeffeltse Meent KORTE STRUIN 12 Mei 2017 Door Maasdal & Oeffeltse Meent Door Maasdal & Oeffeltse Meent Door: Frans Sijben - Nijmegen Een Brabantse weidewandeling: door de Oeffeltse Meent langs de Maas. Niet lang. Maar

Nadere informatie

Luistertocht St. Vith-Amel. Wegbeschrijving

Luistertocht St. Vith-Amel. Wegbeschrijving Luistertocht St. Vith-Amel Dappere bevolking, blauwe steen en goudkoorts Wegbeschrijving Start: Tourist Info St. Vith, Hauptstr. 43 (zijingang van het stadhuis). De tocht start met een wandeling door St.

Nadere informatie

Watersnood. op Marken. Versie 3 d.d

Watersnood. op Marken. Versie 3 d.d Watersnood op Marken Versie 3 d.d. 11-10-2013 Watersnood op Marken Beste puzzelaar, Je bent nu waarschijnlijk via de dijk op het eiland Marken aangekomen. Maar wist je dat deze dijk er tot 1957 niet lag?

Nadere informatie

Wandelzoektocht. Basisschool De Schommel georganiseerd door het oudercomité

Wandelzoektocht. Basisschool De Schommel georganiseerd door het oudercomité Wandelzoektocht Basisschool De Schommel georganiseerd door het oudercomité We willen jullie graag de omgeving van onze school laten verkennen. Daarom hebben we een wandel-zoektocht in elkaar gestoken over

Nadere informatie

INSPIRATIEKAART DEMENTIEVRIENDELIJK

INSPIRATIEKAART DEMENTIEVRIENDELIJK ISPIRATIEKAART KUSTPROJECT MOZAÏEKBOLLE KUSTPROJECT I E WIJK TILBURG WEST IHOUD Kunst in al zijn vormen heeft de eigenschap om zichzelf en de samenleving voortdurend tegen het licht te houden, te vernieuwen

Nadere informatie

HERINNERINGS-FIETSROUTE Tweede Wereldoorlog Steenwijk en omgeving, lengte 30 km

HERINNERINGS-FIETSROUTE Tweede Wereldoorlog Steenwijk en omgeving, lengte 30 km HERINNERINGS-FIETSROUTE Tweede Wereldoorlog Steenwijk en omgeving, lengte 30 km 001 Start fietstocht op de Johan van den Kornputkazerne bij het Kelderbarretje met wandschilderingen Duitse Kriegsmarine

Nadere informatie

: Zuiderhoofdstraat 1 : 7875 BW Exloo Of: : Hotel Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees. : 70% onverhard

: Zuiderhoofdstraat 1 : 7875 BW Exloo Of: : Hotel Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees. : 70% onverhard Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 18 KM : Drenthe : Exloo - Ees : Bussemaker Diner Cafe : Zuiderhoofdstraat 1 : 7875 BW Exloo Of: : Hotel Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees RA = Rechtsaf LA =

Nadere informatie

Fietsen langs de Zoom

Fietsen langs de Zoom Fietsroute langs de turfvaart de Zoom Fam. Blankers 2-mrt-17 Deze fietstocht gaat door bossen, langs bosranden, langs open landerijen en door de stad Bergen op Zoom. De fietsroute begint in Bergen op Zoom,

Nadere informatie

Pop-up Design fietsroute

Pop-up Design fietsroute Pop-up Design fietsroute Maak al fietsend kennis met Brabants Design van nu. Fiets naar plekken waar het bruist van creativiteit. Stap af, neem de tijd en laat je inspireren. Iedere zaterdag en zondag

Nadere informatie

Op het einde van de fotozoektocht moet je een klein stukje langs een vrij drukke straat stappen. Wees dus voorzichtig en hou uiterst links!

Op het einde van de fotozoektocht moet je een klein stukje langs een vrij drukke straat stappen. Wees dus voorzichtig en hou uiterst links! Startplaats We starten de fotozoektocht op de parking van de Hospicebossen te Nazareth. Deze parking bevindt zich aan de ingang vlakbij de brug over de autosnelweg. Wegbeschrijving: Vanaf de startplaats

Nadere informatie

Schattenzoektocht Wildersport

Schattenzoektocht Wildersport Schattenzoektocht Wildersport Ga je mee op zoek? Locatie: Wildersportcomplex Parkeermogelijkheid bij het complex gps: Sportlaan 11 te 1600 Sint-Pieters-Leeuw Volg het parcours en los de vragen op! Zo

Nadere informatie

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011 Zoetermeer 7 t/m 10 april 2011 Donderdag 7 april 185 km Heel - Zoetermeer Afgelopen dagen hebben we met belangstelling de weerberichten gevolgd voor aankomend weekend. We hebben zondag een verjaardagsfeest

Nadere informatie

- Koninklijke Kastelen Route -

- Koninklijke Kastelen Route - - Koninklijke Kastelen Route - Duur van de rit 1,5 uur (zonder stoppen) Aantal kilometers 67 Kilometer Welkom in de oldtimer van DeVolkswagenbus of HuurEenOldtimer.nl. Jullie hebben bij ons een oldtimer

Nadere informatie

Van de Maas (Givet) naar de Heilige Maagd met gouden Hart

Van de Maas (Givet) naar de Heilige Maagd met gouden Hart Van de Maas (Givet) naar de Heilige Maagd met gouden Hart U kan Givet bereiken vanuit Beauraing of Dinant met de bus. Uitrusting : wandelschoenen en fluorescerend hesje voor de wandelaars; fietshelm en

Nadere informatie

ADVIES FIETSROUTE HENGSTDIJK - HULST

ADVIES FIETSROUTE HENGSTDIJK - HULST ADVIES FIETSROUTE HENGSTDIJK - HULST ADVIES FIETSROUTE HENGSTDIJK HULST Vertrek: voor de school. Fiets richting Vogelwaarde via de Hengstdijkse Kerkstraat. Let op: fiets achter elkaar, want er is hier

Nadere informatie

Puur genieten in Ittersum

Puur genieten in Ittersum Puur genieten in Ittersum Rijwoningen Type E en F 2 Ittersum. Hier is het heerlijk wonen voor het hele gezin! Vrij leven in Zuiver Zuid Zuiver Zuid ligt in de geliefde wijk Ittersum. Hier woon je ruim

Nadere informatie

PARCOURS KLEIN FIETSEXAMEN VIJFDE LEERJAAR

PARCOURS KLEIN FIETSEXAMEN VIJFDE LEERJAAR PARCOURS KLEIN FIETSEXAMEN VIJFDE LEERJAAR Vertrekken op de parking van de school. We nemen het fietspad in de Kasteellaan in de richting van de kerk. Goed uitkijken bij het oversteken van de Holstraat.

Nadere informatie

Graaf van Hornepad 2006

Graaf van Hornepad 2006 Graaf van Hornepad 2006 Zaterdag 4 februari Weert - Tungelroy 18 km Daar we ook zo nu en dan een enkele dag willen wandelen hebben we besloten om het Graaf van Hornepad te gaan lopen. Dit pad, een rondwandeling

Nadere informatie

LANG WEEKEND 15-18 AUGUSTUS 2014 HEALEY

LANG WEEKEND 15-18 AUGUSTUS 2014 HEALEY LANG WEEKEND 15-18 AUGUSTUS 2014 HEALEY & GOLF Zijn de Healey en golf uw passie? Wij willen deze twee combineren in de eerste Healey golfreis. In vier dagen tijd spelen wij op drie prachtige golfbanen

Nadere informatie

Fotozoektocht dorp. Jeugdkampen * Groepsverblijven * Sportkampen * Bezinningsdagen * Bos-, plattelands-,sport- en natuurklassen

Fotozoektocht dorp. Jeugdkampen * Groepsverblijven * Sportkampen * Bezinningsdagen * Bos-, plattelands-,sport- en natuurklassen Fotozoektocht dorp Jeugdkampen * Groepsverblijven * Sportkampen * Bezinningsdagen * Bos-, plattelands-,sport- en natuurklassen dit alles kan in zelfkook tot volpension De Bosgeus vzw Dranouterstraat 24

Nadere informatie

Praktische info om het Chocola-Tuti atelier vlot te bereiken

Praktische info om het Chocola-Tuti atelier vlot te bereiken Praktische info om het Chocola-Tuti atelier vlot te bereiken Adres: Muntstraat 15 3000 Leuven Het atelier is te bereiken via de ingang van restaurant De Kansel. U stapt binnen in de inkomhal van het restaurant

Nadere informatie

Route 6: Waldhistorischer Lehrpfad (2 de rode route)

Route 6: Waldhistorischer Lehrpfad (2 de rode route) Route 6: Waldhistorischer Lehrpfad (2 de rode route) Lengte van de wandeling: Hoogte verval: Korte omschrijving: Aanvullende informatie: Soort wandelroute: 4,6 km.(± 1,5 uur) 78 meter (laagste punt is

Nadere informatie

KORTE STRUIN 16 Maart 2018

KORTE STRUIN 16 Maart 2018 KORTE STRUIN 16 Maart 2018 Langs Groene Woonwijken van Nijmegen Zuid Door Frans Sijben Nijmegen Deze Korte Struin vertrekt vanuit Neerbosch. Van daaruit gaat het langs woonwijken van Nijmegen Zuid: niet

Nadere informatie

Ballooërveld WANDELROUTE

Ballooërveld WANDELROUTE Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa WANDELROUTE Ballooërveld Het Ballooërveld bij Rolde Wandelroute 7 km circa 2 uur Welkom in het Nationaal Park Drentsche Aa, neem de tijd het te ontdekken...

Nadere informatie

Veiligheid van de fietser

Veiligheid van de fietser Veiligheid van de fietser 01-02-2013 Inleiding Het gebeurt sneller dan je denkt Inleiding Enkele cijfers In 2012 zijn er in totaal 320 verkeersongevallen vastgesteld in de politiezone KASTZE. Bij 39 ongevallen

Nadere informatie

Cursistenboek Taalklas.nl Hoofdstuk 12 Op straat

Cursistenboek Taalklas.nl Hoofdstuk 12 Op straat Cursistenboek Taalklas.nl Hoofdstuk 12 Op straat 1 Woorden 1 de ambulance 2 de bioscoop 3 de fietser 4 de kraam 5 de lantaarnpaal 6 de markt 7 de motor 8 het ongeluk 9 de parkeergarage 1 10 de reclame

Nadere informatie

Zomerzoeken. De ontknoping

Zomerzoeken. De ontknoping 2010 De ontknoping woestijn zwijn 2010 De ontknoping Voor de vijfde keer zorgt Woestijnzwijn voor zomers rijplezier. Honderden deelnemers zochten de voorbije zomers de juiste volgorde van onze foto s.

Nadere informatie